VMB beállítások, APN (Windows XP/Vista/7 és 8 alatt)

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "VMB beállítások, APN (Windows XP/Vista/7 és 8 alatt)"

Átírás

1 VMB beállítások, APN (Windows XP/Vista/7 és 8 alatt) Az APN beállítások eléréséhez először kattintsunk a Speciális gombra. Fontos, hogy ne legyen aktív internetkapcsolat!

2 Kattintsunk a Prioritások fülre.

3 Kattintsunk a zöld adótoronyra, majd a pirossal keretezett kis gombra, így elérhetővé válik a Beállítások menü, kattintsunk rá.

4 Válasszuk az APN fület.

5 Itt meg tudjuk adni az APN beállításokat. Havidíjas előfizetés esetén: internet.vodafone.net vagy standardnet.vodafone.net Feltöltőkártya esetén: vitamax.internet.vodafone.net vagy vitamax.snet.vodafone.net

6 Az IPv4 & WINS fülön megadható fix DNS is. Pipáljuk be az Egyedi DNS beállítások használata dobozt. Elsődleges DNS: Másodlagos DNS:

7 Az előfizetés típusát egyszerűen megváltoztathatjuk. Ehhez kattintsunk az Állapot szó mellett lévő stilizált földgömbre, és egy számítógépet ábrázoló ikonra. Korábbi verziók esetén a stilizált földgömb és számítógép helyett egy antenna ikon látható.

8 Itt válasszuk a Beállítások menüpontot.

9 Kattintsunk az Előfizetés típusa menüpontra, ahol kiválaszthatjuk a használni kívánt profilt.

10 VMB beállítások, Hálózati preferencia Váltsunk a Speciális nézetre. Fontos, hogy ne legyen aktív internetkapcsolat!

11 A Speciális nézetben váltsunk át az Eszközök fülre. Először kattintsunk a modemre (pl. K4510), hogy aktívvá váljon. Ezután kattintsunk a Beállítások gombra.

12 A Hordozó preferenciák fülön kiválaszthatjuk a használni kívánt hálózatot. A 3G kizárólag beállítást érdemes kijelölni abban az esetben, ha megfelelő 3G/HSPA lefedettségű helyen tartózkodunk.

13 RAS 619-es hibaüzenet Ellenőrizzük, hogy az előfizetésnek megfelelő profilt választottuk ki (lásd 7. oldal). Hozzunk létre egy standardnetes profilt manuálisan (lásd 2. oldal). A Vezérlőpult Telefon és modem menüpontban nézzük meg, hogy nem duplikálódott-e a modem (amennyiben körzetszámot kér a felület, adjuk meg a 36-ot, majd klikkeljünk az OK gombra). Ha többször szerepel itt a modemünk, csatlakoztassuk le az eszközt, majd töröljük az összes Vodafone-os készüléket a listából és indítsuk újra a számítógépet. Utána csatlakoztassuk vissza a modemet. Amennyiben egyik sem segít, távolítsuk el a Vodafone Mobile Broadbandet, a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások vagy a Vezérlőpult Programok telepítése (Windows XP esetén) menüpontban, valamint a Vodafone-os modemeket is távolítsuk el a Vezérlőpult Telefon és modem útvonalon, majd telepítsük újra.

14 RAS 635-es hibaüzenet Ellenőrizzük, hogy az előfizetésnek megfelelő profilt választottuk ki (lásd 7.oldal). Nézzük, meg hogy van-e aktív LAN (vezetékes) vagy Wi-Fi kapcsolat a Speciális nézet Állapot fülén, amennyiben aktívak, kapcsoljuk ki ezeket, és csak a mobil legyen aktív. RAS 7XX-es hibaüzenet Legtöbbször számítógép oldalon keresendő az oka, első lépésben érdemes kikapcsolni a Wi-Fi modult. Ha ez nem segít, informatikus segítségének igénybevétele javasolt.

15 DLL fájl nem található hibaüzenet Távolítsuk el a Vodafone Mobile Broadbandet, a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások vagy a Vezérlőpult Programok telepítése (Windows XP esetén) menüpontban, valamint a Vodafone-os modemeket is távolítsuk el a Vezérlőpult Telefon és modem útvonalon, majd telepítsük újra. Amennyiben ez nem segít úgy nagy valószínűséggel az operációs rendszer hibája áll a háttérben, első lépésben érdemes frissíteni vagy újratelepíteni a Windowst. Ehhez informatikus segítsége javasolt.

16 Hálózat keresése vagy Hálózat neve nem elérhető hibaüzenet Elképzelhető, hogy a modem azért nem talál hálózatot, mert nem megfelelő lefedettségű helyen tartózkodunk. Ellenőrizzük a lefedettséget a oldalon, majd az elérhető hálózatnak megfelelően állítsuk be a modemet: Beltéri 3G/HSPA esetén: 3G kizárólag Amennyiben nincs beltéri 3G/HSPA, csak 2G: 2G kizárólag lehetőséget válasszuk Amennyiben a beállításokat követően sem talál hálózatot az eszköz, próbáljuk ki a SIMkártyát másik készülékben esetleg telefonnal, mert elképzelhető, hogy SIM-hibáról van szó. Ha másik eszközben talál hálózatot a SIM, akkor mindenképpen érdemes szervizben megnézetni a modemet. E220-as modem esetén javasolt az eszköz frissítése.

17 Az operációs rendszer nem ismeri fel a modemet, vagy a számítógép csak USB háttértárat érzékel Valószínű, hogy a modem illesztőprogramja hiányzik az operációs rendszerből. Első lépésként érdemes frissíteni, esetleg újratelepíteni a Windowst. Ehhez informatikus segítsége javasolt.

18 A Kapcsolódás gomb inaktív A Vezérlőpult Telefon és modem menüpontban nézzük meg, hogy nem duplikálódtak-e a modemek (amennyiben körzetszámot kér a felület, adjuk meg a 36-ot, majd klikkeljünk az OK gombra). Ha többször szerepelnek itt a modemek, csatlakoztassuk le az eszközünket, majd töröljük az összes Vodafone-os készüléket a listából és indítsuk újra a számítógépet. Utána csatlakoztassuk vissza a modemet. Amennyiben egyik sem segít, távolítsuk el a Vodafone Mobile Broadbandet, a Vezérlőpult Programok és szolgáltatások vagy a Vezérlőpult Programok telepítése (Windows XP esetén) menüpontban, valamint a Vodafone-os modemeket is távolítsuk el a Vezérlőpult Telefon és modem útvonalon, majd telepítsük újra.

19 A kapcsolat felépül (a modem folyamatosan világít, és a program is ezt jelzi), az internetes oldalak viszont nem töltődnek be Ellenőrizzük, hogy más, internetet használó programok működnek-e (pl. levelezőkliens, csetprogram). Ha csak a weboldalak nem jelennek meg, ellenőrizzük, hogy a böngészőprogram (Internet Explorer, Mozilla) nincs-e kapcsolat nélküli módban (Fájl vagy Eszközök menü Kapcsolat nélküli mód). Ellenőrizzük a tűzfalbeállításokat. Próbáljunk ki másik böngészőt is. Állítsunk be standardnetes APN-címet és DNS-címeket (ez utóbbi fontos!, lásd 6. oldal). A DNS címeket esetleg fel is cserélhetjük.

20 Egyáltalán nincs semmilyen adatforgalom Ellenőrizzük a tűzfalbeállításokat. Állítsunk be standardnetes APN-címet és DNS-címeket (lásd 2. oldal). Állítsuk át a hálózati preferenciát kizárólag 2G-re, nézzük meg, hogy 2G-n is ugyanez-e a hibajelenség. Ha 2G-n sem tölt be semmit, akkor valószínűsíthető a készülékoldali hiba. Ha 2G-n működik, vagy pedig ott sem, de más helyen ugyanezekkel az eszközökkel rendben működik, akkor valószínűleg hálózati oka van a jelenségnek. Ebben az esetben keressük fel a szolgáltatót.

21 Telepítés során fellépő gyakori problémák Elindul az automatikus lejátszás, vagy Ha nem indul el, nyissuk meg a Sajátgépet Ha nem jelenik meg, vagy (csatlakoztatáskor) épp csak felvillan, majd eltűnik, ellenőrizzük, hogy vannak-e telepítve virtuális CD-, DVD-meghajtót kezelő programok (Daemon Tools, Alcohol 120%), kiegészítők (például Nero-ban), és kapcsoljuk ki, vagy töröljük le ezeket. Ezt követően megjelenik meghajtóként, esetleg elindul az automatikus lejátszás. Ha duplán kattintunk a meghajtóra, elindul a telepítés. Ha nem, akkor jobb egérgombbal rákattintva a megnyitás menüponttal megnyílik a modem tartalma, itt indítsuk el a Setup.exe vagy SetupVMC.exe fájlt.

22 Adminisztratív jogosultságok szükségesek Ilyen hibaüzenet esetén a telepítés nem megy végbe. A jelenség hátterében nagy valószínűséggel az operációs rendszer hibája áll, első lépésként érdemes frissíteni, esetleg újratelepíteni azt. Ehhez informatikus segítsége javasolt. Vagy az operációs rendszer Windows XP Service csomag 3-nál régebbi (Windows XP esetén). Telepítés után nem történik semmi Húzzuk ki a modemet, majd indítsuk újra a gépet. Ha az operációs rendszer betöltött, csatlakoztassuk újra a modemet.

23 Az operációs rendszer nem ismeri fel a modemet Hardveres hibalehetőségek: A modem hibás működése okozhatja: ilyenkor jellemzően csak piros fényjelzést ad a LED. Ezen esetben csak a modem szervizelése segít. A modem USB 1.0 technológiával nem kompatibilis, így ha ilyen USB csatlakozóba helyezzük, azt tapasztalhatjuk, hogy rendben elindul a telepítés, majd mikor sikeresen végbement, a csatlakoztató szoftverben nincs eszköz hibaüzenettel találkozunk. Ilyenkor a modem jellemzően piros fényjelzést bocsát ki, vagy egyáltalán nem világít a LED, mintha nem is kapna áramot. Ennek oka, hogy a telepítés előtt meghajtóként funkcionál (például mint egy pendrive), majd utána modem üzemmódba kapcsol, mely állapotában a két technológia nem kompatibilis. Az is előfordulhat, hogy az USB port meghibásodott, emiatt érdemes másik portban is megpróbálni az eszközt.

24 Az operációs rendszer nem ismeri fel a modemet Szoftveres hibalehetőségek: A program működése során (tőle függetlenül) az operációs rendszer számtalan változáson megy át, így időnként előfordulhat, hogy összeakad más szoftverekkel, esetleg valamely frissítés (pl. op. rendszer, tűzfal, vírusirtó) változtatja meg a telepítéshez képest a szoftveres környezetet. Ilyen esetben a modem és a hozzá kapcsolódó szoftver szabályos eltávolítása, majd az operációs rendszer újraindítását követő újratelepítése orvosolhatja a hibajelenséget. Több modem ugyanazon a porton is okozhat összeakadásokat, érdemes azokat is eltávolítanunk, és utána újratelepítenünk.

25 A modem és a hozzá kapcsolódóan települő modemkezelő alkalmazás működését gátolhatják az ún. virtuális meghajtó kezelő programok. Ezek többnyire akkor vannak negatív hatással, ha a modem telepítésekor futnak a háttérben. Használat közben már jellemzően nincsenek kihatással. Ilyenkor főként: ellenőrizze, hogy más eszköz nem használja-e hibaüzenetet kapunk. Ezen esetekben javasolt, a modem és a hozzá kapcsolódó alkalmazás szabályos eltávolítása, majd újratelepítése. Újratelepítés előtt győződjünk meg róla, hogy: cd/dvd író, cd/dvd kép fájlokat kezelő vagy telefonkezelő alkalmazások ne fussanak a háttérben. A nem jogtiszta vagy módosított kódú, átalakított operációs rendszerek sok esetben nem tartalmazzák azt az illesztőprogramot, amely az USB modem felismeréséhez szükséges. A problémát az operációs rendszer eredeti, jogtiszta változatának használata oldja meg. Ellenben ha van élő internetkapcsolata (pl. Wi-Fi-n keresztül) a Windows jó eséllyel megtalálja az eszköz használatához szükséges illesztőprogramokat.

26 A telepítés vége előtt visszavonja a folyamatot a telepítő program. Miért? Erre akkor kerül sor, ha a telepítés során érzékeli a telepítő, hogy bizonyos összetevők rendszer oldalról hiányoznak, ezért megszakítja a telepítést. Az ok általában az, hogy az operációs rendszer Windows XP Service csomag 3-nál régebbi.

APN kiválasztása/megadása

APN kiválasztása/megadása APN kiválasztása/megadása Amennyiben Wi-Fi-hálózaton keresztül szeretnénk használni az eszközt, először csatlakozzunk fel rá. Kattintsunk az elérhető Wi-Fi-hálózatok ikonra, majd válasszuk a VodafoneMobileWiFi-egyedi

Részletesebben

APN kiválasztása/megadása

APN kiválasztása/megadása APN kiválasztása/megadása Amennyiben Wi-Fi-hálózaton keresztül szeretnénk használni az eszközt, először csatlakozzunk rá. Kattintsunk az elérhető Wi-Fi-hálózatok ikonra, majd válasszuk a VodafoneMobileWiFi-egyedi

Részletesebben

Gyakori Kérdések. VMC 870 adatkártyához

Gyakori Kérdések. VMC 870 adatkártyához Gyakori Kérdések VMC 870 adatkártyához Csatlakozáskor a következő hibaüzenetet kapom: Csatlakozási hiba szeretne segítséget kapni az APN beállításokkal kapcsolatban? o Ebben az esetben az APN beállításokat

Részletesebben

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02.

Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez 2008. 07. 02. Útmutató a LOGSYS fejlesztői kábel eszközmeghajtó programjainak telepítéséhez Tartalomjegyzék 1 Megjegyzések... 1 2 Az eszközmeghajtó programok telepítése... 2 2.1 Az USB meghajtó telepítése... 2 2.2 A

Részletesebben

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése

Az MA-660 eszközillesztő program telepítése 1. oldal, összesen: 14 Az MA-660 eszközillesztő program telepítése Megjegyzés: A hardver telepítésének megkezdéséhez helyezze be az Handset Manager szoftver CD-lemezt a számítógép CD-ROM-meghajtójába,

Részletesebben

Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt)

Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt) Vodafone Connect Lite (telepítés Windows XP operációs rendszer alatt) 1. Lépés: Csatlakoztasd a modemet a számítógéphez. Ha asztali számítógéphez csatlakozol, akkor az 1es végő kábellel, ha esetleg régebbi

Részletesebben

1 Rendszerkövetelmények

1 Rendszerkövetelmények 1 Rendszerkövetelmények 1.1 Operációs rendszer Az i-deal2 ajánlatadó alkalmazás a Microsoft.Net és Click Once technológiáin alapul. Ezek használatához legalább Microsoft Windows XP SP2 (Szervízcsomag 2),

Részletesebben

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar

OTOsuite. Telepítési útmutató. Magyar OTOsuite Telepítési útmutató Magyar Ez a dokumentum leírja miképp telepítse az OTOsuite szoftvert DVD-ről, pendrive-ról vagy tömörített fájlból. Rendszerkövetelmények 1,5 GHz processzor vagy gyorsabb (ajánlott:

Részletesebben

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója

A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója A CA-42 adatkommunikációs kábel gyors telepítési útmutatója 9234594 2. kiadás A Nokia, a Nokia Connecting People és a Pop-Port a Nokia Corporation bejegyzett védjegyei. Copyright 2005 Nokia. Minden jog

Részletesebben

Vodafone Mobile Connect telepítése

Vodafone Mobile Connect telepítése Vodafone Mobile Connect telepítése Kérjük ne csatlakoztassa a Vodafone Mobile Connect eszközt a Mac számítógépéhez. Ha esetleg már csatlakoztatta az adatkártyát vagy a modemet a Mac számítógépéhez, akkor

Részletesebben

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0

Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Evolut Főkönyv program telepítési és beállítási útmutatója v2.0 Az Ön letölthető fájl tartalmazza az Evolut Főkönyv 2013. program telepítőjét. A jelen leírás olyan telepítésre vonatkozik, amikor Ön

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Gemalto.NET kártyára és Gemalto SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. MiniDriver Manager

Részletesebben

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével

T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével T-Mobile Communication Center Készülékek telepítése a TMCC segítségével Tartalomjegyzék 1 Készülékek / mobiltelefonok telepítése 3 1.1 Infravörös kapcsolat Win2000 és WinXP operációs rendszerrel 3 1.2

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése

FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ. A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése FELHASZNÁLÓI ÚTMUTATÓ A Nokia Connectivity Cable Drivers telepítése Tartalom 1. Bevezetés...1 2. Követelmények...1 3. A Nokia Connectivity Cable Drivers Telepítése...2 3.1 A telepítés előtt...2 3.2 A Nokia

Részletesebben

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont

FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV. WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV WF-2322 Vezetéknélküli Hozzéférési Pont Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv Netis Vezetéknélküli Hozzáférési Pont Felhasználói Kézikönyv 1. A csomag tartalma

Részletesebben

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra.

A Telepítés hajlékonylemezről panelen kattintson az OK gombra. Mivel a Windows 95, 98 és Millenium Edition operációs rendszerek még nem tartalmazzák az ún. PPPoE kapcsolathoz szükséges programot, ezért azt le kell tölteni. Az alábbi tájékoztató a http://www.raspppoe.com/

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05+ Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2010 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás

SDX Professional 1.0 Telepítési leírás SDX Professional 1.0 Telepítési leírás Készült: 2003. július 21. Utolsó módosítás időpontja: 2004. szeptember 22. E-Group Magyarország Rt. Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...3 2. Hardver és szoftver követelmények...3

Részletesebben

Vodafone DSL Easy Box beállítása

Vodafone DSL Easy Box beállítása A böngészőt indítsd el és a címhez írd be a következőt: http://192.168.2.1/ A felületen a jobb felső sarokban át lehet váltani a nyelvet angolra (alapértelmezett nyelv a német). 1 Ha minden sikeres, akkor

Részletesebben

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program

A GeoEasy telepítése. Tartalomjegyzék. Hardver, szoftver igények. GeoEasy telepítése. GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program A GeoEasy telepítése GeoEasy V2.05 Geodéziai Feldolgozó Program (c)digikom Kft. 1997-2008 Tartalomjegyzék Hardver, szoftver igények GeoEasy telepítése A hardverkulcs Hálózatos hardverkulcs A GeoEasy indítása

Részletesebben

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ

A B C D. 2 Telepítse a meghajtóprogramot. 3 Nincs szükség semmilyen lépésre 4 MD-3100 USB ADSL MODEM. Termékismertetõ MD-300 USB ADSL MODEM Termékismertetõ A. Tápfeszültség kijelzõ (be: USB-hez csatlakoztatva és a PC be van kapcsolva / ki: nincs csatlakoztatva vagy a PC ki van kapcsolva. B. ADSL LINK jelzõfény (villog:

Részletesebben

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com

Diva 852 ISDN T/A. Gyorstelepítési útmutató. www.eicon.com Diva 852 ISDN T/A Gyorstelepítési útmutató www.eicon.com Tartalom Bevezetés... 2 Jelzõlámpák... 2 Kábelek csatlakoztatása... 2 Telepítés Windows 98 alatt... 3 Telepítés Windows Me alatt... 4 Telepítés

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB

LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB LW313 Sweex Wireless 300N Adapter USB Figyelem! Ne tegye ki a Sweex Wireless 300N Adapter USB szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt

Részletesebben

Telepítési útmutató. Ver 1.0

Telepítési útmutató. Ver 1.0 Ver 1.0 FIGYELEM: Csak a készülék által támogatott modemet használja. A Dixell S.p.a nem vállal felelősséget a nem kompatibilis modem használatából eredő esetleges károkért. FIGYELEM: A Dixell S.p.a.

Részletesebben

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Netis Vezetékes ADSL2+, N Modem Router Gyors Telepítési Útmutató Modell szám: DL4201 Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A modem webes felületen történő beüzemelése...

Részletesebben

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése

11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése 11.4.1 Laborgyakorlat: Hálózati kártya telepítése Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! Ezen a laborgyakorlaton hálózati kártyát fogunk telepíteni, ellenőrizzük a működését,

Részletesebben

telepítési útmutató K&H Bank Zrt.

telepítési útmutató K&H Bank Zrt. K&H Bank Zrt. 1095 Budapest, Lechner Ödön fasor 9. telefon: (06 1) 328 9000 fax: (06 1) 328 9696 Budapest 1851 www.kh.hu bank@kh.hu telepítési útmutató K&H e-bank Budapest, 2015. március 09. K&H e-bank

Részletesebben

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére

Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére FONTOS: Telepítési megjegyzések Windows 7 és Windows Server 2008 R2 felhasználók részére Sajnálattal értesítjük, hogy a készülékkel együtt szállított CD vagy DVD lemezen található automata telepítőprogramok

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú, router

Netis vezeték nélküli, N típusú, router Netis vezeték nélküli, N típusú, router Gyors üzembe helyezési kézikönyv Típusok: WF-2409/WF2409/WF2409D A csomagolás tartalma (Vezeték nélküli, N típusú, router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv,

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén

CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén CIB Internet Bank asztali alkalmazás Hasznos tippek a telepítéshez és a használathoz Windows operációs rendszer esetén A CIB Internet Bankba való webes felületen keresztül történő belépés az Oracle által

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára

Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Tanúsítvány feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 típusú kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető...

Részletesebben

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter

CD-ROM (Szoftver, Használati útmutató, garancia) 5V DC, 2.5A Áram-adapter Ez a terméket bármely ma használatos web böngészővel (pl. Internet Explorer 6 or Netscape Navigator 7.0) beállítható. Kezdő lépések DP-G321 AirPlus G 802.11g/2.4GHz Vezeték nélküli Multi-Port Nyomtató

Részletesebben

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások

Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások Selling Platform Telepítési útmutató Gyakori hibák és megoldások 265ced1609a17cf1a5979880a2ad364653895ae8 Index _ Amadeus szoftvertelepítő 3 _ Rendszerkövetelmények 3 Támogatott operációs rendszerek 3

Részletesebben

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása

15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása 15.4.2a Laborgyakorlat: Böngésző beállítása Bevezetés Nyomtasd ki a laborgyakorlatot és oldd meg a feladatokat! A laborgyakorlat során a Microsoft Internet Explorer beállításait fogjuk konfigurálni. Az

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Mobil Partner telepítési és használati útmutató

Mobil Partner telepítési és használati útmutató Mobil Partner telepítési és használati útmutató Tartalom Kezdeti lépések... 2 Telepítés... 2 A program indítása... 6 Mobile Partner funkciói... 7 Művelet menü... 7 Kapcsolat... 7 Statisztika... 8 SMS funkciók...

Részletesebben

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva.

NPS-520. Rövid kezelési útmutató. MFP nyomtatókiszolgáló. Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1. Copyright 2007. Minden jog fenntartva. NPS-520 MFP nyomtatókiszolgáló Rövid kezelési útmutató Verziószám 1.00 2. kiadás 2007/1 Copyright 2007. Minden jog fenntartva. Áttekintés Az NPS-520 nyomtatókiszolgáló egy Ethernet porttal és egy USB (v2.0)

Részletesebben

Stunnel leírás. Az stunnel programot a következő módon telepíthetjük Windows környezetben:

Stunnel leírás. Az stunnel programot a következő módon telepíthetjük Windows környezetben: Stunnel leírás A Stunnel használatához Caesar azonosító szükséges. Az azonosító elkészíthető a https://ugykezelo.elte.hu oldalon. (Így a Stunnelt az ELTE dolgozói és hallgatói is egyaránt tudják használni.)

Részletesebben

Hálózatos adatbázis-kapcsolódási problémák és azok javítása

Hálózatos adatbázis-kapcsolódási problémák és azok javítása WINTAX programrendszer hálózatos vagy helyi adatbázis-szerverhez vagy adatbázis-kezelőhöz kapcsolódáskor jelentkező kapcsolódási problémák leírása és azok megoldásai. Korábban a Hálózatos beállítás bejegyzésben

Részletesebben

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv

VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv VARIO Face 2.0 Felhasználói kézikönyv A kézikönyv használata Mielőtt elindítaná és használná a szoftvert kérjük olvassa el figyelmesen a felhasználói kézikönyvet! A dokumentum nem sokszorosítható illetve

Részletesebben

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató

Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató Windows 8.1 frissítés, részletes útmutató A Windows 8.1 telepítése és frissítése A BIOS, illetve alkalmazások és illesztőprogramok frissítése, valamint a Windows Update futtatása A telepítés típusának

Részletesebben

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK

POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK POLAR WEBSYNC POLARGOFIT.COM FELHASZNÁLÓKNAK A Polar WebSync 2.2 (vagy újabb) szoftver és a Polar FlowLink adatátviteli egység lehetővé teszi a Polar Active aktivitásmérők és a polargofit.com webes szolgáltatás

Részletesebben

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter

DI-604 Express Ethernetwork Szélessávú Router. Ethernet (CAT5 UTP/Egyenes) kábel. 5V 2A váltóáram adapter Ez a termék a bármely mai ismert web böngészővel (pl. Internet Explorer 5x vagy Netscape Navigator 4x) beállítható. DI-604 Express EtherNetwork Szélessávú Router Előfeltételek 1. Amennyiben ezt a routert

Részletesebben

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes

Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Amit a Vodafone Mobile Broadband programról tudni érdemes Röviden a programról A Vodafone Mobile Broadband program lehetővé teszi, hogy a rendelkezésünkre álló mobil modem segítségével grafikus felületen

Részletesebben

4 Az eszközvezérlő telepítése

4 Az eszközvezérlő telepítése 1 Bevezetés Gratulálunk a Trust 100MB Speedshare USB csatoló megvásárlásához. A Trust 100MB Speedshare USB csatoló könnyű telepítést tesz lehetővé anélkül, hogy ki kellene nyitni a számítógépet, amely

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató

Acer kivetítők 3D technológiával. Gyorsútmutató Acer kivetítők 3D technológiával Gyorsútmutató 2012. Minden jog fenntartva. Használati útmutató az Acer kivetítősorozatához Eredeti kiadás: 8/2012 Típusszám: Sorozatszám: Vásárlás időpontja: Vásárlás helye:

Részletesebben

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat

Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány. Dátum : 2/2/2016. FAM DAVIE ügyfélszolgálat Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Cím : Útmutató: DAVIE4 tanúsítvány Dátum : 2/2/2016 Szerző : FAM DAVIE ügyfélszolgálat 0 1 1 Tárgymutató 1 TÁRGYMUTATÓ... 2 2 A DAVIE4 TANÚSÍTVÁNY TELEPÍTÉSÉNEK HÁTTERE...

Részletesebben

1. DVNAV letöltése és telepítése

1. DVNAV letöltése és telepítése 1. DVNAV letöltése és telepítése A Drén és Valner Szoftver Kft által készített DVNAV programmal lehetőség van a számlázó program által elkészített XML-ek NAV-hoz történő eljuttatására, majd a számlákról

Részletesebben

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül

3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Hikvision IP kamera Gyorsindítási útmutató 3 A hálózati kamera beállítása LAN hálózaton keresztül Megjegyzés: A kezelő tudomásul veszi, hogy a kamera internetes vezérlése hálózati biztonsági kockázatokkal

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9)

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre. Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows 7, Windows 8, Windows 8.1 és Windows 10-es operációs rendszeren 1(9) Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. AuthentIC Manager szoftver

Részletesebben

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése

Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése Digitális aláírás általános telepítése és ellenőrzése A digitális aláírásból (tanúsítványból) két fajta létezik! Egyik az úgynevezett hardveres tanúsítvány, amelynél az ügyfél rendelkezik fizikailag egy

Részletesebben

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS

A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója. Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS A Windows 7 operációs rendszerrel kompatibilis DS150E felhasználói útmutatója Dangerfield,február 2010 V1.0 Delphi PSS 1 TARTALOM Főalkatrészek. 3 Telepítési útmutató...5 A Bluetooth telepítése....17 A

Részletesebben

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás

TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás TERKA Törvényességi Ellenőrzési Rendszer Kiegészítő Alkalmazás Telepítési leírás 1.0.0.8 verzió A dokumentum készült: 2004. július 1. Utolsó módosítás időpontja: 2004. június 21. A dokumentumot készítette:

Részletesebben

WIN-TAX programrendszer frissítése

WIN-TAX programrendszer frissítése WIN-TAX programrendszer frissítése A WIN-TAX programrendszert a verzió érvényességének lejártakor illetve jelentősebb változás esetén (pl.: elkészült fejlesztések, munkahelyi hálózati szinkronitás miatt)

Részletesebben

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül. A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak

Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül. A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak Vodafone GPRS Kapcsolat létrehozása Win XP alatt a Connect Me használata nélkül A képek a Win XP Professional angol verziójából származnak Start menü Magyar verzió esetén Start menü Kapcsolódás Összes

Részletesebben

Java telepítése és beállítása

Java telepítése és beállítása A pályázati anyagok leadás Mozilla Firefox böngészőn keresztül: Tartalom Java telepítése és beállítása... 1 USB kulcs eszközkezelő telepítése... 4 USB kulcs telepítése böngészőbe... 4 Kiadói tanúsítvány

Részletesebben

Magyar változat. A doboz tartalma. Szakkifejezések jegyzéke. Powerline Adapter

Magyar változat. A doboz tartalma. Szakkifejezések jegyzéke. Powerline Adapter Powerline Adapter Figyelem! Ne tegye ki a Powerline Adapter szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt fűtőelemek közvetlen közelébe. Ne

Részletesebben

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program

Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program Telepítés, újratelepítés több számítógépre, hálózatos telepítés Kulcs-Bér program A Kulcs-Soft programok telepítése (újratelepítése) előtt javasolt Adatmentést készíteni a számítógépen található összes

Részletesebben

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató

USB-RS485 illesztô egység Telepítési útmutató USB-RS485 illesztô egység Kiadás: 2009. november P Köszönjük, hogy a PROCON Hajtástechnika Kft. termékét választotta. Ez az útmutató tartalmazza az Ön számára szükséges információkat az USB-RS485 illesztő

Részletesebben

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató

Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Videosquare regisztráció - Használati tájékoztató Minimális követelmények a K&H távbankár híradó megtekintéséhez Adobe Flash lejátszó Amennyiben Ön nem rendelkezik Adobe Flash lejátszóval vagy túlzottan

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. A szoftver/hardver

Részletesebben

ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben

ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben ElitBÉR bérrendszer telepítése hálózatos környezetben Figyelem! Az adatvesztés elkerülése érdekében a program telepítése előtt győződjön meg arról, hogy a számítógépen még nincs telepítve adott évi ElitBÉR

Részletesebben

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése

A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése Telepítő fájl letöltése honlapunkról A Novitax ügyviteli programrendszer első telepítése A honlapunkon (www.novitax.hu) található telepítő fájlt (novitax2007-setup.exe) le kell tölteni a számítógép egy

Részletesebben

Első lépések útmutatója Vodafone Mobile Broadband K4607-Z USB Stick. A Vodafone tervezte

Első lépések útmutatója Vodafone Mobile Broadband K4607-Z USB Stick. A Vodafone tervezte Első lépések útmutatója Vodafone Mobile Broadband K4607-Z USB Stick A Vodafone tervezte Üdvözöljük a mobil kommunikáció világában 1 Üdvözöljük 2 Az USB Stick telepítése 4 Windows 7, Windows Vista és Windows

Részletesebben

Kameleon Light Bootloader használati útmutató

Kameleon Light Bootloader használati útmutató Kameleon Light Bootloader használati útmutató 2017. Verzió 1.0 1 Tartalom jegyzék 2 1. Bootloader bevezető: A Kameleon System-hez egy összetett bootloader tartozik, amely lehetővé teszi, hogy a termékcsalád

Részletesebben

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv

Bluetooth. A Bluetooth kommunikációs adapter beállítása. Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre. Felhasználói kézikönyv A kommunikációs adapter beállítása Microsoft Windows XP/Vista/7 operációs rendszerre Felhasználói kézikönyv Használat előtt kérjük, alaposan olvassa el ezt az útmutatót 2 Tartalomjegyzék 1. A kommunikációs

Részletesebben

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GIRO GSM MODEM/VPN KAPCSOLAT TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban

Részletesebben

Gyors üzembe helyezési kézikönyv

Gyors üzembe helyezési kézikönyv Netis vezeték nélküli, kétsávos router Gyors üzembe helyezési kézikönyv WF2471/WF2471D A csomagolás tartalma (Két sávos router, hálózati adapter, ethernet kábel, kézikönyv) 1. Csatlakozás 1. Kapcsolja

Részletesebben

GSM MODEM TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ

GSM MODEM TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ GSM MODEM TELEPÍTÉSI ÚTMUTATÓ Készítette: A jelen dokumentum tartalma szerzői jogi védelem alatt áll, a mű felhasználói jogai a -t illetik. A dokumentumot az Ügyfél korlátlan számban a számítógépére letöltheti,

Részletesebben

Magyar. Biztonsági információk. Magyar

Magyar. Biztonsági információk. Magyar Az útmutató tartalma: Biztonsági információk, 29. oldal. Az üzembe helyezéssel kapcsolatos hibaelhárítás, 30. oldal. További információk keresése, 34. oldal. Biztonsági információk A készülékhez csak a

Részletesebben

K&H token tanúsítvány megújítás

K&H token tanúsítvány megújítás K&H token tanúsítvány megújítás felhasználói kézikönyv 2014.10.15. verzió: 1.2 1 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés... 3 2 Technikai feltételek... 3 3 A tanúsítványok megújításának folyamata Firefox... 6 4 A

Részletesebben

Magyar változat. A doboz tartalma. Szakkifejezések jegyzéke. Powerline Adapter

Magyar változat. A doboz tartalma. Szakkifejezések jegyzéke. Powerline Adapter Powerline Adapter Figyelem! Ne tegye ki a Powerline Adapter szélsőséges hőmérsékleti viszonyoknak. Ne tegye ki a készüléket közvetlen napsugárzásnak, és ne helyezze azt fűtőelemek közvetlen közelébe. Ne

Részletesebben

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont

Oktatás. WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken. SZTE Egyetemi Számítóközpont Oktatás WiFi hálózati kapcsolat beállítása Windows XP és Windows 7-es számítógépeken SZTE Egyetemi Számítóközpont WLAN kapcsolat beállítása 1 Tartalom Windows XP... 2 Tanúsítvány telepítése... 2 WPA2 védett

Részletesebben

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken

Protection Service for Business. Az első lépések Windows-számítógépeken Protection Service for Business Az első lépések Windows-számítógépeken Rendszerkövetelmények Rendszerkövetelmények Támogatott operációs rendszerek Microsoft Windows 7, Windows 8 és Vista Windows-munkaállomások

Részletesebben

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D

Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Gyors Telepítési Útmutató N típusú, Vezeték Nélküli, ADSL2+ Modem DL-4305, DL-4305D Tartalomjegyzék 1. Hardver telepítése... 1 2. Számítógép beállításai... 2 3. Bejelentkezés... 4 4. Modem beállítások...

Részletesebben

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése

Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése Az FMH weboldal megnyitásakor megjelenő angol nyelvű üzenetek eltüntetése A Java kliensprogram telepítése, és megfelelő beállítása szükséges az FMH weblap megfelelő működéséhez. Ha nincs telepítve vagy

Részletesebben

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ

Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használ Általános soros sín (USB) Felhasználói útmutató Rendszerigény Nyomtatója beépített USB portja az alábbi minimális rendszerkonfiguráció mellett használható: USB porttal rendelkező PC Microsoft Windows 98,

Részletesebben

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató

Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató Samsung Universal Print Driver Felhasználói útmutató képzelje el a lehetőségeket Szerzői jog 2009 Samsung Electronics Co., Ltd. Minden jog fenntartva. Ez a felügyeleti útmutató csak tájékoztató célt szolgál.

Részletesebben

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát)

DWL-G122 Vezeték nélküli USB Adapter. CD-ROM (amely tartalmazza a drivereket, a használati útmutatót és a garanciát) A termék a következő operációs rendszerekkel működik: Windows XP, Windows 2000, Windows Me, Windows 98se DWL-G122 AirPlus G Nagysebességű 802.11g USB Vezeték nélküli Adapter Kezdő lépések Legalább az alábbiakkal

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2014 hivatkozásra: A program telepítése A 2014-es év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drdsw.hu). A telepítés előtt nem kell eltávolítania a korábbi verziókat!

Részletesebben

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára

Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Tanúsítvány és hozzá tartozó kulcsok feltöltése Gemalto TPC IM CC és ID Classic 340 kártyára Windows XP, Vista, Windows 7 és Windows 8, valamint Windows 2003 operációs rendszeren, PFX fájlban található

Részletesebben

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv

Médiatár. Rövid felhasználói kézikönyv Médiatár Rövid felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék Bevezetés Tartalomjegyzék Bevezetés Bevezetés... 3 Kezdô gondolatok... 4 Hálózati követelmények... 4 Támogatott operációs rendszerek a számítógépeken...

Részletesebben

Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek

Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek Hálózati kapcsolathoz Windowst használó ügyfeleknek Ha különböző operációs rendszert, vagy architektúrát használ szerverhez vagy klienshez, előfordulhat, hogy a kapcsolat nem működik megfelelően a kézikönyv

Részletesebben

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter

EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter EM1017 USB 3.0 Gigabit hálózati adapter 2 MAGYAR EM1017 - USB 3.0 Gigabit hálózati adapter Tartalomjegyzék 1.0 Bevezetés... 2 1.1 Funkciók és jellemzők... 2 1.2 A csomag tartalma... 2 1.3 Mielőtt elkezdené...

Részletesebben

Digitális óra FULL HD WiFi kamerával

Digitális óra FULL HD WiFi kamerával Digitális óra FULL HD WiFi kamerával Használati útmutató A szállító elérhetősége: SHX Trading s.r.o. V Háji 15, 170 00 Praha 7 Tel: +36 70 290 1480, e-mail: info@spystore.hu 1. oldal 1. Termékleírás 1.

Részletesebben

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra:

A program telepítése. A letöltés lépései: 1. nyissa meg a WEB-oldalt, majd válassza a Letöltés menüpontot: 2. Kattintson a DbérWIN 2015 hivatkozásra: A program telepítése A 2015-ös év programja a szokott módon önálló rendszerként telepíthető. Töltse le WEB oldalunkról (http://www.drd-software.hu). A telepítés előtt nem szabad eltávolítania a korábbi

Részletesebben

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában.

Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. Tisztelt Ügyfelünk! Az alábbiakban szeretnénk segítséget nyújtani Önnek a CIB Internet Bankból történő nyomtatáshoz szükséges böngésző beállítások végrehajtásában. A CIB Internet Bankból történő nyomtatás

Részletesebben

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán

Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán Navigációs GPS adatok kezelése QGIS programmal (1.4 verzió) Összeállította dr. Siki Zoltán A QGIS program GPS eszközök modulja segítségével kétirányú kommunikációt folytathatunk a navigációs GPS vevőnkkel.

Részletesebben

E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018

E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018 E-per ÁNYK és KAÜ használati útmutató és tájékoztató ügyvédek részére 2018 1.... 2.... 3.... 3.1...3 3.2...... 4. JAVA letöltése, telepítése és beállítása E-perben...3 4.1 JAVA letöltése...3 4.2 JAVA telepítése...3

Részletesebben

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása

TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása TvNetTel Internet Kapcsolat Beállítása A TvNetTel Kft internetes szolgáltatásának igénybevételéhez szükséges a hálózati csatlakozás beállítása a számítógépen vagy routeren. A beállításhoz szükség van a

Részletesebben

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével.

Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. Készülék szoftverének manuális frissítése SP Flashtool segítségével. A telepítés előfeltételei: Győződjön meg róla, hogy az ön számítógépe stabil áramellátással rendelkezik, lehetőségekhez mérten a frissítést

Részletesebben

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv

Image Processor BarCode Service. Felhasználói és üzemeltetői kézikönyv Image Processor BarCode Service Áttekintés CIP-BarCode alkalmazás a Canon Image Processor programcsomag egyik tagja. A program feladata, hogy sokoldalú eszközt biztosítson képállományok dokumentumkezelési

Részletesebben

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez.

OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. OpenVPN kliens telepítése a RITEK Zrt. szervereinek eléréséhez. Az OpenVPN kliens programra akkor van szükség, ha egy nyílt Internet elérésű helyről szeretnénk elérni magas biztonság mellett a RITEK Zrt.

Részletesebben

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató

Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Netis vezeték nélküli, N típusú Router Gyors Telepítési Útmutató Tartalomjegyzék 1. A csomag tartalma... 1 2. Hardware csatlakoztatása... 1 3. A router webes felületen történő beüzemelése... 2 4. Hibaelhárítás...

Részletesebben

USB-Nyomtató Menedzser

USB-Nyomtató Menedzser USB-Nyomtató Menedzser Használati útmutató HU-01 BRICON nv Europark Oost 15C, 9100 Sint-Niklaas, Belgium. Tel: +32 3 777 39 74 Fax: +32 3 778 07 35 Website: www.bricon.be email: bricon@bricon.be Horizont-Alfa

Részletesebben

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R)

N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Easy, Reliable & Secure Telepítési útmutató N150 Wi-Fi útválasztó (N150R) Védjegyek Az egyéb márka- és terméknevek a tulajdonosaik védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. Az itt közölt adatok előzetes figyelmeztetés

Részletesebben