Előterjesztő: Szitka Péter polgármester

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előterjesztő: Szitka Péter polgármester"

Átírás

1 Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Milicz Sándor ügyvezető igazgató Dr. Kovács László stratégiai igazgató Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda üzemeltetésének folytatására vonatkozó döntések meghozatalára Tisztelt Képviselő Testület! Kazincbarcika Város Önkormányzata 9/2008 (I.25.) sz. Ökt. határozatával a Városi Fedett Uszodát a Timpanon Kft. használatába adta. A társaság a létesítményt március 31-éig működtette, a Képviselő-testület döntése alapján az üzemeltetés április 1-jétől határozatlan időre szünetel. A döntést pénzügyi okok indokolták, ugyanis sem a Timpanon Kft, sem az önkormányzat nem volt olyan helyzetben, hogy a létesítmény üzemeltetési költségeit vállalni tudta volna. Az eltelt egy évben folyamatos volt a megoldáskeresés, melyek arra irányultak, hogy az uszoda minél hamarabb folytathassa működését. Az utóbbi néhány hónapban Berente Község Önkormányzatával kezdődtek tárgyalások, és a közös gondolkodás eredményeként kialakult egy olyan konstrukció, amely lehetővé tenné az uszoda üzemeltetésének folytatását. Ennek lényege, hogy az uszoda a Barcika Art Kft. ingyenes használatába, hasznosításába kerülne, amely Kazincbarcika város kommunikációs, kulturális és sportszolgáltató társasága. Erre a nemzeti vagyonról szóló 2011.évi CXCVI. törvény 11. (13) bekezdése lehetőséget ad, mely szerint a nemzeti vagyon ingyenesen közfeladat ellátása céljából, a közfeladat ellátásához szükséges mértékben hasznosítható. A Barcika Art Kft. Berente Község Önkormányzata, valamint Kazincbarcika Város Önkormányzata egy olyan szerződést kötne, melyben a berentei önkormányzat a Barcika Art Kft-től vásárolna szolgáltatásokat, emellett jelentős összeggel támogatná az uszoda megnyitását és üzemeltetését a megállapodásban szereplő időszakban. A megállapodás tervezet melyet a berentei önkormányzat már elfogadott előterjesztésünk mellékletét képezi. Ebből látható, hogy a két település között egy komplex együttműködés jönne létre, melynek központi eleme az uszoda működtetése és üzemeltetése, de az együttgondolkodás a kulturális területre is kiterjed, sőt a berentei lakosok a jövőben a Barcika Park Kft. Holdfény Temetkezés nevű kegyeleti szolgáltatását is igénybe vehetnék.

2 Tisztelt Képviselő-testület! Ahhoz, hogy az uszoda szeptember 1-jétől megnyisson, az alábbi döntések meghozatala szükséges: A létesítmény Timpanon Kft. részére történt használatba adásának megszüntetése A létesítmény használatba adása a Barcika Art. részére A Barcika Art Kft. és az önkormányzat között lévő szerződés kibővítése, és ennek megfelelően a szerződés módosítása Az uszoda belépőjegy árainak meghatározása Jelen előterjesztés mellékletét képező négyoldalú szerződés jóváhagyása Az uszoda áraira átlagos 5%-os emeléssel kalkulálva a évi árakhoz képest az alábbi javaslatot tesszük: Megnevezés díjak kazincbarcikai lakóhelyű vendég részére nem kazincbarcikai lakóhelyű vendég részére Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas belépők 374 Ft/fő/napszak 465 Ft/fő/napszak 65 éven felüli nyugdíjasok 256 Ft/fő/napszak 465 Ft/fő/napszak Felnőtt belépők 634 Ft/fő/napszak 795 Ft/fő/napszak Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 1 gyerek) Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 2 gyerek) Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 3 gyerek) 161 Ft/napszak 197 Ft/napszak (3 gyermek után minden további gyermek)

3 Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas bérlet (10 alkalom) Felnőtt bérlet Ft Ft Ft Ft (10 alkalom) Óvodáskorú gyermek diák nyugdíjas éves bérlet Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas féléves bérlet Felnőtt éves bérlet (névre szóló) Felnőtt féléves bérlet (névre szóló) Ft (7.338 Ft) Ft (4.094 Ft) Ft ( Ft) Ft (6.879 Ft) Ft (9.173 Ft) Ft (5.115 Ft) Ft ( Ft) Ft (8.598 Ft) Felnőtt éves bérlet (céges) Óvodák és iskolák testnevelés órai uszodalátogatása Óvodák és iskolák kísérő nevelőinek belépése Egyesületi belépő Ft ( Ft) 209 Ft/fő térítésmentes 594 Ft/óra A belépőjegy árak az ÁFA-t nem tartalmazzák. Gyermek a 18 év alatti személy. Kérem a Tisztelt Képviselő-testületet, hogy az előterjesztés megtárgyalása után hozza meg döntését. Kazincbarcika, május 24.

4 HATÁROZATI JAVASLAT Tárgy: A Kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda üzemeltetésének folytatására vonatkozó döntések meghozatala A Képviselő-testület az előterjesztést megtárgyalta és az alábbi határozatot hozza: 1. Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a Kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda üzemeltetésének szeptember 1-jétől történő folytatásával egyetért. Felelős: Szitka Péter polgármester Határidő: , illetve értelemszerűen 2. Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonát képező Kazincbarcikai Városi Fedett Uszodának (2622/1 hrsz.) a Timpanon Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft. részére történő használatba adását megszünteti május 24. napjával. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a Barcika Centrum Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Timpanon Kft. taggyűlésén ennek megfelelően szavazzon. Felelős: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Határidő: , illetve értelemszerűen, illetve a Timpanon Kft. legközelebbi taggyűlése 3. Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete az önkormányzat tulajdonát képező kazincbarcikai Városi Fedett Uszodát (2622/1 hrsz.) május 24-ével a Barcika Art Kft. ingyenes használatába, hasznosításába adja. A használatba adás feltételeit az alábbiakban határozza meg:

5 A társaság a létesítményben biztosítja a sportolási lehetőséget mind a helyi, mind a környező települések lakosainak részére, az óvodák, az általános és középfokú intézmények tanulói, illetve a sportegyesületek részére. A társaság vállalja, hogy a nevelési, oktatási intézmények tanulói és a sportegyesületek tagjai részére kedvezményes feltételek mellett biztosítja a sportolási lehetőségeket. A Barcika Art Kft. köteles az uszodát a közönség előtt nyitva tartani és biztosítani annak folyamatos látogathatóságát a nyitva tartási időnek megfelelően. A létesítmény fenntartásával kapcsolatos mindennemű üzemeltetési költséget (pl. rezsiköltségek, alkalmazottak munkabére, karbantartási munkák költségei) a Barcika Art. Kft köteles viselni. Az üzemeltetésből eredő, illetve az ahhoz kapcsolódó gazdasági tevékenységből származó bevételek kizárólagosan a Barcika Art Kft-t illetik meg, a társaság saját bevételét képezik, mellyel kapcsolatban az önkormányzat felé beszámolási kötelezettség terheli. A létesítmény üzemeltetéséhez kapcsolódóan Kazincbarcika Város Önkormányzata évente támogatást nyújt, melynek mértéke eléri a fenntartási költség az uszoda bevételeivel, illetve Berente Község Önkormányzata által az uszoda működtetésére nyújtott támogatással csökkentett részért. A belépőjegy árak meghatározása a Képviselő-testület hatáskörébe tartozik. A önkormányzat és a Barcika Art Kft. között a Sport, mint közfeladat átadására vonatkozó hatályos megállapodást jelen határozatnak megfelelően módosítani kell azzal, hogy a használatba, hasznosításba adás egyéb feltételeire vonatkozóan a megállapodásban foglalt szabályok az irányadóak. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert és a Barcika Centrum Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Barcika Art Kft. taggyűlésén ennek megfelelően szavazzon. A Képviselő-testület felhatalmazza a polgármestert a Barcika Art Kft., illetve az önkormányzat közötti Sport, mint közfeladat átadására vonatkozó hatályos megállapodás módosításának aláírására. Felelős: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Határidő: , illetve értelemszerűen, illetve a Barcika Art Kft. legközelebbi taggyűlése 4. A Képviselő-testület az uszoda belépőjegy árait szeptember 1-jétől az alábbiak szerint határozza meg:

6 Megnevezés díjak kazincbarcikai lakóhelyű vendég részére nem kazincbarcikai lakóhelyű vendég részére Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas belépők 374 Ft/fő/napszak 465 Ft/fő/napszak 65 éven felüli nyugdíjasok 256 Ft/fő/napszak 465 Ft/fő/napszak Felnőtt belépők 634 Ft/fő/napszak 795 Ft/fő/napszak Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 1 gyerek) Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 2 gyerek) Ft/napszak Ft/napszak (2 felnőtt + 3 gyerek) 161 Ft/napszak 197 Ft/napszak (3 gyermek után minden további gyermek) Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas bérlet (10 alkalom) Felnőtt bérlet Ft Ft Ft Ft (10 alkalom) Óvodáskorú gyermek diák nyugdíjas éves bérlet Óvodáskorú gyermek, diák, nyugdíjas féléves bérlet Ft (7.338 Ft) Ft (4.094 Ft) Ft (9.173 Ft) Ft (5.115 Ft)

7 Felnőtt éves bérlet (névre szóló) Felnőtt féléves bérlet (névre szóló) Ft ( Ft) Ft (6.879 Ft) Ft ( Ft) Ft (8.598 Ft) Felnőtt éves bérlet (céges) Óvodák és iskolák testnevelés órai uszodalátogatása Óvodák és iskolák kísérő nevelőinek belépése Egyesületi belépő Ft ( Ft) 209 Ft/fő térítésmentes 594 Ft/óra A belépőjegy árak az ÁFA-t nem tartalmazzák. Gyermek a 18 év alatti személy. Felelős: Göndörné Veres Judit ügyvezető igazgató Határidő: , illetve értelemszerűen 5. A Képviselő-testület jelen határozat mellékletét képező megállapodás megkötésével egyetért, felhatalmazza a polgármestert a megállapodás aláírására, valamint felhatalmazza a polgármestert és a Barcika Centrum Kft. ügyvezető igazgatóját, hogy a Barcika Park Nonprofit Kft. valamint a Barcika Art Kft. taggyűlésein ennek megfelelően szavazzanak. Felelős: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Határidő: , illetve a Barcika Park Nonprofit Kft. és a Barcika Art Kft. legközelebbi taggyűlése

8 EGYÜTTMŰKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS./2013 (..)sz. Ökt. határozat melléklete Melyet megkötöttek egyrészről: Kazincbarcika Város Önkormányzata (székhely: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 4., képviselő: Szitka Péter polgármester), másrészről: Berente Község Önkormányzata (székhely: 3704 Berente Esze Tamás utca 18., képviselő: Juhász József polgármester), harmadrészről: a BARCIKA ART Kft. (székhely: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 5, képviselő: Göndörné Veres Judit ügyvezető), negyedrészről: a Barcika Park Nonprofit Kft. (székhely: 3700 Kazincbarcika, Mátyás király út 36., képviselő: Gulyás Tibor ügyvezető igazgató) között az alulírott helyen és időben az alábbi feltételek szerint: Szerződő felek mindenekelőtt rögzítik, hogy Kazincbarcika és Berente egymás szomszédságában fekvő települések. Jelen szerződés célja, hogy a kulturális, sport és szabadidős területen fejlett és kiépült infrastruktúrával rendelkező Kazincbarcika által nyújtott szolgáltatások, kulturális, sport és szabadidős lehetőségek a berentei lakosok számára is kedvező feltételekkel elérhetővé váljanak. Mindemellett jelenlegi megállapodás célja az is, hogy a két település között lévő együttműködést még intenzívebbé, szorosabbá tegye. 1./ A szerződő felek rögzítik, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata, március 31. napján a tulajdonában álló Kazincbarcikai Városi Fedett Uszoda működésének szüneteltetésére kényszerült a finanszírozásban bekövetkezett hátrányos változások miatt, így jelenleg az uszoda nem üzemel. Kazincbarcika Város Önkormányzata kinyilatkoztatja azon szándékát, hogy az uszoda létesítményt a felújítás és karbantartási munkák elvégzését követően ismételten megnyitja a nagyközönség előtt. Felek ezzel egyidejűleg rögzítik, hogy uszoda megfelelő működéséhez évente két alkalommal technikai karbantartási közegészségügyi szünet szükséges, melynek időtartama egy alkalommal maximum 2 hét, illetve egy alkalommal maximum 2 hónap. Felek rögzítik, hogy a nyári leállás (2 hónapos) időszaka a július augusztusi időszak. Felek rögzítik, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata tulajdonában, valamint a tulajdonában levő gazdasági társaság, a Barcika Art Kft. fenntartásában működnek az alábbi intézmények, melyek szolgáltatásaihoz történő kedvező hozzáférést a felek a berentei lakosok számára jelen szerződésben szabályozott keretek között biztosítják: Egressy Béni Művelődési Központ Kazincbarcika, Fő tér 5. Gyermekek Háza Kazincbarcika Dózsa György út 47. Kazincbarcikai Sport Központ Kazincbarcika Akácfa út 2. Balatonszepezdi Ifjúsági Tábor Balatonszepezd Csuki tér 4. Felek rögzítik, hogy a Kazincbarcika Város Önkormányzatának többségi tulajdonában lévő Barcika Park Nonprofit Kft. kegyeleti szolgáltatások nyújtását végzi egyik tevékenységeként. 2./ A felek rögzítik, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzata, a kultúrával, sporttal kapcsolatos közfeladatait átadta a többségi tulajdonában álló Barcika Art. Kft. részére, így a létesítmények üzemeltetője és fenntartója a Barcika Art Kft.

9 3./ A szerződő felek kinyilatkozatják azon közös érdeküket és szándékukat, hogy településükön, illetve annak szomszédságában uszoda üzemeljen, a lakosság egészségének megőrzése és a sportolási lehetőségeinek biztosítása érdekében. Ezen kitűzött közös cél elérése érdekében a felek megállapodnak abban, hogy a városi uszoda működtetése körében egymással jelen megállapodásban rögzített feltételek mentén együttműködnek. 4./ Felek megállapodnak abban, hogy Berente Község Önkormányzata a Barcika Art Kft től szolgáltatásokat vásárol az alábbiak szerint: évre vonatkozóan (bruttó összegek): úszófoglalkozás úszómesterrel (4 osztály délelőtt, heti 2 2 testnevelés óra keretében, 4 osztály délután heti 2 2 tömegsport foglalkozás keretében járhat úszni, a tanulmányi időszakban, Berente biztosítja a kíséretet és a gyermek felügyeletet, valamint a szállítást.) = Ft uszodabérlet éves (átruházható, nem névre szóló) 80 db Ft/db áron = Ft felnőtt színház bérlet 10 db 8000 Ft /db áron = Ft felnőtt mozibérlet 50 db 1600 Ft / db áron = Ft felnőtt nosztalgiabérlet 50 db 2500 Ft/db áron = Ft gyermekek részére játszóház 6 db/év max.2 óra/alkalom, az eddigieknek megfelelően, Ft/alkalom áron = Ft iskolás mozibérlet 40 fő részére 1200 Ft/db áron = Ft táborozás gyerekeknek 2 turnus 2 x 74 fő x Ft = Ft felnőtteknek, kísérőknek 2 turnus 2x12 fő x Ft = Ft összesen: Ft értékben évre vonatkozóan (bruttó összegek): úszófoglalkozás úszómesterrel (4 osztály délelőtt, heti 2 2 testnevelés óra keretében, 4 osztály délután heti 2 2 tömegsport foglalkozás keretében járhat úszni, a tanulmányi időszakban, Berente biztosítja a kíséretet és a gyermek felügyeletet, valamint a szállítást.) = Ft uszodabérlet éves (átruházható, nem névre szóló) 80 db Ft/db áron = Ft felnőtt színház bérlet 10 db 8000 Ft/db áron = Ft felnőtt mozibérlet 50 db 1600 Ft / db áron = Ft felnőtt nosztalgiabérlet 50 db 2500 Ft/db áron = Ft gyermekek részére játszóház 10db/év max.2 óra/alkalom, az eddigieknek megfelelően Ft/alkalom áron = Ft iskolás mozibérlet 40 fő részére 1200 Ft/db áron = Ft táborozás gyerekeknek 2 turnus 2 x 74 fő x Ft = Ft felnőtteknek, kísérőknek 2 turnus 2x12 fő x Ft = Ft összesen: Ft értékben A szolgáltatások értékéről 15 napos fizetési határidővel a Barcika Art Kft. számlát állít ki, melynek összegét Berente Község Önkormányzata 15 napon belül átutalja a Barcika Art Kft. részére. A számla kiállításának határideje a évre vonatkozóan június 15., a évre vonatkozóan január 31.

10 5./ Felek megállapodnak abban, hogy Berente Község Önkormányzata a kazincbarcikai az 4. pontban említett kulturális programok megvalósításához, a kazincbarcikai uszoda újranyitásához és működtetéséhez, továbbá 6 (hat) fő berentei lakos uszodai foglalkoztatásához Kazincbarcika Város Önkormányzata részére támogatást nyújt. Ennek összegét az alábbiakban határozza meg: a kazincbarcikai uszoda újranyitásának támogatása a évben: Ft a kazincbarcikai uszoda működésének támogatása a évben: Ft a kazincbarcikai uszoda működésének támogatás a évben: Ft Felek megállapodnak abban, hogy a támogatás nyújtásának esedékessége: a évben június 30. a évben május / A Barcika Park Kft. vállalja, hogy a berentei állandó lakhellyel rendelkezők számára, a berentei köztemetőben történő temetésekre a kazincbarcikai köztemetőben érvényben lévő kedvezményes díjakat alkalmazza. 7./ Kazincbarcika Város Önkormányzata vállalja, hogy Berente Község Önkormányzata által nyújtott anyagi támogatásra figyelemmel a városi uszoda elnevezését Kazincbarcika Berente Fedett Uszoda névre módosítja és ezt az uszoda létesítmény külső felületén és belső tereiben is táblán feltünteti. 8./ A Barcika Art Kft. kötelezettséget vállal az uszoda üzemeltetésére, melyet Kazincbarcika Város Önkormányzata a létesítmény költségeinek és bevételeinek (ideértve a berentei önkormányzat támogatását) különbségével támogat. 9./ Berente Község Önkormányzata jogosult arra, hogy Kazincbarcika Város Önkormányzatától az általa nyújtott támogatási összeg felhasználására nézve felvilágosítást kérjen. 10./ A szerződő felek megállapodnak abban, hogy jelen szerződés azon a napon lép hatályba, amikor azt mindkét önkormányzat Képviselő testület e elfogadta. Felek rögzítik, hogy a szerződést határozott időtartamra december 31 éig kötik azzal, hogy a következő önkormányzati választásokat követően a képviselő testület alakuló ülésétől számított hatvan napon belül a felek a szerződés meghosszabbításának lehetőségét megvizsgálják. 11./ Jelen szerződést a szerződő felek közös megegyezéssel bármikor megszüntethetik. Ebben az esetben a Felek egymással elszámolnak a töredék évre eső támogatás, illetve az e szerződés 5 6. pontjában részletezett szolgáltatások vonatkozásban. Jelen szerződést a másik fél szerződésszegése esetén bármelyik fél azonnali hatállyal felmondhatja, érvényesítheti továbbá a szerződésszegésből eredő kárainak megtérítését. 12./ Jelen szerződésben nem szabályozott kérdésekben a Ptk. rendelkezései az irányadóak.

11 Záradék: Ezen megállapodást Berente Község Önkormányzat képviselő testülete /2013.(..) határozatával és Kazincbarcika Város Önkormányzat képviselő testülete /2013.(.) határozatával hagyta jóvá. Kazincbarcika, Berente, Kazincbarcika Város Önkormányzata Barcika Art Kft és Barcika Park Nonprofit Kft Berente Község Önkormányzata Szitka Péter polgármester Göndörné Veres Judit ügyvezető és Gulyás Tibor ügyvezető Juhász József polgármester Ellenjegyző:..... Kazincbarcika Város Önkormányzata Barcika Art Kft és Barcika Park Nonprofit Kft Berente Község Önkormányzata Pénzügyi ellenjegyző:..... Kazincbarcika Város Önkormányzata Barcika Art Kft és Barcika Park Nonprofit Kft Berente Község Önkormányzata

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzata tulajdonában levő Városi Műjégpályára vonatkozó üzemeltetési szerződés megkötésére a

Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzata tulajdonában levő Városi Műjégpályára vonatkozó üzemeltetési szerződés megkötésére a 1 Előterjesztő: Szitka Péter Készítette: Dr. S. Farkas Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzata tulajdonában levő Városi Műjégpályára vonatkozó üzemeltetési szerződés

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Jószerencsét út 2. szám alatt működő Szalézi Szent Ferenc Gimnázium oktatási intézményben

Részletesebben

MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú)

MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú) 6/2014. (I. 16.) határozat 1. sz. melléklete MUNKASZERZŐDÉS MÓDOSÍTÁSA (1. számú) Melyet megkötöttek egyrészről: a BARCIKA ART Kft. (székhely: 3700 Kazincbarcika, Fő tér 5., képviseletében: Kazincbarcika

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete január 28-i ülésére Tárgy: Küldetés Alapítvány kérelme Sorszám: IV/5 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb előterjesztés

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Iktatószám: 2025/2014. J A VA S L A T az önkormányzat tulajdonában lévő Csalános úti sporttelep használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján Megyei

Részletesebben

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására

Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására 14253287 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján SV/4.121-2/2015. Javaslat a Salgótarján, Petőfi út 85. (hrsz.: 923) szám alatti volt általános iskola sportpályájának ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Milicz Sándor ügyvezető igazgató Készítette: dr. Zöldi Krisztián jogi előadó Tárgy: Javaslat könyvvizsgálói feladatok ellátására vonatkozó megbízás meghosszabbítására

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára

Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára Javaslat az Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között létrejött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság Elnöke

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti ingatlan ingyenes használatára Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Sorszám: IV/12. Döntéshozatal módja:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 15-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. május 15-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Belső Tűz Egyesület helyiség használatba adási kérelme Iktatószám:

Részletesebben

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-185/2012. A döntés meghozatala minősített Szavazattöbbséget igényel! Javaslat ingatlan

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Gulyás Tibor ügyvezető Készítette: Lőrincz József ingatlan gazd. előadó Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika 207/198 hrsz-ú ingatlan bérbeadására Tisztelt Képviselő-testület!

Részletesebben

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015.

s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. 14253065 Salgó Vagyon Kft. Salgótarján s v/. ~:?7.K.. h.. r2:.. /2015. Javaslat a 3681 hrsz.-ú ingatlan ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! A Salgótarján Foglalkoztatási Nonprofit Kft. szerves

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Szám: 9275-4/2013 Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat Somoskőújfalu Község Önkormányzat iskolaépületére vonatkozó használati szerződés megszüntetésére, és az ingatlan Hibó Tamás Művészeti

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Battyányi Anita jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Kazincbarcikai Intézmények Gazdasági Ellátó Szervezete Alapító Okiratának módosítására Tisztelt

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: A Békés Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelme Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Tárgy: Javaslat a köznevelési feladatok ellátására feladat-ellátási szerződések megkötésére

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. Tárgy: Javaslat a köznevelési feladatok ellátására feladat-ellátási szerződések megkötésére Előterjesztő: Szitka Péter Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat a köznevelési feladatok ellátására feladat-ellátási szerződések megkötésére Tisztelt Képviselő-testület! A helyi

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. a társulás által elfogadott szociális koncepció végrehajtásából adódó feladatokról

E L Ő T E R J E S Z T É S. a társulás által elfogadott szociális koncepció végrehajtásából adódó feladatokról 5. Napirend E L Ő T E R J E S Z T É S a társulás által elfogadott szociális koncepció végrehajtásából adódó feladatokról Rétság Kistérség Többcélú Társulás társulási tanácsa a 24/2008. (VII.25.) számú

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 9600 Sárvár, Várkerület 2-3. Pf. 78. Tel.: 95/323-555, Fax.:95/ 320-230 e-mail: onkormanyzat@sarvar.hu ELŐTERJESZTÉS a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartó Szervezet

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S Városi Önkormányzat Polgármesterétől Abony Kossuth tér 1. 2549/2010/HUM. : (53) 360-017 : (53) 360-010 Az előterjesztést készítette: Humán Közszolgáltatások és Munkaügyi Osztály Az előterjesztést megtárgyalta:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: Vargáné

Részletesebben

1 ) Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti Kazamata ingatlan használatára vonatkozóan

1 ) Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti Kazamata ingatlan használatára vonatkozóan Sorszám: Tárgy: 1 ) t Békési Motoros Baráti Kör kérelme a Békés, Széchenyi tér 4. szám alatti Kazamata ingatlan használatára vonatkozóan L Döntéshozatal mócba: Minősített többség a vagyonrendelet 10. (4)

Részletesebben

Tárgy: Javaslat a Don Bosco Szalézi Társaságával megkötött adásvételi szerződés módosítására, valamint megkötött bérleti szerződés módosítására

Tárgy: Javaslat a Don Bosco Szalézi Társaságával megkötött adásvételi szerződés módosítására, valamint megkötött bérleti szerződés módosítására 1 Előterjesztő: Készítette: Szitka Péter polgármester Dr. Juhász Hajnalka jogi szakreferens Tárgy: Javaslat a Don Bosco Szalézi Társaságával megkötött adásvételi szerződés módosítására, valamint megkötött

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend

ELŐTERJESZTÉS. Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének február 16-ai ülésére. 11. napirend ELŐTERJESZTÉS Maglód Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2017. február 16-ai ülésére 11. napirend Tárgya: Előadó: Bérleti szerződés elfogadása dr. Takács Béla aljegyző Melléklet: határozati kivonatok,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 3-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 3-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. március 3-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közművelődési megállapodás megkötése a Zrínyi klub üzemeltetésére

Részletesebben

Előterjesztés Prevenció K.B. Bt sz. felnőtt háziorvosi körzet - feladat-ellátás felmondásáról

Előterjesztés Prevenció K.B. Bt sz. felnőtt háziorvosi körzet - feladat-ellátás felmondásáról Előterjesztés Prevenció K.B. Bt. - 3. sz. felnőtt háziorvosi körzet - feladat-ellátás felmondásáról 1. előterjesztés száma: 248/2018. 2. előterjesztést készítő személy neve: Bajtekné Halász Ildikó 3. előterjesztést

Részletesebben

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására

J a v a s l a t. az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására J a v a s l a t az ÉMOP-4.3.1/A-12 számú Oktatási intézmények fejlesztése című pályázat benyújtásához szükséges tulajdonosi hozzájárulás megadására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat

Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel. Humán Közszolgáltatási Iroda. 1 db. határozati javaslat Előterjesztő: Dr. Solymos László alpolgármester Iktatószám: 01/22879/2014. Tárgy: Megállapodás az ERFO Rehabilitációs Foglalkoztató Nonprofit Kft-vel Készítette: Humán Közszolgáltatási Iroda Melléklet:

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. vezető-tanácsos

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester. vezető-tanácsos Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Szentesi Judit vezető-tanácsos Tárgy: Javaslat a Kazincbarcika Város Önkormányzata és a Barcika Szolg Kft. közötti ingatlanok cseréje és a Kazincbarcika,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása

A Piactér üzemeltetésének megszüntetésére irányuló kérelem megvitatása Az előterjesztés száma: 151/2014. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs Nagyközség képviselő-testületének 2014. december 3-án, 18-órakor megtartandó ülésére A Piactér üzemeltetésének

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. április 29-i ülésére Tárgy: Baptista Szeretetszolgálat kérelme Sorszám: IV/15 Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdasági Osztály Döntéshozatal módja: Egyszerű szótöbbség Véleményező bizottság: Pénzügyi Bizottság Egyéb

Részletesebben

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, május 19.

Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály. Ó z d, május 19. J a v a s l a t Ózd Város Önkormányzata és az Ózdi Hulladékgazdálkodási Kft. között korábban megkötött üzemeltetési szerződéssel kapcsolatos döntés meghozatalára Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET december 10-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 251/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. december 10-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat az ingyenes könyvtárhasználat

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. február 23-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 72/2017. Kth. A központi alapellátási orvosi ügyelet ellátásához szükséges Kiskunhalas, Nagy Szeder István utcai

Részletesebben

VÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS STÚDIÓVEZETŐI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA

VÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS STÚDIÓVEZETŐI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA VÁLLALKOZÓI SZERZŐDÉS STÚDIÓVEZETŐI FELADATOK ELLÁTÁSÁRA amely létrejött KŐRÖSHEGY Község Önkormányzata Székhely: 8617 Kőröshegy, Petőfi S. u. 71. Adószám: 15731735-2-14 Képviseli: Marczali Tamás polgármester

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Zemplén Televízió Közhasznú Nonprofit

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 17-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET november 17-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 224/2016. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2016. november 17-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Javaslat a Főváros Szabó Ervin

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET január 26-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 8/2012. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2012. január 26-i ülésére Tárgy: Együttműködési megállapodás az ORFK Rendészeti Szervek Kiképző

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 27-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. június 27-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Megállapodás a BM-EGYMI tanulóival szemben fennálló étkezési térítési

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 30-i rendes ülésére Ikt.szám: 5673-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. március 30-i rendes ülésére Tárgy: Háziorvosi feladat-ellátási szerződés felmondása Előterjesztő:

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjesztő: Vargáné

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 194. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat gyermekétkeztetéshez kapcsolódó szerződés megszüntetésére E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 7-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének március 7-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 7-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Szent Kinga Caritas Alapítvány helyiség használatba adási kérelme

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! 1 Előterjesztő: Készítette: Untenerné Márton Ágnes osztályvezető Tárgy: Javaslat tulajdonosi hozzájárulás megadására a Barcika Príma Kft. számára a Kazincbarcikai Surányi Endre Gimnázium Szakképző Iskola

Részletesebben

J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására

J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására J a v a s l a t az Ózd, Újváros tér 5. szám alatti 8414/49/A/7 hrsz-ú ingatlan ingyenes használatba adására Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési és Vagyongazdálkodási Osztály

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2015. december 10-i ülésére Tárgy: A Magyar Vöröskereszt Veszprém Megyei Szervezetével kötendő ellátási szerződés jóváhagyása Előadó:

Részletesebben

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról

Jegyzőkönyvi kivonat DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 33/2014.(III.13.) HATÁROZATA. A városi sportpálya bérbeadásáról Jegyzőkönyvi kivonat Készült Demecser Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 13. napján a Demecseri Polgármesteri Hivatal A épülete (4516. Demecser, Kétezer-egy tér 1.) Polgármester Irodájában

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. március 30-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. március 30-i ülésére Tárgy: Hulladékszállító jármű ingyenes használatba adása Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/14. Döntéshozatal módja: egyszerű

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Új napirendi pont 21. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. szeptember 13-i rendes ülésére Tárgy: A Városháza konyhájának működtetése

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről.

ELŐTERJESZTÉS. - a Képviselő-testületnek - Sárospatak Város Termálfürdő és Campingben január 1-től alkalmazandó díjtételekről. SÁROSPATAK VÁROS TERMÁLFÜRDŐ ÉS CAMPING VEZETŐJÉTŐL Sárospatak, Határ u. 2/b. Tel.: 20/989-3919 H-3950 ------------------------------------------------------- ELŐTERJESZTÉS - a Képviselő-testületnek -

Részletesebben

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 10. napjára összehívott rendkívüli nyílt ülésére

Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének november 10. napjára összehívott rendkívüli nyílt ülésére 2. napirendi pont E LŐTERJESZTÉS Csabdi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 10. napjára összehívott rendkívüli nyílt ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Csabdi Sportegyesülettel

Részletesebben

L () Együtt Könnyebb Közhasznú t) Egyesület kérelme a Békés, Nevelő ii. szám alatti ingatlan ingyenes használatára. vonatkozóan

L () Együtt Könnyebb Közhasznú t) Egyesület kérelme a Békés, Nevelő ii. szám alatti ingatlan ingyenes használatára. vonatkozóan L Előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2017. január 26-i ülésére Sorszám: Együtt Könnyebb Közhasznú t) Egyesület kérelme a Békés, L () Döntéshozatal módja: szám alatti ingatlan ingyenes használatára

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól

Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2016. (VI.28.) önkormányzati rendelete az önkormányzat sportfeladatairól Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzatának

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ Ikt.sz.: 1/1000-1/2014/I Üi.: dr. Kurunczi Péter Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Tárgy: Csongrád Megyei Levéltár használati

Részletesebben

Tárgy: Honvéd Rákóczi Sportegyesület ingatlan használata

Tárgy: Honvéd Rákóczi Sportegyesület ingatlan használata Szentes Város Polgármesterétől 6600 Szentes, Kossuth tér 6. Ikt. szám: U-1644/2016 Témafelelős: Veres Irén Tárgy: Honvéd Rákóczi Sportegyesület ingatlan használata Mellékletek: 1./ Megállapodás tervezet

Részletesebben

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ

ME 01 Minőségirányítási Eljárás ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minőségirányítási Eljárás 1. melléklet ELŐLAP AZ ELŐTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDŐPONTJA: Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. május 28-i ülésére ELŐTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat az Üllői

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-110 /2017. Megtárgyalás

Részletesebben

2o a - JI, ÜQ. m Regisztráció: Gazdálkodási Osztály. ^Aí^imhM^ Ür..{tyká. ^4. IA- 1q. SérJ. ^.o4x.4a- 4T. iw» f fi a

2o a - JI, ÜQ. m Regisztráció: Gazdálkodási Osztály. ^Aí^imhM^ Ür..{tyká. ^4. IA- 1q. SérJ. ^.o4x.4a- 4T. iw» f fi a Ügyiratszám: 4 ~ MÍ"? ^^M - Kötelezettségvállalást előkészítő osztály : Jegyzői Kabinet A szerződés tárgya: MAWWLaM Sl(rUh$ &T&? *t

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének június 23-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. június 23-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Közművelődési megállapodás megkötése a Zrínyi klub üzemeltetésére

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Városfejlesztési és Városüzemeltetési Iroda Szám: 26.893/2014. Tisztelt Közgyűlés! Javaslat a VGÜ Nonprofit Kft. megbízási szerződésének módosítására

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2014. december 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a és a között létrejött vagyonkezelési szerződés módosítására Előterjesztő: Tóth József polgármester Előkészítő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. február 20-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: A Tiszavasvári, Ady E. u. 8. sz. alatti irodák Vasvári Pál Múzeum által

Részletesebben

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (ASSZISZTENSI FELADATOKRA)

MEGBÍZÁSI SZERZŐDÉS JÓVÁHAGYÁSA (ASSZISZTENSI FELADATOKRA) RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

SV. if?. :f:r.../2015. Javaslat a Salgótarján, Beszterce tér 1. (hrsz: 2695/2/A/10) szám alatti nem lakáscélú helyiség ingyenes használatba adására

SV. if?. :f:r.../2015. Javaslat a Salgótarján, Beszterce tér 1. (hrsz: 2695/2/A/10) szám alatti nem lakáscélú helyiség ingyenes használatba adására 14252921 S a lg ó Vagyon Kft. Salgótarján SV. if?. :f:r..../2015. Javaslat a Salgótarján, Beszterce tér 1. (hrsz: 2695/2/A/10) szám alatti nem lakáscélú helyiség ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés!

Részletesebben

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról

Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. Beszámoló a Dr. Vass Miklós Alapítvány számára megállapított támogatás felhasználásáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/213 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Dr. Vass Miklós

Részletesebben

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására

J a v a s l a t. az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására J a v a s l a t az Ózd, Piac út-sárli telep összekötő út és körforgalmi csomópont építése során kiváltott távhő vezetékek üzemeltetésbe adására Előterjesztő: Pénzügyi és Gazdasági Bizottság elnöke Előkészítő:

Részletesebben

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására

Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására 14254048 1425 4048 S algó Vagyon Kft. Salgótarján SV/3.784-2/2016. Javaslat a Rónafalui Művelődési Ház Rónafaluért Baráti Társaság részére történő ingyenes használatba adására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára

KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS. Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések meghozatalára Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162 KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat soroksári sváb tájházzal kapcsolatos döntések

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 20-i ülésére 9851-1/2016. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. december 20-i ülésére Tárgy Kerekegyházi Városgazdasági Nonprofit Kft Vállalkozási szerződésének módosítása

Részletesebben

TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására

TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 17. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Javaslat a kéményseprő-ipari közszolgáltatási szerződés módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére

Előterjesztés a Képviselő-testület február 18-án tartandó ülésére Előterjesztés a Képviselő-testület 2016. február 18-án tartandó ülésére Tárgy: Javaslat a Polgár Város Önkormányzata és a Polgári CSEMETE Szociális Szövetkezet között létrejött haszonkölcsön szerződés

Részletesebben

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról

Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Jaksa Zsoltné főelőadó Tárgy: Jelentés Kazincbarcika Városi Önkormányzat Képviselő-testülete lejárt határidejű határozatainak végrehajtásáról Tisztelt

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére

E l ő t e r j e s z t é s. a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés Alelnöke 6211/2006. E l ő t e r j e s z t é s a Megyei Közgyűlés 2006.február 17-i ülésére Tárgy: Megállapodás a Kiskőrösi Többcélú Kistérségi Társulással egyes kötelező megyei

Részletesebben

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/

RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/ RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia és Vargáné Fodor Rita

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - az INNOVO-PATAK Sárospataki Városfejlesztő

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 101/2017.

Az előterjesztés száma: 101/2017. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges, az előterjesztés nyilvános ülésen tárgyalható! Az előterjesztés száma: 101/2017. Decs nagyközség képviselő-testületének 2017. június 7. napján,

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal kötendő megállapodásról

ELŐTERJESZTÉS a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal kötendő megállapodásról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Pandur Erika ELŐTERJESZTÉS a Berettyóújfalui Szakképzési Centrummal kötendő megállapodásról 2013. január 1-jétől a közoktatási

Részletesebben

Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-ei soros ülésére

Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 25-ei soros ülésére ELŐTERJESZTÉS Alcsútdoboz Települési Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 25-ei soros ülésére Előterjesztés címe és tárgya: Döntés Cserna LajosGyörgy Alcsútdoboz, Szabadság u. 161. szám

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról

ELŐTERJESZTÉS. Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. Készítette: Gorzsás Anita ELŐTERJESZTÉS Halgazdálkodási jog ingyenes haszonbérbe adásáról Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

S V /.víla á -... 2015. Tisztelt Közgyűlés!

S V /.víla á -... 2015. Tisztelt Közgyűlés! 14252600 S algó Vagyon Kft. Salgótarján S V /.víla á -... 2015. Javaslat a Salgótarján, Tanács út 9/a. szám alatti (hrsz: 3918/1/A/108) helyiség Nagycsaládosok Nógrád Megyei Egyesületének történő ingyenes

Részletesebben

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170.

Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály Budapest, Grassalkovich út 170. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksári Polgármesteri Hivatal Vagyonkezelési Osztály 1239 Budapest, Grassalkovich út 170. KÉPVISELŐ - TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat a Vodafone Magyarország Zrt. és

Részletesebben

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

3. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Vargáné Fodor Rita Előterjeszti:Mezőfi

Részletesebben

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási

Tárgy: Az Eperjes és Nagytőke Község Önkormányzataival kötendő óvodai feladatellátási Szentes Város Jegyzőjétől 6600Szentes, Kossuth tér 6. Iktatószám: P-1570/2013 Témafelelős: Kovács Zsuzsa Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete Szentes Tisztelt Képviselő-testület! Tárgy: Az Eperjes

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület évi programjáról

ELŐTERJESZTÉS. Az Egészséges Biatorbágyért Közhasznú Egyesület évi programjáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/242, 244 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu ELŐTERJESZTÉS Az Egészséges Biatorbágyért

Részletesebben

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32)

PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) Fax: (06-32) PÁSZTÓ VÁROSI ÖNKORMÁNYZAT 3060 Pásztó, Kölcsey u. 35. (06-32) 460-753 Fax: (06-32) 460-918 E-mail: forum@paszto.hu Testületi napirend sorsz.: Bizottsági napirend sorsz.: Szám: 1-81/2018. Megtárgyalás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S 10. NAPIREND Ügyiratszám: 1 /545/2013. E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselő-testület 2013. június 28-i nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívott: Szín-Vonal Alapfokú

Részletesebben

Az előterjesztés száma: 140/2016.

Az előterjesztés száma: 140/2016. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Az előterjesztés nyílt ülésen tárgyalható. Az előterjesztés száma: 140/2016. Decs nagyközség képviselő-testületének 2016. szeptember 7. napján

Részletesebben

Siófok Város Önkormányzata Polgármester

Siófok Város Önkormányzata Polgármester Siófok Város Önkormányzata Polgármester 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Dr. Pavlek Tünde jegyző E L Ő T E R J E S Z

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere. Javaslat Szám: 50.362/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármestere Javaslat a Létesítmény és Sport Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság ügyvezető igazgatójának megválasztására Tisztelt Közgyűlés! Salgótarján

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. december 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2011. december 1-i ülésére Tárgy: Az Életfa Kulturális Alapítványnak Békés Város Önkormányzatával együttműködési megállapodás megkötésére irányuló kérelmének elbírálása Előkészítette: dr. Farkas László aljegyző Véleményező bizottság:

Részletesebben

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására.

Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű vagyonelemek tulajdonjogának térítésmentes átruházására. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának Polgármestere 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat önkormányzati beruházás keretében megvalósuló víziközmű

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 Nyílt ülésen tárgyalandó ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2017. március 29-i ülésére

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola térítésmentes uszodahasználati kérelméről

ELŐTERJESZTÉS. Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola térítésmentes uszodahasználati kérelméről ELŐTERJESZTÉS Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon és Általános Iskola térítésmentes uszodahasználati kérelméről 1. előterjesztés száma: 308 /2016. 2. Előterjesztést készítő személy neve: Kollár-Vincze Viktória

Részletesebben