Heves, március 20.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Heves, március 20."

Átírás

1 Eötvös József Középiskola Heves, Dobó út 29. Az Eötvös József Középiskola Kollégiumának SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI S Z A B Á L Y Z A T A Heves, március 20.

2 A Működési Szabályzat hatálya Az Eötvös József Középiskola Kollégiuma Működési Szabályzatának hatálya kiterjed annak egész területére, az intézmény minden egységére (két telephelyére). Egységeken belül: az ott lakó tanulókra a pedagógus munkakörben dolgozókra a nem pedagógus munkakörben dolgozókra A Szervezeti és Működési Szabályzat érvényessége: A Szervezeti és Működési Szabályzatot a kollégium nevelőtestülete fogadja el. A diákönkormányzatnak a jogszabályban előírt kérdésekben egyetértési joga van. A Szervezeti és Működési Szabályzat az intézmény fenntartójának jóváhagyásával válik érvényessé. II. A kollégium rendeltetése, feladata 1. Kollégiumunk feladata az Eötvös József Középiskola diákjai közül elhelyezést biztosítani azok számára: akiknek a tanuláshoz, a szabad iskolaválasztáshoz való joguk érvényesítéséhez lakóhelyükön nincs lehetőségük; akiknek a tanulásához a szülő nem tud megfelelő feltételeket biztosítani. 2. Kollégiumunk feladata a tanuló: humánus légkörben folyó nevelése, személyiségének fejlesztése, képességeinek és érdeklődésének megfelelően tehetségének kibontakoztatása, iskolai tanulmányainak segítése; sportolási, művelődési és önképzési lehetőségének biztosítása; öntevékenységének, együttműködési készségének fejlesztése, önállóságának és felelősségtudatának fejlesztése; a pályaválasztásához, az önálló életkezdéshez szükséges ismeretek, képességek megszerzésének elősegítése. 3. A kollégium kapcsolatot tart a tanulók szüleivel, az iskolával. 4. A kollégium egész tevékenységét, aktuális feladatait a tanulóközösségek aktív közreműködésével valósítja meg. A közösségi élet szervezője, irányítója a diákönkormányzat. 5. A kollégium az Eötvös József Középiskolával egybeszervezett, közös igazgatású, de szakmailag önálló intézmény. Fenntartója Heves város Önkormányzata.

3 3 6. Kollégiumunk két épületben, külön telephelyen működik: A Körzeti Általános Iskola diákotthonában a lányok kerülnek elhelyezésre. A Középiskola területén lévő kúriában a fiúk laknak. Munkánk során használjuk mindkét iskola: ebédlőjét, auláját, tornatermét. 7. Az Eötvös József Középiskola élén igazgató áll. Munkáját igazgatóhelyettesek, gazdaságvezető és a kollégium vezetője segíti. III. 1. Tanulókra vonatkozó rendelkezések Felvétel a kollégiumba, kollégiumi tagsági viszony A kollégiumba a tanulók egyéni kérelemmel, vagy az iskola útján kérhetik felvételüket. Felvételnél előnyben részesülnek az árva, félárva, a többgyermekes családból származó, a hátrányos és veszélyeztetett helyzetű tanulók. A gyámhatóság által kezdeményezett felvételt a kollégium soron kívül teljesíti. Állami gondozás alatt álló tanuló felvétele a törvényes képviselő kezdeményezésére kötelező. A felvétel egy tanévre szól kivéve a gyámhatóság által kezdeményezett felvételt -, melyet évenként meg kell újítani. A megújított kérelem elbírálása a diákönkormányzat véleményének meghallgatása mellett az igazgató joga és feladata. Tanév közben a tanuló az iskola útján jelentkezhet a kollégiumba. A kéréseket szabad férőhely esetén ki kell elégíteni. A kollégiumba történő felvételről, illetve az elutasításról a szülőket írásban értesíteni kell. Az elutasító határozatnak tartalmaznia kell az elutasítás indokait, valamint a fellebbezési joggal kapcsolatos tudnivalókat. A kollégiumi tagság megújítását a nevelőtestület és a diákönkormányzat az alábbi szempontok figyelembe vételével mérlegeli: a képesség szerinti tanulmányi munka közösségi tevékenység az előző tanévben tanúsított magatartás szociális helyzet

4 4 2. Elhelyezés a kollégiumban A tanuló kollégiumban történő elhelyezésének feltételei: Az elhelyezést kérő szülő, iskola írásos kérelme (jelentkezési lap). A kollégium előzetes kiértesítése. A szükségesnek tartott felszerelési tárgyak, eszközök megléte. Az elhelyezést nyert tanulók csoportba történő beosztásáról a nevelőtestület és a diákönkormányzat egyetértésével a kollégium vezetője dönt. A csoport létszáma fő, melynek élén nevelőtanár áll. A kollégium lakója tagja lehet minden olyan az intézményen kívüli - egyesületnek, körnek vagy klubnak, amelyek tevékenysége elősegíti erkölcsi szellemi - testi fejlődését, tanulmányi munkájában nem hátráltatja. Az ezekben való részvételre engedélyt kért és kapott Kollégiumi térítési díj-fizetési kötelezettség A kollégium lakói étkezésükért havonta térítési díjat fizetnek. Ennek befizetése az intézményben kialakított és a tanév elején kihirdetett rend szerint történik. A térítési díj mértékét a mindenkor érvényben lévő rendeletekben, jogszabályokban rögzített normáknak megfelelően kell meghatározni. Térítési díjat a hónap minden munkanapjára (tanítási napra) fizetni kell, kivéve, ha a tanuló távollétét egy munkanappal korábban jelzi. Az étkezési térítési díj befizetésének elmulasztása esetén az Oktatási Törvény idevágó paragrafusa szerint kell eljárni. (Oktatási Törvény ) Kollégiumi tagság megszűnése Megszűnik a tanuló kollégiumi tagsága: Az Oktatási Törvény 68.. /4/ bekezdésében meghatározott esetben a tanulói jogviszony megszűnésével, egyébként a tanév végén. A fegyelmi határozattal kizártak esetében, a határozat jogerőre emelkedésével. Akiknek tagságát étkezési térítési díj hátralék miatt az igazgató megszünteti, a határozat jogerőre emelkedése napján. Azok esetében, akik tagságukról írásban, a szülő egyetértésével lemondanak, a nyilatkozatban megjelölt napon. Ha a tanulót másik kollégium átvette, az átvétel napján. Amennyiben a tanuló tagsági viszonyát étkezési díjhátralék miatt kellene megszüntetni, a kollégium vezetője köteles az érintett önkormányzat és a szülők bevonásával ez ügyben vizsgálatot folytatni.

5 5 5. A tanulók önkormányzata A kollégium tanulói közös tevékenységük megszervezésére diákköröket hozhatnak létre. A kollégiumi diákközösségek döntési jogot gyakorolnak a nevelőtestület véleményének meghallgatásával: közösségi életük tervezésében, szervezésében; tisztségviselőik megválasztásában. A kollégiumban lakók érdekeik képviseletére diákönkormányzatot hozhatnak létre, melynek működését az általuk felkért nagykorú személy támogatja. A diákönkormányzat dönt saját működéséről, az ehhez nyújtott anyagi eszközök felhasználásáról, hatásköreinek gyakorlásáról, a tájékoztatás rendszeréről. A választó tanulóközösség elfogadja, és a nevelőtestület hagyja jóvá a diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzatát. A diákönkormányzat véleményt nyilváníthat, javaslattal élhet a kollégium működésével és a diákokkal kapcsolatos valamennyi kérdésben. Munkájuk során használhatják a kollégium helyiségeit, berendezéseit, ha ezzel nem zavarják a kollégium működését. Tanévenként legalább egy diákközgyűlést kell tartani, amelyen megvitatásra kerül: a diákönkormányzat működése a tanulói jogok érvényesülése A diákönkormányzat jogosult szövetséghez csatlakozni, de a szövetség a kollégiumban nem gyakorolhatja a diákönkormányzat jogait. A kollégiumi diákönkormányzat egyetértési jogot gyakorol a tanulókat érintő alábbi kérdésekben: A jogszabályban meghatározott ügyekben a szervezeti és működési szabályzat elfogadásakor, módosításakor. A tanulói szociális juttatások elosztási elveinek kidolgozásakor. Az ifjúságpolitikai célokra biztosított pénzeszközök felhasználásakor. A házirend elfogadásakor, illetve annak módosításakor. A kollégiumi diákönkormányzat véleményezési jogot gyakorol: A kollégium munkájának, a tanulók helyzetének elemzésében, értékelésében. Pályázatok, versenyek, vetélkedők meghirdetésében, szervezésében. A tanulók fegyelmi ügyeiben. A kollégium külső kapcsolatainak kialakításában. A könyvtár, sportlétesítmények működési rendjének kialakításában. A diákmozgalmat segítő nevelők munkájának értékelésében. Ünnepségek, szabadidős programok szervezésében, hagyományok ápolásában és új hagyományok teremtésében.

6 6 6. A kollégium tanulóinak vélemény-nyilvánítási formái, színterei A tanulók szervezett vélemény-nyilvánítási és tájékoztatási színtere a diákközgyűlés: Megtartására a tanév elején és a második félévben kerüljön sor. A közgyűlés előkészítésébe a diákönkormányzatot bevonjuk. Tanulócsoportok számára szervezett megbeszélés: havonta egy alkalommal tartandó a csoport életével összefüggő kérdések megbeszélése 7. A tanulók kollégiumon belüli munkájának értékelése A tanulók kollégiumi foglalkozáson, rendezvényen, szakkörben nyújtott teljesítményét, illetve közösségi munkáját és magatartását félévkor és a tanév végén értékelni kell. Az értékelést a csoportvezető tanár és a diákönkormányzat a nevelőtestület által jóváhagyott szempontok alapján együttesen végzi. Az értékelés legyen személyre szabott, vegye figyelembe a tanulók képességét, a tanuláshoz, a munkához, a szakmájához való viszonyát. Az egyes tanuló értékelését a tanuló jelenlétében, csoportfoglalkozáson kell ismertetni, megbeszélni és elfogadtatni. Az összegző értékelés mellett folyamatosan figyelemmel kell kísérni a tanuló kollégiumi tevékenységét, annak pozitív és negatív tapasztalatait megbeszélve vele. A tanuló kollégiumi értékelését szóban vagy írásban ismertetni kell szüleivel, illetve a törvényes képviselőjével. 8. Jutalmazás a kollégiumban A kollégiumi közösség, az egyes tanuló tanulmányi közösségi munkájában elért, magatartásába mutatott kimagasló teljesítményéért jutalmazni kell. Erre a közösség előtt kerüljön sor. A jutalmazás formáit és annak fokozatait a diákönkormányzat egyetértésével a nevelőtestület állapítja meg. A diákönkormányzat jelentősebb díjak, jutalmak odaítélésekor egyetértési jogot gyakorol, illetve ezek adományozását kezdeményezheti. A dicséretről, a jutalmazásról tájékoztatni kell a tanuló szüleit, gondviselőjét, osztályfőnökét. Az egyéni- és csoportjutalmakat a költségvetés kollégiumra fordítható részéből kell fedezni. A jutalmazás fokozatai, formái: nevelőtanári dicséret (szóban és írásban) diák-önkormányzati dicséret (szóban és írásban) kollégium vezetői dicséret (szóban és írásban)

7 7 9. A kollégiumi tanuló fegyelmi és kártérítési felelőssége, az intézmény kártérítési felelőssége Ha a tanuló kötelességeit vétkesen és súlyosan megszegi, fegyelmi eljárás alapján, írásbeli határozattal fegyelmi büntetésben részesíthető. A kollégium tagja ellen a kollégium rendjének megsértéséért: megrovás szigorú megrovás kizárás fegyelmi büntetés szabható ki. A fegyelmi büntetés nevelési eszköz, alkalmazásakor figyelembe kell venni a tanuló életkorát, értelmi fejlettségét, az elkövetett cselekmény súlyát. A fegyelmi büntetés nem lehet megszégyenítő, megalázó, megtorló jellegű. A fegyelmi büntetést a tantestület hozza. A tanuló fegyelmi büntetését csak abban a tanévben lehet figyelembe venni, amelyben a határozat jogerőre emelkedett. A fegyelmi eljárás megindításáról az indok megjelölésével a tanulót és a kiskorú tanuló szülőjét (gondviselőjét) értesíteni kell. Nem indítható fegyelmi eljárás, ha a kötelezettségszegés óta három hónap eltelt. A kollégiumi tagsági viszonnyal összefüggésben okozott kárért vétkességre tekintet nélkül teljes mértékben a kollégium felel. 10. A kollégium házirendje A házirendet a kollégium vezetője készíti el, a diákönkormányzat egyetértési jogát gyakorolva - a nevelőtestület fogadja el. A házirend tartalmazza a tanulók jogait és kötelezettségeit, a kollégiumi tanulók munkarendjét, a kollégiumi foglalkozások rendjét, a kollégiumon kívüli tartózkodás során tiltott tanulói magatartást, a kollégium helységeinek és berendezéseinek, eszközeinek használati rendjét. A házirend a közösség kialakításának egyik eszköze, ezért a házirend legyen: pedagógiailag átgondolt a tanulók életkori sajátosságaihoz alkalmazkodó legyen alkalmas az otthonos légkör kialakítására, a demokratikus elvek érvényesítésére A házirendet a diákönkormányzat egyetértésével évenként felül kell vizsgálni, és a javaslatok figyelembe vételével szükség szerint módosítani kell. A házirendet a kollégiumban ki kell függeszteni, egy példányát a kollégiumba történő beiratkozáskor a szülőnek, tanulónak át kell adni. A házirend a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé.

8 8 11. A kollégium napirendje, hetirendje A kollégiumi életet a házirend, a napi- és hetirend szabályozza. A napirendet, a hetirendet az egyes nevelési egységek az egységes nevelési célok és feladatok figyelembe vételével készítik el. A napirend az iskolai és a gyakorlati oktatási nap rendjéhez igazodva tartalmazza a tanulók időbeosztását. A csoportok számára szervezett foglalkozások rendszerét a házirend tartalmazza. IV. A nevelőtestület jogköre 1. A nevelőtestület a kollégium pedagógusainak közössége, a nevelési és oktatási kérdésekben az intézmény legfontosabb tanácskozó és határozathozó szerve. A nevelőtestület tagja a kollégium valamennyi pedagógusa, gazdasági vezetője, valamint az oktató-nevelő munkát közvetlenül segítő felsőfokú végzettséggel rendelkező alkalmazott. 2. A nevelőtestület döntési, véleményezési és javaslattevő jogkörét a Közoktatási Törvény 56. /3/ bekezdése és az 57. -a szabályozza. 3. A nevelőtestület éves munkaterv szerint ülésezik. Az ülések levezetője a kollégium vezetője. 4. Rendkívüli nevelési értekezletet kell összehívni a nevelőtestület egyharmadának javaslatára, illetve ha az iskola igazgatója, vagy a kollégium vezetője kezdeményezi azt. 5. A nevelőtestület döntéseit nyílt szavazással, szótöbbséggel hozza, kivéve a külön jogszabályban meghatározott eseteket. 6. A nevelőtestületi értekezletre tanácskozási joggal meg kell hívni a diákönkormányzat tárgy szerinti illetékes képviselőjét. 7. Az értekezletről jegyzőkönyvet kell készíteni. A jegyzőkönyvet a kollégium vezetője által megbízott személy vezeti. A jegyzőkönyv tartalmazza: az értekezlet tárgyát, helyét, idejét a jelenlévők nevét a hiányzók nevét és a hiányzás okát a megtárgyalt témák és javaslatok lényegét 8. A nevelőtestület tagjainak személyes ügyeire vonatkozó, a pedagógusok és a tanulók magatartását, munkáját értékelő megbeszéléseket, az értekezlet vitaanyagát szolgálati titokként kell kezelni, azt meg kell őrizni.

9 9 V. A vezetők közötti feladatmegosztás A középiskola igazgatója: Az igazgató képviseli az egész intézménnyel összefüggésben a kollégiumot. Képviseleti jogkörét az ügyek meghatározott eseteiben a kollégium vezetőjének átadhatja. Dönt a kollégium vezetőjének véleményét figyelembe véve a kollégium működésével, az alkalmazottak közalkalmazotti jogviszonyával és a tanulók kollégiumi elhelyezésével kapcsolatos minden olyan ügyben, amelyet jogszabály nem utal a kollégium valamely közösségének vagy más szervének a hatáskörébe. A közalkalmazottak közalkalmazotti jogviszonyára, élet- és munkakörülményeikre vonatkozó döntési jogkörét külön jogszabályban megállapított esetekben az előírt egyeztetési kötelezettség betartásával gyakorolja. Kollégium vezetője: Az igazgató közvetlen munkatársa. Az igazgatót meghatározott és a kollégiumot érintő ügyekben, megbízás alapján távolléte esetén teljes felelősséggel és jogkörrel helyettesíti. Feladatait a munkaköri leírásban rögzített területeken tervszerűen és felelősséggel végzi: Éves munkatervet készít a feladatokról, és azt egyezteti az igazgatóval. Ellenőrzési tapasztalatait megbeszéli az érintett dolgozókkal, javaslatokat ad és feladatokat határoz meg. Tájékoztatja a nevelőtestületet és az igazgatót. Felel a házirend (heti- és napirend), a munkavédelmi és tűzvédelmi szabályok betartásáért. Ellenőrzi a nevelők munkavégzését, a munkaköri leírásban megfogalmazott feladatok teljesítését. Rendszeresen ellenőrzi a kollégiumi helyiségek tisztaságát és rendjét, a használati tárgyak és eszközök állapotát. Ellenőrzi az étkezés rendjét, a higiéniai, minőségi és mennyiségi követelmények betartását. Elkészíti a nevelők munkaidő-beosztását, az ügyeleti és helyettesítési rendet, biztosítja annak zavartalan érvényesülését. Ellenőrzi az ezzel összefüggő pénzügyi elszámolások szabályosságát.

10 10 VI A kollégium kapcsolatai Kapcsolat az iskolával Kollégiumunk a középiskolával egybeszervezett, ezért: a kollégium nevelői tagjai az iskola nevelőtestületének együttműködésük a nevelés és oktatás területén alapvető jelentőségű, folyamatos és szoros A kollégiumi és iskolai nevelési program összehangolása, egyeztetése a kollégium vezető feladata. A kollégium nevelői figyelemmel kísérik az iskolában folyó munkát, részt vesznek abban. Ennek konkrét formáit munkatervben, rendezvénytervben rögzítjük. Közös programokat szervezünk, kölcsönösen részt veszünk egymás fontosabb rendezvényein. Gondoskodunk az iskolai és a kollégiumi diákönkormányzatok együttműködéséről. Kapcsolat intézményekkel, szervezetekkel A kollégium vezetője, nevelőtestülete, diákönkormányzata tartós és szoros kapcsolat kialakítására törekszik más kollégiumokkal. Külön gondoskodunk a városban működő művelődési, művészeti, kulturális és szórakoztató intézményekkel való tartalmas kapcsolat kialakítására. Kapcsolat a szülőkkel Szoros kapcsolattartásra törekszünk. Célunk a szülők részletes tájékoztatása a kollégiumi életről, az itt folyó sokrétű tevékenységről. A szülők személyes tájékoztatását szolgálják a tanévenként kétszer tartott szülői értekezlet, amelyen ismertetjük a Szervezeti és Működési Szabályzatot, a házirendet tájékoztatást adunk az étkezési-térítési díj befizetésének rendjéről és az ezért nyújtott szolgáltatásunkról Indokolt esetben a csoportvezető tanár írásban vagy telefonon tájékoztatja a szülőt gyermeke kollégiumban tanúsított magatartásáról, tanulmányi eredményéről, jutalmazásáról vagy fegyelmi vétségéről. A szülővel folytatott beszélgetés során felmerült, a gyermekre vonatkozó észrevételt, véleményt, információt bizalmasan, szolgálati titokként kezeljük.

11 11 VII A kollégium munkarendje Működési rend A kollégium munkarendje alkalmazkodik az iskola munkarendjéhez. Tanulóink a tanévkezdést megelőző napon költöznek be a kollégiumba, és ott tartózkodnak az elméleti, valamint a gyakorlati oktatás időtartama alatt. Tanulóink az iskolai elfoglaltságon kívüli idejüket a kollégiumban töltik, és tanulásra, sportolásra, szervezett kollégiumi foglalkozásra, valamint környezetük rendben tartására, pihenésre fordítják. A kollégiumba felvételt nyert tanulókból csoportokat alakítunk ki, melyek összetételét és létszámát a nevelőtestület és a diákönkormányzat javaslatait figyelembe véve a kollégium vezetője határozza meg. (A csoportlétszám általában 25 fő, de legfeljebb 27 tanulóból szervezhető.) Kimenő, hazautazás 30 A tanulók tanítási napokon 15 óráig szabadon rendelkeznek idejükkel. Egyéb kötelezettségeiket a napirend illetve a házirend tartalmazza. A tanulók minden hétvégén hazautaznak, kivéve, ha az iskolában szervezett rendezvény, vagy más rendkívüli esemény ezt nem teszi lehetővé. Hét közben hazautazási engedély adható: rendkívüli esetben, a szülő kérésére tanítási szünet, a gyakorlati oktatás szüneteltetése esetén Az állami gondozásban lévő tanulók eltávozását, szünidei távollétét a gyámhatósággal történt megbeszélés alapján a csoportvezető nevelő engedélyezheti. A szülő vagy más hozzátartozó láthatási jogának korlátozása esetén a határozatban foglaltak szerint kell eljárni. Tanítási szünetek alkalmával a tanulók hazautaznak, a kollégium nem üzemel. A kollégiumot az utolsó tanítási napon óráig el kell hagyni, és a tanítást megelőző nap órájától lehet oda visszatérni. Szükség esetén különleges esetben ettől el lehet térni. Az állami gondozásban lévő tanulók szünidei ellátásáról a Gyermek- és Ifjúságvédő Intézet, illetve a fenntartó gondoskodik. Hagyományok, ünnepélyek, megemlékezések Tanulóink részt vesznek az iskolában rendezett ünnepségeken, megemlékezéseken. Ezeken a napokon külön ünnepséget nem kell tartani, de a kollégium járuljon hozzá a maga sajátos eszközeivel az ünnepi élmény fokozásához. A munkatervben rögzített időben kollégiumi közgyűlést kell tartani.

12 12 A Pedagógiai Programban megfogalmazott, hagyományos kollégiumi rendezvényeket úgy kell megszervezni, hogy azok segítsék elő a közösség fejlődését, az otthonos légkör kialakulását. (Karácsony-est, elsősök fogadása, végzős tanulók búcsúztatása.) A kollégiumi ünnepségek, rendezvények szervezését a diákönkormányzat irányításával a közösségek végezzék, a kollégium nevelőinek egyetértésével és támogatásával A kollégium és a kollégiumi foglalkozások látogatása Látogatásra jogosultak, akik számára ezt jogszabály lehetővé teszi, vagy a fenntartó engedélyezi. Nem magyar állampolgárok meghívásához, kollégiumi foglalkozáson való részvételükhöz engedélyt a fenntartó, az intézmény igazgatója, vagy a kollégium vezetője adhat. A kollégiumba látogatókat (első bekezdés szerint) az igazgató, vagy a kollégium vezetője kísérje el a foglalkozásokra. Ismeretlen látogatónak a személyazonosságát igazolnia kell. A tanulók kollégiumon kívüli tevékenysége A kollégium tanulója valamely más intézmény, szervezet, egyesület tevékenységében a kollégium vezetőjének (a szülő egyetértésével) engedélyével vehet részt. Az engedély meghatározott időre, vagy egy-egy alkalomra szól. A kollégium vezetője a diákönkormányzat véleményének figyelembe vételével engedélyezheti olyan egyénileg, vagy csoportosan végzett tevékenységben való részvételt, amely erősíti a kollégiumi nevelőmunkát, nem okoz a diák számára túlterhelést, nem gátolja az alapvető kötelezettségeinek a teljesítését. A csoportvezető nevelő legyen tájékozott a tanuló kollégiumon kívüli tevékenységéről, tapasztalatairól számoljon be a nevelőtestületnek, az osztályfőnöknek és a szülőnek. Az étkezés A kollégium tanulói részére az étkezést a Középiskola, valamint a Körzeti Általános Iskola konyhája biztosítja. A tanulóknak a befizetett étkezési térítési díj ellenében iskolai és gyakorlati foglalkozások idején napi háromszori étkezést biztosítunk. A kulturált étkezés szabályait, az ebédeltetés rendjét a házirendben rögzítjük, annak betartását ellenőrizzük. Szükség szerint kirándulás, távoli gyakorlat esetén a napi élelem csomagban is kiadható.

13 13 7. VIII. Kirándulások A kollégium diákjai, közösségei számára kirándulás szervezhető ismeretszerzés, valamint a szabadidő tartalmas eltöltése érdekében. A kirándulás költségeit elsősorban a tanulók biztosítják. Indokolt esetben a diákönkormányzat egyetértésével a kollégium diákjóléti keretéből hozzájárulás adható az utazási költségekhez. A nevelőtestület és a diákönkormányzat javaslatára kirándulás az azt kiérdemlő közösségek vagy tanulók számára jutalomként is szervezhető. Ebben az esetben a költségek fedezetét a diákjóléti keretből kell biztosítani. A nevelőmunka belső ellenőrzésének rendje A kollégiumban folyó nevelő-oktató munka ellenőrzését az éves munkatervben meghatározottak szerint kell végezni. A nevelő-oktató munka ellenőrzésére az iskola igazgatója és a kollégium vezetője jogosult. Az ellenőrzést végzők tapasztalataikat megbeszélik az érintett nevelővel. Az ellenőrzések tapasztalatainak összegzését nevelőtestületi értekezleten ismertetni kell. Itt kerüljön sor az értékelésből következő feladatok meghatározására is. IX. 1. A kollégium tanulóinak és alkalmazottainak védelme Egészségvédelem Gondoskodni kell a kollégiumban alkalmazottak számára tisztálkodási és öltözőhelyiségről. Fertőző betegség, járvány esetén az iskola, illetve a kollégium orvosának intézkedése szerint, a kollégium vezetője köteles teljes, vagy részleges óvintézkedéseket életbe léptetni (elkülönítés, fertőtlenítés ). A hatáskörét meghaladó esetben a fenntartóhoz kell fordulnia. A lány-kollégiumban a betegek elkülönítésére szolgáló helyiség van, amely szükség esetén igénybe vehető. A fiú-kollégiumban ilyen célra helyiség nincs, ezért a kollégium munkarendjében megfogalmazottak szerint a betegek hazautazásáról és az otthoni gyógykezelésük megkezdéséről gondoskodunk. (Szülő értesítése, kísérő biztosítása, házi orvoshoz küldésük ) Az alapvető fontosságú gyógyszerek és egyéb egészségügyi anyagok beszerzéséről, pótlásukról az iskolai költségvetés terhére gondoskodunk. A gyógyszerek és egyéb egészségügyi felszerelések biztonságos tárolásáért, ezek előírás szerinti felhasználásáért a kollégium nevelői felelősek. Az egészségügyi adatokkal kapcsolatos titoktartás minden dolgozóra kötelező.

14 14 A tanulóknak részt kell venniük az orvosi vizsgálatokon, felvilágosító egészségügyi előadásokon, és el kell végezniük mindazon teendőket, amelyek egészségügyi ellátásukat, gyógykezelésüket biztosítják. A tanulók szakszerű egészségügyi ellátását, az orvosi teendőket, ezzel a feladattal megbízott szakorvos látja el. 2. Munkavédelem A kollégium munkavédelmi feltételeinek biztosításáért, a munkavédelmi felkészültség rendszeres ellenőrzéséért, továbbá a tanulók, valamint a dolgozók egészségét és testi épségét fenyegető veszélyek elhárításáért a kollégium vezetője a felelős. Az intézmény benne a kollégiumi munkavédelemmel kapcsolatos feladatait külön szabályzat tartalmazza. X. A kollégium létesítményeinek és helyiségeinek használati rendje A kollégium helyiségeit, a hozzá kapcsolódó létesítményeket (ebédlő, tornaterem), és azok felszeléseit rendeltetésszerűen, a takarékosság és ésszerűség, az állagmegóvás szem előtt tartásával kell használni. A kollégium és környezete tisztaságának, rendjének megtartása minden tanuló számára kötelesség. Mindezek megtartásában a nevelők elsődleges felelőssége mellett, az ügyeletet ellátó tanulóknak is kiemelt felelősségük van. XI. Záró rendelkezések A Szervezeti és Működési Szabályzatot a nevelőtestület fogadja el, és a fenntartó jóváhagyásával válik érvényessé. ZÁRADÉK: A jelen szervezeti és Működési Szabályzatot a nevelőtestület... mellette,... ellene leadott szavazattal,... tartózkodás mellett elfogadta. A diákönkormányzat a jogszabályban meghatározott körben a Szervezeti és Működési Szabályzattal egyetért. Heves, március 25. Lukács József kollégium vezetője A... Kollégium Szervezeti és Működési Szabályzatát jóváhagyom. Heves, önkormányzat jegyzője

15 15 I. A MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA... 2 II. A KOLLÉGIUM RENDELTETÉSE, FELADATA... 2 III. TANULÓKRA VONATKOZÓ RENDELKEZÉSEK FELVÉTEL A KOLLÉGIUMBA, KOLLÉGIUMI TAGSÁGI VISZONY ELHELYEZÉS A KOLLÉGIUMBAN KOLLÉGIUMI TÉRÍTÉSI DÍJ-FIZETÉSI KÖTELEZETTSÉG KOLLÉGIUMI TAGSÁG MEGSZŰNÉSE A TANULÓK ÖNKORMÁNYZATA A KOLLÉGIUM TANULÓINAK VÉLEMÉNY-NYILVÁNÍTÁSI FORMÁI, SZÍNTEREI A TANULÓK KOLLÉGIUMON BELÜLI MUNKÁJÁNAK ÉRTÉKELÉSE JUTALMAZÁS A KOLLÉGIUMBAN A KOLLÉGIUMI TANULÓ FEGYELMI ÉS KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE, AZ INTÉZMÉNY KÁRTÉRÍTÉSI FELELŐSSÉGE A KOLLÉGIUM HÁZIRENDJE A KOLLÉGIUM NAPIRENDJE, HETIRENDJE... 8 IV. A NEVELŐTESTÜLET JOGKÖRE... 8 V. A VEZETŐK KÖZÖTTI FELADATMEGOSZTÁS A KÖZÉPISKOLA IGAZGATÓJA KOLLÉGIUM VEZETŐJE... 9 VI. A KOLLÉGIUM KAPCSOLATAI KAPCSOLAT AZ ISKOLÁVAL KAPCSOLAT INTÉZMÉNYEKKEL, SZERVEZETEKKEL KAPCSOLAT A SZÜLŐKKEL VII. A KOLLÉGIUM MUNKARENDJE MŰKÖDÉSI REND KIMENŐ, HAZAUTAZÁS HAGYOMÁNYOK, ÜNNEPÉLYEK, MEGEMLÉKEZÉSEK A KOLLÉGIUM ÉS A KOLLÉGIUMI FOGLALKOZÁSOK LÁTOGATÁSA A TANULÓK KOLLÉGIUMON KÍVÜLI TEVÉKENYSÉGE AZ ÉTKEZÉS KIRÁNDULÁSOK VIII. A NEVELŐMUNKA BELSŐ ELLENŐRZÉSÉNEK RENDJE IX. A KOLLÉGIUM TANULÓINAK ÉS ALKALMAZOTTAINAK VÉDELME EGÉSZSÉGVÉDELEM MUNKAVÉDELEM X. A KOLLÉGIUM LÉTESÍTMÉNYEINEK ÉS HELYISÉGEINEK HASZNÁLATI RENDJE XI. ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK... 14

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata ROSTI PÁL GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ÉS SZAKKÉPZŐ ISKOLA A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata Dunaújváros, 2013. 2013. 1 S Z K A Szülői Közösség Szervezeti és Működési Szabályzata A szülői munkaközösség

Részletesebben

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája. Diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Készült: 2017. február 16. A Szekszárdi SZC Magyar László Szakképző Iskolája Diákönkormányzatának

Részletesebben

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata

István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzata Kótaj 2015. 1 Az István Király Baptista Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Részletesebben

NSZC Cserháti Sándor SZKI

NSZC Cserháti Sándor SZKI 2017. 0 NSZC Cserháti Sándor SZKI Kollégiumi Diákormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Nagykanizsa 2017 1 2 Tartalom 1. Általános rendelkezések jogszabályi háttér... 3 1.1. 2011. évi XCX törvény...

Részletesebben

D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata

D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata D.Ö.K. Szervezeti és Működési Szabályzata Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat az 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról és annak végrehajtására kiadott 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési és

Részletesebben

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A BARTÓK BÉLA KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA TARTALOMJEGYZÉK I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 1.... 3 II. A KOLLÉGIUM VEZETÉSE ÉS IRÁNYÍTÁSA... 3 2.... 3 A Kollégiumi Közgyűlés... 3 3....

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ARLÓI SZÉCHENYI ISTVÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Székhelye: Arló, Rákóczi út 3/A. A Diákönkormányzat jogi háttere A Diákönkormányzat a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata 1. sz. melléklet MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKGIMNÁZIUM Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata OM azonosító: 031202 Intézményazonosító: HA2301 2017.09.01 MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM

Részletesebben

Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata

Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola és AMI diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata Ezen szervezeti és működési szabályzat a Kaposmérő Hunyadi János Általános Iskola, AMI tanulói által

Részletesebben

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata

A Győri Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata A Kossuth Lajos Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési szabályzata Győr, 2018. szeptember 3. 1 Tartalom 1. Jogszabályi háttér.3. 2. A diákönkormányzat célja, feladatai.5. 3. A diákönkormányzat

Részletesebben

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata

Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata 1.sz. melléklet A MEDGYESSY FERENC GIMNÁZIUM ÉS MŰVÉSZETI SZAKKÖZÉPISKOLA Az iskolaszék szervezeti és működési szabályzata OM azonosító: 031202 AZ ISKOLASZÉK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. Általános

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLJÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA Szervezeti és Működési Szabályzat 1 A ZALAEGERSZEGI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM DEÁK FERENC SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS SZAKISKOLÁJA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZÜLŐI (SZERVEZET) VÁLASZTMÁNY SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2012. TARTALOMJEGYZÉK I. Általános rendelkezések 3 II. A Szülői Munkaközösség alapvető célja 3 III. A Szülői Munkaközösség alapvető feladata

Részletesebben

Rózsa Ferenc Gimnázium Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Rózsa Ferenc Gimnázium Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Rózsa Ferenc Gimnázium Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata A DÖK az 1993. évi LXXIX. tv. 62 64. -aiban foglaltak alapján működik, kiegészülve a gimnázium Szervezeti Működési Szabályzatával

Részletesebben

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata

Diákönkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzata Ikt.sz: Békés Megyei Harruckern János Gimnázium, Szakképző Iskola, Alapfokú Művészetoktatási Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény és Kollégium Gyula Szent István út 38- Diákönkormányzat

Részletesebben

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola Diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata

Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola Diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata Az Addetur Baptista Gimnázium, Szakközépiskola és Speciális Szakiskola Diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata 2014. Tartalom 1. Általános rendelkezések... 3 2. A diákönkormányzat célja,

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. Hajdúsámson, 2012. szeptember. Készítette: Módis Tamás II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény 4251 Hajdúsámson, Kossuth u. 2-8. 52/590-400 Fax: 52/590-407 hsamsonisk@t-online.hu DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

Részletesebben

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA SZEKSZÁRDI SZC MAGYAR LÁSZLÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGE SZERVEZÉSI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Dunaföldvár, 2016. szeptember 20. 1. Általános rendelkezések 1.1. A nemzeti köznevelésről szóló 2011.

Részletesebben

Szervezeti és működési szabályzat Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata

Szervezeti és működési szabályzat Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata 2016. 0 Szervezeti és működési szabályzat Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diákönkormányzata A Szalézi Szent Ferenc Gimnázium Diákönkormányzatának SzMSz-e tartalmazza a diákönkormányzat szervezeti felépítését

Részletesebben

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SOPRONI SZÉCHENYI ISTVÁN GIMNÁZIUM SZÜLŐI MUNKAKÖZÖSSÉGÉNEK ALAPÍTÓ OKIRATA, BELSŐ FELÉPÍTÉSE ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény 59. rendelkezése

Részletesebben

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskola 8000 Székesfehérvár, Koppány u. 2/a. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2010. NOVEMBER 1 Általános rendelkezések Az Iskola Szülői Szervezete

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND. Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában. a 2014/2015-ös tanévre KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND A Szentannai Sámuel Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium kollégiumában a 2014/2015-ös tanévre 1. Általános rendelkezések Jelen eljárásrend a Szentannai Sámuel Gimnázium,

Részletesebben

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG

ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG ISKOLAI DIÁKBIZOTTSÁG Szervezeti és Működési Szabályzat 2012. október 1. A Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Középiskola és Kollégium Iskolai Diákbizottságának Szervezeti és Működési Jelen Szervezeti és

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat a Rosti Pál Gimnázium, Általános és Szakképző Iskola

Részletesebben

Széchenyi István katolikus Általános Iskola

Széchenyi István katolikus Általános Iskola Széchenyi István katolikus Általános Iskola Füzesabony Szülői Választmányának Szervezeti és Működési Szabályzata Érvényes: 2013. október 21. napjától I. Általános rendelkezések A Nemzeti köznevelésről

Részletesebben

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. RÉSZ ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A közoktatásról szóló 1996. évi LXII. törvénnyel módosított 1993. évi LXXIX. törvény 59.. rendelkezései alapján a Than

Részletesebben

ZIPERNOWSKY KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA A DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ZIPERNOWSKY KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA A DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ZIPERNOWSKY KÁROLY ÁLTALÁNOS ISKOLA A DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat az 1993. évi LXXIX. törvény a közoktatásról és annak végrehajtására kiadott

Részletesebben

A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata. I.

A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata. I. A Pollack Mihály Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium Szülői Munkaközösségének Szervezeti és Működési Szabályzata I. rész Általános rendelkezések A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC.

Részletesebben

FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA FARKAS EDIT RÓMAI KATOLIKUS SZAKKÖZÉPISKOLA ÉS KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. szeptember 1. 1 2 A Diákönkormányzat jogi háttere: A Diákönkormányzat a nemzeti köznevelésről

Részletesebben

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7.

Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. Gyomaendrőd-Csárdaszállás-Hunya Kistérségi Óvoda 5500 Gyomaendrőd, Kossuth L. u. 7. SZÜLŐI SZERVEZET SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Intézmény OM- azonosítója: 201827 Intézményvezető: Kovács Péterné

Részletesebben

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ

Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ Bakonycsernyei Általános Iskola Diákönkormányzat SZMSZ DÖK székhelye: Bakonycsernye Rákóczi út 37. Az iskolai diákönkormányzat a diákok érdekképviseleti szerve, mely választott tagokkal, saját SZMSZ alapján

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI

Szervezeti és Működési Szabályzat ISZTI Szervezeti és Működési Szabályzat Innovációs Szakképző, Továbbképző Iskola Központ és Gimnázium ISZTI OM azonosító: 100 534 Készítette: Boldog István, igazgató Tartalom 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 2. A

Részletesebben

A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének. Működési Szabályzata

A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének. Működési Szabályzata Gyáli Liliom Óvoda Gyál Liliom utca 13-15. 2360 OM: 032993 A Gyáli Liliom Óvoda Szülői Szervezetének Működési Szabályzata 1. Az óvoda szülői szervezetének alapvető célja: Az óvodába járó gyerekek szüleinek

Részletesebben

Erzsébet Utcai Általános Iskola

Erzsébet Utcai Általános Iskola Erzsébet Utcai Általános Iskola Diákönkormányzati szabályzat 13. sz melléklet 1043 Budapest Erzsébet u. 31 034862 Intézmény fenntartója: Budapest Főváros IV.ker. Önkormányzat Intézmény vezetője: Pál lászlóné

Részletesebben

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA KOLOZSVÁR UTCAI ÁLTALÁNOS ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1. sz. melléklet A diákönkormányzatának szervezeti és működési Szabályzata Ezen szervezeti és működési Szabályzat a

Részletesebben

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND KAPOSVÁRI SZC EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA

KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND KAPOSVÁRI SZC EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁSREND KAPOSVÁRI SZC EÖTVÖS LORÁND MŰSZAKI SZAKGIMNÁZIUMA, SZAKKÖZÉPISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 1. A kollégiumi felvétel Kérelem: Kollégiumi, externátusi elhelyezést minden tanuló

Részletesebben

A Petıfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzata

A Petıfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzata A Petıfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákönkormányzatának Szervezeti és Mőködési Szabályzata Ezen Szervezeti és Mőködési Szabályzat a Petıfi Sándor Római Katolikus Általános Iskola

Részletesebben

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata

Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola. Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény neve: Martfűi József Attila Általános Iskola Szabályzat típusa: Diákönkormányzat szervezeti és működési szabályzata Intézmény székhelye, címe: 5435 Martfű Május 1. út 2. Intézmény OM-azonosítója:

Részletesebben

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ I. ISTVÁN SZAKKÉPZŐ ISKOLA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 1 Együttműködési megállapodás 1.sz.melléklet Együttműködési megállapodás mely létrejött az I. István Szakképző Iskola nevelőtestülete

Részletesebben

A KAPOSVÁRI KODÁLY ZOLTÁN KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A KAPOSVÁRI KODÁLY ZOLTÁN KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A KAPOSVÁRI KODÁLY ZOLTÁN KÖZPONTI ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Általános rendelkezések A 2011. évi CXC. törvény a Nemzeti köznevelésről 73. alapján az iskolában

Részletesebben

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 -

TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - TOLDI MIKLÓS ÉLELMISZERIPARI SZAKKÉPZŐ ISKOLA, ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI FELVÉTELI ELJÁRÁS REND - 1 - Tartalomjegyzék 1. Általános rendelkezések... 3. 2. A felvételi eljárás menete... 3. 3.A kollégiumi elhelyezés...

Részletesebben

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el.

2.1 A kollégium felelős vezetője a tagintézmény vezető. Pedagógiai és egyéb feladatait a kollégiumvezetővel együttműködve látja el. SZERENCSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM KERESKEDELMI SZAKKÖZÉPISKOLÁJA, SZAKISKOLÁJA ÉS KOLLÉGIUMA 3910 TOKAJ, BODROGKERESZTÚRI ÚT.5. OM:203055 ÉS IDEGENFORGALMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT KOLLÉGIUM 2015

Részletesebben

A CEGLÉDI TÁNCSICS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK

A CEGLÉDI TÁNCSICS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK A CEGLÉDI TÁNCSICS MIHÁLY ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK Szervezeti és Működési Szabályzata 2017. TARTALOMJEGYZÉK 1. Általános rendelkezések... 3 2. A szülői szervezet tagsága, egyéni és szervezeti

Részletesebben

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29.

STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT. 2014. augusztus 29. STÚDIUM TÉRI KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2014. augusztus 29. I. A kollégium célja (1) A kollégium célja, hogy elhelyezést nyújtson az Edutus Főiskolán tanulmányokat folytató hallgatók számára,

Részletesebben

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009.

A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. IGAZGATÓSÁG PÉLDÁNYA A Péterfy Sándor Általános Iskola Iskolai Sportkörének Alapszabálya 2009. Tartalomjegyzék 1 A sportkör és tagsága... 3 1.1 A sportkör neve: Péterfy Sándor Általános Iskola Sportköre...

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA AZ ARANYPART KOLLÉGIUM DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2013. Tartalomjegyzék 2. A diákönkormányzat felépítése és működése...3 3. A diákönkormányzat választási szabályai és megbízatási

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium Munkaterv 2015 / 2016. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata

BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola. Szervezeti és Működési Szabályzata A BKF Két Tanítási Nyelvű Szakközépiskola Szervezeti és Működési Szabályzata - 1 - I. Általános rendelkezések 1. A Szervezeti és Működési Szabályzat (a továbbiakban SZMSZ) célja és jogszabályi alapja:

Részletesebben

Gyakornoki szabályzat

Gyakornoki szabályzat A Budapest XIX. kerület Gábor Áron Általános Iskola Gyakornoki szabályzat 2007 Célja: az intézményben gyakornoki időt teljesítő pedagógus, valamint segítői feladatainak, hatásköreinek és juttatásának szabályozása

Részletesebben

Gyakornoki Szabályzat. Bükkaranyosi Általános Iskola. Készítette: Váradi Józsefné ig.

Gyakornoki Szabályzat. Bükkaranyosi Általános Iskola. Készítette: Váradi Józsefné ig. Gyakornoki Szabályzat Bükkaranyosi Általános Iskola Készítette: Váradi Józsefné ig. Gyakornoki Szabályzat jogszabályi háttere A közalkalmazottakról szóló 1992. évi XXXIII. törvény 22. (9) 138/1992. évi

Részletesebben

A Diákönkormányzat éves munkaterve. 2010/2011 -es tanévre

A Diákönkormányzat éves munkaterve. 2010/2011 -es tanévre A Diákönkormányzat éves munkaterve 2010/2011 -es tanévre A tanulók és a tanulóközösségek érdekeinek képviseletére, a tanulók tanórán kívüli, szabadidős tevékenységének segítésére az iskolánkban diákönkormányzat

Részletesebben

A Svetits Katolikus Gimnázium. Diákönkormányzatának Szervezeti és. Működési Szabályzata

A Svetits Katolikus Gimnázium. Diákönkormányzatának Szervezeti és. Működési Szabályzata A Svetits Katolikus Gimnázium Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési 2011 1 Tartalomjegyzék I. Az SZMSZ célja, jogi alapjai...3 II. A diákönkormányzat szerepe, feladatai, jogai...3 1. A diákönkormányzat

Részletesebben

A Szervezeti és Működési Szabályzat és a Házirend kiegészítése. A pedagógus életpályamodell

A Szervezeti és Működési Szabályzat és a Házirend kiegészítése. A pedagógus életpályamodell A Szervezeti és Működési Szabályzat és a Házirend kiegészítése A pedagógus életpályamodell 1 A pedagógus életpályamodell 326/2013. (VIII. 30) Korm. rendelet alapján (a pedagógusok előmeneteli rendszeréről

Részletesebben

A Pécsi Hajnóczy József Kollégium Türr I. úti tagintézmény lány tagozat diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata

A Pécsi Hajnóczy József Kollégium Türr I. úti tagintézmény lány tagozat diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata A Pécsi Hajnóczy József Kollégium Türr I. úti tagintézmény lány tagozat diákönkormányzatának szervezeti és működési szabályzata I.A diákönkormányzat adatai: Név: Pécsi Hajnóczy József Kollégium Türr I.

Részletesebben

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv

Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM Munkaterv Esztergomi Kőrösy László Középiskolai Kollégium OM 040512 Munkaterv 2017 / 2018. tanév A kollégium éves munkaterve A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény a 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet

Részletesebben

A Brassai Sámuel Gimnázium és. Műszaki Szakközépiskola diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata

A Brassai Sámuel Gimnázium és. Műszaki Szakközépiskola diákönkormányzatának. Szervezeti és Működési Szabályzata A Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata 1 1. A diákönkormányzat szervezete A Debreceni SzC Brassai Sámuel Gimnáziuma és Műszaki Szakgimnáziuma

Részletesebben

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium Cserháti tagintézménye DIÁKÖNKORMÁNYZAT SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Készítette: Farkas Zsuzsanna DÖK segítő tanár Orbán Veronika DÖK elnök 2012

Részletesebben

Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata

Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Százhalombattai Eötvös Loránd Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és működési szabályzata Készítette: Hodur Henrietta Beosztása: DÖK tanárvezető Érvényessége: visszavonásig Oldalak száma:

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZAT. Szervezeti és Működési Szabályzat. Szigetszentmiklós, szeptember 1.

DIÁKÖNKORMÁNYZAT. Szervezeti és Működési Szabályzat. Szigetszentmiklós, szeptember 1. DIÁKÖNKORMÁNYZAT Szervezeti és Működési Szabályzat Szigetszentmiklós, 2017. szeptember 1. 1 DIÁKÖNKORMÁNYZAT Szervezeti és Működési Szabályzata Jelen Szervezeti és Működési Szabályzat az 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

A TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS A.M.I. DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

A TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS A.M.I. DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A TILDY ZOLTÁN ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS A.M.I. DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2017. Székhely: Tildy Zoltán Általános Iskola és AMI 5520, Szeghalom, Tildy Zoltán utca 19-21. Honlap:

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

LázárErvin Általános Iskola

LázárErvin Általános Iskola LázárErvin Általános Iskola Szülői szervezet működési szabályzata 5.sz melléklet Budapest 1043 Erzsébet utca 31 OM-azonosítója: 034862 Intézmény fenntartója:klebersberg Intézményfenntartó Központ Intézmény

Részletesebben

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre

6. számú melléklet. A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje. A kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság feladata és hatásköre 6. számú melléklet A juttatási ügyekben eljáró bizottságok ügyrendje 1. A melléklet hatálya kiterjed a kari Diákjuttatási és Kollégiumi Bizottság, valamint a kari Pályá-zati és Ösztöndíj Bizottság (továbbiakban

Részletesebben

A hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskola Szülői Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata

A hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskola Szülői Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata A hegyeshalmi Lőrincze Lajos Általános Iskola Szülői Szervezetének Szervezeti és Működési Szabályzata 1. rész Általános rendelkezések A 2011. évi CXC. törvény a Nemzeti köznevelésről 73. alapján az iskolában

Részletesebben

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény. Dr. Varga Andrea 2012. 03. 22.

A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény. Dr. Varga Andrea 2012. 03. 22. A nemzeti köznevelésről szóló 2011. CXC. törvény Dr. Varga Andrea 2012. 03. 22. HATÁLYBA LÉPÉS: - 2012. 09. 01. - 2013. 01. 01. - 2013. 09. 01. -2014. 09. 01. 2016. 01. 01. TANKÖTELEZETTSÉG az óvoda 3

Részletesebben

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017.

Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. Szegedi Nemzetközi Általános Iskola HÁZIREND 2017. 1 1. TARTALOMJEGYZÉK 1. TARTALOMJEGYZÉK 2 2. A HÁZIREND CÉLJA, HATÁLYA 3 2.1. TÖRVÉNYI ELŐÍRÁSOK 3 2.2. A HÁZIREND CÉLJA 4 3. A HÁZIREND TARTALMI ELEMEI

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának október 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának október 26-i rendes ülésére Hu/1. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Humán Bizottságának 2016. október 26-i rendes ülésére Tárgy: Az önkormányzati fenntartású óvodákat érintő, bizottsági

Részletesebben

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI

A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI A SZÜLŐK, TANULÓK ÉS A PEDAGÓGUSOK EGYÜTTMŰKÖDÉSÉNEK FORMÁI 1. A tanulókat az iskola életéről, az iskolai munkatervről, illetve az aktuális feladatokról az iskola igazgatója, a diákönkormányzat felelős

Részletesebben

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai

1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai A BMSZC Bolyai János Szakgimnázium és Kollégium különös közzétételi listája BOLYAI KOLLÉGIUM 2017/2018 1. A kollégiumi felvétel rendje, a felvétel intézményi sajátosságai Felvétel általános tájékoztató

Részletesebben

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ÉRDEKKÉPVISELETI FÓRUM MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Pick Alapítványi Bölcsőde 6725 Szeged Szabadkai út 18. Tel. /fax: 62/567-177 Tel.: 62/ 421-477 Fenntartó: Pick Gyermeknevelési Alapítvány Adószám: 18469910-1-06 E-mail: pickalapitvany@invitel.hu ÉRDEKKÉPVISELETI

Részletesebben

Az intézmény neve/címe: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium; Nyíregyháza, Széchenyi u

Az intézmény neve/címe: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium; Nyíregyháza, Széchenyi u 3. számú melléklet Az intézmény neve/címe: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium; Nyíregyháza, Széchenyi u. 29-37. Tanár Név: Születési hely, idő: Anyja neve: Lakcíme: Munkaköri leírása Munkakör

Részletesebben

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE 1. verzió A Budapesti Műszaki Főiskola Szervezeti és Működési Szabályzata 1. melléklet Szervezeti és Működési Rend 10. függelék 3. melléklet A BUDAPESTI MŰSZAKI FŐISKOLA KOLLÉGIUMI HALLGATÓI KÖVETELMÉNYRENDSZERE

Részletesebben

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/ OM azonosító:

5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/ OM azonosító: Az Illéssy Sándor Baptista Szakközépiskola és Szakiskola Iskolaszékének szervezeti és működési szabályzata 2014. szeptember 5310 Kisújszállás, Arany János utca 1/A 59/321-329 OM azonosító: 201732 www.illessy.sulinet.hu

Részletesebben

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig.

Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. 2012. A tanulószoba időbeosztása: Hétfőtől csütörtökig A és B héten 12.35 órától - 15.35-óráig. Pénteken A és B héten 11.45 órától - 15.35-óráig. A tanulószoba helyszíne: 6. osztály tanterme A tanulószoba

Részletesebben

A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok. 2012. augusztus 23.

A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok. 2012. augusztus 23. A nevelési-oktatási intézmények működését meghatározó dokumentumok 2012. augusztus 23. Vonatkozó jogszabályok 2011. évi CXC tv. a nemzeti köznevelésről 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet a nevelési-oktatási

Részletesebben

Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Károly J. utca 32.

Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Károly J. utca 32. Székesfehérvári Sz C Deák Ferenc Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Diákönkormányzat neve: Diákönkormányzat alapítója:

Részletesebben

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend

A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend A Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kar Diákjóléti Bizottság Ügyrend 2017. február 7. A szabályzat célja és hatálya A Szent István Egyetem (a továbbiakban: SZIE) Ybl Miklós Építéstudományi

Részletesebben

A Diákönkormányzat Szervezési és Működési Szabályzata

A Diákönkormányzat Szervezési és Működési Szabályzata A Diákönkormányzat Szervezési és Működési Szabályzata 1 A Diákönkormányzat céljai: A diákönkormányzat célja, hogy olyan állapotot teremtsen és tartson fenn, mely lehetővé teszi, hogy a diákok jogai s érdekei

Részletesebben

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend

Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend Tehetség Alapfokú Művészeti Iskola Házirend 1 1. Általános alapelvek Az iskola tanulói közösségének életét a házirend szabályozza, amelyben érvényesül a jogok és kötelességek összhangja. A házirend feladata

Részletesebben

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata.

Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata. Nevelési- oktatási intézmények szervezeti és működési szabályzatának köznevelési törvényben előírt kötelező felülvizsgálata RAABE konferencia Budapest, 2013.02.28 dr. Gera Tibor Valamennyi nevelési-oktatási

Részletesebben

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola

inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola SZAKÉRTŐI VÉLEMÉNY az inárcsi Tolnay Lajos Általános Iskola 2365 Inárcs, Tolnay Lajos út 1. Szervezeti és Működési Szabályzatáról Készítette: Szegedi György közoktatási szakértő SZ024539 2011. április

Részletesebben

MAGISTER GIMNÁZIUM. szabályzata. Intézmény székhelye, címe: 3530 Miskolc, Görgey A. utca 5. Intézmény OM-azonosítója: Kft.

MAGISTER GIMNÁZIUM. szabályzata. Intézmény székhelye, címe: 3530 Miskolc, Görgey A. utca 5. Intézmény OM-azonosítója: Kft. Intézmény neve: Szabályzat típusa: MISKOLCI MAGISTER GIMNÁZIUM Szülői szervezet működési szabályzata Intézmény székhelye, címe: 3530 Miskolc, Görgey A. utca 5. Intézmény OM-azonosítója: 201251 Intézmény

Részletesebben

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács

PANNON EGYETEM Kollégiumi Tanács Kollégiumi Fegyelmi Szabályzat a Pannon Egyetem kollégiumaiban és kollégiumként üzemelő bérleményeiben történő fegyelmi vétségek kezelésére A Pannon Egyetem a a vonatkozó jogszabályok figyelembe vételével

Részletesebben

DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA DIÁKÖNKORMÁNYZATÁNAK SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA I. A DÖK ADATAI Név: Budapest IX. Kerületi Diákönkormányzata Cím: II. A DÖK CÉLJAI megteremtse a diákok számára az iskolai közéletben való részvétel

Részletesebben

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1

Szabóné Tóth Erika. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Intézet Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Szabóné Tóth Erika Pedagógiai Szakmai és Szakszolgálat 1 Mi is az a Házirend? Jogi forrás Intézményi belső normatív szabály. Jogi szabály, amelynek szükségszerű és nélkülözhetetlen tartalmi és eljárásbeli

Részletesebben

(Egységes szerkezetben a módosításról szóló 8/2007. (VI. 28.)önkormányzati rendelettel.)

(Egységes szerkezetben a módosításról szóló 8/2007. (VI. 28.)önkormányzati rendelettel.) Füzesgyarmat Város Önkormányzat Képviselőtestületének 20/2005. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a térítési díj- és tandíjfizetési kötelezettség helyi szabályozásáról (Egységes szerkezetben a módosításról

Részletesebben

Az Ady Endre Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata

Az Ady Endre Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Az Ady Endre Általános Iskola Diákönkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata Ezen Szervezeti és Működési Szabályzat (későbbiekben SZMSZ) az Ady iskola tanulói, tanulóközösségei által létrehozott

Részletesebben

Szent István Egyetem Gödöllő

Szent István Egyetem Gödöllő Szent István Egyetem Gödöllő A SZENT ISTVÁN EGYETEM ÁLLATORVOS-TUDOMÁNYI KARON ÉRVÉNYES SZERVEZETI ÉSMŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 5/F melléklet A KOLLÉGIUMI JELENTKEZÉSEK ELBÍRÁLÁSÁNAK ELJÁRÁSI ÉS SZERVEZETI RENDJE

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND

Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND Biatorbágyi Korai Fejlesztő Központ HÁZIREND 1. Bevezető rendelkezések: A házirend szabályai-mint a törvény felhatalmazásán alapuló intézményi belső jogi normák-kötelezőek az intézménnyel jogviszonyban

Részletesebben

Óvodai Nevelési-oktatási intézmény Közzétételi Lista. Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola

Óvodai Nevelési-oktatási intézmény Közzétételi Lista. Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola Óvodai Nevelési-oktatási intézmény Közzétételi Lista Szent István Katolikus Óvoda és Általános Iskola Törvényi háttér: A kormány 229/2012. (VII.28) Korm. rendelete a nemzeti köznevelésről szóló törvény

Részletesebben

Szervezeti és Működési Szabályzat

Szervezeti és Működési Szabályzat Kedves Kollégák! Az iskolai dokumentumok (SzMSz, házirend, pedagógiai program, továbbképzési program, továbbképzési program, éves munkaterv, tantárgyfelosztás stb.) ellenőrzése során előfordult, hogy a

Részletesebben

ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA

ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA 8868 Letenye, Bajcsy Zs. u. 2. OM azonosító: 037530 Tel/Fax.: +36-93/343-042; e-mail: andrassy_suli@altisk-letenye.sulinet.hu ANDRÁSSY GYULA ÁLTALÁNOS ISKOLA SZÜLŐI SZERVEZETÉNEK

Részletesebben

* *

* * KIR Intézménytörzs Intézményi tanács ügyrend bejelentése Beküldendő: Oktatási Hivatal KIR 9001 Győr, Pf. 646 *140069147* 140069147 Intézmény adatai OM azonosító: 035292 Név: Kanizsay Dorottya Egészségügyi

Részletesebben

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA

SZÁNTÓ ÉS TÁRSA A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény egyes rendelkezéseinek 2013. január 1. nappal történő módosításáról 1./ 2013. január 1. naptól a nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM

BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM BENEDEK ELEK ÁLTALÁNOS ISKOLA, ELŐKÉSZÍTŐ SPECIÁLIS SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM TAGINTÉZMÉNYE: MÓRA FERENC KOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA Oroszlány, 2006. május 2. Iván Lászlóné igazgató Hidasi

Részletesebben

MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR

MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR 3. számú melléklet MUNKAKÖRI LEÍRÁS GIMNÁZIUMI TANÁR Az intézmény neve/címe: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium; Nyíregyháza, Széchenyi u. 29-37. Tanár Név: Születési hely, idő: Anyja neve:

Részletesebben

NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016.

NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. NOSZLOPY GÁSPÁR GIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KOLLÉGIUMI SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2016. SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT HATÁLYA A SZMSZ feladata, a jogszabályok által biztosított keretek között, megállapítsa

Részletesebben

Nyíregyháza, március 27. Szabó István Köznevelésért Felelős Államtitkári Kabinet

Nyíregyháza, március 27. Szabó István Köznevelésért Felelős Államtitkári Kabinet Nyíregyháza, 2014. március 27. Szabó István Köznevelésért Felelős Államtitkári Kabinet istvan.szabo@emmi.gov.hu Jogszabályi háttér Kötelező alkalmazandó 2011. évi CXC. törvény a nemzeti köznevelésről szóló

Részletesebben

A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata

A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata A Stromfeld Aurél Gépipari, Építőipari és Informatikai Szakközépiskola Szülői Közössége Választmányának szervezeti és működési szabályzata (Továbbiakban: SZMSZ) I. A Iskolai Szülői Közösség Választmányának

Részletesebben