Tisztelt Partnerünk! Érvényes: június 15-től visszavonásig! ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tisztelt Partnerünk! Érvényes: 2006. június 15-től visszavonásig! ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK"

Átírás

1 Tisztelt Partnerünk! A Keskeny és Társai Nyomdaipari Kft. az alábbi anyagleadási feltétekben határozza meg a nyomdába érkező anyagokkal kapcsolatos technikai, techológiai elvárásait. Kérjük tanulmányozza az alábbi paramétereket és küldje el azon kollégái számára is, akik a nyomdai digitális eredetik készítését végzik, illetve ezért felelősek! A Nyomda nem vállal felelősséget az anyagleadási feltételeknek nem megfelelő anyagokért! Érvényes: június 15-től visszavonásig! ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK - File-formátum: Composite PDF ill. PS (Separated állományt csak különleges esetben fogadunk el, pl. árnyalatos direktszíneknél) (A megfelelő Distiller Joboption ezt meghatározza) - Felbontás: 2540 dpi (vagy 2400 dpi) - PDF-készítés: Distiller-rel PS-ből (Közvetlenül készített PDF-et csak a megrendelő saját felelősségére fogadunk el, így pl.: PDF Library, QuarkXpress PDF, Corel Engine, Quartz, PDF Maker ) - Színek: Composite CMYK (CMYK-n kívüli színek esetén Composite Leave Unchanged beállítással) - Képek beágyazása: All - Fontok beágyazása: Complete + download PPD fonts - PostScript verzió: Level 3 - Adatformátum: Binary - Color management: Leave color unchanged (PostScrip color management-et ne alkalmazzunk, a megfelelő ICC-színprofilokat a képfeldolgozás, színbontás során használjuk!) - Transzparenciák: High Resolution A feltöltött állományok, illetve a megrendelés mellé kérjük fekete-fehér printet és/vagy forgatót mellékelni, amely a végső PDF-file-ról készült!!! A leadással kapcsolatos részletes információkat a következő oldalakon találja, kérjük figyelmesen tanulmányozza az anyagleadás módszereit és a PDF-állományok elkészítésének módját!

2 SEGÉDLET ÉS KIEGÉSZÍTÉS AZ ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEKHEZ (Keskeny és Társai Nyomdaipari Kft.) - ANYAGLEADÁS Az állományokat CD-n, DVD-n, USB-drive-on, illetve -ben ( ctp@keskenynyomda.hu) és FTP-n tudjuk fogadni. FTP-vel való feltöltés esetén egyszeri és állandó jelszavas feltöltési lehetőség áll rendelkezésre. Egyszeri jelszót a weboldalon történő regisztrációval kaphat! A nyomdai kivitelezést megrendelő céggel kapcsolatos kérdésnél megbízóját írja be, akit az anyag beérkezéséről értesítenünk kell. A regisztráció végeztével szerverünk azonnal megadja ideiglenes felhasználónevét és jelszavát, amellyel kapcsolatba léphet az ftp://ctp.keskenynyomda.hu című szerverünkkel. A küldés befejeztével a file ftp-szerverünkről eltűnik (átkerül belső szerverünkre), pár másodperc elteltével pedig mind Ön, mind mi, mind a regisztráláskor megadott személyek automatikus értesítést kapnak az anyag nyomdába érkezéséről. A file sértetlenségéről a visszaigazolt méret alapján győződhet meg. A kapott felhasználónevet és jelszót pontosan írja fel, ne keverje össze az l ill. O betűt az 1 ill. 0 számmal. Ha a file-t küldéshez becsomagolja, zip-et vagy rar-t használjon, kerülje a sit és sitx tömörítéseket! Kérjük csak a végleges állományokat töltse fel, nagyszámú file esetén mellékeljen listát. A file elnevezéseknél törekedjen a minél tömörebb és informatívabb nevekre! Sokoldalas kiadvány esetén a név tartalmazza a bennük lévő oldalak oldalszámát. Macintosh-ról érkező munka esetén, a file elnevezéséhez semmiképpen se használja a / : *? < > és. karaktereket! Javított állományok feltöltésekor (egyszeri jelszó esetén) a file neve tartalmazza a jav_ szót, állandó jelszóval rendelkezők pedig a javítás nevű folder-be töltsék fel állományukat! Állandó jelszót biztosítunk júluus 1-től minden rendszeres megrendelőnknek, egy (adminisztrátor jogosultsággal rendelkező) jelszót eleve biztosítunk partnereinknek, amennyiben több belépőnévre és jelszóra van szüksége (operátorok, ügynökségek, stb.), azt az Ön cégében adminisztrátor jogosultsággal rendelkező személytől kaphat. A weboldalon elkészített belépési jogosultságokkal Önnek a jövőben állandó jelszava lesz FTP-nkhez (praktikus ezt beállítani és elmenteni az FTP felhasználói programokban, mint pl. Total Commander, vagy Transmit). A feltöltés egyéb jellemzői megegyeznek a fentiekben bemutatottakkal!

3 A PostScript állomány készítésekor a rácssűrűséget, rácsállási szögeket, stb. meghatároznia nem szükséges, ezeket RIP-szoftverünk a megrendelésnek megfelelően felülírja! Kérjük, amennyiben speciális rácssűrűséggel, vagy rácstípussal kívánja munkáját elkészítettetni, azt megrendelésében jelezze! FONTOK KEZELÉSE A fontok komplett beágyazása a PS és PDF-állományba igen fontos, kérjük ezt maradéktalanul végezze el! A System fontok alkalmazását kerülje, mivel sok esetben nem, vagy nem megfelelően ágyazódnak be (ez igen komoly hibaforrás)! Szöveget is tartalmazó vektoros EPS-ekben a karaktereket kérjük görbévé alakítani! Kérjük, ügyeljen a fekete szöveges elemek valóban fekete (egy színcsatornát tartalmazó) előkészítésére, illetve a negatív szövegrészek megfelelő betűméreteire, mert minimális papírnyúlás, vagy passzerhiba esetén a szövegrészek körvonalai bizonytalanná válhatnak! KÉPELEMEK KEZELÉSE Az alkalmazott képformátumok tekintetében javasoljuk a nagy felbontású (kb. 300 dpi-s) CMYK TIFF, CMYK PSD, maximális minőségű JPEG és vektoros EPS-ek használatát. A képállományok ne legyenenek 5 file-os (DCS) EPS, GIF, WMF, PICT file-formátumok! SZÍNEK KEZELÉSE javasoljuk az ISO-s általános színprofilok alkalmazását (ISO_Coated.icc mázolt nyomópapírokhoz, illetve ISO_Uncoated.icc színprofilt mázolatlan nyomópapírokhoz). Az ISO-s ICC-színprofil-csomag letölthető a website-ról! Kérjük megrendeléskor, illetve az állományok feltöltésekor feltétlenül jelezze a színbontáshoz használt színprofilokat, hogy a szükséges átalakításokat megfelelően tudjuk elvégezni!!!

4 Direktszínek (spot colors) alkalmazása esetén kérjük ügyeljen arra, hogy a feltöltött PDF-ben kizárólag azok a színek legyenek direktszínként feltüntetve, meghatározva, amelyeket valóban direktszínként is kívánja nyomtatni! Négyszínes feldolgozás esetén javasoljuk, hogy a direktszínek optimális CMYK-adatait olyan szoftverrel határozza meg, amelyek CIELAB-bázison kezelik a direktszíneket (pl. Adobe Photoshop v7-től, illetve Gretag- Macbeth ColorPicker). Az eszközfüggetlen CIELAB adatok alapján, a színprofl segítségével megkaphatja az ideális CMYK összetevőket! OLDALAK KEZELÉSE A PDF (vagy PS) file-ok tetszőleges oldalmennyiséget tartalmazhatnak. Oldalpáros tördelés esetén Post- Script íráskor a Spreads beállítást kérjük kikapcsolni! Többoldalas kiadványok esetén az oldalakat egy file-ban, egymást helyesen követő, folyamatos oldalakban készítsék elő! Kilövő (imposition) szoftverünk a szükséges kilövést; a több produkciót, léptetést a megrendelés igényeinek megfelelően elvégzi, ezért kérjük ne rakja össze az oldalakat kilövés szerint; címkéket, névjegyeket ne rakjon egymás mellé! Mindent különállóan és csak egyetlen produkcióban kérünk! Tördeléskor az oldalméret egyezzen meg a vágott mérettel, a kifutó (bleed) 3-5 mm lehet. Ezt a kifutót (bleed) a PostScript készítésekor ne felejtsék el bekapcsolni és a kész PDF-en oldalanként ellenőrizni. (A kötésbe kerülő kifutók nem okaznak problémát, montírozáskor a szoftver ezeket automatikusan leveszi.) Kérjük, az oldalak tartalmazzák a szükséges vágójeleket, regisztrációs jeleket, file-információkat! STANCOLT KIADVÁNYOK KEZELÉSE Stancolt kiadványok előkészítése során a stancrajzot rakhatják külön színként a grafikára, kerülhet külön oldalra és külön fájlba is. Minden esetben vektoros (ne raszteres) legyen, és ha nem rakják rá a grafikára, hátterét tegyék átlátszóvá, ne maradjon fehér. Ha külön színként helyezik a grafikára, színe legyen a garfikában nem szereplő bármilyen valós (pl. Pantone) szín, ne a gép számára nem értelmezhető (pl. stanc ) fantázianév. Gondoskodjanak arról, hogy a rajz vonalai felülnyomásban legyenek (ne üssék ki a hátteret). Ha külön fájlban küldik, azon is legyenek a grafikával megegyező helyen vágójelek. Ezek hiánya hibás pozícionálást eredményezhet. Ha a grafika kompozit PDF-ben érkezik, a stanc is legyen kompozit, szeparált PDF esetén pedig szeparált. Külön oldalon vagy fájlban történő küldés előtt helyezzék a stancrajzot a grafikára, és ellenőrizzék a pontos illeszkedést (pl. a hajtások egybeeseknek-e a tónushatárokkal, nem vágódik vagy hajtódik szöveg), és hogy van-e körben mindenhol 2-3 mm kifutó. Ezt az illesztési próbát nézőképként akár el is küldhetik nekünk.

5 MUTÁCIÓK KEZELÉSE Szövegmutáció esetén, amennyiben az csak az egyik színt (általában a feketét) érinti, a többi színről csak egy-egy lemezt készítünk. Ahhoz, hogy a mutálódó szín pontosan illeszkedjen a többi színkivonathoz, a legjobb megoldás az, ha készítenek egy teljes, minden színt tartalmazó biankó alapállományt, amelyen minden közös elem szerepel, beleértve a képek feketéjét A mutálandó fekete szöveget külön oldalakon vagy fájlokban kérjük, amely más elemet nem tartalmaz. A mutálandó feketéket montírozáskor egyenként külön rétegen ráhelyezzük a biankó alapra, és a fekete színkivonati lemez készítésekor együtt világítjuk mindkét réteg feketéjét. és a közös szövegrészeket is. Az ilyen PDF készítésekor a kötkezőkre kell figyelni: - Mind a biankó, mind a mutációs oldalakon szerepeljenek azonos elhelyezkedésben sarokjelek. - A mutálódó szövegsorokon kívül a mutációs oldal más elemet ne tartalmazzon, még fehér színben sem, mert az beletakarhat a biankó oldalba. Nem szabad tehát színbontással készíteni, mert ezeken az összes eltérő színű elem fehérként megjelenik. (A háttér átlátszóságát az Acrobat/Preferences/Page Layout/Transparency Grid bekapcsolása mellett ellenőrizhetjük!) - A mutációs fekete az átlátszó háttéren is legyen felülnyomásban (overprint). Ellenkező esetben a biankóban az elsőnek készített mutáció feketéje negatív fehérként megjelenhet. Ezzel a módszerrel minden egyes mutáció az alappal egyberakva még a nyomólemez elkészítése előtt ki is printelhető és ellenőrizhető. Alternatív, részünkről nem preferált megoldás, ha teljes, minden színcsatornát tartalmazó állományt készítenek mindegyik mutációhoz. Az egyikről a nyomda megcsinálja az összes színkivonati lemezt, a többiről csak a feketét. Az egyes mutációk feketéjének pontos illeszkedése a másik többi színéhez nyomás előtt ellenőrizhetetlen, ezért ebben az esetben a megrendelőnek kell teljes felelősséget vállalnia, ezt a módszert nem javasoljuk! PDF ÁLLOMÁNYOK ELLENŐRZÉSE Kérjük, hogy a PDF-eket nyomdába küldés előtt feltétlenül ellenőrizze, hogy azok megfelelnek-e az általános leadási követelményeknek! A nyomdába rosszul küldött PDF-ek mindkét fél számára felesleges időt, energiát és költséget jelentenek, ezért kérjük győződjön meg állománya megfelelőségéről! KÖSZÖNJÜK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉT! Aktuális, munkákkal kapcsolatos kérdéseivel kérjük keresse: Duklai Józsefet duklaijozsef@keskenynyomda.hu Tel.:

Tisztelt Partnerünk! Érvényes: 2006. június 15-től visszavonásig! ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK

Tisztelt Partnerünk! Érvényes: 2006. június 15-től visszavonásig! ÁLTALÁNOS ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK Tisztelt Partnerünk! A Keskeny és Társai Nyomdaipari Kft. az alábbi anyagleadási feltétekben határozza meg a nyomdába érkező anyagokkal kapcsolatos technikai, techológiai elvárásait. Kérjük tanulmányozza

Részletesebben

Tisztelt Partnerünk! Általános anyagleadási feltételek. Segédlet és kiegészítés az általános anyagleadási feltételekhez

Tisztelt Partnerünk! Általános anyagleadási feltételek. Segédlet és kiegészítés az általános anyagleadási feltételekhez Tisztelt Partnerünk! A So-Ta Print Kft. az alábbi anyagleadási feltétekben határozza meg a nyomdába érkező anyagokkal kapcsolatos technikai, technológiai elvárásait, és ezúton szeretné tájékoztatni partnereit

Részletesebben

Követelmények a dokumentumokkal kapcsolatban:

Követelmények a dokumentumokkal kapcsolatban: TÁJÉKOZTATÓ Anyagleadás formátuma: Kompozit pdf és postscript file (NEM SZÍNREBONTOTT!) Minden új munkánál 1 próbaoldalt kérünk, mielőtt a teljes anyagot elküldenék! Adathordozó: Ftp adatvonal, DVD, CD,

Részletesebben

osg hungary kft. Anyagleadási feltételek V2.3 H 1044 Budapest, Íves út 8. Tel.: +36-1-435-1400 // Fax: +36-1-435-1401 www.osg.hu // osg@osg.

osg hungary kft. Anyagleadási feltételek V2.3 H 1044 Budapest, Íves út 8. Tel.: +36-1-435-1400 // Fax: +36-1-435-1401 www.osg.hu // osg@osg. osg hungary kft. H 1044 Budapest, Íves út 8. Tel.: +36-1-435-1400 // Fax: +36-1-435-1401 www.osg.hu // osg@osg.hu Anyagleadási feltételek V2.3 Érvényes: 2013. szeptember 1-től visszavonásig. Az OSG Hungary

Részletesebben

NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS árlista

NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS árlista NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS árlista NYOMDAI ELŐKÉSZÍTÉS ALAPÁRAK Logóvektorizálás Az előállított vektoros formátumú (ai, eps, pdf) logó átadásra kerül. 10 000 Ft 20 000 + áfa, bonyolultságtól függően Vektoros

Részletesebben

ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK V2.6 Érvényes: január 2-től visszavonásig.

ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK V2.6 Érvényes: január 2-től visszavonásig. OSG HUNGARY KFT. H 1044 Budapest, Íves út 8. Tel.: +36-1-435-1400 // Fax: +36-1-435-1401 www.osg.hu // osg@osg.hu ANYAGLEADÁSI FELTÉTELEK V2.6 Érvényes: 2017. január 2-től visszavonásig. Az OSG Hungary

Részletesebben

Tervezési paraméterek

Tervezési paraméterek Tervezési paraméterek Általános információk Kérjük, hogy az előkészített anyagok fontokat ne tartalmazzanak! A dokumentum mérete legyen arányos a plakát méretével. Amennyiben az anyag direkt színeket tartalmaz,

Részletesebben

GRAFIKAI ÁLLOMÁNY KÜLDÉSE

GRAFIKAI ÁLLOMÁNY KÜLDÉSE ANYAGLEADÁS Grafikai állomány küldése Megrenbdelői együttműködés anyagleadáshoz Nyomdai feldolgozás Megrendelői ellenőrzések Nyomdai fájlok technikai követelményei Színek beállítása GRAFIKAI ÁLLOMÁNY KÜLDÉSE

Részletesebben

Nyomtatandó anyagát a következő módon szerkessze meg

Nyomtatandó anyagát a következő módon szerkessze meg Nyomtatandó anyagát a következő módon szerkessze meg Nyomtatandó anyagát a következő módon szerkessze meg Kedves Megrendelőnk, nyomtatandó állományát a következő előírások alapján szerkessze meg. Ha ezeket

Részletesebben

CD és DVD gyártásához

CD és DVD gyártásához DiscPrinterKereskedelmiésSzolgáltatóKft. Székhely /számlázási cím: 1035 Budapest, Vörösvári út 39. Telephely /iroda: 1149 Budapest, Mogyoródi út 32. Tel/fax: (+36 1) 786-5368 mobil: (+36 30) 977-0454 E-mail:

Részletesebben

Media Service Zawada Kft. MÉDIAAJÁNLÓ. Kiadványok, tarifatáblázatok, megjelenések

Media Service Zawada Kft. MÉDIAAJÁNLÓ. Kiadványok, tarifatáblázatok, megjelenések Media Service Zawada Kft. MÉDIAAJÁNLÓ 200 Cégtörténet... 2. oldal Kiadványok, tarifatáblázatok, megjelenések SCOOBY-DOO!...3. oldal Hupikék Törpikék...4. oldal LazyTown...5. oldal FIFI virágoskertje...6.

Részletesebben

Anyagleadási feltételek (széles formátum) Technikai paraméterek: Tisztelt Partnerünk!

Anyagleadási feltételek (széles formátum) Technikai paraméterek: Tisztelt Partnerünk! Anyagleadási feltételek (széles formátum) Tisztelt Partnerünk! Rövid tájékoztatónk azt a célt szolgálja, hogy a megadott információk alapján, az alábbi paraméterek segítségükre legyenek a gördülékeny gyártásban.

Részletesebben

Ezért kérjük, az anyag átadása előtt körültekintően ellenőrizzék azokat!

Ezért kérjük, az anyag átadása előtt körültekintően ellenőrizzék azokat! 1 TISZTELT PARTNERÜNK! A következőkben szeretnénk összefogalni azokat a hasznos információkat, melyek a digitális adatleadás esetén elősegítik a zökkenőmentes munkát. Kérjük, vegyék ezeket figyelembe az

Részletesebben

Promix Épülethálók november. Promix Zrt Budapest Corvin út Telefon:

Promix Épülethálók november. Promix Zrt Budapest Corvin út Telefon: Promix Épülethálók 2016. november Promix Zrt. 1211 Budapest Corvin út 18-24. Telefon: +36 1 420 5085 media@promix.hu www.promix.hu BUDAPEST II. MARGIT KÖRÚT 50-52. Széll Kálmán tér irányába Helyszín: Budapest,

Részletesebben

Szerződés melléklet a Délkelet-Press Kft-ben végzett digitális anyagfeldolgozás általános feltételeiről Érvényes: 2010.

Szerződés melléklet a Délkelet-Press Kft-ben végzett digitális anyagfeldolgozás általános feltételeiről Érvényes: 2010. Szerződés melléklet a Délkelet-Press Kft-ben végzett digitális anyagfeldolgozás általános feltételeiről Érvényes: 2010. október 21-től Jelen specifikáció a Délkelet-Press Kft-vel kötött vállalkozási szerződés

Részletesebben

Anyagleadási segédlet

Anyagleadási segédlet Anyagleadási segédlet Az Anyagleadási segédletben leírt beállítások, a letölthető templateink és a PDF beállító fájl letöltésével automatikusan megtörténnek. Szerkesztési segédlet Média méret/kifutó/biztonsági

Részletesebben

USINESS MEDIA MAGYARORSZÁG MÉDIAAJÁNLAT

USINESS MEDIA MAGYARORSZÁG MÉDIAAJÁNLAT B USINESS MEDIA MAGYARORSZÁG MÉDIAAJÁNLAT 2009 WWW.CSALADIHAZ.HU L O N L O Business Media Magyarország Kft. Családi ház 2009 Hirdetések árai Méret Listaár Csa 2 oldal (panoráma) 950 000 A kedvezmény a

Részletesebben

MÉDIAAJÁNLAT OPTIKAI MAGAZIN

MÉDIAAJÁNLAT OPTIKAI MAGAZIN Az Optikai Magazin profilja Az Optikai Magazin az optikus társadalom magas szakmai színvonalú, hiteles és egyetlen tematikus információ forrása. Optikusok, optometristák által optikusoknak, optometristáknak,

Részletesebben

minő ség dem aximalistáknak NYOMDAI SEGÉDLET

minő ség dem aximalistáknak NYOMDAI SEGÉDLET NYOMDAI SEGÉDLET NYOMDAI SEGÉDLET Annak érdekében, hogy az Önök nyomdai anyagai probléma nélkül és az elvárásoknak megfelelően legyen kinyomtatva, kérjük, olvassák el ezt a rövid nyomdai segédletet. E

Részletesebben

PostScript írás. (avagy File-ba nyomtatás)

PostScript írás. (avagy File-ba nyomtatás) A Zárt állományok, (PostScript ill. PDF) rendszerfüggetlen állományok, nem szerkeszthetőek vagy csak korlátozottan módosíthatóak. A megfelelően elkészített PS ill. PDF formátumban létrehozott állományok

Részletesebben

Promix Épülethálók június. Promix Zrt Budapest Corvin út Telefon:

Promix Épülethálók június. Promix Zrt Budapest Corvin út Telefon: Promix Épülethálók 2016. június Promix Zrt. 1211 Budapest Corvin út 18-24. Telefon: +36 1 420 5085 media@promix.hu www.promix.hu BUDAPEST XI. KOSZTOLÁNYI DEZSŐ TÉR 12. Bocskai úton a Petőfi híd irányába

Részletesebben

Hirdetési Nyomdai anyagok digitális átadása alapelvek

Hirdetési Nyomdai anyagok digitális átadása alapelvek Hirdetési Nyomdai anyagok digitális átadása alapelvek Rövid összefoglaló Milyen állományt várunk? Milyen állományt várunk hirdetésként? PDF/X-1a szabványú állományokat, a tervezett nyomtatási paramétereknek

Részletesebben

Tarifa 2014. Az árak forintban, áfa nélkül értendők! SZALAGOK CÍMOLDALI FELÜLETEK

Tarifa 2014. Az árak forintban, áfa nélkül értendők! SZALAGOK CÍMOLDALI FELÜLETEK Tarifa 01 Érvényes: 01. augusztus -október 1. A Blikk Kft. Blikk kiadványának a választási eljárásról szóló 01. évi XXXVI. tv. 1. 18. -aiban szabályozott politikai reklámokra és hirdetésekre vonatkozó

Részletesebben

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés).

Webtárhely létrehozása a WWW.freeweb.hu helyen. Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu. 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). Lépések Teendő 1. Böngészőbe beírni: www.freeweb.hu Kép 2. Jobb oldalon regisztrálni (tárhelyigénylés). 3. 4. Értelemszerűen kitölteni a regisztrációs lapot, és elküldeni. 5. Postafiókomra érkező levélben

Részletesebben

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Regisztráció 1. lépés Az edu.prompt.hu címen elérhető e-learning portál használatához minden résztvevőnek szükséges elkészítenie a saját

Részletesebben

GRAFIKUS B CSOPORT

GRAFIKUS B CSOPORT FORRAI MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS GIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN GRAFIKUS 54 211 04 KOMPLEX SZAKMAI VIZSGA GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG B CSOPORT A vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

Produkciós lista 2014

Produkciós lista 2014 2014 Produkciós lista ÓRIÁSPLAKÁT Óriásplakátok nyomdai kívánalmai (nyomdára vonatkozik) I. Anyagminőség: A közterületen kihelyezendő papírplakátokkal szembeni elvárás, hogy bírják az előkészítés és kihelyezés

Részletesebben

Elemek a kiadványban. Tervez grafika számítógépen. A képek feldolgozásának fejl dése ICC. Kép. Szöveg. Grafika

Elemek a kiadványban. Tervez grafika számítógépen. A képek feldolgozásának fejl dése ICC. Kép. Szöveg. Grafika Elemek a kiadványban Kép Tervez grafika számítógépen Szöveg Grafika A képek feldolgozásának fejl dése Fekete fehér fotók autotípiai rács Színes képek megjelenése nyomtatásban: CMYK színkivonatok készítése

Részletesebben

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját!

NYOMDAI SEGÉDLET. Ha nem talál választ a kérdésére, kérjük hívja a kapcsolattartóját! NYOMDAI SEGÉDLET NYOMDAI SEGÉDLET Annak érdekében, hogy az Önök nyomdai anyagai probléma nélkül és az elvárásoknak megfelelően legyen kinyomtatva, kérjük, olvassák el ezt a rövid nyomdai segédletet. E

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők

Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők Inform Média Lapkiadó Kft. Nyomda Műszaki jellemzők Debrecen 2018 Bevezető Ezúton próbálunk segíteni a meglévő és leendő ügyfeleinknek, hogy a közös munka hatékony és jól követhető legyen valamint a végeredmény

Részletesebben

Tarifa Érvényes: augusztus 23-október 12.

Tarifa Érvényes: augusztus 23-október 12. Tarifa 4 Érvényes: 4. augusztus 23-október 12. A Népszabadság Zrt. Népszabadság kiadványának a választási eljárásról szóló 3. évi XXXVI. tv. 146. 148. -aiban szabályozott politikai reklámokra és hirdetésekre

Részletesebben

MIÉRT ÉRDEMES NÁLUNK HIRDETNI? HIRDETÉSI CSOMAGOK. Érdemes mérlegelnie! Mix csomagjaink a listaárakhoz képest % kedvezményt tartalmaznak!

MIÉRT ÉRDEMES NÁLUNK HIRDETNI? HIRDETÉSI CSOMAGOK. Érdemes mérlegelnie! Mix csomagjaink a listaárakhoz képest % kedvezményt tartalmaznak! MÉDIAAJÁNLAT 2O1 8 MIÉRT ÉRDEMES NÁLUNK HIRDETNI? A Magyar Optikus Ipartestület magazinja 20 éve a magyar optikusok, optometristák és látszerészek első számú magazinja. Tartalmainkat a szakma széles körben

Részletesebben

A nyomdakész anyagot pdf fájl-ban kell leadni, az alábbiak szerint:

A nyomdakész anyagot pdf fájl-ban kell leadni, az alábbiak szerint: Névjegykártyát készítettem, s ha már nekiálltam szerkeszteni, gondoltam, másnak is hasznos lehet, ha leírom a legfontosabb lépéseket. Az alapvető tudnivalók minden nyomdai termékre érvényesek, így ha szórólapra,

Részletesebben

D E K O R. Az elsőszámú márka a lakberendezésben világszerte. inspiráció. stílusok esztétika hatások. praktikus ötletek. trendek.

D E K O R. Az elsőszámú márka a lakberendezésben világszerte. inspiráció. stílusok esztétika hatások. praktikus ötletek. trendek. inspiráció stílusok esztétika hatások trendek praktikus ötletek ízléses eklektika elérhető minőség életstílus Nemzetközi szellemiség Médiaajánló 2006 NETWORK ÉS KONCEPCIÓ 1987-ben az első ELLE DEKOR megjelenésével

Részletesebben

MEGJELENÉS: 2009 2. negyedév

MEGJELENÉS: 2009 2. negyedév BALATON 2009. évi programokkal www.viapannonia.hu Balaton 2009 BALATON 2009 Az angol-német-magyar nyelvű, A/5 méretű turisztikai kiadvány a balatoni régióban kalauzolja el a hazai és külföldi turistákat.

Részletesebben

GRAFIKUS B CSOPORT

GRAFIKUS B CSOPORT FORRAI GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM A MAGYARORSZÁGI METODISTA EGYHÁZ FENNTARTÁSÁBAN GRAFIKUS 54 211 04 KOMPLEX SZAKMAI VIZSGA GYAKORLATI VIZSGATEVÉKENYSÉG B CSOPORT A vizsgafeladat megnevezése:

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Általános rendelkezések Jelen általános szerződési feltételek (ÁSZF) minden, a Belvárosi Nyomda Zrt. (székhely: 1089 Budapest, Visi Imre u. 12.) és a Megrendelő közötti

Részletesebben

Vállalási ár (nettó) / db

Vállalási ár (nettó) / db 2. sz gyártási táblázat - MFB - Kreatív tervezés, Kreatív gyártás, Médiatervezés, Média vásárlás, BTL Kreatív tervezési-, gyártási-, kampányszervezési- és ügyfélkapcsolati feladatok, irodai költségek 2.1.

Részletesebben

Keretes hirdetések méret ár klubtag ár. 1/8 oldal 87,5 x 63 mm Ft

Keretes hirdetések méret ár klubtag ár. 1/8 oldal 87,5 x 63 mm Ft Hirdetési méretek és árak: Keretes hirdetések méret ár klubtag ár 1/8 oldal 87,5 x 63 mm - 25 000 Ft 1/4 oldal 87,5 x 131 mm 50 000 Ft 40 000 Ft 1/4 oldal 41,25 x 267 mm 50 000 Ft 40 000 Ft 1/4 oldal 180

Részletesebben

Általános Anyagleadási segédlet

Általános Anyagleadási segédlet Általános Anyagleadási segédlet Általános anyagleadási segédlet 1 Fájlformátumok 2 Felbontás 3 Színmód 4 Színprofil 4 Színterhelés 5 Média méret/kifutó/biztonsági távolság 5 A fekete szín helyes használata

Részletesebben

Tarifa Forrás: NOK 2013 Q3, Matesz 2013 Q3. Az árak forintban, áfa nélkül értendők!

Tarifa Forrás: NOK 2013 Q3, Matesz 2013 Q3. Az árak forintban, áfa nélkül értendők! Tarifa 4 A Népszabadság hiteles és minőségi tartalommal szolgálja ki a médiafogyasztókat, szerepe meghatározó a magyar nyelvű minőségi tartalomszolgáltatásban. A Népszabadság Magyarország legnépszerűbb

Részletesebben

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz

Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Nyomdai anyag specifikáció CD/DVD csomagoláshoz Tartalom: 1. Nyomda kívánalmai a grafikai tervekkel kapcsolatban. Gépi csomagolás 3. Bejövő áru minőségellenőrzés 4. Nyomdai anyag méretezési specifikációk

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Technikai specifikációk

Technikai specifikációk 2015 Technikai specifikációk ÓRIÁSPLAKÁT Óriásplakátok nyomdai kívánalmai (nyomdára vonatkozik) I. Anyagminőség: A közterületen kihelyezendő papírplakátokkal szembeni elvárás, hogy bírják az előkészítés

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúsági Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2016.03.30. 1 Cél A pályázók oly

Részletesebben

Anyagleadási segédlet

Anyagleadási segédlet 2007 Anyagleadási segédlet 1 Bevezető A több vállalaton átívelő, láncszerű szolgáltatásoknál a fokozott ellenőrzés és a megelőző egyeztetés nélkülözhetetlen. A legtöbb probléma, anyagleadáskor (munka átadáskor)

Részletesebben

Anyagleadási segédlet

Anyagleadási segédlet Anyagleadási segédlet Az Anyagleadási segédletben leírt beállítások, a letölthető templateink és a PDF beállító fájl letöltésével automatikusan megtörténnek. Szerkesztési segédlet Média méret/kifutó/biztonsági

Részletesebben

Tervezési paraméterek

Tervezési paraméterek Tervezési paraméterek Általános információk Kérjük, hogy az előkészített anyagok fontokat ne tartalmazzanak! A dokumentum mérete legyen arányos a plakát méretével. Amennyiben az anyag direkt színeket tartalmaz,

Részletesebben

Sharpdesk Információs útmutató

Sharpdesk Információs útmutató Sharpdesk Információs útmutató Tartsa meg ezt a kézikönyvet, mivel nagyon fontos információkat tartalmaz. Sharpdesk sorozatszámok Ez a termék csak a licencekkel megegyező számú számítógépre telepíthető.

Részletesebben

Térképismeret ELTE TTK Földtudományi és Földrajz BSc. 2007

Térképismeret ELTE TTK Földtudományi és Földrajz BSc. 2007 Térképismeret ELTE TTK Földtudományi és Földrajz BSc. 2007 Török Zsolt, Draskovits Zsuzsa ELTE IK Térképtudományi és Geoinformatikai Tanszék http://lazarus.elte.hu 2.Előadás Generalizálás Hagyományos és

Részletesebben

Médiaajánló 2014 LAPOK OLVASOTTSÁGA BUDAPESTEN. Családbarát szórakoztató hetilap. Budapest legolvasottabb. hetilapja

Médiaajánló 2014 LAPOK OLVASOTTSÁGA BUDAPESTEN. Családbarát szórakoztató hetilap. Budapest legolvasottabb. hetilapja Családbarát szórakoztató hetilap Az elmúlt év alatt a Helyi Téma Budapest legolvasottabb hetilapjává vált, és ezt a pozícióját mindmáig meg tudta őrizni. A lap indulásakor megfogalmazott filozófiánk szerint

Részletesebben

Kiadványkészítés nyílt alapokon

Kiadványkészítés nyílt alapokon Kiadványkészítés nyílt alapokon A Scribus bemutatása képekben Barta Károly 2009. január 22. Bizonyára sokan ismerik az Adobe Photoshop nevű programot. Ez az egyik leggyakrabban használt képmanipuláló program.

Részletesebben

Falinaptár TERJEDELEM: MEGJELENÉS: Felső hirdetés 180 x x x 200 Alsó szalag 180 x x x oldal 180 x

Falinaptár TERJEDELEM: MEGJELENÉS: Felső hirdetés 180 x x x 200 Alsó szalag 180 x x x oldal 180 x FALINAPTÁR www.viapannonia.hu/babanaptar Falinaptár A félévente megjelenő Baba-mama Kalauz szerkesztősége lehetőséget nyújt kiemelt hirdetőinek, hogy közösen megajándékozva a kisgyermekes családokat az

Részletesebben

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI

A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TELEPÍTÉSÉNEK LÉPÉSEI Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013. Bevezető A WordPress

Részletesebben

Nyomtatási útmutató. Nyomtatási útmutató. Információs vonal: 00 36 46 562 000 - info@nyomdavonal.hu - www.nyomdavonal.hu

Nyomtatási útmutató. Nyomtatási útmutató. Információs vonal: 00 36 46 562 000 - info@nyomdavonal.hu - www.nyomdavonal.hu Hogyan készítsük elő saját nyomdatermékünket... Tartalomjegyzék Nyomtatási adatok előállítása 2 Szerkesztőprogramok áttekintése 2 Körbevágás, vágási felületek 3 Vágó és nyomtatási segédjelek 3 Többoldalas

Részletesebben

Információs vonal: +36 30 4974-064 - empire.nyomda@gmail.com - www.empiremedia.hu. Nyomtatási útmutató

Információs vonal: +36 30 4974-064 - empire.nyomda@gmail.com - www.empiremedia.hu. Nyomtatási útmutató Nyomtatási útmutató Hogyan készítsük elő saját nyomdatermékünket... Tartalomjegyzék Nyomtatási adatok előállítása 3 Szerkesztőprogramok áttekintése 3 Körbevágás, vágási felületek 4 Vágó és nyomtatási segédjelek

Részletesebben

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010

SZERVIZ 7. a kreatív rendszerprogram. Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz. Verzió: 08/ 2010 SZERVIZ 7 a kreatív rendszerprogram Telepítési dokumentáció Szerviz7 DEMO alkalmazásokhoz Verzió: 08/ 2010 3Sz-s Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Postacím és operatív telephely: 1158 Budapest, Jánoshida

Részletesebben

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása

DogsWorld nevelde telepítése és beállítása DogsWorld nevelde telepítése és beállítása Kérdés vagy probléma esetén: dogsworld@uw.hu 1 Tartalomjegyzék DogsWorld nevelde telepítése és beállítása... 1 1. Az UW tárhelyen regisztráció... 3 2. Az UW beállítása...

Részletesebben

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz.

Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy szabályosan telepítse az Áfa átállító szoftvert Szerviz 7 programhoz. 3Sz-s Kft. 1158 Budapest, Jánoshida utca 15. Tel: (06-1) 416-1835 / Fax: (06-1) 419-9914 e-mail: zk@3szs.hu / web: www.3szs.hu Tisztelt Felhasználó! Ez a telepítési dokumentum segítséget nyújt abban, hogy

Részletesebben

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma:

FoKi SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS. Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: FoKi Verziószám: 2.0 (efoki) Lezárás dátuma: 2019.06.20. SZKENNER MODUL ÜZEMBE HELYEZÉSI LEÍRÁS Készítette: ItJump Kft. Székhely: 9700 Szombathely, Puskás Tivadar u. 5. Budapesti iroda: 1082 Budapest,

Részletesebben

VirtueMart bővítmény letölthető termékek eladásához

VirtueMart bővítmény letölthető termékek eladásához Kézikönyv a VirtueMart letölthető termékek bővítményhez. Ez a bővítmény lehetővé teszi a digitális termékek fizetős, vagy ingyenes, vagy regisztráláshoz kötött letöltését. Pld.: Szoftverek, e-könyvek,

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúsági Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére.t-soft Mérnökiroda Kft 2018.04.25.

Részletesebben

A Down Alapítvány weboldalának szerkesztése A Down Alapítvány weboldalát ezen a címen találunk meg: http://web.downalapitvany.hu/ Regisztráció a Down Alapítvány weboldalán Keressük meg a jobb oldalon található

Részletesebben

Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat

Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat MEGYEI NAPILAPOK / HÍRPORTÁLOK MÉDIAAJÁNLÓ 2019 Inform Média Lapkiadó Kft. lokális piacvezető kiadóból multimédiás vállalat Az Inform Média Lapkiadó Kft. 1991. óta Északkelet-Magyarország piacvezető médiavállalkozása

Részletesebben

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA

P O R T F O L I Ó 2 0 0 8 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA P O R T F O L I Ó 2008 SZABADKÉZ PRODUKCIÓS IRODA INFORMÁCIÓ A Szabadkéz Produkció alapításának gondolata 1994 elején fogalmazódott meg a tulajdonosokban, majd az elôzetes piaci elemzések alapján végül

Részletesebben

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1

KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 KISZÁLLÍTÁSI SEGÉDLET 1 1. Belépés az Online Megrendelői Felületre 1. 1. Lépjen fel a www.erzsebetutalvany.hu weboldalra. 2. A kezdőoldalon válassza az Online megrendelő menüpontot. 3. Adja meg a felhasználónevét

Részletesebben

2 kwh/1000h. 874/2012/EU Rendelet energiacímkék letöltése

2 kwh/1000h. 874/2012/EU Rendelet energiacímkék letöltése 1679 2 kwh/1000h 874/2012/EU Rendelet energiacímkék letöltése A Rábalux honlapon válassza 1a kiemelt vagy a normál linket! 4 5 6 3 7 1 2 8 2Címkekészítõ program Cikkszámos címke Paraméterek beállítása

Részletesebben

DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista

DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista DISPLAY TERVEZÉS tervezési árlista TERVEZÉS + NYOMTATÁS + DEKORÁCIÓ EGY HELYEN! Kreatív grafikai csapatunk, tapasztalt nyomdászaink és dekoratőreink a termékeket használatra készen adják át a lehető legrövidebb

Részletesebben

Média ajánlat június 1.-től érvényes árak

Média ajánlat június 1.-től érvényes árak Média ajánlat 2009. június 1.-től érvényes árak Katalógus / Weboldal pillérei Utazás Turizmus Oktatás Kiállítás Színház Élménybeszámoló Útleírás Interjú Shopping Street Célcsoport (Katalógus, Weboldal)

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata által meghirdetett Civil Alapra, Kulturális Alapra, Ifjúságpolitikai Alapra és Sportfeladatokra pályázók részére 2015/04/09/ 1 Cél A pályázók

Részletesebben

A rendszer célja. Funkciók

A rendszer célja. Funkciók A rendszer célja A Megrendelő fejleszteni kívánja a kommunikációját. A mindennapi munka során egyre nagyobb igény jelentkezik az üzenetváltások pontos kezelésére, naplózására, nagyméretű, illetve sok címzettet

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával

A FileZilla program beállítása az első belépés alkalmával 6. A záróvizsga-jegyzőkönyv készítése A záróvizsga-jegyzőkönyveketa Karok többsége a jegyzőkönyvkészítésre Dr. Tánczos László által kifejlesztett Access alkalmazás használatával készíti el. A záróvizsga-jegyzőkönyv

Részletesebben

office@promoboard.hu / +36 20 9363 799 / www.promoboard.hu

office@promoboard.hu / +36 20 9363 799 / www.promoboard.hu rólunk http://www.youtube.com/watch?v=5bql0pndm0a http://www.youtube.com/watch?v=ogqf6pckwua A promoboard egy nagyméretű, 2 oldalas mozgó reklámfelület. Rendkívül mobil eszköz, amely közvetlen, direkt

Részletesebben

Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák

Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák Hagyományos és speciális nyomdaipari technológiák Óbudai Egyetem Rejtő Sándor Könnyűipari és Környezetmérnöki kar Könnyűipari mérnök szak MSc. képzés 2012/2013 tanév 1. félév Médiatechnológiai és Könnyűipari

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk:

Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató. A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: Webcasting Editor Felhasználói kézikönyv és bemutató A kapott Url -el valamint a kiadott felhasználónév jelszó párossal belépünk: A sikeres belépés után az alábbi oldal jelenik meg: A második lépés a zenei

Részletesebben

DOAS FordEcat kapcsolat beállítása

DOAS FordEcat kapcsolat beállítása DOAS FordEcat kapcsolat beállítása 1/13 1149 Budapest, Egressy út 17-21. Telefon: +36 1 469 4021; fax: +36 1 469 4029 Tartalomjegyzék 1. DOAS FordEcat konfiguráció elkészítése... 3 2. FordEcat beállítása...

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges.

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Telepítési útmutató. A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Telepítési útmutató Rendszerkövetelmények: A program futtatásához Windows XP, Windows 7, 8 operációs rendszer szükséges. Szükséges futtatókörnyezet: Windows Framework 4 vagy magasabb verzió. Innen tölthető

Részletesebben

Felhasználói segédlet

Felhasználói segédlet Felhasználói segédlet Debrecen Megyei Jogú Város civil szervezeti számára pályázatok Civil Alapból, Kulturális Alapból és Ifjúságpolitikai Alapból történő finanszírozásának online igényléséhez 2013/04/02/

Részletesebben

ARCULATTERVEZÉS ARCULATTERVEZÉS Ajánlott alapelemei: Mikro arculat Kisarculat Komplett arculat

ARCULATTERVEZÉS ARCULATTERVEZÉS Ajánlott alapelemei: Mikro arculat Kisarculat Komplett arculat ARCULATTERVEZÉS tervezési árlista Az ARCULATTERVEZÉS abban jelent többet az egyszerű Logótervezésnél, hogy az elkészített logót egy, hozzá és a céghez illeszkedő grafikai környezettel is felruházzuk meghatározva

Részletesebben

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt

DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet. DMS One Zrt DMS One Oktatási Portál Felhasználói segédlet DMS One Zrt. 2019. 1 Bevezetés A dokumentumban bemutatjuk a DMS One Oktatási Portál használatát. Regisztráció és bejelentkezés A DMS One Oktatási Portált a

Részletesebben

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET

Magyar Nemzeti Bank FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET Magyar Nemzeti Bank ERA Nagyméretű állományok kezelése FELHASZNÁLÓI SEGÉDLET v09. 2018.02.16. Tartalom 1. NAK szolgáltatáshoz történő regisztráció.... 3 2. NAK kliens letöltése... 5 3. Állomány feltöltése

Részletesebben

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére

Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére MLBKT hírlevél Logisztika.hu Médiaajánlat logisztikai és beszerzési szakemberek elérésére A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság nonprofit szaklapján, a n, a heti hírlevélen és a logisztika.hu

Részletesebben

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK

1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 2. EGYÉB ADATOK A 287. sorszámú Kiadványszerkesztő technikus megnevezésű szakképesítés szakmai és vizsgakövetelménye 1. AZ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN SZEREPLŐ ADATOK 1.1. A szakképesítés azonosító száma: 54 213 06 1.2.

Részletesebben

2018. évi versenypiaci szerződéskötési promóció. ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. Az Energia és reklám vállalkozásának promóció részvételi szabályzata

2018. évi versenypiaci szerződéskötési promóció. ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. Az Energia és reklám vállalkozásának promóció részvételi szabályzata 2018. évi versenypiaci szerződéskötési promóció ELMŰ-ÉMÁSZ Energiakereskedő Kft. Az Energia és reklám vállalkozásának promóció részvételi szabályzata 1. Szervező Jelen részvételi szabályzatban bemutatásra

Részletesebben

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------------------------------------------------------- Tájékoztató a KIÁLLÍTÁS AJÁNLÓ ÜGYFÉLKAPU szolgáltatásról Utolsó módosítás: 2013.09.02. 1. oldal, összesen: 5 Kiállítás Ajánló Ügyfélkapu A sajto@kiallitasajanlo.hu e-mail címre küldött programajánlók

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK

ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK ÁLTALÁNOS SZERZŐDÉSI FELTÉTELEK 1. Általános rendelkezések Jelen általános szerződési feltételek (ÁSZF) minden, a Belvárosi Nyomda Zrt. (székhely: 1089 Budapest, Visi Imre u. 12.) és a Megrendelő közötti

Részletesebben

MKOSZ Online Support - Felhasználói

MKOSZ Online Support - Felhasználói MKOSZ Online Support Felhasználói kézikönyv Dokumentum adatlapja Dokumentum neve Rendszer neve Felhasználói kézikönyv MKOSZ Online Support - Felhasználói kézikönyv 2018 1. Sportszervezeti felüle et.........

Részletesebben

Súgó a szakdolgozat feltöltéséhez

Súgó a szakdolgozat feltöltéséhez Súgó a szakdolgozat feltöltéséhez A LIA Alapítványi Általános Iskola és Szakközépiskola a szakdolgozatokat nem papír alapon, hanem elektronikus úton várja a jelöltektől. A szakdolgozatok feltöltése a következőképpen

Részletesebben

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer

KIR-STAT internetes adatgyűjtő rendszer - internetes adatgyűjtő rendszer Kitöltési útmutató Budapest, 2012. október 1. TARTALOMJEGYZÉK 1.1. Milyen lépések szükségesek az adatszolgáltatás sikeres teljesítéséhez? 1.2. Belépéssel kapcsolatos tudnivalók

Részletesebben

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12

einvoicing Elektronikus számlázás Ügyfélportál Felhasználói kézikönyv Ügyfélportál V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Elektronikus számlázás Felhasználói kézikönyv V5.9 2012.04.18. Page 1 of 12 Tartalomjegyzék: 1.0 Általános áttekintés 3 2.0 Email értesítés 4 3.0 Bejelentkezés 4 4.0 Számlafelület 5 5.0 Számla keresése

Részletesebben

DHSZ aláírás az IRAT-ÖNKADÓ integrációban

DHSZ aláírás az IRAT-ÖNKADÓ integrációban DHSZ aláírás az IRAT-ÖNKADÓ integrációban Tartalom DHSZ aláírás az IRAT-ÖNKADÓ integrációban... 1 IRAT oldali rendszerbeállítások... 1 Határozatok kézbesítése az IRAT szakrendszerből... 2 Határozat feltöltés

Részletesebben

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete

Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv. Modell: Sárga-Fekete Fekete. Termék Szerkezete Full HD Hobby Napszemüveg Kamera Felhasználói kézikönyv Modell: Sárga-Fekete Fekete Termék Szerkezete Termék Jellemzői 1. Nagy felbontású 720P/1080P Felbontás: 1280*720P/1920*1080P, 8 Mega Pixel 2. Videó

Részletesebben

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete

Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete Elektromos gépkocsi vásárlás támogatása Pályázati kiírás pályázói segédlete 1. Pályázati útmutató megtekintése és a szükséges regisztráció elkészítése a pályázati útmutató által említett pályázati portálon:

Részletesebben

SZÍNHÁZ és BORkultúra

SZÍNHÁZ és BORkultúra SZÍNHÁZ és BORkultúra ÉVAD KIADVÁNY www.viapannonia.hu/szinhazi-kalauz Színház- és borkultúra Az 1994 óta megjelenő exkluzív kivitelű évadkiadványunk 2011-től új formátumban, A/5 méretben kerül olvasóink

Részletesebben

M é d i a a j á n l at 2014

M é d i a a j á n l at 2014 Médiaajánlat 2014 Normál hirdetési felületeink és áraink Belíven 290 000 Ft+áfa 1/1 oldal 177 120 mm 86 245 mm 180 000 Ft+áfa Kifutós méret (kifutó nélkül) 215 145 mm Kifutós méret (kifutó nélkül) 110

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben