Új, valósághű SÁR. Készítette: Sergio Fenoy and Mig Jimenez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Új, valósághű SÁR. Készítette: Sergio Fenoy and Mig Jimenez"

Átírás

1 Új, valósághű SÁR A sár az egyik weathering effekt, amit minden makettező szeretne tökéletesen elkészíteni. Sok év alatt sokféle házi recept és lehetetlen főzet került kipróbálásra. Aztán végre piacra kerültek az első használatra kész akril sár effektek; de a textúra nem volt megfelelő, nem volt nagyon valósághű. Ezeket a termékeket a művészek, iparművészek használtak, de ezek nem megfelelőek a makettezéshez, bármilyen jó is a sár színe ben elkezdtünk megoldást keresni erre a problémára. Olyan terméket és alkalmazási módot kerestünk, ami valósághű sár effektet ad. Ez nem volt egyszerű, mert az akril alapú sár formulák nem működtek, ezért egy teljesen új terméket kellet kifejleszteni. Végre, 2 év kísérletezés és tesztelés után, az AMMO kifejlesztette a tökéletes sár effektet, nem csak realisztikus és változatos színekkel, hanem sokféle különböző mikro-textúrával és nagyfokú rugalmassággal az alkalmazás módja terén. A hosszú száradási idő teret enged a javításoknak, vagy akár el is távolíthatjuk, nem koc- Készítette: Sergio Fenoy and Mig Jimenez káztatva a helyrehozhatatlan hibát. A Realisztikus Sár kő keménységűre szárad, és jól tapad a felületen. Csak az ilyen termékkel lehet nedves-nedves keveréket készíteni, mint ahogy az a valóságban is történik a sárral. A korábban elérhető akril termékek túl gyorsan száradnak, így a festés ezen kritikus pontján nem tudunk javításokat végezni szükség esetén. Az alábbiakban be fogom mutatni, hogyan alkalmazzuk a Sár effektet közvetlenül a kübliből használva, és hogyan készítsünk sárfelverődést és vastag sár textúrát. A felhasználás különböző lehetőségeit egy maketten fogom bemutatni, mint azt is, hogyan lehet ezeket a termékeket kombinálni természetes anyagokkal. Mostantól minden makettező egyszerűen elkészítheti a változatos megjelenésű, valósághű sár effektet.

2 Mi a különbség a Heavy Mud és a Splashes effektek között Az AMMO kétféle nagyon különböző, de egymást kiegészítő termékcsaládot fejlesztett ki. A HEAVY MUD termékek nagyon sűrűk, és ezekkel vastag, összegyűlt sarat készíthetünk, friss és száraz kinézetekben. Nincs durvább textúrája, de vastagabb a konzisztenciája, így finom és vastag textúrát érhetünk el ugyanazzal a termékkel, az alkalmazott technikától és eszközöktől függően. Könnyedén használható különböző anyagokkal pl. homokkal, földdel, kis kavicsokkal vagy statikus műfűvel. A másik termékcsoport, a SPLASHES termékek, inkább arra használhatóak, amit a nevük is mutat, könnyen készíthetünk velük sár felcsapódást, felverődést. Ez a termék hígabb, ami lehetővé teszi a pontosabb alkalmazását a makettjeinken, rendkívül realisztikus eredményt szolgáltatva. Hígítva használhatjuk úgy, mint egy bemosót a vízszintes felületeken, így nagyon élethű kosz megjelenést kaphatunk. Mindkét termékcsalád nagyon finom textúrájú, ami valósághű megjelenést ad mindenféle méretarányban. Minthogy enamel alapú termékek, így az Enamel Hígítónkkal hígíthatóak és lemoshatóak. Az egyik nagyon fontos tulajdonága ezeknek a termékeknek, hogy száradás során nem változik a színük, ez azt jelenti, hogy azt a színt fogjuk a maketten is visszakapni, amit a kübliben látunk. Mivel a sár nedvességtartalma nagyon fontos jellemző, ezért készítettünk matt, félfényes és fényes termékeket, hogy meg tudjuk alkotni a különböző állapotú sarakat is. Fő felhasználási terület A futóműveken és a jármű alsó részén nagy mennyiségű sárlerakódás elkészítéséhez ajánlott. Fő felhasználási terület Ecset vagy fogkefe segítségével friss sárfelverődést készíthetünk a makett oldalán és alsóbb részein. Friss, híg sarat is készíthetünk utakra vagy talajra. Különböző természetes anyagokkal lehet keverni: homokkal, apró kavicsokkal és gyökerekkel, csakúgy, mint statikus fűvel és más növénnyel, nagyméretű, változatos felgyülemlett sár készítéséhez. Enamel hígítóval keverve kis föld és por lerakódásokat készíthetünk vízszintes felületeken. A kiemelkedések körül összegyűlt kosz megjelenítésére is alkalmas, a széleket hígítóval lehet elhalványítani a lágy, természetes hatásért. SPLASHES (felfröcskölődés) effekttel együtt használva a jármű oldalához tapadt különböző mintázatú sárlerakódást lehet létrehozni. Diorámákon por és sár effektet készíthetünk épületekre, utakra, közúti oszlopokra, kerítésekre, valósághű környezetet érhetünk el. Alább részletes lépésről-lépésre leírást olvashatunk a termék használatára más anyag hozzákeverése nélkül. A végeredmény jól mutatja, hogy a MUD termékkel milyen változatos hatásokat érhetünk el. Az alábbiakban részletes leírást találhatunk az effekt alkalmazására további anyag hozzáadása nélkül. A végeredmény a SPLASHES effektek használatával elérhető változatos megjelenés közül mutat egy példát.

3 1 Az alapozó rétegre akril alapszínt viszünk fel. Ne feledjük, hogy a sötét színeken a világos sár mutat a legjobban. 1 Az alapozó rétegre akril alapszínt viszünk fel. Ne feledjük, hogy a sötét színeken a világos sár mutat a legjobban. 2 A sarat először egy darab csomagolásra használt, vagy hagyományos szivaccsal visszük fel. 2 Egy ecsetet a SPLASHES termékbe mártunk, majd festékszóróval levegőt fújunk át rajta 3 Gyengéden a felületre nyomogatjuk az egyenetlen felület eléréséhez. A különféle mintázat eléréséhez használhatunk többféle szivacsot. 3 A levegő kifújja a terméket az ecsetből, és elkészülnek az első felverődések.

4 4 Ez az első réteg eredménye. Később még finomítjuk. 4 A foltokat rendszertelenül vigyük fel, egyes területeken sűrűbben, máshol pedig ritkábban. 5 Ezután egy közepes méretű, hígítóval benedvesített ecsettel kijavíthatjuk a nekünk nem tetsző területeket. 5 Ezután egy közepes ecsetet hígítóval benedvesítek, és az apró pöttyöket lefele irányuló mozdulatokkal lehúzom. 6 A kinézetet változatossá tehetjük, ha néhány kisebb foltot lefele irányuló ecsetvonásokkal elmosunk. 6 Az összes pöttyöt függőleges mozdulatokkal egységesen eldolgozom.

5 7 Legalább 24 órán keresztül száradni hagyjuk, bár legalább 3-4 nap a teljes száradási ideje. 7 Ezután 24 órát hagyom száradni, mielőtt még több lerakódást készítek. 8 Egy nap múltán megismételjük az eljárást még több szivaccsal felvitt MUD termékkel. 8 Papírból vagy szivacsból készült maszkolóval még precízebben készíthetjük el a foltokat egyes területeken. 9 A több réteggel valósághű kinézetet kapunk méretarányos mintázattal, itt nem adtunk hozzá más anyagot. 9 A több réteggel valósághű és természetes mintázatot kapunk. A SPLASHES terméket enyhén hígítjuk is a finomabb, precízebb foltokhoz.

6 A MUD terméket különböző természetes anyagokkal lehet keverni a valósághű mintázat eléréséhez. A MUD termék kötőanyagként működik, és száradás után nem lesz világosabb, a színe nem változik A két terméket különböző módszerekkel alkalmazzuk ezen a Tigrisen. Először a SPLASHES terméket használjuk.

7 3 Összetett sár effekt készítése esetén a világosabb színű Splashes termékkel kezdjük a munkát. Először felverődést készítünk a korábban leírt módon; a 4 terméket festékszóróból fújt levegővel szórjuk a felületre. A pöttyöket lassan vigyük fel, az egyes rétegek között hagyjunk száradási időt, hogy a sárra jellemző szemcsés mintázatot megkapjuk. 5 Több réteg Splashes felvitele után ilyen végeredményt kapunk. A világosabb színű (megszáradt sár) nagyobb felületet fed le, mint a sötétebb, friss sár.

8 6 Mivel a Splashes termék teljes száradási ideje több nap, könnyedén javíthatjuk vagy 7 módosíthatjuk. Néhány korábbi pöttyöt enamel hígítóval benedvesített ecsettel lefele elmossunk kicsit. Bár első ránézésre úgy tűnik, hogy a termék gyorsan szárad, a teljes száradási ideje 1-2 nap. 8 Most egy sötétebb, friss sárréteget készítünk. Kevesebb területet fedjen le, mint a száraz sár. Bár az előző réteg még nem száradt meg teljesen, az új színt már egy órával később lehet alkalmazni.

9 9 Nagyon fontos, hogy a megfelelő színeket válasszuk ki. A MUD és a SPLASHES termékek többféle árnyalatban kaphatók, így a makettet változatossá és valósághűvé tehetjük. 10 Az előző lépést sötétebb színnel megismételjük. Minél sötétebb színt használunk, annál fényesebbnek kell lennie, hiszen a friss sár a valóságban is sötétebb. 11 Egyszerre csak kis felületen dolgozunk vékony rétegekben, száradási időt hagyva. Így lehet kihangsúlyozni a termékek valósághű mintázatát. Ha egyszerre túl sok terméket fröcskölünk fel, a szemcsés mintázat eltűnik. 12 Minél több réteget alkalmazunk, annál fényesebb lesz.

10 13 Sűrű sárlerakódást készítünk a kertből szerzett finom föld és vékony gyökerek hozzáadásával. 14 A kívánt sűrűségtől függően több vagy kevesebb MUD terméket teszünk hozzá. A keverék gumiszerűen néz ki Ecsettel felvisszük a kívánt területekre, mint pl. a futóművekre, sárhányókra és más alacsonyan levő felületekre. Először kis mennyiségben vigyük fel egy alig látható területre, hogy ellenőrizzük a sűrűséget Ezután még több föld, homok, stb. hozzáadásával sűríthetjük a sarat, főleg, 17 ha nagyméretű lerakódást szeretnénk készíteni. Száradás közben tovább finomíthatjuk a felület mintázatát egy csipesszel vagy más hegyes eszközzel, így még természetesebb megjelenést kapunk.

11 18 Figyeljük meg a különbséget a felső részeken hozzáadott anyagokkal használt MUD termék és a lánctalpakon önmagában használt, fényesebb hatás lak. 19 A lánctalpakat nagyon valósághűvé teszik a hozzáadott természetes szá- között. 22 Az elkészült szabálytalan elhelyezkedésű, különböző mértékben átlátszó saras területek nagyon valósághűek. Mindig törekedjünk a szabálytalan, véletlenszerű kinézetre, kerüljük a hiteltelen, mesterkélt kinézetű, szimmetrikus, szabályos alakzatokat. 20 Véletlenszerűen vigyünk fel sűrűbb sárfoltokat a személyzet által használt részekre. 21 A jármű elején nagyon figyelmes, részletes munkát kell végezni, a szabálytalan, természetes megjelenés érdekében.

12 Nagyon könnyen el lehet rontani egy makettet rosszul alkalmazott, nem valósághű sár hatással. Az új AMMO MUD&SPLASHES termékek használatával a valósághű végeredmény szinte garantált. A fenti leírás lépéseit követve, és az egyes rétegek közötti száradási időt betartva, könnyedén készíthetünk saras, felcsapódott föld hatást. A száradási idő lehetővé teszi, hogy kijavítsuk és finomítsuk a saras területeket a tökéletes eredmény eléréséhez. Ezzel a lépésről-lépésre útmutatóval most már te is könnyedén alkalmazhatod a legújabb AMMO MUD&SPLASHES termékeket a következő munkádnál!

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS

KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes HASZNÁLATI UTASÍTÁS: KEZELENDŐ FELÜLET ELŐKÉSZÍTÉSE FELHASZNÁLÁS MAGYAR ICE KÉT ÖSSZETEVŐBŐL ÁLLÓ FESTÉK Matt félmatt félfényes - fényes Víz alapú kettős összetevőjű tartós festék. Megőrzi a fa természetes színét, könnyedén felvihető a felületre (görgő vagy ecset).

Részletesebben

MŰVÉSZTERMÉKEK.

MŰVÉSZTERMÉKEK. ART & CRAFT MŰVÉSZTERMÉKEK www.novasolspray.hu www.shakingcolors.hu ART & CRAFT TÁBLAFESTÉK KRÉTÁHOZ Matt fekete festék spray. Krétatábla készítéséhez. Lehetővé teszi a felületen krétával való írást, majd

Részletesebben

Color Line Termékinformáció. Mi is a Color Line festék? Keverd ki saját színeidet!

Color Line Termékinformáció. Mi is a Color Line festék? Keverd ki saját színeidet! Color Line Termékinformáció Mi is a Color Line festék? A Color Line festék egy fantasztikus intenzív színválasztékban kapható, használatra kész festék (zománc) üveghez és kerámiához. Csőrös flakonokban

Részletesebben

Keskeny Nyomda. Effektlakk forma készítés

Keskeny Nyomda. Effektlakk forma készítés Keskeny Nyomda Effektlakk forma készítés Tisztelt Partnerünk! A Keskeny Nyomda új Hibrid effekt UV lakkozási technológiáinak alkalmazásával, olyan egyedi és elegáns megjelenésű nyomdatermékeket hozhatunk

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray TECH Technikai festék spray www.novasolspray.hu www.shakingcolors.hu CINK Fényes korrózió gátló alapozó festék spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell

Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell Miért kellene a fát csak a külső behatások ellen védeni, amikor újra életre kelhet egy kis kreativitással? A textúráját és szépségét kell kihangsúlyozni, miközben Bori lazúrokkal védeni. BORI biocid A

Részletesebben

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja 2011 Készítette: Csűrös Orsolya és Zsiros Ágnes festő-restaurátorok A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Erdélyi táj Mérete:

Részletesebben

Technikai festék spray

Technikai festék spray Technikai festék spray www.pintyplus.hu www.shakingcolors.hu CINK ALAPOZÓ Korróziógátló 99%-os tisztaságú cink alapozó spray Fém szerkezetek, hegesztési pontok, horganyzott elemek, vasúti szerkezetek javításhoz

Részletesebben

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház

Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Pinty Plus Evolution kisokos Kreativpartner webáruház Kedves Kreatív Partnerünk, Örülünk, hogy érdeklődsz a kreatív alkotás világa iránt és szívesen olvasod bemutató anyagainkat. Igyekszünk mindig praktikus

Részletesebben

MŰVÉSZTERMÉKEK.

MŰVÉSZTERMÉKEK. MŰVÉSZTERMÉKEK www.pintyplus.hu www.shakingcolors.hu TÁBLAFESTÉK KRÉTÁHOZ Matt fekete festék spray. Krétatábla készítéséhez. Lehetővé teszi a felületen krétával való írást, majd letörlést. Magas fedőképesség

Részletesebben

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT Fabevonatok SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT biocid A faanyag védelme kékülést okozó fagombák, penész, farontó gombák és rovarok ellen Jó behatolóképesség Könnyű felhordás AZ EURÓPAI CSOPORT A Helios

Részletesebben

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk.

Karácsonyi készülődéshez. Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Karácsonyi készülődéshez Az ünnepi készülődés fényét emelheti, ha csillogó, arany-ezüst festéket, tollat, papírt és szalag kiegészítőket használunk. Festékek közül ajánlom a Pannoncolor gyár MANOKOLOR

Részletesebben

Tegye egyedivé padlóját!

Tegye egyedivé padlóját! Tegye egyedivé padlóját! Tartalom: Floor Expert EP 101... 08 Floor Expert EP 1013... 09 Floor Expert EP 310W... 10 Floor Expert EP 311...11 Floor Expert EP 211... 12 Floor Expert EP Dizájn és funkció együtt

Részletesebben

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK:

EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: EGYEDI BURKOLÁSI MEGOLDÁSOK: Kőintarzia, természetes kövek, vagy extra méretű greslapok, illesztési hézag (fuga) nélküli szabásával. AZ ELKÉPZELÉSTŐL - A MEGVALÓSÍTÁSIG: 1. A megrendelő által kiválasztott

Részletesebben

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára!

Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! KAMI-ITO - KAM101 Tapéta felrakási útmutató A Vigyázat! Ez egy kényes falburkolat. Soha ne hagyja, hogy ragasztó vagy víz kerüljön a tapéta frontoldalára! Tapéta felrakási útmutató G SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE

Részletesebben

Rétegrendek és anyagok jellemzői

Rétegrendek és anyagok jellemzői Rétegrendek és anyagok jellemzői Essential line Essential Violet: közép sűrű építő zselé, nem éget, nem sárgul, hajlítható, rugalmas, és könnyen reszelhető. Kötési Fontos!!! csak Uv lámpában köt 2. Essential

Részletesebben

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS

RLD212V. Deltron D8135. Deltron UHS Gyors színtelen lakk FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS TERMÉK LEIRÁS Deltron D8135 Deltron UHS Gyors Szintelen lakk 2007. 10. 08. TERMÉK D8135 D8217 D8456 D843 D844 D807 D8714 D812 LEIRÁS Deltron UHS Gyors színtelen lakk Deltron UHS Edző - gyors Deltron Mattító adalék -

Részletesebben

TEROSON termékek a karosszériamunkák finiseléséhez

TEROSON termékek a karosszériamunkák finiseléséhez TEROSON termékek a karosszériamunkák finiseléséhez Polírozó termékek a gépjármű fényezések ápolásához, felújításához és javításához Teroson_poli roza s_6oldalas_press.indd 2 2016.09.23. 15:32 TEROSON polírozó

Részletesebben

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT

SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT Díszítőtechnikák SZENVEDÉLY AZ OKOS BEVONATOK IRÁNT AZ EURÓPAI CSOPORT A Helios Group története 1924-ig nyúlik vissza, és napjainkban a 10 legnagyobb bevonattechnikával foglalkozó cég között szerepel az

Részletesebben

RLD234V. Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék TERMÉK LEíRÁS. Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék

RLD234V. Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék TERMÉK LEíRÁS. Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék Beltéri Javító Rendszer T510 Vizesbázisú Motortéri Átalakító Adalék 2008-09-18 Termék T510 D8260 T494 T495 Leírás Vizesbázisú Motortéri Átalakító adalék Aktivátor Higító Lassú Hiító TERMÉK LEíRÁS Az Envirobase

Részletesebben

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre.

RLD259V. TERMÉK LEÍRÁS A D8171 egy akril két komponensű színtelen lakk, amely optimálisan használható Envirobase High performance bázis festékre. 2016-03-24 Deltron Premium UHS Színtelen Lakk TERMÉK NÉV D8302 D8714 D8717 D8718 D8719 D814 D819 D843 D844 Deltron GRS Premium UHS Színtelen lakk Deltron UHS Edző Deltron gyorsított hígító Deltron Rugalmasság

Részletesebben

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok

ACRYLCOLOR. akril homlokzatfesték. MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK. 1. Leírás, alkalmazás. 2. Kiszerelés, színárnyalatok MŰSZAKI ADATLAP 06.01.01-hun HOMLOKZATFESTÉKEK ACRYLCOLOR akril homlokzatfesték 1. Leírás, alkalmazás Az ACRYLCOLOR polimer kötések vizes diszperzióján alapuló homlokzatfesték. Alkalmas elsősorban a szilárd,

Részletesebben

Előkészítési Útmutató Bus Company. No VIM. Carcolor/Hungaria

Előkészítési Útmutató Bus Company. No VIM. Carcolor/Hungaria Előkészítési Útmutató Bus Company No. 2015-05-101 VIM Carcolor/Hungaria 1 A teszt panel egy felületének része durván csiszolt. A többi felület alapozott, vagy gyanta bevonatú. A panelon sok légzárvány,

Részletesebben

1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE 1817 - ACRYL URETANICO L. 1853 - PU 420 NEW 1833 - ACRYL URETANICO O.

1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE 1817 - ACRYL URETANICO L. 1853 - PU 420 NEW 1833 - ACRYL URETANICO O. 1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836. Kétkomponensű akril alapozó fedőbevonat 3,5 Kg 15 184 Ft (Nº) 14 Kg 49 920 Ft (Nº) Akrilgyanta és izocianátos adalék alapú, a konvereterek és az alapszínek felhasználásával,

Részletesebben

SIGMATHERM 520 (SIGMATHERM SILICATE) 7555

SIGMATHERM 520 (SIGMATHERM SILICATE) 7555 2005. szeptember 2003. júliusi kiadás átdolgozása TERMÉKLEÍRÁS JELLEMZŐI SZÍN/FÉNY egykomponenses, a levegő nedvességtartalmára térhálósodó, (etil)-szilikát bázisú fedőbevonat - cinkszilikát bázisú alapozók

Részletesebben

FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT

FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT FEDEZD FEL A PAUL MITCHELL ÚJ SZÍNVILÁGÁT A POP XG FÉLTARTÓS DIREKT SZÍNEZŐKKEL LILA VÖRÖS RÓZSASZÍN KÉK BORDÓ TÜRKÍZ SÁRGA NARANCS ZÖLD ÁTTETSZŐ ACÉLSZÜRKE ÉJFEKETE VILÁGOSÍTÓ

Részletesebben

Hogyan készítsünk Ghillie ruhát?

Hogyan készítsünk Ghillie ruhát? Hogyan készítsünk Ghillie ruhát? Alapanyagok - egy teljes BDU (Battle Dress Uniform) öltözet (nadrág, zubbony) vagy overall - háló (4-5 cm négyzetrácsközökkel) - vászon (víztaszító) - hab - zsákvászon

Részletesebben

Vályogkemence készítés 2014. augusztus. Vályogkemence készítés

Vályogkemence készítés 2014. augusztus. Vályogkemence készítés Vályogkemence készítés Szűcs Robi, a Felelős Gasztrohőstől (www. gasztrohos.blog.hu) és Feldmár Nóra megosztotta velünk a kemence építési tudásukat és így jöhetett létre ez a csodálatos találkozó. Köszönjük

Részletesebben

Tapéta felrakási útmutató

Tapéta felrakási útmutató Tapéta felrakási útmutató Útmutató a sua1xx - sua4xx jelzésű termékekhez. SZÁLLÍTMÁNY ÁTVÉTELE Felhelyezés előtt győződjön meg róla, hogy az átvett szállítmány minden darabja ugyanazzal a tételszámmal

Részletesebben

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Erdélyi táj című festményének restaurálási dokumentációja A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Erdélyi táj Mérete: 110x134cm Technikája: olajfestmény Hordozója: vászon ltsz.: 2011.61.1.

Részletesebben

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349

H-8000 Székesfehérvár, Szüret u. 2 Tel: +36-22-500-348 Fax: +36-22-500-349 PMA Vizes bázisú ipari festékrendszer Pro Mix / vizes bázisú ipari festékrendszer-pma oldal PMA Bázis WPU 2 PMA Bázis WEP 3 PMA Bázis WAY 4 PMA Bázis WPA 5 PMA Bázis WAK 6 PMA Edzők 7 PMA Színezőkoncentrátum

Részletesebben

FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE ACRYL URETANICO L PU 420 NEW ACRYL URETANICO O K MATT GYANTA

FONDO FINITURA ACRILICO S. IMPA 2K ADVANCE ACRYL URETANICO L PU 420 NEW ACRYL URETANICO O K MATT GYANTA 1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836. Kétkomponensű akril alapozó fedőbevonat 3,5 Kg 15 600 Ft (Nº) 14 Kg 51 400 Ft (Nº) Akrilgyanta és izocianátos adalék alapú, a konvereterek és az alapszínek felhasználásával,

Részletesebben

2K HS Színtelen lakk P

2K HS Színtelen lakk P 2007. 09. 28. A TERMÉKEK KIZÁRÓLAG SZAKMŰHELYBEN HASZNÁLHATÓAK J2470V KÓD MEGNEVEZÉS P190-6676 2K HS Plus Színtelen lakk P210-870 2K HS Plus Edző, expressz P210-872 2K HS Plus Edző, gyors P210-875 2K HS

Részletesebben

Technikai útmutató Lustre Pastes NF

Technikai útmutató Lustre Pastes NF IQ Technikai útmutató Lustre Pastes NF MÓDOSÍTVA: 2011 MÁJUS Képek: ZTM Michael Brüsch M.B. Dentaltechnik GmbH, Düsseldorf / Németország ZTM Oliver Heinzle, Götzis, Ausztria CDT Mark Bladen, Worcestershire,

Részletesebben

U1130V. P /1028 HS Töltőalapozó szürke / fehér

U1130V. P /1028 HS Töltőalapozó szürke / fehér 2008-10-14 A TERMÉKEK KIZÁRÓLAG SZAKMŰHELYBEN HASZNÁLHATÓAK Kód Megnevezés P565-1027 /1028 HS Töltőalapozó szürke / fehér P565-1027 Turbo Plus HS Töltőalapozó - szürke P565-1028 Turbo Plus HS Töltőalapozó

Részletesebben

4. óra 3 feladat. A kép egyes részei tovább élesíthetők a

4. óra 3 feladat. A kép egyes részei tovább élesíthetők a 4. óra 3 feladat Élesítés Élesítésre akkor van szükség, ha a kép, vagy annak valamelyik része elmosódott. Ez például akkor keletkezhet, ha a fényképezés ideje alatt elmozdul a gép. A GIMP két eszközt biztosít

Részletesebben

Hincz Gyula Leányka című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Leányka című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Leányka című festményének restaurálási dokumentációja 2011 Készítette: Csűrös Orsolya és Zsiros Ágnes festő-restaurátorok A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Leányka Mérete: 60

Részletesebben

FONDO FINITURA ACRILICO S.

FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836 - FONDO FINITURA ACRILICO S. 1836.000 (s) 1836.004 (m) Kétkomponensű akril alapozó+fedőbevonat 3,5 Kg 15 600 Ft (Nº) 14 Kg 56 700 Ft (Nº) Kétkomponensű akril alapozó+fedőbevonat 16 Kg 61 500 Ft (Nº)

Részletesebben

Új felületek sómentes, nyers falra hordja fel. A frissen vakolt felületeket 4-5 héttel a festés előtt kezelni kell.

Új felületek sómentes, nyers falra hordja fel. A frissen vakolt felületeket 4-5 héttel a festés előtt kezelni kell. TERMÉKISMERTETŐ CASEIN DISTEMPER (MÁR HASZNÁLATRA KÉSZ FORMÁBAN KAPHATÓ) A Farrow & Ball által gyártott festékek környezetbarát termékek, amelyek kielégítik a festékek illékony szerves anyag tartalmára

Részletesebben

Itt a tavasz: az ég kék, a természet

Itt a tavasz: az ég kék, a természet Az évszak friss sminkjei Engedje szabadon kreativitását az Amway 2015 tavaszi korlátozott idejű sminkkollekciójával, és kezdje az évszakot friss, új külsővel. Itt a tavasz: az ég kék, a természet virágba

Részletesebben

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére

Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére [Mapei logó] Colorite Performance Tiszta akrildiszperziós festék kül- és beltéri falak védő és dekoratív festésére ALKALMAZÁSI TERÜLET Régi és új felületek, illetve meglévő, festett felületek festése olyan

Részletesebben

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS

RLD228V. FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS 2016-03-18 Deltron D8077 / D8078 HS Nedves a nedvesen alapozók Termék D8077 D8078 D8237 D8238 D8239 D8427 D8717 D8718 D8719 D814 Leírás Deltron Fehér 2K HS Nedves a nedvesen alapozó Deltron Szürke 2K HS

Részletesebben

ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr

ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr ROVARHÁZ 3 változatban WINKLER - Nr. 101962 A kertjeinkben számos, különösen hasznos rovar él, akik folyamatosan alkalmas szállást keresnek. Ehhez a lakóhelyiséghez, valamint egy élettel teli kerthez fejlesztettünk

Részletesebben

Színes névtáblák. Fimo Kids kiégethető gyurmából

Színes névtáblák. Fimo Kids kiégethető gyurmából Színes névtáblák Fimo Kids kiégethető gyurmából Készítsünk színes, ötletes névtáblákat gyermekünkkel szobájának ajtajára, ajándékkísérőnek. A táblákhoz a Fimo Kids, gyerekkézre tervezett, puha és vidám

Részletesebben

Cramer Color. 1. Bevezetés a Cramer Color világába. 2. Technológia. 3. Színpaletta. 4. Színkör. 5. Cramer Color fókusz színek. 6. Használati utasítás

Cramer Color. 1. Bevezetés a Cramer Color világába. 2. Technológia. 3. Színpaletta. 4. Színkör. 5. Cramer Color fókusz színek. 6. Használati utasítás TECHNIKAI FÜZET Cramer Color. Bevezetés a Cramer Color világába. Technológia. Színpaletta. Színkör. Cramer Color fókusz színek. Használati utasítás. Világosító hatás és hatóidô. Korrektorok használata.

Részletesebben

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu

Mire van szükség? Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK. www.praktiker.hu Mire van szükség? Habszóró Tömítôpisztoly Kés Védôkesztyû TAKARÉKOSKODJUNK A FÛTÉSSEL SPÓROLJUNK A PÉNZZEL TIPPEK ÉS ÖTLETEK www.praktiker.hu TIPPEK ÉS ÖTLETEK Tömítés Lyukak és repedések tömítése Hézagok

Részletesebben

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA:

TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: lakk Elkészítés időpontja: 2012.02.05. 1 / 4. oldal TECHNIKAI ADATLAP 1. SZAKASZ AZ ANYAG/KEVERÉK ÉS A VÁLLALAT/VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÁSA: 1.1. Termék azonosító: Termékszám: JK 246 221 00 PN 112 474 06 Korrózió

Részletesebben

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL

Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889 BÁZIS 95881 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Alábbi dokumentum a vonatkozó termék adatlappal együtt érvényes. HEMPADUR MASTIC 45880/ HEMPADUR MASTIC 45881 Alacsony és közepes hőmérsékleten:45889 BÁZIS 95880 TÉRHÁLÓSÍTÓVAL Magas hőmérsékleten : 45889

Részletesebben

MAESTRO PARKETTA PROGRAM

MAESTRO PARKETTA PROGRAM MAESTRO PARKETTA PROGRAM 1 MAESTRO PARKETTA PROGRAM MAESTRO RÉTEGRENDEK A HIBÁTLAN MUNKAVÉGZÉSHEZ SZÜKSÉGES FELHASZNÁLÁSI FELTÉTELEK MAESTRO beton alapozó MAESTRO PU alapozó MAESTRO klasszikus parkettaragasztó

Részletesebben

J2370V. 2K HS Színtelen lakk P

J2370V. 2K HS Színtelen lakk P 2008-08-27 A TERMÉKEK KIZÁRÓLAG SZAKMŰHELYBEN HASZNÁLHATÓAK KÓD MEGNEVEZÉS P190-6550 2K HS Színtelen lakk P210-8632 2K HS Edző - gyors P210-8633 2K HS Edző - közepes P210-8634 2K HS Edző - lassú P850-1621

Részletesebben

Hajók, daruk és vízbe kerülő fémszerkezetek felületvédelme

Hajók, daruk és vízbe kerülő fémszerkezetek felületvédelme Budalakk Innova Kft. Budapest, 1044, Váci út 40. Tel: (1) 369-7406, Fax: (1) 369-7413 http://www.budalakkinnova.hu festekudvar@budalakkinnova.hu Hajók, daruk és vízbe kerülő fémszerkezetek felületvédelme

Részletesebben

Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja

Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja Hincz Gyula Nők népviseletben című festményének restaurálási dokumentációja A festmény adatai: Szerző: Hincz Gyula A mű címe: Nők népviseletben Mérete: 148x114cm Technikája: olajfestmény Hordozója: vászon

Részletesebben

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre

Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre Quarzolite Paint Akril diszperziós, nagyon finom szemcsenagyságú, dekoratív és védőfesték bel- és kültéri felületekre ALKALMAZÁSI TERÜLET Minden olyan meglévő és új, már festett felület átfestése, ahol

Részletesebben

Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték

Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték Silancolor Pittura Nagymértékben páraáteresztő és vízlepergető, szilikongyanta bázisú, vizes diszperziós homlokzatfesték ALKALMAZÁSI TERÜLET Olyan falfelületek festésének készítése, ahol követelmény az

Részletesebben

FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT

FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT FEDEZD FEL A DIREKT SZÍNEK EREJÉT FEDEZD FEL A PAUL MITCHELL ÚJ SZÍNVILÁGÁT A POP XG FÉLTARTÓS DIREKT SZÍNEZŐKKEL LILA VÖRÖS ROZSASZÍN KÉK BORDÓ 18 VIBRÁLÓ ÁRNYALAT Egymással jól keverhető színek Oxidánsra

Részletesebben

A Paint program használata

A Paint program használata A Paint program használata A Windows rendszerbe épített Paint program segítségével képeket rajzolhat, színezhet és szerkeszthet. A Paint használható digitális rajztáblaként. Egyszerű képek és kreatív projektek

Részletesebben

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek

Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Burkolati jelek Elvárások és lehetőségek Magyar Plastiroute Kft. Rövid áttekintés Elvárások és lehetőségek Anyagválasztás Felhordási technológiák (gépválasztás) Utánszóró anyagok Új generációs burkolati

Részletesebben

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság:

Virágtartó fa. OBI Csináld ma. Szükséges ismeretek: Gyakorlott. Tartalom. Az elkészítés idej. Méretek Átmérő Virágtartó: Lábazat: Teljes magasság: OBI Csináld ma 1 Virágtartó fa Szükséges ismeretek: Gyakorlott Tartalom Az elkészítés idej Bevezetés/Ötletek & fortélyok 2. old. Bevásárlólista 3. old. Szerszámlista 4. old. Barkácsútmutató 5. 13. old.

Részletesebben

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató

H2O kád beépítési és karbantartási útmutató H2O kád beépítési és karbantartási útmutató Köszönjük vásárlását és bizalmát termékünk iránt. Reméljük, sok éven át nagy megelégedettséggel tudja majd használni termékünket. Általános tudnivalók: - Beépítés

Részletesebben

Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló

Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló Protosil Kft 2071 Páty, Várady József u. 2. Info@apraktika.hu www.apraktika.hu facebook: https://www.facebook.com/apraktika-1871293566267521 Változtatható Keménységű Epoxigyanta, Víztiszta, UV álló Műszaki

Részletesebben

Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC

Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC Termékismertető UHS PRIMA GREYMATIC D8018 Fehér D8019 Fekete D8024 Szürke TERMÉKLEÍRÁS Az UHS Príma GREYMATIC egy 2-komponensű, a javítások széles skáláján használható. Univerzális, gyorsan száradó, könnyen

Részletesebben

Radosza Attila képzőművészeti pályázati tervdokumentáció Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar Tanszálló

Radosza Attila képzőművészeti pályázati tervdokumentáció Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar Tanszálló Radosza Attila képzőművészeti pályázati tervdokumentáció Nyugat-Magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Tanítóképző Főiskolai Kar Tanszálló B./C m ű l e í r á s A tanszálló olyan oktatási hely, amelyben

Részletesebben

023 - Fotó alapú magassági térkép (Height-map) készítés

023 - Fotó alapú magassági térkép (Height-map) készítés 023 - Fotó alapú magassági térkép (Height-map) készítés Az előző fejezetünkben sikeresen létrehoztunk egy első látásra hihetetlenül bonyolultnak tűnő rétegszerkezettel rendelkező diffúz textúrát (Diffuse

Részletesebben

Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat

Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat Lótuszvirág effektuson alapuló öntisztuló felületek képzésére alkalmas vízbázisú bevonat Nanocolltech Kft. Jól ismert, hogy a lótuszvirág levelét és virágát a víz és más folyadékok nem nedvesítik, olyan

Részletesebben

Műszaki adatlap. Permafleet HS Primer Surfacer 5520

Műszaki adatlap. Permafleet HS Primer Surfacer 5520 Műszaki adatlap Permafleet HS Primer Surfacer 5520 A Permafleet HS Primer Surfacer 5520 egy kétkomponensű, akril gyanta alapú termék, mely a tehergépkocsi ágazat igényeinek kielégítésére lett kifejlesztve.

Részletesebben

Szerelési útmutató 1. A FAL ÉS A 3D FALPANELEK ELŐKÉSZÍTÉSE. 1/5 oldal

Szerelési útmutató 1. A FAL ÉS A 3D FALPANELEK ELŐKÉSZÍTÉSE. 1/5 oldal 1. A FAL ÉS A 3D FALPANELEK ELŐKÉSZÍTÉSE Szerelési útmutató 1/5 oldal A 3D Faldekor panelei száraz beltéri falak dekorálására használhatók. Vízes helységek burkolásához nem ajánljuk! A falpanelek 100%

Részletesebben

Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre

Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre Engedje szabadjára a fantáziáját: fesse be unalmas és érdektelen fém- és fatárgyait életteli színekkel! A szobák és tárgyak új formában kelnek életre festékünkkel és új történeteket mesélnek. akril szatén

Részletesebben

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt!

WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA. Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! WALLART 3D FALPANEL FELRAKÁSI ÚTMUTATÓJA Kérjük, olvassa el figyelmesen az utasításokat a termék használata előtt! 1. lépés: Szükséges anyagok és eszközök - nedves rongy és víz - tapétavágó kés -350-es

Részletesebben

A folyékony halmazállapotú szilikon öntőanyagok Rubosil és Silorub márkanéven kerülnek forgalomba

A folyékony halmazállapotú szilikon öntőanyagok Rubosil és Silorub márkanéven kerülnek forgalomba Önthető szilikon szilikonok.hu /szilikon/szilikon-termekek/ontheto-szilikon/ Kétkomponensű önthető szilikongumi Öntse formába elképzeléseit A folyékony halmazállapotú szilikon öntőanyagok Rubosil és Silorub

Részletesebben

Párolótál mikrohullámú sütőhöz

Párolótál mikrohullámú sütőhöz Párolótál mikrohullámú sütőhöz hu Használati útmutató és receptek 94497AB1X1IX 2018-07 Kedves Vásárlónk! A párolótálban gyorsan, egészséges és zsírszegény módon készítheti el az ételeket a mikrohullámú

Részletesebben

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer

KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer ELEMJEGYZÉK KVARTAL Függöny- és lapfüggöny felfüggesztő rendszer JÓ TUDNI Győződj meg arról, hogy a kiválasztott csavarok/ szerelvények megfelelnek annak a faltípusnak, amelyben használod majd őket. Felszerelhető

Részletesebben

Útburkolati jelek. Elvárások és lehetőségek. Hajas Ákos

Útburkolati jelek. Elvárások és lehetőségek. Hajas Ákos Útburkolati jelek Elvárások és lehetőségek Hajas Ákos Rövid áttekintés Elvárások és lehetőségek Anyagválasztás Felhordási technológiák (gépválasztás) Utánszóró anyagok Új generációs burkolati jelek Elvárások

Részletesebben

kompatibilis Ívben Négy merített szél, Fontenay vízjel. A különlegessége, hogy mindkét oldalt más felülettel rendelkezik. 4 oldalt ragasztott

kompatibilis Ívben Négy merített szél, Fontenay vízjel. A különlegessége, hogy mindkét oldalt más felülettel rendelkezik. 4 oldalt ragasztott Fontenay Fontenay 100% gyapotból, hengerszitán készült, vízjellel ellátott akvarellpapír. Anyagában és felület enyvezett. Ez teszi ellenállóvá. A mérettartósága csökkenti a papír hullámosodását, ha vízzel

Részletesebben

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből

Táblázatok kezelése. 1. ábra Táblázat kezelése menüből Táblázat beszúrása, létrehozása A táblázatok készítésének igénye már a korai szövegszerkesztőkben felmerült, de ezekben nem sok lehetőség állt rendelkezésre. A mai szövegszerkesztőket már kiegészítették

Részletesebben

FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS. A Deltron D8137 száradt pormentes Envirobase bázisfesték főlé hordjuk fel. Használjunk méhviaszos kendőt a portalanításra.

FELÜLET ELŐKÉSZíTÉS. A Deltron D8137 száradt pormentes Envirobase bázisfesték főlé hordjuk fel. Használjunk méhviaszos kendőt a portalanításra. Deltron UHS D8137 Premium Színtelen lakk 2007. 10. 08. TERMÉK D8137 D8216 D8217 D8218 D8219 D8456 D814 D819 D843 D844 D807 D8714 D812 LEíRÁS Deltron UHS Premium Színtelen lakk Deltron UHS edző - Express

Részletesebben

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz

Termékelônyök: Idôjárásálló Gyors száradás Szinte teljesen szagmentes. es báz Termékelônyök: viz sú Idôjárásálló Gyors száradás zinte teljesen szagmentes es báz i Vizes bázisú termékek Falfesték kategóriában már elfogadottak, de a fára, fémre való festékeknél még szokatlanok a vízzel

Részletesebben

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU

Használati utasítás HARD SURFACE. Transzferpapírok. CL Hard Surface I CL Hard Surface II SIGNDEPOT.EU Használati utasítás HARD SURFACE Transzferpapírok I Megnevezés Paropy...2 Paropy I...3 Akril...4 Karton Papírok......5 Kerámia Bögrék...6 Kerámia Csempék...7 Kristály/Üveg...8 Bőr...9 Oldal Mágnes...10

Részletesebben

Régi épületek vakolása. A habarcsba kevert Prompt cement jelentősége

Régi épületek vakolása. A habarcsba kevert Prompt cement jelentősége Régi épületek vakolása Vakolás kívül/belül A habarcsba kevert Prompt cement jelentősége - munkavégzés lehetősége hideg (0 ºC felett), nyirkos időben is - vastagabb habarcsréteg felvitelének lehetősége

Részletesebben

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES

60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES 60 PERCES TISZTÍTÓ PREMIUM KEZELÉS LES PURIFIANTES A kezelési idő: 60 perc A kezelés célja: a tiszta, ápolt bőr Mélytisztítás, a bőr a tökéletes hygiéniai állapotának elérése és további kezelésekre való

Részletesebben

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR

BELakva. BELakva VASTAGLAZÚR VASTAGLAZÚR Leírás: színtartó pigmenteket tartalmazó, vastagrétegû, vízzel hígítható, akrilbázisú falazúr. Alkalmazási terület: kül- és beltéren egyaránt alkalmazható. Fa felületek és szerkezetek védô-díszítô

Részletesebben

72-74. Képernyő. monitor

72-74. Képernyő. monitor 72-74 Képernyő monitor Monitorok. A monitorok szöveg és grafika megjelenítésére alkalmas kimeneti (output) eszközök. A képet képpontok (pixel) alkotják. Általános jellemzők (LCD) Képátló Képarány Felbontás

Részletesebben

KOMPOSZTÁLJ UNK EGYÜT T! leírás

KOMPOSZTÁLJ UNK EGYÜT T! leírás KOMPOSZTÁLJ UNK EGYÜT T! leírás Komposztálás Otthoni komposztálással a természetes lebomlási folyamatoknak köszönhetően jó minőségű humusz nyerhető a konyhai és a kerti zöldhulladékokból, amelyek ideális

Részletesebben

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra

Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra Silexcolor Pittura Szilikát bázisú, vízlepergetést biztosító, páraáteresztő, védő és dekoratív festék kül- és beltéri cement és mészvakolatokra ALKALMAZÁSI TERÜLET Olyan kül- vagy beltéri nedvszívó falfelületek

Részletesebben

RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ. Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként

RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ. Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként RESTAURÁLÁSI DOKUMENTÁCIÓ Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas nemesi testőrként 2014-2015 A restaurálandó tárgy Ismeretlen festő: Okolicsányi Farkas Nemesi testőrként Leltári száma: 60.171. Tulajdonos,

Részletesebben

5.osztály 1.foglalkozás. 5.osztály 2.foglalkozás. hatszögéskörök

5.osztály 1.foglalkozás. 5.osztály 2.foglalkozás. hatszögéskörök 5.osztály 1.foglalkozás 5.osztály 2.foglalkozás hatszögéskörök cseresznye A cseresznye zöld száránál az egyeneshez képest 30-at kell fordulni! (30 fokot). A cseresznyék között 60 egység a térköz! Szétszedtem

Részletesebben

Másolás és beillesztés lehetőségei. A rétegmaszk

Másolás és beillesztés lehetőségei. A rétegmaszk Másolás és beillesztés lehetőségei A rétegmaszk Feladat A festett paravánba vágott nyílásokba illesszük be a fiú és a lány arcképét! Többféle megoldást vizsgálunk. Ehhez a feladathoz nem mindegyik célszerű,

Részletesebben

Fahéjas csillag sütőkészlet

Fahéjas csillag sütőkészlet hu Termékismertető és recept Fahéjas csillag sütőkészlet Kedves Vásárlónk! Még sosem volt ennyire egyszerű a tökéletes formájú fahéjas csillagok sütése: A fahéjas csillag szilikon sütőlap nagyon rugalmas

Részletesebben

TERMÉKISMERTETŐ 2015.július 10. 6,8 m 2 /liter 125 μm esetén

TERMÉKISMERTETŐ 2015.július 10. 6,8 m 2 /liter 125 μm esetén AMERLOCK 400 AL TERMÉKLEÍRÁS Két komponenses, magas szárazanyagtartalmú bevonat FŐBB TERMÉKJELLEMZŐK Alumínium tartalmú felülettűrő karbantartási bevonat Kompatibilis többféle felülettel és felületelőkészítéssel

Részletesebben

Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint. https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre

Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint. https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre Vliesfaser tapéták rendelésszám szerint https://www.youtube.com/watch?v=jzel7vt9s5e Videó:kattintson a linkre Basic 4300 Basic 4304 Basic 4305 Basic 4306 Classic 4320 Classic 4321 Classic 4323 Classic

Részletesebben

Falra rakható terméskövek

Falra rakható terméskövek Falra rakható terméskövek Az árlistában szereplő árak a raklapon 1 sort tartalmaznak ahol "/sor" a mértékegység, mely kb. 0.9-1 m-t fed le a burkolandó felületen, függően a fuga szélességétől. "Malaga"

Részletesebben

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása

Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Optikai csatlakozók megelőző karbantartó tisztítása Az optikai csatlakozókat úgy tervezték, hogy a hosszú éveket át tartó használatuk alatt a lehető legkevesebb karbantartásra legyen szükségük és a lehető

Részletesebben

Bevonat típusa Alapfelület előkészítése Felület javítása Alapozás* Közbenső réteg Fedőréteg

Bevonat típusa Alapfelület előkészítése Felület javítása Alapozás* Közbenső réteg Fedőréteg RÉTEGFELÉPÍTÉS A LECSISZOLT RÉGI BEVONATON Bevonat típusa Alapfelület előkészítése Felület javítása Alapozás* Közbenső réteg Fedőréteg Alkidgyanta Régi bevonatot lecsiszolni, tisztítani Hibás helyeket

Részletesebben

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban.

Hasonlóképp fontos, a bútorok éles széleit egy műanyag védővel ellátni, hogy ne okozzanak kárt a padlóban. TISZTÍTÁS ÉS ÁPOLÁS Nem csak a helyes használatról, hanem a megfelelő tisztításról és karbantartásról tájékozathatjuk önt, a lehető leghosszabb élettartam eléréséhez. Az egész FITNICE kollekcióra garanciát

Részletesebben

A KÖRÖMGOMBA CANESPRO KENŐCS:

A KÖRÖMGOMBA CANESPRO KENŐCS: A KÖRÖMGOMBA A körömgombát különböző gombafajok okozzák, a kéz vagy a láb körmének szabad szélén jelentkezik először az elváltozás, majd átterjed a köröm többi részére. A gombával fertőzött köröm barázdássá

Részletesebben

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ

INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ Strandröplabda bizottság INFORMÁCIÓK STRANDRÖPLABDA PÁLYA ÉPÍTÉSÉHEZ 1. Játékterület: A játékpálya 16 X 8 méteres négyszög alakú terület, melyet legalább 3 méteres kifutó vesz körül és légtere legalább

Részletesebben

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI)

A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Mgr. Námesztovszki Zsolt A WORDPRESS TESTRESZABÁSA (MEGJELENÉS MENÜ ELEMEI) Eötvös Loránd Tudományegyetem, Pedagógiai és Pszichológiai Kar Oktatásinformatikai rendszerek - szöveggyűjtemény Budapest, 2013.

Részletesebben

Műszaki ismertető StoColor Sil

Műszaki ismertető StoColor Sil Szilikátbázisú homlokzatfesték Jellemzők Alkalmazás Tulajdonságok Megjelenés Különlegességek/tudnivalók kültérben ásványi és szilikát alapú alapfelületekre szerves, nem elasztikus alapfelületek renoválására

Részletesebben