Gyakori. kérdések A LÉGKONDICIONÁLÁSRÓL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Gyakori. kérdések A LÉGKONDICIONÁLÁSRÓL"

Átírás

1 Gyakori kérdések A LÉGKONDICIONÁLÁSRÓL

2 2 Bevezető Tökéletes kényelem minden évszakban A Daikin vállalat több mint 80 éve foglalkozik kiváló minőségű légkondicionáló rendszerek kifejlesztésével és gyártásával, amelyek optimális fűtés/hűtés kombinációt kínálnak. Ahhoz, hogy tökéletes kényelmet és teljes körű megoldásokat kínálhassunk lakossági és vállalati ügyfeleink számára, mindemellett pedig óvjuk környezetünket is, a legmagasabb fokú innovációra és minőségre van szükségünk. A Daikin már az es években is úttörőnek számított az innovációk terén. Ilyen múlttal természetes, hogy elkötelezettek vagyunk termékkínálatunk folyamatos fejlesztése iránt, amely kínálatra a Daikin termékeket a kezdettől fogva kiemelő és a versenytársaktól megkülönböztető technológiai kiválóság és minőségi precizitás jellemző. Ugyanakkor tudjuk, hogy a sikerhez elengedhetetlen egy magas szintű háttértámogatás is. Így a garantált csúcstechnológiai megoldások mellett a Daikin a kiváló ügyfélszolgálatra is nagy hangsúlyt fektet, minden országban a legjobb forgalmazókkal és kereskedőkkel együttműködve szolgálja ki ügyfelei igényét. Vitathatatlanul gazdag innovációs kultúránk és páratlan globális szervezetünk kétségkívül hozzásegít minket ambiciózus célunk eléréséhez, hogy a teljes körű kényelmi megoldások első számú szállítója legyünk az egész világon.

3 3 Jelen kiadvány célja az új légkondicionálók vásárlásakor néhány leggyakrabban felmerülő kérdés megválaszolása. A kiadványban 5 csoportba soroltuk a kérdéseket és az ezekre adott könnyen értelmezhető válaszokat: egészség, környezet, technológia, költségek és karbantartás, valamint telepítés. Ha további kérdése merül fel, vagy műszaki támogatásra van szüksége, forduljon bátran a helyi Daikin forgalmazóhoz. A Daikin vállalatnak egy alapvető célja van: tökéletes kényelem biztosítása minden évszakban! Az Önhöz legközelebbi Daikin forgalmazót az alábbi weboldalon keresheti meg: Tartalomjegyzék Egészség Környezet Technológia Költség és karbantartás Telepítés Környezetvédelmi tudatosság

4 EGÉSZSÉG 4

5 5 Megfázhatok a légkondicionáló használatától? Nem. Megfázni kizárólag megfázást okozó vírusoktól lehet. Mindazonáltal a nem megfelelően használt vagy karbantartott légkondicionálók okozhatnak megfázásszerű tüneteket. A légkondicionáló belső alkatrészeinek tisztántartásáról, illetve a penészgombák és baktériumok szaporodásának megakadályozásáról gondoskodó rendszeres karbantartáson felül azzal is ügyelhet egészségére, ha kerüli a túl alacsony hőmérséklet-beállítást a légkondicionáló berendezésen. Mi számít egészséges beltéri hőmérsékletnek? Javasoljuk, hogy a légkondicionálót ne állítsa 25 C alatti, illetve a külső hőmérsékletnél több mint 6 C-kal alacsonyabb hőmérsékletre (DIN szabvány szerint). Ha például kint 32 C a hőmérséklet, akkor a beltéri hőmérsékletet nem ajánlatos 26 C alá állítani. Ha ennél alacsonyabb hőmérsékletet állít be, akkor csökken a beltéri páratartalom, aminek következtében kiszárad az orrban és torokban található nyálkahártya és megfázásszerű tünetek jelentkezhetnek. Rendkívül forró napokon növelhető ez a hőmérséklet különbség, de a 10 C-ot így sem szabad meghaladnia. Ellenkező esetben szervezetünket ún. hidegsokk jellegű stressznek tesszük ki, amikor hideg környezetből melegbe, majd onnan ismét hideg környezetbe megyünk. A légkondicionáló által befújt levegő tisztább a környezeti levegőnél? A Daikin Ururu Sarara kivételével a hagyományos légkondicionálók kizárólag a beltéri levegőt keringetik. Számos modellben van légtisztító szűrő a beltéri levegő tisztítása érdekében, így elmondható, hogy egy megfelelően karbantartott légkondicionáló által befújt levegő tisztább a normál beltéri levegőnél. Az, hogy a légkondicionáló által befújt levegő tisztább-e a környezeti levegőnél, számos tényezőtől függ, ideértve a külső környezetben (ipari szennyezés, forgalom) és a beltérben található szennyező anyagok (vegyszerek, szintetikus szövetanyagok stb.) forrását és intenzitását. A Daikin Ururu Sarara a maga nemében egyedülálló, hiszen tisztított külső levegőt is képes bevezetni a helyiségbe, miközben a beltéri levegőt a Daikin Streamer légtisztító technológia segítségével tisztítja meg. A légkondicionálók használata okozhat allergiás reakciókat és egyéb betegségeket? Nem. A megfelelően karbantartott (értsd: rendszeresen kitisztított) és rendeltetésszerűen használt légkondicionálók nem okoznak allergiás reakciókat és betegségeket. A megfelelő karbantartás és tisztítás azért fontos, mert a légkondicionáló néhány belső alkatrésze rendszeresen átnedvesedik. A nedves részeket rendszeresen meg kell tisztítani a penészgombák és baktériumok elszaporodásának megelőzése érdekében.

6 6 KÖRNYEZET

7 7 A légkondicionálók okozhatnak huzatot a lakásban? A légkondicionálót úgy állíthatja be a lakásban, hogy az az Ön által kívánt irányba fújja a levegőt. Ha a beállítani kívánt és a jelenlegi hőmérséklet csak kis mértékben tér el egymástól, akkor a modern légkondicionálók képesek készenléti módban működni, mely során a ventilátorok minimális fordulatszámon forognak. A különféle beállítások segítségével a huzat kialakulása könnyedén elkerülhető. A légkondicionálók károsítják az ózonréteget a CFC (kloro-fluorokarbon)-k által? Nem. Európában 2004 óta tilos CFC-t tartalmazó légkondicionálókat forgalmazni. Gyakorlatilag a napjainkban kapható összes légkondicionáló az ózonrétegre ártalmatlan hűtőközeggel működik. Alhatok éjszaka úgy, hogy a légkondicionáló bekapcsolva marad? Nem túl hangos a berendezés? Ez leginkább az adott légkondicionáló berendezés modelljétől függ. A Daikin által gyártott, kereskedelemben kapható légkondicionálók a legcsendesebbek között vannak, amelyek akár 19 db(a) zajszint mellett is képesek működni. Ez a zajszint a falevelek finom susogásának vagy a nyugodt légzés hangerejének felel meg. Kizárólag falra szerelt, doboz formájú légkondicionálók léteznek? Az oldalfalra szerelt egységek a leginkább elterjedtek napjainkban, azonban számos egyéb kivitelű modell is létezik. Például a padlón álló modellek a padló közelébe szerelhetők, akár egy radiátor, míg a mennyezeti modellek a mennyezetre függesztve segítenek takarékoskodni a falfelülettel. Ezenkívül léteznek még légcsatornázható egységek, amelyeket rejtett mennyezeti egységeknek is neveznek. Ezek teljesen el vannak rejtve az emberi szem elől, hiszen vagy egy szerver teremben találhatók, vagy az álmennyezetbe építik őket. Ezek az egységek a levegőt légcsatornákon keresztül juttatják el a kívánt helyiségbe vagy helyiségekbe.

8 8 TECHNOLÓGIA

9 9 Mit jelent az inverter kifejezés? Az inverter a modern légkondicionálókban használt elektronikus alkatrész műszaki megnevezése, mely a kompresszorok fordulatszámának változtatásával folyamatosan szabályozza a teljesítményt. A kevésbé fejlett, régebbi ki/bekapcsolós kompresszorral működő légkondicionálókhoz képest az inverteres modellek 30 50%-kal kevesebb áramot fogyasztanak a teljes hűtési szezon során. Mit jelent a hűtőközeg kifejezés légkondicionálóknál? A szoba hűtéséhez szükséges hőenergiát el kell vonni a szobából, majd kifújni a külső környezetbe. A légkondicionáló csővezetékében áramló hűtőközeg feladata ezen hőenergia szállítása a beltéri és kültéri környezet között. Az alkalmazott anyagok olyan jellemzőkkel rendelkeznek, amelyek nem csak energiahatékonnyá, hanem biztonságossá is teszik a folyamatot. Használhatok egy kültéri egységhez több beltéri egységet? Igen. Ez könnyedén megvalósítható az ún. több beltéri egységes (multi-split) konfigurációval. Ezekre a kültéri egységekre akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható. A légkondicionálók a hűtés mellett hatékony fűtést is képesek garantálni? Igen. A hőszivattyús légkondicionálóval történő fűtés napjainkban a leginkább energiahatékony és általában a leginkább költséghatékony fűtési módnak számít. Még a hagyományos radiátorok vizét melegítő hőszivattyúknál is hatékonyabb, hiszen a hőszivattyús légkondicionáló berendezés közvetlenül a beltéri levegőt fűti, míg a levegő-víz vagy a geotermikus hőszivattyúk először a vizet melegítik fel, majd a víz fűti fel a helyiségeket, ezen plusz lépés során pedig energiaveszteség lép fel.

10 10 KÖLTSÉGEK ÉS KARBANTARTÁS

11 11 Mennyi áramot fogyaszt egy légkondicionáló? A modern légkondicionálók kevesebb áramot fogyasztanak, mint ahogy Ön gondolná. Így például a közepes méretű szobákhoz ajánlott Daikin FTXS25L + RXS25L rendszer egy átlagos hűtési szezon alatt körülbelül 137 kwh áramot fogyaszt (az EN szabvány szerint). Ez normál magyar áramdíjak mellett (48,11 Ft/kWh) kicsit kevesebb, mint Ft. Ne feledjük azonban, hogy a tényleges energiafogyasztás a légkondicionáló használati módjától, valamint az adott modell hatásfokától is függ. Milyen gyakran kell átvizsgáltatnom a légkondicionálómat? Ez a helyi (országos) hatósági előírásoktól függően változó. Mindazonáltal a Daikin évenkénti átvizsgálását és karbantartást javasol, hiszen így nem csak a berendezés hosszú élettartamát és hibamentes működését segítheti elő, hanem a kiadvány korábbi részében tárgyalt egészségügyi problémákat is megelőzheti. Várhatóan milyen hosszú egy újonnan vásárolt légkondicionáló élettartama? Megfelelő használat és karbantartás esetén a Daikin légkondicionáló berendezések várható élettartama körülbelül 14 év. Nem ritkák azonban a jelenleg több mint 20 éve forgalomban lévő Daikin berendezések sem. A légkondicionálóval történő fűtés olcsóbb, mint a hagyományos (pl. gázos) fűtési módok? Ez nagy mértékben függ az adott ország áram- és gázdíjától, de a világ számos pontján olcsóbb a légkondicionálóval történő fűtés. Ez részben annak köszönhető, hogy a fűtés során a hőszivattyús légkondicionálók a hőenergia nagy részét a külső környezeti levegőből nyerik ki, ami teljesen ingyenes mindenki számára! A Magyarországon elérhető H -tarifának* a hőszivattyús légkondicionálóval történő fűtés akár 35-40%-kal olcsóbb lehet a gázkazános fűtésnél. Ezt a gazdaságosságot a légkondicionáló energiacímkéje is jelentősen befolyásolja. * a H -tarifáról érdeklődjön a helyi Daikin forgalmazónál

12 12 TELEPÍTÉS

13 13 Mindenféle lakásba lehet légkondicionálót szerelni? Gyakorlatilag igen. A legtöbb lakossági légkondicionáló kis súlyú, így akár gipszkarton falakra is felszerelhetők. Az egyetlen kritikus követelmény, hogy a lakás megfelelő és jó minőségű áramellátással rendelkezzen. Elképzelhető, hogy a dízelgenerátorok által előállított elektromos áram nem elég jó minőségű az inverteres légkondicionálók működtetéséhez. A légkondicionáló berendezéseket bárki beszerelheti, vagy csak szakértők? A légkondicionálók szereléséhez speciális szerszámok és műszerek szükségesek, így azt minden esetben szakembernek kell elvégeznie. Nem szabad megfeledkezni a légkondicionálókban található hűtőközegről sem, mely miatt a Kiotói Egyezmény értelmében a legtöbb országban hatályos törvények csak tanúsítvánnyal rendelkező szakemberek részére engedélyezik a légkondicionáló berendezések telepítését és karbantartását. Mennyi időbe telik egy légkondicionáló rendszer beszerelése? A legtöbb esetben maximum egy nap alatt beszerelhető a légkondicionáló rendszer. Ez azonban számos tényezőtől függ, ideértve a falak számát, amelyen a hűtőközeg vezetéknek át kell mennie, az elektromos tápellátás lakáson belüli helyét, illetve hogy a kapcsolótáblán van-e szabad érintkező a légkondicionáló berendezés bekötéséhez. Milyen szempontok alapján kell kiválasztani a lakásomhoz illő légkondicionáló méretét/teljesítményét? A megfelelő teljesítményű/méretű légkondicionáló kiválasztását szakemberre kell bízni, hiszen nem csak a hűteni/fűteni kívánt szobák számát kell figyelembe venni, hanem a nyílászárók méretét és elhelyezkedését, az ablakok napsütéssel szembeni árnyékolását stb. Általános szabályként elmondható, hogy a helyiség légkondicionálásához négyzetméterenként 60 W és 120 W közötti hűtési teljesítmény szükséges.

14 14 Környezetvéde tudatosság A légkondicionálás javítja a beltéri levegő minőségét, kellemes munka- és lakókörnyezetet biztosítva akár a legzordabb klímájú vidékeken is. A környezet fokozott védelme érdekében a Daikin napjainkban egyre inkább a gyártási és üzemelési folyamatok környezetre gyakorolt hatásainak csökkentésére törekszik. Ennek eredményeképpen az új, energiatakarékos berendezéseivel és innovatív gyártási technológiákkal a lehető legalacsonyabbra csökkentette a környezeti hatásokat. Környezetvédelem iránti elkötelezettség A környezet védelme a Daikin gyártási folyamatok minden lépését áthatja, a tervezéstől egészen a gyártósorokig és az alkalmazottak mindennapi teendőiig. A Daikin saját fejlesztésű inverteres technológiával ellátott hőszivattyúi páratlan beltéri fűtési komfortszintet és hatékonyságot nyújtanak. Hőszivattyú hatékonyság A hőszivattyúk energiát vonnak ki a kültéri levegőből, még a leghidegebb téli napokon is. A Daikin rendszerek kényelmes és hatékony beltéri fűtést biztosítanak és teljesítik a szigorú ipari fűtési és hűtési követelményeket is. Hulladékmennyiség csökkentése A Daikin volt az első európai légkondicionálógyártó vállalat, amely megszerezte az ISO14001 környezetvédelmi tanúsítványt és ma már az összes Daikin gyár és leányvállalat rendelkezik ezzel a minősítéssel. A vállalat nulla hulladék irányelve biztosítja a termékek újrahasznosítását, újra felhasználását vagy javítását. Újrahasznosított anyagok A Daikin gyártási folyamatainak szerves része az anyagok újrahasznosítása. Az előkezelt szennyvízből származó üledéket például felhasználják a cementgyártásban. A más típusú hulladékok újrahasznosítását az újra felhasználható csomagolások is támogatják.

15 15 lmi Európa új energiaminősítési címkéje: magasabb mérce az energiahatékonyságban A felhasználók új teljesítményi feltételekről való tájékoztatásához Európában egy új energiaminősítési címkét is bevezetnek. Az aktuális, 1992-ben bevezetett energiacímke jelentős hatással bírt. A vásárlók az egységes címkézési adatok alapján össze tudták hasonlítani a termékeket és tájékozottabb döntést tudtak hozni. A január 1-től érvénybe lépő új címke lehetővé teszi a végfelhasználók még jobb tájékoztatását, mivel a szezonális hatékonyság a légkondicionáló teljes szezonban mért hatékonyságát mutatja. Az új energiacímke A+++-tól D-ig terjedő skálát tartalmaz a sötétzöldtől (leginkább hatékony) egészen a vörös (legkevésbé hatékony) színjelzésig. Az új címkén található információk közé tartozik a szezonális fűtési (SCOP) és hűtési (SEER) hatékonyság, illetve éves energiafogyasztás és zajszint. A Daikin vezető szerepet tölt be a szezonális hatékonyságban Habár az Öko-design előírás támasztotta feltételeknek igen nehéz megfelelni, a Daikin már érvénybe lépése előtt alkalmazta előírásait a termékek megtervezésében. A Daikin 2010-ben bemutatott új, kiskereskedelmi termékcsaládja minden tekintetben megfelelt a szezonális hatékonyság követelményeinek. A termékcsalád Seasonal Smart sorozata már mindenben megfelel a 2014-es előírás minimális követelményeinek. Napjainkban a Daikin 12 kw alatti teljesítményű teljes lakossági és kiskereskedelmi terméksorozata szezonális hatékonyságra optimalizált.

16 DAIKIN HUNGARY KFT. Fehérvári út 84/a, HU-1117 Budapest Tel.: , Fax: office@daikin.hu, A Daikin termékek forgalmazója:

TELJESEN SÍK, RASZTER MÉRETŰ KAZETTÁS EGYSÉGEK. Lenyűgöző forma és innovatív technológia. egysége

TELJESEN SÍK, RASZTER MÉRETŰ KAZETTÁS EGYSÉGEK. Lenyűgöző forma és innovatív technológia. egysége TELJESEN SÍK, RASZTER MÉRETŰ KAZETTÁS EGYSÉGEK Lenyűgöző forma és innovatív technológia egysége Teljesen sík, raszter méretű kazettás egységek Lenyűgöző forma és innovatív technológia egysége A piacvezető

Részletesebben

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER

HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER HŐSZIVATTYÚK AEROGOR ECO INVERTER FEJLETT INVERTERES TECHNOLÓGIA. Aerogor ECO Inverter Az új DC Inverter szabályzású Gorenje hőszivattyúk magas hatásfokkal, környezetbarát módon és költséghatékonyan biztosítják

Részletesebben

Termék. ortfólió SPLIT ALKALMAZÁSOK

Termék. ortfólió SPLIT ALKALMAZÁSOK Termék ortfólió 2013 SPLIT ALKALMAZÁSOK OLDALFALI EGYSÉG FTXR-E Ururu Sarara Hatékony légtisztítás Daikin Flash Streamer technológiával URURU párásítás: optimális szinten tartja a páratartalmat külön vízcsatlakozás

Részletesebben

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK

LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK 002 Magasfokú energiahatékonyság Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett, inverter technológiája erőteljes teljesítményt biztosít minimumra csökkentett energiafogyasztás

Részletesebben

Levegő-víz inverteres hőszivattyú

Levegő-víz inverteres hőszivattyú Levegő-víz inverteres hőszivattyú RENDSZER FELÉPÍTÉSE Levegő-víz hőszivattyú rendszer A Carrier bemutatja az XP Energy a lakossági fűtési megoldást megújító levegő-víz hőszivattyú rendszert. Az energia

Részletesebben

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FTXS-20-25K/CTXS-15-35K FTXS35-42-50K FTXS-60-71G. SEER besorolás: akár A++ energiaosztály. Diszkrét, modern formák

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FTXS-20-25K/CTXS-15-35K FTXS35-42-50K FTXS-60-71G. SEER besorolás: akár A++ energiaosztály. Diszkrét, modern formák Légkondicionálók Fűtés és hűtés O l d a l f a l i e g y s é g SEER besorolás: akár A++ energiaosztály Diszkrét, modern formák Különösen csendes működés A megfelelő teljesítményű egység a megfelelő méretű

Részletesebben

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN

KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN KLÍMABERENDEZÉS A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A CITROËN TANÁCSAI SEGÍTENEK A KARBANTARTÁSBAN A KLÍMABERENDEZÉS NEM CSAK KÉNYELME, HANEM BIZTONSÁGA SZEMPONTJÁBÓL IS ALAPVETŐEN FONTOS Autójának

Részletesebben

Körbe kifúvós, kazettás egység

Körbe kifúvós, kazettás egység Körbe kifúvós, kazettás egység Körbe kifúvós, kazettás egység FCQG-F, FCQHG-F / RZQG-L-, RZQSG-L-, RXS-J/F»» A 360 -os légbefúvás egyedülálló légeloszlást biztosít»» Az opcionálisan választható, automatikusan

Részletesebben

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés

ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés ÚJ AVANT Széria (RAS-077-167SKV-E5) Modern dizájn - Kifinomult megjelenés Toshiba DC Hybrid Inverter Toshiba, az Inverter-technika feltalálója A Toshiba 1980-ban kifejlesztette az inverter-technológiát,

Részletesebben

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek

Lakossági. Hatékony és takarékos. Oldalfali készülékek Lakossági Oldalfali készülékek Hatékony és takarékos A Daikin oldalfali készülékeivel modern, gazdaságos és hatékony módon lehet biztosítani a tavasz érzetét bármelyik helyiségben, éjjel-nappal, minden

Részletesebben

1. A fejlesztés célja

1. A fejlesztés célja FTXB-C & RXB-C 1. A fejlesztés célja A Daikin célja az RXB-C és FTXB-C típusú készülékkel, egy magas minőségű belépő inverter gyártása a lakossági piacra, kiváló ár-érték arányban. 2. Külső kinézete 25

Részletesebben

Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek. Nagy Roland

Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek. Nagy Roland Daikin Altherma alacsony vízhőmérsékletű rendszerek Nagy Roland Nagy Roland New Daikin Altherma LT Range 2012 2 Piaci trendek Milyen igények lépnek fel a fűtési piacon? Az új épületek egyre alacsonyabb

Részletesebben

Komfort és dizájn ötvözése

Komfort és dizájn ötvözése Komfort és dizájn ötvözése Tökéletes kényelem A Daikin bemutatja a -t > KÖZÉPPONTBAN A KÉNYELEM A Nexura igazi kényelmet varázsol otthonába. A hűvös nyári szellőt idéző hűtéssel vagy egy különleges, egyedi

Részletesebben

Hiába keresel, rejtve maradok... VRV IV hőszivattyús rendszer beltéri beszereléshez

Hiába keresel, rejtve maradok... VRV IV hőszivattyús rendszer beltéri beszereléshez i Hiába keresel, rejtve maradok... VRV IV hőszivattyús rendszer beltéri beszereléshez Láthatatlan telepítés Hiába keresel, rejtve maradok... A Daikin VRV IV i-series a legtökéletesebben integrálható, környezetébe

Részletesebben

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett

Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett Hybrid Inverter Tiszta levegő jelentős megtakarítások mellett A/A ENERGIAOSZTÁLY Jó hír a pénztárcájának! Az AA energiaosztályú (10, 13 és 18-as méretek) Toshiba termékek mindig magas teljesítményt és

Részletesebben

P09MN P12MN H09AK H12AK. - Alacsonyfokú fűtés. - Plasmaster ionizátor. - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő

P09MN P12MN H09AK H12AK. - Alacsonyfokú fűtés. - Plasmaster ionizátor. - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő Lakossági légkondicionálók 2013 P09MN P12MN - Alacsonyfokú fűtés - Plasmaster ionizátor - Antivírus szűrő - Antiallergén szűrő - Honey Comb szűrődizájn - Néma üzemmód - Ferdelapátos ventilátor H09AK H12AK

Részletesebben

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid

Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Két szóból kihoztuk a legjobbat... Altherma hibrid Elromlott a gázkazánom és gyorsan ki kell cserélnem Az ügyfelek elvárásai szeretnék hőszivattyút használni, de azt hallottam, hogy nem lenne hatékony

Részletesebben

Jellemzők áttekintése

Jellemzők áttekintése 6 Jellemzők áttekintése A GREE különleges figyelmet fordít termékei minőségére és hosszú élettartamára, ezért klímaberendezései kiváló minőségűek és hibamentesek. A GREE fejlesztői kiemelt hangsúlyt fektetnek

Részletesebben

A rendszer összetevői:

A rendszer összetevői: Korábbi cikkünkben már említettük, hogy a Columbus Klímaértékesítő Kft. az általa forgalmazott termékek közé felvette a CHIGO európai piacra szánt berendezéseit. A CHIGO VRF (változó hűtőközeg tömegáramú

Részletesebben

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13

EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN 2012 / 13 FŰTÉS Iroda HŰTÉS Szerverszoba 2012 / 13 EGYIDEJŰ FŰTÉS ÉS HŰTÉS OPTIMÁLIS ENERGIAHATÉKONYSÁG NAGY ÉPÜLETEKBEN Bemutatjuk az új TOSHIBA SHRM rendszert Bemutatjuk az SHRM, Super Heat Recovery Multi rendszert,

Részletesebben

Fisher Free multi inverter

Fisher Free multi inverter Fisher Free multi inverter Hűtsön, vagy fűtsön* otthonában egyetlen kültéri egységgel! Egy kültéri 5 beltéri egység A Fisher Free Multi Inverter egyetlen kültéri egységéhez akár 5 beltéri egység is csatlakoztatható,

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító.

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító. Tartalomjegyzék Távirányító 1 Modell kód 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7 Multisplit 8 Multisplit kombinációs táblázat 10 Kazettás monosplit 12 Légcsatornázható

Részletesebben

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val

Geotermikus hőszivattyú Geopro GT. Élvezze a Föld melegét Geopro-val Geotermikus hőszivattyú Geopro GT Élvezze a Föld melegét Geopro-val Környezetbarát hőenergia a talajból Mindannyian természetes környezetben élünk, és nagymértékben függünk tőle. Ezért kötelességünk, hogy

Részletesebben

emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE

emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE emura DAIKIN EMURA: FORMA & FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA A DAIKIN LEGÚJABB LÉGKONDICIONÁLÓ BERENDEZÉSE 01 TÖKÉLETES KOMFORT EGÉSZ ÉVBEN A Daikin új oldalfali légkondicionáló berendezése, a Daikin Emura a modern

Részletesebben

CA légrétegződést gátló ventilátorok

CA légrétegződést gátló ventilátorok CA légrétegződést gátló ventilátorok MŰSZAKI INFORMÁCIÓ A SZERELŐ ÉS A FELHASZNÁLÓ SZÁMÁRA 2019.03.20. - 2 - A CA típusjelű ventilátorokat nagy légterű, nagy belmagasságú, ipari, kereskedelmi és szolgáltató

Részletesebben

Mennyezeti készülék TÖKÉLETES KÖRNYEZET. Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás.

Mennyezeti készülék TÖKÉLETES KÖRNYEZET. Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás. TÖKÉLETES KÖRNYEZET Mennyezeti készülék Főbb jellemzők Tetszetős kialakítás Alacsony zajszint Optimális légeloszlás Mennyezeti beltéri egység Digital Inverter, Super Digital Inverter, BIG Digital Inverter,

Részletesebben

innovatív megoldások -tól

innovatív megoldások -tól innovatív megoldások A -tól MDV monosplit Split egység RAF-026A-SP RAF-035A-SP RAF-053A-SP RAF-071A-SP Split egység RAF-026A-SP RAF-035A-SP RAF-053A-SP RAF-071A-SP Beltéri egység RAF-026A-IU RAF-035A-IU

Részletesebben

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében

A HATÉKONYSÁG. Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében HTÉKONYSÁG NYER Ecodesign-irányelvek a nagyobb környezettudatosság érdekében 20%... több megújuló energia... kevesebb elsődleges energiafelhasználás... kisebb CO 2 -kibocsátás z Európai Unió magas célokat

Részletesebben

Hőszivattyús rendszerek. HKVSZ, Keszthely 2010. november 4.

Hőszivattyús rendszerek. HKVSZ, Keszthely 2010. november 4. Hőszivattyús rendszerek HKVSZ, Keszthely 2010. november 4. Tartalom Telepítési lehetőségek, cél a legjobb rendszer kiválasztása Gazdaságosság üzemeltetési költségek, tarifák, beruházás, piacképesség Környezetvédelem,

Részletesebben

Tökéletes komfort és dizájn ötvözése

Tökéletes komfort és dizájn ötvözése Tökéletes komfort és dizájn ötvözése Tökéletes kényelem A Daikin bemutatja a -t > KÖZÉPPONTBAN A KÉNYELEM A Nexura igazi kényelmet varázsol otthonába. A hűvös nyári szellőt idéző hűtéssel vagy egy különleges,

Részletesebben

Daikin Sensira. Frissítően innovatív. Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység

Daikin Sensira. Frissítően innovatív. Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység Daikin Sensira Frissítően innovatív Kiváló energiahatékonyságot és komfortszintet biztosító diszkrét oldalfali egység Miért a Daikin? 2 A Daikin küldetése a tökéletes beltéri klíma létrehozása. A klímaszabályozási

Részletesebben

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. Levegı-víz hıszivattyúk

Tóth István gépészmérnök, közgazdász. Levegı-víz hıszivattyúk Tóth István gépészmérnök, közgazdász Levegı-víz hıszivattyúk Levegő-víz hőszivattyúk Nem hőszivattyús üzemű folyadékhűtő, hanem fűtésre optimalizált gép, hűtés funkcióval vagy anélkül. Többféle változat:

Részletesebben

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés

Fűtés és hűtés. Légkondicionálók FVXS-F. Ideális ablak alá történő telepítéshez. Rugalmas telepítés. Extra csendes működés 䄀攀 挀 渀搀 渀愀 瀀攀渀 甀 甀渀 䌀渀昀 倀 攀 昀 吀攀 愀ᤂ 攀瀀 洀 渀 猀栀眀 洀ⴀ 甀氀 渀猀 甀 䴀戀 氀 㨀 㜀㔀㔀 㔀㐀 㐀 䘀 砀 㨀 㠀 㤀 㔀 㐀 䘀愀砀 㨀 㠀 㐀㤀 㜀㤀㤀 䔀ⴀ 洀愀 氀 㨀 昀 昀 挀 攀䀀戀甀攀渀 栀 戀甀攀渀 栀ⴀ 猀 栀瀀 匀 攀㨀 眀眀眀 䄀搀 攀猀 愀㨀匀 䠀攀氀 愀搀攀 츀 渀 攀 嘀 Ⰰ 渀 㠀Ⰰ 匀 Ⰰ 䈀甀挀 甀 攀ᤂ Légkondicionálók

Részletesebben

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos

Estia 5-ös sorozat EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ. Főbb jellemzők. További adatok. Energiatakarékos EGY RENDSZER MINDEN ALKALMAZÁSHOZ Estia 5-ös sorozat Főbb jellemzők Hűtés, fűtés és használati melegvíz termelés Kompresszor szabályozási tartománya 10 és 100% között van Nincs szükség kiegészítő segédfűtésre

Részletesebben

A természetes. ombináció. DAikin Altherma

A természetes. ombináció. DAikin Altherma A természetes ombináció DAikin Altherma HIBRID HŐSZIVATTYÚ 2 Egyedülálló ehetőség családi házak, lakások fűtésére! Lakástulajdonosok részéről egyre nő az igény, hogy a meglevő fűtési rendszereket, elsősorban

Részletesebben

Ideális hőmérséklet. és kiemelkedő kényelem. Egy lélegzetvételnyi friss levegő. 6. Érzék funkció. Precíz beállíthatóság a nagyobb kényelemért

Ideális hőmérséklet. és kiemelkedő kényelem. Egy lélegzetvételnyi friss levegő. 6. Érzék funkció. Precíz beállíthatóság a nagyobb kényelemért INNOVÁCIÓ Ideális hőmérséklet és kiemelkedő kényelem 6. Érzék funkció z intelligens 6. Érzék funkció érzékeli a szoba hőmérsékletét, és automatikusan kiválasztja a hűtés, a fűtés, a páramentesítés vagy

Részletesebben

Lakossági légkondicionálók

Lakossági légkondicionálók Lakossági légkondicionálók 2017 FUNKCIÓK STYLIST ARTCOOL ATHENA SILENCE PLUS SILENCE COMFORT Aktív energiaszabályozás Energiafogyasztás kijelző Wifi (előkészítés) (előkészítés) Négyirányú légterelés (előkészítés)

Részletesebben

TERVEZŐI KONFERNCIA. EuP LOT10 előadja: Katona István. * TERVEZŐI KONFERENCIA* 2012 április 26. * Jankovich Kúria - Rácalmás * ATLANTISZ KLÍMA 2012

TERVEZŐI KONFERNCIA. EuP LOT10 előadja: Katona István. * TERVEZŐI KONFERENCIA* 2012 április 26. * Jankovich Kúria - Rácalmás * ATLANTISZ KLÍMA 2012 TERVEZŐI KONFERNCIA 2012 EuP LOT10 előadja: Katona István 2012 A BIZOTTSÁG 206/2012/EU RENDELETE (2012. március 6.) a 2009/125/EK európai parlamenti és tanácsi irányelvnek a légkondicionáló berendezések

Részletesebben

Egyedülálló tulajdonságok

Egyedülálló tulajdonságok Egyedülálló tulajdonságok Magasfokú energiahatékonyság Az LG kiváló hatékonyságú, továbbfejlesztett Inverter V technológiája és az aktív energiamegtakarítási jellemzők hathatós teljesítményt nyújtanak,

Részletesebben

LG légkondicionálók 2009. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval!

LG légkondicionálók 2009. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! LG légkondicionálók 2009 Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! w w w. l g. h u Super Inverter S09AQ NB0 / S12AQ NB0 Energiatakarékos működés Neo-Plazma légtisztító

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

ahol az innováció és a kreativitás találkozik

ahol az innováció és a kreativitás találkozik ahol az innováció és a kreativitás találkozik Stylish oldalfali egység A kényelemért tervezve A Daikin, a több mint 90 éves tapasztalatával a légkondicionálók és klímaszabályozó megoldások terén a legjobb

Részletesebben

LG légkondicionálók 2010. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval!

LG légkondicionálók 2010. Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! LG légkondicionálók 2010 Élvezze a nyugodt, csendes környezetet, a tiszta levegőt LG légkondicionálóval! w w w. l g. h u Super Inverter CS09AF/S09AF NH0 CS12AF/S12AF NH0 Optimalizált légáram hűtés és fűtés

Részletesebben

MDV LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK. innovatív megoldások

MDV LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK. innovatív megoldások MDV LAKOSSÁGI LÉGKONDICIONÁLÓK innovatív megoldások RG36B/BGE Infra távirányító Ki / Be Kapcsolás Hômérséklet növelés Hômérséklet csökkentés Csendes Üzemmód Ventillátor sebesség Legyezô Be / Ki Idôzítés

Részletesebben

Kompakt VRV IV hőszivattyúk lakossági és kiskereskedelmi alkalmazásra. Hiába keresel, rejtve maradok...

Kompakt VRV IV hőszivattyúk lakossági és kiskereskedelmi alkalmazásra. Hiába keresel, rejtve maradok... Kompakt VRV IV hőszivattyúk lakossági és kiskereskedelmi alkalmazásra Hiába keresel, rejtve maradok... Miért érdemes a Daikin VRV IV S-series egységeket választani? Rendkívül hatékony, megbízható Daikin

Részletesebben

-10% április 30-ig! Akció

-10% április 30-ig! Akció construma Akció! -10% április 30-ig! Akció 2012 URURU-SARARA A komplett légkondícionáló csúcskategória Hûtés, fûtés, pásítás, pátlanítás, szellõzés 3D légszállítás URURU pásítás SARARA pátlanítás Légtisztítás

Részletesebben

Termék. portfólió LAKOSSÁGI ÉS KISKERESKEDELMI TERMÉKEK

Termék. portfólió LAKOSSÁGI ÉS KISKERESKEDELMI TERMÉKEK Termék portfólió LAKOSSÁGI ÉS KISKERESKEDELMI TERMÉKEK Lakossági energiaosztályokkal (SEER/SCOP, átlagos éghajlat) Beltéri ek Páros/multi alkalmazás RXR-E RXG-K RXG-K RXS-F Típus Modell Termék neve 15

Részletesebben

klímaberendezések 2014

klímaberendezések 2014 klímaberendezések 2014 bemutatkozás A Nord klímaberendezések, a legkorszerűbb és leginnovatívabb megoldások segítségével kínálnak tökéletes megoldást Önnek és családjának. A környezetbarát, energiatakarékos

Részletesebben

RESIDENT OTTHONI KLÍMA

RESIDENT OTTHONI KLÍMA RESIDENT OTTHONI KLÍMA Toshiba fix fordulatos flexi készülék, otthoni alkalmazásra. Elegáns, kompakt fali készülék, harmonikusan illeszkedik bármilyen stílusú otthonba. Nagy teljesítményű, precíz, nagyon

Részletesebben

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő)

P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S. NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) P I A C V E Z E T Ő I P A R I H Ő V I S S Z A N Y E R Ő S S Z E L L Ő Z T E T É S NILAN VPM 120-560 Aktív hővisszanyerés és hűtés (levegő/levegő) NILAN VPM 120-560 Ipari hővisszanyerős szellőztető hűtéssel

Részletesebben

Az ásványgyapot új generációja

Az ásványgyapot új generációja Az ásványgyapot új generációja Egy selymes tapintású, kristálytiszta, nem éghető hő- és hangszigetelő ásványgyapot az URSA-tól PureOne az ásványgyapot új generációja URSA az Ön partnere elkötelezett a

Részletesebben

J A G A F R E E D O M C L I M A

J A G A F R E E D O M C L I M A J A G A F R E E D O M C L I M A Energiahatékonyság, fenntarthatóság és design! Szerény mérete ellenére a Freedom Clima egyben nagy teljesítményű fűtő- és hűtő, szabadon álló rendszer, mely csendesen és

Részletesebben

Hőszivattyús S-sorozatú VRV IV

Hőszivattyús S-sorozatú VRV IV Hőszivattyús S-sorozatú VRV IV A legkisebb VRV A piacon kapható legkompaktabb egység 823 mm magas és 94 kg 22 Vezérlőrendszerek Beltéri egységek VRV típusú beltéri egységek Lakóépületi beltéri egységek

Részletesebben

Osztott rendszerû klímaberendezések

Osztott rendszerû klímaberendezések Osztott rendszerû klímaberendezések INNOVATION IS LIFE A HISENSE Air-Conditioners Ltd. Kína egyik legnagyobb és legfejlettebb légkondícionáló berendezés gyártója. Éves szinten több millió darab légkondicionáló

Részletesebben

MDV LÉGKONDICIONÁLÓK. innovatív megoldások

MDV LÉGKONDICIONÁLÓK. innovatív megoldások MDV LÉGKONDICIONÁLÓK innovatív megoldások RG36B/BGE Infra távirányító Ki / Be Kapcsolás Hőmérséklet növelés Hőmérséklet csökkentés Csendes Üzemmód Ventillátor sebesség Legyező Be / Ki Időzítés Be Alvás

Részletesebben

A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S

A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S A fejlődés mindenekelőtt P A D L Ó F Ű T É S következetesség a választásainkban. Az ember mindig is szeretett jobb élőhelyet kialakítani magának. Az Uponor ebben nyújt segítséget. Mert ha egész évben kellemes

Részletesebben

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek

BEVÁLT MINŐSÉG A LEGTÖBB EXTRÁVAL! INVERTERES MULTI kültéri egységek INVERTERES MULTI kültéri egységek MŰSZAKI ADATOK DUO TRIO QUATTRO FS2MIF-180AE2 FS3MIF-270AE2 FS4MIF-360AE2 Hűtőközeg tipusa R 410A R 410A R 410A Hűtőteljesítmény* W 5140 (3600~6700) 7410 (5190~9630) 9880

Részletesebben

Több. mint klímatechnika. M sorozat. Mr. Slim. Power Inverter. További információk a kellemes klímához : www.mitsubishi-electric-aircon.

Több. mint klímatechnika. M sorozat. Mr. Slim. Power Inverter. További információk a kellemes klímához : www.mitsubishi-electric-aircon. Több mint klímatechnika További információk a kellemes klímához : www.mitsubishi-electric-aircon.de M sorozat Mr. Slim Power Inverter sorozat Klímaberendezések minden esetre A Mitsubishi Electric Split

Részletesebben

Lapos légcsatornás SZŰK HELYEKRE. Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség

Lapos légcsatornás SZŰK HELYEKRE. Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség SZŰK HELYEKRE Lapos légcsatornás Főbb jellemzők Kompakt, lapos beltéri egység Optimális levegőelosztást biztosít Frisslevegő betáplálás lehetőség Lapos légcsatornás beltéri egység Digital Inverter, Super

Részletesebben

Lakossági légkondicionálók

Lakossági légkondicionálók 2014 Lakossági légkondicionálók Tökéletes egészségvédelem A 3M többszörös védelmet nyújtó szűrő egy nagyteljesítményű, több funkciós fertőtlenítő, ami képes eltávolítani a spórák akár 99,99%-át, az allergének

Részletesebben

EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ CS-E10KD4EA CS-E15HB4EA 1) CS-E18HB4EA 1) CS-E21JB4EA 1)

EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ CS-E10KD4EA CS-E15HB4EA 1) CS-E18HB4EA 1) CS-E21JB4EA 1) FREE MULTI EGYETLEN KÜLTÉRI KISZOLGÁLÓ AKÁR 4 BELTÉRI EGYSÉGHEZ Akár 4 különböző helyiség légkondicionálása egyetlen kültéri egység segítségével erre való a Free Multi. A Free Multi használatával 2, 3

Részletesebben

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház

Hőszivattyúk - kompresszor technológiák Január 25. Lurdy Ház Hőszivattyúk - kompresszor technológiák 2017. Január 25. Lurdy Ház Tartalom Hőszivattyú felhasználások Fűtős kompresszor típusok Elérhető kompresszor típusok áttekintése kompresszor hatásfoka Minél kisebb

Részletesebben

FORMA FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA. emura

FORMA FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA. emura FORMA FUNKCIÓ ÚJRAGONDOLVA emura FEDEZZE FEL A BELSŐ DIZÁJN ÚJ VILÁGÁT / KÖZÉPPONTBAN A DIZÁJN A DIZÁJN KIEMELTEN FONTOS. EZÉRT ALKOTTUK MEG A KARCSÚ, ELEGÁNS BELTÉRI EGYSÉGEKET, AMELYEK REMEKÜL EGÉSZÍTIK

Részletesebben

Fűtési rendszerek energiahatékonysági osztályba sorolása

Fűtési rendszerek energiahatékonysági osztályba sorolása Viessmann Fűtéstechnika Kft. 2045 Törökbálint, Süssen u. 3. Tel: 36 334-334 Fax: 36 334-339 www.viessmann.hu Fűtési rendszerek energiahatékonysági ba sorolása 7543415 Vitodens 100-W, B1H z új, egész Európára

Részletesebben

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ

Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Élvezze az életet a Syen Bora Plusz berendezéseivel! Tökéletes választás környezete minőségének javítására! BORA PLUSZ Miért érdemes a Syen-t választania? Többszörös szűrőrendszer: Intelligens leolvasztás:

Részletesebben

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS

GREE VERSATI II ECONOMY PLUS MI AZ A VERSATI? Manapság az emberek egyre nagyobb figyelmet fordítanak a fűtési költségek csökkentésére valamint a környezetvédelemre. A hagyományos fűtési rendszereknek magas az üzemeltetési költsége

Részletesebben

Otthon, otthon. édes SPLIT TERMÉKCSALÁD LAKOSSÁGI TERMÉKEK KATALÓGUSA

Otthon, otthon. édes SPLIT TERMÉKCSALÁD LAKOSSÁGI TERMÉKEK KATALÓGUSA Otthon, édes otthon SPLIT TERMÉKCSALÁD LAKOSSÁGI TERMÉKEK KATALÓGUSA Daikin Europe N.V. A Daikin-ról A Daikin világszerte elismert, közel 90 évnyi tapasztalattal rendelkezik a kiváló minőségű légkondicionáló

Részletesebben

Lakossági klímaberendezések. A jó közérzet a levegőtől függ

Lakossági klímaberendezések. A jó közérzet a levegőtől függ Lakossági klímaberendezések A jó közérzet a levegőtől függ ENERGIA EHEPΓИЯ EΝEPΓЕΙΑ EΝERGIJA EΝERGY EΝERGIE EΝERGI 626/2011 2 Lakossági klímaberendezések Az ErP-irányelv csak nagy hatékonyságú klímaberendezéseket

Részletesebben

Hokkaido 2014-es termékpaletta. Bakai Csaba 06 30 395 6646

Hokkaido 2014-es termékpaletta. Bakai Csaba 06 30 395 6646 Hokkaido 2014-es termékpaletta Bakai Csaba 06 30 395 6646 14 éves múlt 30 országban van jelen Teljes termékpaletta Innovatív Rendkívül jó ár/érték arány Szervizháttér Rendszeres oktatás Európai raktárbázis

Részletesebben

VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák

VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák TOP SECRET SECRET INTERNAL USE ONLY PUBLIC Nagy Roland mérnök tanácsadó VRV rendszerek alkalmazása VRV III referenciák Hővisszanyerős VRV rendszer felépítése 2 Hővisszanyerős VRV rendszer főbb jellemzői

Részletesebben

KERÁMIAFŰTÉS GAZDASÁGOS KÉNYELMES KÖRNYEZETBARÁT

KERÁMIAFŰTÉS GAZDASÁGOS KÉNYELMES KÖRNYEZETBARÁT KÉNYELEM A SZEMÉLYZET SZÁMÁRA JOBB TERMELÉKENYSÉG ÉVI 30 40% ENERGIAMEGTAKARÍTÁS A kerámiafűtés fűti a padlót, a gépeket és az embereket. A kerámiafűtés nem fűti túl az épületek magasban lévő részeit;

Részletesebben

légkondicionáló berendezések split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by:

légkondicionáló berendezések split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: légkondicionáló berendezések 2013 split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: Cascade klímát vásárolni okos választás! A Cascade légkondícionáló berendezések nyújtják

Részletesebben

NILAN JVP HŐSZIVATTYÚ. (földhő/víz) M E G Ú J U L Ó H Ő E L L Á T Á S K Ö R N Y E Z E T T E R H E L É S N É L K Ü L

NILAN JVP HŐSZIVATTYÚ. (földhő/víz) M E G Ú J U L Ó H Ő E L L Á T Á S K Ö R N Y E Z E T T E R H E L É S N É L K Ü L M E G Ú J U L Ó H Ő E L L Á T Á S K Ö R N Y E Z E T T E R H E L É S N É L K Ü L Magas nagyobb energiaigényű lakásokhoz is NILAN JVP HŐSZIVATTYÚ (földhő/víz) NILAN JVP hőszivattyú Takarítson meg pénzt a

Részletesebben

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért

Silvento. A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento A LUNOS ventilátorok halkabb és gazdaságosabb generációja a természetesebb és kellemesebb lakóterekért Silvento Élvezd a csendet csendes mérés hőmérséklet/páratartalom Nincsenek zavaró zajok:

Részletesebben

WITL 100. Mosógép Beszerelés és használat. Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat.

WITL 100. Mosógép Beszerelés és használat. Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat. WITL 100 Mosógép Beszerelés és használat Lásd a készülékben található többnyelvû használati utasításbeli oldalhivatkozásokat. WITL 100 Tartalomjegyzék Üzembehelyezés...5 A készülék leírása...7 Indítás

Részletesebben

légkondicionáló berendezések

légkondicionáló berendezések légkondicionáló berendezések 2012 split klíma MULTI split klíma IPARI klíma mobil klíma párátlanító powered by: Párátlanító 20 liter / nap R134A automatikus lekapcsolás,ha a tartály megtelik (felső) hordozható

Részletesebben

Termék portfólió TÖKÉLETES KOMFORT. Minden évszakban. Fűtés. Légkondicionálás. Hűtés- és légtechnikai rendszerek. Kereskedelmi hűtés

Termék portfólió TÖKÉLETES KOMFORT. Minden évszakban. Fűtés. Légkondicionálás. Hűtés- és légtechnikai rendszerek. Kereskedelmi hűtés Termék portfólió 2011 Minden évszakban TÖKÉLETES KOMFORT Fűtés Légkondicionálás Hűtés- és légtechnikai rendszerek Kereskedelmi hűtés A DAIKIN NÖVEKEDÉSÉNEK 4 PILLÉRE Vezető szerepben a minőségi termékekkel

Részletesebben

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően

ErP-útmutató. Mindig az Ön oldalán. Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően ErP-útmutató Mindig az Ön oldalán Változások a fűtéstechnikában az új EU-szabályozásnak megfelelően 1. Mit jelentenek az ErP, Ecodesign és ELD rövidítések? ErP és Ecodesign: Az energiafelhasználással kapcsolatos

Részletesebben

Kutatás és fejlesztés az emberek iránti szeretetből

Kutatás és fejlesztés az emberek iránti szeretetből RESIDENTIAL Kutatás és fejlesztés az emberek iránti szeretetből A teljes termékválasztékon érezhető és látható vállalati filozófiánk: A környezetből a környezetért A TOSHIBA vállalat több mint 65 éve kutat

Részletesebben

Szabadonálló gázüzemű főzőüst

Szabadonálló gázüzemű főzőüst A 700XP sorozat több, mint 100 modellt foglal magába. Minden készülékek nagy teljesítményű, megbízható, energiatakarékos, biztonságos és ergonómikus. A modul rendszer megszámlálhatatlan konfigurációban

Részletesebben

2014 Lakossági légkondicionálók

2014 Lakossági légkondicionálók 2014 Lakossági légkondicionálók G09WL G12WL - LED megvilágítás - Magasfokú energiahatékonyság - 3D légáram - Innovatív szabályozó LED megvilágítás Az ARTCOOL Stylist INVERTER V háttérvilágításának színét

Részletesebben

Lakossági klímaberendezések. A jó közérzet a levegőtől függ

Lakossági klímaberendezések. A jó közérzet a levegőtől függ Lakossági klímaberendezések A jó közérzet a levegőtől függ ENERGIA EHEPΓИЯ EΝEPΓЕΙΑ EΝERGIJA EΝERGY EΝERGIE EΝERGI 626/2011 2 Lakossági klímaberendezések Az ErP-irányelv csak nagy hatékonyságú klímaberendezéseket

Részletesebben

i-sorozatú hőszivattyús VRV IV

i-sorozatú hőszivattyús VRV IV i-sorozatú hőszivattyús VRV IV beltéri telepítéshez egyedülálló szabadalmaztatott elv Légfüggöny Biddle légfüggöny VRV egységekhez (CYV) 22 Beltéri egységek VRV típusú beltéri egységek Vezérlőrendszerek

Részletesebben

Komfortos fürdőzés egész évben

Komfortos fürdőzés egész évben Komfortos fürdőzés egész évben A szabályzott belső légállapot egy fontos tényező különösen a medenceterekben, ahol a magas relatív páratartalom és a kondenzáció előfordulása csökkentheti a felhasználók

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

1a 1b 1c 2. Fűtésre és hűtésre használható, nagy hatásfokú radiátorok. Monoblokk rendszer

1a 1b 1c 2. Fűtésre és hűtésre használható, nagy hatásfokú radiátorok. Monoblokk rendszer Aquarea hőszivattyú termékcsalád 6 5 2 1b 3 4 1a 1c 1a 1b 1c 2 3 4 5 6 Monoblokk rendszer Split rendszer All in One rendszer Aquarea Heat Pump Manager (választható) Vezérlés okostelefonnal, táblagéppel

Részletesebben

Levegő-víz. hőszivattyú

Levegő-víz. hőszivattyú Levegő-víz hőszivattyú Hőszivattyúk Egy lépés a helyes irányba, mert a környezetbarát fűtő- és hűtőrendszereké a jövő! A levegő-víz hőszivattyú különösen költséghatékony megoldást kínál a ház fűtésére,

Részletesebben

VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK Midea

VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK Midea VRF készülék kódok IPARI LÉGKONDICIONÁLÓK 2019-2020 Midea Tartalomjegyzék VRF változó hűtőközegáramú multisplit berendezések 3 VRF készülék kódok 4 VRF MV6 kültéri egységek 6 VRF MV6 kombinációs táblázat

Részletesebben

Elgázosító CHP rendszer. Combined Heat & Power

Elgázosító CHP rendszer. Combined Heat & Power Mobil biomassza kombinált erőmű Hu 2013 Elgázosító CHP rendszer Combined Heat & Power Elgázosító CHP rendszer Rendszer elemei: Elgázosítás Bejövő anyag kezelés Elgázosítás Kimenet: Korom, Hamu, Syngas

Részletesebben

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG

ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG ABLOY AJTÓCSUKÓK- KIVÁLÓ TELJESÍTMÉNY ÉS MEGBÍZHATÓSÁG Az ABLOY magas biztonsági termékeit az egész világon ismerik és elismerik. Széles termékskálánk minden tagja csúcsminôséget képvisel és kiváló teljesítményt

Részletesebben

2018/1 AERMEC split árlista

2018/1 AERMEC split árlista 2018/1 ERMEC split árlista érvényes SE Ft/Euró árfolyamig minden készülékre 3 év a garancia Kiváló ár/minőség arányú energiahatékony hőszivattyús split klímaberendezés, Inverteres kompresszorral, 4 fokozatú

Részletesebben

egyszerűen vezérelhető A beltéri egységbe integrált kommunikációs port

egyszerűen vezérelhető A beltéri egységbe integrált kommunikációs port Funkciók bemutatása Egészséges levegő Nanoe-G A Nanoe-G nanoméretű részecskék segítségével tisztítja a helyiségek levegőjét. A Nanoe-G hatékonyan kiszűri a levegőben található, megtapadó mikroorganizmusokat,

Részletesebben

HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉS

HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉS Tóth István Zehnder Group Deutschland GmbH Megújuló Energia Szakmai Nap HŐVISSZANYERŐS SZELLŐZÉS Mi az a hővisszanyerős szellőzés? témák Levegő minőség Visszanyert hőenergia Árak, akciók Páratartalom (penész)

Részletesebben

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA

A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A MEGFELELŐ LÉGKONDICIONÁLÓ KIVÁLASZTÁSA A friss és hűvös levegőt nyújtó légkondicionáló nagyon fontos a fedélzeti kényelemhez. Ez a vásárlási útmutató segít megérteni a légkondicionáló modellek különböz

Részletesebben

IMMERPAN. Acél lapradiátorok

IMMERPAN. Acél lapradiátorok IMMERPAN Acél lapradiátorok IMMERPAN, AZ ÚJ TERMÉKVONAL AZ IMMERGAS KÍNÁLATÁBAN Az Immergas a felhasználói igények széleskörű kiszolgálása érdekében acél lapradiátorokkal bővíti termékskáláját, melyeket

Részletesebben

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1

Danfoss Elektronikus Akadémia. EvoFlat Lakáshőközpont 1 EvoFlat lakás-hőközpontok Danfoss Elektronikus Akadémia EvoFlat Lakáshőközpont 1 Tartalom: Alkalmazás, EvoFlat készülékek Szabályozási elvek HMV termelés Az EvoFlat lakáshőközpontok fő egységei Kiegészítő

Részletesebben

Gyors és hatékony légkondicionálók

Gyors és hatékony légkondicionálók Gyors és hatékony légkondicionálók Good (AR5580) New Boracay (AR4700) AR5580 (RAC/FJM kompatibilis) Good sorozat AR**KSWBSBWK*** Háromszög alakú dizájn Smart Wifi Kényelmesen szabályozhatja légkondicionálóját

Részletesebben

A Click-In 45 mm-es rendszer

A Click-In 45 mm-es rendszer P100934 P94925 P100980 P94483 P100993 P80527 P100912 A Click-In 45 mm-es rendszer 2 OptiLine és Altira az új Click-In 45 mm-es rendszer épületek számára. Moduláris és rugalmas. Okos részmegoldások tömegével.

Részletesebben

R51 Infra távirányító. R36 Infra távirányító. Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split

R51 Infra távirányító. R36 Infra távirányító. Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód. Premier split. Oasis split. Luna split 1 R51 Infra távirányító Tartalomjegyzék Távirányító 1 Modell kód 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7 Multisplit 8 Multisplit kombinációs táblázat Kazettás

Részletesebben

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód 2. Premier split 4. Oasis split 5. Luna split 6. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7.

Tartalomjegyzék. Távirányító 1. Modell kód 2. Premier split 4. Oasis split 5. Luna split 6. Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7. Tartalomjegyzék Távirányító 1 Modell kód 2 Premier split 4 Oasis split 5 Luna split 6 Ablakklíma, Mobilklíma, Párátlanító 7 Multisplit 8 Multisplit kombinációs táblázat 10 Kazettás monosplit 12 Légcsatornázható

Részletesebben