E-mobilitás bemutatkozó

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "E-mobilitás bemutatkozó"

Átírás

1 E-mobilitás bemutatkozó Tisztelt Önkormányzat! Mint Önök által is ismert, 2016 augusztusában magasabb sebességfokozatba kapcsolt a kormány az elektromobilitás fejlesztése terén. Varga Mihály Miniszter Úr a Nemzetgazdasági Minisztérium e- töltőállomások létesítésére kiírt pályázatának bejelentésekor (Pályázat kódszáma: GZR-T-Ö-2016) elmondta, hogy az 1,25 milliárd forintos keretre a 15 ezernél nagyobb lélekszámú települések önkormányzatai pályázhatnak, a tárca számításai szerint legalább 1000 e-töltőpont létesülhet országszerte. A pályázat meghirdetése fontos eleme a Jedlik Ányos Terv megvalósításának, a kormányprogram kijelölte azokat a célokat, melyeket az elektromobilitás térnyerésének támogatásával a környezetvédelem és a gazdaságfejlesztés terén el kívánnak érni, ezeken belül az országos töltőhálózat bővítése kiemelt feladat. A szakminiszter leszögezte, fejlesztések támogatásával kívánják elérni, hogy Magyarország nagyobb településein mindenki számára elérhetővé váljon a töltési lehetőség és ezzel együtt az elektromos járművek használata. A most meghirdetett pályázat igénybevételére a 15 ezer feletti lélekszámú települések önkormányzatai jogosultak, beleértve a megyei jogú városokat, a budapesti kerületeket és a főváros önkormányzatot is. Az újonnan létesített töltőállomásoknak bárki által és bármikor hozzáférhetőnek kell lenniük, és az önkormányzatoknak vállalniuk kell, hogy minimum öt éven át üzemben tartják őket. A támogatás vissza nem térítendő, intenzitása pedig 100 százalékos is lehet. A pályázatokat szeptember 15-től lehet benyújtani, azokat támogatási keret kimerüléséig, de legfeljebb december 31-ig fogadják be. A rendelkezésre álló 1,25 milliárd forintból optimális esetben 1000 új töltőpont létesülhet, ami a gyakorlatban 500 új töltőállomást jelent országszerte.

2 Cégünk megújuló üzletágát 2016-ben hoztuk létre a megújuló energiaforrások iránti egyre növekvő igények kielégítése céljából. Szakmai tevékenységünkben meghatározó szerepet játszik az építőipari, környezetvédelmi valamint a megújuló energetikai területeken szerzett több évtizedes tapasztalat. Cégünk hírnevét és üzleti sikereit minőségi szolgáltatásaival, versenyképes áraival, a vállalt rövid határidők betartásával alapozta meg. Céljaink között kiemelkedően fontos a hosszú távú, megbízható partnerkapcsolatok kialakítása. Munkánkkal elértük, hogy megbízóink eddig rejtve maradt lehetőségeiket feltárják és megoldják a fejlődésük útjába került akadályokat, így megerősödve képesek magas szintű teljesítményt nyújtani folyamatosan változó világunkban. Az elektromos hajtású közlekedés a 21. század egyik legnagyobb vívmánya, melynek elősegítése fontos feladat. Az utazók mobilitásának biztosításához szükséges energiaszolgáltatás számos lehetőséget kínál fel, hogy az ügyféligényeknek megfelelő technológiákat és szolgáltatásokat fejlesszenek ki a GreenAgent Kft. munkatársai. Kiemelt célunk, hogy stratégiailag megfelelő ponton elhelyezett töltőkkel biztosítsuk a villanyautós közlekedést az egész ország területén, villámtöltőkkel nagyon kényelmesen bejárható lenne az ország bármelyik idehaza kapható elektromos autóval, míg normál vagy gyorstöltő telepítése esetén a bejárhatóság marad, de a kényelemről le kellene mondanunk. A GreenAgent által felkínált oszlopok minden szegmenst lefednek, a legmagasabb minőségű technológiát kínálják. Ajánlani tudunk nyilvános helyre telepíthető oszlopot kedvező költséggel, egyszerű és költséghatékony oszlopot személyre szabott aljzattal, valamint gyorstöltőket otthoni és közüzemi használatra egyaránt.

3 Cégünk partnerei segítségével telepíti az ABL Sursum gyártó fali és oszlopos autótöltőit. Balatonfüreden például stratégiai együttműködés keretében a Balatonfüredi Yacht Club részére kiviteleztünk utoljára egy 11 kw-os egyállásos fali töltőt fix töltő kábellel szerelt -, és ezzel párhuzamosan partnercégünk telephelye előtt egy aljzatos töltőt telepítettünk, melyek augusztus hónapban kerültek beüzemelésre. Az e-mobilitás teljes palettáját - a pályázat benyújtását is beleértve - le tudjuk fedni termékeinkkel. Egyedi méretre tervezett, napelemmel fedett parkolókat töltőoszlopokkal, vagy fali töltőkkel kombinálva forgalmazunk, kivitelezünk. Céges és közületi parkolók árnyékolását, és a terjedő elektromos autó flotta töltését is meg tudjuk oldani rendszereinkkel. Kompletten vállaljuk a geológiai vizsgálatot, tartószerkezet méretezést és kivitelezést. A megjelent pályázat 3 típusú töltőberendezés beszerzését teszi lehetővé melyek teljesítményük szerint az alábbiak: B típusú (normál) töltőberendezés esetén (gyengébb gyorstöltő): 2 x 11 kw teljesítményű (azaz két 11 kw-os töltést tud kiszolgálni egyszerre); töltőoszloponként 2 db Type 2 csatlakozási lehetőséggel, melyből az egyik lehet kábeles; a töltőnek intelligens hálózati csatlakozásra és intelligens kommunikációra alkalmasnak kell lennie valós idejű, kétirányú kommunikációval, legalább 99,5%-os rendelkezésre állással (a vételezett energiamennyiségre, az ügyfél azonosításra, foglaltságra vonatkozó információk kijelzésével és folyamatos adattovábbítása céljából), online, azaz például GSM modul segítségével; OCPP 1.5 protokoll (OCPP 2.0 upgrade lehetőségét megteremtve); egyértelmű ügyfél-azonosításra alkalmas; a működés biztonságát garantáló bevizsgálással rendelkezik (pl. TÜV tanúsítvány) és a kültéri elektromos berendezésekre vonatkozó előírásoknak meg kell felelnie (IEC 61439:2011); a felhasználó azonosítását az elérhető legjobb, és legszélesebb körben alkalmazható technológia alapján kell tudnia biztosítania; biztosítható a központi IT infrastruktúrára kapcsolódás monitorozás és vezérlés, ügyfeleknek elérhető mobiltelefon applikáció, amelyen keresztül külön regisztráció nélküli bankkártyás fizetés lehetséges.

4 Megoldási javaslatunk, melynek ára nem haladja meg a felhasználható keretet: (A telepítés előtt esetlegesen felmerülő betáp teljesítménybővítést minden esetben fel kell mérni és egyeztetni a szolgáltatóval mind megvalósíthatóság, mind ár vonatkozásában.) emh3wallbox fali vagy oszlopos kivitelű töltő két csatlakozóval. Az új emh3 Wallbox letisztult és elegáns formavilágával mindenkit lenyűgöz. A feketében tündöklő ezüst szegéllyel határolt előlap színes piktogrammal jelzi az aktuális töltési állapotot. A Wallbox elérhető egy csatlakozós Single, vagy két csatlakozós Twin kivitelben, 44 kw-ig terjedő töltési teljesítménnyel. Az eltérő földrajzi szabványokhoz megfelelő összes kábel- és csatlakozó típus rendelkezésre áll. A hozzáférés kulccsal vagy RFID-n keresztül lehetséges. Minden emh3 berendezést gyárilag DC kóboráram védelemmel látunk el. A végponttal történő OCPP-n keresztüli kommunikáció opcionálisan beépíthető. A fentieken túl lehetősége van az emh3-on keresztül az áramfogyasztás megjelenítésére, vagy a készülék napelemes rendszerhez történő csatlakoztatására is. Wallbox emh3 Twin 22 kw 32 A 3 ph Végpont csatlakozás OCPP-n kereszül Helyi terhelés-szabályozás modul RFID DC-kóboráram védelem FI A típus / RCCB type A Töltőaljzat TYP 2 Töltési teljesítmény 2 x 11 kw - 22 kw Két csatlakozós töltő Cikkszám: 3W2213, 3W2214, 3W2215

5 A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke: A pályázaton az alábbi költségvetési felosztásban töltőtípusonként az alábbi maximális részösszegek, illetve teljes támogatási összeg nyerhető el: B típus (2*11 kw) Töltőoszlop beszerzése Ft Villamoshálózati csatlakozási díj Ft Töltőhely kialakítás költségei (tervezés, parkoló festés, előjelző táblák) Ft A típusú (normál) töltőberendezés esetén (erősebb gyorstöltő): 2 x 22 kw teljesítményű (azaz két 22 kw-os töltést tud kiszolgálni egyszerre); töltőoszloponként 2 db Type 2 csatlakozási lehetőséggel, melyből az egyik lehet kábeles; a töltőnek intelligens hálózati csatlakozásra és intelligens kommunikációra alkalmasnak kell lennie valós idejű, kétirányú kommunikációval, legalább 99,5%-os rendelkezésre állással (a vételezett energiamennyiségre, az ügyfél azonosításra, foglaltságra vonatkozó információk kijelzésével és folyamatos adattovábbítása céljából), online, azaz például GSM modul segítségével; OCPP 1.5 protokoll (OCPP 2.0 upgrade lehetőségét megteremtve); egyértelmű ügyfél-azonosításra alkalmas; a működés biztonságát garantáló bevizsgálással rendelkezik (pl. TÜV tanúsítvány) és a kültéri elektromos berendezésekre vonatkozó előírásoknak meg kell felelnie (IEC 61439:2011); a felhasználó azonosítását az elérhető legjobb, és legszélesebb körben alkalmazható technológia alapján kell tudnia biztosítania; biztosítható a központi IT infrastruktúrára kapcsolódás monitorozás és vezérlés, ügyfeleknek elérhető mobiltelefon applikáció, amelyen keresztül külön regisztráció nélküli bankkártyás fizetés lehetséges. Megoldási javaslatunk, melynek ára nem haladja meg a felhasználható keretet: (A telepítés előtt esetlegesen felmerülő betáp teljesítménybővítést minden esetben fel kell mérni és egyeztetni a szolgáltatóval mind megvalósíthatóság, mind ár vonatkozásában.) emh3 Wallbox fali vagy oszlopos kivitelű töltő két csatlakozóval. Az új emh3 Wallbox letisztult és elegáns formavilágával mindenkit lenyűgöz. A feketében tündöklő ezüst szegéllyel határolt előlap színes piktogrammal jelzi az aktuális töltési állapotot. A Wallbox elérhető egy csatlakozós Single, vagy két csatlakozós Twin kivitelben, 44 kw-ig terjedő töltési teljesítménnyel. Az eltérő földrajzi szabványokhoz megfelelő összes kábel- és csatlakozó típus rendelkezésre áll. A hozzáférés kulccsal vagy RFID-n keresztül lehetséges. Minden emh3 berendezést gyárilag DC kóboráram védelemmel látunk el. A végponttal történő OCPP-n keresztüli kommunikáció opcionálisan beépíthető. A fentieken túl lehetősége van az emh3-on keresztül az áramfogyasztás megjelenítésére, vagy a készülék napelemes rendszerhez történő csatlakoztatására is.

6 Wallbox emh3 Twin 44 kw 63 A 3 ph Végpont csatlakozás OCPP-n kereszül RFID DC-kóboráram védelem FI A típus / RCCB type A Töltőaljzat TYP Töltési teljesítmény 2 x 22 kw Két csatlakozós töltő Cikkszám: 3W4409, 3W4402, 3W4401, 3W4404 A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke: A pályázaton az alábbi költségvetési felosztásban töltőtípusonként az alábbi maximális részösszegek, illetve teljes támogatási összeg nyerhető el: A típus (2*22 kw) Töltőoszlop beszerzése Ft Villamoshálózati csatlakozási díj Ft Töltőhely kialakítás költségei (tervezés, parkoló festés, előjelző táblák) Ft

7 C típusú (villám) töltőberendezés esetén (villámtöltő): Legalább 42 kw teljesítményű; 1 db CHAdeMO + 1 db CCS töltőfejjel rendelkező, a Villámtöltőbe integrált, legalább 4 méter hosszúságú töltőkábellel (a töltőkábel nem leválasztható) csatlakozót is biztosítani kell; 1 db Type 2 aljzat (IEC Type 2 Mode 3); a töltőnek intelligens hálózati csatlakozásra és intelligens kommunikációra alkalmasnak kell lennie valós idejű, kétirányú kommunikációval, legalább 99,5%-os rendelkezésre állással (a vételezett energiamennyiségre, az ügyfél azonosításra, foglaltságra vonatkozó információk kijelzésével és folyamatos adattovábbítása céljából), online, azaz például GSM modul segítségével; OCPP 1.5 protokoll (OCPP 2.0 upgrade lehetőségét megteremtve); egyértelmű ügyfél-azonosításra alkalmas; a működés biztonságát garantáló bevizsgálással rendelkezik (pl. TÜV tanúsítvány) és a kültéri elektromos berendezésekre vonatkozó előírásoknak meg kell felelnie (IEC 61439:2011); a felhasználó azonosítását az elérhető legjobb, és legszélesebb körben alkalmazható technológia alapján kell tudnia biztosítania; az AC és DC töltőpontok egyidejű használatának lehetőségét biztosítani kell; biztosítható a központi IT infrastruktúrára kapcsolódás monitorozás és vezérlés, ügyfeleknek elérhető mobiltelefon applikáció, amelyen keresztül külön regisztráció nélküli bankkártyás fizetés lehetséges. Megoldási javaslatunk, melynek ára nem haladja meg a felhasználható keretet: (A telepítés előtt esetlegesen felmerülő betáp teljesítménybővítést minden esetben fel kell mérni és egyeztetni a szolgáltatóval mind megvalósíthatóság, mind ár vonatkozásában.) emc2 töltőoszlop. Az új ABL töltőoszlop a maga 44kW-ig terjedő teljesítményével "bivalyerős". A megnyerő dizájn minden környezetbe tökéletes illeszkedik, és minden nyilvános töltő infrastruktúrára vonatkozó technikai követelménynek megfelel. Az éles fényű LED- visszajelzőkről már messziről leolvasható a töltőoszlop aktuális állapota. A hozzáférés tetszés szerint történhet kulccsal, RFID-vel, SMS-sel vagy mobil applikációval. A kettős pórszórt bevonattal ellátott fém ház por és fröccsenő víz ellen védett. A lekerekített burkolat az esővizet hátra vezeti el. Az emc2 készüléket igény szerint fekete/ezüst színben, vagy teljesen feketében rendelheti meg. Az elülső nagy ajtó nyitását biztonságossá tévő visszacsapódás gátlók oldalt helyezkednek el. A tágas belső tér elegendő helyet kínál minden előírás szerinti beépítésnek, megkönnyítve ezzel pl. a bekötéshez használt doboz vagy az elektronikus villanyóra behelyezését. A töltőoszlop szerelése két különböző talpazattal történhet. Mindkettő úgy lett megtervezve, hogy az emc2 rögzítése minden alapzathoz könnyű és légies legyen.

8 emc2 44 kw 63 A 3 ph Nyilvános területekre Végpont csatlakozás OCPPn kereszül Mérőóra megszakító Csatlakozó doboz RFID Fogyasztásmérő (ehz) Mérőegység 3-phase FI B típus / RCCB type A Töltőaljzat TYP 2 Töltési teljesítmény 2 x 22 kw Két csatlakozós töltő Cikkszám: ezüst / silver 2P4407 fekete / black 2P4408 ezüst / silver EMC445K fekete / black 2P4402 ezüst / silver EMC444K fekete / black 2P4401

9 A pályázattal elnyerhető támogatás mértéke: A pályázaton az alábbi költségvetési felosztásban töltőtípusonként az alábbi maximális részösszegek, illetve teljes támogatási összeg nyerhető el: C típus (50 kw DC) Töltőoszlop beszerzése Ft Villamoshálózati csatlakozási díj Ft Töltőhely kialakítás költségei (tervezés, parkoló festés, előjelző táblák) Ft Jelen anyagunk végén bemutatunk még lehetséges alternatívákat villámtöltők vonatkozásában, bár ezek beruházási költségei meghaladják a pályázaton elnyerhető, megítélhető összegeket, valamint bemutatjuk cégünk legutóbbi elektromos töltő telepítését. Kérem, amennyiben felkeltettük érdeklődését, vagy kérdése merült fel, keressen minket elérhetőségeinken. Budapest, augusztus 19.

10

11

12

13

14

15 A fenntartható fejlődés jegyében az első e-töltő vitorláskikötőben Átadták az első elektromos autótöltőt a legpatinásabb balatoni vitorláskikötőben, a fennállásának 150. évfordulóját jövőre ünneplő Balatonfüredi Yacht Club-ban. A zöld kikötő program részeként valósult meg az első elektromos autótöltő a BYC-ben. A beruházási és telepítési költségeket az ABL gyorstöltők magyarországi forgalmazója a GreenAgent Magyarország Kft. vállalta, segítségére volt a tervezésben, telepítésben a balatonfüredi Szalontai Rendszerintegrátor Kft. és jelenleg a Club jóvoltából ingyen használható mondta a vasárnapi átadáson Böröcz István a Balatonfüredi Yacht Club ügyvezető igazgatója. Jedlik Ányos programban már az idén elkezdődik országosan néhány száz elektromos töltőállomás telepítése, a tervek már elkészültek és a közeljövőben megvalósuló beruházás végén elektromos autóval átjárható lesz az ország erről a bíztató jövőképről Csoltó Ákos a forgalmazó beszélt az átadáson.

16 Az ABL gyorstöltőt telepítő Kft. részéről Szalontai Bálint elmondta, hogy az átadott berendezés jelenleg egyszerre egy autó töltésére alkalmas (folyamatban van egy dupla töltő telepítésének tervezése), és perc alatt feltölthető vele egy elektromos gépkocsi. Az ABL SURSUM emh1-es család, 553-as típusú elektromos autó töltője a világ egyik legkisebb töltője fix bekötésű kábellel, TYP 2- es csatlakozóval. Kompakt méretének köszönhetően könnyű telepíteni, használni. A töltő integrált életvédelmi relével és kóboráram védelem van ellátva, mely a használó biztonságát és védelmét szolgálja. Az emh1-es család létezik 3,7, 11 és 22 kw-os teljesítményben is. A 22 kw-os egység nagy átlagban egy nem teljesen lemerített elektromos autót kevesebb, mint egy másfél óra alatt tölt fel. A töltési idő a Yacht Clubban telepített 11 kw-os berendezésnél átlagos, kb. 25 kwh tároló-kapacitású járműnél (30%-os maradékkapacitás esetén) kb. 2-3 óra. Technikai adatok: Teljesítmény: 11 kw Bementi oldal: 3 x 16 A Feszültség: 230/400 V Maximális töltési teljesítmény: 11 kw

E-mobilitás bemutatkozó

E-mobilitás bemutatkozó E-mobilitás bemutatkozó Tisztelt Önkormányzat! Mint Önök által is ismert, 2016 augusztusában magasabb sebességfokozatba kapcsolt a kormány az elektromobilitás fejlesztése terén. Varga Mihály Miniszter

Részletesebben

TÁRGY: Elektromos töltőállomások kiépítése Szekszárdon E L Ő T E R J E S Z T É S

TÁRGY: Elektromos töltőállomások kiépítése Szekszárdon E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 116. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Elektromos töltőállomások kiépítése Szekszárdon E L Ő T E R J E S Z T É S a Gazdasági és Pénzügyi Bizottság 2016. szeptember 13-i rendes/rendkívüli

Részletesebben

J a v a s l a t a "Jedlik Ányos Terv" Elektromos töltőállomás alprogramban való részvételre

J a v a s l a t a Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogramban való részvételre J a v a s l a t a "Jedlik Ányos Terv" Elektromos töltőállomás alprogramban való részvételre Előterjesztő: Polgármester Előkészítő: PH. Településfejlesztési Osztály Ó z d, 2016. szeptember 22. A Jedlik

Részletesebben

Zalaegerszeg MJVÖ "Adásvételi szerződés villámtöltő berendezés beszerzése tárgyában" I. sz.szerz.mód.

Zalaegerszeg MJVÖ Adásvételi szerződés villámtöltő berendezés beszerzése tárgyában I. sz.szerz.mód. Zalaegerszeg MJVÖ "Adásvételi szerződés villámtöltő berendezés beszerzése tárgyában" I. sz.szerz.mód. Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/4 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató

Részletesebben

ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD

ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD ZÖLD MOBILITÁS VILLÁMTÖLTÉS FELHASZNÁLÓBARÁT WEBES ELÉRÉS VILLÁMTÖLTŐ evodc-s50.2 EJS AC/DC kombinált töltőállomás Töltési teljesítmény AC DC 1 fázis 3 fázis 230 V 400 V 50-500 V

Részletesebben

ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD ZÖLD MOBILITÁS

ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD ZÖLD MOBILITÁS ELEKTROMOS TÖLTŐCSALÁD ZÖLD MOBILITÁS VILLÁMTÖLTÉS FELHASZNÁLÓBARÁT WEBES ELÉRÉS VILLÁMTÖLTŐ AC/DC kombinált töltőállomás evodcs50.2 EJS TÖLTÉSI TELJESÍTMÉNY AC Töltés 80%ra akár kevesebb, mint 30 perc

Részletesebben

Az MVM Partner megoldásai

Az MVM Partner megoldásai Energia Akadémia, Budaörs 2017. március 29. Elektromobilitás Az MVM Partner megoldásai Pénzes László Műszaki Menedzsment Osztály MVM Partner Zrt. Az MVM Partner Zrt. Kihívás és jelenlegi piac Az MVM Partner

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete szeptember 1-i ülésére Tárgy: Elektromos töltőpont pályázat beadása Sorszám: IV/15 Döntéshozatal módja: Előkészítette: Gál András osztályvezető Műszaki Osztály Minősített többség az SZMSZ 18. g) pontja alapján Véleményező bizottság:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-én tartandó ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 22-én tartandó ülésére E L Ő T E R J E S Z T É S Komló Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. szeptember 22-én tartandó ülésére Az előterjesztés tárgya: Támogatási kérelem benyújtása a Jedlik Ányos terv keretében meghirdetett

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1 TELEFON +36 84 504100 FAX:+36 84 504 103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő: Siófok, 2016. szeptember 2... Kónyáné dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Energia Akadémia E-mobilitáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek. CAM Consulting Kft.

Energia Akadémia E-mobilitáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek. CAM Consulting Kft. Energia Akadémia E-mobilitáshoz kapcsolódó pályázati lehetőségek Budaörs, 2017. március 29. Boza Pál, Szabó György CAM Consulting Kft.. CAM Consulting Kft. Tevékenységeink Projektfejlesztés Projektmenedzsment

Részletesebben

MENNEKES AMTRON modellek összehasonlító táblázata

MENNEKES AMTRON modellek összehasonlító táblázata MENNEKES AMTRON modellek összehasonlító táblázata Cikkszám Megnevezés Teljítmény Fázisok 1350202 Amtron Start E C2 22 11-22 kw 3 1354203 Amtron XTRA E C2 7,4 3,7-7,4 kw 1 1354202 Amtron XTRA E C2 22 11-22

Részletesebben

MVM Partner e-mobilitás

MVM Partner e-mobilitás Okos Jövő Innovációs Klaszter Klubest 2017. február 27. MVM Partner e-mobilitás Pénzes László Műszaki Menedzsment Osztály MVM Partner Zrt. Kiemelt szolgáltatások Az MVM Partner Zrt. és tevékenysége Magyarország

Részletesebben

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére

PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ. Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére jóváhagyom: Varga Mihály PÁLYÁZATI ÚTMUTATÓ Jedlik Ányos Terv Elektromos töltőállomás alprogram helyi önkormányzatok részére Pályázat kódszáma: GZR-T-Ö-2016 2016. augusztus 1 TARTALOMJEGYZÉK I. A pályázat

Részletesebben

Joinon. Megoldások az elektromos mobilitáshoz.

Joinon. Megoldások az elektromos mobilitáshoz. Joinon Megoldások az elektromos mobilitáshoz. 2019 Joinon A ma ENERGIÁjA. A HOLNAP AuTÓjÁÉRT LAKOSSÁGI HASZNÁLAT A HOME töltöegységek hosszabb idöre történö parkolásra, lakóhelyi környezetben készülnek.

Részletesebben

www.pwc.hu Elektromos villámtöltők piaca Szabályozói keretek és piaci szereplők

www.pwc.hu Elektromos villámtöltők piaca Szabályozói keretek és piaci szereplők www.pwc.hu Elektromos villámtöltők piaca Szabályozói keretek és piaci szereplők Az Európai Unió előírása szerint minden tagállamnak tervet kell készítenie a töltőinfrastruktúra kiépítésére Az Európai Unió

Részletesebben

M EG H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága szeptember 29-én (csütörtök) 16.

M EG H Í V Ó. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági Bizottsága szeptember 29-én (csütörtök) 16. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testülete Pénzügyi és Gazdasági Bizottság E l n ö k e 2360 Gyál, Kőrösi út 112-114. Szám: 14368/2016. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

M E G H Í V Ó szeptember 29-én /csütörtök/ órakor

M E G H Í V Ó szeptember 29-én /csütörtök/ órakor Gyál Város Önkormányzatának Polgármesteri Hivatala 2360 Gyál, Kőrösi u. 112-114. Szám: 14367/2016. Gyál Város Önkormányzata Képviselő-testületének Környezetvédelmi és Közbiztonsági Bizottsága tagjai részére

Részletesebben

Green up csatlakozók és töltőállomások

Green up csatlakozók és töltőállomások Green up csatlakozók és töltőállomások elektromos és plug-in hybrid járművekhez IP IK Töltési mód EGYFÁZISÚ CSATLAKOZÓALJZATOK - 230 V Telj. (kw) Töltőpontok száma Falra szerelhető Szabadon álló Kommunikációs

Részletesebben

Elektromos autó töltő oszlop

Elektromos autó töltő oszlop Az elektromos járművek térnyerése a belső égésű motorokkal hajtottakkal szemben bizonyosnak látszik. Világszerte tapasztalható törekvés a megújuló energiák használatára, a környezeti terhelés- és a CO2

Részletesebben

Elektromos töltőállomások

Elektromos töltőállomások neu nach ÖVE/ÖNORM EN 61439 Elektromos töltőállomások 1 A környezetbarát út a mi jövőnk ONLINE VÁSÁRLÁS Irodában és útközben Live Phone applikációval SZÁLLÍTÁSI INFORMÁCIÓKKAL Raktárról Store termék www.schrack.hu

Részletesebben

AZ ELEKTROMOBILITÁS ELTERJESZTÉSE MAGYARORSZÁGON

AZ ELEKTROMOBILITÁS ELTERJESZTÉSE MAGYARORSZÁGON AZ ELEKTROMOBILITÁS ELTERJESZTÉSE MAGYARORSZÁGON Dr. Ugron Gáspár Gábor e-mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., ügyvezető igazgató Infoparlament Konferencia, Budapest 2018. június 7. ELEKTROMOBILITÁS PIAC

Részletesebben

Műszaki leírás Napelemes rendszer telepítése Itt-Hon Nyírparasznyán Egyesület, Közösségi Házába (4822 Nyírparasznya, Rákóczi u. 110. Hrsz.: 245.) épületvillamossági kiviteli tervéhez Előzmények: Megbízó:

Részletesebben

SCHRACK ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK ZÖLDENERGIA A KÖRNYEZETVÉDELEM JEGYÉBEN

SCHRACK ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK ZÖLDENERGIA A KÖRNYEZETVÉDELEM JEGYÉBEN SCHRACK ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK ZÖLDENERGIA A KÖRNYEZETVÉDELEM JEGYÉBEN SCHRACK ELEKTROMOS TÖLTŐÁLLOMÁSOK Általános leírás Az éghajlatváltozás, a környezeti katasztrófák és ehhez kapcsolódóan az egészségünk

Részletesebben

AZ ELEKTROMOBILITÁS KORMÁNYZATI FELADATAI. III. Elektromobilitás Konferencia. Weingartner Balázs államtitkár Innovációs és Technológiai Minisztérium

AZ ELEKTROMOBILITÁS KORMÁNYZATI FELADATAI. III. Elektromobilitás Konferencia. Weingartner Balázs államtitkár Innovációs és Technológiai Minisztérium AZ ELEKTROMOBILITÁS KORMÁNYZATI FELADATAI III. Elektromobilitás Konferencia Weingartner Balázs államtitkár Innovációs és Technológiai Minisztérium JEDLIK ÁNYOS CSELEKVÉSI TERV A Jedlik Ányos Cselekvési

Részletesebben

Elektromos autó. Töltők és kábelek

Elektromos autó. Töltők és kábelek Elektromos autó Töltők és kábelek Termékkatalógus 2017. szeptember by ELKÖTELEZETTSÉGÜNK Az AGT töltőállomásokat tervez és fejleszt elektromos járművek számára, egyfázisú és háromfázisú hálózatokhoz,

Részletesebben

AZ ELEKTROMOBILITÁS JÖVŐJE BALOGH SZABOLCS ÜGYVEZETŐ NKM MOBILITÁS KFT.

AZ ELEKTROMOBILITÁS JÖVŐJE BALOGH SZABOLCS ÜGYVEZETŐ NKM MOBILITÁS KFT. AZ ELEKTROMOBILITÁS JÖVŐJE BALOGH SZABOLCS ÜGYVEZETŐ NKM MOBILITÁS KFT. 1900 New York City 5 th Avenue 3 1900 1913 New York City 5 th Avenue 4 Technológiai disruption Amikor egy új termék vagy szolgáltatás

Részletesebben

FELHÍVÁS. Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése a megyékben. A Felhívás címe: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése

FELHÍVÁS. Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése a megyékben. A Felhívás címe: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése FELHÍVÁS Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése a megyékben A Felhívás címe: Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése A Felhívás kódszáma: TOP-1.4.1-19 Magyarország Kormányának felhívása a központi

Részletesebben

VILLAMOS ENERGIA FELHASZNÁLÁS-TERMELÉS IGAZOLÁSA

VILLAMOS ENERGIA FELHASZNÁLÁS-TERMELÉS IGAZOLÁSA VILLAMOS ENERGIA FELHASZNÁLÁS-TERMELÉS IGAZOLÁSA (KEHOP- 5.2.11-16-2017 PÁLYÁZATI ELJÁRÁSHOZ) NAPELEMES ENERGIA TERMELŐ RENDSZER (NEETR) TELEPÍTÉSE ÁLTALÁNOS ADATOK Tervezett telepítés helye: 5700 Gyula,

Részletesebben

Minőség és innováció az elektromos autóbuszgyártásban

Minőség és innováció az elektromos autóbuszgyártásban Minőség és innováció az elektromos autóbuszgyártásban Dékány Donát, evopro Bus kft Ez a dokumentum kizárólag a címzett/olvasó tájékoztatására készült. A dokumentumban szereplő összes szellemi termék az

Részletesebben

Az elektromos töltőállomások infrastruktúrája Magyarországon. MVM Partner Zrt. részére. Budapest, június 30.

Az elektromos töltőállomások infrastruktúrája Magyarországon. MVM Partner Zrt. részére. Budapest, június 30. Az elektromos töltőállomások infrastruktúrája Magyarországon MVM Partner Zrt. részére Budapest, 2017. június 30. Az elmúlt évtizedig az alternatív meghajtású járművek csak elenyésző mértékben voltak jelen

Részletesebben

Partnertalálkozó Partnertalálkozó március 21.

Partnertalálkozó Partnertalálkozó március 21. Partnertalálkozó 2017 Partnertalálkozó 2017. március 21. Program Céginformációk, új munkatársak Géppark Évértékelés Napelem termékpaletta, Winaico, Sharp Új üveg-üveg tetőbe integrálható napelem, Solitek

Részletesebben

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon

ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény. Villanykutak Magyarországon Magyar Energetikai Társaság ENERGIA MŰHELY 4. rendezvény 2012. április 3. Villanykutak Magyarországon Máthé Attila, ABB Kft. 2011. 05 1 TARTALOM 1. AC vagy DC töltés? 2. AC, DC töltés alkalmazásai 3. Csatlakozó

Részletesebben

A SWARCO ELEKTROMOBILITÁS

A SWARCO ELEKTROMOBILITÁS A SWARCO ELEKTROMOBILITÁS SWARCO I First in Traffic Solutions. Az elektromosjármű-töltőállomások kiépítésében a SWARCO az Ön partnere! Célunk Meggyőződésünk, hogy az elektromobilitás 2025-ig a mindennapos

Részletesebben

Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) fax: (56) MEGHÍVÓ

Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) fax: (56) MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Község Polgármesterétől 5465 Cserkeszőlő, Köztársaság tér 1. telefon: (56) 568-451 fax: (56) 568-462 MEGHÍVÓ Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 2018. március 01. (csütörtök)

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/161 Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési

Közbeszerzési Értesítő száma: 2017/161 Eljárást megindító felhívás Közbeszerzési A TOP-6.3.2-15 Zöld város kialakítása program keretében Pécs MJV belvárosában a Centrum parkoló és az IH fejlesztéséhez kapcsolódó építési engedélyezési és tender tervdokumentációjának elkészítése II -

Részletesebben

E-MOBILITÁS ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉS

E-MOBILITÁS ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉS E-MOBILITÁS ÉS GAZDASÁGFEJLESZTÉS Lepsényi István Gazdaságfejlesztésért és Szabályozásért Felelős Államtitkár II. E-Mobilitás Konferencia, 2017. június 15. Az elektromos személygépjárművek darabszáma egyes

Részletesebben

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése A felhívás kódszáma: TOP

FELHÍVÁS. A felhívás címe: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése A felhívás kódszáma: TOP FELHÍVÁS A térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására a megyei jogú városokban A felhívás címe: Ipari parkok, iparterületek

Részletesebben

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1.

Az enhome komplex energetikai megoldásai. Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az enhome komplex energetikai megoldásai Pénz, de honnan? Zalaegerszeg, 2015 október 1. Az energiaszolgáltatás jövőbeli iránya: decentralizált energia (DE) megoldások Hagyományos, központosított energiatermelés

Részletesebben

Effects and opportunities of supplying electric vehicles by public charging stations

Effects and opportunities of supplying electric vehicles by public charging stations Effects and opportunities of supplying electric vehicles by public charging stations MEE Diplomaterv pályázat II. helyezett - 2012 Vereczki György BME Villamos Energetika Tanszék Konzulensek: Prikler László

Részletesebben

FELHÍVÁS. A térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására a megyékben

FELHÍVÁS. A térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására a megyékben FELHÍVÁS A térségi gazdasági környezet, valamint a foglalkoztatást növelő önkormányzati gazdaságfejlesztési projektek megvalósítására a megyékben A Felhívás címe: Ipari parkok, iparterületek fejlesztése

Részletesebben

Megvalósult napelemes létesítmények tapasztalatai

Megvalósult napelemes létesítmények tapasztalatai Megvalósult napelemes létesítmények tapasztalatai Szörényi Ádám / Rácz Lilla XVII. Energia Műhely, Budapest, 2016. április 6. Az enhome a megváltozott, decentralizált energiatermelés szolgálatára jött

Részletesebben

AZ ELEKTROMOBILITÁS HAZAI HELYZETE ÉS INFRASTRUKTURÁLIS HÁTTERE

AZ ELEKTROMOBILITÁS HAZAI HELYZETE ÉS INFRASTRUKTURÁLIS HÁTTERE AZ ELEKTROMOBILITÁS HAZAI HELYZETE ÉS INFRASTRUKTURÁLIS HÁTTERE Dr. Ugron Gáspár Gábor E-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft., ügyvezető igazgató Ökoindusztria-Smart City Workshop 2017. november 09. ELEKTROMOBILITÁS

Részletesebben

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez

TM Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez TM-42200 Intelligens akkumulátor töltő Car- Systemhez Használati útmutató 2011 BioDigit Ltd. Minden jog fenntartva. A dokumentum sokszorosítása, tartalmának közzététele bármilyen formában, beleértve az

Részletesebben

Tájékoztatás: Testületi ülés dátuma: Elektromos töltőállomás kiépítéséről. Nyílt ülés x x. Zárt ülés. Készítés ideje:

Tájékoztatás: Testületi ülés dátuma: Elektromos töltőállomás kiépítéséről. Nyílt ülés x x. Zárt ülés. Készítés ideje: Tájékoztatás: Elektromos töltőállomás kiépítéséről Testületi ülés dátuma: 2017.01.26. Készítés ideje: 2017. 01. 03. Készítette: Szabadosné Harangozó Mária - Ellenőrizte: Jóváhagyta: Dr. Hoffmann Zsolt

Részletesebben

Korszerű túlfeszültség-védelem napelemes rendszerekhez Növelje erőműve hatékonyságát VARITECTOR túlfeszültség-védelemmel Let s connect.

Korszerű túlfeszültség-védelem napelemes rendszerekhez Növelje erőműve hatékonyságát VARITECTOR túlfeszültség-védelemmel Let s connect. Korszerű túlfeszültség-védelem napelemes rendszerekhez Növelje erőműve hatékonyságát VARITECTOR túlfeszültség-védelemmel Let s connect. 2020-ra a világ napenergia-termelése elérheti a 700 GW-ot* (GLOBÁLIS

Részletesebben

SANTON. Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató

SANTON. Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez. Használati útmutató SANTON Tűzvédelmi kapcsoló Napelemes rendszerekhez Használati útmutató Típusválaszték DFS-1/DFS-14 - Motoros DC megszakító tokozásban - Telepítési útmutató DFS-1-W/DFS-14-W - Motoros DC megszakító tokozásban

Részletesebben

Napelemes rendszerek a gyakorlatban Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft.

Napelemes rendszerek a gyakorlatban Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. Napelemes rendszerek a gyakorlatban 2016 Beleznai Nándor Wagner Solar Hungária Kft. TÖBB MINT 14 ÉVE MEGÚJULUNK 2 2002 óta azért dolgozunk, hogy Magyarországon is minél több ember számára legyen elérhető

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9 Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó, a betáp víz hómérséklet illetve az elektromos hálózat

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

Előterjesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt TOP jelű pályázaton való részvételről

Előterjesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt TOP jelű pályázaton való részvételről Előterjesztés a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében kiírt TOP-1.1.2-16 jelű pályázaton való részvételről 1. előterjesztés száma: 174/2017 2. előterjesztést készítő személy neve:

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A (MPS : 11 vagy 13,5 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26213 Típus:

Részletesebben

FELHÍVÁS. a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben

FELHÍVÁS. a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben FELHÍVÁS a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben A Felhívás címe: Helyi gazdaságfejlesztés A felhívás kódszáma: TOP-1.1.3-16 Magyarország Kormányának felhívása

Részletesebben

Új töltőportfolió a Vodafone kínálatában december

Új töltőportfolió a Vodafone kínálatában december Új töltőportfolió a Vodafone kínálatában 2017. december Csatlakozó típusok: Micro USB TYPE-C Portfolió elvek a jövőben Gyors töltés: minimum 2A Egyedi technológiai megoldások Qualcomm Chipset technológia

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti Kommunikációs

Részletesebben

FELHÍVÁS. a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben

FELHÍVÁS. a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben FELHÍVÁS a helyi gazdaság működését segítő helyi-térségi feltételek biztosítására a megyékben A felhívás címe: Helyi gazdaságfejlesztés A felhívás kódszáma: TOP-1.1.3-15 Magyarország Kormányának felhívása

Részletesebben

PROLAN E-WALLBOX AC, fali elektromos gépjármű töltő készülék. HU Használati útmutató Ez a használati útmutató része a termék dokumentációnak.

PROLAN E-WALLBOX AC, fali elektromos gépjármű töltő készülék. HU Használati útmutató Ez a használati útmutató része a termék dokumentációnak. PROLAN E-WALLBOX AC, fali elektromos gépjármű töltő készülék HU Használati útmutató Ez a használati útmutató része a termék dokumentációnak. Fontos figyelmeztetések Ezt a berendezést csak szakképzett személyzet

Részletesebben

inet Box Beszerelési utasítás

inet Box Beszerelési utasítás Beszerelési utasítás 2. oldal Tartalomjegyzék Alkalmazott szimbólumok... 2 Beszerelési utasítás Biztonsági utasítások... 2 Rendeltetés... 2 Szállítási terjedelem... 2 Méretek... 3 Csatlakozások / kezelőelemek...

Részletesebben

Ipari kondenzációs gázkészülék

Ipari kondenzációs gázkészülék Ipari kondenzációs gázkészülék L.H.E.M.M. A L.H.E.M.M. egy beltéri telepítésre szánt kondenzációs hőfejlesztő készülék, mely több, egymástól teljesen független, előszerelt modulból áll. Ez a tervezési

Részletesebben

Függöny fel, fények bekapcsolva, az új fényfüggöny megérkezett.

Függöny fel, fények bekapcsolva, az új fényfüggöny megérkezett. Termékújdonságok Függöny fel, fények bekapcsolva, az új fényfüggöny megérkezett. Biztonsági fényfüggönyök igen vékony kivitelben nagy érzékelési távolsággal. Biztonsági fényfüggönyök -es és -es típus IEC

Részletesebben

NÓGRÁD MEGYE. MAKROVIRKA Integráció fejlesztése Javaslat 2012.

NÓGRÁD MEGYE. MAKROVIRKA Integráció fejlesztése Javaslat 2012. NÓGRÁD MEGYE MAKROVIRKA Integráció fejlesztése Javaslat 2012. NÓGRÁD MEGYEI MAKROVIRKA Célkitűzés: NÓGRÁD MEGYE zéró emissziós, DG, RES, elektromos energia előállítási, intelligens töltési, tárolási, és

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP-1.2.2-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbővítő beruházásainak támogatása pályázat rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió Üzleti

Részletesebben

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés

Kezelési útmutató AS 100 kapuvezérlés Bevizsgálva a következő szabvány alapján: EN 12453 1 / 5 oldal 06 javítás Kezelési útmutató Az AS 100 vezérlést Totmann-üzemű, háromfázisú kapunyitó berendezésekkel történő használatra tervezték. A kapu

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor > Vödör mosók Több csapolási pont ellátására: > Zuhanyzó és kézmosó Termék adatlap 1 / 6 Energetikai besorolás

Részletesebben

EGYEDI, ADAPTÁLHATÓ UNIVERZÁLIS KARTÁMASZ KIFEJLESZTÉSE AZ ARMSTER TERMÉKCSALÁD BŐVÍTÉSÉVEL GINOP

EGYEDI, ADAPTÁLHATÓ UNIVERZÁLIS KARTÁMASZ KIFEJLESZTÉSE AZ ARMSTER TERMÉKCSALÁD BŐVÍTÉSÉVEL GINOP 2017I08I07 EGYEDI, ADAPTÁLHATÓ UNIVERZÁLIS KARTÁMASZ KIFEJLESZTÉSE AZ ARMSTER TERMÉKCSALÁD BŐVÍTÉSÉVEL GINOP-2.1.7-15-2016-00128 TÁJÉKOZTATÓ A RATI Autófelszerelési Cikkeket Fejlesztő, Gyártó és Forgalmazó

Részletesebben

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel

Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel Kommunikáció az EuroProt-IED multifunkcionális készülékekkel A Protecta intelligens EuroProt készülékei a védelem-technika és a mikroprocesszoros technológia fejlődésével párhuzamosan követik a kommunikációs

Részletesebben

Integrated EV infrastructure solutions The journey toward sustainable mobility. ABB elektromos autó (EV) infrastruktúra

Integrated EV infrastructure solutions The journey toward sustainable mobility. ABB elektromos autó (EV) infrastruktúra Integrated EV infrastructure solutions The journey toward sustainable mobility Suhajda Gábor, ABB Kft. PP-PS divízió Energetikai Szakkollégiumi előadás 23/02/2012 ABB elektromos autó (EV) infrastruktúra

Részletesebben

Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése

Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/80 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez

PV GUARD Használati - kezelési útmutató PV-DC-AM-01 típusú készülékhez P P P enta P ort Mérnöki, Elektronikai és Kereskedelmi Korlátolt Felelősségű Társaság 2440 Százhalombatta, Asztalos u. 5. Tel./Fax.: 23 355-701 e-mail: mail@pentaport.hu PV GUARD Használati - kezelési

Részletesebben

VENTUS A-P Műszaki adatok:

VENTUS A-P Műszaki adatok: VENTUS A-P A berendezés - működési mód alapján - a áramlásának típusa szerint aktív és passzív kategóriába sorolható. Passzív típusú biofiltereink ventilátor nélkül működnek, a t a szűrőn a rendszer kényszeráramlása

Részletesebben

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG

VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Nagykereskedelem VÄRMEBARONEN SVÉDORSZÁG Faelgázosító kazánok Egy modern rendszerrel a Värmebaronen-től, mindig megfelelő hőmérsékletet és elegendő meleg vizet biztosíthat otthonában. Egy időtálló rendszer,

Részletesebben

CSATLAKOZÁSI DOKUMENTÁCIÓ

CSATLAKOZÁSI DOKUMENTÁCIÓ CSATLAKOZÁSI DOKUMENTÁCIÓ Felhasználó és felhasználási hely adatai magánszemély esetén Partnerszám: Felhasználási hely címe: Szerződésszám: Érintett elszámolási mérő gyári száma: Felhasználó neve: Születési

Részletesebben

FELHÍVÁS GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁSÁT ÖSZTÖNZŐ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE

FELHÍVÁS GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁSÁT ÖSZTÖNZŐ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE FELHÍVÁS GAZDASÁGFEJLESZTÉST ÉS MUNKAERŐ MOBILITÁSÁT ÖSZTÖNZŐ KÖZLEKEDÉSFEJLESZTÉSRE A felhívás címe: Gazdaságfejlesztést és a munkaerő mobilitás ösztönzését szolgáló közlekedésfejlesztés A felhívás kódszáma:

Részletesebben

OKOS KÖZLEKEDÉSI ALKALMAZÁSOK Benyó Balázs, Fördős Gergely

OKOS KÖZLEKEDÉSI ALKALMAZÁSOK Benyó Balázs, Fördős Gergely OKOS KÖZLEKEDÉSI ALKALMAZÁSOK Benyó Balázs, Fördős Gergely Tartalom Bevezető Az e-mobilitás terjedése - kihívások Szolgáltatások EV felhasználók számára: Intelligens töltő alkalmazás Intelligens útvonal

Részletesebben

ABB a fenntartható közlekedésért Töltő infrastruktúra elektromos járművekhez

ABB a fenntartható közlekedésért Töltő infrastruktúra elektromos járművekhez Az elektromos közúti közlekedés terjedése egyre jelentősebb szerepet kap napjainkban. A környezetbarát, villamosenergiával működő közlekedési eszközök a jövő elektromos hálózatának fontos részét képezik,

Részletesebben

E-mobilitás Európában és Zala megyében

E-mobilitás Európában és Zala megyében E-mobilitás Európában és Zala megyében Angster Tamás innovációs menedzser X. INNOTECH Innovációs Konferencia, Zalaegerszeg, 2015. 09. 17. 2 Elektromobilitás projektjeink PROSESC (2010-2012), Interreg IV/C

Részletesebben

Konténeres adatközpont megoldások

Konténeres adatközpont megoldások Konténeres adatközpont megoldások A konténerekbe telepített adatközpontok több előnnyel rendelkeznek a hagyományos adatközponti megoldásokkal szemben: az adatközponti IT eszközök biztonságos üzemeltetéséhez

Részletesebben

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk:

- Műszaki tartalom: Ajánlati ár tartalmaz: Tesztelés: Tisztelt Ügyfelünk: Tisztelt Ügyfelünk: Szeretnénk szíves figyelmébe ajánlani ezt a saját gyártású kiváló minőségű készüléket. A szerszám és alkatrész gyártó olaj vagy víz hűtésű gépek hűtésére egy költségkímélő megoldásként

Részletesebben

Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás

Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás Töltőtelepítés, illetve üzemeltetés engedélyeztetési eljárás Az alábbiakban összegyűjtöttük az elektromos gépjármű energiatárolójának villamos energiával történő töltésére alkalmas töltőállomás telepítésének,

Részletesebben

FELHÍVÁS. Egészségfejlesztés a megyékben. A felhívás címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése A felhívás kódszáma: TOP-4.1.

FELHÍVÁS. Egészségfejlesztés a megyékben. A felhívás címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése A felhívás kódszáma: TOP-4.1. FELHÍVÁS Egészségfejlesztés a megyékben A felhívás címe: Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése A felhívás kódszáma: TOP-4.1.1-15 Magyarország Kormányának felhívása a központi költségvetési

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK

TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK TARTALOMJEGYZÉK INDÍTÁSRÁSEGITO KÉSZÜLÉKEK Bull Starter 12V Bull Starter 12/24V Genesis EP16 Memory Saver P 3 Professional Inditökábel Személygépjármü, Inditökábel Tehergépkocsi BULL STARTER 12 V Banner

Részletesebben

Napelemre pályázunk -

Napelemre pályázunk - Napelemre pályázunk - Napelemes rendszerek hálózati csatlakozási kérdései Harsányi Zoltán E.ON Műszaki Stratégiai Osztály 1 Erőmű kategóriák Háztartási méretű kiserőmű P

Részletesebben

E-mini átfolyós vízmelegítő M

E-mini átfolyós vízmelegítő M Felhasználási terület Egy csapolási pont ellátásra: > Kézmosó > osdó > Konyhai mosogató ( 6 vagy 7) Termék adatlap 1 / 5 Energetikai besorolás A 3 4 6 7 Cikkszám: 1500-17003 1500-17004 1500-17006 1500-17007

Részletesebben

Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése

Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése Elektromos autó gyorstöltő állomások beszerzése, telepítése Közbeszerzési Értesítő száma: 2015/80 Beszerzés tárgya: Árubeszerzés Hirdetmény típusa: Tájékoztató az eljárás eredményéről (1-es minta)/ké/2013.07.01

Részletesebben

1PMC. 1 Phase Motor Control. H&M Elektronik Kft.

1PMC. 1 Phase Motor Control. H&M Elektronik Kft. 1PMC 1 Phase Motor Control H&M Elektronik Kft. 1 Phase Motor Control 1PMC Felhasználói Kézikönyv H&M Elektronik Kft. 1 Tartalom Biztonsági előírások... 3 Megfelelő használat... 4 Védelmi szint... 4 Tartozékok...

Részletesebben

Valena Life / Allure. Innováció. a középpontban. Tökéletes választás a mai kor kihívásainak és elvárásainak megválaszolására

Valena Life / Allure. Innováció. a középpontban. Tökéletes választás a mai kor kihívásainak és elvárásainak megválaszolására Valena Life / Allure Innováció a középpontban 408 Tökéletes választás a mai kor kihívásainak és elvárásainak megválaszolására Valena mechanizmus - biztonságos - megbízható - korszerű technológia innováció

Részletesebben

FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK

FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK FŐVÁROSI E-MOBILITÁS FEJLESZTÉSI IRÁNYOK Nyul Zoltán Stratégia és Innováció igazgató BKK Zrt. 2017. június 15. II. E-mobilitási konferencia Témák Fővárosi irányelvek (stratégia, koncepció) E-mobilitási

Részletesebben

Napelemes rendszer árak

Napelemes rendszer árak Napelemes rendszer árak Komplett rendszer, magában foglalja mérnöki terv kiváló minőségű napelem lineáris teljesítménygarancia 25 évre áramszolgáltató által elfogadott minőségi inverter tetőhöz kialakított

Részletesebben

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó

K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó K E Z E L É S I Ú T M U T A T Ó Szinusz-inverter HS 1000 CE 230V AC / 1000VA folyamatos / 2500VA csúcs Tisztelt Felhasználó! Üzembehelyezés elõtt kérjük olvassa el figyelmesen a kezelési útmutatót. FIGYELEM!

Részletesebben

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás

Pályázati Hírlevél. RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Pályázati Hírlevél RC Gazdasági és Adótanácsadó Zrt. 2016. október Hamarosan újra pályázható két KKV-kat támogató vállalkozásfejlesztési felhívás Társadalmi egyeztetésre került két, korábban felfüggesztett

Részletesebben

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató

C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató 1 C30 Láncos Ablakmozgató motor Telepítési útmutató Figyelem! A motorról a működtetés után a hálózati 230V-os feszültséget le kell kapcsolni. A motort vagy visszabillenős kapcsolóról vagy beállítható munkaidejű

Részletesebben

I. Mobiltöltő állomás (beltéri egység, több féle méretben, 5 rekeszes mobiltöltő állomás: magyar termék):

I. Mobiltöltő állomás (beltéri egység, több féle méretben, 5 rekeszes mobiltöltő állomás: magyar termék): I. Mobiltöltő állomás (beltéri egység, több féle méretben, magyar termék): 5 rekeszes mobiltöltő állomás: Egyedi gyártású kis rekeszes mobiltelefon töltő (1/5-ös) Falra szerelhető. - Magasság: 720 mm -

Részletesebben

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás

GSM-GPS gépjárművédelmi egység műszaki leírás GSM-GPS Fejlesztő és Szolgáltató Kft. TELEKOMMUNIKÁCIÓ H -1033 Budapest, Polgár u. 8-10. Tel.:(00-36-1)368-2052 Fax.(00-36-1)368-8093 E-mail: mcmkft@.axelero.hu. 1. 2004. 06. 24. Pintér Tamás Nagy Mihály

Részletesebben

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL

ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL ÚTMUTATÓ AZ ÜZLETI INTERNETKAPCSOLATRÓL Találja meg az Ön számára legmegfelelőbb megoldást! ADSL/VDSL INTERNET Az Invitech Solutions költséghatékony és korszerű megoldásaival támogatja vállalkozását. Szolgáltatásunkat

Részletesebben

Intelligens e-mobilitási megoldások

Intelligens e-mobilitási megoldások Intelligens e-mobilitási megoldások 1 Tartalomjegyzék Kevesebb emisszió, egyedülálló vezetési élmény A közlekedés elektromosra vált Az elektromobilitás inspirál Kevesebb emisszió, egyedülálló vezetési

Részletesebben

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U

E-compact átfolyós vízmelegítő CEX 9-U Felhasznállási terület Egy csapolási pont ellátására: > Mosogató > Dupla kézmosó > Mosdó sor Termék adatlap 1 / 5 Energy efficiency class A (MPS : 6,6 vagy 8,8 kw-on üzemelhető be) Cikkszám: 2400-26249

Részletesebben

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS

ISIS-COM Szolgáltató Kereskedelmi Kft. MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS MIKROHULLÁMÚ INTERNET ELÉRÉSI SZOLGÁLTATÁS Az ISIS-COM Kft. IP-alapú hálózatában kizárólag TCP / IP protokoll használható. 1. SZOLGÁLTATÁS MEGHATÁROZÁSA, IGÉNYBEVÉTELE SZOLGÁLTATÁS LEÍRÁSA: Az adathálózati

Részletesebben

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén:

Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: Amennyiben az alábbi pályázattal kapcsolatban további kérdése merül fel, keressen minket bizalommal az alábbi elérhetőségeink egyikén: EDC Debrecen Város- és Gazdaságfejlesztési Központ 4031 Debrecen,

Részletesebben

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet

Intelligens biztonsági megoldások. Távfelügyelet Intelligens biztonsági megoldások A riasztást fogadó távfelügyeleti központok felelősek a felügyelt helyszínekről érkező információ hatékony feldolgozásáért, és a bejövő eseményekhez tartozó azonnali intézkedésekért.

Részletesebben

www.intelligensregio.hu.. Alapítva 2000-ben GINOP 1.2.1-16 Mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bővítése pályázat tervezetének rövid összefoglaló dokumentuma IR Intelligens Régió

Részletesebben