MEGÁLLAPODÁS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "MEGÁLLAPODÁS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KER"

Átírás

1 A GESZ SZMSZ 3. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS A BUDAPEST FŐVÁROS XIX. KER. KISPEST ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZETE ÉS A HOZZÁRENDELT ÖNÁLLÓAN MŰKÖDŐ INTÉZMÉNYEK KÖZÖTTI MUNKAMEGOSZTÁS ÉS FELELŐSÉGVÁLLALÁS RENDJÉRŐL 2009.

2 2 Amely létrejött Budapest XIX. ker. Kispest Önkormányzata GESZ (1192 Budapest, Ady Endre út.7), mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv és a képviselő-testület határozata alapján hozzárendelt. (itézmény neve). (címe) önállóan működő költségvetési szerv (továbbiakban: Intézmény) közötti munkamegosztásról a gazdálkodásra, valamint a felelősségvállalásra vonatkozóan. Budapest XIX. ker. Önkormányzata a GESZ-t sorolta be önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szervnek, melynek alapfeladata a gazdálkodás önálló, gazdaságos és szakszerű vitele, a hozzácsatolt részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervek pénzügyi-gazdasági tevékenységének ellátása a Képviselőtestület /2009. (..) számú határozatával elfogadott együttműködési megállapodás szerint. A GESZ-nek kell ellátnia - a költségvetés tervezésével, - a pénzellátással, - a költségvetési gazdálkodással, - a könyvvezetéssel, - a beszámolással, - az előírt adatszolgáltatással és a belső ellenőrzéssel, adózással kapcsolatos feladatokat a jelen megállapodásban részletezettek szerint. E feladatok ellátásáért az Államháztartási törvény az önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv vezetőjét teszi felelőssé. A felsorolt feladatok ellátásának az önállóan működő és gazdálkodó valamint az önállóan működő költségvetési szerv közötti munkamegosztás, együttműködés kereteit e Megállapodás részletesen tartalmazza. Az GESZ vezetője, vagy megbízottja jogosult a Megállapodás alapján az Intézmény feladatául megjelölt kérdésekben a jogszabályi előírások szellemében eljárni és a gazdálkodási tevékenységet ellenőrizni. Az önállóan működő költségvetési szervként történő besorolás a költségvetési szerv jogi személyiségét és szakmai önállóságát nem, csak, a pénzügyi-gazdasági feladatok ellátását érinti. Az Intézmény szakmai munkáját önállóan látja el. Gazdálkodási tevékenységéért, az önkormányzat által meghatározott költségvetés betartásáért a Megállapodásban foglaltak alapján anyagilag és erkölcsileg felelős. A Megállapodás az Államháztartásról szóló 1992 évi XXXVIII. tv., valamint a többször módosított 217/1998. (XII. 30.) Kormány rendeletben foglaltakon alapul.

3 3 I. A munkamegosztás általános szabályai 1. A GESZ és az Intézmény költségvetési tervezéssel, pénzkezeléssel, előirányzat-felhasználással, előirányzat-módosítással, pénz-ellátással, gazdálkodási jogkörök ellátásával, a számvitellel, az információszolgáltatással, beszámolással, továbbá a működtetéssel, tárgyi eszköz felújítással, beruházással, belső ellenőrzéssel, adózással, vagyonkezeléssel kapcsolatos feladatainak ellátását e Megállapodás részletes szabályai szerint kötelesek ellátni. 2. A többször módosított 249/2000. (XII. 24.) számú kormányrendelet bekezdése alapján a GESZ szabályozza az Intézmény könyvvezetési kötelezettségét valamint a bekezdése alapján a számviteli politikájában dönt arról, hogy annak rendelkezéseit és a kapcsolódó szabályzatokat kiterjeszti-e a hozzá tartozó részben önállóan gazdálkodó költségvetési szervekre. 3. A GESZ vezetője vagy megbízottja jogosult a Megállapodás alapján az Intézmény feladatául megjelölt kérdésekben az érvényes jogszabályi előírások érvényre juttatása érdekében eljárni és a gazdálkodási tevékenységet ellenőrizni. 4. A Intézmény vezetője felelős az általa ellátott gazdálkodási részfeladatok végrehajtásáért, a mindenkori költségvetési előirányzatok betartásáért. 5. A GESZ vezetője felelős a munkamegosztásban meghatározott feladatok végrehajtásának megszervezéséért, a jogkörébe tartozó feladatok előírásszerű végrehajtásáért, a mindenkori költségvetési előirányzatok betartásának ellenőrzéséért. 6. Az önállóan működő költségvetési szervként való besorolás a költségvetési szerv jogi személyiségét és szakmai önállóságát nem érinti. Ennek értelmében e megállapodás kizárólag a meghatározott pénzügyi-gazdasági, feladatok ellátására vonatkoztatható.

4 4 II. A pénzügyi-gazdasági feladatok végrehajtásának részletes szabályai II.1. A költségvetési tervezés, előirányzat-gazdálkodás, pénzellátás, a költség-vetés végrehajtása a.) A költségvetési tervezés 1. A GESZ az Intézménnyel együttműködve figyelemmel kíséri az éves költségvetés teljesítését, és számításokat végez a következő évi intézményi előirányzatokra. 2. A GESZ előkészíti és segíti az Intézményvezető által felvázolt (Jogszabályban és önkormányzati rendelet alapján) szakmai feladatok pénzügyi igényeinek meghatározását. 3. A GESZ feladata biztosítani a tervezési munka megszervezését, szabályszerű végrehajtását, az adminisztrációs és információ-szolgáltatási kötelezettségek teljesítését. 4. Az Önkormányzat Képviselőtestülete a költségvetési rendeletben meghatározza, illetve jóváhagyja: 4.1. Kiadási előirányzatot: Ebből: -Személyi juttatások -A munkáltatót terhelő járulékok -Dologi kiadások -Támogatások, pénzeszközátadások -Befektetett eszközök (nagyértékű tárgyi eszköz ,- Ft beszerzési érték felett) 4.2 Bevételi előirányzatot: Ebből: -Felügyeleti szervtől kapott támogatás -Intézmények működési bevételeit =Alaptevékenység =Alaptevékenységgel összefüggő egyéb bevételek =Intézmények egyéb sajátos bevételei 5. Az elemi költségvetés összeállítása a GESZ és az Intézmény közös feladata. A megadott előirányzatokon belül a GESZ kialakítja a részelőirányzatokat a saját szervezetére, és az Intézmény élelem, energia, víz, csatorna, távhő, rovarirtás, szemétszállítás, továbbá ezek járulékos költségei és az ÁFA vonatkozásában. Az intézmény vezetője az intézménye fentieken kívüli előirányzataira, vonatkozóan.

5 5 6. A GESZ az Önkormányzat költségvetési rendeletének megalkotása után intézményenként, felfekteti az előirányzat-nyilvántartásokat szakfeladatonként főkönyvi számlánkénti bontásban. 7. Az Intézmény költségvetése az önkormányzat rendelete szerint épül be a GESZ, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv költségvetésébe. 8. Az elemi (az önállóan és részben önállóan gazdálkodó költségvetési szerv előirányzatait együttesen tartalmazó) költségvetés, valamint az elemi (félévi és éves) beszámoló elkészítése, illetve az évközi adatszolgáltatás a GESZ feladata. b.) A költségvetési előirányzatok felhasználása 1. Az előirányzatok feletti rendelkezési jogosultság tekintetében az Intézményt az önkormányzat rész jogkörrel ruházta fel, ennek értelmében az előirányzat felhasználás jogosultsága -az élelem, energia, víz, csatorna, távhő, rovarirtás, szemétszállítás, a gazdálkodási szinten kötött szerződések, ezeknek járulékos költségei és az ÁFA, előirányzatai-kivételével az intézményt illeti a jogokkal és kötelezettségekkel együtt. 2. A GESZ folyamatosan tájékoztatja az Intézményt az eredeti, a módosított előirányzatról, valamint a teljesítés alakulásáról. A tájékoztatás a GESZ által folyamatosan vezetett számviteli nyilvántartáson alapul. 3. Az Intézmény köteles figyelemmel kísérni az előirányzatok teljesítését, indokolt esetben intézkedést kezdeményez (előirányzat-módosítás, átcsoportosítás). 4. A munkaerő- és bérgazdálkodás a HUSZI szakmai felügyelete és irányítása alapján történik. 5. Az Intézmény vezetője önálló bérgazdálkodói jogkört gyakorol. Ennek keretében a létszámcseréből keletkezett bérmegtakarítást, továbbá a távollétek miatti bérmaradványt a fenntartóval történt előzetes egyeztetés alapján felhasználhatja 6. Az Önkormányzat képviselő testülete által a költségvetési rendelettel jóváhagyott létszámkerettel az intézmény vezetője gazdálkodik, de csak a fenntartóval egyeztetve. 7. Az Intézménynek a havonként jelentkező túlmunkáról, helyettesítésről a megadott határidőig a GESZ felé jelentést kell benyújtania. A GESZ összesíti

6 6 és számfejti a túlmunkát, helyettesítést, valamint a hóközi nem rendszeres kifizetéseket. Havi két adatcserével teszi élővé az adatbázist a számfejtések korrekt adóztatása és a járulékok pontos számolása érdekében. Az adatszolgáltatással, számfejtéssel kapcsolatos MÁK felé teljesítendő jelentések határidőit az alábbi táblázat tartalmazza. Megnevezés Leadási határidő GESZ felé Leadási határidő MÁK felé Átsorolás, pótlék, egyéb bérváltozás Folyamatosan tárgyhó 10. Táppénzes lapok Folyamatosan tárgyhó 10. Illetményelőleg felvétel felvétel előtt 3 nappal Illetményelőleg levonásra előkészítés Tárgyhónap utolsó tárgyhót követő 5. nap napja Kilépési, megszüntetési papírok Folyamatosan telefonon jelezni azonnal, sürgősséggel beküldeni Túlóra, helyettesítés számfejtésre Tárgyhót követő 5. nap Változó program: tárgyhót követő hónap 10. Kártérítés, egyéb egyedi kifizetés kifizetést megelőzően Tárgyhó 10. kísérő levéllel 3 nappal Jutalom, megbízás, egyéb nem kifizetést megelőzően Tárgyhó 10. rendszeres kifizetés 3 nappal Új belépők adatlapjai Legkésőbb a belépést követő nap. Azonnal. 8. A GESZ havonta információt szolgáltat a személyi juttatások és a kiadott keret felhasználásáról. 9. A GESZ ellátja az Intézménnyel kapcsolatos bér ügyek bonyolítását, valamint a nyugdíjazás előkészítését az igényeknek megfelelően. c.) A költségvetési előirányzatok módosítása 1. Az önkormányzat által jóváhagyott előirányzat-módosításokról a Polgármesteri Hivatal értesíti GESZ-t, majd az a nyilvántartásaiban átvezeti a módosításokat. 2. Az előirányzat-módosítás kezdeményezése történhet a GESZ részéről is. 3. A GESZ gondoskodik a kezdeményezett módosítások szabályszerűségének felülvizsgálatáról, összesítéséről. Az összesítést követően az előterjesztést a GESZ továbbítja a Pénzügyi Iroda felé. Az előterjesztés folyamatosan, az önkormányzati költségvetési rendelet módosításához, és az éves beszámolóhoz igazodóan történik. d.) A pénzellátás módja, a pénzkezelés

7 7 1. A részben önállóan gazdálkodó intézmények bankszámlával nem rendelkeznek, a folyamatos működéshez szükséges készpénzt házipénztári ellátmányként a GESZ biztosítja. 2. A kiadások teljesítése a GESZ elszámolási számlájáról átutalással, illetve készpénzes fizetési módon történik. A bevételek beszedése az elszámolási számlán vagy a GESZ pénztárán keresztül realizálódik. 3. A készpénzes kifizetések az ellátmányból, vagy elszámolásra kiadott előlegből történnek. 4. Az elszámolásra kiadott előlegekre vonatkozó előírásokat a GESZ Pénzkezelési szabályzata tartalmazza. 5. Az Intézmény költségvetési előírásának nagyságához és feladatrendszeréhez igazodóan készpénz ellátmánnyal rendelkeznek, melynek összegét a GESZ igazgatója határozza meg. Az ellátmány összegét az intézmények a költségvetési év elején (január eleje) vehetik fel a GESZ pénztárában. Az ellátmánnyal rovat-elszámolási ívre felvezetve, felszerelt számlákkal szükség szerint, de legalább havonta egyszer, legkésőbb a tárgyhónapot követő hónap első pénztári napján elszámolnak. Az elszámolás bruttó módon történik. A költségvetési év utolsó a GESZ által meghatározott pénztárnapon 0-ra kell elszámolni. A készpénz-kifizetések szabályszerűségéért az Intézmény vezetője felelős és gondoskodnia kell a pénz biztonságos tárolásáról. 6. A pénzkezelés módjára vonatkozóan a pénzkezelési szabályzatban kell a követelményeket rögzíteni. e.) Gyermek és felnőtt étkeztetési feladatok A GESZ az Intézmény részére igényléseik alapján megrendeli a szükséges étkezési adagszámot, és elvégzi a számlák pénzügyi rendezését. Az Intézményeknek naponta kell nyilatkoznia a GESZ élelmezési előadója felé 9 30 h-ig, hogy a megrendelt étkezési adagszám növekszik, vagy csökken. Ezen nyilatkozatok alapján a GESZ naponta 10 óráig értesíti a beszállítót a mindenkori kiszállítandó adagszámról. Befizetések elszámolási rendje.

8 8 Az élelmezési szabályzatban foglaltak szerint, kiegészítve a térítési díjak beszállításával, mely az intézménnyel előzetesen egyeztetett időpontban történik. A saját főzőkonyhát üzemeltető Intézmény a konyha működésére vonatkozó előírásokat saját szabályzatban rögzíti. II.2.) A gazdálkodási jogkörök gyakorlása Az Áht. 98. (1)-(2) bekezdésében foglaltak szerint a költségvetési szerv feladatainak ellátását szolgáló, a kiadási előirányzatokat terhelő fizetési vagy más teljesítési kötelezettség vállalása vagy ilyen követelés előírása a költségvetési szerv vezetőjének vagy az általa megbízott személynek a hatáskörébe tartozik. A kötelezettségvállalás a gazdasági vezetőnek vagy az általa kijelölt személynek az ellenjegyzése után és csak írásban történhet. A kötelező érvényű előírások alapján a kötelezettségvállalás, utalványozás, ellenjegyzés és érvényesítés jogkörök megosztása a következő: a.) A kötelezettségvállalási jogkörök gyakorlása 1. Az Intézmény gazdálkodásával kapcsolatban kötelezettségvállalási joga az intézmény vezetőjének van. Távolléte esetén írásban kijelölt helyettese is gyakorolhat kötelezettségvállalást. Az intézmény vezetőjét a kötelezettségvállalási jog megilleti, a Képviselőtestület által jóváhagyott Intézménynél képződött pénzmaradvány terhére is. Az Intézmény kötelezettségvállalási joga nem terjed ki -az élelem, energia, víz, csatorna, távhő, rovarirtás, szemétszállítás, ezeknek járulékos költségei és az ÁFA előirányzataira. 2. A mindenkor érvényes költségvetési előirányzat magában foglalja az eredeti előirányzatot, a felügyeleti szervi módosításokat a jóváhagyott pénzmaradványt, a saját hatáskörű módosításokat. 3. Ötvenezer forintot elérő kötelezettségvállalás csak előzetes ellenjegyzéssel és csak írásban történhet. b.) A kötelezettségvállalás ellenjegyzése 1. A szándékozott kötelezettségvállalásokat az Intézmény vezetője ellenjegyzésre köteles megküldeni a GESZ gazdasági vezetőjének. A kísérő bizonylaton megjelöli azt a forrást és szakfeladatot, melynek terhére majd a kifizetést teljesíteni kell.

9 9 A kötelezettségvállalás ellenjegyzése a GESZ gazdasági vezetőjének a jogköre. 2. A gazdasági vezető az ellenjegyzői feladat ellátásáról távolléte esetére külön intézkedik. 3. Amennyiben az ellenjegyző ellenjegyzéskor, hibát tapasztal, vagy a kötelezettségvállalásnak nincs fedezete köteles az Intézmény vezetőjének figyelmét felhívni az esetleges tévedésre. Amennyiben az intézmény vezetője elismeri tévedését, írásban kell közölnie, hogy az előző kötelezettségvállalását milyen módon korrigálta. 4. Ellenkező esetben, ha az intézményvezető jogosnak véli kötelezettségvállalását e tényt írásban köteles közölni a GESZ vezetőjével. 5. Az ellenjegyzésre jogosultnak a kötelezettségvállalást jelentő okmányt, ha nem ért vele egyet a kötelezettségvállalás ellenjegyzése utasításra történt záradékkal kell ellátnia, s erről a pénzellátást végző költségvetési szervet (a Polgármesteri Hivatal jegyzőjét) 8 napon belül értesítenie kell. c.) Az utalványozási jogkör gyakorlása, az utalványozás menete 1. A kiadás teljesítésének, a bevétel beszedésének vagy elszámolásának elrendelésére továbbiakban utalványozására a GESZ igazgatója, illetve az Intézmény, vezetője vagy az általuk felhatalmazott személy jogosult. Nem kell külön utalványozni termék-értékesítésből, szolgáltatásból számla, átutalási postautalvány alapján befolyó bevétel beszedését. 2. A GESZ igazgatójának jogkörébe tartozik: a GESZ költségvetése teljesítésével összefüggésben felmerült kiadások és realizált bevételek utalványozása, az Intézmény élelem, energia, víz, csatorna, távhő, rovarirtás, szemétszállítás, ezeknek járulékos költségei és ÁFA előirányzatainak utalványozása. 3. Utalványozni csak az érvényesített okmányra rávezetett, vagy külön írásbeli rendelkezéssel lehet. 4. A külön írásbeli rendelkezésként elkészített utalványon fel kell tüntetni: - a rendelkezőnek és a rendelkezést végrehajtónak a megnevezését, - az utalvány szót, - a költségvetési évet, - a befizető és a kedvezményezett megnevezését, címét, bankszámlájának számát, - a fizetés időpontját, módját, összegét,

10 10 - a megterhelendő, jóváírandó bankszámla számát és megnevezését, - a keltezést, - az utalványozó és az ellenjegyző aláírását. 5. Az érvényesített okmányra vezetett rendelkezésben a már feltüntetett adatokat nem kell megismételni. 6. A kifizetések elrendelésével, illetve a megrendelő másolatával felszerelt átadó-átvevő könyvvel kell a GESZ-hez eljuttatni. 7. A kiadás teljesítésének és a bevétel beszedésének elrendelése előtt okmányok alapján ellenőrizni és érvényesíteni kell azok jogosultságát, összegszerűségét, a fedezet meglétét, továbbá, hogy az előírt alaki követelményeket betartották-e. 8. Az érvényesítési jogkörrel felruházható: - a GESZ legalább középfokú végzettségű és pénzügyi-számviteli képesítésű dolgozója. 9. Érvényesítést csak az ezzel írásban megbízott, pénzügyi-számviteli szakképesítésű dolgozó végezhet. 10. Érvényesítés a teljesítés szakmai igazolásán alapul. 11. Az érvényesítésnek az érvényesítve megjelölésen kívül tartalmaznia kell a megállapított összeget és a főkönyvi elszámolásra utaló főkönyvi számlaszámot. 12. A számlát a kötelezettségvállalás nyilvántartásával történt egyeztetés után, amennyiben az ellenjegyzés feltételei fennállnak a GESZ gazdasági vezetője, vagy az általa megbízott személy ellenjegyzi. 13. Az utalványozásra jogosult aláírásával elrendeli az utalvány szerinti teljesítést. 14. Az utalványozott, felszerelt, kifizetett és lekönyvelt számlákat a GESZ időrendi sorrendben tárolja. 15. A feladatellátás megszervezése, szabályszerű vitele a GESZ és az Intézmény közös felelőssége. 16. A gazdálkodási jogkörök konkrét, személyre szóló szabályozása a GESZ ügyrendjében történik.

11 11 d.) A beruházási, tárgyi eszközök beszerzési, felújítási, feladatok Az intézményi beruházások, felújítások, nagy értékű tárgyi eszközök beszerzések eredeti előirányzata a Polgármesteri Hivatal költségvetésében kerül tervezésre, előirányzat módosításként kerül az intézményi költségvetésbe. A nagy értékű tárgyi eszközök beszerzésének, felújításának pénzügyi teljesítése a GESZ feladata, míg a műszaki bonyolításról, műszaki ellenőrzésről, átadás-átvételről, az Intézmény gondoskodik. e.) A vagyonkezelés 1. Az Intézmény vezetője felel az Intézmény ingyenes használatában lévő önkormányzati vagyon állagának elvárható megőrzéséért. 2. A vagyon kezelését, rendeltetésszerű használatát a mindenkor érvényes helyi önkormányzati szabályozás előírásai szerint kell biztosítani. Az épület, ingatlan hasznosítása, bérbeadása Képviselő-testület rendeletei szerint történhet. f.) A belső ellenőrzés rendszere 1.Az Intézmény vezetője a 217/ (XII. 30.) Kormányrendelet 145/A szerint működteti a folyamatba épített előzetes és utólagos vezetői ellenőrzés rendszerét. 2. Az Intézmény saját független belső ellenőrzést nem működtet. Az 193/2003. (XI.26.) Kormányrendelet szerinti, a költségvetési szervek függetlenített belső ellenőrzési szervezete feladatait a GESZ látja el. 3.A 193/2003. (XI.26.) Kormányrendelettel összhangba, és csak az abban foglalt tevékenységeket végezheti, mely magába foglalja a jogszabályoknak és a belső szabályzatoknak való megfelelés, a gazdaságosság, hatékonyság és eredményesség vizsgálatát. Ennek keretében a belső ellenőr megállapításokat és ajánlásokat fogalmaz meg az Intézmény vezetője részére. g.) Adózás A GESZ és a gazdálkodási körébe tartozó önállóan működő intézmények együttesen egy adóalanyt alkotnak. Az Intézménynek a GESZ felé adatszolgáltatási kötelezettsége van. II.3. A számviteli feladatok ellátása a.) A főkönyvi könyvelés

12 12 1. Az Intézmény pénzforgalmi kettős könyvelése a GESZ feladata. A gyakorlati megvalósítás számítógépre szervezetten a költségvetési szervek részére központilag rendelkezésre bocsátott TATIGAZD program alkalmazásával történik. 2. A GESZ az Intézmény eredeti előirányzatának nyilvántartásait, azok módosításait és felhasználását oly módon köteles vezetni, hogy bármikor megállapítható legyen az Intézményi gazdálkodás helyzete. 3. A számvitel bizonylatait a GESZ által meghatározott módon és időpontig biztosítja az Intézmény. E szerint az elszámolásra átadott bizonylaton pontosan fel kell tüntetni a bevétel illetve a kiadás pontos meghatározását. 4. A feldolgozást megelőzően a GESZ feladata a könyvelési bizonylatok előzetes ellenőrzése: - alaki, tartalmi követelmények szerint, - a költségvetés kiemelt előirányzatainak teljesítése szempontjából. A szabálytalan könyvelési bizonylatokat könyvelni nem szabad, azokat vissza kell küldeni. 5. Az adatszolgáltatást a GESZ biztosítja: - jogszabályi előírások szerint külső szerveknek, - igény szerint a felügyeleti szerv felé, - folyamatosan, az intézmény felé. b.) Az analitikus nyilvántartások vezetése 1. A feladat ellátását a gazdálkodási jogkörök gyakorlására, az ésszerűségi szempontokra, továbbá a mérleg leltári alátámasztásának valóságnak megfelelő és teljes körű biztosítására figyelemmel kell megszervezni. A kialakított rendszer egyik legfontosabb alapeleme, hogy oda kell telepíteni a feladatot, ahol az információ keletkezik, illetve ahol a legkedvezőbb feltételek mellett végezhető. 2. Az analitikus nyilvántartások vezetésének rendje: Az analitikus nyilvántartások részletes tartalmának szabályozását és az analitikus nyilvántartások adatainak egyeztetését a GESZ Számviteli politikája tartalmazza. Az intézmények által vezetendő analitikus nyilvántartások a következők: tárgyi eszközök analitikus nyilvántartásának vezetése: - a tárgyi eszközök leltári számát a GESZ határozza meg, a nyilvántartás a GESZ és az Intézmény feladata párhuzamosan, - az intézmény köteles saját analitikus nyilvántartást vezetni tárgyi eszközeiről, amit évente egyeztet a GESZ-szel.

13 13 személyi használatra kiadott és leltári körzetenként nyilvántartott tárgyi eszközök nyilvántartásának vezetése: - az Intézmény leltárfelelőseinek feladata. Kis értékű - mennyiségi nyilvántartásban szereplő - tárgyi eszközök nyilvántartásának vezetése: - az Intézmény leltárfelelőseinek feladata. készletek nyilvántartásának vezetése: - az intézmények leltárfelelőseinek az élelmiszer- és egyéb raktáron lévő készleteiről kell nyilvántartást vezetnie. az Intézmény bevételei analitikus nyilvántartásának vezetése : - az Intézmény feladata. a pályázati bevételek és ezek felhasználására vonatkozó nyilvántartások vezetése: - az Intézmény feladata. az Intézmény kiadásai analitikus nyilvántartásának vezetése az - az Intézmény feladata. A követelések nyilvántartásának vezetése: - a GESZ feladata. A kötelezettségek nyilvántartásának vezetése: - a GESZ feladata. Az aktív és passzív pénzügyi elszámolások nyilvántartásának vezetése: - a GESZ feladata. A létszám, munkaügyi és bérnyilvántartás vezetése: - az Intézmény feladata. az előirányzat változások nyilvántartásának vezetése: - a GESZ feladata. A szigorú számadású nyomtatványok nyilvántartásának vezetése: - az intézmény feladata. 3. A normatív finanszírozás alapjául szolgáló nyilvántartások vezetése az Intézmény feladata. Az adatszolgáltatás a Polgármesteri Hivatal felé történik. 4. A Intézmény által pályázaton elnyert átvett pénzeszközök támogatók felé történő elszámolásáról az Intézmény köteles gondoskodni.

14 14 c.) A költségvetési beszámoló elkészítése 1. A pénzforgalmi beszámoló elkészítését a főkönyvi könyvelés adatai alapján a GESZ végzi. 2. A mérleg összeállításához a GESZ által meghatározott módon az Intézmény alábbi adatszolgáltatása szükséges: - az immateriális javak leltára, - tárgyi eszközök leltára, - a készletek leltára. - feladatmutatók, - létszámadatok. Az adatszolgáltatási kör a jogszabályi változások és a Polgármesteri Hivatal előírásai szerint módosulhat. III. Záró rendelkezések 1. A megállapodást aláíró feleknek az együttműködés során minden esetben be kell tartani a gazdálkodás szabályozására vonatkozó törvényeket, szakmai és önkormányzati rendelkezéseket. 2. A megállapodásban résztvevő vezetők anyagilag és erkölcsileg felelnek saját intézményük feladatkörébe tartozó tevékenységeikért és e körben jogosultak intézkedéseket kiadni, adatszolgáltatásokat bekérni és ezen feladatok megvalósulását ellenőrizni. 3. A megállapodást aláíró szervezetek vezetői személyes együttműködésükkel is biztosítják e megállapodásban foglaltak érvényre jutását. 4. A megállapodás az aláírás napján lép hatályba. Budapest, Jóváhagyom:.. a GESZ igazgatója Budapest polgármester

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS

a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS a.../2005. (II. 17.) Kgy. határozat 1. számú melléklete MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről a Baranya Megyei Önkormányzat Óvodája, Általános Iskolája, Szakiskolája, Nevelési Tanácsadója, Kollégiuma

Részletesebben

Kunfehértó Község Polgármesterétől. Előterjesztés

Kunfehértó Község Polgármesterétől. Előterjesztés Kunfehértó Község Polgármesterétől Előterjesztés a Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a részben önálló költségvetési szervei közötti munkamegosztás és felelősségvállalás

Részletesebben

M E G Á L L A P O D Á S

M E G Á L L A P O D Á S M E G Á L L A P O D Á S 1 a munkamegosztás és a felelősségvállalás rendjéről amely létrejött egyrészről Zalalövő Város Polgármesteri Hivatala (8999. Zalalövő, Szabadság tér l.) mint önállóan működő és

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között 1 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS A Balatonfőkajár Község Önkormányzat és a Balatonfőkajár Roma Nemzetiségi Önkormányzat között Az Államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. tv., valamint a nemzetiségi jogokról

Részletesebben

Munkamegosztási megállapodás

Munkamegosztási megállapodás Munkamegosztási megállapodás Amely létrejött a Téglási Polgármesteri Hivatal (Téglás, Kossuth u. 61. sz.) valamint a Hajdúhadházi Mikrotérségi Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat (Téglás, Liget u.

Részletesebben

Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására

Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására Munkamegosztási megállapodás intézményi gazdasági feladatok ellátására A megállapodás létrejött egyrészről a Sándorfalvi Közös Önkormányzati Hivatal 6762 Sándorfalva, Szabadság tér 1. (Törzsszám: 810870;

Részletesebben

Jogszabályi feltételek

Jogszabályi feltételek ELŐTERJESZTÉS SZUHAKÁLLÓ, VADNA, SAJÓGALGÓC, SAJÓIVÁNKA ÉS DÉDESTAPOLCSÁNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATOK KÉPVISELŐ-TESTÜLETEINEK 2017. FEBRUÁR 7-I EGYÜTTES NYÍLT ÜLÉSÉRE. IKT. SZ: 120-4/2017/Sz. MELLÉKLETEK SZÁMA:

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Tárgy: Előterjesztés a Képviselő-testület 2015. április 30-án tartandó ülésére Javaslat az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár és a Városgondnokság Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítására

Részletesebben

A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy a megállapodások kiegészítéséről, aláírásáról gondoskodjon. M E G Á L L A P O D Á S

A közgyűlés felkéri a megyei főjegyzőt, hogy a megállapodások kiegészítéséről, aláírásáról gondoskodjon. M E G Á L L A P O D Á S 183/2007. (XI. 8.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése jóváhagyja a Veszprémi Petőfi Színház és a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala közötti a munkamegosztás és felelősségvállalás

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS a Dunaföldvári Települési és a Dunaföldvári Cigány Települési Kisebbségi Önkormányzat között A helyi cigány kisebbség közösségi jogainak érvényesítése érdekében a Dunaföldvári

Részletesebben

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről

Báta Község Önkormányzata Képviselő-testületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Község Önkormányzata Képviselőtestületének./2013.(.) önkormányzati rendelete a 2012. évi költségvetésről Báta Községi Önkormányzata Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

MUNKAMEGOSZTÁSI MEGÁLLAPODÁS

MUNKAMEGOSZTÁSI MEGÁLLAPODÁS 6. NAPIREND Ügyiratszám: 5/109/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. szeptember 20-i nyilvános ülésére Tárgy: Munkamegosztási megállapodás jóváhagyása a Tapolcai Közös Önkormányzati

Részletesebben

Leltározási és leltárkészítési szabályzatát, Eszközök és források értékelési szabályzatát, Selejtezési és hasznosítási szabályzatát, Házipénztár és pénzkezelési szabályzatát, Bizonylati szabályzatát, Önköltségszámítási

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. I. Az együttműködés általános szempontjai

MEGÁLLAPODÁS. I. Az együttműködés általános szempontjai MEGÁLLAPODÁS A Dombóvári Közös Önkormányzati Hivatal (7200 Dombóvár, Szabadság u. 18.), ILLETVE A Szakcsi Óvoda (7213 Szakcs, Petőfi tér 7.) KÖZÖTT A GAZDÁLKODÁSSAL KAPCSOLATOS MUNKAMEGOSZTÁS ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS

Részletesebben

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről TÁT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK 1/2015. (I.27.) számú rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23. (1) bekezdésében

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. november 28-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. november 28-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-8/2008. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. november 28-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 120/2008. (XI. 28.) közgyűlési határozata a Tolna Megyei Önkormányzati

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás Mely létrejött egyrészről Bogyiszló Község Önkormányzata Képviselő-testülete (székhelye: 7132 Bogyiszló, Kossuth u. 28., törzskönyvi nyilvántartási száma 802486, képviseli Tóth

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 175/2005. (VI. 29.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 175/2005. (VI. 29.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 175/2005. (VI. 29.) számú h a t á r o z a t a az önállóan és a részben önállóan gazdálkodó költségvetési intézmények közötti munkamegosztásra és a felelősség-vállalásra

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Léh Községi Önkormányzat, valamint Léh Cigány Nemzetiségi Önkormányzat között a nemzetiségek jogairól szóló 2011.évi CLXXIX. törvény 80. -a értelmében 1. Általános szempontok

Részletesebben

MEGÁLLAPODÁS. Tervezet

MEGÁLLAPODÁS. Tervezet MEGÁLLAPODÁS Tervezet A Dévaványa Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal, mint önállóan működő és gazdálkodó, valamint a Bereczki Imre Helytörténeti Gyűjtemény, mint önállóan működő költségvetési szerv

Részletesebben

Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának. utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás

Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának. utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás Költségvetési szervek kötelezettségvállalásának módszertana, utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés, teljesítés igazolás 2017. február 8. Győrffi Dezső Miskolci Egyetem 1 Kötelezettségvállalás

Részletesebben

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása

Iktsz.: 9. melléklet. EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása Iktsz.: 9. melléklet EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. Módosítása mely létrejött egyrészről név: Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata székhelye: 3525 Miskolc, Városház tér 8. képviselő: Dr. Kriza Ákos

Részletesebben

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének Hatályos:2014-03-04 -tól Encsencs Község Önkormányzata Képviselő-testületének - az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről szóló 3/2013. (II.20.) önkormányzati

Részletesebben

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről

Balatonfenyves Község Önkormányzatának. 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának 7/2009. (II.13.) számú rendelete Balatonfenyves Község Önkormányzat 2009. évi költségvetéséről Balatonfenyves Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról

Részletesebben

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal

Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal Segesdi Közös Önkormányzati Hivatal 7562 Segesd, Szabadság tér 1. 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. 7543 Beleg, Kossuth u. 97. Telefon:82/733-402 Telefax:82/598-001 E-mail: segesd@latsat.hu 3/2017. (XI. 24.)

Részletesebben

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke

Lasztovicza Jenő, a megyei közgyűlés elnöke 115/2011. (VI. 23.) MÖK határozat 1. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2011. július 1-jei hatállyal a Veszprém Megyei Önkormányzat Hivatala, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Nemzetiség: bolgár Együttműködési megállapodás amely létrejött egyrészről a Budapest Főváros IV. kerület Újpest Önkormányzata (képviseli:wintermantel Zsolt polgármester),( a továbbiakban: Önkormányzat),

Részletesebben

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY

Ü G Y R E N D SZÁMVITELI OSZTÁLY BUDAPEST FŐVÁROS XIII. KERÜLETI ÖNKORMÁNYZAT GAZDASÁGI ELLÁTÓ SZERVEZET 1139. Budapest, XIII., Hajdú utca 29. Ü G Y R E N D 2011.év SZÁMVITELI OSZTÁLY A Budapest Főváros XIII. kerületi Önkormányzat GESZ

Részletesebben

Előterjesztés. - a helyi önkormányzat szakmai segítséget nyújt a nemzetiségi önkormányzat részére,

Előterjesztés. - a helyi önkormányzat szakmai segítséget nyújt a nemzetiségi önkormányzat részére, Előterjesztés Gáborján Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. április 12-i ülésére Tárgy: Együttműködési önkormányzat között. megállapodás felülvizsgálata a helyi és a nemzetiségi Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. melléklet a /2014. (XII.19.) határozathoz EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ózd Város Önkormányzata (képviseli: Janiczak Dávid polgármester, székhely: 3600 Ózd, Városház tér 1.,

Részletesebben

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás

Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás 5600 Békéscsaba, Szent István tér 7. Tel/ Fax: 06-66/441-351 Békéscsaba és Térsége Többcélú Önkormányzati Kistérségi Társulás Kötelezettségvállalás, utalványozás, pénzügyi ellenjegyzés, érvényesítés rendjének

Részletesebben

(Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére)

(Képviselő-testület 2015. március 25-i ülésére) Kunfehértó Község Polgármesterétől Előterjesztés a Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a részben önálló költségvetési szervei közötti munkamegosztás és felelősségvállalás

Részletesebben

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítására

J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítására J A V A S L A T Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Német Nemzetiségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás módosítására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2015. május

Részletesebben

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 127/2012.(VI.26.) önkormányzati határozata

Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 127/2012.(VI.26.) önkormányzati határozata Lőrinci Város Önkormányzata Képviselő-testületének 127/2012.(VI.26.) önkormányzati határozata Lőrinci Város Önkormányzata és a Lőrinci Cigány Nemzetiségi Önkormányzata közötti gazdálkodási szabályokra

Részletesebben

Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására

Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására Javaslat Ózd Város Önkormányzata és az Ózd Városi Cigány Kisebbségi Önkormányzat közötti együttműködési megállapodás jóváhagyására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: Pénzügyi Osztály Ózd, 2011. május

Részletesebben

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala SZABÁLYZATA

Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala SZABÁLYZATA Ásotthalom Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatala SZABÁLYZATA a pénzgazdálkodással kapcsolatos kötelezettségvállalás, utalványozás, érvényesítés és ellenjegyzés hatásköri rendjéről 1 Tartalomjegyzék

Részletesebben

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l

KIVONAT. Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l KIVONAT Szentendre Város Önkormányzat Képvisel -testületének 2003. december 16-i ülésér l készült jegyz könyvéb l 31. El terjesztés a Lengyel Kisebbségi Önkormányzattal kötend megállapodás jóváhagyására

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület 2012. májusi ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. a Képviselőtestület 2012. májusi ülésére 1 Siófok Város Polgármestere 8600.Siófok,Fő tér 1. Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2012. május 21. dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012.

Részletesebben

1. Az előterjesztést megtárgyalta és az abban foglaltakkal egyetért. Felelős: Társulási Tanács elnöke Határidő: folyamatos

1. Az előterjesztést megtárgyalta és az abban foglaltakkal egyetért. Felelős: Társulási Tanács elnöke Határidő: folyamatos K i v o n a t Dombrádi Szociális Tárulás Társulási Tanácsa 2015. június hó 08-án megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből --------------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya

TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK..../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről. 1. A rendelet hatálya TÉT VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK.../2013. (...) számú rendelete az önkormányzat 2013. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az államháztartásról szóló 2011. évi CXCV. törvény 23 (1) bekezdésében

Részletesebben

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép:

A rendelet 1. (7) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: Doboz Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 9/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 3/2013. (II.15.), 14/2009

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2015. január 29-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 6/2015.(I.29.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzata és a között létrejött Együttműködési

Részletesebben

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének Ártánd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015. (II. 26.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2015. évi költségvetéséről (a 9/2015. (VIII. 13.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetben)

Részletesebben

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez

Hatástanulmány. Báta Község Önkormányzata évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Hatástanulmány Báta Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről szóló 8/2014. (IX.11.) önkormányzati rendelet-tervezetéhez Társadalmi, gazdasági, költségvetési hatása: A rendelet módosításának közvetlen

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás A 24/2017. (I.26.) határozat melléklete mely létrejött egyrészről másrészről Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

Kontrollkörnyezet, szabályzatok

Kontrollkörnyezet, szabályzatok Kontrollkörnyezet, szabályzatok 1. melléklet a /2018.( ) RNÖ számú határozathoz A Hivatal rendelkezik Számviteli Politikával, amely 2017. január 01-től hatályos. A szabályzat hatálya kiterjed az Önkormányzatra

Részletesebben

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről

KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város évi költségvetéséről KISKUNMAJSA VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3/2004. (III.01.) Ktr. Kiskunmajsa város 2004. évi költségvetéséről Kiskunmajsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII.

Részletesebben

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről. Megállapodás

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről. Megállapodás Megállapodás Dorog Város Önkormányzatának Kincstári Szervezete, mint önállóan működő és gazdálkodó költségvetési szerv, valamint az Arany János Városi Könyvtár, mint önállóan működő költségvetési szerv

Részletesebben

(Képviselő-testület március 30-i ülésére)

(Képviselő-testület március 30-i ülésére) Kunfehértó Község Polgármesterétől Előterjesztés a Polgármesteri Hivatal, mint önállóan gazdálkodó költségvetési szerv, valamint a részben önálló költségvetési szervei közötti munkamegosztás és felelősségvállalás

Részletesebben

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL

BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL JUHÁSZ LEJLA OKLEVELES PÉNZÜGYI REVIZOR H-6763 SZATYMAZ, KOSSUTH U.79/B. BELSŐ ELLENŐRZÉSI J E L E N T É S CSANYTELEK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT PÉNZKEZELÉSÉNEK ELLENŐRZÉSÉRŐL Ellenőrzött szerv : Csanytelek Községi

Részletesebben

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E

MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. a évi költségvetésről szóló. 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E 0 MEZŐKOVÁCSHÁZA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK a 2013. évi költségvetésről szóló 2/2013. (II. 19.) sz. önkormányzati R E N D E L E T E Egységes szerkezetben: a 8/2013. (III. 26.), 18/2013.

Részletesebben

Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE

Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE Folyamatba épített ELŐZETES, UTÓLAGOS ÉS VEZETŐI ELLENŐRZÉS RENDSZERE Kerekegyháza Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatal folyamatba épített, előzetes, utólagos és vezetői ellenőrzés rendszerét (a továbbiakban

Részletesebben

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből:

Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: Kivonat Fegyvernek Város Önkormányzat Képviselőtestülete 2014. december 11-ei ülésének jegyzőkönyvéből: 192/2014.(XII.11.) sz. önkormányzati határozat: Fegyvernek Város Önkormányzata és a Fegyverneki Nemzetiségi

Részletesebben

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről

Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2014. (II. 20.) önkormányzati rendelete Told Község Önkormányzata 2014. évi költségvetéséről Told Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Almáskert Napköziotthonos Óvoda

Almáskert Napköziotthonos Óvoda Almáskert Napköziotthonos Óvoda A FOLYAMATBA ÉPÍTETT, ELŐZETES ÉS UTÓLAGOS VEZETŐI ELLENŐRZÉS (FEUVE) SZABÁLYZATA Hatályba lépés időpontja: 2006. május 1. Készítette: Kiss Róbertné óvodavezető I. Bevezetés

Részletesebben

HATÁROZATI JAVASLAT. ) KT. számú HATÁROZAT

HATÁROZATI JAVASLAT. ) KT. számú HATÁROZAT Alsózsolca Város Önkormányzata HATÁROZATI JAVASLAT./2014.( ) KT. számú HATÁROZAT Alsózsolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete az Alsózsolcai Polgármesteri Hivatal és a hozzá tartozó önállóan működő

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS KIVONAT Mezősas községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. február 22-ei testületi üléséről: 4/2016. (02.22.) határozata a Román Nemzetiségi Önkormányzattal kötött megállapodás elfogadásáról A Mezősas

Részletesebben

Előterjesztés. Tárgy: a Tengelici Polgármesteri Hivatal és a Mézeskalács Óvoda közötti munkamegosztási megállapodás jóváhagyása

Előterjesztés. Tárgy: a Tengelici Polgármesteri Hivatal és a Mézeskalács Óvoda közötti munkamegosztási megállapodás jóváhagyása Előterjesztés Tárgy: a Tengelici Polgármesteri Hivatal és a Mézeskalács Óvoda közötti munkamegosztási megállapodás jóváhagyása Tisztelt Képviselő-testület! A Tengelici Mézeskalács Óvoda alapító okirata

Részletesebben

Együttműködési megállapodás-tervezet

Együttműködési megállapodás-tervezet Együttműködési megállapodás-tervezet mely létrejött egyrészről Taksony Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testülete (székhelye: 2335 Taksony, Fő út 85., adószáma: 15730954.1.13, törzskönyvi nyilvántartási

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Tura Város Önkormányzata (képviseli Szendrei Ferenc polgármester, székhely: 2194 Tura, Petőfi Sándor tér 1., bankszámlaszám: 12001008-00379356-00100008,

Részletesebben

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S

Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S Hajdúsámson Város Önkormányzata Polgármesterétől E L Ő T E R J E S Z T É S az önállóan működő költségvetési szervekkel Együttműködési Megállapodás megkötésére tárgyában Tisztelt Képviselő-testület! Az

Részletesebben

Badacsonytördemic község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2010. ( II. 16. ) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

Badacsonytördemic község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2010. ( II. 16. ) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről Badacsonytördemic község Önkormányzat képviselő-testületének 2/2010. ( II. 16. ) rendelete az Önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Badacsonytördemic község Önkormányzatának képviselő-testülete az Államháztartásról

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. március 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Ajka város Roma Nemzetiségi Önkormányzata 2015. március 25-i ülésére AJKA VÁROS ROMA NEMZETISÉGI Ö N K O R M Á N Y ZATA 8401 AJKA, Városháza Szabadság tér 12. (88) 521-101 fax:(88) 212-794 Ügyszám: 03/0037-5/2015. Előterjesztést készítette: Dömötör Norbert elnök Tárgy:

Részletesebben

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata

Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal Szervezeti és Működési Szabályzata I. Általános rendelkezések 1. A költségvetési szerv a) Szakályi Közös Önkormányzati Hivatal (a továbbiakban:hivatal) b) székhelye:

Részletesebben

A rendelet 8. (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: c) a nemzetiség önkormányzat elnökét, mint a nemzetiség helyi szószólóját,

A rendelet 8. (1) bekezdés c) pontja helyébe a következő rendelkezés lép: c) a nemzetiség önkormányzat elnökét, mint a nemzetiség helyi szószólóját, Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete 12/2012.(VI.22.) önkormányzati rendelete Doboz Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete és Szervei Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 12/2011.

Részletesebben

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala

ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK. A tervezésre vonatkozó ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési nyomvonala 4. sz. melléklet ELLENŐRZÉSI NYOMVONALAK A tervezésre ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési Az előirányzat felhasználásra ellenőrzési pontok és feladatok ellenőrzési A beszámolásra ellenőrzési pontok

Részletesebben

- a kisebbségi önkormányzatok költségvetésének, gazdálkodásának, vagyonjuttatásának egyes kérdéseiről szóló 20/1995. (III. 3.) Korm.

- a kisebbségi önkormányzatok költségvetésének, gazdálkodásának, vagyonjuttatásának egyes kérdéseiről szóló 20/1995. (III. 3.) Korm. Egyházasdengeleg Község Önkormányzata és az egyházasdengelegi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat együttműködési megállapodása a gazdálkodási és ügyviteli feladatok ellátásának módjáról A nemzeti és etnikai

Részletesebben

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök:

3. számú melléklet A gazdasági igazgatóhelyettes irányítása alá tartozó munkakörök: 3. számú melléklet Hatályos SZMSZ 1.10. Az Alapító Okirat száma és kelte: A létrehozásról szóló Alapító Okirat kelte és száma: 2012. december 20, 182/2012. (XII. 20.) KH. Hatályos Alapító Okirat kelte

Részletesebben

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről FERTŐSZENTMIKLÓS VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 3/2016. (III.1.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2016. évi költségvetéséről Fertőszentmiklós Városi Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZABÁLYZATA A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS ÉS UTALVÁNYOZÁS RENDJÉRŐL

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZABÁLYZATA A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS ÉS UTALVÁNYOZÁS RENDJÉRŐL A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA SZABÁLYZATA A KÖTELEZETTSÉGVÁLLALÁS ÉS UTALVÁNYOZÁS RENDJÉRŐL BUDAPEST, 2003. június T A R T A L O M J E G Y Z É K I. Általános rendelkezések A kötelezettségvállalás 3. old.

Részletesebben

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről

A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat évi költségvetéséről K I V O N A T Gyöngyösoroszi Önkormányzat Képviselő Testülete 2008. február 18-i ülésének jegyzőkönyvéből. A Gyöngyösoroszi Önkormányzat képviselőtestületének 2./2008. (II.18.) rendelete az Önkormányzat

Részletesebben

Balatoni Regionális Történeti. Kutatóintézet, Könyvtár. Kálmán Imre Emlékház. Siófok

Balatoni Regionális Történeti. Kutatóintézet, Könyvtár. Kálmán Imre Emlékház. Siófok Balatoni Regionális Történeti Kutatóintézet, Könyvtár és Kálmán Imre Emlékház Siófok Szervezeti és Működési Szabályzat 1. számú melléklete Ügyrend Szabályzat Gazdálkodási melléklete Hatályos: 2016. október

Részletesebben

Kapolcs Roma Nemzetiségi Önkormányzat. 1/2012.(I.27.) határozatával elfogadott. Szervezeti és Működési Szabályzatának. módosítása

Kapolcs Roma Nemzetiségi Önkormányzat. 1/2012.(I.27.) határozatával elfogadott. Szervezeti és Működési Szabályzatának. módosítása Kapolcs Roma Nemzetiségi Önkormányzat 1/2012.(I.27.) határozatával elfogadott Szervezeti és Működési Szabályzatának módosítása Kapolcs Roma Nemzetiségi Önkormányzat 1/2012.(I.27.) határozatával elfogadott

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Jánoshalma Városi Képviselő-testület január 19-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Jánoshalma Városi Képviselő-testület január 19-i ülésére ELŐTERJESZTÉS Jánoshalma Városi Képviselő-testület 2017. január 19-i ülésére A Jánoshalmi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötött Együttműködési Megállapodás felülvizsgálata A nemzetiségek jogiról szóló

Részletesebben

Együttműködés feltételei a nemzetiségi Önkormányzattal 58/A. (2) Az SZMSZ 3/5/5. mellékletben szereplő Selymes Sándorné helyett Kurali Mónika lép.

Együttműködés feltételei a nemzetiségi Önkormányzattal 58/A. (2) Az SZMSZ 3/5/5. mellékletben szereplő Selymes Sándorné helyett Kurali Mónika lép. Kóspallag Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2012.(VI.26.) rendelete az önkormányzat és szervei szervezeti és működési szabályzatáról szóló 4/2011.(IV.2.) rendelet módosításáról Kóspallag Község

Részletesebben

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről

MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete. Mélykút Város Önkormányzatának évi költségvetéséről MÉLYKÚT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2/2017. (II.21.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzatának 2017. évi költségvetéséről Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről

Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének. 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete. a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat képviselő-testületének 9/2014. (III.14.) Ök. rendelete a 2014. évi válság költségvetéséről Tiszabura Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE

NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE NYÍREGYHÁZI FŐISKOLA A GAZDASÁGI ÉS VAGYONGAZDÁLKODÁSI KÖZPONT GAZDASÁGI IRODÁJÁNAK ÜGYRENDJE Elfogadva: 2015. február 27., hatályba lép: 2015. március 2-án 1 I. AZ IRODA JOGÁLLÁSA A szervezeti egység

Részletesebben

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.

KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1. KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS KAPUVÁR, FŐ TÉR 1.. napirendi pont KAPUVÁR TÉRSÉGI SZOCIÁLIS ÉS GYERMEKJÓLÉTI SZOLGÁLATI TÁRSULÁS 2014. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉNEK JÓVÁHAGYÁSA Tisztelt

Részletesebben

A Román Nemzetiségi Önkormányzat 11/2018. (II. 20.) RNÖ. sz. határozatának melléklete. Mezőkovácsháza Város. Román Nemzetiségi Önkormányzata

A Román Nemzetiségi Önkormányzat 11/2018. (II. 20.) RNÖ. sz. határozatának melléklete. Mezőkovácsháza Város. Román Nemzetiségi Önkormányzata A Román Nemzetiségi Önkormányzat 11/2018. (II. 20.) RNÖ. sz. határozatának melléklete 1. sz. melléklet Mezőkovácsháza Város Román Nemzetiségi Önkormányzata képviselőinek neve és lakcíme 1.) Vitális Gábor

Részletesebben

Munkamegosztási megállapodás

Munkamegosztási megállapodás Munkamegosztási megállapodás Marcali Közös Önkormányzati Hivatal, valamint a Marcali Városi Önkormányzat Gazdasági Műszaki Ellátó és Szolgáltató Szervezete önállóan működő költségvetési szerv közötti munkamegosztás

Részletesebben

A Kar FEUVE rendszere

A Kar FEUVE rendszere 4. sz. melléklet a 6/2016. (I. 1) sz. Dékáni utasításhoz A Kar FEUVE rendszere Az Államháztartási törvény alapján az (átfogó) szervezeti egység vezetője felelős: a feladatai ellátásához az (átfogó) szervezeti

Részletesebben

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja

Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Egyszerű többség Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. december 2-i ülése 8. számú napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Önkormányzat 2017. évi belső ellenőrzési tervének elfogadására Előadó:

Részletesebben

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás Együttműködési megállapodás mely létrejött egyrészt Dorog Város Önkormányzata (képviseli: Dr. Tittmann János polgármester, székhelye: 2500 Dorog, Bécsi út 71., adószám: 15729741-2-11, KSH száma: 15729741-8411-321-11,

Részletesebben

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke

1. A rendelet hatálya. 2. Az Önkormányzat és intézményei bevételi és kiadási főösszege, a hiány mértéke BÁTA KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /... (...) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSRŐL Báta Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 31. cikk (1) bekezdés f) pontjában

Részletesebben

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK Táp Községi ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2015. (II.18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE AZ ÖNKORMÁNYZAT 2015. ÉVI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL Táp Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 31-i rendes ülésére 11. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. október 31-i rendes ülésére Tárgy: Az intézményfenntartó társulások munkaszervezeti, az

Részletesebben

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről Munkamegosztási megállapodás a Kincstári Szervezete, és a Dorogi József Attila Művelődési Ház, önkormányzati költségvetési szervek között, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről 1. Általános

Részletesebben

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T

BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Szám:12/2012 BUDAKALÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE K I V O N A T Készült: Tárgy: Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2012. május 31-én megtartott rendes, nyilvános ülésén készült

Részletesebben

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 3/2017. (III. 13.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Berente Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről

Megállapodás a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről Munkamegosztási megállapodás a Kincstári Szervezete, és a Dorogi Hétszínvirág Óvoda, önkormányzati költségvetési szervek között, a munkamegosztás és felelősségvállalás rendjéről 1. Általános szempontok

Részletesebben

az önkormányzat évi költségvetéséről

az önkormányzat évi költségvetéséről CSANÁDPALOTA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2017. (II.23.) önkormányzati rendelete az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről Záradék: A rendelet megalkotásának napja: 2017. február 15. A

Részletesebben

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK

G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK G) EGYÉB PÉNZÜGYI NYOMTATVÁNYOK Sorszám Bizonylat megnevezése Bizonylat száma Azonosító 1. Szállítólevél B. 10-70/A/V. r.sz. G01. 2. Bevételi előírások és bevételek analitikus nyilvántartó lapja C. 318-29.

Részletesebben

változtatás nélkül a Püspökladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötendő Együttműködési Megállapodás szövegét. Felhatalmazza Dombi Imréné

változtatás nélkül a Püspökladányi Roma Nemzetiségi Önkormányzattal kötendő Együttműködési Megállapodás szövegét. Felhatalmazza Dombi Imréné Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S nemzetiségi együttműködési megállapodás elfogadására Tisztelt Képviselő-Testület! Ezúton terjesztem elő a

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS Mely létrejött egyfelől Szentendre Város Önkormányzata (adószáma: 15731292-2-13, székhelye: 2000 Szentendre, Városház tér 3., képviseli: Verseghi-Nagy Miklós polgármester, a

Részletesebben

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészről Ötvöskónyi Község Önkormányzata (képviseli Pusztai László polgármester, székhely: 7511 Ötvöskónyi, Fő u. 51. bankszámlaszám: 11743033-15570396- 00000000,

Részletesebben

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről

Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Halmaj Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2015.(II.27.) önkormányzati rendelete az Önkormányzat 2015. évi költségvetéséről Az önkormányzat képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (2) bekezdésében

Részletesebben

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (VI.18.) önkormányzati rendelete

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (VI.18.) önkormányzati rendelete Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2013. (VI.18.) önkormányzati rendelete Szervezeti és Működési Szabályzatról szóló 5/2011. (IV.28.) önkormányzati rendelet módosításáról Kálló Község

Részletesebben

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről

Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat évi költségvetéséről Tét Város Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2010. (II. 25.) rendelete az önkormányzat 2010. évi költségvetéséről Az Önkormányzat Képviselő-testülete az államháztartásról szóló - többször módosított

Részletesebben