A GELLÉNHÁZI DR. PAPP SIMON ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "A GELLÉNHÁZI DR. PAPP SIMON ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE"

Átírás

1 A GELLÉNHÁZI DR. PAPP SIMON ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

2 2 I. Az intézmény neve, székhelye: Dr. Papp Simon Általános Iskola Gellénháza A házirend hatálybalépésének időpontja: szeptember 01. A házirend felülvizsgálatának ideje: kétévenként 1.) A házirend jogi forrás, mely az iskolánk működése során pontosan ugyanazt a funkciót tölti be, mint a jogszabályok. Az iskolai házirendet a Közoktatási Törvény intézményesíti, a jogszabályok előírásainak megfelelő házirend megléte az iskola törvényes működésének egyik alapvető feltétele. A házirend jogforrás természetéből adódóan az abban foglalt szabályok megsértése esetén a jogszabályok érvényesítésére, szankcionálására, illetve jogorvoslatra van lehetőség. A házirendünk szorosan és eredendően a tanulói jogviszonyra vonatkozik, betartása ugyanakkor nem csak az iskola tanulóira nézve kötelező, hanem az intézményünkben foglalkoztatott pedagógusokra és a nevelőmunkát segítő dolgozókra is. 2.) A házirendet a nevelőtestület fogadja el a diákönkormányzat egyetértésével. 3.) A házirendet a tanulókkal ismertetni kell. 4.) Szabályozási köre az iskolai életre (az iskolába történő belépéstől a jogszerű távozásig), valamint az iskolán kívüli rendezvényekre, tanulmányi kirándulásokra terjed ki. II. A tanulók jogai: II.1. Részvételi jog: II.1.1. Az iskolai felszereléseket, eszközöket, létesítményeket (könyvtár, számítástechnika, sportlétesítmények) meghatározott keretek között igénybe veheted. II.1.2. Részt vehetsz az iskola által szervezett foglalkozásokon, diákönkormányzati programokon (szakkör, könyvtár, sportfoglalkozások, tanfolyam, vetélkedők, táborozások). II.2. Tájékozódási jog: II.2.1. Osztályfőnöködtől, nevelőidtől és az iskola vezetőitől segítséget, tanácsokat kérhetsz a téged különösen érdeklő, vagy számodra nehezen érthető tananyagrészek feldolgozásához. II.2.2. Tájékozódhatsz a személyedet és a tanulmányaidat érintő dolgokról. Kérdést intézhetsz az iskola vezetőihez, pedagógusaihoz, amelyre 30 napos határidővel érdemi választ kell, hogy kapjál.

3 3 II.2.3. A jogaid gyakorlásához szükséges eljárásokról tájékoztatást kérhetsz a diákönkormányzat vezetőtől. II.3. Véleményezési és javaslattevői jog: II.3.1. Véleményt nyilváníthatsz a tanulókat érintő minden kérdésben egyénileg, vagy a tanulóközösségen keresztül (Diákparlament, diákönkormányzati ülés). Véleménynyilvánításod az emberi méltóság tiszteletben tartásával történjen. II.3.2. Az iskolai házirenddel kapcsolatosan kifejtheted véleményedet, elmondhatod javaslataidat. II.3.3. Javaslattal élhetsz az iskola i programokkal kapcsolatban. Javaslataiddal, bírálataiddal, feladatok vállalásával és teljesítésével elősegítheted magad és társaid fejlődését. II.4. Sajátos tanulói jogok: II.4.1. A személyi sérthetetlenséghez való jogod gyakorlása nem veszélyeztetheti a saját és társaid, valamint az iskola felnőtt dolgozóinak ilyen irányú jogát. Jogod érvényesítésénél támaszkodhatsz nevelőid segítésére. Társaid művelődéshez való jogát saját jogod gyakorlásával nem akadályozhatod. II.4.2. Egészséged védelme érdekében igénybe veheted az iskolai egészségügyi szolgáltatást, ellátást (fogászat, iskolaorvosi gondozás) II.4.3. A Köznevelési Törvény által biztosított szabadon választható órakeret terhére felvehetsz meghatározott óraszámot. A választható órakeret lehetőségeiről, a foglalkozásokat vezető pedagógusok személyéről minden tanév kezdete előtt tájékozódhatsz. II.4.4. A további jogaidat illetően a Köznevelési Törvény az irányadó. Iskolánkban a tanulók nagyobb közösségének a meghatározását a diákönkormányzat kötelező véleményezési jogának gyakorlásához a következőkben szabályozzuk: A diákönkormányzat kötelező véleménynyilvánítási jogának alanyi minimuma a tanulói létszám 50%-a, vagyis ilyen nagyságrendű tanulói érintettség mellett kötelező az adott ügyben a diákönkormányzat véleménye. III. A tanulók kötelezettségei: III.1. Tanulj képességeidnek megfelelőn! III.1.1. Nevelőid útmutatásait fogadd el. Segítségükkel ismerd meg és gazdagítsd a Dr. Papp Simon Általános Iskola hagyományait! III.1.2. A tanítási órákon rendelkezz a szükséges taneszközökkel, felszerelésekkel! III.1.3. Ismerd meg és fegyelmezetten tartsd be a balesetvédelmi és a tűzrendészeti szabályokat!

4 4 III.1.4. Tájékoztasd szüleidet, (gondozódat) iskolai előmeneteledről! A tájékoztató füzetedbe folyamatosan írasd be a kapott tantárgyi osztályzatokat, és szüleiddel írasd alá! III.2. Megjelenési kötelezettség: III.2.1. Az ünnepélyeken a fiúk fehér ingben és sötét nadrágban, a lányok fehér blúzban és sötét aljban vagy nadrágban jelenjenek meg! III.2.2. Külsőd mindig ápolt és tiszta legyen, öltözködj az iskolai rendhez igazodóan! Tartózkodj a szélsőségektől! (hajfestés, körömfestés, szemfestés) Látható helyen testékszer viselése tilos! III.2.3. Balesetveszély miatt meghatározott tanórákon (főleg testnevelés, technika, fizika, kémia) tilos a gyűrű, karkötő, nyaklánc viselete! Ezeket a tárgyakat szülői felelősségvállalással hordhatod, de az esetleges kért az iskola nem téríti meg. III.3. Kártérítési kötelezettség III.3.1. Vigyázz az iskola berendezési tárgyaira, szemléltető eszközeire! Ha szándékosan vagy gondatlanul kárt okozol, arról szüleid értesítést kapnak. Az okozott kárt a Köznevelési Törvény alapján kell megtéríteni. III.3.2. Nagyobb értékel iskolába hozatala indokolatlan, elvesztésük esetén anyagi felelősség az iskolát nem terheli. Az iskolában mobiltelefon használata tilos! III.4. Erkölcsi, viselkedési kötelezettség III.4.1. Viselkedj mindig kulturáltan! Légy udvarias tanáraiddal, a felnőttekkel és társaiddal szemben! III.4.2. Más tulajdonának eltulajdonítása, a zsarolás és a testi sértés jogilag büntetendő cselekmény. III.4.3. Az alkohol, a dohány és egyéb károsító anyagok fogyasztása ért az egészségednek, ezért tilos! III.4.4. Sajátítsd el és alkalmazd az egészségedet és biztonságodat védő ismereteket, jelentsd a magad vagy társaid testi, lelki egészségét veszélyeztető, balesetet előidéző észleléseidet!

5 5 IV. Az iskolai munkarenddel kapcsolatos szabályok IV.1. A tanítási órák és tanórán kívüli foglalkozások rendje: a.) Légy pontos! Legalább 15 perccel a tanítás megkezdése előtt érkezz az iskolába! A korábban érkezők az iskolán belül, a kijelölt helyen gyülekezzenek! b.) Fél nyolctól minden tanuló az osztályba megy. A felelősök végezzék el teendőiket! minden feladatot ekkor ellenőrizzenek! IV.1.1. Csengetési rend: Minden tanóra kezdetét és végét csengőszó jelzi. IV.1.2. Becsengetés után öt perccel, ha nincs bent a nevelő, a hetes jelentse az igazgatói irodában! IV.1.3. A testnevelés órára tornadressz vagy fehér póló, sötét nadrág szükséges, amelyet korosztálytól függően a testnevelő tanár határoz meg. IV.1.4. Teremcsere során mindig a bevonulás után rendezzétek el a tanszereiteket, csak utána menjetek ki a tanteremből! IV.1.5. A hetes minden óra előtt jelentést tegyen az osztály létszámáról, név szerint a hiányzókról. Gondoskodik krétáról, a tanterem szellőztetéséről, a tábla tisztántartásáról. Felel a becsengetés utáni rendért és a padok tisztántartásáért. IV.1.6. Az első és második osztály az első szünetben, a többiek a második szünetben tízóraiznak. Mind az ebédlőben, mind az osztályban tartsd be az egészséges és fegyelmezett étkezés szabályait! IV.1.7. Ne hozz az iskolába figyelmet elvonó és veszélyes tárgyakat, eszközöket. Ezeket a tárgyakat a nevelők elvehetik, és csak a szülőnek adják vissza. Az iskola területére ne hozz be szotyolát, tökmagot, rágógumit. IV.1.8. A tanulók a tornateremben, számítástechnika és nyelvi labor, könyvtár, előadóterem, technika műhely csak tanári felügyelettel tartózkodhatnak. IV.1.9. Előzetes engedélyt a szülő kérésére az iskolából való távolmaradáshoz tanévenként 3 napig az osztályfőnök, azt meghaladó esetben az igazgató adhat. IV Betegségből eredő hiányzás esetén a mulasztásról az iskolába jövetel első napján, de legkésőbb 3 napon belül írásbeli orvosi igazolást kell hozni.

6 6 IV.2. A délutáni foglalkozások rendje IV.2.1. A napközi otthonban, tanulószobán a csoportok a közösség igényei alapján alakítják ki élet és napirendjüket. Az iskola hétfőtől péntekig 16 óráig köteles foglalkozásokat szervezni a tanulók számára. Ez alól a tanuló csak igazolással (sport-, tánc, illetve egyéb szervezet hivatalos kikérője, vagy szülői kikérő, megfelelően alátámasztott indokkal szülői felügyelet megléte, hangos tanulás, szülővel, más felnőttel való tanulás, külön órák stb.) hiányozhat. A kikérők elbírálása minden esetben egyéni mérlegeléssel történik, a mérlegelés során mindig a tanuló érdekeit kell figyelembe venni. IV.2.2. A tanulók a napköziben és a tanulószobán kötelesek a tanórák befejezése után pontosan megjelenni, és csak a foglalkozások befejezése után távozhatnak el. Későbbi érkezés vagy korábbi eltávozás csak a szülő indokolt írásbeli kérésére engedélyezhető. IV.3. A tanulók jutalmazásának módjai: a.) szaktanári dicséret b.) osztályfőnöki dicséret (írásbeli, szóbeli) az osztályfőnöki dicséret: iskolai munkán kívüli kulturális szereplés: 3x= 1 osztályfőnöki dicséret. 3 osztályfőnöki dicséret = 1 igazgatói dicséret c.) igazgatói dicséret (írásbeli, szóbeli) igazgatói dicséret: területi, megyei szintű tanulmányi verseny 1-3. helyezettje d.) könyv és tárgyjutalom e.) oklevél f.) osztályelső és iskolaelső cím g.) üdülő és szaktábor h.) Papp Simon emlékplakett IV.4. A tanulók elmarasztalásának módjai: IV.4.1. Fegyelmező intézkedések: a.) szaktanári figyelmeztetés b.) osztályfőnöki figyelmeztetés c.) osztályfőnöki intés d.) igazgatói figyelmeztetés e.) igazgatói intés IV.4.2. Fegyelmi büntetések: a.) megrovás b.) szigorú megrovás c.) áthelyezés az évfolyam másik osztályába vagy másik iskolába

7 7 IV.5. Tanórán és tanórán kívüli foglalkozások közötti szünetek rendje: IV.5.1. A 3. szünetben csak a hetesek és a felelősök tartózkodhatnak a tantermekben. Jó idő esetén mindenki vonuljon az udvarra a 3. szünetben! IV.5.2. A folyosón és az udvaron csak olyan játékot szabad játszani, amely más tanuló testi épségét nem veszélyezteti. IV.5.3. A szünetekben az ügyeletes nevelők, diákügyeletesek, hetesek ügyelnek a rendre. Köteles vagy nekik engedelmeskedni! Minden rendellenességet azonnal jelenteni kell az ügyeletes nevelőnek! IV.5.4. Tanítási időben az iskola területét csak nevelőid vagy igazgatód engedélyével hagyhatod el. IV.5.5. A szaktanterembe, illetve emeletre vonuláskor a lépcső jobb oldalát használd! IV.6. Az iskola és az iskolához tartozó területek használatával kapcsolatos szabályok IV.6.1. Vigyázz iskolánk épületének, valamennyi helyiségének állagára! Kötelességed az iskola berendezéseinek óvása. IV.6.2. A könyvtárat tanórán, illetve a nyitvatartási idő időben a könyvtári szabályoknak megfelelően használhatod. IV.6.3. A sportudvar délutáni használatakor nevelői vagy szülői felügyelet szükséges. Az iskolai házirend megsértése fegyelmi vétség, amely fegyelmező intézkedést vagy fegyelmi büntetést von maga után. Záradék Az iskolai házirendet a nevelőtestület 19 igen szavazattal, a diákönkormányzat egyetértésével fogadta el. Gellénháza, március 27. Fitos Józsefné diákönkormányzat- vezető Horváth László igazgató

8 8 A Gellénházi Dr. Papp Simon Általános Iskola Tanulóira vonatkozó magatartási elvárások 1.) Viselkedj mindig kulturáltan! Légy udvarias tanáraiddal, a felnőttekkel és társaiddal szemben! 2.) Illedelmesen köszönj! Köszönésed a napszak szerint változzék! Az osztályba belépő nevelőt, felnőtteket felállva köszöntsd! 3.) Ha hiányzás vagy egyéb ok miatt nem tudtál készülni, az óra elején jelentsd a nevelőnek! 4.) Az öltözőkben ne hagyj értékeket, azt a nevelő utasításának megfelelően helyezd el! Az öltözőben hagyott értékekért nem vállal felelősséget az iskolavezetés.

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND

Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND Platthy József ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT KARANCSKESZI HÁZIREND 2009 ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI MÖZPONT HÁZIRENDJE 1. A tanítás és az iskola rendje 1.1 A tanulók iskolába érkezésének időpontja legkésőbb tíz

Részletesebben

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 VIOLIN ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 2 Intézményünkben az alapfokú művészetoktatás azzal a szándékkal jött létre, hogy lehetőséget nyújtsunk az esztétikai érzékenység, a szépre való hajlam, a harmonikus

Részletesebben

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek.

H Á Z I R E N D. Az épületek használatára vonatkozó általános követelmények az intézmények tanulóira és dolgozóira egyaránt érvényesek. H Á Z I R E N D A házirend célja a Bartók Béla Zene- és Táncművészeti Szakgimnázium és a 3530 Miskolc, Bartók Béla tér 1. sz. alatt, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézete és a Miskolc,

Részletesebben

KVGY Kft tanműhelyének házirendje

KVGY Kft tanműhelyének házirendje KVGY Kft tanműhelyének házirendje Készítette: dr. Sebestyén Mónika HR vezető 2017. május 2 KVGY Kft. tanműhelyének házirendje A házirend célja: Biztosítani a tanműhely működésének kereteit az oktató nevelő

Részletesebben

Iskolai magatartási szabályok 2015.

Iskolai magatartási szabályok 2015. Iskolai magatartási szabályok 2015. Az Iskola Szakmai Programjának melléklete Hatályba lépett: 2015. I. Bevezetés Az intézetben tartózkodó fiatalok kortól és iskolai végzettségtől függetlenül általános

Részletesebben

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE

A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE A ZALAEGERSZEGI ÖVEGES JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ISKOLAI HÁZIRENDJE KÉSZÍTETTE: Domján István intézményvezető megbízásából Kolozsi-Gángó Ildikó DMS PEDAGÓGUS ELFOGADTA: A Zalaegerszegi Öveges József Általános

Részletesebben

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007.

II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: H Á Z I R E N D. Koroncó, 2007. II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 9113 Koroncó, Rákóczi Ferenc u. 41. OM azonosító száma: 030598 H Á Z I R E N D Koroncó, 2007. 2 Tartalom: I. Preambulum (Bevezetés) II. Az iskola működési rendje, a

Részletesebben

MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND

MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND MEZŐFALVI PETŐFI SÁNDOR ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HÁZIREND 1 HÁZIREND Az iskola működési rendje 1. Az iskola épületei szorgalmi időben hétfőtől péntekig reggel hét órától délután tizennyolc

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Mátészalkai Szakképző Iskola és Kollégium HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. tv. 40 (7) bekezdésének előírásai értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes

Részletesebben

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév

1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E. 2012/2013-as tanév 1022 Budapest, Marczibányi tér. 3. Tel: 212-57-04/233 www.addeturiskola.hu H Á Z I R E N D J E 2012/2013-as tanév Tanulóink eredményes munkája érdekében a Házirend betartása és betartatása, a benne rögzített

Részletesebben

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.

Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet. Német Nemzetiségi Általános Iskola 2013 Pomáz, Beniczky u. 53.Tel.: 26/525-173, Fax: 26/326-206 email:nemetisk@pomaznemet.sulinet.hu Érvényes: visszavonásig HÁZIREND Minden közösség akkor működik megfelelően,

Részletesebben

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014.

LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA. H á z i r e n d 2013/2014. LUCFALVI ÁLTALÁNOS ISKOLA H á z i r e n d 2013/2014. A házirend célja A nevelőtestület és a tanulókat képviselő diákönkormányzat által meghatározott házirend biztosítja az intézmény közösségi életének

Részletesebben

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA

I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA I.TANULÓI MUNKAREND 1, A HÁZIREND CÉLJA ÉS TARTALMA 1/1. A házirend célja A házirend biztosítja a működés kereteit: az oktató és nevelő feladatok ellátásához, a közösségi élet szervezéséhez és lebonyolításához,

Részletesebben

A Diósgyőri Gimnázium házirendje

A Diósgyőri Gimnázium házirendje A Diósgyőri Gimnázium házirendje I. Bevezető rész 1. A Diósgyőri Gimnázium tantestülete és a tanulókat képviselő diákönkormányzat egységes szerkezetbe foglalja az iskola életének és működésének legfontosabb

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, szeptember Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2018. szeptember 01. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje

A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A HAGYOMÁNYŐRZŐ Alapfokú Művészetoktatási Intézmény Házirendje A tanuló a beiratkozástól számítva a Fantázia Alapfokú Művészetoktatási Intézmény (továbbiakban iskola) növendéke, így vonatkoznak rá a Házirend

Részletesebben

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi. Általános Iskola HÁZIRENDJE A Vértesboglári Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola HÁZIRENDJE 2013 Tartalomjegyzék 1. Bevezető... 3 2. Általános rendelkezések... 3 3. A tanuló jogai... 3 4. A tanuló kötelességei... 5 5. Általános

Részletesebben

Különös közzétételi lista

Különös közzétételi lista Különös közzétételi lista i Általános Iskola A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztásához 2013/2014. tanév Pedagógus végzettsége Pedagógus szakképzettsége

Részletesebben

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája

DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Kaposszekcsői Általános Iskolája DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Cím: 7361 Kaposszekcső, Táncsics Mihály u. 22. Telefon: +36-74-565-653 Fax: +36-74-466-537 E-mail: kaposkola@freemail.hu OM-azonosító: 036393

Részletesebben

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2.

Iktsz: /2013. Zenei Alapfokú Művészeti Iskola Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: Házirend. Vácszentlászló, szeptember 2. Iktsz: /2013. Mikrofon Zenei Alapfokú Művészeti Iskola 2115 Vácszentlászló, Zsámboki u. 7. OM: 102603 Vácszentlászló, 2013. szeptember 2. 1 1. Általános alapelvek Iskolánkban az alapfokú művészetoktatás

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

Közgazdasági Szakgimnáziuma

Közgazdasági Szakgimnáziuma Az iskola munkarendje Az iskola éves munkatervét a nevelőtestület határozza meg a Szülői Szervezet és a Diákönkormányzat véleménye alapján. A tanítás nélküli munkanapok időpontjait az éves munkaterv tartalmazza.

Részletesebben

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63.

A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE. Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. A JÓZSEF ATTILA ÁLTALÁNOS ISKOLA RÖVIDÍTETT HÁZIRENDJE Intézmény neve: József Attila Általános Iskola Székhelye: 4030 Debrecen, Monostorpályi út 63. Az aláírásokkal hitelesített házirend szabályainak megtartása

Részletesebben

(1) A tanuló gyakori felszerelés- vagy házifeladat-hiánya, illetve az iskolai

(1) A tanuló gyakori felszerelés- vagy házifeladat-hiánya, illetve az iskolai H Á Z I R E N D K I V O N A T A A tanulók jogai Csak napi 2 témazárót írjon előzetes egyeztetés alapján, melyet a tanár a naplóba ceruzával bejegyez az óra anyagához egyeztetés céljából. A témazáró dolgozatot

Részletesebben

Általános Iskola, Torony HÁZIREND

Általános Iskola, Torony HÁZIREND Általános Iskola, Torony HÁZIREND I. Általános alapelvek 1. Bevezető Az Általános Iskola egységes házirendje állapítja meg az intézményben a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, az iskola munkarendjével

Részletesebben

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS

Osztályfőnöki órák óra. Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok BLZS Osztályfőnöki órák 2-3. óra Tűz és balesetvédelem Házirend: alapvető szabályok 1. Jelzés Tűzvédelem! 2. Tanterem becsukni 3. Az mellett ülők szabaddá teszik a kijáratot (táska, füzet) összeszedjük 5. Fegyelmezetten,

Részletesebben

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE

TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE TELEKI JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS SZAKISKOLA HÁZIRENDJE 2013. 1 Tartalom 1. A tanulók jogai:... 3 2. A tanulók kötelességei:... 3 3. A tanulók értékelése... 4 4. Az iskola munkarendje... 5 5. Tanulói felelősök...

Részletesebben

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E

A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA H Á Z I R E N D J E A PÉCSI MARTYN FERENC ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 7625 Pécs, Cserző köz 2. H Á Z I R E N D J E (Pécs, 2013.) A házirend a Pécsi Martyn Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola tanulóira vonatkozik. Érvényes: a tanév

Részletesebben

HÁZIREND. Nagykapornak, Kisfaludy u. 2.

HÁZIREND. Nagykapornak, Kisfaludy u. 2. HÁZIREND Az intézmény neve, székhelye: Nagykapornaki Általános Iskola Nagykapornak, Kisfaludy u. 2. A házirend hatálybalépésének időpontja: 2017. szeptember 1. A házirend felülvizsgálatának ideje: jogszabály

Részletesebben

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A RITSMANN PÁL NÉMET NEMZETISÉGI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE Készítette: Rack Ferencné Elfogadta: A Ritsmann Pál Német Nemzetiségi Általános Iskola Nevelőtestülete 2012. augusztus 13. Ritsmann Pál Német

Részletesebben

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA

HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA HŐGYÉSZI HEGYHÁT ÁLTALÁNOS ISKOLA, GIMNÁZIUM, ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA ÉS KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. A házirend az iskola belső életét szabályozza. Hatályos az iskola teljes területén,

Részletesebben

Az iskola fegyelmi szabályzata

Az iskola fegyelmi szabályzata 1. A tanulói hiányzások igazolása Az iskola fegyelmi szabályzata a/ A tanuló köteles a tanítási órákról és az iskola által szervezett rendezvényekről való távolmaradását az időtartamra vonatkozó szülő

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

Y'.\ Magyar. Magyar Táncművészeti. Intézet HAZIREND. Tancmúvészeti FöiSkola ~ REKT

Y'.\ Magyar. Magyar Táncművészeti. Intézet HAZIREND. Tancmúvészeti FöiSkola ~ REKT Y'.\ Magyar Tancmúvészeti FöiSkola ~ 111111111111111111111111111111111111111111111111111111111111I REKT-2010-000720 Magyar Táncmuvés,zeti ; F''' 015koIa Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus- és Táncpedagógus-képző

Részletesebben

A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A SZEREPI ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE TARTALOMJEGYZÉK I. A házirend célja, feladata kiterjedésének hatálya II. A tanulói jogok és kötelességek III. A tanulói jogok gyakorlásához szükséges eszközrendszer

Részletesebben

HÁZIREND. amely a. Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza

HÁZIREND. amely a. Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád. tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza HÁZIREND amely a Király Iván Körzeti Általános Iskola Farád tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján. 2008. A házirend célja és feladata 1. A

Részletesebben

A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE

A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A GÖNYŰI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE - GÖNYŰ, 2004. NOVEMBER - A HÁZIREND CÉLJA ÉS FELADATA 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az iskola

Részletesebben

A Liszt Ferenc Általános Iskola HÁZIRENDJE

A Liszt Ferenc Általános Iskola HÁZIRENDJE A Liszt Ferenc Általános Iskola HÁZIRENDJE Ismerd meg iskolánk múltját, ápold hagyományait, dolgozz hírnevének, arculatának öregbítésén 2016. 1 / 16 Tartalomjegyzék I. Bevezetés II. Kötelességek 1. A munkarenddel,

Részletesebben

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, 2013. január 1. - 1 -

Dusnok Fajsz Általános Iskola. Házirend. Gorbay-Nagy Tihamér Intézményvezető. Dusnok, 2013. január 1. - 1 - Dusnok Fajsz Általános Iskola Házirend GorbayNagy Tihamér Intézményvezető Dusnok, 2013. január 1. 1 HÁZIREND I. A házirend hatálya: Ez a házirend a dusnoki általános iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE

Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola HÁZIRENDJE A házirend rögzíti a tanulói jogokat és kötelességeket, valamint az iskola munkarendjét. Betartása és betartatása iskolánk minden tanulójának és dolgozójának

Részletesebben

A Móricz Zsigmond Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulói házirendje

A Móricz Zsigmond Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulói házirendje A Móricz Zsigmond Magyar - Angol Kéttannyelvű Általános Iskola tanulói házirendje A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Móricz Zsigmond Magyar-Angol Kéttannyelvű Általános Iskolába járó tanulókra vonatkozik.

Részletesebben

SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND. (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik!

SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND. (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik! SÉF VENDÉGLÁTÓIPARI, KERESKEDELMI ÉS IDEGENFORGALMI SZAKKÉPZŐ ISKOLA HÁZIREND (Az iskolával tanulói jogviszonyban álló tanulókra vonatkozik!) 1. Bevezetés 2. Jogok, kötelességek 3. Jutalmazás, értékelés

Részletesebben

Vasadi Általános Iskola 2211 Vasad,Petőfi S.u.30. OM: 032514 HÁZIREND. Vasad,2013. március 28.

Vasadi Általános Iskola 2211 Vasad,Petőfi S.u.30. OM: 032514 HÁZIREND. Vasad,2013. március 28. Vasadi Általános Iskola 2211 Vasad,Petőfi S.u.30. OM: 032514 HÁZIREND Vasad,2013. március 28. A V A S A D I Á L T A L Á N O S I S K O L A H Á Z I R E N D JE mely a tanulói jogok gyakorlásának, illetve

Részletesebben

Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda

Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda Tápiószőlős-Újszilvás Református Általános Iskola és Óvoda 2769 Tápiószőlős, Kossuth L. út 3. / Fax: 53/585 538; 53/585 539 E-mail: halesz@t-online.hu OM azonosító: 201823 TÁPIÓSZŐLŐS-ÚJSZILVÁS REFORMÁTUS

Részletesebben

H Á Z I R E N D nappali tagozat

H Á Z I R E N D nappali tagozat Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola OM azonosító: 031229 4027 Debrecen, Vénkert u.2. (52) 413-113, 413-255, fax: (52) 413-113 E-mail: keri@iskola.debrecen.huhonlap:www.keri-debr.sulinet.hu

Részletesebben

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE

A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE 1 A Hunyadi János Általános Iskola HÁZI R E N D JE A tanuló jogai 1. A tanulónak jogában áll: - részt venni az osztály és az iskola életének alakításában - részt venni az iskolagyűlésen, a diáktanács ülésén.

Részletesebben

I. TANULÓI MUNKAREND. 1. A házirend célja és tartalma

I. TANULÓI MUNKAREND. 1. A házirend célja és tartalma I. TANULÓI MUNKAREND 1. A házirend célja és tartalma 1. A házirend célja A tanulói házirendet az intézményvezető előterjesztésére a nevelőtestülete fogadja el. A házirend biztosítja a működés kereteit:

Részletesebben

Közzétételi lista 2015/2016. tanévre. Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Arany János Tagintézménye

Közzétételi lista 2015/2016. tanévre. Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Arany János Tagintézménye Közzétételi lista 2015/2016. tanévre Az iskola neve: Bajai Szentistváni Általános Iskola Az iskola címe: 6447. Felsőszentiván Szent István utca 19. OM azonosító: 027735-006 Elérhetőségek: Intézményvezető:

Részletesebben

1. A Házirend személyileg érvényes az iskola valamennyi. 2. A Házirend területileg érvényes az iskola teljes

1. A Házirend személyileg érvényes az iskola valamennyi. 2. A Házirend területileg érvényes az iskola teljes Kölcsey Ferenc Általános Iskola Novajidrány Béke tér 4. OM azonosító:029029 HÁZIREND 1. A Házirend személyileg érvényes az iskola valamennyi tanulójára és dolgozójára. 2. A Házirend területileg érvényes

Részletesebben

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai

A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje. A házirend elfogadásának és módosításának szabályai A Budapesti Zsidó Hitközség Benjámin Óvodájába járó gyermekek Házirendje I. A házirend hatálya 1. Ez a házirend a Benjámin Óvodába járó gyermekekre és szüleikre vonatkozik. A házirend célja, hogy meghatározza

Részletesebben

Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola I S KOLAI HÁZI R E N D

Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola I S KOLAI HÁZI R E N D 1 Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti Iskola I S KOLAI HÁZI R E N D 2013 2 A Hernádnémeti Református Általános Iskola, Két Tanítási Nyelvű és Alapfokú Művészeti

Részletesebben

A Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola. Házirendje. Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola

A Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola. Házirendje. Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola A Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola Házirendje Iskola neve: Halmaji Gárdonyi Géza Általános Iskola Iskola székhelye: 3842 Halmaj, Fő út 17. Jelen házirend a nevelőtestület és a diákok közös akaratából,

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje. Iskolai házirend

Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje. Iskolai házirend Farkas Edit Római Katolikus Szakképző Iskola és Kollégium házirendje Iskolai házirend Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség

Részletesebben

Jászsági Általános Iskola Hunyadi Mátyás Általános Iskolai Tagintézménye Jásztelek Házirend 2017.

Jászsági Általános Iskola Hunyadi Mátyás Általános Iskolai Tagintézménye Jásztelek Házirend 2017. Jászsági Általános Iskola Hunyadi Mátyás Általános Iskolai Tagintézménye Jásztelek Házirend 2017. 0 Tartalom oldal Bevezető 2. I. Az iskolai munkarenddel, foglalkozások rendjével, helyiségeinek, eszközeinek

Részletesebben

HÁZIREND. Nyírbátori Református Általános Iskola 4300 Nyírbátor, Fáy András utca 17.

HÁZIREND. Nyírbátori Református Általános Iskola 4300 Nyírbátor, Fáy András utca 17. Nyírbátori Református Általános Iskola 4300 Nyírbátor, Fáy András utca 17. HÁZIREND A Házirend célja, hogy kulcsot adjon a tanulói jogok gyakorlásához és a kötelezettségek teljesítéséhez. A fegyelem és

Részletesebben

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola

Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola Házirend Bethlen Gábor Szakközépiskola 1157 Budapest Árendás köz 8. Telefonszám: 06 1 418 2040, 06 1 418 2829 Fax szám: 06 1 415 0789 Nevelési alapelveink Az iskola tanulóitól elvárjuk, hogy a pedagógiai

Részletesebben

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya

HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS. A házirend célja és feladata. A házirend hatálya HÁZIREND KT BEM JÓZSEF ÁLTALÁNOS ISKOLA HERPAI VILMOS ÁLTALÁNOS ISKOLÁJA FÜLÖPSZÁLLÁS A házirend célja és feladata 1. A házirend állapítja meg a tanulói jogok és kötelességek gyakorlásával, valamint az

Részletesebben

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY

SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY SZÁSZ MÁRTON ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY HÁZIREND Készítette: Stolár Mihály igazgató Hatályba lépés időpontja: 2013. szeptember

Részletesebben

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz

Közzétételi lista. 2014/15-ös tanév. 1. A pedagógusok iskolai végzettsége és szakképzettsége hozzárendelve a helyi tanterv tantárgyfelosztáshoz Közzétételi lista 2014/15-ös tanév Az intézmények eredményességéről, felkészültségéről, személyi feltételeihez (személyes adatokat nem sértve) kapcsolódó információkról a szülőket tájékoztatni szükséges,

Részletesebben

KARCAGI NAGYKUN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 035861 5300 Karcag, Kálvin út. 2. : 59/400-577 Fax: 59/400-577 E-mail: refi@freemail.

KARCAGI NAGYKUN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA. OM azonosító: 035861 5300 Karcag, Kálvin út. 2. : 59/400-577 Fax: 59/400-577 E-mail: refi@freemail. KARCAGI NAGYKUN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA OM azonosító: 035861 5300 Karcag, Kálvin út. 2. : 59/400-577 Fax: 59/400-577 E-mail: refi@freemail.hu HÁZIREND amely a KARCAGI NAGYKUN REFORMÁTUS ÁLTALÁNOS ISKOLA

Részletesebben

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE. Készítette: Kővári Zoltánné igazgató. 2011. szeptember 01.

Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE. Készítette: Kővári Zoltánné igazgató. 2011. szeptember 01. Általános Nevelési Központ Óvodája, Iskolája Kővágószőlős EGYSÉGES HÁZIRENDJE Készítette: Kővári Zoltánné igazgató 2011. szeptember 01. 1 Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS HÁZIREND...3 1.1. A házirend célja

Részletesebben

TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE

TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE TAMÁSI ÁRON ÁLTALÁNOS ISKOLA 3250 Pétervására, Szabadság tér 12. HÁZIRENDJE Minden embernek tisztában kell lenni kötelességeivel, hogy jogait gyakorolhassa! A HÁZIREND A TANULÓRA, A PEDAGÓGUSRA, AZ INTÉZMÉNY

Részletesebben

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND

GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA. (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND A GUBODY FERENC SZAKKÉPZŐ ISKOLA (2700 Cegléd, Alkotmány u. 7-9.) OM azonosító:201038 HÁZIREND 2013 Tartalom 1. A Házirend célja és feladata, hatálya... Hiba! A könyvjelző nem 1.1.A házirend hatálya...

Részletesebben

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér:

A PEDAGÓGIAI PROGRAM ÁTDOLGOZÁSA. Törvényi háttér: A PEDAGÓGIAI PROGRAM Törvényi háttér: ÁTDOLGOZÁSA 2011. évi CXC törvény a köznevelésről 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról

Részletesebben

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola

Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Az intézmény neve: Selyemréti Általános és Magyar - Angol Két Tanítási Nyelvű Iskola Székhelye: Miskolc, Éder György u.1. 3527 Tel./Fax: 06/46-345-417 06/46-347-646 Email: selyemreti.iskola@chello.hu selyemreti.iskola@proxynet.hu

Részletesebben

HÁZIREND Saját részek

HÁZIREND Saját részek AM DASzK, Ujhelyi Imre Mezőgazdasági és Közgazdasági Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiuma 7940 Szentlőrinc, Erzsébet utca 1. Telefon: (73) 570-107, Tel./fax: (73) 371-035 E-mail: ujhelyi.igazgato@gmail.com

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLJÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola

HÁZIREND. mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola HÁZIREND mely az Esterházy Móric Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola és a Gánti Tagiskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza a magasabb jogszabályok előírásai alapján

Részletesebben

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25

HÁZIREND. Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 HÁZIREND Táltos Tehetséggondozó Általános Iskola, Gimnázium, Szakképző Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola 1 / 25 Tartalom 1. BEVEZETÉS... 4 1.1. A Házirend célja, feladata... 4 1.2. A Házirend

Részletesebben

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai

KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D Az iskola adatai KÉZMŰVES SZAKISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA BÉKÉSCSABA, OROSHÁZI ÚT 32. H Á Z I R E N D 2007. Az iskola adatai Az intézmény név: Kézműves Szakiskola és Alapfokú Művészeti Iskola Cím: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16.

Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E. Hatályba lépés időpontja: szeptember 16. Országh Kristóf Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Hatályba lépés időpontja: 2015. szeptember 16. 2 Bevezető rendelkezések A házirend az iskola diákjainak alkotmánya. Rögzíti a jogokat és a kötelességeket,

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI Szervezeti és Működési Szabályzat Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100 534 Készítette: Boldog István, igazgató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. A

Részletesebben

Házirend Kivonat. Bevezető

Házirend Kivonat. Bevezető Házirend Kivonat Bevezető A közoktatásról szóló törvény 40. (7.) bekezdésének előírása értelmében az iskola életével kapcsolatos egyes kérdéseket a Házirendben kell szabályozni. A házirend előírásai az

Részletesebben

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint:

HÁZIREND. 2. A tanítási órák kezdetét és végét csengőszó jelzi az alábbiak szerint: HÁZIREND A Házirend, valamint az iskola Szervezeti és Működési Szabályzatának betartása minden tanuló, pedagógus, iskolai dolgozó és az iskolában tartózkodó személy kötelessége. A Házirend előírásai minden

Részletesebben

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E

Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Buda Ernő Körzeti Általános Iskola H Á Z I R E N D J E Neve: Buda Ernő Körzeti Általános Iskola Székhelye: 8878 Lovászi; Lakótelep 96. Telefonszáma: 06-92-576-010 OM azonosító: 037 547 2013. I. Bevezető

Részletesebben

2013 HÁZIREND KTKIKI

2013 HÁZIREND KTKIKI 2013 HÁZIREND KTKIKI TARTALOMJEGYZÉK 1. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1.1. A házirend célja 1.2. A házirend feladata 1.3. A házirend jogi és egyéb forrásai 1.4. A házirend hatálya 1.5.

Részletesebben

Halászy Károly Általános Iskola HÁZIRENDJE. 1. A Házirend célja és a tanulók viselkedése

Halászy Károly Általános Iskola HÁZIRENDJE. 1. A Házirend célja és a tanulók viselkedése Halászy Károly Általános Iskola HÁZIRENDJE 1. A Házirend célja és a tanulók viselkedése 1) A nevelőtestület által meghatározott Házirend biztosítja az intézmény közösségi életének szervezését, a Pedagógiai

Részletesebben

1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak.

1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak. A házirend hatálya 1. A házirend előírásait be kell tartania az iskolába járó tanulóknak, a tanulók szüleinek, az iskola pedagógusainak és más alkalmazottainak. 2. A házirend előírásai azokra az iskolai

Részletesebben

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D

2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 2366 Kakucs, Hősök tere 7. 29 376 055 H Á Z I R E N D 1 AZ ISKOLÁNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A TUDÁSHOZ. A HÁZIRENDÜNK CÉLJA, HOGY KULCSOT ADJON A KÖTELEZETTSÉGEK TELJESÍTÉSÉHEZ ÉS A TANULÓI JOGOK GYAKORLÁSÁHOZ.

Részletesebben

BAKÁTS TÉRI ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA BUDAPEST, IX. KERÜLET BAKÁTS TÉR 12. HÁZIREND

BAKÁTS TÉRI ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA BUDAPEST, IX. KERÜLET BAKÁTS TÉR 12. HÁZIREND Bakáts Téri Ének-Zenei Általános Iskola Házirend 2010 BAKÁTS TÉRI ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ISKOLA 1092. BUDAPEST, IX. KERÜLET BAKÁTS TÉR 12. HÁZIREND I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK 1. BEVEZETÔ

Részletesebben

Kállay Miklós Általános Iskola K Á L L Ó S E M J É N H Á Z I R E N D 2013.

Kállay Miklós Általános Iskola K Á L L Ó S E M J É N H Á Z I R E N D 2013. Kállay Miklós Általános Iskola K Á L L Ó S E M J É N H Á Z I R E N D 2013. - 1-1. A házirend hatálya és célja 1.) Ez a házirend a Kállay Miklós Általános Iskola tanulóira és valamennyi dolgozójára vonatkozik.

Részletesebben

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb.

ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND. Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. ARANY JÁNOS ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKKÉPZŐ ISKOLA ÉS GIMNÁZIUM HÁZIREND Szakoly, 2012. augusztus 31. Bilanicsné Nagy Mónika mb. igazgató l. oldal Bevezető 1. A közoktatásról szóló törvény 40. (7) bekezdésének

Részletesebben

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény

Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény DOMBÓVÁRI BELVÁROSI ÁLTALÁNOS ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA Belvárosi Általános Iskolai Tagintézmény 1. A tanulók jogai 1.1. Az intézmény szabadtéri sportlétesítményeit, játszóterét szorgalmi időben szabadon

Részletesebben

Fekete István Általános Iskola HÁZIREND 1. Házirend

Fekete István Általános Iskola HÁZIREND 1. Házirend Fekete István Általános Iskola HÁZIREND 1 Házirend Beiratkozásoddal tagja lettél iskolánknak. Iskolánk elvei: a rend a nyugodt élet alapfeltétele. A rendhez pedig elválaszthatatlanul hozzátartozik az emberi

Részletesebben

HÁZIREND Vámosszabadi Iskola

HÁZIREND Vámosszabadi Iskola HÁZIREND Vámosszabadi Iskola 2018. 1 Az intézmény adatai: Neve: Kisbajcsi Vörösmarty Mihály Általános és Alapfokú Művészetoktatási Iskola Vámosszabadi Tagiskolája Székhelye: 9061 Vámosszabadi Szabadi utca

Részletesebben

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje

Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje Farkas Edit Római Katolikus Szakközépiskola és Kollégium házirendje Iskolai házirend Elfogadta: az intézmény nevelőtestülete: A házirend készítésekor véleményezési jogát gyakorolta a szülői munkaközösség

Részletesebben

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND

Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Együd Árpád Alapfokú Művészeti Iskola (Kaposvár, Nagy Imre tér 2.) HÁZIREND Készült: 2015. szeptember 1 Bevezetés Jogszabályi háttér: A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény A nevelési- oktatási

Részletesebben

Kis Bálint Református Általános Iskola Házirend 1 HÁZIREND

Kis Bálint Református Általános Iskola Házirend 1 HÁZIREND Kis Bálint Református Általános Iskola Házirend 1 HÁZIREND amely a vésztői Kis Bálint Református Általános Iskola tanulói jogviszonyra vonatkozó rendelkezéseit tartalmazza az érvényben lévő magasabb rendű

Részletesebben

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu

Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu HÁZIREND Kaposvári Általános Iskola és Gimnázium 7400 Kaposvár, Béke u. 75. Tel.: 82/411-628 www.gyakorlo-kap.sulinet.hu A Házirend egységes együttműködési szabályzat tanulók, tanárok és szülők számára,

Részletesebben

SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015.

SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015. SZMSZC SAVARIA KÖZLEKEDÉSI SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA HÁZIREND 2015. Iskola neve és címe: Szombathelyi Műszaki Szakképzési Centrum Savaria Közlekedési Szakképző Iskolája és Kollégiuma 9700 Szombathely,

Részletesebben

HÁZIRENDJE A BALATONFÜREDI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA

HÁZIRENDJE A BALATONFÜREDI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA A BALATONFÜREDI RADNÓTI MIKLÓS ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE MINDEN, AMI AZ ISKOLÁBAN TÖRTÉNIK, A GYERMEK BOLDOGSÁGÁT: ADOTTSÁGAINAK KIBONTAKOZTATÁSÁT, A SIKER ÖRÖMÉT, A TUDÁS MEGSZERZÉSÉT, AZ ALKOTÁST,

Részletesebben

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013.

József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. HÁZIREND 2013 József Attila Általános Iskola, Egységes Pedagógiai Szakszolgálat Berettyóújfalu 2013. TARTALOMJEGYZÉK I. A HÁZIRENDDEL KAPCSOLATOS ÁLTALÁNOS ALAPELVEK... 1 1. Bevezető... 1 2. A házirend

Részletesebben

Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola

Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Somogyi TISZK 11.2 sz. melléklet HÁZIREND A Somogyi TISZK Közép- és Szakiskola Mathiász János Tagintézményére vonatkozó külön szabályok 1. A tanulói jogviszony: A beiratkozáskor a tanulónak meg kell venni

Részletesebben

INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014.

INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014. INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIREND 2014. AZ INKEI BETHLEN ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA HÁZIRENDJE A házirend rögzíti az intézménybe járó gyermekek jogait és kötelességeit, valamint az iskola munkarendjét.

Részletesebben

A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE

A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE A TANULÓK TANULMÁNYI MUNKÁJÁNAK, MAGATARTÁSÁNAK ÉS SZORGALMÁNAK ELLENŐRZÉSE ÉS ÉRTÉKELÉSE 1. Az iskola a nevelő és oktató munka egyik fontos feladatának tekinti a tanulók tanulmányi munkájának folyamatos

Részletesebben

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok

Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D. 1. Iskolai adatok Révfülöpi Általános Iskola KLIK 176001 8253 Révfülöp Iskola u. 5. H Á Z I R E N D A Révfülöpi Általános Iskola házirendje - a hatályos jogszabályok alapján - megállapítja a tanulói jogok és kötelességek

Részletesebben

2014. ASajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola OM 201017 HÁZIRENDJE. Kollárné Móricz Edina 2013.

2014. ASajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola OM 201017 HÁZIRENDJE. Kollárné Móricz Edina 2013. 2014. ASajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola OM 201017 HÁZIRENDJE Kollárné Móricz Edina 2013. HÁZIREND I. BEVEZETÉS A sajókeresztúri Eötvös József Általános Iskola házirendszabályzatának hatálya

Részletesebben

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola

HÁZIRENDJE 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola 2015. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola, Speciális Szakiskola HÁZIRENDJE Aktualizálva: 2015. szeptember 10. Arany János Egységes Gyógypedagógiai Módszertani

Részletesebben