1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Bevonat magvak

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Bevonat magvak"

Átírás

1 oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: L-517IE 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Bevonat magvak 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító: Információt nyújtó terület: INCOTEC Europe B.V. Westeinde BL ENKHUIZEN Hollandia tel Ha kérdése van a tartalom: msds@incotec.com. Az MSDS kéri: vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálati személyzet. 1.4 Sürgősségi telefonszám: INCOTEC Holding BV, ITR osztály Tel: (során GMT +1 óra hivatali). Vagy kérdezze meg a helyi mérgezés információs központ. * 2. SZAKASZ: A veszély meghatározása 2.1 Az anyag vagy keverék osztályozása Az 1272/2008/EK rendelet szerinti osztályozás GHS07 Eye Irrit. 2 H319 Súlyos szemirritációt okoz. Skin Sens. 1 H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. A 67/548/EGK irányelv vagy a 1999/45/EK irányelv szerinti osztályozás Xi; Túlérzékenységet okozó R43: Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). Az emberek és a környezet veszélyeztetettségére vonatkozó különleges információk Osztályozási rendszer: 2.2 Címkézési elemek Az 1272/2008/EK rendelet szerinti címkézés Veszélyt jelző piktogramok. Az osztálybasorolás megfelel az érvényes EK anyaggal listákat. Ez meghosszabbodik kiegészítik a szakirodalomból származó és a cég adatait. A termék a CLP-rendelet (Anyagok és Keverékek Osztályozásáról, Címkézéséről és Csomagolásáról szóló rendelet) szerint osztályozva és címkézve. Figyelmeztetés GHS07 Figyelem (folytatás a 2. oldalon)

2 oldalszám: 2/10 Veszélyt meghatározó komponensek a cimkézéshez: (folytatás az 1. oldalról) Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on 1,2-Benzizotiazol-3(2H)-on Figyelmeztető mondatok H319 Súlyos szemirritációt okoz. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. Óvintézkedésre vonatkozó mondatok P261 Kerülje a por/füst/gáz/köd/gőzök/permet belélegzését. P280 Védőkesztyű/védőruha/szemvédő/arcvédő használata kötelező. P305+P351+P338 SZEMBE KERÜLÉS esetén: Több percig tartó óvatos öblítés vízzel. Adott esetben a kontaktlencsék eltávolítása, ha könnyen megoldható. Az öblítés folytatása. P333+P313 P337+P313 P Egyéb veszélyek Nincs más veszélyek. A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: vpvb: * 3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Bőrirritáció vagy kiütések megjelenése esetén: orvosi ellátást kell kérni. Ha a szemirritáció nem múlik el: orvosi ellátást kell kérni. Az edény tartalmát / a tartályt a helyi/regionális/ nemzeti/nemzetközi szabályozásoknak megfelelően kell hulladékként elhelyezni. 3.2 Keverékek Leírás: Víz alapú bevonat. Veszélyes alkotórészek: Poly(oxy-1,2-ethanediyl),a-isotridecyl-w-hydroxy- 1% Xn R22; Xi R38-41; N R51/53 Eye Dam. 1, H318; Aquatic Chronic 2, H411; Acute Tox. 4, H302; Skin Irrit. 2, H propane-1,2-diol 0,3-<1% közösségi munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkező anyag ,2-Benzizotiazol-3(2H)-on <0,05% T+ R26; Xn R22; Xi R38-41; Xi R43; N R50 Acute Tox. 2, H330; Eye Dam. 1, H318; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 2, H411; Acute Tox. 4, H302; Skin Irrit. 2, H315; Skin Sens. 1, H Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on 0,0015-<0,06% T R23/24/25; C R34; Xi R43; N R50/53 Acute Tox. 3, H301; Acute Tox. 3, H311; Acute Tox. 3, H331; Skin Corr. 1B, H314; Aquatic Acute 1, H400; Aquatic Chronic 1, H410; Skin Sens. 1, H317 További információk: A megadott veszélyességi utalások szövege a 16. fejezetben található. * 4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás 4.1 Az elsősegély-nyújtási intézkedések ismertetése Általános információk: Orvoshoz kell fordulni. Mutassa ezt a MSDS, hogy az orvosnak. (folytatás a 3. oldalon)

3 oldalszám: 3/10 Belélegzés után: Bőrrel való érintkezés után: A szemmel való érintkezés után: Lenyelés után: 4.2 A legfontosabb - akut és késleltetett - tünetek és hatások (folytatás a 2. oldalról) Gondoskodjunk bőéges friss levegőről és a biztonság okából keressük fel az orvost. Azonnal mossuk le vízzel és szappannal és jól öblítsük le. A bőr tartós ingerlése esetén keressük fel az orvost. Vegye le a szennyezett ruhát azonnal. A szemet folyó víz alatt néhány percen át öblítsük le, miközben a szemhéjat nyitva tartjuk. Tartós panaszok esetén kérjünk orvosi tanácsot. Vegye ki a kontaktlencséket. Tartós panaszok esetén konzultáljunk orvossal. Asztmatikus panaszok Allergiás jelenségek Bőr reakciók, mint a viszketés, bőrpír és hólyagok elkezd csak óra után fordulhat elő. Bőrpír és irritáció a szem 4.3 A szükséges azonnali orvosi ellátás és különleges ellátás jelzése További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. * 5. SZAKASZ: Tűzvédelmi intézkedések 5.1 Oltóanyag Megfelelő tűzoltószerek: Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: 5.2 Az anyagból vagy a keverékből származó különleges veszélyek 5.3 Tűzoltóknak szóló javaslat Különleges védőfelszerelés: További adatok CO2, poroltó vagy vízsugár. A nagyobb tüzeket vízsugárral vagy alkoholnak ellenálló habbal oltsuk. Tárgytalan Tűzeset során felszabadulhat: Nitrogénoxidok (NOx) réz-oxidok Használjunk védőálarcot. A szennyezett oltóvizet külön gyűjtsük és ne engedjük bele a csatornába: * 6. SZAKASZ: Intézkedések véletlenszerű expozíciónál 6.1 Személyi óvintézkedések, egyéni védőeszközök és vészhelyzeti eljárások 6.2 Környezetvédelmi óvintézkedések: 6.3 A területi elhatárolás és a szennyezésmentesítés módszerei és anyagai: Hordjunk személyes védőruházatot. Viseljünk védőfelszerelést. Távolítsuk el a védtelen személyeket. Ne hagyjuk bekerülni a csatornába/felszíni vizekbe/talajvízbe. Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. 6.4 Hivatkozás más szakaszokra A biztonságos kezeléshez lásd a 7. Fejezetben közölt információkat. (folytatás a 4. oldalon)

4 oldalszám: 4/10 * 7. SZAKASZ: Kezelés és tárolás (folytatás a 3. oldalról) A személyes védőfelszereléshez lásd a 8. Fejezetben közölt információkat. Az eltávolítással kapcsolatban lásd a 13. Fejezetben közölt információkat. 7.1 A biztonságos kezelésre irányuló óvintézkedések Vegyük figyelembe az emissziós határt, lásd 8. Kerüljük az aerosol képződést. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Különleges intézkedés nem szükséges. 7.2 A biztonságos tárolás feltételei, az esetleges összeférhetetlenséggel együtt Raktározás: A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Nincsenek különleges követelmények. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Nem szükséges. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban: Nincs. 7.3 Meghatározott végfelhasználás (végfelhasználások) Tárgytalan * 8. SZAKASZ: Az expozíció ellenőrzése/egyéni védelem Pótlólagos információ a műszakai berendezés kialakításához: Szemfürdő biztosítasa ajánlott. Biztosítani kell a megfelelő aeroszol szívó A munkahelyen. 8.1 Ellenőrzési paraméterek Alkotórészek munkahelyre vonatkoztatott, felügyelet tárgyát képező határértékekkel: propane-1,2-diol TLV (EU) AK-érték: 10 mg/m Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on TLV (EU) AK-érték: 10 mg/m 3 Pótlólagos információk: A létrehozásnál érvényes listák képezték a kiindulópontot. 8.2 Az expozíció ellenőrzése Személyes védőfelszerelés: Általános védekezési és higiéniai intézkedések: Légzésvédelem: Kézvédelem: A szennyezett folyadékkal átitatott ruházatot azonnal vegyük le. Munkahelyi szünetek előtt és a munka befejezésekor mossunk kezet. Rövid ideig tartó vagy csekély terhelés esetén légzési szűrókészüléket alkalmazzunk, intenzív vagy hosszú ideig tartó expozíció esetén környezeti levegőtől független védőálarc szükséges. P3 szűrő Védőkesztyű. Kesztyűanyag Kesztyű anyagvastagság Nitrilkaucsuk Minimum: 0.17 mm (folytatás az 5. oldalon)

5 oldalszám: 5/10 Szemvédelem: Jól záró védőszemüveg. (folytatás a 4. oldalról) Testvédelem: Kockázatkezelési intézkedések Könnyű védőruházat. Szellőztesse ki a munkaterületet. * 9. SZAKASZ: Fizikai és kémiai tulajdonságok 9.1 Az alapvető fizikai és kémiai tulajdonságokra vonatkozó információ Általános adatok Külső jellemzők: Forma: Folyadék Szín: kék Szag: enyhe Szagküszöbérték: Nem állnak rendelkezésre adatok. ph-érték 20 C-nál: 8,4 Állapotváltozás Olvadáspont/olvadási tartomány: Nem állnak rendelkezésre adatok. Forráspont/forrási tartomány: 100 C Lobbanáspont: Gyúlékonyság (szilárd, gázhalmazállapotú): Gyulladási hőmérséklet: Bomlási hőmérséklet: Öngyulladás: Robbanásveszély: Robbanási határok: Alsó: Felső: Égést elősegítő tulajdonságok Gőznyomás 20 C-nál: Nincs rendelkezésre álló adat Nincs adat. Az anyag magától nem gyullad. Az anyag nem jelent robbanásveszélyt... Nem égést elősegítő. 23 hpa Sűrűség 20 C-nál: 1,18 g/cm 3 Gőzsűrűség Nincs rendelkezésre álló adat Párolgási sebesség Nem állnak rendelkezésre adatok. Oldhatóság/keverhetőség az alábbiakkal: Víz: Eloszlási együttható (n-oktanol/víz): Viszkozitás: dinamikai 20 C-nál: Teljes mértékben keverhető mpas Oldószer tartalom: Szerves oldószerek: 0,6 % VOC (EC) 0,65 % (folytatás a 6. oldalon)

6 oldalszám: 6/10 (folytatás az 5. oldalról) 9.2 Egyéb információk További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. * 10. SZAKASZ: Stabilitás és reakciókészség 10.1 Reakciókészség A reaktivitás nagyon alacsony Kémiai stabilitás Termikus bomlás: 10.3 A veszélyes reakciók lehetősége 10.4 Kerülendő körülmények Tárgytalan Nem összeférhető anyagok: Tárgytalan. Rendeltetésszerű használat esetén nincs bomlás. Veszélyes reakciók nem ismeretesek Veszélyes bomlástermékek: Veszélyes bomlástermékek nem ismeretesek. * 11. SZAKASZ: Toxikológiai adatok 11.1 A toxikológiai hatásokra vonatkozó információ Akut toxicitás: Akut toxikus hatása nem ismert. Besorolás releváns LD/LC50-értékek: Poly(oxy-1,2-ethanediyl),a-isotridecyl-w-hydroxy- Szájon át LD50 >2000 mg/kg (rat) propane-1,2-diol Szájon át LD50 >10000 mg/kg (rat) Börön át LD50 >20000 mg/kg (rbt) ,2-Benzizotiazol-3(2H)-on Szájon át LD mg/kg (rat) Börön át LD50 >2000 mg/kg (rat) Belégzésnél LC50 / 4 h 0,5 mg/l (rat) Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on Szájon át LD50 53 mg/kg (rat) NOEC (72 h) 0,0012 mg/l (Pseudokirchneriella subcapitata) (OECD 201) Primer ingerhatás: A bőrön: Nincs káros hatása. A szemben: Ingerlő hatás. Belélegzés után: Nincs káros hatása. Lenyelés esetén: Nincs káros hatása. Érzékenyítés: Bőrrel való éintkezés esetén a szenzibilizáció lehetséges. Szubakuttól krónikus toxicitásig Nincs rendelkezésre álló adat. További toxikológiai információk: Toxikokinetika, anyagcsere és eloszlás Expozíciós útvonal CMR hatások (rákkeltő, mutagén és teratogén hatás): Nincs rendelkezésre álló adat Bőrrel való érintkezés Szemmel való érintkezés. Belélegezve Rákkeltő, mutagén, reprodukció károsító hatása nem ismert. (folytatás a 7. oldalon)

7 oldalszám: 7/ SZAKASZ: Ökológiai információk (folytatás a 6. oldalról) 12.1 Toxicitás Akvatikus toxicitás: Poly(oxy-1,2-ethanediyl),a-isotridecyl-w-hydroxy- EC50 / 48 h 4,7 mg/l (Daphnia magna) EC50 / 72 h >10 mg/l (Alg) LC50 / 96 h 5-10 mg/l (Fis) 12 mg/l (Zeb) ,2-Benzizotiazol-3(2H)-on EC20 / 3 h 3,3 mg/l (Eleveniszapos) (OECD 209) EC50 / 16 h 0,4 mg/l (Pseudomonas putida) EC50 / 48 h 2,94 mg/l (Daphnia magna) EC50 / 72 h 0,11 mg/l (Selenastrum capricornutum) 0,067 mg/l (Pseudokirchneriella subcapitata) LC50 / 96 h 1,6 mg/l (Oncorhynchus mykiss) Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on EC20 / 3 h 0,97 mg/l (Eleveniszapos) EC50 / 14 days (sztatikus) 4,5 mg/l (Lemna gibba) EC50 / 48 h (dinamikus) 0,1 mg/l (Daphnia magna) (OECD 202) EC50 / 72 h (sztatikus) 0,048 mg/l (Pseudokirchneriella subcapitata) (OECD 201) EC50 / 96 h 0,22 mg/l (Oncorhynchus mykiss) (OECD 203) LC50 / 96 h (dinamikus) 0,3 mg/l (Lepomis macrochirus) 0,19 mg/l (Oncorhynchus mykiss) 2,3 mg/l (Penaeus duorarum) NOEC (21 d) 0,004 mg/l (Daphnia magna) (OECD 211) NOEC (28 d) 0,098 mg/l (Oncorhynchus mykiss) (OECD 210) 12.2 Perzisztencia és lebonthatóság További lényeges információk nem állnak rendelkezésre Bioakkumulációs képesség ,2-Benzizotiazol-3(2H)-on Bioconcentration Factor (BCF) 6,95 (Fis) (OECD 305) Log Kow (part. coeff. oct/water) 0,7 (nd) (OECD 117) Az 5-klór-2 metil-izotiazol-3(2h)-on Bioconcentration Factor (BCF) 3,6 (nd) (calculated) Log Kow (part. coeff. oct/water) +0,71; +0,75 (nd) (OECD 107) (n-octanol/water) 12.4 A talajban való mobilitás További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. Ökotoxikus hatások: Egyéb információk: További ökológiai információk: Általános információk: Nincs rendelkezésre álló adat 1 (Saját besorolás) Vízveszélyeztetési osztály: a vizeket enyhén veszélyezteti. (folytatás a 8. oldalon)

8 oldalszám: 8/ A PBT- és a vpvb-értékelés eredményei PBT: vpvb: (folytatás a 7. oldalról) Hígitatlan állapotban, illetve nagyobb mennyiségekben ne engedjük bele a talajvízbe, a környezeti vizekbe, vagy a csatornahálózatba Egyéb káros hatások További lényeges információk nem állnak rendelkezésre. * 13. SZAKASZ: Ártalmatlanítási szempontok 13.1 Hulladékkezelési módszerek Ajánlás: Veszélyes hulladékként kell tenni a hatósági előírásoknak megfelelően Európai Hulladék Katalógus BEVONATOK (FESTÉKEK, LAKKOK ÉS ZOMÁNCOK), RAGASZTÓK, TÖMÍTŐANYAGOK ÉS NYOMDAFESTÉKEK TERMELÉSÉBŐL, KISZERELÉSÉBŐL, FORGALMAZÁSÁBÓL ÉS FELHASZNÁLÁSÁBÓL SZÁRMAZÓ HULLADÉKOK festékek és lakkok termeléséből, kiszereléséből, forgalmazásából és felhasználásából, valamint ezek eltávolításából származó hulladékok festék- vagy lakk-hulladékok, amelyek különböznek a től Tisztítatlan csomagolások: Ajánlás: 14. SZAKASZ: Szállításra vonatkozó információk A csomagolóanyag kezelése a csomagolóanyagra vonatkozó rendelkezés szerint történik UN-szám ADR, ADN, IMDG, IATA Nem szabályozott Az ENSZ szerinti megfelelő szállítási megnevezés ADR, ADN, IMDG, IATA Nem szabályozott Szállítási veszélyességi osztály(ok) ADR, ADN, IMDG, IATA osztály 14.4 Csomagolási csoport ADR, IMDG, IATA 14.5 Környezeti veszélyek: Marine pollutant: 14.6 A felhasználót érintő különleges óvintézkedések Nem szabályozott. Nem szabályozott. Nem 14.7 A MARPOL 73/78 II. melléklete és az IBC kódex szerinti ömlesztett szállítás UN "Model Regulation": - (folytatás a 9. oldalon)

9 oldalszám: 9/10 * 15. SZAKASZ: Szabályozással kapcsolatos információk (folytatás a 8. oldalról) 15.1 Az adott anyaggal vagy keverékkel kapcsolatos biztonsági, egészségügyi és környezetvédelmi előírások/jogszabályok Országos előírások: Különös aggodalomra okot adó anyagok (SVHC) REACH szerint, 57. cikk 15.2 Kémiai biztonsági értékelés: A kémiai biztonsági értékelést nem végeztek. * 16. SZAKASZ: Egyéb információk Az adatok jelenlegi ismeretinkre támaszkodnak, azonban nem jelentik a termék tulajdonságainak garanciáját és nem alapoznak meg szerződéses jogviszonyt. Lényeges mondatok H301 Lenyelve mérgező. H302 Lenyelve ártalmas. H311 Bőrrel érintkezve mérgező. H314 Súlyos égési sérülést és szemkárosodást okoz. H315 Bőrirritáló hatású. H317 Allergiás bőrreakciót válthat ki. H318 Súlyos szemkárosodást okoz. H330 Belélegezve halálos. H331 Belélegezve mérgező. H400 Nagyon mérgező a vízi élővilágra. H410 Nagyon mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. H411 Mérgező a vízi élővilágra, hosszan tartó károsodást okoz. Az adatlapot kiállító szerv: Rövidítések és mozaikszavak: R22 Lenyelve ártalmas. R23/24/25 Belélegezve, bőrrel érintkezve és lenyelve mérgező. R26 Belélegezve nagyon mérgező (toxikus). R34 Égési sérülést okoz. R38 Bőrizgató hatású. R41 Súlyos szemkárosodást okozhat. R43 Bőrrel érintkezve túlérzékenységet okozhat (szenzibilizáló hatású lehet). R50 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre. R50/53 Nagyon mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat R51/53 Mérgező a vízi szervezetekre, a vízi környezetben hosszan tartó károsodást okozhat. INCOTEC Group BV Enkhuizen, Hollandia Globális Kémiai Szakember RID: Règlement international concernant le transport des marchandises dangereuses par chemin de fer (Regulations Concerning the International Transport of Dangerous Goods by Rail) ICAO: International Civil Aviation Organisation ADR: Accord européen sur le transport des marchandises dangereuses par Route (European Agreement concerning the International Carriage of Dangerous Goods by Road) IMDG: International Maritime Code for Dangerous Goods IATA: International Air Transport Association GHS: Globally Harmonised System of Classification and Labelling of Chemicals (folytatás a 10. oldalon)

10 oldalszám: 10/10 (folytatás a 9. oldalról) EINECS: European Inventory of Existing Commercial Chemical Substances ELINCS: European List of Notified Chemical Substances CAS: Chemical Abstracts Service (division of the American Chemical Society) VOC: Volatile Organic Compounds (USA, EU) LC50: Lethal concentration, 50 percent mortality of exposed population LD50: Lethal dose, 50 percent mortality of tested population EC50: half of the concentration at which the maximum immobilization is reached in the given time. IC50: half of the maximum growth inhibiting concentration in the given time vpvb: very Persistent and very Bioaccumulative Acute Tox. 3: Acute toxicity, Hazard Category 3 Acute Tox. 4: Acute toxicity, Hazard Category 4 Acute Tox. 2: Acute toxicity, Hazard Category 2 Skin Corr. 1B: Skin corrosion/irritation, Hazard Category 1B Skin Irrit. 2: Skin corrosion/irritation, Hazard Category 2 Eye Dam. 1: Serious eye damage/eye irritation, Hazard Category 1 Eye Irrit. 2: Serious eye damage/eye irritation, Hazard Category 2 Skin Sens. 1: Sensitisation - Skin, Hazard Category 1 Aquatic Acute 1: Hazardous to the aquatic environment - AcuteHazard, Category 1 Aquatic Chronic 1: Hazardous to the aquatic environment - Chronic Hazard, Category 1 Aquatic Chronic 2: Hazardous to the aquatic environment - Chronic Hazard, Category 2 * Az adatok az előző verzióhoz képest megváltoztak Általános frissítést. Megváltozott szakaszok csillaggal jelölt a fejezetcímeként.

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: L-104IE 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/7 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/7 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000740 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 05.03.2015 Felülvizsgálat 19.12.2014 oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 0786 110 1110 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 160 647 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Nem fogorvosi használatra.

Részletesebben

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components:

10/22/2015. Kit Components. Tris Base, 500g. Components: 10/22/2015 Kit Components Product code H5131 Components: H513 Description Tris Base, 500g Tris Base oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3578138 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása További

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 830067 Megnevezés: Színreagens Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000094600 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul

Kit Components. Anti-Foam Reagent, 300ul 01/22/2016 Kit Components Product code MD1431 Components: MD143 Description Anti-Foam Reagent, 300ul Anti-Foam Reagent oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 180 415, 180 420 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 03.9902-10xx.x / 70001x 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 1.1 Termékazonosító. Kereskedelmi megnevezés: ROENTOGEN Developer for X-ray dental films for processing by hands and

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 5070018 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: L-775IE 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 9701068, 10040561 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19560 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/4 A nyomtatás kelte 06.03.2013 Verziószám 5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Meron AC por Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 120200 Megnevezés: Kalcium standard oldat 10 g/l Ca Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: S-046 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 64946 356-4946 CAS-szám: 9002-18-0 EK-szám: 232-658-1 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Szilikonos tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 A nyomtatás kelte 03.06.2015 Verziószám 8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: Ionofil Plus por 1.2 Az anyag vagy

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 19240 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 140110 Megnevezés: ISA-oldat szilárdtest-elektródákhoz Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 56145 3556145 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

3 Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok. oldalszám: 1/6 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Bevonat magvak

1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény használata Bevonat magvak oldalszám: 1/9 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: L-036IE 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.06.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015

Biztonsági adatlap. 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 02.06.2015 Felülvizsgálat 26.05.2015 oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Kit Components. 250mg. Components: CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder

Kit Components. 250mg. Components: CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder 01/22/2016 Kit Components Product code G1112 Components: G111 Description CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder 250mg CellTiter 96 AQueous MTS Reagent Powder oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 481077 Megnevezés: Standard UV/VIS szenzorokhoz, alacsony koncentráció Az anyag vagy keverék lényeges azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai Felhasználási tevékenységet végző ágazat

1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai Felhasználási tevékenységet végző ágazat oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: L-076IE 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 11033000000 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 600560 Megnevezés: Kalibráló készlet zavarosságméréshez (különböző NTU-értékek) Az anyag vagy keverék lényeges

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 600014 Megnevezés: Ellenőrző standard 1000 FNU Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 830 702 126 4, 830 702 127 4 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3564475 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok

1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása. 2. A veszély meghatározása. 3. Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok Biztonsági adatlap oldalszám: 1/5 1. Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító: 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása:

Részletesebben

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

* 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/10 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H

3. SZAKASZ: Összetétel vagy az összetevőkre vonatkozó adatok 3.2 Kémiai jellemzés: Keverékek Leírás: - (folytatás a 2. oldalon) H oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1610120, 1610123, 1610123EDU, 10040494 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 07.11.2013

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 07.11.2013 oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP007652 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/9 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/9 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000722 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP009237 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása

2. SZAKASZ: A veszély meghatározása oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 3680 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Kereskedelmi megnevezés: JOWATERM 292.00 Cikkszám: 29200 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint. A nyomtatás kelte 21.01.2015 Felülvizsgálat 04.01.2012 oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító száma: XXP007443 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 300572 Megnevezés: Vezetőképesség ellenőrző standard 0,01 mol/l KCl Az anyag vagy keverék lényeges azonosított

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 00130 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: 821165 Megnevezés: Tisztító oldat Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása

1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása oldalszám: 1/7 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 7259/1 CAS-szám: 7778-18-9 EK-szám: 231-900-3 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 10007775 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 40123 CAS-szám: 5970-45-6 EK-szám: 209-170-2 Regisztrációs szám - 1.2 Az anyag vagy keverék

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 62816 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/3 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos anyagok Kereskedelmi megnevezés: Fit Test C&B bázis Anyag/készítmény használata Fogászati mintázó anyag

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 000568 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AC0402 CAS-szám: 56-40-6 EINECS-szám: 200-272-2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 1632083, 10009795 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/8 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: AN0347 CAS-szám: 62-53-3 EINECS-szám: 200-539-3 Indexszám: 612-008-00-7 Az anyag vagy keverék megfelelő

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító CAS-szám: 66402-68-4 EK-szám: 266-340-9 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Kit Components. 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU

Kit Components. 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU 07/09/2015 Product code Kit Components Description 5000119 RC DC Protein Assay Kit 5000119EDU Components: 5000117 RC Reagent I 5000118 RC Reagent II oldalszám: 1/8 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék lényeges azonosított felhasználásai, illetve ellenjavallt felhasználásai

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint

oldalszám: 1/10 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk és 453/2010/EU rendelet I-es melléklete szerint oldalszám: 1/10 * 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 075548PL 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 1 Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása Termékazonosító Cikkszám: W5 C Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása Anyag/készítmény

Részletesebben

4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

4. SZAKASZ: Elsősegélynyújtás. oldalszám: 1/5 Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/5 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Cikkszám: 170 480 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/7 * 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint oldalszám: 1/6 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Anyag/készítmény használata Szilikonos tömítőanyag 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai Gyártó/szállító:

Részletesebben