Kedves Barátaim! A köztisztviselők ugyanis a törvényi szabályozás szerint csak olyan juttatások közül választhatnak, amelyeket 35,7%-os adó terhel.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Kedves Barátaim! A köztisztviselők ugyanis a törvényi szabályozás szerint csak olyan juttatások közül választhatnak, amelyeket 35,7%-os adó terhel."

Átírás

1 Kedves Barátaim! A 660 ezer közalkalmazott státuszban dolgozó tisztviselő fizetése 6 éve nem emelkedett. A munkáltató az állam, ezért a függő helyzet miatt a többség nem mer tiltakozni. Anomália: ha valamelyik közalkalmazott, tisztviselő (vagy házastársa) jogosult a családi adókedvezményre, azt bérkompenzációból vonják le. Cafetériát jelenleg a közalkalmazott nem kap, csak a kormánytisztviselő, a túlórát viszont a köztisztviselőknek nem fizetik ki, míg a közalkalmazottak számolhatnak az ezért járó bérrel. 1. Legyen valódi és nyilvános szakmai konzultáció! 2. Csak előre kidolgozott, megalapozott reformok léphessenek életbe! 3. Ne erőszakoljanak a diákokra a társadalom csak egy része által elfogadható gondolkodásmódot! 4. Vissza a forrásokat az oktatásba! 5. Biztosítsák a szólás- és véleményszabadságon alapuló közoktatást! A béren kívüli juttatások közül néhányat idén is adómentesen vehetnek igénybe a munkavállalók ben például már a lakáshitel törlesztését is adómentesen lehet kérni a cafetéria keretből. Ezzel a lehetőséggel azonban sajnos csak a privát szférában dolgozók élhetnek. A köztisztviselők ugyanis a törvényi szabályozás szerint csak olyan juttatások közül választhatnak, amelyeket 35,7%-os adó terhel. Sajnálatos, hogy diszkriminálják a köztisztviselőket az üzleti szférában dolgozókkal szemben. Felháborító a közszolgálati dolgozók bére, a bértáblák aránytalansága, a bérminimum felcsúszása. Az új MT miatt követeljük a munkavállalói érdekvédelmi jogok visszavételét. 20 %-os béremelést a közszférában! Nyomorognak a közjóért dolgozó emberek, ezért Nem fogja megkapni a lakosság a megfelelő szolgáltatást, mert a jó szakemberek elmennek innen, vagy másodállásért loholnak.

2 Azonnal kérjük a kormányzati ajánlásokat is tartalmazó tárgyalások megkezdését az új kormánnyal. Rendbe kell tenni a közszolgálatok munkavállalói helyzetének egységes rendezését. KÖVETELJÜK! A megszorítások leállítását a magyar felsőoktatásban. A felsőoktatásba történő nagyobb befektetés szükséges. Az elmúlt években a felsőoktatás több tíz milliárd forinttal kevesebb állami támogatást kapott, sorozatos megszorítások a működésük határára tolták az intézményeket. Fontosnak tartjuk az elvonások leállítását és a befektetés megerősítését a magyar felsőoktatásba. Mivel a felsőoktatás állami támogatása alig éri el a GPD 0,5%-át, javasoljuk, hogy 2014-ben a GDP 1,2%-át fordítsa a kormányzat a felsőoktatásra a növekedés szem előtt tartásával. Fontosnak tartjuk az alkalmazottak és munkájuk erkölcsi és anyagi megbecsülését, elismerését. Különösen fontosnak tartjuk az oktatás, mint alapvető jog, és ezen belül a felsőoktatás állami fenntartását. KÉRJÜK! Felsőoktatási Ágazati Kollektív Szerződés létrehozását! Mivel a felsőoktatás egy speciális ágazat, szükségesnek tartjuk egy minden részletre kiterjedő felsőoktatási ágazati kollektív szerződés létrehozását. KÉRJÜK! a felsőoktatási életpályamodell kialakítását. Oktatók, kutatók, oktató-kutatók, nem oktatók. Fontosnak tartjuk az utánpótlás zökkenőmentes, rugalmas biztosítását a felsőoktatásban, ugyanakkor ugyanolyan fontossággal bírnak a több évtizede, magas szintű, hazai és nemzetközi színtéren is elismert tudományos és oktatói munkát végző dolgozók is. KÉRJÜK! Karrier-híd program létrehozását a felsőoktatásban dolgozók számára A Karrier-híd program elsődleges célcsoportját képezik a munkahelyük megszűnése miatt állástalanná váló felsőoktatásban dolgozó munkavállalók.

3 Ezen dolgozók számára a fenntartó/állam ajánljon fel hasonló profilú tevékenységet, amennyiben szakmailag megfelel a besorolása szerint elvárható kritériumoknak. Célja a foglalkoztatás/foglalkoztatottság megtartása és bővítése. - az oktatók átminősítése kutatókká, több kutatóhely biztosítása az egyetemeken - tudományos parkok kialakítása felsőoktatási intézményekben - felnőttoktatás az élethosszig tartó tanulás keretében - tehetségközpontok felállítása a felsőoktatási intézményekben - átképzés biztosítása - belső munkaerő-mozgás, belső migráció biztosítása - előnyugdíjazás - Prémium-évek az 5 évvel nyugdíj előtt állóknak FONTOS! a társadalmi párbeszéd szükségessége, fontossága valamint javítása az oktatásban dolgozó szakszervezetek és a kormányzat között. A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete különösen fontosnak tartja a folyamatos és rendszeres konzultációt, javaslatainak figyelembe vételét, a szakmai párbeszédet, egyeztetést, tájékoztatást, közös munkát a kormányzattal, a felsőoktatás előrevitele, javítása, valamint a felsőoktatásban dolgozó munkavállalók társadalmi és anyagi megbecsülése érdekében Az elmúlt hónapokban a kormány nem volt hajlandó érdemi tárgyalásokat kezdeni velünk. Itt vagyunk, mert Magyarország kormánya a több százezer közszolgálati munkavállalóval szemben fennálló adóságát nem kívánja rendezni! 28 ágazati szakszervezet azért hozta létre a KÖZDEMOSZ-t a közszolgálati szakszervezetek demonstrációs és sztrájkbizottságát, - hogy együttes erővel lépjünk fel valamennyiünk közös ellensége, a kollégáinkat fenyegető elszegényedés, a nélkülözés, és a bizonytalan jövő ellen. Létbizonytalanság! Nyomor! Ezek a mi ellenségeink. Ezek ellen tiltakozunk, demonstrálunk. Nincsenek politikai céljaink.

4 Azt viszont nem hagyhatjuk, hogy a helyzet így maradjon. Nem engedhetjük meg, hogy a tisztességes munkát végző közszolgálati dolgozók visszafordíthatatlanul elszegényedjenek. Újra és újra el kell mondanunk, hogy a mai Magyarországon az állampolgárokat szolgáló közalkalmazottakat, - vagy a rendőröket, a katonákat, a tűzoltókat, a múzeumi dolgozókat, a könyvtárosokat, de említenem kell a szociális munkásokat, a köztisztviselőket, a kormánytisztviselőket munkáltatójuk az állam, a kormány nem becsüli meg. Több százezer kollégánk 6 éve egyetlen fillér béremelésben nem részesült. Ezért követelünk adósságrendezésként 20-%os béremelést! Az egyik legnagyobb emberi érték az, ami értelmet ad a szakszervezeti létnek is, a szolidaritás, a másik emberért érzett felelősség. A mai tüntetés a szolidaritás fontos megnyilvánulása, és ez az érzés számunkra ünneppé teszi ezt a találkozót. Nekünk állampolgárként, szülőként, és a szabadság elkötelezettjeiként különleges érték az oktatás szabadsága. Úgy éreztük, itt kell lennünk, hogy kiálljunk érte. A szervezők nemcsak részvételi szándékunkat fogadták el, hanem egyetértettek követeléseinkkel, amelyek a közalkalmazottak és a közszolgálati dolgozók bér-és munkakörülményeinek radikális javítására vonatkoznak. Meggyőződésem, hogy mindenki megérti és továbbadja majd közös üzenetünket, azt, hogy az ország lakosságának érdeke, a megbecsült és jól működő közszolgálat. Biztos vagyok abban is, hogy a szabad oktatásért tenni akaró fiatalok is megértik, hogy a jól működő közszolgálat az ő jövőjük szempontjából is sorsdöntő. Nemcsak azért, mert egyszer majd ők fognak a helyünkbe lépni a kórházban, az iskolában, a hivatalokban, a kulturális és tudományos munkában-, vagy a rendvédelemben, hanem azért is, mert majd dolgozó emberként, adófizetőként joggal tartanak igényt a színvonalas közszolgálatra.

5 Magyarország jobban teljesít! Láthattuk több ezernyi plakáton. Azt is olvashattuk ezeken a hirdetéseken, hogy tavaly 4,6%-kal növekedett az átlagbér. Mutassátok meg, nevezzétek meg azokat, akik ebbe a szerencsés körbe tartoznak. Mi közszolgálati dolgozók, - és nemcsak a köztisztviselők, kormánytisztviselők, hanem a gyermekintézményekben, az oktatást-, és a gyógyítást segítő munkakörökben, városüzemeltetésben dolgozók - mi biztos, hogy nem! Itt közösen mondjuk ki, őszintén örülünk annak, hogy az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok egy részének javul a bérhelyzete, de tűrhetetlen, hogy közel félmillió közszolgálati munkavállalónak több mint fél évtizede befagyasztott bére ne növekedjen. El kell mondanom azt is, hogy a romlás, a közszolgálat leszakadása már az előző kormányzat időszakában megkezdődött! De az példa nélküli, amit az elmúlt 4 évben kellett elszenvednünk. Az még soha nem történt meg, hogy egy teljes kormányzati ciklus alatt, az illetményalap összege, és a közalkalmazotti illetménytételek változatlanok maradtak. A kormány sem vitatja követelésünk jogosságát, de hivatkozik a családi adózás, vagy a rezsicsökkentés kedvező hatására. Ugye ezek nem válthatják ki a munka értékével arányos díjazást? Nem a türelmetlen kapzsiság mondatja velünk, azt, hogy Általános közszolgálati bérrendezés kell! Bérrendezés nélkül nincs értelme hangzatos, látványos életpálya törvényeket ígérni! Az elmúlt napokban kiderült, hogy jogos követelésünknek a fedezete is meg van. Tehát nemcsak jár, hanem jut is feltéve, ha van rá politikai akarat. Mi most azért harcolunk, hogy legyen, és azért, hogy megállítsuk a közszolgálati kollégáink elszegényedését. Perspektívát akarunk, amely túlmutat a hó végén! Azt akarjuk, hogy ismét legyen értéke, rangja a közszolgálatában végzett munkának!

6 Jó érzés arra, gondolni, hogy küzdelmünkben nem vagyunk egyedül! Érezzük, hogy a társadalom, a közvélemény megérti, hogy nemcsak magunkért harcolunk, hanem a közszolgálat működőképességéért is! Demonstrációnkkal nem csak a közvélemény segítő támogatását szeretnénk megszerezni. A döntéshozókat is figyelmeztetni kívánjuk! És ne tévessze meg őket a demonstrálók száma. A csend a félelem csendje. Kollégáink félnek. Nagyon sokan féltik a munkahelyüket, és nem mernek kiállni saját magukért. De a munka világában nincs béke! Kedves barátaim! Biztos vagyok abban, hogy céltudatos, ugyanakkor nyugodt, de következetes fellépésünk, állhatatos kitartásunk másokat is meggyőz arról, van értelme mellénk állni. Legyen a mai demonstrációnk egy felhívás mindazok számára, akik nem akarnak beletörődni a közszolgálat ellehetetlenülésébe, a munkavállalók megosztottságába, és nem akarnak végképp elszegényedni! Köszönöm, hogy itt lehettünk, köszönöm, hogy a KÖZDEMOSZ nevében szólhattam. Budapest, forrás: Megyeri Zoltán az FDSZ Ifjúsági Tagozat vezetője _2014.pdf Szabad oktatásért demonstráció

A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ

A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ A közszolgálat fogalma, jogi- és érdekegyeztetés szempontú vizsgálata BERKI ERZSÉBET MÉLYPATAKI GÁBOR NEUMANN LÁSZLÓ Mi is a közszolgálat? Hivatásos közszolgálat Civil közszolgálat Civil közszolgálat Az

Részletesebben

1. A magyar közszolgálatban a hosszú idő óta érvényes

1. A magyar közszolgálatban a hosszú idő óta érvényes 1. A magyar közszolgálatban a hosszú idő óta érvényes alacsony keresetek, a rossz munkakörülmények, a szervezeti kultúra hiánya miatt jelentős munkaerőhiány van, amely az állampolgárok számára különösen

Részletesebben

TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA?

TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA? TISZTESSÉGES BÉREK A TÁRSADALOM, A GAZDASÁG FELEMELKEDÉSÉNEK AKADÁLYA, VAGY MOTORJA? MINŐSÉGI KÖZSZFÉRA MINŐSÉGI BÉREK Boros Péterné, főtitkár Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati

Részletesebben

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók. A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató.

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók. A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató. MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók A KÉK SZTRÁJK Sajtótájékoztató Öt napos sztrájk Sajtótájékoztató 2018. február 15. Boros Péterné beszéde Mondanivalóm

Részletesebben

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI

BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI 1. BOROS PÉTERNÉ ELNÖK MAGYAR KÖZTISZTVISELŐK, KÖZALKALMAZOTTAK ÉS KÖZSZOLGÁLATI DOLGOZÓK SZAKSZERVEZETE (MKKSZ) ÖNKORMÁNYZATI SZTRÁJKOK TAPASZTALATAI MAGYAR TUDOMÁNYOS AKADÉMIA EMBERI ERŐFORRÁSOK TUDOMÁNYOS

Részletesebben

Dr. Görög István jegyző. Dr. Görög István jegyző Szép Istvánné pénzügyi előadó. Rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap

Dr. Görög István jegyző. Dr. Görög István jegyző Szép Istvánné pénzügyi előadó. Rendelettervezet Előzetes hatásvizsgálati lap A Gencsapáti Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők 2017. évi illetménykiegészítéséről Dr. Görög István jegyző Dr. Görög István jegyző Szép Istvánné pénzügyi előadó Rendelettervezet Előzetes

Részletesebben

A spanyol közszféra a válság idején: a szociális párbeszéd szerepe. SZAKSZERVEZETI MŰHELYBESZÉLGETÉS 2012.szeptember

A spanyol közszféra a válság idején: a szociális párbeszéd szerepe. SZAKSZERVEZETI MŰHELYBESZÉLGETÉS 2012.szeptember A spanyol közszféra a válság idején: a szociális párbeszéd szerepe SZAKSZERVEZETI MŰHELYBESZÉLGETÉS 2012.szeptember 24-25. Berlin/Potsdam 1 2 A megszorító programok hatása a közszférára Spanyolországban:

Részletesebben

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben?

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Magyar Szegénységellenes Hálózat 2015. június A Civilek a költségvetésről projektet támogatja a Nyílt Társadalom

Részletesebben

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben?

Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Lesz-e fedezet a szociális ágazati életpálya finanszírozására a 2016. évi költségvetésben? Magyar Szegénységellenes Hálózat 2015. június A Civilek a költségvetésről projektet támogatja a Nyílt Társadalom

Részletesebben

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018

Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Gazdaságpolitika és költségvetés 2018 Banai Péter Benő államtitkár Nemzetgazdasági Minisztérium 2017. november 1 2017-ben makrogazdasági és költségvetési stabilitás jellemzi az országot Forrás: *: Európai

Részletesebben

Az Áttv. Kjt. Kttv. Mt. összehasonlítása. Dr. Tánczos Rita

Az Áttv. Kjt. Kttv. Mt. összehasonlítása. Dr. Tánczos Rita Az Áttv. Kjt. Kttv. Mt. összehasonlítása Dr. Tánczos Rita Kinevezési feltétel állampolgárság Áttv Kttv.: magyar állampolgárság Kjt.: Magyar állampolgárság, vagy külön jogszabály szerint a szabad mozgás

Részletesebben

Önkormányzati köztisztviselők követelései

Önkormányzati köztisztviselők követelései Elfogadta az MKKSZ Elnöksége a 2019. január 12-i ülésén MKKSZ sztrájk célkitűzések 2019. évre Önkormányzati köztisztviselők követelései 1. Változzanak meg a fizetési fokozatokhoz kapcsolódó szorzószámok!

Részletesebben

Díszpolgári cím. (2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható.

Díszpolgári cím. (2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható. Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 38/2011 (X.28) önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról módosította: 63/2011. (XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért

Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Fizetésemelés 2015 Az MSZP első követelése a dolgozókért Miért? A magyarok az egyik legtöbbet dolgozó nép Európában, mégis úgy érzik, nem becsülik eléggé a munkájukat, nem kapnak annyi fizetést, amelyből

Részletesebben

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák

Törvénysértéssel vádolják Lázárt a sztrájkolni akaró közszolgák MKKSZ válasz a sajtóban Facebook -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- http://24.hu/kozelet/2017/06/12/torvenysertessel-vadoljak-lazart-a-sztrajkolni-akaro-kozszolgak/

Részletesebben

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001

Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: :41. Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Iromány száma: T/4142. Benyújtás dátuma: 2019-01-11 09:41 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 124F7DNC0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Törvényjavaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

A Pedagógusok Szakszervezete programja 2013-2018

A Pedagógusok Szakszervezete programja 2013-2018 A Pedagógusok Szakszervezete programja 2013-2018 Június 30-án a Pedagógusok Szakszervezete XX. konresszusa elfogadta a szakszervezet 2013-2018 közötti progamját. A PEDAGÓGUSOK SZAKSZERVEZETE P R O G R

Részletesebben

1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól

1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól A diasort hatályosította: dr. Márkus Györgyi (2014. augusztus 15.) 1 Az előadás tartalmi felépítése 1. A közszolgálati tisztviselők jogviszonyának jellemzői, elhatárolása más, munkavégzésre irányuló jogviszonyoktól

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek február 26.-i nyilvános, együttes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek február 26.-i nyilvános, együttes ülésére Szám: LIS/1715-2/2018. ELŐTERJESZTÉS Lesenceistvánd, Zalahaláp, Uzsa községek Önkormányzatai képviselőtestületeinek 2018. február 26.-i nyilvános, együttes ülésére Tárgy: A közszolgálati tisztviselők 2018.évi

Részletesebben

Város Jegyzője ELŐTERJESZTÉS

Város Jegyzője ELŐTERJESZTÉS Város Jegyzője 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/242 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: jegyzo@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Tisztelt Képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS A köztisztviselők

Részletesebben

Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből

Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből Bérfejlesztés 2013. Kivonat a szakmai szervezetek észrevételeiből Szakmai szervezet Általános javaslatok Forráselosztás 2013 orvos - szakdolgozó - egyéb eü.-s Egyéb pénzügyi javaslat Emberi erőforrás intézkedési

Részletesebben

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE

MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN FOGLALKOZTATOTT MUNKAVÁLLALÓK KÖVETELMÉNYRENDSZERE, valamint EZEN MUNKAKÖRÖK BETÖLTÉSÉVEL KAPCSOLATOS ELJÁRÁSOK RENDJE 3. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék Az ÓBUDAI EGYETEMEN OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK és TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

Könyvtári dolgozók illetményfelmérése. Békés megye, 2016.

Könyvtári dolgozók illetményfelmérése. Békés megye, 2016. Könyvtári dolgozók illetményfelmérése Békés megye, 2016. Adatszolgáltatások aránya 36 könyvtár 143 fő közalkalmazotti illetmény Az adatokat megküldő könyvtárak; 48% adatot nem küldők; 52% adatszolgátatók

Részletesebben

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /242 mellék

Város Polgármestere Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: /242 mellék Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/242 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Önkormányzati alkalmazottak

Részletesebben

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1

Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1 EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Az Egészségügyért Felelős Államtitkárság válasza a sztrájktárgyalók ajánlatára 1 KIEGÉSZÍTÉS A 2016-OS MEGÁLLAPODÁSHOZ AZ EGÉSZSÉGÜGYI ÁGAZAT BÉREMELÉSÉVEL KAPCSOLATOS

Részletesebben

Közalkalmazotti bérek 2011-ben

Közalkalmazotti bérek 2011-ben Közalkalmazotti bértábla 2011 - Az új közalkalmazotti bértábla 2011-től megtalálható a b erkalkulator.net oldalán. A köztisztviselői illetményalap és a közalkalmazotti bértábla 2011-ben is a 2008. januári

Részletesebben

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019.

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019. MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019. március 08 2/2019 AZ EGYEZTETÉS VÉGET ÉRT, MIELŐTT AZ ÉRDEMI PÁRBESZÉD ELKEZDŐDŐTT

Részletesebben

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 23/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2017) Lezárva: 2017. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

TÖRVÉNY SZERINT KÖTELEZŐ ÉS ADHATÓ ALAPBÉREK A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN ÉVBEN MINDEN FENNTARTÓ RÉSZÉRE

TÖRVÉNY SZERINT KÖTELEZŐ ÉS ADHATÓ ALAPBÉREK A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN ÉVBEN MINDEN FENNTARTÓ RÉSZÉRE TÖRVÉNY SZERINT KÖTELEZŐ ÉS ADHATÓ ALAPBÉREK A KÖZNEVELÉSI INTÉZMÉNYEKBEN 2017. ÉVBEN MINDEN FENNTARTÓ RÉSZÉRE Készítette: Paffériné Kovácshegyi Nóra Mód-Szer-Tár Kft. PEDAGÓGUS BÉRTÁBLA VÁLASZTÁSA PEDAGÓGUS

Részletesebben

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete

Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének. 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2011. (XII. 12.) önkormányzati rendelete a Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat által fenntartott közoktatási, egészségügyi

Részletesebben

Köllő János. Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete 1012 Budapest, Budaörsi út

Köllő János. Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete 1012 Budapest, Budaörsi út Köllő János Magyar Tudományos Akadémia Közgazdaságtudományi Intézete 1012 Budapest, Budaörsi út 45. E-mail: kollo@econ.core.hu 1 Kényszerek Fiskális sebezhetőség - 2006 óta folyamatosan szükség volt megszorító

Részletesebben

Emlékeztető. (Az értekezletről hanganyag készül, az emlékeztető nem szó szerinti, csak a legfontosabb megállapításokat tartalmazza.

Emlékeztető. (Az értekezletről hanganyag készül, az emlékeztető nem szó szerinti, csak a legfontosabb megállapításokat tartalmazza. Emlékeztető amely készült 2015. február 12-én, a Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal hivatalos helyiségében (I. em. 112. sz. tárgyaiója) a 14.00 órakor kezdődő Kerületi Érdekegyeztető Tanács értekezletéről

Részletesebben

VILÁGGAZDASÁG KKV konferenciák. A siker titka a tudás! Adóváltozások Előadó: Vadász Iván Adótanácsadók Egyesülete. Budapest, december 1.

VILÁGGAZDASÁG KKV konferenciák. A siker titka a tudás! Adóváltozások Előadó: Vadász Iván Adótanácsadók Egyesülete. Budapest, december 1. VILÁGGAZDASÁG KKV konferenciák A siker titka a tudás! Adóváltozások 2012 Előadó: Vadász Iván Adótanácsadók Egyesülete Budapest, 2011. december 1. JÖVŐKÉP Megújított szabadelvű és szociális piacgazdaság

Részletesebben

2001/2002-es tanév Eseménykrónika: április február 28.

2001/2002-es tanév Eseménykrónika: április február 28. 2001/2002-es tanév Eseménykrónika: 2001. április 1 2002. február 28. 2001. ápr. 1. Sajtó 2001. ápr. 3. FDSZ Elnökségi ülés 2001. máj. 3. FDSZ Elnökségi ülés 2001. máj. 4. Felsõoktatási Érdekegyeztetõ Tanács

Részletesebben

MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV

MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV MUNKA ÉS SZOCIÁLIS JOG II. KOLLOKVIUMI MINIMUMKÉRDÉSEK 2015/2016. TANÉV/TAVASZI FÉLÉV II. félév 1. A munkajogi felelősség rendszere (előadásvázlat 1.) 2. A felróhatóság fogalma és szerepe a munkajogban

Részletesebben

A felek egymásra nézve kötelező érvényűnek tekintik

A felek egymásra nézve kötelező érvényűnek tekintik HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ l sz. példány FÓRUM MEGÁLLAPODÁS a Honvédelmi Minisztériumnál hivatásos és szerződéses szolgálati, önkéntes tartalékos, hallgatói, valamint a köztisztviselői és közalkalmazotti

Részletesebben

közszolgálati panasznap

közszolgálati panasznap közszolgálati panasznap BUDAPEST, Vértanúk tere 2014. február 21. Dr. AGG GÉZA KSZSZ elnök beszéd vázlata 1. A KSZSZ 20 tagszervezete üdvözli a KÖZDEMOSZ 28 tagszervezetét! 2. A KSZSZ támogatja a KÖZDEMOSZ

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről

MEGÁLLAPODÁS. a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről HONVÉDELMI ÉRDEKEGYEZTETŐ FÓRUM. sz. példány MEGÁLLAPODÁS a személyi állomány 2008. évi illetményfejlesztéséről és a kereset növelését szolgáló intézkedésekről A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) munkaadói

Részletesebben

Áttekintés. a közszférában foglalkoztatottakra és a közszolgáltatásokra, a munkakörülményekre és a szociális párbeszédre.

Áttekintés. a közszférában foglalkoztatottakra és a közszolgáltatásokra, a munkakörülményekre és a szociális párbeszédre. ö é á á é á é é 1 Áttekintés Háttérinformációk: a spanyol közszektor főbb jellemzői A pénzügyi-gazdasági válság hatásai a költségvetésre A fiskális konszolidáció hatásai a közszférában foglalkoztatottakra

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2018) Lezárva: 2018. június A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési törvény

Részletesebben

A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács

A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok Berki Erzsébet Hőrich Balázs: A közszféra szakszervezetei és a közalkalmazotti tanács Bár a Munkahelyi foglalkoztatási viszonyok 2010 kutatás fő terepe a versenyszféra

Részletesebben

Magyar joganyagok évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló oldal (3) A 30. (1) bekezdés b) pontjában megjelölt szervek

Magyar joganyagok évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló oldal (3) A 30. (1) bekezdés b) pontjában megjelölt szervek Magyar joganyagok - 1997. évi LVI. törvény - a közalkalmazottak jogállásáról szóló 19921. oldal 1997. évi LVI. törvény a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény módosításáról 1 1.

Részletesebben

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék

A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék 2. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 2. melléklet Foglalkoztatási Követelményrendszer 2. függelék A BMF OKTATÓK, TUDOMÁNYOS KUTATÓK ÉS TANÁROK MUNKÁJÁT SEGÍTŐ MUNKAKÖRBEN

Részletesebben

dr. Boda Boglárka október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel?

dr. Boda Boglárka október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel? dr. Boda Boglárka 2016. október 26. Témafelvetés Miért kell foglalkoznunk a munkavállalói elkötelezettséggel? Miért van az, hogy bizonyos emberek ugyanabba az irányba húznak munkájukkal, mint munkáltatójuk,

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány köztisztviselői illetményalap meghatározása

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány köztisztviselői illetményalap meghatározása 1. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány köztisztviselői illetményalap meghatározása Tisztelt képviselő-testület! ELŐTERJESZTÉS Az önkormányzat hivatalánál foglalkoztatott köztisztviselők

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az értekezlet tárgya: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének tervezete ;

JEGYZŐKÖNYV. Az értekezlet tárgya: Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat 2014. évi költségvetésének tervezete ; ^3 JEGYZŐKÖNYV amely készült 2014. február 10-én, a 14 órakor kezdődő Budapest XVI. kerületi Polgármesteri Hivatal I. em. 125. számú tárgyalójában tartott Kerületi Érdekegyeztető Tanács értekezletéről

Részletesebben

KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ

KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ -VEKOP-16 A VERSENYKÉPES KÖZSZOLGÁLAT SZEMÉLYZETI UTÁNPÓTLÁSÁNAK STRATÉGIAI TÁMOGATÁSA - A CÉLTERÜLETEK RÖVID BEMUTATÁSA KOVÁCSNÉ DR. SZEKÉR ENIKŐ BV. EZREDES FŐOSZTÁLYVEZETŐ PROJEKT SZAKMAI VEZETŐ BUDAPEST

Részletesebben

Iromány száma: H/ Benyújtás dátuma: :44. Parlex azonosító: 5QF2PBZN0001

Iromány száma: H/ Benyújtás dátuma: :44. Parlex azonosító: 5QF2PBZN0001 Iromány száma: H/16336. Benyújtás dátuma: 2017-07-05 16:44 Országgyűlési képviselő Parlex azonosító: 5QF2PBZN0001 Címzett: Kövér László, az Országgyűlés elnöke Tárgy: Határozati javaslat benyújtása Benyújtó:

Részletesebben

(2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható. PRO AGRIA életmű díj

(2) Díszpolgári címből évente kettő, választási ciklusonként hat adományozható. PRO AGRIA életmű díj Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 38/2011 (X.28) önkormányzati rendelete a helyi kitüntetések, díjak, elismerő címek alapításáról és adományozásáról módosította: 63/2011. (XII.23.) önkormányzati

Részletesebben

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Tájékoztató az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2017. január 18-i üléséről A KÖZSZOLGÁLATI

Részletesebben

1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12.

1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12. 1996/1997-es tanév Eseménykrónika: 1996. május 30 1997. június 12. 1996. máj. 30. Sajtó: Béremelés de milyen áron? 1996. jún. 23. Országgyûlés Oktatási, Tudományos, Ifjúsági és Sportbizottság ülése 1996.

Részletesebben

TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév. MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék

TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév. MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék TEMATIKA 2011/2012. tanév II. (tavaszi) félév MUNKA- ÉS SZOCIÁLIS JOG 2. Agrárjogi, Környezetjogi és Munkajogi Tanszék Tárgy neve: Munka- és szociális jog 2. Szak: jogász Neptun kódja: 30702 Helye a mintatantervben:

Részletesebben

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól

2/2004. (I. 15.) FMM rendelet. a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes szabályairól a kollektív szerződések bejelentésének és nyilvántartásának részletes A Munka Törvénykönyvéről szóló 1992. évi XXII. törvény (a továbbiakban: Mt.) 41/A. ának (4) bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján

Részletesebben

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA

MKKSZ. Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA MKKSZ Az MKKSZ Országos Választmányának BESZÁMOLÓJA 4 Az MKKSZ Országos Választmányának beszámolója A Magyar Köztisztviselõk és Közalkalmazottak Szakszervezete Országos Választmányának beszámolója az MKKSZ

Részletesebben

MKTB (MA) KÉPZÉS MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA KÉRDÉSEK június. Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata

MKTB (MA) KÉPZÉS MUNKAÜGYI KAPCSOLATOK SZAKIRÁNY ZÁRÓVIZSGA KÉRDÉSEK június. Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata Kollektív alku, kollektív szerződés nemzetközi és hazai gyakorlata 1. A kollektív tárgyalásra, a kollektív alku szereplőire vonatkozó nemzetközi normák 2. A kollektív tárgyalás alapelvei, alapvető feltételei

Részletesebben

SZJA, Cafeteria

SZJA, Cafeteria SZJA, Cafeteria 2016-2017 2016. évi változások A személyi jövedelemadó mértéke 16%-ról 15%-ra csökkent Családi adókedvezmény: 2016-tól 4 év alatt fokozatosan duplájára (10.000 Ftról 20.000 Ft-ra) nő Első

Részletesebben

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának.

Az előterjesztést a Kormány nem tárgyalta meg, ezért az nem tekinthető a Kormány álláspontjának. Az előterjesztés a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvénynek a szociális, valamint a gyermekjóléti és gyermekvédelmi ágazatban történő végrehajtásáról szóló 257/2000. (XII. 26.)

Részletesebben

dr. Gyurita Rita főigazgató

dr. Gyurita Rita főigazgató dr. Gyurita Rita főigazgató Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal A kihirdetését követı napon lépett hatályba a rendelet az alábbi kivétellel. 2014. január 1-jén lép hatályba: A kormánytisztviselı, köztisztviselı

Részletesebben

A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve

A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve A Szolnoki Főiskola Esélyegyenlőségi Terve 2013-2016 I. RÉSZ... 3 BEVEZETÉS... 3 AZ ET JOGSZABÁLYI HÁTTERE... 3 AZ ET ELKÉSZÍTÉSE, ELFOGADÁSA, BEVEZETÉSE ÉS TARTALMA... 3 II. RÉSZ... 3 ÁLTALÁNOS ELVEK

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete

A Pécsi Tudományegyetem. Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete A Pécsi Tudományegyetem Szervezeti és Működési Szabályzatának 44. számú melléklete Az Intézményi Érdekegyeztető Tanács Szervezeti és Működési Szabályzata Pécs 2006 A felsőoktatásról szóló 2005. évi CXXXIX.

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2016) Lezárva: 2016. szeptember A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési

Részletesebben

A PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSI ÉS LEHETŐSÉGEI. dr. Nagy Viktor jogtanácsos Dunaújvárosi Tankerület

A PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSI ÉS LEHETŐSÉGEI. dr. Nagy Viktor jogtanácsos Dunaújvárosi Tankerület A PEDAGÓGUS TOVÁBBKÉPZÉS TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSI ÉS LEHETŐSÉGEI Előadó: dr. Nagy Viktor jogtanácsos Dunaújvárosi Tankerület viktor.nagy@klik.gov.hu Per definitionem A továbbképzés azoknak az ismereteknek és

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2019) Lezárva: 2019. április A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési törvény

Részletesebben

Kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők követelései

Kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők követelései Elfogadta az MKKSZ Elnöksége a 2019. január 12-i ülésén MKKSZ sztrájk célkitűzések 2019. évre Kormányzati igazgatásban dolgozó kormánytisztviselők követelései 1. Álljon vissza az alapszabadság 2018. december

Részletesebben

Bérhelyzet kezelése avagy a szakképzett munkaerő megtartása és megszerzése a gyógyszeriparban Dr. András Klára

Bérhelyzet kezelése avagy a szakképzett munkaerő megtartása és megszerzése a gyógyszeriparban Dr. András Klára Bérhelyzet kezelése avagy a szakképzett munkaerő megtartása és megszerzése a gyógyszeriparban Dr. András Klára 2017.11.17. Munkaerőpiaci folyamatok A foglalkoztatás bővülésnek következtében 2015-től elejétől

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLATI SZERZŐDÉSES FOGLALKOZATATÁS BEVEZETÉSÉRŐL A KÖZSZFÉRÁBAN. (munkaanyag)

A KÖZSZOLGÁLATI SZERZŐDÉSES FOGLALKOZATATÁS BEVEZETÉSÉRŐL A KÖZSZFÉRÁBAN. (munkaanyag) SZOCIÁLIS ÉS MUNKAÜGYI MINISZTÉRIUM A KÖZSZOLGÁLATI SZERZŐDÉSES FOGLALKOZATATÁS BEVEZETÉSÉRŐL A KÖZSZFÉRÁBAN (munkaanyag) Budapest, 2006. november hó 1 A személyi hatály meghatározása a közszolgálatban

Részletesebben

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK

Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ MÁSODIK Megküldendő elektronikus levélben a SZEF Országos Irodának 2016. december 10-ig! BESZÁMOLÓ A MEGYEI KOORDINÁCIÓ 2016. MÁSODIK L MEGYE: KOORDINÁTOR NEVE: - Moson- Sopron Megye Dr. Jáki Katalin Szakszervezet

Részletesebben

1. Nyitókép. Előadó: Fehér József OKÉT ügyvivő

1. Nyitókép. Előadó: Fehér József OKÉT ügyvivő 1. Nyitókép Tájékoztató az MKKSZ Országos Választmányának a 2018. évi állami költségvetés - közszolgálatokat érintő - hatásairól az OKÉT-ban folytatott tárgyalásokról Előadó: Fehér József OKÉT ügyvivő

Részletesebben

M KS K Z S O RS R Z S Á Z G Á OS S V Á V LA L SZ S TMÁ M NYI ÜL Ü É L S

M KS K Z S O RS R Z S Á Z G Á OS S V Á V LA L SZ S TMÁ M NYI ÜL Ü É L S 1. Nyitókép MKKSZ ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNYI ÜLÉS BUDAPEST.2017. május 27. 2. kép Az Elnökség a beszámolási időszakban: 6 alkalommal tartott ülést 2 alkalommal ülés tartása nélkül távszavazással döntött 49

Részletesebben

AZ MKKSZ SZTRÁJK- ÉS SZTRÁJKALAP-SZABÁLYZATA

AZ MKKSZ SZTRÁJK- ÉS SZTRÁJKALAP-SZABÁLYZATA Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) 1146 Budapest, Abonyi u. 31. ORSZÁGOS VÁLASZTMÁNY Telefon: 338 4002 Telefax: 338 4271 E mail: mkksz@mkksz.org.hu

Részletesebben

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( )

A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke ( ) A Munkaügy a közoktatásban című kézikönyv összes eddig megjelent köteteinek tartalomjegyzéke (2012 2019) Lezárva: 2019. június A A foglalkoztatást meghatározó jogszabályok A 1 A nemzeti köznevelési törvény

Részletesebben

Frissítve: október :05 Netjogtár Hatály: 2015.IX.9. - Magyar joganyagok /2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1

Frissítve: október :05 Netjogtár Hatály: 2015.IX.9. - Magyar joganyagok /2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1 Magyar joganyagok - 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat - a közszférában alkalma 1. oldal 1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elvekről 1. A Kormány 1.1.

Részletesebben

Forrás: Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetı Tanács (OKÉT) plenáris ülései

Forrás:   Az Országos Közszolgálati Érdekegyeztetı Tanács (OKÉT) plenáris ülései OKÉT ülések (saját kiegészítés a Sztrájkbizottság-Kormány tárgyalásokkal) (2007. május után amirıl van Emlékeztetı, vagy dokumentum, az ki van vastagítva) Forrás: http://www.szmm.gov.hu/main.php?folderid=14108

Részletesebben

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA

Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA 1. verzió Az Óbudai Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 34. függelék Az ÓBUDAI EGYETEM ESÉLYEGYENLŐSÉGI SZABÁLYZATA BUDAPEST, 2010. január TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE

NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE NYUGAT-MAGYARORSZÁGI EGYETEM AZ ÉRDEKEGYEZTETŐ TANÁCS ÜGYRENDJE SOPRON 2011 A Nyugat-magyarországi Egyetem mint munkáltató és a munkáltatónál képviselettel rendelkező NymE Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezete,

Részletesebben

C/1. MUNKAJOG ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JOG

C/1. MUNKAJOG ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JOG C/1. MUNKAJOG ÉS TÁRSADALOMBIZTOSÍTÁSI JOG TÉTELEK ÉS AZ ELSAJÁTÍTANDÓ JOGANYAG A megfelelő tételekhez szükséges a KK 18., 23., 25., 27. és az MK 95. számú állásfoglalásainak ismerete. MUNKAJOG 1. A Munka

Részletesebben

Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény melléklete III./2. pont szerinti létszám és személyi juttatáshoz kapcsolodó adatok

Az elektronikus információszabadságról szóló 2005. évi XC. törvény melléklete III./2. pont szerinti létszám és személyi juttatáshoz kapcsolodó adatok 2009. január 01.-március 31. Köztisztviselők 69 I. besorolási osztály 46 Létszám összesen: 73 78.272.050,- forint 4.430.000,- forint 2009. január 01.-március 31. I.negyedév 21.046.500,- forint 52.795.550,-

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 16-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET február 16-ai ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. február 16-ai ülésére Iktató szám: 33/2017. Tárgy: Előterjesztő: Készítette: I.) A közszolgálati tisztviselők

Részletesebben

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani

T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z 6. szakmai gyakorlatnak kell elfogadni össze kell számítani T á j é k o z t a t ó a s z a k m a i g y a k o r l a t i i d ő s z á m í t á s á h o z A pedagógusok előmeneteli rendszeréről és a közalkalmazottak jogállásáról szóló 1992. évi XXXIII. törvény köznevelési

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 26-ai ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 26-ai ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 18/2010. (I. 26.) sz. előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. január 26-ai ülésére Tárgy: Javaslat Budakalász Város Önkormányzat munkavállalóinak

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ , ELŐTERJESZTÉS

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ ,  ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 23/2001.(X.25.) Önkorm. rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A közszolgálati

Részletesebben

Az MSZP követelése: Fizetésemelés Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő

Az MSZP követelése: Fizetésemelés Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő Az MSZP követelése: Fizetésemelés 2015 Korózs Lajos szociológus Országgyűlési képviselő Mi a probléma a fizetések körül? Hat éve nem volt fizetésemelés a szociális ágazatban! Emlékezetem szerint akkor,

Részletesebben

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKVÁLASZTÁSRÓL

HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKVÁLASZTÁSRÓL HIRDETMÉNY BÍRÓSÁGI ÜLNÖKVÁLASZTÁSRÓL A 2018. július 1-jén hatályba lépő, a büntetőeljárásról szóló 2017. évi XC. törvény (a továbbiakban: Be.) 680. (5) bekezdésére tekintettel, a bírák jogállásáról és

Részletesebben

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás

10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás 10/2009. (XI. 09.) rektori utasítás az 1/2012. (III. 1.) rektori utasítással egységes szerkezetbe foglalt, a Budapesti Gazdasági Főiskolán használatos munkaügyi iratmintákról és nyomtatványokról BUDAPEST

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének február 27-i ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2008. február 27-i ülésére Tárgy: Pályázat kiírása a Katona József Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetői állására

Részletesebben

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat

Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Akik eddig kifejezték szolidaritásukat Szakszervezeti Konföderációk Magyar Szakszervezeti Szövetség Kordás László a MASZSZ elnöke a szervezet szolidaritási közleményében a szakszervezet képviselői mindent

Részletesebben

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 13-i rendkívüli ülésére

4. számú előterjesztés Egyszerű többség. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének január 13-i rendkívüli ülésére 4. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. január 13-i rendkívüli ülésére Tárgy: Közszolgálatban állók számára teljesítményértékelésen

Részletesebben

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019.

MKKSZ HÍRLEVÉL. Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019. MKKSZ HÍRLEVÉL Kiadja a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete Budapest, 2019. június 13 EGYEZTETÉS (?) BÉRFEJLESZTÉSRŐL, 2020 ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL A 2020. évi

Részletesebben

MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN

MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN MESZK ORSZÁGOS FELMÉRÉSE A JÁRÓBETEG SZAKELLÁTÁS TERÜLETÉN FOGLALKOZTATOTT SZAKDOLGOZÓK KÖRÉBEN XIV.OrszágosJáróbetegSzakdolgozói Konferencia, Balatonfüred 2017. szeptember 20.-22. Felméréseink célja A

Részletesebben

a központi közigazgatásban dolgozó közszolgálati tisztviselők tájékoztatására és a velük folytatott konzultációra vonatkozó általános keretről

a központi közigazgatásban dolgozó közszolgálati tisztviselők tájékoztatására és a velük folytatott konzultációra vonatkozó általános keretről MEGÁLLAPODÁS a központi közigazgatásban dolgozó közszolgálati tisztviselők tájékoztatására és a velük folytatott konzultációra vonatkozó általános keretről Preambulum 1., 2013 decemberében a Bizottság

Részletesebben

A felsőoktatási rendszer és a pedagógusképzés helyzete, változásai

A felsőoktatási rendszer és a pedagógusképzés helyzete, változásai Gáspár Mihály az MRK PB elnöke: A felsőoktatási rendszer és a pedagógusképzés helyzete, változásai AZ OKTATÁS JELENLEGI HELYZETE JÖVŐKÉPE XIII. ORSZÁGOS KÖZOKTATÁSI SZAKÉRTŐI KONFERENCIA Hajdúszoboszló

Részletesebben

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2018. (III. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT)

F Ő T I T K Á R Á N A K 3/2018. (III. 13.) számú T Á J É K O Z T A T Ó J A. a Rendőrségi Érdekegyeztető Tanács (RÉT) FÜGGETLEN RENDŐR SZAKSZERVEZET KÖZPONTI KOORDINÁCIÓS IRODA Cím: 1146 Budapest, Thököly út 172. Levélcím: 1388 Budapest, Pf.52 Telefon: 06-1-785-00-10, 06-1-785-07-16 Telefax: 06-1-799-27-13 Mobil: 06-70/

Részletesebben

1989/1990-es tanév Eseménykrónika: március február 23.

1989/1990-es tanév Eseménykrónika: március február 23. 1989/1990-es tanév Eseménykrónika: 1989. március 3 1990. február 23. 1989. márc. 3. FDSZ Intézõbizottság ülése 1989. márc. 30. FDSZ-TUDOSZ-TDDSZ Fórum 1989. ápr. 11. Az Országgyûlés Kulturális Bizottságának

Részletesebben

Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő

Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-stratégiai Főosztály NGM 1485/16/2013 E M L É K E Z T E T Ő az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács 2013. augusztus 30-i üléséről Az ülés levezető elnöke:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 13-ai ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 13-ai ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2018. december 13-ai ülésére Iktató szám: 222/2018. Tárgy: Javaslat a közszolgálati tisztviselők juttatásainak

Részletesebben

Az Mt a alapján a munkavállalót betegsége miatti keresőképtelensége idejére naptári évenként 15 munkanap betegszabadság illeti meg.

Az Mt a alapján a munkavállalót betegsége miatti keresőképtelensége idejére naptári évenként 15 munkanap betegszabadság illeti meg. Betegszabadság 2011: betegszabadság számítása és táppénz mértéke 2011-ben - Nettó BÉRKALKULÁTO Betegszabadság 2011: betegszabadság számítása és táppénz mértéke 2011-ben, betegszabadság kalkulátor. A betegszabadság

Részletesebben

INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár

INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár INFORMATIKAI OKTATÁSI KONFERENCIA 2019 Pölöskei Gáborné Helyettes államtitkár IPAR 4.0 az informatikai képzés átalakulása Az Ipar 4.0 megjelenésével minden foglalkozás átalakul Forrás: McKinsey (2018)

Részletesebben

Köszönjük, hogy értékes válaszaival hozzájárult a fejlődéshez!

Köszönjük, hogy értékes válaszaival hozzájárult a fejlődéshez! Kedves Kollégánk! A Tokaji Ferenc Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium a Tokaji Kistérség referenciaintézménye, TÁMOP-3-1-7-11/2-2011-0508 pályázatának megvalósításában kérjük segítségét! A projektünk

Részletesebben

Ellensége - e a munkáltatónak a munkavédelmi képviselő? Gyakorlati tudnivalók a munkavédelmi érdekképviselet működésével kapcsolatosan.

Ellensége - e a munkáltatónak a munkavédelmi képviselő? Gyakorlati tudnivalók a munkavédelmi érdekképviselet működésével kapcsolatosan. ÉRDEKEGYEZTETÉS ÉRDEKKÉPVISELET Ellensége - e a munkáltatónak a munkavédelmi képviselő? Gyakorlati tudnivalók a munkavédelmi érdekképviselet működésével kapcsolatosan. BUDAPEST 2015. március 4. BORHIDI

Részletesebben