Törökszentmiklós Fegyvernek-Örményes állomások között mindkét vágányon állomástávolságú közlekedés:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Törökszentmiklós Fegyvernek-Örményes állomások között mindkét vágányon állomástávolságú közlekedés:"

Átírás

1

2 1 1. Általános rendelkezések 1.1. A pályaműködtetői kapacitásigény célja, tervezett helye és időtartama Cél: Fegyvernek-Örményes állomáson biztosítóberendezési kábelkiváltási munka. Kisújszállás és Püspökladány állomásokon a felsővezetéki keresztmezők cseréje Hely: Fegyvernek-Örményes állomás. Törökszentmiklós Fegyvernek - Örményes állomások között a jobb és bal vágány. Fegyvernek - Örményes Kisújszállás állomások között a jobb és bal vágány. Kisújszállás állomás és Püspökladány állomás Időtartam: Törökszentmiklós Fegyvernek-Örményes állomások között mindkét vágányon állomástávolságú közlekedés: február 21-én tól február 24-én ig biztosító berendezési kábel kiváltás céljából. Kapella:2013/16457/1 Fegyvernek-Örményes Kisújszállás állomások között mindkét vágányon állomástávolságú közlekedés: február 25-én tól február 28-án ig biztosító berendezési kábel kiváltás céljából. Kapella:2013/16458/0 Kisújszállás állomás valamennyi vonatfogadó fővágánya (keresztmezők átterhelése): február 18-án tól február 22-én ig, éjszakánként től ig. Kapella:2013/ /0, 2013/18414/ február 25-én tól február 28-án ig, éjszakánként től ig. Kapella:2013/ /0 Püspökladány állomás valamennyi vonatfogadó fővágánya (keresztmezők átterhelése): február 16-án tól február 28-án ig, éjszakánként től ig. Kapella:2013/ /2 A vágányzár ideje alatt a es vonat kijárását a 101-es vonal felé biztosítani kell.

3 Kapcsolódó vágányzárak: Nincsenek Sebességkorlátozások: Fegyvernek-Örményes állomás (két bejárati jelzője között) jobb és bal átmenő fővágányán február 21-én tól február 28-án ig a sz. szelvények között 1850 méter hosszban 40 km/h technológiai lassújel kerül bevezetésre. Karcag állomás (két bejárati jelzője között) jobb és bal átmenő fővágányán 2014.február 16-án tól március 3-án ig a sz. szelvények között 2250 méter hosszban 80 km/h technológiai lassújel kerül bevezetésre. Biztber üzembe helyezéstől függ. Lassújel okozta többlet menetidők: Állomásköz Fegyvernek- Örményes állomás Karcag állomás Időintervallum február 21-én tól 2014.február 28-án ig 40 km/h.(1850 méter) február 16-án 0.00 órától március 3-án 4.00 óráig 80 km/h.(2250 méter) Gy /2012 VHU szerint 3 perc 1 perc 1.3. A többlet személyzet biztosítására, a szolgálat szüneteltetés felfüggesztésére, illetve szakfelügyelet biztosítására vonatkozó rendelkezések: A munkálatok ideje alatt a Törökszentmiklós Fegyvernek-Örményes és a Fegyvernek- Örményes Kisújszállás állomásközben közlekedő vonatokra szükséges 2. figyelésre kötelezett dolgozó biztosítása (min. 3 fő). A többletszemélyzet költsége az SZ K 2011 konzorciumot terheli. Minden közlekedő vonatra a figyelésre kötelezett dolgozó fel-/ leszálló helye Törökszentmiklós, Fegyvernek-Örményes, ill. Kisújszállás állomás. A feszültségmentesítés időtartamára a MÁV Zrt. TI TEBO Erősáramú Alosztály részéről illetve a biztosítóberendezési munkálatok időtartamára a MÁV Zrt. TI TEBO Biztosítóberendezési Alosztály részéről szakfelügyelet szükséges. A szakfelügyelet megrendelése és ennek költségei a kivitelezőt terheli.

4 Biztosítóberendezési kábelkiváltáshoz kapcsolódó nyíltvonali zavartatások: Törökszentmiklós Fegyvernek-Örményes állomások között mindkét vágányon állomástávolságú közlekedés február 21-én tól február 24-én ig. Fegyvernek-Örményes Kisújszállás állomások között minkét vágányon állomástávolságú közlekedés február 25-én tól február 28-án ig biztosító berendezési kábel kiváltás céljából. A biztosítóberendezés működését az állomástávolságú közlekedés időtartamára a Területi Igazgatóság Debrecen Forgalmi Osztály által kiadásra kerülő Végrehajtási utasítás szabályozza Feszültségmentesítések: Kisújszállás állomás teljes felső vezetéki hálózata feszültségmentes: február 18-án tól február 22-én ig éjszakánként től ig február 25-én tól február 28-án ig éjszakánként től ig Püspökladány állomás teljes felső vezetéki hálózata feszültségmentes: február 16-án tól február 28-án ig éjszakánként től ig 2. A vonatforgalom előkészítése és lebonyolítása 2.1. A vonatforgalom előkészítését és lebonyolítását érintő forgalmi változások: Szabályozást nem igényel A személyszállító vonatokra vonatkozó menetrendi intézkedések: A 100 sz. vonalon a Kisújszállás és Püspökladány állomás teljes kizárásának ideje alatt (II.15/16-tól II.27/28-ig) Fegyvernek-Örményes Kaba állomások között a sz. vonatok lemondásra kerülnek. Ezen a szakaszon vonatpótló autóbuszok közlekednek a 3. sz. pontban szabályozottak szerint. PL-K állomások között és sz. új szerelvényvonatok kerülnek bevezetésre. A vágányzár ideje alatt az alábbi személyszállító vonatok kerülnek részben lemondásra (Budapest Nyugati-Nyíregyháza és vissza viszonylaton): 657, 567, 564, 652, 655, 565, 566 és 654 sz. vonatok. A 650 és 653 sz. vonatok is részben lemondásra kerülnek (Budapest Nyugati-Debrecen és vissza viszonylaton). Emiatt (Budapest Nyugati-Nyíregyháza és vissza viszonylaton) új vonatként kerülnek bevezetésre: 1650, 1653, 1657, 1567, 1564, 1652, 1655, 1565, 1566 és 1654 sz. vonatok.

5 4 A vágányzár ideje alatt a 6510 sz. személyszállító vonat került részben lemondásra (Fehérgyarmat-Debrecen viszonylaton). Emiatt a (Fehérgyarmat-Debrecen viszonylaton) új vonatként került bevezetésre: 6339 sz. vonat. A vágányzár ideje alatt szerelvény fordulótechnikai okok miatt a 6527 sz. személyszállító vonat került részben lemondásra (Debrecen-Fehérgyarmat viszonylaton). Emiatt a (Debrecen-Fehérgyarmat viszonylaton) új vonatként került bevezetésre: 6334 sz. vonat. A vágányzár ideje alatt a 6121 sz. vonat naponta közlekedik, mert a sz. szerelvényvonat egész útvonalán lemondásra kerül Vágányzári állomási menetrendjegyzékek: A menetrendjegyzék elkészítése, illetve a szolgálati helyekre történő eljutatása az érvényes utasítások és a kiadott rendelkezések alapján történik Vágányzári menetrendábra Nem kerül kiadásra Vágányzári menetrend a szolgálati menetrendkönyvhöz Vágányzári szolgálati menetrendi kiadvány nem készül. Az érintett vonatok módosított menetrendje az informatikai rendszerekből érhető el Utastájékoztatás Az utazóközönséget a megváltozott menetrendről a MÁV-START Zrt hirdetmények útján tájékoztatja, amiket a MÁV-START Zrt. Menetrendtervezés készít el az alábbi iktatószámok alatt: Hirdetmény: 100_Szajol-Püspökladány_ a_Szajol-Püspökladány_ c_Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ _Szajol-Püspökladány_ Iktatószám: /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START /2013/START A hirdetményt valamennyi (71740/2013/MAV sz. Menetrendi utasításban szabályozott) érdekelt állomáson és megállóhelyen az utasok számára jól látható helyen ki kell függeszteni, esetleges hiánya esetén pótlásáról, haladéktalanul intézkedni kell!

6 5 A vonal állomásain fokozott gondot kell fordítani az utazóközönség megfelelő tájékoztatására. Erre a célra fel kell használni a hangos utastájékoztató berendezést, illetve az élőszavas tájékoztatást a vonatkísérő személyzet részéről is. A közlemény szövegét a területileg illetékes MÁV-START Zrt. TSZVK készíti el és az érintett Forgalmi Csomópontokra megküldi Személyvonati szerelvényforduló: Külön kerül kiadásra Személyzetforduló: Külön kerül kiadásra Mozdonyforduló: Külön kerül kiadásra Tehervonati közlekedés: A vágányzárak ideje alatt valamennyi kínálati tehervonat lemondásra kerül. A vágányzárak ideje alatt (II.15/16-II.27/28-ig) a 80 sz. vonalon keresztül közlekednek a , és a sz. vonatok Az üzemirányítási és az operatív irányítási szolgálat ellátásával kapcsolatos rendkívüli intézkedések Törekedni kell a menetrendszerinti közlekedés lebonyolítására. 3. A vonatpótló autóbuszokra vonatkozó szabályozás A 100 sz. vonalon a Kisújszállás és Püspökladány állomás teljes kizárásának ideje alatt (2014. február 15/16-tól február 27/28-ig) Fegyvernek-Örményes - Kaba állomások között a es vonatok pótlására vonatpótló autóbusz forgalomba állítása szükséges Általános tudnivalók: Az autóbuszvezető a forgalmi szolgálattevőnél jelentkezik. Ha valamely vonathoz nem jelentkezik a vonatpótló autóbusz, akkor a forgalmi vonalirányítón keresztül a debreceni területi személyszállítási főirányítót kell távbeszélőn értesíteni. (Tel.: 03/18-40) Az autóbuszt a vonat érkezése előtt a kijelölt helyre kell állítani. Az autóbuszvezetőt az indító állomás köteles ellátni a busz útvonalának megfelelő vágányzári menetrenddel (hirdetmény). A vonatpótló autóbusz a vágányzár idejére az állomás település felőli oldalán kialakított ideiglenes autóbusz megállóból indul. A vonatpótló autóbuszról átszálló utasokat a hangos utastájékoztató berendezésen keresztül kell tájékoztatni. A hangos szövegkönyv módosítását a területileg illetékes TSZVK készíti el.

7 6 A vonatról a vonatpótló autóbuszra átszálló utasokat a jegyvizsgálónak az autóbuszvezető közreműködésével kell a megfelelő autóbuszra irányítani. A vonatpótló autóbusz a vonat megérkezése után csak abban az esetben indítható el, amikor a vonat, vezető jegyvizsgálója meggyőződött arról, hogy a vonaton utas nem tartózkodik és az autóbuszra történő átszállás befejeződött. A vonatpótló autóbusz csak a forgalmi szolgálattevő szóbeli utasítására indulhat el. Az érkező autóbusz felállítási helye az állomásépület mögött lévő ideiglenesen kialakított megálló. A vonatpótló autóbusz érkezése után a vonat mozdonyvezetője csak akkor hatalmazható fel indulásra, ha a vonatvezető jegyvizsgálója jelentette a forgalmi szolgálattevőnek, hogy az autóbusz megérkezett és az átszállás megtörtént. A vonatpótló autóbusz indulásáról a járat következő állomásának forgalmi szolgálattevőjét értesíteni kell. A vonatpótló autóbuszos Volán megállóhelyek, és megállási helyek kitáblázása a kivitelező feladata. A vonatpótló autóbuszon csoportos (együttes) elhelyezés kerékpár, élőállat és kerekesszékes utaztatás nem biztosítható, melyről az utazóközönséget Hirdetmény útján értesíteni kell. A vonatpótló autóbusz érkezését és indulását a fejrovatos naplóban elő kell jegyezni. 3.2 A vonatpótló autóbusz mennyisége, útvonala, buszfordulók Mennyiség a 100 sz. vonalra: Budapest-Nyugati indulást tekintve a 6008-as vonat pótlására 9 napokon 1 db 45 fős normál autóbusz, % napokon 2 db 45 fős normál autóbusz közlekedik. (A 2. busz Karcag állomásig erősít.) 6009-es vonat pótlására ½ napokon 1 db 45 fős normál autóbusz,» napokon 2 db 45 fős normál autóbusz közlekedik. (A 2. busz Karcag állomástól erősít.) A vonatpótló busz feljelentkezési helye és ideje: Fegyvernek-Örményes állomás forgalmi szolgálattevőjénél naponta kor.(& napokon 2 db busz). A 2. busz Karcag állomás forgalmi szolgálattevőjénél» napokon kor. Az autóbusz fordulója/útvonala a 100 sz. vonalon: 6008 sz. vonatpótló autóbusz: Indul:Fegyvernek-Örményes vasútállomás: (érkezik/ind: kor) Kolozsvári út 4204 sz. út(kő út) 4-es főút Deák Ferenc út Közraktár út Pillangó út Kisújszállás vasútállomás: (érkezik/indul: kor)- Arany János utca - Széchenyi utca - 4-es főút - Gyarmati út- Vasút út Karcag vasútállomás (érkezik /ind kor) Vasút út Gyarmati út 4 főút Püspökladány Baross utca Táncsics Mihály út Vasút utca Püspökladány Vasútállomás (érk/indul: kor) Vasút utca Táncsics Mihály út 4 főút Vasút utca Kaba Vasútállomás (érk: kor)

8 sz. vonatpótló autóbusz: Kabáról fordul: Kaba Vasútállomás (indul: kor) Vasút utca 4 főút Táncsics Mihály út Vasút utca Püspökladány vasútállomás (érk/ind: kor) Vasút utca Táncsics Mihály út Rákóczi Ferenc utca Petőfi Sándor utca - Szigetsor 42-es út 4-es főút Gyarmati út Vasút út- Karcag Vasútállomás (érkezik/indul kor) Vasút út Gyarmati út 4 főút Kisújszállás Széchenyi utca Arany János utca Kisújszállás vasútállomás (érkezik/indul: kor) Pillangó út Közraktár út Deák Ferenc út 4-es főút 4204 sz. út (Kő út) Kolozsvári út Fegyvernek-Örményes vasútállomás (érk kor) Vonatpótló autóbusz menetideje: Fegyvernek-Örményes Kaba állomások között: 4 átszállás átszállás: 101 Kaba Fegyvernek-Örményes állomások között: 4 átszállás átszállás: 101 A vonatpótló autóbuszokat a MÁV-START rendeli meg, a buszos társaság elérhetőségét közli az érdekeltekkel Díjszabásra vonatkozó rendelkezések A vonatra megváltott menetjegyek a vonatpótló autóbuszon is érvényesek. 4. Állomási és vonali biztosító berendezések üzeme Fegyvernek-Örményes állomás, Törökszentmiklós - Fegyvernek-Örményes, Fegyvernek- Örményes - Kisújszállás állomások közötti vonalszakaszon a biztosítóberendezés működését a Területi Igazgatóság Debrecen Forgalmi Osztály által kiadásra kerülő Végrehajtási utasítás szabályozza. 5. A munkavonatok Munkagépek a vágányzári utasításban meghatározottak szerint közlekednek. 6. Egyéb rendelkezések A vágányzári forgalmi technológia a menetrendszerinti közlekedést feltételez, ezért az előforduló vonatkésések esetén a vonatforgalmat operatív módon kell szabályozni, a Püspökladány körzeti forgalmi vonalirányító rendelkezése szerint. Az átszállásos vágányzár ideje alatt a vonatkozó utasítások, rendeletek előírásait a vágányzárban érdekelt valamennyi dolgozónak be kell tartani. Különös figyelmet kell fordítani az átszállások végrehajtására, a vonatpótló autóbuszok irányítására, az állomási személyvonati technológiák betartására, a vágányzár zavartalan, biztonságos és balesetmentes lebonyolítására Egyebekben be kell tartani a kapacitáskorlátozáshoz kiadásra kerülő Vágányzári és Feszültségmentesítési Utasításban foglaltakat, valamint az F.2. sz. Forgalmi Utasítás pontjának előírásait.

9 8 Forgalmi Technológiát kapja: Üzemeltetési Főigazgatóság Forgalmi Osztály: Budapest, Üzemeltetési Főigazgatóság Üzemirányítási Osztály: Budapest, Területi Forgalmi Osztály: Budapest, Debrecen, Szeged Üzemirányító Központ: Budapest Állomás: Szolnok, Szajol, Törökszentmiklós, Fegyvernek-Örményes, Kisújszállás, Karcag, Püspökladány, Kaba, Debrecen Forgalmi Csomópontok: Bp. Nyugati, Szolnok, Ferencváros, Püspökladány, Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc, Záhony Vállalkozó vasúti társaság: MÁV-TRAKCIÓ Vasúti Vontatási Zrt Budapest, Könyves Kálmán krt fax MÁV-GÉPÉSZET Zrt Budapest, Könyves Kálmán krt fax MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt Budapest, Könyves Kálmán krt fax Rail Cargo Hungaria Zrt Budapest, Váci út 92. fax:1/ MMV Magyar Magánvasút Zrt Budapest, Kerék út 80. Fax: Floyd Szolgáltató Zrt Budapest, Madarász Viktor út Fax: Central-European Railway Zrt Budapest, Könyves K. krt. 16. I. em. Fax: Train Hungary Magánvasút Kft Budapest, Könyves K. krt Fax: MÁV NOSZTALGIA Kft Budapest, Tatai út 95. Fax: BOBO Kft.3528 Miskolc, Csele út 10. Fax: SZENTESI VASÚTÉPÍTŐ KFT Budapest Szegedi út Fax: GySEV Zrt Sopron, Mátyás király utca 19. fax: GySEV CARGO Zrt Sopron, Mátyás király utca 19. fax: PRVÁ SLOVENKÁ ŽELEZNIČNÁ A.S Bratislava Ružová dolina Záhony-Port Zrt Záhony Baross Gábor út 1. fax Slovenska zeleznicná dopravna spolocnost a.s Zvolen Na Štepnici 1379/1 Fax AWT RAIL HU Zrt Budapest Budafoki út 56 B. ép. VI. em MÁVÉPCELL Kft Celldömölk Nagy Sándor tér 14. Fax 95/ MÁV FKG Kft Jászkisér Jászladányi út 10. Fax LTE Logistic és Transport GmbH 8020 Graz Reininghaus strasse 3. Fax: DB Schenker Rail Hungária Kft.9027 Győr Reptéri út 2. Fax: BSS2000 Kft Cegléd Alkotmány út 59 Fax: MTMG Logisztikai Zrt Budapest Logodi u. 34/A Fax: Kárpát Vasút Kft Ceglédbercel Virág út 9. Fax: Vasútvillamosító Kft Budapest Jászberényi út 90. Fax: Magyar Vasúti Áruszállító Kft Debrecen Jósika út 9 Fax: MÁVGÉP Kft Budapest Kőér út 2/d. Fax: Rail Service Hungaria Kft Budapest Bajcsy-Zsilinszky út 25. Fax: WLB CARGO Gmbh Wien Anton Baumgartner strasse 10. ZSSK CARGO Bratislava Drienová 24. RTS Rail Transport Service Gmbh Graz-Puntigam Puchstrassa 184 b CENTRAL RAILWAYS a.s. SK Kassa Krivá 21. METRANS (Danubia) a.s. SK 92901, Dunajska Streda, Povodska cesta 18. Petrolsped Slovakia s.r.o. L. Svobodu 2839/1, Lučenec, Szlovákia

1. Általános rendelkezések. 1.1. A pályaműködtetői kapacitásigény célja, tervezett helye és időtartama. 1.1.1. Cél:

1. Általános rendelkezések. 1.1. A pályaműködtetői kapacitásigény célja, tervezett helye és időtartama. 1.1.1. Cél: Módosítások előjegyzése Sorszám Tárgy Rendelet száma 1 2 3 4 Érvényesség kezdete Módosítást átvezette Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3 1.1. A pályaműködtetői kapacitásigény célja, tervezett

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése

MÁV 80a számú vasúti fővonal. Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése MÁV 80a számú vasúti fővonal Rákos - Hatvan szakasz korszerűsítése Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt SB-RÁKOS 2017 Konzorcium Rákos - Hatvan vasútvonal korszerűsítése projekt Építés 53 km

Részletesebben

Presentation Pályavasúti szolgáltatások Title igénybevétele és díjai

Presentation Pályavasúti szolgáltatások Title igénybevétele és díjai Presentation Pályavasúti szolgáltatások Title igénybevétele és díjai Vasútgazdaságtan dr. Farkas Gyula, Zrt. Győr, 2014. szeptember 25. Tartalom Pályavasúti szolgáltatások, Hálózati Üzletszabályzat 5.

Részletesebben

Nyári menetrendi módosítások

Nyári menetrendi módosítások Nyári menetrendi módosítások Változások Budapest elővárosában 80 sz. Budapest Miskolc vasútvonal Kínálatbővítésként az 5108-as gyorsvonat megáll Pécel, Isaszeg és Tura állomásokon. Ezáltal az esti órákban

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 9. szeptember 12-tl 9. november 1-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasúton a vonatok módosított menetrend

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 9. március 1-tól 9. május 12-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasúton a vonatok módosított menetrend szerint

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. június 3-tól 2019. szeptember 11-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80 Budapest Hatvan Miskolc vasúton a vonatok módosított

Részletesebben

ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS

ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS VESZPRÉMI LÁSZLÓ ÜZEMELTETÉSI VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES MÁV ZRT. ÜZEMELTETÉSI KIHÍVÁSOK KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A VÁGÁNYZÁRAKRA A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai a vágányzárak tükrében Értékesítési

Részletesebben

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14.

Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása. összefoglaló jelentés 2009. december 14. Szolnok Záhony vasútvonal átépítése I./1-es ütem: Szajol (kiz.) Püspökladány (bez.) vasútvonal felújítása összefoglaló jelentés 2009. december 14. Projekt megnevezése Forrás Támogatási kérelem kódszám

Részletesebben

Vasúti Erősáramú konferencia

Vasúti Erősáramú konferencia Vasúti Erősáramú konferencia Vontatási villamos energia: Felosztjuk, mérjük és elszámoljuk de hogyan, kinek, mikor, mennyiért? Dr. Rónai Péter MÁV Zrt. Pályavasúti Ügyfélkapcsolat és Értékesítés 2015.

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 9. május 27-tl 9. június 2-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasúton a vonatok módosított menetrend szerint

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 216. szeptember 3-án Üllő - Pilis állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek.

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2. június 15-én Keszthely Vonyarcvashegy állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 26 Balatonszentgyörgy Ukk vasúton egyes vonatok módosított menetrend

Részletesebben

Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. Budapest Cegléd Szolnok Debrecen Nyíregyháza Záhony

Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. Budapest Cegléd Szolnok Debrecen Nyíregyháza Záhony MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére 100 Budapest Cegléd Szolnok Debrecen Nyíregyháza Záhony Érvényes: 2011. december 11-től Gy. 148-1970/2011.

Részletesebben

2019. február 4-től május 12-ig

2019. február 4-től május 12-ig Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. február 4-tl 2019. május 12-ig Rákos Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 80 Budapest Hatvan Miskolc vasútvonalon a vonatok módosított

Részletesebben

TestLine - Utastájékoztatás Minta feladatsor

TestLine - Utastájékoztatás Minta feladatsor Felkészítő tesztsor az Utastájékoztatás című tantárgyhoz. Mit nevezünk Kiemelt állomásnak? (1 helyes válasz) 1.* 1:28 Normál Utastájékoztatási szempontból fontos, jelentős utasforgalommal rendelkező állomások,

Részletesebben

Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás

Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás Forgalom, avagy a Forgalmi üzemirányítás Vasúti Erősáramú konferencia (Siófok, 2015. 11.17.) Béres Barna osztályvezető Pályavasúti Üzemeltetési Főigazgatóság Forgalmi Üzemirányítási Osztály 1 1. sok könyv

Részletesebben

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből

A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből Üzemeltetési vezérigazgató-helyettesi szervezet Forgalmi főosztály Kiss Gábor főosztályvezető 2017. Szeptember 20. A vasúti pálya felújítása, karbantartása a forgalmi szakszolgálat szemszögéből 1 1. Menetrendszerűség

Részletesebben

A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt.

A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. A KÖZSZOLGÁLTATÁS megrendelésének és lebonyolításának speciális helyzete a GYSEV Zrt. területén Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Az előadás tartalma: A GYSEV Zrt. speciális infrastruktúra-hálózata

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy. július -tl. augusztus 26-ig Gödöll és Tura állomásokon, valamint Rákos Pécel és Tura Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan

Részletesebben

2019. február 18-tól február 24-ig

2019. február 18-tól február 24-ig Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 219. február 18-tól 219. február 24-ig Kaba Ebes állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Szolnok Debrecen - Nyíregyháza Záhony vasútvonalon

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 219. július 6-7-ig Rákospalota-Újpest Veresegyház állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 71 Budapest Vácrátót - Vác vasúton a vonatok módosított

Részletesebben

Pályahálózat-mőködtetık mérési, késési kódolási rendszereinek bemutatása; összehangolás a teljesítményösztönzı rendszerrel

Pályahálózat-mőködtetık mérési, késési kódolási rendszereinek bemutatása; összehangolás a teljesítményösztönzı rendszerrel Pályahálózat-mőködtetık mérési, késési kódolási rendszereinek bemutatása; összehangolás a teljesítményösztönzı rendszerrel Dr. Farkas Gyula MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletág Értékesítési Fıosztály 2009. október

Részletesebben

Iktatószám: 35477-3/2015/START 1 / 6. oldal. Menetrendfigyelés E-mailen: hirlevel.mav-start.hu

Iktatószám: 35477-3/2015/START 1 / 6. oldal. Menetrendfigyelés E-mailen: hirlevel.mav-start.hu Értesítjük Tisztelt Utasaink, hogy 215 augusztus 29-én Pilis - Albertirsa és Szolnok - Püspökladány állomások között végzett pályakarbantartási munkák mit a hirdetményen feltüntetett vonok menetrendje

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy. augusztus 27-tl. szeptember -ig Gödöll és Tura állomásokon, valamint Pécel és Tura Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Vágányzári informáci Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2018. március 24-én Budapest-Nyugati állomáson végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen szereplő vonatok mdosított menetrend szerint

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 21. november -tól 21. december -ig Gödöll és Tura állomásokon, valamint Rákos Pécel és Tura Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Az utazásuk során Önöket érő esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük. Gy /2012. MÁV Zrt.

HIRDETMÉNY. Az utazásuk során Önöket érő esetleges kellemetlenségekért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük. Gy /2012. MÁV Zrt. HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. július 16-tól augusztus 31-ig a Budapest Lajosmizse Kecskemét vonalon pályaépítési munkálatok miatt módosul a vonatok menetrendje. Kispest és Dabas állomások

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 21. szeptember 9-tl 21. november 15-ig Gödöll és Tura állomásokon, valamint Rákos Pécel és Tura Hatvan állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest

Részletesebben

13. szám 126. évfolyam június 3. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM

13. szám 126. évfolyam június 3. magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM 13. szám 126. évfolyam 2010. június 3. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság TARTALOM Utasítások 23/2011. (VI. 03. MÁV Ért. 13.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a közszolgáltatás

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 217. október 9-31-ig a Miskolc Sátoraljaújhely vasútvonal szakaszon végzett pályakarbantartási munkák miatt a hirdetményen feltüntetett vonatok menetrendje módosul,

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás. a évi MENETRENDHEZ. ÉRVÉNYES: 2017.

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás. a évi MENETRENDHEZ. ÉRVÉNYES: 2017. MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖREN MKÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 3. sz. Módosítás a 2016-2017. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2017. augusztus 2-tól 37163-1/2017/START Mez Oldal Változások 70 A 1204 és a 1205

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 218. február 26-tl 218. március 6-ig, Püspökladány Debrecen állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a [Budapest - ] Szolnok - Debrecen - Nyíregyháza

Részletesebben

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében

Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tájékoztató Új, utasbarát menetrend Dunaharaszti helyi közlekedésében Tisztelt Utasaink! Örömmel értesítjük Önöket, hogy társaságunk 0. szeptember -től új menetrendet vezet be a dunaharaszti helyi autóbuszjáratokon.

Részletesebben

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei

A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei MZ Slovenské Nové Mesto - Sátoraljaújhely Príloha 5 A ŽSR és MÁV forgalmi szolgálattevők egymás közötti kommunikációjának típusüzenetei 880 Sátoraljaújhely SLOVENSKÉ NOVÉ MESTO 0 881 HIDASNÉMETI Čaňa 1

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ rtesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2019. május 13-tl 2019. május 26-ig Budapest-Keletiben végzett karbantartási munkák, illetve 2019. május 13-tl 2019. június 2-ig Rákos Hatvan állomások között végzett

Részletesebben

Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól

Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól Változások a 2011/2012. évi menetrendben 1. sz. menetrendi módosítástól 4. sz. Esztergom - Almásfüzitő (Komárom) vonal: Lemondva: 32910, 32914, 32924, 32946, 32918, 32928, 32919, 32939, 32929, 32917, 32915,

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Cegléd Szolnok. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Budapest Cegléd Szolnok. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Budapest Cegléd Szolnok S50 Z50 Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig MÁVDIREKT: 06 (40) 49 49 49 (00:00-24:00 óráig helyi tarifával hívható kék szám) küldföldről: +36 (1)

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések I. Fejezet Általános rendelkezések 1. A Végrehajtási Utasítás hatálya, tartalma, kezelése és ismerete: Végrehajtási Utasítás (továbbiakban VU.) hatálya a Sáránd-Nagykereki vonalszakaszra terjed ki. A VU

Részletesebben

HIRDETMÉNY. Közlekedik: 2012.VI.16-tól 2012.VIII.26-ig

HIRDETMÉNY. Közlekedik: 2012.VI.16-tól 2012.VIII.26-ig HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. VI.16-tól VIII.26-ig pályaépítési munkák miatt az alábbi vonatok módosított menetrend alapján közlekednek. A vonatok helyett Esztergom - Pilisvörösvár

Részletesebben

A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai. Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt.

A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai. Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt. A vasúti infrastruktúra üzemeltetési kihívásai Előadó: Ikker Tibor Pályavasúti igazgató GYSEV Zrt. Az előadás tartalma: A GYSEV Zrt. infrastruktúra hálózata, a finanszírozás háttere A vágányzárak folyamata

Részletesebben

Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül

Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül Innovatív megoldások a hatékony, utas- és üzemeltetés-barát vasúti infrastruktúra tervezéséhez, a Rákos-Hatvan projekt példáján keresztül Győr, 2017.03.31. Tumik Péter KTI Közlekedéstudományi Intézet Non-Profit

Részletesebben

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság

magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság 11. szám 128. évfolyam 2013 április 5. ÉRTESÍTŐ magyar államvasutak zártkörűen működő részvénytársaság Utasítások 23/2013. (IV. 05. MÁV Ért. 11.) EVIG számú elnök-vezérigazgatói utasítás a közszolgáltatás

Részletesebben

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt.

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV-START Zrt., a MÁV-Trakció Zrt., a Rail Cargo Hungaria Zrt. és a GYSEV CARGO Zrt. részére 70-78 70 Budapest Szob ŽSR Štúrovo 71 Budapest Veresegyház

Részletesebben

A biztonsági követelmények változásának hatása a vasúti közlekedés lebonyolítására

A biztonsági követelmények változásának hatása a vasúti közlekedés lebonyolítására I. VASÚTI FORGALMI KONFERENCIA DEBRECEN 2016. MÁJUS 18-20. A biztonsági követelmények változásának hatása a vasúti közlekedés lebonyolítására Kertész Ottó vasútbiztonság vezető TARTALOM A VASÚTI KÖZLEKEDÉS

Részletesebben

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20.

Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Vonat fel- és átvevő forgalmi vizsga KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának ideje:... Helyes válaszok

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy. március 1-tl március 2-ig, március -tl március 1-ig és március 12-tl március 27-ig Isaszeg Gödöll állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest

Részletesebben

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. 1a-c. Budapesti összekötő vonalszakaszok

MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. 1a-c. Budapesti összekötő vonalszakaszok MÁV Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére 1a-c Budapesti összekötő vonalszakaszok Érvényes: 2011. december 11-től Gy. 148-1935/2011. A módosítások előjegyzése

Részletesebben

2018. december 9-től február 3-ig

2018. december 9-től február 3-ig Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy. december 9-tl 9. február 3-ig Gödöll és Tura állomásokon végzett pályakarbantartási munkák miatt a Budapest Hatvan vasútvonalon az alábbi módosított menetrend szerint

Részletesebben

Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. 100 d. Záhony Csop. Eperjeske-Rendező Batyevo

Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére. 100 d. Záhony Csop. Eperjeske-Rendező Batyevo Magyar Államvasutak Zrt. Szolgálati menetrendkönyv a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére 100 d Záhony Csop Eperjeske-Rendező Batyevo 1435 mm és 15 mm-es nyomtávon Érvényes: 11. december 11-től Gy. 148-1958/11.

Részletesebben

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai

A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai A JÁSZKUN VOLÁN Zrt. székhelye, utaskiszolgáló létesítményei, elérhetőségei és szolgáltatásai 1. Jászkun Volán Autóbuszközlekedési Zártkörűen Működő Részvénytársaság székhelye: Cím: 5000 Szolnok, Nagysándor

Részletesebben

Budapest, január 4. Forgalmi Főosztály

Budapest, január 4. Forgalmi Főosztály MÁV Zrt. Forgalmi Főosztály Technológiai Osztály Gy. 148-19/12. 1. sz. Módosítás a 11. december 11-től érvényes 100 f sz. Szolgálati menetrendkönyvhöz a MÁV Zrt. Pályavasúti Üzletága részére Az időközbeni

Részletesebben

Közlekedési Operatív Program keretében között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések

Közlekedési Operatív Program keretében között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések Közlekedési Operatív Program keretében 2007-2013 között a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések 2010. június 10. Az Új Magyarország Fejlesztési Terv 1 903 637

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy átépítés miatt 2019. március 27.-től tervezetten 2019. május 14.-ig a Kiskörei közúti-vasúti Tisza-híd teljes szélességében lezárásra

Részletesebben

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 1.1.1. Szolnoki területi igazgatóság 1.1.1.1. Szolnoki Autóbusz-állomás Cím: 5000 Szolnok, Ady Endre u. 15. Levelezési cím:

Részletesebben

Szolgáltatásfejlesztés a vasút jövője

Szolgáltatásfejlesztés a vasút jövője Szolgáltatásfejlesztés a vasút jövője Dr. Kormányos László marketing és fejlesztési vezető ÚJ MEGOLDÁSOK A KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉSBEN JELEN - JÖVŐ - MOBILITÁS Előadó: Kozák Tamás Harkány, 2015. november 12.

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására. I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket:

MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására. I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket: MEGÁLLAPODÁS A Kollektív Szerződés módosítására I. A KSz 35. új 5. pontjaként fel kell venni a következőket: Eltérően az 1. pontban foglalt mértéktől a kialakult foglalkoztatási körülményekre figyelemmel

Részletesebben

Szerkeszti és kiadja: Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt.

Szerkeszti és kiadja: Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. JÁSZBERÉNY, KARCAG, TISZAFÜRED, MEZŐTÚR ÉS ÚJSZÁSZ VÁROSOK HELYI AUTÓBUSZ MENETRENDJE és a fenti városokból induló helyközi autóbuszjáratok jegyzéke Érvényes: 2018. december 9-től 2019. december 14-ig

Részletesebben

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel

Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel Fejlesztésekről és beruházásokról üzemeltetői szemmel A MÁV Zrt. Pályavasúti üzemeltetési főigazgatóság működése napjainkban XVI. Közlekedésfejlesztési és beruházási konferencia BÜKFÜRDŐ 2015.04.15-17.

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 2. sz. Módosítás. 1. füzet. a 2014-2015. évi MENETRENDHEZ

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 2. sz. Módosítás. 1. füzet. a 2014-2015. évi MENETRENDHEZ MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖREN MKÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2. sz. Módosítás 1. füzet a 2014-2015. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2015. június 20-tól 29514-1/2015/START Mez Oldal Változások zöld 145 Az

Részletesebben

A Nyugat-dunántúli vasúti térség nemzetközi hatású fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt.

A Nyugat-dunántúli vasúti térség nemzetközi hatású fejlesztései. Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. A Nyugat-dunántúli vasúti térség nemzetközi hatású fejlesztései Előadó: Kövesdi Szilárd Vezérigazgató GYSEV Zrt. Az előadás tartalma: Folyamatban lévő nemzetközi hatású fejlesztések Tervezett rövid és

Részletesebben

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA

NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA NIF ZRT. ELŐKÉSZÍTÉS ALATT ÁLLÓ VASÚTI PROJEKTJEI XX. KÖZLEKEDÉS FEJLESZTÉSI ÉS BERUHÁZÁSI KONFERENCIA BÜKFÜRDŐ 2019. ÁPRILIS 9-11 BACH RÓBERT VASÚTFEJLESZTÉSI IGAZGATÓ JELENLEGI PROJEKTJEINK Kivitelezés:

Részletesebben

Szolgáltatásminőségi előírások meghatározása Általános szolgáltatásminőségi előírások a GYSEV Zrt-nél. Bevezetés:

Szolgáltatásminőségi előírások meghatározása Általános szolgáltatásminőségi előírások a GYSEV Zrt-nél. Bevezetés: Szolgáltatásminőségi előírások meghatározása Általános szolgáltatásminőségi előírások a GYSEV Zrt-nél Bevezetés: Az Európai Parlament és a Tanács által 2007. október 23-án kiadott, a vasúti személyszállítást

Részletesebben

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS

MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS MÓDOSUL A REPTÉRI KÖZÖSSÉGI KÖZLEKEDÉS, ELINDUL AZ ÉJSZAKAI VILLAMOS-KÖZLEKEDÉS A Debrecen Airport folyamatos utasforgalmának növekedéséhez, valamint a repülőtérhez kapcsolható vállalkozások kiszolgálására,

Részletesebben

1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek:

1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek: 1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek: 1. KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. székhelye: Telefon: 06-56/420-111 Fax: 06-56/514-564 kmkk@kmkk.hu

Részletesebben

A magyar vasút jelenlegi helyzete

A magyar vasút jelenlegi helyzete 3.2.5. A magyar vasút jelenlegi helyzete A magyar vasúti pályahálózat kiépítettsége Jellemző Vasútvonalak hossza: menetrendi hossz vágányhossz állomási vágányokkal Országos törzshálózat ebből TENT hálózat

Részletesebben

ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8.

ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8. ZÁRÓJELENTÉS 2015-0320-5 vasúti baleset Nógrádszakál állomás 2015. április 8. A szakmai vizsgálat célja a súlyos vasúti balesetek, vasúti balesetek és váratlan vasúti események okának, körülményeinek feltárása

Részletesebben

ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 1. szám 130. évfolyam 2015. január 15. TARTALOM

ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. Utasítások. 1. szám 130. évfolyam 2015. január 15. TARTALOM 1. szám 130. évfolyam 2015. január 15. ÉRTESÍTÔ MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÔ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Utasítások oldal 1/2015. (I. 15. MÁV Ért. 1.) EVIG sz. utasítás A kapacitáskorlátozást okozó karbantartási,

Részletesebben

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig

Vonali menetrend. Wien Budapest Debrecen/Beograd. Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Vonali menetrend Wien Budapest Debrecen/Beograd Érvényes: 2014. december 14-től 2015. december 12-ig Válasszon Ön is START Klub kártyát! Akár féláron vagy díjmentesen is utazhat vonatainkon a START Klub

Részletesebben

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök

VAMAV Vevőtalálkozó január 26. Gyöngyös. Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök VAMAV Vevőtalálkozó 2017. január 26. Gyöngyös Győrik Balázs NIF Zrt. koordinációs főmérnök A NIF Zrt. vasútfejlesztési projektjei 2017-2021 k özött Források Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program

Részletesebben

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései

A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései A magyar vasúti árufuvarozás aktuális kérdései Dr. Kovács Imre Az Igazgatóság elnöke, CEO Zrt. A magyarországi szállítási piac stagnál 2008 = 100% 103,2% 104,9% 100% 100,0% 93,9% 94,5% 95,3% 94,2% 97,9%

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy az Osztrák Vasút hálózatán végzett pályakarbantartási munkák miatt 2019. május 04-tól 2019. június 13-ig a hirdetményen szereplő vonatok módosított menetrend szerint

Részletesebben

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20.

Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK február 20. Név: Gyakorló teszt Születési hely: Gyakorló teszt Születési idő: 1900. január 1. Aláírás:... Egyszerűsített forgalmi alapképzés (gépészeti szolgáltatás) KTI-VVK 2013. február 20. A dolgozat beadásának

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy. április 7-től.június 1-ig Köröshegy Balatonszentgyörgy állomások között,. május -án Balatonszentgyörgy Keszthely állomások között,. június 4-én, június 1-én és június

Részletesebben

Európai Unió költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések

Európai Unió költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések Európai Unió 2007-2013 költségvetési időszakában a MÁV Zrt. hálózatán megvalósításra javasolt, előkészítés alatt álló fejlesztések 2011. február 25. Az Európai Unió kiemelten támogatja a vasutak fejlesztését

Részletesebben

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége

2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 2-es számú Függelék: Autóbusz-állomások, és más utasforgalmi helyek elérhetősége 1.1.1. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei forgalmi igazgatóság 1.1.1.1. Szolnoki Autóbusz-állomás Cím: 5000 Szolnok, Ady Endre

Részletesebben

Szeged város helyi közlekedésében 2013. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2014. újévi ünnepek 2013. december

Szeged város helyi közlekedésében 2013. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2014. újévi ünnepek 2013. december TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Szeged város helyi közlekedésében a 2013. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2014. újévi ünnepek körüli napokban az autóbuszok, trolibuszok

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖR EN M KÖD RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 3. sz. Módosítás 1. füzet a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2014. szeptember 1-jét l 47401-1/2014/START Jó ajánlatokban utazunk

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük tisztelt utasainkat, hogy 2. június 1-án Rákosrendező Esztergom-Kertváros állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 2 Budapest Esztergom vasúton a vonatok módosított menetrend

Részletesebben

Vasúti forgalmi technológus Vasútüzemvitel-ellátó

Vasúti forgalmi technológus Vasútüzemvitel-ellátó A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

Új megoldások, legújabb fejlesztések a GYSEV-nél. Előadó: Ungvári Csaba Vezérigazgató-helyettes, GYSEV Zrt.

Új megoldások, legújabb fejlesztések a GYSEV-nél. Előadó: Ungvári Csaba Vezérigazgató-helyettes, GYSEV Zrt. Új megoldások, legújabb fejlesztések a GYSEV-nél Előadó: Ungvári Csaba Vezérigazgató-helyettes, GYSEV Zrt. A GYSEV Zrt. Infrastruktúra-hálózata Leközlekedtetett vonatok, 2015: Személyszállító vonat: 135.300

Részletesebben

11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. TARTALOM

11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. TARTALOM 11. szám 122. évfolyam 2007. március 16. ÉRTESÍTÕ MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZÁRTKÖRÛEN MÛKÖDÕ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG TARTALOM Utasítások 19/2007. (III. 16. MÁV Ért. 11.) Sze. Főig. sz. utasítás a 2006-2007. évi

Részletesebben

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS

III. Cím TÁJÉKOZTATÁS 21 III. Cím TÁJÉKOZTATÁS Az utastájékoztatási feladatokat a Szolgáltató látja el, továbbá gondoskodik arról, hogy az utasokat jogaikról, kötelezettségeikről, az igénybe vehető szolgáltatásokról tájékoztassa,

Részletesebben

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig

Vonali menetrend. Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z május 20-tól december 8-ig Vonali menetrend 2018. május 20-tól 2018. december 8-ig Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom S72 G72 Z72 Kedves Utasunk! Kiadványunk a Budapest Pilisvörösvár Piliscsaba Esztergom vasútvonalon 2018.

Részletesebben

HIRDETMÉNY Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. augusztus 24-én 23.00 órától augusztus 27-én 5.15 óráig Budapest - Kelebia vasútvonalon

HIRDETMÉNY Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. augusztus 24-én 23.00 órától augusztus 27-én 5.15 óráig Budapest - Kelebia vasútvonalon HIRDETMÉNY Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 2012. augusztus 24-én 23.00 órától augusztus 27-én 5.15 óráig Budapest - Kelebia vasútvonalon Taksony- Délegyháza vonalszakasz karbantartási munkálatai miatt

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 2. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 2. sz. Módosítás 1. füzet. a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 2. sz. Módosítás 1. füzet a 2013-2014. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2014. június 21-től 26634-1/2014/START Mező Oldal Változások 34 Budapest-Keleti

Részletesebben

SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE. Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben.

SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE. Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben. SAJTÓANYAG FOLYTATÓDIK AZ ÚJ VILLAMOSPÁLYA ÉPÍTÉSE Az új ütemtervnek megfelelően, folytatódik a 2-es villamos pályájának építése Debrecenben. A közműkiváltási, kábelfektetési, felsővezeték-, vasút- és

Részletesebben

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon

Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as számú vasútvonalon Szolgáltatási színvonal javítás a 80-as KÖZOP-2.5.0-09-11-2015-0004 1 Előzmények 2007-2013 közötti programozási időszakban teljes felújítások Komplex korszerűsítés; Magas beruházási költség; A rendelkezésre

Részletesebben

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE,

A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, PÁL LÁSZLÓ PÁLYAMŰKÖDTETÉSI ÉS ÜZLETFEJLESZTÉSI ÁLTALÁNOS VEZÉRIGAZGATÓ-HELYETTES MÁV MAGYAR ÁLLAMVASUTAK ZRT. A MÁV ZRT. CSOPORT HELYZETE, ÁTALAKULÁS 1 A VASÚTI SZEKTOR MAGYARORSZÁGON ÁLLAMI SZERVEZETEK

Részletesebben

FORGALMI VÁLTOZÁS. 24-es jelzésű autóbuszvonalon Holt-Tisza felé közlekedő járatok:

FORGALMI VÁLTOZÁS. 24-es jelzésű autóbuszvonalon Holt-Tisza felé közlekedő járatok: FORGALMI VÁLTOZÁS Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Szeged Megyei Jogú Város helyi közforgalmú autóbusz közlekedésében útburkolatfelújítási munkálatok miatt 2018. december 1. (szombat) üzemkezdettől

Részletesebben

72-es jelzéső autóbuszok

72-es jelzéső autóbuszok FORGALMI VÁLTOZÁS Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy a XIV. Szegedi Hídivásár miatt 2013. május 25-én (szombaton) üzemkezdettıl 2013. május 26-án (vasárnap) üzemzárásig a Belvárosi hídon forgalomkorlátozás

Részletesebben

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás. a 2014-2015. évi MENETRENDHEZ. ÉRVÉNYES: 2015.

MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG. 3. sz. Módosítás. a 2014-2015. évi MENETRENDHEZ. ÉRVÉNYES: 2015. MÁV-START VASÚTI SZEMÉLYSZÁLLÍTÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 3. sz. Módosítás 2014-2015. évi MENETRENDHEZ ÉRVÉNYES: 2015. ugusztus 31-től 40930-1/2015/START Mező Oldl Változások 104 Az ç34/82 sz.

Részletesebben

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8.

Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes. XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, szeptember 8. Amit a Ferihegyi gyorsvasútról tudni érdemes XVII. Városi közlekedés aktuális kérdései Budapest, 2017. szeptember 8. Vasúti ingajárat (FEREX) 9 km új vonal, 1 új mh., 4 motorvonat (többlet) Menetidő (Reptér->Belváros):

Részletesebben

Vágányzári információ

Vágányzári információ Értesítjük Tisztelt Utasainkat, hogy 7. május -tl 7. május 2-ig Nagymaros Szob állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 7 Budapest - Szob [ Štúrovo] vasútvonalon az alábbi módosított

Részletesebben

Személyszállítási vasútvállalati igények. a KÖSZ jegyében Ughy Kálmán

Személyszállítási vasútvállalati igények. a KÖSZ jegyében Ughy Kálmán Személyszállítási vasútvállalati igények a KÖSZ jegyében Ughy Kálmán A MÁV-START Vasúti Személyszállító Zrt. számokban Több, mint 7200 km-es hálózaton szolgáltatunk Több, mint 1300 állomás és megállóhely

Részletesebben

MENETRENDI HIRDETMÉNY

MENETRENDI HIRDETMÉNY MENETRENDI HIRDETMÉNY Értesítjük a Tisztelt Utazóközönséget, hogy 2018. december 18-tól a Kiskörei híd ideiglenes megnyitásával összefüggésben az alábbi rendkívüli menetrend módosításokat vezetjük be:

Részletesebben

1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek:

1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek: 1-es számú Függelék: Központi és területi elérhetőségek: Központi elérhetőségek: 1. KMKK Középkelet-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. székhelye: Cím: 5000 Szolnok, Nagysándor József u. 24. Telefon:

Részletesebben

Szeged város helyi közlekedésében 2015. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2016. újévi ünnepek 2015. december

Szeged város helyi közlekedésében 2015. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2016. újévi ünnepek 2015. december TÁJÉKOZTATÓ Tájékoztatjuk a Tisztelt Utazóközönséget, hogy Szeged város helyi közlekedésében a 2015. karácsonyi, és szilveszteri, valamint a 2016. újévi ünnepek körüli napokban az autóbuszok, trolibuszok

Részletesebben

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív

Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Utazási igényfelmérő, elégedettségi vizsgálati kérdőív Önkormányzat neve: címe:...... telefon:...... fax:.. e-mail cím:...... honlap cím:...... ügyintéző:...... kitöltés időpontja:...... I/ Településre

Részletesebben