Logipix rendszer Jereván útkereszteződéseiben

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Logipix rendszer Jereván útkereszteződéseiben"

Átírás

1 Esettanulmány Logipix rendszer Jereván útkereszteződéseiben A megoldás Az Ellips GA Co Ltd. vezető szerepet tölt be Örményország biztonságtechnikai iparágában. A cég végzi annak a jelenleg is futó projektnek a kivitelezését, mely magába foglalja egy komplex Logipix IP Video rendszer telepítését a főváros meghatározott útkereszteződéseiben. A cél, az egyes csomópontokban a közlekedési szabálysértések megfigyelése. Eddig 480 db Logipix 15MP D/N kamerát telepítettek százhúsz, közlekedési lámpák által irányított csomópontban, a végső cél pedig 200 kereszteződés megfigyelése a város területén. Az egyes kereszteződésekben felállított felügyeleti központokban az üzemeltető cég, a Security Dream Co, Ltd., az STP Kft. által fejlesztett Control Center szoftver segítségével kezeli a multimegapixeles rendszert, amely 480 db Logipix IP kamera, 120 db PTZ kamerával, 120 db Logipix Hálózati Videorögzítő segítségével 1920 Tbyte adat tárolására képes. Előnyök A Logipix kamerák nagy képfelbontását és magas képminőségét kihasználva Jerevánban az üzemeltetők hatékonyan tudják megfigyelni és regisztrálni a közlekedési szabálysértéseket. A 15 Megapixeles szenzorok részletgazdag és tűéles képeket biztosítanak, így a szabálysértő járművek rendszámtáblái könnyedén leolvashatóak. A Logipix Hálózati Videorögzítők LPoE csatlakozóit hasznosítva, a Logipix kamerák tápellátása biztosítható külső tápforrás használata nélkül, így a telepítési és üzemeltetési költségek nagy mértékben csökkenthetőek.

2 A Hálózati Videorögzítőkbe szerelt zónabővítők speciális bemeneteit használva a közlekedési lámpák rendszere csatlakoztatható a Logipix rendszerhez, így a lámpák állapotai egy egyedülálló szoftverfejlesztésnek köszönhetően megjeleníthetőek a kameraképeken. A Control Center szoftver speciális funkcióját hasznosítva az operátorok gyorsan és könnyedén továbbíthatnak videókat az intézkedő szerveknek a szabálysértőkről. Specifikáció és Motiváció Ahogy Jereván városának népessége növekedett, úgy emelkedett a közlekedési szabálysértések száma is. Az Ellips Ga Co Ltd, és a Security Dream Co Ltd. cégek közös céljuknak tekintették a Logipix multimegapixeles IP videorendszer kiépítését és használatát húsz, közlekedési lámpák által irányított kereszteződésben, amely által a közlekedési szabálysértések könnyedén rögzíthetőek és a büntetések kiszabhatóak. A rendszámtáblák felismerhetőségének érdekében a tökéletesen részletes és magas felbontású képek elengedhetetlen kritériumot képeztek a rendszertulajdonságok között. Az Ellips-nek olyan megfigyelő rendszerre volt szüksége, amelyhez csatlakoztathatóak a közlekedési lámpák vezérlői, így a Conrol Centerben folyamatosan nyomon követhető a közlekedési lámpák állapota anélkül, hogy egy extra kamera folyamatosan figyelné azokat. Egy másik követelmény pedig az volt, hogy minden egyes kereszteződésnél illeszthető legyen egy-egy analóg PTZ kamera az IP alapú rendszerhez. Fontos volt számukra az is, hogy az operátorok képesek legyenek azonnal letölteni a szabálysértésekről készült videókat. Részletes leírás Örményország fővárosa Jereván. A gazdaság és a népesség növekedésével együtt a városban lévő járművek száma is ugrásszerűen megnőtt. Ez a tény magával hozta azt az igényt, hogy visszaszorításuk reményében, a közlekedési szabálysértések könnyedén regisztrálhatóak és behajthatóak legyenek.

3 Annak érdekében, hogy minden szabálysértőre büntetést tudjanak kiszabni, az Ellips Ga Co, Ltd. és a Security Dream Co, Ltd. a Jereváni Rendőrséggel kooperálva elhatározták, hogy nagyfelbontású videó megfigyelő rendszert telepítenek a kritikus, közlekedési lámpák által irányított kereszteződésekbe. Kiterjedt kutatásuk elvégzése után úgy találták, a Logipix rendszer a legalkalmasabb igényeik kielégítésére január 12-e óta a biztonsági és sebességmérő kamerák több mint 22,600 közlekedési szabálysértést regisztráltak. A hatóságok összesen 4,750 figyelmeztetést küldtek ki, a büntetések száma pedig elérte az 1,800-at. Az Achilles Center for Drivers Rights igazgatója, Eduard Hovhannisyan szerint a sebességtúllépéshez köthető szabálysértések egyértelműen csökkentek a Logipix rendszer beüzemelése óta. A Security Dream Co, Ltd. operátorai le voltak nyűgözve, hogy a Logipix rendszer videó menedzsment szoftverét használva mennyire könnyedén juthatnak bizonyítékokhoz a szabálysértő járművekről. A Control Center egy igazán felhasználóbarát fejlesztés. A rendszer konfigurációját követően az üzemeltetőknek mindössze egy órájukba került elsajátítani a program működtetését. A Logipix rendszer flexibilitásának köszönhetően a közlekedési lámpák egyes állapotai különösebb anyagi befektetés nélkül monitorozhatóak minden egyes megfigyelt kereszteződésben. A közlekedési lámpák kontrollerei a Logipix Hálózati Videorögzítőkre csatlakoznak egy-egy zónabővítőn keresztül. Egy új szoftverfejlesztésnek köszönhetően a közlekedési lámpák állapotai figyelemmel követhetőek a kameraképeken. A Logipix rendszer beleértve a kamerákat, a Hálózati Videorögzítőket és a felügyeleti szoftvert JPEG2000 szabványt használ videó tömörítéshez, amely a jelenlegi legjobb megoldás a videó felügyeleti rendszerek esetében. Kihasználva a JPEG2000-es szabvány egyedülálló, képminőségben skálázható adatfolyamát, a rendelkezésre álló 50Mbit-es sávszélességű hálózaton gyors és zavartalan videó adatforgalom biztosítható.

4 A 15MP Logipix kameráknak köszönhetően a rendszámtáblák könnyen leolvashatóak a képernyőn. Az operátorok tiszta, éles felvételeket kaphatnak a kívánt képrészletekről. Egy egyedülálló Logipix alkalmazásnak, a LogiZoom-nak köszönhetően teljes felbontású nagyításokkal dolgozhatnak a felügyeleti központokban. A LogiZoom egy rögzítő oldali zoom funkció, mely nagy mértékben képes növelni a felügyelet hatékonyságát. A kameraképen kijelölt terület elküldését teszi lehetővé a Control Center felé magas, akár multi-megapixeles felbontásban, míg a kép többi része az alacsonyabb, alap megjelenítési felbontásban kerül továbbításra. A LogiZoom élő és archív felvételek esetén is alkalmazható. Egy speciális Control Center funkciónak köszönhetően az archivált videók akár azonnal letölthetőek az üzemeltetők által. A Letöltés Feladás funkció segítségével az operátorok egyetlen gombnyomással adhatnak fel előre meghatározott időintervallumú videó letöltéseket. Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy a szabálysértő járműről egy 17 másodperces videó töltődik le. 7 másodperc látható a szabálysértés elkövetése előtt és 10 másodperc utána. Amennyiben újabb eset következik be a gombnyomást követő 10 másodpercen belül és az operátor újból megnyomja a letöltés gombot, a videók összefűződve töltődnek le. A Security Dream Co, Ltd. alkalmazottai gyorsan és egyszerűen juttathatnak el információkat a szabálysértő járművekről a Jereváni Rendőrségre. Nagyon elégedett vagyok a rendszerrel. Lehetővé teszi az operátoraim számára az útkereszteződések teljes felügyeletét, valamint a napi rendszerességgel előforduló szabálysértések feldolgozását. A rendszer és a szoftver is rendkívül fejlett, ugyanakkor nagyon egyszerű az üzemeltetése. Vahagn Aganikian Ügyvezető Igazgató, Security Dream Co, Ltd.

5 Az operátoroknak mindössze egyetlen gombot kell megnyomniuk mikor közlekedési szabálysértést észlelnek, és a rögzített videók azonnal letöltődnek. A magas képminőség megdönthetetlen bizonyítékot biztosít a bírságok behajtására. A legtöbb sofőr befizeti a büntetést, mivel ha ezt nem teszi meg 30 napon belül, az összeg triplázódik, ha pedig túllépi a 60 napot, az előírások szerint a bírság ötszörösére nő. Az első félévben körülbelül 25 millió örmény dramot (körülbelül $ 374,000) sikerült behajtani azoktól a sofőröktől, akiknek a szabálysértéseit a Logipix rendszer által regisztrálták. A rendszer a rögzítőkbe integrált merevlemezek tárolókapacitásától függően akár 1920 Tbyte felügyeleti adatot is tárolhat. Emberi mulasztás esetén a Control Center-ben könnyedén visszakereshetőek a Logipix Hálózati Videorögzítőkön tárolt videók, ezzel biztosítva, hogy egyetlen, valós időben fel nem adott szabálysértésről szóló videó se maradjon letöltetlen. Jereván városának kereszteződéseiben fontos volt az analóg PTZ kamerák IP-s rendszerbe integrálása. A megoldást a Logipix Hybrid Bővítők biztosították. Az eszközök hardveres és szoftveres konfigurációja nagyon egyszerű, így a kívánt analóg kamerák rendszerbe illesztése nem jelentett problémát. Az Ellips Ga Co, Ltd., a Security Dream Co, Ltd., és a Jereváni Rendőrség rendkívüli mértékben elégedettek a Logipix rendszerrel, valamint az STP Kft. által nyújtott professzionális terméktámogatással. Jelenleg a rendszer bővítését tervezik, a fő cél: kiterjeszteni a Logipix rendszert összesen körülbelül 200, a főváros területén található útkereszteződésbe.

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700

A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 A LUXCAM ALKALMAZÁS HASZNÁLATI ÚTMUTATÓ Andorid v1.3.17.1412241833 és ios v1.2.11412311700 Tartalomjegyzék 1. Bevezetés... 2 2. Az alkalmazás letöltése, belépés és regisztráció:... 2 3. A kamerakezelő

Részletesebben

Az intelligens megfigyelés előnyei. www.intellio.eu

Az intelligens megfigyelés előnyei. www.intellio.eu Az intelligens megfigyelés előnyei Bevezetés Az Ön eszközeinek, életvitelének védelme alapvető emberi igény és növekvő kihívást jelent. Ma már nem jó, ha van okból döntünk egy biztonsági megoldás használata

Részletesebben

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R

I N T E G R Á L T R E N D S Z E R INTEGRÁLT RENDSZER Négy biztonsági rendszerről alkotott tapasztalatunkat és tudásunkat egyesítettük: tűzjelző, riasztórendszer, kamera- és beléptetőrendszer létrehozni egy felületet amely egy létesítmény

Részletesebben

Dr. Nagy Lajos - Noskó Zsolt Látni és látszani! Ez nem lehet kérdés

Dr. Nagy Lajos - Noskó Zsolt Látni és látszani! Ez nem lehet kérdés Dr. Nagy Lajos - Noskó Zsolt Látni és látszani! Ez nem lehet kérdés A tűzoltóság, a tűzoltók munkája a sajtófigyelem és a közérdeklődés középpontjában áll. Nem szabad azonban megfeledkeznünk arról, hogy

Részletesebben

Technológiai javaslat a magyarországi gyorsforgalmú úthálózaton hosszú távon érvényesítendő - és részben az Európai Unióhoz való csatlakozással

Technológiai javaslat a magyarországi gyorsforgalmú úthálózaton hosszú távon érvényesítendő - és részben az Európai Unióhoz való csatlakozással Technológiai javaslat a magyarországi gyorsforgalmú úthálózaton hosszú távon érvényesítendő - és részben az Európai Unióhoz való csatlakozással összefüggésben is szükségessé váló díjszedés megoldására

Részletesebben

2005/4. A 2-es Metró hírközlési rekonstrukciója. Biztonságigazolás az Európai Szabványok szerint. Generációváltás a biztosítóberendezések tervezésében

2005/4. A 2-es Metró hírközlési rekonstrukciója. Biztonságigazolás az Európai Szabványok szerint. Generációváltás a biztosítóberendezések tervezésében Ungarische Bahntechnik Zeitschrift Signalwesen Telekommunikation Elektrifizierung Hungarian Rail Technology Journal Signalling Telekommunication Electrification A 2-es Metró hírközlési rekonstrukciója

Részletesebben

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Projekt: Székesfehérvár Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatalának szervezetfejlesztése Dokumentum neve: File: A belső szervezeti egységek közötti együttműködés javítása SZFV_AROP_intranet_0_06 Verzió:

Részletesebben

Az elektronikus tananyag kivitelezéséért és a hozzá kapcsolódó informatikai, technikai mukálatokért felelős munkatársak:

Az elektronikus tananyag kivitelezéséért és a hozzá kapcsolódó informatikai, technikai mukálatokért felelős munkatársak: Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Radiológiai és Onkoterápiás Klinika / Nukleáris Medicina Tanszék, Budapest Budapesti Műszaki és Gazdaság Tudományi Egyetem Természet Tudományi Kar, Nukleáris

Részletesebben

MUNKAANYAG. Novák Nándor. Információ és minőségmenedzsment. A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai

MUNKAANYAG. Novák Nándor. Információ és minőségmenedzsment. A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai Novák Nándor Információ és minőségmenedzsment A követelménymodul megnevezése: A logisztikai ügyintéző speciális feladatai A követelménymodul száma: 0391-06 A tartalomelem azonosító száma és célcsoportja:

Részletesebben

AVAGY: MENNYIRE NYOMON KÖVETHETŐ ÉLETÜNK A VIRTUÁLIS TÉRBEN?

AVAGY: MENNYIRE NYOMON KÖVETHETŐ ÉLETÜNK A VIRTUÁLIS TÉRBEN? Szolnoki Tudományos Közlemények XV. Szolnok, 2011. Dr. Miskolczi Ildikó 1 AMI NINCS A YOUTUBE-ON AZ NEM TÖRTÉNT MEG, AMIT NEM TALÁL A GOOGLE AZ NINCS, ÉS AKI NINCS FENN A FACEBOOK-ON AZ NEM IS LÉTEZIK?

Részletesebben

WINDOWS SERVER 2003 END OF SUPPORT

WINDOWS SERVER 2003 END OF SUPPORT WINDOWS SERVER 2003 END OF SUPPORT Rövid útmutató az áttéréshez Gál Tamás Datacenter Technical Specialist Microsoft Magyarország v-tgal@microsoft.com Tartalom Bevezetés... 3 Támogatással és nélküle...

Részletesebben

Legjobb, ha láthatatlan

Legjobb, ha láthatatlan Legjobb, ha láthatatlan a British American Tobacco Hungarynél Interjú Sziklási Szabolccsal, a British American Tobacco Hungary javadalmazási vezetôjével (esettanulmány) Ügyfél: British American Tobacco

Részletesebben

Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás

Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás Bosch AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás 2 AEGIS reflektorok AEGIS reflektorok Biztonsági és védelmi világítás A bejegyzés alatt álló Constant Light technológia ellensúlyozza a LED teljesítménycsökkenését.

Részletesebben

MÓDSZERTAN az információs rendszerek kontrolljainak ellenőrzéséhez

MÓDSZERTAN az információs rendszerek kontrolljainak ellenőrzéséhez MÓDSZERTAN az információs rendszerek kontrolljainak ellenőrzéséhez 2004. február Jelentéseink az Országgyűlés számítógépes hálózatán és az Interneten a www.asz.hu címen is olvashatók. Módszertan az informatikai

Részletesebben

Új infrastruktúrán az oktatási szektor központi adatbázisa

Új infrastruktúrán az oktatási szektor központi adatbázisa Új infrastruktúrán az oktatási szektor központi adatbázisa A Hatékony informatikai infrastruktúra a közoktatásban projekt (TIOP 1.1.2) fejlesztéseit bemutató kiadvány Educatio Társadalmi Szolgáltató Nonprofit

Részletesebben

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét

Innováció. képes újság nem csak a sűrített levegőről. évfolyam 2012/1. Ne becsülje le a kompresszorok szervizigényét Innováció évfolyam 2012/1 képes újság nem csak a sűrített levegőről A megújult GA 30-90 család >> 2. oldal Magasnyomású ok >> 5. oldal Ne becsülje le a ok szervizigényét >> 7. oldal Csavarok Innováció

Részletesebben

A könyvvizsgálati munka szakaszai

A könyvvizsgálati munka szakaszai Magyar Könyvvizsgálói Kamara Könyvvizsgálók kötelező továbbképzése 2012. A könyvvizsgálati munka szakaszai A könyvvizsgálat során alkalmazandó módszertan elméleti és gyakorlati kérdései Oktatási anyag

Részletesebben

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid

Logisztikai információs rendszerek felépítés és fejlődési tendenciái. Gelei Andrea Kétszeri Dávid Műhelytanulmányok Vállalatgazdaságtan Intézet 1053 Budapest, Veres Pálné u. 36., 1828 Budapest, Pf. 489 (+36 1) 482-5901, fax: 482-5844, www.uni-corvinus.hu/vallgazd Vállalatgazdaságtan Intézet Logisztikai

Részletesebben

Az Adattár alapú Vezető Információs Rendszer, mint a hatékony információ gazdálkodás alapja - 2011 -

Az Adattár alapú Vezető Információs Rendszer, mint a hatékony információ gazdálkodás alapja - 2011 - Az Adattár alapú Vezető Információs Rendszer, mint a hatékony információ gazdálkodás alapja Készítette: Demeter Attila alezredes, Intézményfejlesztési és pályázati iroda vezető - 2011 - Kornai Jánost idézve

Részletesebben

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint

A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint A minőségirányítási rendszer követelményei az ISO 9001 szerint Az ISO 9001-es szabvány 4. fejezete: általános követelménye, hogy a szervezetnek meg kell határoznia, milyen folyamatokra van szükség a minőségirányítási

Részletesebben

Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat

Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat Mi az SAP rendszert ajánljuk az élelmiszeripar számára Ügyfeleink elmondják tapasztalataikat Kedves Olvasó! Ha Ön egy élelmiszeripari vállalat vezetõje, akkor biztosan szembesült már ezekkel az informatikai

Részletesebben

Szereporientált szenzorhálózati architektúra-modell

Szereporientált szenzorhálózati architektúra-modell SZENZORHÁLÓZATOK Szereporientált szenzorhálózati architektúra-modell TÓTH ANDRÁS, VAJDA LÓRÁNT Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közalapítvány Ipari Kommunikációs Technológiai Intézet {toth,vajda}@ikti.hu

Részletesebben

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer

S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer S XL Ruházati kis- és nagykereskedelmi rendszer A ruházati kereskedelemmel (azon belül is főként az egyszerre kis- és nagykereskedelemmel) foglalkozó cégek a mindennapi ügyvitel során számos olyan problémával

Részletesebben

Gyorsítsa fel az IT-t! Innovációhoz használja az Ön felhőjét!

Gyorsítsa fel az IT-t! Innovációhoz használja az Ön felhőjét! Gyorsítsa fel az IT-t! Innovációhoz használja az Ön felhőjét! Azért választottuk a WMware-t, mert ismertük fejlett technológiájukat és a felhőalapú informatikával kapcsolatos előremutató gondolkodásmódjukat.

Részletesebben

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése

Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Szabadon választott hálózati J2ME/MIDP alkalmazás fejlesztése Készítette: Novák György Témavezető: Bátfai Norbert Debreceni Egyetem Informatikai Intézet Debrecen 2004. Tartalomjegyzék 1. Bevezető...3 2.

Részletesebben

Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány

Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány Javaslat Vezetői Információs Rendszer bevezetésére Gyöngyösi Polgármesteri Hivatalban Döntés-előkészítő tanulmány Gyöngyös Város Önkormányzata 2014. szeptember 30. 1 Tartalomjegyzék 1 A dokumentum célja...

Részletesebben

UTAZÁSI INFORMÁCIÓS (ELŐREJELZÉS ÉS VALÓS IDEJŰ SZOLGÁLTATÁSOK INFORMÁCIÓ-SZOLGÁLTATÁS)

UTAZÁSI INFORMÁCIÓS (ELŐREJELZÉS ÉS VALÓS IDEJŰ SZOLGÁLTATÁSOK INFORMÁCIÓ-SZOLGÁLTATÁS) UTAZÁSI INFORMÁCIÓS SZOLGÁLTATÁSOK (ELŐREJELZÉS ÉS VALÓS IDEJŰ INFORMÁCIÓ-SZOLGÁLTATÁS) Alkalmazási Útmutatók TIS DG02 01-02-00 változat 2012. január Koordinátor: Jan Bembennek 1 A szolgáltatás rövid áttekintése

Részletesebben

Vállalati antivírus rendszerek összehasonlítása. 2013. szeptember

Vállalati antivírus rendszerek összehasonlítása. 2013. szeptember Vállalati antivírus rendszerek összehasonlítása 2013. szeptember Jelen elemzés nem malware, APT elleni védelem vagy IPS hatékonyság felől vizsgálja a megoldásokat, inkább egyszerűen és tömören a funkciók,

Részletesebben

3-dimenziós multimédia tartalmak megjelenítése különböző típusú 3D kijelzőkön

3-dimenziós multimédia tartalmak megjelenítése különböző típusú 3D kijelzőkön 3-dimenziós multimédia tartalmak megjelenítése különböző típusú 3D kijelzőkön Tartalom Tartalom... 2 1. Bevezető... 3 2. 3D technológiák... 5 2.1. Anagliph... 5 2.2. Polarizált... 5 2.3. Active Shutter,

Részletesebben

Univerzális Soros Busz (USB)

Univerzális Soros Busz (USB) Univerzális Soros Busz (USB) Aki a PC-s világban sokat foglalkozott a PC és valamilyen perifériális eszköz közötti kommunikáció megvalósitásával az tapasztalhatta, hogy a soros, illetve a párhuzamos portok

Részletesebben