ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. szeptember 16-ától december 31-éig) SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER 23. SZEPTEMBER

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. szeptember 16-ától december 31-éig) SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER 23. SZEPTEMBER"

Átírás

1 ESEMÉNYNAPTÁR (2011. szeptember 16-ától december 31-éig) SZEPTEMBER Az Aradi Bv. Intézet, az aradi Sabin Dragoi Művészeti Líceum, a Veronai Bv. Intézet és a Radecei Javítónevelő Intézet szakemberei projekttalálkozón vettek részt a Szegedi Fegyház és Börtönben. A rendezvényre a Grundtvig pályázati projekt keretében került sor. A résztvevők tájékoztatást kaptak a pályázat eddigi megvalósulásáról, az intézet működéséről, megtekintették a fogvatartotti körleteket, valamint a Nagyfa-Alföld Kft. fogvatartotti munkaterületeit. Ezt követően részt vettek a fogvatartottak által bemutatott kulturális és művészetterápiás programokon. A projekttalálkozó utolsó napján a Szegedi Tudományegyetem József Attila Tanulmányi és Informatikai Központjában megrendezett, a fogvatartottak alkotásaiból összeállított képzőművészeti kiállítást Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyettese nyitotta meg. SZEPTEMBER 23. Szakmai célú látogatáson vett részt a tököli Fiatalkorúak Bv. Intézetében az Amerikai Egyesült Államok Texas államának 20 fős delegációja, amelynek tagjai az igazságszolgáltatásban dolgozó szakemberek voltak. SZEPTEMBER 25. Gránitz Miklós fotóművész a Balassagyarmati Fegyház és Börtön kápolnájának felújítását bemutató kiállítása nyílt meg Balassagyarmaton, a Madách Imre Városi Könyvtár aulájában. A képek korábban Kronauer Éva Lilla: Aranymadár freskó tolla. Egy műemlék börtönkápolna nem mindennapi újjászületése című kötetének illusztrációiként is megjelentek. A kiállítást Csach Gábor művészettörténész, Balassagyarmat alpolgármestere nyitotta meg. SZEPTEMBER A Veszprém Megyei Bv. Intézetben tett szakmai látogatást a bajorországi Bernaui Bv. Intézet 5 fős delegációja, Christian Engert intézetparancsnok vezetésével. A látogatás ideje alatt a bajor szakemberek megtekintették a veszprémi várban található régi és a jelenlegi, 2003-ban átadott bv. intézetet, valamint megismerkedtek a Sopronkőhidai Fegyház és Börtönnel is. SZEPTEMBER A Bács-Kiskun Megyei Bv. Intézetben és a Baranya Megyei Bv. Intézetben 14 fős, romániai büntetés-végrehajtási és javítóintézeti szakemberekből álló csoport tett szakmai célú intézetlátogatást. A delegáció magyarországi tartózkodása során a tököli Fiatalkorúak Bv. Intézetét is felkereste. SZEPTEMBER A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bv. Intézetben, valamint a Tiszalöki Országos Bv. Intézetben tett Börtönügyi Szemle 2011/4. 107

2 szakmai célú intézetlátogatást a lengyel büntetés-végrehajtás a Rzeszowiei, Przemysli és Lupkowi Bv. intézetekből érkezett 8 fős delegációja. SZEPTEMBER 29. A BVOP, mint Központi Ellátó Szerv, termékbemutatóval egybekötött tájékoztatót tartott a központi államigazgatási szervek részére a természetbeni ellátásukkal kapcsolatban a Fővárosi Bv. Intézet III. objektumának színháztermében. A rendezvényt amelyen dr. Tóth László, gazdasági és informatikai helyettes államtitkár is részt vett Varga Valéria bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának gazdasági és informatikai helyettese nyitotta meg, majd Ótott Annamária bv. ezredes, a Központi Ellátási Főosztály vezetője ismertette a 44/2011. Korm. Rendeletben foglaltak végrehajtásának eljárásrendjét. Ezt követően az ügyvezető igazgatók az általuk vezetett, a fogvatartottak kötelező foglalkoztatására létrehozott gazdasági társaságok tevékenységét mutatták be. A meghívott vendégeknek ezt követően lehetőségük volt a közvetlen információcserére a gazdasági társaságok által kiállított termékekkel, szolgáltatásokkal kapcsolatosan, illetve megtekinthették az objektumban kialakított zöldségfeldolgozó üzemet is. SZEPTEMBER 30. Miskolcon, a DVTK stadionban került megrendezésre a Belügyminisztérium évi országos kispályás labdarúgó bajnoksága, amelyen a büntetés-végrehajtási szervezetet három csapat képviselte. A Fővárosi Bv. Intézet a 8., a Szombathelyi Országos Bv. Intézet a 12., a Pálhalmai Országos Bv. Intézet pedig a 16. helyen végzett. A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának különdíját a Fővárosi Bv. Intézet csapata vehette át dr. Zakhar Tibor bv. alezredestől, a BVOK igazgatójától. OKTÓBER 1. Catherine Ashton, az Európai Unió külügyi és biztonságpolitikai főképviselőjének javaslatára az EU Politikai és Biztonsági Bizottsága elfogadta azt a határozatot, hogy az iraki rendvédelmi és igazságszolgáltatási képességek fejlesztését elősegítő EU válságkezelési misszió (EUJUST LEX-IRAQ) vezetését október 1-jétől dr. Huszár László bv. dandártábornok vegye át. Hazánk első alkalommal jelölt EU válságkezelési misszió élére vezetőt, a magyar szakember kinevezése szakmai és külpolitikai szempontból egyaránt nagy sikernek tekinthető. OKTÓBER 5. A Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben a Segítő Kéz 2003 Szociális Egyesület TÁMOP-projektjének (Büntetés-végrehajtási intézetekben fogvatartottak és pártfogó felügyelet alatt állók társadalmi integrációs esélyeinek növelése képzési és foglalkoztatási programokkal) Hogyan? Másképp! című nyitó konferenciájára ke- 108 Börtönügyi Szemle 2011/4.

3 rült sor, amelyen részt vett többek között Széles Gábor bv. ezredes, a BVOP Fogvatartási Ügyek Főosztályának vezetője, Tikász Sándor bv. ezredes, a Tiszalöki Országos Bv. Intézet parancsnoka és dr. Bogdán Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Igazságügyi Szolgálat igazgatója. A tanácskozást követően a konferencia résztvevői megtekintették az intézetet. OKTÓBER 7. A Fiatalkorúak Bv. Intézetében, Tökölön rendezték meg a büntetésvégrehajtási szervezet V. országos szolgálati kutya versenyét, amelyen 12 bv. intézet 36 fő kutyavezetővel képviselte magát. Az egyéni verseny első helyezettje Lakatos Zoltán bv. főtörzsőrmester (Márianosztrai Fegyház és Börtön) lett, a csapatversenyt a Budapesti Fegyház és Börtön csapata nyerte meg. OKTÓBER 12. A Márianosztrai Fegyház és Börtön adott otthont a katolikus börtönlelkészi szolgálat továbbképzésének. Az intézet felújított kápolnájában bemutatott közös szentmisét követően a rendezvényt Csóti András bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok stratégiai és koordinációs helyettese nyitotta meg, majd az intézet parancsnoka, Biczó László bv. dandártábornok beszélt az intézet és Magyar Pálos Rend gyümölcsöző kapcsolatról. A továbbképzés során Takács Péter, az intézet lelkésze számolt be a Nemzetközi Katolikus Börtönpasztorációs Bizottság XIII. Világkongresszusáról, amelyen ő képviselte hazánkat, valamint bemutatta a kongresszus által elfogadott, Vallás a börtönben című dokumentum magyar fordítását is. A büntetés-végrehajtás országos sakkbajnokságát a Bv. Szervezet Oktatási Központjában rendezték meg. A csapatverseny győztese a Szegedi Fegyház és Börtön csapata lett. OKTÓBER 14. A Békéscsaba melletti fürjesi laktanyában rendezte meg a tizedik, jubileumi haditornát a Magyar Tartalékosok Szövetségének Békés megyei szervezete. Az alapvetően a diákok számára megtartott, különféle vetélkedőkkel színesített rendezvényen a Békés Megyei Bv. Intézet is képviseltette magát, bemutatva az intézet gépjárműveit, eszközeit és felszereléseit. OKTÓBER 17. Vajna Károly születésének 160. évfordulója alkalmából emlékülést szervezett a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Múzeumi Szervezetének Kis- Börtönügyi Szemle 2011/4. 109

4 kun Múzeuma és a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség Kiskunfélegyházán, a Kiskun Múzeumban. A tanácskozást Nyitrai András, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, előadást tartott többek között dr. Nánási László PhD, Bács-Kiskun megyei főügyész, dr. Mezey Barna, az MTA doktora, az ELTE rektora, valamint Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyettese. A rendezvény keretében került sor a Kiskun Múzeum Vajna Károly-emlékszobájának felavatására. OKTÓBER 21. Elismeréseket adtak át nemzeti ünnepünk, az 1956-os forradalom és szabadságharc 55., valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának 22. évfordulója alkalmából a Belügyminisztériumban és a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán. A Magyar Köztársaság belügyminisztere az október 23-ai nemzeti ünnep alkalmából eredményes szakmai munkája elismeréséül a Büntetés-végrehajtási Szolgálatért Emlékplakett Arany fokozatát adományozta Sipos Edit bv. alezredesnek, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága osztályvezetőjének, valamint ezredes léptette elő Hirják András Péter bv. alezredest, az Annamajori Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft. ügyvezető igazgatóját. OKTÓBER A büntetés-végrehajtás országos parancsnokának meghívására a Cseh Köztársaság 3 fős szakmai delegációja tartózkodott hazánkban. A vendégeket Dömény Sándor bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese fogadta. A delegáció megismerkedett a magyar büntetés-végrehajtási szervezet működésével, a biztonsági tevékenységgel, a fogvatartottak szállításának rendjével, valamint megtekintette a Fővárosi Bv. Intézet, illetve a Budapesti Fegyház és Börtön objektumait. OKTÓBER 27. Kábítószer-prevenció a büntetésvégrehajtási intézeteknél és az együttműködő szervezeteknél címmel konferenciát tartottak a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet baracskai objektumában. Az ország huszonhat bv. szerve és a civil szervezetek képviseletében több mint százan vettek részt az egész napos konferencián. A kábítószer-prevenció egy-egy témakörében előadást tartott többek között dr. Grezsa Ferenc főosztályvezető, a Nemzeti Család- és Szociálpolitikai Intézet Nemzeti Drogmegelőzési Iroda vezetője, dr. Zacher Gábor toxikológus, a Péterfy Sándor utcai Kórház osztályvezető főorvosa és Széles Gábor bv. ezredes, a BVOP Fogvatartási Ügyek Főosztályának vezetője. 110 Börtönügyi Szemle 2011/4.

5 A Budapesti Fegyház és Börtön A objektumának kultúrtermében rendezték meg a Börtönlelkészek Magyarországi Szervezetének tanácskozását. A rendezvényen a lelkészi szolgálat aktuális kérdéseit, az elmúlt időszak programjait, illetve a szervezet előtt álló feladatokat elemezték. NOVEMBER 1. Katonai tiszteletadással szentelték újra a sátoraljaújhelyi Hősök Temetőjében a felújított 120 katonai sírt. A sírok felújítását fogvatartottak végezték, a munkálatokat a HM Társadalmi Kapcsolatok és Hadisírgondozó Hivatal pályázata tette lehetővé, amelyen sikerrel szerepelt a Zemplén Térségi Katasztrófa- és Polgári Védelmi Szövetség és az Eötvös József Börtönügyi Egyesület. A megemlékezésen beszédet mondott dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Orosz Zoltán altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese és Szamosvölgyi Péter, Sátoraljaújhely polgármestere. A megemlékezést követő, a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtönben megtartott állófogadáson Csóti András bv. vezérőrnagy mondott pohárköszöntőt. NOVEMBER 4. Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzata állított emléket az 1956-os forradalom áldozatainak egy emléktábla formájában a Budapesti Fegyház és Börtön bástyafalán. A felavatási ünnepségen a kerület vezetőségén kívül a rendvédelmi szervek vezetői és a helyi lakosság is lerótta tiszteletét az emléktábla, majd a Kisfogház Emlékhely udvarán a mártírok fala előtt. NOVEMBER 9. A Hajdú-Bihar Megyei Bv. Intézetben egészségnapot tartottak, amelynek során önkéntes véradáson, vérnyomás- és vércukormérésen, továbbá egészségügyi előadásokon vehettek részt az intézet személyi állományának tagjai. NOVEMBER 16. A büntetés-végrehajtási szervezet évi országos dzsúdóbajnokságát az UTE Megyeri úti dzsúdótermében rendezték meg 15 bv. intézet 115 versenyzőjének részvételével. A versenyt a Szegedi Fegyház és Börtön csapata nyerte meg. NOVEMBER 23. A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön falán elhelyezett emléktáblánál megemlékező ünnepséget tartott a Volt Magyar Katonák Győr-Moson- Sopron Megyei Szervezete és a Vitézi Rend a nemzeti ellenállás november 22-én elfogott és kivégzett vezetőinek emlékére. A rendezvényen részt vett dr. Takács Tibor r. ezredes, a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőrkapitányság vezetője. NOVEMBER 24. A Magyar Börtönügyi Társaság a Büntetés-végrehajtás Tudományos Börtönügyi Szemle 2011/4. 111

6 Tanácsa közreműködésével Tudományos kutatások és eredmények a büntetés-végrehajtásban címmel szakmai konferenciát rendezett a Fővárosi Bv. Intézet Venyige utcai színháztermében. A Magyar Tudomány Napja alkalmából megtartott rendezvényt Csóti András bv. vezérőrnagy, az MBT alelnöke nyitotta meg, majd előadások hangozottak el a büntetés-végrehajtás bírói kontrollja, a biztonsági intézkedések, a nevelői munka profilja és a börtönpszichológia témakörében, illetve az egyik előadó az elítéltek értékrendjét vizsgáló kutatásáról számolt be. A tanácskozás az MBT alelnöke és dr. Sabjanics István PhD, a BM RVKI Tudományszervezési Osztály vezetője zárszavával ért véget. NOVEMBER 30. Ünnepélyes keretek között emlékeztek meg a Győr-Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet fennállásának 125. évfordulójáról. Az évforduló alkalmából kiadott Emlékkönyv bemutatójára és Az ismeretlen börtön című kiállítás megnyitójára a győri Városi Művészeti Múzeumban került sor. Ezt követően a Polgármesteri Hivatal dísztermében ünnepi állománygyűlést tartottak, ahol a Győr-Moson-Sopron Megyei Közgyűlés zászlaját dr. Szakács Imre, a Közgyűlés elnöke adta át Mihály Attila bv. ezredesnek, a Győr- Moson-Sopron Megyei Bv. Intézet parancsnokának. Az ünnepségen részt vett többek között dr. Tóth László, a Belügyminisztérium helyettes-államtitkára, Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokának stratégiai és koordinációs helyettese és Borkai Zsolt, Győr Megyei Jogú város polgármestere. DECEMBER 2. Ünnepélyes keretek között adták át a Közép-dunántúli Országos Bv. Intézet megújult székesfehérvári objektumát. A felújításokra az intézet a KEOP Épületenergetikai fejlesztések programból nyert több mint 65 millió forint vissza nem térítendő támogatást, amelyet a 110 éves börtönépület külső nyílászáróinak, kazánjainak és melegvíz-termelő berendezéseinek cseréjére, illetve a fogvatartottakat foglalkoztató, a város több intézményét is kiszolgáló mosoda technológiai korszerűsítésére fordítottak. A felújítással a bv. intézet energiát takarít meg, amivel évi több millió forinttal csökkenti üzemeltetési költségeit, és évente több mint száz tonna üvegházhatású gáz kibocsátásától mentesíti a környezetet. DECEMBER 6. Dr. Orosz Atanáz püspök exarcha a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézet szirmabesenyői telephelyén tett látogatást. Az intézetben elhelyezett fiatalkorú fogvatartottak verses-zenés műsorral és ajándékkal fogadták a görög-katolikus egyházi méltóságot, aki Szent Miklós életéről beszélt, majd megajándékozta az intézetben elhelyezett valamennyi fogvatartottat. 112 Börtönügyi Szemle 2011/4.

7 DECEMBER 8. A Magyar Köztársaság belügyminisztere életútja elismeréséül december 31-ei hatállyal nyugállományba helyezte dr. Kökényesi Antal bv. altábornagyot, a büntetés-végrehajtás országos parancsnokát. Dr. Pintér Sándor belügyminiszter a rendvédelem területén végzett több évtizedes kimagasló szolgálati tevékenysége és nyugállományba vonulása alkalmából a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany fokozatát adományozta dr. Kökényesi Antal bv. altábornagynak. A belügyminiszter Csóti András bv. vezérőrnagyot bízta meg a büntetés-végrehajtás országos parancsnoki feladatainak ellátásával. Dr. Vókó György, a Legfőbb Ügyészség Büntetés-végrehajtási Törvényességi Felügyeleti és Jogvédelmi Önálló Osztályának vezetője, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Államés Jogtudományi Karának egyetemi tanára az MTA doktora címre benyújtott értekezésének nyilvános vitájára került sor az MTA Felolvasótermében. A Bűnelkövetők jogkorlátozása jogállamban című értekezés opponensei dr. Finszter Géza, dr. Tóth Mihály, az MTA doktorai és dr. Fehér Lenke Irén, az állam és jogtudomány kandidátusa voltak. A jelölt sikeresen védte meg értekezését, dr. Vókó Györgyöt a bíráló bizottság az MTA doktora cím elnyerésére javasolta. A Szegedi Fegyház és Börtön dísztermében a hagyományos Csillag-pódium rendezvénysorozat keretében a Király-Kőnig Péter Zeneiskola 20 főből álló művésztanárcsoportja adott ajándékkoncertet az intézet és a Nagyfa-Alföld Kft. dolgozói, a bv. szervekkel együttműködő szervezetek munkatársai, valamint a fogvatartottak részére. DECEMBER 16. A balatonöszödi kormányüdülőben rendezték meg a Belügyminisztérium és a rendészeti szervek évi országos pontszerző bajnokságainak díjátadó ünnepségét, amelyen a díjakat Zsinka András, a Belügyminisztérium személyügyi főosztályvezetője adta át. A rendezvényen a büntetésvégrehajtási szervezetet Csóti András bv. vezérőrnagy, mb. országos parancsnok képviselte. A büntetés-végrehajtás évi pontszerző bajnokságainak összesített pontversenyében az első helyezést a Fővárosi Bv. Intézet érte el. A Belügyminisztérium tanintézeti országos sportbajnokság összesített pontversenyében VI. helyezett lett a Bv. Oktatási Központja. DECEMBER 19. Dr. Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek ünnepi szentmisét celebrált a Fiatalkorúak Bv. Intézetében, Tökölön. A szentmisét követően a fiatalkorú fogvatartottak betlehemes pásztorjátékot mutattak be. Az eseményen részt vett Csóti András bv. vezérőrnagy, mb. országos parancsnok és dr. Vass Lucia, Tököl Város alpolgármestere. Börtönügyi Szemle 2011/4. 113

8 DECEMBER 20. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Bv. Intézet fogvatartottjai Fogvatartottak a gyermekekért című, a TEttprogram által támogatott műsorukat adták elő a szolnoki Sípos Orbán Szakiskola és Kollégiumban. A rendezvényen részt vett Dömény Sándor bv. vezérőrnagy, az országos parancsnok biztonsági és fogvatartási helyettese, továbbá Szalay Ferenc, Szolnok Város polgármestere. DECEMBER 21. A Váci Fegyház és Börtön kápolnájában dr. Beer Miklós váci megyéspüspök celebrált karácsonyi szentmisét az intézet fogvatartottjai és a meghívott vendégek számára. A Szegedi Fegyház és Börtönben Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium szociális, család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszönetet mondott az azoknak elítélteknek, akik munkájukkal hozzájárultak, hogy a tartósan beteg gyermekek ápolása korszerű módon, ágyemelő motoros ágy segítségével valósulhasson meg. A rendezvényt jelenlétével megtisztelte dr. Kiss-Rigó László, szeged-csanádi megyéspüspök, valamint Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke. A Terrorelhárító Központ tartott gyakorlatot a Bv. Szervezet Oktatási Központjában. A gyakorlat célja az volt, hogy a műveleti egységek valós környezetben, az éles szituációhoz hasonló helyzetben mérjék le tudásukat, teszteljék taktikai felkészültségüket. DECEMBER 22. A Kalocsai Fegyház és Börtön Szent Kereszt Kápolnája felszentelésének 10. évfordulója alkalmából ünnepi szentmisét mutatott be dr. Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek. A szentmisén részt vett dr. Tóth László, a Belügyminisztérium gazdasági és informatikai helyettes államtitkára és Csóti András bv. vezérőrnagy, a büntetés-végrehajtás mb. országos parancsnoka. DECEMBER 24. Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere látogatott el a Jász-Nagykun- Szolnok Megyei Bv. Intézetbe, ahol ajándékcsomagok kíséretében köszönte meg a szolgálatot teljesítő állománynak a szentestén sem szünetelő munkáját és folytonos figyelmét. A Balassagyarmati Fegyház és Börtön kápolnájában a fogvatartottak részére éjféli szentmisét mutatott be dr. Székely János esztergom-budapesti segédpüspök. A már második alkalommal megrendezett éjféli szentmise előtt a fogvatartottak színjátszó köre pásztorjátékot adott elő. DECEMBER 25. A Budapesti Fegyház és Börtön kápolnájában dr. Bíró László római katolikus püspök celebrálta a karácsonyi szentmisét. Összeállította: D. F. I. 114 Börtönügyi Szemle 2011/4.

AZ ÉV JELENTÔSEBB ESEMÉNYEI

AZ ÉV JELENTÔSEBB ESEMÉNYEI AZ ÉV JELENTÔSEBB ESEMÉNYEI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET ÉVKÖNYV 2011 AZ ÉV JELENTÔSEBB ESEMÉNYEI Férőhely-bővítési program, felújítások Tovább folytatódott férőhely-bővítési programunk. Június 1-én

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 6. OKTÓBER 8. OKTÓBER 6-9. OKTÓBER 7. OKTÓBER 9.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 6. OKTÓBER 8. OKTÓBER 6-9. OKTÓBER 7. OKTÓBER 9. ESEMÉNYNAPTÁR (2009. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 6. A Sopronkőhidai Fegyház és Börtön falán elhelyezett emléktáblánál az Aradi Vértanúk Emléknapján koszorúzással egybekötött megemlékezést

Részletesebben

Eseménynaptár. (2007. június 16-ától szeptember 15-éig)

Eseménynaptár. (2007. június 16-ától szeptember 15-éig) Eseménynaptár (2007. június 16-ától szeptember 15-éig) 2007. j ú n iu s 21. A Magyar Honvédség és a Rendvédelmi Szervek Katonai Sportbajnokságán, Püspökszilágyon a büntetés-végrehajtási szervezet csapata

Részletesebben

A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS SZERVEZETI EGYSÉGEI, ELÉRHETŐSÉGEI ÉS VEZETŐI

A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS SZERVEZETI EGYSÉGEI, ELÉRHETŐSÉGEI ÉS VEZETŐI A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS SZERVEZETI EGYSÉGEI, ELÉRHETŐSÉGEI ÉS VEZETŐI BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága 1054 Budapest, Steindl Imre u. 8. Központi

Részletesebben

évkönyv yearbook 2015

évkönyv yearbook 2015 68 Február 12. Az idén is megrendezték a BM Országos Meghívásos Sí- és Snowboard versenyét az eplényi Nordica Síarénában. Az enyhén tavaszias időjárás ellenére az üzemeltetők elegendő havat varázsoltak

Részletesebben

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2007. április 1-jétől június 15-éig)

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2007. április 1-jétől június 15-éig) Eseménynaptár (2007. április 1-jétől június 15-éig) 2007. április 3. Látogatást tett Magyarországon Stephen White, az Európai Unió EUJUST LEX missziójának vezetője és Karin Veltman politikai tanácsadó

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2010. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 1. JÚLIUS 6. JÚLIUS 3. JÚLIUS 8. JÚLIUS 5.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2010. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 1. JÚLIUS 6. JÚLIUS 3. JÚLIUS 8. JÚLIUS 5. ESEMÉNYNAPTÁR (2010. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 1. A Magyar Köztársaság belügyminisztere 2010. július 1-jei hatállyal kinevezte Varga Valéria bv. vezérőrnagyot a büntetés-végrehajtás országos

Részletesebben

ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK

ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK ORSZÁGOS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 6337 Állampuszta Telefon: 06 /78/ 407-684, 407-847 Csóti András bv. dandártábornok 06 /78/ 407-950 Balassagyarmati

Részletesebben

(2016. október 1-jétől december 31-éig)

(2016. október 1-jétől december 31-éig) ESEMÉNYNAPTÁR (2016. október 1-jétől december 31-éig) Október 6. A Szegedi Fegyház és Börtönben Hadifogolytábor és hadifogolysors a Szegedi Fegyház és Börtönben 1944 1945-ben címmel tartottak emlékkonferenciát

Részletesebben

Eseménynaptár május 16-ától szeptember 10-éig

Eseménynaptár május 16-ától szeptember 10-éig Eseménynaptár 2004. május 16-ától 2004. szeptember 10-éig Május 19. Francia és olasz vendégek - Bemard Jacob, a grenoblei Elsőfokú Bíróság elnökhelyettese, illetve Brúnó Chave, a velencei Városi Ügyészség

Részletesebben

2008. NOVEMBER 18. KEDD

2008. NOVEMBER 18. KEDD 2008. NOVEMBER 18. KEDD Megelőző felvilágosító szolgáltatás a büntetés-végrehajtásban. A Büntető Törvénykönyvről szóló 1978. évi IV. törvény 283. (1) bekezdése. A büntetőeljárásról szóló 1998. évi XIX.

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. január 1-jétől március 31-éig) Január 24. RÖVIDEN

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. január 1-jétől március 31-éig) Január 24. RÖVIDEN ESEMÉNYNAPTÁR (2013. január 1-jétől március 31-éig) Január 14. Köszöntünk, Tiszalök címmel tartott ünnepséget a Tiszalöki Országos Bv. Intézet fennállásának 5. évfordulója alkalmából. A rendezvény programja

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2010. október 1-jétől december 31-ig) OKTÓBER 4-8. OKTÓBER 13. OKTÓBER 7. OKTÓBER 10.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2010. október 1-jétől december 31-ig) OKTÓBER 4-8. OKTÓBER 13. OKTÓBER 7. OKTÓBER 10. ESEMÉNYNAPTÁR (2010. október 1-jétől december 31-ig) OKTÓBER 4-8. Az Állampusztai Országos Bv. Intézetben került sor dr. Huszár László bv. dandártábornok vezetésével, a BVOP Biztonsági Főosztály szakmai

Részletesebben

Az év legjelentősebb eseményei

Az év legjelentősebb eseményei Az év legjelentősebb eseményei Beruházások a fogvatartottak munkáltatásának fejlesztése érdekében Dr. Pintér Sándor belügyminiszter május 31-én avatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti álfel

Részletesebben

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések

Új bv. kódex. A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések Új bv. kódex A büntetések, az intézkedések, egyes kényszerintézkedések és a szabálysértési elzárás végrehajtásáról szóló 2013. évi CCXL. törvény megszületésével először szabályozza legmagasabb szintű jogszabály

Részletesebben

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2008. április 16-ától június 30-áig)

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2008. április 16-ától június 30-áig) Eseménynaptár (2008. április 16-ától június 30-áig) 2008. á prilis 17. Az Ügyészek Országos Egyesülete által szervezett biztonsági, bűnmegelőzési és informatikai kiállításon (Kriminálexpo) a büntetésvégrehajtási

Részletesebben

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK ORSZÁGOS ÉS REGIONÁLIS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK ORSZÁGOS ÉS REGIONÁLIS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK ORSZÁGOS ÉS REGIONÁLIS BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézet 6337 Állampuszta Telefon: 06 /78/ 407-684, 06 /78/ 407-847 Fax: 06 /78/ 408-351 E-mail: apuszta.uk@bv.gov.hu

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. április 1-jétől június 30-áig) ÁPRILIS ÁPRILIS ÁPRILIS 17. ÁPRILIS 9.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. április 1-jétől június 30-áig) ÁPRILIS ÁPRILIS ÁPRILIS 17. ÁPRILIS 9. ESEMÉNYNAPTÁR (2009. április 1-jétől június 30-áig) A Börtönügyi Szemle Eseménynaptára a jövőben elsősorban a büntetés-végrehajtási szervezet szakmai és tudományos híreit (konferenciák, tanácskozások,

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. július 1-jétől szeptember 15-éig) JÚLIUS 2. JÚLIUS 4. JÚLIUS 5.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. július 1-jétől szeptember 15-éig) JÚLIUS 2. JÚLIUS 4. JÚLIUS 5. ESEMÉNYNAPTÁR (2011. július 1-jétől szeptember 15-éig) JÚLIUS 2. A Rendőrtiszti Főiskola végzős hallgatóinak ünnepélyes tisztavatását a Budai Várban, a Kapisztrán téren tartották, amelyen megjelent és

Részletesebben

Krónika. Január 14. Ügyvezető igazgatói értekezlet a Bv. Holding Kft.-nél. Február 15. Megbotlottam, elmesélem életem történetét

Krónika. Január 14. Ügyvezető igazgatói értekezlet a Bv. Holding Kft.-nél. Február 15. Megbotlottam, elmesélem életem történetét Krónika Január 14. Ügyvezető igazgatói értekezlet a Bv. Holding Kft.-nél Ügyvezető igazgatói értekezletet tartottak a Bv. Holding Kft. új, Rózsa utcai székházában, amelyen Csóti András bv. altábornagy,

Részletesebben

A ÉV LEGJELENTŐSEBB ESEMÉNYEI. Március 27. lent dr. Bárándy Péter, volt igazságügy-miniszter, Katonáné dr. Borka Katalin ny. bv.

A ÉV LEGJELENTŐSEBB ESEMÉNYEI. Március 27. lent dr. Bárándy Péter, volt igazságügy-miniszter, Katonáné dr. Borka Katalin ny. bv. Március 27. Ünnepélyesen átadták a 700 fő fogvatatott befogadására alkalmas Tiszalöki Országos Bv. Intézetet, amely az első PPP-konstrukcióban épült börtön Közép-Európában. A tiszalöki intézet zöldmezős

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2012. július 1-jétől szeptember 30-áig) Július 24. Július 19. RÖVIDEN

ESEMÉNYNAPTÁR. (2012. július 1-jétől szeptember 30-áig) Július 24. Július 19. RÖVIDEN ESEMÉNYNAPTÁR (2012. július 1-jétől szeptember 30-áig) Július 2. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán rendezték meg a központi Semmelweis-napi ünnepséget, amelyen Csóti András bv. vezérőrnagy

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. április 1-jétől június 30-áig) ÁPRILIS 8. ÁPRILIS 15. ÁPRILIS 13.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2011. április 1-jétől június 30-áig) ÁPRILIS 8. ÁPRILIS 15. ÁPRILIS 13. ESEMÉNYNAPTÁR (2011. április 1-jétől június 30-áig) ÁPRILIS 8. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságán tett látogatást az Oroszországi Föderáció büntetés végrehajtási szervezetének delegációja

Részletesebben

Eseménynaptár. (2005. március 1-jétől május 31-éig)

Eseménynaptár. (2005. március 1-jétől május 31-éig) Eseménynaptár (2005. március 1-jétől 2005. május 31-éig) 2005. március 3. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben tett látogatást Dr. Hankó Faragó Miklós, az Igazságügyi Minisztérium politikai államtitkára.

Részletesebben

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége:

Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: Zemplén Térségi katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2010. évben végzett tevékenysége: 2010. január 14. a Sátoraljaújhelyi Városvédő és Szépítő Egyesülettel, az Eötvös József Klubbal közösen megemlékezést

Részletesebben

Eseménynaptár. (2008. január 1-jétől április 15-éig) január 4. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben

Eseménynaptár. (2008. január 1-jétől április 15-éig) január 4. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben Eseménynaptár (2008. január 1-jétől április 15-éig) 2008. január 4. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben az intézet, a Hitelezés-Kockázatkezelés Újság Kft., valamint a Péleusz Nyelviskola közös szervezésében

Részletesebben

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében

Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Egy hétvége a hagyományőrzés és a rendvédelem jegyében Honvédelmi tárgyi emlékek, harcjárművek, fegyverek és megannyi érdekes program várta a családokat június 10-12. között a Nyilastáblán. Az V. Rákosmenti

Részletesebben

BUDAPEST. Börtön Budapest, Kozma u. 13. Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, bv.gov.hu/budapesti.

BUDAPEST. Börtön Budapest, Kozma u. 13. Dr. Tóth Tamás bv. vezérőrnagy, bv.gov.hu/budapesti. Címtár BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK, INTÉZMÉNYEK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK BUDAPEST 1054 Budapest, Steindl Imre u. 8. 116 Budapesti Fegyház és Fővárosi Büntetésvégrehajtási

Részletesebben

Eseménynaptár. (2005. június 1-jétől szeptember 10-éig)

Eseménynaptár. (2005. június 1-jétől szeptember 10-éig) Eseménynaptár (2005. június 1-jétől 2005. szeptember 10-éig) Június 1. Dr. Gönczöl Katalin, az IM miniszteri biztosa nyitotta meg az Adj még egy esélyt! című kiállítást a veszprémi Helyőrségi Otthonban,

Részletesebben

DR. ÁDER JÁNOS, MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE - BELÜGYMINISZTER ÚR ELŐTERJESZTÉSÉRE - KIMAGASLÓ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE ELISMERÉSÉÜL

DR. ÁDER JÁNOS, MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE - BELÜGYMINISZTER ÚR ELŐTERJESZTÉSÉRE - KIMAGASLÓ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE ELISMERÉSÉÜL DR. ÁDER JÁNOS, MAGYARORSZÁG KÖZTÁRSASÁGI ELNÖKE - BELÜGYMINISZTER ÚR ELŐTERJESZTÉSÉRE - KIMAGASLÓ SZAKMAI TEVÉKENYSÉGE ELISMERÉSÉÜL SZEPTEMBER 8-AI HATÁLLYAL KINEVEZTE BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI DANDÁRTÁBORNOKKÁ

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA

BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BARANYA MEGYEI KORMÁNYHIVATAL IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA BUDAPEST FŐVÁROS KORMÁNYHIVATALA IGAZSÁGÜGYI SZOLGÁLATA Cím 1111 Budapest, Prielle Kornélia utca 4/a 896-21-74 237-48-80 E-mail isz.aso@bfkh.hu 13.00 18.00 13.00 16.00 8.30 13.00 8.30 12.30 BARANYA MEGYEI

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. október 1-jétől december 31-éig) RÖVIDEN

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. október 1-jétől december 31-éig) RÖVIDEN ESEMÉNYNAPTÁR (2013. október 1-jétől december 31-éig) Október 1. Átadták a Tolna Megyei Bv. Intézet felújított tetőszerkezetét és az újonnan telepített napkollektorokat. Az átadóünnepséget dr. Tóth László,

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. január 1-jétől március 31-éig) JANUÁR 16. JANUÁR 25. JANUÁR 27. JANUÁR 23. bv. vezérőrnagy, a bv. országos parancsnokának

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. január 1-jétől március 31-éig) JANUÁR 16. JANUÁR 25. JANUÁR 27. JANUÁR 23. bv. vezérőrnagy, a bv. országos parancsnokának ESEMÉNYNAPTÁR (2009. január 1-jétől március 31-éig) JANUÁR 16. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bv. Intézetben munkaértekezletet tartottak Joó László bv. ezredes, intézetparancsnok kezdeményezésére. A megbeszélésen

Részletesebben

Sorszám Dátum Szerződés típusa Szerződés tárgya Szerződő Partner Szerződés értéke Típusa Válalkozási szerződés Bútorok, székek IH

Sorszám Dátum Szerződés típusa Szerződés tárgya Szerződő Partner Szerződés értéke Típusa Válalkozási szerződés Bútorok, székek IH Sorszám Dátum Szerződés típusa Szerződés tárgya Szerződő Partner Szerződés értéke Típusa 1 2015.01.20 Válalkozási szerződés Bútorok, székek IH 17 611 984 Határozott tartamú 2 2015.01.25 Vállalkozási szerződés

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 8. JÚLIUS 9. JÚLIUS 24. JÚLIUS 16.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2009. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 8. JÚLIUS 9. JÚLIUS 24. JÚLIUS 16. ESEMÉNYNAPTÁR (2009. július 1-jétől szeptember 30-áig) JÚLIUS 8. Az MBT megújuló történeti szekciójának ülését rendezték meg a Sátoraljaújhelyi Fegyház és Börtön kultúrtermében. A börtönügyi történeti

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZAKTERÜLET) A 2016. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG MAGYARORSZÁG Legfőbb Ügyészség Budapest, 2017 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó utca

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. április 1-jétől június 30-áig) Április 9. Április RÖVIDEN

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. április 1-jétől június 30-áig) Április 9. Április RÖVIDEN ESEMÉNYNAPTÁR (2013. április 1-jétől június 30-áig) Április 3 5. A lettországi Rigában tartották meg A külföldi fogvatartottak kezelésével kapcsolatos legjobb gyakorlat és egyéb tapasztalatok megosztása

Részletesebben

évkönyv yearbook 2015

évkönyv yearbook 2015 60 Május 6. A Magyar Börtönügyi Társaság (MBT) Humán Szekciója az Állampusztai Országos Bv. Intézetben tartott ülést az új szolgálati törvényről. A tanácskozást Schmehl János bv. dandártábornok, az országos

Részletesebben

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter. TELEFON: 72/ FAX: 72/

FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter. TELEFON: 72/ FAX: 72/ MEGYE Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai Péter Családi csődvédelem TELEFON: 72/512-770

Részletesebben

Eseménynaptár. (2014. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 1. OKTÓBER 6 8. OKTÓBER 2. OKTÓBER 8. RÖVIDEN

Eseménynaptár. (2014. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 1. OKTÓBER 6 8. OKTÓBER 2. OKTÓBER 8. RÖVIDEN (2014. október 1-jétől december 31-éig) OKTÓBER 1. A Fővárosi Bv. Intézet III., Venyige utcai objektumában Lajtár József bv. vezérőrnagy, gazdasági és informatikai helyettes adta át ünnepélyes keretek

Részletesebben

A 2008. ÉV KRÓNIKÁJA. Február 22. Január 4.

A 2008. ÉV KRÓNIKÁJA. Február 22. Január 4. Január 4. A Balassagyarmati Fegyház és Börtönben az intézet, a Hitelezés Kockázatkezelés Újság Kft., valamint a Péleusz Nyelviskola közös szervezésében megtartották az Európai Unió Napja című ren dezvényt,

Részletesebben

Kiegyensúlyozott gazdálkodás, korszerűsödő börtönök

Kiegyensúlyozott gazdálkodás, korszerűsödő börtönök Kiegyensúlyozott gazdálkodás, korszerűsödő börtönök Az év folyamán a bv. szervezet pénzügyi helyzete stabil volt, a rendelkezésre álló költségvetési támogatás takarékos és körültekintő gazdálkodás mellett,

Részletesebben

A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében)

A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében) A foglalkoztatáspolitika időszerű kérdései (TOP projekt Fejér megyében) Dr. Simon Attila István Nemzetgazdasági Minisztérium Munkaerőpiacért Felelős Helyettes Államtitkár Székesfehérvár, 2017. január 31.

Részletesebben

5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK

5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK 5. RÉSZTVEVŐ CSAPATOK Ssz. Megye Iskola Település Pécsi SZC Zsolnay Vilmos Szakgimnáziuma és 1. Baranya Pécs Szakközépiskolája 2. Bács-Kiskun Kiskunfélegyházi Móra Ferenc Gimnázium Kiskunfélegyháza 3.

Részletesebben

Eseménynaptár. (2007. január 1-jétől március 31-éig)

Eseménynaptár. (2007. január 1-jétől március 31-éig) Eseménynaptár (2007. január 1-jétől március 31-éig) 2007. JANUÁR 4. A Balassagyarmati Fegyház és Börtön a Légy tiszta! Felvilágosítással a kábítószer fogyasztás ellen című pályázati programjával 1 millió

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2014. január 1-jétől március 31-éig) Január 9. Január 23. Január 20. Január 27.

ESEMÉNYNAPTÁR. (2014. január 1-jétől március 31-éig) Január 9. Január 23. Január 20. Január 27. ESEMÉNYNAPTÁR (2014. január 1-jétől március 31-éig) Január 9. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Kar Büntetés-végrehajtási Tanszékén nyújtott szakmai tevékenysége elismeréseként Csóti András

Részletesebben

A 2009. év jelentősebb eseményei

A 2009. év jelentősebb eseményei A 2009. év jelentősebb eseményei Január 27. A Nemzetközi Katolikus Börtönpasztorációs Bizottság amely 21 ország küldötteinek részvételével világtalálkozót rendezett az esztergomi Szent Adalbert Központban

Részletesebben

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter Ismertetem Magyarország köztársasági elnökének és honvédelmi miniszterének határozatait elismerésekről. A határozatokat aláírta: (szignál!) ÁDER JÁNOS köztársasági elnök és HENDE CSABA honvédelmi miniszter

Részletesebben

Eseménynaptár (2008. szeptember 16-ától december 31-éig)

Eseménynaptár (2008. szeptember 16-ától december 31-éig) RÖVIDEN 107 Eseménynaptár (2008. szeptember 16-ától december 31-éig) SZEPTEMBER 21-24. A Szlovák Bv. Országos Parancsnoksága, a Zeliezovce Bv. Intézet és a CPCG Leopoldov kutyakiképzõ központ szervezésében

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. július 1-jétől szeptember 30-áig)

ESEMÉNYNAPTÁR. (2013. július 1-jétől szeptember 30-áig) ESEMÉNYNAPTÁR (2013. július 1-jétől szeptember 30-áig) Július 1. A Semmelweis-nap alkalmából Magyarország belügyminisztere, illetve a büntetés-végrehajtás országos parancsnoka a büntetés-végrehajtási szervezet

Részletesebben

A ÉV ESEMÉNYNAPTÁRA

A ÉV ESEMÉNYNAPTÁRA 2007. január 26. A Baracskai Országos Bv. Intézetben tájékozódó jellegû látogatást tett Dr. Vadai Ágnes, az Országgyûlés Rendészeti Bizottságának elnöke, Juhász Gábor bizottsági tag és Szántó János országgyûlési

Részletesebben

Balassagyarmati Fegyház és Börtön Balassagyarmat Strict and Medium Regime Prison

Balassagyarmati Fegyház és Börtön Balassagyarmat Strict and Medium Regime Prison Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Hungarian Prison Service Headquarters 1054 Budapest, Steindl Imre u. 8. +36 1 301 8100 +36 1 302 5799 http://www.bvop.hu bv@bv.gov.hu Csóti András bv. vezérőrnagy,

Részletesebben

A ÉV LEGJELENTÔSEBB ESEMÉNYEI. P. Z. elítélt festménye, Szegedi Fegyház és Börtön

A ÉV LEGJELENTÔSEBB ESEMÉNYEI. P. Z. elítélt festménye, Szegedi Fegyház és Börtön A 010. ÉV LEGJELENTÔSEBB ESEMÉNYEI P. Z. elítélt festménye, Szegedi Fegyház és Börtön Európai börtönoktatási konferencia Budapesten Fogvatartotti férőhely-bővítés Február -e és 4-e között Budapest adott

Részletesebben

Elism erések. arany fokozatát RÖVIDEN. A M agyar K öztársaság igazságügy-m i nisztere a B üntetés-végrehajtási Szolgálatért

Elism erések. arany fokozatát RÖVIDEN. A M agyar K öztársaság igazságügy-m i nisztere a B üntetés-végrehajtási Szolgálatért Elism erések A nemzeti ünnep alkalmából a Magyar Köztársaság igazságügy-minisztere miniszteri elismerő oklevelet adom ányozott K ucsera P ál bv. dandártábornoknak, az Á llam pusztai O r szágos B üntetés-végrehajtási

Részletesebben

Összefoglaló az ügyészségi fogalmazói pályázatról év

Összefoglaló az ügyészségi fogalmazói pályázatról év Összefoglaló az ügyészségi fogalmazói pályázatról 2016. év I. A pályázati felhívás és az előszűrés Legfőbb Ügyész úr hozzájárulásával 2016. évben 33 ügyészségi fogalmazói álláshelyet hirdettünk meg. A

Részletesebben

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2008. július 1-jétől szeptember 15-éig)

Eseménynaptár RÖVIDEN. (2008. július 1-jétől szeptember 15-éig) RÖVIDEN Eseménynaptár (2008. július 1-jétől szeptember 15-éig) 2008. jú l iu s 1. A Magyar Köztársaság igazságügyi és rendészeti minisztere Semmelweis Nap alkalmából eredményes szakmai munkája elismeréséül

Részletesebben

A 2005. év eseménynaptára

A 2005. év eseménynaptára 2005. JANUÁR 3. A Magyar Honvédség Savaria kiképzõ központjának szombathelyi objektumát további üzemeltetésére hivatalos eljárás során a Büntetés-végrehajtási Szervezet megbízott képviselõi átvették. A

Részletesebben

Eseménynaptár. (2007. szeptember 15-étől december 31-éig) SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER 19.

Eseménynaptár. (2007. szeptember 15-étől december 31-éig) SZEPTEMBER SZEPTEMBER SZEPTEMBER 19. Eseménynaptár (2007. szeptember 15-étől december 31-éig) 2007. SZEPTEMBER 15. Első alkalommal került megszervezésre a Soproni Rendészeti Nap. Az eseményen a helyi rendészeti szervek (rendőrség, vám- és

Részletesebben

ESEMÉNYNAPTÁR. (2012. október 1-jétől december 31-éig) RÖVIDEN

ESEMÉNYNAPTÁR. (2012. október 1-jétől december 31-éig) RÖVIDEN ESEMÉNYNAPTÁR (2012. október 1-jétől december 31-éig) Október 2-11. A CEPOL Exchange Program keretében Magyarországra látogatott dr. Alessia Forte, az olasz büntetés-végrehajtás századosa, aki Oláh László

Részletesebben

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA

BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA Stratégiai Elemzési és Tervezési Főosztály Pályázati Hírlevél A főosztály tagjai és elérhetősége: BVOP-strategia@bv.gov.hu Kovács László ny. bv. ezds. 06 1

Részletesebben

Az EFOP azonosító számú, Fogvatartottak reintegrációja című kiemelt projekt BEMUTATÁSA A. Kormányhivatalok munkatársai részére

Az EFOP azonosító számú, Fogvatartottak reintegrációja című kiemelt projekt BEMUTATÁSA A. Kormányhivatalok munkatársai részére Az EFOP-1.3.3-16-2016-00001 azonosító számú, Fogvatartottak reintegrációja című kiemelt projekt BEMUTATÁSA A Kormányhivatalok munkatársai részére 1 TETT-PROGRAM AZ ÁLDOZATOKÉRT ÉS A TETTESEKÉRT Fogvatartottak

Részletesebben

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE

MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE MAGYARORSZÁG HONVÉDELMI MINISZTERE A MAGYAR HONVÉDSÉG ÁLLOMÁNYÁBAN TÉNYLEGESEN ELTÖLTÖTT SZOLGÁLATI IDEJE, VALAMINT EDDIG VÉGZETT EREDMÉNYES MUNKÁJA ELISMERÉSÉÜL ÁLLAMI ÜNNEPÜNK, 2016. AUGUSZTUS 20-A ALKALMÁBÓL

Részletesebben

7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.)

7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) MEGYE Jogi Segítségnyújtó Szolgálat Baranya Megye 7621 Pécs, Mátyás király u. 32. (A cím egy saroképület, a Váradi Antal utca felől közelíthető meg.) Patai Péter Bács-Kiskun Megye FŐOSZTÁLYVEZETŐ: Patai

Részletesebben

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján

Fellebbezési arányok a év során a helyi bíróságokon befejezett, és a évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján 1. sz. melléklet Fellebbezési arányok a 2010. év során a helyi bíróságokon befejezett, és a 2011. évben a megyei másodfokú bíróságra érkezett perek mennyisége alapján Büntető peres Gazdasági ebből Szabálysértési

Részletesebben

T/236. számú törvényjavaslat. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló évi LXIV. törvény módosításáról

T/236. számú törvényjavaslat. a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló évi LXIV. törvény módosításáról A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG KORMÁNYA T/236. számú törvényjavaslat a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek választásáról szóló 1990. évi LXIV. törvény módosításáról előadó: dr. Petrétei József igazságügyi

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT 2006 január

Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT 2006 január Foglalkoztatási Hivatal ÖSSZEFOGLALÓ TÁBLÁZAT Megnevezés 2006 január Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli és nyilvántartott

Részletesebben

A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban év

A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban év A tárgyalások elhalasztásának adatai a helyi bíróságokon, büntető ügyszakban 2011. év felmer. obj. ok együtt új határnap napolt Főváros 30527 8293-69 238 4451 96 308 4 395 7 195 70 217 657 1586 311 5501

Részletesebben

Címtár BUDAPEST BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK, INTÉZMÉNYEK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK. Nemzeti Közszolgálati

Címtár BUDAPEST BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK, INTÉZMÉNYEK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK. Nemzeti Közszolgálati Címtár BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS ORSZÁGOS PARANCSNOKSÁGA BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI INTÉZETEK, INTÉZMÉNYEK, GAZDASÁGI TÁRSASÁGOK BUDAPEST II XII XXII XI III I V VI XIII VII XXI VIII IX IV XIV XX XV X XIX XVI XVIII

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (KÖZÉRDEKVÉDELMI SZAKTERÜLET) A 2015. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG M AG YA R O R S Z Á G Legfőbb Ügyészség Budapest, 2016 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 368093

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 378737

Részletesebben

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai

Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Foglalkoztatási Hivatal A regisztrált munkanélküliek főbb adatai Megnevezés 2004 Változás az előző Változás az előző évhez hónaphoz képest képest főben %-ban főben %-ban Regisztrált munkanélküli 364858

Részletesebben

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ

ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ ÜGYÉSZSÉGI STATISZTIKAI TÁJÉKOZTATÓ (KÖZÉRDEKVÉDELMI SZAKTERÜLET) A 2016. évi tevékenység ÜGYÉSZSÉG MAGYARORSZÁG Legfőbb Ügyészség Budapest, 2017 Kiadja: Legfőbb Ügyészség (1055 Budapest, Markó utca 16.)

Részletesebben

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről

Emlékeztető. a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Emlékeztető a Magyar Tűzoltó Szövetség elnökségi üléséről Helyszín: a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság épület I. emeleti Tímár terem (cím: 1108 Budapest, Dologház u. 1.), Időpont: 2013. március

Részletesebben

HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK VÁLASZTÁSA október 3. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK

HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK VÁLASZTÁSA október 3. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK VÁLASZTÁSI FÜZETEK 175. HELYI ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐK ÉS POLGÁRMESTEREK VÁLASZTÁSA 2010. október 3. TÁJÉKOZTATÓ ADATOK KÖZIGAZGATÁSI ÉS IGAZSÁGÜGYI MINISZTÉRIUM ORSZÁGOS VÁLASZTÁSI IRODA TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Területi Kormányhivatalok fogyasztóvédelmi szervezeti egységeinek elérhetőségei:

Területi Kormányhivatalok fogyasztóvédelmi szervezeti egységeinek elérhetőségei: Fogyasztóvédelmi szervek [1] Területi Kormányhivatalok fogyasztóvédelmi szervezeti egységeinek elérhetőségei: Fejér Megyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatala Műszaki Engedélyezési, Fogyasztóvédelmi

Részletesebben

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai

A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai A Zemplén Térségi Katasztrófa és Polgári Védelmi Szövetség 2009. évi programjai 2009. január 12. Közreműködtünk a Don-kanyarban elesett katonák, hősök és áldozatok emlékére szervezett megemlékezés megszervezésében

Részletesebben

ORGANISATIONAL UNITS, CONTACT DETAILS AND THE MANAGEMENT OF THE HUNGARIAN PRISON SERVICE

ORGANISATIONAL UNITS, CONTACT DETAILS AND THE MANAGEMENT OF THE HUNGARIAN PRISON SERVICE BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁSI SZERVEZET ÉVKÖNYV {CÍMTÁR / ADDRESSES} 2011 A BÜNTETÉS-VÉGREHAJTÁS SZERVEZETI EGYSÉGEI, ELÉRHETÔSÉGEI ÉS VEZETÔI ORGANISATIONAL UNITS, CONTACT DETAILS AND THE MANAGEMENT OF THE HUNGARIAN

Részletesebben

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi

Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 2. oldal Rigó Máriának, az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hi Magyar joganyagok - 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat - kitüntetés adományozásáról 1. oldal 157/2008. (VIII. 20.) KE határozat kitüntetés adományozásáról Az Alkotmány 30/A. (1) bekezdése j) pontja, valamint

Részletesebben

6500 Baja, Déri Frigyes sétány Budapest, Bajcsy- Zsilinszky Endre út Budapest, Erzsébet krt. 2.

6500 Baja, Déri Frigyes sétány Budapest, Bajcsy- Zsilinszky Endre út Budapest, Erzsébet krt. 2. Megye CIB bankfiók neve Nyitvatartás Cím Kutya behozható Megjegyzés/ kiegészítés Budapest Allee Fiók H: 10.00-18.00 K: 10.00-18.00 Sz: 10.00-18.00 Cs: 10.00-18.00 P: 10.00-18.00 Allee Bevásárlóközpont

Részletesebben

9.00 Csapatok köszöntése, sorszámhúzás kupából

9.00 Csapatok köszöntése, sorszámhúzás kupából Budapesti csapat lett az idei év Ápolói Hivatás Mestere! Beszámoló a MESZK IX. Országos Szakmai Vetélkedőről 2018. október 12-én a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara immár kilencedik alkalommal rendezte

Részletesebben

A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül:

A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül: A Tűzoltóság Napja alkalmából Dr. Pintér Sándor belügyminiszter hosszú időn át végzett kimagasló szolgálati tevékenysége elismeréséül: Év tűzoltója címet adományozta: Bódi Csaba tűzoltó alezredes úrnak,

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Biztonságpolitika és Hadtörténelem tagozatban: II Bánki Szabolcs honvéd tisztjelölt

Részletesebben

Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 2. oldal - módszertani feladat- és hatáskörében ellátja a Korm. re

Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 2. oldal - módszertani feladat- és hatáskörében ellátja a Korm. re Magyar joganyagok - Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság - alapító okirata, mó 1. oldal Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság alapító okirata, módosításokkal egységes szerkezetben 1 Az államháztartásról

Részletesebben

KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ GYŐRI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ GYŐRI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Változások és eredmények a GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására és a GINOP 5.2.5-16 Gyakornoki program-támogató szolgáltatások című kiemelt projektekben KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ

Részletesebben

XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (a megyei és regionális bemutatók szervezői, helyszínei, időpontjai)

XXVI. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (a megyei és regionális bemutatók szervezői, helyszínei, időpontjai) Magyar Drámapedagógiai Társaság 2111 Szada, Székely Bertalan u. 1/C Levelezési cím (iroda): 1022 Budapest, Marczibányi tér 5/A Telefon: +36 70 3353959 honlap: www.drama.hu; e-mail: orszagos.talalkozo@gmail.com

Részletesebben

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA

TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ LEÁNY V-VI. KORCSOPORT 1 TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA 2013/2014. TANÉVI TELEKOM LABDARÚGÓ DIÁKOLIMPIA AZ ORSZÁGOS DÖNTŐ VÉGEREDMÉNYE LEÁNY V-VI. KORCSOPORT

Részletesebben

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A

MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A MATEMATIKAI KOMPETENCIATERÜLET A Matematika 4. évfolyam eszközök tanítók részére 1. félév 1. modul 7. melléklet 4. évfolyam tanítói karton 145 307 451 495 505 541 370 450 500 504 550 703 2. modul 2. melléklet

Részletesebben

Címtár / Contact details. Büntetés-végrehajtási intézetek Prisons. Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Hungarian Prison Service Headquarters

Címtár / Contact details. Büntetés-végrehajtási intézetek Prisons. Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Hungarian Prison Service Headquarters Büntetés-végrehajtási intézetek Prisons Évkönyv 2014 Címtár / Contact details 110 Címtár / Contact details Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága Hungarian Prison Service Headquarters Büntetés-végrehajtás

Részletesebben

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok

IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok IV. Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napok Negyedik alkalommal rendezték meg a Rákosmenti Hagyományőrző Rendvédelmi és Katonai Napokat június 12-14. között. A program fővédnöke Hende Csaba

Részletesebben

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS

2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS 2016/2017. TANÉVI PETANQUE DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁS A Petanque Diákolimpiát az oktatásért felelős miniszter a Magyar Diáksport Szövetséggel (továbbiakban: MDSZ) közösen hirdeti meg; a versenyt az MDSZ-szel

Részletesebben

Mecsei Judit tűzoltó ezredesnek, az Ellenőrzési Szolgálat szolgálatvezetőjének és

Mecsei Judit tűzoltó ezredesnek, az Ellenőrzési Szolgálat szolgálatvezetőjének és Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából tűzoltósági főtanácsosi címet adományozott Mecsei

Részletesebben

MUNKATERV. a 2011-es évre

MUNKATERV. a 2011-es évre BÉKEFENNTARTÓK BAJTÁRSI KÖZHASZNÚ EGYESÜLETE MUNKATERV a 2011-es évre A tevékenység fő irányelvei: 1. Részvétel a békefenntartással és a katonai ellenőrzés hagyományainak ápolásában. A területi kapcsolatok

Részletesebben

2015. évi LXXV. törvény

2015. évi LXXV. törvény Hatály: 2016.XII.27. - 2015. évi LXXV. törvény a megyei könyvtárak és a megyei hatókörű városi múzeumok feladatának ellátását szolgáló egyes állami tulajdonú vagyontárgyak ingyenes önkormányzati tulajdonba

Részletesebben

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI

A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI A TERÜLET- ÉS TELEPÜLÉSFEJLESZTÉSI OPERATÍV PROGRAM (TOP) AKTUALITÁSAI PUSKÁS DÁNIEL FŐOSZTÁLYVEZETŐ NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG 2016.

Részletesebben

Eseménynaptár (2015. július 15-étől szeptember 30-áig)

Eseménynaptár (2015. július 15-étől szeptember 30-áig) (2015. július 15-étől szeptember 30-áig) JÚLIUS 1. A büntetés-végrehajtás országos parancsnoka Semmelweis-nap alkalmából húsz főt részesített elismerésben. Az elismerések ünnepélyes átadására a Büntetés-végrehajtás

Részletesebben

KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ GYŐRI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM

KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ GYŐRI MŰSZAKI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Változások és eredmények a GINOP 5.2.4-16 Gyakornoki program pályakezdők támogatására és a GINOP 5.2.5-16 Gyakornoki program-támogató szolgáltatások című kiemelt projektekben KÉSZÍTETTE : GEDE ESZTER FŐIGAZGATÓ

Részletesebben

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői

A kötetben szereplő tanulmányok szerzői A kötetben szereplő tanulmányok szerzői Dr. Barzó Tímea, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Államés Jogtudományi Kar, Polgári Jogi Tanszék, Miskolc Dr. Barta Judit, egyetemi docens, Miskolci Egyetem, Állam-

Részletesebben

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete

Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete. Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi Szervezete Magyar Orvosi Kamara Baranya Megyei Területi Szervezete Cím: 7621 Pécs, Ferencesek utcája 7. Tel: 06-72-210-903, 06-72-210-903 E-mail: bmorvkam@bok.axelero.net Magyar Orvosi Kamara Bács-Kiskun Megyei Területi

Részletesebben

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz

Ismertetem. Emléktárgyat adományoz. Oklevelet adományoz Ismertetem Magyarország Honvédelmi Miniszterének a Honvéd Vezérkar Főnökének a Honvéd Vezérkar Logisztikai Csoportfőnökség csoportfőnökének a Magyar Honvédség Összhaderőnemi Parancsnokság parancsnokának

Részletesebben