John Osteen - A csoda a TE szádban van!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "John Osteen - A csoda a TE szádban van!"

Átírás

1 John Osteen - A csoda a TE szádban van! Életed során bármikor előfordulhat, hogy arra van szükséged, Isten tegyen egy csodát. Lehet, hogy neked van szükséged erre a csodára, lehet, hogy családod valamelyik tagjának. Bizonyára többször voltál már ilyen helyzetben. E könyv olvasói közül is sokan nagy szükségben vannak. Csodára van szükséged az életedben, és pedig most! Talán gyengeség vagy valamilyen rettenetes betegség támadott meg? Vagy talán valamilyen családi vagy anyagi probléma tornyosul előtted? Vagy egy önfejű, makacs gyerek? Vagy valamilyen láthatatlan erő félelemmel tölt el? Csoda után vágyakozol? Akkor jó hírem van a számodra! Isten csodát tehet veled. Isten a csodák munkálója. Sok csodája van feljegyezve a Bibliában. Olvasd el ezeket, s akkor meglátod, ki a te Istened. Malakiás könyvében ezt mondja: Én vagyok az Úr, és nem változom! (Malakiás 3.6.) Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. ( Zsid ) Nekem azt tanították, hogy a csodák ideje lejárt, egyszer azonban rájöttem, hogy a csodák ideje sohasem létezett, hanem csak a csodák Istene. Ő pedig sohasem változik. Hol van az a csoda, amire olyan égető szükséged van? Hogyan kaphatod meg? Sokan futkosnak ide-oda, és keresik a csodát, amire szükségük van. Egyik embertől a másikig mennek tele reménységgel, vágyakozással, és várakozással. Egyesek kapnak is valami segítséget, mert Isten használja a kiválasztott edényeit, de nagyon sokan mégis csalódottan mennek tovább. Hol van hát a csoda? Nézzük csak meg Isten Igéjét! Hanem mit mond? Közel van hozzád az Ige, a te szádban és szívedben, mégpedig a hit Igéje, amit mi hirdetünk. Mert ha te a száddal Úrnak vallod Jézust, és a szíveddel hiszed, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból, akkor üdvözülsz. Mert szívvel hiszünk, hogy megigazuljunk és szájjal teszünk megvallást, hogy üdvözüljünk. (Róm ) A csoda a TE szádban van! Isten minden ígérete jó! Soha egyetlen egy szava sem lesz hatástalan, és nem fogja elveszíteni az erejét. (Esa ) Isten gondoskodik arról, hogy beteljesítse az Ő Igéjét. (Jer ) Ezek az ígéretek a te szádban vannak. Légy bátor kimondani őket! Merd megvallani őket! Életedben biztosan sokszor mondtad már, hogy hiszek. Hiszek Istenben. Mégis többet kell tenned annál, mint hogy hiszel a szívedben.

2 Az Irás azt mondja, valld meg a te száddal! Megvallás által lesz üdvösséged! A csoda ott van a nyelved hegyén. Ott van a szádban! Mit értek ez alatt? Isten ígérete ott van. Az az Isten, aki nem tud hazudni, rengeteg ígérettel ajándékozott meg. A csoda a szádban van. Merd hangosan kimondani ezeket az ígéreteket. Mondd el saját magadnak. Mondd el a sátánnak! Mondd el a betegségednek! Mondd el a hegyként előtted tornyosuló problémáknak! Mondd el akkor is, ha a körülmények teljesen mást mutatnak, akkor is valld meg ezeket az ígéreteket. Mondd akkor is, ha fájdalom gyötör. Mondd akkor is, ha már annyira beteg vagy, hogy alig tudsz gondolkodni. Isten mosolyogva néz le rád. Örömét leli abban, hogy emlékezteted Őt az ígéreteire. Az Úr az Ő ígéreteit valóra váltja az életedben. Amikor kimondjuk és megvalljuk az Ő Igéjét, akkor véghezviszi a csodát! Szájjal teszünk megvallást, hogy üdvözüljünk A legnagyobb csoda Eszembe jutott az az idő, amikor életem legnagyobb csodáját, a lelkem megváltását éltem át. Makacs voltam, tele bűnnel. Mentem a többiek után. Követtem a világot és szerettem. Elveszett bűnös voltam, aki a pokol felé haladt. Isten azonban az Ő kegyelmével kétszer is megmentette az életemet. Először néhány hónapos koromban, amikor a nővérem karjaiból beleestem a nyitott kandallóba. Ott halhattam volna meg a lángok között, de Isten megkönyörült rajtam. Másodszor tizenéves koromban, amikor a folyóban úsztam. A folyó közepére érve, minden erőm elfogyott, többször elmerültem, és még csak kiáltani sem volt erőm a barátaimnak. Végül teljesen feladtam a küzdelmet és elsüllyedtem. Eközben egy fiú egy fatörzsön úszott a víz közepén, nem is sejtve, hogy én ott sodródom. Fejest ugrott a vízbe és pont nekem ütközött, így rám talált. Kihúzott a partra, és én magamhoz tértem. Mennyire jó és kegyelmes Isten mindannyiunkhoz! Biztos vagyok benne kedves olvasóm, hogy már többször megkönyörült a te életeden is. Ebben az elveszett állapotomban egy csodára volt szükségem, ami meg tudja változtatni az életemet és meg tudja menteni a lelkemet. Egyik éjszaka, amikor hajnalban 1-2 óra körül hazafelé mentem egy éjszakai bárból, és haladtam az úton, (Fort Worth Texas) elkezdtem gondolkodni Istenről, mennyről, pokolról és örökkévalóságról. Más szóval Isten elkezdte meghallgatni valakinek az imáját, amit értem mondott.

3 Még akkor éjszaka rájöttem, hogy bűnös vagyok és bűnbánatra jutottam, bár akkor még nem igazán értettem, mit is jelent ez az egész. Meglátogattam az egyik barátomat, aki keresztény volt. Ő elmagyarázta, hogy úgy szerette Isten ezt a világot, hogy az ő egyszülött fiát adta, hogy aki hisz Ő benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (Ján. 3:16) Elmondta, hogy mindannyian eltévelyedtünk, mint a juhok. Azután megmutatta nekem azt az Igerészt, amelyik azt mondja: Akik befogadták Őt (Jézust), azoknak hatalmat adott, hogy Isten gyermekeivé legyenek. (Ján ) Mert mindenki, aki az Úr nevét segítségül hívja, megmenekül. (Róm ) Gyertek és szálljunk vitába mondja az Úr. Ha a vétkeitek skarlátvörösek, hófehérré lesznek. Ha pedig vérszínűek, mint a karmazsin, akkor olyanok lesznek, mint a gyapjú. (Esa ) Higgy az Úr Jézus Krisztusban és üdvözülsz! (Ap.Csel ) A szívemben elhittem ezeket az ígéreteket, de mégsem találtam megnyugvást és szabadulást. Csodára volt szükségem. A csoda ott volt a számban. Barátommal elmentem a gyülekezetbe. Végigmentem a padsorok között, megálltam a gyülekezet előtt, kinyitottam a számat és engedtem, hogy a csoda kiáradjon rajta. Kimondtam a számmal azt, amit Isten az Ő Igéjében kijelentett. Elfogadtam Jézus Krisztust, mint Megváltómat és Ő ott és akkor megmentette a lelkemet. Megvallottam, hogy az Ő Ígérete szerint most már keresztény vagyok. Az Ő vérében megtisztultam a bűneimtől. Kimondtam, hogy mostantól Isten gyermeke vagyok és ez igaz, mert Isten maga ígérte meg, hogy így lesz. Szájjal teszünk megvallást Isten Ígéretéről, hogy üdvösségünk legyen. Ezen a napon az a csoda, hogy megszabadulok a bűneimtől valósággá lett. Jézus megváltott engem. De ez csak akkor történt meg, amikor megnyitottam a számat és az ígéreteit úgy vallottam meg, mint nékem tett ígéreteket. Közel van hozzád az Ige (az Isten ígéretei), a te szádban van. (V.Móz ) Azonban az a csoda, amire szükséged van, csak akkor és csakis akkor fog megtörténni, ha nem csak hiszed, hanem meg is vallod ezeket az ígéreteket. A csoda a te szádban van! Ne hagyd, hogy szunnyadjon! Mond ki! Szájjal teszünk megvallást, hogy üdvözöljünk. Az üdvösség nemcsak a lélek megmentését jelenti, hanem a teljességet, a gyógyulást, a biztonságot a szabadulást is. Nézd meg Isten milyen ígéreteket ad a te helyzetedre vonatkozóan, fogadd be ezeket a szívedbe, higgy, aztán nyisd meg a szádat és szájjal tegyél vallást a megszabadulásra, a biztonságra, a teljességre a testedben, lelkedben és szellemedben.

4 Más szavakkal, ahogyan a megváltás csodáját megkaptad, ugyan olyan módon kaphatsz meg más csodákat is. Gyógyulás vagy egyéb szükségek esetén nem biztos, hogy azonnal, szemmel láthatóan, vagy érezhetően megnyilvánul, de ha te továbbra is megvallod ezeket az ígéreteket, és semmit sem kételkedsz a szívedben akkor nyilvánvalóvá lesz a csoda, és Jézus nevének a dicsősége. Jézus a csodák munkálója. Isten a mi gyógyítónk. Ő akkor tud munkálkodni, ha megvalljuk az Isten Igéjét. Ő meg akar téged gyógyítani! Arra vár, hogy megszabadítson, alig várja, hogy csodát tehessen veled. De ha te nem keresed meg a Bibliában az Ő ígéreteit, nem hiszed azokat a szívedben és nem vallod meg azokat a te száddal, akkor Isten csodatevő hatalmát korlátok közé szorítod. Olyan könnyű a problémáinkkal oda szaladni valakihez. Nem arról van szó, hogy ez nem jó, hanem arról, hogy egyszer talán nem lesz senki, akihez oda futhatsz. Isten azt akarja, hogy növekedj a hitben, azt akarja, hogy tudd, fontos vagy neki és figyel rád. Kérjetek, és adatik nektek, keressetek és találtok! Nektek kell megtenni ezt, zörgessetek és megnyittatik nektek - igen nektek, sőt még neked is. Isten meghallja és nagyra értékeli azt, ha te megvallod az Ő ígéreteit. Lányunk gyógyulása Emlékszem kislányunk születésére. A feleségem képzett ápolónő volt. Azonnal észrevette, hogy Lisánál valami nincs rendben. A szülész orvos is tudta ezt majd később a gyerek orvos is megerősítette. Azt mondta, hogy Lisát születés közben sérülés érte, aminek a következménye egy agyvérzéshez hasonló betegség volt. Kislányunk izmai egyszerűen nem működtek. A szopó reflexei nem jelentkeztek és öt hónapos koráig egyáltalán nem tudta felemelni a fejét az ágyában még néhány centire sem. Annyi ereje sem volt, hogy másszon, csak ülni tudott a padlón. Csodára volt szükségünk. Tizenkilenc éve szolgáltam déli baptista lelkészként, de a gyógyításról semmit sem tudtam. Keveset tudtunk Isten csodatevő hatalmáról. A könyvtáramban levő könyvek szerint Isten a betegséget azért adta, hogy ezen keresztül valami jóra tanítson meg bennünket. Mindig óvatosan prédikáltam ezzel kapcsolatban és mindig úgy imádkoztunk, ha megegyezik a te akaratoddal, akkor gyógyítsd meg a betegeket. Akkor még nem töltekeztem be Szent Szellemmel, de Isten a segítségünkre volt. Hátat fordítottam a könyvtáramnak és minden nap csak Isten Igéjével foglalkoztam. Elolvastam mind a négy evangéliumot. Addig olvastam, amíg végre elkezdtem látni Jézust. Azokból a fejezetekből egy hatalmas, együtt érző és csodákat cselekvő Jézus emelkedett ki. Ez nem egy baptista Jézus volt, nem metodista, nem presbiteriánus, sem pedig katolikus. Az élő Isten fia volt.

5 Ő, aki tegnap ma és mindörökké ugyanaz. Megláttam, hogy Ő sokkal hatalmasabb, mint ahogyan azt el tudnánk képzelni. Megláttam, hogy Ő nem egy felekezeti Jézus, hanem a hatalmas és szerető Jézus, aki a karjaival mindenhol mindenkit át tud ölelni. Újból és újból elolvastuk a nekünk szóló ígéreteit. Megértettük, hogy a lányunk betegségét a sátán okozta, nyomorékká akarta őt tenni. Isten azonban meg akarta gyógyítani. Imádkoztunk érte, de látszólag semmi sem történt. Lisa semmit sem változott. Ez a csodálatos Jézus vajon miért nem tett semmit? Mert Izrael szentjét korlátok közé szorítottuk. Hol volt a csoda? A mi szánkban volt. Természetesen a gyógyító erő Jézusban van, de amikor nem valljuk meg és nem állunk ki az Ő Igéje mellett, akkor korlátok közé szorítjuk Őt és az Ő hatalmát. Dodie, a feleségem és én eldöntöttük, hogy minden ismeretünket felhasználva megnyitjuk a szánkat, és szájjal teszünk megvallást az üdvösségre és a gyógyulásra. Szomorú, sötét napok voltak ezek nekünk, küszködő, saját magukkal is harcoló baptistáknak. De Isten kegyelmes volt és együtt érző. Elkezdtük minden nap megvallani Isten ígéreteit gyermekünk állapota ellenére is. Az Ő sebeiben meggyógyult! - mondtuk. (Esa.53.5.) Rátettük a kezeinket, mert az Ige azt mondja, akkor a beteg meggyógyul, meg fog gyógyulni. (Márk ) Bármit kértek az én nevemben, megkapjátok, mondta Jézus. (Ján ) Jézus meggyógyítja őt! Jézus meggyógyítja őt! - vallottuk meg. Amikor az emberek azt mondták, hogy milyen rosszul néz ki ez a gyerek, vagy érdeklődtek az állapota felől, akkor nem azt mondtuk, amit a szemeinkkel láttunk, hanem amit Isten mondott. Teltek múltak a hónapok és minden maradt a régiben. Hol van a csoda, hol késlekedik? Ott volt a mi szánkban. Mind a halál, mind az élet a nyelv hatalmában van - mondja a Biblia. (Péld ) A betegség tünetei ellenére, mi az Isten ígéretei mellé álltunk. Isten számon tartja az ő Igéit, hogy beteljesítse azokat. (Jer.1.12.) Isten mosolyogva figyelt, és Jézus közel volt hozzánk. Lisa öt hónap múlva, az ágyon hason fekve, felemelte a fejét. A Mennyek Istene kezdte valóra váltani az ígéretét. A feleségem eközben pontosan tudta, hogyha egy gyerek nem tud egyedül ülni hét hónapos koráig, akkor nagy baj van. Elmúlt az ötödik hónap. Azután a hatodik. Az ördög újra és újra azt hajtogatta, hogy a gyerekünk soha sem lesz olyan, mint a többiek. De a csoda, a mi szánkban volt. Mi pedig újból és újból megvallottuk a szabadulást. Közben ezeknek a hónapoknak az utolsó, kritikus napjai is kezdtek eltelni, amikor Lisának már tudnia kellett volna egyedül ülni. Akkor egyszer csak megfordult, és magától felült. Biztos vagyok abban, hogy azok az angyalok, akik figyelték ezeket az eseményeket, mennyei hálára fakadtak dicsérve Istent az ő szeretetéért és az Ő Igéjéhez való hűségéért.

6 Biztos vagyok abban, hogy a mi áldott Jézusunk is örömmel nézte a mi boldogságunkat, mert az Ő testében hordozta vétkeinket, betegségeinket, fájdalmainkat, és Ő fizette meg a mi gyógyulásunk árát. Ez volt a fordulópont. Ettől kezdve a kislányunk normálisan fejlődött. Ma már egy csodálatosan szép nő, férjnél van, és teljes odaadással szolgálja az Urat. Minden tekintetben egészséges emberré formálta őt az Úr. A gyermekorvosunk azt mondta, hogy Isten csodát tett vele. A csoda a mi szánkban volt. Mi kimondtuk és a gyógyulás megtörtént. Itt nem valamiféle pozitív gondolkodásról volt szó. Emlékeztetünk benneteket Isten örökké való Igéjére: Elküldte az Ő Igéjét és meggyógyította őket. (Zsolt ) Az ég és a föld elmúlik, de az én beszédeim nem múlnak el. (Máté ) Örökké megmarad a Te Igéd a menyben (Zsolt ) Keresd meg Isten neked szóló ígéreteit és tegyél megvallást róluk éjjel és nappal. Állj rá az Isten Igéjére. Isten az Ő Igéjéből jót fog kihozni a számodra. Dániel történetében, aki három héten át imádkozott egy bizonyos dologért, azt olvassuk, hogy Isten ezt mondta neki: Azon a napon, amikor elkezdtél könyörögni ezért a dologért, a feleletet már elküldtem, de a sátán megakadályozta, hogy eljusson hozzád a válasz (Dániel ) Előfordulhat, hogy a te esetedben is éppen ez a helyzet, de te csak továbbra is valld meg az Igét. A felelet úton van. Ha a szívedben már hiszed, akkor tudod, hogy ha továbbra is megvallod az ő ígéreteit, azok valóra fognak válni. Ha Isten minden egyes alkalommal azonnal meggyógyítana minket, akkor semmi türelmünk nem volna másokkal szembe. Nem növekednénk hitben és szellemben. Tudom, lesznek majd olyan nehéz időszakok, amikor úgy látod, hogy Istenen és az Ő Igéjén kívül senkiben sem bízhatsz, de ez elegendő, ha bátran megvallod az Ő ígéreteit és kijelented, hogy ezt a csodát Isten neked adta! A rákos daganat meggyógyult! Él Texasban egy nagyszerű keresztény asszony, aki szintén eljutott arra a felismerésre, hogy a csoda az ő szájában van. Újra mondom, Jézus az, aki a csodákat munkálja, Isten a gyógyító, de csak akkor munkálkodhat, ha mi megvalljuk az ígéreteit. Szájjal teszünk vallást az üdvösségre, a gyógyításra és a szabadulásra. Ha csodát akarsz, akkor az oda vezető úton kell elindulnod. EZ AZ ÚT PEDIG AZ ISTEN IGÉJÉNEK MEGVALLÁSA, TUDVA A SZÍVÜNKBEN AZT, HOGY ISTEN SZÁMON TARTJA AZ Ő ÍGÉRETEIT, ÉS A JAVUNKRA CSELEKSZIK!

7 Szájjal teszünk vallást az üdvösségre, a gyógyulásra és a szabadulásra. Közel van hozzád az Ige, a te szádban van. A kérdés az, hogy megvallode azért, hogy megtörténhessen a csoda. Ez a keresztény asszony részt vett az egyik evangelizációs alkalmunkon. Nem tudtam róla, hogy fizikailag milyen rettenetes állapotban van. Rákos daganata volt. Gyógyszeres kezelést kapott, és már ki volt tűzve az operáció időpontja. Olyan rettenetes fájdalmai voltak, hogy azt hitte, el sem tud jönni az alkalomra, de végül megkért valakit, hogy hozza el. Azt kérte Istentől, hogy a kinyilatkoztatás ajándékán keresztül tudjam meg, hogy ő milyen állapotban van, hogy ez által növekedjék a hite és elnyerje a gyógyulást. Tehát ott volt ezen az alkalmon és nagyon sokat szenvedett. Hála legyen Istennek, hogy Jézus olyan szánalmat érez irántunk a mi gyengeségeinkben. Annyira együtt érez a szenvedőkkel. Prédikáltam és szolgáltam, felszólítottam az embereket, hogy akinek imára van szüksége, jöjjön előre, az után azt mondtam, hogy most befejezzük az összejövetelünket. Amikor az asszony ezt meghallotta, rendkívül csalódott lett, mert úgy érezte, hogy őt kifelejtették. Ekkor azonban mintha szellemben figyelmeztettek volna, úgy éreztem, hogy még nem szabad befejezni az összejövetelt. Jézus volt az, aki a szívemen keresztül szólt hozzám, hogy van még valaki, akinek segíteni kell. Milyen jó tudni azt, hogy Jézus mindig jelen van, végzi a munkát és segít, ha készek vagyunk együtt munkálkodni vele. Azt mondta, hogy ha elmegyünk és hirdetjük az evangéliumot, Én mindenkor veletek leszek. (Máté ) Akkor, azon a napon is ott volt. Úgy éreztem, hogy még nem kell befejeznünk az alkalmat. - Van még valaki, akinek segítségre van szüksége? - kérdeztem. Előre hívtam őt. Elmondtam neki, hogy az Úr kijelentette nekem, hogy rákos daganata van, de Ő azt akarja, hogy meggyógyuljon. Ez megerősítette őt a hitében. Amennyire visszaemlékszem az esetre, megparancsoltam, hogy a daganat sorvadjon el, és az ő teste gyógyuljon meg. Azt mondtam az asszonynak, hogy lépjen előre és vallja meg: Az Ő sebeiben meggyógyultam! Mondtam neki, hogy ezt mondja el sokszor, folyamatosan. Vannak, akik azonnal meggyógyulnak, ő azonban nem tartozott közéjük. Még mindig fájdalmai voltak, és a daganat következtében rendkívül meghízott. A csoda azonban az ő szájából jött. Jézus megmutatta nekem, hogy azt mondassam vele: Az Ő sebeiben meggyógyultam! Szellemben megerősödve ment haza. Akkor még nem is gondolta, milyen szenvedés vár rá. Később elmesélte, hogy a következő napokban élete legkeservesebb óráit élte át. Úgy látszott, hogy az állapota sokkal súlyosabb, mint korábban volt. Azonban jól megtanulta a titkot. Az Ő sebeiben gyógyultam meg! Az Ő sebeiben gyógyultam meg!

8 Amikor erre gondolok, biztos vagyok benne, hogy ennek az alázatos, szenvedő nőnek a megvallása mennydörgésként hasított át az egeken. Áthaladt a felhőkön, amelyek hallhatták: Az Ő sebeiben gyógyultam meg!. Magasabbra tört és csatlakozott a mennyei kórushoz. Mindezt az Isten fiának a szenvedése tett lehetővé! Az Ő sebeiben gyógyultam meg!. Elérte a menny kapuját is, ahol az angyalok felemelték a hangjukat, hogy ennek az asszonynak a megvallása hatalmas Halleluja kórusként betöltse az egész mennyet. Az Ő sebeiben gyógyultam meg! - Megvallása elérte a kegyelem és irgalom trónját is, ahol a vér folyik, amely igazolja azt, hogy Ő megsebesíttetett bűneinkért, megrontatott a mi vétkeinkért és az Ő sebeivel gyógyultunk meg. (Esa.53.5.) Amikor ez a szenvedő asszony kimondta az ígéretet, Jézus, aki közbenjár a mi megvallásunkért és a mi szerető Mennyei Atyánk, hallották ezt, és megkapta a gyógyulást, mert megvallotta Isten Igéjét. A rákos daganat egy két napon belül eltűnt. Elment ahhoz az orvoshoz, aki megalapította, hogy rákos daganatról volt szó. Fogyni kezdett, egyik kiló a másik után, amíg egy karcsú kis nő lett belőle. Ma sok év elteltével még mindig egészséges és szolgálja Istent. Nem rég részt vett az egyik istentiszteleti alkalmunkon, és sokaknak a hitét megerősítette, amikor elmondta a történetét. Az ördög azonban szerette volna megfosztani ettől a csodától. Ha módjában állt volna betapasztani ennek az asszonynak a száját, megtette volna. Mert az ördög tudta, hogy a csoda az ő szájában van. Ez az asszony azonban hű maradt az Igéhez, és megvallotta, hogy a csoda megtörtént. Az a csoda, amire NEKED van szükséged, az a te szádban van! Lehet, hogy holnap még nem történik, meg, nem történik meg a jövő héten, és talán a jövő hónapban sem, de előbb utóbb meg fog történni. Képzeld el a szíved mélyén, milyen lenne az életed, ha teljesen szabad lennél a szenvedéstől a betegségtől és minden bajtól. Tudd meg, hogy élhetsz ilyen szabadon! Most pedig fogadd el Isten ígéreteit félelem nélkül, és éjjel nappal bátran valld meg azokat. Amikor az emberek érdeklődnek, hogy hogy vagy? soha ne azt mond, hogy pillanatnyilag, hogyan érzed magad, hanem azt mond el nekik, hogy Isten mit mond a te állapotodról! Mond el nekik Isten Ígéreteit! Mond el nekik, hogy te nem az érzéseidre hallgatsz, hanem arra, amit Isten mond!

9 A szó ereje Szavak! Beszéljünk egy kicsit a szavakról. Több millió szót használnak a világon. Könyvekben, újságokban több száz egyéb helyen fordulnak elő, de ezek csupán szavak. Azután találhatunk szavakat a Bibliában is. Több ezer szó fordul elő ebben a csodálatos könyvben. Némelyik látszólag semmiben sem különbözik a világon használt más szavaktól, hiszen ugyanúgy írják őket, azonban ezek a szavak mások. Jézus azt mondta, hogy ezek a szavak (Igék) amelyeket én szólók nektek szellem és élet. (Ján.6.63.) Isten az ő szavairól (Igéjéről) azt mondja, hogy élet mind azoknak, akik befogadják azt. (Péld.4.22.) Az Isten Igéje élő és ható, és élesebb a kétélű kardnál. (Zsid.4.12.) A Biblia azt mondja, hogy a teljes Írás Istentől ihletett. Lehet, hogy a Bibliában előforduló szavak (Igék) éppen úgy néznek ki, mint a többi szó azonban van egy különbség. Ezek Isten szavai. Isten lehelt életet beléjük. Amikor ezeket az Isten által ihletett szavakat megvalljuk, csoda történik. Isten kimondott szavakkal teremtette ezt a világot. Vagyis mindent az ő hatalmának szavával teremtett. Szavakkal teremtett. Ő azt mondta legyen. és meglett. Isten szájában, ezekben a szavakban erő volt. Ezért ha a mi szánkkal megvalljuk az ő szavait (Igéit), akkor ezekben a szavakban (Igékben) is ugyanolyan erő lesz. A Hoseás ezt mondja: Ezeket a szavakat (Igéket) vigyétek magatokkal, amikor megtértek az Úrhoz! Te mit fogsz magaddal vinni, amikor az Úrhoz fordulsz egy csodáért? Mi az, amit Isten szeretne, ha vinnél neki? Vigyél szavakat, vigyél ígéretet. Vidd Istenhez az ő Igéit. Vidd Istenhez az ő ígéreteit és valld meg azokat Ő előtte. Isten azt karja, hogy emlékeztesd Őt. (Esa ) Az Úr azt akarja, hogy emlékeztesd az ígéreteire. A te szád beszédei ejtenek csapdába téged. - mondja a Biblia. (Péld.6.2.) A te beszédeidből ismertetel igaznak, és a te beszédeidből ismertetel hamisnak - mondja Isten. (Máté ) Mind a halál mind az élet a nyelv hatalmában van. - mondja az Úr. (Péld ) Ezért a te szavaid fontosak. Fogadd be Isten Igéit, és azokat mond ki. Hadd mondja a gyenge, erős vagyok - mondja a Biblia (Joel 3.10.) Hadd mondja a gyenge! Ne imádkozza, hanem mondja! Ha a gyengék valaha is segítséget akarnak kapni, akkor meg kell változtatniuk azt, amit mondanak. Ha a beteg meg akar gyógyulni, akkor mást kell mondania, ha a bajba jutott segítséget akar, akkor is mást kell mondania. Mondja, aki gyenge éjjel és nappal, hogy erős vagyok! Az Úr az én életem ereje. (Zsolt )

10 Mondja a beteg, hogy az Ő sebeivel meggyógyulok. Mert Ő hordozta az én betegségeimet, és Ő viselte az én fájdalmaimat. Én az Ő sebeivel meggyógyulok. Kezeiket a betegekre teszik, és az a beteg meggyógyul. (Márk ) Értem is kézrátétellel imádkoztak, ezért már elkezdődött a gyógyulásom. Az Úr az én gyógyítóm. Kiveti belőlem a betegséget. Áldjad én lelkem az Urat és az egész bensőm az Ő Szent Nevét! Áldjad én lelkem az Urat, és el ne feledkezz semmi jó téteményéről Ő az, aki megbocsátja minden bűnödet és meggyógyítja minden betegségedet. (Zsolt ) Dicsérd Istent, azért mert azt mondta, hogy MINDEN VÉTKEDET és MINDEN BETEGSÉGEDET! Mondd ki bátran, és a betegség elmúlik. Mondja a bajba jutott, és mondja bátran! Isten az én menedékem és kőváram. Igen biztos segítség a nyomorúság idején. (Zsolt ) Valld meg, hogy Isten veled van, mert Ő a te segítőd. Ha Isten veled van, kicsoda lehet ellened! Sok baja van az igaznak, de az Úr mindegyikből kimenti. (Zsolt ) Akiket a félelem kínoz, kezdjék mondani, mert ha győzelmet akarsz, mást kell mondanod, mint eddig. Akik félnek, mondják bátran minden nap: Az Úr az én pásztorom, nem félek. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is, nem félek a gonosztól, mert Te velem vagy. (Zsolt ) Nem félek, mert velem vagy, nem csüggedek, mert Te vagy az én Istenem. Te vagy, aki megsegítesz engem, megerősítesz engem. A te igazságod jobbjával támogatsz engem. (Esaias ) Azok, akik félnek mondják újból és újból. Az Úr az én üdvösségem, kitől félnék. Az Úr az én életem ereje, kitől félnék. Hogyha gonoszok jönnek ellenem, és az én ellenségeim ellenem támadnak, ők botlanak meg és ők esnek el. (Zsolt ) Akiket a félelem üldöz, mondják: Isten nem a félelemnek, hanem az erőnek, szeretetnek és józanságnak szellemét adta. (2Tim. 1.7.) Mondd ki bátran! Bennem nem a félelem szelleme van. Bennem az erőnek a szent szelleme van. Bennem a szeretet szelleme van. Bennem a józanságnak szelleme van. Valld ezt meg mindenkinek. Ne a félelmeidről beszélj, hanem arról, hogy Isten mit mond rólad, és eszerint is tegyél, akkor a félelmed úgy fog eltűnni, mint a köd, amikor a nap felkel. Hadd mondja a gyenge, hadd mondja, aki bajba jutott, hadd mondja, aki beteg, hadd mondja, aki fél, hadd mondják mind azok, akiknek csodákra van szükségük. Mit mondjanak ezek a szükségben levő emberek. Mit kell neked mondanod? Mond azt, amit Isten mond! Vedd magadhoz az Ő ígéreteit és Jézus Krisztuson keresztül menj el egészen az Ő trónjáig és emlékeztesd Öt. Tégy megvallást arról, hogy ezek az ígéretek most valóra válnak. A Zsidókhoz írt levélben azt mondja Isten: Én, soha el nem hagylak, soha el nem feledkezem rólad. (Zsid )

11 Tehát bátran mondhatjuk, az Úr az én segítőm, ember mit árthatna nekem? Rendkívül figyelemre méltó Ige szakasz. Figyeld csak meg, mit mond. Bátran mondhatjuk! Azt mondta, bátran mondhatjuk. Isten az ígéretének százait nem azért mondta, hogy csupán higgyünk benne, azért mondta nekünk ezeket az ígéreteket, hogy bátran megvallást tehessünk róluk azért, hogy szabadok lehessünk! Vizsgáld csak meg, hogy a jelenlegi helyzetedre, melyik ígérete vonatkozik. Hidd el ezt az ígéretet a szívedben. Most pedig bátran kezd el mondani ezt az ígéretet magadnak, a barátaidnak, családodnak és az ördögnek. Bátran jelentsd ki mindenkinek, hogy ez az, amit Isten az én Atyám mondott nekem. Ez az, amit én hiszek. Ez az ígéret az enyém. Kapaszkodj bele ebbe még a fájdalom, baj, félelem, gyengeség, vagy szükség idején is. Ezt valld meg! Jézus, ami megvallásaink főpapja és neki gondja van arra, hogy mindez valóssággá legyen a te életedben is. Ha valaki azt mondja ennek a hegynek, hogy kelj fel és ugorj a tengerbe és a szívében nem kételkedik, hanem hiszi, hogy amit mond, az megtörténik, akkor meglesz neki, amit mondott! - mondja a Biblia. (Márk ) Gondolkodj csak el ezen! Bármit kérünk, megkaphatjuk, ha a szívünkben nem kételkedünk. Ha úgy gondolod, hogy ez a szellemi törvény nem érvényes, akkor próbáld csak ki az ellenkezőjét. Különben is ezt teszi a legtöbb ember. Elhiszik, hogy betegek és, hogy tényleg rosszabbra fordul az állapotuk. Mindenkinek erről beszélnek. Érdeklődj csak az állapotuk felől, meglátod, hogy egyértelműen és meggyőzően azt fogják mondani: - Beteg vagyok, fájdalmaim vannak, valószínűleg kórházba kell mennem, azt hiszem, rákos leszek, a helyzet egyre rosszabb. És egyre csak ezt hajtogatják. Elhiszik amit mondanak, és meg is kapják azt, amit mondanak. Ha ez a törvény visszafelé így működik, akkor minden bizonnyal igaz a fordítottja is. Akkor lesz eredménye, ha gyakoroljuk a hitet, megvalljuk és kimondjuk Isten ígéreteit. Tehát kezd el ma! Ne kételkedj. Hidd el a szívedben, amit Isten mondott. Mindig azt mondd, azt valld meg, és meg is fogod kapni azt, amit mondasz. Láthatod tehát, hogy Istennek gondja van arra, hogy beteljesítse az ígéretét. (Jer.1.12)

12 Általában három hang szól hozzád: Az első: A mélységből kiállt, amikor betegség gyötör, vakság és más baj sújtja az életedet. Hatalmas mennydörgő hangon kiálltja azt, hogy Beteg vagy! Bajban vagy! Ez az egyik hang. A második: Isten hangja az Igéjében azt mondja, hogy az Ő sebeiben gyógyulunk meg, Ő hordozta a mi betegségeinket. Magára vette a ránk vonatkozó átkot és átokká lett helyettünk. Hordozta a mi bűneinket. (Esaias ) Isten be fogja tölteni minden szükségedet. (Fil.4.19.) A tünet és a betegség mondanak valamit, és Isten is mond valamit. A legnagyobb kérdés, hogy mit mond a harmadik hang. Mi az, amit te fogsz mondani? Melyik oldalra állsz? Talán a sátán oldalára? Azt vallod meg hogy ő mit tett veled, vagy kiállsz Isten Igéje mellett és azt vallod meg, amit Isten mond. A Biblia tehát azt mondja, hogy mondják a gyengék - ne imádkozzák! Hanem mondják a gyengék Erős vagyok! (Joel 3.10) Mondják a gyengék! Mondaniuk kell valamit. Hadd mondják a betegek: Meggyógyultam! Hadd mondják a bajba jutottak: Megszabadultam! Hadd mondják a megkötözöttek: - Szabad vagyok! És mindezt az élő Isten Szent fiának tökéletes megváltására alapozva, aki a vérét adta azért, hogy mindezekért az árát kifizesse a számodra! Nézd csak meg a vérfolyásos asszony esetét. Az az asszony mondott valamit. A Bibliában ez áll: - Ha csak a ruháját megérinthetem is, meggyógyulok! (Máté 9.21.) Olvasd csak el, mit mondott Dávid, amikor szemben állt Góliáttal. A mai napon a kezembe ad téged az Úr! (1Sám ) Az egyik legmegdöbbentőbb felfedezést a Bibliában a szavakkal kapcsolatban tettem. A kánaáni asszony, aki Jézus után ment, nem Isten népe közül való volt, ezért Jézus nem is figyelt rá. Az asszony nem közelített erőszakosan, egyszerűen csak erős volt a hitében. Egyre csak ment Jézus után. Jézus azonban nem mondott neki semmit. A tanítványok azt mondták Jézusnak, hogy küldje el őt, mert állandóan kiabál utánuk: -Uram, a lányomat igen gyötri az ördög. Egyre csak ment Jézus után és segítségért kiáltozott.

13 Végül Jézus odafordult hozzá és azt mondta neki: - Nem jó a fia kenyerét az ebeknek vetni. Mire az asszony így válaszolt: - Igen uram, de még az ebek is esznek az asztal alatt a lehullott morzsákból. (Máté ) És most pedig nagyon figyelj! Jézus azt mondta az asszonynak. - Asszony, nagy a te hited, és ezért a beszédedért az ördög kiment a te lányodból. (Márk ) Gondolj csak bele. Egy egyszerű asszony mondott valamit, megvallott valamit a szájával, és az ördög kiment a lányából. Sok démon lakik lányainkban, férjeinkben, feleségeinkben, gyermekeinkben, férfiainkban és asszonyainkban, a miatt a beszédek miatt, amit mondanak. Amikor azt mondjuk, hogy nem hiszünk, hogy nem kapunk semmit, amikor azt mondjuk, hogy úgysem fog megtörténni. Amikor azt mondjuk, hogy megteszünk valamit, annak ellenére, hogy tudjuk ez nem Isten akarata. Mindezzel tulajdonképpen azt mondjuk ki, hogy a sátánnak élünk. Az ilyen fajta beszéd kaput nyit a démonoknak és a sötétség hatalmának. Ez a kánaáni asszony imádattal jött Jézushoz és úgy, hogy mondott valamit. A lánya több kilométerrel távolabb volt onnan. Jézus pedig azt mondta neki, hogy a miatt, amit mondott, - mert ekkora ereje van a megvallott szavaknak - gyógyulást nyert a lánya számára. Testvéreim, amit mondotok, annak súlya van. A Biblia azt mondja, hogy ha nem kételkedsz a szívedben, hanem hiszed, hogy azok a dolgok amiket kérsz meglesznek, akkor bármit kérsz, azt megkapod. Amikor imádkozol, hidd, hogy megkapod amit kértél, és akkor bármit kérsz meg fogod kapni. (Márk ) Tudod-e azt, hogy tulajdonképpen te annak az összetétele vagy, amit mondasz? Tudtad ezt? A te testedben, elmédben fizikai és szellemi létedben olyan vagy, mint amit mondasz. Ha gyenge vagy és kudarcot vallottál, vizsgáld meg magad. Az vagy, amit mondasz. Mert azt kapod, amit mondasz. Ha más akarsz lenni, akkor mást kell mondanod, ha meg akarod változtatnod az életed, akkor mást kell megvallanod, mint eddig. A csoda a te szádban van! Nincs az a szolgáló, aki segíteni tudna rajtad, ha te továbbra is csak arról beszélsz, amit a sátán és a sötétség erői tettek veled, nincs az a szolgáló, aki segíteni tudna rajtad, ha te nem azt vallod meg, amit Isten az Ő igéjében megmondott.

14 EGY PÁSZTOR GYÓGYULÁSA A csoda, amire pont most szükséged van, a te szádban van! Valld meg azt, amit a szívedben hiszel! Eszembe jut egy pásztor, akit nagyon jól ismertem. Rendkívül súlyos ízületi gyulladása volt. Alig tudott felkelni az ágyból és járni. Minden reggel az első dolga az volt, hogy elbicegjen a fürdőkádig, és forró fürdőt vegyen azért, hogy egy kicsit jobban érezze magát és így el tudja kezdeni a napot. Állandóan magánál hordta az aszpirint. Állandó és rendkívül heves fájdalmai voltak. A térde és a bokája mindig akkorára dagadt, mint egy jól megtermett grapefruit. Tovább is részletezhetném az állapotát, de szavakkal nem lehet kifejezni, hogy mennyire rossz volt az állapota. Azonban szerette Istent, és be volt töltekezve az Ő szellemével. Igyekezett továbbra is prédikálni. Egy nap repülővel utazott valahova, hogy prédikáljon és akkor valami történt. Isten egy pillanat alatt felvillantotta az emlékezetében ezt az igét: Az Ő sebeivel gyógyultunk meg! (Esa.53.5.) Ott fent a repülőn egyszer csak elhitte ezt a szívében. Őszintén megvallotta, hogy - Meggyógyultam, az Ő sebeiben meggyógyultam! Amikor leszállt a repülőgép az ottani pásztor elé sietett. Ő kibicegett a gépből, a pásztor pedig együtt érzően megkérdezte tőle: - Hogy vagy? Mire ő felnézett és azt válaszolta: - Ó, én meggyógyultam! A pásztor úgy nézett rá, mint aki azt gondolja, hogy elment az esze. Azon az estén fájdalmak között ment előre a szószékhez, kiállt az emberek elé és bátran kijelentette: - Szeretném bejelenteni nektek, hogy meggyógyultam! Gondold csak el, akkor még mindig fájdalmai voltak és a lába még mindig meg volt dagadva. A szívében azonban tudta, és a szájával megvallotta, hogy meggyógyult. A csoda az ő szájában volt, ő pedig megvallotta ezt. Az egészsége rövid idő alatt tökéletesen helyreállt. Ma már semmi nyoma annak, hogy valamikor beteg lett volna, és Isten hatalmasan használja őt.

15 MINDENNAPI MEGVALLÁSAINK Mindannyiunknak a javára lesz, ha naponta megvalljuk Isten előtt az ő Igéjét. Szeretném most megosztani veletek, hogy mi az, amit én naponta megvallottam, és ma is megvallok Ő előtte. Megvallom az én számmal az Úr Jézust, és az én szívemmel hiszem, hogy Isten feltámasztotta Őt a halálból ezért meg vagyok váltva, (Róm 10.9.) Ha valaki Krisztusban van, új teremtés az. A régiek elmúltak, és íme, ujjá lett minden. (2Kor ) Ezért én Krisztusban vagyok, új teremtés vagyok, a régiek elmúltak és minden ujjá lett az életemben. Új Atyám van, egy mennyei atyám! Új életem van, örök életem! Új állampolgárságom van, egy mennyei állampolgárságom! Az Úr megszabadított engem a sötétség hatalmából, és átvitt az Ő szeretett fiának országába. (Kol.1.13.) Fiává fogadott engem (Efézus.1.6.) és a nevem fel van írva az élet könyvébe. (Filippi 4.3.) Új erőt kaptam. Hatalmat kaptam arra, hogy skorpiókon és kígyókon tapossak és az ellenség minden erején, és semmi sem árthat nekem. (Luk ) Hatalmam van a démonok felett, hogy kiűzzem azokat, kezemet a betegekre tehetem, és azok meggyógyulnak (Márk ) Jézus Krisztus által, még a győzteseknél is győztesebb vagyok. (Róm ) Krisztus által minden lehetséges nekem. (Fil.4.13.) Áldjad én lelkem az Urat és el ne feledkezzél semmi jótéteményéről. Ő az, aki megbocsátja minden vétkemet és meggyógyítja minden betegségemet. Ő az, aki megváltja életemet a koporsótól, kegyelemmel és irgalommal koronáz meg engem. Ő az, aki jóval tölti be a te ékességemet, és megújul az ifjúságom, mint a sasé. (Zsolt ) Megvallom azért, hogy nem félek. Még ha a halál árnyékának völgyében járok is nem félek a gonosztól, mert Te velem vagy. (Zsolt ) Nem csüggedek, mert Te vagy az én Istenem. Te megsegítesz engem, megerősítesz engem, a Te igazságod jobbjával támogatsz engem. (Esaias ) Nem a félelemnek, hanem az erőnek, szeretetnek, józanságnak szellemét adtad nekem. (2Tim. 1.7.) Bennem az erő szelleme van. Bennem a szeretet szelleme van. Bennem a józanság szelleme van. Elfedez engem a Bárány vére. Az Úr előttem jár. Jézus én bennem él. Az Úr angyala tábort jár körülöttem. (Zsolt ) Alattam vannak a mindenható Isten karjai (V.Móz )

16 Jóság és kegyelem követnek engem életem minden idejében. (Zsolt 23.6.) A félelemnek nincs helye az életemben. Bátran megvallom, hogy a mai nap egy jó nap. Ma egészséges vagyok. Ma telve vagyok Isten szeretetével. Ma telve vagyok az Úr örömével. Ma telve vagyok az Isten békességével. Ma telve vagyok az Isten bölcsességével. Ma telve vagyok a Szent Szellemmel. A mai napon is mind ez az enyém. Ma is tudni fogok segíteni valakinek, hogy rátaláljon Isten kegyelmére és irgalmára. Ma örvendezek abban, hogy a menny az én otthonom. Ma örvendezek abban, hogy az egész családom az Úr sátrában lakozik. (Ap.Csel ) Ez az én megvallásom. Bátran mondom az ördög, az angyalok, az Úr Jézus és Isten, az én Atyám előtt. Köszönöm neked Atyám a Jézus nevében, hogy az enyém lehet mind az, amit kérek. Az én megvallásom eléd jut. És ezt a te Igédre alapozva mondom. Jézus az én megvallásom főpapja. Ő ma is megteszi ezt. Kedves Barátaim! Bátran valljátok meg ezeket a dolgokat minden nap, és meg fogjátok látni, hogy Isten az Ő Ígéreteit megtartja. A CSODA A TE SZÁDBAN VAN!

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA

1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA 1 ÚRVACSORA(ÉNEKESKÖNYV) ÚRVACSORA A mi Urunk Jézus Krisztus így szól: Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. (Mt 11,28) Tőle kaptuk ezt

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus csodái Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

Vérfolyásos hívő gondolkozás (mód)otok megújulásával alakuljatok át harc az elménkben dől el

Vérfolyásos hívő gondolkozás (mód)otok megújulásával alakuljatok át harc az elménkben dől el Vérfolyásos hívő Róm 12:1 Kérlek titeket testvérek, Isten irgalmára, adjátok oda a testeteket Isten számára élő, szent, és neki tetsző áldozatul, ez legyen a ti ésszerű, igeszerű istentiszteletetek, 12:2

Részletesebben

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM

Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM Bata Mária BIBLIAÓRÁK 7. RÉSZ BÁBEL ÉS ÁBRAHÁM 2. www.ujteremtes.hu Bábel és Ábrahám története Az egész földnek egy nyelve és egyféle beszéde volt. 1Móz. 11:1 El tudod-e képzelni milyen lenne az, ha mindenki

Részletesebben

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT

KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Pasarét, 2011. november 17. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza KRISZTUS ÍTÉLŐSZÉKE ELŐTT Alapige: 2Korinthus 5,10 Mert nékünk, mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt,

Részletesebben

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt.

Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. Két embrió beszélgetett az édesanyjuk méhében. Az egyik a kis Kételkedő, a másik a kis Hívő volt. A kis Kételkedő ezt kérdezte: Tényleg hiszel abban, hogy van élet a születés után? A kis Hívő így válaszolt:

Részletesebben

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50

TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS. Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52. Alapige (textus): Mk 6,50 Újpest-Belsőváros 2008. 09. 07. Juhász Emília TANÉVNYITÓ BUZDÍTÁS Alapige (textus): Mk 6,50 Olvasandó (lectio): Mk 6,45-52 Ezután azonnal megparancsolta tanítványainak, hogy szálljanak hajóba, és menjenek

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7

ISTEN IGAZI CSODÁJA. Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: 2Királyok 4,1-7 Pasarét, 2014. augusztus 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTEN IGAZI CSODÁJA Lekció: 2Királyok 4,1-7 Alapige: 2Királyok 4,1-2 Egyszer egy prófétatanítvány felesége így kiáltott

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része

Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Én Mária vagyok és el szeretném neked mesélni, hogyan lett a húsvét életemnek egy fontos része Kislányként sok álmom volt. Embereknek szerettem volna segíteni, különösen idős, magányos embereknek. Arrol

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

Jézus tizenkét tanítványt választ

Jézus tizenkét tanítványt választ A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus tizenkét tanítványt választ Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta

Részletesebben

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett

nk és s Istennek? megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett megírattak pedig a mi tanulságunkra, akikhez az időknek vége elérkezett A húsvh svét értéke nekünk nk és s Istennek? Mit jelent a húsvét az átlagember számára? Generated by Foxit PDF Creator Foxit Software

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS

A konfirmációi vizsga felépítése GYÜLEKEZETI ÉNEK BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS Konfirmáció A konfirmációi vizsga felépítése BEVEZETÉS VIZSGA ZÁRÓSZÓ BEFEJEZÉS MIATYÁNK ÁLDÁS 644 33. Konfirmációi vizsga A konfirmációi vizsga alábbi rendje általános útmutatásul szolgál. A vizsga a

Részletesebben

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília

TANÉVZÁRÓ. Újpest-Belsőváros. 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja. Juhász Emília Újpest-Belsőváros 2006. 06. 11. Szentháromság vasárnapja Juhász Emília TANÉVZÁRÓ Alapige (textus): Ef 6,1-4; 6,10 Olvasandó (lectio): Péld 3,1-18 Heidelbergi Káté*: XXI. ÚRNAP (*Olvasható a szolgálat végén)

Részletesebben

szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája.

szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája. szabad-e adót fizetni a császárnak, vagy nem? (Mk.12;14,) A Hang tanítványi közössége munkája. 2011 1 Bokor-porta 2011.10.06. Márk, 12, 12-17. 12. és keresték, hogyan fogják meg de féltek a (nép) tömegtől,

Részletesebben

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11.

A Fiú. 2. tanulmány. július 5 11. 2. tanulmány A Fiú július 5 11. SZOMBAT DÉLUTÁN e HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 7:13-14; Máté 11:27; 20:28; 24:30; Lukács 5:17-26; János 8:58 Mert az embernek Fia sem azért jött, hogy néki szolgáljanak, hanem

Részletesebben

yymár meglévő csoport számára:

yymár meglévő csoport számára: 1. HÉT: FILIPPI 1,1 11 Tényleg Krisztushoz tartozom? Kezdjük a beszélgetést azzal, hogy feltesszük valamelyiket a következő kérdések közül a csoportnak: yykezdő csoport számára: Mi indított arra, hogy

Részletesebben

El camino A zarándokút. 1. állomás

El camino A zarándokút. 1. állomás 1. állomás Ennek a zarándokútnak az alapjai nagyon sok régi katedrális falára fel van vésve, de nem úgy, mint egy labirintus, hanem mint egy egyszerű út. Nincsenek benne kijárat nélküli zsákutcák. Az emberek

Részletesebben

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből.

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből. Pasarét, 2013. november 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza AZ ÚR SZABADÍTÁSA Lekció: Zsoltár 107,1-16 Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Nikodémusz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz

24. ÁLDÁSOK. az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 24. ÁLDÁSOK az ordinációhoz, valamint a püspöki szolgálatba indításhoz 1. Az Úr a te kősziklád, várad és megmentőd, benne lelj oltalmat. Az Úr áldjon meg téged, hogy áldás légy sokak üdvösségére. Zsolt

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

Isten dicsőségének felfedezése a HIT segítségével

Isten dicsőségének felfedezése a HIT segítségével Isten dicsőségének felfedezése a HIT segítségével II. Mózes 4.1-17, 27-31. 1 Mózes ekkor így felelt: Hátha nem hisznek nekem, és nem hallgatnak a szavamra, hanem azt mondják: Nem is jelent meg neked az

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus, a nagy Mester A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus, a nagy Mester Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible

Részletesebben

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait.

magát. Kisvártatva Vakarcs, a kutya is csatlakozott hozzájuk. Kedveskedve hol a Papa, hol meg az unoka lábaira fektette meleg tappancsait. Göncölszekér M ári szólt asszonyához Pista, te csak maradj az ágyban, próbálj meg aludni. Ez a szegény lánygyerek folyton köhög. Nem hagy téged aludni. Nem tudsz pihenni. Lehet, hogy a komámnak lesz igaza.

Részletesebben

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért

Bevezetés. Imádság az idei karácsony teljességéért Bevezetés Imádság az idei karácsony teljességéért Az Ige testté lett, közöttünk lakott, és láttuk az ő dicsőségét, mint az Atya egyszülöttjének dicsőségét, telve kegyelemmel és igazsággal.... Mi pedig

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET

ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET ÉVKÖZI IDİ ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ Immár hoz hasznos magvakat, díszíti ékes,

Részletesebben

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise

40 éves házassági évfordulóra gitáros szentmise D A G A Bevonulás Két ember eléd lép, két ember Téged kér, D A G A Két ember eléd áll, két ember Téged vár, A D H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk! Cis Fis H E Végtelen Istenünk, áldd meg az életünk!

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút

1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút 1 1Móz 21,22-34 Ábrahám, Abimélek és a kút És lőn abban az időben, hogy Abimélek és Pikhól annak hadvezére megszólíták Ábrahámot mondván: Az Isten van te veled mindenben, a mit cselekszel. Mostan azért

Részletesebben

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen.

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen. Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Péter meggyógyítja Dorkászt Péter sok

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43)

Krisztus Feltámadt! Húsvétvasárnap 2016.03.27. OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Húsvétvasárnap 2016.03.27. Krisztus Feltámadt! OLVASMÁNY az Apostolok Cselekedeteiből (ApCsel 10,34a.37-43) Abban az időben Péter szólásra nyitotta ajkát, és ezeket mondta: Ti tudjátok, hogy mi minden

Részletesebben

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS 3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS KÖSZÖNTÉS MISSZIÓI PARANCS KERESZTELÉSI IGE, IGEHIRDETÉS APOSTOLI HITVALLÁS KERESZTELÉSI KÉRDÉSEK KERESZTELÉS (MIATYÁNK) KÖSZÖNTÉS A GYÜLEKEZETBEN 31 KÖSZÖNTÉS Felnőtt

Részletesebben

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET I. évfolyam, 1. szám Május, Június Akarod hallani a jó hírt? Eljött hozzám még bűnben éltem Eljött hozzám még bűnben éltem, s romokban elhevert az életem, most már megtértem

Részletesebben

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől És monda Isten: Legyen világosság: és lő világosság. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől. 1Móz 1:3-4 Annak okáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el,

Részletesebben

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Pasarét, 2012. augusztus 30. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Alapige: 1János 4,1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket,

Részletesebben

Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa?

Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa? Ézs 33,17-24 Milyen az Úr, és az Ő országa? A királyt ékességében látják szemeid; látnak széles országot. Szíved elgondolja a mult félelmét: hol az író, hol a mérlegelő, hol a tornyok összeírója? A gőgös

Részletesebben

"Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?"

Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak? "Ki kötelezi el még magát közületek az Úrnak?" 1 Krón 29,5 Gyógyulásunk és megerősödésünk akkor történik, amikor fenntartás nélkül átadjuk magunkat Jézusnak. Minél jobban megnyílunk, és engedjük, hogy

Részletesebben

A gyarapodás üzenete 3. rész

A gyarapodás üzenete 3. rész Beszéltünk Istennek a megalapozott rendjéről, Isten feddéséről, ami lerontja a hamis tanításokat. Isten Igéje mindig a javadra van. Meg kell formálni az anyagi életünket Isten Igéjével. Krisztus Testének

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT

A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Pasarét, 2013. február 17. (vasárnap este) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László A KERESKEDŐ, AKI GAZDAG LETT Alapige: Máté 13,45-46 Hasonlatos a mennyeknek országa a kereskedőhöz, aki igaz

Részletesebben

A tanítványság és az ima

A tanítványság és az ima január 11 17. A tanítványság és az ima SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Dániel 9:2-19; Máté 14:22-23; 26:36; János 17:6-26; Zsidók 2:17; 1Péter 4:7 De nemcsak őérettök könyörgök, hanem azokért is,

Részletesebben

Gyászszertartás Búcsúztató

Gyászszertartás Búcsúztató Gyászszertartás Búcsúztató Nyitó ima: Mennyei Atyánk, azért jöttünk össze a mai napon, hogy lerójuk tiszteletünket és kegyeletünket szeretett teremtményed, élete előtt. Összejöttünk, hogy hálát adjunk

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET

SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET SZENT BERNÁT APÁT ESTI DICSÉRET Istenem, jöjj segítségemre! Uram, segíts meg engem! Dicsıség az Atyának, a Fiúnak és a Szentléleknek, miképpen kezdetben most és mindörökké. Amen. HIMNUSZ 2 SZENT BERNÁT

Részletesebben

Péter és az ima hatalma

Péter és az ima hatalma A Biblia gyermekeknek bemutatja Péter és az ima hatalma Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/57. Történet www.m1914.org Bible for

Részletesebben

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK

ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Pasarét, 2013. június 27. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László ISTEN MENNYEI ATYÁNK ÉS URUNK Alapige: Malakiás 1,6a A fiú tiszteli atyját, a szolga is az ő urát. És ha én atya

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN

IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN 1 IV. HISZEK JÉZUS KRISZTUSBAN, ISTEN EGYSZÜLÖTT FIÁBAN Isten az Istentől, Világosság a Világosságtól, valóságos Isten a valóságos Istentől, született, de nem teremtmény, az Atyával egylényegű és minden

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István

A TAN. Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István A TAN Az Evangéliumok és a Beszélgetés az Angyallal című könyv azonosságai, ahogy én látom. Összeállította: Petróczi István 1943. szeptember 10. péntek. 12. BESZÉLGETÉS LILIVEL L. Köszönöm, hogy eljöttél.

Részletesebben

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor NAGYSZOMBAT AZ ÚR AKARATA SZERINT Ézs 53, 9-12 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A Mennyország, Isten gyönyör otthona

A Mennyország, Isten gyönyör otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyör otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Sarah S. 60/60. Történet www.m1914.org Bible

Részletesebben

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET I. évfolyam 3. szám szeptember, október Akarod hallani a jó hírt? Mindennek Királya Mindennek Királya, az Istennek Fia, égnek, földnek Ura Akinek véd minket a karja tőlünk

Részletesebben

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9

ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Pasarét, 2011. szeptember 4. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza ŐRIZZ, URAM! Lekció: 1Sámuel 24,1-9 Alapige: 1Sámuel 26,23-25 Az Úr mindenkinek megfizet a maga igazsága és hűsége szerint, mert

Részletesebben

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban.

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Mennyből az angyal Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Angyalok szózata minket is hív, ér tse meg ezt tehát minden hű szív. a kisded Jézuskát

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima

A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó. A dal, a három zsidók és Azariah ima www.scriptural-truth.com Az ima Azariah A KING JAMES BIBLIA 1611 APOKRIF IMÁDSÁG és AZARIAH dal három zsidó A dal, a három zsidók és Azariah ima 1:1 és mentek a tűz közepén dicsérő Isten, és az áldás az

Részletesebben

KERESZTREFESZÍTÉS. Újpest-Belsőváros. 2008. 03. 21. Nagypéntek. Loránt Gábor. Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56

KERESZTREFESZÍTÉS. Újpest-Belsőváros. 2008. 03. 21. Nagypéntek. Loránt Gábor. Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56 Újpest-Belsőváros 2008. 03. 21. Nagypéntek Loránt Gábor KERESZTREFESZÍTÉS Olvasandó (lectio): Mt 27,31-56 Miután kigúnyolták mármint Jézust levették róla a köpenyt, felöltöztették a saját ruhájába, és

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

A gazdag ember és a szegény ember

A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt.

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. János 1,1 Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. János 1,4 1 Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok

Részletesebben

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak.

Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. Gyerekekre alkalmazta: Anthony A. Lee Illusztrálta: Rex John Irvine Fordította: Maryam Frazer Imánnak. 1 2 'Abdu'l-Bahá sok évet töltött a Szentföldön, Akkó városában. Éveken keresztül fogoly volt, és

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék!

Bizonyára, ha még embereknek igyekeznék tetszeni, Krisztus szolgája nem volnék! 2014. december 31. Mandabokor Óévi Istentisztelet 1 Kérve kérlek az Isten és a Krisztus Jézus színe előtt, aki ítélni fog élőket és holtakat; az ő eljövetelére és országára kérlek: 2 hirdesd az igét, állj

Részletesebben

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL?

MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? MIT MOND A BIBLIA A HALLOWEENRŐL? ne igazodjatok e világhoz, hanem változzatok meg értelmetek megújulásával, hogy megítélhessétek, mi az Isten akarata, mi az, ami jó, ami neki tetsző és tökéletes (Róm

Részletesebben

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk

A helyreállítás lelki ajándékai. Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk A helyreállítás lelki ajándékai Ahogy Isten helyreállítja a rendet közöttünk 0. Áttekintés Vezetés és szervezés ; Lelkek megkülönböztetése Démonok kiűzése Gyógyítás Hit 1. A vezetés / szervezés ajándéka

Részletesebben

Isten felméri Ábrahám szeretetét

Isten felméri Ábrahám szeretetét A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten felméri Ábrahám szeretetét Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Tammy S. Franciáról fordította : Helga Himer Kiadta :

Részletesebben

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19.

Egy pokoli házasság. (Rm 7:1-6) Suhai György. Balatonszárszó, 2014.03.19. 1 Egy pokoli házasság (Rm 7:1-6) Suhai György Balatonszárszó, 2014.03.19. Mindannyian egy tökéletes társra vágyunk! Na de úgy valaha is igazán belegondoltunk már abba, hogy milyen lehet egy tökéletes társsal

Részletesebben

Önmeghaladás, életcélok, jóllét

Önmeghaladás, életcélok, jóllét PÁL FERENC Önmeghaladás, életcélok, jóllét A lélektani és spirituális dimenziók összefüggései Néhány alkalommal találkoztam Gyökössy Bandi bácsival. Többek között, amikor a papnevelõ intézetbe jártam,

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA

AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA AZ ÚRVACSORA SÁKRAMENTUMA A) ÚRVACSORAI ISTENTISZTELET Az úrnap délelõtti istentiszteleten kívül egyéb alkalmak is lehetnek az úrvacsorával élésre. (Gyülekezeti nap, evangélizációk, konferenciák záró alkalma,

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

NYILVÁNVALÓ SZERETET

NYILVÁNVALÓ SZERETET Pasarét, 2015. december 25. (péntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza NYILVÁNVALÓ SZERETET Énekek: 182; 321,1-3. 4. 6-7; 447 Lekció: Lukács 2,1-14 Alapige: 1János 4,9-10 Azáltal lett nyilvánvalóvá

Részletesebben