Üzleti terv. Töltött Kürtös Kft Ha unod az üres kürtöst, dobj be nálunk egy töltött kürtöst. Készítette: Horabik Adél és Hurja Bence

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Üzleti terv. Töltött Kürtös Kft Ha unod az üres kürtöst, dobj be nálunk egy töltött kürtöst. Készítette: Horabik Adél és Hurja Bence"

Átírás

1 Üzleti terv Töltött Kürtös Kft Ha unod az üres kürtöst, dobj be nálunk egy töltött kürtöst. Készítette: Horabik Adél és Hurja Bence

2 Tartalomjegyzék 1. Összefoglaló Azonosító adatok és alapinformációk Megvalósíthatósági tanulmány Iparágelemzés A vállalkozás leírása Termékek és szolgáltatások, illetve a tevékenységi kör leírása Döntéshozók bemutatása Alkalmazottak A vállalkozás egyéb körülményei Műszaki és termelési terv A létesítmény helye A működtetés módja Marketing terv A vállalkozás helyzete Piac szegmentáció Piaci területek meghatározása Pozicionálás A vállalkozás erős és gyenge pontjai SWOT analízis A vállalkozás rövid és hosszú távú célkitűzései Piac elemzés Árképzés Kereslet meghatározása Kínálat meghatározása A végső ár kialakítása Reklámozás Nyitva tartás Pénzügyi terv Nyitómérleg Cash flow Eredménykimutatás

3 1. Összefoglaló A Töltött Kürtös Kft. egy olyan termék bevezetését tervezi, ami eddig még ismeretlen a magyar piacon. A hagyományos kürtöskalács árusítása mellett, új, külföldön elterjedt és nagy mennyiségben fogyasztott töltött kürtöskalács népszerűsítésére és elterjesztésére fókuszál Budapesten. Magyarországon az e fajta kürtöskalács még ismeretlen, a fővárosban más konkurencia nincs jelen. Ebben a tekintetben mi vagyunk az elsők, akik a töltelékes kürtöskalácsot a piacra viszik. Célunk, hogy minél nagyobb körben megismertessük a magyar lakossággal ezt a süteményfélét és elterjedt, mindennapi legyen az édesség fogyasztása. 2. Azonosító adatok és alapinformációk Teljes név: Rövid név: Töltött Kürtöskalács Korlátolt Felelősségű Társaság Töltött Kürtös Kft. Cím: 1139, Budapest Váci út 89. Alapítási év: 2016 Adószám: Telefonszám: Honlap: Számlavezető Bank toltottkurtos@toltottkurtos.hu toltottkurtos.hu OTP Bank Nyrt. Számlaszám: A végzett tevékenységek TEÁOR száma:

4 A Kft-nek két alapító tagja van, akik a következő tőkét viszi be a vállalkozásba. Név Készpénz Apport Összesen Horabik Adél Ft Ft Ft Hurja Bence Ft Ft Ft Összesen Ft Ft Ft Az alapító tagok bevitt vagyona a következőképpen oszlik meg. Horabik Adél egy korszerű technológiával rendelkező sütőt, illetve Ft készpénzt fektet be a vállalkozásba. Hurja Bence egy Ford Transit tehergépjárművel járul hozzá a vállalkozás indításához, amelyen lehetőség nyílik a sütöde kialakítására, illetve Ft készpénzzel. A kft. törzstőkéje így összesen Ft. A tulajdonosok egyikének sincsen semmilyen fennálló hitel-, vagy köztartozása. 3. Megvalósíthatósági tanulmány 3.1.Iparágelemzés Magyarország gazdaságában mindig is meghatározó szerepet töltött be az élelmiszeripar. A magyar konyhának és a magyar népesség étkezési szokásaiknak köszönhetően nagyon sokrétű és választékos. Az ország minden városában, falvaiban, községeiben, és útjai mellett is található valamilyen étkeztetéssel foglalkozó vállalat. Budapesten ez a szám még nagyobb, de mégis a kínálatában egy betöltetlen piaci rés tátong. Ezt a piaci rést célozza meg vállalkozásunk, amely Magyarországon egy ismert sütemény féle ismeretlen tálalására irányul. A kürtöskalács évszázadok óta a családok nagy kedvence, éppen ezért esett a választásunk olyan kft. létrehozására, amelynek a főprofilja töltött kürtöskalácsok árusítása, a hagyományos kürtöskalács melett. 4.

5 3.2.A vállalkozás leírása A Töltött Kürtös Kft. élelmiszeripari gazdasági társaság, melynek fő tevékenysége a kürtöskalács előállítása és töltése. Cégünk székhelye és értékesítési helye nem egyezik meg, mivel üzletünk nem egy helyszínen jelenik meg. Mozgóárusítás a célunk, amit Hurja Bence által bevitt Ford Transit teherautóval biztosítunk. 3.3.Termékek és szolgáltatások, illetve a tevékenységi kör leírása Az ötletet Horabik Adél és Hurja Bence együttesen találták ki. Kiindulási pontja a hagyományos kürtöskalács, amelyet a mai igényeknek megfelelően továbbfejlesztettek és különböző szószszókkal, krémekkel, magvakkal, különféle csokoládékkal, lekvárral, fagylalttal, gyümölcsökkel és tejszínhabbal töltötték meg. Gazdasági társaságunk tevékenységi köre egy pontra összpontosít, a kürtöskalács sütésre és töltésre. Kürtöskalácsink 5 hagyományos és 10 különböző töltött ízben kapható. A hagyományos kürtöskalácsok sütése a megszokott módon történik, míg a töltött kürtöskalácsok sütése a Horabik Adél által apportként bevitt, korszerű technológiát alkalmazó sütővel történik. A sütő a töltött kürtöskalácsokat kisebb méretben állítja elő és szükség esetén tölteléktől függően a sütemény alját kúp alakúra formálja. Ez a készülék alkalmas az egyidejűleg több kürtöskalács elkészítésére is. A töltött kalácsok megtöltése különböző töltelékekkel az alkalmazottak feladata, a vásárló igénye szerint. Hagyományos kürtöskalácsok, amelyet az alkalmazottak készítenek: - Cukros kürtöskalács; - Fahéjas kürtöskalács; - Kókuszos kürtöskalács; - Diós kürtöskalács; - Mandulás kürtöskalács. Töltött kürtöskalácsok, amelyet az alkalmazottak készítenek: - Vanília fagylaltos töltött kürtöskalács; - Csokoládé fagylaltos töltött kürtöskalács; 5.

6 - Nutellás töltött kürtöskalács; - Nutellás-banános töltött kürtöskalács; - Pudingos töltött kürtöskalács; - Eperdarabos- tejszínhabos töltött kürtöskalács; - Barack ízes töltött kürtöskalács; - Szilva ízes töltött kürtöskalács; - Gyümölcsdarabos töltött kürtöskalács; - Fantázia töltött kürtöskalács (a vevő által kiválasztott bármely két töltelék). Amennyiben a vállalatunk sikeresen elindul, kiszélesítenénk a töltött kürtöskalácsok skáláját és további termékeket értékesítenénk. A töltött kürtöskalácsok kiegészülnének sós töltelékekkel is, például pörkölttel; sajttal-sonkával; vajjal; akár zöldségekkel is. Későbbi célunk, hogy egészséges; glutén-, laktóz-, cukormentes kürtöskalácsok is felkerüljenek a választékra. További termékek alatt üdítők, kávék, teák, turmixok, shakek értékesítését értjük. Töltött termékeinket a következőképpen képzeljük el: 3.4.Döntéshozók bemutatása Horabik Adél a cég ügyvezető igazgatónője, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezte közgazdász diplomáját és a Károlyi Mihály Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Szakközépiskolában szerezte meg a mérlegképes könyvelői OKJ-s vizsgáját. 5 évig dolgozott a Cserpes Sajtműhely Kft. üzletvezetőjeként, ahol elég tapasztalatot szerzett ahhoz, hogy egy ilyen mikro vállalkozást sikeresen vezessen. 6.

7 Hurja Bence a cég tulajdonosa, a Gundel Károly Szakképző Iskolában szerezte cukrász-szakács OKJ-s végzettségét. 8 évig dolgozott a Szamos Csokoládé Műhelyben cukrászként és Brüsszelben a Nemzetközi Cukrász Versenyen I. helyezést ért el. Ezzel a tudással maximálisan helyt áll a vállalkozás tevékenységeinek elvégzéséhez. 3.5.Alkalmazottak A cég nem foglalkoztat alkalmazottakat, hanem a két tulajdonos társas vállalkozás tagjaként végzi el a szükséges feladatokat. Hurja Bence feladata a tészta kikeverése, dagasztása, kelesztése és sütése. Horabik Adél feladata a vevők kiszolgálása, a rendelések felvétele és a pénztárgép kezelése. A töltelékeket a kalácsokba megosztott módon töltik be. 3.6.A vállalkozás egyéb körülményei A Ford Transit alkalmas egy kis konyha kialakítására, amelyben elfér a sütő és a dagasztógép, továbbá a mosogató, a pénztárgépnek szükséges hely és a töltelékek. Az alapanyagokat a pult alatti tárolókban helyezzük el, amely helymegtakarítást eredményez. A kisbusz dízeles. Átlagos fogyasztása 7,5 liter/100km. 4. Műszaki és termelési terv 4.1.A létesítmény helye A vállalkozásunk konkrét üzlethelységgel nem rendelkezik, hanem a tehergépjármű az értékesítés helyszíne, ami mozgóárusítást végez. Hétfőn és kedden az üzlet nem üzemel, ezzel egy időben társas tagok megkapják a heti 2 összefüggő nap szabadnapjukat. A hét többi napján mindennap más-más fix állomásokon értékesítenek. Szerdán, a Fővám téren, csütörtökön, a Váci utca keleti részén, pénteken, a Szent István Bazilika előtti téren, szombaton, a Városliget észak-nyugati részén, vasárnap pedig a Margitszigeten. 4.2.A működtetés módja A vállalkozás a működéséhez szükséges engedélyekkel rendelkezik, vagyis a Fővárosi Önkormányzat által kiadott működési engedéllyel, az ÁNTSZ által megadott közegészségügyi engedéllyel, a mozgóárusítás és a közterületeken való megállási engedélyekkel. A Ford Transit érvényes forgalmi engedéllyel, valamint tűzoltósági és rendőrségi engedéllyel rendelkezik. Így a Töltött Kürtös Kft. a hatósági és üzemeltetési előírásoknak megfelel. 7.

8 A Ford kisbusz modern technikai eszközökkel van felszerelve (mobilinternet, mobiltelefon, laptop, NAV-hoz bekötött pénztárgép). A konyhai berendezések (hűtő, sütő, sütőforma és egyéb eszközök) megfelelnek az előírásoknak, könnyen tisztíthatóak és praktikusak. Az előírt élelmiszertároláshoz szükséges áramforrás (lásd hűtés) a helyszíneinken biztosított és az üzemidőn kívül, a gépjármű garázsában is található nagyfeszültségű áram. Az ivóvíz forrás (lásd mosogatás) a Transit víztartályából nyerhető, ami elegendően nagy és biztonságos. 5. Marketing terv 5.1.A vállalkozás helyzete A vállalat egy kft. formájában működő kezdő mikrovállalkozás, melynek célja elsősorban a budapesti lakosok és turisták édesség iránti igényeinek kielégítése. A vállalat a sikerét az alacsony üzemeltetési költségekre, és az eddig ismeretlen töltött kürtöskalácsra alapozza. Egy jól összehangolt marketing tervvel és stratégiával, a rövid-, és hosszú távú célok elérésére igen jó esély mutatkozik a külföldön eddig elért eredmények alapján. 5.2.Piac szegmentáció Piaci területek meghatározása A vállalat által megcélzott szegmens: budapesti lakosok és a turisták A vállalkozás működési területe: élelmiszeripar (édességgyártás) A vállalkozás helye: Budapest több pontja (V., IX., XIII., XIV. kerület) Pozicionálás Célpiac: élelmiszeripar, vendéglátás Megkülönböztető előny: - széles kínálat - nincs konkurencia - egyedi termék - több területen elérhető 8.

9 Vevő számára megkülönböztető előny: - Budapest legforgalmasabb helyein, jól megközelíthető helyeken található - innováció - egyedi termékek - minőségi termékek (igazi Nutella) 5.3.A vállalkozás erős és gyenge pontjai SWOT analízis A SWOT analízis elkészítésével rámutatunk a leendő beruházás belső (erősségek, gyengeségek), valamint a külső (lehetőségek, veszélyek) tényezőire. SWOT analízis Erősségek Gyengeségek - nincsenek versenytársak - ismeretlen piacra törünk be - város több pontján elérhetőek vagyunk - reklámra kevés összeg áll rendelkezésre - minden évszakban lehetőségünk van az árusításra - a hagyományos, megszokott kürtöskalács visszaszoríthatja az új töltött kürtöskalácsot - népszerű termék továbbfejlesztése - forgalmas helyeken való értékesítés Lehetőségek Veszélyek - forgalomtól függően a későbbiekben a kürtöskalácsok ízesítésének sokszínűsítése (pl.: sós, - versenytársak megjelenése a piacon lekváros, pörköltös, főzelékes kürtöskalácsok) - egészséges kürtöskalácsok értékesítése (pl.: glutén- - a termék nem lesz népszerű a fogyasztók körében, laktóz-, cukormentes édességek) - a vállalat bővítése több járművel - az árfolyam ingadozások hatása a fogyasztásra - a vállalat bővítése üzlethelységgel 9.

10 5.4.A vállalkozás rövid és hosszú távú célkitűzései Rövid távú célkitűzések - piacra való betörés: megismertetni az üzletet - igény felkeltés - profit szerzés - Hosszú távú célkitűzések - kínálat bővítése - vállalat bővítése - új alkalmazottak felvétele - igény fenntartása 5.5.Piac elemzés A Töltött Kürtös Kft-nek egyelőre konkrét konkurenciája nincs a piacon, azonban kis mértékben konkurenciát jelentenek a hagyományos kürtöskalács árusok. Ezen vállalatok kürtöskalácsai megszokottak. Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy e területen szükség van az újításra. 5.6.Árképzés Az árképzésnél több szempontot is figyelembe kell venni Kereslet meghatározása A kürtöskalács árusoknál általában szűkös a kínálat, 5-6 hagyományos ízt találhatunk meg. Területtől függően körülbelül Ft-os db áron. A fővárosban átlagosan 1km 2 -re 0,027 db (saját felmérésünk alapján) kürtöskalács árus jut. Úgy gondoljuk, hogy ez a szám igen elenyésző, éppen ezért esett a választásunk erre a vállalkozásra Kínálat meghatározása A fentiekben említett adatok alapján látható, hogy Budapesten hiányos a kínálat ebben az iparágban. 10.

11 A végső ár kialakítása Célunk a fogyasztók megtalálása és a kis konkurenciát jelentő hagyományos árusok vendégköreit megnyerni. Terveink szerint a hagyományos kürtöskalácsot alacsonyabb áron adnánk, mint a többi árus. Ez átlagosan Ft/db Budapest területén (saját piackutatás alapján). A töltött kürtöskalácsot magasabb fogyasztói áron szeretnénk értékesíteni, mivel több alapanyag szükséges hozzá és egy új termék. Budapest forgalmas területein értékesítünk, ahol sok járókelő és turista megfordul, így magasabb árat tudunk kiszabni a töltött kürtöskalácsra. A hagyományos kürtöskalács íztől függően Ft/db-ba kerül, míg a töltött kürtöskalács töltéstől és íztől függően Ft/db. 5.7.Reklámozás Reklámozásra nem áll rendelkezésünkre elegendő forrás, ezért a közösségi oldalakon való reklámozást alkalmazzuk, mivel ezek ingyenesek vagy kevés költséggel járnak. A megnyitás előtt a két tulajdonos szórólapokat oszt a nyitási helyszínek környékén. 5.8.Nyitva tartás A nyitvatartási időt a két tulajdonos szabta meg az utas forgalom alapján. A legideálisabb idő reggel 10:00 és este 18:00 óra között van. Hétfőn és kedden tartunk zárva, ugyanis a hétvégi nyitva tartás elengedhetetlen egy ilyen vállalkozásnál. Hétfő Kedd Zárva Zárva Szerda 10:00 18:00 Csütörtök 10:00 18:00 Péntek 10:00 18:00 Szombat 10:00 18:00 Vasárnap 10:00 18:00 11.

12 6. Pénzügyi terv A beruházáshoz megvalósításához Ft-ra van szükség, amelyet önerőből teremtünk elő. Hitel felvételére nincs szükség. Egyik tulajdonosnak sincs hiteltartozása. 6.1.Nyitómérleg Nyitómérleg Eszköz Forrás Befektetett eszköz Saját tőke Tehergépjárű Jegyzett tőke Modern sütő Állami támogatás 0 Berendezések Hatósági engedélyek Forgóeszköz Idegen tőke 0 Alapanyag Hosszú lejáratú 0 Készpénz Rövid lejáratú 0 Eszközök összesen Források összesen A befektetett eszközök a következő részekre oszlanak. A Ford Transit bekerülési értéke Ft, a modern sütőé pedig Ft. Berendezésekre Ft-ot fordítunk, amely tartalmazza a tehergépkocsi átalakítását ( Ft), a pultot és a tárolókat ( Ft), a mosogatót ( Ft), a pénztárgépet ( Ft), a dagasztógépet ( Ft) és a konyhai eszközöket ( Ft). A hatósági engedélyek Ft-ot tesznek ki. A forgóeszközök két részre oszlanak. Az alapanyagra (liszt, tojás, élesztő, cukor, stb.) Ft-ot költünk Ft készpénz pedig az induláshoz szükséges váltópénz. Ezeket összeadva kapjuk meg az eszközök értékét, ami Ft. A forrás oldalon egy tétel jelentős a jegyzett tőke, melynek értéke Ft. 12.

13 6.2.Cash flow Februárban a rendelkezésünkre álló pénzeszközt ( Ft) teljes egészében felhasználjuk a beruházás érdekében. Így jön ki a 0 egyenleges cash flow egyenleg a februári hónapra. A vállalkozás március hónapban kezdi meg működését. A bevételünk márciustól októberig Ft/hó, amely megegyezik a kiadásunkkal. November és december hónapban a bevételünk 56%-al megemelkedik az ünnepi időszak és a karácsonyi vásároknak köszönhetően. Februártól márciusig a cash flow egyenleg 0. Novembertől a cash flow egyenleg pozitív számot mutat, ami azt jelenti, hogy ezektől a hónapoktól nyereséges a vállalkozásunk. A két tulajdonos összesen Ft vállalkozói kivétet kap havonta, amit a nyereséges időszakban megemelnek Ft-ra. A bevételünk a következőképpen alakul. A hagyományos kürtöskalácsok eladásának számát 300 db-ra becsüljük egy hónapban és ezt szorozzuk a hagyományos kürtöskalácsok árának számtani átlagával [( )/2=550 Ft/db]. A töltött kürtöskalácsok eladott mennyiségét egy hónapban 700 db-ra becsüljük. A töltött kürtöskalácsok árának számtani átlaga 900 Ft/db [( )/2]. Így kapjuk meg a becsült bevételt, ami esetünkben márciustól októberig Ft/hó, novembertől decemberig Ft/hó. 13.

14 Cash flow Megnevezés január február március április május június július augusztus szeptember október november december Nyitó egyenleg Hagyományos kürtöskalács Töltött kürtöskalács Összes bevétel Alapanyag Üzemanyag + tehergépkocsi átalakítás költségei Közterület bérlése (bérleti díj + áram + víz) Pultok és tárolók költségei Mosogató költsége Pénztárgép költsége Dagasztógép költsége Konyhai eszközök költsége Hatósági engedélyek költségei Vállalkozói kivét Biztosítások Összes kiadás Egyenleg Cash flow egyenleg Ft adatok 14.

15 6.3.Eredménykimutatás Eredménykimutatás kategorizálja a kft. különböző bevételeit, költségeit és rámutat az év végi eredményre. A Töltött Kürtös Kft. az értékesítés nettó árbevétele Ft és az értékesítés közvetlen költsége Ft. Az árbevétel és a költségek különbsége, az adózott eredmény figyelembe vételével pozitív, tehát a vállalkozás nyereséges. Adófizetés mértéke a kft-nek 10%, mivel az éves nettó árbevétele nem haladja meg az Ft-ot. Eredménykimutatás e Ft Értékesítés nettó árbevétele Értékesítés közvetlen költsége 9750 Bruttó eredmény 930 Értékesítés közvetett költség 0 Egyéb bevétel 0 Egyéb ráfordítás 0 A - Üzleti tevékenység eredménye 930 Pénzügyi tevékenység bevétele 0 Pénzügyi tevékenység ráfordítása 0 B - Pénzügyi eredmény 930 C - Adózás előtti eredmény 930 Adófizetési kötelezettség (10%) 93 D - Adózott eredmény

ÜZLETI TERV. vállalati kockázat kezelésének egyik eszköze Sziráki Sz Gábor: Üzleti terv

ÜZLETI TERV. vállalati kockázat kezelésének egyik eszköze Sziráki Sz Gábor: Üzleti terv ÜZLETI TERV vállalati kockázat kezelésének egyik eszköze Sziráki Sz Gábor: Üzleti terv 1 Rövid leírása a cégnek, a várható üzletmenet összefoglalása. Az üzleti terv céljai szerint készülhet: egy-egy ötlet

Részletesebben

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve

MIKOM Nonprofit Kft évi üzleti terve MIKOM Nonprofit Kft. 2014. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2014. március 19. Üzleti Terv 2014 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Üzemi eredményre

Részletesebben

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE

ÚJ SZÉCHENYI HITEL KÖLCSÖNKÉRELEM ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE ÚJ SZÉCHENYI HITEL ÜZLETI TERV TÁRSAS VÁLLALKOZÁS RÉSZÉRE CÉGADATOK Teljes név Rövid név Székhelye Telephely(ek) Postacím Telefon Cégjegyzékszám Statisztikai számjel Alapítás dátuma Tevékenység megkezdésének

Részletesebben

NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP

NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP NEGYEDÉVES INFORMÁCIÓS ADATLAP I. A vállalkozásra vonatkozó legfontosabb adatok - Vállalkozás neve: - A vállalkozás székhelye: - Alapítás dátuma: - Cégjegyzékszám: - Adószám: - Statisztikai azonosító szám:

Részletesebben

2012. évi üzleti terve

2012. évi üzleti terve 2012. évi üzleti terve (Vezetői összefoglaló) Miskolc, 2012. május 16. Üzleti Terv 2012 - Tagvállalat Makro-gazdasági adatok, piaci környezet Eredmény-kimutatás Árbevétel Költségtakarékossági intézkedések

Részletesebben

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés. a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Bejelentés a bejelentés-köteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... 2. A kereskedő cégjegyzékszáma,

Részletesebben

ÜZLETI TERV. A vállalkozás adatai. Vállalkozás/vállalkozó neve. 1.1. A vállalkozás/vállalkozó neve. 1.2. A gazdasági társaság ügyvezetője. 1.2.1.

ÜZLETI TERV. A vállalkozás adatai. Vállalkozás/vállalkozó neve. 1.1. A vállalkozás/vállalkozó neve. 1.2. A gazdasági társaság ügyvezetője. 1.2.1. ÜZLETI TERV Vállalkozás/vállalkozó neve A vállalkozás adatai 1.1. A vállalkozás/vállalkozó neve 1.2. A gazdasági társaság ügyvezetője 1.2.1. Név 1.2.2. Születés helye és ideje.. 1.2.4. Anyja neve 1.3.

Részletesebben

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK

KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK ÉRETTSÉGI VIZSGA 2013. május 23. KERESKEDELMI ÉS MARKETING ALAPISMERETEK KÖZÉPSZINTŰ ÍRÁSBELI VIZSGA 2013. május 23. 8:00 Az írásbeli vizsga időtartama: 180 perc Pótlapok száma Tisztázati Piszkozati EMBERI

Részletesebben

Üzleti terv. Fogalma: A vállalkozás jövőbeni elképzeléseit foglalja össze írásban és a megvalósítási lehetőségeket elemzi.

Üzleti terv. Fogalma: A vállalkozás jövőbeni elképzeléseit foglalja össze írásban és a megvalósítási lehetőségeket elemzi. Üzleti terv Fogalma: A vállalkozás jövőbeni elképzeléseit foglalja össze írásban és a megvalósítási lehetőségeket elemzi. Felhasználói: Belső vagy külső használatra, Időtáv: rövid táv (egy év)vagy középtáv

Részletesebben

Számvitel alapjai. Eredménymegállípítás, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái

Számvitel alapjai. Eredménymegállípítás, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái Számvitel alapjai Eredménymegállípítás, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái Eredmény a mérlegben (nyereség esetén) Mérleg Saját tőke Kötelezettségek Mérleg szerinti eredmény Nyereségadó Osztalék,

Részletesebben

Számvitel alapjai. IX. ELŐADÁS Az eredmény megállapítása, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái

Számvitel alapjai. IX. ELŐADÁS Az eredmény megállapítása, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái Számvitel alapjai IX. ELŐADÁS Az eredmény megállapítása, az eredménykimutatás fogalma, tartalma, fajtái Eredmény a mérlegben (nyereség esetén) Mérleg Saját tőke Adózott eredmény Kötelezettségek Társasági

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló a vállalkozás megnevezése a vállalkozás címe, telefonszáma 2011 évi Egyszerűsített éves beszámoló Éves zárómérleg P.H. 1 1 Egyszerűsített éves beszámoló MÉRLEGE "A" változat ESZKÖZÖK (AKTÍVÁK) Időszak:

Részletesebben

Kiegészítő Melléklet a Art Motives Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. 2012. évi Egyszerűsített éves beszámolójához ÁLTALÁNOS RÉSZ Vállalkozás elnevezése: Art Motives Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt

Részletesebben

Üzleti terve. Készítette: Nagy Vivien Balázs Adrienn

Üzleti terve. Készítette: Nagy Vivien Balázs Adrienn Üzleti terve Készítette: Nagy Vivien Balázs Adrienn Vállalat adatai: Cég neve: Vivien kávézó Kft. Működési forma: önálló cég Társasági forma: KFT. Cég székhelye: 1052 Budapest, Szt. István utca 2. Telefon:

Részletesebben

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez

. melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez . melléklet a /2013. (XII. 29.) MNB rendelethez 6. melléklet a./2013 (XII....) MNB rendelethez A kockázati tőkealap és a kockázati tőkealap-kezelő felügyeleti jelentései Táblakód Megnevezés ÖSSZEFOGLALÓ

Részletesebben

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:...

Bejelentés. A kereskedő és a kereskedelmi tevékenység adatai. 1./ A kereskedő neve (cégneve) :... A kereskedő székhelye: Ir.szám:... Település:... Kővágóörsi Közös Önkormányzati Hivatal Jegyzője 3.000,-Ft illetékköteles Bejelentés Bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról ( A kereskedelmi tevékenységek végzésének feltételeiről szóló

Részletesebben

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. "A" változat

Éves Beszámoló. A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. A változat A vállalkozás neve: A vállalkozás címe: 3532 Miskolc, Nemzetőr u 20. Éves Beszámoló Beszámolási időszak: 2005. január 1. - Előző időszak: 2004. január 1. - 2004. december 31. Beszámoló készítés oka: Normál,

Részletesebben

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával

Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért. NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával Frekvencia Egyesület Felelősen a társadalomért NEA-TF-12-SZ-0109 A Nemzeti Együttműködési Alap támogatásával A társadalmi vállalkozásokat érintő pénzügyi tervezés 2013. február 22. Pénzügyi terv A pénzügyi

Részletesebben

Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ. StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013.

Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ. StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013. Lehet belőle üzlet? AZ ÜZLETI KONCEPCIÓ StartUP Vállalkozásindítás 3.0 Vecsenyi János, 2013. 1 koncepció meghatározza, hogy kiknek mit ad el, és hogyan teremt ebből pénzt a vállalkozás. StartUP Vállalkozásindítás

Részletesebben

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31.

Hungarian Interim Management Kft. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ. 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. 1122 Budapest, Ráth György utca 54. EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 2009. évről 2009. január 1-2009. december 31. "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) Sor- A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) Tárgyév 01.

Részletesebben

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és a kereskedelmi

Részletesebben

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt Ózdi Polgármesteri Hivatal Hatósági és Szociális Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-141 Működési engedély iránti kérelem Az üzlet használatára jogosult személyében történő változás miatt

Részletesebben

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B.

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B. BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy JEGYZŐ Ügyiratszám: BDV/3502-9/2018 Ügyintéző: Csiszár Kinga Alkalmi rendezvények A Budapest

Részletesebben

Éves beszámoló üzleti évről

Éves beszámoló üzleti évről 2 2 2 6 0 3 3 6139257201 Statisztikai jel 0 1-0 9-9 1 9 8 82 Cégjegyzék a KÉZMŰ Fővárosi Kézműipari Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság 1147 Budapest, Csömöri út 50-60. Éves beoló 2012. üzleti évről

Részletesebben

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés

Pénzügy menedzsment. Hosszú távú pénzügyi tervezés Pénzügy menedzsment Hosszú távú pénzügyi tervezés Egy vállalat egyszerűsített mérlege és eredménykimutatása 2007-ben és 2008-ban a következőképpen alakult: Egyszerűsített eredménykimutatás (2008) Értékesítés

Részletesebben

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE

Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány. 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Mancsos Segítőtársaink Terápiás Állatok és Oktatási Alapítvány 2005. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉSE A Közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény vonatkozó jogszabálya kötelezően előírja - közhasznú

Részletesebben

Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről

Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről Beszámoló a Győri Térségfejlesztési és Projektmenedzsment Kft. I-III. negyedéves költségvetéséről a vállalkozás vezetője (képviselője) P.H. Győr, 2016.10.10. 1 I. ÁLTALÁNOS RÉSZ: 1. A gazdálkodó bemutatása

Részletesebben

PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. OTP Kockázati Tőke Alap I.

PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. OTP Kockázati Tőke Alap I. OTP Kockázati Tőke Alap I. BEFEKTETÉSI ELŐMINŐSÍTŐ ADATLAP I. A társaság adatai: 1. Alapadatok Teljes név: Székhely: Iparág: A fő tevékenység és TEÁOR kódja: Alapítás dátuma: Kapcsolattartó személy neve:

Részletesebben

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás

2017. ÉVI BESZÁMOLÓ. Mérleg : - Eszközök - Források. Eredmény-kimutatás. Cash-flow kimutatás 1 2 0 5 2 5 8 5-6 8 1 0-1 1 4-0 1 Statisztikai szám 0 1-1 0-0 4 2 8 5 0 cégjegyzékszám XIII. KERÜLETI KÖZSZOLGÁLTATÓ ZÁRTKÖRŰEN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG Mérleg : - Eszközök - Források Eredmény-kimutatás

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Miskei Közös Önkormányzati Hivatal... önkormányzat megnevezése NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31.

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET. Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 2013.02.07-2013.12.31. egyszerűsített éves beszámolójához. 2013. március 31. KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a Mérték Médiaelemző Műhely Közhasznú Nonprofit Kft. 213.2.7-213.12.31 egyszerűsített éves beszámolójához 213. március 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A

Részletesebben

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:...

Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról. 1. A kereskedő neve:... címe:... székhelye:... Ózd Városi Polgármesteri Hivatal Igazgatási és Okmányiroda Osztály 3600 Ózd, Városház tér 1., tel.: (48) 574-140 Bejelentés a bejelentésköteles kereskedelmi tevékenység folytatásáról I. A kereskedő és

Részletesebben

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL

Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 BEJELENTÉS ADATVÁLTOZÁSRÓL Ságvári Közös Önkormányzati Hivatal 8654 Ságvár, Fő u. 16. 84/580-022 E-mail: hivatal@sagvar.hu Fax: 84/380-256 TISZTELT ÜGYFELÜNK! KITÖLTÉS ELŐTT KÉRJÜK, OLVASSA EL A TÁJÉKOZTATÓT ( 4. OLDAL)! Tisztelt

Részletesebben

www.szamviteltanar.hu

www.szamviteltanar.hu ÉVES BESZÁMOLÓ - MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 200X. december 31. adatok E Ft-ban Sorszám A tétel megnevezése Előző év Előző év(ek) módosításai Tárgyév a b c d e 1 A. Befektetett eszközök 2 I. IMMATERIÁLIS

Részletesebben

60A A kockázati tőkealap adatai - Források

60A A kockázati tőkealap adatai - Források 60A A kockázati tőkealap adatai - Források 001 60A1 Saját tőke 002 60A11 Jegyzett tőke 003 60A12 Jegyzett, de még be nem fizetett tőke (-) 004 60A13 Tartalék 005 60A131 Lekötött tartalék 006 60A132 Értékelési

Részletesebben

Éves beszámoló 2013. december 31.

Éves beszámoló 2013. december 31. 2465481-1412-113-3 Statisztikai számjel 3-9- 126499 Cégjegyzék száma Adorján-Tex Kft. 63 Kalocsa Szent István király út 26. Éves beszámoló Keltezés: 214. április 25. 2465481-1412-113-3 1/6. oldal "A" MÉRLEG

Részletesebben

Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI. A pénzügyi tevékenység tartalma

Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI. A pénzügyi tevékenység tartalma Vállalatgazdaságtan A VÁLLALAT PÉNZÜGYEI Money makes the world go around A pénz forgatja a világot A pénzügyi tevékenység tartalma a pénzügyek a vállalati működés egészét átfogó tevékenységi kört jelentenek,

Részletesebben

2017. évi. Közhasznúsági jelentés

2017. évi. Közhasznúsági jelentés 1 Cégjegyzék szám: Pk.60234/1995 Adószám: 18604850-1-11 Komáromi Jókai Mór Gimnázium 2900 Komárom, Táncsics Mihály utca 32. 2017. évi Közhasznúsági jelentés Komárom, 2018. május 29.... 2 Komáromi Jókai

Részletesebben

Kiegészítő melléklet. A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához

Kiegészítő melléklet. A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához Kiegészítő melléklet A Transzin Kft. 2012. évi beszámolójához I. Általános rész 1. A vállalkozás bemutatása A Társaság a Transz-In Bt-ből való átalakulással 2001.március 10-én kezdte meg működését. Tulajdonosai:

Részletesebben

Pesthy Ügyvédi Iroda Szekszárd Széchenyi u. 34. 7100 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ

Pesthy Ügyvédi Iroda Szekszárd Széchenyi u. 34. 7100 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ 1 Pesthy Ügyvédi Iroda Szekszárd Széchenyi u. 34. 7100 KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET A 2014. ÉVI BESZÁMOLÓHOZ 2 1.) Általános jelentés A Pesthy Ügyvédi Iroda alapításának időpontja 1997.március 01. Az ügyvédi iroda

Részletesebben

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ

közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ 22700368-3523-113-01 A vállalkozás megnevezése: A vállalkozás címe, telefonszáma: 1031 Budapest, Nánási út 5-7. B-325. 2016.01.01-2016.12.31 közötti időszakról szóló ÉVES BESZÁMOLÓ Kelt: Budapest, 2017.04.25

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Egyéb. üzleti évről

Éves beszámoló december 31. Egyéb. üzleti évről 1 1 4 7 4 5 3 5 3 5 3 0 1 1 3 1 1 Statitsztikai számjel 1 1-0 9-0 0 5 8 6 6 Cégjegyzék szám Adószám 11474535-2-11 A vállalkozás székhelye 2931 Almásfüzitő, Fő út 1 Éves beszámoló 2016. december 31. Egyéb

Részletesebben

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló

GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT GYULA, Szent László u Eves beszámoló 0 GYULAI KÖZÜZEMI NONPROFIT KFT 5700. GYULA, Szent László u. 16. 06-66-362-377, Eves beszámoló 2016 Keltezés: 2017. március 16. ~~--= 1/6. oldal "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) 2016 december 31 adatok E

Részletesebben

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B.

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B. BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy JEGYZŐ Ügyiratszám: BDV/3502-6/2018 Ügyintéző: Csiszár Kinga Alkalmi rendezvények A Budapest

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló

Egyszerűsített éves beszámoló 1 8 0 3 2 1 0 7 6 9 1 0 1 3 1 0 2 - - Statisztikai számjel Dr Szakály Ügyvédi Iroda a vállalkozás megnevezése 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 45. a vállalkozás címe, telefonszáma Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Nextent Informatika Zrt.

Nextent Informatika Zrt. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1 - 4 5 2 6 a vállalkozás megnevezése 1112 Budapest, Facsemete u. 1/5 a vállalkozás címe 27. évi ÉVES BESZÁMOLÓ Budapest, 28. május 6. 1 3 5 2 2 2 2 5 6 2 2 1 1 4 1 1-1

Részletesebben

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri:

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: 1. KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉG TÉMAKÖR 1. feladat A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: Megnevezés Mennyiség (kg) Egységár (Ft/kg) Nyitókészlet 1.500 1.000

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal - Csánig... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék

Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 28-29. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár EKF-GTK Turizmus Tanszék A vendég Otthon: rokon, barát Üzleti életben: partner, munkatárs

Részletesebben

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése

Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Alapítás: 2000 Projektgazda: DEMETER BORÁSZAT Kft Jegyzett tőke: 50 millió Ft felett és 100 millió Ft alatt Tevékenység: Szőlőbor termelése Megvalósulás Jó hírnév Rendezvény Új piac Egri bor Hagyományőrzés

Részletesebben

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója

ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság évi egyszerűsített éves beszámolója 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai számjel - - Cégjegyzék száma 1 1 ÓZDI VÁLLALKOZÓI KÖZPONT ÉS INKUBÁTOR ALAPÍTVÁNY Közhasznú Társaság 2007. évi egyszerűsített éves beszámolója 1 1 8 4 0 0 6 5 6 Statisztikai

Részletesebben

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2012 év

KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2012 év A szervezet megnevezése: Pusztazámor Községéért Közalapítvány Címe: 2039 Pusztazámor, Munkácsy Mihály utca 1. Adószám: 18700547-1-13 KSH szám: 18700547-9499-561-13 KÖZHASZNÚ JELENTÉS 2012 év Tartalomjegyzék

Részletesebben

AZ EREDMÉNY KIMUTATÁSA

AZ EREDMÉNY KIMUTATÁSA 9. AZ EREDMÉNY KIMUTATÁSA 1 MIRŐL LESZ MA SZÓ? 1 EREDMÉNYKATEGÓRIÁK 2 EREDMÉNYKIMUTATÁS MÓDSZEREI 3 GYAKORLÁS 2 1 AZ EREDMÉNYKIMUTATÁS AZ ÉVES MŰKDÉS HATÓTÉNYEZŐIT RÉSZLETEZI 3 PÉNZÜGYI EREDMÉNY RENDKÍVÜLI

Részletesebben

1. sz. melléklet Vagyonkezelésbe kapott és saját eszközök állományváltozása és értékcsökkenése Bruttó érték eft Mérlegtétel nyitó növekedés csökkenés átsorolás záró Immateriális javak 24 603 0 0 0 24 603

Részletesebben

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B.

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B. BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy JEGYZŐ Ügyiratszám: BDV/3502-10/2018 Ügyintéző: Csiszár Kinga Alkalmi rendezvények A Budapest

Részletesebben

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege "A" változat

Egyszerűsített éves beszámoló mérlege A változat Adószám: Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága Likvid Trade 2010 Korlátolt Felelősségű Társaság 1156 Budapest, Szilas park 2. fszt. 2. Egyszerűsített éves beszámoló mérlege "A" változat A mérleg

Részletesebben

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET

KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET KIEGÉSZÍTŐ MELLÉKLET a atlatszo.hu Közhasznú Nonprofit Kft 217 egyszerűsített éves beszámolójához Budapest, 218.5.22. a vállalkozás vezetője (képviselője) I. ÁLTALÁNOS RÉSZ A cég teljes neve: atlatszo.hu

Részletesebben

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33.

statisztikai számjel cégjegyzék szám. Szegedi Sport és Fürdők Kft Szeged, Temesvári krt. 33. statisztikai számjel cégjegyzék szám Szegedi Sport és Fürdők Kft. 2011. december 31. BESZÁMOLÓ Keltezés: Szeged, 2012.június 08. vállalkozás vezetője (képviselője) PH. MÉRLEG "A" változat - Eszközök (aktívák)

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Bozsok községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

Statisztikai számjel. PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák)

Statisztikai számjel. PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák) 1 1 4 0 1 4 2 9 3 6 0 0 1 1 4 0 8 Statisztikai számjel PANNON-VÍZ Zrt. A változat MÉRLEG Eszközök (aktívák) A. BEFEKTETETT ESZKÖZÖK 32.585.877 35.266.884 I. Immateriális javak 300.339 296.016 1. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült.

Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült. Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült. Az adatok tájékoztató jellegűek! Tovább nem adhatóak, illetve nem sokszorosíthatóak! 1. Alapinformációk A vizsgált

Részletesebben

Székesfehérvári Repülésért Alapítvány Közhasznúsági jelentés. Készítette: Ládás Károly

Székesfehérvári Repülésért Alapítvány Közhasznúsági jelentés. Készítette: Ládás Károly Székesfehérvári Repülésért Alapítvány Közhasznúsági jelentés Készítette: Ládás Károly. 2013-05-25. Székesfehérvári Repülésért Alapítvány 8000 Székesfehérvár, Kertalja utca 2/A. 2013. évi Közhasznúsági

Részletesebben

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma

Éves beszámoló. Csepeli Hőszolgáltató Kft Budapest, Kalotaszeg utca Statisztikai számjel Cégjegyzék száma Csepeli Hőszolgáltató Kft Éves beszámoló 2011 "A" MÉRLEG Eszközök (aktívák) módosí- tásai 1 A. Befektetett eszközök 288 472 6 289 281 544 2 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 3 787 0 2 526 3 Alapítás-átszervezés aktivált

Részletesebben

GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT KFT. 5502. GYOMAENDRŐD, SUGÁR ÚT 53/1. Közhasznúsági jelentés 2013

GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT KFT. 5502. GYOMAENDRŐD, SUGÁR ÚT 53/1. Közhasznúsági jelentés 2013 Adószám: 21904428-1-04 Cégbíróság: Gyula Törvényszék Cégbírósága Cégjegyzék szám: 04-14-000053 GYERMEKLIGET ÓVODAI OKTATÓ NONPROFIT KFT. 5502. GYOMAENDRŐD, SUGÁR ÚT 53/1. 2013 Fordulónap: 2013. december

Részletesebben

A gazdálkodás és részei

A gazdálkodás és részei A gazdálkodás és részei A gazdálkodás a szükségletek kielégítésének a folyamata, amely az erőforrások céltudatos felhasználására irányul. céltudatos tervszerű tudatos szükségletre, igényre összpontosít

Részletesebben

Informatikai alkalmazásfejlesztő alkalmazásfejlesztő 54 481 02 0010 54 02 Információrendszer-elemző és - Informatikai alkalmazásfejlesztő

Informatikai alkalmazásfejlesztő alkalmazásfejlesztő 54 481 02 0010 54 02 Információrendszer-elemző és - Informatikai alkalmazásfejlesztő A 10/2007 (II. 27.) SzMM rendelettel módosított 1/2006 (II. 17.) OM rendelet Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről alapján. Szakképesítés,

Részletesebben

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója

A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 1 8 6 6 4 7 1 4 1 Statisztikai számjel vagy adószám (csekkszámlaszám) A számviteli törvény szerinti egyéb szervezetek egyszerűsített éves beszámolója 2 1 1 év egyéb szervezet megnevezése címe Keltezés:

Részletesebben

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK

1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK 1. gyakorló feladat ESZKÖZÖK A. BEFEKTETT ESZKÖZÖK 846.663 952.892 I. IMMATERIÁLIS JAVAK 31.343 23.945 1. Alapítás-átszervezés aktivált értéke 2. Kísérleti fejlesztés aktivált értéke 3. Vagyoni értékû

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Répcelaki Közös Önkormányzati Hivatal - Nick... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Önkormányzat Nick... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (IX.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás

Részletesebben

Mikrogazdálkodói egyszerûsített éves beszámoló

Mikrogazdálkodói egyszerûsített éves beszámoló cégjegyzék száma a vállalkozás megnevezése: DR. SIMONFFY ILDIKÓ ÜGYVÉDI IRODA címe, telefonszáma: 6722 Szeged, Petõfi sugárút 7 I/4 Mikrogazdálkodói egyszerûsített éves beszámoló 2014. üzleti évrõl Kelt:

Részletesebben

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl

NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi tevékenységrõl Bozsok községi... önkormányzat e NYILVÁNTARTÁS a bejelentéshez kötött kereskedelmi rõl A nyilvántartás vezetése a 210/2009. (I.29.) Korm. rendelet 6. (1) bekezdése alapján kötelezõ. A nyilvántartás vezetésére

Részletesebben

Üzleti terv a XY Kft. által működtetett Szabadidő Központhoz

Üzleti terv a XY Kft. által működtetett Szabadidő Központhoz Üzleti terv a XY Kft. által működtetett Szabadidő Központhoz 2007. szeptember 1. Tartalomjegyzék TARTALOMJEGYZÉK...2 1. AZONOSÍTÓ ADATOK ÉS ALAPINFORMÁCIÓK...4 1.1. A VÁLLALKOZÁS AZONOSÍTÓ ADATAI...4 1.2.1.

Részletesebben

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ

Média Unió Közhasznú Alapítvány. 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ 5 5 2 1 8 1 3 3 5 5 2-1 - 4 1 adó száma 2012.12.31.-i mérleg fordulónapi EGYSZERŰSÍTETT ÉVES BESZÁMOLÓ A mérleg főösszege: 33.740 eft; a saját tőke összege: 33.239 eft, a mérleg szerinti eredmény: 30.923

Részletesebben

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A.

MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. MAGYAR VIDÉK HITELSZÖVETKEZET V.A. Székhely: 7623 Pécs, Köztársaság tér 2. Adószám: 11017897-2-02 KSH: 11017897-6419-122-02 Cg.: 02-02-060334 Honlap: www.mvhsz.hu ELŐTERJESZTÉS Beszámoló a Magyar Vidék

Részletesebben

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc

Gazdálkodási modul. Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás. KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Gazdálkodási modul Gazdaságtudományi ismeretek II. Számvitel és pénzgazdálkodás KÖRNYEZETGAZDÁLKODÁSI MÉRNÖKI MSc TERMÉSZETVÉDELMI MÉRNÖKI MSc Példa a könyvvezetés, valamint a mérleg és az eredmény kimutatás

Részletesebben

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14.

Éves beszámoló december 31. Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya. Tatabánya, március 14. I I Cégjegyzék száma Vértesi Erdészeti és Faipari Zrt. Tatabánya 2011. december 31. Éves beszámoló Tatabánya, 2012. március 14. VÉRTES' epdészeti és FAIPARI za HKÖRUfN MUKÖDO RÉSZVÉNYTÁpR~SÁG 11187622-0201-114-11

Részletesebben

ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) december 31.

ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) december 31. TERVEZET a vállalkozás megnevezése 1082 Budapest, Futó u. 47-53. VII. emelet a vállakozás címe ÉVES BESZÁMOLÓ (TERVEZET) 2013. december 31. a vállalkozás vezetője (képviselője) TERVEZET "A" MÉRLEG Eszközök

Részletesebben

MAHART - PassNave Személyhajózási Kft. Éves beszámoló mérlege - "A"

MAHART - PassNave Személyhajózási Kft. Éves beszámoló mérlege - A Cégbíróság: Fővárosi Törvényszék Cégbírósága MAHART - PassNave Személyhajózási Kft. HU-1056 Budapest, Belgrád rakpart N.H.Á. Éves beszámoló mérlege - "A" A mérleg fordulónapja: 2017. december 31. P.h.

Részletesebben

KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS

KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT. 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS KŐBÁNYAI SZIVÁRVÁNY NONPROFIT KFT 2012. évi KÖZHASZNÚSÁGI JELENTÉS Tartalomjegyzék 1. ÁLTALÁNOS RÉSZ 2. VAGYONI ÉS PÉNZÜGYI HELYZET ELEMZÉSE 2.1. Számviteli beszámoló 2.2. Támogatások felhasználása 2.3.

Részletesebben

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri:

A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: 1. KERESKEDELMI ÉS SZOLGÁLTATÓ TEVÉKENYSÉG TÉMAKÖR 1. feladat A vállalkozás egyik alapanyag készletéről a következő információkat ismeri: Megnevezés Mennyiség (kg) Egységár (Ft/kg) Nyitókészlet 1.500 1.000

Részletesebben

MÉRLEG "A" változat Eszközök (aktívák)

MÉRLEG A változat Eszközök (aktívák) 0 1-0 9-9 1 3 6 5 7 1 1 S.sz. A tétel megnevezése Előző év 01. A. Befektetett eszközök (02.+10.+18. sor) 894 282 0 818 312 02. I. IMMATERIÁLIS JAVAK (03.-09. sorok) 127 898 0 38 989 03. Alapítás-átszervezés

Részletesebben

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft.

Komló-Habilitas Nonprofit Közhasznú Kft. 2 2 2 6 5 4 3 4 3 2 4 0 5 9 9 0 2 0 2 0 9 0 7 4 1 4 3 Cégjegyzék száma Statisztikai számjel A vállalkozás címe: 7300 Komló, Juhász Gy. u. 2. - Egyszerűsített éves beszámoló Keltezés: Komló, 2010. május

Részletesebben

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről

Éves beszámoló. EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság üzleti évről 0 1-1 4-0 0 0 3 0 8 EDUCATIO Társadalmi Szolgáltató Közhasznú Társaság a vállalkozás megnevezése 1134 Budapest,Váci út. 37. Tel.: 06/1-477-3100 a vállalkozás címe, telefonszáma Éves beszámoló 2005.01.01-2005.12.31.

Részletesebben

2/1 U Light ESCO Korlátolt Felelősségű Társaság

2/1 U Light ESCO Korlátolt Felelősségű Társaság U Light ESCO Korlátolt Felelősségű Társaság (1095 Budapest, Tinódi utca 9-11. V. em. 20.) Adószám: 25518171-2-43 Cégtörténet 1 Általános adatok Cégjegyzékszám: 01 09 279754 (Hatályos) Cégforma: Korlátolt

Részletesebben

Összköltség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat

Összköltség eljárással készített eredménykimutatás A változat 31 Összköltség eljárással készített eredménykimutatás "A" változat (ek) 01. Belföldi értékesítés nettó árbevétele 02. Exportértékesítés nettó árbevétele I. Értékesítés nettó árbevétele (01.+ 02.) 03. Saját

Részletesebben

Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült.

Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült. Az elemzés a Céginfo.hu adatain alapul, azt a Céginfo.hu saját módszertanával készült. Az adatok tájékoztató jellegűek! Tovább nem adhatóak, illetve nem sokszorosíthatóak! 1. Alapinformációk A vizsgált

Részletesebben

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP

VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP VÁLLALKOZÁSFEJLESZTÉSI PROJEKT ADATLAP Tapasztalatok szerint Magyarországon a mikro- és kisvállalkozások, kevés kivételtől eltekintve, nem tudják kihasználni gazdasági adottságaikat és megvédeni saját

Részletesebben

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA

EBBEN A VIZSGARÉSZBEN A VIZSGAFELADAT ARÁNYA Az Országos Képzési Jegyzékről és az Országos Képzési Jegyzékbe történő felvétel és törlés eljárási rendjéről szóló 133/2010. (IV. 22. ) Korm. rendelet alapján. Szakképesítés, szakképesítés-elágazás, rész-szakképesítés,

Részletesebben

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2011 évről

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2011 évről 1 8 2 5 7 3 9 3-2 - 4 3 Adószám A vállalkozás megnevezése 1205 BUDAPEST RÉVAY UTCA 22. A vállalkozás címe, telefonszáma EGYÉB SZERVEZET Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló 2011 évről 2011. 01. 01-2011.

Részletesebben

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2012 évről

Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló. 2012 évről 1 8 2 5 7 3 9 3-2 - 4 3 Adószám A vállalkozás megnevezése 1205 BUDAPEST RÉVAY UTCA 22. A vállalkozás címe, telefonszáma EGYÉB SZERVEZET Közhasznú egyszerűsített éves beszámoló 2012 évről 2012. 01. 01-2012.

Részletesebben

2013. Szobért-Szobiakért Közalapítvány. Egyszerűsített éves beszámoló. Nyilvántartási szám: 1380. 2628 Szob, Szent Imre u. 12.

2013. Szobért-Szobiakért Közalapítvány. Egyszerűsített éves beszámoló. Nyilvántartási szám: 1380. 2628 Szob, Szent Imre u. 12. Szobért-Szobiakért Közalapítvány 2628 Szob, Szent Imre u. 12. Nyilvántartási szám: 138 Egyszerűsített éves beszámoló 213. Tartalom: - közhasznúsági jelentés - mérleg - eredménykimutatás - könyvvizsgálói

Részletesebben

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK

TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK Társadalmi Innovációk generálása Borsod-Abaúj-Zemplén megyében TÁMOP-4.2.1.D-15/1/KONV-2015-0009 TÁRSADALMI VÁLLALKOZÁSOK Üzleti tervezés. Dr. Bozsik Sándor 2015.09.07. Alapítsunk vállalkozást! Vállalkozás

Részletesebben

Kiegészítő melléklet évi Eredménykimutatás és Mérleg Adatok ezer Ft-ban

Kiegészítő melléklet évi Eredménykimutatás és Mérleg Adatok ezer Ft-ban MÉRLEG Eszközök alakulása A. Befektetett eszközök Megnevezés Immateriális javak Ingatlanok Berendez ések és felszerelések Járművek Képzőm űvészeti alkotások Befejeze tlen beruházás Részese dések Összesen

Részletesebben

Mérleg "A" betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai

Mérleg A betű római arab Megnevezés Megnevezések módosulásai Mérleg "A" A Befektetett eszközök A I Immateriális javak A I 1 Alapítás-átszervezés aktivált értéke A I 2 Kísérleti fejlesztés aktivált értéke A I 3 Vagyoni értékű jogok A I 4 Szellemi termékek A I 5 Üzleti

Részletesebben

2. feladat (A beszámoló összeállítása)

2. feladat (A beszámoló összeállítása) 2. feladat (A beszámoló összeállítása) A BESZÁMOLÓ 1 Kft. 2017. december 31-i főkönyvi kivonatából a következő záró egyenlegeket ismerjük. A főkönyvi kivonat még nem tartalmazza a kiegészítő gazdasági

Részletesebben

Váci Hulladékgazdálkodási Kft január december 31.

Váci Hulladékgazdálkodási Kft január december 31. Váci Hulladékgazdálkodási Kft (Nyilvántartási szám: 13-09-160257, Adószám: 24173203-2-13) 2018. január 01. - 2018. december 31. időszakra vonatkozó Általános üzleti évet záró Egyszerűsített éves beszámoló

Részletesebben

Mérleg fordulónapja: 2009 12 31 (év/hó/nap) A tétel megnevezése Előző év módosításai Tárgyév

Mérleg fordulónapja: 2009 12 31 (év/hó/nap) A tétel megnevezése Előző év módosításai Tárgyév Közhasznú egyéb szervezet egyszerűsített éves beszámoló Eredménykimutatás A tétel megnevezése Előző év módosításai Tárgyév Előző év(ek) a b c d e A Összes közhasznú tevékenység bevétele 81 797-70 279 1.

Részletesebben

A siker egyik titka - a tudatos vállalkozás-indítás

A siker egyik titka - a tudatos vállalkozás-indítás Mentor NET A siker egyik titka - a tudatos vállalkozás-indítás Dr. Vecsenyi János egyetemi tanár Budapesti Corvinus Egyetem ügyvezető VJV Consulting Kft Prof. Vecsenyi János 2012. 1 A vállalkozásindító

Részletesebben