127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évibeszámolójának elfogadására

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évibeszámolójának elfogadására"

Átírás

1 127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évibeszámolójának elfogadására Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság Véleményező polgármester x egyszerű nyílt ülés x Kült. Településrészi Önkormányzat alpolgármester jegyző minősített x zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő Szociális Bizottság Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság Telepf. Városgazd. és Közbizt. Bizottság x egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság x 2. Az elıterjesztésnek költségvetési kihatása (aláírás 2. pont): van(bevételi OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: tárgyi éven belüli éven túli 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet) nem, (elıirányzat módosítást igényel, a fedezet költségvetési rendelet melléklet sorról, a költségvetési rendelet melléklet. sorra történı módosítással biztosítható) 2.3. fedezet megjelölése összegszerően:..,-ft 3. Az elıterjesztés elfogadása elıtti társadalmi egyeztetésre vonatkozó tájékoztatás (aláírás 3. pont): május 26. Nemkerült lefolytatásra, felettes jogi szabályozás nem írja elı, Lefolytatásra került, a tervezet honlapon való közzétételének dátuma..év.hó..napján közzétételre került észrevétel érkezett / nem érkezett A borítólap kitöltésért felelıs személy(ek): Név: Beosztás: Aláírás 1. Hajdu Zsoltné Gazdálkodási Irodavezetı 2. 3.

2 127/2014. sz. elıterjesztés Pilis Város Polgármestere 2721 Pilis Kossuth Lajos út 47. Telefon: 29/ Fax: 29/ NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A normatív határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 20/2013. (VI.30.) sz. önkormányzati rendelete 37. l.) bekezdése alapjánminısített többségszükséges. ELİTERJESZTÉS a Képviselı-testület május 29-i. ülésére Tárgy:Javaslat a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi beszámolójának elfogadására. Tisztelt Képviselı-testület! Ezúton tájékoztatom a Tisztelt Képviselı-testületet, hogy Tóth Béla, a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetıje május 22. napján elkészítette a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi gazdálkodásáról szóló beszámoló anyagát. Mint Képviselı-testület elıtt is ismeretes, a Képviselı-testület által meghozott 16/2013. (III.7.) sz. önkormányzati határozatában a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi üzleti tervét - a közszolgáltatásokkal összefüggésben e Ft tervezett költséggel, e Ft tervezett árbevétellel, e Ft önkormányzati mőködési célú finanszírozással fogadta el. A Képviselı-testület a évi üzleti terv elfogadásával egyidejőleg, a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. létszámát 17fıben határozta meg.

3 Az alábbiakban részletézésre kerülnek, a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi üzleti tervének megvalósításához kapcsolódó, fıbb tartalmi elemek. A beszámolóban az egyes üzemeltetési költségek, a évi tényleges költségek és árbevételek kimutatása, összehasonlításra kerültek a évi tervezett költségekkel és árbevételekkel (a kimutatott költségek és árbevételek ÁFÁ-t nem tartalmaznak). I. A központi irányítás 2013.évi költségei és a költségekhez kapcsolódó tevékenységek: Az írásbeli beszámolóból megállapítható, hogy a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. központi irányítási költsége a évi üzleti tervben rögzítettek szerint tervszerően alakult. A központi irányítás évi e Ft tervezett költségébıl, ténylegesen e Ft került felhasználásra 100,9 %), melyben az anyagjellegő költségek a tervhez képest 11,2%-os túlköltés, míg a személyi jellegő költségeken 4,4%-os megtakarítás keletkezett. A központi irányítás évi tényleges költségei a Kft. a fı tevékenysége illetve a piac, a homokbánya a közterület a karbantartás, valamint a közmunkaprogram és a vállalkozás önköltségeinek arányában került megbontásra, melyet a beszámoló 2. oldalán található kimutatás foglal össze. II. A hulladékgazdálkodás évi beszámolója: A Gerje Forrás Nonprofit Kft. folyamatosan biztosította Pilis Város, Tápóság község Nyáregyházaközség területén, október 1-tıl Péteri Község, december 15-tıl Üllı Város területén a kommunális szilárdhulladék rendszeres és szervezett győjtése, szállítása, lerakóban történı elhelyezését. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft. Mind három település területére megszervezte a tavaszi lomtalanítást. Pilis Város közigazgatási területérıl 62 tonna illegálisan lerakott hulladék került összeszedésre és elszállításra a ceglédi hulladéklerakóba. A hulladékgazdálkodás évi tervezett összköltsége e Ft, amely ténylegesen e Ft(7,1% túlköltés) összegbenrealizálódott. Ezen belülmegállapítható, hogy a évi üzemi általános költségek a évi üzleti tervben rögzített ezer Ft hoz képest ezer forint tényleges költséggel realizálódott, amely 14,1%-os túlköltést mutat, továbbá e tevékenység központi irányításának költsége is 18,1 %-os túlköltést mutat a tervhez képest. Ugyanakkor az árbevétel tekintetében a hulladékgazdálkodás évi tervezett e Ft árbevételével szemben, e Ft összegben teljesült, amely 9,8 %-os többletbevételt jelent. A hulladékgazdálkodás évi eredményeként5.231 e Ft árbevételt realizált.

4 III. A piac üzemeltetésének évi beszámolója: A vizsgált idıszakban pilisi piac mőködésével kapcsolatos beruházás nem történt, a Kft biztosította a zavartalan mőködést. Bevezetésre került a kedd délutáni piaci nap,mely a lakosság érdeklıdését nem igazán keltette fel, áthelyezésre kerültek a fedett asztalok, ezzel biztosítva a piac további fejlıdését, valamint a kis csarnok áthelyezésével a kereskedıi helyek számát is növelni tudták.. Kialakításra került és megnyílt az ingyenes parkoló is. A piac üzemeltetésének évi tervezett üzemeltetési összköltsége e Ft, amely 8,9%- os túlköltéssel, ténylegesen e Ft összegben teljesült. A túlköltés anyagjellegő és személyi jellegő költségekbıl adódik. A pilisi piac üzemeltetésének évi tervezett e Ft árbevételébıl, e Ft teljesült, amely e Ftárbevételt eredményezett. IV. A homokbánya üzemeltetésének évi beszámolója: A homokbányával kapcsolatban év közepétıl szüneteltetési üzemi terv van érvényben. A homokbánya üzemeltetésének évi tervezett üzemeltetési összköltsége 910 e Ft, - amelyhez képest ténylegesen 618 e Ft összeg került felhasználására. A homokbánya üzemeltetésébıl, miután kitermelés nem folyik, évre nem keletkezett árbevételt, ígye tevékenység évben negatív eredménnyel, e Ft-tal zárt. V. Az önkormányzati közterületeken elvégzendı kötelezı feladatok évi beszámolója: A Gerje-Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetıje az írásbeli beszámoló 5. oldalán részletesen rögzítette a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. által a közterületen végzett feladatokat. Az Önkormányzat által meghatározott feladatokat a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. - a tervezett ütemterv alapján - a Polgármesteri Hivatallal egyeztetve végezte el. Az írásbeli beszámolóban is rögzítésre került, a közterület fenntartásának évi tervezett összköltsége, melybıl a géppark üzemeltetése a tervezett 2.770e Ft költsége helyett e Ft összegben realizálódott az adott idıszakban (12,2%)túlköltéssel teljesült. A Vágóhíd utcai telephely fenntartása a tervezett 330 e Ft hoz képest 162 e Ft-ba került. A gépek bérletével kapcsolatos évi bevétel összege: e Ft.

5 A közterületen végzett karbantartási és fenntartási munkálatok évi tényleges költsége e Ft volt, mely a évi e Ft tervhez képest mindössze 79% -os teljesülést mutat. VI. Közmunkaszervezés évi alakulása év január 1-tıl új feladatként jelentkezett, melyre e Ft költséget tervezett a Kft évben e tevékenységgel kapcsolatosan e Ft tényleges költség merült fel, amely 26,1 %-kal elmarad a tervezettıl. Tisztelt Képviselı-testület! Ezúton tájékoztatom T. Képviselı-testületet, hogy a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetıje a évi gazdálkodásáról szóló beszámolója 2.mellékletében a Gerje Forrás Nonprofit Kft. tevékenységének a évre vonatkozó költségeit és árbevételeit tevékenységekén mutatta ki, amelybıl összefoglalóan megállapítható, hogy a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi gazdálkodását e Ft éves összköltséggel, e Ft éves összbevétellel, eft eredménnyel zárta. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi üzleti tervének megvalósulásáról szóló beszámolójából megállapítható, hogy a Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi gazdálkodása kiegyensúlyozottnak tekinthetı. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évi üzleti tervének megvalósulásáról szóló beszámolóját elfogadásra javasolom a T. Képviselı-testület részére. A fentiekre hivatkozva, az alábbi határozati javaslatot terjesztem a T. Képviselı-testület tagjai elé: H a t ár o z a t i j a v a s l a t 1./ Pilis Város Önkormányzatának Képviselı-testület úgy dönt, hogy az általa alapított, Pilis Város Önkormányzata 100 %-ban tulajdonát képezı, a Gerje-Forrás Nonprofit Korlátolt

6 Felelısségő Társaság (székhely: 2721 Pilis, Rákóczi út 67.) évi üzleti tervének teljesítésérıl szóló a határozat mellékletét képezı írásbeli beszámolót a.) e Ft éves összköltséggel, b.) e Ft éves összbevétellel, c.) e Fteredménnyel elfogadja és jóváhagyja. 2./ A Képviselı-testület felkéri a polgármestert, hogy az 1./ pontban foglalt döntésrıl írásban értesítse Tóth Bélát, a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetıjét. Felelıs: Szabó Márton polgármester Határidı: azonnal, agerje-forrás Nonprofit Kft. (székhely: 2721 Pilis, Rákóczi út 67.) ügyvezetıjének, a felügyelı bizottsága elnökének, tagjainak, valamint a könyvvizsgálójának a döntésrıl történı értesítésre: a döntést követı 15 napon belül. Pilis, május 26. Szabó Márton polgármester Az elıterjesztés véleményezésére jogosult / illetékesa Képviselı-testület Pénzügyi Bizottsága, a Képviselı-testület Településfejlesztési és Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottsága. Az elıterjesztés benyújtásáról értesült: Tóth László jegyzı Az elıterjesztés mellékletei: 1. számú melléklet: Gerje- Forrás Nonprofit Kft évi beszámolója 2. számú melléklet: Gerje- Forrás Nonprofit Kft évi beszámoló összefoglaló táblázat. (kelt: május 22.). Az elıterjesztést készítette: Hajdu Zsoltné gazdálkodási irodavezetı Az elıterjesztés a szakmai követelményeknek megfelel:

7 Törvényességi záradék: Tóth László jegyzı) Az elıterjesztés megtárgyalásához a jogszabályi elıírásokon túl tanácskozási joggal meg kívánom hívni a) Rafael Oszkárt, a helyi Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, b) Sedró Jánost, a helyi Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat elnökét, c) Tóth Bélát, a Gerje-Forrás Nonprofit Kft. ügyvezetıjét, d) Hajdu Zsoltnét, a Gazdálkodási iroda vezetıjét,

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 239/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA A./2014. (XII.11.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 19/2014. (VIII.31.) sz. önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság 122/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 210/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat 18/2015. (V. 31.) számú önkormányzati rendelet módosítása 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 107/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 35/2013. (XII.13.) sz. önkormányzati rendelettel módosított 17/2015.(V.31.) sz. önkormányzati

Részletesebben

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester

Pilis, március 23. Szabó Márton polgármester 80/2012. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 191/2015. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2015. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

308/2011. számú elıterjesztés

308/2011. számú elıterjesztés 308/2011. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36.

Részletesebben

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés

BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés BIZOTTSÁGI ELİTERJESZTÉS 147/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 124/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA a./ Csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére. b./ Pilisi Játékország Óvoda Földgáz energia beszerzés szakmai támogatása tárgyú megbízási

Részletesebben

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 141/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat szóló önkormányzati rendelet megalkotására. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 3/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetést befolyásoló Képviselő-testületi

Részletesebben

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 236/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

1/2011. sz. elıterjesztés

1/2011. sz. elıterjesztés 1/2011. sz. elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelete 28. (7)

Részletesebben

../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről.

../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről. ../2014. SZ. ET. Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi pénzügyi tervének I. negyedévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 23/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság

Részletesebben

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság 35/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás a 2014. évi Adventi Vásár megrendezéséről 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 158/2016. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2016. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek a 2010. II. félévi

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax:

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1015-5/2012. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó

PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: , fax: M E G H Í V Ó PILIS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 2721 Pilis Kossuth L. u. 47. Tel.: 29-498-142, fax: 29-696-320 E-mail: hivatal@pilis.hu Szám: 1159-20/2011. M E G H Í V Ó Tisztelettel meghívom Pilis Város Önkormányzata Képviselı-testületének

Részletesebben

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz.

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz. 228/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 88/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Előterjesztés a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági projektjének megvalósítása tárgyában megindítandó közbeszerzési eljárásokról. 1. Előterjesztő

Részletesebben

62/2011. számú elıterjesztés

62/2011. számú elıterjesztés 62/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl

Jegyzıkönyv. Készült: Dömös Község Önkormányzat Képviselıtestületének június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jegyzıkönyv Készült: 2012. június 15-én megtartott rendkívüli ülésérıl Jelen vannak:pálmai József korelnök Csonka József Dr. Pálinkási Csaba Bartók László képviselık Dr. Szabó Attila jegyzı Jegyzıkönyvvezetı:

Részletesebben

15/2011. számú elıterjesztés

15/2011. számú elıterjesztés 15/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati rendelet 28. (7)

Részletesebben

241/2011. számú elıterjesztés

241/2011. számú elıterjesztés 241/2011. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36. (3)

Részletesebben

Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság Telepf. Városgazd. és Közbizt. Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság Telepf. Városgazd. és Közbizt. Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 116/2014. SZ. ET. Javaslat Pilis Város Önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló 22/2013. (VII.29.) sz. önkormányzati rendelet felülvizsgálatára 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati

Részletesebben

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják.

Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 10 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság, valamint a Pénzügyi Bizottság 2012. október 24-én 17 óra 10 perckor kezdettel megkezdett 17 óra 45 percig, majd 19 óra

Részletesebben

108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA

108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 4. sz. MÓDOSÍTÁS Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló, a 15/2016.(IX.30.) sz. önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Cigány Kisebbségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2010. május 18-án 14 óra 15 perckor megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Cigány Kisebbségi

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 116/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı Tárgy Kakas Béla polgármester Sándorfalva Város Önkormányzat költségvetésbıl közvetlenül támogatott civil szervezetek 2010. évi - Sándorfalvi

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 140/2017. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2017. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére

Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának február 11-i ülésére Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Tárgy: Javaslat a Szekszárd és Környéke Alapellátási és Szakosított Ellátási Társulás

Részletesebben

307/2010. számú elıterjesztés

307/2010. számú elıterjesztés 307/2010. számú elıterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselıtestület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) számú önkormányzati rendelet 28.

Részletesebben

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t

28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t 28/2003. (III.12.) sz. önk. h a t á r o z a t az Európai Uniós, Regionális Bizottság elıterjesztése az EU-s Hozományra vonatkozóan c. elıterjesztést zárt ülésen tárgyalja, mivel annak nyilvános ülésen

Részletesebben

H A T Á R O Z A T O K

H A T Á R O Z A T O K H A T Á R O Z A T O K amely készült a Kulturális, Oktatási, Sport és Kommunikációs Bizottság 2014. január 23.-án 17 óra 20 perces kezdettel, a Pilisi Polgármesteri Hivatal (2721 Pilis, Kossuth Lajos út.

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı Tárgy Kakas Béla polgármester Sándorfalva Város Önkormányzat költségvetésbıl közvetlenül támogatott civil szervezetek 2013. évi - Polgárır

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. H Tel.: 47/ , Fax.: 47/

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. H Tel.: 47/ , Fax.: 47/ SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL Sárospatak, Kossuth út 44. H-3950. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404. Ügyfélfogadás ideje: Hétfı, szerda: 8-12 és 13-16 óráig, péntek: 8-12 óráig ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014.

ELŐTERJESZTÉS. a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére. Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója, 2014. Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 107/2014. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2014. május 15-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2013. évi beszámolója,

Részletesebben

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester ELİTERJESZTÉS Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Települési szilárdhulladék gazdálkodási rendszerek továbbfejlesztése tárgyú KEOP 1.1.1/B pályázattal

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 201/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAP Pilisi Játékország Óvoda intézményvezetőjének nyugdíjazási kérelme 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Képviselı-testület 2014. II. félévi

Részletesebben

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS:

ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére VÉLEMÉNY, MEGJEGYZÉS: ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2012. január 17-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Gondozási

Részletesebben

Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére

Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsának 2015. február 11-i ülésére Tárgy: Javaslat az Alisca Rekultivációs Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás 2015.

Részletesebben

Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl

Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat évi költségvetésérıl Bózsva község Önkormányzatának 1 /2011. (II. 15 ) számú rendelete az önkormányzat 2011. évi költségvetésérıl Bózsva Községi önkormányzat képviselı-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S Sárospataki Közszolgáltatási Nonprofit KFT 3950 Sárospatak Kossuth út 44 Telefon: 06-47/312-069 Fax: 511-310 SÁROSPATAK VÁROS KÉPVISELİ-TESTÜLETE E L İ T E R J E S Z T É S Tisztelt Képviselı - Testület!

Részletesebben

M E G H Í V Ó október 18. (kedd) napjára du órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s

M E G H Í V Ó október 18. (kedd) napjára du órára összehívom, melyre Önt tisztelettel meghívom. I. N y i l v á n o s ü l é s BALMAZÚJVÁROS VÁROS POLGÁRMESTERE M E G H Í V Ó Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselı-testületének Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2010. (XI. 25.) sz. rendelete 4. (4) bekezdése alapján

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v 1. /2011. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. január 31-én (hétfın) 14: 00 órakor tartott ülésérıl. Jelen vannak: Tóth Ferenc polgármester Fehér István

Részletesebben

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76.

Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. Dunabogdány Község Polgármesteri Hivatala 2023 Dunabogdány, Kossuth L. u. 76. JEGYZİKÖNYV DUNABOGDÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 2012. ÁPRILIS 23-ÁN MEGTARTOTT ÜLÉSÉRİL Jegyzıkönyv Dunabogdány

Részletesebben

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére

Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének március 21-i ülésére . Elıterjesztés Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2014. március 21-i ülésére Tárgy: A Lajosmizsei Közös Önkormányzati Hivatal alapító okiratának módosítása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl

Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata évi költségvetésérıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010. (II.26.) KT rendelete Sajószentpéter Város Önkormányzata 2010. évi költségvetésérıl Sajószentpéter Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 312 MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Költségvetési Elszámoló Szervezet alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS évi költségvetési rendeletének tervezetérıl.

FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS évi költségvetési rendeletének tervezetérıl. Dr. Cseke László kamarai tag könyvvizsgáló, engedély szám: 001430. 7400 Kaposvár, Kazinczy F. u. 36. tel/fax:82-427-456, 06-30-288-54-23, e-mail:kondit@t-online.hu FÜGGETLEN KÖNYVVIZSGÁLÓI VÉLEMÉNY SZEKSZÁRD

Részletesebben

298/2010. számú elıterjesztés

298/2010. számú elıterjesztés 298/2010. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. önkormányzati

Részletesebben

ÖSSZESÍTETT GAZDÁLKODÁSI ADATOK

ÖSSZESÍTETT GAZDÁLKODÁSI ADATOK .../2013. sz. előterjesztés A határozati javaslat elfogadásához a Képviselő-testület Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 20/2013. (VI.30.) sz. önkormányzati rendelete 37. i. pontja alapján minősített

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlése Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottságától Tárgy: Beszámoló a Kulturális, Egyházügyi, Közmővelıdési és Idegenforgalmi Bizottság 2012. november

Részletesebben

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9. számú nyílt ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Készült: Kisbágyon Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. június 27-én megtartott nyilvános

Részletesebben

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli)

M E G H Í V Ó. N a p i r e n d : Elıadó: 1./ Helyszíni törvényességi ellenırzés megállapításainak Bózsóné Dr. megtárgyalása (írásbeli) Községi Önkormányzat P o l g á r m e s t e r e Kıtelek, Szabadság út 1. szám M E G H Í V Ó Kıtelek Községi Önkormányzat Képviselıtestülete 2011. január 24-én (hétfı) délután 14 órakor ülést tart, melyre

Részletesebben

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet 6.mellékle K511 sora)

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet 6.mellékle K511 sora) 89/2014. SZ. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati Nyilvánosság Véleményező arány polgármester egyszerű x nyílt ülés x Kült. Településrészi

Részletesebben

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják.

HATÁROZATOK. Jegyzıkönyv rögzíti, hogy a két Bizottság elnöke a bizottságok rendes, együttes, nyílt valamint zárt ülését 17 óra 50 perckor megnyitják. HATÁROZATOK a Településfejlesztési, Városgazdálkodási és Közbiztonsági Bizottság valamint Pénzügyi Bizottság 2013. május 27-én, 17 óra 50 perctıl kezdıdıen megtartott nyilvános és rendes, valamint zárt

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 31-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének május 31-i ülésére Elıterjesztés 13. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. május 31-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata 2012. évi közbeszerzési tervének módosítása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétől

Sárospatak Város Polgármesterétől Sárospatak Város Polgármesterétől 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselő-testületnek - a Képviselő-testület 2015. I. félévi

Részletesebben

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet.

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet. 29/2016 SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének II. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetési rendelet megalkotására és elfogadására.

Részletesebben

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére

Elıterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének szeptember 24-i ülésére Elıterjesztés 16. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: Belvízvédelmi rendszer fejlesztésével kapcsolatos pályázat lezárása Az elıterjesztést készítette:

Részletesebben

Kiegészítés a 37/2010. sz. elıterjesztéshez

Kiegészítés a 37/2010. sz. elıterjesztéshez Kiegészítés a 37/2010. sz. elıterjesztéshez A határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló többször módosított 7/2006. (IV.14.) sz. rendelete 28. (7)

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 8/2007. (IV.05.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló, a 23/2006.

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA JAVASLAT. Polgármester. Testületi ülés időpontja: május 18.

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA JAVASLAT. Polgármester. Testületi ülés időpontja: május 18. BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Polgármester JAVASLAT A 768/2009.(XI.24.) Kt. számú határozat módosítására Készítette: Kiss István OSZI igazgató Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

Okt., Kult. és Sport Bizottság Fejlesztési Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság

Okt., Kult. és Sport Bizottság Fejlesztési Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság 102/2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA I. Az egészségügy (4. sz. háziorvosi körzet, védőnői szolgálat, szakellátások) 2016. évi beszámolója, tájékoztatója II. szándéknyilatkozat a 4. sz. háziorvosi körzet

Részletesebben

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı

Kutasiné Nagy Katalin sk. jegyzı 8. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. március 1-i rendkívüli ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Polgármesteri Hivatala Alapító Okiratának felülvizsgálata Az elıterjesztést

Részletesebben

(2) A Képviselıtestület a kötségvetés fıısszegén belül a kiemelt elıirányzatainak módosított összegét az alábbiakban határozza meg:

(2) A Képviselıtestület a kötségvetés fıısszegén belül a kiemelt elıirányzatainak módosított összegét az alábbiakban határozza meg: Nógrád Község Önkormányzata Képviselı-testületének 5/2015. (IV. 30.) önkormányzati rendelete a Nógrád község 2014. évi költségvetésérıl szóló 3/2014. (II. 25.) önkormányzati rendelet módosításáról Nógrád

Részletesebben

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület!

Elıterjesztés. Tárgy: A képviselı-testület évi munkaterve. Tisztelt Képviselı-testület! Elıterjesztés Tárgy: A képviselı-testület 2015. évi munkaterve Tisztelt Képviselı-testület! Tengelic Község Önkormányzata Képviselı-testületének az önkormányzat és szervei szervezeti és mőködési szabályzatáról

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Gondozási Központ

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v J e g y z ı k ö n y v Készült: Magyargécben a Községi Önkormányzat Képviselı-testületének, valamint az Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottságának 2011. november 29-i együttes ülésérıl. Jelen vannak:

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ME 01 Minıségirányítási Eljárás 1. melléklet ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: Vecsés Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2011. június 28-i ülésére ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: Javaslat a Kisfaludy

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 21-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 21-i ülésére Elıterjesztés 6. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. március 21-i ülésére Tárgy: I.) Tájékoztatás a 2012. évi temetı üzemeltetéssel összefüggı bevételek és kiadások alakulásáról

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 29/2008. (XI.05.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 29/2008. (XI.05.) sz. önkormányzati rendelete 1 PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének Hatályba lépés napja: Az önkormányzati rendelet 2008. november 15. napján lép hatályba. Ezen önkormányzati rendelet a helyben szokásos eszközökkel közzétéve

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket.

Kajdi István polgármester javaslatot tesz az alábbi napirendi pontok megtárgyalására. Jegyzıkönyv hitelesítıknek felkéri a polgármestereket. Körjegyzıség 8452 Halimba, Petıfi S. u. 16. Tel./fax: 88/237-003. 503-420. Szám: 3-7 / 2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Taliándörögd Község Önkormányzata Képviselı-testülete, Kapolcs Község Önkormányzata

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 18-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET június 18-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 116/4/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐTESTÜLET 2015. június 18-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Előzetesen tárgyalja: Módosító

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 102 MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. (.) önkormányzati rendelete a lakások és egyéb építmények építéséhez, kialakításához

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 29-i ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L Ő T E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület június 29-i ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 155/2010.(VI.29.) sz. előterjesztés E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2010. június 29-i ülésére Tárgy: Készítette: Egyeztetve: Ellenőrizte: Látta:

Részletesebben

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ

ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ELİLAP AZ ELİTERJESZTÉSEKHEZ ÜLÉS IDİPONTJA: ELİTERJESZTÉS TÁRGYA: AZ ELİTERJESZTİ NEVE: A Képviselı-testület 2012. január 17-i ülése Javaslat a helyi közlekedés útvonalának és menetrendjének elfogadására

Részletesebben

J e g y z ı k ö n y v

J e g y z ı k ö n y v lkunbaracs Község Önkormányzatának Képviselı-testülete 4. /2012. J e g y z ı k ö n y v Készült: Kunbaracs Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. június 27-én (szerdán) 15: 00 órakor tartott

Részletesebben

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. január 19-i ülésére

Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. január 19-i ülésére Elıterjesztés 1. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2012. január 19-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Viziközmő-társulattal kapcsolatos döntések Az elıterjesztést készítette: Dodonka Csaba

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 7.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 7.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzat ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2017. szeptember 7.-i ülésére Iktató szám: 202/2017. Tárgy: Beszámoló a Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros

Részletesebben

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének március 23-i ülésére

Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének március 23-i ülésére 3. Elıterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének 2011. március 23-i ülésére Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselı-testületének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a hulladékkezelési

Részletesebben

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására

Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési Stratégia (ITS) elfogadására Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának P O L G Á R M E S T E R E 1239 Budapest, Grassalkovich út 162. KÉPVISELŐ-TESTÜLETI ELŐTERJESZTÉS Javaslat kerületi Integrált Településfejlesztési

Részletesebben

J E G Y Z İ K Ö N Y V

J E G Y Z İ K Ö N Y V 1 J E G Y Z İ K Ö N Y V Pilis Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat Képviselı-testületének 2009. február 11-én 14.30 órai kezdettel megtartott nyilvános és rendes ülésérıl. Jelen vannak: Pilis Város Szlovák

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 98 MELLÉKLET: - TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének /2011. ( ) önkormányzati rendelete a helyi környezetvédelmi alap létrehozásáról, az alappal való

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 16-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET május 16-i ülésére Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám:95 /2013. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2013. május 16-i ülésére Tárgy: Önkormányzati gazdasági társaságok 2012. évi beszámolója,

Részletesebben

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére

Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének november 21-i ülésére Előterjesztés Felsőlajos Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. november 21-i ülésére Tárgy: Tájékoztatás a Duna-Tisza Köze hulladékgazdálkodása jövőjéről Szándéknyilatkozat a Duna-Tisza Közi

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 295. MELLÉKLET: 1 TÁRGY: Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata közgyőlésének /2013. ( ) önkormányzati rendelete a helyi közutak nem közlekedési célú igénybevételérıl szóló

Részletesebben

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége.

intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet alkot a Helyi Kisebbségi Önkormányzat igazgatási tevékenysége. Dunabogdány Község Önkormányzata Képviselı-testületének 7/2011. (II.22.) önkormányzati rendelete a 2011. évi önkormányzati költségvetésrıl intézmények. (4) A Polgármesteri Hivatal költségvetésében alcímet

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 120. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Városi Bölcsıde alapító okiratának módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2009.

Részletesebben