Előregisztráció és tájékoztató a közúti járművezető-képző szakoktató kísérleti tanfolyamról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Előregisztráció és tájékoztató a közúti járművezető-képző szakoktató kísérleti tanfolyamról"

Átírás

1 Előregisztráció és tájékoztató a közúti járművezető-képző szakoktató kísérleti tanfolyamról (Az alábbiak szerinti tájékoztató előzetes információ közlésére szolgál! Az EJJT a tájékoztató alapján nem vállal kötelezettséget a tanfolyam tényleges beindítására!) A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Elektronikus Jármű és Járműirányítási Tudásközpont a közúti járművezető-képző szakoktatók képzésére az EU elvárások irányába mutató tananyagot dolgozott ki, melyre alapozva konzorciumi partnereivel együttműködve kísérleti képzés indítását tervezi. Az előregisztráció módja Előregisztrálni az itt elérhető és kitöltött űrlap interneten történő továbbításával lehet. Amennyiben a tájékoztató alapján a tanfolyam indulásáról értesítést szeretne kapni, úgy az előregisztrációs lapot töltse ki, és értesítési címének megadásával küldje részünkre vissza! Képzési helyszínek Győr (SZE) Kaposvár (KE) Budapest (BME) A képzéssel kapcsolatos jogszabályok és szabályzatok o 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet o A Nemzeti Közlekedési Hatóság vonatkozó szabályzatai: A képzés tervezett időrendje Felvételi vizsga szabályzat Tanfolyam és minősítő vizsga szabályzat Miskolc (ME) Szeged (SZTE) Az iskolai oktatás rendjéhez igazodó két féléves képzés szeptember-június időszakban várhatóan péntek délutáni és szombati oktatási napokkal, továbbá a második félévben egyéni beosztás szerint hétköznapokon is a hospitálások és a tanítási gyakorlatok teljesítésével. A felvételi vizsgára bocsátás feltételei o 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány bemutatása. (A vizsgára bocsátáshoz elegendő a kérelem postai feladását igazoló szelvény bemutatása.) o A végzettségeket igazoló okmányok eredeti példányának bemutatása. (Ellenőrzésük legkésőbb a felvételi vizsga napján, a felvételi megkezdése előtt történik.) o A felvételi vizsgadíj befizetése: Felvételi vizsga A vizsgadíjat legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján a szervező bankszámlájára indított banki átutalással lehet befizetni.

2 o Vizsgatárgyak: Közlekedési és vezetéselméleti ismeretek teszt Szerkezeti és üzemeltetési ismeretek teszt Járművezetési gyakorlat (A jelentkező által hozott járművel is történhet.) Felvételi beszélgetés A követelményeket a felvételi vizsga szabályzat tartalmazza. Tanfolyam A tanfolyami felvétel jogszabályban rögzített feltétele a felvételi vizsga sikeres teljesítése. A kísérleti tanfolyamot a limitált létszámkeret miatt várhatóan a felvételizők közül csak a legjobb eredményt elérő, legfeljebb 500 fő kezdheti meg. A szakoktatói tevékenység gyakorlásához nélkülözhetetlen alapismeretek megszerzéséhez a tanterv szerint 460 óra szükséges, amely 300 elméleti és 160 gyakorlati (labor, járművezetés, hospitálás, és tanítási gyakorlat) tanórára oszlik meg. Az alapismeretek elsajátítását követő vizsgák sikeres teljesítése után a jelölt legfeljebb egy évre ideiglenesen névjegyzékbe kerül és ezt követően teljesítheti a járműves tanítási gyakorlatokat. A gépjárműves gyakorlati oktatás az autósiskolákban dolgozó, nagy tapasztalattal rendelkező szakoktatók irányításával történik. A képzés az első iskolai félév során (szept.-jan.) az elméleti alapismeretek oktatásával kezdődik. A sikeres elméleti alapismereti vizsgákat és az ideiglenes névjegyzékbe vételt követően a második félévben (febr.-jún.) a tantermi órák mellett teljesítendők a hospitálások és a tanítási gyakorlatok. Ezek a vezető szakoktatóval egyeztetett egyéni időbeosztás szerint az együttműködő autóiskoláknál, azok működési területén szerveződnek általában hétköznapokra. A hallgatók lakhelyükhöz közelebbi helyszíneket választhatnak. Tanfolyamdíj: o A hallgatók által fizetendő tandíj várhatóan Ft, ami két részletre bontva is teljesíthető. o Esedékesség: Minősítő vizsga o Feltételei: az első részlet legkésőbb a tanfolyam megkezdését megelőzően 10 nappal, a második részlet legkésőbb az ideiglenes névjegyzékbe vételhez szükséges elméleti alapvizsgákkal egyidejűleg, a tanfolyam huszadik hetének végéig. A tanulmányi kötelezettségek leckekönyvben igazolt hiánytalan teljesítése. Vizsgadíj befizetése: a vizsgadíjat legkésőbb a jelentkezési időszak utolsó napján a szervező bankszámlájára indított banki átutalással lehet befizetni.

3 o Tartalma: Végbizonyítvány a tanfolyam és vizsga szabályzatban előírt vizsgatárgyakból az előírt módon és szinten teljesített számonkérés. A sikeres minősítő vizsga alapján a képesítést igazoló bizonyítványt az NKH adja ki. Tantárgyak PEDAGÓGIA A tantárgy megismerteti a leendő szakoktatókkal a munkájukhoz szükséges pedagógiai alapfogalmakat, érzékelteti velük a szakképzés helyét és szerepét a gazdaságban. Bemutatja a történelem során kialakult legfontosabb nevelési módszereket és iskolarendszereket, valamint a fejlődés legfontosabb mérföldköveit. Áttekinti a nevelőmunka napjainkban használatos megoldásait, céljait, területeit, valamint a felnőttek oktatásának sajátosságait. OKTATÁSTECHNOLÓGIA A tantárgy a hatékony szemléltetési és bemutatási módszerek kialakításának és közvetítő eszközeinek megismertetésére koncentrál. Ennek érdekében a tanulók elsajátítják az oktatástechnikai eszközök rendszerszemléletű alkalmazásának alapjait, illetve a szemléltetés didaktikai szempontjait. A hagyományos szemléltetés megoldásainak áttekintése után kerülnek ismertetésre az információk (illetve a szemléltetőanyagok) keresésének internet-alapú módszerei, valamint az információközlés prezentációkészítési szempontjai. EMBERI TÉNYEZŐK A hatékony tanítást lehetővé tevő ismereteket összefogó komplex tantárgy az oktatói munkát különböző nézőpontokból leíró elméleti ismeretek átadását tűzi célul. Ennek keretében tárgyalja az általános pszichológia, a pedagógia pszichológia, az ergonómia, a kommunikáció, a szociológia, valamint az etika fogalmait és elveit. ÖNISMERET, KOMMUNIKÁCIÓ ÉS KONFLIKTUSKEZELÉSI TRÉNING A hallgatók az elméleti és gyakorlati ismereteiken túl, a biztonságos és kultúrált közlekedési attitűdöt és beállítottságot, mint értéket és követendő példát, képesek legyenek közvetíteni a tanulóik felé. A közvetítés eszköze a saját személyiség. Ezért a hallgatókban megfelelő önismereti tudatosságot, az önismeret és feladat összehangolásának képességét, a megfelelő pályahatékonyságot kell kialakítani. KÖZLEKEDÉSI ISMERETEK A hallgatók a közlekedési szabályok pontos ismerete mellett készüljenek fel azok tanítására. Ismerjék meg azokat a jogszabályokat, amelyek kapcsolódnak a tantárgy tanításához. A tanfolyam végére szerezzenek jártasságot a különböző jogszabályok és a KRESZ alkalmazásában.

4 Legyenek képesek a témakörök önálló feldolgozására és tanítására, alkalmazva a pedagógia - andragógiai ismerteket, valamint az oktatástechnikáról tanultakat. KÖZÚTI FORGALOMSZERVEZÉSI ISMERETEK A hallgatók a szabályos és biztonságos járművezetés ismerete, képessége mellett ismerjék meg a forgalomszervezés sajátosságait, a különböző forgalomszervezési megoldásokat. Ismerjék meg a vonatkozó jogszabályokat és műszaki előírásokat, amelyek alapvetően meghatározzák a forgalomszervezés gyakorlatát, és jelentős hatással vannak a közúti közlekedés biztonságára. VEZETÉSELMÉLETI ISMERETEK A tantárgy tanításának célja, hogy a hallgatók a biztonságos járművezetés ismerete, képessége mellett, ismerjék annak elméleti alapjait és készüljenek fel annak tanítására. Sajátítsák el azokat a fiziológiai, lélektani és fizikai ismereteket, közlekedési taktikákat, amelyek a biztonságos közlekedéshez szükségesek és legyenek képesek azokat egyszerűen, közérthető módon tanítani. MŰSZAKI ISMERTEK ÉS MŰSZAKI ISMERETEK TANÍTÁSÁNAK MÓDSZERTANA HALLGATÓI SZÁMÁRA A tantárgy tanításának célja, hogy a szakoktatói tanfolyam hallgatói a tanításhoz szükséges mértékben a meglévő műszaki ismereteiket azok elméleti alapjait elmélyítsék, és megismerjék a mai korszerű járműszerkezeteket. A tanfolyam végére rendelkezzenek olyan mennyiségű és minőségű korszerű ismeretanyaggal, amely lehetővé teszi a gépkocsivezető-képző tanfolyamokon a műszaki ismeretek tantárgy magas színvonalú tanítását. A hallgatókat megismertetjük a korszerű járműmotorok, gépjármű villamos berendezések, erőátviteli berendezések, futóművek, kormányművek, fékrendszerek szerkezetével, valamint az aktív és passzív biztonsági rendszerek elemeivel, és oktatásának módszertanával. A tananyag kiterjed a gépkocsik üzemeltetésének alapkérdéseire, a személy- és teherszállítás általános szabályaira. A JÁRMŰVEZETŐ KÉPZÉS RENDSZERE ÉS TÖRTÉNETE A hallgatók ismerjék meg a szakoktatók munkáját érintő és meghatározó jogszabályokat és szabályzatokat, a képzés adminisztrációját, a vizsgáztatás ügyviteli rendjét, illetve az ezekkel kapcsolatos gyakorlati teendőket. Legyenek képesek tisztán látni a helyüket, szerepüket és feladataikat a járművezető képzésben. Ismerjék a választott hivatásuk történetének főbb állomásait. OKTATÁSMÓDSZERTAN A hallgatók készüljenek fel az adott tantárgy tanítására. Legyenek képesek a gépjárművezető-képzésben számukra meghatározott feladatok önálló, magas szintű megoldására, alkalmazva a pedagógia - andragógiai ismereteket, valamint az emberi tényezőkről tanultakat.

5 Valós, vagy elképzelt szituációk alapján elemezhető helyzetekre módszertani javaslatok gyűjtése, értékelő megbeszélése az egyes feladatok tanításához. A hallgatók a sikeres oktatói tevékenység gyakorlásához a korszerű szakmai ismereteken túl a lélektani és pedagógiai ismeretek alkalmazásra is készüljenek fel. Ismerjék meg a megfelelő emberi kapcsolatok kialakításának fontosságát. HOSPITÁLÁS ÉS TANÍTÁSI GYAKORLAT A hallgatók az elméleti alapismeretek birtokában vegyenek részt a működő képzésben, illetve a gyakorlatvezető szakoktató felügyelete mellett végezzenek próbatanítást. A próbatanítás tapasztalatait a gyakorlatvezetővel értékeljék, alapozzák meg, és minél jobban érleljék ki saját egyéni oktatói működésük tartalmi, módszertani és oktatásszervezési körvonalait. NAGYTESTŰ JÁRMŰ VEZETÉSE A tantárgy tanításának célja, hogy azok a hallgatók, akik nem rendelkeznek C kategóriás vezetői engedéllyel, saját élményt szerezzenek egy nagytestű jármű vezetéséből. Közlekedési partner ismeretük ne csak szakkönyvből származzon. Tapasztalják meg, mit lát, mit láthat a tehergépkocsi vezetője, hol, mekkora holttere van a járműnek. Tapasztalják meg a jármű gyorsulását, lassulását, fordulékonyságát, manőverező képességét.

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató

Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató Vállalkozási feltételek, képzési tájékoztató 1. A képző szerv megnevezése, címe és telefonszáma Veres Péter Mezőgazdasági és Élelmiszeripari szakképző Iskola és Kollégium 9028 Győr, Régi Veszprémi út 1-3.

Részletesebben

Tanfolyam megnevezése: B Kategóriás közúti járművezető képzés

Tanfolyam megnevezése: B Kategóriás közúti járművezető képzés Tanfolyam megnevezése: B Kategóriás közúti járművezető képzés Az intézmény jelen képzés esetében az alábbi modulokat biztosítja képzési program szerint: 01 Közlekedési alapismeretek 02 Járművezetés elmélete

Részletesebben

Trénerképzés 2015. Képző intézmény: PORTENT Kft. 1034 Budapest, Tímár u. 13/A. Képviseli: Koós Viktória

Trénerképzés 2015. Képző intézmény: PORTENT Kft. 1034 Budapest, Tímár u. 13/A. Képviseli: Koós Viktória Trénerképzés 2015 PORTENT Kft. 1034 Budapest, Tímár u. 13/a. Cg.: 01-09-929071, Asz.: 14987641-2-41 Képviselő: Koós Viktória Kedves Érdeklődő, Kedves Arcjóga arctorna trénerjelölt! Ezúton tájékoztatlak,

Részletesebben

GKI. Ügyfélfogadás: Pécs Hengermalom u. 4. H-CS: 08:00-16:00, P: 08:00-12:00 Pécs Hungária u. 9. H-Cs: 12:00-16:00

GKI. Ügyfélfogadás: Pécs Hengermalom u. 4. H-CS: 08:00-16:00, P: 08:00-12:00 Pécs Hungária u. 9. H-Cs: 12:00-16:00 A I ÉCS Kft. ATI PÉCS kereskedelmi és szolgáltató korlátolt felelősségű társaság Cégjegyzékszám: 02-09-075009 Nyilvántartási szám: 00211-2010 adószám:14988185-2-02 7623 Pécs Jókai u. 40. 3/1 Telefon: 72/311422,

Részletesebben

Vállalkozási feltételek. 1, Képző szerv megnevezése: - Andrássy és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

Vállalkozási feltételek. 1, Képző szerv megnevezése: - Andrássy és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Andrássy és Társa KFT 3943 Bodrogolaszi Vasút út 38/A Tel/Fax: 47/324888 mobil: 30/9635368 E-mail: autosiskola@andrassykft.hu www.andrassyautosiskola.hu 1, Képző szerv megnevezése: Vállalkozási feltételek.

Részletesebben

B kategóriás vizsgázók (fő)

B kategóriás vizsgázók (fő) Az Európai Uniós projektek gyakorlati hasznosítása a hazai gépjárművezető képzés fejlesztésben Ipolyi-Keller Imre Budapest, 2010. február 12. 1 A Module Close To projekt Történnek balesetek, de nem velem.

Részletesebben

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK

TANTÁRGYI KÖVETELMÉNYEK 1. A tantárgy megnevezése: OKTATÁSTAN I. 2. Az évfolyam megnevezése: Okl. mérnöktanár, mérnöktanár szak nappali tagozat II. évf. 2. félév, II. évf. 1. félév Műszaki szakoktató szak II. évfolyam 1. félév

Részletesebben

Vállalkozási feltételek. 1, Képző szerv megnevezése: - Andrássy és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság.

Vállalkozási feltételek. 1, Képző szerv megnevezése: - Andrássy és Társa Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság. Andrássy és Társa KFT 3943 Bodrogolaszi Vasút út 38/A Tel/Fax: 47/324888 mobil: 30/9635368 E-mail: autosiskola@andrassykft.hu www.andrassyautosiskola.hu 1, Képző szerv megnevezése: Vállalkozási feltételek.

Részletesebben

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. A szakoktatói továbbképzési szaktanfolyamok számára

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. A szakoktatói továbbképzési szaktanfolyamok számára NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK A szakoktatói továbbképzési szaktanfolyamok számára 2011 A Nemzeti Közlekedési Hatóságról (továbbiakban: NKH) szóló 263/2006. (XII. 20.) Korm.

Részletesebben

Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek A kategória

Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek A kategória Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek A kategória 2 1. Képzőszerv: Tóbiás Lajos egyéni vállalkozó NKH azonosító szám: KE/ST/82/A/166/1/2017 weboldal: e-mail: info@tobiasautosiskola.hu Ügyfélszolgálati

Részletesebben

K és V Kft. Autósiskola

K és V Kft. Autósiskola K és V Kft. Autósiskola Írásos tájékoztató és vállalkozási feltételek: 1. Képzőszerv: K és V Kft. Autósiskola Ügyvezető: Varga József Engedély szám: KVH/42827-1/2017-NFM Címe: 3200 Gyöngyös, Déli Külhatár

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK (Személygépkocsi-vezető ( B -kategória) tanfolyamokhoz) A RUTIN-OKT Kft, B kategóriás személygépkocsi-vezetői tanfolyamot indít az alábbiak szerint. Cég: Rutin-OKT Oktató, Továbbképző

Részletesebben

Írásos tájékoztató A1, A1+B, A, kategóriákra

Írásos tájékoztató A1, A1+B, A, kategóriákra Írásos tájékoztató A1, A1+B, A, kategóriákra Kollégáim és magam nevében köszöntöm Önt a Szinkron Autós - Motoros Iskolában! Tanfolyamunk célja, hogy olyan jármű-gépjármű-vezetőket képezzünk, akik képesek

Részletesebben

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. Az iskolavezetői továbbképzési szaktanfolyamok számára

NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK. Az iskolavezetői továbbképzési szaktanfolyamok számára NEMZETI KÖZLEKEDÉSI HATÓSÁG TANTERVI ÉS VIZSGAKÖVETELMÉNYEK Az iskolavezetői továbbképzési szaktanfolyamok számára 2011 A Nemzeti Közlekedési Hatóságról (továbbiakban: NKH) szóló 263/2006. (XII. 20.) Korm.

Részletesebben

VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória

VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória VÁLLALÁSI FELTÉTELEK. B+E kategória Képzőszerv neve: BB Magánautósiskola KFT Cím:2100 Gödöllő Virág köz 2 Tel.:0620/9414-638 Cégforma: Korlátolt Felelősségű Társaság Cégbírósági bejegyzés száma: Képzési

Részletesebben

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ Minősített RID Oktatói képzés Budapest, 2017. 04. 24-05.05. MEGHÍVÓ Időpontja: 2017. április 24 május 5. Maximális létszám: 20 fő Helyszíne: HUNGRAIL Magyar Vasúti Egyesület (Budapest, Teréz körút krt.

Részletesebben

DELTA 2001 MAGÁN AUTÓS ISKOLA

DELTA 2001 MAGÁN AUTÓS ISKOLA DELTA 2001 MAGÁN AUTÓS ISKOLA írásos tájékoztató Vállalkozói engedély szám:940/1994 Cég forma: Egyéni Vállalkozás Iskolavezető: Tóth Endre e-mail cím: delta2001iskola@freemail.hu web: www.deltaautosiskola.hu

Részletesebben

Bíró László egyéni vállalkozó Bíró Autósiskola Tel.: 06/

Bíró László egyéni vállalkozó Bíró Autósiskola Tel.: 06/ Tájékoztató a Közlekedési Főfelügyelet felé B. kategória 1.2. Iskolánkban a gépjárművezető képzést a Mezőkövesd Város Önkormányzatának ES-282704 vállalkozói igazolvány és NKH KC/A/2/2008.Képzési engedélye

Részletesebben

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2014 A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban, vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle

Részletesebben

6. A tantervek szerepe az oktatás tartalmi szabályozásában

6. A tantervek szerepe az oktatás tartalmi szabályozásában TKO1108 Tanítás-tanulás 2. A pedagógiai folyamat tervezése, értékelése előadás 1. A tanári hivatásra készülünk: a pedagógiai tervezés, mint meghatározó tanári kompetencia 2. Alapfogalmak: tervezés, tanterv,

Részletesebben

Bíró Autósiskola Tel.: 06/ /

Bíró Autósiskola Tel.: 06/ / Tájékoztató B. kategória 1.2. Iskolánkban a gépjárművezető képzést a Mezőkövesd Város Önkormányzatának ET-029919 vállalkozói igazolvány és KVH/53850-1/2017-NFM képzési engedélye alapján végezzük. 3.4.Iskolavezető:

Részletesebben

Vállalkozási feltételek

Vállalkozási feltételek Vállalkozási feltételek Érvényes: 2018. 07. 01.-től Utolsó módosítás dátuma: 2018. 06. 29. Árvai Autósiskola 3526 Miskolc, Szeles utca 49. 1 Tartalomjegyzék Motor kategóriák ( A1, A2, A). 3-9 Motor kategória

Részletesebben

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK

EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK EÖTVÖS LORÁND TUDOMÁNYEGYETEM TANÍTÓ- ÉS ÓVÓKÉPZŐ KAR A CSECSEMŐ- ÉS KISGYERMEKNEVELÉS GYAKORLATVEZETŐ MENTORA SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK A szakirányú továbbképzési szak létesítésének és indításának

Részletesebben

Tájékoztató és vállalkozási feltételek

Tájékoztató és vállalkozási feltételek Tájékoztató és vállalkozási feltételek Képzőszerv megnevezése: Weboldal: E-mail cím: Kanyar-góó Motor és autó suli www.kanyargoojogsi.hu kanyargoo@citromail.hu Székhelye: 3711 Szirmabesenyő, Kossuth utca

Részletesebben

Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés)

Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés) 19. BOLYAI NYÁRI AKADÉMIA 2011 Műszaki szakterület: A távoktatás módszertana (távoktatási tutorképzés) Időpont: 2011. július 17 23. Helyszín: Szováta, Teleki Oktatási Központ Helyek száma: 25 fő Célcsoport:

Részletesebben

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ Minősített RID Oktatói képzés Budapest, 2018. 04. 16-27. MEGHÍVÓ Tisztelt Partnerünk! A RID ellenőrzések középpontjában Európa szerte a RID 4, 5 és 6 részeinek történő megfelelés szerepel. Ebből következik,

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. a) A B járműkategóriás képzésében való részvétele feltétele, -minimum betöltött 16,5 életév,

TÁJÉKOZTATÓ. a) A B járműkategóriás képzésében való részvétele feltétele, -minimum betöltött 16,5 életév, TÁJÉKOZTATÓ 1. A KÉPZŐ SZERV MEGNEVEZÉSE: ÁDÁM AUTÓSISKOLA (Ádám Róbert ev.) 3170 Szécsény Május 1. út 3.(20/99-53-108) adamrobi1@freemail.hu (honlap: adamautosiskola.hu) 2. A CÉG FORMÁJA: egyéni vállalkozó

Részletesebben

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014. tanévre Osztatlan tanárszak közgazdásztanár szakképzettség (nappali munkarend) 2 Budapesti Gazdasági Főiskola Budapesti Gazdasági Főiskola FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ a 2013/2014.

Részletesebben

Vállalkozási feltételek A1, A2, A kategória

Vállalkozási feltételek A1, A2, A kategória 1 Vállalkozási feltételek A1, A2, A kategória Sok szeretettel köszöntöm Tisztelt leendő Tanulónkat, és egyben hagy gratuláljak magam és munkatársaim nevében, hogy az Árvai Autósiskolát választotta. Bízom

Részletesebben

A Reflex Autósiskola vállalási feltételei. I. Az iskola szervezete

A Reflex Autósiskola vállalási feltételei. I. Az iskola szervezete A Reflex Autósiskola vállalási feltételei I. Az iskola szervezete Az iskola gazdasági formája: Egyéni vállalkozás Okmányirodai nyilvántartási szám: 8912306 Adószám: 76908721-1-27 Felnőttképzési nyilvántartási

Részletesebben

Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Szegedi SzC Gábor Dénes Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Jelen szabályzat kiadásának jogi alapja: nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény (továbbiakban Nkt.) 83. (2) bekezdés c) pontjában foglaltak alapján a fenntartó határozza meg a köznevelési intézmény

Részletesebben

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára Tájékoztató Vállalkozói feltételek B kategóriára 1. A képzőszerv megnevezése: Alapi Autósiskola székhelye: 1046 Budapest, Sporttelep u. 21. tartózkodási hely: 1048 Budapest, Külső Szilágyi út 104. honlap:

Részletesebben

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. AM kategória

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. AM kategória Tájékoztató Vállalkozási feltételek AM kategória Tájékoztató Vállalási feltételek 1.Képző szerv: Szalay Autósiskola Bt. Székhelye: 2310. Szigetszentmiklós, Gyári út 5/C Telephelye: 2310.Szigetszentmiklós,

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó A kategória Nemzetközi kategória. A 25 kw teljesítményt és a 0,16 kw/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meghaladó motorkerékpár. Az "A" kategóriába tartozó járművek csak "A" kategóriára

Részletesebben

A Gyakorlóiskolai tanítási-nevelési gyakorlat c. tanegység részletes követelményei v. 1.0

A Gyakorlóiskolai tanítási-nevelési gyakorlat c. tanegység részletes követelményei v. 1.0 A Gyakorlóiskolai tanítási-nevelési gyakorlat c. tanegység részletes követelményei v. 1.0 A gyakorlóiskolai tanítási-nevelési gyakorlat két fő tartalmi részből áll: (a) általános jellegű, csoportos és

Részletesebben

REKLÁM szakirányú továbbképzés

REKLÁM szakirányú továbbképzés REKLÁM szakirányú továbbképzés Tudást adunk a munkához! Edutus Főiskola 2015 Célunk olyan szakemberek illetve reklámszakmai tanácsadók képzése, akik ismerik a marketingkommunikáció eszközrendszerét, módszertanát.

Részletesebben

Tájékoztató. B kategória

Tájékoztató. B kategória Tájékoztató B kategória A Szerpentin Autósiskola képzésére vonatkozó írásos tájékoztató a 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet, valamint a 321/2011 (XII. 28.) Korm. rendelet alapján készült. A képző szerv megnevezése:

Részletesebben

Tájékoztató és vállalkozási feltételek

Tájékoztató és vállalkozási feltételek Tájékoztató és vállalkozási feltételek Képzőszerv megnevezése: Weboldal: E-mail cím: Kanyar-góó Motor és autó suli www.kanyargoojogsi.hu kanyargoo@citromail.hu Székhelye: 3711 Szirmabesenyő, Kossuth utca

Részletesebben

Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek B kategória

Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek B kategória Tóbiás Autósiskola Vállalási feltételek B kategória 1. Képzőszerv: Tóbiás Lajos egyéni vállalkozó Képzési engedély száma: KE/ST/82/A/166/1/2017 weboldal: e-mail: info@tobiasautosiskola.hu Ügyfélszolgálati

Részletesebben

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT.

oktatóközpont ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. ÁLTALÁNOS TÁJÉKOZTATÓ FOCUS OKTATÁSI KFT. Általános információk Képzések típusa: Képzéseinket az oktatás intenzitása szerint csoportosítjuk. Ezen szempontok szerint a Résztvevők választhatnak a hétközi,

Részletesebben

11. HABBAL OLTÓ TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE HABBAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM

11. HABBAL OLTÓ TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE HABBAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 11. HABBAL OLTÓ TŰZOLTÓ GÉPJÁRMŰ, ILLETVE HABBAL OLTÓ CSEREFELÉPÍTMÉNY KEZELŐI TANFOLYAM 2004. HABBALOLTÓ TŰZOLTÓ

Részletesebben

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel

EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés. Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel EUROMENEDZSER szakirányú továbbképzés Uniós és vezetési ismeretek kiváló MAB - minősítéssel Edutus Főiskola 2015 A képzés célja a változó európai feltételekhez igazodó legkorszerűbb ismeretanyag átadása

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK

VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK VÁLLALKOZÁSI FELTÉTELEK 1. A képző szerv adatai: Név: Hidegkúti Autósiskola Cím: Budapest, 1028. Hidegkúti út 6. Kapcsolattartónk: Bódis András (Tel: 0670 4188472) Cégforma: egyéni cég Cégbírósági bejegyzés

Részletesebben

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL

TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL TOMORI PÁL FŐISKOLA SZABÁLYZAT A FŐISKOLA ÁLTAL SZERVEZETT NYELVI TANFO- LYAMOKRÓL ÉS BELSŐ VIZSGÁKRÓL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2012. november 27. Határozat száma: 2012/5/37. Hatálybalépés

Részletesebben

Tanulótájékoztató a Jávorszki Autósiskola vállalkozási és az A kategóriás képzés vállalási feltételeiről

Tanulótájékoztató a Jávorszki Autósiskola vállalkozási és az A kategóriás képzés vállalási feltételeiről Tanulótájékoztató a Jávorszki Autósiskola vállalkozási és az A kategóriás képzés vállalási feltételeiről a 24/2005.(IV.21) GKM rendelet alapján összeállítva 1. Képzőszerv adatai: Jávorszki Autósiskola

Részletesebben

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára Tájékoztató Vállalkozói feltételek B kategóriára 1. A képzőszerv megnevezése: Tóth Józsefné Autósiskola székhelye: 1041 Budapest, Rózsa utca 51. Fsz. 1. tartózkodási hely: 2112 Veresegyház, Repkény utca

Részletesebben

LENKÓ AUTÓS-SULI. Tájékoztató és vállalkozási feltételek. Tisztelt Ügyfelünk!

LENKÓ AUTÓS-SULI. Tájékoztató és vállalkozási feltételek. Tisztelt Ügyfelünk! Tájékoztató és vállalkozási feltételek Tisztelt Ügyfelünk! Megköszönjük bizalmát, hogy autósiskolánkat választotta abból a célból, hogy szolgáltatásaink igénybevételével felkészült járművezetővé váljon.

Részletesebben

AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJFIZETÉS SZABÁLYOZÁSA

AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM TÉRÍTÉSI- ÉS TANDÍJFIZETÉS SZABÁLYOZÁSA Energetikai Szakgimnázium és Kollégium Készült: 2014. szeptember 01. Térítési- és tandíjfizetés szabályozása Kötelező felülvizsgálat: folyamatosan Verziószám: 1. AZ ENERGETIKAI SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM

Részletesebben

Mit ad a képzőknek a projekt? Új irányok az alapellátók képzésében

Mit ad a képzőknek a projekt? Új irányok az alapellátók képzésében Mit ad a képzőknek a projekt? Új irányok az alapellátók képzésében Budapest, 2013. 05.28. dr. Kósa Zsigmond A felsőoktatási képzőhelyek területei Képzők Egészségtudományi képzés Orvostudományi képzés A

Részletesebben

Tájékoztató és vállalkozási feltételek

Tájékoztató és vállalkozási feltételek Tájékoztató és vállalkozási feltételek Képzőszerv megnevezése: Kanyar-góó Motor és autó suli Weboldal: www.kanyargoojogsi.hu E-mail cím: kanyargoo@citromail.hu Székhelye: 3711 Szirmabesenyő, Kossuth utca

Részletesebben

Ügyvitel. B típusú tantárgyak

Ügyvitel. B típusú tantárgyak Ügyvitel Gyorsírás I. Gyorsírás II. Gyorsírás III. Gyorsírás IV. Gépírás I. Gépírás II. Gépírás III. Gépírás IV. Gyorsírástörténet Gyorsíráselmélet I. Gyorsíráselmélet II. 4 Jegyzőkönyv-vezetési ismeretek

Részletesebben

Magyar joganyagok - Nemzeti Közlekedési Hatóság közleménye - a közúti járművek m 2. oldal Segéd- és motorkerékpárok vizsgálata, Jármű műszaki vizsgála

Magyar joganyagok - Nemzeti Közlekedési Hatóság közleménye - a közúti járművek m 2. oldal Segéd- és motorkerékpárok vizsgálata, Jármű műszaki vizsgála Magyar joganyagok - Nemzeti Közlekedési Hatóság közleménye - a közúti járművek m 1. oldal Nemzeti Közlekedési Hatóság közleménye a közúti járművek műszaki megvizsgálását végző vizsgabiztosok képzéséről

Részletesebben

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság...

Tartalom. Tartalom Általános rendelkezések Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára Vizsgabizottság... Tartalom Tartalom... 1 Általános rendelkezések... 2 Jelentkezés az alapismereti oktatásra és a vizsgára... 3 Vizsgabizottság... 4 A vizsga lefolytatása... 4 Jegyzőkönyv... 4 Tanúsítvány... 4 Díj... 5 Hatálybalépés...

Részletesebben

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ

Minősített RID Oktatói képzés. Budapest, MEGHÍVÓ Minősített RID Oktatói képzés Budapest, 2017. 04. 24-05.05. MEGHÍVÓ Tisztelt Partnerünk! A RID ellenőrzések középpontjában Európa szerte a RID 4, 5 és 6 részeinek történő megfelelés szerepel. Ebből következik,

Részletesebben

Gyakornoki felkészítés programja

Gyakornoki felkészítés programja Gyakornoki felkészítés programja Intézmény: A program érvényessége: Készítette: Jóváhagyta: Bedőné Fatér Tímea mentor Készült a gyakornok pedagógussal egyeztetve.. gyakornok Különleges körülmény, melyhez

Részletesebben

DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS DESZTINÁCIÓ MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2015 A képzés során a hallgatók megismerkednek a településmenedzsment komplex szemléletmódjával, így képessé válnak a stratégiai tervezésre,

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A és AM kategóriákhoz

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A és AM kategóriákhoz KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ A és AM kategóriákhoz 1. A képzőszerv neve: Mozaik Autósiskola Bt. 2. Cégforma: Betéti Társaság 3. Cégbírósági bejegyzés száma: 01-06-790395 A képzési engedély száma: KE/ST/82/A/1977/1/2016

Részletesebben

Tanulmányi és vizsgaszabályzat

Tanulmányi és vizsgaszabályzat Budapesti Műszaki Szakképzési Centrum Than Károly Ökoiskolája Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája PANASZKEZELÉSI REND Felnőttképzésben tanulók számára Felnőttképzés 1. A Tanulmányi Szabályzat

Részletesebben

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar

Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Neumann János Egyetem GAMF Műszaki és Informatikai Kar Tanulmányi tájékoztató Programozó informatikus szakirányú továbbképzési szak Kecskemét 2017-től 1 A tantárgyleírásokat a NJE GAMF Műszaki és Informatikai

Részletesebben

7. Az előírt egészségi alkalmassági orvosi véleményt a háziorvosnál lehet beszerezni, az I. alkalmassági csoportra

7. Az előírt egészségi alkalmassági orvosi véleményt a háziorvosnál lehet beszerezni, az I. alkalmassági csoportra Tanulói tájékoztató A B kategóriás elméleti és gyakorlati képzés vállalási feltételei 1. A képző szerv adatai: Megnevezés (fantázianév) : Flexi Autósiskola Székhely: 2040 Budaörs, Szabadság út 24/1 E-mail

Részletesebben

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ]

[OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 2015/2016 Inteltravel Kft. Bata Ildikó szakmai vezető, szakoktatási igazgató Juhász Zoltán igazgatóhelyettes Bokor Fekete Lászlóné ügyfélszolgálati vezető [OKJ FELNŐTTKÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ] 1 OKJ felnőttképzési

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

10. GÉPJÁRMŰFECSKENDŐ KEZELŐI TANFOLYAM

10. GÉPJÁRMŰFECSKENDŐ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 10. GÉPJÁRMŰFECSKENDŐ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. GÉPJÁRMŰFECSKENDŐK MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGAI, KEZELÉSE ÉS ALKALMAZÁSTECHNIKÁJA

Részletesebben

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés

IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés IPARI PARK MENEDZSER szakirányú továbbképzés 1 Képzés célja: A résztvevők számára olyan átfogó és naprakész tudásanyag átadása, amely a mai magyar és európai gazdasági környezetben egy ipari park hatékony

Részletesebben

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele

b.) az iskolai oktatást kiegészítő pedagógiai szakszolgálatok igénybevétele I. TÉRÍTÉSI DÍJ ÉS A TANDÍJ 1. A térítésmentesen biztosított köznevelési feladatok a.) a kötelező alapfokú- és középfokú oktatás az érettségi megszerzéséig - a tanórai foglalkozás, a heti kötelező időkeret

Részletesebben

A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása

A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása A képző szervek tevékenységét jellemző mutatók számításának, közzétételének meghatározása A Nemzeti Közlekedési Hatóságról szóló 263/2006. (X 20.) Korm. rendelet 4. (3) bekezdés 21. pontjában kapott felhatalmazás

Részletesebben

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára

Tájékoztató. Vállalkozói feltételek B kategóriára Tájékoztató Vállalkozói feltételek B kategóriára A képzőszerv megnevezése: Tóth Józsefné Autósiskola székhelye: 2112 Veresegyház, Repkény utca 3. tartózkodási hely: 1041 Budapest, Rózsa utca 51. Fsz. 1.

Részletesebben

Debreceni Református Hittudományi Egyetem Debrecen. Útmutató és igazolólapok tanítási gyakorlatokhoz

Debreceni Református Hittudományi Egyetem Debrecen. Útmutató és igazolólapok tanítási gyakorlatokhoz Debreceni Református Hittudományi Egyetem Debrecen Útmutató és igazolólapok tanítási gyakorlatokhoz TANÍTÓ SZAK ESTI TAGOZAT hallgató 2018. SZEPTEMBER Tájékoztató Tisztelt Hallgató! A kreditrendszer szerinti

Részletesebben

Buszos GKI. Fizetés módja: készpénz vagy átutalás

Buszos GKI. Fizetés módja: készpénz vagy átutalás Buszos GKI Azok a gépjárművezetők, akik 2008. szeptember 9-ét követően D", D1", D1+E" és/vagy D+E" kategóriájú vezetői engedélyt szereznek és annak megfelelő kategóriájú járművet kívánnak közúton vezetni,

Részletesebben

Vállalási feltételek - Képzési tájékoztató A kategória

Vállalási feltételek - Képzési tájékoztató A kategória Vállalási feltételek - Képzési tájékoztató A kategória Képzőszerv: Trió Autósiskola Kft. 8230 Balatonfüred, Arácsi u. 16. (Silver Üzletház) Cbj: 19-09-511212 Weboldal: trioautosiskola.hu Iskolavezető:

Részletesebben

KISKUNHALASI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA

KISKUNHALASI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM TÉRÍTÉSI DÍJ SZABÁLYZATA Kiskunhalasi Szakképzési Centrum 6400 Kiskunhalas, Kazinczy u. 5. +36 77 738 837 titkarsag@kiskunhalasiszc.hu www.kiskunhalasiszc.hu OM: 203042 Fnysz.: E-001289/2015 Iktató szám: KSZC904/2018 KISKUNHALASI

Részletesebben

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA KÉPZÉSÉT.

A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA KÉPZÉSÉT. A BUDAPESTI SPORTSZÖVETSÉGEK UNIÓJA 2015 ŐSZÉN ISMÉT ELINDÍTJA SPORTSZERVEZŐ, -MENEDZSER KÉPZÉSÉT. Szakképzés azonosítószáma: OKJ 52 813 01 Szakképesítés szintje: felső középfokú szakképesítés A JELENTKEZÉS

Részletesebben

Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium

Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Szakgimnázium, Gimnázium és Kollégium 3200 Gyöngyös, Than Károly út 1. Telefon: (+36) 37/505-100 Telefax: (+36) 37/505-108 Honlap: www.vbjnet.hu E-mail:

Részletesebben

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés

Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés Minőségügyi rendszerek szakmérnök szakirányú továbbképzés (Szakirányú továbbképzési (szakmérnöki) szak) Munkarend: Levelező Finanszírozási forma: Költségtérítéses Költségtérítés (összesen): 375 000 Ft

Részletesebben

MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS

MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS MUNKAÜGYI ÉS TÁRSADALOM- BIZTOSÍTÁSI IGAZGATÁSI BA KÉPZÉS TANTERVI TÁJÉKOZTATÓ Az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán a Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási BA képzés 2006/2007. tanévben indult

Részletesebben

SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA SZENT ISTVÁN RÓMAI KATOLIKUS ÁLTALÁNOS ISKOLA 8500 Pápa, Fő tér 6. (fax): 06-89/324-852 E-mail: sztistvan@sztistvan-papa.sulinet.hu Bankszámlaszám: OTP 11748045-20018896 Pedagógus szakképzettséggel rendelkező

Részletesebben

9. CSEREFELÉPÍTMÉNY-HORDOZÓ JÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM

9. CSEREFELÉPÍTMÉNY-HORDOZÓ JÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 9. CSEREFELÉPÍTMÉNY-HORDOZÓ JÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. CSEREFELÉPÍTMÉNY-HORDOZÓJÁRMŰ MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGAI,

Részletesebben

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. B kategória

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. B kategória Tájékoztató Vállalkozási feltételek Tájékoztató Vállalási feltételek 1.Képző szerv: Szalay Autósiskola Bt. Székhelye: 2310. Szigetszentmiklós, Gyári út 5/C Telephelye: 2310.Szigetszentmiklós, Szent Miklós

Részletesebben

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. A2 kategória

Tájékoztató Vállalkozási feltételek. A2 kategória Tájékoztató Vállalkozási feltételek Tájékoztató Vállalási feltételek 1.Képző szerv: Szalay Autósiskola Bt. Székhelye: 2310. Szigetszentmiklós, Gyári út 5/C Telephelye: 2310.Szigetszentmiklós, Szent Miklós

Részletesebben

FlexiAutósiskola B kategóriás elméleti és gyakorlati képzéséhez. Balogh Tamás EV Flexi Autósiskola

FlexiAutósiskola B kategóriás elméleti és gyakorlati képzéséhez. Balogh Tamás EV Flexi Autósiskola Vállalkozási feltételek FlexiAutósiskola B kategóriás elméleti és gyakorlati képzéséhez A képző szerv adatai: Cégnév Megnevezés (fantázianév) Balogh Tamás EV Flexi Autósiskola Adószám 67990898-1-33 A cég

Részletesebben

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS

RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS RENDEZVÉNY MENEDZSMENT SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉS Edutus Főiskola 2017 A képzés teljesítése után a hallgatók képesek lesznek saját kisvállalkozásban, vagy egy működő rendezvényszervező partnereként különféle

Részletesebben

A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKATERVE 2013/2014. tanév TAVASZI FÉLÉV

A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKATERVE 2013/2014. tanév TAVASZI FÉLÉV A GYAKORLATI KÉPZÉS MUNKATERVE 2013/2014. tanév TAVASZI FÉLÉV I. évfolyam (2. félév) Egyéni komplex gyakorlat II. (ANPETA 1712) Tartalma: a tájékozódás szakaszát a 2. félévben a célirányos, különböző pedagógiai

Részletesebben

2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM

2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 2. EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. AZ EMELŐKOSARAS GÉPJÁRMŰ MŰSZAKI SAJÁTOSSÁGAI, KEZELÉSE ÉS ALKALMAZÁSTECHNIKÁJA

Részletesebben

4. MŰSZAKI MENTŐ GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM

4. MŰSZAKI MENTŐ GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM BM KATASZTRÓFAVÉDELMI OKTATÁSI KÖZPONT KÉPZÉSI PROGRAM TŰZOLTÓTECHNIKA KEZELŐI TANFOLYAMOK 4. MŰSZAKI MENTŐ GÉPJÁRMŰ KEZELŐI TANFOLYAM 2004. A MŰSZAKI MENTŐ GÉPJÁRMŰ BERENDEZÉSEI, GÉPEI ÉS ESZKÖZEI, MŰSZAKI

Részletesebben

Magiszter Menedzser Kft.

Magiszter Menedzser Kft. Tanfolyami összefoglaló Tervezett kezdés: 2018-01-13 Ütemezés: Változó (órarend szerint) Időtartam: 4 hónap Helyszín: Budapest Tanfolyami napok: kérje az órarendet (06 30 940 8179) Oktatás díja egy összegben:

Részletesebben

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ

TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ SZENT BENEDEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, KÖZÉPISKOLA, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM Budapesti Tagintézménye OM száma: 201410 TANULMÁNYI TERÜLETEK és FELVÉTELI TÁJÉKOZTATÓ ÁLTALÁNOS TUDNIVALÓK A Magyar

Részletesebben

Zsinati Határozat a hitéleti szakok képzési és kimeneti követelményeinek meghatározásáról

Zsinati Határozat a hitéleti szakok képzési és kimeneti követelményeinek meghatározásáról Zsinati Határozat a hitéleti szakok nek meghatározásáról Magyarországi Református Egyház Zsinata - az Oktatásügyi Szakbizottságnak a református felsőoktatási intézmények vezetőinek egyetértésével tett

Részletesebben

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma

Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma Bajai SZC Türr István Gazdasági Szakgimnáziuma (OM azonosító: 203028) Felvételi tájékoztató 8. osztályosok számára 2018/2019-es tanévre Informatika Közlekedés, szállítmányozás és logisztika Közgazdaság

Részletesebben

Jelentkezési felhívás a szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre

Jelentkezési felhívás a szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre Jelentkezési felhívás a 2014. szeptemberben induló Felnőttoktatási fejlesztő szakirányú továbbképzésre Kiknek ajánljuk ezt a képzést? A képzést ajánljuk - közoktatási és szakképző intézményeknek vezetőinek,

Részletesebben

TARGONCA TÁJÉKOZTATÓ A RÉSZTVEVŐ RÉSZÉRE

TARGONCA TÁJÉKOZTATÓ A RÉSZTVEVŐ RÉSZÉRE F E D E R A L T R U S T C O M P A N Y K O R L Á T O L T F E L E L Ő S S É G Ű T Á R S A S Á G Iroda: 1048 Budapest, Megyeri út 202. Telefon: 798 42 18 Mobil: 06 20 / 373 8889 Web: www.gkivizsga.com; www.targoncavizsga.com;

Részletesebben

85/2009. (XII. 30.) KHEM rendelet

85/2009. (XII. 30.) KHEM rendelet 85/2009. (XII. 30.) KHEM rendelet a közúti jármű vezető k és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló 24/2005. (IV. 21.) GKM rendelet módosításáról A

Részletesebben

PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014.

PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014. PÁLYAORIENTÁCIÓ SZAKTERÜLETEN PEDAGÓGUS SZAKVIZSGÁRA FELKÉSZÍTŐ SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAK Eng.sz.: FF/1554-3/2014. Képzésvezető: Dr. Móré Mariann egyetemi docens Képzési idő: 4 Szakképzettség megnevezése:

Részletesebben

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK

ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 54 541 02 ÉLELMISZERIPARI TECHNIKUS VIZSGAKÖVETELMÉNYE VIZSGÁZTATÁSI KÖVETELMÉNYEK 1. A komplex szakmai vizsgára bocsátás feltételei: Az iskolai rendszerű szakképzésben az évfolyam teljesítését igazoló

Részletesebben

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév I. félév

NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 2014/2015. tanév I. félév Ikt. sz.: X-121-15-TO/2014. NAPPALI ÉS LEVELEZŐ TAGOZATOS HALLGATÓK TÁJÉKOZTATÓJA 1. számú tájékoztató Jelen dokumentum a következő tájékoztatókat tartalmazza: A) Általános információk minden hallgatónak

Részletesebben

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés

1. MODULVIZSGÁK 1.1. Egészségügyi modul. Jelentkezés Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság 1085 Budapest, Horánszky utca 15., 1444 Budapest, Pf. 270. Tel.: + 36 1 919 0343, Fax: + 36 1 338 3944 1051 Budapest, Zrínyi u. 3., 1380 Budapest, Pf. 1188. Tel.:

Részletesebben

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ

IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ ORSZÁGOS KÉPZÉSI JEGYZÉKBEN NYILVÁNTARTOTT IFRS MÉRLEGKÉPES KÖNYVELŐ OKJ 55 344 05 szakképesítés-ráépülés 1 KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ Készüljön fel a változásokra Ön is, és szerezze meg az IFRS mérlegképes könyvelő

Részletesebben

Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója

Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szak tájékoztatója A képzés célja: A Külügyi szaktanácsadó szakirányú továbbképzés célja a kortárs diplomácia és nemzetközi kapcsolatok működésének magasabb

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó

T Á J É K O Z T A T Ó T Á J É K O Z T A T Ó a B kategóriás képzés vállalási feltételeiről a 24/2005.(IV.21) GKM rendelet változásainak megfelelően összeállítva 1. Képző szerv: Dajka Mihály E.V. ( Tekisuli Autósiskola) 1078

Részletesebben

8 iskola világába Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe. 2 kollokvium 3. 2 kollokvium 3. 1 gyakorlati jegy 2.

8 iskola világába Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe. 2 kollokvium 3. 2 kollokvium 3. 1 gyakorlati jegy 2. Pedagógia nappali alapszak Pedagógia alapozó képzés Félév és heti óraszám Számonkérés típusa Kredit 1 2 3 4 5 Bevezetés az oktatás és az iskola világába Bevezetés a tanítás és tanulás társadalmi összefüggéseibe

Részletesebben

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. I. A Képzésre vonatkozó információk

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ. I. A Képzésre vonatkozó információk KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ I. A Képzésre vonatkozó információk 1.1. A Képzés megnevezése Reaktortechnika szakmérnöki szakirányú továbbképzés Az oklevélben szereplő szakirányú képzettség megnevezése: Reaktortechnikai

Részletesebben