3. ÖSSZETÉTEL. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "3. ÖSSZETÉTEL. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ"

Átírás

1 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: Gyártó cég neve: CELLI Festék Kft cím: H-9500 Celldömölk, Sági u 216. telefon: fax: celli-festek@cellkabel.hu Forgalmazó cég neve: megegyezik a gyártóval 1.4 SÜRGŐSSÉGI TELEFON: Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat cím: 1096 Budapest, Nagyvárad tér 2. tel: A VESZÉLY AZONOSÍTÁSA A veszély jelölése: Xn ártalmas Az emberekre és a környezetre veszélyességre vonatkozó különleges információk: R 10 R 20/21 R 38 Kevésbé tűzveszélyes Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas Bőrizgató hatású Az osztályba sorolás az érvényes EK listák és a gyártók, beszállítók által megadott adatok alapján történt. 3. ÖSSZETÉTEL. AZ ALKOTÓRÉSZEKRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓ CAS-szám EC-szám Anyag kémiai megnevezése Xilol izomerek keveréke Veszély jel, R mondat m/m% Xn, R 10-20/ Izobutil-acetát F, R ELSŐSEGÉLYNYÚJTÁSI INTÉZKEDÉSEK Általános információk: Gondoskodjunk friss levegőről. Tartós panaszok esetén forduljunk orvoshoz. Eszméletvesztés esetén a fektetés, szállítás stabil oldalfekvésben történjen. Belégzés után: A sérültnek biztosítsunk friss levegőt, lazítsuk meg szoros ruhadarabjait. Légzéskimaradáskor légzéstámogatást, vagy lélegeztető készüléket kell alkalmazni. Bőrrel való érintkezés után: a szennyezett ruhadarabokat távolítsuk el, a bőrfelületet szappanos vízzel mossuk le.

2 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 2 / 6 Ha az anyag szembe kerül: öblítsük bő folyó vízzel 15 percen keresztül a szemhélyszélek széthúzása mellett. Lenyelés esetén: Szájat ki kell öblíteni. Hánytatni tilos! 5. TŰZVÉDELMI INTÉZKEDÉSEK Megfelelő tűzoltószerek: CO 2, poroltó, hab vagy vízköd. A nagyobb tüzeket vízköddel vagy habbal oltsuk. Biztonsági okokból nem megfelelő tűzoltószerek: Vízsugár Az anyag, égéstermékei vagy képződő gázai által keltett különleges veszélyeztetettség: Égéskor sűrű, fekete füst keletkezik. A veszélyes bomlástermékek belélegzése súlyos egészségkárosodáshoz vezethet. Ne tartózkodjunk a veszélyes zónában megfelelő vegyi védőöltözet és izolációs légzőkészülék nélkül. A szennyezett oltóanyagot nem szabad a talajvízbe vagy felszíni vizekbe engedni. Gőzei a levegőnél nehezebbek, levegővel robbanóelegyet alkotnak. Különleges védőfelszerelés: Használjunk vegyi védőöltözetet, és izolációs légzőkészüléket. Elektrosztatikus feltöltődést meg kell akadályozni. 6. INTÉZKEDÉSEK BALESET ESETÉN Személyekre vonatkozó óvintézkedések: A teljes testfelület védelmét biztosító védőruházat és egyéni védőeszköz (védőlábbeli, védőkesztyű, védőszemüveg és/vagy védőálarc) használata szükséges. A mentés során elszennyeződött védőruházatot, védőeszközt le kell cserélni! Permet jelenlétének veszélye esetén biztosítani kell a légzésvédelmet is. Illetéktelen személyeket távol kell tartani. Megfelelő szellőzést kell biztosítani. Környezetre vonatkozó óvintézkedések: A készítményt élővízbe, talajba és közcsatornába engedni nem szabad. A szennyezés mentesítési módszerei: Folyadékot megkötő anyaggal (homok, kovaföld, savmegkötő anyag, univerzális megkötő anyag) itassuk fel. A szennyeződött felületeket azonnal le kell törölni, meg kell tisztítani. Gondoskodjunk megfelelő szellőztetésről. 7. KEZELÉS, TÁROLÁS 7.1 KEZELÉS Ne kerüljön az anyag a bőrre és a szembe. Tilos az anyag gőzét, a fröccsenő permetet és a csiszolási port belélegezni. Munka közben tilos étkezni, inni, dohányozni. A 6. fejezet szerinti személyes védőfelszerelést a 8. fejezetben megnevezett védelmi és biztonsági előírások határozzák meg. Gondoskodni kell a szellőzésről vagy a megfelelő légelszívásról. Tűz- és robbanásvédelmi információk: Tűz-és robbanásveszélyes, TF II. (a 35/1996 (XII.29.) BM rendelet és az MSZ szerint.) A robbanásvédelmi szabályok betartása kötelező. 7.2 TÁROLÁS A raktárhelyiségekkel és tartályokkal szemben támasztott követelmény: Illetéktelen személy bejutását meg kell akadályozni. A tárolóedényt tömítetten lezárva, száraz hűvös helyen kell tartani. Tilos a dohányzás! A kinyitott edényt gondosan le kell zárni, és függőlegesen kell tartani az esetleges kifolyás megelőzése érdekében. Együttes tárolással kapcsolatos információk: Oxidáló szerektől, valamint erősen savas és lúgos anyagoktól távol kell tartani. További adatok a raktározási körülményekkel kapcsolatban:

3 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 3 / 6 Eredeti zárt csomagolásban, élelmiszerektől távol, sugárzó hőtől védett, száraz, jól szellőző helyen tárolandó. Tárolás 5 C és 25 C közötti hőmérsékleten. 7.3 KÜLÖNLEGES FELHASZNÁLÁSOK 8. AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE/EGYÉNI VÉDELEM 8.1 EXPOZÍCIÓS HATÁRÉRTÉKEK A 25/2000(IX.30)EüM-SZCSM szerint a munkahely levegőjében megengedhető határértékek: ÁK mg/m 3 MAK mg/m 3 CK mg/m 3 Xilol izomerek keveréke Biológiai határértékek: xilol elegy tekintetében: vizelet: metilhippursavak 860 mikromol/mmol kreatinin. Mintavétel ideje: műszak után 8.2 AZ EXPOZÍCIÓ ELLENŐRZÉSE Foglalkozási expozíció ellenőrzése Légzésvédelem: Ha az oldószer koncentrációja a munkahely levegőjében meghaladja a megengedett határértéket, akkor megfelelő légzésvédelemről kell gondoskodni. Ez lehetséges : a) az EN 141 szabvány szerinti szűrővel ellátott gázálarc. (FIGYELEM! A gázálarcot nem szabad az életet és egészséget közvetlenül veszélyeztető környezetben, vagy oxigénhiányos atmoszférában használni!) b) független légellátású légzőkészülék Kézvédelem Az EN 240 szerinti és oldószernek ellenálló gumikesztyű legyen amely pl nitril-gumi, s penetrációs ideje>480 perc Szemvédelem feleljen meg az EN 166 szabvány előírásainak. Szorosan illeszkedő védőszemüveget, vagy egész arcot fedő védőálarcot kell használni Bőrvédelem A testfelületet természetes szálból készült (pamut) védőruhával kell biztosítani. 9. FIZIKAI ÉS KÉMIAI TULAJDONSÁGOK 9.1 ÁLTALÁNOS INFORMÁCIÓK Víztiszta folyadék, jellegzetes benzin szagú 9.2 AZ EGÉSZSÉGRE, BIZTONÁGRA ÉS KÖRNYEZETRE VONATKOZÓ LÉNYEGES INFORMÁCIÓK Forráspont/forrási tartomány Gyulladási hőmérséklet: 250 C Lobbanáspont (zárttéri): 22,5 C Relatív sűrűség 20 C-on kg/m 3 Viszkozitás kifolyási idő: 12 sec (DIN 53211/4) Robbanásveszélyes tulajdonságok Robbanási határok levegőben térf% alsó felső izobutil-alcetát 1,3 10,5 xilol 1,0 7,6 Gőznyomás 20 C-nál: xilol 0,7-0,8 kpa Izobutil-acetát 1,73

4 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 4 / 6 Vízben való oldhatóság xilol Izobutil-acetát 0,2 g/l 7 g/l 9.3 EGYÉB INFORMÁCIÓK 10. STABILITÁS ÉS REAKCIÓKÉPESSÉG Normál hőmérsékleti és nyomásviszonyok mellett az összetevők stabilak, nem bomlanak KERÜLENDŐ KÖRÜLMÉNYEK Sugárzó hő, nyílt láng, gyújtóforrás 10.2 KERÜLENDŐ ANYAGOK Erősen savas és lúgos anyagok, valamint oxidálószerek 10.3 VESZÉLYES BOMLÁSTERMÉKEK Magas hőmérsékleten szénmonoxid és szénmonoxid bomlástermékek keletkezhetnek. 11. TOXIKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK Akut toxicitás orális LD50(patkány) xilol 4300 mg/kg Izobutil-acetát mg/kg dermális LD50(nyúl) xilol >4350 mg/kg Izobutil-acetát >5000 mg/kg 12. ÖKOLÓGIAI INFORMÁCIÓK 12.1 ÖKOTOXICITÁS xilol: LC50/96 óra: mg/liter izobutil-acetát : LC50/48 óra: mg/liter 12.2 MOBILITÁS A fő tömeg a talajból és a vízből könnyen elpárolog. Felezési idő kb. 2 óra. Az izobutil-acetát a vízből könnyen vándorol a talajba PERZISZTENCIA ÉS LEBONTHATÓSÁG Xilol: biológiailag lebontható, az izobutil-acetát több, mint 90 %-a 20 nap alatt lebomlik BIOAKKUMULÁCIÓS KÉPESSÉG Xilol: logkow: 3,14-3,18 bioakkumulációs képességgel rendelkezik, az izobutil-aceták: logkow: 1, EGYÉB KÁROS HATÁSOK: Ózonpajzsra veszélyes vegyületeket nem tartalmaz. 13. ÁRTALMATLANÍTÁSI SZEMPONTOK Általános információ: A vonatkozó EU-irányelveket és a helyi, regionális és nemzeti előírásokat is figyelembe kell venni. A hulladék előállítójának feladata többek között az is, hogy a keletkező hulladékot ipari ágazattól és eljárástól függően az Európai Hulladékkatalógus alapján besorolja. Magyarországon a termék maradékainak kezelésére a Évi XLIII. Törvény ill. 16/2001. (VII.18.) Köm rendeletben és azok módosításaiban foglaltak az irányadók. Termék ártalmatlanításához: Nem keverhető a háztartási hulladékhoz. Ne engedjük a csatornahálózatba. A termék maradékait veszélyes hulladék égetőműben kell ártalmatlanítani. EWC-kód: festékre Tisztítatlan csomagolások ártalmatlanításához: Az üres edényeket, dobozokat, tartályokat a veszélyes hulladék-ártalmatlanítónak vagy újrahasznosítónak kell átadni. A nem rendeltetés szerint ártalmatlanított csomagolóanyagok veszélyes hulladéknak számítanak.

5 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 5 / 6 EWC-kód: csomagoló anyagra 14. SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓK Közúti / vasúti szállítás: ADR/RID UN szám UN 1263 Osztály: 3 szállítási megnevezés: UN 1263 (640E), Festék segédanyag,3 Pg.:III Csomagolási csoport: III Osztályozási kód F1 Kemmler szám: 30 Egyéb információk: SZABÁLYOZÁSI INFORMÁCIÓK Címkézés az EU Irányelvek alapján (1999/45/EC): A veszély megjelölése: Xn ártalmas Veszélyes összetevők (melyeket fel kell tüntetni a címkén): izobutil-acetát xilol R 10 R 20/21 R 38 R-mondat(ok): Kevésbé tűzveszélyes Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas Bőrizgató hatású S- mondat(ok): S 2 Gyermekek kezébe nem kerülhet S 23 A keletkező gőzt/permetet nem szabad belélegezni. S 36/37/39 Megfelelő védőruházatot, védőkesztyűt és szem-/arcvédőt kell viselni. S 51 Csak jól szellőztetett helyen használható S 60 Az anyagot és edényzetét veszélyes hulladékként kell ártalmatlanítani S 62 Lenyelés esetén hánytatni tilos: azonnal orvoshoz kell fordulni és megmutatni az edényzetet vagy a címkét 16. EGYÉB INFORMÁCIÓK A 3. pontban említett R mondatok szövege: R 10 Kevésbé tűzveszélyes R 11 Tűzveszélyes R 20/21 Belélegezve és bőrrel érintkezve ártalmas R 38 Bőrizgató hatású R 66 Ismételt expozíció a bőr kiszáradását vagy megrepedezését okozhatja Ez a biztonsági adatlap az alapanyag-gyártók által rendelkezésre bocsátott dokumentációk alapján készült, és megfelel az 1907/2006 EK rendelet, a évi XXVI. törvény (a kémiai biztonságról) és a 44/2000 (XII.27.) EüM rendelet (a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel kapcsolatos egyes eljárások, illetve tevékenységek részletes szabályairól), a 3/2006 (I.26) EüM rendelet valamint a 25/2000 (IX.30) Eüm-SzCsM együttes rendelet 1. Melléklete és ezek módosított előírásainak. A munkafeltételeket ipari tapasztalatok alapján állítottuk össze. Ez a biztonsági adatlap a

6 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 6 / 6 termék biztonsági követelményeit írja le, és nem garantálja a termék tulajdonságait. Az összes szükséges törvényes rendelkezés betartásáért a felhasználó felel. Az adatlapot készítette: Korróziós és Környezetvédelmi Szolgáltató Kft Budapest, Hatház u 14. II/5. Tel/Fax: (+36 1)

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: BENZINES ZSÍRTALANÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: BENZINES ZSÍRTALANÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: FARMERFÉNY. 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Tisztító és zsírtalanító folyadék festés vagy egyéb felületkezelés előtt

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: FARMERFÉNY. 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Tisztító és zsírtalanító folyadék festés vagy egyéb felületkezelés előtt BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Tisztító és zsírtalanító folyadék festés vagy egyéb

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK) Oldal: 1 / 5 POLIURETÁN HÍGÍTÓ 1944 Változat: 1

BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK) Oldal: 1 / 5 POLIURETÁN HÍGÍTÓ 1944 Változat: 1 2516567040 BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK) Oldal: 1 / 5 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító PUR és akrilát kötőanygú

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: LAKKBENZIN-es HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: LAKKBENZIN-es HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 002516567040BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: V-73 HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: V-73 HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: BENZINES ZSÍRTALANÍTÓ KOMBINÁLT 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: BENZINES ZSÍRTALANÍTÓ KOMBINÁLT 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006/EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: BENZINES ZSÍRTALANÍTÓ KOMBINÁLT 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó

Részletesebben

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: NITRO HÍGÍTÓ

1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: NITRO HÍGÍTÓ BIZTONSÁGI ADATLAP (1907/2006 EK) Oldal: 1 / 6 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: Egykomponensű festékek hígítása, zsírtalanítás, festés

Részletesebben

1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA, Festékhígító,

1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA, Festékhígító, BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: EPOXI HÍGÍTÓ 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA, Festékhígító, lemosó ILL. ELLENJAVALLT

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL

PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B PUMPÁS KULLANCS- ÉS SZÚNYOGRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATALAP CAPELLA HÍGÍTÓ

BIZTONSÁGI ADATALAP CAPELLA HÍGÍTÓ Oldal: 1/8 1.SZAKASZ A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító : 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása: Festék hígító 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Xylero

Részletesebben

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS)

PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT SZÚNYOG ÉS KULLANCS RIASZTÓ AEROSZOL (PUMPÁS) 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa:

Részletesebben

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezõvásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2008.04.16 Oldal:1/5 Verzió: 2 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Monolite Trade Kft. Cím: 6800 Hódmezõvásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: 62/ 241-239 Fax: 62/ 242-238

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I u 3 Dátum: 20080716 Oldal:1/5 Verzió: 2 1 Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó és forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Veszély esetén hívható: WONDERCLEAN ZSÍRTALANÍTÓ

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B LÉGY- ÉS SZÚNYOGIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtó

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült az 1907/2006/EK REACH és a 1272/2008/EK szerint. 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása Kiállítás dátuma: 2012.11.10. Verzió: 1 Oldal: 1/5 1. SZAKASZ: Az anyag / keverék és a vállalat / vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító Kereskedelmi elnevezés: Aszkorbinsav Vitamin C, L(+)-Aszkorbinsav,

Részletesebben

ártalmas Az emberekre és a környezetre való veszélyességre vonatkozó különleges információk:

ártalmas Az emberekre és a környezetre való veszélyességre vonatkozó különleges információk: AROMÁS HÍGÍTÓ Oldal: 1 / 7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: AROMÁS HÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: oldószer, festék hígítása mind ipari, mind lakossági felhasználásra

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PESTSTOP B 5 CS BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: mikrokapszulázott rovarirtó koncentrátum A készítmény

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat Felhasználása Falazat dekoratív védelme. BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010. 11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX VÉKONY VAKOLT dörzsölt/kapart hatású dekoratív vakolat 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó 2336.

Részletesebben

1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 9 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó ELLENJAVALLT

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó. Importáló/forgalmazó cég BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte: 2009. 01. 05. 1.1 Készítmény neve: ZWALUW MONTAGEFIX-W 1.2. A termékfelhasználása: Oldószermentes építőipari ragasztó 1.3 Gyártó cég neve: Den Braven Sealants BV címe:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva.

BIZTONSÁGI ADATLAP. Az anyag a 67/548/EEC és a 1272/2008EK rendelet szerint veszélyességi osztályba nincs besorolva. BIZTONSÁGI ADATLAP A készítés kelte: 2011. február 05. 1907/2006/EK rendeletnek megfelelő Biztonsági Adatlap 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Kereskedelmi megnevezés: GLICERIN

Részletesebben

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő

MESTER Zsindely Ragasztó és Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

Satina Gold Kozmetikai Kft.

Satina Gold Kozmetikai Kft. 1. Termék neve Oldal:1/5 Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax: Sürgősségi telefon: Blue stone illatosított pissoir szagtalanító tabletta Satina Gold Kozmetikai Kft., +36/62-241-239

Részletesebben

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1)

Forgalmazó cég neve: Tremco illbruck Kft Budapest Mogyoródi út 32. (+36-1) BIZTONSÁGI ADATLAP Felhasználási terület: ragasztó 1. A KÉSZÍTMÉNY/ANYAG NEVE ÉS A CÉGEK ADATAI A termék/anyag neve: FESTIX OT13 ragasztó Gyártó cég neve: Tremco illbruck s.r.o. Uvalska 737/34 100 00 Prága

Részletesebben

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX-B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon/Fax:: Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. +36/62-241-239 Egészségügyi

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez)

BIZTONSÁGTECHNIKAI ADATLAP (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) (Készült a 33/2004. (IV. 26.) ESZCSM rendelet alapján veszélyes készítményekhez) 1. Azonosító adatok: Készítmény/anyag neve: TONOXYL 4 Forgalmazó: Gyártó: Unikén Kft. 6237 Kecel, Vasút u. 30. Tel./fax:

Részletesebben

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó

MESTER Mennyezetlap és Díszléc Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/1 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015.03.20 Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 ÉSZTER HÍGÍTÓ Változat: 2 A 2. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 ÉSZTER HÍGÍTÓ Változat: 2 A 2. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA, Festék-hígító PUR és akrilát kötőanyagú festékek

Részletesebben

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER

COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP COOPEX B TETŰIRTÓ POROZÓSZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: használatra kész, ember

Részletesebben

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása:

Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint. Octenisept. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Octenisept Nyomtatás dátuma: 2009. 06. 15. Módosítás/revízió: 2009. 11. 10. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név:

Részletesebben

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz

THERMOTEK Extra erős ragasztó és simítótapasz BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-06 Módosítás kelte: 2008-05-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: ragasztó és simítótapasz Gyártó

Részletesebben

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM

BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BM 5 GR SZÚNYOGLÁRVA IRTÓ GRANULÁTUM Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE rovarlárva

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1.

BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1. BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT-B SZÚNYOG ÉS KULLANCSRIASZTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Szúnyog

Részletesebben

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Oldal:1/5 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi elnevezés: súrolópor 1.2.Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon:Fax: +36/62-242-238 1.3.Sürgősségi telefon: Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

MESTER Fix Építési Ragasztó

MESTER Fix Építési Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 8 1. SZAKASZ: A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA: Folttisztítás és zsíros, olajos,

Részletesebben

Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint Verzió 4.

Készült az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint Verzió 4. Tel/fax: (00-36-62)241-139 Tel: (00-36-62) 533-710, Tel: (62)533-711 www.satinagold.hu e-mail: satina@vnet.hu B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Készült 2012.09.28 az 1907/2006 EK rendelet /REACH/ szerint

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5

Lasselsberger-Knauf Kft. 44/2000. (XII.27.) EüM rendelet alapján A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. BA/9.5 A kiállítás kelte: 2005. 07. 05. 5/1. 1. ANYAG-/ELŐKÉSZÍTÉSI ÉS CÉGMEGNEVEZÉS 1.1 A termék neve: Epoxy V A 1.2 Az anyagok/készítmények felhasználása: Padlóbevonatok védőbevonataként alkalmazható. 1.3 A

Részletesebben

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2

Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 Felülvizsgálat: 2010. 11. 13. Változatszám: 2 Kiadás: 2010. 11. 07. Oldalszám: 1/5 1. A keverék és a társaság azonosítása 1.1. A keverék azonosítása: égetett alumíniumoxid kerámiák 1.2. A keverék felhasználása: szigetelőcső, gyújtógyertya szigetelő,

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns

Biztonsági adatlap. Page 1 of 5. EC-Szám: Nem releváns 1: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1 A termék azonosítása Kereskedelmi megnevezés: ECO Soap A termék száma: #60080 EC-Szám: Nem releváns CAS-Szám: Nem releváns 1.2 Az anyag megfelelő

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján.

BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Készült a 91/155 EGK Irányelv és a 44/2000. (XII. 27.) EüM. Rendelet, valamint az 1907/2006/EK rendelet alapján. A kiállítás kelte: 2006. június 7. Felülvizsgálva: 2008. augusztus

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE

BIZTONSÁGI ADATLAP. FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP FRESSH CITROM ILLATÚ WC-gél 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: WC-gél A készítmény megnevezése:

Részletesebben

Biztonságtechnikai Adatlap

Biztonságtechnikai Adatlap 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás azonosítása 1.1. Termékazonosító MPR 100 Folyadék 1.2. Az anyag vagy keverék megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt felhasználása

Részletesebben

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3.

H Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Dátum: 2006.április 06 Oldal:1/5 Verzió:1 1. Termék neve Kereskedelmi elnevezés: Gyártó, forgalmazó cég: Cím: Telefon: Fax: Sürgősségi telefon: Telefon Monolit Trade Kft. 6800 Hódmezővásárhely, Garzó Imre

Részletesebben

LAZURÁN Lenolajkence beeresztő és pórustömítő

LAZURÁN Lenolajkence beeresztő és pórustömítő BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2007-06-15 Módosítás kelte: 2008-05-27 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: Beeresztő és pórustömítő Gyártó

Részletesebben

MESTER Dekor Ragasztó

MESTER Dekor Ragasztó (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2013/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2013. július 1. Felülvizsgálat kelte: Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5.

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P Dalma padlófelmosó Készült az 1907/2006 EK /REACH/ és az 1272/2008 EK rendelet szerint 5. 1. Termék neve 1.1.Kereskedelmi név: Dalma padlófelmosó 1.2. A termék felhasználása: Kő, linóleum padló felmosására 1.3.Gyártó és forgalmazó Satina Gold Kozmetikai Kft Kft. Cím: 6800 Hódmezővásárhely,

Részletesebben

Megnevezés EINECS/CAS szám % R mondatok Szimbolum 4,4-dimetilaminoetil 202-013-9/90-72-2 <5 R22, R3638, Xn

Megnevezés EINECS/CAS szám % R mondatok Szimbolum 4,4-dimetilaminoetil 202-013-9/90-72-2 <5 R22, R3638, Xn BIZTONSÁGI ADATLAP 1. Vegyi anyag neve: Terokal 9225 A komponens Gyártó cég neve: Forgalmazó cég neve: Teroson GmbH, Hans-Bunte Str. 4, D-69123 Heidelberg Tel. +496221-7040 Fax: +496221-705242 Henkel Magyarország

Részletesebben

A 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet és az 1907/2006EK (XII.18) rendelet szerint:

A 44/2000.(XII.27.) EüM rendelet és az 1907/2006EK (XII.18) rendelet szerint: Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/5 Revízió: 1 Revízió dátuma: 2008-10-01 Pritt Sulifix cseppmentes Kiadás dátuma: 2008-10-01 1. A készítmény neve Pritt Sulifix cseppmentes

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme.

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1 BIZTONSÁGI ADATLAP Kiállítás kelte 2010.11.29. 1. Termék neve ÖKO-FLEX UNIVERZÁLIS MÉLYALAPOZÓ 1.1. Felhasználása Falazat dekoratív védelme. 1.2. Gyártó/forgalmazó PEAKSTON Kft. 2336 Dunavarsány Bajai

Részletesebben

EPOREZIT AH AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA

EPOREZIT AH AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Az anyag vagy készítmény azonosítása 1.2 Az anyag/készítmény felhasználása Reaktív hígító/intermedier Epoxi rendszerek gyanta komponense.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT DARÁZSIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó: rovarirtó aeroszol

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B

BIZTONSÁGI ADATLAP PESGUARD-B BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A készítmény megnevezése: Gyártó és

Részletesebben

MESTER Karosszéria Akril Tömítő

MESTER Karosszéria Akril Tömítő (Az 1907/2006/EK és az 1272/2008/EK rendelet szerint) oldal 1 / 6 Verziószám: 2015/01 A biztonsági adatlap elkészítésének kelte: 2015. június 1. Felülvizsgálat kelte: - Az előző verzió hatályon kívül helyezésének

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás:

BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: BIZTONSÁGI ADATLAP oldalszám: 1/5 a 44/2000 (XII.27.) EüM-rendelet szerint Nyomtatás: 1. Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés: A termékkel kapcsolatos adatok: Felhasználási terület: Építmények felújítása

Részletesebben

Biztonsági adatlap. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: (06 1) 476 6464, 06 80 201 199. 1.

Biztonsági adatlap. Az Egészségügyi Toxikológiai Tájékoztató Szolgálat (ETTSZ) telefonszáma: (06 1) 476 6464, 06 80 201 199. 1. Biztonsági adatlap Kiállítás kelte: 2004.12.12. 1. Vegyi anyag neve: Az anyag azonosítása: Kálium-nitrát Az anyag felhasználása: Vegyipari alapanyag Magyar azonosítási szám: B-000611 CAS szám: 7757-79-1

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT CSÓTÁNY- ÉS HANGYAIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE A készítmény típusa: A készítmény megnevezése: Gyártó és forgalmazó:

Részletesebben

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint

Biztonsági Adatlap 1907/2006/EK, 31. cikk szerint Oldal: 1 / 6 1. Termék elnevezése / előállító vállalat adatai 1 Az anyag/készítmény és a vállalat/vállalkozás azonosítása A termékkel kapcsolatos adatok: Iparág: Szerszámkészítés Legfőbb felhasználása:

Részletesebben

Oldalszám: 1/5 1 Anyag-/elkészítési- és cégmegjelölés A termékkel kapcsolatos anyagok Gyártó/forgalmazó: MC-BAUCHEMIE KFT. H-8246 Tótvázsony-Kövesgyűrpuszta Pf. 2. Tel./Fax.: +36/ 88 266 105 266 038 Információt

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék

BIZTONSÁGI ADATLAP BITU MASTER hideg kátyúzó keverék Készült: 2018.04.03 Nyomtatás dátuma: 2018.04.03 Kereskedelmi név: BITU MASTER hidegaszfalt 01. Anyag/készítmény és a vállalat azonosítása Kereskedelmi név: BITU MASTER 8, BITU MASTER 11 hideg kátyúzó

Részletesebben

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén:

6. Intézkedések véletlen környezetbe engedés esetén: Biztonsági adatlap 1907/2006/EC 31. cikkelye szerint Kiadás dátuma: 2008. 10. 01. Módosítás/revízió: 2010. 10. 13. 1. Az anyag/készítmény és a vállalkozás azonosítása: 1.1 Kereskedelmi név: Proby Akril

Részletesebben

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon:

B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió Hódmezővásárhely, Garzó Imre utca 3. Telefon: MONOLIT TRADE KFT. H- 6800 Hódmezővásárhely Garzó I. u. 3. Tel/Fax:(62)241-139, (62)242-238 Mobil: 06-70-315-97-85 HU11089359 e-mail: monolittrade@freemail.hu B I Z T O N S Á G I A D A T L A P 3. verzió

Részletesebben

PROTECT Háztartási rovarirtó permet

PROTECT Háztartási rovarirtó permet BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtó permetezőszer A készítmény megnevezése:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló)

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: Decontaman Liquid (Tisztító-dezodoráló) 1/5. oldal BIZTONSÁGI ADATLAP A magyar változat kiállításának kelte: 1997. 10. 28. Módosítás: 2012.06.27. 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE: (Tisztító-dezodoráló) Gyártó cég neve: Dr. Schumacher GmbH Postfach 1162,

Részletesebben

Gyártó cég neve PPG DECO POLSKA SP. Z O. O. ul. Kwidzynska 8, Wroclaw

Gyártó cég neve PPG DECO POLSKA SP. Z O. O. ul. Kwidzynska 8, Wroclaw BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 2008-07-30 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása UNIVERZÁLIS SZÍNEZŐPASZTA A készítmény felhasználása: színezőpaszta Gyártó cég neve

Részletesebben

Kiállítva: 2003.02.03. Módosítva:2003.05.08. Fordítva:2006.06.09.

Kiállítva: 2003.02.03. Módosítva:2003.05.08. Fordítva:2006.06.09. BIZTONSÁGI ADATLAP az EU 91/55, 2001/58 irányelvei, valamint a 33/2004 ESZCSM és a 44/2000 EüM rendeletek szerint NICRO 871 Szinesfém vágó- fúró folyadék 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75612 Felülvizsgálat ideje: 09.09.2010 Nyomtatás ideje: 18.01.2011 Termékazonosító: VALVE GRINDING

Részletesebben

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1

: ERDAL SHOE CREAM BLACK 75ML SK1 1. AZ ANYAG/KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Márkanév : Azonosító szám : 60901 Az anyag/készítmény felhasználása : Ápoló szer Társaság : Erdal Ges.m.b.H. Neualmerstrasse

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer

BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER. folyadék. A készítmény megnevezése: MOSQUITOX 1 ULV szúnyogirtó szer BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP MOSQUITOX 1 ULV SZÚNYOGIRTÓ SZER 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: Rovarirtószer. Ultra

Részletesebben

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6

Biztonsági adatlap Azonosító: az 1907/2006/EK rendelet szerint Kiadás dátuma: Oldalszám: 1/6 Kiadás dátuma: 2008. 04. 24. Oldalszám: 1/6 1. A készítmény és a társaság azonosítása 1.1. A készítmény azonosítása: PRELIX Kombiwax nagynyomású berendezésekhez és kézi mosáshoz 1.2. A készítmény felhasználása:

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM

BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN-BH 10 EC ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/5 BIZTONSÁGI ADATLAP ROVARNÖVEKEDÉS-GÁTLÓ KONCENTRÁTUM 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE Az anyag vagy készítmény azonosítása: A készítmény típusa: rovarirtószer A

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JAVÍTÓ KEMÉNYVIASZ FEKETE RAL9011

BIZTONSÁGI ADATLAP A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint JAVÍTÓ KEMÉNYVIASZ FEKETE RAL9011 1. AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A TÁRSASÁG/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA Termék tájékoztató Termék kereskedelmi neve : Termék kódja : 089040320 MSDS-Identcode : 10014748 Társaság : Würth Szereléstechnika Kft. 2040 Budaörs,

Részletesebben

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22.

BÁBOLNA BIOENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML. szúnyoglárvairtó koncentrátum. Kiadás dátuma: 2013.05.22. ENVIRONMENTAL CENTRE LTD. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP BIOPREN 50 LML szúnyoglárvairtó koncentrátum Kiadás dátuma: 2013.05.22. Verzió: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása 1.1 A keverék

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATALAP FEXY HÍGÍTÓ

BIZTONSÁGI ADATALAP FEXY HÍGÍTÓ Oldal: 1/9 1.SZAKASZ A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 Termékazonosító: 1.2 A keverék megfelelő azonosított felhasználása: Festék hígító 1.3 A biztonsági adatlap szállítójának adatai: Xylero Kft.

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 8 AROMÁS HÍGÍTÓ Változat: 3 A 3. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 8 AROMÁS HÍGÍTÓ Változat: 3 A 3. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 8 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító ELLENJAVALLT FELHASZNÁLÁS:

Részletesebben

ártalmas Az emberekre és a környezetre való veszélyességre vonatkozó különleges információk:

ártalmas Az emberekre és a környezetre való veszélyességre vonatkozó különleges információk: NITROHÍGÍTÓ Oldal: 1 / 7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 A KÉSZÍTMÉNY AZONOSÍTÁSA: NITROHÍGÍTÓ 1.2 A KÉSZÍTMÉNY FELHASZNÁLÁSA: oldószer, folttisztítás, zsírtalanítás 1.3 A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint BA száma: 266465 V001.0 Kiállítva: 16.09.2009 1. Anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint

BIZTONSÁGI ADATLAP. A 1907/2006 számú EK szabályozás szerint 1. Az anyag/készítmény és a társaság azonosítása Termék neve: Dia-IMIDAZOL A termék sorszáma.: 21180, 21500, 21050, 21015, 21000 Az anyag/készítmény alkalmazása: Laboratóriumi reagens In Vitro diagnosztikai

Részletesebben

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda

Raid Élelmiszer Moly Monitorozó Csapda 1. szakasz AZ ANYAG/ KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/ VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSATermék tájékoztató 1.1 Termékazonosító : 1.2 Az anyag vagy keverék : Feromonos csapda megfelelő azonosított felhasználása, illetve ellenjavallt

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Ceresit CP 44 oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : 203243 Felülvizsgálat ideje: 16.09.2011 Nyomtatás ideje: 27.10.2012 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és

Részletesebben

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL

TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/6 BIZTONSÁGI ADATLAP TERMÉK NEVE VIX TŰZHELY- ÉS GRILLTISZTÍTÓ AEROSZOL 1. 1.1 Az anyag /készítmény azonosítása: VIX tűzhely- és grilltisztító aeroszol

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint TEROSTAT VII 8 MM oldal 1 / 5 Biztonsági adatlap (SDB) száma: 75655 Felülvizsgálat ideje: 10.01.2011 Nyomtatás ideje: 11.01.2011 Termékazonosító: TEROSTAT VII

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint VALVE GRINDING COMPOUND oldal 1 / 7 Biztonsági adatlap (SDB) száma: : SET00023012N Felülvizsgálat ideje: 14.11.2012 Nyomtatás ideje: 05.02.2013 1. SZAKASZ: Az

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT EXTRA ROVARIRTÓ AEROSZOL

BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT EXTRA ROVARIRTÓ AEROSZOL BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/4 BIZTONSÁGI ADATLAP PROTECT EXTRA ROVARIRTÓ AEROSZOL 1. A KÉSZÍTMÉNY NEVE 1.1 Az anyag /készítmény azonosítása: 1. 2. Az anyag/készítmény felhasználása

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 OLAJFESTÉK HÍGÍTÓ Változat: 3 A 3. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor

BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 OLAJFESTÉK HÍGÍTÓ Változat: 3 A 3. változat kiadására a 453/2010/EU hatályba lépése miatt került sor BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 7 1. A KÉSZÍTMÉNY ÉS A TÁRSASÁG AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító ELLENJAVALLT FELHASZNÁLÁS:

Részletesebben

Festék-hígító, lemosó 2.1. Környezet. ti veszély. információk: R mondatok: Oldal: 1 / 9 NITRO HÍGÍTÓ fax: cím:

Festék-hígító, lemosó 2.1. Környezet. ti veszély. információk: R mondatok: Oldal: 1 / 9 NITRO HÍGÍTÓ fax:   cím: BIZTONSÁGI ADATLAP (453/2010/EU) Oldal: 1 / 9 1. A KEVERÉK ÉS A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA 1.1 TERMÉKAZONOSÍTÓ: 1.2 A KEVERÉKK MEGFELELŐ AZONOSÍTOTT FELHASZNÁLÁSA: Festék-hígító, lemosó ELLENJAVALLT FELHASZNÁLÁS

Részletesebben

Kiállítás kelte: Módosítás kelte: Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon Fax

Kiállítás kelte: Módosítás kelte: Cím 1238 Budapest, Grassalkovich u. 4. Telefon Fax BIZTONSÁGI ADATLAP TRILAK Festékgyártó KFT. Kiállítás kelte: 1998-01-21 Módosítás kelte: 2008-05-28 1. A készítmény és a vállalkozás azonosítása A készítmény felhasználása: alapozó Gyártó cég neve Trilak

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint oldal 1 / 7 BA száma : 76872 Felülvizsgálat ideje: 18.06.2015 Nyomtatás ideje: 23.06.2015 Előző verzió kiadása: 29.09.2014 1. SZAKASZ: Az anyag/keverék és a vállalat/vállalkozás

Részletesebben

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint

Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO szerint Biztonsági adatlap az 1907/2006/EK- ISO 11014-1 szerint BA száma: 203938 Kiállítva: 2009.01.13. 1. Anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása Az anyag vagy a készítmény azonosítása: Az anyag/készítmény

Részletesebben

- 1907/2006( XII.18) EK ISO

- 1907/2006( XII.18) EK ISO Biztonsági Adatlap - 1907/2006( XII.18) EK ISO 11014-1 szerint Oldal: 1/5 Revízió: 1 Ponal Duo B komponens Revízió dátuma: 2008-11-14. Kiadás dátuma: 2008-11-14 1. A készítmény neve Ponal Duo B komponens

Részletesebben

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint

Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Biztonsági adatlap a 1907/2006/EK szerint Pattex Hobby Hot Sticks transparent oldal 1 / 6 BA száma : 408802 Felülvizsgálat ideje: 21.05.2015 Nyomtatás ideje: 22.09.2015 Előző verzió kiadása: 19.11.2013

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása 1. Az anyag/készítmény és a társaság/vállalkozás azonosítása A készítmény neve: Alkalmazás: Gyártó/forgalmazó: Felelős személy: Club WC olaj WC illatosító Florin Vegyipari és Kereskedelmi Zrt. 6725 Szeged

Részletesebben

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

BIZTONSÁGI ADATLAP. Készítés dátuma: Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása BÁBOLNA KÖRNYEZETBIOLÓGIAI KÖZPONT KFT. BUDAPEST 1/1 BIZTONSÁGI ADATLAP Protect bolha- és szúnyoglárva irtó permet Készítés dátuma: 2015.06.24 Verzió szám: 1 1. SZAKASZ A keverék és a vállalkozás azonosítása

Részletesebben