Silent Hill: Homecoming - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Konami Fejlesztő: Konami

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Silent Hill: Homecoming - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Konami Fejlesztő: Konami"

Átírás

1 Silent Hill: Homecoming - 1. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a weboldalon megjelenő egyéb információkat, dokumentumokat, szöveges elemeket, eredeti szöveget, fényképeket, grafikákat a szerzői jogi és más törvények védik, tulajdonjogukkal kizárólag a jogtulajdonos rendelkezik, ezért azok sem egészében, sem részeiben nem másolhatók, kereskedelmi forgalomba nem hozhatók. Az ehhez fűződő jogok gyakorlására kizárólag a Red Panda Bt. jogosult. A Red Panda Bt. előzetes írásbeli engedélye nélkül tilos a weboldalak tartalmának egészét vagy részeit bármilyen formában felhasználni, reprodukálni, átruházni, terjeszteni, átdolgozni vagy tárolni, bármilyen médiában megjeleníteni, vagy bármely letöltött dokumentumot, szövegét vagy képanyagát módosítani. A Red Panda Bt. ugyanakkor megengedi, hogy Ön ezen oldalak tartalmát vagy kivonatait - saját személyes használatra - számítógépén szabadon tárolja, vagy akár ki is nyomtassa. A thesource.hu szöveges anyagainak összes fordítása a thesource.hu kizárólagos tulajdona. Felhívjuk figyelmét, hogy az általános feltételeinktől eltérő, engedély nélküli használat szerzői, polgári és büntetőjogi következményekkel járhat. A jogsértőkkel szemben a Red Panda Bt. fellép. A szerkesztőség thesource.hu-n megjelenő dokumentumokat kizárólag tájékoztatás céljából teszi közzé, ezért ezek ismeretszerzés és személyes felhasználás célját szolgálják. A thesource és a Red Panda logó a Red Panda Bt. kereskedelmi védjegye. Az oldalakon található egyéb logók, termék- és márkanevek azok tulajdonosainak kizárólagos védjegyei, ezeket csak az illetékes gyártó, szervezet illetve cég engedélyével lehet felhasználni.

2 Silent Hill: Homecoming - 2. oldal végigjátszás

3 Silent Hill: Homecoming - 3. oldal Tartalomjegyzék Végigjátszás NIGHTMARE 4. MISSING PERSONS 6. HOTEL 9. SHERIFF S STATION 10. SEWERS 11. FITCH S OFFICE 12. HELL DESCENT 12. TOWN HALL 13. THE ATTIC 15. DARK TIMES 16. PRISON 17. CHURCH 20. UNDERGROUND 21. Extrák FEGYVEREK 23. KOSZTÜMÖK 23. BEFEJEZÉSEK 23.

4 Silent Hill: Homecoming - 4. oldal NIGHTMARE Miután hősünket (Alex Shepherd) a doktor úr betolta a műtőszobába, Fast Attack gomb heves nyomkodása után máris kiszabadulsz, és körülnézhetsz a szobában. A Weapon menüben tudod felkapcsolni a zseblámpádat, hogy láss is valamit. A doktor jegyzetein kívül semmi érdekes nem lesz a szobában, ezért távozz a dupla szárnyú ajtón keresztül. Kövesd a vérnyomot a következő helyiségbe, ahol Alex megpillantja öccsét (Joshua Shepherd), amint a rácsos ajtó mögött rajzolgat. Az ajtó mellett van egy panel, ami egy számkód beütésére vár. Egyelőre ne foglalkozz vele, nyiss be a szomszédos helyiségbe. Vess egy pillantást a röntgenfelvételre, az asztalon lévő jegyzetre, majd vedd fel a falon lévő térképet és távozz a közeli ajtón. A hullákkal tarkított folyosón egyetlen ajtó lesz nyitva, használd. A terem túloldalán lesz egy Health Drink, és egy újabb jegyzet, középen pedig egy inkubátorba zárt, összeégett babát figyelhetsz meg. Mássz át a törött ablakon, és vedd magadhoz a korábban látott röntgenfilm másik darabját. Az asztalon egy, az alap közelharci fegyverek kezelését bemutató füzetecskét vehetsz szemügyre. Térj vissza a röntgenfelvételes szobába, és helyezd a másik mellé a nálad lévő képet. Az így kapott számsort (624872) pötyögd be a rácsos ajtó paneljén, és tá dám, az ajtó kitárult. Josh viszont elszalad. Vedd fel a rajzát, és kövesd te is a kis öcsit. Két szobával arrébb, a piros jelnél a falon menthetsz is. Folytasd utad a másik ajtón át, és vedd fel a tükörből kiálló kést. A hely ekkor átváltozik, és egy nem éppen szimpatikus nővérke támolyog ki az egyik vécéfülkéből. Az imént felvett eszközzel tedd hidegre a kellemetlenkedő nőszemélyt, majd a fülkében lévő résen át juss át a szomszédos szobába, és vedd fel az ajtó melletti First Aid Kit-et. A nyílászárót használva egy újabb helyiségbe jutsz. Semmi érdekes nincs itt, ezért a balkéz felőli ajtón távozz is. Szemben egy jegyzet vár. Ha megtekintetted használd a lépcsőt. Fent törd be az ablakot, mássz át, és verd be a két nővérkét. A bejáratoddal szemközti falon átvághatod magad a továbbjutáshoz ( Fast Attack gomb gyors nyomkodása). Ments, lesd meg a jegyzetet az ágyon, és hagyd el a szobát. A folyosón jobb kéz felé indulj el, likvidáld a rád támadó nagyra nőtt bogarakat, és használd az ajtót.

5 Silent Hill: Homecoming - 5. oldal Bent a polcról egy Health Drink-et vehetsz fel, majd a következő helyiség végében egy fényképet a hordágyról. Fordulj meg, nyiss be a szemközti ajtón, és lejjebb jutva végezz a három barátságtalan nővérrel. A terem közepén megcsodálhatod az ismerős doktor testének egyik felét. Mivel a duplaszárnyú ajtón egy lakat díszeleg, vágj utat magadnak a balra lévő falon. Szemben egy újabb gyerekrajzot vághatsz zsebre, a lépcső tetején pedig megtalálod a kedves doktorúr másik felét is. Vedd ki a kezéből a kulcsot, és használd a duplaszárnyú ajtó lakatjának eltávolítására. A polcon egy jegyzet, a másik falon pedig egy újabb dupla szárnyú ajtó vár. Használd. Újból találkozol kedvenc kis öcséddel, akinek égető szüksége van kedvenc játékára, melyet neked kell elhoznod neki. Egy plüss nyúlról van szó. Használd a bal oldali ajtót, vedd fel a polcról a Health Drink-et, tekintsd meg az asztalon lévő jegyzetet, és ments is, ha kedved tartja. A következő folyósón a forgó ventillátorral szemközti ajtó lesz a megfelelő választás (a többi zárva van). Ismét az inkubátoros szobában találod magad. Vedd fel a falon díszelgő rajzot, majd nyúlj be a tükrön lévő lyukon a nyusziért. Készülj fel a Strong Attack gomb sűrű nyomkodására. Ha megvan, és a kezed is megmaradt, csapd le az egy szem bogarat, és térj vissza Josh-hoz. Miután megpróbálod neki odaadni a kért játékot, úgy néz ki, mégsem érdekli már annyira, mert elszalad. Viszont a rácsos ajtó kinyílik, így követni tudod. Vedd fel a két gyerekrajzot. Az egyik rögtön a rácsos ajtó után a földön, a másik pedig az útközben becsapódó ajtón van. A folyosó végén hívd le a liftet, és szállj be.

6 Silent Hill: Homecoming - 6. oldal MISSING PERSONS Egy kamionsofőr mellett ébredsz, aki egy utcányira a Shepherd háztól tesz le. A térképen jelölt helyre kell eljutnod. Vizsgáld meg a plakátokat, majd indulj el a kereszteződés irányába. Itt egy régi ismerőssel (Judge Holloway) elegyedsz rövid beszélgetésbe. Ha érdekelnek a fényképek, találhatsz egyet a városházán. Folytasd az utad a ház felé, és odaérvén rögtön használd is a sötétbe burkolódzó bejárati ajtót a beljebb kerüléshez. Elsőre úgy tűnik, senki sincs itthon. Menj fel az emeletre és a dupla szárnyú ajtón belépve vizsgáld át a szülők szobáját (a mellékhelyiséget se hagyd ki, egy kazettát kell ott találnod). Visszatérve az emeleti folyosóra, közelítsd meg a nyitott ajtót. Mivel az az orrod előtt csapódik be, és nem sok esély van (még) a kinyitására, a szomszédos ajtót használd. Alex és Josh szobájába tévedtél. Az ágyról vedd fel a zseblámpát, amely egy régi emléket idéz fel főhősünkben. Ezután vizsgáld meg a könyvespolcot. Az összes könyv balra tolásával egy titkos kapcsolóra bukkansz, ami egy még titkosabb kis szobába vezet. Itt felveheted a ház kézzel rajzolt térképét. A földszintre visszatérvén előkerül Alex anyja (Lillian Shepherd). A röpke párbeszéd után indulj el következő célod, az alaksor felé. Lent egy újabb nem túl baráti ismeretségre teszel szert. Gyűrd le a monsztát, és a pince végében lévő szivattyúról vedd fel a Garage Remote-ot, és a papirost. A lépcsővel szemközti álcát átszakítva, és a benti ajtót megvizsgálva egy nem túl kellemes emlék idéződik fel Alexben. Hagyd el az alaksort, és egyúttal a házat is a bejárati ajtón keresztül. Használd a Garage Remote-ot a garázsajtó kinyitására. A felbukkanó szörnyeteg elintézése után a garázsban vedd magadhoz a vascsövet, és vess egy pillantást a következő Combat Training-es füzetecskére. Az imént magadhoz vett vascső segítségével ki tudod nyitni a szekrényajtót, mely mögött egy üres benzineskanna található. Vedd fel, majd kifelé menet verd le a falon lévő lyukból előmászó szörnyet. Ugyanezen lyukat használd a továbbjutáshoz. A játszótéren, a padon találsz egy régi újságot, a falon egy rajzot, a csúszda mellett pedig egy fényképet. Használd a vascsövet a rácsos ajtó kinyitására, a szemetesek mögül előmászó fenevadat pedig tanítsd jobb

7 Silent Hill: Homecoming - 7. oldal modorra. Meríts a kamion üzemanyagtartályából a nélad lévő kannával, majd térj vissza a ház alaksorában lévő szivattyúhoz. Használd a naftát a szivattyúnál. A vízszint csökkenésével máris ki tudod nyitni a melletted lévő ajtót. A hátsó udvarra jutsz, ahol a virágágyásból egy Health Drink-et, a fák között falról pedig egy újabb gyerekrajzot vehetsz magadhoz. Használd a ház hátsó ajtaját a bejutáshoz. Rögtön előtted a pulton lesz egy lejátszó, ahol meg tudod hallgatni a nálad lévő kazetta tartalmát. A hűtőben találsz egy Health Drink-et, ez után itt már csak annyi a dolgod, hogy elhagyd a házat, majd az udvart is a hátsó kapun keresztül (a kilincsről egy fényképet vághatsz zsebre). A kis sikátor végében lévő rácsos ajtó a temetőbe vezet. A lineáris útvonalon haladj egészen a sírt ásó emberig (közben ne felejtsd el felvenni a temető térképét). Itt lejjebb mászva ismét egy barátságtalan jószág próbál hidegre tenni, ezúttal kutya formában. Tudod mi a dolgod. Ezután a szebb napokat is megélt szökőkútról vedd fel a fél kör alakú Odd Stone Plate-et. Mássz fel a mélyedés túloldalán (a fedett kőpadoknál egy Health Drink vár), és a családi kripták felé vedd az utad. Itt az elején az egyik kriptában menthetsz is. Tovább haladva, a nagykapu előtti utolsó kriptában balra mássz át a repedésen, majd kilépve ismét balkéz felé folytasd utad. A bal oldali kriptában egy Health Drink, a jobboldaliban pedig egy falon lévő lyuk fogad. Használd, és a folyosó végén jobbra ki is juthatsz végre erről a nem túl bizalomgerjesztő helyről. Jobbra haladj, tanítsd jó modorra a kutyust, majd az út végén balra juss át a gödrön. Az alapítók kertjébe értél. Nagyobbacska terület, ennek ellenére nem sok felvehető tárgy található itt. Belépve, balra vedd az irányt, így az út végén felvehetsz egy Health Drink-et. Menj le a lépcsőn, intézd el a lakmározó ebet, majd az imént használt lépcsőtől jobbra lévő vaskaput használd a továbbjutáshoz. A lépcsőn felérve, a kútról vedd magadhoz a Strange Stone Plate-et. A terület végében a vaskapunál, az Odd Stone Plat, és a Strange Stone Plate használata után máris a parkolóban találod magad.

8 Silent Hill: Homecoming - 8. oldal Menj ki az utcára, és jobbra haladva, mielőtt beszédbe elegyednél a kisasszonnyal (Elle Holloway), nézz be a rendőrség elé, mert ott balra fordulva egy First Aid Kit várja, hogy magadhoz vedd. A beszélgetés végeztével kapsz egy Walkie Talkie-t és a hirdetőtábla hátuljáról egy gyerekrajzot is bezsebelhetsz. Következő állomásod a roncstelep lesz, amit a kereszteződésnél balra fordulva, és később az útról jobbra letérve érhetsz el. Bent, - mivel az épület bejáratához vezető utat egy jármű állja el a fakerítésen lévő lyukat használva kerüld meg a házat. Belépve egy újabb emberrel (Curtis Ackers) kell beszédbe elegyedned. Itt kerül sor az első interaktívabb beszélgetésre a játék során. Legtöbbször szinte mindegy mit teszünk ezek során, de a játék vége felé egy-két helyen bizony ettől is függ, hogy melyik befejezést tekintheted meg. A beszélgetés végén egy pisztollyal leszel gazdagabb. A pult mögött a pisztoly használatáról olvashatsz, és egy doboz lőszert tehetsz zsebre. Menj hátra a kis helyiségbe, ahol további lőszert, és a hűtőből egy Health Drink-et vehetsz magadhoz. Ments, és a hátsó ajtón keresztül hagyd el az épületet, majd magát a roncstelepet is ott, ahol bejöttél. Az útra kiérve egy újabb rémséges teremtmény tör Alex életére. Legkönnyebben úgy tudod elintézni a füstöt okádó szörnyeteget, hogy amikor szétnyitja a mellkasát, belelősz a pisztollyal. Így 2-3 lövés leteríti a kellemetlenkedő lényt. Ezután, annyi lesz a feladatod, hogy visszajuss a temető azon területére, ahol a sírt ásó ember tevékenykedett. Visszafelé újabb tárgyakat zsebelhetsz be, ilyenek például a két lőszeres doboz (az egyik a hirdetőtábla mellett, a másik pedig a rendőrség épületénél, ahol a First Aid Kit is volt), és az egyik kriptában található Health Drink. A családi kriptákkal szemben lévő ajtó immár nyitva van, így beléphetsz a Bartlett család mauzóleumába. Bent, a szemben lévő kőkoporsón egy puzzle vár. A dolgod annyi, hogy úgy mozgasd el a téglalapokat, hogy a fenti elemet teljesen le tudd húzni. Tehát ne álljon semmi az útjában. Sokféleképpen megoldható a dolog, és nem is túl bonyolult. Ha kész, Alex egy órát talál a koporsóban, majd eszméletét veszti.

9 Silent Hill: Homecoming - 9. oldal HOTEL Hősünk Silent Hill egyik utcáján ébred, és ismét feltűnik öccse, Josh. A kissrác beszalad egy közeli hotelbe, aminek a bejárata sajnos be van deszkázva, ezért kerítened kell egy célszerszámot a bejutáshoz. Indulj is el a túloldalon lévő sikátorban, és a szakadék szélén mássz lejjebb. A tűzoltóautó mellett meg is találod a kellő eszközt egy tűzoltófejsze személyében. Menj vissza a hotel bejáratához, és használd az új szerzeményt. Bent, a jobb oldali folyosón rögtön találhatsz is egy Health Drink-et. A recepción felveheted a hotel térképét, és elolvashatsz egy üzenetet. Az emeletre kellene feljutnod, de áram híján a lift nem működik. A liftajtó viszont tárva-nyitva áll, ezért át tudsz ugrani a mögötte lévő kis helyiségbe. Vedd fel a Maintenance Key-t, és használd azt az épületen kívül lévő rácsos ajtó kinyitására. Itt felvehetsz egy újabb Health Drink-et, és visszaállíthatod az épület áramellátását. Annyi a dolgod, hogy a vezetékek helyes sorrendbe kötésével minden lámpát zöld jelzésre bírj. A megfelelő sorrend: fehér, sárga, kék, piros, zöld. Ezután menj vissza az épületbe, és hívd le a liftet. Felfelé tartva egy csapat pengés szörnyeteg támad rád. Intézd el őket, majd mássz ki a leszakadó liftből. A harmadik emeleten vagy. A késeddel vágj egy rést a női alakot ábrázoló képen, majd mássz át rajta. A szemben lévő ajtó sajnos még zárva van (egy fotót találsz), egy kulcsot kell keresned hozzá. Mássz át a szomszédos szobába, ments, és menj ki a folyosóra. A 301-es szoba ajtaján egy lyuk tátong, bentről pedig egy női hang szűrődik ki. Beszélgess el a hölggyel, mire ő megkér, hogy keríts elő neki három darab képeslapot. Valahol a hotelben lesznek. Irány megkeresni!

10 Silent Hill: Homecoming oldal Haladj tovább a folyosón (a 304-es szobában egy jegyzetet találsz), kerüld meg az akadályt, majd a 307-es szobából kiérve (308-asban újabb jegyzet), a folyosó kanyarulata után a falon lévő deszkákat összezúzva juthatsz be a 309-es szobába. A szekrényt használva mássz fel az emeletre (újabb jegyzet), majd lépj ki a folyosóra. A bogáríró akció, és a nővér megnevelése után menj a 402-es szobába. Itt told el a szekrényt, és a szomszédos szobában vedd magadhoz az Alchemilla Postcard-ot. Menj vissza a folyosóra, és kövesd a bogarakat a földön. A bejátszás után kiszakadó ajtón át folytasd utad. Ha a folyosón bezúzod a deszkákat, a 408-as szoba fürdőjében eltehetsz egy Serum-ot. A lépcsőházban (újabb deszkaaprítás a folyosón) folytasd utad fel az ötödikre. Ismét egy (majdnem) új szörnyeteg támad rád a sötétből. Talán a játék legidegesítőbb monsztafajtájával kell most először szemtől szembe megküzdened. Itt nem igazán működik a nekiesek, és addig ütöm, míg mozog stílus, ugyanis kivédi az ütéseidet. A Defense gomb használatával kerülj mellé, és oldalról üsd. Izzadságos harc lesz, de elárulom: lesz ez még rosszabb is. Ha győztesként kerültél ki az ütközetből, ugorj át a folyosó végében lévő Health Drink-ért, és irány az 505-ös szoba (508-asban jegyzet, és bogarak). Told el a szekrényt, és az 507-esbe átérve az ágyról vedd fel a Lakeside Amusement Park Postcard-ot. Egy jegyzetet, és Health Drink-et találhatsz még a szobában. Következő állomásod az 504-es szoba legyen, ahol lőszert, és a szekrényt eltolva egy gyerekrajzot tehetsz zsebre. Ezután menj az 503-a szobába, ahol lemászva, a 403-as szoba fürdőkádjában találod meg a harmadik képeslapot (Toluca Lake Postcard). Menj vissza, és add oda a hölgynek a képeslapokat. Vigyázz, mert visszafelé jó néhány teremtmény akar majd hidegre tenni! Próbálj meg mellettük elszaladni, ha nem akarsz sokat harccal időzni. A nőtől kapott Strange Key-t használd az eddig zárt ajtónál (az átszakított képpel szemben). Alexet és Josht egy lyuk választja el egymástól. Próbálj meg átugrani! Az ugrás nem sikerül túl jól, és Alex ismét a földszinten találja magát. Miután feltápászkodtál, az asztalról vedd fel a cuccokat és ments. Nyiss be a duplaszárnyú ajtón, majd a szemben lévőnél is kíséreld ezt meg. Sajnos zárva van. Mikor elindulsz visszafele, a terület átváltozik. Próbáld meg ismét kinyitni az ajtót. A kör alakú terem közepén egy alak áll (Mayor Bartlett). Beszélj vele. A beszélgetés végén egy hatalmas szörnyeteg emelkedik ki a földből. Igen, boss fight következik. A lényeg annyi, hogy a polcok mögé bújva a pisztollyal először a lelógó húsdarabokat lövöldözd le. Ha nem lenne elég lőszered használj mást, csak pisztollyal a legegyszerűbb. Mikor mind a néggyel végeztél a szörnyeteg a földre esik. Ekkor vedd kézbe a fejszét, és csapkodd a karját. Amikor földre esik, akkor pedig mérj néhány ütést a fejére. A végén egy Strong Attack -el fejezd be a harcot. SHERIFF S STATION Egy cellában ébredsz. Beszélj a rendőrrel (Deputy Wheeler), majd kövesd. Két helyiséggel odébb találsz egy mentőhelyet. Használd. A következő folyosóra érve néhány monszta támad rátok. Fegyver nélkül nehéz dolgod lenne, ezért fuss. A folyosó végén balra lévő ajtót használd (ahonnan a szörny kitör, ott egy fényképet vehetsz fel), és irány az iroda. Itt visszakapod a cuccaidat, egy Shotgunnal bővítve a repertoárt. Plusz az ajtó mellől a rendőrség térképét is felveheted. Más út nem lévén, az ajtón kilépve balra folytasd utad.

11 Silent Hill: Homecoming oldal A rendőrséget szinte elözönlik a szörnyetegek, ezért ha nem állsz jól életerővel, inkább fuss el. A férfi WCben, és a betört üvegnél átmászva Health Drink-et találsz. Haladj tovább az egyetlen lehetséges irányba (a folyosón egyetlen ajtó sincs nyitva), majd mássz át a véres lyukon. Bent két lény ront rád, a sarokban pedig Shotgun lőszert találsz. Verd le az ajtóról a deszkákat, és lépj ki a következő folyosóra. Jobbra haladj, és meg se állj a garázsig. Itt a kis irodában találsz egy szekrényt, melynek kinyitásához egy kód szükségeltetik. A zár kódja: 206. Lőszerrel, és Health Drink-kel leszel gazdagabb. Ezután húzd meg a falon lévő kart, majd hagyd el a garázst az újonnan nyílt úton át. A videó után egy újabb kemény ellenféllel kell megküzdened. Legyűrésére a Shotgun-t ajánlom. Látszólag nem nagyon hatja meg, hogy lövöldözöd, de néhány lövéstől megfekszik a drága. SEWERS A csatornában haladj előre, és Elle segítségével kelj át a rácsos kapun. Balra folytasd utad, a vizes részen öld meg a két kellemetlenkedőt, majd szárazra mászva vedd fel a két lőszeres dobozt. Folytasd utad, és balra felmászva a rácsos ajtó mögött (használd a vascsövet) tekerd meg a kereket. Ezután mielőtt átkelnél a helyen, ahonnan az imént leeresztetted a vizet, ments, és vizsgáld át a folyosó végén lévő szobát. A csatorna térképe, és egy doboz lőszer lesz a jutalmad. Tovább haladva kicsit odébb bal oldalt ismét lesz egy hely, ahová fel tudsz mászni. Itt egy Health Drink lesz a jutalmad. Az út végén ismét egy koprodukciós továbbjutásra lenne szükség, de sajnos Elle nem tudja megtekerni a túloldalon lévő kereket. Más utat kell keresned. Menj vissza egészen a 4-es számmal ellátott kapuig. Ha átjutottál verd le a közeledő szörnyeteget, és folytasd utad. Jobbra ismét lesz egy hely, ahová felmászva Shotgun lőszerrel lehetsz gazdagabb. Haladj tovább előre. A vizes részhez érve muszáj lesz megölnöd a vízben leledző két szörnyeteget, mert különben Elle be sem teszi a lábát a pocsolyába. Ha végeztél, mássz fel a túloldalon lévő létrán (lőszer a folyosó végén), húzd meg a falon lévő kart, és lépj át az így kinyitott ajtó küszöbén.

12 Silent Hill: Homecoming oldal Mássz lejjebb, majd a jobb oldali apró helyiségben ments is egyet. Utad egy kör alakú terembe vezet, amelynek másik végében a 15-ös számú kapu vár. Engedd ét Elle-t. Sajnos, amíg megtalálja az ajtóhoz tartozó kereket, neked meg kell küzdened néhány lénnyel. Amint elintézted mind a négy szörnyeteget, a kapu felhúzódik, és folytathatod utad. Elle eltűnt. Csak egy vérnyomot, és a Walkie-Talkie-ját hagyta hátra. A vérnyom előtt balra felmászva egy fényképet tehetsz zsebre. Ezt követően létrázz egyet. FITCH S OFFICE Ismét a Shepherd ház előtt állsz. Vedd az irányt a Main st. felé. Néhány lépés múlva a térképen jelölve is lesz, hová kell eljutnod. Amint bejutottál a megjelölt épületbe, a recepción magadhoz is vehetsz egy Health Drink-et. Menj be a jobb hátsó szobába, és az ajtó mellett rögtön lesz egy fénykép. Tedd el, majd vizsgáld meg az ajtóval szemben lévő szekrényt. Látszólag semmi sem történik, viszont ha megpróbálsz kimenni a szobából, a folyosón néhány nővér állja az utad. Verd le őket, utána menj be a nyitott ajtón. Bent egy Serum, egy kulcs, és egy jegyzet vár. A kulccsal szaladj át a szomszédos szobába, és használd azt a szekrényen lévő doboz kinyitására. HELL DESCENT A terület ismét átváltozott. Miután elraktad a Scarlet s Doll-t, haladj az egyetlen lehetséges irányba. Ismét megpillantod Josh-t. Ő jobbra szalad, de te balra indulj. A lépcsőn leérve jobbra, majd ismét jobbra fordulj, és ugorj át a leszakadt részen (készülj fel a Fast Attack gomb nyomkodására). Fordulj balra, szaladj le a lépcsőn, és ugorj be a falon tátongó lyukon. Ugord át a ventillátort, majd fordulj balra, és a folyosó végében vizsgáld meg a babát. Ekkor egy hang figyelmeztet, hogy van valami a hátad mögött. Fordulj meg, és tedd hidegre a rád támadó szörnyszülöttet. Ezután mássz le a sarkon lévő ventillátornál. Végezz a bogarakkal, vedd fel a pisztolylőszert, utána folytasd az utad lefelé. Haladj előre egy darabig, majd az EXIT felirat előtt balra mássz le a másik platformra. Haladj lefelé a lépcsőn (felfelé haladva egy Health Drink-et találsz), majd amikor ismét megpillantod Josh-t, jobbra egy gyerekrajzot balra pedig egy monszta állja utad. Gyűrd le majd miután átugrottál a következő a platformra, balra folytasd utad. Mássz le a létrán és jobbra fordulva szaladj tovább. A folyosó végén lejjebb mászva fordulj meg, és ugord át sárgás lötyit. A változatosság kedvéért ismét létra, ismét lefelé. Lent húzd meg a kart és bújj át a leállt ventilátor lapátjai közt. (Fontos, de zárójelben jegyzem meg, hogy ha akarsz egy új fegyvert szerezni, akkor a kar meghúzása után visszamászol a létrán, és nézz körül a másik irányban is. Újabb létrán kell majd lemásznod, és a csövek mögötti álló ventillátoron átmászva az asztalon egy feszítővasat találsz.) Ugorj le a lépcső végén, és az újabb álló ventillátoron átmászva egy gyerekrajzot tehetsz el. Fuss tovább a folyosón, és a végén a jobb oldali ventillátoron mássz át. Itt az ajtó zárva van, de balra a fal átvágható. A túloldalon taposd el a bogarakat, húzd meg a kart, és mássz le a kinti leálló ventillátor lapátjai közt. Továbbhaladva egy ventillátorokból álló akadályon kell átjutnod. Egyelőre ne csinálj semmit, csak mássz át a hármas, és kettes sorszámú ventilátor lapátjai közt. Vedd fel a Serum-ot, majd mássz vissza. Ezután a következő sorrendben húzd meg a karokat: 4/5, 3/4, 2/3, 5/6, 4/5, 3/4. Az így szabaddá vált úton át haladj tovább. A létra aljában lesz egy jel, ami segítségével elmentheted az állást.

13 Silent Hill: Homecoming oldal Készülj fel, mert boss harc következik! Mássz le a létrán, haladj keresztül az EXIT feliratnál megnyíló átjárón, és a folyosó végén nyiss be az ajtón. A terem közepén egy alak (Doc Fitch) térdel. Elég rossz bőrben van. Beszélj vele. Miután odaadtad a Scarlet s Doll-t a dokinak ronda dolog történik, és előtted áll egy nagyra nőtt műanyag baba. Végy magadhoz valami gyors fegyvert (a fejsze+shotgun kombó egész jól működik), és kezd el leverni a testéről a műanyag borítást. Ha már eléggé felsértetted térde esik, és egy jól irányzott Strong Attack támadással leterítheted. Még nincs vége, ugyanis négykézláb folytatja inzultálásodat. Így sokkal gyorsabban mozog, de ez ne szegje kedved. Folytasd az előbbi formulát. Néha felmászik a plafonra, ekkor a megfelelő időben a Defense gomb lenyomásával kerülheted el a csapását. Amúgy sem árt gyakran használni ezt a gombot, mert sok csapása elkerülhető ily módon. Ha padlót fog, 1-2 Strong Attack, és máris átsegítetted a túlvilágra a kellemetlenkedő Scarletet. TOWN HALL Tedd el a Founders Key-t, majd irány a videón látható hely. Menj ki az épületből, haladj jobbra, és a kereszteződésnél meg is találod. Nem lehet eltéveszteni. Bent balra indulj, és a folyosón verd le a kellemetlenkedő szörnyeteget, majd a deszkákat is az ajtóról. A szobában egy gyerekrajzot találsz, ha eltolod a szekrényt. Irány újra a folyosó, és ezúttal a forduló utáni ajtót használd. Ments, és a folyosón továbbhaladva az utolsó szobában balra, vedd fel a Serum-ot. Nincs más hátra, mint belépni az épület közepén fekvő terembe, és a pulpituson használni a Founders Key-t (közben felvehetsz egy fotót, és beleolvashatsz egy könyvbe is).

14 Silent Hill: Homecoming oldal A terem közepén lévő csapóajtó felnyílt, így lejuthatsz az épület alatt lévő titkos terembe (a lépcsővel szemben egy First Aid Kit vár). Vigyázz, nővérek! Gyűrd le őket, olvasgass, majd a keresztből vedd ki a Ceremonial Dagger-t. Használd a tőrt a terem végében lévő titkos ajtó kinyitására. Szaladj végig a szűk folyosókon. Eltévedni nem lehet, ellenség nem lesz. A végén mássz fel a létrán, és ismét a temetőben találod magad. Vedd fel a gyerekrajzot, majd menj át a szemközti mauzóleumba. Itt egy Serum-ot találsz. Ha gyűjtöd a fotókat, szaladj a hirdetőtáblához (ahol Elle-el találkoztál), ott lesz egy a földön. Ez után annyi lesz a dolgod, hogy visszajuss a Shepherd házba. Ha bizonytalan vagy a továbbhaladást illetően, használd a térképet. A bal felső sarokban be lesz karikázva az udvar hátsó bejárata. A Founders Row területen a két szörny legyűrése után bezsebelhetsz egy doboz Shotgun lőszert, és egy First Aid Kit-et. A családi kriptáknál lesz egy bedeszkázott ajtó. Ha levered a deszkákat, egy új pisztollyal lehetsz gazdagabb. Amint beértél az udvarra, vedd az irányt az alaksor felé. (Ha akarsz, beugorhatsz előtte a konyhába, és leverheted a deszkákat az ajtóról. Az ebédlőben egy First Aid Kit vár.) Menj a titkos ajtóhoz a korábban átvágott álca mögött, és használd a Ceremonial Dagger-t. Kis szobában az Attic Key-t, és a BlueSteel Shotgun-t találod. Menj fel az emeletre, és használd a kulcsot a padlásra való feljutáshoz (Alex és Josh szobája melletti ajtó). A padláson tedd el a fényképet, majd told el a szekrényt. Az ajtón benyitva újabb furcsa látomás fogad. Vizsgáld meg a jegyzetet, majd lépj a dolgozóasztalhoz. Egy rejtvén fogad, amely abból áll, hogy a darabokat tologatva ki kell raknod a falon látható címert. Nem lesz egyszerű, de kis türelemmel megoldható a dolog. Ha sikerült egy levél, és Silent Hill térképe lesz a jutalmad. Menj vissza a földszintre, és beszélj Alex anyjával.

15 Silent Hill: Homecoming oldal THE ATTIC A világ ismét átváltozott. A feladatod az lesz, hogy kinyisd a bejárati ajtót. Ehhez négy rejtvényt kell megoldanod. A komódról vedd magadhoz az Angry Mask-ot, majd ments egyet. Menj fel a lépcsőn, és a dupla szárnyú ajtó mellől vedd fel a Cleaver-t. Ezután menj be az ajtón, ugorj át a fürdőszobába, és vedd magadhoz az Indifferent Mask-ot és a Stuffed Rabbit-ot. Ezután utad a földszinten lévő konyhába vezessen, ahol vedd magadhoz a Frowning Mask-ot és a Health Drink-et. Lépj be a szomszédos szobába, és vizsgáld meg a kereszten lévő két testet. Az ablakokkal szembe néző arcára a Frowning Mask-ot, míg a szoba többi részével szembe néző arcára az Indifferent Mask-ot helyezd. Cselekedeted hatására a bejárati ajtó egyik sarkának zárja kinyílik. Menj vissza a bejárathoz, és húzd meg a lépcsőnél lévő kart. Ezzel bezártad a konyhába vezető ajtót, de megnyitottad az utat a padlásra. Menj is fel, és mielőtt használnád a padlásra vezető lépcsőt, told el a szekrényt a kis szobában. Jutalmad a Heart of Darkness Medal lesz. A padláson a csövek között mászkálva a ruházati mellszoborról vedd fel a Vile Acts Medal-t. A szoba végében mássz át ismét a csövek között (ez mellett is van egy átjáró, ott különféle finomságokat zsebelhetsz be), majd tovább nézelődve jobbra találsz még egy átjárót. Amint bejutottál a kis helyiségbe, vedd fel a Fallen Star Medal-t is, majd lépj a dzsekihez, ami a mellszobron lóg. A következő sorrendben kell felhelyezned rá a medálokat balról jobbra haladva: Fallen Star Medal, Heart of Darkness Medal, Vile Acts Medal. Újabb zár nyílik ki a bejárati ajtón. Irány vissza a bejárati ajtóhoz, és húzd meg ismét a kart. Menj a gyerekszobába, és vágj magadnak utat a titkos kis helyiségbe. Vedd magadhoz a Butcher Knife-ot, és a gyerekrajzot, majd visszatérve a szobába vizsgáld meg az órát. A falon lévő üzenet elméletileg segít a megfejtésben, de elárulom, hogy az órának a 206-os számot kell mutatnia. Ez egy bűvös szám a játékban. Az így kinyílt izzó ablakhoz tedd be a nálad lévő plüss nyulat.

16 Silent Hill: Homecoming oldal Nos, már csak egy zár kinyitása van hátra. Húzd is meg ismét a bejárati ajtónál lévő kart, majd lépcsőzz le az alagsorba. A csöveken átvergődve a titkos szobában találod magad. Vedd ki a lény testéből a Bogeyman Knife-ot, majd szúrd azt az asztalon lévő levágott fejbe. Ezután nincs más dolgod, mint a Butcher Knife-ot, és a Cleaver-t felhelyezni a fali tartóra, minekután máris szabaddá válik a bejárati ajtó. Használd is. DARK TIMES A nem épp szerencsés hajóút után Silent Hill partján találod magad. Wheelert, és Ellet elrabolták, és a börtönben tartják fogva. Ki kell őket szabadítanod. Miután feltápászkodtál, mássz fel a fából készült tákolmányon, és máris a város utcáján találod magad. Az utcán ólálkodik néhány teremtmény, de hűséges fegyvereid biztosan találnak rajtuk fogást. Jobbra a lyukon át lépj be a Dargento Cemetery területére. A nyitott placcra érve vizsgáld meg a középen álló szobrot. Két kő helyezhető a szobor elülső és hátulsó felébe. Mivel ezekkel egyelőre nem rendelkezel, térj vissza az utcára. A Bait Shop hátuljához érve lőszert, és egy rajzot zsebelhetsz be, továbbá menthetsz is. Az utcán továbbhaladva kelj át a rögtönzött hídon, és térj be a temetőbe. Nézz szét, és ha kell, használd a fejszét a továbbjutáshoz (falak áttörése). A lényeg, hogy tedd zsebre a Garnet nevezetű követ, ami majd a szoborhoz kell. Térj vissza Segan St-hez és közelítsd meg az Overlook Penitentiary-t. Mivel itt nem tudsz bejutni, tovább kell keresgélned. Haladj tovább az utcán, és lépj át a következő területre. Itt balra haladva megtalálod a börtön bejáratát, de a kaput sajnos elektromos áram védi, ezért lehetetlen a bejutás. Meg kell szüntetned az áramellátást. Erre a legmegfelelőbb hely a szomszédos erőmű. Menj az utca végére, és kelj át a Boiler Room-on. Visszatérve a felszínre, nyugatra a Kontz st-en az egyik ablakpárkányon lesz némi lőszer, a kórház bejárata előtti kis udvaron pedig egy Serum. Következő állomásod a Toluca Lake Office legyen. Belépve, a pultról ragadd magadhoz a pisztoly lőszert, majd az egyik szobában a Health Drink-et, és a Turquoise követ. Az épület hátsó részében a leszakadt résznél ugorj át a túloldalra, vedd fel a szomszédos szobában a Toluca Lake Water and Power Key-t, majd ments is egyet.

17 Silent Hill: Homecoming oldal Ezután galoppozz vissza az épület elejébe, és használd az imént felvett kulcsot a zárt ajtó kinyitására. Az erőműben újfajta ellenséggel fogsz összefutni. Emberek védőruhában. Nem túl kemények, de jól állják az ütéseket. Egy a lényeg: ne adj lehetőséget rá, hogy neked essenek. Ha végeztél a srácokkal, az egyik polcról vedd fel a lőszert. Az erőműben annyi lesz a dolgod, hogy a megfelelő sorrendben megtekerd a három szelepet. A szelepek nagyon kreatívan A, B és C jelzéssel vannak ellátva. Az A a földszinten, a B és a C az emeleten található. A helyes sorrend: B, A, C. Ezután csak annyi a dolgod, hogy meghúzd a kart az erkély közepén lévő pulton, melynek hatására sötétség borul a városkára. Az ügyön felbuzdulva újabb két ember támad rád. Végezz velük, majd irány vissza a börtönkapuhoz. Készülj fel, mert az immár áramtalanított kapuhoz érve egy fenevad támad rád. Verd le, majd mielőtt bemennél a börtönbe, kocogj vissza a temetőbe a nálad lévő két kővel, és használd azokat a már említett szobornál. Jutalmad a Moon Garden Key, amelyet a Moon Garden-nél használva tiéd lehet egy M14 Assault Rifle. Ha megvan, térj vissza a börtönhöz és az udvaron parkoló teherautóról vedd magadhoz a Pulaski Axet. A bejárati ajtó zárva van, de a közelében felvehetsz egy Health Drink-et. Az ajtótól balra haladva kerüld meg az épületet, és a hátsó ajtót használva lépj be a létesítménybe. PRISON Az ajtó mellett rögtön lesz egy mentőhely, ha kedved tartja, használd. Haladj tovább, és a rácsos ajtó melletti kis helyiségben húzd meg a kart. Az ajtón átlépve szemben lesz egy bedeszkázott ajtónyílás. Ha levered a deszkákat bent egy First Aid Ki-et találsz. Folytatva utad a folyosón, ismét egy zárt ajtóba botlasz. Sebaj, törd be az ablakot, mássz át, és szaladj keresztül a helyiségen. A lépcsőn túl, vedd fel a Prison Map-

18 Silent Hill: Homecoming oldal et, majd a melletted lévő kis szobában a Health Drink-et. Ezután irány fel a lépcsőn, körbe a platformon, a vezérlőterembe. Less rá szemben a fali monitorokra. Josht látod elszaladni. Ne törődj vele, inkább vizsgáld meg a vezérlőpanelt, ami sajnos még nem működik. Húzd meg a mögötted lévő kart, és lépkedj tovább az így megnyíló ajtó mögötti folyosón. A végében két emberke tart épp cigi szünetet. Lásd el a bajukat, majd húzd meg a kart. A lépcsőn leérve balra a cellában találsz egy doboz lőszert. Vedd fel, és lépj be a dupla szárnyú ajtón. Az újabb terembe érve ismételten megtámad két alak. Verd be őket, majd engedd ki Wheelert a falon lévő kar segítségével. A videó bejátszás során egy jókora lény támad rátok. Lőszer takarékoskodás céljából hagyhatod, hogy Wheeler intézze el a dögöt. Ha megfeküdt, távozz a rendőr által kinyitott ajtón át, és kövesd őt a vezérlőbe. (Útközben az egyik cellában egy gyerekrajzzal lehetsz gazdagabb.) A diskurzus után menj a lépcsőfeljáró melletti rácsos ajtóhoz, és várd meg míg Wheeler kinyitja azt. Továbbhaladva jobbra az egyik cellában egy Health Drink egy másikban pedig egy levél. A körfolyosón lévő ajtó nem nyílik, ezért várd meg, míg a másik rácsos ajtóval kezd valamit a rendőr. A lépcsőn leérve az egyik cellából egy pengés rettenet támad rád. Ápold le, és folytasd az utad a kinyílt ajtón át. A zuhanyzóban ismét harc vár rád. A támadók jobb létre szenderülése után a zuhanyzó végében törd át a falat, és lépj be a Boiler Room-ba. Továbblépkedve a lépcső tetején menthetsz egyet. A folyosó végén lévő ajtó zárva lesz, ezért menj vissza, és a mentőhely alatti ajtót használd a tovaaraszoláshoz. Újabb folyosó, újabb terem. Mássz át a bal oldali cellán lévő lyukon, majd az autó lámpájából vedd ki a Loose Wire-t. Ezután használd a lépcsőt az emeletre jutáshoz. A tetején balra lesz egy Health Drink. Vedd fel, majd ugorj át a szemközti párkányra. A szemben lévő cellában lévő panelbe kell három vezeték. Az egyik már nálad van, a másodikat

19 Silent Hill: Homecoming oldal (Radio Wire) a szomszédos cellában találod. A harmadikért - a dupla szárnyú ajtót használva a körfolyosóról nyíló szobába kell menned (Scrap of Wire). Ha behelyezted a panelbe a vezetékeket, már csak helyes sorrendbe kell raknod azokat. Fent az első vezetéket alul a másodikba, a második vezetéket a harmadikba, a harmadik vezetéket az ötödikbe, a negyedik vezetéket a negyedikbe, az ötödik vezetéket pedig az első aljzatba kell csatlakoztatnod. Húzd meg a melletted lévő kart, ami kinyitja a dupla szárnyú ajtó melletti cellát. Átugorva egy Serum-mal lehetsz gazdagabb. Lent is húzd meg a karokat, és vizsgáld át az így kitárult cellákat. Az egyikben a körfolyosón lévő ajtó kódját (110391) találod. Használd a számsort, és a folyosó végén rátalálsz Alex anyjára. Itt kell az első, végkifejletet is befolyásoló döntést meghoznod. (Részletek a végigjátszás alján.) A videó után ismét átváltozik a terület. Menj vissza amerről jöttél, és ments egyet. Belépve a dupla szárnyú ajtón, egy pillér emelkedik ki a földből, amelyen három forgatható tárcsa található, velük szemben pedig apró versecskék. Szemben állva a pillérrel balról az első tárcsát a ló szimbólumra, a hátsót a koporsóra, a jobboldalit pedig az üres foltra tekerd, majd nyúlj be a lyukon (ha elrontod, monszták támadnak rád). Ugorj le a lyukba, és a beszélgetés után mássz át a falon lévő résen (menthetsz is). Szaladj végig a lineáris folyosókon (az egyik kis teremben lesz némi harc), majd az út végén tekerd el az ajtón lévő kereket (előtte balra lesz egy kis helyiség, egy-két tárggyal, és mentőhellyel), majd lépj a szobába. A bejátszás után újabb boss harc következik. Nem túl erős teremtmény, és elég kiszámítható is. Használd sokszor a Defense gombot, és használj valami gyors fegyvert a csapkodáshoz. A végén egy Strong Attack -el ugorj a hátára, és végezz vele.

20 Silent Hill: Homecoming oldal CHURCH Ugorj át a törött ablakon, majd eredj Josh nyomába. A templom előterében találkozol majd egy-két rosszindulatú teremtménnyel, de körülnézve néhány felvehető tárgyra is bukkanhatsz. Egy a lényeg: juss el a templom lépcsőjéhez, majd lépj be az ajtón. Bent jobbra a padról felveheted a terület térképét. A terem végében vizsgáld meg a hatalmas orgonát, majd középen használd a Ceremonial Dagger-t. Gyűrd le a rád támadó szörnyeteget, majd vedd fel a sarokból a lőszert. Haladj vissza a bejárat felé, majd az ajtó előtt fordulj jobbra, és mássz át a deszkák alatt. A szobába érve tekerd meg a sarokba lévő kereket, intézd el a bogarakat, majd a hullától vedd fel a Chalice Plate-et. Tedd el a tükörnél lévő fényképet, majd használd a lépcsőt. Fent ments, vedd magadhoz a sarokban a lévő Health Drink-et, és az asztalról az Unlit Candle-t. Azután lépj a gyóntató székhez, és hallgasd végig a beszélgetést. Itt vetődik fel a második döntés, ami befolyásolja az endinget. A dialógus végén vedd magadhoz a Kneeling Man Plate-et. Ezután menj vissza bejárathoz, és menj át a templom túlsó szárnyába. A szobornál használd az Unlit Candle-t, cserébe megkapod a Candle Plate-et. Van egy kevés lőszer a szobot mellett. Tedd el, majd menj fel a lépcsőn. Fent egy asztalon találsz Health Drink-et, a falon pedig megpillantasz három képet. Vedd elő a késed, és vágd ki a jobboldalit. Jutalmad a Tree Plate lesz. Öld meg az ajtón berontó lényt, majd arra menj, amerről ő jött. Jobbra egy doboz töltényt, balra az ablaknál pedig egy First Aid Kit-et, és a Sword Plate-et veheted magadhoz.

21 Silent Hill: Homecoming oldal Végezz a rád rontó két rettenettel, ezután a következő sorrendben helyezd a nálad lévő tányérokat az orgonára: A Kneeling Man-t a Penitence, a Sword-ot a Vengence, Tree-t a Desire, Candle-t a Sorrow, a Chalice-t pedig a Sacrifice felirathoz. A bejátszás után tedd el a Shepherd Family Ring-et, és menj le az igen hosszú lépcsőn. Az alján balra fordulva felveheted a védőruhát. Az áramló gőzön keresztül menj a folyosó végére, és szállj be a liftbe. UNDERGROUND A hosszas videó bejátszás végén, a jelzett gombok nyomkodásával szabadulhatsz meg a kellemetlenkedő nőszemélytől. Amint ténylegesen visszakapod az irányítást, szedd fel a szobában található cuccokat, ments egyet, és hagyd el a helyiséget. Haladj végig a folyosón, és menj be az utolsó ajtón jobbra. Verd le a támadót, majd a hulla testéből vedd ki a vascsövet. Zúzd be az ablakot, bánj el az újabb támadóval, majd vedd fel az asztalról a pisztolyt, és a falról a Sector 3 Key-t. A szekrényben még találsz egy adag lőszert, az asztalon pedig egy papirost. A szomszédos szobából még felvehetsz a láda mellől egy gyerekrajzot is. A felvett kulcsot visszafelé, a folyosón balra a rács alatt átmászva tudod használni az ajtónál. Jobbra a szoba másik felében az ajtónál használd a vascsövet, és következő folyosón nyomd le a két támadót. Bújj át a rács alatt, és nézz be az ablakon, ahonnan fény szűrődik ki. Meg kell mentened Ellet. Mivel az ajtó nem nyílik, mássz át a melletted lévő rácson, told el a hűtőszekrényt az ajtó elől, majd használd a vascsövet az ajtó kinyitására. Curtis rád támad. Le kell őt gyűrnöd. Ajánlott hozzá valami lőfegyver, jobb távol maradni a kezében pöfögő masinától. Ha végeztél vele, a bejátszás után menj vissza a szobába és nézz körül. First Aid Kit, Health Drink, és a Room 301 Key lesz a jutalmad. Haladj visszafelé. Elle segítségével kelj át a leengedett kapun, majd a teremben végezz a támadókkal. Itt használhatod a 301-es szoba kinyitására a nálad lévő kulcsot. Bent találsz egy zsákot, amelyben az összes eddigi cuccot benne lesz, továbbá ha körülnézel még néhány hasznos holmit (lőszer ). Folytasd tovább az utad visszafelé. Bújj át a rács alatt, és jobbra fordulva a szemközt a folyosó végén használd az ajtót. Ismét jobbra fordulj, majd Elle segítségével juss át a kapun. Utána rögtön fordulj balra, és nyiss be az ajtón. Az asztalról felveheted a Police Marksman Rifle-t, némi lőszert, és olvasgathatsz is egy kicsit. Ezután törd be az ablakot, és lépj Wheelerhez. Itt a harmadik döntés, ami befolyásolja a végkifejletet. Ezután távozz az ajtón át. Haladj tovább a folyosón, a végén menj be az ajtón, és ments. A következő teremben ismét egy fejtörő vár. Ezúttal az utolsó. Kezd azzal, hogy előveszed a Ceremonial Dagger-t és kinyitod a szimbólumokkal ellátott oszlopokat. Ezzel olvashatóvá válnak az ablakokon lévő feliratok. Ezután lépj az irányítópanelhez, és tekerd úgy a belső kört, hogy a pálcika embert ábrázoló véset, a Fitch által otthagyott anyagnál lévő négyszögbe kerüljön. Fölé a külső kötön pedig a szem alakú vésetnek kell kerülnie. (Vigyázz, mert mindkét körön kettő darab van az említett szimbólumokból, és nem egészen mindegy, hogy hogyan állnak.) Ha itt végeztél, lépj az ajtóhoz, és itt is forgasd el a kerekeket. A Shepherd család szimbólumait kell beállítanod rajta. Állj szemben a panellel, és a bal oldali ablakon, és a mellette lévő oszlopon találod a család szimbólumait. Az oszlopon található szimbólumot a belső körön, az ablakon lévőt pedig a külső körön kell a keretbe forgatnod. Ha jól csináltad, feltárul az ajtó.

22 Silent Hill: Homecoming oldal Bent vizsgáld meg a sírokat. Amint a Shepherd névhez érsz, elindul egy videó bejátszás. Készülj fel a végső boss harcra, az óriási pókszerű teremtmény ellen. Nem túl komoly ellenség. Maradj távol, és lődd a fejét. Amikor pozitúrát vált, akkor pedig a testét sorozd. Ha elfogyna a lőszered, akkor kerülj a lábain belülre, és csapkodd fejszével a testét. A végén jön a szokásos Strong Attack gomb, és vége is a teremtménynek. Mint ahogy jelen leírásunknak is, ugyanis a játék a végéhez ért. Jön az ending, a stáblista, és a befejezéshez méltó kosztüm kiosztása. A játéknak egyébként öt féle befejezése van. Lejjebb megtalálhatjátok az extrák, és a befejezések megszerzésének feltételeit.

23 Silent Hill: Homecoming oldal FEGYVEREK Fegyver Circular Saw Laser Pistol Követelmények Miután befejezted a játékot, Alex családi házának a garázsában fogod találni ezt a roppant hatásos, ámde elég lassú fegyvert. Ha UFO Ending-el fejezted be a játékot, akkor a következő körben Joshua szobájában találhatod meg a szekrény tetején ezt a fegyvert. KOSZTÜMÖK Kosztüm Bogeyman Alex Deputy Alex Order Soldier Alex Orderly Alex Big Rig Alex Követelmények Szerezd meg a Bogeyman ending-et Szerezd meg az UFO ending-et Szerezd meg a Drowning ending-et Szerezd meg a Hospital ending-et Szerezd meg a Good ending-et BEFEJEZÉSEK Befejezés Good Ending (Ending 1) Drowning Ending (Ending 2) Bogeyman Ending (Ending 3) Hospital Ending (Ending 4) UFO Ending (Ending 5) Követelmények Könyörületből öld meg az anyádat / Bocsáss meg apádnak Könyörületből öld meg az anyádat / Ne bocsáss meg apádnak Ne öld meg az anyádat / Ne bocsáss meg apádnak / Ne mentsd meg Wheelert Ne öld meg az anyádat / Bocsáss meg apádnak Ne öld meg az anyádat / Ne bocsáss meg apádnak / Mentsd meg Wheelert

Gobliiins 4-1. oldal Platform: PC Kiadó: Kalypso Media Fejlesztő: Société Pollene.

Gobliiins 4-1. oldal Platform: PC Kiadó: Kalypso Media Fejlesztő: Société Pollene. Gobliiins 4-1. oldal ARANYFOGAK Elakadásjelző: /index.php?md=sos& Gobliiins 4-2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a weboldalon

Részletesebben

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos

GAMEMASTER. Tengerészgyalogos Aki sci-fi rajongónak vallja magát (és itt nem a Star Wars elsõ epizódjának imádatára gondolok), az biztosan hallomásból ismer már illendõ, hogy látott is Alien és Predator filmeket. Viszont azt lehet,

Részletesebben

CALL OF DUTY: BLACK OPS INTEL GUIDE

CALL OF DUTY: BLACK OPS INTEL GUIDE Call of Duty: Black Ops - 1. oldal CALL OF DUTY: BLACK OPS INTEL GUIDE Elakadásjelző: http:///elakadas Call of Duty: Black Ops - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást,

Részletesebben

LAPTOPOK. Modern Warfare 2-1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Infinity Ward. www.thesource.hu.

LAPTOPOK. Modern Warfare 2-1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Infinity Ward. www.thesource.hu. Modern Warfare 2-1. oldal LAPTOPOK Elakadásjelző: http:///elakadas Modern Warfare 2-2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu.

VÉGIGJÁTSZÁS. Wolfenstein - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Activision Fejlesztő: Raven Software. www.thesource.hu. Wolfenstein - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: http:///elakadas Wolfenstein - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu

VÉGIGJÁTSZÁS. Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal Kiadó: UbiSoft Fejlesztő: UbiSoft. www.thesource.hu Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: /index.php?md=sos& Splinter Cell: Pandora Tomorrow - 2. oldal Tartalomjegyzék: Megjegyzések 3. Végigjátszás 4. Indonézia, U.S. Embassy

Részletesebben

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület

Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány. 4087 Hajdúdorog Nánási út 4. HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal C Épület Kiemelkedően Közhasznú Fehér Bot Alapítvány 4087 Hajdúdorog Nánási út 4 HEVES MEGYEI KÖZIGAZGATÁSI Hivatal "C" Épület Cím: 3300 Eger, Kossuth lajos U. 9 Hangos térkép Bejárat és az udvar 1 / 6 A főbejárat

Részletesebben

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András

Joachim Meyer. Bot. A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Fordította: Berki András Joachim Meyer A vívás szabad lovagi és nemesi művészetének alapos leírása (1570) Bot Fordította: Berki András A botról Az ötödik, és egyben utolsó fejezete ennek a könyvnek, amiben elmagyarázom és röviden

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Star Wars: The Force Unleashed II - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Lucasarts Fejlesztő: Lucasarts. www.thesource.

VÉGIGJÁTSZÁS. Star Wars: The Force Unleashed II - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Lucasarts Fejlesztő: Lucasarts. www.thesource. Star Wars: The Force Unleashed II - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: http:///elakadas Star Wars: The Force Unleashed II - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást,

Részletesebben

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát!

Szia Kedves Elsős! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! Szia Kedves Elsős! Ugye ismersz? Én vagyok BÖLCS BAGOLY! Remélem, jól megtanulsz írni év végéig! Jutalmad ez az érme lesz. Színezd ki, vágd ki, és viseld büszkén! Megérdemled! Jó munkát! 3 4. Játsszunk

Részletesebben

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE FELADATLAP 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása A közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési tevékenység

Részletesebben

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet

Lakóház tervezés ADT 3.3-al. Segédlet Lakóház tervezés ADT 3.3-al Segédlet A lakóház tervezési gyakorlathoz főleg a Tervezés és a Dokumentáció menüket fogjuk használni az AutoDesk Architectural Desktop programból. A program centiméterben dolgozik!!!

Részletesebben

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen

Összetevők. Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Fejlesztés és szabálykönyv: Viktor Kobilke Illusztrációk és grafika: Dennis Lohausen Az élet (és halál) játéka, szerzők Inka és Markus Brand 2-4 játékos részére 12 éves kortól Egy teljesen új fejezet nyílik

Részletesebben

SKYCAMP Használati útmutató

SKYCAMP Használati útmutató SKYCAMP Használati útmutató Használati útmutató További útmutatásért és bemutató videókért kérjük, látogassa meg az alábbi weboldalt: https://ikamper.hu/pages/szerelesi-utmutatok A SKYCAMP SÁTOR JÁRMŰRE

Részletesebben

Bozótlövész. 1. pálya: Puskázás

Bozótlövész. 1. pálya: Puskázás 1. pálya: Puskázás Történet: Nomád egy csertölgy takarásában állt, amikor meglátta a támadókat, akik elfogták Grabót. Tüzet nyitott az egyik támadóra, akit eltalált. A másik két zsoldos Rosennal vívott

Részletesebben

Teodori Verolini A vívás művészete

Teodori Verolini A vívás művészete http://kardrendje.hu Teodori Verolini A vívás művészete Kard Rendje Lovagi Kör és Vívóiskola Egyesület Fordítás Teodori Verolini (HN 4 35) könyvéből 2012 Felhasználási feltételek Az itt látható dokumentum

Részletesebben

INGATLAN FOTÓZÁS S Z A L L A S. H U

INGATLAN FOTÓZÁS S Z A L L A S. H U INGATLAN FOTÓZÁS S Z A L L A S. H U Fontos teendők Szállásadó elérhetősége, pontos cím ellenőrzése Felszerelés áttekintése: állvány nagylátószögű objektív gép töltöttsége elég hely a memória kártyán egyéb

Részletesebben

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS

FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS FINN SZAUNA HASZNÁLATI UTASÍTÁS Kedves Vásárló, Gratulálunk az új szaunájához. Biztosak vagyunk abban, hogy évekig élvezni fogja a szauna összes előnyét. Kérjük, hogy mindenek előtt gondosan olvassa át

Részletesebben

Helyszínek, szállások megközelíthetősége

Helyszínek, szállások megközelíthetősége Helyszínek, szállások megközelíthetősége A PTE Bölcsészettudományi Kar (Ifjúság úti Campus, 7624 Pécs, Ifjúság útja 6. GPS-koordináták: 46.076124, 18.207806) A regisztráció, tagozati ülések, eredményhirdetés,

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER MIKROHULLÁMÚ SÜTÔ MW-920 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike

Részletesebben

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla!

ÚJ LAKÁSBAN. Kedves Csilla! ÚJ LAKÁSBAN Kedves Csilla! Képzeld el! Új lakásban lakom! Ez a legszebb ház a környéken! Egy mesés társasházban, gyönyörű lakásban élek! Képzeld el! Van benne egy csendes hálószoba, világos nappali szoba,

Részletesebben

Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek

Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek Így ismerkedj az Everness Fesztiválon! Randi kalauz társkeresőknek Az egyedülállók legtöbbször arra panaszkodnak, hogy nincs hol ismerkedni. Éppen ezért, ha már úgy adódott, hogy most épp társat keresel,

Részletesebben

Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva

Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva Térképek a Panoráma Pihenőháztól indulva Tartalomjegyzék: Kőszegi vár 01, Írott-kő kilátó 02, Óház kilátó 03, Hétforrás 04, Csónakázó-tó 05, Kendig-hegy 06, Kálvária 07, Hétforrás melletti laktanya 08,

Részletesebben

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni.

Croquet. A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. Croquet A Croquetnek számos variációja létezik. Most megpróbáljuk a legelfogadottabb változatot ismertetni. A játékhoz mindenekelőtt szükség van egy Croquet készletre. Ez többnyire 6 különböző színű fa

Részletesebben

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.

Filou Zsákbamacska. Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele. Filou Zsákbamacska Tervezte: Friedemann Friese Kiadja: 2F-Spiele Am Schwarzen Meer 98 D-28205 Bremen friedemann@2f-spiele.de www.2f-spiele.de 3-5 játékos részére, 8 éves kortól, játékidő 20 perc A játék

Részletesebben

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató

Termoelektromos borhűtő. Modell: DX-68COMBO. Használati útmutató Termoelektromos borhűtő Modell: DX-68COMBO Használati útmutató Tartalomjegyzék I. Általános biztonsági előírások 1 II. Műszaki adatok 2 III. Kezelőszervek 3 IV. Bekötési rajz 4 V. Működtetés 4 VI. Speciális

Részletesebben

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY

FELADATLAP. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY FELADATLAP 3-4. ÉVFOLYAMOSOK RÉSZÉRE TANÁRI PÉLDÁNY A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésre nevelési programjának megvalósítása A közúti közlekedés biztonságát szolgáló köznevelési intézményi nevelési

Részletesebben

Térképek az Andalgótól indulva

Térképek az Andalgótól indulva Térképek az Andalgótól indulva Tartalomjegyzék: Kőszegi vár 01, Írott-kő kilátó 02, Óház kilátó 03, Hétforrás 04, Csónakázó-tó 05, Kendig-hegy 06, Kálvária 07, Hétforrás melletti laktanya 08, Koronaőrző

Részletesebben

Mini-Hűtőszekrény

Mini-Hűtőszekrény Mini-Hűtőszekrény 10011578 100115779 Tisztelt vásárló, Gratulálunk Önnek a termék megvásárlásához. Olvassa el az egész használati utasítást alaposan és kövesse azt a lehetséges károk elkerülése érdekében.

Részletesebben

Cukimami én idős motiváció:

Cukimami én idős motiváció: Cukimami s én idő ió: c motivá Énidó Kezdjük ott, hogy miért is fontos, az Énidő; Magad miatt, mert kell, hogy érezd; az anyasággal nem veszítetted el a nőiességedet, azt, hogy egy önálló és utánozhatatlanul

Részletesebben

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text.

Csoportosítsd a szövegben található szavakat! / Group the words according to the text. A. V. A házunk Hol van a ház? A Petőfi utcában. Hány óra (van)? Öt óra (van). Hol vannak a gyerekek? A szobában. B. Zsuzsa: A Petőfi utcában van a házunk. A házban négy szoba van. Egy nappali, egy hálószoba

Részletesebben

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól

A játék tartozékai és előkészületei. 3-5 játékos részére, 10 éves kortól A játék alapötlete Valahol az ismert világ peremén rejtőzik a mesés kincseket rejtő völgy, a csodás Valdora. A világ minden részéről érkeznek ide a kalandorok, hogy hírnévre és gazdagságra tegyenek szert.

Részletesebben

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag

Kosárfonás. könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Kosárfonás könnyen érthető tanulási segédanyag Készítette Aigner Petra Ildikó Bélteki Berta Borsodi Judit Vass Nikolett a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula

Részletesebben

Település Táv. (km) Útirány Össz táv. Öreg-tó Club Hotel (recepció) Indulj az 1-es számú főút felé 1,48 Úny 41,93 Únyon 0,07 0,07 0,42 42,35

Település Táv. (km) Útirány Össz táv. Öreg-tó Club Hotel (recepció) Indulj az 1-es számú főút felé 1,48 Úny 41,93 Únyon 0,07 0,07 0,42 42,35 Tatán Tarjánban Szomoron Dunazug 202 ITINER (TEL.: +3630 393 27 17) Az első ellenőrzőpontig (Dág) 0,23 kerékpárút (a főúttal párhuzamos) 0,3 1,99 (balra tarts a buszmegállónál) 35,86 1,2 (kerékpárút vége)

Részletesebben

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka)

natúr, kék, zöld, és narancs, valamint 8 db szürke, semleges figura) kék, zöld, és narancs, valamint 10 db szürke, semleges kocka) Az 1200 esztendőben fektették le a troyes-i katedrális alapjait, de befejezésére csak 400 évvel később, számos esemény bekövetkezte után került sor A játékban négy évszázadot barangolhatsz a történelemben,

Részletesebben

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA

I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA VÖRÖS ISTVÁN I. ének HEIDEGGER ELHIVATÁSA 1 A lét mint küldetéses sors, ami igazságot küld, rejtett marad. A rejtett vakfolt a szabadság szívén. A szív olyan szó, amit a kimondhatatlan felvágott mellkasából

Részletesebben

No One Lives Forever GAMEMASTER 27

No One Lives Forever GAMEMASTER 27 No One Lives Forever Elszabadult a pokol. Világszerte gyilkosságok történnek. A holttestek mellett csak egy szál virág jelzi a gyilkos kilétét. Volkov visszatért, s úgy tûnik, irányítása alá akarja vonni

Részletesebben

PUZZLE AGENT végigjátszás

PUZZLE AGENT végigjátszás Puzzle Agent - 1. oldal PUZZLE AGENT végigjátszás Elakadásjelző: http:///elakadas Puzzle Agent - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot,

Részletesebben

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola

HÁZIREND. Szent Pál Marista Általános Iskola Szent Pál Marista Általános Iskola 5300 Karcag, Zádor út 3. 59/503-085 59/503-085 +3630/901-4655 szentpalkarcag@szentpalkarcag.hu www.szentpalkarcag.hu OM: 201341 Iktatószám:../2010. Tárgy: HÁZIREND 1.

Részletesebben

Érvényes: 2013. július 15-től

Érvényes: 2013. július 15-től Érvényes: 2013. július 15-től 1 Gratulálunk! Épp most csatlakoztál az egyik legjobb kapcsolati marketing céghez! Most vagy azon az úton, amelyen eljuthatsz addig az életszínvonalig, amiről mindig álmodtál...és

Részletesebben

VÉGIGJÁTSZÁS. Tales of Monkey Island ep oldal Platform: PC, Wii Kiadó: Telltale Games Fejlesztő: Telltale Games.

VÉGIGJÁTSZÁS. Tales of Monkey Island ep oldal Platform: PC, Wii Kiadó: Telltale Games Fejlesztő: Telltale Games. Tales of Monkey Island ep 1. - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Elakadásjelző: /index.php?md=sos& Tales of Monkey Island ep 1. - 2. oldal SZERZŐI JOGI INFORMÁCIÓK A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást,

Részletesebben

2013. évi barlangi feltáró kutatási jelentés

2013. évi barlangi feltáró kutatási jelentés Pécs-Baranyai OrigóHáz Egyesület Mecseki Karsztkutató Csoport 7629 Pécs, Komlói út 94.-98. 2013. évi barlangi feltáró kutatási jelentés 1 A Mecseki Karsztkutató Csoport 2013. évi jelentése Barlangi feltáró

Részletesebben

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET

MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET MGm II kódszám: 3318288 két fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) MGm III Kódszám: 3318289 három fűtőkörös fűtőmodul (+interface modul) TERVEZÉSI ÉS ÜZEMBEHELYEZÉSI SEGÉGLET FIGYELEM! A BERENDEZÉS CSAK

Részletesebben

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com)

Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Káros Elektromos Sugárzás Értékek Otthonunkban (http://quantumrider.wordpress.com) Wednesday, April 27, 2011 Néhány egyszerű példa azzal kapcsolatosan, hogy egy átlagos lakásban milyen elektromos sugárzás

Részletesebben

HOGYAN MŰKÖDIK? Oldal 4. Az antenna : A vevőkészülékkel ellátott nyakörv : Az adókészülék : Ha a Veszélye zónához közelít, egy sípjel figyelmezteti.

HOGYAN MŰKÖDIK? Oldal 4. Az antenna : A vevőkészülékkel ellátott nyakörv : Az adókészülék : Ha a Veszélye zónához közelít, egy sípjel figyelmezteti. HOGYAN MŰKÖDIK? Kijelölte a kutya mozgási területét. Ha a Veszélye zónához közelít, egy sípjel figyelmezteti. Ha továbbmegy, egy korrekciós jel hátrálásra készteti. Az antenna : A kertben lévő antenna

Részletesebben

Airsoft IDPA Vereseny 2014.04.12. Pályaleírások. Airsoft Szabadidő és Versenysport Egyesület. 1201 Budapest, Torontál utca 1.

Airsoft IDPA Vereseny 2014.04.12. Pályaleírások. Airsoft Szabadidő és Versenysport Egyesület. 1201 Budapest, Torontál utca 1. Airsoft IDPA Vereseny 2014.04.12. Pályaleírások Rendező: Helyszín: Waffenorg Lőtér 1201 Budapest, Torontál utca 1. Bővebb információ, versenykiírás és előzetes regisztráció: http://airsoft.org.hu/idpa

Részletesebben

A modell profil és a régió tiltás beállítása

A modell profil és a régió tiltás beállítása A modell profil és a régió tiltás beállítása Oldal 1/12 Miután a regisztrációd elfogadásra került. Pár apró beállítás után azonnal munkába állhatsz és pénzt kereshetsz. Csupán be kell állítanod a modell

Részletesebben

Thule Coaster XT. Útmutató. FONTOS Őrizze meg ezt az útmutatót. B 51100985

Thule Coaster XT. Útmutató. FONTOS Őrizze meg ezt az útmutatót. B 51100985 Thule Coaster XT Útmutató FONTOS Őrizze meg ezt az útmutatót. B 51100985 TARTALOM 1 BEVEZETÉS 1.1 A kézikönyv rendeltetése 04 1.2 Az utánfutó rendeltetése 04 1.3 Műszaki adatok 04 2 ALKATRÉSZEK LEÍRÁSA

Részletesebben

Rátz László Matematikai kvízverseny 5. osztály

Rátz László Matematikai kvízverseny 5. osztály Rátz László Matematikai kvízverseny 5. osztály 2010. november 26. 1. feladat Ez a különleges óra a pontos időt mutatja. Az első sor ötórás intervallumokat számol (minden ötóránként vált szürkére), a második

Részletesebben

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek.

CAYLUS. A játéktábla. Tartalom. Egyszer volt, hol nem volt. A játék célja. Előkészületek. Nyersanyagok élelmiszer. posztó. arany. Épületek. CAYLUS William Attia játéka Illusztráció és grafika: Arnaud és Cyril Demaegd A játéktábla játéktábla Tartalom Nyersanyagok élelmiszer udvarnagy (fehér henger) és intéző (fehér korong) 30 egydénáros és

Részletesebben

A két csapatra osztás leggyakoribb megvalósításai: Lyukas teli (vagy sima vagy nem lyukas)

A két csapatra osztás leggyakoribb megvalósításai: Lyukas teli (vagy sima vagy nem lyukas) Eredeti forrás: Pintér Klára: Játsszunk Dienes Zoltán Pál logikai készletével! http://www.jgypk.u-szeged.hu/methodus/pinter-klara-jatsszunk-logikat-logikai-keszlettel/ A logikai készlet lapjaival kapcsolatos

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre

Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Tanúsítvány feltöltése Oberthur kártyára és Oberthur SIM termékre Windows XP, Vista és Windows 7 operációs rendszeren 1(6) 1. Tartalomjegyzék 1. Tartalomjegyzék... 2 2. Bevezető... 3 3. AuthentIC Manager

Részletesebben

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!*

OPEL Movano. Kezelés, biztonság, karbantartás. Csak Euro Diesel EN 590!* OPEL Movano Csak Euro Diesel EN 590!* Az Opel gépkocsik dízelmotorjait az autóipari kutatások legújabb eredményei alapján fejlesztették ki, így magas mûszaki színvonalat és kifinomult technológiát képviselnek,

Részletesebben

60 db Várlap A várlapkák ház. udvar speciális lapkák. osztja az utat. különböző részre az útvonalat) Bástya 2 pontozó mező is van egy téglalapon

60 db Várlap A várlapkák ház. udvar speciális lapkák. osztja az utat. különböző részre az útvonalat) Bástya 2 pontozó mező is van egy téglalapon Reiner Knizia tervezte 2 személyes játék, ami a Klaus Jurgen Wrede Carcassone játékrendszerét használja. Carcassonne városának a lenyűgöző körvonala a lemenő nap fényében olyan, mint egy trón. A lovagok

Részletesebben

REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE REGISZTRÁLÁS MENETE LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE Legelőször keresd meg azt, aki meghívott ebbe a csoportba, és tőle kérj regisztrációs linket!!! A regisztrálás ne freemail vagy citromail címmel történjen, ha egy mód

Részletesebben

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER

BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER BONYHÁD, EVANGÉLIKUS ISKOLAÉPÜLET ÁTALAKÍTÁSA ÉS BŐVÍTÉSE - VÁZLATTERV 2014. DECEMBER K e r n é s K l e n k É p í t é s z e t i B t. 7 0 3 0 P a k s, D u n a u. 1 / a t e l : 7 5 / 4 2 1-4 4 1 2. Tartalom

Részletesebben

Filyó "Flame" Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló

Filyó Flame Tibi kiszálló táblája : 170-től 1-ig. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló. Nincs kiszálló Nincs kiszálló 170 169 168 167 166 165 164 163 162 161 160 159 158 157 156 155 T20, T20, DB Ahogy az angolok mondják: Minden kiszálló Big Daddy-je, sok sikert hozzá! T20, T19, DB Az első két darts megcserélhető. T20,

Részletesebben

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar

Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710. Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz. Magyar Mio Technology Limited www.mio-tech.be C510, C710 Gyors használati utasítás a Mio Map v3 programhoz Magyar 2 A Fő menü Amikor a Mio Map elindul, a fő menü jelenik meg. Innen lehet elérni a Mio Map minden

Részletesebben

Apache OpenOffice telepítési útmutató

Apache OpenOffice telepítési útmutató Apache OpenOffice telepítési útmutató 1. Az OpenOffice magyar nyelvű verziójának telepítését az alábbi oldalról tudod elkezdeni. Katt a linkre: http://www.openoffice.org/download/ Mindig a legfrissebb

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede

A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede A Fuggerek Tervező: Klaus-Jürgen Wrede 2-4 játékos részére 10 éves kortól játékidő kb. 30-45 perc Tartalom 9 árkártya az árak jelölésére (1-9 gulden) 1 Gazdag Jakab-kártya 5 áruértékjelző kártya 45 árukártya

Részletesebben

Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához

Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához Melléklet a Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Képviselő-testületének../2016. (XII.14.) határozatához 2017. évre tervezett kiadások Nettó [eft] Bruttó(eFt) Dologi kiadások Fekete István

Részletesebben

Kisiskolás az én nevem,

Kisiskolás az én nevem, 1. Hallgasd meg a verset! Mondd el, kirõl szól! Kisiskolás az én nevem Kisiskolás az én nevem, ki nem hiszi, jöjjön velem. Iskolába sietek én, nem ülök már anyám ölén. Iskolában jól figyelek, ha kérdeznek,

Részletesebben

1. Egy nemzeti intézmény szerepkörei

1. Egy nemzeti intézmény szerepkörei MNM komplex fejlesztése tervpályázat 2010 ADI Studio Kádár Bálint Miklós Balázs Rab Judit Szemerey Samu építész munkatárs: Darab Írisz kertépítészet: Németh Eszter látványtervek: Gyulai Attila 1. Egy nemzeti

Részletesebben

Renault ESPACE. Kezelési útmutató

Renault ESPACE. Kezelési útmutató Renault ESPACE Kezelési útmutató szenvedély és teljesítmény Az ELF a World Series by Renault partnere A RENAULT az ELF-et ajánlja Az autóipar csúcstechnológiás partnerei, az Elf és a Renault egyesítik

Részletesebben

3. A PAJTÁSOK RAJZOLNAK

3. A PAJTÁSOK RAJZOLNAK 3. A PAJTÁSOK RAJZOLNAK Kockapaci egyszer csak meglátott a polcon egy doboz színes ceruzát. Ezek a te ceruzáid? kérdezte. Az én ceruzáim válaszolt Pipacska. Én szeretek rajzolni mondta Kockapaci. És mit

Részletesebben

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány

HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420. Minôségi tanúsítvány HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ HAUSER ITALHÛTÔ WTC-420 Tisztelt Vásárló! Köszönjük bizalmát, hogy HAUSER gyártmányú háztartási készüléket vásárolt. A készülék a legújabb műszaki fejlesztés eredménye, egyike a gyártó

Részletesebben

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest

30 NAPOS BEMELEGÍTÉS. Összesen 1 percig. Szászhegyessy Zita. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 11. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS vállkörzés előre-hátra karkörzés szökdelés/ lépkedés Összesen 1 percig. 6 Gyakorlat 2 Körben - 15 perc 1. Tenyértámaszban evezés+ hegymászás (45 mp) Széles tenyértámaszban állj meg, hát egyenes

Részletesebben

Játékos torna. Tar Károly. Soó Zöld Margit. Szöveg: Rajz:

Játékos torna. Tar Károly. Soó Zöld Margit. Szöveg: Rajz: Játékos torna Szöveg: Tar Károly Rajz: Soó Zöld Margit Gólya áll a kéményen. Váltogatja a lábát. Könnyen utánozhatod magad is. 2 Állj lábujjhegyre. Légy óriás: nyújtsd ki mindkét karod, járd körbe képzelt

Részletesebben

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ

TAJ MAHAL SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ TAJ MAHAL Cél: SZABÁLY ÁTTEKINTÉS/ ÖSSZEFOGLALÓ A legtöbb pontot összegyűjteni a játék végére. Játék előkészítése: A játéktábla felépítése: A játéktábla 12 tartományra van felosztva, minden tartomány 4

Részletesebben

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.

LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120. LÉGFÜGGÖNY FS 60.9C FS 60.12C FS 90.9C FS 90.12C FS 120.9C FS 120.12C FS 60.9CT FS 60.12CT FS 90.9CT FS 90.12CT FS 120.9CT FS 120.12CT 1 MŰKÖDÉS A légfüggöny lényege, hogy különválasztja egy helyiség levegőjét

Részletesebben

Tomb Raider: Underworld - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Eidos Fejlesztő: Crystal Dynamics. www.thesource.hu

Tomb Raider: Underworld - 1. oldal Platform: PC, PS3, Xbox 360 Kiadó: Eidos Fejlesztő: Crystal Dynamics. www.thesource.hu Tomb Raider: Underworld - 1. oldal VÉGIGJÁTSZÁS Tomb Raider: Underworld - 2. oldal Szerzői Jogi információk A thesource.hu-n közzé tett összes végigjátszást, képet- és videóanyagot, valamint a weboldalon

Részletesebben

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet!

Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Kedves Első Osztályos! Rajzold be az óvodai jeledet! Ez a szép, színes feladatgyűjtemény segíti munkádat a matematika tanulásában. Érdekes, játékos feladatokon keresztül ismerkedhetsz meg a 20-as számkörrel.

Részletesebben

TERASZ TERASZ. 22,94 m 2. 12,26 m 2 SZOBA. 26,60 m 2 FÜRDÕ. 4,46 m 2 SZOBA. KA 0,62 m 2. 21,95 m 2 KÖZLEKEDÕ. 9,95 m 2 KONYHA FÜRDÕ.

TERASZ TERASZ. 22,94 m 2. 12,26 m 2 SZOBA. 26,60 m 2 FÜRDÕ. 4,46 m 2 SZOBA. KA 0,62 m 2. 21,95 m 2 KÖZLEKEDÕ. 9,95 m 2 KONYHA FÜRDÕ. 8,80,,,77,,97,0,88,9 m,9 m 8, m,90 m nyílászáró csere 7,8 m W, m 8, m TERASZ,7 m,0 m ÁTJÁRÓ,7 m LÉPSÕHÁZ, ELÕ,7 m ERK,79 m, m 7,89 m nyílászáró csere HALL 7,97 m 7,80 m, m ESZ,99 m,7 m,0 KA 0, m TERASZ,

Részletesebben

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek.

A pillangóval jelölt feladatok mindenki számára könnyen megoldhatók. a mókussal jelölt feladatok kicsit nehezebbek, több figyelmet igényelnek. Kedves második osztályos tanuló! Bizonyára te is szívesen tanulod a matematikát. A 2. osztályban is sok érdekes feladattal találkozhatsz. A Számoljunk! című munkafüzetünk segítségedre lesz a gyakorlásban.

Részletesebben

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg!

Az anyagi függetlenség képlete. A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Az anyagi függetlenség képlete A legjobb kérdés: Miért kell, hogy SOK pénzed legyen? Egyáltalán... A sok pénz jó dolog? Vagy rossz? Vizsgáljuk meg! Mi a pénz? A pénz alapvetően ENERGIA. Igaz? Mi az energia?

Részletesebben

Chat felhasználói segédlet

Chat felhasználói segédlet Chat felhasználói segédlet A Chat indítása, regisztráció, belépés A Chatre a honlapról www.smlista.hu, vagy a http://chat.smlista.hu címrıl lehet belépni. A fıoldalon van a belépés a Chatre, ha már van

Részletesebben

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100)

Tartozékok. 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) Tartozékok 4 játéktábla (sárga, vörös, zöld, kék) ezek együtt alkotják a pontsávot (1-100) 5 nagy alattvaló (1-1 minden színben) 5 kis alattvaló (1-1 minden színben) 5 láda 5 100/200-as lapka hátlap Fontos:

Részletesebben

Kezelési és karbantartási utasítás

Kezelési és karbantartási utasítás Kezelési és karbantartási utasítás Dokumentum sz. 3367-170 A. változat Z-Master G3 meghajtó egység 122 cm-es TURBO FORCE oldalkidobós vágóasztallal Modell: 3367-170 Szériaszám: 311000001 és felfelé A termék

Részletesebben

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı

2. lecke. A bibliaolvasó tervkészítı 2. lecke A bibliaolvasó tervkészítı A rendszeres bibliaolvasásban többféle vezérfonal is segítségünkre lehet, de el is készíthetjük a sajátunkat. Ebben segít a bibliaolvasó tervkészítı. A bibliaolvasó

Részletesebben

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS

Szászhegyessy Zita 30 NAPOS. SAJÁT TESTSÚLYOS KIHÍVÁS 2. Nap Felsőtest BEMELEGÍTÉS BEMELEGÍTÉS ugrókötél ugró kötél nélkül ugrálsz (nagyobb túlsúllyal maradj a járásnál, egyelőre ne terheld feleslegesen az ízületeidet) Karhúzás oldaltartásban vállkörzés sarokhúzás térdhúzás Összesen

Részletesebben

6. óra TANULÁSI STÍLUS

6. óra TANULÁSI STÍLUS 6. óra TANULÁSI STÍLUS CÉL: az egyén jellemzőinek megfelelő tanulási stílus kialakítása. Eszközök: A TANULÁSI STÍLUS KÉRDŐÍV kinyomtatva (a tanulói létszámnak megfelelő példányszámban). A Kiértékelés kinyomtatva

Részletesebben

Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást.

Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást. Kedves Ügyfeleink, Látogatóink! Az alább olvasható leírással szeretnénk segíteni az új irodánkba történő eljutást. Alapítványunk irodáját a belváros, ill. Újpalota felől a következő buszjáratokkal lehet

Részletesebben

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára

Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára Windows operációs rendszeren Tanúsítvány feltöltése Micardo kártyára A termék értékesítésének befejezése miatt a dokumentáció nem kerül frissítésre a továbbiakban. A termék nem támogatja az SHA-256 kriptográfiai

Részletesebben

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd.

Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Szia Ferikém! Készítek neked egy leírást mert bánt, hogy nem sikerült személyesen megoldani a youtube problémát. Bízom benne, hogy segít majd. Első lépés: Töltsd le a programot innen: http://download.vessoft.com/files/fyds/freeyoutubedownoad.exe

Részletesebben

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal)

DALSZÖVEGEK. (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) DALSZÖVEGEK (a példatárban 1-gyel jelölt szövegek további versszakai, az ottani sorszámmal) 14. Támaszd meg oldalad Két arany pálcával. Meg is simakodjál, Meg is mosakodjál, Beszélve: Töröld meg magad

Részletesebben

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam

ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam ERDŐS VERONIKA Ha rád nézek, megy a hasam Szerelmes versfüzér 1. Nyolcvan sor a fáról, amire rádőlnél Ha most rádőlsz arra a fára, Ki fog dőlni és pont telibe talál- Na. Én állok a fa másik oldalán Pont

Részletesebben

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU)

ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) ESLC teszt Útmutató diákok számára (HU) Table of Contents 1 BEVEZETÉS 3 2 A TESZTEK ELVÉGZÉSE 3 2.1 Bejelentkezés 3 2.2 A hangpróba elvégzése a hallás utáni szövegértési teszt előtt 5 2.3 A tesztek elvégzése

Részletesebben

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán

TÁRSASJÁTÉK. 4. Egy bábut mindenki elhelyez a pontok számolására szolgáló táblán TÁRSASJÁTÉK A játék célja A játék az útonállók, lovagok, földművesek és szerzetesek világába vezet el: Mindegyikőjük célja, gyarapodni, pontokat szerezni. Hogyan? Lovag várat, várost épít, minél nagyobb

Részletesebben

Gyors telepítési kézikönyv

Gyors telepítési kézikönyv Gyors telepítési kézikönyv 1 A csomag tartalma Üdvözöljük! Köszönjük, hogy az Arlót választotta! A kezdés egyszerű. Bázisállomás Bázisállomás tápadaptere 100%-ban vezeték nélküli kamerák UTP hálózati kábel

Részletesebben

Adatmentő program rövid kézikönyve. A kézikönyvet az Adatmentő szolgáltatás üzemeltetője, a Global Software Kft. készítette.

Adatmentő program rövid kézikönyve. A kézikönyvet az Adatmentő szolgáltatás üzemeltetője, a Global Software Kft. készítette. Adatmentő program rövid kézikönyve Kézikönyv célja Ezen kézikönyv célja, hogy közérthetően, egyszerűen bemutassa az Adatmentő program legfontosabb funkcióit. Mellőzzük a felesleges információkat és a részletes

Részletesebben

Intelligens jelfogó PNI SmartHome SM433 Használati útmutató

Intelligens jelfogó PNI SmartHome SM433 Használati útmutató Intelligens jelfogó PNI SmartHome SM433 Használati útmutató BEVEZETÉS: Az intelligens jelfogó segítségével egyszerűen és gyorsan lehetőség van távolról is kinyítni a garázsajtót. Akkár kicserélheti a gombot

Részletesebben

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző

ZSÁKBAMACSKA. zsákbamacskakártya. 4 egérkártya (2, 3, 4, 6 egér) 76 egér (68 fekete egyes és 8 zöld ötös ) kezdőjátékos-jelző ZSÁKBAMACSKA Zsákbamacska, szó szerint. A zsákban jó és rossz macskák is vannak. Miután minden játékos beletett egy macskát (vagy kutyát... vagy nyulat), mind blöffölni meg trükközni próbálnak. A játék

Részletesebben

A LOGO MOTION TANÍTÁSA

A LOGO MOTION TANÍTÁSA A LOGO MOTION TANÍTÁSA ÍRTA: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010, KECEL LOGO MOTION TANÍTÁSA KÉSZÍTETTE: SZABÓ JÁNOS TANÍTÓ 2010. 1 1. FOGLALKOZÁS Kattintsunk a Logo motion ikonjára. A Színes teki. Ez a program ablaka.

Részletesebben

Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például:

Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például: Az etikett egyszerű szabályai 1. Mikor első a férfi és mikor nem? Talán sokan meglepődnek rajta, de az etikett szabályai szerint nem mindig kell előre engedni a hölgyeket. Így például: Ha a lépcsőn nem

Részletesebben

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ

ELÕZETES MÛVELETEK ELEKTROMOS ANYAGOK RÉSZ ELÕZETES MÛVELETEK Az automata berendezést úgy dolgozták ki, hogy maximum 5 méter magas kapuhoz alkalmazható 400 mm-es mûködtetõkkel, és maximum 4 m-hez 300 mm-es mûködtetõkkel. Használható könnyû, nehéz,

Részletesebben

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés

Figyelmeztetés. Tápkábel/tápegység. Apró tárgyak/alkatrészek. Összeszerelés Figyelmeztetés Eszköz A tűz, áramütés és egyéb sérülések elkerülése érdekében: ne helyezze a készüléket vizes, nedves helyekre! ne helyezzen folyadékkal teli tárgyakat, pl. vázát a készülékre! csak ajánlott

Részletesebben

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb

1. fejezet. Dorset, 2010 Egy évvel késõbb 1. fejezet Dorset, 2010 Egy évvel késõbb A napok egyre rövidebbek. A fûre hullott almákat megcsipkedték a varjak. Viszem be a fát, és rálépek az egyik puha gyümölcsre; szétnyomódik a lábam alatt. November

Részletesebben

1. feladatlap. Energiaforrások. EnergiaOtthon. Széntüzelésű kandalló. Müzli. Elektromos energia. Autó. Virágok. Szén. Televízió. Nap.

1. feladatlap. Energiaforrások. EnergiaOtthon. Széntüzelésű kandalló. Müzli. Elektromos energia. Autó. Virágok. Szén. Televízió. Nap. 1. feladatlap Energiaforrások Párosítsd a bal oldalon levő dolgokat azokkal a jobb oldali energiaforrásokkal, amelyektől az energiát kapják! Honnan szerzik a működéshez szükséges energiát? Széntüzelésű

Részletesebben

Witch of Salem játékszabályok. 2-4 játékos számára. A játék célja

Witch of Salem játékszabályok. 2-4 játékos számára. A játék célja Witch of Salem játékszabályok 2-4 játékos számára A játék célja Amerikában járunk a XX. század elején. Ősi istenek - A Nagy Öregek - egy másik létsík rémisztő démonai fenyegetik a világot. Egykoron sötétségbe

Részletesebben