AdrenaLEAN Konferencia

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "AdrenaLEAN Konferencia"

Átírás

1 AdrenaLEAN Konferencia október :00-18:00 A KONFERENCIA, AMELY ISMÉT FELPÖRGETI A SZERVEZETET! Helyszín: Hotel Novotel 8000 Székesfehérvár, Ady Endre u GPS: N E október :00 óra

2 PROGRAM 08:00-08:30 REGISZTRÁCIÓ 08:30-08:40 Megnyitó, köszöntő Tömpe László - Aurum Oktatási Központ Kft./LeanCenter üzletág vezető 08:40-09:10 Kozma Patrik, Johnson Controls Inc. Előadás címe: JIT - JIS rendszer a gyakorlatban Hogyan készüljünk fel az ismeretlen akadályokra? 09:15-09:45 Bencsics Hunor, Continental Automotive Romania Timisoara Előadás címe: "Leader Standard Work" - a lean kultúra kiterjesztésének alapeleme 09:50-10:20 Kiss Zoltán és Varga Járó Csaba, NCR Corporation Előadás címe: Hogyan lehet feleannyi területen gyártani sokkal hatékonyabban? A LEAN-t alkalmazva! 10:25-10:50 KÁVÉSZÜNET 10:55-11:25 Dr. Gotthard Viktor, Falcon-Vision Zrt. Előadás címe: Ipari minőségbiztosítási megoldások a képfeldolgozás segítségével 11:30-12:00 Molnár Zsolt, graphit Kft. Előadás címe: Folyamatszimuláció a lean olimpikonok eszköze 12:05-13:30 EBÉDSZÜNET 13:30-14:00 Lakner Gyula, GE Lighting Előadás címe: A lean transzformáció marketing megközelítése 14:05-14:35 Mákos Csaba, Opel Szentgotthárd Kft. Előadás címe:: Értékteremtés a Lean gondolkodás szellemében 14:40-15:10 Tavaszi Tivadar, Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Kft. Előadás címe: Van-e jó LEAN receptje valakinek?

3 15:15-15:40 KÁVÉSZÜNET 15:40-16:10 Vendégh Márta, Raiffeisen Bank Zrt. Előadás címe: A lean berobbanása a fiókhálózatba, avagy lean utazás 117 bankfiókban 16:15-16:45 Futó Ilona, Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. Előadás címe: Mit lehet meglean-elni egy ügyfélszolgálaton? 16:50-17:20 Illyés Péter, Evopro Holding Zrt. Előadás címe: A beágyazott lean - Lean mindenütt! 17:25-17:45 Tömpe László, LeanCenter Előadás címe: Nem létezik lean vállalat?! 17:50 SORSOLÁS ÉS ZÁRÁS Helyszín: Hotel Novotel 8000 Székesfehérvár, Ady Endre u GPS: N E október :00 óra

4 SZAKÉRTŐINK, ELŐADÓINK Kozma Patrik, Johnson Controls Inc. JIT - JIS rendszer a gyakorlatban Hogyan készüljünk fel az ismeretlen akadályokra? Ismerjük meg a Johnson Controls kecskeméti telephelyét, mint a Daimler legközelebbi beszállítóját. Bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen mindennapos kihívásokat tartalmaz a vevő közelsége. Megismerjük azt is, hogy hogyan lehetséges 5 órás előrejelzés alapján, a megfelelő sorrendben öszszeszerelni az üléseket, illetve azt is, hogy hogyan lehet az FMEA-t JIT- JIS környezetben értelmezni, valamint a Murphy által nyújtott meglepetésekre minél hatékonyabban felkészülni. Bencsics Hunor, Continental Automotive Romania Timisoara Leader Standard Work - a lean kultúra kiterjesztésének alapeleme Hogy lehet egy vállalatnál a folyamatos fejlesztési beállítottságot kiterjeszteni a vezetők minden szintjére és végül minden alkalmazottra? Erre derítünk fényt a Leader Standard Work prezentációban, egy gyakorlati példa bemutatásán keresztül. A példában látható lesz, hogy mely tevékenységekre, mely folyamatokra érdemes figyelmet fordítani a termelésben, a "figyelem" milyen formában valósul meg a különböző szintű vezetőknél, és ezt a "figyelmet" hogyan lehet a gyakorlatban összekötni a gemba walk-al és a lean kultúra kiterjesztésével. Kiss Zoltán és Varga Járó Csaba, NCR Corporation Hogyan lehet feleannyi területen gyártani sokkal hatékonyabban? A LEAN-t alkalmazva? Az NCR szigetszentmiklósi gyára ben került teljes egészében magyar vezetés alá. A LEAN eszközöket alkalmazva (VSM, Kaizen, Kanban, Dolgozói ötletek stb.) 2009-től mintegy 1,5 év alatt az NCR benchmark üzeme lett. Ezt a többi üzemmel folytatott benchmark látogatások, Best Parctice Sharing, Kaizen, Szabványosított Munkavégzés módszerein keresztül értük el, a dolgozók bevonásával, ötleteikre építve. A vevői igények mind széleskörű kiszolgálását is folyamatosan szem előtt tartjuk. Az eredmény: Többet, kevesebben, kisebb helyen, hatékonyabban. Az előadás ezt az utazást mutatja be.

5 Dr. Gotthard Viktor, Falcon-Vision Zrt. Ipari minőségbiztosítási megoldások a képfeldolgozás segítségével Az ipari képfeldolgozás segítségével hatékony, minden darabra kiterjedő minőség-ellenőrzést lehet végezni a gyártás lassítása nélkül. Ez a technológia minden iparágban lehetővé teszi, hogy a gyártók ellenőrzött minőségű termékek kiszállításával erősítsék vevőik bizalmát, növeljék bevételüket és a selejtarány leszorítása révén csökkentsék költségeiket. A rendszerek a termékek gyártás közbeni vizsgálatát és a gyártás vezérlését is képesek elvégezni, akár szélsőséges ipari környezetben is. A vizsgálatok kiterjednek geometriai paraméterek mérésére, szereltség ellenőrzésére, hibák megtalálására és kódok leolvasására, egyben biztosítják a munkadarabok minősítését is. Molnár Zsolt, graphit Kft. Folyamatszimuláció a lean olimpikonok eszköze A graphit Kft. által forgalmazott folyamat szimulációs rendszerek az elmúlt években számos cégnek segítettek a folyamatok optimalizálásában. Ezek a cégek felismerték, hogy a gyártásban és a logisztikában a lokális optimalizálás helyett globális optimalizálásra van szükség. Az előadásban a Lean Olimpia néhány versenyzőjének valós példái alapján lehet megismerni a folyamatszimuláció által nyújtott előnyöket. Lakner Gyula, GE Lighting A lean transzformáció marketing megközelítése A lean bevezetése olyan, mint az első benyomás, nem nagyon adódik második lehetőség. Így, ha elveszítjük, vagy épp meg sem szerezzük az érintettek bizalmát, akkor nagyon nehéz a lean transzformáció. Ezért fontos kérdés, hogy projektként, esetleg kultúraváltásként kezeljük ezt, netán marketing megközelítést alkalmazunk. Ez utóbbi elméleti lehetőségeit és gyakorlati eredményeit tekinti át az előadás.

6 SZAKÉRTŐINK, ELŐADÓINK Mákos Csaba, Opel Szentgotthárd Kft. Lean vs. Valóság Az előadás során fény derül arra, hogy mi a különbség a valós és egy lean gyártási folyamat között. Megtudjuk, hogy hogyan juthatunk el egy alapvetően jól megtervezett folyamattól, egy veszteségekkel teli, nem hatékony gyártási rendszerhez, valamint valós példákat láthatunk a gyártási és irodai területeken a veszteségek azonosítására és csökkentésére a lean szemlét alkalmazásával. Tavaszi Tivadar, Knorr-Bremse Vasúti Járműrendszerek Hungária Kft. Van-e jó LEAN receptje valakinek? Az előadás során az alábbi kérdésekre kapjuk meg a választ: Mindenki ugyanazt érti-e a Lean alatt? Miért nehéz a Lean bevezetése? Knorr Bremse Budapest gyakorlati tapasztalatai, nehézségei a bevezetés során. Mi okozza a legnagyobb problémát a teljes értékteremtő folyamatban (beszállítóktól a vevőig)? Teljes értékteremtő folyamat javítási program a megoldás? Ki felel érte? Vendégh Márta, Raiffeisen Bank Zrt. A lean "berobbanása" a fiókhálózatba, avagy lean utazás 117 bankfiókban A Raiffeisen Bank egyik legnagyobb transzformációja, a teljes fiókhálózat lean szemlélettel való megismertetése elérkezett a folyamatos fejlődési szakaszhoz. Ennek a 2 éves munkának a kihívásait és sikereit foglalja össze az előadás.

7 Futó Ilona, Kereskedelmi és Hitelbank Zrt. Mit lehet meglean-elni egy ügyfélszolgálaton? Az előadás az alábbi kérdésekre adja meg a választ: Mi gyanús, hogy kezdjük? Hogyan történik a veszteségek kiiktatása? (Konkrét példákkal) Mi kell a sikerhez? Hol lehet még javítani? Az előadásból kiderül, hogy milyen ötletek segítették a LEAN-elés folyamatát az ügyfélszolgálaton, valamint mely eszközök váltak be a siker elérésében. Illyés Péter, Evopro Holding Zrt. A beágyazott lean - Lean mindenütt! Tapasztalati alapon szeretném bemutatni, hogy mely irányokban érdemes kiterjeszteni a Lean elveket anélkül, hogy kiejteném a számon a lean kifejezést. Az előadás azt feszegeti, hogy mely elvek mentén lehet a Lean személetet, elveket beépíteni egy vállalat életébe. Milyen lehetőségei vannak a vállalatnak, hogy összekombinálja a Lean eszközeit mondjuk egy meglévő (vagy tervezett) ISO 9001-es minőségirányítási rendszerrel. Hol kapcsolódik/hat az ISO es környezetirányítási és az ISO munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer az 5S-el. Hogyan lehet rejtett erőforráshoz jutnia egy Lean bevezetésért felelős embernek vállalaton belül anélkül, hogy extra költséget generálna a vállalatnak. Kiket érdemes magunk mellé állítani cégen belül az igehirdetéshez? Az előadás mindezekre megadja a választ. Tömpe László, LeanCenter Nem létezik lean vállalat?! A lean menedzsment fogalma által fémjelzett szocio-technikai rendszer a logisztikai, minőségirányítási és menedzsment eszközök széles palettáját tárja elénk. Ezen eszközök alkalmazásától várják sokan a lean rendszer sikerét saját vállalatuknál. Nem ezen múlik azonban a siker! Eszközök alkalmazásától egyetlen gazdasági szervezet sem lett még lean. Hogy lehet mégis, hogy bizonyos vállalatok magukat lean vállalatnak tartják? A hazai vállalatok lean szemléletéről, az eszközök alkalmazásáról szóló előadás erre a kérdésre (is) keresi a választ

8 RÉSZVÉTELI DÍJAK (Forintban értendők) I. kategória: Vállalatok képviselőinek, egyéni résztvevőknek Ft+ÁFA / fő II. kategória: Tanácsadó és képző cégek képviselőinek Ft+ÁFA / fő EARLY BIRD jelentkezés Ft+ÁFA / fő (2014. szeptember 12. után nem használható) Ha szeretné megtudni, hogy előadóink milyen változásokon mentek keresztül és azok végbemenetele hogyan pörgette fel a szervezetet és a benne dolgozó kollégákat a teljesítmény és hatékonyság javulása mellett, akkor nincs más teendője, mint jelentkezni az alábbi linken a LeanCenter weboldalán. Csatlakozzon hozzánk a másodszorra megrendezésre kerülő AdrenaLEAN Konferenciánkon október 17-én, Székesfehérváron a Hotel Novotelben. A Lean EST-eknél megszokott vidám hangulattal, minőséggel és tartalmas előadásokkal várjuk kedves Résztvevőinket új rendezvénysorozatunk második állomásán. ADRENALEAN KONFERENCIA REGISZTRÁCIÓ az alábbi időpontban válik aktívvá: augusztus október 10.

9 TÁMOGATÓ PARTNEREINK EGYÜTTMŰKÖDŐ PARTNEREINK

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok

2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok 2015. október 15. Residence Balaton**** Conference és Wellness Hotel, Siófok PROGRAM 08:15-09:15 REGISZTRÁCIÓ, BELÉPTETÉS 09:15-09:25 Tömpe László, Aurum Oktatási Központ Kft./LeanCenter üzletág vezető

Részletesebben

2015. március 26. (Csütörtök) 13:00-19:30

2015. március 26. (Csütörtök) 13:00-19:30 2015. március 26. (Csütörtök) 13:00-19:30 Pannon Egyetem, Polinszky terem 8200 Veszprém, Wartha Vince utca 1. GPS: 47 5'6"N 17 54'10"E 13:00-13:30 Regisztráció, Beléptetés 13:30-13:40 Köszöntő, Megnyitó

Részletesebben

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal

LEAN DUO EST. 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF. Lean konferencia páros előadókkal LEAN DUO EST 2012. október 18. 13:00 19:30 Kecskeméti Főiskola, GAMF Lean konferencia páros előadókkal Helyszín: Kecskeméti Automatizálási Műszaki Főiskolai kar Eötvös Időpont: 2012. október 18, 13:00

Részletesebben

Az esettanulmányok világa

Az esettanulmányok világa 2016. március 24. LEAN ESeT KONFERENCIA KIADVÁNY Az esettanulmányok világa 2016. TAVASZ ISMÉT AZ ESETTANULMÁNYOKÉ A FŐSZEREP SZAVAZZON OKOSAN! KI LESZ A 2016-OS LEAN ESET KONFERENCIA LEGJOBB ELŐADÓJA?

Részletesebben

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Lean HR Est 2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8., III. előadó Időpont:

Részletesebben

2016 október 20. ADRENALEAN 2016 KONFERENCIA KIADVÁNY. Út a szervezetfejlesztésben

2016 október 20. ADRENALEAN 2016 KONFERENCIA KIADVÁNY. Út a szervezetfejlesztésben 2016 október 20. ADRENALEAN 2016 KONFERENCIA KIADVÁNY Út a szervezetfejlesztésben AdrenaLEAN 2016 Székesfehérvár Tizenkét LEAN EST fórum és három AdrenaLEAN konferencia után ismét a szervezetfejlesztés,

Részletesebben

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar

Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar Versenyképesség fokozása, avagy az élenjáró élelmiszeripar (www.leancenter.hu) Tömpe László Címzetes egyetemi docens Senior lean/tpm tanácsadó Minden jog fenntartva! Versenyképesség Támogató folyamatok

Részletesebben

LEAN FÓRUM VERSENYKÉPESSÉG KONFERENCIA. "Legjobb gyakorlatok a Lean menedzsment alkalmazás területén" 2011. Április 14-15. Tisztelt Partnerünk!

LEAN FÓRUM VERSENYKÉPESSÉG KONFERENCIA. Legjobb gyakorlatok a Lean menedzsment alkalmazás területén 2011. Április 14-15. Tisztelt Partnerünk! "Legjobb gyakorlatok a Lean menedzsment alkalmazás területén" Tisztelt Partnerünk! Idén már negyedik alkalommal kerül megrendezésre az országos Lean Fórum Versenyképességi Konferencia, az elmúlt évek sikeres

Részletesebben

LEAN EST a tanulságok jegyében

LEAN EST a tanulságok jegyében Lean Lessons Learned 2012.03.29, Pannon Egyetem LEAN EST a tanulságok jegyében Tanuljunk egymástól! Lean Lessons Learned Helyszín: Pannon Egyetem 8200 Veszprém, Wartha Vince u. 1. Időpont: 2012. március

Részletesebben

Vitorlát a tornádóban

Vitorlát a tornádóban Egyetemi prezentációs sablon Dr. M 1 Vitorlát a tornádóban Mit tudunk hozzáadni a fiatalok lendületéhez? Dr. Hoffer Ilona - Katona Viktória Budapesti Corvinus Egyetem Stratégia és Projektvezetés Tanszék

Részletesebben

BME MVT. Dr. Topár József 1. Minőségmenedzsment MSc_ /2013 II felév

BME MVT. Dr. Topár József 1. Minőségmenedzsment MSc_ /2013 II felév 1 Bevezettük az ISO-t, aztán foglalkoztunk a TQM-mel, belevágtunk a SixSigmába, most pedig Leanezünk..?????? Módszer? Divat???? Vezetési eszköz? Gondolkodás mód?????? 2 3 Dr. Topár József 1 1. generáció

Részletesebben

Lean menedzsment és alkalmazása

Lean menedzsment és alkalmazása Lean menedzsment és alkalmazása Izgalmas és fárasztó időket élünk most. Az elmúlt néhány év változásai (mind technológiai, mind szabályozási téren) olyan mértékben érintették a hazai vállalatokat, hogy

Részletesebben

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN

Kedves Kollégák! A VEZETŐ ÉS A SZERVEZET FEJLŐDÉSÉNEK ÉPÍTŐKÖVEI A XXI. SZÁZAD KÜSZÖBÉN Kedves Kollégák! A Misszió szervezésében 2012 őszén második alkalommal kerül sor az Országos Egészségügyi Középvezetői Konferencia megrendezésére. A színvonalas előadásaival fémjelzett tudományos Rendezvény

Részletesebben

A termék előállítása, megvalósítása (ISO 9001 és 9004 7. pont)

A termék előállítása, megvalósítása (ISO 9001 és 9004 7. pont) 18. A termék előállítása, megvalósítása (ISO 9001 és 9004 7. pont) 18.1 A folyamatok tervezése (ISO 9001 és 9004 7.1. pont) A szabványok 7. pontjainak szerkezete azonos. A 9001 szabvány 7.1. pontja a folyamattervezéssel

Részletesebben

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek

Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek VII. Országos Tanácsadói Konferencia Innováció növekedés - fenntarthatóság Pályázattal támogatott Egészségesen karcsú Lean menedzsment rendszerek Toldi Sándor ügyvezető igazgató, Pannon-Quality Menedzsment

Részletesebben

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN

MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN MUNKATÁRSI TELJESÍTMÉNY MENEDZSMENT A LOGISZTIKÁBAN A PROGRAMRÓL Napjainkban a logisztikai területeken vezetői pozíciót betöltőkre egyre több nem kizárólagos szakmai feladat is hárul, melynek részét képezi

Részletesebben

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők:

Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN. Szervezők: Szimpózium az Automotive Hungary szakkiállításon: KAPACITÁSFEJELSZTÉS A JÖVŐ MEGTEREMTÉSE A CEE RÉGIÓBAN Szervezők: 250 kiállító 10 különböző ország 10.000 látogató Mit kínál az AutomotiveHungary? 1 A

Részletesebben

LEAN Menedzsment. Célcsoport

LEAN Menedzsment. Célcsoport LEAN Menedzsment Minden vállalat egyik alapvető célja, hogy fejlessze termékei/szolgáltatásai minőségét, csökkentse, a költségeket növelje versenyképességét. A felvázolt célok elérésének számos eszköze

Részletesebben

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén.

Képzés leírása. A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. Képzés megnevezése: LEAN Menedzsment Koordinátor Jelentkezés Mi a képzés célja és mik az előnyei? A résztvevő a vizsga keretében konkrét veszteségcsökkentő projektet valósít meg a munkahelyén. A résztvevő

Részletesebben

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció.

dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. dimeb Dinet Logisztika Kft Technológia munkavédelmi szakembereknek és szolgáltatóknak. Hatékonyság - Minőség - Innováció. Mi a dimeb? A dimeb munkavédelmi szakemberek számára kifejlesztett modern technológia.

Részletesebben

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések

Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Egy országos jelentőségű beruházási projekt beszállítójává válásához szükséges stratégiai döntések Dr. Boda György Boda & Partners Kft partnere Budapesti Corvinus egyetem, egyetemi docens.. XXIII. Magyar

Részletesebben

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának?

HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? HOL TALÁLOK EGY JÓ LEAN SZAKEMBERT? ugye Ön is feltette már ezt a kérdés magának? Vállalatuk elkötelezte magát a lean menedzsment mellett, de nincs hozzá megfelelı szakemberük? Esetleg túl régóta keresik

Részletesebben

LEAN egyszerűen. http:// ://www.lehel-management.hu/ Kákonyi. Előadó: Lehel

LEAN egyszerűen. http:// ://www.lehel-management.hu/ Kákonyi. Előadó: Lehel ÚJ J KIHÍVÁSOK ÚJ J VÁLASZOKV LEAN egyszerűen en http:// ://www.lehel-management.hu/ Előadó: Kákonyi Lehel Bemutatkozunk Folyamatoptimalizálás Amit az Önök k figyelmébe ajánlok Leánykori nevén: Toyota

Részletesebben

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával

Lean Quality 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával 2011. október 19. Lean Est a minőségés folyamatfejlesztés jegyében, hazai szakértők bevonásával Helyszín: Dunaújvárosi Főiskola 2400 Dunaújváros, Táncsics M. u. 1. Időpont: 2011. október 19., 13:30 19:50

Részletesebben

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció

Ügyfelünk a Knorr-Bremse. Központilag szervezett európai disztribúció Ügyfelünk a Knorr-Bremse Központilag szervezett európai disztribúció Copyright Knorr-Bremse AG Közös növekedés lépésről lépésre A stabil kapcsolatok kialakulásához idő kell. Idő kell a kölcsönös bizalom

Részletesebben

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9.

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. A Blochamps Capital Kft. megalakulása óta igyekszik kiemelkedő szakértelmével és hozzáértésével támogatni, működésében segíteni a magyar privátbanki

Részletesebben

Képzések és Workshopok

Képzések és Workshopok Tudással a termelékenységért, a megbízható üzemelésért és a biztonságért! Képzések és ok 2017. évi tematikák Cím: 6723 Szeged, József Attila sgt. 130. Tel: 62/431-927, E-mail: tpm@aastadium.hu Több mint

Részletesebben

Ellátási Lánc Menedzsment

Ellátási Lánc Menedzsment Ellátási Lánc Menedzsment A 21. század első évtizedeire a nemzetközi verseny erősödése a termék-életciklusok rövidülése a magasabb minőségi szinten és alacsonyabb fogyasztói árakon történő fogyasztói igény

Részletesebben

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére

A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Sajtótájékoztató 2010. október 6. A tudás hatalom új generációs oktatás az IP telefónia népszerűsítésére Szekeres Viktor Gloster telekom Kft. Mészáros Attila Cisco Magyarország Kft. Mai témáink Rövid bemutatkozás

Részletesebben

Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap

Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap Hogyan válaszolhat a gyógyszeripar az új kihívásokra? Gyógyszeripari szakmai nap CHINOIN Zrt.- a Sanofi vállalata 2013.09.12. dr. Péczely György A.A. Stádium Kft. Tartalom A gyógyszeripar kihívásai Lehetséges

Részletesebben

2019. JÚNIUS , BUDAPEST MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL A TERMELÉSBEN

2019. JÚNIUS , BUDAPEST MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL A TERMELÉSBEN 1 MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL A TERMELÉSBEN SZEMINÁRIUM Hatákonyságnövelés csökkenő selejtszámmal növekvő alapanyagárak és verseny mellett Képzésünk az alábbi témakörök mentén nyújt támogatást a termelővállalatok

Részletesebben

Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia. Főtámogatók: Médiapartnerek: Támogatók: Szakmai partnerek, kiállítók:

Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia. Főtámogatók: Médiapartnerek: Támogatók: Szakmai partnerek, kiállítók: Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia HUMÁN E ALAPÍTVÁNY Főtámogatók: Médiapartnerek: Támogatók: Szakmai partnerek, kiállítók: 2 Időpont: 2011. február 16 18. Helyszín: A konferencia elnöke: Konferencia

Részletesebben

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft.

A.A. Stádium Diagnosztikai és Menedzsment Kft. LEAN / Felsőfokú Lean Manager képzés ( Black belt ) Cél: A cégen belül folyó Lean projektet teljes mértékben támogatni és irányítani képes vezető képzése. A Lean és a Lean-t támogató TPM elemeinek, módszereinek

Részletesebben

Az MLE és az MLBKT Tanúsított Logisztikai Szakértői:

Az MLE és az MLBKT Tanúsított Logisztikai Szakértői: Az MLE és az MLBKT Tanúsított Logisztikai Szakértői: Bányai Kornél k.banyai@chello.hu Logisztikai menedzsment A logisztika humán aspektusai Katonai és polgári logisztika kapcsolatai Déri András deria@chello.hu

Részletesebben

«BNI Találkozó 16 cs.»

«BNI Találkozó 16 cs.» 1 2 3 4 «BNI Találkozó 16 cs.» Időpont: 2014. április 15. Szervező: BNI - The World's Largest Referral Organization Helyszin: Academy Golf Budapest, 1037 Budapest, Perényi út 6. 1 2 3 Uniós források a

Részletesebben

Program. HIPA Tőkeakadémia Budapest novemberdecember

Program. HIPA Tőkeakadémia Budapest novemberdecember Program 2018. novemberdecember Program - 1. nap 2018. 11. 15. 08:30-09:00 Regisztráció Falk1 Rendezvényközpont 1055, Falk Miksa u. 1. 09:00-09:10 Köszöntő 09:10-09:30 Bevezetés: témakörök ismertetése,

Részletesebben

Értékáram elemzés szoftveres támogatással. Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub

Értékáram elemzés szoftveres támogatással. Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub Értékáram elemzés szoftveres támogatással Gergely Judit 2013. 03. 01. Lean-klub Tartalom Az Értékáram és elemzésének szerepe a Leanben Értékáram modellezés és elemzés Esetpélda: termelő folyamat Képzeletbeli

Részletesebben

Beszámoló a Minőségügyi Világfórumról (Budapest, 2015 október )

Beszámoló a Minőségügyi Világfórumról (Budapest, 2015 október ) Beszámoló a Minőségügyi Világfórumról (Budapest, 2015 október 26-27.) Mezőgazdasági Szakbizottság Szeged, 2015. november 25. Dr Vajda László, szakbizottsági elnök Összefoglaló információk Helyszín: Kempinski

Részletesebben

Képzés leírása. Képzés megnevezése: IRIS szabványismertető Jelentkezés

Képzés leírása. Képzés megnevezése: IRIS szabványismertető Jelentkezés Képzés megnevezése: IRIS szabványismertető Jelentkezés Mi a képzés célja és mik az előnyei? A képzés célja az IRIS szabvány vasúti járműipari kiegészítő követelményeinek megismertetése a résztvevőkkel.

Részletesebben

TM Magyarország. Nehezített pálya

TM Magyarország. Nehezített pálya TM Magyarország Nehezített pálya Tematika Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara köszöntője Bemutatkozás Miért vagyunk itt? Működés optimalizálás és kríziskezelés projekt bemutatása SZÜNET Vendég előadó

Részletesebben

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK

LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK LOGISZTIKA/ELLÁTÁSI LÁNC MENEDZSMENT BODA & PARTNERS SZAKÉRTŐI SZOLGÁLTATÁSOK BEMUTATKOZÁS Iparágtól függetlenül három egymással szorosan összefüggő terület játszik komoly szerepet a vállalatok sikerességében:az

Részletesebben

LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM

LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM LEAN BESZÁLLÍTÓ FEJLESZTÉSI PROGRAM Beszállítókkal kapcsolatos kompetenciafejlesztési igények azonosítása és értékelése (vezetés, technológia, minőség, kommunikáció, logisztika) Dr. Németh Balázs 2013.

Részletesebben

Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor

Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor Gondolatok a PM módszertan korlátairól, lehetőségeiről amit a felsővezetőknek tudniuk kell! dr. Prónay Gábor 5. Távközlési és Informatikai Projekt Menedzsment Fórum 2002. április 18. AZ ELŐADÁS CÉLJA néhány

Részletesebben

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára

Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az új szabványok támogató szerepe a működési kiválóság gyakorlatára Az út amin jár(hat)unk. Nagy István gyártási osztályvezető, MIR megbízott Vasúti Berendezések Kft. A hazai kötöttpályás közlekedés első

Részletesebben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben

Fejlesztéspolitika az egészségügyben Fejlesztéspolitika az egészségügyben EUREGIO III PROJECT MASTER CLASS PROGRAM 2009. szeptember 2. Új Magyarország Fejlesztési Terv (ÚMFT) 2007-2013(15) - ~1,8 milliárd euró TÁMOP: 253 millió euró TIOP:

Részletesebben

A minőség gazdasági hatásai

A minőség gazdasági hatásai 5. A minőség gazdasági hatásai 5.1 A minőség költségei A minőség költségeit három nagy csoportra oszthatjuk: az első csoportot a minőség érdekében tett megelőző jellegű intézkedések költségei, a másodikat

Részletesebben

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez

Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Audi Termelési Rendszer (APS) Út elszigetelt hatékonyságnövelő intézkedésektől egy átfogó vállalatirányítási rendszerhez Napi Gazdaság Hatékonyságfejlesztési Koferencia 2009.06.18 Budapest Gerbeaud-Ház

Részletesebben

CSAOSZ Csomagolási Konferencia November 3.

CSAOSZ Csomagolási Konferencia November 3. CSAOSZ Csomagolási Konferencia 2015. November 3. CSAOSZ Csomagolási Konferencia Befektetés és Beszállítás: mit teszünk mi? Adatbázisaink: direkt és indirekt beszállítóknak K+F és KKV: a kormányzati segítség

Részletesebben

Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása

Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása Az, hogy olyan innovatív technológiai megoldásokkal szolgáljuk partnereinket, amelyek biztosítják a jogszabályokban előírt követelmények betartása mellett, a hatékony és költségtakarékos megoldások megtalálását.

Részletesebben

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás!

LEAN MASTER PROGRAM. Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM Több, mint oktatás! LEAN MASTER PROGRAM 1. Lean menedzsment bevezetése 2. Akiknek ajánljuk 3. A képzés felépítése 4. További információk 2 1. Lean menedzsment bevezetése A Lean menedzsment

Részletesebben

a) börze (erre iskolai osztályokat várunk) b) szakmai fórum (erre az oktatási intézmények közszolgálatos felelőseit, intézményvezetőit várjuk)

a) börze (erre iskolai osztályokat várunk) b) szakmai fórum (erre az oktatási intézmények közszolgálatos felelőseit, intézményvezetőit várjuk) Tisztelt Intézményvezetők, kedves Kollégák! A Pro Kultúra Liszt-központja egy Közösségi Szolgálati Börzét szervez a soproni középiskoláknak. Részvétel esetén 2 óra igazolható az érettségihez szükséges

Részletesebben

Leváltja a Leant az Ipar 4.0? Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y

Leváltja a Leant az Ipar 4.0? Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y Leváltja a Leant az Ipar 4.0? < Garliczky Balázs, Countr y Manager STAUFEN.AG, Countr y Office Hungar y A Study of the Toyota Production System Shigeo Shingo Lean Thinking James P. Womack, Daniel T. Jones

Részletesebben

LOGISZTIKAI KONTROLLING

LOGISZTIKAI KONTROLLING LOGISZTIKAI KONTROLLING A KÉPZÉSRŐL A logisztikai szakembereknek gyakran a szűkebben vett szakmai ismereteken túl olyan tudásra is szükségük van, amellyel a logisztikai vezetői döntéseket alátámasztó kalkulációk

Részletesebben

ESETTANULMÁNY. ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai

ESETTANULMÁNY. ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai ESETTANULMÁNY NY ERP integrált online vonalkódos raktár-irányítási rendszer bevezetési tapasztalatai Szaniszló Zsolt ICO Hungary Zrt. Sasfi Imre XAPT Hungary Kft. Várható erőforrás allokációs igények /

Részletesebben

Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység

Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység Az 50001-es szabvánnyal, illetve a törvényi elvárásokkal kapcsolatos felmérési, tervezési tevékenység Qualidat Kft. Együttműködésben az ÉMI TÜV SÜD-del Tartalomjegyzék Bevezetés A feladatok Projektmenedzsment

Részletesebben

A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében

A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében A Kiválóság kultúra lehetséges szerepe a beszállítói szervezetek fejlődésében Kiválóság Tavasz 2012 EFQM Kiválóság Nap Budapest, 2012. március 8. Szabó Kálmán, ügyvezető igazgató, az EFQM Nemzeti Partnerszervezete

Részletesebben

Probléma Menedzsment és a mérhetőség. Suba Péter, Service Delivery Consultant

Probléma Menedzsment és a mérhetőség. Suba Péter, Service Delivery Consultant Probléma Menedzsment és a mérhetőség Suba Péter, Service Delivery Consultant Bemutatkozás Getronics - Informatikai outsourcing világcég - 27000 alkalmazott - Számos világcég informatikai infrastruktúrájának

Részletesebben

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok!

Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Kérdések, aggályok és válaszok! INNOVÁCIÓ MENEDZSMENT SZOLGÁLTATÁSOK Vállalatunk és a kutatás-fejlesztés? Glósz és Társa Kft. 2018. gllosjsjdsj tudasrfs 1 1. kérdés Van nálunk egyáltalán kutatás-fejlesztés? 2018. Glósz és Társa Kft.

Részletesebben

Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia HEA - PARTNERING. Főtámogatók: Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek, kiállítók:

Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia HEA - PARTNERING. Főtámogatók: Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek, kiállítók: Partnering ÜgyfélkaPcsolati konferencia Főtámogatók: HEA - PARTNERING Támogatók: Médiapartnerek: Szakmai partnerek, kiállítók: HUMÁN E ALAPÍTVÁNY 2 Időpont: 2012. február 22 24. Helyszín: A konferencia

Részletesebben

NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA. Key stories from the logistics playground

NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA. Key stories from the logistics playground NAGYVÁLLALATOK LOGISZTIKAI VEZETŐINEK 9. ORSZÁGOS ÉS 4. NEMZETKÖZI KONFERENCIÁJA Key stories from the logistics playground 2015. május 14-15. Eger, Hotel Eger & Park**** Meghívó Ezúton tisztelettel meghívjuk

Részletesebben

Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai

Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai Az OEE fogalma és mérése egy OEE projekt tapasztalatai A.A. Stádium Kft. Péczely Csaba TPM-klub, Budapest 2013. október 8. Bemutatkozás A.A. Stádium Kft. 1984 alapítva műszaki diagnosztika 1996 termelékenység-fejlesztés

Részletesebben

A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban

A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban XV. SOPRONI LOGOPÉDIAI ÉS PEDAGÓGIAI NAPOK A pedagógus elhivatottsága a változó közoktatásban ORSZÁGOS AKKREDITÁLT SZAKMAI KONFERENCIA SOPRON, 2009. március 26-27-28. Tervezett program Fogjuk a kezed!

Részletesebben

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni.

LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. XXV. NEMZETI MINŐSÉGÜGYI KONFERENCIA LEAN 4.0 azaz hogyan tudja a Lean menedzsment az Ipar 4.0-át támogatni és lehetőségeit kiaknázni. Dr. Németh Balázs Kvalikon Kft. 2018. Szeptember 14. Termelő vállalat

Részletesebben

A lean menedzsment eszközei

A lean menedzsment eszközei A lean menedzsment eszközei Hozhat-e újat a lean menedzsment a TQM-hez képest? Jenei István együttműködő partnere Az előadás fő üzenetei A lean menedzsment (LM) is egy minőség- irányultságú menedzsmentrendszer

Részletesebben

XIX. BEST PRACTICE FÓRUM. Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28.

XIX. BEST PRACTICE FÓRUM. Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28. XIX. BEST PRACTICE FÓRUM Knorr Bremse Vasúti Jármű Rendszerek Hungária Kft. 2012. november 28. 2012. november 28-án több mint 25 szakember részvételével került megrendezésre a XIX. Best Practice Fórum

Részletesebben

MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL

MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL 1 MUTATÓSZÁMOK ÉS KÖLTSÉGKONTROLL A TERMELÉSBEN SZEMINÁRIUM Képzésünk az alábbi témakörök mentén nyújt támogatást a termelővállalatok számára: Az üzemi mérőszámok szerepének jelentősége a folyamatos fejlődés

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. Egy vonzó jövőkép

Részletesebben

Főbb szolgáltatásaink

Főbb szolgáltatásaink Cégbemutató 2007. Főbb szolgáltatásaink Stratégiai tanácsadás Folyamatmenedzsment tanácsadás (BPM, BPR) Lean Menedzsment és KAIZEN tanácsadás TQM rendszerek kialakítása, EFQM modell Minőségmenedzsment

Részletesebben

Dr. Topár József 3. Eladás Marketing Külső szolgáltatás Alvállalkozók Fogyasztók. Engineering Termelés Anyagszabályozás Beszerzés Minőség

Dr. Topár József 3. Eladás Marketing Külső szolgáltatás Alvállalkozók Fogyasztók. Engineering Termelés Anyagszabályozás Beszerzés Minőség A minőségterv (quality plan) olyan dokumentum, amely előírja, hogy milyen folyamatokat eljárásokat és vele kapcsolódó erőforrásokat ki és mikor fogja alkalmazni, hogy egy konkrét projekt, termék, folyamat

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

Beszerzés 2016 Konferencia

Beszerzés 2016 Konferencia Beszerzés 2016 Konferencia Horváth Tamás Beszerzési Vezető 2016 Tartalom Bemutatkozás Bankok helyzete Beszerzés regionális szinten Beszerzés regionális szinten Miért van rá szükség? A beszerzés stratégiája,

Részletesebben

Fenntartható Lean az Emberrel. 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen

Fenntartható Lean az Emberrel. 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen Fenntartható Lean az Emberrel 4. Lean Factory Workshop, 2010. október 12. National Instruments, Debrecen A Leonardo Group-ról Alapítás 1998 45 kollega (Ø 45 évesek) - A gyakorlatból a gyakorlat számára

Részletesebben

#PLMPERSPEKTIVA szakmai nap

#PLMPERSPEKTIVA szakmai nap #PLMPERSPEKTIVA szakmai nap Egy valódi PLM rendezvény A graphit Kft. idén hatalmas sikerrel zárta legnagyobb éves rendezvényét, a PLM Perspektíva 2015 szakmai napot. A rendezvény arculatának a középpontját

Részletesebben

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV

Beszerzési és elosztási logisztika. Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV Beszerzési és elosztási logisztika Előadó: Telek Péter egy. adj. 2008/09. tanév I. félév GT5SZV 3. Előadás A beszerzési logisztikai folyamat Design tervezés Szükséglet meghatározás Termelés tervezés Beszerzés

Részletesebben

Az Országos Fémipari Ipartestület 2015. évben is megrendezi az Országos Gazdasági Szakmai Napok Konferenciáját.

Az Országos Fémipari Ipartestület 2015. évben is megrendezi az Országos Gazdasági Szakmai Napok Konferenciáját. Tisztelt Tagtársunk! Kedves Fémipari Vállalkozó Társunk! Az Országos Fémipari Ipartestület 2015. évben is megrendezi az Országos Gazdasági Szakmai Napok Konferenciáját. A konferencia célja, hogy fórumot

Részletesebben

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára

Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára Az EU Business Avenues program 2015-ben is folytatódik Délkelet-ázsiai üzleti lehetőség magyar vállalkozások számára A program célja Szeretnénk ismételten felhívni a figyelmét az Európai Bizottság által

Részletesebben

Dr. Szegedi Zoltán Ellátásilánc-menedzsment - Elmélet és gyakorlat

Dr. Szegedi Zoltán Ellátásilánc-menedzsment - Elmélet és gyakorlat Dr. Szegedi Zoltán Ellátásilánc-menedzsment - Elmélet és gyakorlat Az ellátásilánc-menedzsment témakörben az első magyar nyelvű, szakmai tudományos könyv jól szemlélteti, hogy az ellátásilánc-menedzsment

Részletesebben

VIII. EXPORTAKADÉMIA

VIII. EXPORTAKADÉMIA VIII. EXPORTAKADÉMIA PROGRAMTERVEZET ÜZLETI KÖRNYEZET ÉS PIACELEMZÉS 1. blokk 2016. március 2. (szerda) 9:30-10:00 REGISZTRÁCIÓ 10:00-10:10 Köszöntő, tematika ismertetése Galambos Judit, exportinkubációs

Részletesebben

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások

CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások CÉGISMERTETŐ AUTÓIPARI BESZÁLLÍTÓK RÉSZÉRE BI-KA LOGISZTIKA KFT. Szállítmányozás, Raktározás Komplex logisztikai szolgáltatások RÖVID CÉGISMERTETŐ SZÁMOKBAN - 20 éve vagyunk jelen szállítmányozás, raktározás,

Részletesebben

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment Részidős üzleti mesterszakok

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment Részidős üzleti mesterszakok egyetemi docens Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék kallo@mvt.bme.hu Tudnivalók Segédanyagok Jegyzet, előadásvázlatok, munkafüzet Példatár, konzultáció, képletgyűjtemény Elméleti kérdések kidolgozása

Részletesebben

Biztosítási Fórum 2015

Biztosítási Fórum 2015 Biztosítási Fórum 2015 Budapest, 2015. december 8 9. 1. nap Szabályozási változások a biztosítási szektorban 8:30 tól Regisztráció 9:00 9:15 Az IIR Magyarország és a nap elnökének köszöntője A nap elnöke:

Részletesebben

Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél

Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél Folyamatvezérelt szervezeti változások az SBS Kft-nél ISOFÓRUM XXIII. NMK Vezetéstudományi Intézet Vezetés és stratégia tanszék 1093 Budapest, Fővám tér 8.; 1828 Budapest, Pf. 489. Tel.: (1)4825377, (1)4825263;

Részletesebben

Szakmai távlatok a láthatáron

Szakmai távlatok a láthatáron Szakmai távlatok a láthatáron Lehetőségek egyetemi hallgatók számára a Schaeffler csoporton belül az FAG Magyarország Ipari Kft.-nél FAG Magyarország Ipari Kft. 4031 DEBRECEN Határ út 1/D. A Schaeffler

Részletesebben

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait Gondolt már arra, hogy még a legjobban szervezett folyamatok mellett is van tartalék cégében? Tudta, hogy a kihasználatlan erőforrásokban - melyek értéke akár 30% is lehet - mennyi pénz rejtőzik? Vajon,

Részletesebben

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél

Gyakornoki álláslehetőségek a Robert Bosch Elektronika Kft.-nél Gyakornoki álláslehetőségek a -nél A gyakorlat helye:, Hatvan (gépjármű elektronika üzletág) A gyakorlat időtartama: 2-6 hónap, vagy akár több Elméletbõl már felkészültél. Szeretnél gyakorlati tapasztalatot

Részletesebben

LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE

LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE LOGISZTIKAI FOLYAMATOK MENEDZSMENTJE A KÉPZÉSRŐL Gyakori probléma, hogy a munkatársak nem rendelkeznek áttekintéssel a komplex vállalati logisztikai rendszer és tágabban az ellátási lánc egészének működéséről,

Részletesebben

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT

RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT RAKTÁROZÁS MENEDZSMENT A KÉPZÉSRŐL Raktározás menedzsment kurzusunkban az operatív szintű Raktározási ismeretek képzésnél magasabb szintre, a raktározás működtetésével, menedzsmentjével kapcsolatos kérdésekre

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek III. Szervezés és logisztika KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Fejlődési tendenciák a logisztikában 105. lecke A fejlődési tendenciákat

Részletesebben

VII. EXPORTAKADÉMIA PROGRAMTERVEZET

VII. EXPORTAKADÉMIA PROGRAMTERVEZET VII. EXPORTAKADÉMIA PROGRAMTERVEZET 1. blokk 2015. szeptember 23. 1. nap ÜZLETI KÖRNYEZET ÉS PIACELEMZÉS 9:30-10:00 Regisztráció 10:00-10:30 Köszöntő, tematika ismertetése Galambos Judit, igazgató, Exportinkubációs

Részletesebben

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment Részidős üzleti mesterszakok

Termelés- és szolgáltatásmenedzsment Részidős üzleti mesterszakok egyetemi adjunktus Menedzsment és Vállalatgazdaságtan Tanszék kallo@mvt.bme.hu Tematika Bevezetés A termelési, szolgáltatási igény előrejelzése Alapfogalmak, az előrejelzési módszerek osztályozása Előrejelzési

Részletesebben

ISO 9000 FÓRUM. 2013. szeptember 12. délelőtt 10:00-13:00 Sikeresség - Fenntarthatóság - Együttműködés

ISO 9000 FÓRUM. 2013. szeptember 12. délelőtt 10:00-13:00 Sikeresség - Fenntarthatóság - Együttműködés ISO 9000 FÓRUM XX. NEMZETI KONFERENCIA PROGRAMJA (v3-tervezet) 2013. szeptember 12-13. Hotel Ramada Balaton 8220 Balatonalmádi, Bajcsy - Zs. u. 14. MINŐSÉG - EGYÜTTMŰKÖDÉS - TÁRSADALMI FELELŐSSÉG Plenáris:

Részletesebben

Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére

Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére Az előadás címe Logisztikai megoldások kis- és középvállalatok részére 2007.05.07. 2 A vállalatunk Tevékenységi kör: Spedíció Fuvarozás Disztribúció Szerződéses logisztika Komplex logisztikai szolgáltató:

Részletesebben

ig - a képzés (projekt)menedzsmentje A marketingtől l a vizsgáig llősi Zsuzsa Hajduszoboszló, 2007. december 5-7. ; Szöllősi Zsuzsa 2008.01.04.

ig - a képzés (projekt)menedzsmentje A marketingtől l a vizsgáig llősi Zsuzsa Hajduszoboszló, 2007. december 5-7. ; Szöllősi Zsuzsa 2008.01.04. A marketingtől l a vizsgáig ig - a képzés (projekt)menedzsmentje Szöll llősi Zsuzsa 1 A szekció célja - párbeszéd A szekció témában jelzett tevékenység rendszerszerű megközelítése Fogalmak közös értelmezése

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

1964 IBM 360 1965 DEC PDP-8

1964 IBM 360 1965 DEC PDP-8 VIIR Vállalatirányítási Integrált Információs rendszerek I. (Történeti áttekintés - TEI) Szent István Egyetem Információgazdálkodási Tanszék 2006. 1 Ki mikor kapcsolódott be az információs társadalomba?

Részletesebben

ISO 9000 FÓRUM. PLENÁRIS - 2011. szeptember 15. délelőtt Versenystratégiák tervezzük újra a jövőt

ISO 9000 FÓRUM. PLENÁRIS - 2011. szeptember 15. délelőtt Versenystratégiák tervezzük újra a jövőt XVIII. NEMZETI KONFERENCIA Az egymástól tanulás konferenciája (TERVEZET) 2011. szeptember 15-16. Hotel Frida Family 8171 Balatonvilágos, Zrínyi u. 135 VERSENYSTRATÉGIÁK TERVEZZÜK ÚJRA A JÖVŐT 09:00 Regisztráció

Részletesebben

Pénzügyek és Lean a gyakorlatban

Pénzügyek és Lean a gyakorlatban Katona Rita controlling manager Page 1 Pénzügy, számvitel, számbavétel, mérések szabályok úgysem értem bonyolult valaki magyarázza el Page 2 Miért fontos a Lean Számvitel (Lean Accounting)? Lean Információt

Részletesebben

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt.

Regionális közlekedés aktuális kérdései A múltra épülő jövő 130 éves a DKV Közlekedési Zrt. Közlekedéstudományi Egyesület H-1066. BUDAPEST, Teréz krt. 38. II. em 238. Telefon/Fax: +36-1-353-2005, +36-1-353-0562 Internet: http://www.ktenet.hu E-mail: info@ktenet.hu DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Részletesebben

Konferencia tájékoztató

Konferencia tájékoztató Európa 2020 Intelligens, fenntartható, inkluzív növekedés Konferencia tájékoztató 2012. november 6. 7. helyszín: Magyar Szabványügyi Testület 1082 Budapest, Horváth Mihály tér 1. 2012_MMHet_program5 Rendezők

Részletesebben

IDUSTRIAL ENGINEERING SZAKMAI NAP BUDAPEST 2010 NOVEMBER 12. MTM. REFA LEAN 3in1. MTM Hungária Egyesület

IDUSTRIAL ENGINEERING SZAKMAI NAP BUDAPEST 2010 NOVEMBER 12. MTM. REFA LEAN 3in1. MTM Hungária Egyesület MTM Hungária Egyesület IDUSTRIAL ENGINEERING SZAKMAI NAP BUDAPEST 2010 NOVEMBER 12. MTM REFA LEAN 3in1 Tisztelt Hölgyem/Uram! A válság még nem ért véget hangzik el gyakran ehhez hasonló mondat a médiában,

Részletesebben