I. FEJEZET A RENDELET HATÁLYA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "I. FEJEZET A RENDELET HATÁLYA"

Átírás

1 Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/1998.(XII. 17.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló, többször módosított 51/1995.(X.12.), önkormányzati rendelet módosításáról és egységes szerkezetbe foglalásáról (A 41/2007. (XII.17.), 12/2008. (III.31.), 46/2008. (XI.24.), 25/2009. (VI.29.), 45/2009. (XI.23.), 35/2010. (XII.20.), 35/2011. (XII. 19.), 21/2012. (V. 29.) 42/2012.(XII. 20.), 17/2013.(VI. 6.), 22/2013. (VI. 28.) módosító rendelettel egységes szerkezetben) Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlése a többször módosított évi LXV. tv. 16. /1/ bekezdésében foglalt felhatalmazás alapján, figyelemmel az évi XLII. törvényre, továbbá az 1/1986.(II.21.) ÉVM-ÉÜM. rendeletre, a 4/1984.(II.1.) ÉVM. rendeletre, a 27/1996.(X.30.) BM. rendeletre, a 6/1998. (III.11.) KHVM. rendeletre, az alábbi rendeletet alkotja: I. FEJEZET A RENDELET HATÁLYA 1. /1/ A rendelet területi hatálya Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. /2/ A rendelet személyi hatálya kiterjed a) a magánszemélyekre, b) a jogi személyekre és a jogi személyiség nélküli gazdasági társaságokra, illetve a magánszemélyek jogi személyiséggel nem rendelkező személyi egyesüléseire (a továbbiakban: közületek), akik a közterület tisztántartásában, a közszolgáltatásokban érintettek. /3/ A rendelet tárgyi hatálya kiterjed a köztisztasági feladatok ellátására, a települési hulladék összegyűjtésére, elszállítására és ártalommentes elhelyezésére, valamint a kéményseprőipari szolgáltatás ellátására. ÉRTELMEZŐ RENDELKEZÉSEK 2. 1 E rendelet alkalmazása szempontjából: a) köztisztasággal összefüggő tevékenység: az egyes ingatlanok, ezen belül különösen a lakóépületek és emberi tartózkodásra szolgáló más épületek, továbbá nem lakás céljára szolgáló helyiségek, hozzájuk tartozó területek, valamint közterületek tisztántartása, b) közterület: az ingatlan-nyilvántartásban közterületként nyilvántartott belterületi földrészlet (közút, járda, tér, közpark), továbbá az építmények közhasználatra átadott része (árkád alatti járda, alul- és felüljáró), 1 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 1. -a Hatályos: január 1.

2 2 c) köztisztasági szolgáltatás: megrendelés, illetőleg megbízás alapján a közterület tisztán tartása, d) tisztán tartás: az egyes ingatlanok és közterületek tisztítása, hó- és síkosságmentesítése, illetőleg pormentesítése, d) települési szilárd hulladék: az ingatlanon keletkező háztartási és egyéb szilárd halmazállapotú visszamaradt anyag, a veszélyes hulladék és a radioaktív hulladék kivételével. II. FEJEZET KÖZTERÜLETEK TISZTÁNTARTÁSA 3. /1/ 2 A rendelet hatálya alá eső területen lévő helyi utakon, tereken, sétányokon, járdákon, lépcsőkön, továbbá az ehhez tartozó műtárgyakon (alul- és felüljárók, hidak), valamint a közcélú zöldterületeken keletkezett hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról és a síkosság mentesítésről a rendelet 3. (3) bekezdésében foglaltak kivételével az önkormányzat megbízott vállalkozó útján gondoskodik. Kivételt képeznek az ingatlantulajdonosi és - használói kötelezettségek. /2/ A közterület tisztántartására kötelezett - amennyiben ingatlanán nagy forgalom bonyolódik le - köteles az ingatlan elé kézi hulladékgyűjtőt kihelyezni, szükség szerint azt kiüríteni. A gyűjtőedény javítása, pótlása az edény tulajdonosának feladata. /3/ Országos közutak belterületi szakaszai esetén (Gyulai út, Széchenyi u., Kossuth tér, Baross u., Berényi út, Szarvasi út, Orosházi út, Jókai u., Petőfi u., Bartók B. út, Bajza u., Temető sor, Kétegyházi út, Békési út, Bánszki u., Dobozi út, Kossuth u., Csabai út) az utak tisztán tartását, síkosság-mentesítését és a hóeltakarítást a Békés Megyei Állami Közútkezelő Közhasznú Társaságnak, illetve megbízottjának kell elvégezni. /4/ A téli munkáknál a közterületeken alkalmazandó munkavégzés során (mechanikai, vegyszeres, vagy komplex) a felhasználható anyag fajtáját és a kijuttatható mennyiségét úgy kell meghatározni, hogy a környezetben kár ne keletkezzen. /5/ 3 Az ingatlan tulajdonosa (használója) köteles gondoskodni: a) az ingatlanok határvonalától a közút széléig, de max. 15 m szélességig, úszótelkes épületek közötti távolság feléig, de max. 15 m-ig a közterület gondozásáról, tisztán tartásáról, gyommentesítéséről. Kivételt képeznek a főforgalmi utak zöldsávjai, amelyek fenntartását az önkormányzat megbízott vállalkozó útján látja el. (Szarvasi út, Orosházi út, Berényi út, Békési út, Jókai út, Petőfi utca, Bartók Béla út, Bánszky utca, Bajza utca, Gyulai út, Dózsa György út, Corvin utca, Lencsési út, dobozi út, Kétegyházi út) b) a lakossági hulladékgyűjtők helyének és környezetének tisztántartásáról, 2 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 2. -a Hatályos: január 1. 3 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 3. -a Hatályos: január 1.

3 3 c) a hulladékgyűjtő edény kijelölt helyen történő tárolásáról, d) az ingatlanon keletkező csapadékvíz, hó, hólé saját területen való elvezetéséről, elhelyezéséről, illetve kiépített csapadékvíz-elvezető árok esetén az abba történő bevezetésről. e) Az ingatlanok előtti belvízelvezető árkok és ezek műtárgyainak (átereszek) tisztántartásáról, rendszeres kaszálásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok, hulladékok eltávolításáról és a kiszedett idegen anyagok lerakóhelyre történő szállításáról. Kivételt képeznek az alábbi utcákban levő belvízelvezető gerinccsatornák, amelyek gondozása az önkormányzat feladata: - Almás sor - Batsányi u. (Gajdács-Pozsonyi u. között) - Berzsenyi u. (Málnás u. - Körte sor között) - Bethlen u. - Csányi u. (Virág - Bethlen u. között) - Degré u. (Egészségügyi Gyermekotthon - Körte sor között) - Dobozi út belterületi szakasza - Erdélyi sor (Szőlő u. - Berzsenyi u. között) - Gyár u. - Haladás u. - Hétvezér u. - Ifjúsági tábor - Kereki sikátor (4-es Honvéd u. - körtöltés között) - Kertész u. (Jósika u. - Bessenyei u. között) - Kisfényesi u. - Kossuth utcától déli irányba vezető gerinccsatorna (hrsz: 11638, 11633, 11583, 0653) - Könyves u. (Batsányi-Kertész u. között) - Körte sor - Szatmári u. (Bessenyei u. - Darányi sor között) - Szegfű u. (Tavasz-Rózsa u. között) - Táncsics u. (Tompa-Kertész u. között) - Tavasz u. (Illyés Gy.-Zsigmond u. között) - Tavasz u. (Veres P.-Szegfű u. között) - Vasút sor - Zrínyi u. (Szent László-Bezerédj u. között) (6) 4 A piacok és a vásárcsarnok területén ide értve az ideiglenes piacokat is keletkezett szemét és hó eltakarításáról, valamint a területen folytatott tevékenység által elszennyeződött környező járdák, utcák, parkolók és parkterületek folyamatos tisztántartásáról az üzemeltető (annak hiányában a szervező) köteles gondoskodni. 4 Módosította a 35/2010. (XII.20.) önk. rend. 3. -a Hatályos: január 1.

4 4 (7) 5 A téli munkáknál az ingatlan előtti, illetve az ingatlan megközelítését szolgáló járdák, járdaszakaszok, lépcsők síkosság-mentesítéséről az ingatlan használója a szükséghez képest naponta többször is köteles gondoskodni. A járdáról letakarított havat a közút és a járda között úgy kell elhelyezni, hogy se a gyalogos, se a gépjárműforgalmat, sem pedig a járda melletti víznyelők működését ne akadályozza és a hómegcsúszás veszélye kizárt legyen. Az országos közutak belterületi szakaszainak tisztántartása - az azt végzők tekintetében - a közúti közlekedésről szóló szabályok vonatkozó rendelkezéseinek megfelelően történik. (8) 6 Az építésnél, bontásnál, tatarozásnál, az úttest felbontásánál keletkező por és egyéb szennyező anyagok terjedését meg kell akadályozni. Ha a bontási törmeléknek magasból történő terepszintre juttatását gravitációs úton oldják meg, akkor porzásmentes zártszelvényű ledobó csúszdát kell kialakítani. KÖZTISZTASÁGGAL KAPCSOLATOS TILTOTT TEVÉKENYSÉGEK 4. /1/ Tilos eldugulást okozó, vagy rongálásra alkalmas anyagot, szennyvizet árokba, közcsatornába, víznyelő aknába, csapadékelvezető aknába szórni, önteni. /2/ Tilos állati hullát, valamint trágyát szemétgyűjtő edénybe helyezni, továbbá trágyát, hulladékot a rendelet hatálya alá eső területre elhelyezni. /3/ Tilos hórakás létesítése tömegközlekedési eszköz megállóhelyén, szemétgyűjtő edény tároló helyén és az azok megközelítésére szolgáló területen. /4/ Tilos klorid-tartalmú vegyszer használata zöldterületen, továbbá hidak, alul- és felüljárók 15 méteres körzetében. /5/ A rendelet hatálya alá eső területen az aktualitásukat vesztett, szakadt, szennyezett plakátok, falragaszok nem tarthatók. /6/ Tilos a rendelet hatálya alá eső területeken hulladék égetése. Kivétel ez alól a kerti hulladék. 7 III. FEJEZET TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK GYŰJTÉSÉVEL ÉS SZÁLLÍTÁSÁVAL KAPCSOLATOS KÖTELEZŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS 5. 5 Módosította a 35/2010. (XII.20.) önk. rend. 3. -a Hatályos: január 1. 6 Módosította a 35/2010. (XII.20.) önk. rend. 3. -a Hatályos: január 1. 7 Lásd a módosított 10/ rendeletet az avar és kerti hulladékok nyílt téri égetéséről.1997.(iii.27.) önk.

5 5 /1/ A települési szilárd hulladék elszállításával kapcsolatos közszolgáltatás csak a belterületi ingatlanokra terjed ki. Külterületen és volt zártkerti területeken az érintett lakosság kérésére a Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének Szervezeti és Működési Szabályzata szerinti illetékes bizottság döntése alapján a szolgáltató köteles a szilárdhulladék-szállítás közszolgáltatását ellátni. E szolgáltatásnál a zsákos gyűjtési mód megengedett. A kiterjesztés esetén a közszolgáltatás igénybevétele minden érintett számára kötelező, függetlenül attól, hogy a szolgáltatást kérte-e, vagy nem. /2/ 8 A közszolgáltatást január hó 1. napjától a Tappe Hulladékgazdálkodási, Köztisztasági és Szolgáltató Kft. (Békéscsaba, Laktanya u. 3.) látja el. /3/ A közszolgáltató a folyamatos munka végzését 6 hónapos határidővel mondhatja fel. /4/ A kötelező közszolgáltatás díját a gyűjtőedényzet egyszeri ürítési díjának, valamint az ürítési gyakoriság szorzatának alapul vételével kell megállapítani. A gyűjtőedényzet méretét és az ürítés gyakoriságát a szokásosan keletkező hulladékmennyiség figyelembe vételével amely 120 liter/lakás/hét kell meghatározni. Közületi hulladékot a keletkező hulladékmennyiségre vetített áron lehet elszámolni. /5/ 9 A közszolgáltatás díját a szolgáltató a teljesítést követően 8 hetente történő számlázással kérheti. /6/ 10 A közszolgáltatási díj megállapításánál ingatlanonként 1 db 120 l-es hulladékgyűjtő edényzet heti egyszeri ürítését kell figyelembe venni, és a közszolgáltató az ennek megfelelő közszolgáltatási díjat a közszolgáltatás igénybevételére kötelezettek részére köteles kiszámlázni mindaddig, amíg ettől eltérő szerződés megkötésére nem kerül sor. /7/ 11 A közületek által külön gyűjtött szilárd települési hulladék közszolgáltatási díját a rendelet 1. melléklete tartalmazza. Közületi hulladékot a keletkező hulladékmennyiségre vetített áron lehet elszámolni. A termelési hulladék szállítási díja szabadáras (8) A közszolgáltatási díj megállapítása 1 db 80 literes hulladékgyűjtő edényzet heti egyszeri ürítése alapján történik és a közszolgáltatási díjat ennek alapján köteles megfizetni az a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett háztartás, amely: a) a kommunális szilárd hulladék gyűjtésére használt edényzetét a közszolgáltatással érintett ingatlanon belül vagy a más jogszabályban meghatározottaknak megfelelően közterületen kialakított zárható tárolóban tárolja, b) nyilatkozik arra vonatkozóan, hogy az általa termelt hulladék átlagos mennyisége egy hétre vetítve nem haladja meg a 80 litert; c) a közszolgáltatónál nem áll fenn tartozása a hulladékszállítási közszolgáltatással összefüggésben, 8 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 5. -a Hatályos: január 1 9 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 6. -a Hatályos: január Módosította a 42/2012. (XII.20.) önk. rend. 1. -a Hatályos: január 11 Módosította a 42/2012. (XII.20.) önk. rend. 2. -a Hatályos: január 1.

6 d) a közszolgáltatóval írásban szerződést köt, 6 e) az igénylés benyújtásakor (szerződéskötéskor) bemutatja a szolgáltató gyűjtőjáratához illeszthető szabványos 80 literes edényzet vásárlásáról szóló számlát, amely tartalmazza az igénylő nevét és címét, ahol a gyűjtőedényzetet használni fogja és f) a vízszolgáltató igazolása vagy bemutatott számla alapján az ingatlanon felhasznált víz mennyisége az igénylést megelőző három hónap vonatkozásában nem haladja meg a 4 m 3 -t egy hónapra vetítve. (9) 12 Amennyiben a 80 literes edényzet használatára jogosult ingatlantulajdonosnál/használónál olyan változás következik be, amely alapján nagyobb űrméretű edényzet használata indokolt, köteles haladéktalanul bejelenteni a szolgáltatónak. (10) Ha közszolgáltatás igénybevételére kötelezett a Szolgáltató felé a valóságnak meg nem felelő adatot közöl, és ennek következtében az átadásra kerülő hulladék mennyisége rendszeresen meghaladja a szerződésben rögzített gyűjtőedények űrtartalmát, a Szolgáltató - az ingatlantulajdonos megkeresésével egyidejűleg - jogosult a tényleges mennyiségű hulladéknak megfelelő űrtartalmú edényre cserélni az eredeti gyűjtőedényt, illetve jogosult megemelni az ürítési gyakoriságot vagy a gyűjtésre átadott gyűjtőedények számát, és a számlát ennek alapján benyújtani. (11) Az a közszolgáltatás igénybevételére kötelezett, aki a 80 literes edényzet használatára úgy szerez jogosultságot, hogy nem a valóságnak megfelelő adatot közöl, és ez igazolódik, elveszíti a jogosultságát, és nem kezdeményezhet új eljárást a 120 literesnél kisebb űrméretű edényzet használatának engedélyezésére és a 120 literesnél kisebb űrméretű edényzetre vonatkozó díj megállapítására. Azokról, akik a közszolgáltatás igénybevételével összefüggésben visszaélést követnek el, a szolgálató köteles nyilvántartást vezetni. (12) Amennyiben a hulladékgyűjtő edényzetet tulajdonosi közösség használja, úgy a közösség a közösen használt edényzet(ek) minimális összűrtartalmát köteles az egyes ingatlanokra meghatározott minimális űrtartalom szorzata és a begyűjtési gyakoriság hányadosaként megállapítani. Az így számított összűrtartalmat a szolgáltatás keretében alkalmazott 80 literes, 120 literes, 240 literes, 1100 literes szabványos edényzettípusok legcélszerűbb kombinációjával biztosítani kell. (13) A hulladékgazdálkodási közszolgáltatással összefüggésben más jogszabályokban megállapított díjakat a Rendelet mellékletében meghatározott díjak nem tartalmazzák. 6. /1/ Az ingatlantulajdonos a díjfizetés alapjául szolgáló adatokat a szolgáltatással megbízott közszolgáltató részére köteles megadni, a szükséges szerződéskötési kötelezettségnek eleget tenni. /2/ Nem kell közszolgáltatási díjat fizetni, ha a nem lakott lakásban illetve ingatlanon hulladék nem keletkezik. 12 Módosította a 42/2012. (XII.20.) önk. rend. 3. -a Hatályos: január 1.

7 7 A közszolgáltatási díj fizetése alóli mentesség negyedéves időtartamra vehető igénybe, melyet az igénybevevő előzetesen köteles jelezni a közszolgáltató felé. A mentesség időtartama az ingatlan tulajdonos (üzemeltető) közszolgáltató felé tett írásbeli bejelentésének kézhezvételétől számított 3 hónap. Az igénybevevő a mentesség időtartamának lejártakor köteles benyújtani a fogyasztás nélküli közüzemi számlát, vagy a hatósági igazolást. A nem vagy nem megfelelően benyújtott igénylés és igazolás esetén a mentesség nem vehető igénybe, a közszolgáltató jogosult a közszolgáltatási díj kiszámlázására. Lakatlannak minősül az a lakás, amelyben az elektromos áram fogyasztása havi 2 kw/óra alatti. /3/ 13 Kérelemre külön önkormányzati rendelet alapján - a szolgáltatás díját vagy annak egy részét az önkormányzat átvállalhatja. /4/ Tömblakásos épületeknél a közszolgáltatás díjának beszedését az üzemeltetéssel megbízott személy, vagy szerv biztosítja, illetve biztosíthatja. /5/ A szilárd hulladék szállítási közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlan tulajdonost terhelő díjhátralék adók módjára behajtható köztartozás. /6/ A közszolgáltató részére az üzembe-helyezési, használatbavételi engedélyek és üzletnyitások bejelentéséről a jegyző folyamatos tájékoztatást ad. /7/ A közületek kötelesek a tárgyév negyedik negyedévében a polgármesteri hivatal részére a keletkezett éves hulladékmennyiséget bejelenteni. 35/ Gazdálkodó szervezetek számára a tevékenységükkel összefüggésben keletkezett hulladéka tekintetében a közszolgáltatás igénybevétele kötelező a évi XLII. törvény 23. (h) bekezdése alapján szabályozottak szerint. /8/ A kötelező közszolgáltatással összefüggő ügyekben a Hgt. 23. g) pontjában felsorolt személyes adatok (közszolgáltatást igénybe vevő neve, lakcíme, születési helye és ideje, anyja neve) kezelésére vonatkozóan a Személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló évi LXIII törvény előírásai szerint kell eljárni. 7. /1/ Jelen rendelet hatálya alá eső területen a közszolgáltatást pormentesen, szabványos hulladékgyűjtő edényben és az ehhez tartozó célgép igénybevételével szabad végezni. /2/ Az ürítési gyakoriságnak és a szokásosan keletkező hulladékmennyiségnek megfelelően kell a szolgáltatónak a szükséges edénymennyiséget biztosítani, továbbá azt az ingatlan tulajdonos használó által biztosított tároló helyen elhelyezni. tömblakásos területeken az edényzet térfogatát a családi házas területen alkalmazott edénytérfogathoz kell viszonyítani. 25/ Amennyiben az edénymennyiség a szokásosan keletkező hulladékmennyiség befogadására nem elegendő, és a szolgáltató felszólítása ellenére az ingatlan tulajdonosa azt 13 Módosította a 45/2009. (XI.23.) önk. rend. 1. -a Hatályos: január 1.

8 8 nem pótolja, akkor a szolgáltató a jegyző előzetes jóváhagyása alapján köteles azt pótolni és a szolgáltatási rendszerbe állítani. /3/ Az adott területen használt edényzet típusát a szolgáltató határozza meg, lehetőséget adva az ingatlantulajdonos ugyanolyan típusú saját edényzetének alkalmazására. /4/ A keletkező kommunális hulladékot kukás és zsákos gyűjtési rendszerben heti egy alkalommal, BOBR és nagykonténeres gyűjtés esetében heti két alkalommal kell elszállítani. /5/ Nagykonténeres gyűjtési módot csak burkolatlan földutak melletti szolgáltatás ellátására, illetve közületi hulladék szállítására lehet alkalmazni. /6/ A nagykonténeres gyűjtési módnál a közszolgáltatónak 200 m, de maximum 400 m-es rágyaloglási távolságot kell biztosítani. A kiépítésre kerülő utak esetében a forgalomba helyezéstől számított egy éven belül kell áttérni a kukás gyűjtési módra. /7/ A kommunális hulladék szállítását végző szolgáltató a szállítás folyamatosságának biztosításáról, az esetlegesen elmaradt gyűjtés 24 órán belül történő pótlásáról köteles gondoskodni. /8/ A kötelező közszolgáltatás keretén belül a szolgáltató évi két alkalommal - külön díjazás nélkül - köteles lomtalanítási akciót szervezni. /9/ A konténer edények tisztántartását, fertőtlenítését, az edényzet tulajdonosa, megrendelésre díjazás ellenében a szolgáltató köteles elvégezni szükség szerinti gyakorisággal. /10/ 14 Az önkormányzat által a szelektív hulladékgyűjtésre biztosított konténerek (pl. üveggyűjtő) szükség szerinti, de legalább heti egy alkalommal történő ürítését a közszolgáltatónak kell biztosítania külön díjazás nélkül. /11/ 15 A hulladék gyűjtőedények ürítését a szolgáltató 22 óra és 06 óra között nem végezheti. A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ ÉS A LAKOSSÁGI ÁLLATTARTÁSBÓL SZÁRMAZÓ HÍGTRÁGYA BEGYŰJTÉSÉVEL KAPCSOLATOS KÖTELEZŐ KÖZSZOLGÁLTATÁS /1/ A közszolgáltató a megrendeléstől számított 2 napon belül köteles a szolgáltatást elvégezni. /2/ 16 Az önkormányzat a) a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról az ALFÖLDVÍZ Zrt. (székhely: 5600 Békéscsaba, Dobozi út 5.), Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 7. -a Hatályos: január 1 Kiegészítette a 46/2008. (XI.24.) önk. rend. 8. -a Hatályos: január 1. Módosította a 42/2012. (XII.20.) önk. rend. 8. -a Hatályos: január 1.

9 9 b) a lakossági állattartásból származó hígtrágya begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatás ellátásáról a Petromix Hungay Kft. (székhely: 1184 Budapest, József u. 16. sz., telephely: 5712 Szabadkígyós, Majorgépszín 2. sz.) útján gondoskodik. /3/ A folyékony hulladékra vonatkozó közszolgáltatási díjat a ténylegesen kiszállított mennyiség, azaz a kiszállító tartály mérőberendezése alapján kell meghatározni. /4/ A közszolgáltató a szolgáltatásvégzésre, a közület a keletkező hulladékra vonatkozó adatszolgáltatásra kötelezett. TELEPÜLÉSI SZILÁRD ÉS FOLYÉKONY HULLADÉK ELHELYEZÉSE 9. /1/ A szilárd hulladék gyűjtésére szolgáló edényeket közterületen csak a tulajdonosra utaló jelzéssel lehet tárolni a közterületek rendjéről szóló rendeletben szabályozottak szerint. /2/ Tilos közterületen rongálódott, hibás, nem szabványos, fedél nélküli, piszkos, bűzös edényt kihelyezni és tárolni. /3/ Az ürítés alkalmával beszennyeződött közterületet a szolgáltató köteles feltakarítani. /4 17 A közterületen tárolt hulladékgyűjtő edény mellett hulladékot kizárólag az erre a célra rendelkezésre álló hulladékgyűjtő zsákban lehet kihelyezni, amelyet térítés ellenében a közszolgáltató biztosít. Egyéb esetben az elszállításról a hulladék kihelyezőjének illetve az adott edény használójának kell gondoskodnia. Amennyiben a gyűjtőedény mellett a szállítás előírt határidejének elmulasztása miatt hulladék keletkezik, azt a szolgáltató köteles összegyűjteni és elszállítani. A gyűjtőedény tárolóméretét meghaladó lomot (bútor, használati tárgyak, egyéb) kizárólag az előre meghirdetett lomtalanítási akció alkalmával lehet kihelyezni. /5/ A hulladéktároló edényeket ürítés előtt, vagy után is fedett állapotban kell tartani az ún. kézi hulladékgyűjtők kivételével. /6/ A szolgáltató a szállítás ütemezésére menettervet kell készítsen, amely az útvonal megjelölésével és az utcákon való közlekedés tervezett időpontjának rögzítésével tartalmazza a szolgáltató szállítási kötelezettségét. Erről az önkormányzatot, illetve a szolgáltatást igénybevevőket a rendelet megjelenését követő 90 napon belül, változás esetén a változást követő 30 napon belül tájékoztatni köteles. /7/ A hulladéktároló edényeket a megjelölt szállítási időpont előtt legfeljebb 12 órával lehet a szállításra előkészíteni, és legkésőbb 12 órával az ürítés után a közterületről azokat el kell távolítani, kivéve, ha az edényzetnek erre a célra jóváhagyott, állandó hely van kialakítva. 17 Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend.9. -a Hatályos: január 1.

10 10 /8/ Hulladékot úgy kell szállítani, hogy annak során a környezet ne szennyeződjék. Konténeres hulladékszállítás esetében a konténerek kizárólag fedett állapotban szállíthatók. Nyitott konténerrel, egyéb nyitott gépjárművel illetve utánfutóval végzett szállítás esetén műanyaghálóval történő lefedést kell alkalmazni. Nem megfelelő szállításból eredő szennyeződés esetén a szállító a hulladék eltakarításáról, a terület szennyeződésmentesítéséről, valamint az eredeti környezeti állapot helyreállításáról haladéktalanul köteles gondoskodni. /9/ 18 A közszolgáltató a lakosságnál keletkező zöldhulladék elkülönített gyűjtéséhez az ingatlantulajdonos kérésére indokolt mennyiségű külön hulladékgyűjtő edényzetet biztosít. Az elkülönítetten gyűjtött zöldhulladék elszállításra gyűjtőedényben, zsákban, dobozban, vagy kötegelve helyezhető ki a kijelölt gyűjtőhelyre e rendelet 9. (7) bekezdésében meghatározott időtartam betartásával. A zöldhulladék ürítése hetente egy alkalommal történik a szilárdhulladék szállítástól elkülönítetten. A zöldhulladék gyűjtés keretében a szolgáltató kizárólag a komposztálható zöldhulladékot köteles elszállítani. A közszolgáltatónak a lakosságnál keletkező zöldhulladékot külön díjazás és mennyiségi korlátozás nélkül minden év április 1. és november 30. között a rendszeres heti zöldhulladék szállítás keretében kell elszállítani. /10/ 19 A fenyőfák begyűjtésére előre meghirdetett időpontokban, január első és második felében, legalább két alkalommal a közszolgáltató köteles járatot indítani. /11/ 20 A közszolgáltatást igénybevevő köteles a gyűjtőtartályt a háztartási hulladék elszállítása céljából a szolgáltató által megjelölt időben a gyűjtőjárművel megközelíthető és az ürítésre alkalmas helyen elhelyezni. /12/ 21 A háztartási hulladék elszállítása céljára kihelyezett tartály nem akadályozhatja a járműés a gyalogosforgalmat és elhelyezése egyébként sem járhat baleset- vagy károkozás veszélyének előidézésével. IV. FEJEZET TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ELHELYEZÉSE Módosította a 46/2008. (XI.24.) önk. rend a Hatályos: január 1. Kiegészítette a 46/2008. (XI.24.) önk. rend a Hatályos: január 1. Kiegészítette a 46/2008. (XI.24.) önk. rend a Hatályos: január 1 Kiegészítette a 46/2008. (XI.24.) önk. rend a Hatályos: január 1.

11 11 /1/ Az önkormányzat a települési szilárd hulladék (kommunális és egyéb szilárd hulladék) elhelyezésére, kezelésére, ártalmatlanítására és megsemmisítésére irányuló közszolgáltatás ellátásáról a Városüzemeltetési Kft. (Békéscsaba, Mazán L.u.18.sz.) útján gondoskodik. /2/ A települési szilárd hulladék elhelyezése a hulladékkezelő műben történik. /3/ A lerakóhelyen csak a jelen rendelet hatálya alá eső területről származó hulladék helyezhető el. Egyéb esetben a közgyűlés hozzájárulása szükséges. A lerakás díját a 4.sz. melléklet tartalmazza. /4/ A lerakóhely üzemeltetésével megbízott szolgáltató köteles a lerakóhely igénybevételét dokumentálni és az érintettek részére bizonylatot kiállítani. /5/ Magánszemély alkalmanként maximum 1 m 3 mennyiségű hulladékot díjmentesen helyezhet el a hulladékkezelő műben, nyitvatartási idő alatt. V. FEJEZET A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ ÉS A LAKOSSÁGI ÁLLATTARTÁSBÓL SZÁRMAZÓ HÍGTRAGYA ELHELYEZÉSE /1/ Lakossági állattartásból származó hígtrágya csak Békéscsaba kismegyeri hulladékkezelő mű területén (6763/24 hrsz.) létesített ártalmatlanító telepen helyezhető el. /2/ 22 A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz csak a Békéscsaba kisréti szennyvíztisztító telepen kialakított műtárgyban helyezhető el. /3/ A lerakóhelyen csak a jelen rendelet hatálya alá eső területről származó hulladék helyezhető el. Egyéb esetben a közgyűlés hozzájárulása szükséges. /4/ Az /1/ bekezdésben megjelölt telep kapacitásának figyelembevételével - a lakossági igények elsődlegességének biztosítása mellett - a lakossági állattartásból származó hígtrágya összetételével azonos, de nem lakossági állattartásból származó hígtrágya is elhelyezhető. Az elhelyezés előtt a hígtrágya összetételét laboratóriumi vizsgálattal kell bizonyítani. /5/ Tilos folyékony települési hulladékoknak a közterületen, vízfolyásokban, árkokban, szennyvíz- és csapadékvíz- csatornákban vagy bármely olyan területen történő elhelyezése, melyhez az érdekelt hatóságok nem adtak hozzájárulást. /6/ Az /1/ és /2/ bekezdésben szereplő közszolgáltatás díját a 2. sz. melléklet tartalmazza. VI. FEJEZET KÉMÉNYSEPRŐIPARI KÖZSZOLGÁLTATÁS KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELE Módosította a 42/2012. (XII.20.) önk. rend. 7. -a Hatályos: január 1.

12 12 A közszolgáltatást a Békés Megyei Tüzeléstechnikai Korlátolt Felelősségű Társaság (5600 Békéscsaba, Derkovits sor 2., a továbbiakban: szolgáltató) látja el. 12/A. A szolgáltató alkalmazni kívánt díjainak tervezetét a gazdasági évet megelőző év október 1-ig köteles Békéscsaba Megyei Jogú Város jegyzőjéhez benyújtani. 12/B. (1) A szolgáltatási díjakat e rendelet 3. melléklete tartalmazza. (2) A szolgáltató a tárgyidőszakra jóváhagyott díjakról díjjegyzéket készít, és telephelyén, internetes honlapján közzéteszi, valamint a kirendeltségekben azt látható módon kifüggeszti. 12/C. A szolgáltató a munkabejelentést (kiértesítést) a) hirdetmény útján (a települések forgalmasabb helyein, lakótelepek esetében a lépcsőházban elhelyezett értesítő plakátokon); b) sajtóban, (megyei, illetve helyi sajtókiadványokban); c) elektronikusan, (az egyes települések honlapjain); d) a közszolgáltató honlapján, e) az értesítés ellenére zárva talált lakások tulajdonosainak postaládájában elhelyezett a szolgáltatónál rendszeresített, szigorú számadás alá vont értesítő nyomtatvány alkalmazásával végzi. 12/D. A közszolgáltatás elvégzését a szolgáltató az ingatlan használója aláírásával igazoltatja. 12/E. Az ingatlan használója köteles az üzemelő kémények számában, az ingatlan használója személyében bekövetkezett változást a szolgáltatónak írásban bejelenteni. A KÖZSZOLGÁLTATÁSSAL KAPCSOLATOS EGYEDI ELŐÍRÁS 13. SZABÁLYSÉRTÉSI RENDELKEZÉSEK Hatályon kívül helyezte a 21/2012.(V.29.) 16. (6) Hatálytalan: május 30.

13 13 VII. FEJEZET VEGYES ÉS ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 15. Jelen rendelet január 1-jén lép hatályba. Békéscsaba, december 17. Pap János sk. polgármester dr. Simon Mihály sk. jegyző Záradék: E rendelet a belső piaci szolgáltatásokról szóló, az Európai Parlament és a Tanács 2006./123/EK irányelvének való megfelelést szolgálja. Békéscsaba, június 25. Dr. Szvercsák Szilvia

14 1. melléklet 1 Szilárd települési hulladék szállítás közszolgáltatási díjai december 28-tól Szolgáltatási díj Lakossági szilárd hulladék szállítás l-es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 4. 1,1 m 3 -es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 5. Zsákos hulladékgyűjtés Ft/ürítés áfa 6. 3 m 3 -es edényzet, ürítés heti kétszer, szolgáltató edényzetéből szükség szerinti mosással Ft/ürítés áfa Közületi hulladékszállítás l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 10. 1,1 m 3 -es hulladékgyűjtő edényzet: - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa m 3 -es konténer szolgáltatási díj Ft/ürítés áfa Edényhasználati díj Ft/hó/db áfa Edényzettel nem rendelkező közületek 12. (kisvállalkozók) hulladékszállítási díja Ft/ürítés áfa Hulladék elhelyezés és kezelés 13. Törmelék Ft/t 551+ áfa 14. Nyesedék, lom Ft/t áfa 15. Lakosság által beszállított nyesedék, lom Ft/t áfa 16. Kommunális hulladék Ft/t áfa 17. Lakosság által beszállított kommunális hulladék Ft/t áfa 1 Módosította a 42/2012.(XII. 20.) önk. rend. 9. Hatályos :2012. dec. 28.

15 18. Termelési hulladék Ft/t áfa 19. Föld (max.: 20 % törmeléket tartalmazhat) díjtalan A díjak nem tartalmazzák hulladékokról szóló évi CLXXXV. törvény 5. mellékletében előírt hulladéklerakási járulékot. Dr. Szvercsák Szilvia jegyző

16 1. melléklet 2 Szilárd települési hulladék szállítás közszolgáltatási díjai július 1-től Szolgáltatási díj Lakossági szilárdhulladék-szállítás l-es hulladékgyűjtő edényzet: Ft/ürítés áfa megrendelő edényzetéből l-es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés 651+ áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 4. 1,1 m 3 -es hulladékgyűjtő edényzet: megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 5. Zsákos hulladékgyűjtés Ft/ürítés áfa 5 m 3 -es edényzet, ürítés heti kétszer, 6. szolgáltató edényzetéből szükség szerinti mosással Ft/ürítés áfa Közületi hulladékszállítás l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa l-es hulladékgyűjtő edényzet - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa 10. 1,1 m 3 -es hulladékgyűjtő edényzet: - megrendelő edényzetéből Ft/ürítés áfa - szolgáltató edényzetéből Ft/ürítés áfa m 3 -es konténer szolgáltatási díj Ft/ürítés áfa Edényhasználati díj Ft/hó/db áfa Edényzettel nem rendelkező közületek 12. (kisvállalkozók) hulladékszállítási díja Ft/ürítés áfa Hulladékelhelyezés és -kezelés 12. Törmelék Ft/t áfa 13. Nyesedék, lom Ft/t áfa 14. Lakosság által beszállított nyesedék, lom Ft/t áfa 15. Kommunális hulladék Ft/t áfa Lakosság által beszállított kommunális 16. hulladék Ft/t áfa 17. Termelési hulladék Ft/t áfa 18. Föld (max.: 20% törmeléket tartalmazhat) díjtalan A díjak nem tartalmazzák hulladékokról szóló évi CLXXXV. törvény 5. mellékletében előírt hulladéklerakási járulékot. 2 Módosította a 17/2013.(VI.6.) önk. rend. 1. Hatályos július 1.

17 2. melléklet 3 A nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz és a lakossági állattartásból származó hígtrágya begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatás díjai július 1-től Szolgáltatás Szolgáltatási díj 1. Nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésének díja, amely a közszolgáltatás ellátásához biztosított központi 550,- Ft/m 3 + áfa költségvetési támogatással csökkentendő 2. Kerti WC tisztítás, szállítás 8.000,- Ft/db + áfa 3. Lakossági állattartásból származó hígtrágya: Elhelyezési díj: Szállítási díj: 1.148,- Ft/m 3 + áfa 962,- Ft/m 3 + áfa 3 Módosította a 22/2013.(VI. 28.) önk. rend. 1. Hatályos:2013. július. 1.

18 3. melléklet 4 Kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjai Békéscsaba közigazgatási területén július 1-étől 1. Sormunka keretében végzett tevékenységek, természetes személyek részére A B C D E 1 Égéstermék elvezető jele megnevezés nyilvántartási egység Alkalmankénti díj előírt gyakoriság (alkalom) 2 ENHS 3 ENHG 4 KNHS 5 KNHG 6 NNHS 7 NNHG 8 ENTS 9 ENTG 10 KNTS 11 KNTG 12 NNTS 13 NNTG 14 EZHS 15 EZHG 16 KZHS 17 KZHG 18 NZHS 19 NZHG 20 EZTS 21 EZTG 22 KZTS egyedi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz központi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd központi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz egyedi, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd egyedi, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz központi, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd központi, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz egyedi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz központi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd központi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd egyedi, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz központi, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd db 442,- Ft + áfa 2 db 765,- Ft + áfa 1 fm 278,- Ft + áfa 2 fm 278,- Ft + áfa 1 fm 546,- Ft + áfa 2 fm 187,- Ft + áfa 1 db 848,- Ft + áfa 2 db 881,- Ft + áfa 1 fm 449,- Ft + áfa 2 fm 391,- Ft + áfa 1 fm 579,- Ft + áfa 2 fm 187,- Ft + áfa 1 db 767,- Ft + áfa 2 db 816,- Ft + áfa 1 fm 383,- Ft + áfa 2 fm 343,- Ft + áfa 1 fm 546,- Ft + áfa 2 fm 457,- Ft + áfa 1 db 848,- Ft + áfa 2 db 881,- Ft + áfa 1 fm 449,- Ft + áfa 2 4 Módosította a 22/2013.(VI. 28.) önk. rend. 2. Hatályos:2013. július. 1.

19 23 KZTG 24 NZTS 25 NZTG 26 GNHS* 27 GNHG* 28 GZHS* 29 GZHG* 30 GZTS* 31 GZTG* központi, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz gyűjtő jellegű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd gyűjtő jellegű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz gyűjtő jellegű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd gyűjtő jellegű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz gyűjtő jellegű, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd gyűjtő jellegű, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz fm 391,- Ft + áfa 1 fm 579,- Ft + áfa 2 fm 473,- Ft + áfa 1 szint 93,- Ft + áfa 2 szint 473,- Ft + áfa 1 szint 481,- Ft + áfa 2 szint 473,- Ft + áfa 1 szint 579,- Ft + áfa 2 szint 587,- Ft + áfa 1 32 ET egyedi tartalék db 489,- Ft + áfa 1 33 KT központi tartalék fm 220,- Ft + áfa 1 34 NT nagy keresztmetszetű tartalék fm 302,- Ft + áfa 1 35 GT* gyűjtő tartalék szint 187,- Ft + áfa 1 *Mellékcsatornás gyűjtő jellegű égéstermék elvezető esetén a mellékcsatornát plusz szintnek kell tekinteni! 2. Sormunka keretében végzett tevékenységek, nem természetes személyek részére A B C D E 1 Égéstermék elvezető jele megnevezés nyilvántartási egység Alkalmankénti díj előírt gyakoriság (alkalom) 2 ENHS 3 ENHG 4 KNHS 5 KNHG 6 NNHS 7 NNHG 8 ENTS 9 ENTG 10 KNTS 11 KNTG egyedi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz központi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd központi, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz egyedi, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd egyedi, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz központi, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd központi, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz db 852,- Ft + áfa 2 db 906,- Ft + áfa 1 fm 426,- Ft + áfa 2 fm 381,- Ft + áfa 1 fm 607,- Ft + áfa 2 fm 507,- Ft + áfa 1 db 942,- Ft + áfa 2 db 979,- Ft + áfa 1 fm 498,- Ft + áfa 2 fm 435,- Ft + áfa 1

20 12 NNTS 13 NNTG 14 EZHS 15 EZHG 16 KZHS 17 KZHG 18 NZHS 19 NZHG 20 EZTS 21 EZTG 22 KZTS 23 KZTG 24 NZTS 25 NZTG 26 GNHS* 27 GNHG* 28 GZHS* 29 GZHG* 30 GZTS* 31 GZTG* nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, túlnyomásos, szilárd nagy keresztmetszetű, nyílt égésterű, túlnyomásos, gáz egyedi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz központi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd központi, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd egyedi, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd egyedi, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz központi, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd központi, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd nagy keresztmetszetű, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz gyűjtő jellegű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd gyűjtő jellegű, nyílt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz gyűjtő jellegű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, szilárd gyűjtő jellegű, zárt égésterű, huzathatás alatt álló, gáz gyűjtő jellegű, zárt égésterű, túlnyomásos, szilárd gyűjtő jellegű, zárt égésterű, túlnyomásos, gáz fm 643,- Ft + áfa 2 fm 526,- Ft + áfa 1 db 852,- Ft + áfa 2 db 906,- Ft + áfa 1 fm 426,- Ft + áfa 2 fm 381,- Ft + áfa 1 fm 607,- Ft + áfa 2 fm 507,- Ft + áfa 1 db 942,- Ft + áfa 2 db 979,- Ft + áfa 1 fm 498,- Ft + áfa 2 fm 435,- Ft + áfa 1 fm 643,- Ft + áfa 2 fm 526,- Ft + áfa 1 szint 535,- Ft + áfa 2 szint 526,- Ft + áfa 1 szint 535,- Ft + áfa 2 szint 526,- Ft + áfa 1 szint 643,- Ft + áfa 2 szint 652,- Ft + áfa 1 32 ET egyedi tartalék db 544,- Ft + áfa 1 33 KT központi tartalék fm 245,- Ft + áfa 1 34 NT nagy keresztmetszetű tartalék fm 335,- Ft + áfa 1 35 GT* gyűjtő tartalék szint 254,- Ft + áfa 1 *Mellékcsatornás gyűjtő jellegű égéstermék elvezető esetén a mellékcsatornát plusz szintnek kell tekinteni! 3. Megrendelésre kötelező tevékenységek természetes személyek részére A B C D

21 1 A sormunka keretében feltárt az égéstermék-elvezető járatában lerakódott, csak égetéssel eltávolítható szurokréteg kiégetése külön egyeztetés alapján. db/óra 3 262,- Ft + áfa 2 Közvetlen homlokzati égéstermék-kivezetéssel rendelkező tüzelőberendezések égéstermékelvezetőjének ellenőrzése, tisztítása. db 555,- Ft + áfa 3 A cm 2 feletti járat keresztmetszetű égéstermékelvezető ellenőrzése tisztítása. fm 979,- Ft + áfa 4 A fenti tevékenységeket további kiszállási díj terheli. alkalom 1 631,- Ft + áfa 4. Megrendelésre kötelező tevékenységek nem természetes személyek részére A B C 1 A sormunka keretében feltárt az égéstermék-elvezető járatában lerakódott, csak égetéssel eltávolítható szurokréteg kiégetése külön egyeztetés alapján. db/óra 3 624,- Ft + áfa 2 Közvetlen homlokzati égéstermék-kivezetéssel rendelkező tüzelőberendezések égéstermékelvezetőjének ellenőrzése, tisztítása. db 616,- Ft + áfa 3 A cm 2 feletti járat keresztmetszetű égéstermékelvezető ellenőrzése tisztítása. fm 1 087,- Ft + áfa 4 A fenti tevékenységeket további kiszállási díj terheli. alkalom 1 812,- Ft + áfa

22 nettó munkaegység díj: 5. Megrendelésre végzett tevékenységek, természetes és nem természetes személyek részére A B C D E F 1 Megrendelésre végzett tevékenység leírása ENH ENT ET EZH EZT GNH GZH GZT GT KNH KNT NNH NNT NT KT KZT KZH NZH NZT 2 Nyilvántartási egység db db szint db db 3 Új égéstermék elvezető kivitelezés közbeni, eltakarás előtti viszgálata: 1 522,- Ft + áfa 2 102,- Ft + áfa 725,- Ft + áfa 4 711,- Ft + áfa 6 161,- Ft + áfa Új, felújított, átalakított vagy újból használatba vett égéstermék elvezető üzembe helyezés előtti vizsgálata: Meglévő égéstermék-elvezető, tüzelőanyag váltással, tüzelőberendezés cserével, új tüzelőberendezés üzembe helyezésével kapcsolatos előzetes helyszíni vizsgálat: Meglévő égéstermék-elvezető, funkcióváltásával, átalakításával, használaton kívül helyezésével vagy bontásával kapcsolatos előzetes helyszíni vizsgálat: 2 428,- Ft + áfa 3 624,- Ft + áfa 1 268,- Ft + áfa 7 248,- Ft + áfa 9 060,- Ft + áfa 1 522,- Ft + áfa 2 102,- Ft + áfa 725,- Ft + áfa 4 711,- Ft + áfa 6 161,- Ft + áfa 1 232,- Ft + áfa 1 667,- Ft + áfa 544,- Ft + áfa 3 805,- Ft + áfa 4 929,- Ft + áfa 7 kiszállás ( 1 munkaegység / alkalom ): 1 812,- Ft + áfa 6. Műszaki megoldások megfelelőségével összefüggő, megrendelt vizsgálatok, természetes és nem természetes személyek részére A B 1 szolgáltatási díj 2 egy lakás, illetve rendeltetési egység esetén: ,Ft+Áfa 3 4 kettő - hat lakás, illetve rendeltetési egység esetén: hatnál több lakás, illetve rendeltetési egység esetén (épületenként) : ,Ft+Áfa ,Ft+Áfa 5 központi kéményes épület ( kw): ,Ft+Áfa 6 ipari és kommunális létesítmények (140 kw felett): ,Ft+Áfa 7 helyszíni szaktanácsadás (kiszállási díj is terheli): ,Ft+Áfa

23

24 4. melléklet A nem Békéscsabáról származó hulladékok Békéscsabai Hulladékkezelő műben történő elhelyezésének szabályozásáról 1. Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területétől eltérő területről a Békéscsabai Hulladékkezelőműben kizárólag közszolgáltatás keretében gyűjtött települési szilárd hulladék helyezhető el az adott településen közszolgáltatást végző szervezet által A nem Békéscsabáról származó települési szilárd hulladék Békéscsabai Hulladékkezelő-műben történő elhelyezésének legalacsonyabb díja: december 28-tól 6.500,- Ft/tonna + áfa. 3. A nem Békéscsabáról származó települési szilárd hulladék a lerakás előírt dokumentálása mellett helyezhető el, az önkormányzat képviselője és az általa megbízott műszaki ellenőr jogosult a beszállítások és az elhelyezés végzésének és dokumentálásának ellenőrzésére. 4. A nem Békéscsabáról származó hulladék elhelyezéséről - a Hulladékkezelő-műben kiállított mérési jegyzőkönyvön túl - külön nyilvántartást kell vezetni településenkénti bontásban, a tárgyévben elhelyezett hulladék mennyiségéről az üzemeltető minden év december 15-ig köteles az önkormányzatot tájékoztatni. 5. Az egyes települések beszállítási igényéről az üzemeltető folyamatosan a beszállítás megkezdése előtt köteles az önkormányzatot tájékoztatni. Az üzemeltetőnek a beszállítások előtt az érintett önkormányzat nyilatkozatát be kell szerezni arról, hogy a település önkormányzati rendeletében, közszolgáltatási illetve egyéb szerződéseiben előírt feltételekkel a Békéscsabára történő szállítás nem ellentétes. 6. A nem Békéscsabáról származó hulladékok jelen mellékletben meghatározott díja és a közszolgáltató által érvényesített díj közötti különbözet 50 %-ából beruházási és környezetvédelmi alapot kell képezni, melynek felhasználását a közszolgáltató és az önkormányzat évente egyszer egyezteti. 5 Módosította a 35/2011. (XII. 19.) önk. rend. 2. -a Hatályos: december 28.

Kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjai Békéscsaba közigazgatási területén

Kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjai Békéscsaba közigazgatási területén Kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjai Békéscsaba közigazgatási területén 1. melléklet 1. Sormunka keretében végzett tevékenységek természetes személyek részére Égéstermék elvezető jele ** ENHS ENHG KNHS

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 51/2012.(XII.27.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 51/2012.(XII.27.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Salgótarján Megyei Jogú Város Közgyűlésének 51/2012.(XII.27.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (egységes szerkezetben a 26/2013.(IV.25.) önkormányzati rendelettel) Salgótarján

Részletesebben

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II.13.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2013.(II.13.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Kaskantyú Önkormányzat Képviselő-testületének /0.(II..) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Kaskantyú Község Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Részletesebben

1. melléklet 1. 1 Módosította a 3/2014. (II. 5.) önkormányzati rendelet 1. -a. Hatályos 2014. február 6.

1. melléklet 1. 1 Módosította a 3/2014. (II. 5.) önkormányzati rendelet 1. -a. Hatályos 2014. február 6. . melléklet Békési kirendeltség (5630 Békés, Durkó u. 6., telefon: +3666/4-49, mail: bekes@bmkemenysepro.hu): Békés, Bélmegyer, Csárdaszállás, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos, Vésztő. Mezőkovácsházi

Részletesebben

Ellenőrzés, szükség. szerint. összekötő elem szerinti vezetők nélküli jele munkamunkaráfordítása. elvizsgálat

Ellenőrzés, szükség. szerint. összekötő elem szerinti vezetők nélküli jele munkamunkaráfordítása. elvizsgálat 1 Melléklet: 1. melléklet a 10/2013(VI.27.) önkormányzati rendelethez A kéményseprő-ipari közszolgáltatás díjai 1. táblázat: Természetes személy tulajdonában lévő, lakhatás célját szolgáló ingatlanok és

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzatának 3/1999. (I.29.) KT számú rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatások ellátásáról és igénybevételéről

Balatonboglár Város Önkormányzatának 3/1999. (I.29.) KT számú rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatások ellátásáról és igénybevételéről Balatonboglár Város Önkormányzatának 3/1999. (I.29.) KT számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatások ellátásáról és igénybevételéről A módosításokkal egységes szerkezetben. Utolsó átvezetett módosítás

Részletesebben

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. LXV. tv. 16. /1/ bekezdése és az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

2. Ez a rendelet 2015.január 1-jén lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti.

2. Ez a rendelet 2015.január 1-jén lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Ináncs Község Önkormányzat Képviselő-testületének 13/2014.(XII.11.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 7/2013.(V.30.) önkormányzati rendelet módosításáról Ináncs Község

Részletesebben

Magyar Kémény Kft. K isbér Városház tér 1 2870. Tisztelt Jegyző Úr!

Magyar Kémény Kft. K isbér Városház tér 1 2870. Tisztelt Jegyző Úr! Magyar Kémény Kft. 7400 Kaposvár, Petőfi tér 1. Telephely: 2800 Tatabánya, Gál István ltp. 708. Tel:06/40/918-025/243 Fax:06/34/310-100 E-mail: tatabanya@magyarkemeny.hu Polgármesteri Hivatal Dr. Dörnyei

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013.(XII. 19.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013.(XII. 19.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013.(XII. 19.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról

Részletesebben

Módosuló rendelkezések. A Rendelet 3. (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek:

Módosuló rendelkezések. A Rendelet 3. (1)-(2) bekezdése helyébe a következő rendelkezések lépnek: Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 1/2015 (I.30) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 74/2012. (XII. 21.) önkormányzati rendelet módosítására Eger Megyei

Részletesebben

A kéményseprő-ipari közszolgáltató

A kéményseprő-ipari közszolgáltató Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013.(XII. 19.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról 1/2014.(II.10.) sz. rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt szövege Gyömrő

Részletesebben

Nagyszénás Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete

Nagyszénás Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete Nagyszénás Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2001. (XI.27.) önkormányzati rendelete A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás igénybevételéről (Hatályos: 2015-02-01 től) Nagyszénás Nagyközség Önkormányzatának

Részletesebben

A R. 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. A R. 3. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép.

A R. 2. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. A R. 3. melléklete helyébe e rendelet 2. melléklete lép. Megyei Jogú Város Önkormányzatának 17/2014. (IV. 28.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 83/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendelet módosításáról Kaposvár Megyei Jogú

Részletesebben

a kéményseprőipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról

a kéményseprőipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1. oldal 150/1995. (XII.5.) önkormányzati r e n d e l e t a kéményseprőipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról (egységes szerkezetben a 34/1999. (XII.20.), az 1/2001. (I.30.) és a

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról 1 Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben a 23/2013. (VI. 28.), 27/2013.(X. 25.),

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 34/2013. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 34/2013. (VI. 30.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 34/2013. (VI. 30.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 83/2012. (XII. 17.) önkormányzati rendeletének módosításáról Kaposvár

Részletesebben

1. melléklet 1. Módosította a 3/2014. (II. 5.) önkormányzati rendelet 1. -a. Hatályos 2014. február 6. 2

1. melléklet 1. Módosította a 3/2014. (II. 5.) önkormányzati rendelet 1. -a. Hatályos 2014. február 6. 2 1. melléklet 1 Békési kirendeltség (5630 Békés, Durkó u. 6., telefon: +3666/411-149, mail: bekes@bmkemenysepro.hu): Békés, Bélmegyer, Csárdaszállás, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos, Vésztő.

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 40/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelete. rendelet módosításáról

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 40/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelete. rendelet módosításáról Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 40/2013. (IX.27.) önkormányzati rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 31/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Képviselőtestülete sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 26/2003. (XII. 19.) önkormányzati

Részletesebben

A rendelet hatálya 1..

A rendelet hatálya 1.. Balatonfenyves Község Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2003. (XII.12.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (egységes szerkezetben a módosításokkal)

Részletesebben

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 25.-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 9/2015./ XII.2./ R e n d e l e t e

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 25.-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 9/2015./ XII.2./ R e n d e l e t e Méret, teljesítmény és kialakítás KIVONAT Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25.-én megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből: 9/2015./ XII.2./ R e n d e l e t e a kötelező

Részletesebben

Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Gyömrő Város Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról szóló

Részletesebben

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Képviselőtestülete 2/B sz. előterjesztés MARCALI VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK /2015. (..) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 26/2003. (XII. 19.)

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mórahalom városi Önkormányzat Képviselő-testülete 10/2013. (II. 28. ) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Mórahalom városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE

BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE BALATONBOGLÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Ügyiratszám:1-11-2 / 2014. Sorszám: 7. ELŐTERJESZTÉS Balatonboglár Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27. napján tartandó ülésére

Részletesebben

A kéményseprő-ipari közszolgáltatást (a továbbiakban: Közszolgáltatás) végző közszolgáltató a Halas-Thermo Kft. (6400 Kiskunhalas, Átlós út 64.).

A kéményseprő-ipari közszolgáltatást (a továbbiakban: Közszolgáltatás) végző közszolgáltató a Halas-Thermo Kft. (6400 Kiskunhalas, Átlós út 64.). Kiskunhalas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2014. (XII.19.) önkormányzati rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás ellátásáról és igénybevételéről Kiskunhalas Város Önkormányzat

Részletesebben

I. FEJEZET A RENDELET HATÁLYA

I. FEJEZET A RENDELET HATÁLYA Békéscsaba Megyei Jogú Város Közgyűlésének 31/1998.(XII.17.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról és az egyes közszolgáltatások kötelező igénybevételéről szóló, többször módosított 51/1995.(X.12.),

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2012. (XII.28.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2012. (XII.28.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Szentes Város Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2012. (XII.28.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Módosítva: 17/2013. (VII.17.), 26/2014. (XII.29.), Szentes Város Önkormányzat

Részletesebben

BARANYAI KÉMÉNYSEPRŐK IPARTESTÜLETE 7622 Pécs, Siklósi út 58. Tel: +72/ , Fax: /

BARANYAI KÉMÉNYSEPRŐK IPARTESTÜLETE 7622 Pécs, Siklósi út 58. Tel: +72/ , Fax: / BARANYAI KÉMÉNYSEPRŐK IPARTESTÜLETE 7622 Pécs, Siklósi út 58. Tel: +72/414-774, Fax: +36-72/549-383 E-mail: leikauf@vipmail.hu PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS Polgármesteri hivatala Dr. Lovász István Jegyző Úr

Részletesebben

Magyar Kémény Kft Kaposvár, Petőfi tér 1. Telephely: 1126 Bp. Böszörményi út 24/b. Tel.:

Magyar Kémény Kft Kaposvár, Petőfi tér 1. Telephely: 1126 Bp. Böszörményi út 24/b. Tel.: Magyar Kémény Kft. 7400 Kaposvár, Petőfi tér 1. Telephely: 1126 Bp. Böszörményi út 24/b. Tel.: 06-1-766-5851 E-mail: titkarsag@magyarkemeny.hu Bankszámlaszám:10403909-39019905-00000000 Adószám: 11226710-2-14

Részletesebben

Alsózsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (VI.20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról

Alsózsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (VI.20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról Alsózsolca Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2013. (VI.20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról Alsózsolca Város képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben a 23/2013. (VI. 28.), 27/2013.(X. 25.),

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés A képviselő-testület 2013. június 20-i ülésére Tisztelt Képviselő-testület! Alsózsolca Város Önkormányzat Képviselő-testülete 1999-ben megalkotta a kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező

Részletesebben

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 52/2013 (XII.12.) önkormányzati rendelete

Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 52/2013 (XII.12.) önkormányzati rendelete Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlésének 52/2013 (XII.12.) önkormányzati rendelete a kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 38/2013. (X.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Miskolc Megyei

Részletesebben

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 39/2012. (XII. 20.) rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben a 23/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelettel) Békéscsaba

Részletesebben

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2013.(VII.03.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzatának... sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről TERVEZET

Kazincbarcika Város Önkormányzatának... sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről TERVEZET Kazincbarcika Város Önkormányzatának... sz. rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről TERVEZET Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki.

I. Fejezet. Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya. (1) A rendelet hatálya Békéscsaba Megyei Jogú Város közigazgatási területére terjed ki. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének./2014. (...) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról és a köztisztaság fenntartásáról Békéscsaba Megyei Jogú Város

Részletesebben

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. LXV. tv. 16. /1/ bekezdése és az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Mohács Város Önkormányzatának Képviselő testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a) pontjában meghatározott

Részletesebben

A kéményseprı-ipari közszolgáltatásról szóló 4/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép.

A kéményseprı-ipari közszolgáltatásról szóló 4/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet 1. melléklete helyébe e rendelet 1. melléklete lép. SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK./. (..) önkormányzati rendelettervezete a kéményseprı-ipari közszolgáltatásról szóló 4/2013. (II. 19.) önkormányzati rendelet módosításáról Sárospatak

Részletesebben

A döntéshozatal minősített többséget igényel!

A döntéshozatal minősített többséget igényel! BÉKÉSCSABA MEG YEl JOG Ú V AR OS JEG YZŐJÉ TŐL Békéscsaba, Szent István tér 7. Ikt. sz.: VI. 4-2/2014. Előadó: Fábián Imréné, dr. Bacsa Zoltán, dr. Deák Zoltán Mell.: l rendelettervezet vélemény Hiv. sz.:

Részletesebben

3/2013.(II. 05.) önkormányzati rendelet 1. A kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

3/2013.(II. 05.) önkormányzati rendelet 1. A kéményseprő-ipari közszolgáltatásról 3/2013.(II. 05.) önkormányzati rendelet 1 A kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Közgyűlése a kéményseprő - ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény 13. (3)

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 28/2015 (XII.l8.) önkormányzati. rendelete

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 28/2015 (XII.l8.) önkormányzati. rendelete NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 28/2015 (XII.l8.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 50j2012.(XII.l4.)önkormányzati rendelet módosításáról Nyíregyháza

Részletesebben

A) A március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.)

A) A március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák.) Égéstermék -elvezető jele 1 melléklet a 14/2013 (III 18) önkormányzati rendelethez Díjjegyzék A) A 2014 március 1-jétől érvényesíthető díjak (A díjak az általános forgalmi adót nem tartalmazzák) 1 KÉMÉNYEK

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1028-1/2013/I. Üi.: dr. Vass Zoltán Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS-RENDELETTERVEZET Tárgy: Kéményseprő-ipari

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 36/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 36/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 36/2014.(XII.19.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló SO/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelet módosításáról Nyíregyháza

Részletesebben

Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-ei ülésére

Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-ei ülésére Előterjesztés Kéthely Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. december 17-ei ülésére Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltató beszámolója 2014. évről, és díjjavaslata 2015. évre. Előadó: Molnár

Részletesebben

A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról A Mohácsi Önkormányzat 34/2012. (XII.17.) r e n d e l e t e a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetben a módosításáról szóló 6/2014.(VI.2.)ör-el) Mohács Város Önkormányzatának Képviselő

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzatának 9/2013. (IX. 19.) önkormányzati rendelete a kéményseprő ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről

Gádoros Nagyközség Önkormányzatának 9/2013. (IX. 19.) önkormányzati rendelete a kéményseprő ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről Gádoros Nagyközség Önkormányzatának 9/2013. (IX. 19.) önkormányzati rendelete a kéményseprő ipari közszolgáltatás kötelező igénybevételéről (egységes szerkezetben az időközi módosításokat tartalmazó 15/2013.

Részletesebben

Szegvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Szegvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelete. a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Szegvár Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2012.(XII.14.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Szegvár Község Önkormányzat Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜL0ETÉNEK../. (..) önkormányzati rendelete

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜL0ETÉNEK../. (..) önkormányzati rendelete SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜL0ÉNEK a kéményseprı-ipari közszolgáltatásról Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete a kéményseprı-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény

Részletesebben

21/2016. (VI. 9.) BM rendelet díjszabásra vonatkozó kivonata

21/2016. (VI. 9.) BM rendelet díjszabásra vonatkozó kivonata 11. A kéményseprő-ipari szerv tevékenységéért fizetendő költségtérítés és kiszállási díj 16. (1) A kéményseprő-ipari szerv a Kstv. 2. (4) (5) bekezdés szerinti kéményseprő-ipari tevékenységekhez kapcsolódóan

Részletesebben

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések

A rendelet hatálya. Általános rendelkezések Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlésének 38/1997. (XI.6.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 1 Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Közgyűlése

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 70/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának. 70/2014. (XII. 15.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkorányzatának 70/2014. (XII. 15.) önkorányzati rendelete a kéényseprőipari közszolgáltatásról szóló 83/2012. (XII.17.) önkorányzati rendeletének ódosításáról Kaposvár Megyei

Részletesebben

A rendelet célja. A rendelet hatálya

A rendelet célja. A rendelet hatálya Eger megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 74/2012 (XII.21.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Módosította: 20/2013. (VI. 28.) önkormányzati rendelet 43/2013. (XII.

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Eger megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 74/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról.

Eger megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 74/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról. Eger megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 74/2012. (XII.21.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Módosította: 20/2013. (VI.28.) Önkormányzati rendelet 43/2013. (XII.20.)

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról

34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról 34/1998./XI.26./ sz. R E N D E L E T Tárgy: Kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi igénybevételének szabályozásáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. LXV. tv. 16. /1/ bekezdése és az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2014.(XI.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2014.(XI.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 21/2014.(XI.14.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a kéményseprő-ipari közszolgáltatás igénybevételének szabályozásáról szóló 4/2013. (III. 4.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról

347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról 347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról A Kormány az 1. tekintetében a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény

Részletesebben

Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 4/2013 (II.25.) Kt. számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 4/2013 (II.25.) Kt. számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testületének 4/2013 (II.25.) Kt. számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Kistelek Város Önkormányzat képviselő-testülete kéményseprő-ipari közszolgáltatásokról

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

Jánoshalma Város Képviselő-testület 27/2000.(XII.21.)Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben)

Jánoshalma Város Képviselő-testület 27/2000.(XII.21.)Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben) Jánoshalma Város Képviselő-testület 27/2000.(XII.21.)Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben) a kéményseprőipari kötelező közszolgáltatásról A helyi önkormányzatokról szóló l990. évi LXV. tv. l6../2/

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete a helyi kéményseprő-ipari közszolgáltatások kötelező igénybevételéről. (Egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/1999. (III. 02.) számú rendelete egységes szerkezetben a 6/2001.(III.27.) számú a 4/2002.(III.26.) számú a 4/2003.(IV.01.) számú a 5/2004.(III.30.)

Részletesebben

(1) Ez a rendelet július 1. napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Nyíregyháza, június 28.

(1) Ez a rendelet július 1. napján lép hatályba és az azt követő napon hatályát veszti. Nyíregyháza, június 28. NyíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYÜLÉSÉNEK 26/2013.(V.28.) önkormányzat rendelete a kéményseprő-par közszolgáltatásról szóló SO/2012.(X.14.) önkormányzat rendelet módosításá ról Nyíregyháza

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek - a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló rendelet megalkotására

J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek - a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló rendelet megalkotására SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK JEGYZŐJÉTŐL 3950 Sárospatak, Kossuth Lajos út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselő-testületnek - a kéményseprő-ipari

Részletesebben

2. (2) A rendelet személyi hatálya magánszemélyekre, társasházakra, illetve gazdálkodó szervezetekre terjed ki.

2. (2) A rendelet személyi hatálya magánszemélyekre, társasházakra, illetve gazdálkodó szervezetekre terjed ki. Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 52/2012. (XII.22.) önkormányzati rendelete az egyes helyi közszolgáltatások ellátásáról szóló 53/2004. (XI. 30.) Kgy. rendelet módosításáról Szeged

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2013.(III.04.) önkormányzati rendelete A kéményseprő-ipari közszolgáltatás igénybevételének szabályozásáról Siófok Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

A. KÉMÉNYEK ELLENŐRZÉSE, TISZTÍTÁSA, MŰSZAKI FELÜLVIZSGÁLATA

A. KÉMÉNYEK ELLENŐRZÉSE, TISZTÍTÁSA, MŰSZAKI FELÜLVIZSGÁLATA A. KÉMÉNYEK ELLENŐRZÉSE, TISZTÍTÁSA, MŰSZAKI FELÜLVIZSGÁLATA A díjak a 347/2012. (XII.11.) Korm. rendelet és a 63/2012. (XII.11.) BM. rendelet előírásai szerint kerültek kiszámításra: Égéstermékelvezető

Részletesebben

2. A szolgáltatási körzetek és a közszolgáltatók megnevezése

2. A szolgáltatási körzetek és a közszolgáltatók megnevezése 5. sz. melléklet Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 27/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról, annak kötelező igénybevételéről, valamint a közszolgáltatás

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete

Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete Szatymaz Község Képviselő-testületének 32/2012.(XII.13.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról és

Részletesebben

JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S

JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOKI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL JEGYZŐJE 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 E L Ő T E R J E S Z T É S Siófok Város Képviselő-testületének 2013. novemberi ülésére Tárgy:

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Ikt.szám: 338-4/2014. Javaslat módosítására Tisztelt Közgyűlés! A kötelező kéményseprő-ipari közszolgáltatás

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a 37/2014.(XII. 22.), a 28/2015.(XII. 21.), 24/2016.(VI. 21.) önkormányzati rendelettel) I. Fejezet. Általános rendelkezések

(Egységes szerkezetben a 37/2014.(XII. 22.), a 28/2015.(XII. 21.), 24/2016.(VI. 21.) önkormányzati rendelettel) I. Fejezet. Általános rendelkezések Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlésének 16/2014. (VII. 3.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról és a köztisztaság fenntartásáról (Egységes szerkezetben

Részletesebben

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete

Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének. 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete Kaposújlak Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 8/2004.(IV.15.) önkormányzati rendelete a helyi kéményseprı-ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl (Egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

Bodrog Község Önkormányzatának 7/2013.(VIII.29.) számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról

Bodrog Község Önkormányzatának 7/2013.(VIII.29.) számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Bodrog Község Önkormányzatának 7/2013.(VIII.29.) számú rendelete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról Bodrog Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012.

Részletesebben

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 297. MELLÉKLET: 1 db

AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 297. MELLÉKLET: 1 db AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 297. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a kéményseprı-ipari közszolgáltatásról szóló 30/2013. (VI.28.)

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

12/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete

12/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete Kaposmérı Községi Önkormányzat Képviselı-testületének 12/2004. (V.1.) önkormányzati rendelete a helyi kéményseprı ipari közszolgáltatások kötelezı igénybevételérıl. (Egységes szerkezetben a módosításáról

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1110-1/2012/I. Tárgy: A kéményseprő-ipari közszolgáltatás helyi Üi.: Varga Sz./Koczkáné dr. Szabó G. ellátásának, igénybevételének szabályozása

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2005. (XII.30.) rendelet módosításáról Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2006.(XII.31.) önkormányzati rendelete

Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2006.(XII.31.) önkormányzati rendelete Bóly Város Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2006.(XII.31.) önkormányzati rendelete a kötelezően igénybe veendő kéményseprő-ipari közszolgáltatásról (Egységes szerkezetbe foglalva a módosításokról

Részletesebben

1. Az élet- és vagyonbiztonság közvetlen veszélyeztetése esetén az értesítendő hatóságok és a kötelező értesítés esetei

1. Az élet- és vagyonbiztonság közvetlen veszélyeztetése esetén az értesítendő hatóságok és a kötelező értesítés esetei 347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról A Kormány az 1. tekintetében a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló 2012. évi XC. törvény

Részletesebben

347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról

347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról OptiJUS Opten Kft. I 347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet 347/2012. (XII. 11.) Korm. rendelet a kéményseprő-ipari közszolgáltatásról szóló törvény végrehajtásáról 2013.11.20. óta hatályos szöveg Tartalomjegyzék

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közbeszerzési Bizottság

ELŐTERJESZTÉS. VÉLEMÉNYEZÉSRE MEGKAPTA: Pénzügyi és Ügyrendi Bizottság Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Közbeszerzési Bizottság ELŐTERJESZTÉS EDELÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2013. FEBRUÁR 13-I RENDES NYÍLT ÜLÉSÉRE SORSZÁM: MELLÉKLETEK: 1 DB TÁRGY: A KÉMÉNYSEPRŐ-IPARI KÖZSZOLGÁLTATÁSOK KÖTELEZŐ IGÉNYBEVÉTELÉRŐL

Részletesebben