2. Összetétel/információk az összetevkre

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "2. Összetétel/információk az összetevkre"

Átírás

1 Kiadva: Változat: 1. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Zöld Tea légfrissít aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Rt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) Fax: (62) Sürgsségi telefon (ETTSZ díjmentesen hívható zöld szám): Összetétel/információk az összetevkre A készítmény az alábbi olyan összetevket tartalmazza, amelyek a kémiai biztonságról szóló évi XXV. törvény értelmében az egészséget vagy a környezetet veszélyeztetik, illetve amelyek a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet szerint munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkeznek: Összetev Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Etil-alkohol (etanol) F R11 CAS # EINECS # Propán F + R12 CAS# EINECS # Bután F + R12 CAS# EINECS # Veszélyek meghatározása 3.1. Veszélyességi besorolás Fokozottan tzveszélyes (F + ) R Káros hatások és tünetek Belégzés: Az aeroszol permet közvetlen belélegzése légúti irritációt okozhat. Kellemetlen érzés, illetve az orrüreget érint rossz közérzet alakul ki, orrfolyás, mellkasi fájdalom, köhögés valószín Lenyelés: Hasi fájdalom, hasmenés, fejfájás, a br kipirulása, általános melegérzés fordulhat el. Br: Szárító, enyhén irritatív hatású. Szem: Ersen irritálja a köthártyát, gyulladást okozhat.

2 Kiadva: Változat: 1. Oldalszám: 2/5 4. Elssegélynyújtás 4.1. Orvosi beavatkozás: azonnali orvosi beavatkozásra nincs szükség Belégzés: A sérültet vigyük friss levegre Lenyelés: Hánytatni tilos. Ha a hányás magától megindul, a sérültet stabil oldalfekvésbe kell helyezni az aspiráció elkerülése érdekében. Vizet itatni, szájöblítés Br: Távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat. B vízzel mossuk le a szennyezett testfelületet Szem: A szemhéjszélek széthúzása mellett vízsugárral öblítsük ki a szemet és mossuk 5-10 percig Késletetett hatások: Nem várhatók. 5. Tzvédelmi intézkedések 5.1. Alkalmazható oltóanyag: A kezdeti tüzet szilárd oltóanyaggal és/vagy szén-dioxiddal lehet oltani, kiterjedt tüzet porlasztott vízzel és/vagy habbal kell oltani Biztonsági okok miatt nem alkalmazható oltóanyag: Kiterjedt tz esetén szilárd oltóanyag, széndioxid. (A gyenge hthatás miatt az aeroszol palackok felhevülve felrobbanhatnak.) 5.3. Különleges kockázat (az égéstermékek vagy a keletkez gázok miatt): Az aeroszolos palackokat vízzel kell hteni, a tzben felrobbannak. Az ég rakomány közelében ne tartózkodjon senki. A tztértl biztonságos távolságban lev palackrakatokat azonnal el kell távolítani, ha ez nem lehetséges vízsugárral hteni kell. A folyadék égése során CO 2, CO valamint kis mennyiség kén-dioxid keletkezik Különleges védfelszerelés a tzoltást végz személyeknek: Védfelszerelés a felrobbanó palackok repeszei okozta sérülései ellen. 6. Intézkedések véletlen anyagkijutás esetén 6.1. Személyre vonatkozó intézkedések: Minden gyújtóforrást azonnal megszüntetni. Távolítsuk el a szennyezett ruhadarabokat. B vízzel mossuk le a szennyezett testfelületet. A szembe jutott készítményt a szemhéjszélek széthúzása mellett vízsugárral öblítsük ki és mossuk 5-10 percig Környezetvédelmi intézkedések: Csatornába vagy zárt helyre jutást meg kell akadályozni. A kiömlött anyagot földdel, homokkal vagy más nem reagáló anyaggal fel kell itatni. Kis mennyiség anyagot vízzel le kell öblíteni Tisztítási módszerek: Kis mennyiség kifolyás esetén bvizes öblítés szükséges, nagy mennyiség kifolyást össze kell gyjteni megsemmisítésre. A megtisztított terület ezután vízzel leöblíthet. 7. Kezelés és tárolás 7.1. Kezelés Sugárzó htl és gyújtóforrásoktól távol kell tartani. Hegesztési munkák, szikrák, forró felületek közelében nem szabad használni. Nem robbanásbiztos elektromos berendezések közelében csak a fkapcsoló kikapcsolása után alkalmazható. Kerülni kell az anyag szembe jutását, az anyaggal való munkavégzés befejezése után mosakodás szükséges. A készülékben túlnyomás uralkodik. Felnyitni, ütögetni, felszúrni, sugárzó h hatásának kitenni vagy tzbe dobni még üres állapotban is tilos! 7.2. Tárolás Ásványi savakkal, lúgokkal együtt aeroszol készítmény nem tárolható. A tárolás során a gyjtcsomagok, illetve az aeroszol készítmények felületi hmérséklete még átmenetileg sem haladhatja meg az 50 C-ot. A készítményeket a sugárzó htl védeni kell.

3 Kiadva: Változat: 1. Oldalszám: 3/5 8. Az egyéni expozíció/védelem ellenrzése 8.1. Expozíciós határértékek A készítmény az alábbi olyan összetevket tartalmazza, amelyek a munkahelyek kémiai biztonságáról szóló 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet szerint munkahelyi expozíciós határértékkel rendelkeznek: Összetev AK-érték CK-érték mg/m 3 mg/m 3 Bután CAS # EINECS # Az expozíció ellenrzése Különleges intézkedésekre nincs szükség A foglalkozási expozíció ellenrzése Légzésvédelem: Nem szükséges, elegend ha kerüljük a permet közvetlen belélegzését Kézvédelem: Nem szükséges Szem védelme: Nem szükséges Br védelme: Nem szükséges A környezeti expozíció ellenrzése A készítmény felszíni- és talajvízbe, csatornába nem kerülhet! 9. Fizikai és kémiai tulajdonságok Fizikai állapot * : folyadék Szín * : víztiszta Szag: illatosított Forráspont/intervallum*: C Fagyáspont/intervallum*: < 0 C Lobbanáspont [hajtógáz]: < -20 C Gyulladási hmérséklet [hajtógáz]: C Robbanási határ levegn [hajtógáz] (20 C, 1 bar): alsó: 1,8 v/v% fels: 8,5 v/v% Srség (20 C-on)*: 0,840-0,845 g/ml Gznyomás (A palack bels nyomása 20 C-on): 4-7 bar Gznyomás (A palack bels nyomása 50 C-on): 8-10 bar Relatív gzsrség [hajtógáz], (leveg=1): 1,56 Oldhatóság vízben * : korlátlan * Megjegyzés: A palackból kiszórt, hajtógázt nem tartalmazó anyagra vonatkozó paraméterek. 10. Stabilitás és reakciókészség Helyzetek, melyeket kerülni kell: 50 C feletti hmérséklet Kerülend anyagok: Ásványi savakkal, lúgokkal, ers oxidálószerekkel és egyéb, az aeroszol palackra korrozívan ható anyagokkal együtt a készítmény nem tárolható Veszélyes bomlástermékek: Égés esetén szén-monoxid, szén-dioxid, kén-dioxid.

4 Kiadva: Változat: 1. Oldalszám: 4/5 11. Toxikológiai információk Expozíciós hatások Inhaláció: Nem jellemz. Lenyelés: Nem jellemz. Br: Nem jellemz. Szem: Vörösödés, könnyezés, idegentest-érzet fordulhat el Krónikus expozíciós hatások: Nem várhatók. 12. Ökológiai információk Ökotoxicitás: Az összetevk alapján a környezetkárosító hatás nem feltételezhet. Ezzel együtt a készítmény felszíni vizekbe, csatornába, talajvízbe nem kerülhet! Egyéb káros hatások: nincsenek 13. Megsemmisítésre vonatkozó javaslatok Általános információ: A készítmény hulladékai és a vele szennyezett csomagolóanyagok a 98/2001 (VI. 15.) Korm. rendelet hatálya alá tartoznak Készítmény Ajánlás: A készítmény a évi XLIII. törvény 2. sz. melléklete szerinti veszélyességi jellemzje H3 A, azaz Tzveszélyes. A 16/2001.(VII. 18) KöM rendelet 1. sz. melléklete szerint a * EWC kódszám alá sorolható be. Ártalmatlanítása égetéssel történhet Szennyezett csomagolóanyag Ajánlás: A szennyezett csomagolóanyag a 16/2001 (VII. 18) KöM rendelet 1. számú melléklete alapján a * kódszám alá sorolható be. Ártalmatlanítása újrafelhasználással történhet. 14. Szállításra vonatkozó információk Általános információk: Rakodásnál a gyjtcsomagokat elmozdulás és ledlés ellen biztosítani kell ADR: 2. osztály 5. F UN Az elírásokra vonatkozó információk A 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerinti besorolás Veszélyjelzés: F + Fokozottan tzveszélyes R-mondatok: R12 Fokozottan tzveszélyes S-mondatok: S2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S23 A keletkez permetet nem szabad belélegezni S46 Lenyelése esetén azonnal orvoshoz kell fordulni, az edényt és a címkét az orvosnak meg kell mutatni S51 Csak jól szellztetett helyen használható A vonatkozó fontosabb jogszabályok: évi XXV. törvény a kémiai biztonságról 25/2000. (IX. 30.) EüM-SzCsM együttes rendelet a munkahelyek kémiai biztonságáról 41/2000. (XII. 20.) EüMKöM együttes rendelete az egyes veszélyes anyagokkal, illetve veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes tevékenységek korlátozásáról

5 Kiadva: Változat: 1. Oldalszám: 5/5 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek szabályairól. 98/2001. (VI. 15.) Korm. rendelet a veszélyes hulladékokról 16. Egyéb információk A 2. illetve 3. pontban szerepl R mondatok teljes szövege: R11 R12 Tzveszélyes Fokozottan tzveszélyes A fenti dokumentumot a legjobb tudásunk szerint állítottuk össze, hogy segítsük a termék biztonságos szállítását, kezelését. A közölt adatok tájékoztató jellegek, nem képezik szerzdés vagy elírás tárgyát. Az érvényben lev elírások és rendelkezések betartása a felhasználó kötelessége. A fenti adatok nem képezhetik a termék minségével kapcsolatban felmerül reklamációk alapját. A termék minségével kapcsolatos adatok a MEDIKÉMIA Rt. által kiadott termékdokumentációban találhatók meg. Horváth László s.k. mszaki fejlesztési és minségirányítási igazgató Kakócz Zsuzsa s.k. mszaki fejlesztési laborvezet A kiadmány hiteléül:

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1.

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1706 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Kiadva: 2007. 06. 12. Változat: 1. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Nanocoll MILD aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0712 Kiadva: 2006.09.19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT csavarlazító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0689 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0689 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint Azonosítószám: 0689 Kiadva: 2004. 06. 25. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: KAMPEC csótány- és hangyairtó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0351 Kiadva: 2005. 01. 28. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT bútorápoló aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0681 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0681 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2005. 02. 16. Változat: 1. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT Multi 6 karbantartó

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0657. a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: 0657. a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT színtelen cipápoló krém

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1431

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1431 Kiadva: 2005. 11. 11. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT jégoldó és kaparófejes jégoldó aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0600 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0600 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autóbels-tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1054 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1054 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Citrusliget légfrissít aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0721 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0721 a 44/2000 (XII. 27.) EüM rendelet szerint Azonosítószám: 0721 Kiadva: 2004. 06. 28. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: KAMPEC szúnyog- és kullancsriasztó hab aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0596

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0596 Kiadva: 2005. 01. 17. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autókárpit-tisztító

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0318 Kiadva: 2006. 09. 19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT szilikon aeroszol 1.2. Gyártó cég: MEDIKÉMIA Zrt. Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0348 Kiadva: 2005. 05. 19. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT száraz folttisztító új aeroszol

Részletesebben

Etil-alkohol 15-18 F R 11 CAS# 64-17-5

Etil-alkohol 15-18 F R 11 CAS# 64-17-5 Kiadva: 2004. 07. 14. Változat: 4. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT Téli Kert légfrissít aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám: 1/5 Kiállítás kelte: 2006. 09. 22. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT önfényez cipápoló (fekete)

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998. 06. 29. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0356 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0356 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT velúr brápoló aeroszol (színtelen) 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0393 Kiadva: 2005. 07. 14. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT keréktárcsa tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte:

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Oldalszám:1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT Jég-Stop jegesedésgátló és jégoldó folyadék 1.2. Az anyag/készítmény

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1374 Kiadva: 2004. 05. 20. Változat 3 Oldalszám: 1/5 Nyomtatás: 2007. 06. 14. 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT mszerfalápoló aeroszol illatosított, alma illattal

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0472 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0472 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PAJZS 5000 önvédelmi gázspray 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0355 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: Oldalszám: 1/7

Biztonsági adatlap Azonosító: 0355 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: Oldalszám: 1/7 Kiadva: 2007. 04. 04. Oldalszám: 1/7 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT üvegtisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0935

Biztonsági adatlap Azonosító: 0935 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT téli szélvédmosó 25 C 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint. P R O F I X v á g ó, f ú r ó, ü r e g e l aeroszol acélokhoz

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint. P R O F I X v á g ó, f ú r ó, ü r e g e l aeroszol acélokhoz Azonosítószám: 1042 Felülvizsgálva: 2005. 02. 18. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés:profix vágó, fúró, üregel aeroszol acélokhoz 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Veszélyes összetev(k) Koncentráció Veszély jelek, Propán 5-10 F+ R 12 (CAS szám: EK#: )

Veszélyes összetev(k) Koncentráció Veszély jelek, Propán 5-10 F+ R 12 (CAS szám: EK#: ) Azonosítószám: 1113 Kiadva: 2006. 05. 09. Változat: 4. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Rt. H-6728

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1111 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1111 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Oldalszám:1/8 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: KENTAUR zárolajzó jégoldó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Brait bútorápoló aeroszol

Brait bútorápoló aeroszol 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Brait bútorápoló aeroszol Gyártó: Dramers S.A. Lengyelország Brait bútorápoló aeroszol Forgalmazó: KITAX Kft., 9200 Mosonmagyaróvár,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0207 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0207 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Oldalszám:1/7 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT gumiápoló aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 990606 MANNOL

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1611

Biztonsági adatlap Azonosító: 1611 Oldalszám:1/6 1. Az anyag és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT szélvédtisztító kend 1.2. Az anyag felhasználása: üvegfelületek tisztítására szolgáló,

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002. szeptember 5. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1640 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: Változat: 1.

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1640 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: Változat: 1. Kiadva: 2006. 04. 13. Változat: 1. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT kátrányoldó aeroszol 1.2.

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt.

Biztonsági adatlap Azonosító: 1672. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6. MEDIKÉMIA Zrt. Kiadás dátuma: 2008. 03. 25. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT Illatosított műszerfalápoló aeroszol, új autó 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2004. 07. 16. Változat: 5. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT zárjégoldó aeroszol 1.2. A

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1411 Kiadva: 2004. 05. 20. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: CHIP Precíziós kontakttisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A

kategóriájú tüzek)valamint elektromos eszközök kezdődő tüzeinek oltására alkalmas készítmény. MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Kiadás dátuma: 2009. 04. 02. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT tűzoltó aeroszol 1.2. A készítmény felhasználása: Szilárd és folyékony halmazállapotú

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0304 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint. Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 Kiadva: 2007. 11. 06. Változat: 5. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: CHIP Kontakttisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0722 Kiadva: 2005. 02. 22. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autópolírozó paszta 150ml 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Változat: 5.

Biztonsági adatlap Azonosító: a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiállítás kelte: Változat: 5. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PRELIX légfék jégmentesít 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0344 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2006. 08. 14. Oldalszám: 1/5

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0344 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2006. 08. 14. Oldalszám: 1/5 Kiadva: 2006. 08. 14. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: HIPPOLIT tzhelytisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4

91/155/EGK és 88/379/EGK irányelv szerint Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 Kiadva: 1998.05.05. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító szám: 0239

Biztonsági adatlap Azonosító szám: 0239 Kiállítás kelte: 2005. 02. 17. Változat: 1. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT kátrányoldó

Részletesebben

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y

R A P I D C s a v a r l a z í t ó s p r a y Oldalszám:1/6 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALAT AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: RAPID Csavarlazító spray 1.2. Az anyag/készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0500 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 02. 07. Oldalszám: 1/7

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0500 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2007. 02. 07. Oldalszám: 1/7 Kiadva: 2007. 02. 07. Oldalszám: 1/7 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: KAMPEC légy- és szúnyogirtó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0007 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0007 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0007 Kiadva: 2007. 06. 05. Változat 4 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Zrt. H-6728

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1521 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1521 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2005. 03. 23. Változat: 1. Oldalszám: 1/16 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT nyári autóskészlet

Részletesebben

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím:

1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: Azonosítószám: 0724 Kiadva: 2004. 06. 07. Változat 2 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT krómtisztító paszta 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs

Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 WÜRTH H Cockpit Spray Narancs Kiadás dátuma: 2010. 05. 04. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: WÜRTH H Cockpit spray narancs (Cikkszám: A5858 000 005) 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6 Kiadás dátuma: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Kombiwax nagynyomású berendezésekhez és kézi mosáshoz 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Brait bútorápoló aeroszol. Brait bútorápoló aeroszol

Brait bútorápoló aeroszol. Brait bútorápoló aeroszol Brait bútorápoló aeroszol 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Kereskedelmi elnevezés: Brait bútorápoló aeroszol Gyártó: Dramers S.A. Lengyelország, ul.hawelanska 1, 61-625 Poznan Telefon.:48(61)852-02-91,Fax:48(61)853-24-33

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1115 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1115 a 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Oldalszám:1/6 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: KENTAUR jégmentesít aeroszol (PB) 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0068 Kiadva: 2006.12.19. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Zrt. H-6728 Szeged

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1610

Biztonsági adatlap Azonosító: 1610 Oldalszám:1/5 1. Az anyag és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag azonosítása Kereskedelmi elnevezés: CHIP LCD és plazmaképerny-tisztító kend 1.2. Az anyag felhasználása: képernyk tisztítására

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2002.május 2. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT autókárpittisztító aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1687 Kiadva: 2007. 02. 01. Változat 1 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PRELIX Motor- és fémtisztító folyadék, vizes bázisú 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0481. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2004. 05. 20. Felülvizsgálat: 2008. 04.

Biztonsági adatlap Azonosító: 0481. az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: 2004. 05. 20. Felülvizsgálat: 2008. 04. Felülvizsgálat: 2008. 04. 25 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT Matt műszerfalápoló aeroszol 1.2. A készítmény felhasználása: gépjárművek műszerfalainak,

Részletesebben

Felülvizsgálva: 2009. 10. 16. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT dermedéspont csökkentő 1.2.A készítmény felhasználása: biztosítja nem téli

Részletesebben

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Propán 5-15 F+ R 12 (CAS szám: 74-98-6 EGK szám: 601-003-00-5)

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Propán 5-15 F+ R 12 (CAS szám: 74-98-6 EGK szám: 601-003-00-5) Azonosítószám: 0381 Kiadva: 2004. 06. 23.. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: OLVIKOR 200 N aeroszolos alvázvéd 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 1998.04.16. Változat: 1. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. n - butilacetát 17-24 R 10, 66, 67 CAS: 123-86-4 EGK szám: 607-025-00-1

Veszélyes összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. n - butilacetát 17-24 R 10, 66, 67 CAS: 123-86-4 EGK szám: 607-025-00-1 . Változat 1 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: RALLY keréktárcsa lakk színtelen aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA Rt. H-6728

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996700 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) Fax: (62)

H-6728 Szeged Zsámbokréti sor 1/A Telefon: (62) Fax: (62) 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: H-6728 Szeged Zsámbokréti

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0099 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0099 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0099 Kiadva: 2004. 04. 09. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT motorblokk tisztító aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 0349 Kiadva: 2004. 05. 11. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1 Kereskedelmi megnevezés: HIPPOLIT háztartási olajzó aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok n-butilacetát 10-15 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok n-butilacetát 10-15 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1 Azonosítószám: 0939 Kiadva: 2004. 06. 24.. Változat 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: MAESTRO akrilfesték fehér RAL 9010 aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0694 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 0694 44/2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2004. 07. 16. Változat: 3. Oldalszám: 1/5 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: PREVENT httisztító koncentrátum 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

TEER ENTFERNER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 950327 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok n-butilacetát 10-15 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok n-butilacetát 10-15 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1 Azonosítószám: 0938 Kiadva: 2004. 06. 24. Változat 5 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: MAESTRO akrilfesték matt fekete aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 961071 MANNOL

Részletesebben

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok

2. Összetétel/információk az összetevőkre Összetevő Koncentráció Veszély- R tömeg% jel(ek) mondatok Kiadva: 2001. 07. 03 Változat: 2. Oldalszám: 1/4 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása

Részletesebben

AIR CONDITIONER CLEANER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

AIR CONDITIONER CLEANER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 997100 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996776 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 961071 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Aromatol 5-15 F, Xn R 65 (CAS szám: )

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. Aromatol 5-15 F, Xn R 65 (CAS szám: ) Azonosítószám: 0709 Kiadva: 2004. 06.24.. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT alvázvéd aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2005. 07. 14. Oldalszám: 1/7 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT keréktárcsa tisztító aeroszol 1.2.A készítmény felhasználása:

Részletesebben

felülvizsgált változat kiadásának dátuma:2004.05.11. felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7

felülvizsgált változat kiadásának dátuma:2004.05.11. felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7 felülvizsgálat dátuma: 2010. 01. 20. Oldalszám: 1/7 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: PREVENT rovar- és szilikon eltávolító aeroszol 1.2. A keverék felhasználása: Gépjárművek

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1618 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: 2006.06.02.. Változat 1 Oldalszám: 1/6 Nyomtatás: 2007. 06. 14.

Biztonsági adatlap Azonosítószám: 1618 44/2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: 2006.06.02.. Változat 1 Oldalszám: 1/6 Nyomtatás: 2007. 06. 14. Kiadva: 2006.06.02.. Változat 1 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: RALLY hálló festék ezüst aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA

Részletesebben

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0)

COCKPIT REINIGER MATT. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse Wedel/Hamburg Tel. +49 (0) Fax. +49 (0) 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 996684 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000. (XII. 27.) EüM rendelet szerint Kiadva: 2004. 07. 20. Változat: 2. Oldalszám: 1/5 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: ECOSTAR téli szélvédmosó 19 C 1.2.

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 894188 MANNOL

Részletesebben

irritatív (Xi) fokozottan tzveszélyes (F+)

irritatív (Xi) fokozottan tzveszélyes (F+) Azonosítószám: 0152 Kiadva: 2005. 08. 22. Változat: 5 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: MAESTRO flitter festék ezüst aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0591 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat:

Biztonsági adatlap Azonosító: 0591 az 1907/2006/EK rendelet szerint. Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: Kiadás dátuma: 2004. 08. 30. Oldalszám: 1/5 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT gumiápoló (fekete) 1.2.A készítmény felhasználása: gumiabroncsok, gumiszınyegek,

Részletesebben

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Toluol CAS-szám: 108-88-3 <5% Xn, F R11,48/20,38,63,65,67 EGK-szám: 601-021-00-3

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok Toluol CAS-szám: 108-88-3 <5% Xn, F R11,48/20,38,63,65,67 EGK-szám: 601-021-00-3 Kiadva: 2006.03.31. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: MAESTRO gázkonvektor festék fehér 9016 aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA

Részletesebben

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116

SILICONE SPRAY. SCT-Vertriebs GmbH Feldstrasse 154 22880 Wedel/Hamburg Tel. +49 (0)4103 1211 110 Fax. +49 (0)4103 1211 116 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: Termék kód: 896663 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása,

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP Oldalszám 1/1 1. A készítmény neve 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalat azonosítása 1.1. Az anyag vagy a készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 950365 MANNOL

Részletesebben

az 1907/2006/EK rendelet szerint

az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgálat: 2011. 03. 29. Oldalszám: 1/5 1. SZAKASZ:Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT színes autópolírozó zöld 1.2.A keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint)

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK és a 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet szerint) Terméknév: Moje Auto Cockpit Wipes Műszerfal törlő és ápoló kendő Változat: H1 Eredeti kiadás / utolsó felülvizsgálat kelte

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Forgalmazó: Felelős személy: SANA lábápoló spray láb ápolása, frissítése Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt.

Részletesebben

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014

Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235 Bócsa, III. ker. 2. Tel.: 78/453-130, 78/453-133 Fax: 78/453-014 1. AZ ANYAG/ KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1.Az anyag/készítmény azonosítása Kereskedelmi elnevezés: 1.2. A társaság/vállalat azonosítása 1.2.1. Gyártó Név: POLI-FARBE Vegyipari Kft Cím: H-6235

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország

BIZTONSÁGI ADATLAP Összhangban van az 1907/2006 számú (EU) Szabályzat (REACH), II. Mellékletével - Magyarország 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 Termékazonosító Termék név: M40 LUBRICANT 100ml Termék kód: 961132 Termék típus: Aeroszol 1.2 Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 1091 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 1091 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2006. 08. 18. Oldalszám: 1/7 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: KENTAUR kaparófejes jégoldó aeroszol 1.2.A készítmény felhasználása:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0809 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0809 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2009. 08. 05. Oldalszám: 1/9 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító: PREVENT páramentesítı aeroszol 1.2. A keverék megfelelı

Részletesebben

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. n-butilacetát 7-14 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1

Összetev Koncentráció Veszély R tömeg% jel(ek) mondatok. n-butilacetát 7-14 R10, 66, 67 CAS-szám: 123-86-4 EGK-szám: 607-025-00-1 Kiadva: 2006.06.02.. Változat 1 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: RALLY keréktárcsa festék arany aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: 0706 az 1907/2006/EK rendelet szerint

Biztonsági adatlap Azonosító: 0706 az 1907/2006/EK rendelet szerint Felülvizsgált változat kiadása: 2006. 08. 18. Oldalszám: 1/8 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT zárolajzó jégoldó aeroszol 1.2.A készítmény felhasználása:

Részletesebben

1. A készítmény és a társaság azonosítása

1. A készítmény és a társaság azonosítása Kiadás dátuma: 2008. 04. 04. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PREVENT klímatisztító aeroszol 1.2.A társaság azonosítása Gyártó: FAREN Industrie Chimiche

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: Változat 1 Oldalszám: 1/5 Nyomtatás:

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: Változat 1 Oldalszám: 1/5 Nyomtatás: Azonosítószám: 1471 Kiadva: 2004. 06. 23. Változat 1 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PREVENT hálló festék fekete aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: Változat 1 Oldalszám: 1/6 Nyomtatás:

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Kiadva: Változat 1 Oldalszám: 1/6 Nyomtatás: Kiadva: 2004. 09.03. Változat 1 Oldalszám: 1/6 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: KAMINOFEN hálló festék szürke aeroszol 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím: MEDIKÉMIA

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint

Biztonsági adatlap Azonosítószám: /2000 (XII. 27.) EüM szerint Azonosítószám: 1276 Kiadva: 2004. 05. 20. Változat 3 Oldalszám: 1/5 1. A készítmény neve 1.1. Kereskedelmi megnevezés: PRELIX DOT 3 fékfolyadék 1.2. A társaság/vállalat azonosítása Gyártó/forgalmazó: Cím:

Részletesebben