Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé"

Átírás

1 Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé Admin (ETR3) A évi CXXXIX. Törvény a felsıoktatásról elıírja a felsıoktatásban résztvevı személyek nyilvántartását. Az érintett személyek az oktatók és a hallgatók nyilvántartása egyedi azonosító számmal (OM-azonosító) történik. A hallgatók esetében ez az azonosító végigkíséri a személy köz- és felsıoktatási életútját. A nyilvántartandó adatkört a jogszabályok határozzák meg, melyek az oktatók és a hallgatók esetében eltérıek. A hallgatók esetében ez a kör a személyes, ill. a hallgatói jogviszonyra vonatkozó adatokat jelenti. A nyilvántartást az Országos Felsıoktatási Információs Központ (OFIK) hozza létre és üzemelteti. A nyilvántartás intézményi adatszolgáltatáson alapul, mely a szükséges adatok egyszeri feltöltését, valamint a feltöltött adatok folyamatos frissítését jelenti. Az ETR rendszerében háttérben futó automatizmusok állítják elı a FIR felé szolgáltatandó adatokat, ezért a közvetlen tanulmányi adminisztráció számára az adatküldés szükségessége nem jelenik meg. Érdemes azonban az adatokat körültekintıen, a hallgató dokumentumainak megfelelıen rögzíteni. Az alábbiakban azt részletezzük, mely adatok módosítása után történik jelentés a FIR számára, és hogy ezek az adatok hogyan módosíthatók. Frissítve: Személyes adatokra vonatkozó bejelentések (HSZE)... 3 Személyes adatok... 3 Cím adatok... 5 Elérhetıségek... 6 Okmányok... 7 Tartózkodási engedély... 7 Diákigazolvány... 8 Személyi igazolvány... 8 Útlevél... 8 Fogyatékosságok... 9 Hátrányos helyzet... 9 Külföldi tanulmányok Bizonyítványai hozott, a képzéshez szükséges dokumentumai Hallgatónak kiadott okiratok Oklevelek és oklevélmellékletek Támogatott félévek száma Hallgatói jogviszony adatokra vonatkozó bejelentések Hallgatói jogviszony létrehozása (HJVL) Karbantartás (HJVK) Megszüntetés (HJVM)... 18

2 Dátumok módosítása (HJVD) Törlés (HSTR) Doktorjelölti jogviszonyra vonatkozó bejelentések Létrehozás (HJVL) Doktori iskola tudományterületei Megszüntetés (HJVM) Dátumok módosítása (HJVD) Törlés (HSTR) Vendéghallgatói jogviszonyra vonatkozó bejelentések Létrehozás (HJVL) Megszüntetés (HJVM) Dátumok módosítása (HJVD) Törlés (HSTR) Kollégiumi jogviszonyra (tagságra) vonatkozó bejelentések Létrehozás (HJVL) Megszüntetés (HJVM) Dátumok módosítása (HJVD) Törlés (HSTR)... 29

3 Személyes adatokra vonatkozó bejelentések (HSZE) Azokat az adatokat, amelyek kezelése FIR felé történı adatküldést eredményezhet, az Admin program Személyek menüpontja alatt megjelenı ablak különbözı fülein érhetjük el (ez alól kivételt képeznek a diákigazolvány adatai Diákigazolvány program.) Ezen adatokat minden hallgatói jogviszony létrehozó kérelem tartalmazza, valamint változásuk esetén, külön üzenetben a módosításokat is jelenteni kell. A FIR szempontjából kötelezı adatok: név anyja neve születési név születési idı születés országa, települése állampolgárság (legalább egy) állandó lakcím (minden adat, a megye kivételével) Személyes adatok A jelentések körébe tartozó személyes adatok közül a nevek és a születési adatok a Név- és születési adatok fülön kezelhetık, az állampolgárságok pedig a Személyes adatok fülön. (Az OM azonosítót a Hallgatói adatok fülön találja.) Név (jelenleg viselt név): A név megadása három mezıben történik: Elıtag, Vezetéknév és Keresztnév. Ezek kitöltése értelemszerő. A teljes nevet az ezekbıl összeállított Név mezı mutatja, amely külön nem módosítható. Az összeállítás módja, vagyis a név elemeinek sorrendje megadható a Név képzése mezıben. Minden adatnak meg kell egyeznie a hallgató azonosító okirataiban található adatokkal. Ezért kérjük, az elıtag, vezetéknév és keresztnév mezıkbe ne írjanak más adatot, például jelölést az azonos nevőek megkülönböztetésére! Születési név: A születési név megadása két mezıben történik: Vezetéknév mint születési vezetéknév és Keresztnév mint születési keresztnév. Ezek kitöltése értelemszerő. A teljes születési nevet az ezekbıl összeállított Születési név mezı mutatja, amely külön nem módosítható. Az összeállítás módja, vagyis a név elemeinek sorrendje megadható a Név képzése mezıben. Születési hely: A születési hely megadásához három mezıt kell kitölteni: Ország, Megye, Város. Elıbbi két mezı a legördülı menü segítségével tölthetı (a jobb egérkattintással kitörölheti a mezı tartalmát.), míg a harmadik esetén a választást a gombra megjelenı táblázatból tehetjük meg. A táblázatba megyére történı szőrés kapcsolható be, így csak a már beállított megye helységei jelennek meg. Külföldi hallgató esetében a város kézzel is kitölthetı. Születési idı: A mezı kitöltése értelemszerő. A dátum törléséhez vegye ki a pipát a jelölınégyzetbıl.

4 viselt név születési név anyja neve születési hely és idı Anyja neve: Az anyja neve megadása két mezıben történik:, Vezetéknév mint anyja vezetékneve és Keresztnév mint anyja keresztneve. Ezek kitöltése értelemszerő. A teljes nevet az ezekbıl összeállított Anyja neve mezı mutatja, amely külön nem módosítható. Az összeállítás módja, vagyis a név elemeinek sorrendje megadható a Név képzése mezıben. Állampolgárságok: Az állampolgárságokat a legördülı mezı segítségével adhatja meg. Elıször a felsı mezıt töltse ki. A jobb egérkattintással kitörölheti a mezı tartalmát. Az oktatási azonosító, valamint a születési adatok azonosítják a hallgatót. Az oktatási azonosítót a hallgatói jogviszony létrehozó kérelemre adott válaszban kapjuk vissza a FIR-tıl.

5 állampolgárságok Cím adatok A hallgató címei és elérhetıségei a Elérhetıségek fülön kezelhetık. Az állandó lakcím minden adatának megadása szükséges ahhoz, hogy a hallgatót be lehessen jelenteni a FIR-be. A levelezési cím akkor kerül küldésre, ha minden adata megadott! Az alábbi mezıket kell (értelemszerően) kitölteni, hogy a cím küldhetı legyen: Ország Megye (ez a mezı nem kötelezı) Irányítószám Város Utca, házszám Az állandó lakcím a gombbal a levelezési cím mezıibe másolható.

6 állandó lakcím levelezési cím Elérhetıségek A hallgató elérhetıségei szintén a Elérhetıségek fülön kezelhetık. Ezek kitöltése nem kötelezı, ill. a FIR-be való jelentésük sem. Mivel az ETR (az ellenırzı eljárások átírásával intézményileg módosítható) formátuma, ill. a FIR által kért formátum eltérhet egymástól, az itt megadott adatok nem mindig kerülnek küldésre: csak az olyan formátumban megadott adatok kerülnek küldésre, amelyek a FIR által meghatározott szabályoknak megfelelnek. Állandó lakcím/telefonszám: Levelezési cím/telefonszám: Az ETR-ben ennek formátumára nem történik külön ellenırzés. A FIR által elfogadott formátum belföldi számok esetén: 06 -tal, tal vagy pedig +36 -tal kezdıdik, utána az 1 -es számjegy és egy hét számjegyő szám, vagy pedig egy tetszıleges kétjegyő számjegy szerepel a 20 -es, 30 -as, 70 -es kivételével, valamint egy hat számjegyő szám. Külföldi számok esetén: 00 -val, vagy pedig + jellel kezdıdik, utána kétjegyő szám következik, amely nem lehet 36, a vége egy pedig egy legalább 6, legfeljebb 12 számjegyő szám. Mobil telefonszám: Az ETR üzenetküldı alrendszere miatt a mobilszámot 36<körzet><tel.szám> formában kell megadni. Amennyiben a megadott telefonszám nem felel meg ennek a formátumnak, az adatot nem lehet elmenteni. A FIR felé küldés során 00 kerül elé. Mobilszám FIR által elfogadott, szigorúbb formátuma belföldi számok esetén: 06 -tal, tal vagy pedig +36 -tal kezdıdik, utána 20, 30, vagy pedig 70 szerepel, a vége egy pedig hét számjegyő szám. Külföldi számok esetén: 00 -val, vagy pedig + jellel kezdıdik, utána kétjegyő szám következik, amely nem lehet 36, a vége egy pedig egy legalább 6, legfeljebb 12 számjegyő szám.

7 Amennyiben a telefonszám nem a FIR által elfogadott formátumban van, nem kerül küldésre. A FIR által elfogadott formátum szerint az cím tetszıleges számú,. (pont) -tal elválasztott olyan karaktersorozat, amely csak kis- és nagybetőket, számokat, valamint _ (aláhúzás) és - (kötıjel) jeleket tartalmaz, utána (kukac) jel, majd ismét tetszıleges számú,. (pont) -tal elválasztott olyan karaktersorozat, amely csak kis- és nagybetőket, számokat, valamint _ (aláhúzás) és - (kötıjel) jeleket tartalmaz, és a végén pedig szintén. (pont) -tal elválasztva egy minimum kettı, maximum négy karakter hosszú rész, amely csak karaktereket tartalmazhat. Amennyiben a cím nem a FIR által elfogadott formátumban van, nem kerül küldésre. elérhetıségek Okmányok A hallgató okmányai közül jelenleg a diákigazolványait, ill. tartózkodási engedélyét, személyi igazolványát, útlevelét lehet a FIR-be jelenteni. Tartózkodási engedély A tartózkodási engedélyek a Személyek menüpont alatt a Személyes fülön kezelhetık. Megadandó a tartózkodási engedély: Száma Érvényessége: az érvényesség kezdı és végdátuma; a dátum törléséhez vegye ki a pipát a jelölınégyzetbıl.

8 Ezen kívül megadható a Magyarországon való tartózkodás Jogcíme (a legördülı menüben készletbıl választhat, a készlet kezelhetı a Készletek/Egyéb készletek/tartózkodási jogcímek menüpontban) ami nem okmány, hanem személyes adatként kerül küldésre. Mindhárom adat küldésre kerül. tartózkodási engedély személyi igazolvány útlevél Diákigazolvány A diákigazolvány adatait a Diákigazolvány programban lehet kezelni, az Admin programban nem. Küldésre kerül az állandó diákigazolvány sorszáma, valamint kiállítási dátuma. Igazolvány bejelentése akkor történik meg, amikor az igazolványt az adott hallgató nevére rögzítik az adatbázisban ( Állandó igazolványok érkeztetése ), megszüntetésre vonatkozó bejelentés pedig az igazolvány bevonásakor, ill. töröltre állításakor keletkezhet (csak abban az esetben, ha bevonáskor / törléskor nincs a hallgatónak másik érvényes igazolványa ebben az esetben ugyanis ennek az érvényes igazolványnak a bejelentése történik meg, mivel ekkor a korábban bejelentett igazolvány felülíródik a FIR-ben tárolt adatokban). Személyi igazolvány A személyi igazolvány száma a Személyek menüpont alatt a Személyes fülön adható meg. Útlevél Az útlevél száma a Személyek menüpont alatt a Személyes fülön adható meg.

9 Fogyatékosságok A fogyatékosságok a Fogyatékosságok fülön kezelhetık. Az összes adat bejelentésre kerül (a Megjegyzés kivételével). Egy fogyatékosság típusból csak egy bejegyzés szerepelhet. A megadandó adatok: Típusa: a legördülı menüben megjelenı készletbıl választható. Kötelezıen kitöltendı mezı, utólag nem módosítható. Mértéke: közötti számmal megadandó érték, kötelezıen kitöltendı mezı. Bejelentés ideje: a fogyatékosság az intézmény felé történı bejelentésének dátuma, kötelezıen kitöltendı mezı. Megjegyzés: nem kötelezı mezı Szakvélemény kiállítója: a fogyatékosságot igazoló dokumentum kiállítója, kötelezıen kitöltendı mezı Kiállítójának címe: a dokumentumot kiállító hely címe, kötelezı mezı Kiállításának ideje: a dokumentum kiállításának ideje; amely megelızi a bejelentés idejét; kötelezıen kitöltendı mezı Hátrányos helyzet A hallgató hátrányos helyzetei a Hátrányos helyzetek fülön kezelhetık. Egy hátrányos helyzet típusból csak egy bejegyzés szerepelhet. A megadandó adatok: Típusa: a legördülı menüben megjelenı készletbıl választható. Kötelezıen kitöltendı mezı, utólag nem módosítható.

10 Bejelentés ideje: a hátrányos helyzet az intézmény felé történı bejelentésének dátuma, kötelezıen kitöltendı mezı. Ig.(azolás) kiáll.(ításának) ideje: a hátrányos helyzetet igazoló dokumentum kiállításának ideje; megelızi a bejelentés idejét; kötelezıen kitöltendı mezı Igazolás kiállítójának neve: a dokumentum kiállítója, kötelezıen kitöltendı mezı Megjegyzés: nem kötelezı mezı Külföldi tanulmányok A hallgatóról nyilvántarthatók a különbözı párhuzamos tanulmányai, ezek közül az intézménynek a FIR-felé a külföldi tanulmányokat kell bejelentenie. A hallgató párhuzamos tanulmányai Párhuzamos intézmények fülön kezelhetık. A megadandó adatok: A * (csillaggal) jelölt mezık megléte esetén kerül jelentés párhuzamos tanulmányokról. Intézmény neve: kötelezı mezı. Ország* Település* Félév száma* Félév típusa*: félév vagy trimeszter Keretjellemzı*: intézményi készletbıl választható Amennyiben nem tölti ki az összes szükséges mezıt a külföldi (vagyis az ország nem Magyarország) tanulmányoknál, a párhuzamos tanulmány nem kerül jelentésre. Egy személynek nem lehet két azonos országú, településő, intézményő párhuzamos tanulmánya azonos kezdı dátummal.

11 Bizonyítványai hozott, a képzéshez szükséges dokumentumai A hallgatóról nyilvántarthatók a különbözı végzettségei, bizonyítványai, ezek közül az intézménynek a FIR-felé a bizonyítványait kell bejelenteni. Az adatok a Személyek ablak Végzettség fülén kezelhetık, azon belül a Bizonyítvány adatok fülön. Új bizonyítvány hozzárendelésekor, meglévı bejegyzés módosításakor, ill. törlésekor új bejegyzések generálódnak a FIR felé jelentendı adatok közé. Kitöltendı (és küldésre kerülı) mezık: Száma Típusa: intézményi készletbıl választható Fokozata: intézményi készletbıl választható Kiállítás dátuma

12 Bizonyítvány csak akkor kerül küldésre, ha meg van adva a bizonyítvány típusa, foka, bizonyítvány száma és a bizonyítvány kiállításának dátuma. Egyazon személynek nem lehet ugyanolyan típusú bizonyítványa ugyanazon kiállítási dátummal. Hallgatónak kiadott okiratok A hallgatóról nyilvántarthatók az intézmény által kiadott okiratok, amiket az intézménynek a FIR-felé jelentenie kell (az oklevelek kivételével, mivel azokról más adatokat kell jelenteni). Jelenleg ezen adatok köre véglegesítés alatt áll. Oklevelek és oklevélmellékletek A hallgatóról nyilvántarthatók az intézmény által kiadott oklevelek és oklevélmellékletek, amiket a FIR-felé jelenteni kell. Az oklevelek adatait a Munkaasztal, az oklevélmellékleteket a Munkaasztal, Szervezı programban és a weben lehet kezelni, az Admin programban nem. Támogatott félévek száma A hallgatóról nyilvántartható, hogy melyik félévét kell beszámítani a támogatott félévek közé illetve ezek alapján tárolásra kerül, hogy mely félévében hányadik támogatott félévét használja.

13 A FIR-felé a március 1-ét megelızı támogatott aktív félévek számát kell bejelenteni, amit az Adatszolgáltató modul a ciklus adatait nézve vesz ki (amennyiben az nincs, akkor a legutolsó ennél kisebb félévének adatát). Az eddig elhasznált támogatott félévek a Hallgatói adatok fülrıl elérhetı Tanulmányi bokor ablak Hallgatói adatok fülén kezelhetık a Norm. fin. félév mezıben.

14 Hallgatói jogviszony adatokra vonatkozó bejelentések A FIR által kért adatok három csoportot alkotnak: egyrészt szükséges jelenteni a hallgatói jogviszonyra vonatkozó adatokat (milyen intézményben, mikortól, meddig, és miért szőnt meg a jogviszony), valamint a képzés (az ETR-ben szak) bizonyos adatait (milyen szak, mikortól, meddig, miért szőnt meg stb.) és az egyes idıszakokra (az ETR-ben ciklusra) vonatkozó adatokat (szemeszterszám, aktív/passzív állapot stb.). Az alábbiakban az Admin programmal kezelhetı adatokat vesszük sorra a FIR-jelentések szempontjából. A hallgató tanulmányi ügyei az Admin programban a Hallgatói fülön, a gombbal elérhetı Tanulmányi Bokorban kezelhetık. Hallgatói jogviszony létrehozása (HJVL) Hallgatói jogviszony abban az esetben jön létre, ha a törzslap Hallgatói típusú. Új hallgató esetén A jelenleg jogviszonnyal nem rendelkezı hallgató elsı beiratkozásakor jön létre jogviszony. A következı lépések szükségesek az elsı beiratkozáshoz (ez a GÓLYA konverzió során megtörténik, ám elıfordulhat, hogy egy hallgatót kézzel kell létrehozni ): Új hallgatói típusú törzslap létrehozása Szak hozzáadása a törzslaphoz Féléves törzslap, ill. féléves szak-törzslap hozzáadása az aktuális ciklusban, Beiratkozásra vár állapottal A három lépés egy ablakban megtehetı a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap, szak, képzések menüpontban. Ezután, ha beiratkoztatjuk (vagyis a féléves állapotát Aktív -ra állítjuk) egy megadott dátummal, akkor ez a beiratkozási dátum kerül bejegyzésre a jogviszony kezdetének és a képzés kezdetének is (majd a szak és a jogviszony összekapcsolásra kerül), és a féléves szaktörzslap kapcsolat állapota aktívvá válik. A beiratkoztatás a Tanulmányi Bokorban a féléves szak-törzslap Aktív -ra állításával (a Szakok, képzések fülön) tehetı meg. Régi hallgató új szakja Amennyiben a hallgató már rendelkezik jogviszonnyal, és új szakra vették fel, akkor kézi adatrögzítés esetén a szakot kell a törzslaphoz hozzáadni. Ebben az esetben is a szakra történı beiratkozással lesz az új szakja része a jogviszonynak. Új szak hozzáadásához is használhatja a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap, szak, képzések menüpontot: a törzslap mezıben válassza a Létezı törzslaphoz kapcsolás rádiógombot; a legördülı menüben a hallgató már létezı törzslapjai közül választhat.

15 A beiratkoztatás a Tanulmányi Bokorban a féléves szak-törzslap Aktív -ra állításával (a Szakok, képzések fülön) tehetı meg. Mindkét esetben, amennyiben a hallgató adott szakján az elsı féléve nem aktív, de létrejött a jogviszonya, akkor a fenti kérelmek kerülnek bejelentésre a FIR felé féléves adatok nélkül. Ha a hallgató szakpáron tanul, azaz szak két FIR-es képzésnek van megfeleltetve, akkor ezen információ is bejelentésre kerül a FIR számára. Bejelentkezés minden félévben A beiratkozás után a hallgató minden további félévére bejelentkezik a szakján / szakjain 1, azaz a féléves szak-törzslap kapcsolat állapota aktívvá válik. Ugyanilyen esemény következik be abban az esetben is, ha a félévet passziválás után állították újra aktívra (ha a passzív állapot elıtt nem aktív volt az állapota ellenkezı esetben jogviszony karbantartó üzenet keletkezik). A beiratkoztatás a Tanulmányi Bokorban a féléves szak-törzslap Aktív -ra állításával (a Szakok, képzések fülön). tehetı meg Kézi adatfelvitel esetén az is bejelentkezésnek számít, ha az új félév Aktív állapottal jön létre. 1. Ekkor létre kell hozni a megfelelı ciklussal féléves törzslapot: a Tanulmányi Bokorban, a Törzslapok, képzések fülön, a Féléves törzslapok ágon állva jobb egérkattintással az Új féléves törzslap menüpontban: 2. Majd a Szakok, képzések fülön, a megfelelı törzslapon állva az Új féléves szaktörzslap kapcsolat menüpontban összekapcsolni a félévet a szakkal: 1 A félévemelés során keletkeznek a hallgatónak újabb félévei Bejelentkezésre vár állapottal.

16 Aktív állapot esetén létrejön a hallgatói jogviszony az adott félévre, a beiratkozás dátuma lesz a féléves jogviszony kezdete. A Finanszírozási forma, Akt. félév és Finanszírozott mezık is kötelezıen kitöltendık. Karbantartás (HJVK) A létrehozott hallgatói jogviszony, képzés és félévek adatainak módosítását is be kell jelenteni. Ezen adatok a szakhoz tartozó törzslapszámok és a féléves szak-törzslap adatai (állapot, alállapot és finanszírozási forma) valamint a hallgató pénzügyi adatai (külföldi kategória). A következı esetekben jön létre FIR-be bejelentendı adat: a hallgató törzslap száma megváltozik a hallgató szakjához új törzslap kerül rögzítésre a hallgató szakján megváltozik a finanszírozási forma megváltozik a hallgató külföldi kategóriája (már bejelentett félévében) a hallgató valamelyik aktív félévének passzívra állításakor passzív félév aktiválásakor (amennyiben az adott félév a passziválás elıtt már aktív volt egyéb esetben más típusú bejelentés történik) Finanszírozási forma módosítása

17 A finanszírozási forma a Szakok, képzések fülön, a megfelelı féléves szak-törzslapon állva, a jobb egérkattintással elérhetı Féléves szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban módosítható. Aktív Passzív állapot beállítása Az állapot beállítása a Szakok, képzések fülön, a megfelelı féléves szak-törzslapon állva, a jobb egérkattintással elérhetı Féléves szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban tehetı meg. Külföldi kategória módosítása A félévemelés az ún. féléves hallgatói adatok -nak is hoz létre adatokat. Ha azonban a félév kézi rögzítés útján jött létre, ezt is létre kell hozni: a Tanulmányi Bokor Hallgatói adatok fülén:

18 A Külföldi kategória értékét ugyanitt, a megfelelı ciklusra állva, a jobb egérkattintással elérhetı Módosít menüpontban lehet beállítani. Megszüntetés (HJVM) Amennyiben a hallgató befejezi a tanulmányait vagy elbocsátásra kerül (saját kérésre vagy egyéb okokból), a jogviszonya az adott szakon megszőnik. A szak befejezését beállíthatja a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban: csak a befejezı állapot és dátum együttes megadása esetén lehetséges a mentés. A lehetséges három befejezı állapot: Leadva Abszolutóriummal végzett Diplomával végzett A szak-törzslap adatok között ez után megjelenik a befejezés idıpontja és a befejezı állapot. A hallgatói jogviszony megszőnik, ha minden hozzá kapcsolódó szakon befejezte a hallgató a tanulmányait. Dátumok módosítása (HJVD) Elıfordulhat, hogy a hallgató jogviszonyának kezdete vagy a vége megváltozik: ezek is jelentésre kerülnek a FIR felé, valamint az is, ha a felvétel módja vagy a befejezı állapot, alállapot módosul. A jogviszony kezdete megváltozik, ha a hallgató valamely szakjának megváltozik a kezdete (korábbi téves adatrögzítés javítása miatt) ebben az esetben csak a szakos jogviszonyának a dátuma változik új szak kerül rögzítésre, aminek kezdete korábbi, mint az eddigieké ebben az esetben a hallgatói jogviszony dátuma változik az új szakos jogviszonnyal téves adatrögzítés miatt törlésre kerül a hallgató olyan szakja, aminek a jogviszony kezdete a hallgatói jogviszony kezdetével egyezik meg ebben az esetben a hallgatói jogviszony dátuma változik az a törölt szakos jogviszonnyal Kezdıdátum javítása kezdı dátum befejezés

19 A Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban megváltoztatható a Jogviszony kezdete ezen a szakon mezı értéke. Új szak felvitele korábbi dátummal Új szak hozzáadásához használhatja a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap, szak, képzések menüpontot: a törzslap mezıben válassza a Létezı törzslaphoz kapcsolás rádiógombot; a legördülı menüben a hallgató már létezı törzslapjai közül választhat. Ekkor létrejön a teljes szak törzslap képzés kapcsolat, a megadott félévben pedig létrejön ugyanezeknek a féléves elemei is, ám a féléves szak-törzslap állapota Beiratkozásra vár lesz: ezt Aktív állapotúra kell állítani (a Féléves szak törzslap kapcsolat módosítása menüpontban), és ez a Beiratkozás dátuma jelenti a jogviszony kezdetét a szakon. Vagyis, a hallgatói jogviszony dátumkarbantartására akkor van szükség, ha az ezen a szakon létrejött jogviszony kezdete megelızi a hallgatói jogviszony kezdetét. Szak törlése A Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı szakon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak törlése menüponttal törölheti a hallgató szakját: ehhez elıbb törölnie kell a szaktól a képzéseket (a képzéseken állva a Szak-képzés kapcsolat törlése menüponttal), ill. a törzslapokat (a törzslapokon állva a Szak-törzslap kapcsolat törlése menüponttal). A szak akkor törlıdik, ha az összes szak-törzslapot töröltük: ez jár a szakos jogviszony törlésével. A hallgatói jogviszony dátumkarbantartására akkor van szükség, ha a törölt szakon lévı jogviszony kezdete megelızi a hallgatói jogviszony kezdetét. A jogviszony vége megváltozik, ha ha egy (minden szak-törzslapján befejezett) szakjának a vég-dátumát módosítjuk ha egy (minden szak-törzslapján befejezett) szakjának a vég-dátumát töröljük (a befejezı állapottal együtt) téves adatrögzítés javításaként új szakot rögzítünk a hallgatónak, és ezáltal a befejezett jogviszonya újra fennáll, vagy annak végdátuma változik Végdátum javítása A befejezés dátuma módosítható a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban is. Végdátum törlése A mővelet elérhetı a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban: csak a befejezı állapot és dátum együttes törlése esetén lehetséges a mentés. Új szak rögzítése

20 Új szak hozzáadásához használhatja a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap, szak, képzések menüpontot: a törzslap mezıben válassza a Létezı törzslaphoz kapcsolás rádiógombot; a legördülı menüben a hallgató már létezı törzslapjai közül választhat. Ekkor létrejön a teljes szak törzslap képzés kapcsolat, a megadott félévben pedig létrejön ugyanezeknek a féléves elemei is, ám a féléves szak-törzslap állapota Beiratkozásra vár lesz: ezt Aktív állapotúra kell állítani (a Féléves szak törzslap kapcsolat módosítása menüpontban), és ez a Beiratkozás dátuma jelenti a jogviszony kezdetét a szakon. Vagyis, dátumkarbantartásra akkor van szükség, ha az ezen a szakon létrejött jogviszony vége késıbbi dátum, mint a hallgatói jogviszony vége. A megnyitás okának megváltoztatása Ide tartozik (a bejelentendı kérelem típusa miatt) a jogviszony létrejöttének oka is. Ilyen kérelem akkor keletkezik, ha módosításra kerül a hallgatói szak felvételének módja. A mővelet elérhetı a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı szakon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak módosítása menüpontban. A befejezı állapot megváltoztatása Továbbá ide tartozik még (a bejelentendı kérelem típusa miatt) a befejezett szak befejezı állapotának, alállapotának módosítása is. A mővelet elérhetı a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban. Törlés (HSTR) Elıfordulhatnak olyan esetek is, amikor valamely adatok feleslegesen vagy tévesen kerülnek rögzítésre, viszont jelentésre kerültek. Ilyenkor a FIR felé is továbbítani kell a korrigálást. Szak-törzslap törlése és Féléves szak-törzslap törlése A törlést a Tanulmányi Bokor Szakok, képzések fülén, a megfelelı elemen állva a jobb egérgombbal elérhetı menü pontjaival teheti meg: Féléves szak-törzslap kapcsolat törlése, ill. Szak-törzslap kapcsolat törlése. Törlési kérelem akkor kerül küldésre, ha a törölt féléves szak-törzslapon kívül azonos szakon másik féléves szak-törzslap nem tartozik a jogviszonyhoz; ill. a törölt szak-törzslapon kívül azonos szakon másik szak-törzslap nem tartozik a jogviszonyhoz. Például az alábbi képen a hallgatónak egy szakjához két törzslapja is tartozik (azaz két szaktörzslap van), mindegyik alatt féléves szak-törzslapokkal. Amennyiben kitöröljük az egyik törzslap legutóbbi félévét, a jogviszony megmarad, mivel a másik törzslapon is szerepel ugyanez a félév. Ha mindkét törzslapon kitöröljük az adott félévet, akkor a jogviszonya (legalábbis ezen a szakján) erre a félévre megszőnik. Ha a szaktól eltávolítjuk az egyik törzslapot, a szakjára vonatkozó jogviszonya továbbra is él, a másik törzslap miatt. Ha azonban mindkét törzslap-kapcsolatot megszüntetjük, a hallgatónak erre a szakjára megszőnik a jogviszonya.

21 (Ha a szakok törlése a hallgatói jogviszony törlését is eredményezi, azt külön nem kell jelenteni, mivel a FIR rendszere automatikusan törli a hallgatói jogviszonyt, ha minden hozzá kapcsolódó képzés törlésre kerül.) A féléves szak-törzslap állapotának módosítása Az Aktív és Passzív állapot beállítása esetén nem törlési kérelem kerül küldésre, mivel azok biztosítják a folyamatos jogviszonyt. Törlési kérelem az alábbi esetekben kerül küldésre: ha a félévet Passzív állapotról egyéb (nem Passzív vagy Aktív ) állapotra módosítják úgy, hogy a passzív állapot elıtt aktív volt ha a félévet Aktív állapotról egyéb (nem Passzív ) állapotra módosítják (pl. visszavonják a bejelentkezést). Az ilyen irányú módosítások a Tanulmányi Bokorban tehetık meg, a Szakok, képzések fülön a Féléves szak-törzslap kapcsolat módosítása menüpontban.

22 Doktorjelölti jogviszonyra vonatkozó bejelentések A FIR által kért adatok a doktorjelölti jogviszonyra vonatkozóan szőkebbek, mint a hallgatói jogviszonynál. Mindössze a jogviszonyra vonatkozó adatokat (milyen intézményben, mikortól, meddig, és miért szőnt meg a jogviszony), valamint a doktori iskola és tudományterület adatait szükséges jelenteni. Létrehozás (HJVL) Doktorjelölti jogviszony új doktorjelölti törzslap létrehozásával keletkezik, valamint a küldés elıtt meg kell adni legalább egy tudományterületet is. Ezen kívül létrehozó kérelem küldését generálja az is ha újabb tudományterületet kerül rögzítésre egy már korábban bejelentett jogviszonyhoz. Doktori törzslapot a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap menüpontban hozhat létre. A típusnál válassza a Doktorjelölti rádiógombot. Kötelezıen kitöltendı (és küldésre kerülı) mezık: Megnyitás módja: intézményi készletbıl választható Jogv.(iszony) kezdete: ez lesz a jogviszony kezdete; a jelölınégyzetbe pipa helyezésével a mai napra áll be Doktori iskola (a gombbal választhat az intézmény doktori iskolái közül; mentés után ez az adat nem módosítható.) Az ETR-ben a doktorjelölti jogviszonynak más adata (szak, képzések stb.) nincsen. A doktorjelölti törzslapok automatikus törzsszáma P-vel kezdıdik.

23 Doktori iskola tudományterületei A doktorjelölt tudományterületei is jelentésre kerülnek. Ezeket a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a doktori törzslapot választva annak Tudományterületek fülén kezelheti.

24 Megszüntetés (HJVM) Amennyiben a doktorjelölt fokozatot szerzett vagy elbocsátásra került (saját kérésre vagy egyéb okokból), akkor azt a törzslap lezárási dátumának és a befejezési módnak egyidejő beállításával adhatjuk meg, így sor kerül a jogviszony végének bejegyzésére. A befejezési adatok megadhatók a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a Törzslap módosítása menüpontban. A befejezés módját és dátumát mindkettıt meg kell adni.

25 Dátumok módosítása (HJVD) Amennyiben a doktorjelölti jogviszony kezdete vagy vége megváltozik, azt jelenteni kell. Az ilyen típusú jelentések közé három változás tartozik: megváltozik a doktorjelölti törzslapon a jogviszony kezdete megváltozik/törlıdik a doktorjelölti törzslapon a jogviszony vége megváltozik a doktorjelölti törzslapon a megnyitás módja vagy lezárt doktori törzslapon a jogviszony megszőnésének oka Mindhárom adatot a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Törzslap módosítása menüpontban lehet módosítani. A Jogv. kezdete nem törölhetı. A Jogv.megsz.oka és a Jogviszony vége egyszerre törölhetı. Törlés (HSTR) Téves adatrögzítéskor (amennyiben a doktorjelölti jogviszonyt vagy a doktori iskolát vagy tudományterületet tévesen rögzítettük) törlési kérelem kerül küldésre. Ekkor fizikailag is törlésre kerülnek a korábban bejelentett adatok. A doktori törzslapot törölni a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Törzslap törlése menüponttal lehet.

26 Vendéghallgatói jogviszonyra vonatkozó bejelentések Az ETR-ben a vendéghallgatói jogviszony kezelése a hallgatói jogviszony kezeléséhez hasonló. A FIR jelentés szempontjából viszont közömbös a vendéghallgató szakja, képzése és ezek féléves adatai, mindösszesen a vendéghallgató törzslapon rögzített adatok kerülnek bejelentésre. Létrehozás (HJVL) A jogviszony a vendéghallgató törzslap létrehozásával rögzíthetı (megadva a jogviszony kezdetét, végét és létrejöttének okát is). Vendéghallgatói törzslap létrehozható a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Új törzslap menüpontban. A törzslaptípusnál válassza a Vendéghallgatói rádiógombot. Kötelezıen kitöltendı mezık a törzslappal kapcsolatban: Megnyitás módja: intézményi készletbıl választható Jogv.(iszony) kezdete: ez lesz a jogviszony kezdete; a jelölınégyzetbe pipa helyezésével a mai napra áll be Jogv.(iszony) megsz.(őnésének) oka: készletbıl választható; alapesetben a A bejelentett végdátumon lezárásra kerül(t). értékre áll be Jogviszony vége: a jogviszony lezárásának (elırelátható) dátuma A vendéghallgatói törzslapok automatikus törzsszáma V-vel kezdıdik. Megszüntetés (HJVM) Vendéghallgatóról megszüntetı kérelem nem kerül küldésre, mert a létrehozáskor meg kell adni a jogviszony végét.

27 Amennyiben a jogviszony az elızetesen megadottnál korábban kerül megszüntetésre, akkor arról dátummódosító kérelem kerül küldésre. Dátumok módosítása (HJVD) Amennyiben a vendéghallgatói jogviszony kezdete vagy vége megváltozik, azt jelenteni kell. Az ilyen típusú jelentések közé három változás tartozik: megváltozik a vendéghallgatói törzslapon a jogviszony kezdete megváltozik a vendéghallgatói törzslapon a jogviszony vége megváltozik a vendéghallgatói törzslapon a megnyitás módja vagy a jogviszony megszőnésének módja Ezeket az adatokat a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a megfelelı törzslapon állva a jobb egérkattintással elérhetı Törzslap módosítása menüpontban lehet módosítani. Törlés (HSTR) Téves adatrögzítéskor (amennyiben a vendéghallgatói jogviszonyt vagy a törzslapot tévesen rögzítettük) törlési kérelem kerül küldésre. Ekkor fizikailag is törlésre kerülnek a korábban bejelentett adatok. A vendéghallgatói törzslapot törölni a Tanulmányi Bokor Törzslapok, képzések fülén, a jobb egérkattintással elérhetı Törzslap törlése menüponttal lehet.

28 Kollégiumi jogviszonyra (tagságra) vonatkozó bejelentések A FIR számára a kollégiumi jogviszonyra vonatkozóan is szükséges adatokat jelenteni. Ezek az adatok az Admin programban a Személyek menüpont Kollégiumi jogviszonyok fülén kezelhetık. Létrehozás (HJVL) Kollégiumi jogviszony új kollégiumi tagság létrehozásával keletkezik. Ezt az Új gomb megnyomásával rögzítheti. Kötelezıen kitöltendı (és küldésre kerülı) mezık: Kollégium: intézményi készletbıl választható Jogviszony kezdete: ez lesz a jogviszony kezdete; a jelölınégyzetbe pipa helyezésével a mai napra áll be Létrejöttének oka: készletbıl választható Jogviszony vége: a jogviszony lezárásának (elırelátható) dátuma Megszőnés oka: készletbıl választható; alapesetben a A bejelentett végdátumon lezárásra kerül(t). értékre áll be. Megszüntetés (HJVM) Megszüntetı kérelem nem kerül küldésre, mivel a létrehozáskor meg kell adni a jogviszony végét.

29 Amennyiben a jogviszony az elızetesen megadottnál korábban kerül megszüntetésre, akkor arról dátummódosító kérelem kerül küldésre. Dátumok módosítása (HJVD) Amennyiben a kollégiumi tagság kezdete vagy vége megváltozik, azt jelenteni kell. Az ilyen típusú jelentések közé három változás tartozik: megváltozik a jogviszony kezdete megváltozik a jogviszony vége megváltozik a jogviszony létrejöttének oka megváltozik a jogviszony megszőnésének oka A módosítások a megfelelı kollégiumi tagság bejegyzésén állva, a Módosít gomb megnyomása után rögzíthetık. Nem törölhetı egyik adat sem. Törlés (HSTR) Téves adatrögzítéskor (amennyiben a kollégiumi jogviszonyt vagy a kollégiumot tévesen rögzítettük) törlési kérelem kerül küldésre. Ekkor fizikailag is törlésre kerülnek a korábban bejelentett adatok. A törlés a megfelelı kollégiumi tagság bejegyzésén állva, a Töröl gomb megnyomásával érhetı el.

Oktatói adatok szolgáltatása a FIR felé

Oktatói adatok szolgáltatása a FIR felé Oktatói adatok szolgáltatása a FIR felé Admin (ETR3) A 2005. évi CXXXIX. Törvény a felsıoktatásról elıírja a felsıoktatásban résztvevı személyek nyilvántartását. Az érintett személyek az oktatók és a hallgatók

Részletesebben

FIR adatszolgáltatás lépései különböző típusokba és altípusokba sorolt jelentéskészítések esetén

FIR adatszolgáltatás lépései különböző típusokba és altípusokba sorolt jelentéskészítések esetén FIR adatszolgáltatás lépései különböző típusokba és altípusokba sorolt jelentéskészítések esetén Készült: 2007. szeptember 1. Verzió: 1.3 Jelen dokumentum célja a FIR bevezetés lépései között IV. fázis

Részletesebben

Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé

Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé Hallgatói adatok szolgáltatása a FIR felé Bevezetés... 1 Személyes adatok... 2 1. Személyes adatok ()... 2 2. Címek ()... 2 3. Elérhetıségek ()... 2 4. Fogyatékosságok ()... 3 5. Okmányok ()... 3 6. Hátrányos

Részletesebben

FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZER - SEGÉDLET

FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZER - SEGÉDLET Jelen dokumentum célja Jelen dokumentum célja bemutatni azokat az adatokat, adatköröket, amelyek feltöltése elengedhetetlen a sikeres adatküldéshez a Felsőoktatási Információs Rendszerbe (FIR). A FIR-be

Részletesebben

1. fejezet. Oktatói jogviszony létrehozása 1/ Személyes adatok megadása

1. fejezet. Oktatói jogviszony létrehozása 1/ Személyes adatok megadása 1. fejezet Oktatói jogviszony létrehozása Oktatói jogviszony bejelentés kapcsán alapvetıen kétféle t kell megadni hasonlóan a hallgató jogviszony létrehozás esethez: egyrészt az érintett oktatóra vonatkozó

Részletesebben

A SZEMÉLY-, JOGVISZONY-, INTÉZMÉNY- ÉS KÉPZÉSNYILVÁN-

A SZEMÉLY-, JOGVISZONY-, INTÉZMÉNY- ÉS KÉPZÉSNYILVÁN- A SZEMÉLY-, JOGVISZONY-, INTÉZMÉNY- ÉS KÉPZÉSNYILVÁN- TARTÁS JOGSZABÁLYI HÁTTERE 1. BEVEZETÉS A dokumentumban a személy-, jogviszony-, intézmény- és képzésnyilvántartásban tárolásra kerülı adatokhoz, adatkörökhöz

Részletesebben

Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz

Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz Kitöltési útmutató a beiratkozási laphoz A Modulo indítása: https://modulo.kefo.hu/modulo FIGYELEM! A BÖNGÉSZŐ PROGRAMBAN ENGEDÉLYEZNI FELL A FELUGRÓ ABLAKOKAT, KÜLÖNBEN A FENTI HIBAÜZENET NEM JELENIK

Részletesebben

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára

Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára Absztrakt feltöltése az ITDK 2013 konferenciára 1. regisztráció A rendszer használatához elıször is regisztrációra van szükség. Ezt a felhasználó a kezdıképernyı jobb felsı sarkában lévı Bejelentkezés

Részletesebben

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK

HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK Tel.: 06-1-212-2070,, Fax: HIDASNÉMETI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Oktatási segédanyag

Részletesebben

Beiratkozás menete a Neptunban

Beiratkozás menete a Neptunban Beiratkozás menete a Neptunban Neptunba való bejelentkezés után az Ügyintézés / Beiratkozás/Bejelentkezés megjelenik a 2018/19/1-es félév, a sor végén egy + jel. A + jelre kattintva feljön egy lista, melyből

Részletesebben

Korábbi Új Ciklus. Log-in # Ösztöndíj elızmény. Kérünk minden kért anyagot 4 példányban benyújtani: az eredetit és 3 fénymásolt példányt!

Korábbi Új Ciklus. Log-in # Ösztöndíj elızmény. Kérünk minden kért anyagot 4 példányban benyújtani: az eredetit és 3 fénymásolt példányt! Ne töltse ki! Ezt a részt az iroda tölti ki! Roma Memorial - Felsıoktatási Ösztöndíj Program JELENTKEZÉSI LAP Ország kódja Korábbi Új Ciklus Log-in # Ösztöndíj elızmény Ajánlólevél Tanulmányi átlag igazolás

Részletesebben

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL

Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai Szolgáltatások Főiskolája SZABÁLYZAT A FELSŐOKTATÁSI INFORMÁCIÓS RENDSZERBE TÖRTÉNŐ ADATSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL Budapest 2007 1 A Heller Farkas Gazdasági és Turisztikai

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál (. rész) Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Saját kurzusok kezelése

Részletesebben

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS

FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit kft. FIR WEBMODUL ALKALMAZÁS DIÁKIGAZOLVÁNY IGÉNYLÉS Felhasználói kézikönyv Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 3 2. Bejelentkezés...

Részletesebben

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül

Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül Segédlet a Diplomamentő II. program benyújtásához a Forrástár rendszeren keresztül A Diplomamentő II. Program elektronikus (FORRÁSTÁR) felületen benyújtott pályázatához kapcsolódóan a következő segédlet

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı.

Felhasználói kézikönyv: Az ügyfelek számára készített felhasználói kézikönyv a www.antsz.hu fıoldalának alján található és letölthetı. TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszer használatához a veszélyes anyagokkal, veszélyes keverékkel történı tevékenység bejelentése esetén a veszélyes anyagokkal és a veszélyes készítményekkel

Részletesebben

Tanulmányi adminisztrátor feladatok Segédanyag. 1. Hallgató felvitele a rendszerbe, személyes adatainak karbantartása

Tanulmányi adminisztrátor feladatok Segédanyag. 1. Hallgató felvitele a rendszerbe, személyes adatainak karbantartása Tanulmányi adminisztrátor feladatok Segédanyag 1. Hallgató felvitele a rendszerbe, személyes adatainak karbantartása 1.1 Hallgató felvitele Figyelem! Új hallgató felvitele el tt ellen rizni kell, hogy

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG EKOP-1.2.16-2012-2012-0001 KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2014. október hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK

Részletesebben

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Üzleti partnerek kezelése. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Üzleti partnerek kezelése Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Törzsadatok Keresés üzleti partner törzsadatok között Üzleti partner rögzítése Törzsadatok A legördülı mezı segítségével választhatja

Részletesebben

Hiteles Elektronikus Postafiók

Hiteles Elektronikus Postafiók NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. H-1081 Budapest, Csokonai utca 3. Hiteles Elektronikus Postafiók Tárhely adminisztráció 2018.05.07. v.1.2. TARTALOMJEGYZÉK 1. BEVEZETÉS... 3 2. BEJELENTKEZÉS

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ

TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ TÁJÉKOZTATÓ A SZAKIRÁNYÚ TOVÁBBKÉPZÉSI SZAKOK JELENTKEZÉSI FELÜLETÉHEZ Jelentkezési útmutató I. Bevezető A szakirányú továbbképzési szakokra történő jelentkezés a Probono rendszer felületén keresztül történik.

Részletesebben

KIRA OKTATÁSI TANANYAG

KIRA OKTATÁSI TANANYAG KIRA OKTATÁSI TANANYAG 2015. június hó ADATSZOLGÁLTATÁS Magyar Államkincstár 1054 Budapest, Hold u. 4. www.allamkincstar.gov.hu 1 BIZTOSÍTOTTI BEJELENTÉS (T1041) ÁLTALÁNOS ALAPELVEK A biztosítotti bejelentés

Részletesebben

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!!

A LEGGYAKORIBB HIBA : A GYŐJTİSZÁMLÁRA UTALÁS MÉG NEM JELENTI A KÖLTSÉGTÉRÍTÉS AUTOMATIKUS BEFIZETÉSÉT!!! KÖLTSÉGTÉRÍTÉS BEFIZETÉSE A NEPTUNON 1. Amennyiben saját maga a befizetı : Elsısorban gondoskodnia kell róla, hogy a BME győjtıszámlára átutalja a megfelelı összeget. A BME győjtıszámlára bármely banknál

Részletesebben

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató

Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató Forgalom nyilvántartó program Kezelési útmutató 1. A program telepítése. Futtatási környezet: PIV számítógép, min. 256Mbyte RAM, min. 20mByte szabad terület, Windows-XP operációs rendszer. A telepítıprogram

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz

ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz ÚTMUTATÓ az RVTV portálon történő ciklus beállításhoz Tartalom Felhasználói profil megnyitása... 2 Profil adatok beállítása... 3 Vezetők... 3 Nem volt előresorolása... 7 Próbaidősként került regisztrálásra...

Részletesebben

Nevelési év indítása óvodák esetén

Nevelési év indítása óvodák esetén Nevelési év indítása óvodák esetén A LÉPÉSEK SORRENDJE NAGYON FONTOS, EZÉRT KÉRJÜK SZIGORÚAN BETARTANI! - Mielőtt elkezdi a nevelési év indítását, kérem, legalább egyszer olvassa át az egész segédletet,

Részletesebben

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése

A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése A kontrolladat-szolgáltatás elkészítése Az alábbi leírás tartalmazza a kontrolladat állomány elkészítésének lehetséges módjait, valamint az adatszolgáltatás elektronikus teljesítésének lépéseit. Valamint

Részletesebben

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete. Felhasználói kézikönyv Klebelsberg Képzési Ösztöndíj rendszer hallgatói felülete Felhasználói kézikönyv Tartalomjegyzék 1. Webes felület használata... 2 2. Regisztráció, belépés... 2 3. Jelszó módosítása... 4 4. Kilépés... 5

Részletesebben

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07.

Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag. Debreceni egyetem május 07. Neptun.Net Oktatásszervezői segédanyag Debreceni egyetem 2008. május 07. Szervezeti egységek (28000 (Tanszék Tárgyak (46800) Hozzáad gomb Tárgyak kezelése új tárgy felvitele a rendszerbe Tanszék Ezen a

Részletesebben

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez

Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Oktatási anyag az MLSZ-IFA rendszerhez Nyilvántartási szám: ISO 9001: 503/1256(2)-1177(2) BIZALMAS INFORMÁCIÓ JET-SOL JET-SOL TARTALOMJEGYZÉK 1 Sportszervezeti adminisztráció... 3 1.1 Sportszervezeti adatok

Részletesebben

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK Felhasználói dokumentáció verzió 1.9. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Hibakód Cím Oldal 1.0 2013.07.10 A teljes dokumentum új! 1.2 2013.11.08 O0014 bizonyítvány sorszáma nincs megadva.

Részletesebben

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához

Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához Útmutató a nyilvántartói rendszer használatához 1.) Akik már regisztráltak a KPI honlapján pályázóként, azoknak nem kell újból feliratkozzanak, csupán át kell állítsák, bejelentkezés után, az Alapadatoknál

Részletesebben

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató

Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18. Elektronikus archiválási útmutató Verzió: 1.7 Dátum: 2010-02-18 Elektronikus archiválási útmutató Tartalom 1 Bevezetés... 2 2 Az archiválandó e-akta összeállítása... 2 2.1 Metaadatok kitöltése... 2 2.2 Az archiválandó e-akta összeállítása...

Részletesebben

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK Felhasználói dokumentáció verzió 1.8. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Hibakód Cím Oldal 1.0 2013.07.10 A teljes dokumentum új! 1.2 2013.11.08 O0014 bizonyítvány sorszáma nincs megadva.

Részletesebben

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA ÉTDR REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2017-06-12 Felhívjuk a figyelmet, hogy az ÉTDR a mindenkori jogszabályi keretek között működik, a csatlakozószerveknek és személyeknek a mindenkori jogszabály szerint

Részletesebben

FIR. Felhasználói dokumentáció verzió 3.0. Budapest, 2010.

FIR. Felhasználói dokumentáció verzió 3.0. Budapest, 2010. FIR Felhasználói dokumentáció verzió 3.0. Budapest, 2010. Változáskezelés Verzió Dátum Pont Változás Cím Oldal Oldalszám: 2 / 106 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés...... 5 2. FIR szerveroldali telepítése...

Részletesebben

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A

1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A 1. A NÉPESSÉGNYILVÁNTARTÓ PROGRAM TELEPÍTÉSI FELTÉTELE. A következıkben leírt telepítési lépések, csak azokon a gépeken végezhetık el, ahol elızıleg is üzemelt már a DECÉRT rendszer, mivel a programhoz

Részletesebben

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz

Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Kitöltési útmutató a közös eszközhasználatra kötött megállapodás elektronikus úton történő bejelentésére szolgáló űrlaphoz Az űrlapot annyi példányban kell kitölteni és beküldeni, amennyi megállapodást

Részletesebben

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft.

viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. Felhasználói kézikönyv az elektronikus adatszolgáltatáshoz viadatweb önkormányzati adatbanki rendszer viadat Web 1.54 Készítette: TrendCom Kft. 2010 Tartalomjegyzék Bevezetés... 3 Technikai feltételek

Részletesebben

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : )

Online számlázó program. Felhasználói útmutató (frissítve : ) Online számlázó program Felhasználói útmutató (frissítve : 2016.12.07) 1 Tartalomjegyzék Számlázás: Új számla kiállítása 3 Számlák keresése és megtekintése 4 Díjbekérő: Új díjbekérő kiállítása 5 Díjbekérők

Részletesebben

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz

Kitöltési útmutató. szaktanácsadói névjegyzékbe történő. regisztrációhoz Kitöltési útmutató szaktanácsadói névjegyzékbe történő regisztrációhoz 1 Tartalom Regisztráció lépései... 4 Hiánypótlás... 11 Kérdések és kapcsolat... 11 2 A regisztráció előtt figyelmesen olvassa el a

Részletesebben

Programkezelıi leírás, Kimutatások

Programkezelıi leírás, Kimutatások Programkezelıi leírás, Kimutatások Számlázás modul Az általános forgalmi adóról szóló törtvény 43. elıírja a számlaadási kötelezettséget, a modul használatával szeretnénk egyszerőbbé, könnyebbé tenni a

Részletesebben

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS A KENYSZI-T ÉRINTİ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOKRÓL

RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS A KENYSZI-T ÉRINTİ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOKRÓL RÉSZLETES TÁJÉKOZTATÁS A KENYSZI-T ÉRINTİ JOGSZABÁLYI VÁLTOZÁSOKRÓL Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2012. november 16-tal módosult a szociális, gyermekjóléti és gyermekvédelmi szolgáltatók, intézmények ágazati

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

FIR2.0 GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK

FIR2.0 GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK Felhasználói dokumentáció verzió 2.0. Budapest, 2015. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Hibakód Cím Oldal 1.0 2013.05.31 A teljes dokumentum új! A képzési időszak

Részletesebben

Tanrend jelentő képző szervek részére

Tanrend jelentő képző szervek részére Tanrend jelentő képző szervek részére Felhasználói segédlet Tartalomjegyzék Belépés Tanrend jelentő felület Új tanrend jelentő Névsor megadása Névsor megadása jelentkezési lap alapján Névsor nyomtatása

Részletesebben

FIR2.0 GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK

FIR2.0 GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK GYAKORI HALLGATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK Felhasználói dokumentáció verzió 2.3. Budapest, 2015. Verzió Dátum Változáskezelés Változás Hibakód Cím Oldal 1.0 2013.05.31 A teljes dokumentum új! 1.1 2013.07.10

Részletesebben

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára

Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Ellenıri jelentés kitöltési útmutató Játékvezetı ellenır és megyei adminisztrátorok számára Használati útmutató az MLSZ ügyviteli rendszeréhez (2009. július 20- állapot) Készítette: Czett Szabolcs 2009.07.20-i

Részletesebben

(3) Jelen szakasz (1) bekezdés b) pontjában meghatározott adatok tanulmányi rendszerbe történő feltöltéséért a doktori ügyekért felelős illetékes

(3) Jelen szakasz (1) bekezdés b) pontjában meghatározott adatok tanulmányi rendszerbe történő feltöltéséért a doktori ügyekért felelős illetékes 10/2007. (VI. 4.) számú rektori utasítás a felsőoktatási információs rendszerbe (FIR) történő adatszolgáltatás rendjéről az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Az Eötvös Loránd Tudományegyetem rektora az Eötvös

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ. Készletérték feladás modul HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Készletérték feladás modul Szükséges beállítások Első lépés a Készletérték feladás modul aktiválása, melyet a kapott termékszámmal a Karbantartás/Termékszámok menüpont alatt végezhet

Részletesebben

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4

Gyakori kérdések. Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4. Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Gyakori kérdések Tartalom Személyes adatlap, Felhasználó adatlapja... 4 Hol tudom saját személyes adataimat módosítani?... 4 Hogy tudok beteget kiválasztani?... 4 Hol tudom a Beteg, vagy Segítő személyes

Részletesebben

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv

Mikroszámla. Interneten működő számlázóprogram. Kézikönyv Mikroszámla Interneten működő számlázóprogram Kézikönyv Tartalomjegyzék Weboldal 2 Regisztráció 3 Bejelentkezés 4 Főoldal 6 Menüsor szerkezete 7 Számlák 8 Beállítások 9 Fizetési módszerek kezelése 10 Kedvezmények

Részletesebben

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK

FIR2.0 OKTATÓI HIBAKÓDOK ÉS JAVÍTÁSUK Felhasználói dokumentáció verzió 2.4. Budapest, 2016. Változáskezelés Verzió Dátum Változás Hibakód Cím Oldal 1.0 2013.07.10 A teljes dokumentum új! 1.2 2013.11.08 O0014 Az oktatói bizonyítvány sorszáma

Részletesebben

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés...

Regisztráció... 2. Önéletrajzi adatok... 2. Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3. Pályázat elkészítése... 4. A részképzés... Online pályázás lépésről lépésre Tartalom Regisztráció... 2 Önéletrajzi adatok... 2 Továbblépés új és régi felhasználók esetében egyaránt... 3 Pályázat elkészítése... 4 A részképzés... 4 B posztgraduális

Részletesebben

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása

Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Szakrendelések nyitva tartásának nyilvántartása Alapok, Munkahelyek nyitva tartás sorra kattintva megjelenik az alábbi ablak: A Lista fülön, jelöljük ki azt a munkahelyet, amelynek a nyitvatartási rendjén

Részletesebben

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv

OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv OEP Online jogosultság és TAJ ellenırzés Felhasználói kézikönyv v.1.5. Budapest, 2008. július 17. Tartalomjegyzék 1 BEVEZETÉS... 3 1.1 A DOKUMENTUM CÉLJA... 3 1.2 KAPCSOLÓDÓ DOKUMENTUMOK... 3 1.3 A DOKUMENTUM

Részletesebben

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu

Hiteles elektronikus postafiók Perkapu Hiteles elektronikus postafiók Perkapu 2018.10.27. Tartalom Bevezetés...2 Bejelentkezés a Hiteles Elektronikus Postafiókba...2 Perkapu tárhely kiválasztása...2 Beérkezett üzenetek...3 Dokumentumletöltés...4

Részletesebben

ÁVF oktatási és közösségi portál

ÁVF oktatási és közösségi portál 0 --- Általános Vállalkozási Fıiskola --- ÁVF oktatási és közösségi portál Belépés és a portál felépítése (-4 oldal) Profil beállítása (egyszer kell megcsinálni) (5-7 oldal) Kurzusok összevonása (8-5 oldal)

Részletesebben

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása

Fakitermelések ütemezése és dokumentálása Fakitermelések ütemezése és dokumentálása ERDŐGAZDÁLKODÁSI HATÓSÁGI BEJELENTÉSEK/FAKITERMELÉSEK ÜTEMEZÉSE ÉS DOKUMENTÁLÁSA A Fakitermelések ütemezése és dokumentálása menüpont három terület kezelésére

Részletesebben

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák

SEGÉDLET. Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák SEGÉDLET Kedvezményezettek részére Gyakran előforduló számlarögzítési problémák 1 TARTALOMJEGYZÉK 1. Elszámolás számla rögzítés... 3 2. Számlaösszesítő esetében ki a szállító?... 4 3. Mi a teendő, ha a

Részletesebben

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató

OTP Portálok. Felhasználói útmutató magánszemélyek részére. OTP Egészségpénztár OTP Nyugdíjpénztár OTP SZÉP Kártya OTP Cafeteria Nyilatkoztató OTP Portálok Felhasználói útmutató magánszemélyek részére 2017 Készítette: Konyicsák Zoltán 1. Néhány szó az OTP Portálok programról Az OTP Portálok honlapon az OTP Pénztárszolgáltató Zrt., az OTP Nyugdíjpénztár,

Részletesebben

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26.

BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK. Verziószám: 1. 0. Bithegyezı Házipénztár modul. 2009. január 26. BIT-SOFT KFT. BITHEGYEZİ BITWIN ÜGYVITELI RENDSZER HÁZIPÉNZTÁR MODUL FUNKCIÓK Verziószám: 1. 0 2009. január 26. Tel.:(68) 510-530, Fax.: (68) 414-174, E-mail / Web: bitsoft@bitsoft.hu / www.bitsoft.hu

Részletesebben

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER

LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER LETÉTKEZELŐ NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER Felhasználói kézikönyv a területi adminisztrátorok számára 1.2 verzió 2015.május 14. Dokumentum adatlap Projekt/modul megnevezése: Magyar Ügyvédi Kamara Letétkezelő

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

Közlekedési kedvezmények iránti kérelem

Közlekedési kedvezmények iránti kérelem Elızmény száma: Közlekedési kedvezmények iránti kérelem Név: (Nıknél leánykori név is!) Születési helye: Születési idı: év hó nap Bejelentett lakóhelye: Tartózkodási helye: utca házszám em. ajtó helység

Részletesebben

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra!

A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! 1. Regisztráció A regisztráció a NAV erre a célra létrehozott weboldalán, a ttps://onlineszamla.nav.gov.hu oldalon lehetséges. Kattintson a Regisztráció gombra! Amennyiben a regisztrációval kapcsolatosan

Részletesebben

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás

Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése. felhasználói leírás Az Országos szakértői névjegyzék elektronikus felületének kezelése felhasználói leírás Tartalom 1. Belépés a felületre... 2 2. Adatok módosítása... 2 2.1. Helyes személyi adatok, végzettség és elvégzett

Részletesebben

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526

SAP Business One. Alapfunkciók, alapbeállítások. Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Alapfunkciók, alapbeállítások Mosaic Business System Kft.; Support: +36 1 253-0526 Bejelentkezés az -ba Alapfunkciók, a rendszer használata Menüsor és ikonsor Jelszóváltás Környezet kiválasztása Bejelentkezés

Részletesebben

Oktatás saját intézményben

Oktatás saját intézményben Oktatás saját intézményben A Humán-erőforrás Nyilvántartó Rendszerben rögzítendő adatok egyik nagy csoportját az egy-egy tanév megadott félévére vonatkozó oktatási tevékenységhez kapcsolódó adatok képezik,

Részletesebben

EKÁER használati utasítás

EKÁER használati utasítás EKÁER használati utasítás Bevezetés A program célja, hogy könnyen, gyorsan és egyszerűen lehessen EKÁER számokat kérni, módosítani és véglegesíteni. A használatához be kell regisztrálni a NAV-os honlapon

Részletesebben

Vizsgalap létrehozása az ETRben

Vizsgalap létrehozása az ETRben Vizsgalap létrehozása az ETRben Ki hozhat létre az ETR webes felületén vizsgalapot? Aki a kurzushoz oktatói, tantárgyfelelősi, vagy adminisztrátori viszonyban van rendelve és rendelkezik a megfelelő jogelemmel.

Részletesebben

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ

LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ LOGON HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ A LOGON a LafargeHolcim Csoport egységes megrendelés-kezelő rendszere, amely lehetőséget biztosít Partnereink számára a megrendelésük online rögzítéséhez, azok későbbi nyomon

Részletesebben

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer

Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Gyakran ismételt kérdések Ipari és kereskedelmi rendszer Tartalom 1 Nem lehet felvenni új üzemeltetőt és nem lehet módosítani vagy törölni sem, pedig van rendszergazdai jogosultság. Mi az oka?... 3 2 Miért

Részletesebben

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.

Szöveges értékelés. Magiszter.NET. Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec. Magiszter.NET Szöveges értékelés Elérhetőségeink: Tel: 62/550-748; 550-749 Fax: 62/550-919 E-mail: magiszternet@infotec.hu Honlap: www.infotec.hu Ügyfélszolgálat: H-P 8:00-16:00 A Magiszter.Net rendszerben

Részletesebben

Számlázó program kezelési leírása

Számlázó program kezelési leírása Számlázó program kezelési leírása 1. Program telepítése: A letöltött számla.exe futtatása. Ajánlott a nem rendszer partícióra telepíteni, mivel új installáláskor ebben az esetben nem vesznek el a számlák.

Részletesebben

Készletinformációs rendszer

Készletinformációs rendszer Készletinformációs rendszer A Mercedes-Benz Hungária Kft. (továbbiakban MBHu) készletinformációs rendszere a Mercedes-Benz, smart valamint a Mitsubishi Fuso eredeti alkatrészek elérhetıségérıl és árairól

Részletesebben

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE

PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE PÉNZÜGYI SZERVEZETEK ÁLLAMI FELÜGYELETE Adatszerkezeti leírás a foglalkoztatóknak a pénztártagok pénztárválasztására vonatkozó, a területi pénztárak felé irányuló adatszolgáltatási kötelezettségének teljesítéséhez

Részletesebben

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft.

ETR - VPOS DEXTER 2010 ETR WEB - VPOS. Befizetés. Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. DEXTER Informatikai Kft. ETR WEB - VPOS Befizetés Készítette: DEXTER Kft. Kiadva: 2010. szeptember 1. 1. oldal Tartalomjegyzék 0 Bevezetés...3 1 Háttérinformációk...4 1.1 ETR VPOS...4 1.2 Bejelentkezés...4 2 Online fizetés OTP-n

Részletesebben

SZENT PÁL AKADÉMIA. telefonszáma:

SZENT PÁL AKADÉMIA. telefonszáma: SZENT PÁL AKADÉMIA ADATBEJELENTŐ TANULMÁNYOK FOLYTATÁSÁHOZ KORÁBBI TANULMÁNYOK BESZÁMÍTÁSÁVAL * Leadás határideje: a nyomtatvány kézhez érkezésétől számított 15. munkanap. Név: Tagozat (amelyen tanulmányaidat

Részletesebben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben

A keresőképtelenséget érintő től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben A keresőképtelenséget érintő 2019.01.01-től hatályos jogszabály változások, és azok megvalósítása a visual Ixdoki rendszerben Jogszabály: 287/2018. (XII. 21.) Korm. rendelet az egyes egészségügyi és egészségbiztosítási

Részletesebben

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok

30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok 30 kreditpontot érő KRÉTA kurzushoz kapcsolódó folyamatok Ebben a dokumentumban lépésről lépésre leírjuk a "Felkészítés a köznevelési regisztrációs és tanulmányi alaprendszer (KRÉTA) pedagógusmoduljaihoz"

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08.

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL. Budapest, 2013. november 08. HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ DOLGOZÓK IMPORTÁLÁSA KULCS BÉR PROGRAMBA AZ ONLINE MUNKAIDŐ NYILVÁNTARTÓ RENDSZERBŐL Budapest, 2013. november 08. 1. CÉLKITŰZÉS A fő cél, hogy az OL Munkaidő Rendszerből kinyert jelenlét

Részletesebben

SZABÁLYZAT AZ OKLEVÉLMELLÉKLETEK KIADÁSÁNAK RENDJÉ-

SZABÁLYZAT AZ OKLEVÉLMELLÉKLETEK KIADÁSÁNAK RENDJÉ- TOMORI PÁL FİISKOLA SZABÁLYZAT AZ OKLEVÉLMELLÉKLETEK KIADÁSÁNAK RENDJÉ- RİL Változat száma: 1. Elfogadás dátuma: 2008.12.09. Határozat száma: 2008/5/49. Hatályos: 2008.12.09 Készítette: dr. Kohány András

Részletesebben

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa

Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa Elmé léti vizsgajéléntő kia llí ta sa 1. Az elméleti vizsga adminisztrációjának ügymenete A tanuló bankkártyával kifizeti a vizsgadíjat. Sikeres fizetés esetén az E-Edu bankszámláján jelenik meg a befizetett

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ HPTPK Pénzügyi közvetítők adatai PKTEV Bejelentési kötelezettség alá tartozó közvetítők tevékenységi helye PKVEZ Független közvetítők vezető állású személyei Beküldési gyakoriság: eseti

Részletesebben

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk.

Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. Tisztelt Partnerünk! Az Önök által megigényelt biztosítások gyors és egyszerű kezelésére szolgál Compline Utasbiztosítási Rendszerünk. A biztosítások rögzítése mellett kizárólag a rendszeren keresztül

Részletesebben

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció

Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Energiainformációs Adattár Adatgyűjtő alrendszer felhasználói dokumentáció Bevezető Tisztelt engedélyes! Üdvözöljük Önt a Magyar Energia Hivatal Energiainformációs Adattár - Adatgyűjtő alrendszerének felhasználói

Részletesebben

Számítástechnikai és kereskedelmi Kft. tel: 62/ fax: 62/ Jövedelem bavallás

Számítástechnikai és kereskedelmi Kft. tel: 62/ fax: 62/ Jövedelem bavallás Jövedelem bavallás 1, Jogcímek hozzárendelése a bevallás soraihoz 2, Nyomtatvány funkciói 3, Nyomtatvány kezelı beállítása 4, Nyomtatvány kiválasztás 5, Cég kiválasztás 6, Nyomtatvány feltöltése a bér

Részletesebben

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07.

FELVÉTELI SZABÁLYZAT. Azonosító kód: SZ6 Verzió: 4. Dátum: 2012. 09. 07. SOLA SCRIPTURA Teológiai Főiskola 1121 Budapest, Remete út. 16/A 1536 Budapest 114. Pf.: 253 E-mail: sola@sola.hu Web: www.sola.hu 06-1/391-01-80; 06-20/379-6260 Intézményi azonosító: FI70788 FELVÉTELI

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör...3 Regisztráció...3 Személyes felület használata...4 Kérdéseim...4 Gyakornoki hely keresés...5

Részletesebben

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA

REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA REGISZTRÁCIÓ ÜGYFELEK SZÁMÁRA 2016-01-25 Az ÉTDR rendszer üzemeltetője: Lechner Nonprofit Kft. Az ÉTDR Helpdesk elérhetőségei: e-mailen: helpdesk@etdr.gov.hu telefonon: +36 1 279-2643, +36 1 279-2647 (H-CS

Részletesebben

MODULO ADATEGYEZTETŐ ŰRLAP ÜGYLEÍRÁS V

MODULO ADATEGYEZTETŐ ŰRLAP ÜGYLEÍRÁS V MODULO 2 ADATEGYEZTETŐ ŰRLAP ÜGYLEÍRÁS Tartalomjegyzék Belépés a Modulo 2 rendszerbe 3 Kitöltés megkezdése 3 Személyes adatok 4 Postai címadatok 5 Képzéssel kapcsolatos adatok 6 Korábbi tanulmányok 7 Nyelvvizsga-adatok

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató EUREST KFT. TESTNEVELÉSI EGYETEM GYAKORLÓ SPORTISKOLAI ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM WEB ALAPÚ MENÜRENDSZERÉNEK HASZNÁLATÁHOZ Tartalom Általános felhasználói ismeretek... 2 Regisztráció...

Részletesebben

Felsőoktatási Információs Rendszer - FIR. Készítette: Váradi Gábor 2014.09.23.

Felsőoktatási Információs Rendszer - FIR. Készítette: Váradi Gábor 2014.09.23. Felsőoktatási Információs Rendszer - FIR Készítette: Váradi Gábor 2014.09.23. Bevezetés FIR fórum 2014.09.16 FIR elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, OSAP, TMIDK és TMIDT hibahatások, Statisztika, Hibakódok

Részletesebben

Remek-Bér program verzió történet

Remek-Bér program verzió történet Remek-Bér program verzió történet Verzió: 5.14 2019.07.26. Bér beállítások frissítése funkció, amely a törvényi változások beállításában nyújt segítséget. Program indítás és cég megnyitás után egy Bér

Részletesebben

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSI ADATLAP EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE - TÖRZSLAP Szervkód: A kérelem ügyszáma: A csatolt pótlapok száma: A db B db C db D db E db F db A kérelmező tölti ki! A vállalkozás azonosításához

Részletesebben

ELTE Habilitációs Szabályzat 2. sz. függelék 131 KÉRELEM

ELTE Habilitációs Szabályzat 2. sz. függelék 131 KÉRELEM 67 ELTE Habilitációs Szabályzat 2. sz. függelék 131 KÉRELEM Alulírott... (születési név is)...... állampolgár, anyja neve:... születési hely:...... év... hó... nap habilitációs eljárás megindítását kérem

Részletesebben

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok

A vállalkozás azonosításához szükséges adatok ADATVÁLTOZÁS BEJELENTÉSI ADATLAP EGYÉNI VÁLLALKOZÓK RÉSZÉRE TÖRZSLAP Szervkód: A kérelem ügyszáma: Az adatváltozás bejelentési adatlap beadásának dátuma: A csatolt pótlapok száma: A: db B: db C: db D:

Részletesebben