PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA július 10-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA július 10-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E"

Átírás

1 PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA július 10-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 62/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés a Polgármesteri Hivatal felújítására című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás eredményességének, illetve nyertesének kihirdetéséről. 63/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés Szabadtéri Színház kialakítása, Közlekedési fejlesztések a Művelődési ház környezetében és a Feltáró sétány kialakítása a Szabadtéri Színház és a Rákóczi út között, című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás eredményességének, illetve nyertesének kihirdetéséről. 64/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz, kapcsolódó Vállalkozási szerződés Piac kialakítása a Vásártéren és Közösségi tér kialakítása a Vásártéren,című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás eredménytelenségének kihirdetéséről, ismételt közbeszerzési eljárás indításáról nyílt eljárásban.

2 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza tanácskozó termében megtartott július 10-i soron kívüli n y í l t üléséről. Jelen vannak: Dombi Imréné polgármester, Márkus Gábor, Kiss Zsigmond alpolgármesterek, Petőné Papp Margit, Szabó Attiláné tanácsnokok, Kovács Krisztina, Tóth László, Duró Ferenc, Kincses László képviselők, Keserű László jegyző. Igazoltan távol vannak: Dr. Felszeghy Szabolcs, Borsos László képviselők. Tanácskozási joggal megjelentek: Pandur Erika a Városgazdálkodási iroda vezetője, Oláh Károly a Városfejlesztési iroda ügyintézője, Rácz Csilla közbeszerzési ügyintéző, Benyáts Balázs közbeszerzési tanácsadó. Jegyzőkönyvvezető: Rácz Lajos. Tisztelettel köszöntöm a képviselő-testület tagjait, a megjelenteket. Megállapítom, hogy az ülésen 9 fő képviselő van jelen, az ülés határozatképes. Jegyzőkönyv-hitelesítőknek Márkus Gábor alpolgármestert és Tóth László képviselőt javaslom. Aki ezzel egyetért, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 9 szavazat. Megállapítom, hogy a képviselő-testület Márkus Gábor alpolgármestert és Tóth László képviselőt jegyzőkönyv-hitelesítőknek kijelölte. Aki a napirendet elfogadja, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 9 szavazat.

3 2 N a p i r e n d : 1. Előterjesztés Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés a Polgármesteri Hivatal felújítására című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárásról. Előadó: Dombi Imréné polgármester 2. Előterjesztés Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés Szabadtéri Színház kialakítása, Közlekedési fejlesztések a Művelődési ház környezetében és a Feltáró sétány kialakítása a Szabadtéri Színház és a Rákóczi út között című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárásról. Előadó: Dombi Imréné polgármester 3. Előterjesztés Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés Piac kialakítás a Vásártéren és Közösségi tér kialakítása a Vásártéren című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárásról. 1. Napirend Kérdések Ismét egy olyan anyag, amelyet az utolsó pillanatban kapunk meg, és a műszaki tartalmát ismerjük kellő részletességgel. Egy ajánlattételi felhívás keretében, de 3 különböző részre bontva. Kicsit szokatlan a forma, de logikusnak tűnt volna, abban az esetben, hogyha ezt a 3 részt 3 pályázó nyeri meg. Mindig mindenütt 1 cég van előnyben. Érdeklődnék a közbeszerző cég felől, ki végezte ezzel a tevékenységgel kapcsolatban a közbeszerzési munkát? Szeretném megtudni, hogy a vállalási határidő, ebben az első részben, tehát a Polgármesteri Hivatal felújítására, mi lehet, és milyen kötbér százalékot, vagy ezreléket határozhatnánk meg? Úgy szól az előterjesztés, hogy a szerződés aláírására a polgármestert és a jegyzőt hatalmazza fel a testület. Már megint a testületi jogkörben dőlnek el fontos dolgok. A közbeszerzést a QUALITY 74 Kft. végezte el, őt képviselem. Ez egy nyílt felhívás volt, közbeszerzési értesítőben megjelent, bárki tudott volna rá ajánlatott tenni aki a

4 3 feltételeknek megfelel. Jelen esetben az előterjesztés szintjén, mindhárom ajánlatra a legjobb ajánlatot egy cég tette. Ezt igazából a piac határozta meg. A vállalási határidő a Polgármesteri Hivatallal kapcsolatosan: 4 hónap. Szerződéskötéstől kezdve 4 hónapja van befejezni a kivitelezést a kivitelező cégnek. A kötbér mértéke pedig jelen esetben a nettó ajánlati ár 1 %-a a késedelem 1-5 napjára, 6. naptól a nettó ajánlati ár 0,75 %-a, de legfeljebb a nettó ajánlati ár 15 %-a a késedelmi kötbér. Szeretném megkérdezni, hogy alvállalkozók fognak-e közreműködni a projekt során? A Polgármesteri Hivatallal kapcsolatban még a felújítás belső tartalmát sem ismerjük, a hőszigetelésen kívül, pedig ez fontos eleme, mert a 32 mft-os ár az hőszigetelésnek sok lenne. Nem tudom, hogy még milyen tevékenységek vannak? Az alvállalkozóra tudok választ adni. 10 %-ot meghaladóan von be alvállalkozót, tehát nincs kijelölve alvállalkozó az ajánlatába. RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Nem lehet teljesítés alatti alvállalkozókat megjelölni az ajánlatában. Bárkit bevonhat, aki a Kbt. kizáró okok hatálya alá tartozik. Ezt az építési folyamat során kell bejelentenie. OLÁH KÁROLY ügyintéző az alábbi választ adta Hőszigetelés, nyílászáró szerkezetek cseréje, és a lapos tetőnek a korszerűsítése. KISS ZSIGMOND alpolgármester A közbeszerzési eljárással kapcsolatban lenne kérdésem. Az alkalmassági minimum követelményeknél a P/2 pontnál egy olyan megjegyzés van, hogy saját vagy jogelődjének mérleg szerinti eredménye a felhívás feladásától visszafelé számított két üzleti évek közül legalább az egyik üzleti évben pozitív vagy nulla volt. Korábban mindig az volt a gyakorlat, hogy legalább az elmúlt 2 évben nyereségesnek kellett lenni a cégnek, ezért voltunk mindig problémába a saját cégünkkel. Most értem, hogy erre is lehetőség van a közbeszerzési eljárás során, hogy így határozzák meg? Nem csak úgy, hogy pozitív lehet minden alkalommal, mint ez elmúlt 2 évben? Ha már egyszer több mint 30 mft-os ajánlatunk van, akkor miért határozunk meg legalább annyi értékű árbevételt? Az árbevételnél is kevesebb összeg van meghatározva, nekem egy kicsit ez furcsa volt. Ez egy uniós forrás, amit fel kell használnunk év elején. Mi az utolsó határidő, fizikai időpont, ameddig be kell fejezni ahhoz, hogy az uniós pályázatot

5 4 ne veszélyeztesse? Amit most hallok pályázatokat 2014 év végéig be kell fejezni, és 2015 év x időpontjáig el kell számolni. Fizikailag meddig kell befejezni, csak szorít a határidő? Már fél év is elmúlt, 4 hónap minimum egy ilyen munkának az elvégzése. Ha nyer ez a pályázat, akkor megint kiírjuk, új közbeszerzés, egyebek. RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Kiss Zsigmond alpolgármester kérdésére Szerződésünk szerint a pályázat 100 %-os támogatottságú. Szintén a jelen hatályos támogatási szerződésünk szerint a fizikai megvalósítás határideje december 31-e. A pénzügyi elszámolás határideje január 30. Kiss Zsigmond alpolgármester kérdésére Elvárt alkalmassági minimum követelmények, itt a 3. résznél 40 mft-os referenciát látok magas építésre, ez felette van az elvárt tartalomnak. A pénzügyi referenciánál gyakorlatilag ajánlatkérői megfogalmazástól függ, taxative, hogyan várjuk el a mérleg szerinti megfelelést, lehet szigorúbban, vagy szigorúbban, itt a műszaki referenciák voltak szigorúbban megfogalmazva. 1 darab 40 mft értékű sikeres műszaki átadás-átvétellel lezárt magasépítésre vonatkozó referenciát kértünk. Vélemények Alpolgármester úr kérdésében én is éreztem egy lehetőséget is. Akkor hatásosabban szeretném jelezni, hogy ilyen alapon a saját Városüzemeltető Kft. is pályázhatott volna, akkor Püspökladányban marad a munka, meg a munkabér is. Így megint sikerült kikerülni ezt a lehetőséget. Ennek a résznek az a furcsasága is meg van, hogy itt a győztes ajánlattevő a támogatási szerződés alapján rendelkezésre álló összegnek is alatta tett ajánlatot, ami helyes követendő dolog lenne ismerve az általános helyzetet. Ha verseny van, itt pedig a 4 pályázó versenyzett, akkor mindenki érzi, hogy milyen ajánlatot tesz, és úgy viszi el a munkát, hogy a legjobbat teszi. Jelen esetben ez azt jelentette, hogy 3 mft-tal megtakarítás van. A másik két részről fog fennállni, pedig ugyanaz a cég teszi. Bízom benne, hogy akár a délutáni órákban be tudok tekinteni majd ezekbe a műszaki részletekbe, hogy magyarázatot találjak erre az ellentmondásra. Ez azt mutatja fel, hogy csak a verseny biztosítja az alacsonyabb árakat, és ez által az önkormányzat eddigi gyakorlata a meghívásos pályázatokon pazarló volt. TÓTH LÁSZLÓ képviselő Valóban így van, ahogy képviselő úr mondja, hogy alatta van 3 mft-tal. Ez valószínű, hogy a versenyek, illetve megpályáztatásnak az eredménye. A Bíráló Bizottság érvényesnek tekintette. Támogatom a határozati javaslatot.

6 5 KISS ZSIGMOND alpolgármester Nem véletlenül kérdeztem meg, hogy mi a befejezési határidő, mert szorít bennünket az idő. Muszáj lépni ezekben a kérdéskörökben. 4 hónap áll rendelkezésre, nyilván itt azonnal el kell kezdeni a munkát, hogy ne legyen probléma. Támogatom az előterjesztést annál is inkább, mivel alatta van az árnak. Azt sem véletlenül kérdeztem, hogy milyen módon került kiválasztásra a cég. Nyílt közbeszerzési eljárás volt, akkor nincs tovább kérdésem, 1 vállalkozásunk sem méltatta magát arra, hogy elővegye a közbeszerzési értesítőt, akkor lehet miről beszélni. Vagy elő vette, és még sem felelt meg valamilyen oknál fogva, de erre a kérdésemre választ kaptam, akár a világ végéről is jelentkezhetett volna valaki. Megfogalmazódott benne, hogy miért fegyverneki a vállalkozás, aki jelentkezett hozzánk, erre megkaptam a választ. Névszerinti szavazás következik. Aki a határozati javaslatban foglaltakkal egyetért, kérem szavazzon. Duró Ferenc képviselő Kincses László képviselő Kiss Zsigmond alpolgármester Kovács Krisztina képviselő Márkus Gábor alpolgármester Petőné Papp Margit tanácsnok Szabó Attiláné tanácsnok Tóth László képviselő Dombi Imréné polgármester A szavazás eredménye: 8, 1 tartózkodás. 62/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat tartózkodás Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 22. (5) bekezdése alapján ezúton kihirdeti, hogy a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés a Polgármesteri Hivatal felújítására című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás eredményes. Az eljárás nyertese a Szilasi és Társa Kft. Ajánlattevő neve, címe: 1.Ajánlati Ár (nettó Ft) Szilasi és Társa Kft., 5231 Fegyvernek, Liszt Ferenc utca 13/a ,- Ft

7 6 2. Ajánlattevő által vállalt jótállási idő hónapokban (minimum 36 hónap, maximum 120 hónap) 120 hónap Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete felhatalmazza a Polgármestert és a Jegyzőt a vállalkozási szerződés aláírására, valamint a Támogatási szerződés által biztosított keretek között történő módosítására. Határidő: július 22. Felelős: Dombi Imréné polgármester 2. Napirend Kérdések Részben a kérdések ugyan azok. Milyen határidővel készülhet el, milyen kötbér mérték van? Alvállalkozókra ugyan úgy igaz az állítás, mint az előzőknél? A legerősebb kérdés az, hogy hogyan létezik, itt ketten adtak ajánlatot, a két ajánlat közt 30 %-os különbség van? Amiből vagy az alacsonyabbik nonszensz, vagy a magasabbik. A mennyiségi adatok ismerete nélkül ez több mint aggályos. Ha egy ilyen mft-os munkánál, 23 mft-os eltérés van a két ajánlat közt, akkor valaki jól ismeri a magyar piaci viszonyokat. Mi pedig, abba a helyzetbe kényszerülhetünk, lévén, hogy megint volt egy hiány pótlás, hogy a kedvezőbb ajánlatot ne tudjuk elfogadni, ha helyette a másik, ahhoz képest a jóval kedvezőtlenebbet. Mivel itt jelen esetben meg is haladja a támogatási összeget, ezért azt gondolom, hogy itt több részletkérdést ki kellene még bontani, többre kellene választ kapni, mint amennyi a papíron jelen pillanatban szerepel. Ezzel kapcsolatosan a kivitelezési határidő 5 hónap, a szerződéskötéstől számítva. A késedelmi kötbér mindhárom esetben ugyanaz. A nettó ajánlati ár 1 %-a a késedelem 1-5 napjára, 6. naptól 0,75 % összege, de legfeljebb a nettó ajánlati ár 15 %-a. Alvállalkozót ugyanúgy vesz igénybe 10 %-ot meghaladóan, nincs is jelölve cég. Az árszinttel kapcsolatosan csak azt tudom elmondani, hogy nyílt közbeszerzésről van szó, mindenki ugyanazt az árazatlan költségvetést megkapta, nyílván a saját erőforrásainak megfelelően árazza be az ajánlati árát, hogy ez hogyan alakulhatott ki, tudom. A Nyír-Aqua Kft.-vel kapcsolatosan az ajánlatában sok hiányosság volt. Kiküldtük a hiánypótló levelet úgy, mint az összes többi ajánlattevőnek, semmilyen válasz jött rá, így érvénytelennek kellett nyilvánítani az ajánlatot.

8 7 RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző Annyival szeretném kiegészíteni, hogy a Nyír-Aqua Kft. egyik legnagyobb hiányossága a sok igazolás mellett, árazott költségvetést nyújtott be. Az, hogy az eredeti ajánlatához jutott be csak egy felolvasó lapot, ez még pótolható, de a hiánypótlásra sem nyújtotta be, emiatt is érvénytelen volt. TÓTH LÁSZLÓ képviselő Ez a nagy projekt 3 részből áll, a Polgármesteri Hivatal, a Piac, illetve a Művelődési Ház. A projekten belül a pénz átcsoportosítható-e? Azt szeretném megtudni, hogy a Polgármesteri Hivatalnál 3 mft plusz van, a Művelődési háznál pedig 4 mft mínusz. RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Tóth László képviselő kérdésére Gyakorlatban a közreműködő szervezettel egy előzetes szóbeli egyeztetés már elindult. A támogatási szerződésben egy változtatási javaslattal ezek a költségek, ahol megtakarítunk, átcsoportosítható arra helyre, ahol többletforrás szükséges. Ezért is írtam így az előterjesztést, hogy a többlet költség egy része, ebből az átcsoportosításból fog adódni, amely a döntést követően el fog indulni írásban és hivatalosan. Vélemények Igaz, hogy ezzel az eljárással csökken a többlet, 1,7 mft-ra, de ettől ez még többlet maradt. Ha a harmadikat is ide kapcsoljuk, akkor már 10 mft-ot meghaladó lesz a többletköltség. A HURO pályázatnál az volt az egyik fő okunk, hogy újra és újra kellett tárgyalni, majd a műszaki tartalom, változtatással, engedélykéréssel csökkenteni lehetett a beruházás összeget. Jelen pillanatban azt tapasztalom, hogy 10 mft többletbe kerülne, és volt már itt olyan pályázat, amikor hirtelen felbukkantak tartalékok. Szeretném megkérdezni, hogy emlékeim szerint az egy 390 mft körüli pályázat volt, és jelen pillanatban pedig, ha minden ajánlatot összeadok is, nettó 256 mft, gyakorlatilag 310 mft környéki a beruházás építési költsége. Itt adódik egy kérdés, ha itt kell megfogalmaznom a vélemények közt, hogy mint egy 80 mft-nak a sorsa ismeretlen. Mi került 80 mft-ba, tervezés, műszaki ellenőrzés, projektmenedzser, közbeszerzés, mi volt még? Amit az ablakra, hőszigetelésre, tetőre fordít, ha adminisztrációra. Ezzel kapcsolatban lenne az a javaslatom, hogy mivel már többletben vagyunk, abban az értelembe, hogy többe kerül nekünk, nincsen forrás meghatározás az előterjesztésben, hogy mi a finanszírozása. Benne van képviselő úr, szerepel az előterjesztésben, azt vegyük figyelembe.

9 8 Pedig a projektben még lenne tartalék. Van a projektben tartalék, vagy nincs? PANDUR ERIKA irodavezető A pályázatban nincs tartalék. Az építésen kívül szerepelnek tervdokumentáció készítés, közbeszerzés, kiviteli terv, műszaki ellenőr, könyvvizsgálat, eszközbeszerzés, ingatlanvásárlás, akcióterületi tervkészítés. Ha visszaemlékeznek tisztelt képviselő-társaim, mikor elindultunk ebben a pályázatban, már akkor is tudtuk ezeket a csoportokat, hogy miket lehet belevenni. A kolléganőm, amiket elmondott, hogy mikre lehetett fordítani. Maga a beruházás, amiről most beszélünk az, az egyik része, de a feltáró út a sétánynak a kialakítása. Tárgyalásokat kellett folytatni, a tulajdonostól ezt meg kellett vásárolni. Ezeken már túl vagyunk, ahhoz, hogy ez az egész beruházás elinduljon, ezekhez az előkészítő munkák, vásárlások, egyebek szükségszerűek voltak. TÓTH LÁSZLÓ képviselő Nem véletlenül kérdeztem ezt az átcsoportosítást. Így már támogatható, ilyen értelemben. Annál is inkább, ha végiggondoljuk a nyári szünetben, iskolakezdésig a zömét meg tudnák csinálni. Az iskolásoknak is könnyebb lenne. Támogatható és meg van a forrás is, hogy miből van a plusz pénz. Támogatom, és támogatásra javaslom. Névszerinti szavazás következik. Aki a határozati javaslatban foglaltakkal egyetért, kérem szavazzon. Duró Ferenc képviselő Kincses László képviselő Kiss Zsigmond alpolgármester Kovács Krisztina képviselő Márkus Gábor alpolgármester Petőné Papp Margit tanácsnok Szabó Attiláné tanácsnok Tóth László képviselő Dombi Imréné polgármester A szavazás eredménye: 8, 1 tartózkodás. 63/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat tartózkodás Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény 22.. (5) bekezdése alapján ezúton kihirdeti,

10 9 hogy a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz kapcsolódó Vállalkozási szerződés Szabadtéri Színház kialakítása, Közlekedési fejlesztések a Művelődési ház környezetében és a Feltáró sétány kialakítása a Szabadtéri Színház és a Rákóczi út között,című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás eredményes. A kivitelezés megvalósításához szükséges többletforrást (nettó: Ft, azaz 27% Áfa-val számolt bruttó: Ft) az Önkormányzat évi költségvetésének, a fejlesztésekhez kapcsolódó tartalék alapjából biztosítja. Az eljárás nyertese a Szilasi és Társa Kft. Ajánlattevő neve, címe: 1.Ajánlati Ár (nettó Ft) 2. Ajánlattevő által vállalt jótállási idő hónapokban (minimum 36 hónap, maximum 120 hónap) Szilasi és Társa Kft., 5231 Fegyvernek, Liszt Ferenc utca 13/a ,- Ft 120 hónap Felhatalmazza a Polgármestert és a Jegyzőt a vállalkozási szerződés aláírására, valamint a Támogatási szerződés által biztosított keretek között történő módosítására. Határidő: július 22. Felelős: Dombi Imréné polgármester 3. Napirend Kérdések Szinte már automatikus, ami itt mindig hiányzik a határidőre, illetve a kötbérre vonatkozóan. Amennyiben mindkettő ugyanaz, mint az előbbinél, akkor kell választ adni. Az azonban, hogy eft-tal, azaz nettó 7,5 millió Ft-tal ez a rész drágább, és érdekes módon az előterjesztés pont ugyanúgy fogalmaz, mint az előző résznél, hiszen itt az van, hogy a Bíráló Bizottság javasolja, hogy a képviselőtestület saját költségvetéséből biztosítsa a forrást. Itt már nincs meg az utalás a fejlesztési tartalékra, mert nincs is annyi fejlesztési tartalék. Akkor most hogy van ez, működési kiadásból fogunk beruházást finanszírozni? Nem tudom, hogy miért van különbségtétel a második és harmadik között. A fejlesztés a másodiknál a kapcsolódó tartalékalapból, itt pedig a költségvetéséből. Ja, átvitt sor. Igen, már megint.

11 10 TÓTH LÁSZLÓ képviselő Másfajta előterjesztést kapott képviselő úr? Másfajtát kaptam, mert máshogy van csomagolva, de a lényeg, hogy a 10 mft változatlanul valahonnan kitermelendő, el fogjuk venni, mint az útalapokból, mert mi másból. Azt kell kérdez, hogy mikor lesz az, amikor felelősséggel dönt a püspökladányi testület dolgokról? az alábbi választ adta A határozati javaslattal kapcsolatban, amiket elmondott képviselő úr, mindannyian végighallgattuk. Időközben azért odafordultam jegyző úrhoz, hogy képviselő úr talán másfajta előterjesztést, illetve határozati javaslatot kapott. Végig kellene olvasni a határozati javaslatokat, de időközben javította is képviselő úr, hogy rendben van. Úgy gondolom, hogy az elmúlt percekben is felelősségteljes döntést hoztunk a Polgármesteri Hivatal felújításával kapcsolatban, illetve a Művelődési Központ területének rendbetételével kapcsolatban. Tehát a válaszom a kérdésre egyértelműen az, hogy mindig. Ezen rész esetében 4 hónap a kivitelezési határidő a szerződéskötéstől kezdődően. Itt sem jelölt az ajánlattevő 10 % feletti alvállalkozót. A késedelmi kötbér ugyanúgy van, mint az előző másik két esetben. Az árszint is kérdés volt, erre annyit tudok mondani, hogy nyílt eljárás volt, ugyanazt az árazatlan költségvetést árazta be az összes ajánlattevő. MÁRKUS GÁBOR alpolgármester Mi volt a hiányossága a Nyír-Aqua Kft-nek? RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Márkus Gábor alpolgármester kérdésére Árazott költségvetést egyáltalán nyújtott be egyik ajánlatához sem. KISS ZSIGMOND alpolgármester Amennyiben egy új közbeszerzési eljárást indítanánk el, az mennyi időbe kerülne?

12 11 Kiss Zsigmond alpolgármester kérdésére 1,5-2 hónap, de ez, az eljárásfajtától is függ. Gondolom, hogy mire akart célozni alpolgármester úr. Tehát, amennyiben a képviselő-testület úgy dönt, hogy támogatja ezt az előterjesztést, és új közbeszerzés kerül kiírásra, annak van egy folyamata, ami ugye 1,5-2 hónap, ez befolyásolja-e azt, amit a testületi ülés elején beszéltünk, hogy év végéig be kell fejezni ezeket a beruházásokat, illetve január végéig az elszámolásokat is el kell végezni a források miatt. RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Kiss Zsigmond alpolgármester kérdésére A közbeszerzési eljárásnál a törvény szigorúan szabályozza az ajánlattételre adott határidőket. Azokat nekünk be kell tartanunk. Még ha az ajánlatokat be is adják, azoknak bírálatokon kell keresztülmenniük, hiánypótlásokon, mire születhet majd egy bíráló bizottsági javaslat és egy képviselő-testületi döntés. Amikor azt követően esetleg aláírjuk a szerződést, a fellebbezésre 11 napot hagyni kell. Ez legalább másfél hónap, és még onnan számítódik a 4 hónapos kivitelezési határidő, és akkor vegyük még hozzá, hogy ekkor már erőteljesen tél lesz, tehát biztos, hogy lehet építeni. A közreműködő szervezet engedné-e, hogy meghosszabbítsuk az elszámolási időszakot? RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Dombi Imréné polgármester kérdésére Az uniós pályázatok végső befejezési határideje, azaz a fizikai megvalósulás határideje május 30. Ez már magában foglalja azt is, hogy a záró kifizetési kérelmet is nekünk akkorra be kell nyújtanunk. Itt elég egy változás bejelentő, támogatási szerződést kell módosítani. SZABÓ ATTILÁNÉ tanácsnok Részegységként újra meghirdethetjük-e ezt a részét a pályázatnak? RÁCZ CSILLA közbeszerzési ügyintéző az alábbi választ adta Szabó Attiláné tanácsnok kérdésére Ha valamelyik résznél lenne sikeres az ajánlattétel, attól a másik kettő még el tudjon indulni, tehát lehet.

13 12 Mindegyik határidőnél megvan már az időjárás-kockázat. November 30. vagy december 30., mindkettőnél van időjárás-kockázat. Amennyiben abban az időszakban kerül sor tetőfedésre vagy aszfaltozásra, mint a Művelődési Háznál az várható, az minőségi veszélyeket rejt. Azt hiszem, hogy abban az ajánlattételben, amelyben szintén 12 mft-os különbség van, de mint hallhattuk, a Nyír-Aqua ajánlata kidolgozott ajánlat, tehát fikció, így azt a részt kellene megvitatnunk, illetve megismernünk a műszaki tartalmát, hogy egy új kiírás esetén létrehozható-e egy, a tartalékalapunkat veszélyeztető nagyságrendű kiírás? Abban az esetben, ha, akkor érdemes (Letelt az idő.) Az egész folyamat azzal kezdődik, hogy a közreműködő szervezet felé kell egy kérelmet megküldeni. Nyilván ezt már úgy kell megkérni, hogy egy valós, teljesíthető fizikai határidőt kérelmez meg az önkormányzat, és akkor annak megfelelően kell megfogalmazni a kiírást. Ennek közbeszerzési szempontból nincs akadálya. KISS ZSIGMOND alpolgármester Az elmondottak alapján felvetődött ben még egy kérdés. Mi van akkor, ha mi úgy írjuk ki ezt az esetlegesen ismételt kiírást, hogy 4 hónapot adunk a munka elvégzésére, ha csak 3 hónapot? Úgy gondolom, hogy a piacnak két bejárata van, a munkát meg lehet kezdeni két oldalról is. OLÁH KÁROLY ügyintéző az alábbi választ adta Kiss Zsigmond alpolgármester kérdésére Azért 4 hónap, mert úgy éreztük, hogy ennyi idő erre a munkára kell. MÁRKUS GÁBOR alpolgármester Azt szeretném megkérdezni, hogy erre a részegységre egy esetleges határozati javaslat elutasítás után lehet-e meghívásos közbeszerzést lefolytatni? Márkus Gábor alpolgármester kérdésére Igen. Vélemények Jó lett volna, ha a három részre bontott projektet három, de legalább két cég nyerte volna meg, de így gyakorlatilag ugyanaz a cég, ugyanazon határidőn belül három

14 13 munka elvégzését vállalja. 19 fizikai dolgozója van ennek a cégnek, tehát elgondolni is nehéz, hogy hogyan képesek 300 mft-os nagyságrendű munkát elvégezni 4 hónap alatt. Nagy a kockázat abban is, hogy a jelenlegi vállalt határidejüket képesek-e tartani. Így tehát, ha felmerül a harmadik részegységnél egy csúsztatott közbeszerzés, amit ezáltal egy másik kivitelező nyerhet meg, akkor biztonságosabban betarthatók a határidők, mint így. MÁRKUS GÁBOR alpolgármester Mivel ekkora a különbség a hátrányunkra az ajánlatban, tudom támogatni ezt az előterjesztést. Azt javaslom, hogy induljunk neki egy új közbeszerzési eljárásnak. KISS ZSIGMOND alpolgármester Számomra is aggályos az összeg, amivel nyert ez a társaság. Igazából a Nyír-Aqua Kft. adta a legjobb árajánlatot számunkra, annak ellenére, hogy az igazolásokat, nyilatkozatokat tudta időre pótolni. A nyertes cég úgy gondolom, azért adta be mind a három pályázatot, hogy valamelyik nyer, de mindháromhoz biztosan tud hozzáfogni. Ráadásul a három pályázat összefügg, tehát, ha az egyik bukik, akkor bukik mind a három. Nem tudom támogatni az előterjesztést. Ez valójában három pályázat, ha egy, ami három részből áll. SZABÓ ATTILÁNÉ tanácsnok Amennyiben újra kiírásra kerül a pályázat, akkor újabb pályázók is jelentkezhetnek. Név szerinti szavazás következik. Aki a határozati javaslatban foglaltakkal egyetért, kérem szavazzon. Duró Ferenc képviselő Kincses László képviselő Kiss Zsigmond alpolgármester Kovács Krisztina képviselő Márkus Gábor alpolgármester Petőné Papp Margit tanácsnok Szabó Attiláné tanácsnok Tóth László képviselő Dombi Imréné polgármester A szavazás eredménye: 9 szavazat.

15 14 Mivel az előterjesztést fogadta el a képviselő-testület, ezért most dönteni kell arról, hogy Püspökladány Város Önkormányzata erre a részre vonatkozóan a közbeszerzési eljárást újra elindítja. Aki támogatja, hogy nyílt közbeszerzési eljárás induljon meg, kérem szavazzon. A szavazás eredménye: 9 szavazat. 64/2014. (VII. 10.) önkormányzati testületi határozat Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testülete a közbeszerzésekről szóló évi CVIII. törvény (Kbt.) 22. (5) bekezdése alapján ezúton kihirdeti, hogy a Vállalkozási szerződés az ÉAOP /D azonosítószámú, Püspökladány a hagyományokra építő aktív város tárgyú pályázathoz, kapcsolódó Vállalkozási szerződés Piac kialakítása a Vásártéren és Közösségi tér kialakítása a Vásártéren,című közbeszerzési eljárás építési tevékenység végrehajtására tárgyú közbeszerzési eljárás a Kbt. 76. (1) bekezdés c) pontja értelmében eredménytelen. Püspökladány Város Önkormányzata ismételt közbeszerzési eljárást indít a Kbt. második része szerinti nyílt eljárásban. Határidő: Felelős: azonnal Dombi Imréné polgármester Köszönöm a megjelenést, az ülést bezárom. K.m.f. D o m b i Imréné polgármester K e s e r ű László jegyző M á r k u s Gábor alpolgármester T ó t h László képviselő

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. október 26-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 116/2009. (X. 26.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány belterületi buszvárók felújítása tárgyában

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2012. március 5-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 37/2012. (III. 5.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladányi Tűzoltóság épületének felújítása, bővítése

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. május 20-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 56/2010. (V. 20.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladányi Területi Gondozási Központ áthelyezése

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2014. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 65/2014. (VII. 17.) önkormányzati testületi határozat a Karacs Ferenc Kollégium konyha, étkező

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011. szeptember 13-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011. szeptember 13-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2011. szeptember 13-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 92/I/2011. (IX. 13.) önkormányzati testületi határozat az Őrdaru Egyesület által a TÁMOP-5.5.1B-11/2

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Püspökladány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2009. február 6-i soron kívüli üléséről. Jelen vannak: Arnóth Sándor polgármester, Kardos István alpolgármester, Petőné

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. november 18-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 134/2009. (XI. 18.) önkormányzati testületi határozat folyószámla-hitelkeret meghosszabbításáról. 135/2009.

Részletesebben

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv

Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv Balatonvilágos Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 8-ai rendkívüli testületi üléséről készült jegyzőkönyv napirendjei: - Pályázat egészségügyi alapellátást szolgáló (háziorvosi, házi

Részletesebben

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e

Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének. J e g y z ő k ö n y v e Öcsöd Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. augusztus 21. napján megtartott soron kívüli ülésének J e g y z ő k ö n y v e 60/2014./VIII.21./ számú testületi határozat A napirendről 61/2014./VIII.21./

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. május 14-én 10.00 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. március 5-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 24/2015. (III. 5.) önkormányzati testületi határozat a Püspökladány a hagyományokra építő aktív

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület június 16-án tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület június 16-án tartott rendkívüli üléséről Balatonszárszó Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 8624 Balatonszárszó, Hősök tere l. Ügyiratszám: 433-16/2014 JEGYZŐKÖNYV a Képviselő-testület 2014. június 16-án tartott rendkívüli üléséről

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Petőfiszállás Községi Önkormányzati Képviselő-testületének 2013. december 20- án a Petőfiszállási Közös Önkormányzati Hivatal hivatalos helyiségében megtartott üléséről.

Részletesebben

23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 241/2010. (XI.17.sz. Kth.)

23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E. 241/2010. (XI.17.sz. Kth.) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.:12.497-2/2010. 23/2010. számú 2010. november 17.-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 241/2010. (XI.17.sz.

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old.

Jegyzőkönyv. Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Jegyzőkönyv Készült: Besenyszög Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 21-én megtartott soron kívüli üléséről Mutató: Határozat tárgya: Határozat száma: Old. Képviselő-testület 2014.

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2012. szeptember 26-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve 67/2012. (IX.26.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2009. április 16-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 37/2009. (IV. 16.) önkormányzati testületi határozat együttműködési szerződés kötéséről a Piramis Center

Részletesebben

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013.

Bököny Község Képviselő-testülete november 28-i rendkívüli üléséről. Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: /2013. Bököny Község Képviselő-testülete 2013. november 28-i rendkívüli üléséről Ikt. szám: 1- /2013. határozatai: 120-122/2013. TÁRGYSOROZAT 1) Döntés az Egészségügyi alapellátáshoz kapcsolódó infrastrukturális

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n na k:

J e g y z ő k ö n y v. J e l e n v a n na k: J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2006. március 20-án megtartott rendkívüli üléséről. Az ülés helye: Balkány Város Polgármesteri Hivatala (4233 Balkány Rákóczi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 16-án órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének június 16-án órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Erdőkertes Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 16-án 17 00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Dr. Pásztor László Bakos István Béri Eszter

Részletesebben

ERDŐKERTES JEGYZŐKÖNYVE

ERDŐKERTES JEGYZŐKÖNYVE 10/2014/J ERDŐKERTES KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2014. JÚLIUS 02-ÁN MEGTARTOTT NYILVÁNOS ÜLÉSÉNEK JEGYZŐKÖNYVE Az ülésen alkotott rendeletek és hozott határozatok jegyzéke: 52/2014. (VII. 02.)

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 22-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA május 22-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. május 22-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 56/2015. (V. 22.) önkormányzati testületi határozat külterületi lakott hely elnevezéséről. J E

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2014. szeptember 30-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 2014. szeptember 30-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: KVÖ/278/65/2014. KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 2014. szeptember 30-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 20. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 15-én tartott rendkívüli üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 15-én tartott rendkívüli üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2011. június 15-én tartott rendkívüli üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma 157/2011.(VI.

Részletesebben

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT HEVES MEGYE FÜZESABONY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Füzesabony Város Önkormányzat rendkívüli, nyilvános képviselő-testületi üléséről. Ideje: 2015. július 20-án 16:05 óra. N A P I R

Részletesebben

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/ Meghívó

Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/ Meghívó Fegyvernek Város Polgármestere 5231 Fegyvernek, Szent Erzsébet út 171. Tel.: 56/556-010 Meghívó FEGYVERNEK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2018. SZEPTEMBER 6-án CSÜTÖRTÖKÖN 9,00 ÓRAKOR RENDKÍVÜLI

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ikt.sz.:I/128-25/2013/1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Vésztő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. szeptember 5-én tartott rendkívüli nyílt üléséről. Az ülés helye: Városháza nagytanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető

JEGYZŐKÖNYV. Meghívottak: Molnárné Tarman Renáta jegyző Miklós Imréné jegyzőkönyvvezető Iktatószám: 571-3/2013. JEGYZŐKÖNYV Készült: Soponya Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. március 22. napján 12:30 órakor, a Polgármesteri Hivatalban (8123 Soponya, Petőfi S. u. 32.) tartott,

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: 2015. október 14-én 16.00 órakor megtartott rendkívüli nyílt ülésén. Az ülés helye: Jelen voltak: Városháza emeleti nagyterme. (Csatolt jelenléti ív alapján!) Horváth Richárd

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. február 18.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. február 18. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2013. február 18. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. február 18. napján 15 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó Terem 15/2015. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. október 6-án 14.00 órakor megtartott rendkívüli ülésén. Ülés helye: Mélykút Város Polgármesteri Hivatala Tanácskozó

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. január 25.-én, 12.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Fülöp Attila Gerõfi

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v

J e g y z ő k ö n y v Önkormányzati Képviselő-testület 8296 Monostorapáti, Petőfi u. 123. Szám: M/40-9/2018. J e g y z ő k ö n y v Készült: Monostorapáti Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. május 28-án /hétfőn/ 18,30

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 16-án megtartott, soron kívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének január 16-án megtartott, soron kívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV készült Maglód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2019. január 16-án megtartott, soron kívüli üléséről. Az ülés helye: Polgármesteri Hivatal földszinti tárgyaló terme, 2234. Maglód,

Részletesebben

6/2014. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének március 18-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak

6/2014. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének március 18-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 6/2014 A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2014. március 18-án megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V EPLÉNY KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETE Szám: KOZP/4657-7/2013. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Eplény Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. augusztus 29-én 16,30 órai kezdettel megtartott

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2013. július 12-i rendkívüli üléséről J E G Y Z Ő K Ö N Y V Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. július 12-i rendkívüli üléséről 81-84/2013. (07. 12.) ÖK. sz. határozat 1 Készült: Ceglédbercel Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

341-10/2013. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2013. július 24-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve

341-10/2013. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2013. július 24-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve 341-10/2013. Püspökladány Város Önkormányzata Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2013. július 24-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve 49/2013. (VII. 24.) pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat Püspökladány,

Részletesebben

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. J e g y z ő k ö n y v

Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete. J e g y z ő k ö n y v Szendrő Város Önkormányzatának Képviselőtestülete J e g y z ő k ö n y v Készült Szendrő Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2012. június 22-i rendkívüli n y i l v á n o s üléséről. Az ülés helye:

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2015. július 17-i soron kívüli, n y í l t ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 81/2015. (VII. 17.) önkormányzati testületi határozat az ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0018 azonosítószámú

Részletesebben

7/2012. számú április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E /2012. (IV.05.sz. Kth.)

7/2012. számú április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E /2012. (IV.05.sz. Kth.) Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testülete 6041 Kerekegyháza, Fő u. 47/a. Ikt.sz.: 3168-2/2012. 7/2012. számú 2012. április 5-i rendkívüli ülés J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 49-50/2012. (IV.05.sz. Kth.)

Részletesebben

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/

Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/ Fax: 46/ 1 Bükkszentkereszt Község Önkormányzat Képviselő-testülete 3557 Bükkszentkereszt, Kossuth út 24 sz. Tel.: 46/390-120 Fax: 46/390-305 Jegyzőkönyv Készült Bükkszentkereszt Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2015. augusztus 03. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Rendkívüli Képviselő-testületi ülésről 2010. 08. 26. Jegyzőkönyvet készítette: Róth Jánosné jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 258-27/2010. Jegyzőkönyv Inárcs Községi

Részletesebben

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE

CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE CSEPREG VÁROS ÖNKORMÁNYZAT VÁROSFEJLESZTÉSI ÉS PÉNZÜGYI BIZOTTSÁGA 2015. június 16-án megtartott rendkívüli ülésének JEGYZŐKÖNYVE Határozatok: 99/2015. (06.16.) számú határozat Jegyzőkönyv hitelesítő elfogadása

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV N A P I R E N D

JEGYZŐKÖNYV N A P I R E N D Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testülete 9144 Kóny, Rákóczi utca 30. Tel.: 96/280-140. Szám: 1-11/2017.NY. JEGYZŐKÖNYV Készült: Kóny Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. augusztus 2-án,

Részletesebben

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. február 11-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. február 11-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E PÜSPÖKLADÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 2010. február 11-i soron kívüli ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E 11/2010. (II. 11.) önkormányzati testületi határozat pályázat benyújtásának szándékáról a Petőfi Sándor

Részletesebben

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről

17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 17/2015. (IX.15.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. szeptember 15-én megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. 1 JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. március 24.- én 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Pergõ Margit Nyírõ István Punk József Gerõfi

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme.

JEGYZŐKÖNYV. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal díszterme. JEGYZŐKÖNYV KÉSZÜLT: Tótkomlós Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 22-én 8,00 órai kezdettel tartott soron kívüli, nyilvános ülésén. A TESTÜLETI ÜLÉS HELYE: A Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 86/2016. (VII. 12.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. július 12-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat az Erdőhát utca felújítása című

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről Pátka Község Önkormányzatának 66-16/2012. Képviselő-testülete JEGYZŐKÖNYV a képviselő-testület 2012. július 31-i rendkívüli nyílt üléséről Rendeletek: Határozatok: 145/2012.(VII.31.) 146/2012.(VII.26.)

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről

JEGYZŐKÖNYV. Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről ALSÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATKÉPVISELŐ TESTÜLETE Szám: 8/2015. JEGYZŐKÖNYV Készült: Alsóörs község Önkormányzat Képviselő-testület 2015. augusztus 19-én 16.30 órai kezdettel megtartott nyílt üléséről Az

Részletesebben

1.napirend. Dombi Imréné. Nagy Sándorné

1.napirend. Dombi Imréné. Nagy Sándorné Püspökladány Város Önkormányzat Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2009. május 21-ei ülésén hozott határozatai 22/2009.(V.21.) Püspökladány Város Önkormányzat részére folyószámlahitel felvétel 23/2009.(V.21.)

Részletesebben

2015. június 19-én (csütörtök) du órára

2015. június 19-én (csütörtök) du órára H O S S Z Ú P Á L Y I N A G Y K Ö Z S É G Ö N K O R M Á N Y Z A T K É P V I S E L Ő - T E S T Ü L E T E 4 2 7 4 H o s s z ú p á l y i, S z a b a d s á g t é r 6. T e l : 5 2 / 3 7 5-5 1 1, 5 2 / 5 9 8-4

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 75 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Jászdózsa Községi Önkormányzat Pénzügyi Bizottságának 2015. július 2-án megtartott rendkívüli ülésén. Az ülés helye: Jelen vannak: A községháza nagyterme mellékelt jelenléti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.)

JEGYZŐKÖNYV. Az ülés helye: Bucsa, Községháza nagyterme (Bucsa, Kossuth tér 6.) Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testülete Bucsa, Kossuth tér 6. Tel: 66/585-520. 600-19/2014. iktatószám 19. sz. JEGYZŐKÖNYV Készült: Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012.

Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága. 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. Püspökladány Város Önkormányzatának Pénzügyi és Ügyrendi Bizottsága 2012. december 13-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 387-19/2012. 88/2012. (XII. 13.) számú pénzügyi és ügyrendi bizottsági határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 71-15/2011. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Simontornya Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 8-án, 14 00 órakor tartott rendkívüli

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. augusztus 11-én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről

J e g y z ő k ö n y v. Készült: Balkány Város Önkormányzata Képviselő-testületének rendkívüli nyílt üléséről J e g y z ő k ö n y v Készült: Balkány Város Önkormányzata rendkívüli nyílt üléséről Az ülés ideje: 2015. augusztus 03. Az ülés helye: Balkányi Polgármesteri Hivatal tanácskozó terme (4233 Balkány, Rákóczi

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Mezőkovácsháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Városfejlesztési Bizottsága 5801 Mezőkovácsháza, Árpád u. 176. : 68 / 381 011; /: 68 / 381 656; 13/2017. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2014. június 18. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 18. napján 9 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

a Képviselő-testülethez

a Képviselő-testülethez FÖLDES NAGYKÖZSÉG POLGÁRMESTERE 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 5./Fax: (54) 531 000 ; 531 001 E-mail: foldes.ph@gmail.com Iktatószám: 5219-4/2016. 7. E LŐTERJESZTÉS a Képviselő-testülethez a Földes,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 46/2016. (V. 5.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. május 5.-i rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a Telepi Óvoda energetikai és gépészeti

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Szabó Sándorné Megyesi Elemér. Tóth Péter Benjámin Dobos Lászlóné. Maginé dr. Csirke Erzsébet

JEGYZŐKÖNYV. Szabó Sándorné Megyesi Elemér. Tóth Péter Benjámin Dobos Lászlóné. Maginé dr. Csirke Erzsébet JEGYZŐKÖNYV Készült: 2016. szeptember 7-én, Tiszagyulaházán, Tiszagyulaháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének, a Tiszagyulaháza Őszirózsa Idősek Klubja termébe megtartott rendkívüli, nyilvános

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V Kunfehértó Község Képviselő-testülete 77-20/2014. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Kunfehértó Község Képviselő-testületének 2014. augusztus 28-án 17,15 órai kezdettel, a Községháza tanácstermében megtartott

Részletesebben

2014. évi. 28. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 28. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 2014. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 28. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. október 10-én megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y ZŐ K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet száma

Részletesebben

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 9 fő képviselő jelen van.

A polgármester megállapítja, hogy az ülés határozatképes, mert 9 fő képviselő jelen van. 252 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2010. szeptember 7. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Cseh Béla Héri Viktor Molnár István

Részletesebben

18/2014. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak

18/2014. A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv határozatainak Községi Önkormányzat Képviselő-testülete Jászalsószentgyörgy, Fő út 53/a 18/2014 A Községi Önkormányzat képviselő-testületének 2014. szeptember 19-én megtartott, hangfelvétellel rögzített ülés jegyzőkönyv

Részletesebben

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. december 19. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata: 201-202,

Részletesebben

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének

Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének Mátészalka Város Képviselő-testület 2011. november 25. napján 8.00 órai kezdettel tartott (n y i l v á n o s) rendkívüli ülésének a./ tárgysorozata, b./ jegyzőkönyve, c./ rendelete:, d./ határozata: 186-187,

Részletesebben

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv

Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv Petőfibánya Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. február 6-án tartott rendkívüli nyílt üléséről készült jegyzőkönyv T a r t a l o m : Jegyzőkönyv Jelenléti ív Mellékletek Határozat száma Tárgy

Részletesebben

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA INÁRCS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Jegyzőkönyv Rendkívüli Képviselő-testületi ülésről 2012. 07. 04. Jegyzőkönyvet készítette: Marosi Magdolna jegyzőkönyv-vezető Iktatószám: 198-37/2012. Jegyzőkönyv Inárcs Községi

Részletesebben

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről

10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2015. (VI.03.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. június 3-án megtartott rendkívüli üléséről 2 Bátonyterenye

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének a Városháza Szécsényi Tamás termében, 2014. június 26-án tartott rendkívüli üléséről Jelen vannak: 4 települési képviselő:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére ELŐTERJESZTÉS Balatonkenese Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. augusztus 28. napján tartandó rendes testületi ülésére Tárgy: Javaslat eljárást lezáró döntés meghozatalára a Balatonkenese,

Részletesebben

10. Jegyzőkönyv HATÁROZATOK:

10. Jegyzőkönyv HATÁROZATOK: Oldal 1 / 7 Csomád Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2161 Csomád, Kossuth Lajos út 69. Szám: 10/2013. 10. Jegyzőkönyv Készült: A Fóti Közös Önkormányzati Hivatal Csomádi Kirendeltség (2161 Csomád,

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2013. július 24-i soron következő ülésének jegyzőkönyve 43/2013. (VII.24.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete június 30-án 8,00 órakor megtartott rendkívüli testületi üléséről.

Jegyzőkönyv. Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete június 30-án 8,00 órakor megtartott rendkívüli testületi üléséről. Ügyiratszám: 23-43/2009. Jegyzőkönyv Készült: Salföld Község Önkormányzata Képviselő-testülete 2009. június 30-án 8,00 órakor megtartott rendkívüli testületi üléséről. Helye: Faluház, Salföld Jelen vannak:

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről.

JEGYZŐKÖNYV. Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. JEGYZŐKÖNYV Készült: Berhida Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 9.- én, 14.00 órai kezdettel megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Távol maradt: Pergõ Margit Nyírõ István Punk

Részletesebben

ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA

ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA XVI. Iktatószám: 280-10/2016. J E G Y Z Ő K Ö N Y V Jászladány Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testülete ÜGYRENDI-JOGI-SZOCIÁLIS BIZOTTSÁGA 2016. július 12-i n y í l t, s o r o n k í vü l i üléséről.

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2015. május 14-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve 29/2015. (V. 14.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2014. február 11-i soron kívüli ülésének jegyzőkönyve 8/2014. (II. 11.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi

Részletesebben

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének május 19-én kor megtartott rendkívüli testületi üléséről.

Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének május 19-én kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. Készült: Buj község Önkormányzat Képviselőtestületének 2011. május 19-én 08 00 -kor megtartott rendkívüli testületi üléséről. tárgysorozata: határozata: 37 rendelete: TÁRGYSOROZAT 1. Döntéshozatal közbeszerzésekkel

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR május 2.

JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR május 2. JEGYZŐKÖNYV RENDKÍVÜLI NYÍLT KISZOMBOR 2016. május 2. JEGYZŐKÖNYV Készült Kiszombor Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 2. napján 14.30 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyílt

Részletesebben

Döntés az orvosi rendelő felújítása érdekében lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetéséről

Döntés az orvosi rendelő felújítása érdekében lefolytatott közbeszerzési eljárás nyertesének kihirdetéséről Az előterjesztés száma: 134/2015. A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges! Decs nagyközség képviselő-testületének 2015. június 24-én 18-órakor megtartandó ülésére Döntés az orvosi

Részletesebben

a u g u s z t u s 15- é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

a u g u s z t u s 15- é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2018. november 14-én 17.15 órai kezdettel megtartott rendkívüli nyilvános testületi ülésén Helye: Polgármesteri Hivatal

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült Nagybajom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 2015. május 7-én 17.30 órai kezdettel Nagybajom Város Önkormányzat Dísztermében (7561 Nagybajom, Fő u. 40.) megtartott rendkívüli

Részletesebben

2014. évi. 26. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 30-án megtartott rendkívüli üléséről készült

2014. évi. 26. szám. Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 30-án megtartott rendkívüli üléséről készült 2014. évi 26. szám Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. szeptember 30-án megtartott rendkívüli üléséről készült J E G Y ZŐ K Ö N Y V T Á R G Y M U T A T Ó Határozat/Rendelet

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK szeptember 28-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK szeptember 28-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Iktatószám: 196-73/2016/KVÖ KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2016. szeptember 28-án megtartott nyilvános ülésének J E G Y Z Ő K Ö N Y V E Sorszám: 16. HATÁROZATOK MUTATÓJA Határozat

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 1 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Előszállás Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2015. augusztus 11-én 17,00 órai kezdettel a Polgármesteri Hivatal tanácskozó termében megtartott rendkívüli,

Részletesebben

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi

18. számú JEGYZŐKÖNYV. Készült: július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi 18. számú JEGYZŐKÖNYV Készült: 2014. július 03. napján 17 óra 20 perces kezdettel megtartott rendkívüli Képviselőtestületi ülésről. Jelen vannak:mezőfi Zoltán polgármester Dr. Szájbely Ernő képviselő Girasek

Részletesebben

Szám: /2015. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének november 25. napján 16 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve

Szám: /2015. BAKONYSZÜCS. Önkormányzat Képviselő-testületének november 25. napján 16 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve Szám: 137-15/2015. BAKONYSZÜCS Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. november 25. napján 16 órakor megtartott nyílt üléséről készült jegyzőkönyve 2 Önkormányzat Képviselő-testület 8572 Bakonyszücs,

Részletesebben

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága

Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága Püspökladány Város Önkormányzatának Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági Bizottsága 2011. október 26-i ülésének jegyzőkönyve 17/2011. (X.26.) sz. Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Mezőgazdasági

Részletesebben

f e b r u á r 4 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l

f e b r u á r 4 - é n. m e g t a r t o t t r e n d k í v ü l i n y i l v á n o s ü l é s é r ő l Nagydorog Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete 7044 Nagydorog Kossuth L. u. 81. Tel.: 75/ 532-019, Fax: 332-047 e-mail: nagydorogonk@axelero.net J E G Y Z Ő K Ö N Y V N A G Y D O R O G N A G

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V 306 J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Rakamaz Város Képviselő-testületének 2010. október 21. napján megtartott rendkívüli üléséről. Jelen vannak: Farkas Ernő polgármester Héri Viktor Nádasdi Frida Palsics

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről

J E G Y Z Ő K Ö N Y V. Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről HAJDÚ-BIHAR MEGYE SÁRRÉTUDVARI NAGYKÖZSÉG J E G Y Z Ő K Ö N Y V Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. július 30-án tartott rendkívüli nyílt üléséről Tartalmazza a : 87/2014.(VII.30.)

Részletesebben