Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei V.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei V."

Átírás

1 2009 július 13. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Budapest értékelve (Pest-Buda) Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 "Idő és hely kell az igazságok kifejtésére. Az időn nem diadalmaskodhatunk, s csendben kell bevárni mit hoz, a helyére lépni ellenben hatalmunkban áll. S ezen hely a magyarnak nem lehet egyéb, mint a természettől kijelölt Buda és Pest, mert ez a haza szíve - s legyen az rendben, dobogjon teljes erővel majd kilövelli a haza minden ereibe az élesztő vért..." /Széchenyi István/ május 3-án alakult meg az FTC, amely az egész magyar sport tekintetében döntő fontosságú eseménynek bizonyult. Elnöknek dr. Springer Ferencet választották. "1897-ben, fővárosunk e kerületének már lakosa volt, és nagy ütemben fejlődött iparilag is ez a városrész. Elsősorban 1. oldal (összes: 6)

2 az élelmiszeripar volt az az iparág, amely letelepítette és helyhez kötötte a szükséges munkaerőt. Az üzemek dolgozóin kívül természetesen a középosztályhoz tartozó kispolgárság, kézművesek, iparosok is lakták e kerületet." Az FTC legelső pályája a Soroksári úton volt. "A pálya egyik oldalának kerítését Antony Tamás ácsmester készítette, a másik oldalt vasúti töltés övezte. Az egyik kapu mögött egy két emeletes bérház tűzfala, a másik mögött pedig egy iskolaépület állt." "A "tribün" helye adott volt a vasúti töltés oldalában. Antony Tamásék levertek néhány cölöpöt, arra vastag deszkákat szegeltek, és megvolt az ülőhely." "Előfordult, hogy Malaky lövése olyan erővel vágódott a bérház falának, hogy beleremegett az egész épület. Ki is jött gyakran öklét rázva egy testes asszonyság és mérgesen kiáltozta, hogy leesett a kép a falról, a szekrény tetején pedig felborultak a befőttes üvegek." "Amikor pedig már besötétedett, az idősebb és módosabb tagok vendégül látták a játékosokat. Szafaládé, zöldpaprika, kenyér volt a megérdemelt vacsora, majd csapra vertek egy hordó sört, és vidám énekszótól zengett a "lelátó". Itt énekelte hentes, mészáros, ácsmester, patikus, nyomdász, kereskedősegéd, sőt a norvég főkonzul is az FTC-játékosokkal együtt az első Fradi-indulót." 2. oldal (összes: 6)

3 A foci fontos része lett a mindennapi életnek, a labdarúgásról szinte mindenkinek volt véleménye, összehozott szurkolókat és játékosokat, különböző társadalmi helyzetű embereket. Voltak ugyan ellenségei a labdarúgásnak, de ők kénytelenek voltak háttérbe húzódni, látva annak tömeges elterjedését, "... s csupán a pedagógusok és a régi divatú tornászemberek között akadtak olyanok, akik még mindig nem tudták vagy nem akarták elismerni a labdarúgás előnyeit a zárttéri tornával szemben. Nagyon természetes, hogy a régi testnevelési elvek mellett csökönyösen kitartó konzervatívok messze voltak még attól, hogy a futball szociális és nemzeti jelentőségét meglássák. Ő előttük még nem bontakozott ki a jövő képe, a vasárnapi futballélet elevensége, a heti munkában kifáradt emberek ezreinek egészséges szórakozása, a főváros minden részén és a vidéki metropolisokban gomba módra szaporodó játéktérségeken." A magyar csapatok több nemzetközi mérkőzést is játszottak, azzal a céllal, hogy ellessék a labdarúgás fortélyait. A hazai futball elsősorban a bécsit tekintette mintának, s mihelyt megalakult az osztrák futball-szövetség és kiírták a bajnokságot, nálunk is felvetődött ennek fontossága. "Az egyesületek közötti súrlódások, hevesebb összecsapások a mérkőzéseken, majd az alapító BTC első veresége és az ekkor történt levonulás, a balesetek és a játékosok rendezetlen szereplése - ma itt, holnap ott - hamarosan előtérbe helyezték egy irányító, ellenőrző s - ha kell - fegyelmező központi szerv: a szövetség megalakításának szükségességét. De kívánatossá tették ezt a labdarúgással szemben megnyilvánuló gyakori támadások is, amelyek a betiltását kívánták. A főváros közgyűlésén Polonyi Géza és Berzeviczy Albert verte vissza a betiltást követelő támadást." 1900 húsvétján rekord számú nézősereg 8000 fő látogatott ki a Millenárisra, a Slavia-BTC mérkőzésre. 3. oldal (összes: 6)

4 A cseh csapat nagyszerű eredményekkel büszkélkedhetett és híres volt látványos játékáról. A BTC remekül játszott, bár három gólt is kapott, de mikor Ray Ferencnek sikerült megszereznie a becsületgólt, a közönség lelkesedése nem ismert határt. Percekig tartó tapsvihar tört ki, és többen a levegőbe dobálták kalapjukat. Ilyen mértékű tetszésnyilvánítás soha ezelőtt nem volt magyar pályán. A szurkolók lelkesedése biztosíték volt arra, hogy a labdarúgás most már véglegesen meghonosodott Budapesten. "A football-játék érdekessége meghódította nálunk először a fiatalságot, mert romlatlan kedélyének jobban tetszett az az egyszerű játék, a rendeletekben előírt unalmas játékoknál. A football meghódította az embersportok iránt eddig ellenszenvvel viseltető magyar közönséget is, mely átérzi a játék becsét, mert a játék a játékosnak erőt ad, akaratot ver beléje az iránt, hogy erejét és akaratát társai és a maga érdekében értékesítse." március 22-én a MAC-Berlin mérkőzésen szomorú dolgok történtek. A játék hevében egy magyar játékos a lábát, egy berlini pedig a kezét törte, véletlen baleset miatt. Egy másik mérkőzésen egy iskolás gyereket hasba rúgtak, és a fiú belehalt sérüléseibe. A fővárosi közgyűlésen többen a labdarúgás betiltását szorgalmazták, de Wlassics Gyula kultuszminiszter nem volt hajlandó a futball betiltására. 4. oldal (összes: 6)

5 Gróf Széchenyi Imre a főrendiházban tartott beszédében, és újságcikkben vette védelembe a sportágat: "Úgy kell a gyermekeinket kinevelnünk, mint ahogy a labdarúgók kivonulnak: arra a tudatra, hogy az élet nem egyéb, mint egy ilyen komoly játszótér, ahol a készületlent, az ügyetlent, a vigyázatlant, a félénket láb - és orrtörés várja. Életkedvre, vállalkozókedvre, mérkőzőkedvre kell a fiatalságot nevelni. Azt az ösztönt fejlesszük ki benne, hogy ügyességével, találékonyságával, jókedvével, éberségével megvédje amije van, megszerezze amilye nincsen, hogy az az igazi öröm, ha valamit az ember - nem is veszedelem nélkül - elér, ha berúgja a kapun a labdát, vagy megvédi a kaput." A fővárosi közgyűlés végül csak a közlekedést akadályozó grundfocit korlátozta, de ezt is kevés eredménnyel, mert a foci térhódítását már nem lehetett megakadályozni. A nagy múltú egyesületek sorra alakították futballszakosztályaikat. A labdarúgás központja Budapest volt, az egyesületek jelentős többsége is itt alakult. "Részben korábban is létező sportklubok alakítottak futball-szakosztályt, így a Magyar Úszók Egyesülete, Budán a BBTE, a Magyar Athletikai Club. Máshol városrészek képviseletében egymáshoz közel lakó cimborák: újpestiek, rákosszentmihályiak, óbudaiak és persze ferencvárosiak. Gyári csapatok is létrejöttek, a közhiedelemmel ellentétben azonban nem a munkásokból, inkább a tisztviselő- és szakmunkásrétegből. Ilyen volt a Ganz Wagongyári Tisztviselők Labdarúgó Társasága vagy a Postás. A pesti egyetem és a Műegyetem diákjai is megalakították focicsapatukat, a MAFC mindjárt az első évben a legsikeresebb csapatok egyike lett, a BTC legnagyobb riválisa. Pesten és Budán, Újpesten és Óbudán mindenütt fociztak. Megérett a helyzet a nemzeti bajnokságra." 1900 őszén megalakult az első magyar munkás sportegyesület a Törekvés Futball Club 1900, a MÁV északi főműhelyének fiataljaiból. Az FTC által kezdeményezett értekezletre, amelyet december 22-re hívtak össze a Ferencvárosi Polgári Körbe, harminc egyesület küldte el képviselőit és kimondták az MLSZ megalakulásának és bajnokság kiírásának szükségességét január 19-én alakult meg a Magyar Labdarúgó Szövetség. Az alakuló ülésen 13 egyesület képviseltette magát, kifejezett céljuk a bajnokság létrehozása volt. Az első bajnokság kiírását a ferencvárosi Horváth Ferenc készítette el, amit a közgyűlés egyhangúlag elfogadott. A bajnokságra jelentkező 13 csapatot, két ligába sorolták. Az MLSZ elnöke Jász Géza lett. Elkészítették a bajnoki rendszabályokat, lefordíttatták a 5. oldal (összes: 6)

6 játékszabályokat. Kezdetben tavaszi-őszi bajnokság volt, 1906-tól tértek át az őszi-tavaszi rendszerre. "Minden játékos egy bajnokságon belül egy csapatban szerepelhetett, ami azt jelentette, hogy egyszerre játszhatott az első és a másodosztályban is. A költségeket a játszó csapatok közösen viselték, a nyereségen osztoztak, az MLSZ-nek pedig tíz százalékot kellett leadniuk. A játék szabályai némileg mások voltak, így például az öt és feles a kapufáktól kimért félkörökből állt, nem volt kötelező kijelölni a büntetőterületet és a tizenegyes pontot. Ahhoz, hogy ne legyen les, három védőnek kellett a támadójátékos mögött lennie, a kapus pedig bárhol megfoghatta a labdát."1901. február 16-án az MTK-t is felvették a tagegyesületek sorába, de ők még nem indultak az első bajnokságban. folytatjuk... Szécsi József Szerző a Flag Polgári Műhely tagja Tweet (adsbygoogle = window.adsbygoogle []).push({}); Ajánló 6. oldal (összes: 6)

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje

Elkészült a Labdarúgó NB I. teljes tavaszi menetrendje 2011 január 22. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Give nincs Elkészült értékelve a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Give Elkészült a Labdarúgó Mérték Give Elkészült a Labdarúgó

Részletesebben

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész

Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész Negyven nap Dél-Amerikában Zöld-fehér útinapló (1980) 1. rész 2010 november 20. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Mérték Értéke: 2/5 Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 Karácsony

Részletesebben

Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei VII.

Budapest (Pest-Buda) sportéletének kezdetei VII. 2009 július 15. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Budapest értékelve (Pest-Buda) Mérték 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 "Idő és hely kell az igazságok kifejtésére. Az időn nem diadalmaskodhatunk, s csendben

Részletesebben

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása

Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság évi versenykiírása Nevezni április 10-ig lehet!!! Paks öregfiúk kispályás labdarúgó bajnokság 2012. évi versenykiírása A bajnokság célja: A bajnoki rendszer keretében a lakóhelyi, egyesületi, baráti stb. öregfiú csapatok

Részletesebben

A Fradi dics? múltja, 14.rész ,1915

A Fradi dics? múltja, 14.rész ,1915 A Fradi dics? múltja, 14.rész - 1914,1915 2009 május 19. Flag Szöveg méret Mentés 1 értékelve Még nincs Mérték 1914 nyarán kitört a világháború. Az FTC csapatát Nagyváradon érte a mozgósítási parancs.

Részletesebben

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA

IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA Halásztelek Futball Club IX. NÉMETH FERENC EMLÉKTORNA 2016.szeptember 03. (szombat) 2007-es korosztály Versenykiírás 2007-es korosztály Torna ideje: 2016. Szeptember 03. (szombat) Torna helyszíne: 2314

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-168/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2019. április 24-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál.

Dabasi. helyzet. A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Dabasi - helyzet Az FC Dabas rendszeresen megjelenő kiadványa III. évfolyam. 3. szám A tradíció kötelez, a jelen felhatalmaz, a jövő lehető séget kínál. Csapataink, játékosaink Teremtornák 2018 U11 A torna

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-130/2018. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2018. április 25-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 13/2019 (08.28.) számú Hivatalos Értesítő 2019.08.28. Tartalom Elnökségi határozat ELN-66/2019 (08.27.) A Balmazújváros Sport Kft. NB II-es klublicencének bajnoki év közben történő

Részletesebben

Retroképeken a leglátványosabb vetődések - fotóözön

Retroképeken a leglátványosabb vetődések - fotóözön 2014 május 24. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Retroképeken értékelve a leglátványosabb Give Retroképeken a leglátványosabb Give Retroképeken a leglátványosabb Mérték Give Retroképeken a leglátványosabb

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 25.rész

A Fradi dicső múltja, 25.rész 2009 május 0. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give A értékelve Fradi dicső múltja, Mérték Még - 1/5 2/5 /5 /5 5/5 Az utolsó amatőr bajnokságot megnyerte az FTC. 1926 nyarán azután valami új kezdődött,

Részletesebben

Budapesti Igazgatóság

Budapesti Igazgatóság MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG Budapesti Igazgatóság Tel.: +36-1-318-13-38 Fax.: +36-1-266-02-35 E-mail: budapest@mlsz.hu Web: www.blsz.hu Bankszámla szám: 11707024-20480710-00000000 Cím: H-1053 Budapest,

Részletesebben

A Fradi dicső múltja, 9.rész

A Fradi dicső múltja, 9.rész 009 május 4. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give A értékelve Fradi dicső múltja, Mérték Még /5 /5 3/5 4/5 5/5 Az 909es év első fele a Fradi sikereitől volt hangos. Az új évadban is mindenki az FTC

Részletesebben

Európai Sporthét

Európai Sporthét Európai Sporthét 2017.09.23-30. Az eseménysorozat keretében különböző sportágak kipróbálására és szabadidős versenysorozat lebonyolítása a cél, oly módon, hogy a hét programja lefedje egész Budapest területét.

Részletesebben

Hosszú böjt után öröm- és futballünnep az Albert stadionban

Hosszú böjt után öröm- és futballünnep az Albert stadionban 00 szeptember 0. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: / Értéke: / Mérték Értéke: / Értéke: / Értéke: / Másodosztályú száműzetése utáni visszatérését követően úgy istenigazából szerda

Részletesebben

Szabály játékok. Szerep játékok. 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 5:3 3:3. 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi 5:5. 3 m 3 m. feladatok, játékok

Szabály játékok. Szerep játékok. 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 5:3 3:3. 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi 5:5. 3 m 3 m. feladatok, játékok U9 3 m 3 m U7 5:5 (kapussal) 5:5 3:3 Szabály játékok 5:3 x x x x Labda nélküli koordináció célbarúgással Szerep játékok 3:3 x x x x 5:5 x x x x 5:5 (kapussal) 3:3 Ügyességi feladatok, játékok U7: 5-6 évesek

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről

TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről TÁJÉKOZTATÓ az Ózdi Kézilabda Club tevékenységéről Ó z d, 2014. június 26. Előterjesztő: Ózdi Kézilabda Club Elnöke Az Ózdi Kézilabda Club nevében szeretnénk Önöket tájékoztatni egyesületünk működéséről.

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-273/2015. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottsága 2015. májusi 20.-i ülésére Tárgy: Javaslat Budapest Főváros

Részletesebben

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet

Mítoszok és Legendák - Három hihetetlen történet 2012 április 30. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még Givenincs Mítoszok értékelve és Legendák Mérték - 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 A Mítoszok és Legendák rovatban, most egy titokzatos és halálos csizma legendáját

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak.

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen iskolai sportnapot szerveztünk a sportiskolás tanulóknak. SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2013. JANUÁR 1-ÁPRILIS 30. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani

Részletesebben

II. Kerület. Utánpótlás. Futball. Club UFC.

II. Kerület. Utánpótlás. Futball. Club UFC. II. Kerület Utánpótlás Futball Club UFC BEMUTATKOZÁS Egyesületünk, a II. Kerület Utánpótlás Futball Club (UFC) 1994 ben alakult meg Budán. Önálló gyermeklabdarúgó egyesületként széles alapú tömegsportra

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( )

SZAKMAI BESZÁMOLÓ Magyar Birkózó Szövetséggel ( ) FTC Birkózó Kft-vel ( ) SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. MÁJUS 1-AUGUSZTUS 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai módszertani központokkal.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 4. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016

A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016 A változás - a szurkoló szemével 2011 vs. 2016 Nyerges Mihály emlékkonferencia 2017 KASSAY LILI Kutatási téma: hivatásos klublabdarúgás üzleti versenyképessége és fenntartható működtetése Mi történik a

Részletesebben

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA

FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA FŐVÁROSI SZABADIDŐ KUPA Teke csapatverseny és Kispályás labdarúgó torna A 2013. évi Fővárosi Szabadidő Kupa versenysorozat tavaszi eseményeit új helyszínen a BVK Előre Sporttelepén tartotta a szövetségünk.

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak:

SZAKMAI BESZÁMOLÓ. 3. A Vajda Péter DSE-vel közösen az alábbi rendezvényeket szerveztük a sportiskolás tanulóknak: SPORTISKOLAI SZAKMAI BESZÁMOLÓ 2012. SZEPTEMBER 1-DECEMBER 31. SZAKMAI BESZÁMOLÓ 1. Az iskola folyamatos kapcsolatot tart a MOB Sportiskolai Program Pedagógiai Munkacsoportjával illetve a sportiskolai

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 362. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08.

HATÁROZAT-ot. SZOMBATHELYI MTK BUDAPEST MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC KECSKEMÉTI TE- PHOENIX MECANO. 19. forduló Dátum TV Hazai Vendég Kezdési időpont 03.08. MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága 2014. január 3-i ülésén versenyügyi eljárás során tárgyalás mellőzésével az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 30. (5) bekezdése

Részletesebben

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM SZAKMAI BESZÁMOLÓ

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM SZAKMAI BESZÁMOLÓ VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-196/2017. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2017. április 19.-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket.

KÖSZÖNTŐ. Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokság futsal-döntőjének csapatait, sportolókat és vezetőiket. MAGYAR EGYETEMI-FŐISKOLAI ORSZÁGOS BAJNOKSÁG NŐI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT FÉRFI FUTSAL DÖNTŐ A KUPÁÉRT Széchenyi István Egyetem Győr 2009. március 9-10. KÖSZÖNTŐ Örömmel köszöntöm a Magyar Egyetemi és Főiskolai

Részletesebben

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el!

A bármi áron való győzelem gondolkodásmódjától határolódj el! UEFA Etikai kódex A labdarúgás etikájának kialakításában az edző személye kulcsfontosságú. Az etikával kapcsolatos felfogásuk és beállítottságuk közvetlenül hat ki játékosaik magatartására. Viselkedésüknek

Részletesebben

LELÁTÓ. Salzburgban jártunk. A II. Kerület UFC információs magazinja. Wwww.keruletufc.hu

LELÁTÓ. Salzburgban jártunk. A II. Kerület UFC információs magazinja. Wwww.keruletufc.hu LELÁTÓ Wwww.keruletufc.hu A II. Kerület UFC információs magazinja Salzburgban jártunk 2012.ajúnius Tartalom 2012. Június-Július Búcsú Harmati Balázs összefoglalója Szépen csillogó bronz Dobogóra léphetett

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület évi tevékenységéről. Ó z d, május 31. Előterjesztő: Ózd Városi Sportegyesület elnöke

TÁJÉKOZTATÓ. az Ózd Városi Sportegyesület évi tevékenységéről. Ó z d, május 31. Előterjesztő: Ózd Városi Sportegyesület elnöke TÁJÉKOZTATÓ az Ózd Városi Sportegyesület 2017. évi tevékenységéről Ó z d, 2018. május 31. Előterjesztő: Ózd Városi Sportegyesület elnöke Asztalitenisz Szakosztály: Bajnokságban az Ózdi SzC Gábor Áron

Részletesebben

Fradista szemmel Vigyázz, kész, rajt!

Fradista szemmel Vigyázz, kész, rajt! 2016 július 15. Flag 0 5 Átlag: 5 (1 szavazat) Mérték Újabb trófea! Szombaton klubunk bajnokként és kupagyőztesként a Haladás elleni mérkőzésen megkapja a Szuperkupát! 1. oldal (összes: 5) A Magyar Labdarúgó

Részletesebben

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása

II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása II. PSE Futball Fesztivál versenykiírása 1. A torna rendezője: A PAKSI SE Labdarúgó Szakosztálya Levelezési cím: 7030 Paks, Fehérvári u. 29. 2. A torna helye: Paksi SE Sporttelepe Paks, Fehérvári u. 29.

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. január 27-i ülésére Tárgy: FC Zirc támogatási kérelme sportpálya felújítási pályázathoz Előadó: Ottó Péter polgármester Előterjesztés

Részletesebben

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2. A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE

NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 9485 NAGYCENK, GYÁR UTCA 2.   A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE A NAGYCENKI SPORTEGYESÜLET 2017-ES TEVÉKENYSÉGE Egyesületünknek 2017-ben is sikeres, eredményekben és eseményekben gazdag éve volt. Egyesületünk 2017-ben 4 szakosztállyal működött: - labdarúgás - asztalitenisz

Részletesebben

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás

UEFA A. SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás SK STURM GRAZ KLUBLÁTOGATÁS 2010. május Készítette: Artner Tamás A SZAKMAI MUNKA ELKÜLÖNÜLÉSE EGY BAJNOKI ÉVBEN 1. Felkészülési időszak 2. Versenyidőszak 3. Téli szünet 4. Átmeneti időszak 5. Versenyidőszak

Részletesebben

Rétság Városi Sport Egyesület

Rétság Városi Sport Egyesület - Rétság Városi Sport Egyesület - Részlet az alapszabályból: A Rétság Városi Sport Egyesület az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény alapján önállóan m köd társadalmi szervezet. Az egyesület a

Részletesebben

Csapatbemutató kiadványa

Csapatbemutató kiadványa BÉKÉSCSABAI NŐI LABDARÚGÓ SPORT CLUB Csapatbemutató kiadványa A kiadvány a Nemzeti Civil Alapprogram támogatásával készült. Kedves Olvasó, Sportbarát! Üdvözöljük csapatbemutató kiadványunkon keresztül,

Részletesebben

Labdarúgás budapesti döntő

Labdarúgás budapesti döntő Labdarúgás budapesti döntő Később kijelölt helyszíne Később kijelölt időpontban www.bpdiaksport.hu Labdarúgás I., II., III. korcsoport fiú kispályás III IV. és V VI. korcsoportos leány kispályás bajnokság

Részletesebben

Új név a Strandfoci Kupán: Mészi Frucht Kft.

Új név a Strandfoci Kupán: Mészi Frucht Kft. Szép nyári id?, remek mérk?zések, szebbnél szebb cselek, védések és látványos gólok jellemezték az idei strandfoci kupát Dunaújvárosban. Reggel 09.00 órakor a Mirage - Riki FC mérk?zéssel kezd?dött a Szalki

Részletesebben

A 2012/2013-ES TANÉV KERÜLETI DIÁKOLIMPIAI VERSENYENYNAPTÁRÁNAK TERVEZETE

A 2012/2013-ES TANÉV KERÜLETI DIÁKOLIMPIAI VERSENYENYNAPTÁRÁNAK TERVEZETE A 2012/2013-ES TANÉV KERÜLETI DIÁKOLIMPIAI VERSENYENYNAPTÁRÁNAK TERVEZETE LABDARÚGÁS Őszi fordulók ( II. III. IV. korcsoportos fiúk részére) Ideje: 2012. szeptember 11, 12, 13, 18, 19, 20, 25, 26, 27 Kezdési

Részletesebben

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell!

Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Nem lehet elég korán kezdeni! Ahhoz, hogy megtanuljunk játszani, gyakorolnunk kell! Az edzéseken fontos a fegyelem. Ha végrehajtjuk az edző kérését, akkor lehetünk egyre ügyesebbek. Pista bácsi megtanít

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása

Szakmai beszámoló. Az Egyesület tevékenységének bemutatása Szakmai beszámoló Községi Sportegyesület Iváncsa 2454 Iváncsa, Arany J. u. 1. Az Egyesület elnöke: Baki Imre Az Egyesület vezetősége: Nagy András (szakosztály vezető), Lestár István (technikai vezető),

Részletesebben

SZOMBATHELYI HALADÁS Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft.

SZOMBATHELYI HALADÁS Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft. ETIKAI KÓDEX A Szombathelyi Haladás Labdarúgó és Sportszolgáltató Kft a Fair Play gondolatának, szellemiségének, egységes arculatának érdekében alkotta meg Etikai Kódex-ét. Legfontosabb célja a sportolók

Részletesebben

Football Factor Dalnoki Bajnokság

Football Factor Dalnoki Bajnokság Football Factor Dalnoki Bajnokság VERSENYKIÍRÁS Helyszín : 1157 Bp. Bánkút u.71 ( Dalnoki pálya) Nevezési Feltételek: 39.000 Ft/Csapat ( minimum 9 meccs garantált) 15 fős Csapatok. (Egyszerre 5+1 játékos

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 21/2011 (09.26.) számú Hivatalos Értesítő 2011.09.26. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 346/2011. (09.21) számú határozat A 2011. október

Részletesebben

A 2016/2017-os tanév Testnevelés és Sport tervezete

A 2016/2017-os tanév Testnevelés és Sport tervezete A 2016/2017-os tanév Testnevelés és Sport tervezete LABDARÚGÁS Őszi fordulók ( II. III. IV. korcsoportos fiúk részére) Ideje: 2016. szeptember 9.-október 10. Kezdési időpont: 14 00 Helye: Vajda Résztvevő

Részletesebben

Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában

Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában Szabályok a pályán és azon kívül - a Mercedes-Benz Gyár Kecskeméti Labdarúgó Akadémia gyakorlatában KECSKEMÉTI LC KTE SI KIK VAGYUNK? MEGALAKULÁS ÉVE: 1992, IDÉN 25 ÉVES EGYESÜLET AZ ORSZÁG SZÍVÉBEN, KECSKEMÉTEN

Részletesebben

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat

Szövegértés 4. osztály. Az Aranycsapat OM 037757 NÉV: VI. Tollforgató 04.03.9 Monorierdei Fekete István Általános Iskola : 3 Monorierdı, Szabadság út 43. : 06 9 / 49-3 : titkarsag@fekete-merdo.sulinet.hu : http://www.fekete-merdo.sulinet.hu

Részletesebben

Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1.

Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1. Dinamo Torpedo Közhasznú Sportegyesület székhely: 1125 Budapest, Kútvölgyi út 69. B/1. Szakmai beszámoló 2012. év Kelt: Budapest, 2013. február 15... Brávácz Balázs játékos-edző Célok Általános célok A

Részletesebben

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167

TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 TÁPIÓSZECSŐ FOOTBALL CLUB ÖLTÖZŐÉPÜLET PÁLYÁZATI TERVE 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya hrsz.: 2601/167 1. A D A T L A P Megrendelő: TÁPIÓSZECSŐ FC 2251 Tápiószecső, Sági út sportpálya HUSZA GYÖRGY

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 5/2019 (04.16.) számú Hivatalos Értesítő 2019.04.16. Tartalom Elnökségi határozatok ELN-31-32/2019 (04.09.) ELN-33/2019 (04.09.) ELN-34/2019 (04.09.) ELN-35/2019 (04.09.) ELN-36/2019

Részletesebben

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata

Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-213/2016. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2016. májusi 18.-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna:

Szakszervezetek az egészségért. Férfi kispályás labdarúgó torna: Férfi kispályás labdarúgó torna: Pályák: Csapatok: Lebonyolítás: Füves szabadtéri pályák. Nevezhető létszám csapatonként 10 fő (játszik 5+1 fő). A résztvevő csapatok számától függően minden csapat legalább

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál

Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ. Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál Magyar Labdarúgó Szövetség Edzőképző Központ Tervezés az utánpótlásban, amatőr csapatnál Tervezés U9 U15 Nyár ősz Téli szünet Megismerkedés, képességek felmérés os keret kiválasztása Célkitűzések Feladatok

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 10/2013 (04.18.) számú Hivatalos Értesítő 2013.04.18. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 089/2013 (04.11.) számú határozat Nem járul

Részletesebben

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen

Kétszer a világbajnoki ezüstérmes ellen 2011 március 25. Flag 0 Értékelés kiválasztása nincs Give Kétszer értékelve a világbajnoki Mérték Még 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Pénteken a Puskás Ferenc stadionban tizennegyedszer, jövő kedden az Amsterdam Arenában

Részletesebben

A Fradi dics? múltja, 66.rész

A Fradi dics? múltja, 66.rész A Fradi dics? múltja, 66.rész - 1968 2009 augusztus 16. Flag Szöveg méret Mentés 0 Még nincs értékelve Mérték 1967-ben megvolt a huszadik bajnoki cím. A csapat állt még a VVK-ban, az?szt?l kezd?d?en pedig

Részletesebben

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői

Iskolai sport. Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői Iskolai sport Budapest II. kerület Diáksport A II. kerületi diákolimpia versenyrendszer jellemzői A II. kerületi diákolimpiai versenyrendszer a tanulók rendszeres, szervezett, egész éven át tartó versenyzési

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 27/2011 (11.30.) számú Hivatalos Értesítő 2011.11.30. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 Közlemény: megválasztott küldöttközgyűlési küldött... 6 2 Versenybizottsági

Részletesebben

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról

TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 321. MELLÉKLET:1 TÁRGY: Beszámoló a szekszárdi 3802 hrsz-ú, sporttelep ingatlan hasznosításáról E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK

Részletesebben

B A J N O K A A M A T Ő R K I S P Á L Y Á S L A B D A R Ú G Ó T O R N A DUNAÚJVÁROS, DECEMBER 8. SZOMBAT VERSENYKIÍRÁS

B A J N O K A A M A T Ő R K I S P Á L Y Á S L A B D A R Ú G Ó T O R N A DUNAÚJVÁROS, DECEMBER 8. SZOMBAT VERSENYKIÍRÁS F E J É R M E G Y E B A J N O K A A M A T Ő R 5 + 1 K I S P Á L Y Á S L A B D A R Ú G Ó T O R N A DUNAÚJVÁROS, 2018. DECEMBER 8. SZOMBAT VERSENYKIÍRÁS A sport megtanít becsületesen győzni, vagy emelt fővel

Részletesebben

A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban

A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban A Fair Play szerepe a Grassroots labdarúgásban A Fair Play definíciója A Fair Play jelentése a tiszta eszközökkel játszott mérkőzés és az ellenféllel szemben tanúsított sportszerű magatartás eszméje. Ez

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP LABDARÚGÓ HÁZI KUPA április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: Az egyetemi hallgatók játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

be/sfp-10271/2015/mlsz

be/sfp-10271/2015/mlsz A kérelmező adatai A kérelmező szervezet teljes neve Nyírmeggyes Sportklub A kérelmező szervezet rövidített neve Nyírmeggyes SK Gazdálkodási formakód 521 Tagsági azonosítószám 1568 A kérelmező jogállása

Részletesebben

NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF

NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF NÉPSZERŰ, MINT A FOCI, ELEGÁNS, MINT A GOLF EZ A FOOTGOLF Lendület, csapatjáték, családi együttlét, exkluzív környezet, felhőtlen szórakozás, gyermeki felszabadultságtság. Ezek jellemzik az egyik legszebb

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 21/2012 (09.18.) számú Hivatalos Értesítő 2012.09.18. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 4 2 Elnökségi határozatok 175/2012 (09.06.) számú határozat

Részletesebben

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Soroksár SC. 2015. április 03. www.svse.hu

SOPRONI FOCIÉLET HAJRÁ VASÚT! SVSE-GYSEV Soroksár SC. 2015. április 03. www.svse.hu SOPRONI FOCIÉLET 2015. április 03. www.svse.hu SVSEGYSEV Soroksár SC HAJRÁ VASÚT! Supka Attila: Egyre jobban összeáll a csapat játéka A Szigetszentmiklós ellen közönségszórakoztató játékkal győzött, Szegedről

Részletesebben

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre

Melléklet. ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Melléklet ISK munkaterv 2014/ 2015. tanévre Iskolai Diáksportkörünk elsődleges feladata, hogy minden tanulónk részére biztosítsa a lehetőséget a sportolásra. Ezt több iskolai sportolási lehetőség keretén

Részletesebben

Aszódi Futball Club szakmai beszámolója

Aszódi Futball Club szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. MINTA DOKUMENTUM Tárgy: Szakmai beszámoló 1 Aszódi Futball Club szakmai beszámolója Egyesületünk sportfejlesztési programját a Magyar Labdarúgó

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága május 30-i ülésére Iktató szám: Sz-249/2014. Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Humán Ügyek Bizottsága ELŐTERJESZTÉS A Humán Ügyek Bizottsága 2014. május 30-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

TAKSONY SE szakmai beszámolója

TAKSONY SE szakmai beszámolója Nemzeti Sport Intézet részére 1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3. Tárgy: Szakmai beszámoló 2012/2013 IDŐSZAK TAKSONY SE szakmai beszámolója Egyesületünk sportfejlesztési programját a MAGYAR LABDARÚGÓ Szövetség

Részletesebben

Közhasznúsági jelentés

Közhasznúsági jelentés Közhasznúsági jelentés Készítette: Budapesti Farkasok AFKE. 2013. május 2. Budapesti Farkasok AFKE 1204 Budapest, Tátra tér (Új Piaccsarnok) I/15-16. 2012. évi Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013. május

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 17/2011 (08.23.) számú Hivatalos Értesítő 2011.08.23. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 Hirdetmény... 12 2 Versenybizottsági határozatok 286/2011. (08.03) számú határozat

Részletesebben

Versenykiírás a XXVII. Villamosenergia-ipari kispályás labdarúgó Találkozóra (Döntő) Tisztelt Iparági Kollégák! Kedves Sporttársak! A XXVII. Villamosenergia-ipari Kispályás Labdarúgó Találkozó alkalmával

Részletesebben

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor

A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI Szombathely Popovics Sándor A 2008-AS LABDARÚGÓ EURÓPA BAJNOKSÁG TANULSÁGAI 2008.09.27. Szombathely Popovics Sándor A Spanyol válogatott, jogosan lett a torna győztese.ez egy jónak mondható torna volt, és a spanyol csapat nyújtotta

Részletesebben

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát"

Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a Tavaszi Kupát Az U11-es csapat nyerte Kaposváron a "Tavaszi Kupát" U9 1 / 8 Helyszín: Paks Dátum: 2014.05.08. Értékelés: ASE BAJA 4 : 12 A mérkőzés előtti cél az volt, hogy mindenki játéklehetőséghez jusson, többet-kevesebbet

Részletesebben

Budapesti Igazgatóság

Budapesti Igazgatóság MAGYAR LABDARÚGÓ SZÖVETSÉG i Igazgatóság Tel.: +36-1-318-13-38 Fax.: +36-1-266-02-35 E-mail: budapest@mlsz.hu Web: www.blsz.hu Bankszámla szám: 11707024-20480710-00000000 Cím: H-1053, Curia utca 3. Levelezési

Részletesebben

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus

UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam. FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus UEFA Grassroots C edzőképzés kiegészítő tanfolyam FOGYATÉKOSOK A LABDARÚGÁSBAN Baranya István UEFA Pro, pszichológus FOGYATÉKOSSÁGRÓL ÁLTALÁBAN A fogyatékosságot meghatározhatjuk: - orvosi, - társadalmi,

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 25/2013 (11.13.) számú Hivatalos Értesítő 2013.11.13. Tartalom Versenybizottsági határozatok 3. oldal 2 Versenybizottsági határozatok 459/2013 (11.06.) számú határozat A 2013.

Részletesebben

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013.

Jakabszállás. Települési projektgyűjtő adatlap a Kistérségi Sport-és szabadidős stratégiához 2009-2013. Jakabszállás elérhetősége 2 : I. Jakabszállás Községi Lovas Sportpálya teljes körű fejlesztése, kiépítése Jakabszállási Lovas Sportegyesület Konfár János elnök 20/54-111-66 - Jakabszállás és vonzáskörzete

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság június 15.-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság június 15.-i ülésére Budapest Főváros IX. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: Sz-303/2016. ELŐTERJESZTÉS Az Egészségügyi, Szociális és Sport Bizottság 2016. június 15.-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette:

Részletesebben

Munkanélküliség Magyarországon

Munkanélküliség Magyarországon 2010 február 18. Flag 0 Értékelés kiválasztása értékelve Give Give Give Mérték Give Give Még nincs 1/5 2/5 3/5 4/5 5/5 Évek óta nem volt olyan magas a munkanélküliségi ráta Magyarországon, mint most. Ezzel

Részletesebben

Utánpótlás Labdarúgó Torna

Utánpótlás Labdarúgó Torna MKB - Euroleasing Kelen Kupa Utánpótlás Labdarúgó Torna. -6 r5 bruá 2011. fe H-1116 Budapest, Hunyadi Mátyás út 56. www.kelensc.hu Kö s z ö n t ő Kedves Játékosok! Tisztelt Csapatvezetők, Edzőtársak, Szülők!

Részletesebben

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017.

CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. CAMPUS SPORTFESZTIVÁL LABDARÚGÓ BAJNOKSÁG VERSENYKIÍRÁSA 2017. 1) A verseny célja Az UEFA Grassroots programjának népszerűsítése Az ország felsőoktatási intézményeiben tanuló hallgatók közötti kapcsolatok

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 14/2012 (06.25.) számú Hivatalos Értesítő 2012.06.25. Tartalom Elnökségi határozatok... 3 Versenybizottsági határozatok... 4 2 Elnökségi határozatok 119/2012 (2012.06.13) számú

Részletesebben

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság

2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS 2016/2017 Gyermeklabdarúgó ligabajnokság MMS Ligabajnokságot azzal a céllal hoztuk létre,hogy a Keleti régió csapatait magas színvonalon versenyeztessük! Tavalyi évben 8 csapat vesz részt a versenyeken.

Részletesebben

Pénzügyi beszámoló 2010.

Pénzügyi beszámoló 2010. Pénzügyi beszámoló 2010. BEVÉTELEK Egyesületi bevételek 588.504 Pályázatok, egyéb támogatások 120.000 Magánszemélyek támogatása 294.640 Önkormányzati működési támogatás 1,972.468 2011. év terhére előleg

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 3/2016 (02.15.) számú Hivatalos Értesítő 2016.02.15. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 5. oldal 2 Versenybizottsági határozatok

Részletesebben

Miskolc Városkörzeti DSB versenynaptár 2018/2019

Miskolc Városkörzeti DSB versenynaptár 2018/2019 Miskolc Városkörzeti DSB versenynaptár 2018/2019 Az általános szabályok, nevezési határidők, megyei elődöntők, megyei döntők a megyei versenykiírásban érhetők el, a www.borsod-diaksport.hu címen. Részletes

Részletesebben

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09.

SPORTPONT - KRE TAVASZI SPORTNAP FÉRFI LABDARÚGÓ TORNA. 2014. április 09. 2014. április 09. 1. A verseny célja: A résztvevő csapatok játéklehetőségeinek bővítése. Az elért eredmények alapján a torna győztesének és helyezettjeinek megállapítása. A mérkőzés nézőinek kulturált

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 01/2013 (01.14.) számú Hivatalos Értesítő 2013.01.14. Tartalom Versenybizottsági határozatok... 3 2 Versenybizottsági határozatok 428/2012 (12.05.) számú határozat A 2012. december

Részletesebben

Magyar Labdarúgó Szövetség

Magyar Labdarúgó Szövetség Magyar Labdarúgó Szövetség 2/2016 (01.19.) számú Hivatalos Értesítő 2016.01.19. Tartalom Versenybizottsági határozatok Fegyelmi Bizottsági határozatok 3. oldal 5. oldal 2 Versenybizottsági határozatok

Részletesebben

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2.

KUNSZIGET SPORTEGYESÜLET 9184 Kunsziget, József Attila u. 2. Nemzeti Sport Intézet részére Budapest Istvánmezei út 1-3. 1146 Tárgy: A ki/8337/2011 számú MLSZ határozattal jóváhagyott sportfejlesztési program szakmai beszámolója (Kunsziget SE). Tisztelt Nemzeti Sport

Részletesebben

Phoenix Fireball Sport Egyesület

Phoenix Fireball Sport Egyesület Phoenix Fireball Sport Egyesület Egyesületünk 2005 júliusában alakult meg. Fő célunk, melyet az elkövetkezendő években is szeretnénk képviselni, hogy egy Európa-szerte igen népszerű sportágat, a FLOORBALL*-t

Részletesebben

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS

2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/16. TANÉVI VERSENYKIÍRÁS 2015/2016. TANÉVI MVLSZ-SULI PÓLÓ DIÁKOLIMPIA VERSENYKIÍRÁSA 1. A verseny célja A vízilabda sportág népszerűsítése. A sportág kiválasztási lehetőségének bővítése. A szabadidőben

Részletesebben