A GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KLUB (GTK) KÜLDETÉSE:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KLUB (GTK) KÜLDETÉSE:"

Átírás

1 A GAZDASÁGI TANÁCSADÓ KLUB (GTK) KÜLDETÉSE: A GTK fő célja, hogy hozzájáruljon a kolozsvári Babeş Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar magyar tagozatos hallgatóinak egyetemi oktatáson kívüli szakmai fejlődéséhez úgy, hogy a tagok valós vagy a gyakorlathoz közel álló helyzetekben tanulják meg alkalmazni az egyetem padjaiban elsajátítottakat. Célunk, hogy öt év múlva a végzett alumnik közép- és felsővezetőként dolgozzanak színvonalas vállalatoknál, továbbá hogy közülük minél többen saját vállalkozást indítsanak. Az alumni tagjaink eddigi megvalósításait lásd a következő oldalon. A fent említett célok elérése érdekében a GTK koordinációja a 2015/2016-os tanévben tréningeken és előadásokon keresztül továbbra is fókuszál a vezetőképzésre; emellett a középiskolás program, a nemzetközi versenyeken való részvétel, a külföldi meghívott előadók, a nemzetközi gazdasági versenyeken való részvétel, az angol nyelvkurzus és az alumni hálózat megerősítésén keresztül a nemzetköziesedésre és a horizontális, valamint a vertikális bővülésre is összpontosít. Mindezek mellett kiemelten koncentrál a valós piaci ismeretek átadására az iparágelemzés, a szakmai képzések és a menedzsment shadowing programon keresztül. A GTK koordinációja: Kerezsi Miklós az Antal Zsolt Alapítvány elnöke Györfy Lehel-Zoltán szakmai koordinátor Szász Levente szakmai koordinátor Rácz Béla-Gergely szakmai koordinátor Fugel Edina ügyvezető

2 Cégek, ahol alumni tagjaink dolgoznak: Romespa Transyl Impex Srl.

3 PROGRAMBESZÁMOLÓ Miskolci esettanulmány-versenyen a kolozsvári csapat (2015. szept ) A Susánszky János Esettanulmány Megoldó Emlékversenyen a magyarországi egyetemek csapatai mellett Kolozsvárt az Argo csapat képviselte tagjai: Fekete Réka, Kovács-Pusztai Bálint, Nagy Loránd és Szabó S. Zsolt GTK-tagok, amely különdíjban részesült. Lezajlott a a GTK-felvételi (2015. okt ) A 2015/2016-os tanévben szervezett általános felvételi minden eddigi elvárást felülmúlt. A felvételi bizottság 45 lelkes pályázóval találta szembe magát. A jelentkezők közül végül 18 személy nyerte el a tagságot: Boros Évi, Borzási Aba, Csibi Beatrix, Csíki Ottó, Deák Péter, Dibernardo Attila, Dósa Apor, Éltes Rita, Géger Gyopár, Gergely Andrea, Kiss Norbert, Korcsmáros Bogi, Nagy Zsolt, Pitó Emőke, Szabó László, Szabó Norbert, Tankó Attila és Ursu Laura.

4 Szakmai és csapatépítő hétvégén vettek részt a diákok (2015. okt ) A szovátai Teleki Oktatási Központban szerveztek szakmai eligazító, képzést is magában foglaló, ismerkedős hétvégét. A hétvégi program kiváló alkalmat nyújtott a félév szimulálására. A szakmai eligazítások mellett a diákok két képzésen is részt vehettek, Kristály Csaba az Excel rejtelmeibe vezette be őket, ezt követően Rácz Béla tartott esettanulmánymegoldó gyorstalpalót, ahol a résztvevők egy belső esetversenyen, újságcikkek elemzése során gyakorlatba is ültethették a tanultakat. GTK-s csapat a VIII. Dr. Papp László Számvitel Versenyen (2015. okt ) Pécsen szervezték meg a VIII. Dr. Papp László Számvitel Versenyt, amelyen a GTK csapata is részt vett. Bár a csapat tisztesen helytállt, ebben az évben nem sikerült a verseny döntőjébe jutni. Gratulálunk Fekete Rékának, Kerekes Gábornak, Kovács-Pusztai Bálintnak és Székely Ritának.

5 Egyéni készségeket fejlesztő kommunikációs képzéssorozatot szerveztek a GTKirodában (2015. november december) Ebben a félévben is megszerveztük az öt modulból álló kommunikációs képzéssorozatot. A képzéssorozat célja az volt, hogy a diákok olyan hatékony prezentációs technikákat sajátítsanak el, amelyek segítik a tartalom jobb érvényesülését, de az előadók a csoport versenyhelyzetre való technikai felkészítését, valamint a nemzetközi mezőnyben is helytálló csoport kialakítását is szem előtt tartották. A képzés továbbá abban is segített a tagoknak, hogy mind a csoportos prezentálásra, mind pedig az egyéni bemutatókra felkészüljenek, külön-külön megtapasztalva ezeknek a sajátosságait. Németh Attila startup képzést tartott diákjainknak (2015. nov. 7 8.) Németh Attila stratégiai üzletfejlesztési tanácsadó tartott hétvégi képzést a diákoknak. A képzés során a résztvevők értesülhettek arról, hogy Romániában, Magyarországon és Amerikában milyen háttere, trendjei vannak a startup vállalatoknak. Az előadás folyamán számos kérdés elhangzott, Németh Attila pedig rengeteg saját tapasztalatot osztott meg a hallgatósággal.

6 Stratégiai menedzsmentképzés során ismertették a tanácsadói szakmát (2015. nov ) Farkas Csongor alumni tag és Palotai Bálint, az IFUA Horváth & Partners Management Consultants tanácsadói tartottak stratégiai menedzsmentképzést, ahol a tagok a hasznos információk mellett, nyílt beszélgetések révén betekintést nyerhettek a tanácsadói szakma mindennapi mozzanataiba. Működési stratégiaképzés Harry Boer vezetésével (2015. nov. 22.) Harry Boer, a dániai Aalborg University professzora a GTK vendége volt. Az előadó a vállalatok működési stratégiájáról beszélt, pontosabban azok felépítéséről és a kapcsolódó vezetői döntési területekről.

7 A GTK-s csapat első helyezést ért el a IV. Pénzügyi és Számviteli Esettanulmány Versenyen (2015. nov ) A Budapesti Gazdasági Főiskola szervezte meg a IV. Országos Pénzügyi és Számviteli Esettanulmány Versenyt, amelyen a kolozsvári QualiTeam csapat nyerte meg az első helyet. Gratulálunk Székely Rita, Kiss Alpár, Szabó Zsolt és Kovács-Pusztai Bálint GTKtagoknak. Részt vettünk az IFUA Horváth & Partners által szervezett esettanulmány-versenyen (2015. nov. 30.) Az IFUA Horváth & Partners által szervezett esettanulmány-verseny két fordulót foglalt magában, az első részben selejtezőre került sor, ahonnan csak a legjobb tíz csapat juthatott a döntőbe. Kolozsvárról két csapat is jelentkezett a versenyre, akik bejutottak a döntőbe, az egyik csapat megoldása pedig bekerült a legjobb négy közé. Gratulálunk Ábrán Csillának, Szabó Zsoltnak, Székely Ritának, Fekete Rékának, Fodor Attilának, Kerekes Gábornak és Nagy Lorándnak.

8 Diákjaink tisztesen helytálltak a 15. ESET START esettanulmány-versenyen (2015. nov ) A BME Management Szakkollégium szervezésében zajlott a 15. ESET START verseny, amelyen két GTK-s csapat is részt vett. Bár mindkét csapat tisztesen helytállt, a döntőbe jutás ezúttal elmaradt. Szívből gratulálunk Csibi Beatrix, Nagy Hunor Györk, Gurzó Krisztina, Katona Edina, Dibernardo Attila, Boros Évi, Deák Péter és Borzási Aba GTKtagoknak. GTK-s diákok a Brüsszeli Solvay Business Games Versenyen Tizedik alkalommal szervezték meg a Solvay Business Games versenyt Brüsszelben, ahol több mint 1200 jelentkező közül 400 kiválasztott diák mérhette össze tudását a világ különböző egyetemeiről. Az előválogatáson öt GTK-tag Dibernardo Attila, Fekete Réka, Kovács-Pusztai Bálint, Kerekes Gábor és Szabó László is részt vett, amelyből végül ketten Fekete Réka és Kerekes Gábor jutottak tovább az elődöntőn. A verseny következő fordulójára március 4 5-én Brüsszelben került sor.

9 MCC Leadership programot tartottak (2015. dec. 5.) Dr. David Venter, a belgiumi Vlerick Management School professzora, Nelson Mandela egykori tanácsadója tárgyalástechnikai képzést tartott, amelyen néhány GTK-s diák is részt vehetett. Răzvan Szilagyinak, a Raiffeisen Bank befektetési igazgatójának képzése a GTKirodában (2015. dec. 8.) December 8-án Răzvan Szilágyi képzésén vehettek részt a GTK-tagok. Az előadó két témakört érintett: kielemezte a szakember-ügyfél kapcsolatot, valamint felvázolta a befektetési alapok mibenlétét. Az előadás végén a gazdasági szakember megosztotta a résztvevőkkel a Raiffeisen Bank stratégiáját a befektetési alapok terén, és kiemelte, hogy a pénzügyi taníttatás a legfontosabb feladat a pénzügyi szektor számára, a bizalom kiépítése és új ügyfelek szerzése érdekében.

10 Középiskolás Program Idén harmadik alkalommal szervezték meg ezt a programot, amelyen négy iskola, az Apáczai Csere János Elméleti Líceum, a Báthory István Elméleti Líceum, a János Zsigmond Unitárius Kollégium és a Brassai Sámuel Elméleti Líceum XI. osztályos diákjai vettek részt. A programra 78-an regisztráltak, a képzést végül 21 diák fejezte be, akik nagyon színvonalas bemutatókat tartottak. A döntőt megelőző időszakban a résztvevők öt képzésen vehettek részt különböző témákban: 1) Vállalkozói magatartás, vállalkozás, vállalkozási ötlet és iparágelemzés 2) Működési terv és humánerőforrásmenedzsment 3) Marketing 4) Pénzügy 5) Prezentációtechnika. A programban Német Hunor, Szabó Zsolt, Héjja Szabolcs, Rácz Béla és Fugel Edina vettek részt. GTK Zárónap Costin Borc gazdasági miniszter részvételével (2016. jan. 15.) Január 15-én megszervezték a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) hagyományos Zárónapját, amelynek keretében a junior tagok a szeniorok koordinálásával bemutatták az ingatlan- és az építőipart célzó elemzésüket. A bemutató világ-, Európa-, Románia- és Kolozsvár-szinten átfogó képet nyújtott a következő öt alszektor, a lakóparkok, az irodaépületek, a bevásárlóközpontok, az ipari parkok és a vendéglátóegységek ingatlan- és építőipari trendjeiről. A diákok egy stratégiajavaslattal zárták az elemzést, amely arra kereste a választ, hogy Kolozsváron milyen szektorba és melyik negyedbe érné meg befektetni. A GTK-tagok bemutatóját Costin Borcnak, Románia jelenlegi gazdasági miniszterének előadása követte. Borc úr miniszteri feladatait megelőzően a CRH Lafarge romániai igazgatója volt, így igazán hozzáértőként fejtette ki véleményét a diákok munkájáról,

11 majd a diákokat is bevonva a beszélgetésbe ismertette a Gazdasági Minisztérium elképzeléseit a romániai gazdasági környezet fejlesztéséről és a fiatal vállalkozók hazai érvényesülésének lehetőségeiről. A miniszter úr előadása után Claudiu Vrînceanu államtitkár rövid bemutatót tartott, amelyben nyolc érvet sorakoztatott fel amellett, hogy miért érdemes a fiataloknak vállalkozást indítaniuk Romániában, valamint hogy melyek azok a változások, amelyek elősegítik a romániai vállalkozói környezet fejlődését. Kilenc éve a dobogón: a GTK-s diákok II. helyezést értek el a győri OPEV-en (2016. febr. 5 7.) Tizennegyedik alkalommal szervezték meg Győrben az Országos Pénzügyi Esettanulmányi Versenyt (OPEV). A versenyen 14 csapat vett részt 12 felsőoktatási intézményből. A GTK-s csapat a második helyet szerezte meg, így immár megszakítás nélkül 9 éve végez a verseny dobogóján. Gratulálunk Kiss Alpár, Kovács Anita, Nagy Loránd és Szabó Sándor Zsolt tagjainknak.

12 I. helyezésben részesült a kolozsvári csapat a Tímár László Esettanulmány Megoldó Versenyen (2016. febr ) Tizenötödik alkalommal szervezték meg Veszprémben a Tímár László Esettanulmányi Megoldó Versenyt. A verseny 15 csapat részvételével indult. A kolozsvári csapat az előző évekhez hasonlóan a dobogó legfelső fokán, vagyis első helyen végzett. Külön megjegyezendő, hogy a legjobb meghívott előadó díját szintén a csapat egyik tagja, Kerekes Gábor nyerte el. Gratulálunk Deák Levente, Fekete Réka, Fodor Attila és Kerekes Gábor tagjainknak. Case Solvers képzés a GTK-ban (2016. febr ) Február én került sor a Juhász István által tartott esettanulmányi képzésre. Ez a két nap az esettanulmányok részletes, lépésenkénti megoldásairól szólt, a résztvevők sok új információt kaptak arról, hogyan is kell megközelíteni egy esettanulmányt.

13 GTK-s diákok részvétele a brüsszeli Solvay Business Games versenyen (2016. márc. 4 5.) Tizedik alkalommal szervezték meg a brüsszeli, összesen hat próbából álló Solvay Business Games versenysorozatot, amelyen idén először Európa, Ázsia és Észak-Amerika is képviseltette magát. A versenyen két GTK-s diák, Fekete Réka és Kerekes Gábor mérte össze tudását a nemzetközi mezőnyben. Lezárult a 2016-os Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny (2016. márc. 13.) A Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézet és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében került sor a 21. Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny (KEEV) döntőjére. A megmérettetésen a GTK-t hat csapat képviselte, és közülük négy csapat díjazásban is részesült. I. díj 4Tune csapat: Kerekes Gábor, Fekete Réka, Kovács-Pusztai Bálint, Szabó S. Zsolt II. díj Szokoták csapat: Géger Gyopár, Éltes Rita, Boros Éva, Kiss Norbert III. díj Azúr csapat: Deák Levente, Nagy Loránd, Szabó László Tamás, Dibernardo Attila Dicséret (döntő) Solution csapat: Katona Edina, Gurzó Krisztina, Nagy Hunor Györk, Fodor Attila

14 Dicséret (csoportmásodik csapatok) Freakoconomics csapat: Pitó Emőke, Gergely Andrea, Ursu Laura, Tankó Attila Excel Next Level képzést szerveztek a GTK-tagoknak (2016. márc. 15.) Március 15-én, kedden Kristály Csaba készletezési szakértő előadásában került sor az idei év második Excel Next Level elnevezésű eseményére, amelyen valamennyi GTK-tag részt vett. A képzés fő tematikái a következők voltak: adatbázis-szerkesztés, dinamikus grafikonok formálása, dashboard-készítés, hivatkozások beszúrása, továbbá a minél hatékonyabb információ-megosztás eszköze, az ún. spreadsheet módszer, amely optimalizálja a tagok közötti kommunikációt és az iparági kutatással járó munkát. A GTK az Interdiszciplináris Műhelykonferencián (2016. márc ) A BBTE Szakkollégiumi Nyílt Napok keretében szervezték meg az Interdiszciplináris Műhelykonferenciát. A GTK-t csapatban Fekete Réka, Gurzó Krisztina, Kovács Pusztai Bálint és Szabó László képviselte, akik az első féléves ingatlan-iparágelemzés tömörített változatát mutatták be. A GTK-s csapatnak sikerült megszereznie az egyik III. helyezést.

15 Személyes márkaépítés műhelyen vettek részt a GTK tagjai (2016. márc. 17.) Dr. Kádár Magor, a Babeș Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatója újabb interaktív képzést tartott a GTK-tagok számára, amelynek fő témája ezúttal a személyes márkaépítés volt. Az előadó a képzés elején prezentációval szemléltette a személyes márkaépítés főbb lépéseit, de az elméleti tudás átadása mellett a diákok gyakorlati feladatokat is kaptak. A kolozsvári csapat újabb dobogós helyezést ért el a budapesti Országos Esettanulmány Versenyen (2016. márc ) Március között került sor a XVII. Országos Esettanulmány Versenyre (OEV) a Budapesti Corvinus Egyetem és az EVK Szakkollégium közös szervezésében. A kolozsvári Synergy csapat (Kiss Alpár, Kovács Anita, Székely Rita és Szabó Zsolt) III. helyezést ért el a versenyen. Controlling képzést tartottak Huba Eörs és Farkas Csongor vezetésével (2016. ápr. 9.) április 9-én, szombaton szervezték meg az IFUA Horváth & Partners képzését, ezúttal controlling témakörben. Az esemény során Huba Eörs és Farkas Csongor által a résztvevők betekintést nyerhettek a

16 controlling módszer alapjaiba. A képzés második felében a diákokat két csoportra (kezdő és haladó) osztották: az egyik csoport a termékek eredménymenedzsmentjével, míg a másik a folyamatköltség-számítással ismerkedett meg részletesen. Újabb képzést szerveztek, ezúttal protokoll témában (2016. ápr. 7.) Dr. Keszeg Anna, a Babeș Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatója tartott képzést a GTK-ban, amelynek témája a protokoll volt. A képzés elején az előadó ismertette a protokoll formáit, majd arról beszélt a résztvevőknek, hogy melyek egy jó protokollszakember ismérvei, és hogyan kell megjelenni egy hivatalos rendezvényen. A Bonafarm Zrt. küldöttsége képzést tartott a GTK-ban (2016. ápr. 18.) A Bonafarm Zrt. küldöttsége képzést tartott a Gazdasági Tanácsadó Klub (GTK) tagjai számára. Az előadást Pókos Gergely, a vállalat üzletfejlesztési igazgatója vezette; a csapatban jelen volt két GTK alumni tag, Szőcs Kinga Beáta és Barok István, valamint a vállalat szervezetfejlesztési specialistája, Berényi Bernadett is. Pókos Gergely bemutatta a Bonafarm csoport tevékenységét, végigvezette a vállalat alakulásának történetét 1869-től napjainkig, majd a kitűzött célokról és a megvalósítandó projektekről mesélt. A képzés további részében a teljes csapat egy esettanulmány megoldásán dolgozott.

17 Berényi László a vezetőképzés világába vezette be a diákokat (2016. ápr. 20.) április 20-án Berényi László egyetemi docens interaktív vezetőképző tréninget tartott a GTK tagjainak. A képzés keretében a diákok sokat tanulhattak a csapat fogalmáról és annak vezetéséről, az elméleti oktatást követően pedig különböző játékokkal érthették meg a csapaton belüli egység, valamint az együttműködés fontosságát. Controlling a gyakorlatban (2016. ápr. 29.) Április végén folytatódott a controlling képzéssorozat a GTK-irodában. Ez alkalommal Sipos Zsolt látogatott el a diákokhoz, hogy gyakorlatban is szemléltesse az előző képzéseken átadott ismereteket. A meghívott előadó valós cégek ERP rendszerét mutatta be részletesen, köztük az East Grain vállalatét is, ezt követően pedig válaszolt a felmerülő kérdésekre.

18 Leanmenedzsment-képzést szerveztek a kolozsvári Emersonnál (2016. máj. 17.) A GTK-tagok egy interaktív, egész napon át tartó képzésen vehettek részt a kolozsvári Emersonnál. A képzést Irina Mihuț, az Emerson munkatársa tartotta, a téma a lean menedzsment volt. Az előadás első részében a diákok az Emerson vállalat működési modelljével, azaz a Perfect Execution stratégia alapjaival, majd ezt követően a lean menedzsment legfontosabb alapelveivel ismerkedhettek meg. A képzés során a résztvevők szimulációs játékokkal mélyítették el a megszerzett ismereteket. A GTK-s diákok sikeresen szerepeltek a XIX. ETDK-n (2016. máj ) 19. alkalommal került sor Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), a Babeş Bolyai Tudományegyetem (BBTE), a Kolozsvári Magyar Diákszövetség (KMDSZ), valamint a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet (KMEI) közös szervezésében. Az eseményen a GTK aktív tagjai közül heten vettek részt, a konferencia menedzsment, valamint pénzügy és marketing szekcióiban. A GTK-tagok az alábbi eredményeket érték

19 el: menedzsment szekció 1. hely: Fekete Réka; 2. hely: Szabó László Tamás; 3. hely: Szabó Sándor-Zsolt; dicséret: Csíki Ottó. Marketing szekció 3. hely: Gurzó Krisztina. A menedzsment szekcióban Dibernardo Attila, a pénzügy szekcióban pedig Nagy Loránd vettek még részt. Gratulálunk a diákoknak és a felkészítő tanároknak! A Boston Consulting Group workshopja a GTK-ban (2016. máj. 27.) A BCG The Boston Consulting Group képviselői látogattak el a GTK-hoz, ahol interaktív workshopot tartottak a szakkollégium tagjainak. A foglalkozás keretében a diákok egy játékos feladaton keresztül ismerkedhettek meg a BCG-vel, betekintést nyerve ezáltal az üzleti tanácsadás világába. A továbbiakban a résztvevők abba is belekóstolhattak, hogy miből áll össze egy tanácsadó tipikus mindennapja, és hogy hogyan kell felkészülni egy tárgyalásra. A program központi elemeként a résztvevők csapatokba szerveződtek, és egy konkrét esettanulmányon keresztül, éles helyzetben ültették gyakorlatba a hallottakat, majd egy szimulált vezetőtanács előtt prezentálták megoldási javaslataikat. Humánerőforrás-menedzsment témájú képzés dr. Bakacsi Gyulával (2016. jún. 3 4.) Dr. Bakacsi Gyula előadás-sorozatot tartott a Gazdasági Tanácsadó Klubban (GTK). Bakacsi Gyula jelenleg a budapesti Semmelweis Egyetemhez tartozó Egészségügyi Menedzserképző Központ programvezetője, ezt megelőzően 30 évig a Budapesti Corvinus Egyetem tanára, rektorhelyettese volt. A képző az emberi erőforrás menedzsment (HRM) téma köré építette fel az előadásokat. Először, megalapozásként egy általános képet mutatott be a témával kapcsolatban, majd a kétnapos tanulmányi hétvége alatt a fogalom minden ágát-bogát megközelítette.

20 ÁLLANDÓ PROGRAMOK A tanév során öt belső esetezést szerveztünk angol és magyar nyelven. A koordinátorok változatos témákkal és módszerekkel igyekeztek érdekesebbé tenni a programpontokat. Ezek mellett a diákok kétheti rendszerességgel újságcikkelemzésekkel is foglalkoztak, továbbá angolnyelvórákon is részt vettek. A nagy érdeklődéssel övezett programpontunk, a menedzsment shadowing idén is életre szóló élményeket és felbecsülhetetlen tudást nyújtott a résztvevőknek. Sikerült bővíteni a programban részt vevő cégek listáját, ezúton is köszönjük partnereinknek a támogatást: Héjja Szabolcs Bozsó Tamás Cserháti Csaba Barok István, Szabó András Szőcs Kinga Beáta Bilibók Botond Kerezsi Miklós Laczkó Dénes, Pásztor Attila, Vincze Tamás Sipos Zsolt

21 EGYÉB PROGRAMOK ÉS EREDMÉNYEK Az Erdélyi Múzeum-Egyesület (EME) Jog-, Közgazdaság- és Társadalomtudományi Szakosztályának meghívására diákjaink bemutatták a tavalyi ICT-iparágelemzést. GTK alumni tag a Central European-American Business Leaders ösztöndíj egyik nyertese Ábrán Csilla GTK alumni tagnak megadatott a lehetőség, hogy 2016 őszi szemeszterétől a Quinnipiac Egyetem CFA (Chartered Financial Analysis) vonalán tanuljon. Gratulálunk! Kiválósági díjban részesült dr. Györfy Lehel- Zoltán koordinátorunk (2016. ápr. 26.) Dr. Györfy Lehel-Zoltán az oktatásban kifejtett munkájáért és az ebből származó eredmények elismeréseként a Babeș Bolyai Tudományegyetem (BBTE) oktatási kiválósági díjában részesült. Gratulálunk az elismeréshez! Diákjainknak immár hatodik alkalommal volt lehetőségük részt venni a Quinnipiac Egyetem MBA programján, ahol nemzetközi környezetben tanulhattak, és két hét alatt számos vállalat működésébe nyerhettek betekintést.

22 A Nemzeti Tehetségsegítő Tanács (NTT) által létrehozott Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége pozitívan bírálta el jelentkezésünket, és hivatalosan is Regisztrált Tehetségpont lettünk. TÁRSADALMI PROJEKTEK Az Antal Zsolt Alapítvány és a GTK Gazdasági Tanácsadó Klub értékei között szerepel a professzionális oktatáson túl az is, hogy a tagok proaktív szereplői legyenek a társadalomnak, és jelenlétükkel segítsenek a rászorulóknak. A 2015/2016-os tanévben két programot sikerült megszervezni a diákokkal. Decemberben a Báthory István Elméleti Líceum és a Kozmutza Flóra Iskola speciális osztályaiban cipősdobozakcióval leptünk meg 30 kisiskolást Májusban pedig egy négyfős csapattal újra együtt szaladtunk a Mosoly Alapítvány gyermekeivel, a Mosoly Váltó adománygyűjtő/rendezvényén.

23 KÖSZÖNETNYILVÁNÍTÁS Köszönjük meghívottainknak, szakmai partnereinknek a 2015/2016-os tanévben nyújtott segítséget, szakmai támogatást. Név szerin: Bakacsi Gyula (Semmelweis Egyetem), Barok István (Bonafarm Zrt.), Berényi László (Miskolci Egyetem), Bilibók Botond (Concorde Alapkezelő Zrt.), Bokros Lajos, Bozsó Tamás (Crush Wine Bar), Cardos Ildikó Réka (BBTE), Cserháti Csaba (Zipper Data), David Venter (Vlerick Business School), Dézsi-Benyovszki Annamária (BBTE), Farkas Csongor (IFUA Horváth & Partners), Fekete Szilveszter (BBTE), Gál Emese (BCG Boston Consulting Group), Györfy Lehel-Zoltán (BBTE), Harry Boer (Aalborg University), Héjja Szabolcs (BÁV Románia), Huba Eörs (IFUA Horváth & Partners), Irina Mihuț (Emerson), Juhász István (BCG Boston Consulting Group), Kádár Edit, Kádár Magor (BBTE), Kerezsi Miklós (East Consulting), Keszeg Anna (BBTE), Kristály Csaba (MOL Group), Laczkó Dénes (East Grain), Lakatos György (BCG Boston Consulting Group), Martin Hergert (BCG Boston Consulting Group), Márton Katalin (Communitas Alapítvány), Német Hunor (Gedeon Richter), Németh Attila (Technopolis Innovation Center), Palotai Bálint (IFUA Horváth & Partners), Pásztor Attila (East Grain), Pokos Gergely (Bonafarm Zrt.), Rácz Béla Gergely (BBTE), Sipos Zsolt (Dyntell), Szabó András (RTL Klub), Szabó S. Zsolt (Salad Box), Szász Levente (BBTE), Szilagyi Răzvan (Raiffeisen Bank), Szőcs Kinga Beáta (Bonafarm Zrt.), Vincze Tamás (East Grain), Zombori Judit (BCG Boston Consulting Group). A szakmai segítségeken túl köszönjük partnereink anyagi támogatását is, név szerint a következőknek: Auto Oil Kft., Bioeel Kft., Boston Consulting Group Szolgáltató Kft., Chimszed Invest Kft., Continental Commerce Import & Export Kft., East Consulting Kft., East Grain Kft., Marion Confexim Kft., Ratz Trad Serv Kft., Romchemicals Kft. Továbbá köszönetet mondunk a Communitas Alapítványnak, a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézetnek (KMEI) és a PADOC Alapítványnak, valamint annak a több mint 110 magánszemélynek, akik az Antal Zsolt Alapítványnak ajánlották fel személyi jövedelemadójuk két százalékát.

A gyakorlatorientált gazdasági képzés lehetőségei az erdélyi magyar középiskolákban

A gyakorlatorientált gazdasági képzés lehetőségei az erdélyi magyar középiskolákban Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar A gyakorlatorientált gazdasági képzés lehetőségei az erdélyi magyar középiskolákban - a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem

Részletesebben

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév

Sapientia EMTE Gazdaság- és Humántudományok Kar. Közgazdaság képzési ág Csoportbeosztás tanév Közgazdaság képzési ág 1 Ambrus K. Norbert A A1 2 Antal V. Tamás A A1 3 Babota G. Zoltán A A1 4 Baczoni G. Gyopárka A A1 5 Baló Cs. Zsolt A A1 6 Baricz C. Anita A A1 7 Bartha L.-J. Boglarka A A1 8 Bartók

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Incze Emma

Oktatói önéletrajz Incze Emma adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier fokú végzettségek: 1993-1997 Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár, Románia, Pénzügy - Biztosítások 1999-2004 Budapesti Corvinus

Részletesebben

Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Fugaru Szocs Blanka

Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Fugaru Szocs Blanka Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. 1. Fugaru Szocs Blanka Bodor Annamaria Korosi Csoma Sandor Liceum Kovaszna 152 2. Erdelyi Botond Ors Bodor Annamaria Korosi Csoma Sandor Liceum

Részletesebben

Vezetőképzés tréning. Szakkollégiumi napok

Vezetőképzés tréning. Szakkollégiumi napok Vezetőképzés tréning 2015. 09. 01. Tagjaink 2015. szeptember elsején vezetőképzés tréningen vehettek részt. A programon érdekes feladatok segítségével tanulhattuk meg, hogyan válhat valakiből jó vezető,

Részletesebben

Eredménylista Erdővidék

Eredménylista Erdővidék Osztály: I. 1. Baló Ágnes Baló Judit Benedek Elek Gimnázium Nagybacon 148 2. Veres Zsombor Baló Judit Benedek Elek Gimnázium Nagybacon 133 3. Árpa Csilla-Izabella Benkő Tímea-Emília Kriza János Gimnázium

Részletesebben

Eredménylista Kolozsvár és körzete

Eredménylista Kolozsvár és körzete Eredménylista Kolozsvár és körzete Megye: Kolozs Osztály: I Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Tulkos Róbert Finta Erika János Zsigmond Unitárius Kolozsvár 152 2. Marton

Részletesebben

5. osztály. 19 Gál Zsofia Kolozsvár Németh Nóémi Medgyes Török Ildikó Medgyes

5. osztály. 19 Gál Zsofia Kolozsvár Németh Nóémi Medgyes Török Ildikó Medgyes 5. osztály 1 Sipos Lehel Sepsiszentgyörgy 10 10 10 7 37 2 Kovács Krausz Zoltán Kolozsvár 10 3 10 1 24 3 Reider László Kolozsvár 10 8 5 1 24 4 Széll Melinda Csíkszereda 8 8 5,5 1 22,5 5 Kolumbán József

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc egyetemi docens Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Kontroll Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 2002-2013, Vezetéstudományi Intézet, Gazdálkodástani Ph.D. program 2004-2005 Institute of Education,

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I.

Eredménylista. Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Orban Vilmos Tusa Aniko Korosi Csoma Sandor Liceum Kovaszna 150 2. Bende

Részletesebben

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve Felkészítő pedagógus Elért pontszám Tollbamondás Összpontszám 1 Gombos Domokos Kolozsvár János Zsigmond Unitárius

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Incze Emma

Oktatói önéletrajz Incze Emma adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Stratégia Tanszék Karrier fokú végzettségek: 1999-2004 Budapesti Corvinus Egyetem, Gazdálkodástani Doktori Iskola 1993-1997 Babes-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár,

Részletesebben

10. osztály Szakközép 1. Benedek Elek Tanítóképző Székelyudvarhely /324 Joita Nicoleta, Kiss Levente, Sándor Malvina 2. Kós Károly Szakközépisko

10. osztály Szakközép 1. Benedek Elek Tanítóképző Székelyudvarhely /324 Joita Nicoleta, Kiss Levente, Sándor Malvina 2. Kós Károly Szakközépisko 9. osztály Szakközép 1. Nagy István Zene- és Képzőműv. Szki. Csíkszereda 218 28/402 Mátyás János Hajnalka, Szíjgyártó Bálint, Sógor Ákos 2. Gépgyártó Iskolaközpont Gyergyószentmiklós 170 24/204 Gál Levente,

Részletesebben

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. Ssz. Tanuló neve Település 1 Gombos Domokos Kolozsvár 2 Kovács Benedek Kolozsvár 3 Bányász Fanni Kolozsvár 4 Kelemen Evelin Kolozsvár 5 Albert István Kolozsvár

Részletesebben

XII. SZÉKELY MIKÓ MATEMATIKAVERSENY IX.osztály február 21

XII. SZÉKELY MIKÓ MATEMATIKAVERSENY IX.osztály február 21 IX.osztály 2004.február 21 Nev Város Iskola Dszám 1.fel. 2.fel. 3.fel. 4.fel. Összpont 1 Máthé Antal-Koppány IX. Marosvásárhely Bolyai Farkas Liceum 42 10 4.5 5 9 28.5 I. díj 2 Dénes Péter IX. Csíkszereda

Részletesebben

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II.

Eredménylista. Felkészítő Ssz. Tanuló neve Település Intézmény neve pedagógus. Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. 1 Szabó Dóra Kolozsvár János Zsigmond Unitárius Kollégium Finta Erika 29.5 70 99.5 2 Nagyosi Áron Kolozsvár Octavian Goga Gimnázium Ábrahám Gizella 28 69 97 3 Mátyás Petra Kolozsvár Báthory István Elméleti

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Hargita Körzet: Gyergyótekerőpatak. Osztály: 1.

Eredménylista. Megye: Hargita Körzet: Gyergyótekerőpatak. Osztály: 1. Eredménylista Megye: Hargita Körzet: Gyergyótekerőpatak Osztály: 1. Sorszám Tanuló neve Felkészítő tanító Az iskola neve Település Pontszám 1 Török Tímea Vargyas Hajnalka Sövér Elek Techn. Líceum Gyergyóalfalu

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA. Megye: Maros. Körzet: Marosvásárhely és környéke. Osztály: V.

EREDMÉNYLISTA. Megye: Maros. Körzet: Marosvásárhely és környéke. Osztály: V. EREDMÉNYLISTA Megye: Maros Körzet: Marosvásárhely és környéke Osztály: V. 1. Kotirlán Ágnes Barabás Anna Liviu Rebreanu Általános Iskola Marosvásárhely 140,5 2. Szekeres Kinga Kádár Andrea Dr.Bernády György

Részletesebben

IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ január EREDMÉNYEK

IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ január EREDMÉNYEK 1 / 6 oldal Helyezés Kódszám Név és keresztnév Osztály IMPLOM JÓZSEF KÖZÉPISKOLAI HELYESÍRÁSI VERSENY ORSZÁGOS DÖNTŐ 2011. január 27 29. EREDMÉNYEK Tollbamondás Feladatlap Iskola Megye Felkészítı tanár

Részletesebben

Eredménylista. Megye: HARGITA. Körzet: Csíkszereda. Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település. Pontszám

Eredménylista. Megye: HARGITA. Körzet: Csíkszereda. Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település. Pontszám Eredménylista Megye: HARGITA Körzet: Osztály: I. Sorsz. Tanuló neve Felkészítő neve neve Település 1 Ţepuc Tünde Kristó Irén Petőfi Sándor Általános 2 Erős Krisztina Laczkó Kinga Petőfi Sándor Általános

Részletesebben

IV. OSZTÁLY MATEMATIKAI TEHETSÉGNAP MÁRTON ÁRON GIMNÁZIUM EREDMÉNYEK CSÍKSZEREDA OKTÓBER 9.

IV. OSZTÁLY MATEMATIKAI TEHETSÉGNAP MÁRTON ÁRON GIMNÁZIUM EREDMÉNYEK CSÍKSZEREDA OKTÓBER 9. IV. OSZTÁLY 1 Lukács Márton 4 Nagy István Művészeti Líceum Csíkszereda 7 9 10 10 10 46 I 2 Péter István 4 Petőfi Sándor Általános Iskola Csíkszereda 5 7 10 6 10 38 II 3 Márton Vazul 4 Petőfi Sándor Általános

Részletesebben

Versenyek 2012 I. negyedév

Versenyek 2012 I. negyedév Versenyek 2012 I. negyedév 1. A Polgárőrség Biztonságos közlekedés című rajzpályázata (2012. 03.09.) 1.helyezett: Takács Kitti 4.s Különdíj: Kerek Martina és Tóth Szelina 4.s Felkészítő tanáruk: Némethné

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI

TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI TÁJÉKOZTATÓ A BME GTK SZAKKOLLÉGIUMAIRÓL ÉS SZAKMAI SZERVEZETEKRŐL A korábbi leírásokban, köszöntőben, a gólyatábori meghívóban olvashattátok, hogy az egyetemen életre szóló élményekre és barátságokra

Részletesebben

Szent László Napi futás. Szent László napi 10-es abszolút eredménylista

Szent László Napi futás. Szent László napi 10-es abszolút eredménylista 1 475 VARJASI Dávid 1990 00:03:56 00:22:07 00:23:10 00:00:29 00:49:43 00:45:47 4:21 min/km Férfi 1-2003 1 +00:00:00 2 384 ERDEI András 1987 00:03:57 00:22:49 00:24:45 00:00:24 00:51:56 00:47:59 4:34 min/km

Részletesebben

Órarend Kommunikáció, Közkpacsolatok és Reklám Intézet, magyar tagozat - I. év, 1. félév, 2012/2013-as tanév

Órarend Kommunikáció, Közkpacsolatok és Reklám Intézet, magyar tagozat - I. év, 1. félév, 2012/2013-as tanév 8.00- - - - - -15.00 Órarend Kommunikáció, Közkpacsolatok és Reklám Intézet, magyar tagozat - I. év, 1. félév, 2012/2013-as tanév 2013/2014-es tanév Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Bevezetés a politikatudományokba

Részletesebben

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti eredménylista. Férfi

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti eredménylista. Férfi Férfi 1 475 VARJASI Dávid 1990 00:03:56 00:22:07 00:23:10 00:00:29 00:49:43 00:45:47 4:21 min/km 1 1 +00:00:00 2 384 ERDEI András 1987 00:03:57 00:22:49 00:24:45 00:00:24 00:51:56 00:47:59 4:34 min/km

Részletesebben

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

Szent László Napi futás Szent László napi 10-es nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 2004+ 1 631 RÉVÉSZ Hunor 2004 00:31:36 00:31:58 00:00:30 01:04:05 48 77 6:06 min/km +00:00:00 2 188 BOTTÓ Balázs 2008 00:35:35 00:36:44 00:00:34 01:12:54 59 117 6:56 min/km +00:08:49 2018.06.24 13:25:59

Részletesebben

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai

Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Az UNICEF Gyerekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért

Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért Egyéves Miniszterelnöki Ösztöndíjban részesül a 2014. évi nemzetközi diákolimpián elért Biológia bronzérme elismeréseként Hegedűs Barnabás egyetemi hallgató, a Szegedi Radnóti Miklós Kísérleti Gimnázium

Részletesebben

X. Komplex1 Kolyvek Vivien Benkőné Szabó Krisztina XXXV. Szövegszerkesztés Galanics Mercédesz Knotz Lászlóné

X. Komplex1 Kolyvek Vivien Benkőné Szabó Krisztina XXXV. Szövegszerkesztés Galanics Mercédesz Knotz Lászlóné Fővárosi Informatika Alakalmazói, és egyéb országos, illetve budapesti versenyek eredményei 2002-től Tanév Helyezés Kategória Tanuló neve Felkészítő tanára Grafika2 Németh Gábor VII. Grafika1 Kapitány

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz,

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: KOLOZS Körzet: Kolozsvár, Bálványosváralja és Szék 5. osztály 1. Bajnóczi Zsolt Bucur Tünde János Zsigmond Unitárius Kollégium Kolozsvár

Részletesebben

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Eredménylista. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Eredménylista Megye: Bihar Körzet: Nagyvárad és környéke V. osztály Sorszám Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1. Benedek Boglárka Fehér Gabriella Szent László Római Katolikus Gimnázium

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós

Oktatói önéletrajz Dr. Dobák Miklós egyetemi tanár Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1975-1979 Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem, Népgazdasági tervező-elemző szak, vállalati modellező

Részletesebben

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás

Jelentkezési űrlap. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Tollbamon dás Jelentkezési űrlap Megye: Kolozs Körzet: Osztály: 2. osztály 1. RUFF BRIGITTA SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 65 94 2. BIRÓ ANDOR SĂLĂJAN MÁRIA Báthory István Elméleti Kolozsvár 29 64

Részletesebben

NÉV OSZTÁLY INTÉZMÉNY TANÁR HELYEZÉS GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR LÍCEUM PÉTER JAKAB MÁRIA DÍCSÉRET

NÉV OSZTÁLY INTÉZMÉNY TANÁR HELYEZÉS GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR LÍCEUM PÉTER JAKAB MÁRIA DÍCSÉRET EVANGÉLIKUS LUTHERÁNUS EGYHÁZKÖZSÉG DÍSZTERME, BRASSÓ V. OSZTÁLY GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR PÉTER JAKAB MÁRIA DEBRECZI ORSOLYA V PLUGOR SÁNDOR PÉTER JAKAB MÁRIA HADNAGY LEHEL V TRAIAN GIMNAZIUM DICSŐSZENT

Részletesebben

Pályaalkalmassági interjú Időpont: július 19. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar 2-es terem Kezdés időpontja: 10.

Pályaalkalmassági interjú Időpont: július 19. Helyszín: Sapientia EMTE, Csíkszeredai Kar 2-es terem Kezdés időpontja: 10. Pályaalkalmassági interjú 2-es terem Kezdés időpontja: 10.00 óra Román nyelv és irodalom - Angol nyelv és irodalom szak 1 Bálint J. Krisztina 2 Boga A. Zsuzsanna 3 Cochior V. Piroska 4 Gál I. Szilamér

Részletesebben

Fiatal oktatói pályázat 2017/18-as tanév nyertesek listája

Fiatal oktatói pályázat 2017/18-as tanév nyertesek listája Sszám Pályázó megnevezése Pályázó állampolgársága Külhoni felsőoktatási intézmény megnevezése 1 Abod Éva román SEMTE, Sepsiszentgyörgy 2 Albert-Lőrincz Csanád román PKE 3 Antalík Imrich szlovák SELYE 4

Részletesebben

A H2020 munkacsoport bemutatása

A H2020 munkacsoport bemutatása Interdiszciplináris kutatói teamek létrehozása és felkészítése a nemzetközi programokban való részvételre a Miskolci Egyetem stratégiai kutatási területein TÁMOP-4.2.2.D-15/1/KONV-2015-0017 A H2020 munkacsoport

Részletesebben

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója

Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai. Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Az UNICEF Gyermekbarát Település Értékelő Bizottságának tagjai Danks Emese, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgatója Több mint húsz éve foglalkozik kommunikációval hazai és nemzetközi

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály

EREDMÉNYLISTA Fürkész verseny, körzeti szakasz, osztály EREDMÉNYLISTA Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Maros Körzet: Nyárádszereda (Nyárád mente) 5. osztály 1. Nagy Helga Dávid Beáta Márkodi Általános Iskola Márkod 48 92 140 2. Agyagási Beáta

Részletesebben

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály

EREDMÉNYLISTA. Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály Körzet: Sarmaság Megye: Szilágy 1. osztály EREDMÉNYLISTA Sor- Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pont 1. Keresztes Nóra-Andrea Szász Mónika Sarmasági 1-es Számú Szakképző Líceum Sarmaság

Részletesebben

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak

Csecsemő- és kisgyermeknevelő felsőoktatási szakképzési szak Beosztás a 2015. június 17 19 között tartandó záróvizsgára Bizottság száma : 23. sz. Terem szám:, B épület 537. terem Záróvizsga időpontja: 2015. június 17. 8. 00 órától Balázsi Éva Kata Béres Nikoletta

Részletesebben

Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV)

Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenye (SZÉTV) Az érettségire készülők számára 2004. óta rendezik meg a Szakmai Érettségi Tantárgyak Versenyét (SZÉTV). Az érintett tanulók kb. 20 %-a jelentkezik a megmérettetésre,

Részletesebben

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ

ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ ORSZÁGOS HARRY POTTER-VETÉLKEDŐ 2012 őszén került sor Papp Éva tanárnő szervezésével, a Hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola könyvtárában az országos Harry Potter műveltségi vetélkedő döntőjére.

Részletesebben

JELENTKEZÉSI LAP Fürkész verseny, körzeti szakasz,

JELENTKEZÉSI LAP Fürkész verseny, körzeti szakasz, JELENTKEZÉSI LAP Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Maros Körzet: Gyulakuta 5. osztály 1. Antal Sára Panna Magyari Edit-Csilla Gyulakuti Általános Iskola Gyulakuta 49 97 146 2. Dósa Balázs

Részletesebben

Business & Technology Konferencia

Business & Technology Konferencia Magyar Közgazdasági Társaság Business & Technology Konferencia 2016. február 23-25. BME Q épület IV. emelet Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Gazdaság- és Társadalomtudományi Kar (tervezet

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám

Eredménylista. Megye: Hargita 1. osztály Körzet: Gyergyószentmiklós és környéke. Sorszám Eredménylista Megye: Hargita 1. osztály Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Elért 1. NAGY GY FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 148 NIKOLETTA 2. ROMÁN MÁTÉ FERENC EDIT GYERGYÓREMETE 147 3. LACZKÓ VIOLA PAPP

Részletesebben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben

Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben Az alsó tagozat versenyeredményei a 2014/15-ös tanévben 1/6 I. Tanulmányi versenyek 1. MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM Iskolai szavalóverseny 3-4. osztály 2. helyezés : Nagy Gréta 3.a és Győri Barnabás 3.a 3.

Részletesebben

Szakdolgozat és disszertációs dolgozat témavezetés

Szakdolgozat és disszertációs dolgozat témavezetés Szakdolgozat és disszertációs dolgozat témavezetés 2016-2017 FIGYELEM! Akinek a neve mellett nem szerepel vezető tanár, az a következő kollégákat keresheti meg és kérheti a segítségüket: dr. Alt Mónika

Részletesebben

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc

Oktatói önéletrajz Kováts Gergely Ferenc adjunktus Gazdálkodástudományi Kar Vezetés és Szervezés Tanszék Karrier Felsőfokú végzettségek: 1997-2002 Budapesti Közgazdaságtudományi és Államigazgatási Egyetem, közgazdász (gazdálkodási szak) 2002-2013,

Részletesebben

V-VIII. Oszt Tanuló neve A verseny neve Szint Eredmény Felkészítő tanár. Barta Zágoni Bernadette

V-VIII. Oszt Tanuló neve A verseny neve Szint Eredmény Felkészítő tanár. Barta Zágoni Bernadette V-VIII Oszt Tanuló neve A verseny neve Szint Eredmény Felkészítő tanár V Barta Zágoni Bernadette Csillagszerző Matematikaverseny megyei I. díj Mátéfi István Erdélyi Magyar Matematikaverseny megyei I. díj

Részletesebben

Controlling specializáció

Controlling specializáció Controlling specializáció Szakirányválasztási tájékoztató Kresalek Péter - Dr. Németh Krisztina Számvitel Tanszék Mivel foglalkozik egy controller? A controller = IRÁNYÍTÁSI, MÓDSZERTANI SZAKÉRTŐ A controller

Részletesebben

GYULAI ZOLTÁN KÖRVERSENY XXI. FORDULÓ MIKES KELEMEN LÍCEUM SEPSISZENTGYÖRGY, 2011.április 30. VI.OSZTÁLY

GYULAI ZOLTÁN KÖRVERSENY XXI. FORDULÓ MIKES KELEMEN LÍCEUM SEPSISZENTGYÖRGY, 2011.április 30. VI.OSZTÁLY GYULAI ZOLTÁN KÖRVERSENY XXI. FORDULÓ VI.OSZTÁLY Sorsz. Tanuló Iskola Pontszám Helyezés 1 Ferenczi Csongor Mikes Kelemen Elméleti Líceum, Sepsiszentgyörgy 25.5 I 2 Szabó Enikı Mikes Kelemen Elméleti Líceum,

Részletesebben

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz,

Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, Eredménylista Fürkész verseny, körzeti szakasz, 2016-2017 Megye: Hargita Körzet: Székelykeresztúr (+ Székelyudvarhely) S.sz. A tanuló neve Felkészítő tanár neve 5. osztály Az iskola neve Helység 1. Fodor

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Kovászna. Körzet: Kézdivásárhely. 5. osztály

Eredménylista. Megye: Kovászna. Körzet: Kézdivásárhely. 5. osztály Eredménylista Megye: Kovászna Körzet: Kézdivásárhely 5. osztály 1. Demeter Andrea Ajgel Krisztina Fehér Ákos Általános Iskola Mikóújfalu 134 2. Fábián Ágnes László Ildikó Molnár Józsiás Általános Iskola

Részletesebben

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján:

A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: A szakmai bírálók és a tudományos konferencia bíráló bizottságainak javaslatai, valamint a fő zsűri döntése alapján: 1. Alkalmazott hadtudomány tagozatban: I Fodor Dóra Konzulense: Dr. Forgács Balázs százados

Részletesebben

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei

Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Tanítványok kiemelkedő versenyeredményei Európai Uniós Természettudományos Diákolimpia (EUSO) Megszerveztem a magyar csapat részvételét, 2008-ban megfigyelő voltam a versenyen. 2009-től a fizikus csapattagok

Részletesebben

PÉCS, NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA:

PÉCS, NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA: PÉCS, 2016. NOVEMBER 8-9. Előzetes PROGRAM A KONFERENCIA SZERVEZŐI A KONFERENCIA KIEMELT SZAKMAI TÁMOGATÓJA: A SZÁMVITEL TUDOMÁNY-SZAKMA-OKTATÁS KONFERENCIA előzetes PROGRAMJA PÉCS, 2016. november 8. A

Részletesebben

38. Nemzetközi Rajkai Emlékverseny Debrecen október 10.

38. Nemzetközi Rajkai Emlékverseny Debrecen október 10. 4 km női abszolút Hely Rajtsz. Név Szév Klub Egyetem Idő 1 770 Rakonczai Beáta 1977 NyVSC 0 16:41 2 750 Liene Puke 1988 0 Debreceni Egyetem 16:57 3 700 Hajdú Anna 1993 DSC-SI 0 17:10 4 533 Varga Krisztina

Részletesebben

TÍMÁR LÁSZLÓ ESETTANULMÁNY MEGOLDÓ EMLÉKVERSENY

TÍMÁR LÁSZLÓ ESETTANULMÁNY MEGOLDÓ EMLÉKVERSENY TÍMÁR LÁSZLÓ ESETTANULMÁNY MEGOLDÓ EMLÉKVERSENY A VERSENY CÉLJAI: A PE GTK tehetséggondozó programjához illeszkedően az esettanulmány módszer terjesztése és népszerűsítése a Pannon Egyetemen, melynek köszönhetően

Részletesebben

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny

Fizika. Környezetismeret. Városi Angol Verseny Fizika 2014. április 8-án Hidy Gábor 8.c osztályos tanulónk részt vett az Eötvös Lóránd Fizikai Társulat által szervezett Öveges József Fizikaverseny megyei fordulóján és továbbjutott az országos döntőbe.

Részletesebben

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása ITDK és Bolyai napi rendezvények ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Dísztermében 2013. december 12-én a Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar 2013. őszi Intézményi

Részletesebben

Iskolánk tanulói a 2015/2016-os tanévben az alábbi szép eredémyeket érték el az OKTV versenyeken!

Iskolánk tanulói a 2015/2016-os tanévben az alábbi szép eredémyeket érték el az OKTV versenyeken! Iskolánk tanulói a 2015/2016-os tanévben az alábbi szép eredémyeket érték el az OKTV versenyeken! Gratulálunk az eredményekhez a diákoknak valamint a felkészítő tanároknak egyaránt! OKTV spanyol nyelv

Részletesebben

Tagozati Tanács. Sorsz. Név Tisztség Kar. Rektorhelyettes BBTE tagozatvezető Rektorhelyettes, Magyar Fizika Intézet vezetője

Tagozati Tanács. Sorsz. Név Tisztség Kar. Rektorhelyettes BBTE tagozatvezető Rektorhelyettes, Magyar Fizika Intézet vezetője Tagozati Tanács Sorsz. Név Tisztség 1. Dr. Benedek József professzor Szenátus alelnöke Földrajz 2. Dr. Soós Anna 3. Dr. Nagy László professzor 4. Dr. Robu Judit 5. Dr. Szenkovits Ferenc 6. Dr. András Szilárd

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Budapest, 2008. július 8. ... Dr. Inzelt György. 1. A pályázók rangsorolásánál figyelembe vettük az ELTE TTK Doktori Szabályzata

Jegyzőkönyv. Budapest, 2008. július 8. ... Dr. Inzelt György. 1. A pályázók rangsorolásánál figyelembe vettük az ELTE TTK Doktori Szabályzata Jegyzőkönyv Felvétetett az ELTE TTK Kémia Doktori Iskolába jelentkezett pályázókkal tartott felvételi beszélgetések alkalmából. A felvételi beszélgetés időpontja: 2008. július 7. és 8. helye: ELTE TTK

Részletesebben

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton

Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdő Félmaraton 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány 7km F1 férfi 1 140 Riczu Balázs UFC 00:33:01 00:00:00 Tempo Sport Kft 1/ 13 2015-06-07 12:17:09 Helyezés Rajtszám Név Egyesület Idő Hátrány

Részletesebben

ÚSZÁS A KATEGÓRIA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ 50M PILLANGÓÚSZÁS

ÚSZÁS A KATEGÓRIA DIÁKOLIMPIA ORSZÁGOS DÖNTŐ FIÚ 50M PILLANGÓÚSZÁS ÚSZÁS A KATEGÓRIA DIÁKOLIMPIA 2019.04.14 FIÚ 50M PILLANGÓÚSZÁS Név Osztály Helyezés Korcsoport Felkészítő Bagi Zoltán 5.b I. 3. Fodor Ágnes ÚSZÁS A KATEGÓRIA DIÁKOLIMPIA 2019.04.14 FIÚ 100M PILLANGÓÚSZÁS

Részletesebben

NÉV OSZTÁLY INTÉZMÉNY TANÁR HELYEZÉS GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR LÍCEUM PÉTER JAKAB MÁRIA DÍCSÉRET

NÉV OSZTÁLY INTÉZMÉNY TANÁR HELYEZÉS GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR LÍCEUM PÉTER JAKAB MÁRIA DÍCSÉRET EVANGÉLIKUS LUTHERÁNUS EGYHÁZKÖZSÉG DÍSZTERME, BRASSÓ V. OSZTÁLY GÁL CSANÁD V PLUGOR SÁNDOR PÉTER JAKAB MÁRIA DEBRECZI ORSOLYA V PLUGOR SÁNDOR PÉTER JAKAB MÁRIA HADNAGY LEHEL V TRAIAN GIMNAZIUM DICSŐSZENT

Részletesebben

Facultatea de Educatie Fizica si Sport

Facultatea de Educatie Fizica si Sport Facultatea de Educatie Fizica si Sport Domeniul: Kinetoterapie Specializarea: Kinetoterapie și motricitate specială (în limba maghiară) - Cluj-Napoca Limba de predare: Maghiară Optiunea: Cu Frecventa -

Részletesebben

2011/2012. TANÉV I. FÉLÉV LEVELEZŐ TAGOZAT

2011/2012. TANÉV I. FÉLÉV LEVELEZŐ TAGOZAT I. ÉVFOLYAM GAZDÁLKODÁSI ÉS MENEDZSMENT SZAK 2011/2012. TANÉV I. FÉLÉV LEVELEZŐ TAGOZAT 09. 16. 09. 17. 09. 23. 09. 24. 09. 30. 10. 01. 10. 07. 10. 08. 10. 14. 10. 15. 10.21. 10. 22. 10. 28. 10. 29. 11.

Részletesebben

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista

XI. Fóti-Futi. 5 km nemenkénti és kategóriánkénti eredménylista Férfi 14 éves és ez alatti 1 5089 SZŐKE-KISS Jácint 2003 00:20:00 Nem Fóton Járok Iskolába 4:00 min/km +00:00:00 2 5091 TAKÁCS Levente Márton 2004 00:21:04 Garay János Általános Iskola, Fót 4:12 min/km

Részletesebben

Program. HIPA Tőkeakadémia Budapest novemberdecember

Program. HIPA Tőkeakadémia Budapest novemberdecember Program 2018. novemberdecember Program - 1. nap 2018. 11. 15. 08:30-09:00 Regisztráció Falk1 Rendezvényközpont 1055, Falk Miksa u. 1. 09:00-09:10 Köszöntő 09:10-09:30 Bevezetés: témakörök ismertetése,

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály

Eredménylista. Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály Eredménylista Megye: Szilágy/Sarmaság Osztály: I.osztály 1. Gál Levente Kocsis Melinda Sarmasági 1 Számú Szakképző Liceum Sarmaság 150 2. Király Anna Erdei Gabriella Szilágyballai Általános Iskola Szilágyballa

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 1.3 Intézet Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi

Részletesebben

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája

A felsőoktatásban működő szakkollégiumok támogatása (A pályázat kódja: NTP-SZKOLL-12) Érvényes, befogadott pályázatok listája Pályázati kategória kódja Pályázati azonosító Pályázó neve Székhely Település Székhely Megye Projekt címe Igényelt támogatás összege - 0001 ELTE Bibó István Bibó István Tehetséggondozó Tevékenysége - 0002

Részletesebben

MELLearN Konferencia Szegeden

MELLearN Konferencia Szegeden 9 9, 8$0 :, ()*(, %# ; A TARTALOMBÓL: Ünnep eltt 1 MELLearN Konferencia Szegeden 1 Új kihívások a felnttképzésben 2 MELLearN szimpózium az ONK-n 4 Rövid hírek 5 A MELLearN Egyesület vezetsége és munkatársai,

Részletesebben

KÖRZETI SZAKASZ 5-8. OSZTÁLY

KÖRZETI SZAKASZ 5-8. OSZTÁLY FÜRKÉSZ HELYESÍRÁSI ÉS NYELVHELYESSÉGI VERSENY 2016-2017 KÖRZETI SZAKASZ 5-8. OSZTÁLY Megye: Szilágy Körzet: 5. osztály S. sz. A tanuló Felkészítő tanár 1. Kósa Panna Boda Erzsébet Mihai Eminescu Általános

Részletesebben

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról

Beszámoló. az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról Beszámoló az MKE Heves Megyei Szervezete 2012. évi munkájáról I. Tagsági információk: Tagok száma: 90 fő Aktív tagok száma: 59 fő Testületi tagok száma: 3 fő Nyugdíjas tagok száma: 15 fő Diák tagok száma:

Részletesebben

Comunicare și relații publice, K0 Kommunikáció és közkapcsolatok, K0 Data afișării / Kifüggesztve: 2014/07/19

Comunicare și relații publice, K0 Kommunikáció és közkapcsolatok, K0 Data afișării / Kifüggesztve: 2014/07/19 Comunicare și relații publice, K0 Kommunikáció és közkapcsolatok, K0 Data afișării / Kifüggesztve: 2014/07/19 carnet concurs 1 Schmidt I. Timea-Klaudia 1305 9.31 K0 K1 2 Doczi Cs. Orsolya 1366 9.24 K0

Részletesebben

Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram

Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram Pallas Athéné Kiválósági Ösztöndíjprogram PÁLYÁZATI FELHÍVÁS a kolozsvári Babeș Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói számára Jelen dokumentum a

Részletesebben

Tanuló neve Osztály Verseny Szint Dátum Eredmény Felkészítő tanár 1 Ábrahám Andrea-Tekla XI.A Tudományos Diákkörök Erdélyi

Tanuló neve Osztály Verseny Szint Dátum Eredmény Felkészítő tanár 1 Ábrahám Andrea-Tekla XI.A Tudományos Diákkörök Erdélyi Tanuló neve Osztály Verseny Szint Dátum Eredmény Felkészítő tanár 1 Ábrahám Andrea-Tekla XI.A Tudományos Diákkörök Erdélyi országos 9.12.2017 Résztvevő László József 2 Babos Dávid IX G. Mindennapok fizikája-mifiz-regionális

Részletesebben

2012. október 27. III. Matematikai Tehetségnap (SimpleX Egyesület)

2012. október 27. III. Matematikai Tehetségnap (SimpleX Egyesület) A MATEMATIKA KATEDRA 2012/2013 ISKOLAI ÉVI TEVÉKENYSÉGEI 2012. október 4-9. Kíváncsíságvezérelt tehetséggondozó matematikatábor, Torockó (Szervező: SimpleX Egyesület) Résztvevők: Hajnalka 1. Burus Endre

Részletesebben

Rólunk. Szervezeti felépítés

Rólunk. Szervezeti felépítés Rólunk A Mikó Imre Szakkollégium 2000-ben jött létre. Célja, hogy a Kolozsváron tanuló magyar jogász és közgazdász hallgatók számára szakmai fejlődést, készségfejlesztést és kapcsolatépítést biztosítson.

Részletesebben

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar

Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Kar ÜZLETI TANÁCSADÓ szakirányú továbbképzési szak Az üzleti tanácsadás napjaink egyik kulcsfontosságú ágazata az üzleti szférában. A tercier szektor egyik elemeként

Részletesebben

Sivatagi rohamkukacok és a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból a Rolex formáció is.

Sivatagi rohamkukacok és a Budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnáziumból a Rolex formáció is. Erdélybe utazhat a természettudományos verseny győztese Szombaton Győrött rendezték meg az Integrált természettudományos verseny országos döntőjét, amit a Nemzeti Tankönyvkiadó és a győri Krúdy Gyula Középiskola

Részletesebben

SZAKKOLLÉGIUMI TAGOK LISTÁJA NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2016

SZAKKOLLÉGIUMI TAGOK LISTÁJA NEMZETI TEHETSÉG PROGRAM 2016 Kategória kódja: Pályázó neve: NTP-SZKOLL-16 Bethlen István Szakkollégium Pályázó címe: Program címe: 5000 Szolnok Tiszaligeti sétány 14. Bethlen István Szakkollégium tehetségsegítő programjainak működtetése

Részletesebben

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY

II. FÖLDI JÁNOS ORSZÁGOS TERMÉSZETTUDOMÁNYI VERSENY CSOKOLÁDÉ ÉS FESZTIVÁL RAJZPÁLYÁZAT VIII. ORSZÁGOS CSOKOLÁDÉ FESZTIVÁL Pozsa Panna Eszter 7.a III. Felsős Szilvásiné Bodnár Tímea BENDEGÚZ GYERMEK- ÉS IFJÚSÁGI AKADÉMIA XVI. NYELVÉSZ TANULMÁNYI ORSZÁGOS

Részletesebben

Eredménylista. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. 1/6

Eredménylista. Megye: Kolozs Körzet: Kolozsvár Osztály: II. 1/6 Osztály: II. 1 Gombos Domokos Kolozsvár János Zsigmond Unitárius Kollégium Udvari Zita 69 29 98 2 Kovács Benedek Kolozsvár János Zsigmond Unitárius Kollégium Bárdos Réka 66 30 96 3 Kurta Benedek Kolozsvár

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT TÁRSADALOMTUDOMÁNYI KAR SAVARIA GAZDÁLKODÁSTUDOMÁNYI TANSZÉK DIPLOMADOLGOZATOK TÉMAKÖREI Dr. Juhász Lajos 1. Beruházás-gazdaságossági vizsgálatok

Részletesebben

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók)

V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) V. Balassi kupa eredmények (+fotók, videók) 2012.02.18-án Magyarország, Erdély és Felvidék után első alkalommal a délvidéken, Topolyán került megrendezésre a V. Balassi kupa nyílt szablyavívó verseny.

Részletesebben

Erasmus kapcsolatok a Zenei Intézetben

Erasmus kapcsolatok a Zenei Intézetben Erasmus kapcsolatok a Zenei Intézetben Hallgatói mobilitás vendéghallgatók 2001/2002 Jana Fuhrmann 2002/2003 Sönke Roth 2004/2005 Marcin Belcyr University of Rzeszow 2009/2010 Michael Van Lemmensinstituut,

Részletesebben

A TANTÁRGY ADATLAPJA

A TANTÁRGY ADATLAPJA A TANTÁRGY ADATLAPJA 1. A képzési program adatai 1.1 Felsőoktatási intézmény Babeş-Bolyai Tudományegyetem 1.2 Kar Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar 1.3 Intézet Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi

Részletesebben

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS

ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY ÁPRILIS ALSÓ TAGOZATOS ANGOL NYELVŰ SZAVALÓVERSENY 2018. ÁPRILIS 25. Ladányi Jázmin 1.b I. 1. évfolyam Kerezsi Flóra 1.a II. 1. évfolyam Vanyorek Levente 1.b III. 1. évfolyam Soltészné Szörfi Anikó Zimmermanné

Részletesebben

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu

Balatongyörök.... a megálmodott valóság! www.balatongyorok.hu Balatongyörök 2014... a megálmodott valóság! Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Balaton Fotók: Marton Tamás 2014 január 1 2 3 4 5 Újév

Részletesebben

Összesítés. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám

Összesítés. Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám Megye: Kovászna Körzet: Kovászna Összesítés Osztály: I. osztály Sorszám Tanuló neve Felkészítő neve Iskola neve Település Pontszám 1 Bartha Boróka Bagoly Antónia Kőrösi Csoma Sándor Líceum Kovaszna 144

Részletesebben

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK XX. ORSZÁGOS KÉMIAVERSENYE 7. évfolyam október 5-6. Szakács Erzsébet I.

REFORMÁTUS KÖZÉPISKOLÁK XX. ORSZÁGOS KÉMIAVERSENYE 7. évfolyam október 5-6. Szakács Erzsébet I. 7. évfolyam Ksz Név Iskola 7 Takács Attila 5 Bakai Petra 11 Markó Vivien Szentendrei Ref. Kiss Bálint Ref. Ált. Isk. Szilády Áron Ref. Feladatok Összpont Helyezés 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. Szakács Erzsébet

Részletesebben

Eredménylista. 3. Papp Richárd Márton Gabriella Báthory István Általános Iskola Szilágysomlyó 149,5

Eredménylista. 3. Papp Richárd Márton Gabriella Báthory István Általános Iskola Szilágysomlyó 149,5 Eredménylista Körzet: Szilágysomlyó Megye: Szilágy megye Osztály: 1. osztály Ssz. Tanuló neve Felkészítő neve neve Település Pontszám 1. Budai Petra Márton Gabriella Báthory István Általános Szilágysomlyó

Részletesebben