MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA"

Átírás

1 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŐTİKÉSZÜLÉK TU.E TU.E 23C 36C MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

2 - 2 - TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉS MŐSZAKI ELİÍRÁSOK 3. oldal 4. oldal - FŐTÉSI ELV 4. oldal - MŐKÖDÉSI ELV 4. oldal - LEÍRÁS 5. oldal - MŐSZAKI JELLEMZİK 9. oldal - JELLEMZİ MÉRETEK 10. oldal SZERELÉS 11. oldal - ELİÍRÁSOK 11. oldal - CSOMAGOLÁS 12. oldal - ÖSSZESZERELÉS 13. oldal - ELHELYEZÉS 15. oldal - GÁZCSATLAKOZÁS 18. oldal - ELEKTROMOS CSATLAKOZÁS 19. oldal - ÉGÉSI LEVEGİ 23. oldal - ÉGÉSTERMÉKEK 24. oldal - ZÁRT ÉGÉSTERŐ SZERELÉS TU.E 23C és TU.E 36C 25. oldal - ÜZEMBEHELYEZÉS 27. oldal ÜZEMELTETÉS ÉS KARBANTARTÁS 28. oldal - VIZSGÁLATOK AZ IDÉNY KEZDETÉN 28. oldal - KARBANTARTÁS 28. oldal - MŐKÖDÉSI RENDELLENESSÉGEK 29. oldal - CSEREALKATRÉSZEK 30. oldal Információ kereskedelem (telefon): (1) Szakszerviz (Telefon/Fax): (1) , (1) Szakszerviz (Telefon): (06) , (06)

3 - 3 - FIGYELMEZTETÉS! A SOLARTUBE TU.E sötéten sugárzó infra gázkészüléket, amelyet használatba kíván venni, több éven át vizsgálták, és fejlesztették. A jelen információ tárgyát képezı készülék sikeresen kiállta az egységes európai gáz irányelvek által meghatározott számos vizsgálatot és ellenırzést (mechanikai, elektronikai mőködésbiztonság, károsanyag kibocsátás,...). Az ily módon kapott minısítést jelentı CE jelzés a tervezés, a gyártás és a készülék minıségének hivatalos elismerése. A készülék élettartama és teljesítménye akkor optimális szintő, ha alkalmazását, illetve karbantartását az itt leírtak, valamint az érvényben lévı elıírások szerint biztosítják. A SOLARONICS Kft. 2 éves garanciát ad az alkatrészekre és a készülékekre, azok leszállításától számítva. A garancia csak akkor érvényes, ha betartják a mőszaki információban megadott ajánlásokat, amelyek a gyártó elıírásait képezik, és az üzembehelyezést a SOLARONICS Kft-vel vagy az általa megbízott szakszervizzel végeztetik, majd az ennek megfelelı dokumentumot a SOLARONICS Kft. részére elküldik. A szerelı, miután meggyızıdött arról, hogy a készüléket a jelen mőszaki leírás szerint szerelték fel, 1. köteles tájékoztatni a felhasználót, hogy: - a felhasználó nem hajthat végre módosításokat a készülék tervezését és szerelését illetıen. A biztonsági elemek vagy a készülék mőködését, ill. az égési higiéniát befolyásoló alkatrészek legkisebb módosítása vagy cseréje azzal jár, hogy a készülék elveszti a garanciát! - az elıírt tisztítási és karbantartási mőveletek elvégzése elengedhetetlen! Évente egy megelızı karbantartás kötelezı! A SOLARONICS Kft. - karbantartási szerzıdés keretében - vállalja a felülvizsgálat elvégzését. 2. át kell adja a felhasználónak a készülék alkalmazására vonatkozó elıírásokat, a használati és karbantartási utasítással. A SOLARONICS Kft. fenntartja magának a jogot, hogy naprakész állapotba hozza ezt a Mőszaki információt! FIGYELEM! Ezt a készüléket nem szabad a háztartásban használni!

4 - 4 - MŐSZAKI ELİÍRÁSOK FŐTÉSI ELV Minden tárgy, amelynek hımérséklete magasabb mint az abszolút nulla, energiát bocsát ki elektromágneses sugárzás formájában. Ez egyenes vonalban terjed, vissza lehet tükrözni, és testekkel érintkezve hıvé alakul. Ezt a sugárzást infravörösnek nevezik, amikor a kibocsátási hımérséklet néhány száz Celsius fok nagyságrendő. Nem melegíti fel a levegıt, mégis különösen alkalmas olyan épületek főtésére, amelyek - nagy légterőek, - kevéssé vagy gyengén szigeteltek, - amelyekben a levegı cserélıdése jelentıs, illetve vagy - részleges vagy - zónánkénti főtést igényelnek. MŐKÖDÉSI ELV A SOLARTUBE TU.E sötéten sugárzó infra készülék direkt gázfelhasználású idıszakos főtési rendszert alkot. Mőködik földgázzal, propángázzal, valamint propán-bután gázzal a gázkészülékekre vonatkozó európai irányelveknek megfelelıen. Ez a készülék a hıt infravörös sugárzással állítja elı, és az égéstermékeket a helyiségen kívülre juttatja a beépített füstgáz ventilátor segítségével. Az egyes típusok hatásos teljesítménye: SOLARTUBE TU.E 17 TU.E 23 TU.E 23C TU.E 36 TU.E 36C FŐTİTELJESÍTMÉNY 15 kw 20,5 kw 20,5 kw 32,5 kw 32,5 kw A SOLARTUBE TU.E készülékek jellemzıje, hogy a gáz az U-alakú csı belsejében ég el. A csıben vákuumot elıállító füstgáz-elszívó ventilátor meghosszabbítja az atmoszférikus égı által kibocsátott lángot, és elszívja az égéstermékeket. Az így főtött csı infravörös sugárzást bocsát ki, amelyet egy ernyı irányít a főtendı testek felé.

5 - 5 - LEÍRÁS CE: A II2Er3+ kategóriájú SOLARTUBE TU.E készülék CE jelzést kapott földgázzal, valamint propángázzal, ill. propán-bután gázzal történı üzemeltetésnél, a gázkészülékekre vonatkozó európai irányelveknek és az EN 437 szabványnak megfelelıen. A KÉSZÜLÉK JEL MEGNEVEZÉS DB MEGJEGYZÉS 1 Sugárzócsı 2 88,9 mm, külsı, L=4,6 m (TU.E 36-6 m) 2 Reflektor ernyı 2* Galvanizált lemez 3 Elszívó ventilátor 1 Elszívó, hıvédelemmel és elıre kábelezett villanymotoros ventilátorral 4 Gázégı egység 1 (Friss levegı beszívóelem opcióként) 5 Összekötı könyök 1 Acél 6 Tartóelem 2 Acél 7 Függesztı elem 2 Acél 8 Reflektor elem kivágással 1 Galvanizált lemez 9 Reflektor elem kivágás nélkül 1 Galvanizált lemez 10 Tartókeret 1** Acél 11 Záródugó 4 Mőanyag * Hosszúság: 1900 mm TU.E 17 & 23-nál, ill mm TU.E 36-nál **Hosszúság: 4760 mm TU.E 17 & 23-nál, ill mm TU.E 36-nál

6 - 6 - GÁZÉGİ EGYSÉG Égési levegı csatlakozással TU.E 23C TU.E 36C

7 - 7 - AZ ÉGİKAMRA RÉSZEI JEL MEGNEVEZÉS DB MEGJEGYZÉS 1 Burkolat 1 Galvanizált acéllemez 2 Fedél 1 Felsı hozzáférhetıség az égıhöz 3 Sugárzócsı befogó 1 Rögzíthetıség a sugárzócsıre 4 Égı 1 Kézzel leszerelhetı, atmoszférikus típ. 5 Többfunkciós blokk 1 B osztályú, kettıs mágnesszelep, 1/2 " gázcsatlakozás, gáznyomásszabályozó 6 Vezérlı és biztonsági berendezés 1 Nagyfeszültségő gyújtás, a gyújtási ciklus kezelése és a biztonság ellenırzése 7 Levegı nyomáskapcsoló 1 Az égési levegı ellenırzése 8 Belépı gáznyomás mérıhelye 1 A többfunkciós blokkon 9 Fúvókanyomás mérıhelye 1 A többfunkciós blokkon 10 Elektromos csatlakozó aljzat 1 CEE 22 típ. 11 Elektróda 1 Egy elektróda a gyújtáshoz és az ionizációs lángırhöz 12 Rögzítıcsavar 2 13 Jelzılámpák 2 Narancs: feszültség alatt Zöld: üzemben 14 Fúvóka 1 Méret ( ) és jelölés (lásd a 9. oldalon) 15 Gáznyomásszabályozó csavar 1 Gyárilag beállított érték (eltérı gáztípus esetén beállítható a fúvókanyomás)

8 - 8 - MŐKÖDÉSI CIKLUS Feszültség alá helyezés Ionizációs áramkör ellenırzése Biztonságba helyezés Nyomáskapcsoló-érintkezı nyugalmi helyzetben IGEN Elszívó indul NEM Nyomáskapcsoló-érintkezı Munkahelyzetben IGEN Elıszellıztetés 20 másodperc NEM Gyújtás Mágnesszelep nyitása NEM Lángészlelés kevesebb, mint 10 másodperc alatt IGEN Mágnesszelep zárása Mágnesszelep zárása Mágnesszelep nyitva tartása Mágnesszelep zárása Gyújtás leállítása Gyújtás leállítása Vákuumhiány érzékelése Lángkialvás érzékelése Biztonságba helyezés Mőködés Megjegyzés: újraindítás árammegszakítással, utána újbóli feszültség alá helyezéssel.

9 - 9 - MŐSZAKI JELLEMZİK MODELL TU.E 17 TU.E 23 / 23C TU.E 36 / 36C Kategória II2Er3+ Névleges hıterhelés [kw] Névleges főtıteljesítmény [kw] 15 20,5 32,5 G20.1 Névleges csatlakozási nyomás: 25 mbar (min. 22 / max. 28 mbar) Névleges gázfogyasztás 15 C,1013 mbar-nál 1,90 m 3 /h 2,57 m 3 /h 3,93 m 3 /h Fúvóka furatának átmérıje [1/100 mm] Fúvókanyomás [mbar] 11, G31(Propán) Névleges csatlakozási nyomás: 37 mbar (min. 25 / max. 45 mbar) Névleges gázfogyasztás 15 C,1013 mbar-nál 1,17 kg/h 1,60 kg/h 2,54 kg/h Fúvóka furatának átmérıje [1/100 mm] Fúvókanyomás [mbar] 36 Gázcsatlakozás 1/2 " Elektromos csatlakozás 230 V (+ 10%, - 15%); 50 Hz CEE 22 csatlakozó, Fázis, Nulla + Föld Áramfelvétel indításkor [A] 0,41 0,41 0,5 Áramfelvétel üzem közben [A] 0,37 0,37 0,45 Felfüggesztési pontok száma Tömeg [kg] 76,2 76,2 92,5 A SOLARTUBE TU.E készülékeket úgy lehet alkalmazni a különbözı gázokhoz, hogy kicserélik a fúvókát (melyet az átmérıje határoz meg), és/vagy szabályozzák a fúvókanyomást a gáznyomásszabályozó beállítócsavarjával. Ezt a mőveletet csak szakképzett szerelı végezheti el! Az átállításhoz meg kell rendelni a SOLARONICS Kft tıl azt a készletet, amelyben benne van a fúvóka és az információ a gáz megváltoztatásáról!

10 JELLEMZİ MÉRETEK B C A SOLARTUBE A B C Szélesség [mm] Magasság [mm] TU.E TU.E TU.E

11 ELİÍRÁSOK SZERELÉS A szerelésnek meg kell felelnie az érvényben lévı elıírásoknak és szabályoknak. A kivitelezést ennek megfelelıen kell végezni a TU.E készülék elhelyezése során. Ebben a tekintetben a szerelınek feltétlenül be kell tartania a gázszerelésre vonatkozó szabványok elıírásait. A szerelı gyızıdjön meg arról, hogy - a gáz nyomása a készülék bemeneténél megegyezzen az adattáblán feltüntetett értékkel, - a gázhálózatra való csatlakozás helyesen történt-e, - a TU.E készülék csatlakozójának elektromos bekötése a gépkönyv elıírási szerint történjen, - helyesen csatlakoztatta-e a sugárzót az elektromos hálózatra. Ne helyezze feszültség alá a sugárzót! Ezt csak a beüzemelı szerviz végezheti el! Végül a szerelı felelıssége, hogy betanítsa a felhasználót arra, hogyan mőködik a berendezés, és milyen a rendszeres éves karbantartás a jelen információ elıírásai szerint. Készítse el a felhasználóval a szerelés átvételének jegyzıkönyvét, és adja át a neki ezt a gépkönyvet. CSOMAGOLÁS Minden SOLARTUBE négy egységben kerül szállításra : 1. 1 karton amely tartalma: - gázégı, - elszívó ventilátor, - csatlakozó könyök, - 1 db kis reflektor, - 2 db kis reflektor, kivágással, - 1 tubus tömítıpaszta, a csövek összeillesztéséhez, - egy zacskó, benne: 1 db elektromos hálózati csatlakozó, 4 db zárható függesztıszem a tartónak a lánchoz történı függesztéséhez, 4 db mőanyag záródugó a tartóketerekhez, 2 db önmetszı csavar tartóhoz és reflektorhoz karton amely tartalma: két reflektor lemez 3. 1 db tartókeret 4. Egy sugárzócsı készlet, melynek tartalma: - 2 db sugárzócsı, 89, külsı, hossza: 4,6 m, jelölés nélkül (TU.E 17) - 2 db sugárzócsı, 89, külsı, hossza: 4,6 m, melyek közül az egyik vörös színnel jelzett (TU.E 23) - 2 db sugárzócsı, 89, külsı, hossza: 6 m, melyek közül az egyik vörös jelzést tartalmaz (TU.E 36)

12 ÖSSZESZERELÉS a) Szükséges szerszámok a SOLARTUBE összeszereléshez : 1. Egy 6 mm-es belsı kulcsnyílású csavar 2. 2 db 13 mm-es villáskulcs 3. Elektromos csavarhúzó b) Elvégzendı mőveletek : 1. Helyezze a keretet vízszintes felületre (talaj, szerelıállvány, villástargonca, stb ) 2. Csúsztassa a két sugárzócsövet a tartóba. Ügyeljen arra, hogy a sugárzócsövek kitágított vége a csıtájoló elemekkel ellentétes oldalra kerüljön! 3. A visszafordító elem egyenes szárainak végétıl ~15 mm-re készítsen a tömítıpasztával 1-1 db "tömítıgyőrőt" a csöveken. (Elıtte a csövet tisztítsa meg, és zsírtalanítsa)! 4. Csúsztassa be a visszafordítóelem végeit a sugárzócsövek kitágított végébe. 5. Csavarja be a két önmetszı, könyökrögzítı csavart, egy elektromos csavarhúzóval. Az égıt a vörös színnel jelzett csı végére szerelje (kivéve TU.E 17)! 6. Rögzítse az égıházat a csı pirossal jelölt végén (kivéve TU.E 17), szorítócsavarokkal. 7. Gyızıdjön meg arról, hogy a csı felütközötte az égın lévı tartóban, hogy a tömítés megfelelı legyen. 8. Szerelje fel az elszívóventilátort a másik csıre. 9. Dugja be az elszívóventilátor motorjának elektromos csatlakozóját a gázégı szekrényen lévı aljzatába.

13 Illessze be a tartókeretbe a két hosszú reflektorernyıt kézzel meghajlítva anélkül, hogy a lemezt megtörné. 11. Illessze be a két kisebb, kivágott ernyıt a már a keretben lévı ernyıkre (50 mm-es átfedéssel). 12. Illessze be a kivágás nélküli kis ernyıt a már a keretben lévı nagyobb ernyık közötti hézag letakarására. 13. Tegye fel a függesztıszemeket a két függesztıtartóra. ELHELYEZÉS A SOLARTUBE TU.E sugárzókat ipari környezetben történı üzemelésre tervezték. Elınyös, ha a vásárlás elıtt pontosan közlik a SOLARONICS Kft-vel a légkör jellegét, vannak-e benne agresszív vagy korrozív anyagok. A SOLARTUBE TU.E sugárzók teljesítményét, számát, szerelési magasságát és helyzetét pontosan hozzá lehet igazítani az igényekhez. Minimális/maximális felszerelési magasság: TU.E 17 3,5-5 m TU.E m TU.E m Minimális távolság az éghetı anyagoktól:

14 Megdöntés a visszafordítóidom felé Max cm - Maximális megdöntés: 30 Az elszívóventilátornak mindig magasabban kell lennie, mint a gázégınek. - Emelés a felfüggesztéshez: példa a villástargonca használatára szereléskor - Négypontos felfüggesztés lánc vagy acélsodrony segítségével (a függılegeshez képest max. 20 o ) oldalfali tartó a füstgázventilátor a magasabban lévı csövön A különbözı szerelési módokkal teljesen le lehet fedni a helyiség területét. Vízszintesen elhelyezett készülék Megdöntött készülék α Füstgáz ventilátor felıli oldal Füstgáz ventilátor felıli oldal

15 TU.E 17 MEGVILÁGÍTOTT TERÜLET FELFÜGGESZTÉSI MAGASSÁG (m) Vízszintes elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) 7,6 x 5,6 43 9,5 x ,4 x 8, ban megdöntött elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) x 6,4 49 7,6 9,5 x ,4 x 9,6 110 TU.E 23 - TU.E 23C MEGVILÁGÍTOTT TERÜLET FELFÜGGESZTÉSI MAGASSÁG (m) Vízszintes elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) 9,5 x ,4 x 8, ,3 x 9, ban megdöntött elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) 9,5 x ,4 x 9, ,3 x 11,2 149 TU.E 36 - TU.E 36C MEGVILÁGÍTOTT TERÜLET FELFÜGGESZTÉSI MAGASSÁG (m) Vízszintes elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) 12,6 x ,7 x ,8 x ,9 x ban megdöntött elhelyezés Hosszúság szélesség terület (m 2 ) 12,6 x 13, ,7 x 16, ,8 x 18, ,9 x 20,7 391

16 GÁZCSATLAKOZÁS A SOLARTUBE TU.E sugárzót az üzemben olyan típusú gázzal próbálják ki, amilyet a vevı használ. Ezt feltüntetik a készüléken lévı adattáblán. Használat elıtt a csıvezetéket meg kell ütögetni, és sőrített levegıvel ki kell fúvatni. A sugárzót a gázégı egységnél, a mágnesszelep bemeneténél kell rácsatlakozni a gázhálózatra (1/2" külsı menet). Szükséges eszközök: - Minden egyes SOLARTUBE TU.E elıtt kötelezı egy elzáró szelep beépítése. - Ajánlott egy gázszőrı felszerelése, a készülék alkatrészeinek megóvása érdekében. - Abban az esetben, ha a gáz nyomása nagyobb a szükséges normál bemenı nyomásnál (ld. mőszaki jellemzık), nyomásszabályozó alkalmazása elengedhetetlen. - Szintén kötelezı a készüléknek flexibilis csıvel való csatlakoztatása a hálózathoz. Ez megkönnyíti a fel- és leszerelést, továbbá elkerülhetı a mechanikai erıhatások átadása. A beépítésre javasolt eszközök szerelési sorrendje: Csatl. 1/2" Csatalakozás G 1/2 elzáró közdarab szőrı közdarab nyomáscsökkentı közdarab A nyomásszabályozót opcióként tudjuk szállítani. ELVÉGZENDİ MŐVELETEK A CSİVEZETÉKEK TISZTÍTÁSA Mielıtt a készülékeket a gázvezetékre csatlakoztatják, fontos a gázvezeték teljes és alapos kitisztítása, ezután a légtelenítés elvégzése. Ehhez: - Ellenırizze, hogy az elzárók zárva vannak. - Helyezze a csıvezetéket az üzemi nyomás kétszeresének megfelelı nitrogénnyomás alá. - Nyissa ki minden készülék elzáróját, majd ha a szennyezıdéseket eltávolította, zárja el újra azokat. TÖMÍTETTSÉG-ELLENİRZÉS Amikor a SOLARTUBE TU.E sugárzót bekötötték a gázhálózatba, ellenırizni kell a csatlakozások tömítettségét. Ezt a mőveletet minden össze- és újraszerelési beavatkozás után el kell végezni. Erre a célra használjon szappanos oldatot vagy más megfelelı anyagot.

17 ELEKTROMOS CSATLAKOZTATÁS A készülék elektromos hálózatra való csatlakoztatása csak elosztótábla közbeiktatásával történhet. Az elektromos szerelés feleljen meg az MSZ 172 illetve az MSZ 1600 szabványok elıírásainak. FIGYELEM! FONTOS! Az elektromos hálózattal szemben támasztott követelmények: - egyfázisú feszültség: 230 V (±10-15%); 50 Hz - az elektromos hálózatban a PE és N vezetık között nem lehet feszültség! Ha a két feltétel valamelyike nem teljesül, a berendezést csak védıtranszformátor közbeiktatásával szabad beüzemelni. VEZETÉKEK SZÁMA A készülékek bekötéséhez két aktív vezeték (a nulla és a fázis) és egy védıvezeték (föld), összesen 3 ér szükséges. Különösen hangsúlyozzuk, hogy hajlékony, többeres kábelt kell használni, ahol a vezetékek minimális keresztmetszete 0,75 mm 2. A szabvány szerint a zöld-sárga vezeték a föld, a kék a nulla és a fekete a fázis. A vezetéknem nem szabad a készülék fölött haladnia. Amennyiben ez elkerülhetetlen, akkor legalább 0,5 m távolságot kell tartani a készüléktıl. A sugárzók által felvett teljesítmény: TU.E 17 TU.E 23 / 23C 100 VA TU.E 36 / 36C 130 VA Az elıírt védelem: Biztosíték-típus GF 1 A 2 A 4 A TU.E 17 TU.E 23 / 23C Készülékek száma TU.E 36 /36C A SOLARTUBE TU.E-t a készülékekkel együtt szállított dugóval kell a hálózatra csatlakoztatni. Fontos a csatlakozó belsejében lévı bekötési utasítás pontos betartása! A csatlakozási pontok szembıl nézve Föld N: Nulla L: Fázis

18 ELSZÍVÓ- VENTILÁTOR ÉGİKAMRA Aljzat a készülékkel szállított elektromos csatlakozóhoz Aljzat az elszívó ventilátor csatlakozójához AZ ÉGOKAMRA BEKÖTÉSÉNEK VÁZLATA S P HT ELEKTRONIKUS KÁRTYA PD VJ M PE NULLA Föld Fázis Fázis Föld Nulla EV VV HT : Nagyfeszültség VJ : Sárga jelzılámpa (a készülék feszültség alatt) VV : Zöld jelzılámpa (a mágnesszelep feszültség alatt) PD : Nyomáskapcsoló S : Csatlakozók a hálózathoz és az elszívó ventilátorhoz a gázégı szekrényen P : Hálózati csatlakozó dugó PE : Az elszívó ventilátor csatlakozó dugója M : Földelés EV : Gáz-mágnesszelep

19 A SOLARTUBE TU.E sugárzókat kézzel vagy automatikusan vezérelhetjük. A kézi vezérlés típusa: KI vagy BE (kétpont szabályozó) A megszakítóknak elérhetı helyen kell lenni, vagy központosítva főtési zónánként egy közös kapcsolótáblán vagy egyedileg, minden SOLARUBE TU.E-nél külön. Automatikus vezérlés - szabályozás A hımérséklet automatikus szabályozása a készülékek ki-be kapcsolásával történik a készülékek elektromos betápjánál, programozható vezérlıszekrény vagy termosztát közbeiktatásával. A szabályozó készüléket lehet egy sugárzóhoz vagy készülékcsoportonként (zónánként) felszerelni. Vezérlı és szabályzó egység, heti programozású órával Egyzónás TH 011/1 Kétzónás TH 012/1 Háromzónás TH 013/1 Négyzónás TH 014/1 A szabályozószekrényekkel 15 db TU.E 17 vagy 15 db TU.E 23/23C vagy 10 db TU.E 36/36C készülék vezérelhetı zónánként. A szabályozószekrény részei: általános megszakító védelem 1 A biztosítékkal (parancs) védelem 6 A biztosítékkal (teljesítmény) - zónánként relé - zónánként 1 db elektronikus termosztát - zónánként 1 db napi, heti digitális óra az összes zónához (Opció: digitális óra minden zónához külön) A vezérlıegységek megrendelhetık a SOLARONICS Kft-tıl. A fent bemutatott vezérlıdobozokat kábelezve szállítjuk, speciális használati utasítással. Minden egyes vezérlıszekrény zónánként egy fekete szondával rendelkezik. Azon kívül, hogy betartják az utasításokat a vezérlıegység felszerelésénél, a szondát fejmagasságban kell elhelyezni olyan helyen, ahol nincs kitéve légáramlatoknak, és egyenletesen kapja a sugárzást. A szondát rögzítéskor hıszigeteléssel kell ellátni, ha falra szerelik. A hideg fal megakadályozza a szonda megfelelı mőködését. A szonda és a szabályzó között 2 1 mm 2 (maximum 100 m), árnyékolt kábelt használjon. A kábel kéteres legyen, és az erısáramú vezetékektıl a lehetı legnagyobb távolságban helyezze el azt. A vezérlıdoboz elemeinek elrendezésén vagy kábelezésén nem szabad módosítani!

20 Példa: a sugárzók felszerelésének bekötési vázlata TH 011/1 típ. vezérlésbe BETÁPLÁLÁSI HELY A 230 V (+10-15%); 50 Hz-tıl eltérı, egyfázisú feszültség, a nullavezetı és a védıvezetı között nem biztosított az azonos potenciál 230 V (+10-15%); 50 Hz feszültség, a nullavezetı össze van kötve a védıvezetıvel, és biztosítható, hogy a két pont között késıbb sem lesz potenciálkülönbség 400 V vagy 230 V; 50 Hz Áramköröket elválasztó transzformátor szekunder fesz. 230 V; 50 Hz Mesterséges semleges létrehozatala 230 V; 50 Hz Érzékelı fekete test árnyékolt vezeték 2x1 mm2, max. 100 m Automatikus parancs Szabályozás zónánként Doboz vagy szekrény vezeték min. min. 3 1,5 4 1,5 mm mm2 2 Manuális parancs készülékenként 2 vezeték vezeték min. min. 4 1,5 3 1,5 mm2 vezeték vezeték min. min. 4 0,75 3 1,5 mm2 2 vezeték min. 3 0,75 mm2

21 ÉGÉSI LEVEGİ A SOLARTUBE mőködéséhez szükséges levegı mennyisége: - 30 Nm 3 /h - 1 db TU.E 17, - 40 Nm 3 /h - 1 db TU.E 23 / 23C és - 85 Nm 3 /h - 1 db TU.E 36 / 36C esetében. Az égéshez szükséges levegı felvehetı: a) a helyiségbıl, ha az megengedett vagy lehetséges a megfelelı levegıcsere. b) a helyiségen kívülrıl, ha friss levegı beáramlást bevezetı csövet csatlakoztatnak a gázégı szekrényhez. Hogy ne módosuljanak a gázégı mőködési jellemzıi, a levegıcsonknál mért nyomásesésnek 15 Pa alatt 124 kell maradnia. 124 (külsı) A külsı levegı bevezetéséhez a TU.E készülékekhez a SOLARONICS opcióként egy adaptert szállít 124 mm csatlakozási mérettel Az adaptert az égıkamra fedelének helyére kell tenni (külsı) AZ ÉGÉSI LEVEGİ BEVEZETÉSE A TU.E 23C ÉS A TU.E 36C TÍPUSOKNÁL A TU.E 23C és a TU.E 36C modelleket a gyártó egy külsı égési levegı bevezetı csonkkal látja el, amely az égıegység tetején található, és melynek csatlakozási mérete 100 mm. Égési levegı bevezetés

22 ÉGÉSTERMÉKEK, A HELYISÉG SZELLİZTETÉSE 2 rögzítı 2 rögzítı KIVEZETÉS A HELYISÉGEN KÍVÜLRE Az égéstermék kivezetését egyedi módon kell megvalósítani! A SOLARTUBE TU.E készülékek egy 110 mm átmérıjő égéstermék elvezetı csonkkal kerülnek szállításra. (A SOLARONICS opcióként egy tömített szőkítıidomot szállít, amellyel a gyári, D100 mérető, tömített füstcsövek alkalmazhatók). elszívóventilátor elszívó ventilátor D 111 D100 külsı A füstcsatornát közvetlenül ehhez kell csatlakoztatni, és átmérıjének min. 100 mm-nek kell lennie. Ezt az átmérıt nem szabad csökkenteni! A füstcsatornának nem lehet mélypontja, alumíniumból vagy rozsdamentes acélból kell készíteni, hegesztett vagy húzott kivitelben. Az égéstermék-elvezetıcsonk semmi esetre sem terhelhetı a füstcsatorna súlyával. A füstcsatornát úgy kell rögzíteni, hogy az a sugárzócsı mozgását ne akadályozza. Az égéshez szükséges levegıt biztosító épületszellızésnek a vonatkozó elıírásoknak kell megfelelnie. A füstcsatorna hossza maximum 8 méter lehet! Hegesztett vagy húzott kivitel A FÜSTCSATORNA MEGENGEDETT NYOMÁSVESZTESÉGE A SOLARTUBE TU.E 17 és a TU.E 23 / TU.E 23C esetében a füstcsatorna nyomásvesztesége nem lehet több mint 20 Pa. A számítás megkönnyítéséhez használjuk a következı egyenértékőségeket: 1 m csatorna 100 mm... 1,2 Pa 90 könyök... 2,5 Pa 45 könyök... 1,2 Pa esısapka... 6 Pa A TU.E 36 / TU.E 36C sugárzóknál a füstcsatorna nyomásvesztesége nem lehet több mint 30 Pa. 1 m csatorna 100 mm... 2,5 Pa 90 könyök... 5 Pa 45 könyök... 2,5 Pa esısapka Pa A SOLARONICS külön megrendelésre szállítja az égéstermék-kivezetés elemeit (könyökök 90, 45, 30, egyenes füstcsövek 1 m, 0,5 m, 0,25 m és szőkítı 111/100, KB22100 típ. tetıkivezetés).

23 A TU.E 23C és a TU.E 36C MODELLEK ZÁRT ÉGÉSTERŐ SZERELÉSI MÓDJA Szennyezett levegıjő ipari helyiségeknél (por, olajgız,...) feltétlenül fontos az égéshez a külsı, friss levegı beszívása. Annak érdekében, hogy a gázégı mőködésének jellemzıi ne változzanak meg, fontos, hogy figyelembevegyék az elızı oldalon található méreteket, és az azokhoz tartozó nyomásesést. A SOLARONICS külön megrendelésre szállítja a monokombit (KC v. KC ) és az égéstermék-kivezetés elemeit (könyökök 90, 45, 30, egyenes füstcsövek 1 m, 0,5 m, 0,25 m és szőkítı 111/100, KB22100 típ. tetıkivezetés). Készülék vízszintes elhelyezése Készülék 30 -ban döntött elhelyezése Peinture Festve, RAL 7021 Peinture RAL 7021 Festve, Peinture RAL 7021 D3 Takarógallér, Etanchéité a D3 Etanchéité szerelı non fournie non szállítja fournie Bilincs Collier - Sola Collier ronics szállítja fourni D2 fourni D2 E C C B B A A D3 Etanchéité non fournie Takarógallér, a szerelı szállítja Bilincs Solaronics szállítja Collier fourni C32 típusú szerelési mód függıleges monokombival D2 D1 E E C D1 B A D1 D1 D1 D1 F F L L maxi maxi F L maxi 30 A javítás és a karbantartás megkönnyítése érdekében javasoljuk, hogy a ventilátorcsonkot fordítsák vízszintesre, ebbe dugják be a Szőkítıidomot, majd abba egy 90 o v. 45 o v. 30 o -os könyököt. A könyököt és a monokombi füstcsıcsonkját kössék össze egyenes csövekkel. Modell A B C E F D1 D2 D3 TU.E 23 C-36C [mm] L max. [m] 8 Nyomásveszteség : 1 könyök 30 vagy 45 = 1 m, 1 könyök 90 = 1,5 m

24 C12 típusú szerelési mód vízszintes monokombival Készülékszerelés 30 o -os döntéssel A L maxi B D1 C E D2 D1 Készülékszerelés vízszintesen A L maxi B D1 C E D2 D1 Modell A B C E D1 D2 TU.E 23C-36C [mm] L max. [m] 8 Nyomásveszteség : 1 könyök 30 vagy 45 = 1 m, 1 könyök 90 = 1,5 m

25 ÜZEMBEHELYEZÉS Üzembehelyezés elıtt ellenırizendı: - hogy a gázelzáró szelep nyitva van-e - hogy a szabályozó rendszer ad-e mőködési parancsot - megfelelı-e a gáznyomás - a rendelkezésre álló gáz azonos-e a készülék felirati tábláján feltüntetettel - megfelelı-e a gázhálózat légtelenítése és tömítettsége - megvan-e az elıírt elektromos tápfeszültség Ezután: - nyissa ki a gázelzáró szelepet - helyezze a készüléket feszültség alá - a szekrényen kigyullad a narancssárga lámpa (feszültség alatt) - a szekrényen kigyullad a zöld lámpa kb. 15 mp elıszellıztetés után (láng jelenléte). Gyızıdjön meg arról, hogy a készülékbe a megfelelı nyomású gáz áramlik-e (esetleg szükséges lehet a nyomásszabályozó cseréje), és megfelelı-e a nyomás a fúvókán. Ha nem gyújt: - Ismételje meg az indítási mőveletet, de elıtte szakítsa meg az áramellátást másodpercre. Amikor a készülék nyugalmi állapotban van, az elszívó egy ideig még továbbmőködik. A SOLARTUBE LEÁLLÍTÁSA: - Szakítsa meg a tápfeszültséget. - Hosszabb leállítás esetén zárja el a gázelzárót is.

26 ÜZEMELTETÉS ÉS KARBANTARTÁS VIZSGÁLATOK AZ IDÉNY KEZDETÉN Végezzen el egy indításpróbát, hogy megállapítsa, a készülék szabályszerően mőködik-e. Elıfordul, hogy a készüléket nehéz begyújtani a főtési idény kezdetén. Ha több kísérlet után a készülék továbbra sem gyullad, ki kell hívni a szervizt. A szabályszerő mőködés ellenırzése Két próbát végezhetünk: a) ha a készüléket beindította, hagyja néhány percig üzemelni, azután zárja el a gázt, majd 6-8 másodperc után nyissa ki újra. Az égıfejnek ki kell aludnia. Kísérelje meg újraindítani a készüléket 10 másodperccel azután, hogy az égıfej kialudt. b) hagyja üzemelni a készüléket 3-4 percig mint az elıbb. Miután leszerelte az égéstermék elvezetıcsonkot, zárja el az égéstermékek kivezetınyílását. A gázégınek ki kell aludnia. Tegye szabaddá az égéstermék szellızınyílást. Kb. 30 mp múlva a készüléknek újra mőködésbe kell lépnie. KARBANTARTÁS Hogy megırizzük a SOLARTUBE TU.E sugárzók TELJESÍTMÉNYÉT - MŐKÖDÉSI BIZTONSÁGÁT - HOSSZÚ ÉLETTARTAMÁT javasoljuk, hogy évente legalább egyszer végeztesse el szakemberekkel a készülék átvizsgálását. A SOLARONICS Kft. szerviz partnere karbantartási szerzıdés keretében vállalja a készülékek ellenırzését! KARBANTARTÁSI MŐVELETEK MINDEN BEAVATKOZÁS ELİTT VÁLASSZA LE A SOLARTUBE SUGÁRZÓT A GÁZ- ÉS AZ ELEKTROMOS HÁLÓZATRÓL! Az éves karbantartásnak a következıkre kell kiterjednie: a) az égéstermék-elvezetés kitisztítása b) a sugárzócsı ellenırzése és tisztítása c) a gázégı és az injektor belsejének tisztítása e) az elszívó ventilátor vizsgálata (motor, turbina) f) a levegı nyomáskapcsoló jó mőködésének megállapítása

27 MŐKÖDÉSI RENDELLENESSÉGEK TÜNETEK LEHETSÉGES OKOK HIBAELHÁRÍTÁS Gyújtóberendés és a láng ellenırzése Nincs szikra, nagy a feszültség a gyújtóelektróda és a földelektróda között. A gyújtási ciklus normál módon zajlik le nagyfeszültségő (HT) szikrákkal a gyújtóelektróda és a földelés között. Gázégı és elszívó A gázégı meggyullad, aztán bizonyos idejő mőködés után kialszik. A füstgáz-ventilátor nem forog. A füstgáz ventilátor jól forog. Nem gyullad meg az elsı kísérletre. Szikráztat, de nem gyújt be többszöri kisérletre sem. A gázégı meggyullad, de elalszik a gyújtást követı 4 mp alatt. - A sugárzócsı csatlakozási pontjainak hiányos tömítése - A csı részben eldugult. - A fázis és a nulla fel van cserélve. - Nincs áram - A feszültség nem kielégítı. - A biztosíték kiolvadt. - A fázis és a nulla fel van cserélve. - A gyújtóelektróda letestel - Nagyfeszültség huzal (HT) letestel. - A gyújtóelektróda piszkos - HT huzal hibás bekötése vagy hibás földelés. - A gyújtódoboz hibás. - A gáz betáplálás eldugult - A nyomáskapcsoló meghibásodott - A gázelzáró zárva van - A gázvezeték rosszul van légtelenítve - A gázszőrı eltömödött a készülék elıtt. - Fúvóka eltömıdött - A mágnesszelep elakadt zárt helyzetben. - Nem megfelelı fúvóka - A gáznyomás túl magas. - Nem megfelelı a fúvóka - Az ionizációs elektróda rosszul van beállítva az égıfejhez képest. - Helytelen földelés a biztonsági dobozban. - A biztonsági doboz hibás (az ionizáció ellenırzése túl gyenge) - A sugárzócsı részben eltömıdött. - Fázis - 0 felcserélıdés - Feszültség van a PE és N vezetık között - Tökéletes tömítettség elkészítése. - Végezze el a csı belsı tisztítását. -Vizsgálja meg az áramot és a feszültséget. - Olajozza meg a forgó részeket. - Cserélje ki a biztosítékot, miután megtalálta az okot - Cserélje ki az elektródát. - Szüntesse meg a rövidzárat. - Tisztítsa meg oldószerrel. - Csatlakoztassa helyesen. - Cserélje ki. - Tisztítsa ki. - Cserélje ki. - Nyissa ki a csapot. - Légtelenítsen. - Tisztítsa meg. - Tisztítsa ki. - Cserélje ki a mágnesszelep tekercsét. - Cserélje ki. - Szabályozza be a nyomást - Cserélje ki a fúvókát. - Állítsa be az elektródát. - Tisztítsa meg az érintkezıt. - Cserélje ki a szerkezetet. - Tisztítsa meg a csı belsejét. - Szüntesse meg az elektromos hibákat.

28 CSEREALKATRÉSZEK MEGNEVEZÉS KÓDSZÁM Mágnesszelep tekercs PACTROL ellenırzı és biztonsági kártya RV ellenırzı és biztonsági kártya Nyomáskapcsoló (TU.E 23/23C és TU.E 36/36C) Nyomáskapcsoló (TU.E 17) Komplett elszívó ventilátor (TU.E 17-23/23C) Komplett elszívó ventilátor (TU.E 36/36C) Jelzılámpalámpa-készlet (5 db zöld + 5 db sárga) Gyújtó és ionizációs elektróda Gyújtó és ionizációs elektróda-kábel

SOLARTUBE TL 23 36 45

SOLARTUBE TL 23 36 45 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TL 23 36 45 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.14. - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA

MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŐTİKÉSZÜLÉK TL.E 23 36 45 MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2009.01.16. - 2 - TARTALOMJEGYZÉK FIGYELMEZTETÉS MŐSZAKI ELİÍRÁSOK 3. oldal 4. oldal - FŐTÉSI

Részletesebben

SOLARTUBE TU 12 17 23 36

SOLARTUBE TU 12 17 23 36 SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TU 12 17 23 36 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.02 - 2 - TARTALOMJEGYZÉK ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK 3. oldal MŰSZAKI ELŐÍRÁSOK 4. oldal - FŰTÉSI

Részletesebben

INFRASUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK

INFRASUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK INFRASUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK SR II 21 31 41 61 81 SR II 42 62 82 Normál és templomi kivitel MŐSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELİ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA MŐSZAKI LEÍRÁS FÖLSZERELÉS ÜZEMELTETÉS ÉS KARBANTARTÁS 4 11.

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések

4. Biztonsági elıírások. 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 1 Tartalomjegyzék 1. A dokumentációval kapcsolatos megjegyzések 3 2. EU tanúsítvány.. 3 3. Az SD 201 felszerelése 3 4. Biztonsági elıírások. 3 5. Szállított anyagok listája.. 3 6. A berendezés felszerelése..

Részletesebben

MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. 2013.10.02. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12.

MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA. 2013.10.02. SOLARONICS Central Europe Kereskedelmi Kft. 1116 Budapest, Építész u. 8-12. SOLARTUBE SÖTÉTEN SUGÁRZÓ FŰTŐKÉSZÜLÉK TUP 50 MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2013.10.02. - 2 - FIGYELMEZTETÉS! Ezt a gépkönyvet a termék fölszerelése előtt át kell adni a kivitelezőnek!

Részletesebben

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 43 50 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó felelőssége...

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.01.16.

KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.01.16. EC és GE TÍPUSÚ HİLÉGFÚVÓK KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.01.16. Mielıtt a megvásárolt meleg levegıt befúvó készüléket használatba veszik, olvassák el, és tartsák be a Kezelési utasítás elıírásait. A gyártó, valamint

Részletesebben

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny

YAC-A fűtés nélküli légfüggöny YAC-A fűtés nélküli légfüggöny MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2016.06.22. - 2 - Az ennek a gépkönyvnek a tárgyát képező termékcsoport YAC-A típusú, fűtés nélküli kapulégfüggöny termékcsalád

Részletesebben

MINIGAZ EVOLUTION. MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT

MINIGAZ EVOLUTION. MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT MINIGAZ EVOLUTION MH 16/21/28/35/45/55/75/95 MV 36/55/75/95 MC 21/28/35/45/55/75 típusok Centrifugális vagy axiális ventilátor Szabályozás és irányítás egy vezetéken Elektronikus gyújtás és ionizációs

Részletesebben

KEZELÉSI UTASÍTÁS CE 0085BL0162

KEZELÉSI UTASÍTÁS CE 0085BL0162 GA/N 45A GA/N 80A GA/N 100A HİLÉGFÚVÓK CE 0085BL0162 KEZELÉSI UTASÍTÁS 2009.01.16 Mielıtt a megvásárolt meleg levegıt befúvó készüléket használatba veszik, olvassák el, és tartsák be a Kezelési Utasítás

Részletesebben

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP 23 L 36 L 50 L MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.09.21. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók... 3 1.1.1. A gyártó

Részletesebben

MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK

MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, SÖTÉTEN SUGÁRZÓK SolarHP R 12 23 36 MEGNÖVELT HATÁSFOKÚ, HŐSZIGETELT, KÉTFOKOZATÚ SÖTÉTEN SUGÁRZÓK MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2015.11.17. - 2 - Tartalom 1. Bevezetés... 3 1.1. Általános tudnivalók...

Részletesebben

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009

IpP-CsP2. Baromfi jelölı berendezés általános leírás. Típuskód: IpP-CsP2. Copyright: P. S. S. Plussz Kft, 2009 IpP-CsP2 Baromfi jelölı berendezés általános leírás Típuskód: IpP-CsP2 Tartalomjegyzék 1. Készülék felhasználási területe 2. Mőszaki adatok 3. Mőszaki leírás 3.1 Állvány 3.2 Burkolat 3.3 Pneumatikus elemek

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

VÖRÖSEN SUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK

VÖRÖSEN SUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK VÖRÖSEN SUGÁRZÓ GÁZKÉSZÜLÉK SR II 21 31 41 61 81 SR II 42 62 82 Normál és templomi kivitel MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA MŰSZAKI LEÍRÁS FÖLSZERELÉS ÜZEMELTETÉS ÉS KARBANTARTÁS 4

Részletesebben

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.

KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling. KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu FERNI 24V Külsı szárnyaskapu hajtás F1024 Magyarországi Képviselet

Részletesebben

HASZNÁLAT (*) LEVEGİ BEVEZETÉS: LÁSD A BESZERELÉS CÍMŐ FEJEZETET (5 ÉS 6 RÉSZEK) 3. ÁBRA 4. ÁBRA 5. ÁBRA

HASZNÁLAT (*) LEVEGİ BEVEZETÉS: LÁSD A BESZERELÉS CÍMŐ FEJEZETET (5 ÉS 6 RÉSZEK) 3. ÁBRA 4. ÁBRA 5. ÁBRA Kedves Vásárló! Köszönjük, hogy a TEKA termékét választotta. Biztosak vagyunk abban, hogy ez a modern és praktikus termék, amelyik a legjobb anyagokból készült, kielégíti minden igényét. Kérjük, mielıtt

Részletesebben

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm

1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1.3 VÍZSZÁLLÍTÁS HATÁSOS NYOMÁS DIAGRAM. L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm 1. TECHNIKAI JELLEMZŐK ÉS MÉRETEK 1.1 MÉRETEK L= 400 mm H= 720 mm P= 300 mm A= 200 mm B= 200 mm C= 182 mm D= 118 mm 1.2 HIDRAULIKAI VÁZLAT 1 Gáz-mágnesszelep 2 Égő 3 Elsődleges füstgáz/víz hőcserélő 4

Részletesebben

TRIATHERM EUROLINE TÖBBÉGİS SÖTÉTEN SUGÁRZÓ RENDSZER MŐSZAKI LEÍRÁS A SZERELİ RÉSZÉRE MŐSZAKI ISMERTETİ BESZERELÉS ÜZEMELTETÉS 2011.02.10. 1 BEVEZETİ A beüzemelésre kerülı TRIATHERM többégıs hısugárzó

Részletesebben

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta!

7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Beltéri egység. Kültéri egység. Köszönjük, hogy termékünket választotta! 7 SZÍNES KAPUTELEFON RENDSZER DVC-VDP712 - Model A: 1 beltéri egység 2 kültéri egységgel DVC- VDP721 - Model B: 2 beltéri egység 1 kültéri egységgel HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Köszönjük, hogy termékünket választotta!

Részletesebben

Csarnokfűtés-rendszer. Gázüzemű infravörös-kombináltsugárzók. primoschwank. supraschwank HU

Csarnokfűtés-rendszer. Gázüzemű infravörös-kombináltsugárzók. primoschwank. supraschwank HU Csarnokfűtés-rendszer Gázüzemű infravörös-kombináltsugárzók HU 03-11-04 Alkalmazás: Növelt sugárzási hatásfokú fűtõkészülék, hõátadás elsõsorban infravörös világos és sötét sugárzással. Fűtőközeg: Földgáz

Részletesebben

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató

Garázskapu nyitó. Kezelési útmutató RoboBox 50 Garázskapu nyitó Kezelési útmutató Mozgatható tömeg 50 kg Beállítható kimeneti teljesítmény korlát Távvezérlı tanuló funkció Gyors hajtásmegszakítási lehetıség Könnyő telepíthetıség 1 MŐSZAKI

Részletesebben

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok

Pegasus F2 N 2S. Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Pegasus F2 N 2S Gáztüzeléső, elektronikus gyújtású és lángırzéső öntöttvas tagos gázkazánok Használati kezelési utasítás, gépkönyv Modell: 51-68-85-102 Magyarországi képviselı és forgalmazó: Két Kör Kft.

Részletesebben

Minigaz MRA 16/36/45 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT

Minigaz MRA 16/36/45 típusok MŐSZAKI LEÍRÁS SZERELÉS HASZNÁLAT Minigaz MRA HİLÉGFÜGGÖNY Minigaz MRA 16/36/45 típusok Zárt vagy nyílt égésterő szerelési mód Szabályozás és irányítás egy vezetéken Elektronikus gyújtás és ionizációs lángırzés Többágú égısor Kifúvóidomok,

Részletesebben

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral

Steel Mate PTSV402. tolatóradar kamerával és monitorral Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral 1 Steel Mate PTSV402 tolatóradar kamerával és monitorral Használati és beszerelési útmutató Nyilatkozat A parkolást segítı rendszert arra tervezték,

Részletesebben

HARMOTUBE HU 17, 23, 36 és HL 23, 36, 45 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ

HARMOTUBE HU 17, 23, 36 és HL 23, 36, 45 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ HARMOTUBE HU 17, 23, 36 és HL 23, 36, 45 SZERELÉSI ÚTMUTATÓ 2013.09.02. 1/10 1. Csomagolás 2. Méretek 3. A HARMOTUBE burkolat összeszerelése 1. Csomagolás HU 17, 23: 1 karton 1750 550 315 mm, benne: -

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Szeletelı gépek. Gyártó: R.G.V. s.r.l. / ITALY. Típusok: LUSSO-22-GS, LUSSO-25GS, LADY-22GS, LADY-25GS, LADY-275 S, LUSSO-275 S

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Szeletelı gépek. Gyártó: R.G.V. s.r.l. / ITALY. Típusok: LUSSO-22-GS, LUSSO-25GS, LADY-22GS, LADY-25GS, LADY-275 S, LUSSO-275 S HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szeletelı gépek Gyártó: R.G.V. s.r.l. / ITALY Típusok: LUSSO-22-GS, LUSSO-25GS, LADY-22GS, LADY-25GS, LADY-275 S, LUSSO-275 S Importálja és Forgalmazza: Vendi-Hungária Kft Vendéglátó-ipari

Részletesebben

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR

HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR SL60 ablakmozgató motor 1. oldal, 1. összesen HASZNÁLATI UTASÍTÁS LINEÁRIS ABLAKMOZGATÓ MOTOR KÉRJÜK FIGYELMESEN OLVASSA VÉGIG, MERT A TELEPÍTÉSI HIBÁKÉRT A GYÁRTÓ ÉS FORGALMAZÓ CÉG NEM VÁLLAL FELELİSÉGET!

Részletesebben

Szerelési és kezelési útmutató

Szerelési és kezelési útmutató USB-RS485 USB-s RS485 konverter Szerelési és kezelési útmutató EUROPROX Bt. E-mail: europrox@enternet.hu E01-07001-0A T A R T A L O M 1. Általános termékismertetı...3 2. Telepítés, üzembe helyezés...3

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. páraelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BVF ARENA. Ipari infra hősugárzók

TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BVF ARENA. Ipari infra hősugárzók TELEPÍTÉSI ÉS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ BVF ARENA Ipari infra hősugárzók WWW.BVFHEATING.HU Falra szerelve 45 Mennyezetre szerelve Fűtött tér = 41,6m 2 Magasság = 3,5m Fűtött tér = 14,8m 2 TERMÉKELŐNYÖK ÉS ÁLTALÁNOS

Részletesebben

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor

MULTI ECHO. 230V-os ablaknyitó motor 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu MULTI ECHO 230V-os ablaknyitó motor 1, Motor 7, Hatszögő anya alátéttel 2, Elsı csap a lánchoz 10, Motor

Részletesebben

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1

EÖRDÖGH TRADE MIKROELEKTRONIKAI és KERESKEDELMI KFT. ecolux DIMMER. Elektronikus feszültség dimmelı. Ver: 09/1 ecolux DIMMER Elektronikus feszültség dimmelı Ver: 09/1 2009 1. Általános ismertetés Éjszaka általában a csökkent energia felhasználás miatt megnövekedı feszültség hatására, a közvilágítás nagyobb energia

Részletesebben

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ HERMES HEM 200/250 BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ FIGYELEM! Ez a kézikönyv kizárólag a szakszerelő részére készült. A készülék telepítését szerelő szakemberrel végeztesse. A telepítő szerepe továbbá tájékoztatni a

Részletesebben

Nominális AC teljesítmény 1200 W 1550 W Max AC teljesítmény 1200 W 1700 W Max kimeneti áramersség 6,1 A 8,6 A Nominális AC feszültség /

Nominális AC teljesítmény 1200 W 1550 W Max AC teljesítmény 1200 W 1700 W Max kimeneti áramersség 6,1 A 8,6 A Nominális AC feszültség / Technikai adatok Bemenet (DC) SB 1200 SB 1700 Max DC teljesítmény 1320 W 1850 W Max DC feszültség 400 V 400 V Max bementi áramersség 12,6 A 12,6 A MPP tracker-ek száma 1 1 Sztrineg maximális száma 2 2

Részletesebben

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı

HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ. a HBI_E készülékbe épített vezérlı HBI OSZTOTT RENDSZERŐ LEVEGİ/VÍZ HİSZIVATTYÚ a HBI_E készülékbe épített vezérlı JELLEMZİK R410A hőtıközeggel Üzemmódok: hőtés főtés HMV készítés DC inverteres kompresszor a hatásfok maximalizálására, a

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

VENTS VKV/VKH/VKMK/VKMKp CENTRIFUGÁLIS TETİVENTILÁTOROK GÉPKÖNYV 30637114-012.2 PS

VENTS VKV/VKH/VKMK/VKMKp CENTRIFUGÁLIS TETİVENTILÁTOROK GÉPKÖNYV 30637114-012.2 PS VENTS VKV/VKH/VKMK/VKMKp CENTRIFUGÁLIS TETİVENTILÁTOROK GÉPKÖNYV 30637114-012.2 PS 2010 ALKALMAZÁS VENTS VKV/ VKH/ VKMK/ VKMKp fémházas centrifugális tetıventilátor, 220 mm-tıl 500 mm-es méretig. (továbbiakban

Részletesebben

ACK4 Láncos ablakmozgató motor

ACK4 Láncos ablakmozgató motor 1 ACK4 Láncos ablakmozgató motor Telepítési telepítési útmutató Kérjük figyelmesen olvassa el a dokumentumot, mert helytelen beüzemelés okozta meghibásodásért a forgalmazó nem vállalja a garanciát! Amennyiben

Részletesebben

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ

HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ HASZNÁLATI és KARBANTARTÁSI ÚTMUTATÓ LZ2504, LZ2505, LZ2508, LZ2510, LZ2805, LZ2810, LZ3006, LZ3009, LZ3012 pizza kemencék Az első működésnél szaga lehet a berendezésnek, amit a szigetelő anyagok és a

Részletesebben

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához

Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához Beállítási utasítás CAME típusú FLY-E Automatika szárnyasajtó meghajtásához A vásárolt terméket csak megfelelı szakismerettel rendelkezı, cégünk által felkészített szakember szerelheti fel, kötheti be

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Csuklókaros kapumotor 900SN-20CS 900SN-20 HU HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TARTALOMJEGYZÉK BIZTONSÁG MUNKA ESZKÖZÖK 3 TECHNIKAI ADATOK MÉRETEK 4 A KAR RÖGZÍTÉSE A KAPUHOZ ÖSSZESZERELÉS 5 KIOLDÁS CSATLAKOZÁSOK A

Részletesebben

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz

ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz 1106 Budapest Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66 Fax: 262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu ZL 90 Vezérlés Amiko és FrogJ motorokhoz magyarországi képviselet Fı alkatrészek 1) Hálózati transzformátor

Részletesebben

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez

BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok. VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez BEÉPÍTÉSI ÚTMUTATÓ VEC típusú központi ventilátorok VEC típusú központi ventilátorok szereléséhez A VEC egy olyan elszívó központi ventilátor család, amelyet kifejezetten a különböző lakó- és kereskedelmi

Részletesebben

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv

UJJLENYOMAT OLVASÓ. Kezelői Kézikönyv UJJLENYOMAT OLVASÓ Kezelői Kézikönyv 2 Funkció leírása Belépés programozási módba MESTER kód megváltoztatása Új felhasználói ujjlenyomat hozzáadása Felhasználói ujjlenyomat törlése F1/F2-S egyszerűsített

Részletesebben

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8

Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Felhasználói Kézikönyv PÁRAELSZÍVÓ BELLA ISOLA EV8 HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért.

Részletesebben

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021

AMV 55 Szelepmozgató motor. Vízoldali beavatkozókhoz. Tartozékok. Frekvencia. Típus Műk.fesz. Rend.sz. AMV V~ 082H3020 AMV V~ 082H3021 Kivitel Alkalmazás, Illeszthetõség Típusválaszték, tartozékok szelepmeghajtó motorokat VL 2, VL és VFS 2 szelepekhez használjuk DN 65-től DN 100 méterig, VF szelepekhez DN 65-től DN 150 méterig használjuk.

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON FEKETE-FEHÉR CMOS KAMERÁVAL MODEL VD-5541M2 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta. Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra

FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra 1 FOAMJET 25 Mobil habtisztító berendezés Élelmiszeripari alkalmazásra Tartalomjegyzék 1. Általános leírás 3 2. Mőszaki adatok 3 3. Bevezetés a berendezés használatába 3 4. Üzembehelyezés 4 5. A berendezés

Részletesebben

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató

TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató TORLIFT II GARÁZSKAPU NYITÓ szerelési és üzemeltetési útmutató 1. A BERENDEZÉS MŐKÖDÉSE Távirányító egy nyomógomb a nyitáshoz, stophoz és záráshoz. A beépített lámpa nyitáskor vagy záráskor 3 percig világít,

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK Műszaki Biztonsági Szabályzat 11/2013.(III.21.) NGM

TARTALOMJEGYZÉK Műszaki Biztonsági Szabályzat 11/2013.(III.21.) NGM TARTALOMJEGYZÉK Műszaki Biztonsági Szabályzat 11/2013.(III.21.) NGM 1. A Műszaki Biztonsági Szabályzat alkalmazási területe 6226 2. Fogalom meghatározások 6226 2.1. Általános fogalom meghatározások 6226

Részletesebben

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK

BIZTONSÁGI KAPCSOLATOK ÁLTALÁNOS LEÍRÁS CAME alap vezérlés 230V-os egyfázisú szárnyaskapu meghajtásokhoz, AF frekvenciakártya kapcsolattal, max. 320W teljesítménnyel. A terméket teljes egészében a CAME Cancelli Automatici SPA.

Részletesebben

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS

U9600. Motor leírás. MotorLeírás U9600. KLING Kft ÁLTALÁNOS LEÍRÁS ÁLTALÁNOS LEÍRÁS A BX-324 tolókapumotor egy a CAME CANCELLI AUTOMATICI S.p.a által tervezett és gyártott elektromos kapunyitó berendezés. A termék háza IP54 védelemmel lett gyártva. Maximális terhelhetıség

Részletesebben

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics

Kezelési utasítás. Demton. Demton Electronics DTH-1 TELEFON HIBRID Kezelési utasítás Demton TISZTELT FELHASZNÁLÓ! A többi gyártóhoz hasonlóan mi is nagyon örülünk, hogy a termékünk megvásárlásával megtisztelt bennünket és támogatta a magyar termékek

Részletesebben

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem

Szelepmozgató AMV 335. Sebesség (választható): - 7,5 s/mm - 15 s/mm Max. közeghőmérséklet: 120 C LED üzemmód jelzés Véghelyzet jelzés Kézi üzem AMV 5 KIVITEL AMV 5 ALKALMAZÁS, ILLESZTHETŐSÉG Az AMV 5 állítómű háromjáratú szelepeknél, VRB, VRG, VF és VL típusoknál alkalmazható, max. DN 80 méretig. A nyomatékkapcsolóval rendelkező fejlett technológia

Részletesebben

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés

Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32. Szerelés és működtetés Hometronic golyóscsap HAV 20, 25, 32 Szerelés és működtetés Alkalmazás Alkalmazás A HAV típusú motoros mozgatású Hometronic golyóscsap ivóvíz vezetékek nyitására zárására szolgál. Vezérlését a Hometronic

Részletesebben

M Ű S Z A K I L E Í R Á S. KKS-2-25A típusú gáznyomásszabályozó család

M Ű S Z A K I L E Í R Á S. KKS-2-25A típusú gáznyomásszabályozó család Kód: B18-0000.04m M Ű S Z A K I L E Í R Á S KKS-2-25A típusú gáznyomásszabályozó család Készült: 2002.06.24. TARTALOMJEGYZÉK Műszaki leírás 1. Általános ismertetés 2. Műszaki adatok 3. Szerkezeti felépítés,

Részletesebben

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN

FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ FERRO GYÁRTMÁNYÚ KERINGETŐSZIVATTYÚK IVÓVÍZ ELLÁTÁSBAN MODELLEK : 0201W KÓD : 25-40 180 0202W KÓD : 25-60 180 0302W - KÓD : 32-60 180 FELHASZNÁLÓK TÁJÉKOZTATÁSÁRA SZOLGÁLÓ INFORMÁCIÓK

Részletesebben

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu

Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu Harkány, Bercsényi u. 18. dimatkft@gmail.com +36 (70) 601 0209 www.dimat.hu SAS816FHL-0 szoba termosztát egy nem programozható elektromos fűtéshez kifejlesztett, digitális hőmérséklet kijelzővel. Padlóérzékelő

Részletesebben

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL

VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL VIDEÓ KAPUTELEFON SZÍNES CMOS KAMERÁVAL CIKKSZÁM: HD-2253 Köszönjük, hogy az általunk forgalmazott terméket választotta! Ez a videó kaputelefon könnyen telepíthető, használata egyszerű. A legoptimálisabb

Részletesebben

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással

Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással s 4 502 ACVATIX Elektromotoros forgató motorok pillangószelepekhez és keverıcsapokhoz 90 -os elfordulással SAL.. SAL31.. AC 230 V tápfeszültség, 3-pont vezérlıjel SAL61.. AC/DC 24 V tápfeszültség, 0 10

Részletesebben

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09)

Netcom100. hu Szerelési utasítás 11. da Installationsvejledning for telefonmodul (2009/09) Netcom100 da Installationsvejledning for telefonmodul 2 hu Szerelési utasítás 11 Tartalomjegyzék 11 Tartalomjegyzék 1 iztonsági tudnivalók és a szimbólumok magyarázata...................... 12 1.1 Szimbólumok

Részletesebben

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS

SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Használati utasítás Elektromos tűzhelyekhez SPT-60 ELS SPT-90 ELS SPT-90/5 ELS Szabványoknak való megfelelőség A gyártó kijelenti, hogy a berendezés megfelel a CEE 90/396 szabványnak, 22/97 előírásnak,

Részletesebben

HERZ Teplomix. HERZ Armatúra Hungária Kft. Budapest, 1106 Keresztúri út 39-41. e-mail: office@herzarmatura.hu * www.herzarmatura.

HERZ Teplomix. HERZ Armatúra Hungária Kft. Budapest, 1106 Keresztúri út 39-41. e-mail: office@herzarmatura.hu * www.herzarmatura. HERZ Teplomix Termosztatikus háromjáratú szabályozószelep a kazán visszatérı ági hımérsékletének emeléséhez Normblatt 7766 2007. jan. kiadás Beépítési méretek, mm kvs (m3/h) kvs (m3/h) Rendelési szám Méret

Részletesebben

Hercules tolókapu motor szerelési leírás

Hercules tolókapu motor szerelési leírás Hercules tolókapu motor szerelési leírás 1 2 Figyelem! Ezen kézikönyvben lévő telepítést csak szakképzett műszaki személy végezheti és nem a végfelhasználó. A telepítést végző szerepe, hogy tájékoztassa

Részletesebben

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal

!!!!! SABIANA. SKYSTAR kazettás fan coil berendezések. airtronics. 1. oldal SABIANA SKYSTAR kazettás fan coil berendezések airtronics 1. oldal 2. oldal ALKALMAZÁS: FONTOS: A berendezés telepítése előtt gondosan olvassa el ezt a kézikönyvet A SkyStar berendezéseket kereskedelmi

Részletesebben

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót!

Starset-Con. Szerelési útmutató. Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! Starset-Con Szerelési útmutató Kérjük felszerelés és üzemelés előtt figyelmesen olvassa át a használati útmutatót! BESZERELÉS ÉS HASZNÁLAT ELŐTT: 1. FIGYELEM: balesetek elkerülése végett az instrukciókat

Részletesebben

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató

VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ. Használati útmutató VIP / WALL CENTRIFUGÁLIS KÖDHŰTŐ! Használati utasítás A készülék első használata előtt figyelmesen olvassa el a használati útmutatót, és őrizze meg későbbi használatra! A használati útmutató az alábbi

Részletesebben

Épületgépészet bevezetı elıadás

Épületgépészet bevezetı elıadás Épületgépészet bevezetı elıadás Szikra Csaba www.egt.bme.hu max. 2m Kémények: Nyitott égésterő falikazánok kéményei Kéménytest min. 2m Füstcsı Gázberendezés Kémények: Zárt égésterő fali kazánok kéményei

Részletesebben

VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV PS

VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV PS RENDELTETÉS: VENTS KAM RENDSZERŐ ELEKTROMOS CENTRIFUGÁLIS VENTILÁTOR GÉPKÖNYV 30637114-010.1-PS A fémházas 146-158 mm lapátátmérıjő VENTS KAM rendszerő elektromos centrifugális ventilátor a továbbiakban

Részletesebben

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre.

J08 AT-C. Gőzös légnedvesítő nagy gőzmennyiségre. 08 561 Elektródás gőz légnedvesítő digitális kijelzővel és beépített páratartalom szabályzóval. Teljesítmény tartomány: 4 kg/h-tól egészen 130 kg/h-ig. Irodaházak Kórházak Gyógyszergyártás Nyomdai eljárások

Részletesebben

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak.

HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék. olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. raelszívó közötti biztonsági távolság minimum

Részletesebben

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra!

Honeywell D04FS. Beépítési Útmutató. Nyomásszabályzó szelep HU1H-1039GE23 R0108. Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Honeywell D04FS Beépítési Útmutató Kérjük őrizze meg a későbbi használatra! Nyomásszabályzó szelep 1. Biztonsági előírások 1. Kövesse a beépítési útmutatót 2. A készüléket csak úgy szabad használni: -

Részletesebben

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. MC Vario Összecsukható állvány

ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ. MC Vario Összecsukható állvány Lapszám: 1/6 ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ Termék: MC Vario Összecsukható állvány Cikkszám: 92020007 Gyártó: METALCONSTRUCT Zrt. 6000. Kecskemét, Főzfás köz 3. Lapszám: 2/6 Az ALKALMAZÁSI ÚTMUTATÓ az MC Vario összecsukható

Részletesebben

SZERELÉSI és KEZELÉSI UTASÍTÁS

SZERELÉSI és KEZELÉSI UTASÍTÁS SZERELÉSI és KEZELÉSI UTASÍTÁS VENTOUX JURA COGNAC típusú hılégfúvók NIAGARA típusú kapulégfüggönyök 2009.01.16. Típusok (méretek): 2110 2115 3110 3115 2210 2215 3210 3215 2310 2315 3310 3315 GARANCIA

Részletesebben

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407

Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Páraelszívó Használati útmutató CTB 6407 CTB 9407 Javaslatok Üzembehelyezés A gyártó nem vállal felelősséget a helytelen vagy nem megfelelő üzembehelyezésből adódó károkért. A minimális biztonsági távolság

Részletesebben

BENINCÁ BILL. Használati és üzembe helyezési utasítás. Figyelmeztetés

BENINCÁ BILL. Használati és üzembe helyezési utasítás. Figyelmeztetés 1 BENINCÁ BILL Használati és üzembe helyezési utasítás Figyelmeztetés A szerelés elkezdése előtt, olvassa el, ezen tájékoztatót. Tilos az eszközt az előírtak ellenére, más célra használni. A felhasználót

Részletesebben

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11

AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 AQUA LUNA aqua_luna_int 08/11 DIGITÁLIS PASSZÍV INFRAÉRZÉKELŐ BEÉPÍTETT VILÁGÍTÁSSAL 1. Tulajdonságok Duál-elemes pyroszenzor. Teljesen digitális mozgásérzékelési algoritmus. Kettős jelelemzés, érték és

Részletesebben

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com

Telepítési útmutató. DEVIreg 610. Elektronikus termosztát. www.devi.com Telepítési útmutató DEVIreg 610 Elektronikus termosztát www.devi.com Tartalomjegyzék 1 Bevezető................. 3 1.1 Műszaki adatok.......... 4 1.2 Biztonsági utasítások...... 5 2 Felszerelési utasítások........

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa

AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa AR5A107W mennyezeti ventilátor lámpa használati útmutató általános biztonsági tudnivalók 1. Mielőtt a hálózati áramkörhöz csatlakoztatjuk a ventilátort, szakítsuk meg az áramkört a központi biztosítékszekrényben

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

Szerelési és karbantartási utasítás

Szerelési és karbantartási utasítás Szerelési és karbantartási utasítás BEFOLYÓ NE 0.1 semlegesítő berendezés Szakemberek számára A szerelés és karbantartás előtt kérjük gondosan átolvasni 7 747 018 487-02/2005 HU 1 Általános 1 Általános

Részletesebben

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

Szűrő berendezések. Használati útmutató. Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01126 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Szűrő berendezések HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Használati útmutató 2014 Ipari mágneses vízszűrők CP1-03-01123 CP1-03-01124 CP1-03-01125 CP1-03-01126 Mágneses szűrők 1. HASZNÁLATI ÉS KARBANTARTÁSI útmutatások 1.1.

Részletesebben

Általános leírás: Tulajdonságok:

Általános leírás: Tulajdonságok: KLING Mérnöki, Ipari és Kereskedelmi Kft 1106 BUDAPEST Gránátos utca 6. Tel.: 433-16-66, Fax:262-28-08 www.kling.hu E-mail: kling@kling.hu Magyarországi Képviselet G2080 24V automatikus sorompó A vásárolt

Részletesebben

A CPS-325A, CPS-325B és CPS-325C névjegyvágók kezelési utasítása

A CPS-325A, CPS-325B és CPS-325C névjegyvágók kezelési utasítása A CPS-325A, CPS-325B és CPS-325C névjegyvágók kezelési utasítása Tartalom Műszaki adatok:... 2 A CPS-325A vágási méretei.... 2 A CPS-325B vágási méretei.... 3 A CPS-325C vágási méretei.... 3 A gép leírása

Részletesebben

PAB 02 típusú ablakátbeszélő

PAB 02 típusú ablakátbeszélő Használati utasítás a SIVA gyártmányú PAB 02 típusú ablakátbeszélő készülékhez Tisztelt Vásárló! Köszönjük, hogy termékünket választotta, remélve, hogy hosszú ideig segíti az Ön munkáját. A biztonság,

Részletesebben

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı

CORONA MWI Rádiózható nedvesenfutó házi vízmérı Alkalmazási terület: Családi házak, kisebb közösségek vízfogyasztásának mérésére. MID engedéllyel rendelkezı mérı: hidegvíz mérésére 50 C ig, 16 bar üzemi nyomásig. Jellemzık Az alkalmazott és a feldolgozott

Részletesebben

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv

T4ML rev.0112. 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer. Felhasználói Kézikönyv T4ML rev.0112 4+n vezetékes, audió keputelefon rendszer Felhasználói Kézikönyv SÜLLYESZTETT DOBOZ TELEPÍTÉSE 1 2 KÜLTÉRI EGYSÉG TELEPÍTÉSE (A) (B) 1650 1850 1450 Eszköz....................... Süllyesztett

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFİZİLAPOKHOZ GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766 GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ TÍPUSÚ GÁZFİZİLAPOKHOZ GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766 GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766 HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766 TÍPUSÚ GÁZFİZİLAPOKHOZ GCS64S1-181765 - GCS74S1-181766 COD.: 04027HUGO - 15.05.2007 A FİZİLAPOK LEÍRÁSA TÍPUSOK: GCS64S1-181765 TÍPUSOK: GCS74S1-181766

Részletesebben

Használati útmutató Gyújtószikramentes hálózati adapter

Használati útmutató Gyújtószikramentes hálózati adapter KERN & Sohn GmbH Ziegelei 1 D-72336 Balingen E-mail: info@kern-sohn.com Telefon: +49-[0]7433-9933-0 Faks: +49-[0]7433-9933-149 Internet: www.kern-sohn.com Használati útmutató Gyújtószikramentes hálózati

Részletesebben

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK

ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK ELEKTROMOS TERMOVENTILÁTOROK TARTALOMJEGYZÉK Alapadatok 3 Felépítés 4 Méretek 5 Műszaki adatok 5 Felszerelés 6 Szabályozás 8 Kapcsolási sémák 9 Légsebesség 9 Keverőelem 10 EL 2 ALAPADATOK EL Fűtőteljesítmény

Részletesebben

Keverőköri szabályozó készlet

Keverőköri szabályozó készlet 0KITZONE00 Szerelési és használati útmutató Tahiti Condensing Tahiti Dual Line Tech Nias Condensing Niua Dual Line Tech Fondital fali kazánokhoz Kedves Vásárló Köszönjük, hogy cégünket és termékünket választotta.

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék

Használat. HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék HU HU Tanácsok és javaslatok A használati útmutató a készülék - olyan leírások, amelyek az Ön által választott típusra nem vonatkoznak. esetleges károkért. elszívó közötti biztonsági távolság minimum 650

Részletesebben

C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C40 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben