ICF események 2016 Összefoglaló beszámoló

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ICF események 2016 Összefoglaló beszámoló"

Átírás

1 ICF események 2016 Összefoglaló beszámoló 2016-ban 'In recognition of excellence and inspiration' díjat kaptunk

2 Tartalomjegyzék január 14. Tisztújító Közgyűlés január 28. ICF - SAP közös programja - SAP Prism Award február 15. CoachKlub Turai Léda MCC-vel és az Év Coacha Díj átadása március 10. CoachKlub Buda Lászlóval - Gondolatok a testtel és az érzelmekkel való munkáról március 12. CSR Indító és Rapid Randi április 14. ICF Kompetencia Fórum - Coaching Etika Sivó Imrével április 25. Mesterhármas 2016: Határok Biztonság - Konfrontáció április 26. Találkozás a coach-kompetenciák hídján (EMCC-ICF Bridge) május 18. ICF Konferencia: Kaland Kísérlet Kihívás június 2. ICF Program a Coaching Camp-en június 9. ICF CoachKlub - Erőteljes jelenlét és sikeres érdekérvényesítés a coachingban június 10. ICF Corporate Klub - HR és belső coach munkatársak, valamint ICF-tagok részére szeptember 10. Mesterhármas 2016: Határok Biztonság Konfrontáció: Szabó Gabi PCC Határelhagyás bátran biztonságosan szeptember 15. ICF CoachKlub Antal Sándorral - Esélyek és csapdák a coachingszerződésben szeptember 28. ICF CoachKlub - Találkozás a kompetenciák hídján: ICF - EMCC Bridge október 13. ICF KompetenciaFórum Ábri Judit PCC-vel - Lépjünk tovább! ACC-ről PCC-re - a coach fejlődés ICF útja október 25. Mesterhármas 2016 Határok Biztonság Konfrontáció: Generál Péter PCC Határok és Határtalanságok november 10. ICF KompetenciaFórum Márton Mónika PCC-vel - Tudatosság és tudatosítás a coachingban november 22. ICF CoachKlub Csigás Zoltánnal A PCM (Process Communication Model) coaching alkalmazása november 30. A HR BRAND(em) Az ICF HR-Konferenciája december 8. ICF KompetenciaFórum Sándor Jenővel: Etika, mint coach kompetencia - coach kompetencia, mint etika Cselekvésorientált szupervíziós időpontok Szabó Gabival ICF Magyar Tagozata 2016 Összesítő táblázat ICF Magyar Tagozata Éves Média Riport Weboldal statisztikák ICF Magyar Tagozata - Elnökség

3 2016. január 14. Tisztújító Közgyűlés A Közgyűlés 2016-os évi első ülésén többek között elfogadta a évi beszámolót, megválasztotta új tisztségviselőit és elfogadta a évi munkatervet január 28. ICF - SAP közös programja - SAP Prism Award Az SAP Hungary és az ICF Magyar Tagozatának közös coaching eseménye. A 2015-ös Nemzetközi Prizma Díj programjának keretein belül az ICF a coaching kivételes alkalmazásáért jutalmazta az SAP-t. E díj alkalmából és a személyes tapasztalatok átadása céljából az SAP Hungary Kft. és az ICF Magyar Tagozata ünnepléssel egybekötött, tapasztalatcserét célzó, interaktív kerekasztal workshopokkal tarkított közös szakmai programot szervezett azon vezetők és HR szakemberek számára, akik érdeklődnek a coaching szervezeten belüli alkalmazása iránt február 15. CoachKlub Turai Léda MCC-vel és az Év Coacha Díj átadása A résztvevők mélyebb bepillantást nyerhettek a mentorcoaching és a szupervízió fontosságába, céljába. Az alapfogalmak és a különbségek mélyreható tisztázásán túl két élő akvárium-bemutatót is megvitattak a résztvevők, és megismerhették a tapasztalt intervenciók előnyeit, és megvizsgálták, hogy ezek miként használhatók fel a coaching gyakorlatában, miként járulnak hozzá a szakmaiság emeléséhez. Az Év Coacha 2015' díjátadóhoz kapcsolódóan kerekasztal beszélgetés folyt a korábbi évek díjazottaival. A év Év coacha Dr. Ludvigh Károly lett.

4 2016. március 10. CoachKlub Buda Lászlóval - Gondolatok a testtel és az érzelmekkel való munkáról A pszichoterapeutaként dolgozó Buda László a testtel való értelmes kommunikációról, a testi üzenetek értelmezéséről, az érzelmi konfliktusok feloldása terén szerzett tapasztalatairól beszélt, a coaching-megközelítés számára is releváns módjáról március 12. CSR Indító és Rapid Randi A tradicionális ICF Jószolgálati Program indító rendezvénye a CSR Rapid Randi ban a civil szféra egészségügy területén kiemelkedő teljesítményt nyújtó szervezeteinek, illetve a Semmelweis Egyetem ötödéves hallgatóinak támogatását tűzte ki célul. A CSR Program számokban: 22 szervezet 30 vezetője, 30 coach bevonásával egyéni folyamatok keretén belül, majd 185 végzős orvostanhallgató 20 csoportos folyamat; 6 szupervízor-mentor támogatásával április 14. ICF Kompetencia Fórum - Coaching Etika Sivó Imrével Az Etikai Kódex kibővítésének, változásainak áttekintését követően megbeszéltük, hogy ezek milyen irányúak és hogyan érintheti mindez a magyarországi ICF coachok gyakorlatát. Szóba került, hogy mi az etikai kompetencia elsajátításának és fejlesztésének az általánosan elfogadott folyamata. Megtörtént etikai esetek, dilemmák feldolgozására is lehetősége nyílt a résztvevőknek.

5 2016. április 25. Mesterhármas 2016: Határok Biztonság - Konfrontáció Horváth Tünde MCC - A konfrontáció: mitől lesz egyszerre erős és biztonságos? A workshopon szó volt a konfrontáció különböző fajtáiról, az erős és biztonságos konfrontáció elemeiről és a konfrontatív beavatkozások időzítéséről. Tünde bemutatott olyan coaching eszközöket is, amelyekkel át tudjuk transzformálni az ügyfél érzelmi reakcióit (legyen az düh, passzivitás vagy akár sírás), és amelyekkel tovább tudjuk mélyíteni a coaching folyamatot. Mindezek demonstrálására két coaching ülés is volt a workshopon, amelyeket utána feldolgoztunk április 26. Találkozás a coach-kompetenciák hídján (EMCC-ICF Bridge) Az EMCC és az ICF szervezetek kompetenciarendszereinek hasonlóságai mentén kapcsolódva, azok különbözőségeit integrálva, a résztvevő coachokkal együtt, interaktív csoportmunkában közösen elemeztünk coaching hanganyagokat.

6 2016. május 18. ICF Konferencia: Kaland Kísérlet Kihívás Az immáron negyedik alkalommal, minden év májusában, a Nemzetközi Coaching Hét alkalmából megrendezett coach konferenciánk meghatározó mérföldköve az éves programnak. Idén ismét növekedtünk: 180 résztvevő, 4 párhuzamos szekció, 25 előadás vagy workshop, 29 előadó.

7 2016. június 2. ICF Program a Coaching Camp-en Barnóczki Annamária PCC, van der Meer Gabriella PCC és Csetneki Csaba PCC közös műhelymunkájának témája a mentor-coaching és az akkreditáció volt június 9. ICF CoachKlub - Erőteljes jelenlét és sikeres érdekérvényesítés a coachingban A következő kérdésekre kaptunk válaszokat: Ha a potenciális ügyfél próbára tesz a kérdéseivel, hogyan legyél magabiztos tárgyalópartnere? Hogyan mondd el egy coach kollégának, hogy a viselkedése etikailag megkérdőjelezhető? Hogyan reagálj, ha az ügyfél főnöke rendszeresen érdeklődik arról, mi történik az üléseken? június 10. ICF Corporate Klub - HR és belső coach munkatársak, valamint ICF-tagok részére A programsorozat első lépéseként tapasztalat-megosztásra invitáljuk azon vállalatok HR vezetőit, ahol a coaching már a fejlesztési folyamatok része és azokat is, akik még gondolkodnak a coaching, mint fejlesztési eszköz használatán szeptember 10. Mesterhármas 2016: Határok Biztonság Konfrontáció: Szabó Gabi PCC Határelhagyás bátran biztonságosan A TÜKÖR-SZEREPCSERE-DUPLÁZÁS segíti létrehozni azt a realitástöbbletet, ami kitágítja a határokat, és az ügyfél "felszabadul" a valóságos világának korlátai alól. Az ügyfél és a coach is láthat, megtapasztalhat egy újfajta világot, felépíthet egy újfajta cselekvést. A workshopon a résztvevők láthattak egy élő coaching munkát, amelyben Szabó Gabi ezeket az eszközöket használja, majd ezeket a résztvevők maguk is kipróbálhatták páros és kiscsoportos munkában.

8 2016. szeptember 15. ICF CoachKlub Antal Sándorral - Esélyek és csapdák a coaching-szerződésben A workshop a szerződéskötést, mint a coachingfolyamat kulcsfontosságú mozzanatát járta körül a tranzakcióanalízis kapcsolati modelljének segítségével, gyakorlati példákon keresztül illusztrálva a pszichológiai szerződés tipikus verzióit. A résztvevők saját eseteikben vizsgálhatták meg a különféle lehetőségeket, majd közösen megvitatták az eszköz hasznosságát a coaching gyakorlatban szeptember 28. ICF CoachKlub - Találkozás a kompetenciák hídján: ICF - EMCC Bridge Az ICF és EMCC szervezetek kompetencia-rendszereinek mentén kapcsolódva, azok különbözőségeit integrálva, interaktív csoportmunkában közösen elemeztünk coaching hanganyagokat október 13. ICF KompetenciaFórum Ábri Judit PCC-vel - Lépjünk tovább! ACC-ről PCC-re - a coach fejlődés ICF útja ICF nemzetközi coach vizsgáztatóként coaching ülések magnófelvételeit hallgatva, Ábri Juditnak gyakorlata van a PCC szintű coaching tudás meghallásában és beazonosításában. Az ICF annak érdekében, hogy objektívebb és szakszerűbb legyen a PCC szintű coaching tudás megítélése, tovább fejlesztette, és ezáltal is pontosította a korábbi PCC alapelveket, amik így még inkább egyértelművé teszik, hogy mit kell tudnia egy Professional Certified Coach-nak.

9 2016. október 25. Mesterhármas 2016 Határok Biztonság Konfrontáció: Generál Péter PCC Határok és Határtalanságok A workshopon a következő témák kerültek szóba: A Tantra és a coaching Határaink tisztelete, határaink feszegetése, határaink tágítása Gyakorlat és elmélet küzdelme az eredményesség érdekében - ki győz? A katarzis és a spiritualitás A monodráma Ki vagyok én? És Te? Eredmény vagy siker? Komfortzónán kívül biztonságban? november 10. ICF KompetenciaFórum Márton Mónika PCC-vel - Tudatosság és tudatosítás a coachingban Melyek a legbelső mozgató rugóim? Hogyan tudom azt a munkám szolgálatába állítani? Milyen belső driverei lehetnek az ügyfeleknek, és mi minden történhet velünk abban a rendszerben, amit közösen hozunk létre? Milyen engedélyekre van szüksége az ügyfélnek ahhoz, hogy ne vezérelje túl őt egy-egy driver? Hogyan kaphatja ezt meg indirekt úton tőlünk? Mi az, amit az ügyfél nem tanult meg a felnövése során, hogyan tanulhatja ezt meg, a velünk való közös munka segítségével? Ezekre a kérdésekre kerestük a választ, sok saját élménnyel, interakcióval.

10 2016. november 22. ICF CoachKlub Csigás Zoltánnal A PCM (Process Communication Model) coaching alkalmazása A program során Csigás Zoltán röviden bemutatta a PCM modell hátterét és alkalmazási lehetőségeit, betekintést nyújtva a PCM mélyebb pszichológiai perspektíváiba is, lehetőséget nyújtva a személyes tapasztalatra, élményre is november 30. A HR BRAND(em) Az ICF HR-Konferenciája November 30-án az ICF HR-Konferenciája ezúttal nemcsak a coach szakmának szólt, hanem az esemény megcélozta a HR stratégiában és fejlesztésben gondolkodó vállalat-vezetőket, HR vezetőket is. Olyan szakmai napot szerveztünk, amely reményeink szerint a HR-esek és ICF coachok éves találkozójává válik. 140 résztvevő mellett 40 előadó tartott szakmai programot.

11 2016. december 8. ICF KompetenciaFórum Sándor Jenővel: Etika, mint coach kompetencia - coach kompetencia, mint etika Sándor Jenő, a Metropolitan Egyetem Coach - Üzleti edző posztgraduális képzésének szakvezetője, tréner, kvalifikált business coach, doktorandusz, pszichodráma asszisztens. A fórumon a résztvevők aktív bevonásával a coach kompetenciák és az etikai felelősség összefüggéseit jártuk körül. Szakmai esettanulmányok segítségével megvizsgáltuk, hogy egy-egy etikai dilemma helyzetbe hogyan adhatóak személyes válaszok. A következő kérdéseket dolgoztuk fel: Hogyan tartom meg a kliens és megbízó bizalmát egyszerre (titoktartás)? Mi a felelősségem a saját érintettségemben? Mi történik egy kompetencia határ közelében (coaching vs. terápia light)? Cselekvésorientált szupervíziós időpontok Szabó Gabival február április május október november december 14. Összesen 34 résztvevővel!

12 ICF Magyar Tagozata 2016 Összesítő táblázat Időpont Esemény ICF Magyar Tagozata 2016 Résztvevők Előadók CCEU Csoportos Mentoring Sajtó Jan_14 Közgyűlés 27 - NA Jan_28 SAP Hungary Prism Award 50 2 NA Feb_15 Az Év Coacha Díjátadó Feb_25 Szupervízió 5 - NA Mar_10 CoachKlub - Buda László, Test Apr_4 Szupervízió 13 - NA Apr_12 CSR Rapid Randi 60 2 NA Apr_14 KompetenciaFórum - Sivó Imre, Etika Apr_25 M3 - Horváth Tünde Apr_26 EMCC-ICF Bridge May_10 Szupervízió 11 - NA May_18 Kaland-Kisérlet-Kihívás Konferencia Jun_2-3 CoachingCamp 60 3 NA Jun_9 CoachKlub - Szerémi Péter, Jelenlét Jun_10 Corporate Club 28 4 NA Sep_8 M3 - Szabó Gabi Sep_15 CoachKlub Antal Sándorral, Csapdák Sep_28 ICF-EMCC Bridge Oct_06 Szupervízió 3 - NA Oct_13 KompForum - Ábri Judit ACC->PCC Oct_25 M3 - Generál Péter Nov_3 Szupervízió 1 - NA Nov_10 KompFórum Márton Mónikával, T.A Nov_30 HR BRAND(em) Konferencia NA Nov_22 CoachKlub Csigás Zolival, PCM Dec_08 KompForum - Sándor Jenő, Etika NA Dec_14 Szupervízió 1 - NA TV, rádio, sajtó, online általános, gazdasági és szakmai folyóiratok

13 ICF Magyar Tagozata Éves Média Riport ban a fő hangsúlyt a tagság online elérésére fektettük. Elsődlegesen a coachfederation.hu weboldal látogatottságának növelése volt a cél. Ezen kívül megújítottuk a hírlevél-rendszert és nagyon aktív Facebook kommunikációt folytattunk. Magyar Coachszemle 11 cikk illetve interjú Egyéb sajtómegjelenések 12 cikk főként CSR témában Események Minden esemény szerepelt az MCSz és a Magyar Coachszemle eseménynaptárában Hírlevelek 34 hírlevél az idei évben Átlagos megnyitási arány 26,57% (legmagasabb 69,5%) Átlagos átkattintási arány: 4,35% (legmagasabb 35 %)

14 Weboldal statisztikák ICF Magyar Tagozata Egyesület

15

16

17 ICF Magyar Tagozata - Elnökség 2016 Tisztség Elnökségi Tag Neve Elnök Chrenóczy-Nagy Judit ACC Alelnök Szabó Gabi PCC Etikai Bizottság Elnöke Bite Barbara PCC Akkreditációs Igazgató Barnóczki Annamária PCC CSR Igazgató van der Meer Gabriella PCC Programok és Kommunikációs Igazgató Örvényesi Rita Kincstárnok-Titkár Csetneki Csaba PCC Köszönjük, hogy tagságotokkal, részvételetekkel, aktivitásotokkal támogatjátok munkánkat, és hogy szakmai szervezetünkön keresztül együtt építhetjük a szakma minőségét! Tisztelettel, Chrenóczy-Nagy Judit ACC Elnök 2016 ICF Magyar Tagozat / President 2016 ICF Hungarian Chapter

ICF Magyar Tagozat 2018

ICF Magyar Tagozat 2018 ICF Magyar Tagozat 2018 ICF Magyar Tagozata 2018 Beszámoló 2018-as stratégiai területek és megvalósulásuk Szervezeti felépítés Brandépítés Közösségépítés Rendszerek finomítása és fejlesztése Közgyűlés

Részletesebben

ICF ESEMÉNYEK január 13. Éves közgyűlés, Évadnyitó Piknik és Év Coacha 2014 Díjátadó

ICF ESEMÉNYEK január 13. Éves közgyűlés, Évadnyitó Piknik és Év Coacha 2014 Díjátadó ICF ESEMÉNYEK- 2015 2015. január 13. Éves közgyűlés, Évadnyitó Piknik és Év Coacha 2014 Díjátadó A Közgyűlés 2015-ös évi első ülésén többek között elfogadta a 2014. évi beszámolót, megválasztotta új tisztségviselőit

Részletesebben

ICF Magyar Tagozata Egyesület Határozatok Könyve

ICF Magyar Tagozata Egyesület Határozatok Könyve Határozatok Könyve A MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) 2019.01.18-án tartott megismételt tisztújító 1/2019 (I.18.) számú határozat: A közgyűlés elfogadja a 2018.évi tevékenységre

Részletesebben

ICF Magyar Tagozata Egyesület Határozatok Könyve

ICF Magyar Tagozata Egyesület Határozatok Könyve ICF Magyar Tagozata Egyesület Határozatok Könyve A MOM Kulturális Központban (1124 Budapest, Csörsz u. 18.) 2018.01.18-án tartott megismételt tisztújító 1/2018 (I.18.) számú határozat: A közgyűlés elfogadja

Részletesebben

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2017

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2017 ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2017 KÜLDETÉSÜNK Az ICF Magyarországi Tagozata Jószolgálati Csapatának küldetése, hogy Magyarországon belül, az ICF küldetését és kereteit szem előtt tartva, magas

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2012. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2012.12.06. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

ICF Magyar Tagozat 2014

ICF Magyar Tagozat 2014 ICF Magyar Tagozat 2014 Operatív Tanácsadó Irányító és Döntéshozó ICF Magyar Tagozat - Szervezeti felépítés 7 Elnökség / Board Szervezeti szintű működés 6 Tanácsadó Testület / Advisory Board Transzparencia

Részletesebben

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése

MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése MAGYAR COACH EGYESÜLET 2013. ÉVI Közhasznúsági jelentése Budapest, 2013.11.28. 1 I.. A SZERVEZET ALAPADATAI A szervezet neve: Magyar Coach Egyesület Adószáma: 18218295-1-42 Székhelye: 1147 Budapest, Benkő

Részletesebben

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching?

Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? Jobb vezetők, jobb világ azaz : mire jó az élethosszig tartó tanulás, ezen belül a coaching? "Coaching az innováció szolgálatában" szakmai konferencia HSZOSZ - MTA - ZSKF Budapest, 2013. április 17. (ISBN:

Részletesebben

ÖSSZESÍTŐ RIPORT. Az Év Coaching Szemléletű Szervezete pályázati kiírásról szóló közlemény sajtómegjelenései. 2015. október 2.

ÖSSZESÍTŐ RIPORT. Az Év Coaching Szemléletű Szervezete pályázati kiírásról szóló közlemény sajtómegjelenései. 2015. október 2. ÖSSZESÍTŐ RIPORT Az Év Coaching Szemléletű Szervezete pályázati kiírásról szóló közlemény sajtómegjelenései 2015. október 2. 1 Médiamegjelenések Sorszám Médium címe Médium típusa Médium hatóköre Megjelenés

Részletesebben

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐI ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2018-2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat

Részletesebben

EIA Európai Egyéni Akkreditáció február 25.

EIA Európai Egyéni Akkreditáció február 25. EMCC Hungary Ardai Zoltán EMCC Assessor EIA Senior Practitioner EIA Európai Egyéni Akkreditáció 2016. február 25. Mik a hozadékai? Megkülönböztet, mint professzionális coachot / mentort Emeli a szakmai

Részletesebben

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2016

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2016 ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2016 KÜLDETÉSÜNK Az ICF Magyarországi Tagozata Jószolgálati Csapatának küldetése, hogy Magyarországon belül, az ICF küldetését és kereteit szem előtt tartva, magas

Részletesebben

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS

MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS MCPE VEZETŐ I ÉS ÜZLETI COACH KÉPZÉS 2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? Felkészít a vezetői és üzleti coaching belépő szintű alkalmazására A coach szerephez elengedhetetlen szakmai önismeretet és önbizalmat Gyakorlati

Részletesebben

Coaching Workshop és beszélgetés

Coaching Workshop és beszélgetés Coaching Workshop és beszélgetés CoachOK Szakmai Szövetség Wiesner Edit Coaching Szemlélet Módszertan Gyakorlat Kérdések és válaszok 2010-ben 34 alapító taggal megalakult az egyesület Nagyközönségnek szóló

Részletesebben

ICF Magyar Tagozata 2018

ICF Magyar Tagozata 2018 ICF Magyar Tagozata 2018 EREDMÉNYEINK 2018-ban az Elnökség azt a célt tűzte ki maga elé, hogy a töretlen szakmai színvonal megtartása mellett méltóképpen ünnepelje meg az Egyesület fennállásának 10. évfordulóját.

Részletesebben

Workshopok

Workshopok II. SZUPERVÍZIÓS VÁNDORKONFERENCIA ÉRZELMI INTELLIGENCIA ÉS SZUPERVÍZIÓ Workshopok 14 00 17 15 (a felsorolt workshopok közül 1 választható) 1 dr. Nemes Éva Hogyan fejleszthető a reziliencia? Az embert

Részletesebben

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal

3 + 1 SZEMPONT. gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal 24 SÁNDOR Jenő 3 + 1 SZEMPONT A COACH-KÉPZÉS KIVÁLASZTÁSÁHOZ Először is lépjünk egyet hátra: mi a coaching? E gy jó coach többek között arról ismerszik meg, hogy mielőtt a hogyannal foglalkozna, világos

Részletesebben

A coaching szerepe a kulturális és társadalmi fejlődésben: az ICF Global küldetése

A coaching szerepe a kulturális és társadalmi fejlődésben: az ICF Global küldetése A coaching szerepe a kulturális és társadalmi fejlődésben: az ICF Global küldetése Első lépések az ICF felé személyes történet az ICF története: Leonardtól napjainkig,,az én generációm legnagyobb felfedezése

Részletesebben

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT 2017 Coaching megközelítésünk A coaching eredményorientált, kreatív fejlesztési folyamat, amelyben az ügyfél személyes- és szakmai potenciálja kiteljesedik. A

Részletesebben

történet is hozzáférhetővé válik minden érdeklődő számára. A szótár mintegy Madai Kriszta

történet is hozzáférhetővé válik minden érdeklődő számára. A szótár mintegy Madai Kriszta történet Ideiglenes történet című rovatunkban a coaching magyarországi történetére tekintünk vissza mindig más szerző írásán keresztül. A történet első írása Madai Krisztától származik. Személyes előszó

Részletesebben

Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019

Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019 Magyar Coaching Pszichológiai Egyesület 2019 MIT NYÚJT A KÉPZÉS? A hat tréningnapból, három gyakorló team coachingból, valamint három intervíziós alkalomból álló képzés felkészít a team coach szerep sikeres

Részletesebben

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás?

14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? Program 14.00-14.15 Megnyitó 14.15.-15:00 dr. Mészáros Tamás, Budapesti Corvinus Egyetem rektora: Miből induljon ki a stratégiai gondolkodás? 15:00-15.30 Komócsin Laura International Coach Federation Magyar

Részletesebben

Felkészítő Program az International Coach Federation (ICF) nemzetközi akkreditáció ACC szintjének megszerzéséhez

Felkészítő Program az International Coach Federation (ICF) nemzetközi akkreditáció ACC szintjének megszerzéséhez Felkészítő Program az International Coach Federation (ICF) nemzetközi akkreditáció ACC szintjének megszerzéséhez Miért legyen nemzetközi akkreditációm? Magyarországon is egyre nő azoknak a multinacionális

Részletesebben

ICF Etikai kódex. Preambulum

ICF Etikai kódex. Preambulum ICF Etikai kódex Preambulum Az ICF elkötelezett a coaching szakma kiválóságának fenntartásában és elterjesztésében. Ezért az ICF elvárja a tagjaitól és az akkreditált coachoktól (coachok, coach-mentorok,

Részletesebben

A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén

A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén A jövő kihívásai és megoldásai a HR területén Az egyén kapcsolódása a jövő szervezetéhez Gyenese Balázs EY, MENA HR Director Middle East and North Africa Kürti László Aon Hewitt, Szenior tanácsadó Szalay

Részletesebben

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés

Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről. Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Elnöki beszámoló a SzEK.org 2011. évi tevékenységéről Kis Ervin Egon 2012. május 24. SzEK.org évi rendes közgyűlés Tagság számokban Tagság: 2008. év vége: 39 tag 2009. év vége: 94 tag 2010. év vége: 143

Részletesebben

Coaching a szervezetben

Coaching a szervezetben Coaching a szervezetben 2017.03.08 A Legacyról Jövőbiztos szervezeteket építünk Az ember, a struktúra, a folyamatok és a technológia dinamikus egyensúlya Hatással vagyunk a szakmánkra ICF kompetenciákra

Részletesebben

MEGHÍVÓ II. SZUPERVÍZIÓS VÁNDORKONFERENCIA OKTÓBER 21. KAPCSOLATAINK ÜZENETE... ÉRZELMI INTELLIGENCIA ÉS SZUPERVÍZIÓ

MEGHÍVÓ II. SZUPERVÍZIÓS VÁNDORKONFERENCIA OKTÓBER 21. KAPCSOLATAINK ÜZENETE... ÉRZELMI INTELLIGENCIA ÉS SZUPERVÍZIÓ MEGHÍVÓ II. SZUPERVÍZIÓS VÁNDORKONFERENCIA 2016. OKTÓBER 21. KAPCSOLATAINK ÜZENETE... ÉRZELMI INTELLIGENCIA ÉS SZUPERVÍZIÓ Tisztelettel és szeretettel meghívjuk Önt Érzelmi inteligencia és szupervízió

Részletesebben

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével.

Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Kreatív értékesítési technikák a social media segítségével. Lukács Ádám József Piac & Profit 2014.09.24. Lukács Ádám József Online Marketing Specialista Ügynökség ATL BTL ONLINE KREATÍV PRODUKCIÓS GYÁRTÁS

Részletesebben

Legacy Coachképzés. A Legacy-ról A képzés célja Megszerezhető kompetenciák Jelentkezés Oktatók A képzés felépítése Tantermi modulok. Gyakorlat.

Legacy Coachképzés. A Legacy-ról A képzés célja Megszerezhető kompetenciák Jelentkezés Oktatók A képzés felépítése Tantermi modulok. Gyakorlat. Legacy Coachképzés A Legacy-ról A képzés célja Megszerezhető kompetenciák Jelentkezés Oktatók A képzés felépítése Tantermi modulok Módszertan Az egyes modulok célja, tartalma, időtartama Megfigyelt coaching

Részletesebben

Edzőképzési tréning: Közösség fejlesztő kommunikáció az utánpótlás sportban

Edzőképzési tréning: Közösség fejlesztő kommunikáció az utánpótlás sportban Edzőképzési tréning: Közösség fejlesztő kommunikáció az utánpótlás sportban A Magyar Asztalitenisz Szövetség edzőképzési programjának következő elemeként meghirdeti a Közösség fejlesztő kommunikáció az

Részletesebben

LEGACY COACHKÉPZÉS. I. A képzés megnevezése: Legacy Coachképzés. II. A képzés célja, a képzés során megszerezheto kompetenciák

LEGACY COACHKÉPZÉS. I. A képzés megnevezése: Legacy Coachképzés. II. A képzés célja, a képzés során megszerezheto kompetenciák I. A képzés megnevezése: Legacy Coachképzés LEGACY COACHKÉPZÉS II. A képzés célja, a képzés során megszerezheto kompetenciák A képzés célja, hogy a gyakorlatorientált, tapasztalati tanuláson alapuló, tréning

Részletesebben

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve

A TÁMOP A-11/1/KONV projekt részletes kommunikációs terve A projekt részletes s terve A Kommunikációs tevékenységek összefoglaló leírása A projekt előkészítési szakaszában Elkészítjük a http://www.mfk.uni-miskolc.hu/ honlapunkhoz a projekthez kapcsolódó tájékoztató

Részletesebben

GROW Integratív Coach Képzés

GROW Integratív Coach Képzés GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT 2017-2018 Coaching megközelítésünk A coaching eredményorientált, kreatív fejlesztési folyamat, amelyben az ügyfél személyes- és szakmai potenciálja kiteljesedik.

Részletesebben

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT

GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT GROW Integratív Coach Képzés GROW CSOPORT 2016 Coaching megközelítésünk A coaching eredményorientált, kreatív fejlesztési folyamat, amelyben az ügyfél személyes- és szakmai potenciálja kiteljesedik. A

Részletesebben

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök

ÉVES KÖZGYŰLÉS. Elnöki beszámoló május május május 14. Hercegh Imre elnök ÉVES KÖZGYŰLÉS Elnöki beszámoló 2012. május 9. 2014. május 14. 2013. május 14. Hercegh Imre elnök Miről lesz szó? 2014 Tisztújító Közgyűlés Mit végeztünk az elmúlt időszakban? Mit hagyunk hátra a következő

Részletesebben

2015. május április 30.

2015. május április 30. EGT ALAP HU04 ALKALMAZKODÁS A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM, C2 HELYI ADAPTÁCIÓS KAPACITÁSFEJLESZTÉSI ALPROGRAM KIÍRÁS KERETÉBEN NEMZETI-ALKALMAZKODÁSI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA (CLIM-NET/HUN) CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK

Részletesebben

COACHING A GYAKORLATBAN TUDÁSBŐVÍTÉS, KOMPETENCIAFEJLESZTÉS ÉS SZUPERVÍZIÓ

COACHING A GYAKORLATBAN TUDÁSBŐVÍTÉS, KOMPETENCIAFEJLESZTÉS ÉS SZUPERVÍZIÓ Kedves Érdeklődő! Tájékoztatjuk Önt egy új tanulási lehetőségről! C O A C H K É P Z É S A coaching egy személyközpontú, cselekvésorientált egyedi tanácsadás, ami a coaching-ügyfél életének minden területét

Részletesebben

2. A költségvetési gazdálkodás erősítése

2. A költségvetési gazdálkodás erősítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 2. A költségvetési gazdálkodás erősítése 2.d) Költségvetés

Részletesebben

NEOSYS COACHING ISKOLA

NEOSYS COACHING ISKOLA NEOSYS COACHING ISKOLA A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING SZEMÉLYES VEZETŐI COACH MESTERKÉPZÉS 2011 A NEOSYS COACHING ISKOLA A Neosys Magyarország piacvezető coaching cége, amely ma a legnagyobb coaching referenciával

Részletesebben

Egészségfejlesztés és egészség. Pszicho-szociális- és egészség kockázatok kezelése JUHÁSZ ÁGNES PhD 2012.03.03.

Egészségfejlesztés és egészség. Pszicho-szociális- és egészség kockázatok kezelése JUHÁSZ ÁGNES PhD 2012.03.03. Egészségfejlesztés és egészség coaching Pszicho-szociális- és egészség kockázatok kezelése JUHÁSZ ÁGNES PhD 2012.03.03. Bevezetés Kulcsfogalmak Egészségfejlesztés Egészség coaching A változás szakaszai

Részletesebben

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG

KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Időpont: 2015. október 15. KONFERENCIA SZPONZORÁCIÓS LEHETŐSÉG Helyszín: Aba-Novák Agóra Kulturális Központ (5000 Szolnok, Hild János tér 1.) A konferencia témája, célja A világgazdasági tendenciák, a

Részletesebben

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására?

Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Mit tehetnek a munkaerő kölcsönző és közvetítő vállalkozások a kormány foglalkoztatási céljainak előmozdítására? Kerekasztal beszélgetés 2011.10.11 Tisztelettel meghívjuk Önöket a VOSZ és BKIK Humánpolitikai

Részletesebben

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu

Eseménynaptár. www.hook.hu, e-mail: info@hook.hu Németh Gergő elnökségi tag beszámolója Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2015. február 28. Dunaújváros Egyeztetés - EFOTT civil falu Téma: Feladatkörök beosztása 2015. február. 28. Dunaújváros Egyeztetés

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

Török László Human and Organizational Capital Readiness

Török László Human and Organizational Capital Readiness GMH Grundfos 2010 Magyarország 2012 STRATEGYGyártó Kft. Török László Human and Organizational Capital Readiness Be responsible Think ahead Innovate Sokan nem is tudják, hogy szivattyúk és motorok tartják

Részletesebben

WESLEY JÁNOS LELKÉSZKÉPZŐ FŐISKOLA SZOCIÁLIS MUNKA SZAK

WESLEY JÁNOS LELKÉSZKÉPZŐ FŐISKOLA SZOCIÁLIS MUNKA SZAK Tantárgy kódja SMAK108 Tantárgy elzése Szupervízió 1. Tantárgy oktatójának Almásy Judit óraadó tanár, szupervízor nappali tagozaton 4 tanóra/ hét levelező tagozaton 16 tanóra/félév szeminárium A hallgató

Részletesebben

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2015

ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2015 ICF MAGYAR TAGOZAT JÓSZOLGÁLATI PROGRAM 2015 KÜLDETÉSÜNK Az ICF Magyarországi Tagozata Jószolgálati Csapatának küldetése, hogy Magyarországon belül, az ICF küldetését és kereteit szem előtt tartva, magas

Részletesebben

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése

1. A döntési mechanizmus korszerűsítése ÁROP-1.A.2. A polgármesteri hivatalok szervezetfejlesztése A Várpalotai Polgármesteri Hivatal szervezetfejlesztése Megbízó: Várpalota Város Önkormányzata 1. A döntési mechanizmus korszerűsítése 1b) a polgármesteri

Részletesebben

HDTeam esettanulmány

HDTeam esettanulmány HD esettanulmány Vezetői coaching DÜH ÉS VISSZAJELZÉS ESETTENULMÁNY KO COACHING PROGRAM ALAPJÁN 1. Az ügyfél A sikeres vezető A 20-as éveinek második felében lévő fiatal nő, pár éves vezetői gyakorlattal.

Részletesebben

PK101027A Elégedettségi értékelő. Továbbképzés A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése

PK101027A Elégedettségi értékelő. Továbbképzés A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése PK7A Továbbképzés címe: A pedagógusok szakmai kiégésének megelőzése Helyszín: Városi Óvodai Intézmény; Jászberény, Mártírok útja. Időpont..7.,..8.,..9., Oktató(k) Dr. Váry Annamária Résztvevők száma: 6

Részletesebben

HR Next Practices Club

HR Next Practices Club HR Next Practices Club Március 19. Agilis, gyors, fordulékony szervezetek Május 28. Mindenható technológia Szeptember 10. A jövő elkötelező vezetője December 10. Az egyén kapcsolódása a jövő szervezetéhez

Részletesebben

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól,

Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, Tájékoztató a BME GTK szakkollégiumairól, avagy szakma és közösség az egyetemi órákon kívül Liska Tibor Szakkollégium KommON Szakkollégium 2. oldal 5. oldal szekciók LisKaLand műhelyek Szakmai Hetek közösségépítés

Részletesebben

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés

NYÍLT KÉPZÉS. Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés NYÍLT KÉPZÉS Élményalapú fejlesztés nyomozó és riporter közreműködésével. JÓKBÓL A KIVÁLÓT Interjúztatás fejlesztés SZERETNE MIÉRT? A program résztvevői átértékelhetik az interjú lépéseinek jelentőségét,

Részletesebben

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése

Eseménynaptár. Időpont Helyszín Esemény június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap június 17. Balatonlelle HÖOK Választmány ülése Eseménynaptár Időpont Helyszín Esemény 2016. június 13. Budapest Egyeztetés Németh Gergővel az EFOTT Civil térrel kapcsolatban 2016. június 17. Balatonlelle Elnökségi projektnap 2016. június 17. Balatonlelle

Részletesebben

Civil hálózatépítés a Kárpát-medencében a nem formális tanulás fejlesztésére

Civil hálózatépítés a Kárpát-medencében a nem formális tanulás fejlesztésére TÁRSADALOMFÖLDRAJZI KIHÍVÁSOK ÉS ADEKVÁT VÁLASZLEHETŐSÉGEK A XXI. SZÁZAD KELET-KÖZÉP-EURÓPÁJÁBAN NEMZETKÖZI FÖLDRAJZI KONFERENCIA Beregszász, 2016. március 31. Civil hálózatépítés a Kárpát-medencében a

Részletesebben

Dr. Lőrincz Péter ( )

Dr. Lőrincz Péter ( ) Dr. Lőrincz Péter (1945-2009) Főiskolai tanár, a Székesfehérvári Regionális Oktató és Innovációs Központ főigazgatója Kezdetektől tagja az MLBKT-nak, 1994-2006-ig elnökségi tag Rendszeres oktatója az MLBKT

Részletesebben

NEOSYS COACH KÉPZÉS 2015-16 TÁJÉKOZTATÓ

NEOSYS COACH KÉPZÉS 2015-16 TÁJÉKOZTATÓ NEOSYS COACH KÉPZÉS 2015-16 TÁJÉKOZTATÓ A DÖNTÉSKÖZPONTÚ COACHING KÉPZÉS FELÉPÍTÉSE A képzés 2015. szeptember 11.-én indul és 2016. április 8.-án zárul. A képzési folyamat elemei: 4x2 nap (72 óra), elsősorban

Részletesebben

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával

Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Hozd ki belőle a legtöbbet fiatalok egyéni támogatása coaching technikával Szuhai Nóra ügyvezető, coach, tréner mentor Legjobb vagyok Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. MUTASS UTAT! Európai hálózatok a

Részletesebben

Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE)

Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE) Menedzsment és Controlling Egyesület (MCE) Jogi státusz: bejegyzett egyesület Székhely: 1119 Budapest, Fehérvári út 79. Terület: tevékenysége kiterjed Magyarország területére Alapítás: 1992 Tagok: Honlap:

Részletesebben

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak

Milton Kft. Tréning ajánló. Elérhető tudás hiteles forrásból. Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Milton Kft. Tréning ajánló Elérhető tudás hiteles forrásból Nyílt és belső tréningek Vezetői tréningek Tréningek munkaadóknak és munkavállalóknak Bevezetés Tisztelt Ügyfelünk! Kedves Hölgyem és Uram! Belső,

Részletesebben

Út az emberekhez - Társadalmi kommunikáció, PR

Út az emberekhez - Társadalmi kommunikáció, PR TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése Út az emberekhez - Társadalmi kommunikáció, PR Előadó: Kisanyik Tímea Éva tevékenység koordinátor

Részletesebben

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció

GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció GYEREVISSZA fórum- és képzés kommunikáció Megjelenések Mantra Communication 2013. július 11. Kommunikáció Két körben zajlott a kommunikáció június hónapban. Június első hetében sajtóközleményt adtunk ki

Részletesebben

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete

Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete E Ü D SZ M Egészségügyben Dolgozó Szociális Munkások Országos Egyesülete II. Közgyűlés Budapest, 2010. 12. 10. "Ha többek életét és munkáját összekapcsoljuk, együttesen mindnyájan sokkal messzebbre jutunk,

Részletesebben

Adatokon alapuló asszertív tréning kékgallérosok számára. Bőhm Kornél, Impact Works HRKomm Award Bestof,

Adatokon alapuló asszertív tréning kékgallérosok számára. Bőhm Kornél, Impact Works HRKomm Award Bestof, Adatokon alapuló asszertív tréning kékgallérosok számára Bőhm Kornél, Impact Works HRKomm Award Bestof, 02.20. 2 3 4 5 Kultúrakutatás A kultúrakutatás részeként a kékgallérosok körében a négy gyárból mintegy

Részletesebben

Alapozó tanegységek: Szupervizor-coach szakirányú továbbképzés tantárgyi tematika. TKSC1110-Szervezeti kultúra, diverzitáskezelés Féléves óraszám:

Alapozó tanegységek: Szupervizor-coach szakirányú továbbképzés tantárgyi tematika. TKSC1110-Szervezeti kultúra, diverzitáskezelés Féléves óraszám: Alapozó tanegységek: Bán Zsuzsanna Szupervizor-coach szakirányú továbbképzés tantárgyi tematika TKSC1110-Szervezeti kultúra, diverzitáskezelés Tantárgy besorolása: Meghirdetés féléve: Oktatás nyelve: rtékelés

Részletesebben

Felnőttképzési nyilvántartási szám:

Felnőttképzési nyilvántartási szám: KÉPZÉSI PROGRAM GAZDASÁGI ÉS IGAZGATÁSI KÉPESÍTÉSEK ACTP AKKREDITÁLT KVALIFIKÁLT BUSINESS COACH KÉPZÉS Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00254-2011 1 Tartalomjegyzék Tartalom A képzés megnevezése...3

Részletesebben

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Bemutatkozás. Kapcsolat:

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Bemutatkozás. Kapcsolat: Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Bemutatkozás Kapcsolat: iren.marta@bcsdh.hu 1 Tartalomjegyzék 1. BCSDH bemutatkozás 2. BCSDH szakmai programok 3. Tagvállalataink, tagság

Részletesebben

SZKSZF. egy felelősen gondolkodó városi közösség

SZKSZF. egy felelősen gondolkodó városi közösség SZKSZF egy felelősen gondolkodó városi közösség 1 KIK IS VAGYUNK? SZÉKESFEHÉRVÁRI KÖRNYEZETVÉDELMI SZAKEMBEREK ÁLTAL ALAPÍTOTT TÁRSADALMI SZERVEZET Alapítótag: 27 fő - vállalatok környezetvédelmi szakemberei

Részletesebben

Vetési Albert Gimnázium, Veszprém

Vetési Albert Gimnázium, Veszprém Tantárgy: Osztályfőnöki Készítette: Csík Andrea, Juhász Orsolya, Kristóf Judit, Kocán Béla Tanév:2017/2018 Osztály: 12. A, 12. B, 12. C, 12. D Vetési Albert Gimnázium, Veszprém Heti óraszám: 1 Éves óraszám:

Részletesebben

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió

Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Reziliencia, boldogulási képesség és a szupervízió Nemes Éva 2016. 10. 21. Kapcsolataink üzenete Szupervíziós Vándorkonferencia, Keszthely Változó világ Változó környezet, kiszámíthatatlan jövő Most zajlik.

Részletesebben

Smart City Tudásbázis

Smart City Tudásbázis Smart City Tudásbázis Projektpartner: Vezető partner és további projektpartnerek: TINA VIENNA (Vezető partner) Esetleg Bécs város kollégái és üzlettársai a kiválasztott tématerületeken Potenciális projektpartnerek

Részletesebben

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok!

Mindenkinek eredményes V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciát kívánok! Médiatámogatói együttműködés V. Magyarországi Klímacsúcs 2013. szeptember 12. Jövőnk a víz Budapest Meghívom Önöket a Klíma Klub szervezésében az V. Magyarországi Klímacsúcs, Jövőnk a víz konferenciára!

Részletesebben

A KÖNYVTÁRAK ÉS KÖNYVTÁROSOK ÚJ KIHÍVÁSAI EGY NEMZETKÖZI WORKSHOP TÜKRÉBEN

A KÖNYVTÁRAK ÉS KÖNYVTÁROSOK ÚJ KIHÍVÁSAI EGY NEMZETKÖZI WORKSHOP TÜKRÉBEN A KÖNYVTÁRAK ÉS KÖNYVTÁROSOK ÚJ KIHÍVÁSAI EGY NEMZETKÖZI WORKSHOP TÜKRÉBEN GERENCSÉR JUDIT, a Kúria Tőry Gusztáv Jogi Szakkönyvtára vezetője, az MKE főtitkára 50. MKE Vándorgyűlés Jogi Szekció, Keszthely

Részletesebben

HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete. Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály

HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete. Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete Bodó Katalin HOUG elnökségi tag, Alkalmazás szakosztály A HOUG Magyarországi Oracle Felhasználók Egyesülete: ahol a tagok információhoz juthatnak az Oracle

Részletesebben

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16.

Agilis vezető, eredményes csapat. 2015. április 16. MEGHÍVÓ LEAN Office Konferencia Agilis vezető, eredményes csapat 2015. április 16. MEGHÍVÓ Vezetőként az a legfőbb dolgom, hogy a csapatban mindenkit jobbá tegyek. (Kemény Dénes) A vállalat, akár az emberi

Részletesebben

A LEGJOBBAT HOZZUK KI ÖNBŐL ÉS CSAPATÁBÓL! Coaching mellett tréningek és komplex fejlesztések a Business Coach Kft.-től

A LEGJOBBAT HOZZUK KI ÖNBŐL ÉS CSAPATÁBÓL! Coaching mellett tréningek és komplex fejlesztések a Business Coach Kft.-től A LEGJOBBAT HOZZUK KI ÖNBŐL ÉS CSAPATÁBÓL! Coaching mellett tréningek és komplex fejlesztések a Business Coach Kft.-től Intellektuális csapatépítés, interaktív workshopok, tesztekre épülő tréningek, klasszikus

Részletesebben

Az MSZCT bemutatkozik

Az MSZCT bemutatkozik Az MSZCT bemutatkozik Szupervizorok egymás között Alumni Szupervizor Találkozó 2017. november 25. Kis történelem Alapítás: 1996 19 alapító taggal Jelenleg 160 tag 1997 az MSZCT alapító tagként lép be az

Részletesebben

TRUST ME TRAINING FOR UNIQUE SKILLS AND TECHNIQUES FOR MENTORING

TRUST ME TRAINING FOR UNIQUE SKILLS AND TECHNIQUES FOR MENTORING TRUST ME TRAINING FOR UNIQUE SKILLS AND TECHNIQUES FOR MENTORING Képzési program a mentoráláshoz szükséges egyedi készségek és technikák fejlesztésére Madarasiné Dr. Szirmai Andrea, projektvezető Varga

Részletesebben

WESLEY JÁNOS LELKÉSZKÉPZŐ FŐISKOLA SZOCIÁLIS MUNKA SZAK

WESLEY JÁNOS LELKÉSZKÉPZŐ FŐISKOLA SZOCIÁLIS MUNKA SZAK Tantárgy elzése Terepfeldolgozó 2. Tantárgy oktatójának Almásy Judit nappali tagozaton 4 tanóra/ hét óraadó tanár, szupervízor A megbeszélések kiscsoportos formában, egy szemeszter keretében zajlanak.

Részletesebben

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program

TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program TUDATOS VEZETÉS vezetőfejlesztő program Valódi partner, valódi megoldások. TUDATOS VEZETÉS VEZETŐFEJLESZTŐ PROGRAM 60 ÓRÁS COACHINGGAL KOMBINÁLT MODULÁRIS TRÉNINGSOROZAT A Tudatos Vezetés Program tréningsorozat

Részletesebben

Danks Emese

Danks Emese Danks Emese +3630-4996358 danksmse@gmail.com Szakmai tapasztalat 2013 november UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány ügyvezető igazgató A világ legnagyobb, gyermekekkel foglalkozó humanitárius szervezetének

Részletesebben

Felnőttképzők a munkahelyen. Cserné Adermann Gizella egyetemi docens Dunaújvárosi Egyetem

Felnőttképzők a munkahelyen. Cserné Adermann Gizella egyetemi docens Dunaújvárosi Egyetem Felnőttképzők a munkahelyen Cserné Adermann Gizella egyetemi docens Dunaújvárosi Egyetem Munkahelyi képzések és képzők A munkahelyi képzések és továbbképzések meglévő és bővülő rendszere néhány példával:

Részletesebben

Szakmai beszámoló. Kajos Attila

Szakmai beszámoló. Kajos Attila Szakmai beszámoló A Marketing megújulás - Marketing Oktatók Klubja 20. Konferenciájáról és az Egyesület a Marketing Oktatásért és Kutatásért (EMOK) alakuló taggyűléséről Kajos Attila A Szegedi Tudományegyetem

Részletesebben

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával

2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Lean HR Est 2010. április 9. Szakmai fórum a HR és a LEAN menedzsment kapcsolatáról HR- és ügyvezetők bevonásával Helyszín: Budapesti Corvinus Egyetem 1093 Budapest, Fővám tér 8., III. előadó Időpont:

Részletesebben

A tehetség nem tör utat magának! A TALENT. A TALENT n Konferencia a La femme 50 tehetséges t magyar fiatal program

A tehetség nem tör utat magának! A TALENT. A TALENT n Konferencia a La femme 50 tehetséges t magyar fiatal program A tehetség nem tör utat magának! Támogatni, ösztönözni kell és megmutatkozási lehetőséget biztosítani számára. A TALENT n Konferencia ezért jött létre. Ram Colosseum, 2013. szeptember 26. A TALENT n Konferencia

Részletesebben

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE TANÍTÁSI ÓRÁKON

DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE TANÍTÁSI ÓRÁKON DIGITÁLIS KOMPETENCIA FEJLESZTÉSE TANÍTÁSI ÓRÁKON Juhász Gabriella A digitális kompetencia fogalma A digitális kompetencia az elektronikus média magabiztos és kritikus alkalmazása munkában, szabadidőben

Részletesebben

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában

A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában A Humán Szakemberek Országos Szövetsége és a Zsigmond Király Főiskola az innováció szolgálatában Dr. Szabó Szilvia (PhD.) főiskolai docens, ZSKF elnökségi tag, HSZOSZ Humán Szakemberek Országos Szövetsége

Részletesebben

NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ

NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ NEMZETKÖZI FELSŐOKTATÁSI MARKETING ISMERETEK KÉPZÉS ÉS FELSŐOKTATÁS NEMZETKÖZI FEJLESZTÉSÉÉRT DÍJ PÁLYÁZATAINAK SZAKMAI BÍRÁLATA ÖSSZEFOGLALÓ Fojtik János - Kuráth Gabriella Felsőoktatás nemzetköziesítése

Részletesebben

Cégre szabott online vezetőfejlesztő csomag 2013.

Cégre szabott online vezetőfejlesztő csomag 2013. Cégre szabott online vezetőfejlesztő csomag 2013. Hogyan épül fel a céges csomag? A program testre szabása az ügyfél igényeihez illeszkedve A szervezeti és vezetési kultúra erősítése a céghez illesztve

Részletesebben

Report of Module IV. Seminar-design

Report of Module IV. Seminar-design Comenius 2.1 E:BOP Empowerment: Burn Out-Prevention Győr-Moson-Sopron Megyei Pedagógiai Intézet Report of Module IV. Seminar-design (MAGYARORSZÁG) E-BOP Nemzetközi projekt Konstruktív magatartásváltoztatás

Részletesebben

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Kapcsolat:

Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Kapcsolat: Magyarországi Üzleti Tanács a Fenntartható Fejlődésért (BCSDH) Kapcsolat: iren.marta@bcsdh.hu 1 Tartalomjegyzék 1. BCSDH bemutatkozás 2. BCSDH megközelítés 3. BCSDH szervezet 4. Tagság előnyei és feltételei,

Részletesebben

AZ ESÉLYTEREMTŐ PEDAGÓGIA INTÉZMÉNYI BUDAPESTI CORVINUS EGYETEMEN. Horváth H. Attila, Pálvölgyi Krisztián, Bodnár Éva, Sass Judit

AZ ESÉLYTEREMTŐ PEDAGÓGIA INTÉZMÉNYI BUDAPESTI CORVINUS EGYETEMEN. Horváth H. Attila, Pálvölgyi Krisztián, Bodnár Éva, Sass Judit AZ ESÉLYTEREMTŐ PEDAGÓGIA INTÉZMÉNYI IMPLEMENTÁCIÓJA TANULÁSI EREDMÉNY ALAPÚ KÉPZÉSI PROGRAMFEJLESZTÉS A BUDAPESTI CORVINUS EGYETEMEN Horváth H. Attila, Pálvölgyi Krisztián, Bodnár Éva, Sass Judit 2016.04.22.

Részletesebben