NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2006.(IV. 26.) számú. h a t á r o z a t a

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 83/2006.(IV. 26.) számú. h a t á r o z a t a"

Átírás

1 NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 83/2006.(IV. 26.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város évi környezetvédelmi cselekvési tervében szereplő feladatok teljesítéséről és a évre vonatkozó terv jóváhagyásáról A Közgyűlés 1. Nyíregyháza Környezetvédelmi Programjához készített évi cselekvési tervének beszámolóját elfogadja és a évre vonatkozó tervet jóváhagyja. 2. Utasítja a Környezetvédelemért felelős Tanácsnokot lássa el a feladatok végrehajtásának felügyeletét. 3. Utasítja a Környezetvédelmi Tanácsnokot gondoskodjon a évi beszámoló és a évi cselekvési terv elkészítéséről. Felelős: Felbermann Endre, Környezetvédelmi Tanácsnok k.m.f. Csabai Lászlóné polgármester Dr. Szemán Sándor jegyző A határozatot kapják: 1./ A Közgyűlés tagjai 2./ A jegyző és a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői 3./ Felbermann Endre Környezetvédelmi Tanácsnok

2 BESZÁMOLÓ A Környezetvédelmi Cselekvési Terv évi feladatairól 1. A évi Környezetvédelmi Alapból finanszírozott feladatokat a évi Környezetvédelmi Cselekvési Terv tartalmazta. A Környezetvédelmi Alapból támogatott lényeges fejlesztések, programok az alábbiak voltak: Szelektív hulladékgyűjtés bevezetése középfokú intézményekben 8000eFt (hiv.: beszámoló 10. pontja) Környezeti neveléshez kapcsolódó eszközbeszerzés 2000eFt (hiv.: beszámoló 11. pontja) Környezetvédelmet és a szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő programok, rendezvények, pályázati akciók támogatása 800eFt (hiv.: beszámoló 13. pontja) Igrice mocsár kezelése 700eFt (hiv.: beszámoló 24. pontja) Bujtos tanulmányterv készítése 300eFt (hiv.: beszámoló 25. pontja) Környezetvédelmi információs rendszer megjelenítése a nyiregyháza.hu honlapon 200eFt (hiv.: beszámoló 12. pontja) A évi környezetvédelmi Alapból tervezett kiadások: Gyerekeknek szóló pályázat környezetvédelem témakörében 500 eft (hiv.: tábl: 70. pontja) Környezeti nevelés támogatása pályázat 3000 eft (hiv.: tábl: 11. pontja) Szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő akciók 1000 eft (hiv.: tábl: pontjai) Lakossági veszélyes hulladékgyűjtés 2000 eft (hiv.: tábl: 67. pontja) Illegális hulladék felszámolása 2000 eft (hiv.: tábl: 53. pontja) Interreg pályázat, pályázati önerő 4000 eft (hiv.: tábl: 52. pontja) Rendezvények, PR, jeles napok 800 eft (hiv.: tábl: 13. pontja) Hulladék-kommandó működési költségének támogatása 500 eft (hiv.: tábl: 54. pontja) Környezetvédelmi adatbázis frissítése a város honlapján, éves környezet állapot értékelés 1500 eft (hiv.: tábl: 55. pontja) Szelektív hulladékgyűjtő sziget környezetének esztékiai kialakítása, ötlet és tervpályázat 1000 eft (hiv.: tábl: 57. pontja) Igrice-mocsár fenntartása, kezelése 700 eft (hiv.: tábl: 24. pontja) évi pályázati támogatás, áthúzódó kifizetése 739 eft (hiv.: tábl: 11. pontja) 2. Nyíregyháza város közigazgatási határán belül fekvő természetileg értékes területek védetté nyilvánítása A védelemre javasolt 5 területünk szakhatósági egyeztetése még nem fejeződött be. A Hortobágyi Nemzeti Park a Kisteleki rétet ex-lege védettségre javasolja, ez a folyamat is lassítja a helyi programunkat. Az E-Misszió Egyesület igen fontos EU-LIFE programban vesz részt, mely program minden szakemberét leköti. A program befejezése után az egyesület a védetté nyilvánítást tovább kívánja folytatni.

3 3. Nyíregyháza város évben Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus Kertjének Trópusi vízi haszonnövények bemutató ház építése című CÉDE pályázatot nyújtott be, mely pályázat támogatást nyert. A Főiskola lebonyolításában megvalósuló létesítmény támogatási szerződéséhez a szükséges dokumentumokat a Megyei Fejlesztési Ügynökség Kht. részére megküldtük. A Főiskolával a megvalósításra vonatkozó megállapodást elkészítettük, amely alapján a beruházás pénzügyi fedezete év I. félévében átadásra került. A létesítmény ünnepélyes átadására augusztus 25-én került sor. A használatbavételi engedély beszerzése folyamatban van. 4. A Közgyűlés az 55/2005. (III. 30.) sz. határozatával bruttó eft beruházási összköltség mellett jóváhagyta a nyíregyházi állatparkban megvalósítandó Elefántház és Elefánt bemutató építése beruházást, amelyhez a Megyei Területfejlesztési Tanácstól eft összegű, csak 2006-ban igénybe vehető HÖF támogatást nyert az Önkormányzat. A beruházást keretátadás révén az Állatpark Kht. valósítja meg. A létesítmény kivitelezésére kiírt nyílt közbeszerzési eljárás nyertese a Nyírép Kft. lett. A kivitelezési munkálatok szeptember 12-én megkezdődtek. A műszaki átadás az időjárás függvényében I. II. negyedévében várható. 5. Panel pályázatok beadása, bonyolítása a lakóépületek energiatakarékos felújításának támogatása évben 27 épület 1129 lakásának felújítása befejeződött, évben áthúzódó 18 épület 677 lakása, előkészületben 43 épület 1977 lakása. 6. Nyitás program A program keretében a szekunder oldali fűtési rendszer részleges rekonstrukciójához nyújtunk segítséget, lehetőséget teremtve ezáltal az energiatakarékosságra és a hőfelhasználással arányos fűtési költség fizetésére. A távfűtéssel ellátott lakásból 2005-ben több mint 1000 csatlakozott programunkhoz, így már mintegy lakásban valósulhat meg az energia- és költségtakarékos fűtés. 7. Távfűtési alapvezeték rekonstrukciója Éves rendszerességgel tervezzük egyes szakaszok felújítását, de sokszor a tervtől eltérve a nem várt hibák helyszínein kell vezetékcserét végrehajtanunk. Figyelemmel kísérve a gerinc műszaki állapotát az elmúlt évben is több helyen oldottuk meg a régi acélcsövek új, korszerű műanyag vezetékkel történő helyettesítését. Kiemelt feladatunk volt a 2005-ös évre, hogy a Megyei Könyvtár felújítása során nem a régi vezetéket cseréltük ki, hanem új nyomvonalon új, előszigetelt primer vezetéket építettünk ki egy 7, 2 millió forintos beruházás keretében. 8. Integrált minőség- és környezetirányítási rendszer működtetése Társaságunk 2001-ben sikeresen bevezette, és azóta eredményesen működteti az ISO 9001-es minőségirányítási rendszert, amit 2004-ben kibővítettünk az ISO es környezetirányítási rendszerrel, s azóta a két rendszert egymással integrálva működtetjük és tartjuk fenn. A 2005-ös évben sikeres bevezettük a módosított környezetvédelmi szabványt, az ISO 14001:2004-et.

4 9. Önkormányzati intézmények energetikai rekonstrukciója Tevékenységünk során közel száz intézmény fűtési rendszerét vizsgáltuk meg és mértük fel energetikai sajátosságait az alkalmazott technológia figyelembevételével, fényt derítve az esetleges hiányosságokra, a hatékony, mégis energiatakarékos fűtés megvalósításának lehetőségeire. Több intézményben sikerült az elmúlt évben villamos korszerűsítést végrehajtanunk korszerű és energiatakarékos szivattyúk beépítésével, illetve villamos felújítással. Megvalósítottuk továbbá a Petőfi Sándor Általános Iskola kazánházi technológiájának teljes felújítását is. 10. Nyíregyháza környezetvédelmi állapotának javítására elkülönített Települési Környezetvédelmi Alapból évben e Ft-os keretösszeg állt rendelkezésre szétosztható pályázati keretként. Szelektív hulladékgyűjtés bevezetése Nyíregyháza Megyei Jogú Város középfokú intézményeiben címmel. Pályázati önerő a pályázathoz nem volt szükséges, 100 %-os támogatásban részesültek az intézmények. Egy pályázó Ft értékű eszköztámogatásban részesült. Nyertes pályázóknak az Önkormányzat és a által beszerzett eszközök, szelektív hulladékgyűjtő edényzetek kerültek átadásra, ezáltal tudjuk biztosítani a begyűjtő rendszerbe illeszkedő egységes edényzeteket szeptember óra beérkezési határidőig 13 intézmény nyújtotta be pályázatát. A beérkezett 13 pályázó által igényelt összes költség: Ft Az intézmények által évben megigényelt pályázati összeg kevesebb volt, mint az erre a célra rendelkezésre álló keretösszeg. A középfokú intézmények közül többen nem használták ki a pályázati lehetőséget, így a keretből megmaradt forint, amelyet az önkormányzathoz tartozó, polgármesteri hivatal épületén kívüli szervezeti egységekben a szelektív hulladékgyűjtés technikai feltételeinek kialakítására fordítottuk a Városüzemeltetési Bizottság jóváhagyásával. 11. Környezetvédelmi oktatás, környezeti nevelés fejlesztése és hozzá kapcsolódó eszközbeszerzés címü pályázati kiírásra 24 db pályázat érkezett. A pályázók által igényelt támogatás teljes összege 4.427,- eft volt, a rendelkezésre álló keretösszegünk 2.000,- eft. A pályázatok előzetes elbírálásában 3 tagú zsűri a Környezetvédelmi Tanácsnok, a Városüzemeltetési Bizottság elnöke és a környezetvédelmi referens vett részt, majd a Városüzemeltetési Bizottság hagyta jóvá. A pályázatok elbírálásánál prioritási szempontként jelöltük meg azokat a pályázatokat, ahol olyan eszközök beszerzésére kérték a támogatást, amelyek a gyermekek környezetvédelmi ismereteinek fejlesztését közvetlenül segítik. A 24 db pályázatból 12 db pályázatot tudtunk a maximálisan kért vagy részösszegű támogatással jutalmazni, összesen 2.000,- eft értékben. 12. Nyíregyháza Megyei Jogú Város környezetvédelmi logójának megtervezésére, elkészítésére pályázati felhívást hírdettünk a 2004.évi környezetvédelmi világnapon.

5 A két alkalommal is meghirdetett logó pályázatot a beérkező pályamunkák nem megfelelősége miatt a szakmai zsűri mindkét alkalommal eredménytelennek nyilvánította. A pályázó általános iskolai tanulókat és a művészeti szakközépiskola diákjait külön jutalmazásban részesítettük munkájuk elismeréseként. A logó pályázatot 2005-ben terveztük megismételni, de miután a város városi logo pályázatát meghirdette, feleslegesnek tartottuk egy másik logo használatát, hiszen a városi logonak is van egyfajta környezetvédelmi szimbóluma. Az erre a feladatra tervezett keretösszeget a Városüzemeltetési Bizottság egyetértését követően a nyíregyházi környezetvédelmi információs rendszer városi honlapon való megjelenítésére használtuk fel. 13. A környezetvédelemhez kapcsolódó rendezvények, jeles napok alkalmával több rendezvényt szerveztünk, illetve szponzoráltunk április Hulladékért virágot akció május 17. Gyűjts, lapíts, utazz italos kartondoboz gyűjtő akció eredményhirdetése június 5. Hulladékért ajándék akció a hulladékudvaron a Környezetvédelmi Világnap alkalmával május 26. Játékos road-showt szerveztünk a Bem József általános iskola udvarán a városi általános iskoláknak, ahol a hulladék szelektív gyűjtéséről és annak fontosságáról játékos formában ismerkedhettek a gyerekek. A rendezvény a Zanzibár és a Vénusz együttes koncertjével zárult szeptember Gyűjtsünk szelektíven Nyíregyháza MJV, a Városüzemeltetési Kht és az Öko Pannon Kht. közös kiadványának megjelentetése és eljuttatása a város lakosságához szeptember Autómentes nap rendezvények a Kossuth téren október 2. italos kartondoboz gyűjtő akció meghirdetése november Környezetvédelmi pályázat meghirdetése gyerekeknek november 22. Szelektív hulladékgyűjtés oktatónap megrendezése tanároknak A médián keresztül biztosítjuk a folyamatos lakossági tájékoztatást környezetvédelmi témákban. Tájékoztattuk a lakosságot az éves Környezetvédelmi Cselekvési Program feladatairól, a Környezetvédelmi Alap felhasználásáról, intézményi és gyerekpályázati lehetőségekről, pályázatok eredményeiről, ünnepélyes díjátadásokról, illegális hulladéklerakókról és felszámolásukról, a szelektív hulladékgyűjtés lehetőségeiről, rendezvényekről. Fontosnak tartjuk, hogy a lakossághoz minden információ eljusson városunk, közvetlen környezetünk állapotával és védelmével kapcsolatosan. 14. Környezetszennyező, illegális tevékenységek bejelentésének kivizsgálása Környezetszennyező, illegális tevékenységek bejelentésének kivizsgálása és a szükséges hatósági intézkedések folyamatosan megtörténnek évben 8 db hulladék, 3 db szennyvíz bejelentés kapcsán foganatosítottunk intézkedést évben is a Hatósági és Építésügyi Iroda hatáskörében eljárva folyamatosan intézkedni fog a bejelentések kivizsgálására.

6 15. Parlagfűvel kapcsolatos lakossági bejelentések kivizsgálása és a szükséges hatósági intézkedés Kiemelt feladatnak tekintettük esetben vettünk fel jegyzőkönyvet parlagfűvel szennyezett területről. Ezek döntően a magán ingatlanok előtti, a tulajdonos (bérlő, használó), felelősségi körébe tartozó közterületek, valamint önkormányzati hatáskörbe tartozó területek voltak. Felszólításainknak a lakosság döntő hányada határidőn belül eleget tett. Különösen a felderítő munkákban és a területek beazonosításában szorosan együttműködtünk a Városüzemeltetési KHT Parlagfű Csoportjával. 16. Környezetvédelmi pályázatok készítése, készíttetése Környezetvédelmi témában 2005-es évben az alábbi pályázatok készültek: - Nyíregyháza borbányai bezárt hulladéklerakó kármentesítési és rehabilitációs terveinek elkészítése Interreg pályázat Projektköltség: 24750eFt - Speciális hulladékgyűjtő, szállító jármű beszerzés Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács DEC-TEHU pályázat Projektköltség: 38625eFt 17. Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás feladatainak ellátása, szervezése a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hulladékgazdálkodási rendszer részeként A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Települési Szilárd Hulladékgazdálkodási Program Kohéziós Alap pályázat júniusában lett megküldve Brüsszelnek, a támogatási döntés án született meg. A Kohéziós Alap pályázati programról és a hozzá kapcsolódó tervezésekről folyamatos tájékoztatást adtunk a Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulást alkotó 72 Önkormányzat részére és koordináltuk az építési engedélyes, felülvizsgálati és rekultivációs tervekhez szükséges dokumentumok beszerzését. 18. Szennyvíz bekötő vezeték rekonstrukciója A 60-as és 70-esévekben épített beton bekötő vezetékek műszaki állapota rossz, nem vízzáróak, gyökerekkel benőttek. Ez az állapot gyakran okoz dugulást, amit rendszeresen tisztítani kell. A bekötő vezeték rekonstrukciójával ez az állapot megszüntethető. A konkrét helyeket tervünkben nem határozzuk meg, a hibaelhárítási tapasztalatok alapján fogjuk a rekonstrukció alá vont területeket kijelölni. 19. Szennyvíz átemelők kapcsolószekrényinek cseréje Az átemelők elektromos szekrényei folyamatosa elavulnak, amit az agresszív környezet is elősegít. A szekrények állapotának helyreállítása sem fokozott karbantartással, sem felújítással nem biztosítható gazdaságosan, ezért a szekrényeket ki kell cserélni. A feladatot az alábbi átemelőknél tervezzük végrehajtani: Nyíregyháza Fazekas J. tér, Kassa u., Derű u., Igrice u., Nyírszőlős Csősz u., Vasút u., Szegély u.

7 20. Tanulmányterv elkészítése Tanulmányterv készült, amely felméri a távlati szennyvízterhelést, figyelembe véve a város teljes csatornaellátottságát és a várható vagy remélt életszínvonal emelkedésével együtt járó egy főre eső többlet vízfogyasztást. A tanulmánytervben kerül meghatározásra, hogy milyen kapacitás kiépítése indokolt és hogy a többlet kapacitás a II. számú szennyvíztisztító telep korszerűsítését követő ismételt üzembe helyezésével vagy bővítésével hogyan biztosítható. 21. Sóstó élményfürdő szennyvíz elvezetése Az Élményfürdő szennyvíz elevezetése komplex feladat volt, mely az alábbi részekből tevődött össze: Új, mintegy fm hosszú, DN 300 PE szennyvíz nyomóvezeték megépítése a Tölgyes utcai (Szociális Otthon) átemelőtől az I. számú szennyvíztisztító telepig A Tölgyes utcai átemelő teljes rekonstrukciója, beleértve az átemelő építési, gépészeti erősáramú és irányítástechnikai rekonstrukcióját, a többlet szennyvíz terhelés figyelembe vételével Az Élményfürdő átemelője és a befogadó Sóstói úti csatorna közötti szennyvíz nyomóvezeték megépítése A nevezett műszaki feladatok határidőre megvalósultak, és biztosítják nem csak az Élményfürdő, hanem Sóstó területének a biztonságos elvezetését is. 22. A Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás Társulási Megállapodása alapján a társult Önkormányzatok lakosságszámuknak megfelelően évente működési hozzájárulást fizettek a Társulásnak 2005 évre. A évi működési hozzájárulást terveztük az év eleji költségvetésben, de később született döntés alapján, - a Társulás megszűnése miatt -, az önkormányzatoknak nem kell befizetni. 23. Biomonitoring rendszer további működtetése, laborvizsgálatok A rendszerben újabb fákat ültettünk közterületre, elvégeztettük a fák levelére rakódott porhoz kötött szennyezőanyagok laboratóriumi vizsgálatát. A vizsgálat eredményeként elkészült a város légszennyezettségi térképe. 24. Igrice mocsár kezelése, fenntartása A védett Igrice mocsár kezelését, fenntartását a Felső Tisza Alapítvány végzi. Folyamatosan járőröznek a területen, elvégzik a szükséges kaszálásokat, takarításokat, a műtárgyak karbantartását és javítását. Rendszeresen szerveznek a területen óvodás és iskolás csoportok részére látogatást, akik szakember vezetésével járják be a mocsarat és ismerik meg az ottani élővilágot. 25. A városligetként működő Bujtos infrastruktúrája nincs kellő szinten kiépítve. Az ide érkező cirkusznak, a majálisnak, a különböző rendezvényeknek állandó szüksége van áramra, ivóvízre, szennyvízcsatlakozásra. Megtervezésükre tanulmányterv készült.

8 26. Bujtos infrastruktúra fejlesztése A rendelkezésre álló anyagi keretből ivóvíz- és szennyvízvezeték épült, a szabadtéri színpadot árammal láttuk el. Új WC is helyet kapott a területen. 27. DEC-TEHU pályázati támogatással a hatályos jogszabályokban meghatározott hulladékudvar kiépítése valósult meg év végére a Korányi F. utcán. A beruházás összege 47413e Ft, mely tartalmazta a terület csapadék és szennyvíz elvezetésének kiépítését, térburkolását, a hulladékok gyűjtéséhez, tárolásához szükséges edényzetek beszerzését, fedett tárolórészek kialakítását. Közbeszerzési eljárás eredményeként az építési beruházást a Nyír-Flop Kft. végezte, az edényzeteket az AVERMANN Kft. szállította. A pénzügyi kifizetés megtörtént, a pályázat elszámolását megküldtük a támogató felé. 28. Nyíregyházán a több mint 150 kialakított gyűjtőszigeten keletkező, valamint a családi házaknál elkülönített szelektíven gyűjtött hulladékok mennyiségi növekedése tette szükségessé a speciális szelektív hulladékgyűjtő, szállító jármű beszerzését. A programot az Észak-alföldi régió Települési Hulladék Közszolgáltatás-, Fejlesztés pályázata 70 %-ban támogatott. A július 04. napján hozott döntés alapján Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata évben eft vissza nem térítendő támogatást kapott járműbeszerzésre. A speciális hulladékgyűjtő, szállító jármű beszerzése a pályázatban és a szerződésben szereplő határidőre, év végére megtörtént, a pénzügyi teljesítése húzódott át év elejére. 29. A Báthory I. laktanya környezeti állapotfelmérésének eredményeként évben elkészült a terület talaj és talajvíz szennyezettségének mértékéről szóló tényfeltárási dokumentáció, valamint a talajvíz szennyezés felszámolására készített műszaki beavatkozási terv. A végszámla kifizetésére év elején, a dokumentáció hatósági jóváhagyását követően került sor. A Felső-Tisza-vidéki Környezet-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a /2004. számú és további kiegészítő határozatával kötelezte az Önkormányzatot az alábbi feladatokra: december 15-ig 24 talajvízfigyelő kútból álló monitoring rendszer kiépítése, november 30-ig a terület teljes környezeti kármentesítése. A monitoring rendszer kiépítésével megbízott vállalkozó a szerződött munkát a megjelölt határidőre nem tudta befejezni, akadályközlését az Önkormányzat és a Felügyelőség elfogadta. A feladat befejezése és pénzügyi teljesítése áthúzódott év elejére. Az előirányzatban szereplő további pénzügyi forrás a terület kármentesítési munkáinak elkezdésére áll rendelkezésre a 2006-os évben. 30. A Vay Ádám Laktanya önkormányzati tulajdonba vételét követően el kell végezni a terület környezeti állapot felmérését és ennek alapján el kell készíttetni a szükséges műszaki beavatkozás tervét. 31. Borbányai hulladéklerakó tényfeltárása A Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség, a /2005 számú határozatában Nyíregyháza Megyei jogú Város

9 Önkormányzatát a Nyíregyháza 01684/3-4, /6/8-9. hrsz.ú alatt lévő hulladéklerakó rekultivációjára, valamint a határozat 3-as pontjában részletezett környezetvédelmi intézkedések megtételére kötelezte. A határozat ellen Nyíregyháza Megyei jogú Város Önkormányzata fellebbezést nyújtott be, melyben kérte az első fokú határozat megsemmisítését és hatályon kívül helyezését. Az Országos Környezetvédelmi-, Természetvédelmi és Vízügyi Főfelügyelőség a 14/5572-8/2005 számú határozatával az első fokú határozatot megsemmisítette, és az első fokú környezetvédelmi hatóságot új eljárás lefolytatására utasította. A Felső-Tisza vidéki Környezetvédelmi-, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség a borbányai hulladéklerakó tényfeltárására vonatkozó 102-3/2005 számú korábbi határozatában a tényfeltárási terv benyújtási határidejét június 30. napjában, a tényfeltárási záródokumentáció benyújtási határidejét pedig június 30. napjában állapította meg. 32. A Kohéziós Alap, Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Települési Szilárdhulladék Gazdálkodási programot jelentős késéssel az Európai Közösségek Bizottsága a 19-XII számú határozatával jóváhagyta. A program évre tervezett beruházási költsége a projekt elbírálásának elhúzódása miatt nem került felhasználásra. Tekintettel a közötti időszakban rendelkezésre álló korlátozott költségvetésre, a projekt megvalósítására két szakaszban kerül sor. A jelenleg futó I. szakasz a projekt 131 millió eurót meghaladó teljes költségének hozzávetőleg egy harmadát teszi ki. A projekt célja Szabolcs-Szatmár-Bereg megye összes, azaz 229, valamint Borsod- Abaúj-Zemplén megye 11 települése részére integrált szelektív hulladékgyűjtőrendszer létrehozása. A projekt összesen lakost érint. A projekt három regionális hulladékgyűjtő-körzet létrehozását foglalja magában három regionális hulladékgazdálkodási központtal Nyíregyháza-Oros, Kisvárda- Pap és Nagyecsed (Mátészalka) -, valamint 11 kistérségi központtal (Vásárosnamény, Barabás, Tiszaszentmárton, Csenger, Fehérgyarmat, Demecser Tiszavasvári, Újfehértó, Nyírbátor, Szakoly és Ibrány). A program első szakaszában megvalósuló beruházások Nyíregyháza és térségét érintően: hulladéklerakó bővítéséhez szükséges területvásárlások, területelőkészítések, hulladék válogatócsarnok építése, lerakót megközelítő útépítés. 33. Házhoz menő zsákos szelektív hulladékgyűjtés Nyíregyházán, a lakosságnál ban bevezetett szelektív gyűjtés beindítása óta eltelt évek tapasztalatai alapján kijelenthető, hogy a gyűjtőszigetes módszer megfelelő a tömbházas, lakótelepi beépítettség esetén, viszont a családi házas városrészeken a nagy ráhordási távolság miatt nem tölti be teljes mértékben a funkcióját szeptember 01.-től a hatékonyabb szelektív hulladékgyűjtés érdekében beindítottuk Sóstóhegyen, Sóstógyógyfürdőn és a Bujtos városrészben valamint január 01.-től a Nyírszőlős városrészben (a kertes házakban) élő lakosság számára a papír és műanyag hulladék elkülönítve történő gyűjtését. Kiosztásra kerültek a gyűjtéshez nélkülözhetetlen, az igényeket kielégítő mennyiségű (13-13 db/ év) 0,5 mikron falvastagságú 70 l-es űrtartalmú műanyag alapanyagú zsákok, melyekben a lakosság elkülönítetten gyűjtheti a nem szennyezett papír, illetve a

10 műanyag csomagolási hulladékokat. A megtöltött zsákokat házhoz menő rendszerrel, egy speciális tömörítős célgéppel összegyűjtjük, majd a Regionális Hulladékkezelő Telepre beszállítjuk, ahol azt a jogszabályokban előírt módon kezeljük. Ezen rendszerbe bevont lakások száma: - Sóstóhegy: 1229 db - Sóstófürdő: 1049 db - Bujtos: 680 db - Nyírszőlős: 1050 db 34. Belépés az Energia-Cities városok szervezetébe, részvétel a Display energiahatékonysági EU programban. A tagfelvétel megtörtént. A szövetség által szervezett programokban, kampányokban részt veszünk án Delft-ben (Hollandia) az éves konferencián prezentáció keretében mutattuk be a panel felújítási tevékenységünket. 35. Elbírált fakivágással engedélyek ellenőrzése Az elbírált fakivágási engedélyeket a Hatósági és Építésügyi Iroda minden esetben megküldte a Közterület-felügyeletnek. A körzeti megbízott felügyelők saját körzetükben a kivágást, illetve a tilalom betartását folyamatosan ellenőrizték. A jövőben nagyobb hangsúlyt kell kapni a kivágott fák pótlási kötelezettségének ellenőrzésére. 36. A roncsautók elszállításával kapcsolatos önkormányzati rendelet jogharmonizálása, a város megtisztítása a roncsautóktól július 1.-re sikerült a várost megtisztítani az elhagyott, hulladékká vált roncs járművektől. Az újratermelődést a lakosság nagyfokú és aktív támogatásával megakadályoztuk. Az elszállított roncs autók száma: 2004-ben 243 db, 2005-ben 329 db. 37. Hulladék kommandó tevékenységében való részvétel, eredményesség fokozása Kezdettől fogva meghatározó módon részt vettünk a Hulladék-kommandó tevékenységében. A közel húsz közös járőrözés mindenek előtt a figyelmet irányította rá a problémakörre. Vitathatatlan, és az ismétlődések számának csökkenéséből egyértelműen bizonyítható a közös, koncentrált hatósági és civil fellépés eredményessége. 38. I. számú tisztítótelep 1. számú levegőztető medence levegő beadagoló rendszer rekonstrukciója A levegőztető panelok 12 éve folyamatosan üzemelnek, a fóliák elöregedtek, merevvé váltak, elszakadnak. Az oxigén bevitel hatásossága erősen lecsökkent. A panelok a medence fenekén vannak elhelyezve, javításuk vagy darabonkénti cseréjük csak a medence teljes leürítésével valósítható meg. Nem mérhető fel, hogy a leürítést során, vagy azt követően az egyes, még jónak tűnő elemekben milyen elváltozások történhetnek. Az üzemeltetés biztonsága és a tisztítás hatékonyságának biztosításra szükséges a beruházás megvalósítása.

11 39. Zsírfogó aknák építése A lakótelepi hálózatokon a fogyasztói szokások megváltozása miatt intenzívebb zsírkibocsátás történik, ami a dugulások megelőzésére a csatornák gyakoribb mosatását igényli. Zsírfogó aknák létesítésével megakadályozzuk, hogy a zsíros szennyvíz az egész hálózatot elszennyezze. A zsírfogó aknák megépítését a Damjanich utcában, a Jósavárosban és Örökösföldön tervezzük. 40. A Közgyűlés decemberében hozott határozatot a Nyíregyháza és térsége szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása programjának elindításáról, Kohéziós Alap pályázatra benyújtásáról. A döntés eredményeként februárjában bemutattuk a Kohéziós Alap projekt stratégiai elemzését, mely szerint a program a következő elemeket tartalmazza: 1. Nyíregyháza város csatornafejlesztés: 52 km csatorna, 16db átemelő 2. Nyíregyháza külterületi részein csatornafejlesztés: 80 km gravitációs csatorna, 10 km nyomott csatorna, 38 db átemelő 3. A II. sz. szennyvíztisztító telepre vezető nyomóvezeték felújítása: 7,5 km vezeték felújítása, 2 db átemelő 4. Nyíregyháza város főgyűjtő rekonstrukció: 11 km csatorna 5. Nyíregyháza város hálózatracionalizálás: 3,1 km gravitációs, 3,9 km nyomott csatorna 6. Átemelők szaghatásának kezelése: 35 db 7. II. sz. szennyvíztisztító telep fejlesztése: m3/d, 75e LE 8. Komposztáló telep fejlesztése: 11 t/d A stratégiai elemzésben megfogalmazott feladatok elfogadását követően kezdődött meg a pályázat dokumentációinak (környezeti tanulmány, megvalósíthatósági tanulmány, költség-haszon és pénzügyi elemzés, elvi engedélyes tervek) elkészítése, illetve ezek folyamatos minőségellenőrzése. Ez év januárjában a dokumentáció harmadik változatának értékelése eredményeképpen a dokumentáció február végéig véglegesíthető, márciusban a pályázat a pályázati űrlappal a KvVM-nek átadható. A program fentiekben jelzett előrehaladását figyelembe véve a megvalósításra vonatkozó támogatási szerződés első hónapjaiban aláírható, a kivitelezési munkák várhatóan második felében megkezdhetők. A szennyvízcsatornázási és tisztítási program teljes nettó költségelőirányzata 2007-es árszinten eft. A Kohéziós Alap programunk előkészítéséhez (engedélyes és tendertervek elkészítése, pr. tevékenység) melynek tervezett előirányzata 507 millió ft 75%-os állami támogatásban részesült a Város. A közbeszerzési eljárás eredményeként év szeptemberében vízjogi létesítési engedélyes dokumentációval fogunk rendelkezni. 41. Simai u. és térsége szennyvízcsatornázása programunkhoz az össz beruházási költség (195, 745 e Ft) 40%-ának megfelelő összegű (78, 298 e Ft) és

12 30%-ának megfelelő összegű (58, 723 e Ft) HÖF (helyi önkormányzatok felhalmozási és felújítási feladatai) támogatást nyertünk. A közbeszerzési eljárás lefolytatását követően a kivitelezés szeptember 06.-án elkezdődött és a szennyvízcsatorna építése november 30.-ra elkészült, decemberben az üzembe helyezésre is sor került. A téli időjárás miatt az útburkolat helyreállítások csak ban valósulnak meg, befejezési határidő május 30. Erre a feladatra előirányzott költség összege e Ft + ÁFA. 42. Fasorrendezések Az előző évben megkezdett Ferenc körúti fasorrendezést folytattuk. Új fasor került az Északi krt. járda és házak közötti zöldsávjába. Elvégeztük a korábban ültetett fák vandalizmusból eredő pótlását. 43. Sóstó központi részén tölgyfaállomány cseréje A Krúdy Vigadó keleti oldalán lévő parkban több öreg tölgy elérte a vágásérett kort, korhadtak, balesetveszélyesek.. Állapotukról több szakértői vélemény készült. A balesetveszélyes fákat végül kivágtuk, a pótlásukról többször iskolázott túlkoros tölgyekkel gondoskodtunk 44. Jósaváros Ungvár stny. közterületi rekonstrukciója I. ütem Önkormányzatunk év során pályázatot nyújtott be a Regionális Fejlesztési Program (ROP) 2.2 Városi területek rehabilitációja elnevezésű alprogramjára. Nyertes pályázatunk a Jósaváros Ungvár stny. 1. sz. épület és a 23. sz. alatt lévő 1. sz. Gyakorló Iskola közötti közterület rehabilitációjáról szólt. A felújítás tartalmazza a burkolat cseréjét, közműcserét, kiállító csarnok, óratorony, vízjáték épül, parkosítást végzünk. A kivitelező kiválasztása közbeszerzéssel történik, a rehabilitáció várható befejezése október vége.

13 Feladat, cél Felelős és együttműködő fél Költség előirányzat a évi cselekvési tervben [eft] Költség [eft] Költség [eft] Áthúzódó feladat évi új, induló feladat Határidő a évi feladatokra Beszámoló a évi Környezetvédelmi Alap felhasználásáról ( e Ft). Ismertetve a beszámoló ös pontjában. 1 Előterjesztés a évi Környezetvédelmi Alap felhasználására( e Ft)Hivatkozva a tábl pontjaira Felbermann Endre Körny.véd-i tanácsnok Felbermann Endre Körny.véd-i tanácsnok Nyíregyháza város közigazgatási határán belül fekvő 2 Városi természetileg értékes területek védetté nyilvánítása Főkertész E-misszió egyesület Nyíregyházi Főiskola Tuzson János Botanikus 3 Kertjének trópusi vízi haszonnövények bemutató ház Nyíregyházi Főiskola építése 4 Elefánt ház építése Állatpark Kht. Panel pályázatok beadása, lebonyolítása a lakóépületek energiatakarékos felújításának 5 támogatására 27 épület 1129 lakás felújítása befejeződött, 2006 évre áthúzódó 18 épület 677 lakása, előkészületben 43 épület 1977 lakása. Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Iroda, főenergetikus folyamatos 6 Nyitás Program Nyírtávhő Kft folyamatos 7 Távfűtési alapvezetékek rekonstrukciója Nyírtávhő Kft folyamatos Integrált minőség- és környezetirányítási rendszer 8 működtetése Nyírtávhő Kft folyamatos Önkormányzati intézmények energetikai auditja és 9 hatékonyság javító beruházás Nyírtávhő Kft. Vagyongazdálkodási és Üzemeltetési Iroda, főenergetikus folyamatos

14 Nyíregyháza környezetvédelmi helyzetének javítása című pályázat kiírása. Szelektív 10 hulladékgyűjtés bevezetése a város középfokú oktatási-nevelési intézményeiben (Körny. Alap) Felbermann Endre körny.véd-i tanácsnok "Környezeti nevelés támogatása" című pályázat 11 kiírása 12 "Környezetvédelmi logó" pályázat Folyamatos lakossági tájékoztatás, a környezetvédelemmel kapcsolatosan média megjelenés PR tevékenység. 13 Környezetvédelemhez kapcsolódó jeles napok szervezése, rendezvényeken való részvétel, szponzorálás Környezetszennyező, illegális tevékenységek 14 bejelentésének kivizsgálása a szükséges hatósági intézkedés megtétele Parlagfűvel kapcsolatos lakossági bejelentések 15 kivizsgálása és a szükséges hatósági intézkedés megindítása Környezetvédelmi pályázatok figyelése, elkészítése 16 vagy elkészíttetése Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás feladatainak ellátása, szervezése, a 17 Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hulladékgazdálkodási rendszer részeként Felbermann Endre körny.véd-i tanácsnok Felbermann Endre körny.véd-i tanácsnok Felbermann Endre Körny.véd-i tanácsnok Kabinet Iroda Jegyző Műszaki Iroda, Közterület felügyelet Soltész József elnök Giba Tamás alpolgármester folyamatos folyamatos folyamatos folyamatos 18 Szennyvíz csatornahálózat rekonstrukciója Nyírségvíz Rt folyamatos 19 Városi szennyvízátemelők rekonstrukciója Nyírségvíz Rt Tanulmányterv elkészítése Nyírségvíz Rt Sóstó élményfürdő szennyvízelvezetése Nyírségvíz Rt Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási 22 Társulás Működési költségei Nyíregyháza és Térsége Hulladékgazdálkodási Társulás folyamatos

15 Biomonitoring rendszer további üzemeltetése, 23 laborvizsgálatok 24 Igrice mocsár kezelése, fenntartása (Körny. Alap) 25 Bujtos tanulmányterv készítés (Körny. Alap) Városi főkertész folyamatos Városi főkertész, Környezetvédelmi referens Felső Tisza Alapítvány folyamatos Bujtos infrastruktúra fejlesztése Hulladékudvar kialakítása DEC-TEHU pályázat környezetvédelmi referens Speciális hulladékgyűjtő- szállító jármű beszerzése 28 DEC-TEHU pályázat Báthory I. laktanya monitoring rendszer telepítése, 29 illetve környezeti kármentesítése Vay Ádám laktanya környezeti állapotfelmérése és 30 kármentesítése 31 Borbányai hulladéklerakó tényfeltárása 32 Sz-Sz-B megyei hulladékprogram (Kohéziós Alap) Külterületi városrészeken zsákos szelektív 33 hulladékgyűjtés beindítása (Sóstóhegy, Sóstófürdő, Nyírszőlős, Oros) Belépés az Energie- Cites városok szervezetébe, 34 részvétel a Display energiahatékonysági EU programban Elbírált fakivágási engedélyekben foglaltak 35 ellenőrzése környezetvédelmi referens Giba Tamás alpolgármester Soltész József Hull.gazd.-i Társulás elnöke Vagyongazdálkodási és Üzemletetési Iroda, főenergetikus időpontja a hatósági kötelezéstől függ folyamatos folyamatos Közterület - Felügyelet folyamatos

16 A roncsautók elszállításával kapcsolatos 36 önkormányzati rendelet jogharmonizálása, a város megtisztítása a roncsautóktól Hulladék kommandó tevékenységében való 37 részvétel, eredményesség fokozása Közterület - Felügyelet folyamatos Közterület - Felügyelet folyamatos I. számú tisztítótelep 1. számú levegőztető medence 38 légbeadagoló rendszer rekonstrukciója Nyírségvíz Rt Zsírfogó aknák építése Nyírségvíz Rt Nyíregyháza és térsége szennyvízelvezetési és 40 tisztítási program megvalósítása (Kohéziós alap) 41 Simai út és térsége szennyvízcsatornázás 42 Fasorrendezés 43 Sóstó központi részén tölgyfaállomány cseréje Jósaváros Ungvár stny közterületi rekonstrukciója I. 44 ütem évi új, induló feladatok 45 Állomás tér zöldfelületi kivitelezése 46 Fásítási akció 47 Közterületi nyárfaritkítási program Sz-Sz-B Megyei Szilárd Hulladékgazdálkodási 48 Társulás alapítási hozzájárulás Sz-Sz-B Megyei Szilárd Hulladékgazdálkodási 49 Társulás éves hozzájárulás Pató István Nyírségvíz Rt. Veczánné Repka Jolán városi főkertész Városi főkertész városi főkertész városi főkertész Városi főkertész Városi főkertész Hull. gazd-i társ. alelnöke, Hull. gazd-i társ. alelnöke, folyamatos Folyékony hulladékgyűjtés kompenzáció Szelektív hulladékgyűjtő zsák és edényzet beszerzés 51 (pályázati önerő)

17 52 Interreg pályázat, pályázati önerő 53 Illegális hulladék felszámolása 54 Hulladék kommandó működési költségei, támogatás Környezetvédelmi adatbázis frissítése a honlapon, 55 éves környezet állapot értékelés E-misszió Egyesület Közterület -felügyelet Polgárőrség Mezőőrök Rendőrség E-misszió Egyesület Városkép Kht Szelektív hulladékgyűjtő szigetek környezetének 57 esztétikai kialakítása - ötlet és tervpályázat Nyíregyháza oktatási intézményeiben oktatási 58 program bevezetése Az ingatlanok előtti nyílt csapadékvíz elvezető árkok 59 fokozott ellenőrzése, különösen a külvárosi, családi házas beépítésű övezetben A kötelező hulladékszállítási közszolgáltatás 60 igénybevételének ellenőrzése A kedvtelésből tartott kutyák sétáltatása során 61 keletkezett ürülék kötelező eltávolításának ellenőrzése folyamatos Közterület - Felügyelet folyamatos Közterület - Felügyelet Közterület - Felügyelet 62 Szennyvíz átemelők kapcsolószekrényeinek cseréje Nyírségvíz Rt Szennyvíz bekötő vezeték rekonstrukció Nyírségvíz Rt Karácsonyfagyűjtő akció megszervezése 100 A szelektív hulladékgyűjtést népszerűsítő 65 Hulladékért virágot akció tavaszi és őszi szervezése 2-2 héten keresztül 6 000

18 Általános iskolásoknak meghirdetett italoskartondoboz gyűjtő akció 66 megszervezése 300 Lakossági veszélyes hulladék gyűjtő akció megszervezése, a hulladék ártalmatlanításra történő elszállítása. Az akció célja a veszélyes hulladékok 67 környezetkárosító hatásának megakadályozása, valamint kommunális hulladékkal való keveredésének megelőzése. E-misszió Egyesület Általános iskolások számára 1 hetes vetélkedősorozat szervezése szelektív 68 hulladékgyűjtés témakörében, az elkülönítetten történő gyűjtés gyakorlatának elmélyítése. 300 A környezetvédelmi világnap alkalmából egy napos 69 szelektív hulladékgyűjtést szorgalmazó akció a hulladékudvarban, E-hulladék gyűjtő lakossági akció 300 Általános iskolás gyerekeknek szóló pályázat kiírása 70 a környezetvédelem témakörében. Tájékoztató kiadvány készítése (Hulladékszállítási 71 naptár) Közterületek, utak portalanítása, locsolása Összesen:

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 78/2007.(IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 78/2007.(IV. 23.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 78/2007.(IV. 23.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2006. évi környezetvédelmi cselekvési tervében szereplő feladatok teljesítéséről és

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete

Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete Rakamaz Város Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2014. (XII.30.) önkormányzati rendelete a helyi hulladékkezelési közszolgáltatás rendjéről, a köztisztasággal kapcsolatos egyes kérdésekről és a közszolgáltatás

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz -

ELŐTERJESZTÉS. - a Városstratégiai és Környezetvédelmi Bizottsághoz - NYíREGYHÁZA MEGYEI JGÚ VÁRS PLGÁRMESTERI HIVATALA VÁRSFEJLESZTÉSI ÉS VÁRSÜZEMELTETÉSI SZTÁLY 4400 NYíREGYHÁZA, KSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFN: +36 42 524-550; FAX: +36 42 310-647 E-MAIL: VARSFEJLESZTES@NYIREGYHAZA.HU

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 60/1999. (III.22.) számú. h a t á r o z a t a. a Közgyûlés évi programjának megállapításáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 60/1999. (III.22.) számú. h a t á r o z a t a. a Közgyûlés évi programjának megállapításáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 60/1999. (III.22.) számú h a t á r o z a t a a 1999-2002 évi programjának megállapításáról A 1./ az elõterjesztést megtárgyalta és azt a mellékletet képezõ ütemtervvel

Részletesebben

Projekt információk. Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001

Projekt információk. Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001 A projekt az Európai Unió támogatásával, a Kohéziós Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projekt információk Előszállás Nagyközség szennyvízelvezetése és szennyvíztisztítása KEOP-7.1.0/11-2011-0001

Részletesebben

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83.

...R...~.~~:... rh..~ ...~.r... \.1/ REGYHÁZA ,~~ N Y. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE. 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR 1. PF.: 83. TELEFON: +3642524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VFEJL/ 173-2 /2014. Ügyintéző:

Részletesebben

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0

Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 KEOP-1.1.1 Települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszerek fejlesztése KEOP-1.1.1/B TSZH rendszerek továbbfejlesztése KEOP-2.3.0 Rekultivációs programok Huba Bence igazgató Szombathely, 2010. 05. 11.

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 321/2015. (XII. 17.) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 321/2015. (XII. 17.) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 321/2015. (XII. 17.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. évi közbeszerzési tervének elfogadásáról szóló 55/2015. (III. 26.) számú

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 92/2003. (IV. 30.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 92/2003. (IV. 30.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 92/ (IV. 30.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Környezetvédelmi Programjához készített 20032004. évi cselekvési terv elfogadásáról A Közgyűlés 1. Nyíregyháza

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás I. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2011. I. félévi működéséről Ó z d, 2011. szeptember 15. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejlesztési

Részletesebben

Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/ )

Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/ ) Simontornya város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása (KEOP-1.2.0/B/10-2010-0047) KEOP-1.2.0/B/10-2010-0047 PROJEKT NYITÓRENDEZVÉNY Simontornya Város Szennyvízelvezetése és Szennyvíztisztítása projekt

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében

ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében ÚJ SZÉCHENYI TERV 2012. ÖNKORMÁNYZATOK SZÁMÁRA USZT pályázati kírások 2012. I. félévében Önkormányzatok számára kiírt aktuális pályázati lehetőségek Témakör Nevelési intézmények fejlesztése Dél Alföld,

Részletesebben

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./

/A 10/2018. (XII.14.) önkormányzati rendelettel módosított egységes szerkezetbe foglalt szöveg./ Vasasszonyfa Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.7.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról /A 10/2018.

Részletesebben

HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV

HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV ENYING VÁROS HELYI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI TERV A HULLADÉKGAZDÁLKODÁSRÓL SZÓLÓ 2000. ÉVI 43. TÖRVÉNY 37. - A ÉRTELMÉBEN 2007. ÉVBEN ELKÉSZÍTETT BESZÁMOLÓ Előzmények, általános bevezető A hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében

A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében A Közbeszerzési eljárás feltételrendszere Hajdúszoboszló tekintetében Feladat általános meghatározása: Hulladék gyűjtés és hulladékkezelő létesítménybe történő szállítása és kapcsolódó feladatok ellátása

Részletesebben

Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek

Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek Szemléletformálás a környezetvédelemben, zöld projektek 2018. április 4. Lits László Ügyvezető igazgató Környezetvédelem Hulladékgazdálkodás - Versenyképesség KÖRNYEZETVÉDELEM SZEMLÉLETFORMÁLÁS HULLADÉK-

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 114/2008. IV. 28.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 114/2008. IV. 28.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 114/2008. IV. 28.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város 2007. évi környezetvédelmikörnyezetgazdálkodási tervében szereplő feladatok teljesítéséről

Részletesebben

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében

Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Hulladékgazdálkodás Budapest III. kerületében Óbudai Zöld Szabadegyetem Szabó Magdolna 2011. december 1. főtanácsadó Törvényi háttér Európa Tanácsi alapelvek, Környezeti akcióprogramok 1990. évi LXV. trv.

Részletesebben

Kálló Község Önkormányzata Képviselő testületének 6 /2010. (IV.13.) rendelete a Helyi Hulladékgazdálkodási Terv Felülvizsgálatáról

Kálló Község Önkormányzata Képviselő testületének 6 /2010. (IV.13.) rendelete a Helyi Hulladékgazdálkodási Terv Felülvizsgálatáról Kálló Község Önkormányzata Képviselő testületének 6 /2010. (IV.13.) rendelete a Helyi Hulladékgazdálkodási Terv Felülvizsgálatáról A hulladékgazdálkodásról szóló 2000. évi XLIII. törvény 35.. (3) bekezdésben

Részletesebben

ÚTMUTATÓ. A települési hulladék közszolgáltatás fejlesztéseinek támogatása igénybevételének 2006. évi részletes feltételeiről

ÚTMUTATÓ. A települési hulladék közszolgáltatás fejlesztéseinek támogatása igénybevételének 2006. évi részletes feltételeiről ÚTMUTATÓ A települési hulladék közszolgáltatás fejlesztéseinek támogatása igénybevételének 2006. évi részletes feltételeiről A támogatás célja: a települési önkormányzatok települési hulladékkezelési közszolgáltatás

Részletesebben

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l

Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l Csanytelek Község Önkormányzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesterétől J e g y z ő j é t ő l * 6647. Csanytelek, Volentér János tér 2.sz.( 63/578-510; fax: 63/578-517; E-mail: csanytelek@csanytelek.hu,

Részletesebben

Tárgy: tájékoztató a Társulás 2012. évi tevékenységéről

Tárgy: tájékoztató a Társulás 2012. évi tevékenységéről Ikt.sz.: K13/00031/2013. Ea.: dr. Ortutay Miklós Tárgy: tájékoztató a Társulás 2012. évi tevékenységéről Kiszombor Nagyközség Önkormányzati Képviselő-testülete Makó Tisztelt Képviselő-testület! I. Makó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére ELŐTERJESZTÉS Tiszavasvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. május 29-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Tiszavasvári Települési Szilárd Hulladéklerakó rekultivációjának utógondozási

Részletesebben

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT

KIVONAT. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2005 május 27. napján tartott rendes ülése jegyzőkönyvéből. HATÁROZAT könyvéből. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta a Városfejlesztési Al 1. A Közgyűlés tudomásul veszi a Polgármester tájékoztatóját, hogy az Önkormányzat költségvetésének végrehajtásáról szóló

Részletesebben

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1.A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Sátoraljaújhely Város Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (VI.22.) önkormányzati rendelete a háztartási szennyvíz gyűjtésére, szállítására és elhelyezésére vonatkozó szabályokról Sátoraljaújhely

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/107-2/2016 Sürgős minősítésű indítvány E L Ő T E R J E S Z T

Részletesebben

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3.

SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. SÁRVÁR VÁROS ÖNKORMÁNYZATA GAZDASÁGI, VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS KÖZBESZERZÉSI BIZOTTSÁGA 9600 SÁRVÁR,VÁRKERÜLET 2-3. M E G H Í V Ó Sárvár város Önkormányzatának Gazdasági, Városfejlesztési és Közbeszerzési Bizottsága

Részletesebben

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 20-i ülésére

Előterjesztés. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 20-i ülésére Előterjesztés 3. Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. január 20-i ülésére Tárgy: A DAOP 2.5.1. /E Települési hulladéklerakók rekultivációja c. pályázati kiírásra a pályázat beadásának

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2004. év május 24.-i ülésére Tárgy: A közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Részletesebben

I. II. III. IV. A közbeszerzés várható időpontjai. Hirdetmény feladásának ideje. Mennyisége. Teljesítés ideje: Építési beruházások

I. II. III. IV. A közbeszerzés várható időpontjai. Hirdetmény feladásának ideje. Mennyisége. Teljesítés ideje: Építési beruházások 1 Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzat a Építési beruházások 1. Belterületi csapadék- és belvízelvezetés problémáinak megoldása Hódmezővásárhely Tarján városrészben és az Ipari Parkban 2 db

Részletesebben

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 41/2014.( ) számú. határozata

NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 41/2014.( ) számú. határozata NyíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 41/2014.(111.20.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának 2014. évi közbeszerzési tervének elfogadásáról A Közgyűlés az előterjesztést

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 19-ei rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének május 19-ei rendkívüli, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

Tervezett éves forrás: Tervezett költség: Tartalék, hiány: Bicske, Váradi úti és Móricz úti átemelők bejelzéseinek kiépítése a szv.

Tervezett éves forrás: Tervezett költség: Tartalék, hiány: Bicske, Váradi úti és Móricz úti átemelők bejelzéseinek kiépítése a szv. A tervet benyújtó szervezet megnevezése: Víziközmű-szolgáltató megnevezése: Víziközmű-szolgáltatási ágazat megnevezése: Véleményeltérést megfogalmazó érintett fél megnevezése: Víziközmű-rendszer kódja:

Részletesebben

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 25-i rendkívüli ülésére

Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere E L ŐT E R J E S Z T É S. A Képviselő-testület január 25-i rendkívüli ülésére Budakalász Város Önkormányzat Polgármestere 29/2011. (1.25.) előterjesztés E L ŐT E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2011. január 25-i rendkívüli ülésére Tárgy: I. Javaslat a Duna-Vértes Köze Regionális

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr.

NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont /2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. NÓGRÁD MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8. sz. napirendi pont 2-102/2016. ikt.sz. Az előterjesztés törvényes: dr. Szabó József BESZÁMOLÓ Nógrád Megye Integrált Területi Programjához (2014-2020)

Részletesebben

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85.

16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. 16. melléklet a 2/2006. (I.13.) IM rendelethez KÖZBESZERZÉSI ÉRTESÍTŐ A Közbeszerzések Tanácsának Hivatalos Lapja1024 Budapest, Margit krt. 85. Fax: 06 1 336 7751, 06 1 336 7757 E-mail: hirdetmeny@kozbeszerzesek-tanacsa.hu

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. Közbeszerzési terve január december 31. Szeged, március 29.

Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata. Közbeszerzési terve január december 31. Szeged, március 29. 1 Szeged Megyei Jogú Város Önkormányzata Közbeszerzési terve 2012. január 1.-2012. december 31. Szeged, 2012. március 29. 2 Építési beruházások Illetékes szakiroda: Fejlesztési Iroda 1.) Szegedi Nemzeti

Részletesebben

A KEOP pályázati rendszere 2007-2013

A KEOP pályázati rendszere 2007-2013 A KEOP pályázati rendszere 2007-2013 A fejlesztéspolitika pénzügyi keretei 2000-2004; 2004-06; 2007-13 900 800 mrd Ft 739 747 779 803 827 843 883 700 600 500 400 300 200 197 225 290 100 0 62 59 65 62 2000

Részletesebben

KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS

KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS KÖRNYEZETSZENNYEZÉSI FELELŐSSÉGBIZTOSÍTÁS Kérdőív Kelt: Kitöltötte: Beosztás, telefon, telefax: 1. Biztosított neve címe: 2. Tevékenység ismertetése: Mutassa be a telephelyen végzett tevékenységet Kérjük,

Részletesebben

Duna-Vértes Köze Regionális. Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés júniusi 28-i ülésére

Duna-Vértes Köze Regionális. Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés júniusi 28-i ülésére Duna-Vértes Köze Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás ELŐTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés 2012. júniusi 28-i ülésére Tárgy: Tájékoztató a megyében működő Duna Vértes Köze Regionális

Részletesebben

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről

B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás II. félévi működéséről B e s z á m o l ó a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás 2013. II. félévi működéséről Ó z d, 2014. április 30. Előterjesztő: Polgármester Előkészítette: PH. Településfejl.

Részletesebben

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző

Bodorkós Ferenc polgármester. Dr. Görög István jegyző Beszámoló a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Bodorkós Ferenc polgármester Dr. Görög István jegyző Az előterjesztést figyelemmel Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011. évi CLXXXIX.

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VÁROSFEJLESZTÉSI IRODA

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VÁROSFEJLESZTÉSI IRODA Ügyiratszám: 2904-173/2008.X. Ügyintéző: Pató István/F.I. NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA VÁROSFEJLESZTÉSI IRODA 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-545 Fax:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én tartott üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kisberény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. december 12-én tartott üléséről. Jelen vannak:, Horváth Tibor János alpolgármester Németh Sándorné, Bolevácz Zoltán Józsefné

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2013. szeptember 18. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA

A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA Elfogadta: 198/2008. (III. 26.) Kt. hat. A BUDAPEST XVI. KERÜLET KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA A Nemzeti Környezetvédelmi Program a települési környezet védelmén belül egy kisebb környezet-, és stresszhatást

Részletesebben

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP

A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP A hulladékgazdálkodás pályázati lehetőségei- KEOP Huba Bence igazgató KvVM Fejlesztési Igazgatóság KEOP Operatív Program szintű forrásallokációja Természetvédelem 3% Energiahatékonyság 3% MEF 4% Fenntartható

Részletesebben

FELÚJÍTÁSOK ÉS PÓTLÁSOK ÖSS)EFOGLALÓ TÁBLÁ)ATA

FELÚJÍTÁSOK ÉS PÓTLÁSOK ÖSS)EFOGLALÓ TÁBLÁ)ATA Gördülő fejlesztési terv a - időszakra FELÚJÍTÁSOK ÉS PÓTLÁSOK ÖSS)EFOGLALÓ TÁBLÁ)ATA A tervet e yújtó szervezet : Bi ske Város Ö kor á yzata ellátásért felelős / ellátásért felelősök képviselője / víziköz

Részletesebben

Kommunális hulladékszállítás Halásztelken tárgyú, a Közbeszerzési 18894/2012 számon megjelent ajánlati felhívással kapcsolatban

Kommunális hulladékszállítás Halásztelken tárgyú, a Közbeszerzési 18894/2012 számon megjelent ajánlati felhívással kapcsolatban KIEGÉSZÍTŐ TÁJÉKOZTATÁS Kommunális hulladékszállítás Halásztelken tárgyú, a Közbeszerzési 18894/2012 számon megjelent ajánlati felhívással kapcsolatban Ajánlatkérő tájékoztatja az Ajánlattevőket, hogy

Részletesebben

2013. ÉVI MUNKATERVE

2013. ÉVI MUNKATERVE NAGYMAROS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 222/2012. (XI. 26.) számú határozatával elfogadott 2013. ÉVI MUNKATERVE Nagymaros Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2013. évi munkatervét az

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 7/2010.(X.15.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: Helyi Hulladékgazdálkodási terv felülvizsgálatának elfogadása.

Részletesebben

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek:

16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról. Mellékletek: 16. napirendi pont Előterjesztés a 3611/2 hrsz-ú (Rábasömjén, Ölbői utca) ingatlanra vonatkozó eladási ajánlatról Mellékletek: 20. napirendi pont A helyi építészeti értékek támogatására vonatkozó pályázatok

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V ÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pápa Város Polgármesteri Hivatalban, a polgármesteri tárgyalóban, a Gazdasági Bizottság 2011. április 13-án 8 00 órai kezdettel

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.)

A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) A képviselő-testület nyilvános ülésen hozott határozatainak nyilvántartása (2010-2012.) Szám Tárgy 2010 1/2010. (I. 29.) Jegyzőkönyv hitelesítő 2/2010. (I. 29.) Gyepmesteri Társuláshoz való csatlakozás-

Részletesebben

Városfejlesztési alpolgármester

Városfejlesztési alpolgármester Előterjesztő: Városfejlesztési alpolgármester Ikt.sz.: 43610/2010. Tárgy: 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv Melléklet: 1 db határozati javaslat 2010. évi Környezetvédelmi Intézkedési Terv Készítette:

Részletesebben

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE

KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE KISTARCSA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERE 2143 Kistarcsa, Szabadság út 48. Telefon: (28)- 507-133 Fax: (28)-470-357 E L Ő T E R J E S Z T É S A Képviselő-testület 2013. február 20-i ülésére Nyílt ülésen

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének május 26-án tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Magyarország Horvátország Interreg határ menti régiók közös fejlesztési

Részletesebben

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Települési hulladék lerakók rekultivációja. Kódszám: KMOP-2007-3.3.2.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS. Közép-Magyarországi Operatív Program keretében. Települési hulladék lerakók rekultivációja. Kódszám: KMOP-2007-3.3.2. PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében Települési hulladék lerakók rekultivációja Kódszám: KMOP-2007-3.3.2. A projektek az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 26-án tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Iktatószám: 10437/2011. A napirend előterjesztője: Az előterjesztést

Részletesebben

E l ő t e r j e s z t é s

E l ő t e r j e s z t é s E l ő t e r j e s z t é s Szálka Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. március 13-i ülésére Tárgy: Javaslat pályázat benyújtására az 1.számú Óvoda Kindergarten fejlesztésére a DDOP- 3.1.2-12

Részletesebben

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban

Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban Közvilágítás energiatakarékos korszerűsítése Szarvas Városban A projekt bruttó összköltsége: 166.817.040.- Ft, 100%-os támogatási intenzitás mellett. Megvalósítási időszak: 2015.02.02-2015.05.29. Projektazonosító:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás.

ELŐTERJESZTÉS. A támogatás formája: működési támogatásnak nem minősülő vissza nem térítendő támogatás. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést megtárgyalta: Pénzügyi

Részletesebben

MKÖH SZMSZ SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 9. FÜGGELÉK SZABÁLYZAT

MKÖH SZMSZ SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 9. FÜGGELÉK SZABÁLYZAT SZABÁLYZAT A PÁLYÁZATI TEVÉKENYSÉG RENDJÉRŐL 1.) Az egységes pályázati rendszer kiterjed: a) a Közös Önkormányzati Hivatal valamennyi szervezeti egységének tevékenységi körébe tartozó, b) a szervezeti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. november 27-i ülésére Tárgy: A Zirc 542 hrsz-ú Reguly Antal u. 46-72. számú ingatlanok előtti csapadékvíz árok és átereszek

Részletesebben

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete

BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete BÉKÉS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 25/2014. (VI. 30.) önkormányzati rendelete A NEM KÖZMŰVEL ÖSSZEGYŰJTÖTT HÁZTARTÁSI SZENNYVÍZ BEGYŰJTÉSÉRE VONATKOZÓ HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL Békés Város

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 11/1997.(III.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 11/1997.(III.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 11/1997.(III.1.) számú r e n d e l e t e Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlésének Környezetvédelmi Alapjáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyûlése a környezt

Részletesebben

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki:

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 31/2005.(XII.19.) Kt. sz. rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 35/2004.(XII.3.)

Részletesebben

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete

Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete Celldömölk Város Önkormányzata 28/2013. (XII.20.) sz. önkormányzati rendelete közszolgáltatásról Celldömölk Város Önkormányzat Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés d.) pontjában meghatározott

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2011. március 28-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER

PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER PEST MEGYE III. KÖRNYZETVÉDELMI PROGRAMJA 1. SZÁMÚ MELLÉKLET TELEPÜLÉSI KÖRNYZETVÉDELMI KÉRDŐÍV 2008. OKTÓBER 1. oldal PEST MEGYE III. KÖRNYEZETVÉDELMI PROGRAMJA TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI KÉRDŐÍV Település

Részletesebben

Tisztelt Képviselő-testület!

Tisztelt Képviselő-testület! Előterjesztés munkaterv szerinti ülésre Véleményezi: Pénzügyi Bizottság E - 86 Nagykovácsi, 2012. június 21. Előterjesztő: Bencsik Mónika polgármester Előadó: Balzó Edina önkormányzati ov. Melléklet: módosított

Részletesebben

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról

J E L E N T É S. Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról Zirc Város Polgármestere 8420 Zirc, Március 15. tér 1. J E L E N T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testület 2006. június 26-i ülésére a lejárt határidejű határozatok végrehajtásáról A lejárt határidejű

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. szeptember 13.-i ülésére Tárgy: KEOP-7.2.4.0.B kódszámú pályázat közbeszerzés bonyolító megbízási szerződés módosítása Előadó:

Részletesebben

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások

Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében megjelent hulladékgazdálkodással kapcsolatos fejlesztéseket támogató felhívások KOVÁCS LÁSZLÓ főosztályvezető-helyettes 2017. október

Részletesebben

Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról. Gazdasági Bizottság

Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról. Gazdasági Bizottság Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 61596/2009. Cím: Sürgősségi előterjesztés a CÉDE, TEUT, valamint a KEOP-5.3.0/A pályázatokról Előterjesztő: Dr. Fodor Tamás

Részletesebben

Bizottsági ülések időpontjai:

Bizottsági ülések időpontjai: Bizottsági ülések időpontjai: Gazdasági, Turisztikai és Környezetvédelmi Bizottság 2016. február 22. (hétfő) 15,00 óra Ügyrendi és Érdekképviseleti Bizottság 2016. február 22. (hétfő) 18,00 óra Pénzügyi

Részletesebben

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft

Algyői-főcsatorna vízgyűjtőjének vízpótlása DAOP-5.2.1/B-09-2010-0007 A projekt támogatás tartalma: 696 421 086 Ft A megvalósítás tervezett ütemezése: 2012. december 21-2013. december 31. Projektgazda neve: Alsó-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Projektgazda székhelye: 6720, Szeged, Stefánia 4. Közreműködő szervezet:

Részletesebben

Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről

Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 60724/2011. Cím: Beszámoló a Sopron Térségi Hulladékgazdálkodási Önkormányzati Társulás működéséről Előterjesztő: - Dr. Simon

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-50 l Ügyiratszám: 355-9/2012.x1l1 Ügyintéző: Faragóné/Sné PONTOsITOTI! MEGHívó

Részletesebben

Az innováció folyamata és eredményei. Pécs, 2009.10.13.

Az innováció folyamata és eredményei. Pécs, 2009.10.13. Az innováció folyamata és eredményei Pécs, 2009.10.13. 1 A BIOKOM Kft. 1994. december 1: Pécsi Köztisztasági és Útkarbantartó Vállalat Pécsi Kertészeti és Parképítı Vállalatot Pécsi Közterületfenntartó

Részletesebben

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország.

VP Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban. A projekt megvalósítási területe Magyarország. VP3-4.2.1-4.2.2-18 Mezőgazdasági termékek értéknövelése a feldolgozásban 1 Pályázat benyújtása Projekt helyszíne A támogatási kérelmek benyújtására 2019. január 2. napjától 2021. január 4. napjáig van

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyűléshez NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE 4401 NYíREGYHÁZA, KOSSUTH TÉR l. PF.: 83. TELEFON: +3642524-500 FAX: +36 42 524-501 E-MAIL: POLGARMESTER@NYIREGYHAZA.HU Ügyiratszám: VFEJL/ 446-1 /2014. Ügyintéző:

Részletesebben

Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek

Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek Környezetvédelmi derogációs vállalások teljesítéséhez kapcsolódó projektek Szennyvíztisztítás- és kezelés Település neve Projekt neve Projekt állapota Projektgazda Projekt előkészítettsége Megvalósítás

Részletesebben

Az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázat tapasztalatai

Az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázat tapasztalatai Az illegális hulladéklerakók felszámolására kiírt pályázat tapasztalatai Farmasi Beatrix Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium 2008. április 21. Jogszabályi háttér a hulladékgazdálkodásról szóló 2000.

Részletesebben

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása

Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása Budapest Főváros Önkormányzata házhoz menő szelektív hulladékgyűjtési rendszerének bemutatása A fejlesztés céljainak meghatározása Az Európai Uniós pályázatot 2011 októberében nyújtottuk be A fővárosi

Részletesebben

Tájékoztatás: A pályázatok előkészítésére kifizetett költségekről. Testületi ülés dátuma: november 28. Készítés ideje: november 16.

Tájékoztatás: A pályázatok előkészítésére kifizetett költségekről. Testületi ülés dátuma: november 28. Készítés ideje: november 16. Tájékoztatás: A pályázatok előkészítésére kifizetett költségekről Testületi ülés dátuma: 2016. november 28. Készítés ideje: 2016. november 16. Készítette: Burzon Xénia Ellenőrizte: Szabadosné Harangozó

Részletesebben

1. számú melléklet BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK JEGYZÉKE A BESZEREZNI KÍVÁNT ELEMEK FÜGGVÉNYÉBEN: Alcím a b c d, e f

1. számú melléklet BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK JEGYZÉKE A BESZEREZNI KÍVÁNT ELEMEK FÜGGVÉNYÉBEN: Alcím a b c d, e f 1. számú melléklet BENYÚJTANDÓ DOKUMENTUMOK JEGYZÉKE A BESZEREZNI KÍVÁNT ELEMEK FÜGGVÉNYÉBEN: Alcím a b c d, e f Támogatott elemek Dokumentumok g 1 Tartalomjegyzék 2 Adatlap 3 Fajlagos költség alapján

Részletesebben

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1.

Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Abony Városi Önkormányzat Polgármesterétől H-2740 Abony Tel.,fax: (53) 360-010 Kossuth tér 1. Az előterjesztés készítésében közreműködött: Településfejlesztési osztály Az előterjesztést véleményezi: Valamennyi

Részletesebben

j{-v1 Dr. Kovács Ferenc polgármester

j{-v1 Dr. Kovács Ferenc polgármester NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 234/2018.( XII. 20.) számú határozata Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2018. évi köz tervének elfogadásáról szóló 47 /2018. (Ill. 29.) számú határozat

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ő. Szám: 140- /2010. Előkészítő: Pékné dr.

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA. POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ő. Szám: 140- /2010. Előkészítő: Pékné dr. BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. ő Szám: 140- /2010. Előkészítő: Pékné dr.csefkó Judit E L Ő T E R J E SZ T É S A Képviselő-testület 2010. szeptember

Részletesebben

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről

317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet. a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről 317/2013. (VIII. 28.) Korm. rendelet a közszolgáltató kiválasztásáról és a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási szerződésről A Kormány a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (1) bekezdés 18.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

Tájékoztató. 2012. év

Tájékoztató. 2012. év Tájékoztató Tájékoztatás - a többszörösen módosított 1992. évi XXXVIII. törvény 15/B -a alapján - az államháztartás pénzeszközeinek felhasználásáról, az államháztartáshoz tartozó vagyonnal történő gazdálkodásról

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT ülésének könyvéből. egyhangúlag az alábbi napirendeket fogadta el: Péteri Község Önkormányzatának 131/2017. (IX. 28.) számú ÖKT határozata a napirendek elfogadásáról 1.) Az önkormányzat 2017. évi költségvetésének

Részletesebben

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-i ülésére. Tárgy: A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása

Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-i ülésére. Tárgy: A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása E L Ő T E R J E S Z T É S Kiskunhalas Város Képviselő-testülete 2015. szeptember 24-i ülésére Tárgy: A helyi hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló rendelet módosítása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E

MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1. melléklet MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK 2013. II. FÉLÉVI M U N K A T E R V E 1 2013. szeptember 19. Közgyűlési anyagok leadási határideje: 2013. augusztus 22. 1. Javaslat az Önkormányzat

Részletesebben