S.KO dobozos járművek

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "S.KO dobozos járművek"

Átírás

1 S.KO dobozos járművek Hűtött és nagyértékű szállítmányok részére. Trailer Services Technology

2 2 S.KO dobozos járművek Tartalomjegyzék. Megnyerően biztonságos dobozos járművek távolsági forgalomhoz. 3 Bevezetés 3 A 6. generációs S.KO COOL. 4 Az ígért teljesítmény 4 Az előnyök áttekintése. 5 Precízió a sorozatgyártásban az egyedi járművekhez. 6 A Cargobull Validation Center. 7 A siker alapja a felépítmény. 8 A prémium hűtőberendezés a mi minőségi színvonalunk. 9 A belső felszereltség 9 A szabadalmaztatott FERROPLAST -panelek. 10 Az S.KO belső tere. 11 Az optimalizált légkeringetés. 12 Higiénia és környezetbarát tanúsítványok. 13 A rakományrögzítés 13 Felszereltségek rakományrögzítéshez. 14 Az extra felszereltség 14 A kétszintes rakodóberendezés. 15 Felsőhúspályás hűtődoboz. 16 A biztos befektetés hátul kezdődik. 17 Az aerodinamikai csomag. 18 S.KO COOL erős doboz különleges követelményekhez. 19 Specialista az egyéni szállítási megoldásokban. 20 Komplett felszereltségek a hasznos csomagokban. 21 A technológiák 21 A ROTOS DriveTechnology futóművek. 22 Az MRH légrugók. 23 Felszereltségek S.KO-hoz. 24 Az S.KO alváz. 25 A szárazáru szállító 25 Az S.KO EXPRESS. 26 Felszereltségek szárazáruk szállításához. 27 Az összehajtható falú dobozos járművek 27 Az S.KO FW EXPRESS összehajtható fallal. 28 Az S.KO FW COOL összehajtható fallal. 29 Szolgáltatások 29 Járművekhez kapcsolódó szolgáltatásaink. 31 Kapcsolat 31 Az Ön kapcsolattartója. 33 Műszaki adatok 33 Méretek és adatok.

3 3 S.KO dobozos járművek Európa legkedveltebb hűtőszekrénye kerekeken. A 6. generációs S.KO COOL. A hűtött szállítmány igényes szállítmány. A szigorú hőmérsékleti és higiéniai előírások speciális követelményeket támasztanak a szállítójárművek teljesítményével és megbízhatóságával szemben. Az S.KO COOL ezekhez a követelményekhez igazodik, és tökéletesen megfelel a távolsági forgalom minden kihívásának. Ennek köszönhetően évek óta minden európai fuvarozó elsődleges választása. Sikermodellünk hatodik generációja a valaha létezett legeslegjobb S.KO. Javított szigetelési tulajdonságok, alacsony üzemeltetési költségek és számtalan apró részlet, melyek valódi sikereket garantálnak szállítmányozó vállalkozása számára. Győződjön meg róla személyesen az S.KO Önt is meg fogja győzni. Az úton, a mindennapokban és pénzügyi mérlegében egyaránt.

4 4 S.KO dobozos járművek Körkörösen lezárva. Az előnyök áttekintése. Alapfelszereltségben laposan felfekvő ajtók Oldalfal ütközőgumi a rúdzáron Zsanérok a vámzárral Ahhoz, hogy az S.KO-t még értékesebbé tegyük, még értékállóbbá tettük a hatodik generációs járművet: A javított szigetelőhatással a FERROPLAST doboznak köszönhetően pénzt takarít meg hűtés közben. Megerősített acél sarokprofil a felépítmény megnövelt stabilitásáért Masszív homlokfal mennyezet acélból Az aerodinamikai burkolat* javítja az üzemanyag-fogyasztást, és Megerősített sarkok az ajtóknál akár 4 %-os megtakarítást is lehetővé tesz. A masszív görgős rámpaütközők*, és a Dynamic Ramp Protection védik a járművet a rámpás rakodással összefüggésben keletkező károktól. És ami a legjobb: a masszív óvintézkedések ellenére az S.KO egy grammal sem nehezebb elődjénél. Lapos fogantyúk nemesacélból Kiegészítő gumi rámpaütköző a hátsó keretnél Kompressziós-görgős rámpaütköző* nemesacélból (DRP) Hőmérsékletstabil kapcsolat: javított illesztés a portál és a jármű hátsó része között. Tiszta lezárást alkot a masszív homlokfali sarok acélból. A hátsó dupla gumi rámpaütköző* védi a felépítményt és a forgórúd-zárakat. * Equipement en option

5 5 S.KO dobozos járművek Siker sorozatban. Precízió a sorozatgyártásban az egyedi járművekhez. A Schmitz Cargobull több mint 60 éve gyárt kiváló minőségű dobozos járműveket. Többszörösen díjazott gyártási eljárásunk eredményeképpen Ön egyedi sorozatgyártású, megbízható járműveket kaphat. Egyedi, mert a moduláris elvnek köszönhetően pontosan az Ön feladataira szabott járművet gyártjuk le. Megbízható, mert a széleskörű ismereteinket saját fejlesztőmérnökeink közvetlenül átültetik a gyártásba, így a hibák minden szinten minimalizálhatók. A minőségi igényességet innovációval alapozzuk meg. Az S.KO legfontosabb részegységei doboz, tengely és hűtőberendezés minőségi pecsétünket viselik. Iránymutató technológiát jelentenek a FERROPLAST paneleknek köszönhetően. Az NX-17 habszivacs mag tartja a hideget a dobozon belül. A jármű fém fedőrétegei pedig jól bevált, 25 éve bizonyító rendszerek. Made in Germany minőségű sorozatgyártás a digitális vezérlésű gyártási logisztika kiváló minőségű sorozatgyártást garantál. A FERROPLAST panelek habkitöltése egy munkamenetben, teljes hosszúságban. A Schmitz Cargobull ROTOS tengelyek a saját fejlesztésű tengelygyártásnak köszönhetően igen meggyőzőek.

6 6 S.KO dobozos járművek km tapasztalat még mielőtt útra kelne. A Cargobull Validation Center. Számíthat a Schmitz Cargobull félpótkocsik megbízhatóságára: mielőtt az új fejlesztések sorozatgyártásba kerülnének, már egy millió kilométeren bizonyítottak. Saját ellenőrzőközpontunk, a Cargobull Validation Center egyedülálló a pótkocsigyártásban. Prototípusainkat az útszimulátoron a legkülönbözőbb útviszonyok között és rakományokkal teszteljük. Ennek során a felépítményt és a futóművet akár 40g gyorsulásnak is kitesszük. Az itt nyert felismeréseket pedig közvetlenül átültetjük a fejlesztésbe. Így Ön mindig kiforrott és megbízható termékeket kap a Schmitz Cargobulltól. Járműkísérlet: kísérleti mérnökeink pontosan elemzik, milyen hatásokkal jár az alvázat, a futóművet és a dobozos felépítményt érő igénybevétel. A teljes dobozos felépítmény komplex igénybevételi tesztjei ugyanúgy az ellenőrzési rutin részét képezik, mint a szélsőséges útviszonyok szimulációja. Már a tervezési fázisban megkezdjük az első terhelési teszteket a VEM-mel (végeselemes módszerrel). Precízió a legapróbb részletekig: a dobozos járművek kétszintes rakodási rendszerének CAD-támogatású fejlesztési folyamatai.

7 7 S.KO dobozos járművek Csúcstechnológia a mindennapokban. A siker alapja a felépítmény. Az S.KO sikerének receptje egyszerű: ez teszi Önt sikeressé. Stabil, mint egy repülőgép A FERROPLAST doboz ragasztott, szendvicsszerkezetű felépítményét a repülőgép- és jachtgyártásból emeltük át. Ez a szerkezet önhordó és nagyfokú csavarodási merevséggel bír. A maximális üzembiztonság érdekében felesleges tömeg nélkül minden kilométeren. Energiahatékony Utolérhetetlen és ismét javított az S.KO felépítmény tartja a hideget a dobozon belül. A FERROPLAST panelek habszivacs magja minden eddiginél jobb K-értékkel rendelkezik. Az optimális hűtési teljesítmény érdekében alacsonyabb üzemanyag-felhasználással minden úton. Öregedésálló Dobozaink még évek múlva is betartják, amit ma ígérnek. A páradiffúzióval szemben tömör fém fedőrétegek védelmet nyújtanak az öregedéssel együtt járó hatékonyságvesztéssel szemben. Az azonos szállítási minőségért évről évre. Lapos fogantyúk gondoskodnak a vékony, oldalt nyíló szárnyas ajtók nyitásáról. Jobb, mert láthatatlan: az ajtók belső sarokmegerősítései növelik a stabilitást és megelőzik a sérüléseket. Új zsanérok a szűk 270 -os nyílásszöghöz. Tiszta és biztonságos a szabadalmaztatott vámzár.

8 8 S.KO dobozos járművek Biztonságos hűtési láncok. A prémium hűtőberendezés a mi minőségi színvonalunk. A hűtőberendezések gondoskodnak arról, hogy a szállítmány hőmérséklete mindig tökéletes legyen. A párhuzamos klímafelügyelet és a dokumentáció az új S.KO-ban folyamatos és optimális hűtést biztosít a szállítmány számára. TrailerData.Technology. Mindig tájékozott. Biztonságos felügyelet: még több érzékelő és egy hőmérsékletregiszter méri és dokumentálja hiánytalanul a hűtési lánc igazolását. A TrailerConnect interfész gyártósemleges csatlakozást biztosít a járműfelügyeleti rendszerhez. Hűtéstechnika tekintetében olyan vezető gyártók kínálatából választhatja a ki a hűtőkocsi hűtőt, mint a Thermo King vagy a Carrier kívánsága szerint kedvező fogyasztású Eco vagy halk, PIEK tanúsítvánnyal rendelkező változatban. A hűtési adatok hiánytalan dokumentálásáról a TrailerConnect gondoskodik. A független járműkövetés hő- és páraérzékelők segítségével pontosan rögzíti a jármű hőmérsékletregiszter által mért adatokat. Ezek bármikor lehívhatók és archiválhatók. Az SMS-ben vagy ben való automatikus riasztás a hűtési lánc megszakadása esetén külön megrendelésre kapható. A TrailerConnect interfész digitális hőmérsékletregiszter biztosít, amely kifogástalan igazolást tesz lehetővé. Tökéletesen a saját TrailerConnect járműkövető szolgáltatásunkra hangolva. TCI Hagyományos vagy digitális hőmérsékletregiszter a DIN EN szerinti kifogástalan igazoláshoz.

9 9 S.KO dobozos járművek Piacvezető ThermoTechnology. A szabadalmaztatott FERROPLAST paneleknek köszönhetően. Tető és alapzati lakk, fólia, primer Horganyzott acéllemez Előkezelés Az élelmiszerszállítmányok minősége a hűtődobozon múlik. Szabadalmaztatott dobozpaneleink valamennyi minőségi komponensét a FERROPLAST - ThermoTechnology név alatt egyesítettük. Gyors hőmérsékleti adaptáció: a doboz fém fedőrétegei gyorsabban felveszik a hűtési hőmérsékletet, mint a üvegszálas poliészter. Így kevesebb idő és energia szükséges a kívánt hűtési fokozat eléréséhez. NX17-habszivacs mag Előkezelés Horganyzott acéllemez Tető és alapzati lakk, fólia, primer Kitűnő szigetelő hatás: paneleink PU magja a fém fedőrétegeknek köszönhetően 12 %-kal vastagabb, mint a szokásos üvegszálas poliészter felépítményeké. Így a hűtési hőmérséklet tovább megmarad. Ezért ritkábban kell utánhűteni, ami energiát takarít meg. Sima, horpadásálló belső falak: a HDR (High Dent Resistance) belső fedőrétegel növelik a felületek horpadásállóságát. Így a belső tér tovább marad ép. (Opció) Tartós értékállóság: különösen hosszú távon biztosítanak a FERROPLAST panelek két lényeges előnyt az üvegszálas poliészter-hez képest. A fém horpadásálló, de nem törik, így megőrzi a doboz teljes szigetelő hatását. A páradiffúzióval szemben tömör fém fedőrétegek pedig megakadályozzák a nedvesség bejutását, így kiegészítő védelmet nyújtanak az habszivacs mag energiaveszteségével szemben. Ez pedig kifizetődő. Az alacsony üzemeltetési költségek és a magas értékesítési árak révén. ThermoTechnology. A megfelelő szigetelés az ön járműve számára. A FERROPLAST felépítmények szolid, gazdaságos megoldást kínálnak. A dobozos félpótkocsik mintegy 50 %-os európai piaci részesedéssel a minőség garanciái. A FERROPLAST kombinálja az új NX17 poliuretán keményhab megnövelt szigetelő hatását az ellenálló, kétoldalú, többrétegű fém fedőréteggel. Optimális falvastagság süllyesztett beépítésekkel a maximális belsőtérkihasználtsághoz a teljesen személyre szabott FERROPLAST paneleknek köszönhetően.

10 10 S.KO dobozos járművek Mi ezzel járulunk hozzá a jó és biztonságos munkahelyekhez. Az S.KO belső tere. A példaértékű tisztaság, a higiénia és a biztonság jelenti a hűtött szállítmány minőségi kritériumait. Az S.KO belső tere kiválóan megfelel ezeknek a követelményeknek. Mobil térelválasztó fal* Multitemp szállításhoz Polárfehér belső fedőréteg erősebb visszatükröződéssel A világos, sík felületek megkönnyítik a higiénikus szállítást. A falak, a hátfalak, a koptatólécek és a rasztersínek közötti sima átmenetek egyszerű és maradványmentes tisztítást tesznek lehetővé, és minimálisra csökkentik a sérülés- és kárveszélyt. Akasztási lehetőség további rakományrögzítő hevederek számára Természetesen az S.KO az összes fontos szállítási tanúsítvány követelményeinek megfelel: ATP-osztályú FRC, TÜV Süd, German.Lloyd, Cemafroid és Pharmaserv pecsét. Részben süllyesztett koptatóléc a teljes raklapszélességhez A FERROPLAST ThermoTechnology NX17 optimalizált szigetelő hatással A HDR Technology* növeli a horpadásállóságot Több fény: energiatakarékos LED-lámpák és sugárzóan fehér borítások a vilgos munkatér érdekében. Megerősített PVC lécek a hátsó portálon Szürke, szilárdabb kiöntőmassza a hátsó portálnál Csendes padló* éjszakai szállításhoz * Opcionális felszereltség

11 11 S.KO dobozos járművek Hőmérsékletbiztos módon berendezve. Az optimalizált légkeringetés. A szállítási teljesítmény minősége közvetlenül összefügg a doboz légkeringetés minőségével. Az S.KO teljes hosszában egyenletes klímát biztosít az FRC szabványnak megfelelően. A légterelő fal a homlokfalon megszakítás nélküli légkeringetést tesz lehetővé. A távtartó profilok és a raklapütköző védik a homlokfalat és a hűtőberendezést a sérülésektől. A tető alatti három rugalmas hűtőcsatorna gondoskodik a hűtőlevegő egyenletes elosztásáról. Ezek cipzárral lerövidíthetők. Az új, mobil, elfordítható térelválasztó fallal a doboz rugalmas, többhőmérsékletű szállítóvá alakítható. Pontosan záró tömítések garantálják a megfelelő hőmérsékleteket. A nyomórugók javított összehangolásának és a reteszelés kijelzésének köszönhetően Ön profitálhat az egyszerű és gyors kezelésből. Egyenletesen hűvös: rugalmas hűtőcsatornák a hűtőlevegő elosztásához a tetőn. Optimalizált áramoltatás: légterelő fal a gyors légkeringtetés érdekében. Két hőmérsékleti zóna: hosszában eltolható, elfordítható térelválasztó*. * Opcionális felszereltség

12 12 S.KO dobozos járművek Beépített fogyasztóvédelem. Higiénia és környezetbarát tanúsítványok. Ha az élelmiszer- és gyógyszerszállítási higiéniáról van szó, akkor az S.KO nem ismer kompromisszumot. Belső tere megfelel a HACCP (veszélyelemzés és kritikus ellenőrzési pontok) és az IFS (International Food Standards Logistics) szigorú tisztasági követelményeinek. A magasnyomású tisztítóval végzett tisztítás egyszerű: a max. 4,5 t pontterhelésnek is ellenálló padló a körbefutó koptatóléccel egy vastag tálcához van hozzáhegesztve. A fal, a padlótálca a koptatólécek és a rasztersínek közötti jól tömítő átmenetek a teljes belső tér maradványmentes tisztítását teszik lehetővé. A körbefutó süllyesztett raklapvédő bokaléc hegesztett padlóteknővel részben süllyesztett. Ezáltal Ön mm rakodási szélességhez jut, és a vastag oldalfalak jobb szigetelést biztosítanak. A függőleges PVC-lécek (lásd a képet lent) ütésállóak és stabil hőmérsékletet tartanak. A hátsó résznél lezárnak, és elkerülik hátul a szegélyek okozta hőhidakat. A csendes padlózat* megfelel továbbá a PIEK szabványnak. Az S.KO üzem közben is védi a fogyasztókat és a környezetet. A csendes padlózat teljesíti a PIEK szabvány szerinti be- és kirakodási szempontokat. Négyajkas tömítés a dobozos felépítmény optimális szigetelése érdekében. Külön kérésre PIEK tanúsítvánnyal: az alacsony zajkibocsátású hűtőberendezések és a csendes padlók 60 db (A) alá csökkentik a lakóterületek zajterhelését. Tisztításhoz ideális a többrétegű bevonattal és korrózióálló beépítésekkel ellátott fém fedőréteg. A standard alumínium padlózat árpaszemcse szerkezettel és hegesztett átmenetekkel a körbefutó lábazat-szegőléchez biztosítja a folyadékszivárgás elleni szigetelést, és megkönnyíti a padlóteknő gyors tisztítását. * Equipement en option

13 13 S.KO dobozos járművek Beépített kockázatkezelés. Felszereltségek rakományrögzítéshez. Tapasztalatból tudjuk, hogy a jó rakományrögzítés ismérve a gyors és egyszerű kezelhetőség. Mert a legnagyobb szállítási kockázatok a hibás alkalmazásból vagy a teljesen rögzítetlen rakományból származnak. Mi segítünk megelőzni ezeket a veszélyeket magától értetődő és időtakarékos megoldásokkal. Felületbe süllyesztett rakományrögzítő sínek vízszintes szorítóoszlopokhoz és feszítőhevederekhez. A rakomány kiegészítő biztosítása érdekében a kétszintes sínkombinációra speciális rögzítő pántokat lehet használni. Alakzáró rögzítés: a padlóba bemart lyuksor és a tetőre felszerelt perforált sín a függőleges rakomány rögzítő rudakhoz. Teleszkópos rudak rakományrögzítéshez.

14 14 S.KO dobozos járművek További tárolóhely a második szinten. A kétszintes rakodóberendezés. Kettőzze meg kapacitását. Kétszintes rakodási rendszerünkkel akár 100 %-kal is megnövelheti rakfelületét. Ezzel együtt pedig szállítási forgalmát. Targoncával nem emelhető árukhoz ideális: a kétszintes rakodási rendszer két változtatható magasságú szinten kifogástalan rakodást biztosít. Így a maximálisan 33 helyett akár 66 euro raklapot is szállíthat. Az egyenként 8 kg önsúlyú oszlopok teherbírása kg: az alacsony súlynak köszönhetően a hasznos teher szinte változatlan marad. Egyszerű kezelés: az oszlopok fokozatmentesen állíthatók, és minden gond nélkül egyetlen személy által is felszerelhetők. Magas raklapok esetén gyorsan a tető alá rögzíthetők és a szellőzőcsatornák helye is szabadon marad. Egyszerű kezelés: az új kétszintes rakodási rendszer* esetében a tartóoszlopok könnyen és biztonságosan csúsznak a vezetésekben. Hely 33 helyett 66 raklap számára: az oszloponként kg teherbírású, kétszintes rakodási rendszerrel. Az új, kis összsúlyú kétszintes rakodási rendszerrel gyorsan még több helyet teremhet. * Opcionális felszereltség

15 15 S.KO dobozos járművek A hús bizalmi kérdés. Felsőhúspályás hűtődoboz. Az S.KO COOL stabil, önhordó felépítményével ideális feltételeket biztosít a felsőhúspályás hűtődobozok számára. A FERROPLAST doboz teteje és oldalfalai speciálisan erősítettek, és a teljes tetőfelületen akár 24 t egyenletes elosztású rakomány szállítására képes. Ügyfeleink Európa-szerte a legkülönbözőbb követelményeket támasztják a húskampós felszereltséggel szemben. Mi az Ön igényei szerinti rendszermegoldásokkal szereljük fel a félpótkocsit: a jól bevált eurohúskampó pl. öt horganyzott, 60 mm-es csőpályából, horogbiztosítékokból és az üres kampók számára szolgáló parkolópályából áll. Húskampó rendszer jobbmenetes kampókkal és euro szabvány szerinti polcokkal vagy Bi-Rail rendszerként a nyugat-európai gazdasági térségben történő alkalmazásra. A kihúzható lépcső megkönnyíti a kézi rakodást. A padlótálcában kialakított lefolyó leegyszerűsíti a tisztítást. * Opcionális felszereltség

16 16 S.KO dobozos járművek Körkörösen lezárva. A biztos befektetés hátul kezdődik. A jó befektetés egyben az értékvesztéssel szembeni biztosítás kérdését is felveti. Az S.KO COOL alapfelszereltségben védettséget élvez a legnagyobb kockázattal szemben: baleseti károk a rámpánál. A TailGUARDlight * és a Dynamik Ramp Protection (DRP)* révén a rámpához állás még időszűke esetén is biztonságos. A Dynamic Ramp Protection (DRP) rendszer* elnyeli a be- és kirakodáskor jelentkező erőhatásokat. TailGUARDlight Az elektronikus rámpaközelítő berendezés. A rámpaközelítő berendezés tolatáskor fény- és hangjelzésekkel tájékoztatja a vezetőt a jármű mögött fennmaradó helyről. A TailGUARDlight * a rámpánál automatikusan lefékezi a járművet. Kis védőhatalom: a TailGUARDlight * elektronikus figyelmeztető segéd érzékelői felügyelik a jármű mögötti területet tolatáskor. Nagyobb biztonság dokkoláskor. Időszűke miatt az erőteljes rámpához csapódás nem ritka. A Dynamic Ramp Protection (DRP) a hátsó keret sarkainál jelentős mennyiségű energiát nyel el, mielőtt gépjárműve a rakodási peremmel érintkezésbe lépne. Ez a megoldás segít megelőzni a jármű és a rakomány károsodását, és leegyszerűsíti a rámpa megközelítését. * Opcionális felszereltség A TailGUARDlight a WABCO Fahrzeugsysteme GmbH bejegyzett védjegye

17 17 S.KO dobozos járművek A behúzott oldalprofilok csökkentik a sérülések és ütközési károk veszélyét Szebben takarékoskodni. Az aerodinamikai csomag. Alakzáró oldaljelző lámpák a sérülések elkerülése érdekében A burkolat az Ön saját színeiben is kapható Vezető pótkocsigyártóként a Schmitz Cargobull nyitott szemmel jár az utakon. Így mindig pontosan olyan termékeket kap tőlünk, amelyekkel mindig orrhosszal vezethet versenytársai előtt. A teljes burkolat nem csak elegánsabb megjelenést kölcsönöz az S.KO-nak, hanem egyúttal akár 4 % üzemanyagot is megtakaríthat. A nyitott kerékdob jobb hozzáférhetőséget biztosít a kerekekhez karbantartás és ellenőrzés céljából A törvényben előírt ütközésvédelem biztosítva van A moduláris felépítésű burkolat megkönnyíti a karbantartást, és csökkenti a javítási költségeket Az oldalmagasság megakadályozza a burkolat szegélykövekre és felhajtókra történő felakadását Karbantartás és javítás egyszerűen: a könnyű modulok külön-külön is felszerelhetők. A nyitott kerékdobok akadálytalan hozzáférést biztosítanak, és segítenek elkerülni a hőtolulást a kerekek és a féktárcsák között. Sőt mi több, a későbbi ártalmatlanításra is gondoltunk. Az alaktartó ABS műanyag 99 %-ban újrahasznosítható. Az alváz burkolata csökkenti a légellenállást, a kerékanyák és a kerekek azonban továbbra is hozzáférhetők maradnak. Raklaptartó 36 raklap számára. Valamennyi ajtó a kerékjárati ívek is külön-külön felnyithatók és reteszelhetők. Támasztó komp rögzítőbilincsekkel és tárolórekesszel a rögzítőkötél számára.

18 18 S.KO dobozos járművek Mindentudó a kombinált forgalomban. S.KO COOL erős doboz különleges követelményekhez. Igazi mindentudó a kombinált forgalomban: az S.KO COOL önhordó felépítményének köszönhetően optimális felszereltséggel rendelkezik a gyors és károsodásmentes vasúti átrakodáshoz. Az S.KO COOL erősségei már a rövid tengeri utakon is megmutatkoznak: a terminálbehúzók fel- és lecsatolását, az alacsony áthaladási magasságokat, a meredek rámpákat és a szűkre szabott fedélzeti járműtávolságokat minden gond nélkül teljesíti. A mélyebbre ültetett védőrácsos hűtőberendezésnek köszönhetően alacsonyabb áthaladási magasságot tesz lehetővé, a görgős támaszokkal pedig a szűk helyviszonok között végzett tolatás is lehetséges. A robusztus megfogóéleknek és a megerősített nemesacél koptatólemezeknek köszönhetően kockázatmentes rakodás lehetséges a vasúti forgalomban. A lehajtható aláfutásgátló vasúti rakodás esetén hozzáilleszkedik a pőrekocsik kontúrjához. Az S.KO opcióként komp aláfutásgátlóval és masszív kerek csővel és csúszótalppal is kapható. A hossztartókon, hátul és a tartóbakokon elhelyezett komp rögzítőbilincsek gyors rögzítést biztosítanak a kompon.

19 19 S.KO dobozos járművek Felszereltség minden igényhez. Specialista az egyéni szállítási megoldásokban. Az S.KO-val teljesen személyre szabott rakodási és szállítási feltéteket teremthet. Az okos rakodási koncepció és a rakományhoz igazított felszereltség csökkenti a teljes életciklusra vetített költségeket. A jól felszerelt S.KO minden szállítási feladatban megállja a helyét a megerősített tengelyekkel rendelkező, rossz utakra tervezett futóművektől kezdve a szorosan rakodott virágtartó ládák szállítására alkalmas járműveken át a megerősített légáramoltató fallal rendelkező, hőmérséklet szempontjából érzékeny áruk szállítására szolgáló járművekig. A minden részletre kiterjedő és átgondolt felszereltségekkel megtakaríthatja járműve költséges utólagos felszereltését, csökkentheti a kopást és a karbantartási ráfordításokat. De mindenekelőtt a minden igényt kielégítő felszereltséggel hatékonyan használhatja járműveit a mindennapi szállítási feladatok során. Rövid szakaszok enyhe hűtéssel, hűtőberendezés nélkül: a homlokfal azonban elő van készítve a hűtőtechnika utólagos felszerelésére Nagyobb biztonság rakodáskor: a hat opcionális raklapütköző védi a légterelő falat. Lehetővé teszi a görgős virágszállító állványok szoros rakodását: megfelelő rakodási szélesség.

20 20 S.KO dobozos járművek A hét mesterlövész. Komplett felszereltségek a hasznos csomagokban. A hét hasznos csomag áttekintése: Rough Road pro nagyobb teljesítménytartalék rossz utakon. Load&Dock pro robusztus ellenállóképesség a rámpánál. A hét hasznos csomagot exkluzív, legmagasabb szintű felszereltségként állítottuk össze az S.KO COOL számára. Itt a legjobb felszereltségi opciókat már úgy kombináltuk össze, hogy Ön ideális megoldást kapjon a klasszikus szállítási megoldásokhoz. Néhány hasznos csomag egymással is kombinálható. Ennek előnye, hogy saját igényeinek megfelelően állíthatja össze járművét gazdag felszereltségi és tartozékválasztékunk segítségével, továbbá elkerülheti a hiányzó opciók költséges utólagos felszereltetését. Advantage pro : kiváló minőségű megjelenés nemesacél komponensekkel és csillogó alufelnikkel. Eco Cool pro fogyasztásoptimalizált a hűtési teljesítményben és az aerodinamikában. Flower&Food pro optimális a friss áruk szállításához. Passzív Thermmo pro költséghatékony a rövid szakaszokon történő alkalmazásban. Ferry pro biztonságos a szállítás során. Advantage pro csillogó prémium-megjelenés a látható siker érdekében. A felszereltségek összeállítása a Schmitz Cargobull nagy gyakorlati tapasztalatait tükrözi. Az egyes hasznos csomagok részletes tartalmáról külön brosúrából tájékozódhat. Rough Road pro a Heavy Duty futóművel együtt rossz utakon és szélsőséges időjárási körülmények között is maximális értékállóságot biztosít. Passzív Thermmo pro tanúsított hőmérséklettartással, hűtőberendezés nélkül csökkenti az üzemeltetési költségeket, és több hasznos terhet biztosít.

21 21 S.KO dobozos járművek Garantáltan a tengelyen. A ROTOS DriveTechnology futóművek. Nyugodt futás, biztonság és garantált tartósság. Saját fejlesztésű ROTOS tengelyeink kiváló menettulajdonságokat és kompromisszumoktól mentes rendelkezésre állást biztosítanak. ROTOS utánfutó kormánytengely. A futómű többi alkatrészei szintén kizárólag neves, márkás gyártóktól származnak. A megfelelően nagyra méretezett, kevés karbantartást igénylő tárcsafékek és a karbantartást nem igénylő Hub Unitok hosszú karbantartási időközöket biztosítanak mm mm ROTOS utánfutó kormánytengely a csökkentett abroncskopás és szűk utáckban a kisebb fordulókör érdekében. RSP Roll Stability Program: az alapfelszereltségben kapható EBS-szel együttműködve kritikus közlekedési helyzetekben egyenként fékezi a kerekeket, így növelve a veszélyzónában a jármű úton tartásának esélyeit. A mi minőségi pecsétünk: km garancia a kevés karbantartást igénylő futóműre ROTOS DriveTechnology*. Megakadályozza az elszíneződést és az idő előtti kopást: a 22,5 -os tárcsafékek optimális léghűtése. *kivéve a kopóalkatrészeket

22 22 S.KO dobozos járművek Teljes ellenőrzés minden helyzetben. Az MRH légrugók. Menetbiztonság márkás minőség által: az alapfelszereltségben kapható MRH légrugók és az Auto-Reset funkció automatikusan beállítják a tökéletes menetmagasságot. Ez egyben a légrugókat is kíméli. A legjobban tájékoztat: a pótkocsi információs rendszerrel (TIS) egy szempillantás alatt áttekintheti az abroncsnyomást, a fékbetétek kopásának és az indítsgátló állapotát. Az MRH légrugók emelő-/süllyesztőszelepe: az Auto-Reset funkció segít elkerülni a lesüllyesztett járművel történő haladásból eredő károkat. Elektronikusan szabályozott ECAS II légrugók. Az elektronikusan szabályozott ECAS II légrugókkal a jármű rakodási magassága hozzáigazítható a különböző rámpamagasságokhoz. Az egyszer eltárolt magasságok gomnyomásra előhívhatók. A rakodási folyamat során a rendszer a vezetővel együtt gondolkodik, és automatikusan összehasonlítja a súlyváltozásból adódó szintbeli ingadozásokat. A továbbhaladáshoz pedig az Auto-Reset funkció a másodperc törtrésze alatt visszaállítja a menetmagasságot. LSP a megfelelő terheléshez. Az osztott rakomány hátulra helyezésével megváltozik a súlypont: előre tolódik, és növeli nyeregterhelést. Ahhoz, hogy a vontató megengedett tengelyterhelésének túllépése elkerülhető legyen, a súlyponteltolódás kiegyenlíthető: az LSP (Load Spread Program) tehermentesíti a pótkocsi hátsó tengelyét. Az utolsó tengely légrugónyomásának csökkentésével lerövidül a tengelytáv, és így visszaáll a helyes teherelosztás.

23 23 S.KO dobozos járművek A doboz peremén túl is gondolkodunk. Felszereltségek S.KO-hoz. Az S.KO nem csak S.KO. Számos választható felszereltséget kínálunk, amelyekkel pontosan a saját követelményeire szabhatja járművét. Mert az az S.KO csak akkor válik saját S.KO-vá, ha a funkcionalitás és a biztonság feladathoz igazodik. Vészesetben azonnal kéznél: tűzoltó készülék az alvázra szerelt műanyag házban. Munkafényszóró a hátsó portál biztonságos kezeléséhez. Aláhajtható emelőhátfal a kényelmes és biztonságos rakodáshoz, rámpa hiányában. Alufelni a kis önsúly és a tetszetős megjelenés érdekében.

24 24 S.KO dobozos járművek Kisebb alváz, nagyobb raktér. Az S.KO alváz. MRH légrugók Auto-Reset funkcióval A robusztus doboz számos előnyt nyújt Önnek. Önhordó felépítményének köszönhetően az S.KO COOL rövid alvázzal is megelégszik. A rövid alváz előnye a nagyobb méretű felépítmény, mivel a doboz közvetlenül a nyerges vontatóra fekszik fel. A nagyobb méretű felépítmény pedig jobb szigetelést is jelent maximális belső magasság mellett. Így Ön optimális hűtési körülmények és javított légkeringetés mellett profitálhat a nagyobb raktérből. ROTOS DriveTechnology tökéletes egyenes futással Kezelőegység TIS pótkocsi információs rendszerrel (opció) Megerősített sarkok és átlós merevítők a felépítmény védelme érdekében Alapfelszereltségben EBS-szel és RSP-vel Horganyzott, szegecselt keret a korrózióvédelem érdekében MODULOS : szegecselt technika és korrózióvédelem. Könnyű javíthatóság: a szegecselt, oldható kötéseknek köszönhetően az alváz alkatrészei külön-külön, kedvező áron cserélhetők. A horganyzásnak köszönhetően a korrózióvédelem ép marad. Ez leegyszerűsíti a karbantartást, és csökkenti a javítási költségeket. Hosszú távú értékállóság: a Schmitz Cargobull-féle horganyzás növeli az alváz kőfelverődéssel szembeni védelmét, 10 év átrozsdásodással szembeni garanciát biztosít, és az újrahasznosítás alkalmával kíméli a környezetet. Védelem dokkoláskor: az átlós sarokmerevítők az alváz irányába vezetik el a felépítményt érő ütések erejét. Ez kíméli a felépítményt, és segít elkerülni a hátsó rész deformálódását.

25 25 S.KO dobozos járművek Az Ön úti trezorja. Az S.KO EXPRESS. Kétszintes rakodási rendszer 66 raklap számára (opció) Fényáteresztő tető KEP szállításhoz (opcionális FERROPLAST ) Szárnyas portál vagy redőnyös ajtó hátsó rakodáshoz Kiváló minőségű elektromos készülékek, dohányáru vagy futárszolgáltatások az S.KO EXPRESS tökéletes jármű a rögzítést igénylő áruk számára. Rétegelt lemez ütközésvédő betét a homlokfalban (opció) A kétszárnyú portállal vagy rolós ajtóval felszerelt doboz a ponyvánál lényegesen hatékonyabban védi a rakományt az illetéktelen hozzáféréstől. Az oldalfalak optimalizált súlyú FP 25 FERROPLAST panelekből állnak. A stabilitásról a teljes hosszában horganyzott és szegecselt acélalváz gondoskodik. Ezenkívül az S.KO EXPRESS természetesen a biztonságtechnikai felszereltségekre is elő van készítve. TrailerConnect járműkövetés a Bosch Monitoring Centerrel történő felügyelethez. Így elvesztés vagy lopás esetén gyorsan reagálhat. A Geofencing regisztrálja és jelzi a tervezett útvonaltól való eltéréseket. A jármű jogosulatlan kinyitását pedig az ajtóérzékelők jelzik. Csúszásgátló rétegelt lemez padló raklapozott árukhoz Horganyzott, szegecselt alváz 10 év átrozsdásodás elleni garanciával A TrailerConnect szolgáltatással a pótkocsit mindig szem előtt tarthatja, és veszély vagy lopás esetén közbeléphet. A feltörésgátló FERROPLAST fém fedőrétegek védik a rakományt. Helytakarékos megoldás a rámpánál a fém rolós ajtó.

Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi.

Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi. Az új Vito Tourer. Az új Vito Tourer. Akarja, tudja, teszi. Ön mindig tettrekész. Célratörően végzi munkáját. Szereti az új kihívásokat. Akkor megérdemel egy olyan gépkocsit, amelyet Önnek terveztek: az

Részletesebben

AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT

AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT AZ ÚJ EURO 6 JÁRMŰKÍNÁLAT A járműkínálat minősége Az új Euro 6 DAF termékválaszték. Teljesen új tervezés a maximális hatékonyságért, megbízhatóságért és a legmagasabb szintű vezetési kényelemért. Az új,

Részletesebben

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét.

Az illusztrációkon olyan kiegészítő felszereltségek és tartozékok is láthatóak, amelyek nem képezik az alapfelszereltség részét. M-osztály. Von zerő. Az állandó magabiztosság azt jelenti, hogy a jelen kihívásainak éppúgy meg kell felelni, mint a jövőben várhatóknak. Az új M-osztállyal az SUV-k történetének új fejezetét írjuk. Egy

Részletesebben

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

MF5400 JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG LE MF5400 125-145 Nagyobb teljesítmény, több lehetőség, nagyobb termelékenység Új kínálati paletta a közepes teljesítménykategóriában 5 modell: 125 145 LE JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG

Részletesebben

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól

140-255. Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól LE 7600 140-255 Erő, teljesítmény és hatékonyság díjnyertes gépek a Massey Fergusontól JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ POZÍCIÓ MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Okkal díjnyertes Az MF

Részletesebben

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG

JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG 270-370 LE 8600 Erőteljes jövő a gazdálkodásban 5 modell 270-től 370 LE-ig JÖVŐKÉP INNOVÁCIÓ VEZETŐ SZEREP MINŐSÉG MEGBÍZHATÓSÁG TÁMOGATÁS BÜSZKESÉG ELKÖTELEZETTSÉG Pontosan olyan, amilyennek egy traktornak

Részletesebben

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét Innováció évfolyam 2012/1 képes újság nem csak a sűrített levegőről A megújult GA 30-90 család >> 2. oldal Magasnyomású ok >> 5. oldal Ne becsülje le a ok szervizigényét >> 7. oldal Csavarok Innováció

Részletesebben

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel

Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel Új 6030 as Premium Traktorok 100 155 LE (97/68 EC) 110 180 LE maximális teljesítmény az intelligens motorvezérléssel 6030 Premium Traktorok A teljesen új 6030 Premium sorozatú traktorokat a szerteágazó

Részletesebben

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE

RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE ÚJ RENAULT TRAFIC DRIVE THE CHANGE INNOVÁCIÓ MINDEN NAP 1. 2. 3. 4. 5. DINAMIKUS, ROBUSZTUS, TELJESEN ÚJRAGONDOLT VONALAK, PÁRATLAN FELSZERELTSÉG ÉS MOTORVÁLASZTÉK: EZEK AZ ÚJ TRAFIC JELLEMZŐI. MÉG HATÉKONYABB

Részletesebben

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt.

98% VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével. Kiválasztási útmutató. www.danfoss.hu/vlt. MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Kiválasztási útmutató VLT nagy teljesítményű frekvenciaváltók az Ön alkalmazási igényeinek figyelembevételével 98% Hatásfok Jobb energiafelhasználás és csökkenő költségek

Részletesebben

ERD 220. Használati utasítás 06.10 - 11.14 ERD 220

ERD 220. Használati utasítás 06.10 - 11.14 ERD 220 ERD 220 06.10 - Használati utasítás 51133429 11.14 U ERD 220 Megfelelőségi nyilatkozat Jungheinrich AG, Am Stadtrand 35, D-22047 Hamburg Gyártó vagy a Közösségben működő képviselője Típus Opció Sorozatszám

Részletesebben

ez egy álomszerű világ.

ez egy álomszerű világ. Amikor a levegő megváltoztatja az életünk minőségét, ez egy álomszerű világ. Samsung Érzékekre hangolva A környezettudatosság jegyében alkotta meg a Samsung új környezetbarát légkondicionálóját. Ezen környezettudatos

Részletesebben

Sorolható, SF 6 -szigetelésû középfeszültségû kapcsolóberendezés

Sorolható, SF 6 -szigetelésû középfeszültségû kapcsolóberendezés Épületautomatizálás Ipari automatizálás Rendszerek Sorolható, SF 6 -szigetelésû középfeszültségû kapcsolóberendezés 24 kv-ig GAE típus Tartalomjegyzék Általános rész / leírás 4 Jellemzők 4 Hálózati biztonság

Részletesebben

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más

Használati utasítás. Technogym s.p.a. által lett bejegyezve Olaszországban és más Használati utasítás Technogym, The Wellness Company, Excite és CPR (figuratív) a Technogym s.p.a. tulajdonában lévő védjegyek Olaszországban és más országokban. A Smartkey és a TGS key az itt illusztrált

Részletesebben

www.nieros.com Higiéniai Berendezések

www.nieros.com Higiéniai Berendezések www.ieros.com Higiéniai Berendezések Termék választék Általános tisztítás HACCP 1 Mosó és lefúvató berendezések E- és egyéb típusú húsos ládákhoz, raklapokhoz, 200-300 literes húsos kocsikhoz Kéz- csizma-

Részletesebben

Hegesztő és plazmavágó berendezések. 6. kiadás

Hegesztő és plazmavágó berendezések. 6. kiadás Hegesztő és plazmavágó berendezések 6. kiadás 2 Hegesztés- és vágástechnológia Az ESAB több mint 100 éve vezető szerepet játszik a hegesztés- és vágástechnológiák megújításában. Folyamatosan dolgozunk

Részletesebben

Minden a gyújtótekercsekről

Minden a gyújtótekercsekről Gyújtástechnológia Dízel hidegindítási technológia Hűtés Érzékelők Minden a gyújtótekercsekről Technikai információk, 7. sz. Perfection Beépített tökéletesség built in 2 Tartalomjegyzék Bevezetés 3 A szikragyújtású

Részletesebben

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014

ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁD NAGYOBB HATÉKONYSÁG NAGYOBB MEGTAKARÍTÁS 2013 / 2014 ÚJ LAKOSSÁGI LEVEGŐ-LEVEGŐ HŐSZIVATTYÚ 2013 / 2014 KÖSZÖNTJÜK ÚJ LAKOSSÁGI TERMÉKCSALÁDUNK KATALÓGUSÁBAN A Panasonic új termékcsaládja

Részletesebben

John Deere fűnyírótraktorok a házi kertekbe és nagyobb területekre.

John Deere fűnyírótraktorok a házi kertekbe és nagyobb területekre. John Deere fűnyírótraktorok a házi kertekbe és nagyobb területekre. Felszántottunk már több millió hektárt. 1837-ben, John Deere, egy fiatal amerikai patkolókovács forradalmasította a gazdálkodás módját

Részletesebben

kékvilág A tanulás soha nem ér véget Stratégiák, tippek és új megközelítések Inspiráció Az agyad te magad vagy Interjú Manfred Spitzer professzorral

kékvilág A tanulás soha nem ér véget Stratégiák, tippek és új megközelítések Inspiráció Az agyad te magad vagy Interjú Manfred Spitzer professzorral kékvilág 2011.4 Inspiráció Az agyad te magad vagy Interjú Manfred Spitzer professzorral Biztonság Rázva, nem keverve Az Aston Martin V8 motorblokkalaptestek biztonságos leválasztása Hatékonyság A tubusra

Részletesebben

STR-Prinzip. A tartós biztonság alapja. Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése

STR-Prinzip. A tartós biztonság alapja. Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése R STR-Prinzip R A tartós biztonság alapja Homlokzati hõszigetelõ rendszerek dûbelezése Impresszum Kiadó: EJOT Hungaria Kft., H-139 Budapest, Ócsai út 1-3. www.ejot.hu Felelõs szerkesztõ: Gellér Ákos Szakmai

Részletesebben

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ

WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ WEB EDITION K EZELÉSI ÚTMUTATÓ KEDVES VOLVO TULAJDONOS KΚSZΚNJÜK, HOGY A VOLVÓT VÁLASZTOTTA Reméljük, hosszú évekig élvezni fogja Volvo járművét Az autó úgy van kialakítva, hogy biztonságot és kényelmet

Részletesebben

2001/2 BIZTONSÁG AZ ÉLETÉRT! MUNKAVÉDELMI, MÛSZAKI

2001/2 BIZTONSÁG AZ ÉLETÉRT! MUNKAVÉDELMI, MÛSZAKI 2001/2 MUNKAVÉDELMI, MÛSZAKI FEJLESZTÕ ÉS GYÁRTÓ SZÖVETKEZET 1095 Budapest, Soroksári út 164. Tel.: 281-19-47 Fax: 281-19-47 E-mail: vektor@vektorsz.hu www.vektorsz.hu BIZTONSÁG AZ ÉLETÉRT! TARTALOM 2001.

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA

TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA TERMÉKISMERTETŐ ÁRLISTA 2013 V NÉZŐPONTOT VÁLTUN K 2 www.fakro.hu A TAPASZTALATOKBÓL merítve egy tökéletesebb jövőn munkálkodunk. Termékeink megalkotásakor az életünket formáló értékekre összpontosítunk.

Részletesebben

Hamarabb mint gondolná

Hamarabb mint gondolná YTONG Kész Ház 2 A legjobb választás a saját otthonért Hamarabb mint gondolná Biztonságban, kényelemben szeretnénk élni, és nevelni a gyerekeinket, betelve azzal a tudattal, hogy a ház, amelyben az életünk

Részletesebben

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika Szakirány

BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR. KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika Szakirány BUDAPESTI GAZDASÁGI FŐISKOLA KÜLKERESKEDELMI FŐISKOLAI KAR KÜLGAZDASÁGI SZAK Nappali tagozat Logisztika Szakirány A TÁVOL-KELETI KONTÉNERES ÁRUK SZÁLLÍTMÁNYOZÁSA SORÁN FELMERÜLŐ PROBLÉMÁK LEHETSÉGES MEGOLDÁSAI

Részletesebben

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése

Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése URSA GLASSWOOL URSA XPS Beépített tetőterek hő- és hangszigetelése Szarufa közötti és alatti szigetelés 02 URSA GLASSWOOL 03 Tallin Szent Pétervár Tartalomjegyzék Tchudovo North Licolnshire London Noisiel

Részletesebben

RENAULT MASTER DRIVE THE CHANGE

RENAULT MASTER DRIVE THE CHANGE ÚJ RENAULT MASTER DRIVE TE CANGE PROFI ÉS ATÉKONY IETETLENÜL SZÉLES VÁLASZTÉK 2. 3. 4. ENERGY dci 165 5. 1. AZ ÚJ MASTER EMELI A TÉTET: ERŐSEBB, BIZTONSÁGOSABB ÉS GAZDASÁGOSABB LETT. EMELLETT TERMÉSZETESEN

Részletesebben

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ

AZ Ú IS FEDEZZE FEL AZ AZ Ú IS AZ Ú IS TARTALOM AZ Ú IS Bevezetés 04-07 Menetdinamika 08-09 L-Finesse 1 0-1 1 Luxuskivitelű Utastér 1 2-1 5 Modern megoldások 1 6-1 7 Full Hybrid 1 8-2 1 V6 kifinomultság 22-23 F SPORT 24-25

Részletesebben

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell.

Indulás előtt engedje meg, hogy felhívjuk a figyelmét néhány olyan dologra, amit minden kerékpárosnak tudnia kell. 2 Karbantartás vagy javítás végzésekor ne feledje, hogy az útmutatóban lévő részletes utasítások csak a MERIDA kerékpárokra vonatkoznak, más kerékpárokra lehet, hogy nem alkalmazhatók. A gyakori áttervezések,

Részletesebben