Tanulmány a meditációs technikák alkalmazásáról

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Tanulmány a meditációs technikák alkalmazásáról"

Átírás

1 sorrend rövid meditációk önmegvalósítási gyakorlat (gyakorlatok meditációhoz) hosszú meditációk csakratisztítás (gyakorlatok meditációhoz) webes kurzus (az egész kurzus) csatorna kiegyenlítés (gyakorlatok meditációhoz) ízmeditáció (BONUS oldal) Meditáció Shri Matajival (BONUS oldal) Tűzmeditáció (BONUS oldal) hogyan meditálhatsz akár a buszon is tanulmány Galaha 7 percesei (BONUS oldal) meditációk a fiksz rádióban (gyakorlatok meditációhoz) váci mantra meditáció (BONUS oldal) Tanulmány a meditációs technikák alkalmazásáról Más hatékony technikát használok, ami a jógameditáció portálon elérhető Sziasztok! Én még csak egy hete találtam meg ezt az oldalt, a nullák azt jelentik, hogy azt még nem volt időm kipróbálni. Ne tűntessetek el semmit! :) A rövid meditációkat nem használom, jobban szeretek rendesen belemélyedni, ha már egyszer nekikezdek, de tetszenek a zenét, főleg a gitár. Nem lehet letölteni valahonnan? A Bonus oldalt nem találom, a webes kurzust sem. álasz1: Sajnos zenét csak nagyon ritkán lehet letölteni. Ennek oka az, hogy az általunk felhasznált zenék is jogdíjasok, így ebben nem tudunk segíteni. álasz2: A webes kurzura a hírlevél értesítőben van egy link, ahol fel lehet iratkozni. A BONUS oldal szintén a hírlevél értesítőben található.

2 A Kolostor őre (András) blogjában található meditációk is nagyon hatékonyak. Én rendszeresen használom azokat a meditációkat, amelyeket András a nagy, közös, virtuális alkalmakra készített. És olyan is előfordul, hogy minden "technika" nélkül, csak úgy leülök, és a Tőletek kapott zenékre meditálok. Szívesen vennék más jellegű meditációs zenéket is, (nem csak indiai), illetve más zenei ajánlatokat, amelyek szerintetek is segíthetik a meditációt!!! álasz: Rengeteg meditációs és egyéb spirituális zenét találhatsz itt. Ezeket mind javasoljuk meditációhoz, napi hallgatáshoz: Az oldalon minig válaszd ki, hogy milyen tipusú zenét szeretnél hallgatni! Mért történt meg velem, hogy gyakoroltam már elég jó ideje a meditációt és és igen lenyugtatott, de egy idő elteltével igen ingerült lettem tőle. Felfüggesztettem néhány napig,most megint rendszeresen csinálom, de csak a rövid meditációk férnek be a napi ritmusomba. Nem értem, hogy miért votam ingerültebb tőle. Szeretném ha megtudnátok nekem ezt válaszolni. álasz: Előfordulhat, hogy valamilyen akadály merül fel a finomrendszerünkből a meditáció során. Ez akár lehet levertség, valamilyen kisebb fájdalom, szúrás, de lehet ingerültség vagy valamilyen érzelmi reakció is. Ezeket csak próbáljuk tanuként szemlélni, elengedni őket és utána sokkal jobban fogjuk magunkat érezni. Ezeket úgy is felfoghatjuk, mint a problémáink probálkozását, hogy magukra irányítsák a figyelmet, hogy ne próbáljunk tőlük megszabadulni. Ilyenkor mondjuk azt meditáció közben: "Én a tiszta lélek vagyok, nem vagyok a gondolataim az érzelmek, csakisa tiszta lélek." Kezünket szivünkre tehetjük, hogy ezt átérezzük, Köszönöm a hírlevelet nagyon érdekes ez a felmérés. Szeretnék még több technikát megismerni. álasz: Mindenképp ajánljuk a webes kurzust. Ott még több technikát lehet megismerni Én még a papír égetést is szoktam,de van egy olyan amikor Sangita a fej masszírozást mutatta be,de még nem sikerült megtanulnom.nagyon szeretem a füstölést.

3 álasz: Köszönjük! Ennek a résznek ez volt az igazi célja, hogy más technikákat is megismerjük. Említetted a fejmasszázst, amiről szintén a kurzusban van egy anyag és a negativitások kifüztölését a BONUS oldalról. A portálon nem szerepel, de én szeretnék hozzájutni ahhoz az anyaghoz, ami az Agnya csakra tisztításánál a kurzus anyagában bent volt. A Sangita masszírozta a fejedet. Én ezt kipróbáltam máson,de jó lenne másnak is megtanítani, hogy engem is tudjanak megmasszírozni.kérdezem, hogy az internetes kurzus összes anyagát lehetne-e úgy összefoglalni ahogyan az András megtette a Kolostoros blogjában a 98 oldalas éves összefoglalót,?nagyon jó lenne, mert aki komolyan foglalkozik a jógával nagy segítség lenne, mert egyben meg tudnánk mindent nézni. Kérlek gondold át! álasz: A kurzusban található anyagokhoz csak a kurzuson keresztűl lehet hozzájutni. Célunk pont az volt a kurzussal, hogy egy élő folyamat legyen, amin az olvasót lépésről végigvezetjük. A kurzus nem olvasható úgy, mint egy könyv, mert nem ismereteket szeretnénk közölni. Ez az oka, hogy nem tesszük az egészet egyszerre elérhetővé. Rövid vagy hosszú meditáció után még. kb. 1-1,5 óra meditáció zenére még tovább tudja mélyíteni ezt az állapotot. Nagyon szeretlek Titeket.Hogy miért? Tele vagytok szeretettel, segítöszándékkal.most éppen süt a nap csillog a havon,a madárkák csiripelnek az etetö körül,jó kedvem van, bár ma még nem jógáztam,csak reggel csináltam 1 órás légzőgyakorlatot.(gyorsan be lassan ki)tavaly jelentkeztem a kurzusra és azóta gyakorlom A közérzetem sokat javult, hála Nektek.2009 októberében volt agyi infactusom amit nem katasztrófaként éltem meg hanem szerencseként.ez ébresztet rá, hogy mi lényeges az életben.láttam mások halálát szenvedését. A kórházból kikerülve kezdtem el keresni az utat.én már tudom, hogy mire képes a szeretet.tdom"hogy élni jó, élni szép ha fogják az ember kezét" Az én kezemet a férjem fogja én az övét de még van szabad kezünk, hogy másoknak is segíthessünk.jól érzem magam a bőrömben és ebben Ti is segítetek minden alkalommal ha meglátogatom honlapotokat,vagy meditálok.kívánok nektek sok szerencsét,boldogságot és jó meditálást.

4 Még nem régóta használom illetve nemrégen ismertem meg a jógameditáció oldalt,a kurzus 4. leckéjét kaptam meg eddig és többet nem tudok még mondani,a kurzus szerint haladok,amikor befejeztem akkor véleményem szerint többetr tudok mondani is és a fenti kérdőiv is szerintem másképpen fog majd akkor kinézni,miután kitöltöttem. Jelenleg én most a 4. online meditációs kurzusnáll tartok. Eddig mindent kipróbaltam, amit írtatok, kivéve a vizmeditációt, de azt is kipróbálom. Nekem nagyon tetszik minden leírás, mert nagyon hasznos, gyakorlatias és könnyen elvégezhető technikákat ismertet. Engem minden új tecnnika érdekelne a letölthető meditációs zenékkel együtt. Nincs mit hozzá fűzni való mert mindig az van a portálon ami nagyon hasznos a tovább fejlődéshez.amit nagyon köszönök mert,hogy valaha is feljutok Pestre egy élő adásra nincs esély. Köszönöm a hírlevelet, én még elég kezdő vagyok, sok mindenről nem tudok. Ezért aztán a hiányosságokról sem. De nekem a meglévők is sokat segítenek. Én januárban jelentkeztem a webes kurzusra (ekkor találtam rá a honlapotokra). A napokban kaptam meg a 4. kurzus anyagát, ezért a kérdőívet is ennek alapján tudtam kitölteni. Soha nem jógáztam, illetve meditáltam előtte, viszont a vágy már ott volt bennem, valószínű, ezért is akadtam rá a honlapotokra. Rendkívül pozitív tapasztalataim vannak, nagyszerűnek tartom a weboldalt. Nagyon hálás vagyok munkátokért. Tapasztalataimat a webes kurzus után megosztom veletek. Nagyon jó volt a kurzus. Sajnos december elejétől sok feladatom volt, ezért a második felére már nem jutott időm. Pótolni fogom. Sokszor (20-30x) mecsináltam az önmegvalósítási gyakorlatot. Az elmúlt hetekben egy a "Kolostor őré"-től letöltött kb. 25 perces meditációs zenére meditáltam. Nem voltak különleges élményeim. A sokszor emlegetett vibrációkat sem igazán éreztem. De a Sahaja jógát mind metodikáját, mind filozófiáját tekintve nagyon jónak tartom. Most már mindörökké vele maradok... A meditációs kérdőiven nem jelöltem be, egyik technikát sem, mert kb 2 hete találtam erre az oldalra, aminek nagyon megörűltem. Azóta is ismerkedem és használom naponta.

5 A második meditáció is nagyon hatékony és eredményes Nagyon nagy a választék. Ha a BONUSZ oldalakat is használom, bőséges a választék Nem járok busszal! álasz: Ez a technika nem csak azért nagyon hasznos, mert buszozás közben használható, hanem bárhol, bármikor, séta közben, autóvezetés közben, munkahelyen, uszodában stb. Bocsánat, de én relaxációs gyakorlatokat, agykontrollos gyak. ismerek csak, ezért szeretnék megismerkedni a meditációval, annak minden formájával. A bónusz oldalon a mantrák a csakrákhoz videó hanganyagát rendszeresen használom meditációhoz.

6 Tetszik a hírlevél, és a meditációs gyakorlatokat végig szoktam csinálni,minden nap pontosan,és ugyan abban az időben, és mivel sokáig szoktam meditálni a Prána légzést is rendszeresen használom mivel észre vettem,hogy olyankor teljesen gondolat mentes vagyok,és nyugodt a lelki állapotom is.kitartóan haladok az úton,mivel már nagyon szeretném a Felsőbb Énem megismerni Én még csak most kezdtem el a meditálást, így még a fenti kérdésekre nem rendelkezem elég tapasztalattal. Egy hete gyakorlom az önmegvalósulást, a kundalini felemelését és a bandhan védelmet. Amit eddig tapasztaltam az az, hogy a fejtetőmön érezhető hideg levegő kiáramlása erősödött és érzékenyebb lettem a külvilágra. Nagyon örülök, hogy a barátném segítségével rátaláltam erre az oldalra Mostanáig nagyon rendszertelenül és keveset foglalkoztam a meditációval. Ez most úgy érzem megváltozik. Megvan minden em amit Te és az Őr küldtetek.sokat meg sem nyitottam idág azt hiszem lassan elolvasgatom és használom az ott leírt technikákat. Egyre inkább úgy érzem szükségem van a meditáció adta nyugalom és egyéb "áldásos" állapotokra. meditációs zenék, mahamantra meditáció-ezt szintemindennap meghallgatom, és nagyon nagy öröm hallgatni. Mantrák,amik a bónus oldalon találhatók,sajnos ezek segítsége nélkül szinte nem ismegy a meditáció. Én még a kezdők "legkezdőbbike" vagyok, azért írtam sok helyre a 0-át, de nagyon szeretnék megismerkedni a jógameditációval és annak hasznával. nemreg kezdtem el a meditalast de ugy erzem,hogy jot tesz.erdelyben lakom ezert a kurzusokon nimcs lehetosegem resztvenni.az internetrol probalok tanulni.termeszetesen az onok tanitasai reven

7 Még nagyon kezdő vagyok, nincs túl sok tapasztalatom Szeretnék olyan gyakorlatokat képekkel bemutatva, amit kezdők is elsajátíthatnak,jók a zenék,hangszerek szeretem őket, csak látni is szeretnék többet álasz: Főleg videókon mutatjuk be a technikákat, mert így jóval könnyebb elsajátítani, mint ha képek lennének és az összes anyag kifejezetten kezdők számára lett kifejlesztve. Haladóbb technikák a kurzusban szerepelnek, illetve további technikák már kollektíven fejleszthetők csak. Sziasztok! Megjegyzem, hogy csakis azért van olyan kevés helyen megjelölve a 3. lehetőség, mert még nagyon elején vagyok a kurzusnak. Természetesen ahogy haladok, szeretném mindet kipróbálni, és gyakorolni. Nagyon örülök, hogy rátaláltam a honlapotokra, hatalmas felfedezés volt számomra a Sahaja jóga egyszerűsége, és hatékonysága. - Elmondhatatlan érzés, hogy már első olvasatra is azt dobogta a szivem: IGEN! IGEN! IGEN! Köszönöm, hogy általatok megismerhettem ezt a nagyszerű módszert, és megtapasztalhatom a meditáció áldásait.

8 összesítés: ismeretlen (0) hasznosság: hasznosság: hasznosság: összes velemeny hasznosság 86% 85% 78% 81% 81% 78% 75% 71% 69% 66% 60% 57% 52% ismertség: 95% 90% 90% 86% 81% 81% 75% 77% 75% 64% 52% 55% 41% Sziasztok... vagyok Erdelybol,en egyideje mar meditalok de ugyereztem valmi meg hianyzik hianyos az ismeretem,es hala az Istenek ratok talatam es ugyerzem hogy ez az amit kerestem es itt meg alapodok es csinalom amtt kell napmint nap.nagyon beteg voltam es igy talaltam ra a meditaciora nekem ere volt szuksegem hogy megtalajam az utam.koszonom a jo ATYANAK mindet amin keresztul mentem mert ezaltal tanaltam meg azigazi enemet edig csak lezengten a nagyvilagban azt sem tudtam miert is szuletem,tudom nagyn sokat kell meg tanulnom vagy is mindig mig eklek tanulnom kell de mostmar van ertelme az eletem nek. Meg ezelott egy evel kerekes szekben voltam mara mar egy mankoval nagyon joltudok meni,dijalizisen is vaoltam aztmondtak csak akorkerulok le rola ha kicserelik a vesem 15 kezeles utan lekerultem rola es azota is jolvagyok,aztan orijasi csontritkulasom volt mozdolni sem birtam az agyban ha megmozditotak volt olyan eset hogy eltort a labam,pajzsmirigy daganatom volt megmutotek mara semi bajom azt modhatom hogy teljesen renbe jotem.hala az ISTENEK es a meditacionak.ajalom mindenkinek ezt a jogat mert en a sajat boromon tapasztalom hogy teljesen meggyogyultam ugy erzem tesilegh lekileg rendbe vagyok.mindent bele neketelkedjetek csak csinaljatok es maglatjatok hogy minden rndben lesz. álasz: Köszönjük ezt a mély tapasztalatot. Sziasztok,nagyon tetszik a meditáció,minden nap csinálom amitől nagyon jól érzem magamat, az iwiwre is és a Facebookon is feltettem,mivel nagyon sok ismerősöm van,és remélem,hogy eljut mindenkihez ez a szuper anyag. További jó munkát kívánok nektek. álasz: Köszönjük.

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben

Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben Tiltott gyümölcs ÚJ generációs tanítások alkalmazása az ÉLETedben CSAKRA- és MERIDIÁN-tisztító módszer IMÁval INGYENES CSAKRA- és MERIDIÁNtisztítás +harmonizálás IMÁVAL Tested, Lelked, Szellemed, Érzelmeid,

Részletesebben

Tanulási stílus kérdőív

Tanulási stílus kérdőív Szitó Imre(1987) A tanulási stratégiák fejlesztése, Iskolapszichológiai füzetek, 2.sz. ELTE Tanulási stílus kérdőív Olvasd el figyelmesen az alábbi mondatokat. Döntsd el, hogy az öt válasz közül melyik

Részletesebben

GR tanfolyam vélemények

GR tanfolyam vélemények GR tanfolyam vélemények (amiket, ha te is csatlakozol, a zárt oldalon élesben olvashatsz majd) A véleményeket rendhagyó módon nem a végén, hanem a 13. leckénél, egy szusszanásnyi időt adva kérem remélem,

Részletesebben

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal

Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Egység Hírlevél 41. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Bhagavan születésnapja (Janmadina) alkalmából különleges meditáció lesz Sri AmmaBhagavannal március 7-én, indiai idő szerint délelőtt

Részletesebben

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet

Csakratisztítás. Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő módszerek. INGYENES gyakorlat. Hosszú boldog élet. SZERetet Hosszú boldog élet SZERetet ÖRÖM Globális Harmonikus Fejlődés Béke EGÉSZség Szabadság Béke Függetlenség Siker Anyagi biztonság Fiatalság BOLDOGSÁG SZERetet 2145432 Tiltott gyümölcs ÚJ generációs ÖNtudatfejlesztő

Részletesebben

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel

Urbán Ágnes. Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel Urbán Ágnes Politikai és gazdasági nyomásgyakorlás a médiában, vállalatvezetői szemmel És mi, vessenek meg érte, nem ugrottunk félre a pénz elől. írta közleményében Németh Péter, a Népszava főszerkesztője

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Problémacsillapító szülőknek Hogyan legyen kevesebb gondom a gyermekemmel? Nagy Erika, 2012 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Második hét. Első nap. Gyertyázás

Második hét. Első nap. Gyertyázás Második hét Első nap A reggeli meditáció előtt lehetőleg ne beszélgessünk, csak végezzük el a felkelés körüli teendőket, igyunk egy kevés folyadékot, teát. Nincs két egyforma meditáció. A Kundalini felemelkedése

Részletesebben

Test, mint Univerzum. 2013. október 7.

Test, mint Univerzum. 2013. október 7. Test, mint Univerzum 2013. október 7. Üdvözöllek benneteket! Mória vagyok. Egy olyan témát hoztam be nektek, ami a figyelmetek középpontjában van, de talán nem így. Bánjatok a testetekkel úgy, mint egy

Részletesebben

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral

VALÓSÁG. Nem harap az énekóra sem Interjú egy mentortanárral VALÓSÁG Az alábbi interjúkból a pedagógus életút két állomásáról kaphatunk képet, egy mentortanár és egy pályakezdő pedagógus véleménye alapján. A beszélgetések főként a pedagógussá válás kezdeti szakaszáról,

Részletesebben

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása

Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido és a harmónia ereje, avagy Oszkár átváltozása Aikido-történet gyerekeknek Richard Moon és Chas Fleischman tollából Vass Anikó és Erszény Krisztián fordításában Előszó Ezt a történetet közel huszonöt

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska!

Hosszúhetény Online. Kovács Dávid 2012. júl. 24. 11:23 Válasz #69 Szia Franciska! Hosszúhetény Online H.H.Franciska 2012. júl. 24. 12:00 Válasz #70 Köszi a gyors választ! Csak arra tudok gondolni, hogy nem jutott el a felajánlás az illetékesekhez, mert máskülönben biztosan éltek volna

Részletesebben

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő

Prievara Tibor Nádori Gergely. A 21. századi szülő Prievara Tibor Nádori Gergely A 21. századi szülő Előszó Ez a könyvecske azért született, hogy segítsen a szülőknek egy kicsit eligazodni az internet, a számítógépek (összefoglaló nevén az IKT, az infokommunikációs

Részletesebben

TEVAgy a Hős! Újraélesztés oktatását és megismerését támogató integrált betegedukációs kampány a Teva Gyógyszergyár Zrt.

TEVAgy a Hős! Újraélesztés oktatását és megismerését támogató integrált betegedukációs kampány a Teva Gyógyszergyár Zrt. TEVAgy a Hős! Újraélesztés oktatását és megismerését támogató integrált betegedukációs kampány a Teva Gyógyszergyár Zrt. támogatásával Kezdetek A Teva Gyógyszergyár Zrt. 2014-ben edukációs programba kezdett

Részletesebben

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket.

Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. Kapásod van! Figyelj! Nem ti választottatok engem, hanem én választottalak titeket. János 15,16 Jézus Péter bárkáját választja, a mélyre küldi, és olyan döntést kíván tőle, amely egyedül személyes hitén

Részletesebben

A boldogság benned van

A boldogság benned van Halász Emese A boldogság benned van 50 lépés a boldogság felé Előszó Kedves Olvasó! Levelem hozzád, azzal kezdeném, hogy el kell mondanom pár dolgot Neked! Nagyszerű híreim vannak ugyanis. Képzeld, a boldogság

Részletesebben

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség

HÁLA KOPOGTATÁS. 1. Egészség HÁLA KOPOGTATÁS 1. Egészség Annak ellenére, hogy nem vagyok annyira egészséges, mint szeretném, teljesen és mélységesen szeretem és elfogadom a testemet így is. Annak ellenére, hogy fizikailag nem vagyok

Részletesebben

FOGOM A KEZED Összefogás a Parkinson betegekért. 2009 tavasz

FOGOM A KEZED Összefogás a Parkinson betegekért. 2009 tavasz FOGOM A KEZED 2009 tavasz FOGOM A KEZED KÖSZÖNTÔ A Parkinson-kór a negyedik leggyakoribb szervi idegrendszeri betegség. Európában közel 800 ezer beteg él, évente mintegy 75 ezer új beteget diagnosztizálnak.

Részletesebben

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor

CSALÁDI LELKINAP Apák napja. (és márciusban)? Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia. 2011. március megjelenik évente néhányszor Vecsés, Irgalmas Jézus Plébánia 2011. március megjelenik évente néhányszor CSALÁDI LELKINAP Apák napja (és márciusban)? Idei lelkinapunk egy kicsit másképp - családi lelkinap : - egy házaspár fogja tartani:

Részletesebben

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról!

Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Beszéljünk a nyári uborkaszezonról! Sok mikro-és kisvállalkozás tulajdonosának igazi rémálom a nyári idıszak, hiszen beköszönt az utálatos uborkaszezonként emlegetett jelenség, melynek a jellemzıit biztosan

Részletesebben

Valódi céljaim megtalálása

Valódi céljaim megtalálása Munkalap: Valódi céljaim megtalálása Dátum:... - 2. oldal - A most következő feladat elvégzésével megtalálhatod valódi CÉLJAIDAT. Kérlek, mielőtt hozzáfognál, feltétlenül olvasd el a tanfolyam 5. levelét.

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond?

Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Mit mondhat nekünk az, ami látszólag semmit nem mond? Az emberi figyelem nemegyszer elsiklik kisebb-nagyobb dolgok felett. Nagyon gyakran előfordul, hogy valamit bonyolultnak gondolunk, holott végtelenül

Részletesebben

Élménybeszámoló Berlinről

Élménybeszámoló Berlinről Élménybeszámoló Berlinről Az Erasmus ösztöndíj keretén belül lehetőségem nyílt arra, hogy a 2013/2014-es őszi/téli szemesztert Berlinben töltsem. A választásom azért erre a városra esett, mert a német

Részletesebben

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre

A család kedvencei. Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre A család kedvencei Receptjeim hétköznapokra és ünnepekre RACHEL ALLEN Ezt a könyvet férjemnek, Isaac-nak ajánlom akinek szere tete, támogatása

Részletesebben

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN

MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN MUNKAERÕPIACI POZÍCIÓK GYÕR-MOSON-SOPRON ÉS SZABOLCS- SZATMÁR-BEREG MEGYÉKBEN A Társadalomkutatási Informatikai Egyesülés (TÁRKI) 1993 végén, a Népjóléti Minisztérium megbízásából végzett kutatásainak

Részletesebben

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet

Lodzsong gyakorlatok 2 5. Küldés szeretet Potova Lodzsong gyakorlatok 2 5 Küldés szeretet Amikor a meditációt végezzük, üljünk nyugodtan és lélegezzünk nyugodtan. Minden kilégzés alatt gondoljuk a következőt: A kilégzésünk olyan energia, amely

Részletesebben

Erasmus Albiban (Franciaország)

Erasmus Albiban (Franciaország) Erasmus Albiban (Franciaország) Prunariu Andrea PPKE-JÁK 2012 Előzmények Tavaly, 2011 szeptemberében az iskola meghirdetett egy pótjelentkezést a tavaszi félévre az Erasmus keretein belül. Mivel már egy

Részletesebben

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges.

Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Kedves Olvasó! Felfedeztem egy nagyon érdekes és egyszerű internetes pénzkeresési módot, amihez nulla forint befektetés szükséges. Eredetileg egy barátomnak akartam segíteni, aki egyik napról a másikra

Részletesebben

100 női önismereti kérdés. 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon

100 női önismereti kérdés. 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon 100 női önismereti kérdés 100 önismereti kérdés azoknak a nőknek, akik javítani akarnak magukon, a párjukon és a párkapcsolatukon Kedves Olvasó! Talán az Ön fejében is megfordult a kérdés: vajon miért

Részletesebben

VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL

VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL VÉLEMÉNYEK AZ INTÉZMÉNYI NYELVI VIZSGÁRÓL 2012. szeptember 29 -i intézményi nyelvi vizsgáról: A vizsga légköre, szervezettsége jó volt. A szóbeli vizsgán nagyon rendesek voltak, igaz a vizsgadrukkom miatt

Részletesebben

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA

JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA JÓ GYAKORLATOK MEGOSZTÁSA A jó gyakorlatok megosztása kiscsoportos munka keretében történt, az alábbi előre megadott témák mentén: Munkaerő-piaci igények, vállalati együttműködés, gyakorlati képzés Tanulási

Részletesebben

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD

Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD Figyelemhiány/Hiperaktivitás Zavar - ADHD TÁJÉKOZTATÓ FÜZET gyerekeknek Ferrádi Hádi, a kis versenyautó Ismersz olyan meséket, amiben versenyautók vagy sportkocsik szerepelnek? Ismered például Villám McQueent?

Részletesebben

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA

EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA EGÉSZség +BOLDOGSÁG teremtő IMA Mágikus SZERtartás EGÉSZséges +boldog ÉLETedért! INGYENES EGÉSZséget és boldogságot teremtő IMA Mágikus SZERtartás, amit otthonodban végezhetsz EGÉSZséges +BOLDOG életedért!

Részletesebben

2011_ 11, 12. ISSN 1216-8890 1080 Ft

2011_ 11, 12. ISSN 1216-8890 1080 Ft 2011_ 11, 12 k o r t á r s m ű v é s z e t i f o l y ó i r a t B u d a p e s t ISSN 1216-8890 1080 Ft Kifordulok önmagamba val beszélget Schmal Róza Schmal Róza: A festményeidhez különböző irányokból lehet

Részletesebben

2015. december: A meddőség kezelése a szociológus szemével - Vicsek Lilla

2015. december: A meddőség kezelése a szociológus szemével - Vicsek Lilla 2015. december: A meddőség kezelése a szociológus szemével - Vicsek Lilla Vicsek Lilla a Budapesti Corvinus Egyetem Szociológia és Társadalompolitika Intézetének docense. Az utóbbi években elsősorban a

Részletesebben

Szerintem vannak csodák

Szerintem vannak csodák Brjeska Dóra Szerintem vannak csodák De neked is tenned kell értük 2015 Bevezetés Ajánlom ezt a könyvet valakinek, aki már egy másik, sokkal békésebb helyről vigyáz ránk és segít nekünk. Így kezdődik egy

Részletesebben

A boldog felhasználó

A boldog felhasználó A boldog felhasználó Ingyenes e-book, a Felhasználó Update csapattól Írta: Vidi Rita Mi a különbség a begyakorolt, monoton, örökké félelmetesnek tűnő felhasználás, és a tudás alapú, céltudatos, örömfelhasználás

Részletesebben

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI?

MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? MIÉRT SZERETNÉK SZOCIÁLIS MUNKÁS LENNI? Érdekesnek tűnik egy dolgozat címét kérdésként feltenni. Ez számomra azt jelenti, hogy nem egy szokványos házi dolgozatról beszélünk. Amióta Kocsis tanárnő feladta

Részletesebben

A program leírása: A program célja:

A program leírása: A program célja: A program leírása: Az EKMK Vitkovics Alkotóház ART AKTÍV néven művészeti műhelyeket szervez, tavasztól az anyaintézményünk legkisebbeknek szóló, Szivárvány alkotóköre is itt dolgozik. Évközben, heti rendszerességgel

Részletesebben

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com

Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet. Ronyka http://www.varazslatostitkok.com Károlyi Veronika (Ronyka) 5 bődületes hiba, amit ha elkövetsz kinyírod a hitedet Írta: Károlyi Veronika (Ronyka) Copyright Károlyi Veronika, 2015 Minden jog fenntartva! Ingyenes e-könyv 5 bődületes hiba,

Részletesebben

Van egy. Géber László

Van egy. Géber László Géber László Van egy Van egy különleges jógagyakorlat, a beszédszünet. Néhány órától egykét napig tarthat, és jelentős idegenergia felhalmozódásával jár. Az utóbbi időben gyakran próbálom alkalmazni, illetve

Részletesebben

HUN. Előtte és utána

HUN. Előtte és utána HUN és utána A RENU 28 a mögötte álló tudományos ismereteknek köszönhetően természetes módon biztosít gyengéd és hatékony kezelést, segít ellensúlyozni a bőr öregedésével járó folyamatokat, és kielégíteni

Részletesebben

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE

13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE 13 JÓ SZOKÁSOK KIFEJLESZTÉSE Mindegyikünknek kétféle szokásai vannak: jók és rosszak. A jó szokásaink közelebb visznek minket álmaink földjére, és a rosszak távolabb visznek álmaink földjétől. A jó szokások

Részletesebben

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország

REFORMÁCIÓ. Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország REFORMÁCIÓ Konferencia 2012 áprils 5-8. Konstanz, Németország Szolgál: Johannes Wöhr apostol info: www.nagykovetseg.com www.fegyvertar.com www.km-null.de Felhasználási feltételek: A blogon található tartalmak

Részletesebben

Miért tanulod a nyelvtant?

Miért tanulod a nyelvtant? Szilágyi N. Sándor Mi kell a beszédhez? Miért tanulod a nyelvtant? Nyelvtani kiskalauz (Részletek a szerző Ne lógasd a nyelved hiába! c. kötetéből, Anyanyelvápolók Erdélyi Szövetsége, 2000) 2. rész Térjünk

Részletesebben

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni!

Nyelvtan. Most lássuk lépésről lépésre, hogy hogyan tanítunk meg valakit olvasni! Bevezető Ebben a könyvben megosztom a tapasztalataimat azzal kapcsolatosan, hogyan lehet valakit megtanítani olvasni. Izgalmas lehet mindazoknak, akiket érdekel a téma. Mit is lehet erről tudni, mit érdemes

Részletesebben

www.tantaki.hu Oldal 1

www.tantaki.hu Oldal 1 www.tantaki.hu Oldal 1 Egy TITOK az idegen nyelv tanulásával kapcsolatban Amire senki nem gondol Nagy Erika, 2014 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi

Részletesebben

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika

Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül. 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori: zseniális zenészek vesznek körül 2014. 04. 05. Szerző: Szimpatika Péterfy Bori színész- és énekesnő. A Krétakör Színháznak, majd 2008-tól Alföldi menesztéséig a Nemzeti Színház társulatának

Részletesebben

"Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval

Soha nem érzem, hogy itt a plafon - Interjú Bánsági Ildikóval "Soha nem érzem, hogy itt a plafon" - Interjú Bánsági Ildikóval 2014. augusztus 26. kedd, 07:00 "Mindig büszke voltam, ha valami újra hívtak. Soha nem érzem, hogy itt a plafon, hanem inkább azt, hogy szeretnék

Részletesebben

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu

MarketingMánia - A kisvállalkozók marketingasszisztense www.marketingmania.hu Érdemes még hírlevelet írni? Kérdőíves felmérés Nemrég készítettem egy kérdőívet, mert érdekelt, hogy mennyire megalapozott az az állítás, hogy a hírlevél halott, és nem érdemes már foglalkozni vele. A

Részletesebben

MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok

MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények. 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok Eötvös Lóránd Tudományegyetem, Társadalomtudományi Kar, Szociológia Doktori Iskola Fromann Richárd MMORPG / ONLINE JÁTÉK 2011 KÉRDŐÍV eredmények 4. rész KOMMUNIKÁCIÓS adatok www.jatekkutatas.hu Interdiszciplináris

Részletesebben

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása

1. Lecke: Bevezetés és a folyamat. elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása 1. Lecke: Bevezetés és a folyamat elindítása Gratulálok a döntésedhez! Kalló Melinda vagyok és üdvözöllek az első leckén! Ez egy kicsit rendhagyó tanítás lesz,

Részletesebben

Interjúk. A felmérést egy interjú sorozat előzte meg, melynek során ezt a kérdést tettem fel: - Milyen okból NEM vásárolnál egy webáruházban?

Interjúk. A felmérést egy interjú sorozat előzte meg, melynek során ezt a kérdést tettem fel: - Milyen okból NEM vásárolnál egy webáruházban? Nagy örömmel tettem eleget Rácz Péter (Complexpress) felkérésének, hogy a webáruházakkal kapcsolatban készüljek egy előadással. Az én területem az emberek, és a hangsúly a vevői élményen volt. Remélem

Részletesebben

Már újra vágytam erre a csodár a

Már újra vágytam erre a csodár a Már újra vágytam erre a csodár a Szüleinktől kapjuk az utat, gyermekeinktől a célt olvasható az államfő feleségének hitvallása internetes bemutatkozó oldalán. Áder János köztársasági elnök felesége, négygyermekes

Részletesebben

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök

Erkölcstan óraterv. Idő Az óra menete Nevelési-oktatási stratégia Megjegyzések. Módszerek Munkaformák Eszközök A pedagógusok neve: T. R., K. M., B. D., B. S. Tantárgy: Erkölcstan Osztály: 2.a A hely előkészítése, ahol a foglalkozást tervezik: csoportasztalok Erkölcstan óraterv Az óra témája: Reggel, este szabályok.

Részletesebben

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING?

MI AZ A KÖZÖSSÉGI MÉDIA MARKETING? A közösségi média gyorsan utoléri az e-mail-t, amely eddig az elsőszámú online adat- és hírmegosztási módszer volt. A Facebook-nak már 1 milliárdnál is több felhasználója van, a Twitteren 55 millió üzenetet

Részletesebben

I. A PÁLYAKUTATÁS KÉRDŐÍV FELDOLGOZÁSA

I. A PÁLYAKUTATÁS KÉRDŐÍV FELDOLGOZÁSA I. A PÁLYAKUTATÁS KÉRDŐÍV FELDOLGOZÁSA 1. SZOCIOLÓGIAI-DEMOGRÁFIAI ADATOK A Forrásközpont honlapján közzétett kérdőívünkre 21 fő válaszolt. Válaszadóink többsége nő (81%), férjezett/nős (62%), Budapesten,

Részletesebben

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés

Grilla Stúdiója - gyógytorna, szülésfelkészítés Az ikrek nevelése R.: - Önt talán azért is érdekli az ikerkutatás, az ikergyerekek világa és élete, mert Ön is egy iker, ikerpár egyik tagja. Önök egypetéjû ikrek, vagy kétpetéjû ikrek? Métneki Júlia,

Részletesebben

Szeretetközösség. 11. összejövetel

Szeretetközösség. 11. összejövetel Szeretetközösség 11. összejövetel 73 Előkészítés Helyezz el körben annyi széket, ahányan lesztek! A kör közepére készíts elő egy Szentírást és egy gyertyát, melyet az összejövetel kezdetén meggyújthattok.

Részletesebben

Az Istentől származó élet

Az Istentől származó élet Az Istentől származó élet Előszőr is mi az élet? Sokan próbálták deffiniálni, különféle kulturális, tudományos vagy vallási nézőpontokból is. A tudomány mivel a fő forrása a megfigyelés és az információ

Részletesebben

Segítség! FH Wiener Neustadt

Segítség! FH Wiener Neustadt Segítség! FH Wiener Neustadt Sziasztok! Amikor én jelentkeztem Wiener Neustadtba, volt egy lány, aki rengeteget segített. Ő már ott tanult a főiskolán, és mindent elmesélt az ottani életről, a fontos tudnivalókról,

Részletesebben

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás

Szita Szilvia - www.magyarora.com 2004. II. Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás I Biztatás, bátorítás Beszédpanelek és mintadialógusok - Ne izgulj, menni / sikerülni fog! - Ne butáskodj, menni / sikerülni fog! - Ne hülyéskedj, menni / sikerülni fog! - Ne félj,

Részletesebben

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM!

KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! KÖNNYEN KI TUDOD MONDANI? NEM! A következő kérdőív azt méri fel, hogy mennyire tudsz másoknak nemet mondani, mennyire vagy képes kiállni a neked fontosnak tartott dolgok mellett akkor is, ha ez éppen mások

Részletesebben

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT

IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Újpest-Belsőváros 2004. 03. 14. Loránt Gábor IMÁDSÁG MINDENEK ELŐTT Alapige (textus): Neh 1 és Lk 11,1 Lectio: Neh 1 Lk 11,1: Történt egyszer, hogy valahol imádkozott, és mikor befejezte, így szólt hozzá

Részletesebben

Párválasztó játékok felhasználása az óvodában 1.

Párválasztó játékok felhasználása az óvodában 1. Párválasztó játékok felhasználása az óvodában 1. A párválasztó játékok között a párválasztó körjátékokat, a leánykérő játékokat és a párválasztó társasjátékokat találjuk. Az óvodában a leggyakrabban használt

Részletesebben

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve

A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei. elégedettségi kérdőíve A kommunikáció mindennapi nehézségei és ezek keresztény megoldási lehetőségei című 30 órás, a 277/1997. (XII.22.) Korm. rendelet szerint akkreditált pedagógus-továbbképzés (alapítási engedély száma: 575/76/2017)

Részletesebben

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális

Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális Egy kiállítás, amelyen kiderülhet, hogy nem vagy normális 2014. 03. 31. A Csillagpont Református Ifjúsági Találkozó mezőtúri helyszíne, Debrecen, Nagyvárad és Szeged után Kolozsvárra érkezett a Vagyok,

Részletesebben

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom,

Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, A TASSI ÉS A GYULAI SZERETETOTTHON 2004 2009 Olyan életformát kell néhány sorban bemutatnom, amelyet általában nem ismernek az emberek mivel nem találkoznak vele naponként, vagy téves elképzelésük van

Részletesebben

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K!

KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! Gyakran Ismételt Kérdések a Vonzás Törvényéről 2010 KORÓDI SÁNDOR TITKOS GY.I.K! A kiadvány a tartalom módosítása nélkül, és a forrás pontos megjelölésével szabadon terjeszthető.

Részletesebben

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot!

Kedves Szülők! Sok szeretettel és jó kivánságokkal küldjük az első számot! Kedves Szülők! Rőmer Glória és Vigh Noémi iskolapszichológusok vagyunk. 2017 februárjától szeretnénk kéthavonta egy hírlevél formájában némi segítséget nyújtani Önöknek olyan témákban, mint: szülőként

Részletesebben

.a Széchenyi iskoláról

.a Széchenyi iskoláról Negyedikesek írták....a Széchenyi iskoláról 7 éves koromban, szüleimmel azért választottuk ezt az iskolát, mert itt német nyelvet lehet tanulni. Én már óvodás korom óta tanulom a németet, így ragaszkodtunk

Részletesebben

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek...

Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... Miért olyan fontosak a pénzzel kapcsolatos érzelmek? Nők, pénz, érzelmek... A pénz-érzelmekkel kapcsolatos, országosan egyedülálló felmérést kezdeményezte, készítette és a tanulmányt írta 2011 szeptemberében

Részletesebben

Első hét. Kellemes meditációt! Jobb kezünket tegyük a szivünkre. Kérdezzük magunkban háromszor: Shri Mataji, én a tiszta lélek vagyok?

Első hét. Kellemes meditációt! Jobb kezünket tegyük a szivünkre. Kérdezzük magunkban háromszor: Shri Mataji, én a tiszta lélek vagyok? Első hét Első nap Újra kívánunk Önnek kitartást, sikereket és sok örömet a gyakorláshoz. Javasoljuk, hogy az első héten esténként gyakoroljon. Minden nap végezze el ugyanezt a meditációt. Önmegvalósulás

Részletesebben

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban?

Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? Hogyan néz ki az iskola társadalma 2013-ban? A Jövô diákja Felkelni nehéz dolog, fél hét elôtt sosem sikerül. Az indulásig hátra lévô fél óra arra ugyan elég volna, hogy magamra rángassak valamit, aztán

Részletesebben

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG)

MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) MIATYÁNK (..., HOGY SZÍVÜNKBEN IS ÉLJEN AZ IMÁDSÁG) Mi Atyánk, aki a mennyekben vagy Igen? Kérlek, ne zavarj, imádkozom. De te megszólítottál! Én, Téged megszólítottalak? Biztos, hogy nem! Csak imádkozom:

Részletesebben

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam

Gyors fogyás, éhség nélkül. Ahogy én csináltam Gyors fogyás, éhség nélkül Ahogy én csináltam 2015 Copyright Radócz Ádám, 2015 Web: www.gyorsfogyasdieta.hu Minden jog fenntartva. A könyvet vagy annak bármely részét tilos másolni, sokszorosítani, bármely

Részletesebben

Csillag-csoport 10 parancsolata

Csillag-csoport 10 parancsolata Csillag-csoport 10 parancsolata 1. Nagyon jól érezd magad mindig, mert ilyen hely nem lesz több a világon. (Panka) 2. Próbálj meg normálisan viselkedni, hogy ne legyenek rád dühösek. (Vince) 3. Kitartóan

Részletesebben

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely

Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK. Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak. Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Himmler Zsófia VARJÚFIVÉREK Népmese-dramatizációk gyermekbábcsoportoknak Himmler Zsófia Csemadok Művelődési Intézete, Dunaszerdahely Forrás: Gyurcsó István Alapítvány Füzetek 14., Dunaszerdahely, 1999

Részletesebben

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta.

A BARÁT. Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Bódi Zsolt Publio Kiadó 2012 Minden jog fenntartva! A BARÁT Moncsinak, aki végig kitartott mellettem és támogatott. Andrásnak, aki szereti az írásaim, de ezt a könyvet még nem olvasta. Szüleimnek, testvéreimnek,

Részletesebben

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám

MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Napharcos biológiai sejtjavító specialista NAPHARCOS MAGAZIN 2014 április, I. évfolyam 2. szám Visszatérés a természetes testműködéshez - 50 év tévelygés - Túlságos elszakadás a természettől: veszélyek

Részletesebben

Toborzási helyzetkép

Toborzási helyzetkép Toborzási helyzetkép 2016. második negyedév Az OnlineToborzas.hu felmérésének eredményei Felmérésünket alapvetően a 100 dolgozónál többet foglalkoztató cégek HR vezetőinek a körében végeztük, kérdőívekkel

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus csodái A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus csodái Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

ELTE PPK Pszichológiai Intézet TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0003. Kutatás vezetője: Kiss Orhidea, Phd. kiss.orhidea@ppk.elte.

ELTE PPK Pszichológiai Intézet TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0003. Kutatás vezetője: Kiss Orhidea, Phd. kiss.orhidea@ppk.elte. ELTE PPK Pszichológiai Intézet TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KMR-2010-0003. Kutatás vezetője: Kiss Orhidea, Phd. kiss.orhidea@ppk.elte.hu KÉRDŐÍV Kérjük, hogy az alábbi kérdőív kitöltésével segítse kutatói munkánkat!

Részletesebben

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 SZAKMAI BESZÁMOLÓ

VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 SZAKMAI BESZÁMOLÓ VAJDA PÉTER ÉNEK-ZENEI ÁLTALÁNOS ÉS SPORTISKOLA OM 034931 1089 BUDAPEST, Vajda Péter utca 25-31. Telefon: (+36-1) 333 49 13; Gazdasági iroda: 313 74 17; Telefax: 477 04 27 E-mail: info@vajdaiskola.hu;

Részletesebben

Egység Hírlevél 45. szám

Egység Hírlevél 45. szám Egység Hírlevél 45. szám Különleges meditáció Sri Amma Bhagavannal Sri Amma Janmadinája (születésnapja) alkalmából különleges meditáció lesz Sri Amma Bhagavannal augusztus 15-én, magyar idő szerint reggel

Részletesebben

2007. helyszínek. Szolnok. Komoró. Nógrádmarcal. Badacsonytomaj. Szentkirály. Sajópálfala

2007. helyszínek. Szolnok. Komoró. Nógrádmarcal. Badacsonytomaj. Szentkirály. Sajópálfala Szolnok Lakosok száma: Foglalkoztatottság: ipar Az esemény időpontja: 2007.03.20. Komoró Lakosok száma: 1504 Az esemény időpontja: 2007.04.13. Helyszín: Petőfi Sándor Általános Iskola Helybéli ismeretszerzők

Részletesebben

Tizennegyedik lecke. nálam

Tizennegyedik lecke. nálam Tizennegyedik lecke Vendégségben Péter: Szeretettel üdvözöllek benneteket nálam. A kabátokat itt hagyhatjátok az előszobában. Juszuf: Köszönjük szépen. Ezt a kis bort neked hoztuk. Le kell venni a cipőt?

Részletesebben

Biciklizéseink Mahlerrel

Biciklizéseink Mahlerrel Biciklizéseink Mahlerrel Aaron Blumm-mal és Orcsik Rolanddal Mikola Gyöngyi beszélget 76 Jó estét kívánok! Két író van a színpadon, de én meg sem kíséreltem közös pontokat keresni a könyveikben, részben

Részletesebben

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod

Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Ebből a tortából most Te is vághatsz magadnak egy szeletet [SPEC1]! Egy nagyon egyszerű módszer - avagy hogyan egészítheted ki a jövedelmedet anélkül, hogy bármit is el kellene adnod Kedves [SPEC1]! Először

Részletesebben

A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről

A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről TÁMOP.1..B.-13/1-13-11 PEDAGÓGUSKÉPZÉS, PEDAGÓGUS- TOVÁBBKÉPZÉS MEGÚJÍTÁSA A KÖZÉP- DUNÁNTÚLI RÉGIÓBAN A projekt során megvalósult akkreditált pedagógus továbbképzésekről Kundra Anikó ALTERNATÍV KONFLIKTUSKEZELÉSI

Részletesebben

Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat

Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat Kineziológia interaktív tanácsadás-sorozat A TÁMOP 6.1.2-11/1-2012-1128 azonosító számú pályázat keretében interaktív tanácsadás sorozatot szerveztünk, melyet Frankó Tünde kineziológus tartott. Az előadások

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

Felvételizők tanácsai, tapasztalatai

Felvételizők tanácsai, tapasztalatai Felvételizők tanácsai, tapasztalatai Én a zentai Közgazdasági és Kereskedelmi Középiskola tanulója voltam, és jelenleg a szabadkai Közgazdasági Karon, Agroökonómia és Agrobiznisz szakon vagyok elsőéves

Részletesebben

Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a

Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a Isten Élő Szava szól hozzánk. Ezt sokszor természetesnek vesszük, sőt, gyakran nem törődünk vele. De gondolkodjunk csak el egy pillanatig ennek a ténynek a nagyszerűségén! Micsoda kiváltság, hogy az Élő

Részletesebben

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája

Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs kultúrája Generációk az információs társadalomban Infokommunikációs kultúra, értékrend, biztonságkeresési stratégiák Projekt záró workshop TÁMOP-4.2.1/B-09/1/KONV-2010-0005 Program Helyzetképek: középiskolások infokommunikációs

Részletesebben

Tanuljunk imádkozni ADUNARE

Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni ADUNARE Tanuljunk imádkozni. Imádkozni tanulni olyasvalami ami örömet hoz az életünkbe és Istennek is tetsző. Az egyik legfontosabb lecke amelyet megtanulhatunk az az hogy hogyan imádkozzunk,

Részletesebben

Könnyű e integrálódni?!

Könnyű e integrálódni?! Könnyű e integrálódni?! Kulturális televízió és tematikus kulturális promóció az Interneten Márkus Csilla Elnök Kultúra és Művészet Mindenkinek Közhasznú Egyesület e-kultúra konferencia Budapest, 2009.

Részletesebben

Trükkök, tippek 6 lépésben a névlistád nyomtatásához (Excel, felhasználóknak)

Trükkök, tippek 6 lépésben a névlistád nyomtatásához (Excel, felhasználóknak) Trükkök, tippek 6 lépésben a névlistád nyomtatásához (Excel, felhasználóknak) Ugye milyen jó lenne, ha a névlistád első sora nyomtatáskor minden oldalon megjelenne? Biztosan ismersz rengeteg fogást az

Részletesebben