HÍRLEVÉL OKTÓBER 30.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "HÍRLEVÉL OKTÓBER 30."

Átírás

1 HÍRLEVÉL OKTÓBER 30. AKTUÁLIS HÍREK Finn-magyar együttműködés az ITS rendszerek és szolgáltatások területén A finn Közlekedési és Hírközlési Minisztérium és a magyar Nemzeti Fejlesztési Minisztérium októberében együttműködési megállapodást (MoU) írt alá az intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások területén történő együttműködésről. Az együttműködés keretében egy igen sikeres szakértői megbeszélésre került sor október 11.-én Budapesten a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban. A megbeszélésen az egyes témakörökben finn és magyar szakemberek tartottak előadásokat. A workshop témái a következők voltak: elektronikus útdíjgyűjtő rendszerek, nemzeti elektronikus forgalmi fizetési rendszerek, határátkelőhelyek forgalmi menedzsmentje, forgalmi menedzsment központok fejlesztése, ecall. Az előadások diái megtekinthetők Egyesületünk web-oldalán év eseményeinél (előadás diák). A workshop jegyzőkönyve hamarosan rendelkezésre áll tavaszán kerül sor egy szűk körű szakértői egyeztetésre, amely előkészíti legközelebbi közös workshopot, meghatározva annak témáit. EasyWay szakmai bemutatók A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az ITS Hungary Egyesület közös szervezésében egy sikeres szakmai workshop került megrendezésre június 26.- án, melynek témája az EasyWay II. EU társfinanszírozású projekt keretében elért eredmények bemutatása volt. A rendezvényen felmerült a gondolat, hogy a hazai projektpartnerek szakmai bemutatókat/látogatásokat szerveznek, ahol a helyszínen is megtekinthetők lesznek az EasyWay projekt keretében elkészült fejlesztések. Az előzetes visszajelzések alapján a Magyar Közút NZrt. bemutatója december közepén várható. A bemutatók időpontjairól külön meghívólevélben tájékoztatjuk Önöket, ill. azok megjelennek majd Egyesületünk web-oldalán is.

2 ITS Hungary Hírlevél 2/5 ITS Hungary Kiválósági Díj Az ITS Kiválósági Díj 2013 pályázat október 3.-án kerül meghirdetésre. Az előző évekhez hasonlóan pályázni lehet bármely az ITS területére vonatkozó jelentősnek minősülő 2012-ben, ill szeptember 30.-ig befejezett, sikeres technológiai, rendszerépítési K+F projekt eredményének bemutatásával. A pályázatok benyújtásának határideje: november 15. Az ITS Kiválósági Díj 2013 átadására a decemberében megrendezésre kerülő közgyűlésen kerül sor. A hivatalos felhívás megtekinthető Egyesületünk web-oldalán is: HAZAI KONFERENCIA ELŐZETESEK Nemzeti Közlekedési Napok, Siófok november 5-7. A Nemzeti Közlekedési Napok szervezői felismerve a téma fontosságát idén is külön szekciót szenteltek az ITS szakterületének. A Dr. Lindenbach Ágnes által vezetett Intelligens közlekedési rendszerek szekció november 7.-én 9 órai kezdettel kerül megrendezésre. A szekcióban elhangzó előadások a következők: Forrainé Hernádi Veronika, osztályvezető, Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ: ITS alapja: integrált közlekedési hálózat-nyilvántartás Tomaschek Tamás, forgalomszabályozási vezetőmérnök, Nagy Ádám, forgalomszabályozási mérnök, Állami Autópálya Kezelő Zrt.: ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton Varga Attila, forgalomtechnikai igazgató, BKK Közút Zrt.: ITS fejlesztés Budapesten Dr.-habil. Gulyás András, tanácsadó, Magyar Közút Nonprofit Zrt.: Valós idejű közúti forgalmi információs szolgáltatás a Magyar Közútnál Szvétek Ferenc, ügyvezető igazgató, Best Way Kft.: A magyar ecall pilot projekt eredményei Tóth Péter, osztályvezető, Biztosítóberendezési Osztály MÁV ZRt. TEB Központ: ERTMS/ETCS pályamenti rendszer az RFC (Rail Freight Corridor) 6 és RFC 7 vasúti teherszállítási korridorokon (különös tekintettel a magyarországi vonalakra) Mezei Csaba, Projekt menedzser, szakértő Fenntartható közlekedés, és környezetvédelmi információ munkacsoport, Regionális Környezetvédelmi Központ (REC): A városi mobilitás kezelésének új eszköze a közforgalmú autózás ( car-sharing ) tapasztalatai és hazai lehetőségei A Nemzeti Közlekedési Napok programja, valamint a rendezvénnyel kapcsolatos egyéb információk megtekinthetők a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ web-oldalán:

3 ITS Hungary Hírlevél 3/5 ecall workshop, Budapest, november november 12.-én a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és az ITS Hungary Egyesület közös szervezésében kerül megrendezésre Budapesten a hazai szakemberek részére egy ecall workshop. A workshopon a nyitó előadások után az ecall rendszerrel kapcsolatos hazai kutatások eredményeiről hangzanak majd el szakmai előadások magyar nyelven. Az előadásra szóló meghívót egyesületünk tagjai megkapták, jelentkezni Egyesületünk Titkárságának küldött ben (itshungary@tvnetwork.hu) lehet. A workshop tervezett programja megtekinthető Egyesületünk web-oldalán: HeERO workshop, Budapest, december A december án a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, az ITS Hungary Egyesület, az ERTICO és a HeERO projekt közös szervezésében kerül megrendezésre Budapesten a HeERO projekt workshopja. A workshop mottója: Moving toward an integrated Europe - Pan-European ecall service in the HeERO countries ( Haladjuk egy integrált Európa irányába - Páneurópai ecall szolgáltatás a HeERO tagállamokban ). A workshopon a három szekciókban hangzanak majd el szakmai előadások mind hazai, mind pedig a projektben résztvevő más országok szakembereinek előadásában. A rendezvénnyel kapcsolatos információk megtalálhatók a következő web-oldalon, ahol az online bejelentkezés is lehetséges: KÜLFÖLDI KONFERENCIA ELŐZETESEK 4. ITS Konferencia, Brüsszel, december 2. Az Európai Bizottság szervezésében kerül megrendezésre Brüsszelben, december 2.-án a 4. Intelligens Közlekedési Rendszerek és Szolgáltatások Konferencia. A konferencia célja, hogy összegyűjtse az európai intézmények magas rangú képviselőit, az ITS közösség állami és magán szereplőit, ezáltal pedig kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a résztvevők naprakész információkat szerezzenek az ITS rendszerek és szolgáltatások területén végrehajtott kulcsfontosságú tevékenységekről és kezdeményezésekről, valamint hogy kicseréljék nézeteiket és tapasztalataikat az ITS közösség más tagjaival. A konferenciával kapcsolatos további információk megtalálhatók a konferencia web-oldalán:

4 ITS Hungary Hírlevél 4/ POLIS Konferencia, Brüsszel, december ban az éves POLIS Konferencia Brüsszelben kerül megrendezésre december 4-5.-én. A rendezvény egyedülálló lehetőséget biztosít a városoknak és a régióknak, hogy nagy közönség előtt mutathassák be közlekedéssel kapcsolatos eredményeiket. A konferenciával kapcsolatos információk megtalálhatók a következő web-oldalon: ITS Európai Kongresszus és Kiállítás, Helsinki, Finnország, június A jubileumi, 10. Európai ITS Európai Kongresszus és Kiállítás jövő évben Finnországban, Helsinkiben kerül megrendezésre június 16. és 19. között. A rendezvény mottója: ITS in your pocket, vagyis ITS a zsebben. Megjelent a rendezvény Call for Paper kiadványa, mely egyben felhívás konferencia-előadások benyújtására is. Az előadások benyújtási határideje: január 7. A kongresszussal és kiállítással kapcsolatos további információk, valamint a Call for Paper kiadvány megtalálhatók 10. Európai ITS Európai Kongresszus és Kiállítás hivatalos web-oldalán: ITS Világkongresszus és Kiállítás, Detroit, Michigan állam, szeptember A Tokióban október 14. és 18. között nagy sikerrel megrendezett 20. ITS Világkongresszus és Kiállítás éppen csak befejeződött, de az ITS világ figyelme máris a jövő évi 21. ITS Világkongresszus és Kiállításra irányul, melynek az amerikai kontinensen Detroit városa (Michigan állam) ad otthont szeptember 7. és 11. között. A szervezők rendezvény mottójául a Reinventing Transportation in our Connected World szlogent választották, vagyis A közlekedés újbóli feltalálása a mai összekapcsolt világban. Elérthető a kongresszus hivatalos web-oldala, és megjelent a rendezvény Call for Paper kiadványa, mely egyben felhívás konferencia-előadások benyújtására is. Az előadások benyújtási határideje: január 15. A kongresszussal és kiállítással kapcsolatos információk, valamint a Call for Paper kiadvány megtalálhatók a Kongresszus web-oldalán: APP CONTEST 2014 PÁLYÁZAT október 15.-én az ITS Világkongresszuson Tokióban az ERTICO, a Finn Közlekedési Minisztérium, az ITS Finnország, Helsinki városa, valamint a HERE elindította a legjobb okostelefonokra készült alkalmazások versenyét ITS a zsebben ( ITS in your pocket ) szlogennel. Az App Contest 2014 verseny nyitva áll minden olyan európai vállalat, csoport és egyéni fejlesztő előtt, amely szeretné megismerni az

5 ITS Hungary Hírlevél 5/5 intelligens közlekedési rendszereket, és meg szeretné valósítani ötleteit és javaslatait a szakterület legkiemelkedőbb szakembereinek irányítása mellett. A verseny győzteseinek a díjakat a jövő évi Helsinkiben megrendezésre kerülő ITS Európai Kongresszuson adják át a legjobb három mobil alkalmazásért a következő három kategóriában: - multimodalitás: a multimodális közlekedés használatát fellendítő alkalmazások, - fenntarthatóság: alkalmazások a fenntartható városi mobilitáshoz, - innováció: out of the box innovációk a jobb mobilitásért. A fenti három kategória mellett két másik is díj is meghirdetésre került: az egyik a HERE és az AppCampus által meghirdetett díj a Lumia Smartphone-ra készült legjobb ITS alkalmazás, a másik pedig Helsinki városának mobilitását segítő legjobb alkalmazás. A pályázattal kapcsolatos információkat megtalálhatják a következő web-oldalon: ERTICO emagazine Megjelent az ERTICO emagazine októberi száma, mely a következő weboldalon érhető el: Összeállította: Dr. Lindenbach Ágnes főtitkár Budapest, október 30.

HÍRLEVÉL 2014. MÁRCIUS 21.

HÍRLEVÉL 2014. MÁRCIUS 21. HÍRLEVÉL 2014. MÁRCIUS 21. AKTUÁLIS HAZAI HÍREK ITS Hungary Vezet ségi Ülés, 2014. január 29. Az ITS Hungary Egyesület vezet sége ez évi els ülésén áttekintette az Egyesület vezet ségét érint utóbbi id

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014. DECEMBER 23.

HÍRLEVÉL 2014. DECEMBER 23. HÍRLEVÉL 2014. DECEMBER 23. AZ ITS HUNGARY AKTUÁLIS HÍREI ITS Hungary év végi rendezvény és közgyűlés, 2014. december 10. Ez évben az ITS Hungary Egyesület szokásos év végi rendezvénye és egy tagfelvételi

Részletesebben

HÍRLEVÉL JÚLIUS 6.

HÍRLEVÉL JÚLIUS 6. HÍRLEVÉL 2016. JÚLIUS 6. AZ ITS HUNGARY AKTUÁLIS HÍREI ITS Hungary Közgyűlés, 2016. május 24. 2016. május 24-én került megrendezésre Egyesületünk szokásos évi Közgyűlése, melyen elfogadásra került a 2015.

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014. JÚLIUS 15.

HÍRLEVÉL 2014. JÚLIUS 15. HÍRLEVÉL 2014. JÚLIUS 15. BESZÁMOLÓ A 10. ITS EURÓPAI KONGRESSZUS ÉS KIÁLLÍTÁSRÓL (HELSINKI, FINNORSZÁG, 2014. JÚNIUS 1619.) Számszerű adatok a kongresszusról A jubileumi, 10. Európai ITS Európai Kongresszus

Részletesebben

INTELLIGENS KÖZLEKEDK

INTELLIGENS KÖZLEKEDK INTELLIGENS KÖZLEKEDK ZLEKEDÉSI FEJLESZTÉSEK SEK A FŐVÁROSBANF 10 év alatt az ITS alapoktól a működő szolgáltatásokig Rónai Gergely osztályvezető ITS Hungary 10 - jubileumi workshop - 2016. november 24.

Részletesebben

1. KÖSZÖNTŐ, NAPIREND

1. KÖSZÖNTŐ, NAPIREND Jegyzőkönyv ITS Hungary Egyesület 2009. május 18-án megtartott Közgyűléséről Helyszín: KHEM (1054 Budapest, Akadémia u. 3.) Jelenlévők: mellékelt jelenléti ív szerint 1. KÖSZÖNTŐ, NAPIREND A jelenlévőket

Részletesebben

ITS Hungary Intelligens Közlekedési Rendszerek Koordinálásának Magyarországi Egyesülete 2. HÍRLEVÉL

ITS Hungary Intelligens Közlekedési Rendszerek Koordinálásának Magyarországi Egyesülete 2. HÍRLEVÉL 2. HÍRLEVÉL Elektronikus útdíjgyűjtés Szlovéniában szakmai előadás Szeptember 12-én Budapestre látogatott a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium és az ITS Hungary Egyesület meghívására Dean Herenda úr,

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2010. MÁJUS 23. SZŰCS LAJOS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2010. MÁJUS 23. SZŰCS LAJOS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS AZ ITS HUNGARY INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK KOORDINÁLÁSÁNAK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE 2010. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2010. MÁJUS 23. SZŰCS LAJOS ELNÖK TARTALOMJEGYZÉK 1.

Részletesebben

Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások

Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások Nemzeti Közlekedési Napok Siófok, 2013. november 7. Dr.- habil. Lindenbach Ágnes egyetemi tanár, PTE PMMIK Az ITS fogalma Az intelligens közlekedési

Részletesebben

AZ ITS HUNGARY EGYESÜLET 2015. ÉVI

AZ ITS HUNGARY EGYESÜLET 2015. ÉVI AZ ITS HUNGARY EGYESÜLET 2015. ÉVI TEVÉKENYSÉGEI KÖZGYŰLÉSEK ITS Hungary Közgyűlés, 2015. április 29. 2015. április 29-én került megrendezésre Egyesületünk szokásos évi Közgyűlése. Szűcs Lajos elnök úr

Részletesebben

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Verdes Máté ITS Hungary évzáró rendezvény Makadám Klub, 2017. december 18. A közeljövő kihívásai Változó felhasználói szokások, és igények Új kommunikációs csatornák,

Részletesebben

Statikus funkcionális (működési) modell (szervezetek csoportosítása, szervezeti felépítés, tevékenységi szerkezet)

Statikus funkcionális (működési) modell (szervezetek csoportosítása, szervezeti felépítés, tevékenységi szerkezet) Statikus funkcionális (működési) modell (szervezetek csoportosítása, szervezeti felépítés, tevékenységi szerkezet) Szervezeti felépítés Tevékenységi (funkció) szerkezet A rendszer adaptivitása funkcionális

Részletesebben

Innovációs szupersztráda

Innovációs szupersztráda Innovációs szupersztráda Az ITS innováció irányai, hazai lehetőségek Dávidházy Gábor, projekt igazgató Amiről ma szó lesz Kik vagyunk Globális tendenciák és kihívások Globális ITS irányok - ITS World Congress

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2014. SZEPTEMBER 17. ITS Hungary Kiválósági Díj 2014 és ITS Hungary Nívódíj 2014 pályázat

HÍRLEVÉL 2014. SZEPTEMBER 17. ITS Hungary Kiválósági Díj 2014 és ITS Hungary Nívódíj 2014 pályázat HÍRLEVÉL 2014. SZEPTEMBER 17. AZ ITS HUNGARY AKTUÁLIS HÍREI ITS Hungary Kiválósági Díj 2014 és ITS Hungary Nívódíj 2014 pályázat Az ITS Hungary Egyesület 2007-ben azzal a céllal hirdette meg az ITS Hungary

Részletesebben

NESZIP NEMZETI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK PLATFORM

NESZIP NEMZETI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK PLATFORM NESZIP NEMZETI SZEMÉLYSZÁLLÍTÁSI INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK PLATFORM Veres Mihály vezérigazgató Nemzeti Közlekedési Napok, Siófok 2014. október 28.. A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. Kik vagyunk? Állami

Részletesebben

HÍRLEVÉL 2015. AUGUSZTUS 4.

HÍRLEVÉL 2015. AUGUSZTUS 4. HÍRLEVÉL 2015. AUGUSZTUS 4. AZ ITS HUNGARY AKTUÁLIS HÍREI ITS Hungary Közgyűlés, 2015. április 29. 2015. április 29-én került megrendezésre Egyesületünk szokásos évi Közgyűlése. Szűcs Lajos elnök úr köszöntőjét

Részletesebben

MÚLT, JELEN, JÖVŐ A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA

MÚLT, JELEN, JÖVŐ A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA MÚLT, JELEN, JÖVŐ A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. STRATÉGIÁJÁNAK BEMUTATÁSA Veres Mihály vezérigazgató Nemzeti Közlekedési Napok, Siófok 2014. október 28.. A NEMZETI MOBILFIZETÉSI ZRT. Kik vagyunk? Állami

Részletesebben

Intelligens közlekedési fejlesztések a fővárosban

Intelligens közlekedési fejlesztések a fővárosban Intelligens közlekedési fejlesztések a fővárosban Rónai Gergely osztályvezető XVI. Városi közlekedés aktuális kérdései - 2016. szeptember 8-9. Fővárosi ITS trendek ITS térnyerése a szakmai gondolkodásban

Részletesebben

Smart City Tudásbázis

Smart City Tudásbázis Smart City Tudásbázis Projektpartner: Vezető partner és további projektpartnerek: TINA VIENNA (Vezető partner) Esetleg Bécs város kollégái és üzlettársai a kiválasztott tématerületeken Potenciális projektpartnerek

Részletesebben

CROCODILE projektek a Budapest Közút Zrt.-nél

CROCODILE projektek a Budapest Közút Zrt.-nél CROCODILE projektek a Budapest Közút Zrt.-nél Cooperation of Road Operators for COnsistent and Dynamic Information LEvels Csillik Ádám fejlesztési mérnök Fővárosi ITS projektek 2006 2008 CONNECT II. és

Részletesebben

Hazai ITS stratégia az európai ITS Intézkedési Terv tükrében. ITS Hungary Egyesület 2009. december 3. Dr.- habil. Lindenbach Ágnes egyetemi tanár

Hazai ITS stratégia az európai ITS Intézkedési Terv tükrében. ITS Hungary Egyesület 2009. december 3. Dr.- habil. Lindenbach Ágnes egyetemi tanár Hazai ITS stratégia az európai ITS Intézkedési Terv tükrében ITS Hungary Egyesület 2009. december 3. Dr.- habil. Lindenbach Ágnes egyetemi tanár Az ITS stratégia szükségessége Az ITS rendszerek/szolgáltatások

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELELŐS AKKREDITÁLT KÖZBESZERZÉSI SZAKTANÁCSADÓK SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési

Részletesebben

Ft 0 hónap végkielégítés - 3 hónap felmondási idő - önálló x x x. 35 nap felmondási idő és 1 hó végkielégítés Ft.

Ft 0 hónap végkielégítés - 3 hónap felmondási idő - önálló x x x. 35 nap felmondási idő és 1 hó végkielégítés Ft. járó és és ketten en ketten en Magyar Közút Nonprofit Zrt. Zsupponits Jenő Vezérigazgató 2 000 000 alapbér 80%a A KHEM javadalamzási 399 507 Ft 0 hónap 3 hónap önálló x x x Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT KUTATÁSI MUNKACSOPORTJA A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása című

Részletesebben

MOBILITY AS A SERVICE

MOBILITY AS A SERVICE MOBILITY AS A SERVICE Dr. Esztergár-Kiss Domokos 2018.10.17. Mobilitási szolgáltatások Mobility as a service (MaaS) Közlekedési szolgáltatók MaaS szolgáltató Felhasználók Multimodális utazástervezés Valós

Részletesebben

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE

BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE BEMUTATKOZIK A TÁRS PROJEKT SZAKMAI KOORDINÁCIÓS MŰHELYE A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

58. ÉVFOLYAM 9. SZÁM KÖZÚTI ÉS MÉLYÉPÍTÉSI SZEMLE 2008. SZEPTEMBER

58. ÉVFOLYAM 9. SZÁM KÖZÚTI ÉS MÉLYÉPÍTÉSI SZEMLE 2008. SZEPTEMBER 58. ÉVFOLYAM 9. SZÁM KÖZÚTI ÉS MÉLYÉPÍTÉSI SZEMLE 2008. SZEPTEMBER FeLeLÔS kiadó: kerékgyártó Attila mb. fôigazgató FeLeLÔS SZerkeSZtÔ: Dr. koren Csaba SZerkeSZtÔk Dr. Gulyás András rétháti András Dr.

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2012. MÁJUS 22. SZŰCS LAJOS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2012. MÁJUS 22. SZŰCS LAJOS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS AZ ITS HUNGARY INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK KOORDINÁLÁSÁNAK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE 2011. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2012. MÁJUS 22. SZŰCS LAJOS ELNÖK TARTALOMJEGYZÉK 1.

Részletesebben

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA

A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A KÖZBESZERZÉSI HATÓSÁG PÁLYÁZATI FELHÍVÁSA A KÖZBESZERZÉSI KIVÁLÓSÁGI DÍJ - 2018 ELNYERÉSÉRE FELSŐOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK TANULÓI SZÁMÁRA A Közbeszerzési Hatóság a kiemelkedő színvonalú közbeszerzési szakmai

Részletesebben

EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport. ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11.

EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport. ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11. EASYWAY ESG2: európai léptékű hálózati forgalmi menedzsment és ko-modalitás munkacsoport Nagy Ádám forgalomszabályozási mérnök ITS Hungary Egyesület Szakmai programja 2011.07.11. Általános információk

Részletesebben

CROCODILE 2.0_HU projekt

CROCODILE 2.0_HU projekt CROCODILE 2.0_HU projekt Cooperation of Road Operators for COnsistent and Dynamic Information LEvels Rónai Gergely osztályvezető Csillik Ádám fejlesztési mérnök ITS Hungary évzáró rendezvény- 2017. december

Részletesebben

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, MÁJUS 18. SZŰCS LAJOS

KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, MÁJUS 18. SZŰCS LAJOS KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS AZ ITS HUNGARY INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK KOORDINÁLÁSÁNAK MAGYARORSZÁGI EGYESÜLETE 2009. ÉVI TEVÉKENYSÉGÉRŐL BUDAPEST, 2010. MÁJUS 18. SZŰCS LAJOS ELNÖK TARTALOMJEGYZÉK 1.

Részletesebben

AZ ITM vállalkozási szerződései

AZ ITM vállalkozási szerződései SECTOR Hungary 1992 Biztonsági Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület Rádiós Segélyhívó és Infokommunikációs Országos Egyesület QUALISOFT Számítástechnikai

Részletesebben

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté

Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté Magyar Közút ITS projektek 2020-ig Tomaschek Tamás Attila Verdes Máté I. Magyar Közlekedési Konferencia Eger, 2017. október 18-20. A közeljövő kihívásai Változó felhasználói szokások, és igények Új kommunikációs

Részletesebben

FRAME NEXT workshop. Az európai ITS kerettervhez kapcsolódó hazai felhasználói igények, észrevételek Makadám Klub,

FRAME NEXT workshop. Az európai ITS kerettervhez kapcsolódó hazai felhasználói igények, észrevételek Makadám Klub, FRAME NEXT workshop Az európai ITS kerettervhez kapcsolódó hazai felhasználói igények, észrevételek Makadám Klub, 2018.03.09. Verdes Máté Beruházási főmunkatárs Magyar Közút NZrt. A PROJEKT HÁTTERE I.

Részletesebben

Magyar CIVINET Városok a fenntartható mobilitásért

Magyar CIVINET Városok a fenntartható mobilitásért 1 Magyar CIVINET Városok a fenntartható mobilitásért Kerékpáros Miskolc Szakmai nap, 2015.04.24. Gertheis Antal, Városkutatás Kft. / Magyar CIVINET Titkárság A CIVITAS program A CIVITAS program az Európai

Részletesebben

Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft.

Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Dr. Bói Loránd közlekedéstudományi üzletágvezető, ügyvezető általános helyettes, KTI Közlekedéstudományi Intézet Nonprofit Kft. Uniós finanszírozású ITS projektek a közösségi közlekedésben Új megoldások

Részletesebben

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton. Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt.

ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton. Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt. ITS fejlesztések az állami gyorsforgalmi hálózaton Nagy Ádám Tomaschek Tamás Magyar Közút Nonprofit Zrt. Időutazás (2005.) MARABU Kiindulási helyzet - Heterogén, többnyire elöregedett, korszerűtlen eszközpark

Részletesebben

ÉS A KROKODIL. Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK szeptember Szeged

ÉS A KROKODIL. Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK szeptember Szeged 1 ÉS A KROKODIL Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. 40. ÚTÜGYI NAPOK 2015. szeptember15-16. Szeged Egy hüllő a fővárosi forgalomirányításban 2 2013-EU-50003-P? 40. ÚTÜGYI NAPOK 2015. szeptember15-16. Szeged

Részletesebben

Az ITS európai térnyerése

Az ITS európai térnyerése Az ITS európai térnyerése - aktualitások 2012. május 17. Dr.- habil. Lindenbach Ágnes tanszékvezető egyetemi tanár, PTE PMMK Az ITS fogalma Az intelligens közlekedési rendszerek /szolgáltatások (ITS) információs

Részletesebben

Transznacionális programok

Transznacionális programok Transznacionális programok Csalagovits Imre János csalagovits@vati.hu 06 30 2307651 OTKA Konferencia 2009 Május 22 1 Tartalom Hidden Agenda Nemzeti és transznacionális érdek Stratégia és menedzsment Transznacionális

Részletesebben

TÉRINFORMATIKA ÉS INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A FŐVÁROS KÖZÚTHÁLÓZATÁN

TÉRINFORMATIKA ÉS INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A FŐVÁROS KÖZÚTHÁLÓZATÁN 1 TÉRINFORMATIKA ÉS INTELLIGENS KÖZLEKEDÉSI RENDSZEREK FEJLESZTÉSE A FŐVÁROS KÖZÚTHÁLÓZATÁN Dr. Almássy Kornél BKK Közút Zrt. OKOS JÖVŐ KONFERENCIA / SMART FUTURE FORUM - GYŐR 2015. október 1-2. KARESZ

Részletesebben

Dr. Béres András ügyvezető Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.

Dr. Béres András ügyvezető Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. LIFE IP HUNGAIRY Levegőminőség javítása 8 régióban a levegőminőségi tervek végrehajtásán keresztül Dr. Béres András ügyvezető Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. LIFE IP HUNGAIRY Projektnyitó Konferencia

Részletesebben

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XI. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen április

KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN. XI. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen április KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI PROJEKTEK A 2014-2020 EU KÖLTSÉGVETÉSI IDŐSZAKBAN XI. Regionális Közlekedési Konferencia Debrecen 2016. április 26-28. INTEGRÁLT KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM KÖZOP ÉS IKOP

Részletesebben

Megbízási szerződés az országos közúthálózaton végzett közútkezelői tevékenység évi ellenőrzésére- 2. számú módosítás

Megbízási szerződés az országos közúthálózaton végzett közútkezelői tevékenység évi ellenőrzésére- 2. számú módosítás Megbízási szerződés az országos közúthálózaton végzett közútkezelői tevékenység 2016. évi ellenőrzésére- 2. számú módosítás Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/144 Az országos közúthálózaton a közútkezelői

Részletesebben

Az EasyWayII projekt

Az EasyWayII projekt Az EasyWayII projekt fővárosi eredményei Varga Attila forgalomtechnikai igazgató BKK Közút Zrt. Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ITS Hungary Egyesület EasyWay Workshop Az EWII projekt keretei Előkészítési

Részletesebben

EU Compass projekt ismertetése 1.

EU Compass projekt ismertetése 1. EU Compass projekt ismertetése 1. Támogató alap: Magyarország- Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat benyújtás: 2010. 09. 15. Döntés: 2011. 03. 25. Szerződéskötés:

Részletesebben

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról

Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról SEESARI Szándéknyilatkozat Szándéknyilatkozat A SEESARI Vasút Megújításáért Dél-kelet Európai Szövetség megalapításáról 1. Cikkely A SEESARI SZÁNDÉKA ÉS CÉLJA A SEESARI szándéka és célja a közlekedési

Részletesebben

ÉVES A NEMZETI 1MOBILFIZETÉSI RENDSZER

ÉVES A NEMZETI 1MOBILFIZETÉSI RENDSZER ÉVES A NEMZETI 1MOBILFIZETÉSI RENDSZER A NEMZETI MOBILFIZETÉSI RENDSZER MŰKÖDÉSÉNEK ELSŐ ÉVE SZÁMOKBAN 2014. július 1-től 2015. június 30-ig 8 000 000 000 Ft Mobilvásárlások összesített értéke 2014. július

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat. Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat. Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Csuzdi Szonja 2010.06.28., Pécs www.nkth.gov.hu 2010. június 8. 2. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az

Részletesebben

Megnyitó. HIDÁSZ NAPOK Sopron, szeptember

Megnyitó. HIDÁSZ NAPOK Sopron, szeptember Megnyitó HIDÁSZ NAPOK Sopron, 2012. szeptember 18-19. Feller Tibor főosztályvezető Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Műszaki Támogatási Főosztály Tartalom Bevezetés Hidak az országos közúthálózaton

Részletesebben

AZ ALBENSIS FEJÉR MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT. SZEREPE A PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN

AZ ALBENSIS FEJÉR MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT. SZEREPE A PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN AZ ALBENSIS FEJÉR MEGYEI TERÜLETFEJLESZTÉSI NONPROFIT KFT. SZEREPE A 2014-2020 PROGRAMOZÁSI IDŐSZAKBAN KÖFOP-3.3.3-15-2016-00001 KÖZEL A SEGÍTSÉG ORSZÁGOS KONFERENCIASOROZAT SZÉKESFEHÉRVÁR, 2016. NOVEMBER

Részletesebben

Dr. Esztergár-Kiss Domokos BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR

Dr. Esztergár-Kiss Domokos BUDAPESTI MŰSZAKI ÉS GAZDASÁGTUDOMÁNYI EGYETEM KÖZLEKEDÉSMÉRNÖKI ÉS JÁRMŰMÉRNÖKI KAR Dr. Esztergár-Kiss Domokos 2018.10.18. Mobilitási szolgáltatások Mobility as a service (MaaS) Közlekedési szolgáltatók MaaS szolgáltató Felhasználók Multimodális utazástervezés Valós idejű információ Helyfoglalás

Részletesebben

A projekt partnerkapcsolatainak eseménynaplója. Dátum: 2008.08.26. Helyszín: Rudas és Karig Kft. székhely, Budapest II. Szilágyi Erzsébet fasor 5.

A projekt partnerkapcsolatainak eseménynaplója. Dátum: 2008.08.26. Helyszín: Rudas és Karig Kft. székhely, Budapest II. Szilágyi Erzsébet fasor 5. A projekt partnerkapcsolatainak eseménynaplója Dátum: 2008.08.26. Esemény: Kapcsolatfelvétel és vállalkozói szerződések előkészítése Leírás: Karig Gábor a GOP projektben való alvállalkozói részvétel feladatairól

Részletesebben

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre

Pályázati felhívás a SIRHA Budapest 2014 innovációs versenyre Budapest X., Albertirsai út 10. Levélcím 1441 Budapest, Pf. 44. Tel: +06 1 263-6455, Fax: +06 1 263 6086 K&H Bank 10402283-50526554-52511006 SIRHA Budapest - Nemzetközi Élelmiszeripari, Sütő- és Cukrászipari,

Részletesebben

Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban

Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban Pénzügyi lehetőségek az infrastruktúrafejlesztésben a 2014-2020-as programozási időszakban Gecse Gergely, Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Budapest, 2014. október 29. Nemzeti Közlekedési Napok 2014, Siófok

Részletesebben

Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja

Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja Bemutatkozik a TÁRS projekt Foglalkoztatási Munkacsoportja A kiadvány az EFOP-1.9.1-VEKOP-15-2016-00001 kódszámú TÁRS PROJEKT Szociális intézményi férőhely kiváltási szakmai koordinációs műhely kialakítása

Részletesebben

Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások Magyarországon az európai tendenciák tükrében

Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások Magyarországon az európai tendenciák tükrében Intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások Magyarországon az európai tendenciák tükrében Dr.-habil Lindenbach Ágnes egyetemi tanár, PTE MIK ITS Hungary Egyesület, főtitkár X Az ITS rendszerek

Részletesebben

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie.

A tervezési munka első lépéseként a Tervezőnek a Balatonrendes-Zánka szakaszra Engedélyezési tervet kell készítenie. Címzett: Mellékelt címlista szerint Iktatószám: K-21202/2017/1 NIF-806-79/2017 Ügyintéző: Kovács Csilla Projektkód: B004.08 Melléklet: Bírálati engedélyezési terv Tárgy: MEGHÍVÓ Tervbírálatra Kerékpárforgalmi

Részletesebben

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt.

Rónai Gergely. fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. ITS fejlesztés Budapesten Rónai Gergely fejlesztési főmérnök BKK Közút Zrt. A fővárosi ITS kezdetei Nemzeti Közlekedési Napok 2013 - ITS fejlesztés Budapesten 2 ITS fejlesztések szervezeti háttere Budapest

Részletesebben

ITS fejlesztések Pécs közösségi közlekedésében

ITS fejlesztések Pécs közösségi közlekedésében 1 Pécs, 2013. május 23. ITS fejlesztések Pécs közösségi közlekedésében 1 / Tartalom Az előadás során érintett témakörök: 1. Az ITS Master Plan szerepe a városoknál 2. BRT Bus Rapid Transit, közösségi közlekedés

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 2626/41/2016 TÁRGY: PÉCSVASAS, PÉCSHIRD BEKÖTŐ UTAK (6544 ÉS 6545. SZ. UTAK) ÉS A HIRDI ÚT FEJLESZTÉSE PÁLYÁ ZATTAL KAPCSOLATOS DÖNTÉ SEK MEGHOZATALA 6.1.515) ) MELLÉKLET: 1 DB (TOP E L Ő T

Részletesebben

2014.09.25. Budapest. A CluStrat projekt pilotjainak bemutatása. Nemzeti Szakpolitikai Párbeszéd. Ruga Eszter nemzetközi projektmenedzser

2014.09.25. Budapest. A CluStrat projekt pilotjainak bemutatása. Nemzeti Szakpolitikai Párbeszéd. Ruga Eszter nemzetközi projektmenedzser Budapest A CluStrat projekt pilotjainak bemutatása Nemzeti Szakpolitikai Párbeszéd Ruga Eszter nemzetközi projektmenedzser A CluStrat projekt 8 pilot tevékenysége 1. Folyamat fejlesztés: innováció fokozása

Részletesebben

Határmenti programok. Határmenti programok. Tartalom. Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési programokban 2007-2013 között

Határmenti programok. Határmenti programok. Tartalom. Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési programokban 2007-2013 között Tartalom Magyarország részvétele az Európai Területi Együttműködési programokban 2007-2013 között Határmenti programok Transznacionális programok Interregionális program 2009 Nov Hegyesi Béla, VÁTI Kht

Részletesebben

Intelligens közlekedési rendszerek/ közlekedési információs rendszerek fejlődése Magyarországon az európai tendenciák tükrében

Intelligens közlekedési rendszerek/ közlekedési információs rendszerek fejlődése Magyarországon az európai tendenciák tükrében A MARABU-tól a CROCODILE-ig Intelligens közlekedési rendszerek/ közlekedési információs rendszerek fejlődése Magyarországon az európai tendenciák tükrében Dr. habil. LINDENBACH ÁGNES Pécsi Tudományegyetem,

Részletesebben

Útügyi műszaki szabályozás - jogalkotási feladatok

Útügyi műszaki szabályozás - jogalkotási feladatok INNOVÁCIÓS ÉSTECHNOLÓGIAI Útügyi műszaki szabályozás - jogalkotási feladatok II. Magyar Közlekedési Konferencia Eger, 2018. november 13-15. Győri Beáta Innovációs és Technológiai Minisztérium Közúti Infrastruktúra

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében. Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz. Kódszám: KÖZOP PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közlekedés Operatív Program keretében Kerékpárút-hálózat fejlesztése c. konstrukcióhoz Kódszám: KÖZOP-2008-3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési

Részletesebben

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP

TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP TAGSÁGI JELENTKEZÉSI LAP Az alábbi űrlap kitöltésével, valamint a tagsági nyilatkozat aláírásával jelentkezhet a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete (HuGBC) tagjainak a sorába. CÉGRE/SZERVEZETRE

Részletesebben

EWA Tavaszi Napok 2015 Budapesti Víz Konferencia. A víz értéke A szolgáltatás díja Tapasztalatok Kihívások - Szakmai irányvonalak március 4-6.

EWA Tavaszi Napok 2015 Budapesti Víz Konferencia. A víz értéke A szolgáltatás díja Tapasztalatok Kihívások - Szakmai irányvonalak március 4-6. EWA Tavaszi Napok 2015 Budapesti Víz Konferencia A víz értéke A szolgáltatás díja Tapasztalatok Kihívások - Szakmai irányvonalak 2015. március 4-6. A konferencia célja A Budapesti Víz Világtalálkozó (BWS)

Részletesebben

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN

FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN FEJLESZTÉSI ELKÉPZELÉSEK BUDAPESTEN Nyul Zoltán Stratégia és innováció igazgató BKK Zrt. 2017. május 11. Siófok TÉMÁK E-mobilitás Balázs Mór-terv II. EIB tanulmány Főbb induló projektek 2 E-MOBILITÁS JELENE

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A LIFE IP HUNGAIRY PROJEKTBEN

EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A LIFE IP HUNGAIRY PROJEKTBEN EGYÜTTMŰKÖDÉSI LEHETŐSÉGEK A LIFE IP HUNGAIRY PROJEKTBEN Riesz Lóránt projektvezető Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. Országos Levegőterhelés-csökkentési Program szakmai fórum Budapest, 2019.05.29. LIFE17

Részletesebben

Magyarországi Akcióterv

Magyarországi Akcióterv Zárókonferencia Magdeburg, April 9, 2019 Magyarországi Akcióterv Peter Kiss IFKA Public Benefit Non-profit Ltd. For the Development of the Industry AZ AKCIÓTERV ÁTTEKINTÉSE Koordináció: Magyar Logisztikai

Részletesebben

Az utvonalterv.hu magyarországi útvonaltervező weboldal megújítása (új technikák, funkciók)

Az utvonalterv.hu magyarországi útvonaltervező weboldal megújítása (új technikák, funkciók) Az utvonalterv.hu magyarországi útvonaltervező weboldal megújítása (új technikák, funkciók) Siegler Vera, ügyvezető, Topolisz Térinformatikai Stúdió Kft. 2003-ban indítottuk a szolgáltatást ViaMichelin

Részletesebben

Kooperatív Intelligens Közlekedés Rendszerek építőelemei

Kooperatív Intelligens Közlekedés Rendszerek építőelemei Kooperatív Intelligens Közlekedés Rendszerek építőelemei ITS Hungary Workshop 2016. November 24. Váradi András, Commsignia Bemutatkozás V2X Szoftver Stack V2X Hardverek V2X Security Applikációk Hybrid

Részletesebben

Olcsó, egészséges, környezetkímélő közlekedés. Mihálffy Krisztina. Nemzeti Közlekedési Napok 2014. október 28-30.

Olcsó, egészséges, környezetkímélő közlekedés. Mihálffy Krisztina. Nemzeti Közlekedési Napok 2014. október 28-30. Olcsó, egészséges, környezetkímélő közlekedés Mihálffy Krisztina Nemzeti Közlekedési Napok 2014. október 28-30. KERÉKPÁR 2 Mit értünk kerékpározás alatt? Közlekedési eszköz Sporteszköz Kikapcsolódási forma

Részletesebben

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 11. szám 2013. március 25. Hallgatók számára

Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 11. szám 2013. március 25. Hallgatók számára Pályázati hírlevél 1. évfolyam - 11. szám 2013. március 25. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása

Az innováció menedzsment, és eredménynövelő hatása 2016 1 www.glosz.hu www.innovacio-menedzsment.hu 2016 Az innováció menedzsment, MILYEN A SIKERES INNOVÁCIÓ ÜZLETI SZEMPONTBÓL? 2 2016 A MISZTIKUS 7-ES SZÁM 1. Valós piaci igényt szolgál ki 2. Igazodik

Részletesebben

Koordinációs feladatok a fejlesztések előkészítésétől az üzemeltetésig

Koordinációs feladatok a fejlesztések előkészítésétől az üzemeltetésig Koordinációs feladatok a fejlesztések előkészítésétől az üzemeltetésig Kiss Gábor Vezető Műszaki Felügyeleti és Technológiai Igazgatóság Műszaki Hálózati Koordináció 1 Az Általános vezérigazgató-helyettes

Részletesebben

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt.

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt. Közlekedéstudományi Egyesület H-1066. BUDAPEST, Teréz krt. 38. II. em 238. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet: http://www.ktenet.hu E-mail: info@ktenet.hu DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Részletesebben

FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA

FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA FELHÍVÁS ELŐADÁS TARTÁSÁRA A FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZIESÍTÉSÉNEK AKTUÁLIS KÉRDÉSEI MILYEN LESZ AZ EURÓPAI FELSŐOKTATÁS 2020 UTÁN? KITEKINTÉSSEL A KÖZÉP-EURÓPAI TÉRSÉGRE Budapest, 2019. június 5. A Tempus

Részletesebben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben

Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Intelligens pályákon, intelligens járművek szekció Európai együttműködés az összekapcsolt és autonóm járművek közlekedési kérdéseiben Dr. Erb Szilvia Főosztályvezető Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Gépjármű-közlekedési

Részletesebben

Nemzeti ITS stratégia

Nemzeti ITS stratégia KTE konferencia Harkány 2017.11.09. Nemzeti ITS stratégia Dr. Szeri István Igazgató KTI Albert Gábor Központvezető, KTI . Kell-e stratégia? KELL! Korai rendszerek: önálló, szigetszerű alkalmazások ITS

Részletesebben

A H2020 munkacsoport bemutatása

A H2020 munkacsoport bemutatása Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 A H2020 munkacsoport

Részletesebben

AJÁNLAT. 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek

AJÁNLAT. 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek AJÁNLAT 2013. I. negyedévében civil szervezetek számára kínált lehetőségek IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs Kft. 6725 Szeged, Kálvária sgt. 88-90. Telefon/Telefax: 62-444-188 Mobil: 0630-9381-702

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat

Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Az EUREKA program és a hazai résztvevőket támogató pályázat Szüdi Gábor EUREKA NPC 2012.04.05 Székesfehérvár Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttműködés, Cél: Az európai ipar termelékenységének

Részletesebben

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára

Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Pályázati Hírlevél 1. évfolyam - 22. szám 2013. október 28. Hallgatók számára Tisztelt Olvasó! A Pályázati Hírlevél célja, hogy heti rendszerességgel összegyűjtse a Magyarországon és nemzetközi viszonylatokban

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 26-26/3-20/2016 TÁRGY: GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS A MUNKAERŐ MOBILITÁS ÖSZTÖN- ZÉSÉT SZOLGÁLÓ KÖZLEKEDÉS- FEJLESZTÉS PROGRAM KERE- TÉBEN A PÉCSI HEGEDŰS JÁNOS UTCA FEJLESZTÉSÉHEZ KAPCSO- LÓDÓ ÉPÍTÉSI

Részletesebben

Sikeres részvétel a HORIZON 2020 és egyéb európai pályázatok konzorciumaiban. dr. Sebők András cégvezető Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.

Sikeres részvétel a HORIZON 2020 és egyéb európai pályázatok konzorciumaiban. dr. Sebők András cégvezető Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. Sikeres részvétel a HORIZON 2020 és egyéb európai pályázatok konzorciumaiban dr. Sebők András cégvezető Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. 1 Az EU HORIZON 2020 kutatási projektek alapelvei Összetett

Részletesebben

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia

Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia INGATLANGAZDÁLKODÁS A KÖZFELADAT ELLÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN KONFERENCIA Első alkalommal kerül megrendezésre az Ingatlangazdálkodás a közfeladat ellátás szolgálatában című konferencia a Nemzeti Közszolgálati

Részletesebben

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26.

Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat. Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program és a hazai résztvevıket támogató pályázat Csuzdi Szonja Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal 2008.02.26. Az EUREKA program 1985-ben létrehozott kormányközi együttmőködés, Cél: Az

Részletesebben

Honnan jövünk? Hová tartunk? ITS rendszerek, alkalmazások az országos közúthálózaton

Honnan jövünk? Hová tartunk? ITS rendszerek, alkalmazások az országos közúthálózaton Honnan jövünk? Hová tartunk? ITS rendszerek, alkalmazások az országos közúthálózaton Duma Viktor üzemeltetési igazgató Tomaschek Tamás forgalomszabályozási csoportvezető Magyar Közút Nonprofit Zrt. 40.

Részletesebben

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14.

Szakmai (közlekedési) Képzés - Közlekedésfejlesztés Magyarországon, Szakmai napok 2015 Balatonföldvár, 2015. május 12-14. 8.30-tól regisztráció 2015. május 12. (kedd, délelőtt) 9.30-10.00 A közlekedésfejlesztés aktuális kérdései, feladatai Előadó: Dr. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár, NFM 1. témakör:

Részletesebben

Közlekedéspolitika az Európai Unióban. Dr. Lakatosné dr. Novák Éva EU szakjogász

Közlekedéspolitika az Európai Unióban. Dr. Lakatosné dr. Novák Éva EU szakjogász Közlekedéspolitika az i Unióban Dr. Lakatosné dr. Novák Éva EU szakjogász Az i Unió joga Közlekedés, közlekedéspolitika Gazdasági megfontolások, versenyképesség Környezetvédelem Közlekedésbiztonság Technikai-műszaki

Részletesebben

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan

Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan Miskolc MJV Önkormányzatának eredményei a Miskolc EgyetemVáros 2015 projekt megvalósításához kapcsolódóan TÁMOP 4.2.1C-14/1/Konv-2015-0012 Völgyiné Nadabán Márta Miskolc MJV Önkormányzata, partner szintű

Részletesebben

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők:

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők: Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN Szervezők: 250 kiállító 10 különböző ország 10.000 látogató Mit kínál az AutomotiveHungary? 1 A

Részletesebben

Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés

Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés Infrastruktúra tárgy Közlekedéspolitika Vasúti közlekedés Kálnoki Kis Sándor okl. mérnök, okl. városrendezı szakmérnök 2007. március 28. Az EU közlekedéspolitikájának prioritásai Cél: gazdasági, társadalmi

Részletesebben

CSR Hungary Díj 2015. - pályázati útmutató. w ww. cs rhun gary. e u

CSR Hungary Díj 2015. - pályázati útmutató. w ww. cs rhun gary. e u CSR Hungary Díj 2015 - pályázati útmutató w ww. cs rhun gary. e u TARTALOM 1. A mérhető felelősség útján... 3 2. Információk, adatok a CSR Hungary Díj 2015-höz... 2.1 Infografika az eddigi pályázók adatai

Részletesebben

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat

Amennyiben a hírlevél szövege ebben az  ben nem olvasható, kérjük, kattintson ide a HTMLváltozat ************************************************************************** 401. szám KULTÚRPONT HÍRLEVÉL 2011-08-18 ************************************************************************** Nemzetközi

Részletesebben

A mobilitás menedzsment alkalmazásai a flottakezelésben. Flottamenedzsment konferencia 2010.01.29.

A mobilitás menedzsment alkalmazásai a flottakezelésben. Flottamenedzsment konferencia 2010.01.29. A mobilitás menedzsment alkalmazásai a flottakezelésben előad adó: Princz Flottamenedzsment konferencia 2010.01.29. : Princz-Jakovics Tibor (PhD tudományos munkatárs PhD) okl. építőmérnök Budapesti Műszaki

Részletesebben

Európai tendenciák és hazai kihívások az ITS alkalmazások területén

Európai tendenciák és hazai kihívások az ITS alkalmazások területén Európai tendenciák és hazai kihívások az ITS alkalmazások területén Dr.-habil Lindenbach Ágnes egyetemi tanár, PTE MIK ITS Hungary Egyesület, főtitkár Az ITS fogalma Az intelligens közlekedési rendszerek

Részletesebben