SZEPTEMBER. Szlovákiai vadászünnepségek, szarvascsalogató Európa-bajnokság, Szent Hubertusz mise.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "SZEPTEMBER. Szlovákiai vadászünnepségek, szarvascsalogató Európa-bajnokság, Szent Hubertusz mise."

Átírás

1

2 SZEPTEMBER június 2. szeptember 14. Kulturális nyár és vári ünnepségek Pozsony /Bratislava/ nyáron kultúrával telített. Az Óváros utcáin utcaszínházakat, folk-koncerteket, hagyományos kézműveseket, mozit a téren, és sok mást láthatnak. Kapcsolat: július 31. szeptember 11. Trnavai /Nagyszombati/ Orgona-napok Nagyszombat város meghív minden komolyzene-kedvelőt a nemzetközi részvételű orgonazenei fesztiválra szeptember Szent Hubertusz Napok szeptember Az ÚĽUV kézmesterei Népi áruk gyártásának és hagyományos mesterségek fesztiválja. Több mint 100 gyártó Szlovákia különböző régióiból élőben bemutatja kézművesi tudását szeptember Közép-Európai Színházak Fesztiválja Közép-Európa állami színházainak legérdekesebb és a mai trendek által befolyásolt előadásait néhány napig Kassán láthatják. A fesztivál részét képezik a nemzetközi konferenciák, előadások és workshopok. Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: Szlovákiai vadászünnepségek, szarvascsalogató Európa-bajnokság, Szent Hubertusz mise. Helyszín: Szentantal / Svätý Anton Kapcsolat: Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: A rendezvény típusa: színház, opera Kapcsolat:

3 2016. szeptember Szalamandra-napok Banská Štiavnicán /Selmecbányán/ A legszebb szlovákiai bányászváros eltűnt dicsőségére emlékeztetnek, amely az UNESCO Világörökségi Listájára került. Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: szeptember Kassai borünnepségek A város és a régió bor-hagyományaihoz kötődik ez a különleges fesztivál, amely keretén belül az Alsó kapu területén és Mikluš-börtön melletti utcán érdekes szlovák és nemzetközi borászatok mutatkoznak be. Olyan borok kóstolása, melyeket értékelhet is, a korabeli zene mellett és a történelmi helyeken egyedülálló élményt nyújt! A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Kapcsolat: szeptember Besztercebányai /Banská Bystrica/ Városi Napok, Radvani Kézművesvásár Fogadja el a meghívást a hagyományos Radvani Kézműves-vásárra, melynek története egészen a 17. századig nyúl vissza. Hagyja, hogy elbűvölje a régi kézművesség - a fazekasok, a kosárfonók, a kovácsok. Hódoljon be a méhmesterek finomságainak, vagy csodálja meg a kézzel készített Húsvéti tojások szépségét. A jó hangulatról a gyermek- és felnőtt népi együttesek különböző fellépései gondoskodnak, ne felejtse el megkóstolni a hagyományos vásárkolbászt vagy a murcit - a vásár szinonimáját. Jöjjön el és biztos nem bánja meg! Helyszín: Főtér, Banská Bystrica, Dolná ulica - Banská Bystrica, a LUX Hotel környéke Kapcsolat: szeptember Hagyományos Trnavai /Nagyszombati/ Vásár A vásár a múlt hagyományainak és értékeinek megőrzésére hivatott, és szelleme a legrégebbi szlovákiai szabad királyi város sikeres vásári múltját idézi. Helyszín: Nagyszombat / Trnava Kapcsolat: szeptember Lőcsei vénasszonyok nyara A nemzetközi zenei fesztivál 9. évfolyama. Helyszín: Lőcse / Levoča Kapcsolat:

4 2016. szeptember / Rača szeptember / Pezinok Szüret Szüreti ünnepség, kísérőrendezvények, nemzetközi Fyzulnačka /bableves/-főzőverseny. A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Helyszín: Rača, Pezinok Kapcsolat: szeptember 10. Római játékok Oroszváron (Rusovce) Vágyódik az ókori Róma magasztosság után? Nincs időgépe? Mi sem egyszerűbb ennél. Jöjjenek el szeptemberben az ókori Gerulata-ba. Itt egy napig életre kel a történelem... Helyszín: Oroszvár / Rusovce Kapcsolat: szeptember Cinematik Nemzetközi Filmfesztivál A Cinematik Piešťany fesztivál egyik ambíciója egyrészt kitölteni a szlovákiai filmfesztiválok kínálatában lévő réseket, másrészt egy olyan rendezvényt megvalósítani, melynek hosszú távú stratégiája a fiatal filmnézőre való orientálás, hangsúlyozva a filmes műveltségének fejlesztését. Egy olyan fesztivállá válni, amely a széles körű közönséget főként a hangulatával vonzza, nem pedig sztárokkal, vörös szőnyeggel szeptember Biely Potoki kő Nemzetközi Kőfaragó Plein air. Helyszín: Pöstyén / Piešťany Kapcsolat: Helyszín: Oravský Biely Potok Kapcsolat: szeptember 22. december 5. Visegrádi Napok A rendszeres rendezvény Košicera /Kassára/ ismét elhozza a közép-európai nemzetek kultúrális eseményeinek legjobbját. A látogatók örülhetnek a sok előadásnak és a remek csehországi, magyarországi, lengyelországi és szlovákiai művészeknek. Kapcsolat:

5 2016. szeptember Színjátékos Nitra /Nyitra/ Nemzetközi fesztivál - európai színjátszás szemléje, kiegészítve egyéb művészeti nemekkel, kísérő-, munka- és képzési rendezvények szeptember Tokaji szüret és Nyitott Pincék Napja Tokaji pincék megtekintése bor- és hagyományos zempléni specialitások kóstolójával összekötve. A szőlőben végzett munkák megünneplése, széles körű aktivitások kínálata: tokaji borok kóstolója, hagyományos kalácsok és más ételek kóstolója, hagyományok, szokások, folklórok, iparosok szeptember 30. október 2. Szentmihályi vásár Egy hagyományos Szentmihályi vásár, amely egybe köti Galgóc (Hlohovec) vásárhagyományait, a folklórt, finom ételeket és a szórakozást a városi kiváltságjogok megítélésének 652. évfordulójának szeptember 30. október 2. Káposztaünnepségek Dni zelá (Káposztanapok) Hagyományos regionális rendezvény, amelyen a főszerepet a káposzta játssza, Hegyháti (Záhorie) tájszólással zelo. A rendezvény típusa: színház, opera Helyszín: Nyitra / Nitra Kapcsolat: prezentációja, kísérő sportrendezvények, attrakciók gyerekek és felnőttek részére. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Čerhov falu amfiteátrum Kapcsolat: szellemében (vásárszervezési kiváltság és városi önkormányzat joga). Helyszín: Galgóc / Hlohovec Kapcsolat: A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Stomfa / Stupava Kapcsolat:

6 OKTÓBER szeptember 22. december 5. Visegrádi Napok A rendszeres rendezvény Košicera /Kassára/ ismét elhozza a közép-európai nemzetek kultúrális eseményeinek legjobbját. A látogatók örülhetnek a sok előadásnak és a remek csehországi, magyarországi, lengyelországi és szlovákiai művészeknek. Kapcsolat: szeptember 30. október 2. Szentmihályi vásár Egy hagyományos Szentmihályi vásár, amely egybe köti Galgóc (Hlohovec) vásárhagyományait, a folklórt, finom ételeket és a szórakozást a városi kiváltságjogok megítélésének 652. évfordulójának szellemében (vásárszervezési kiváltság és városi önkormányzat joga). Helyszín: Galgóc / Hlohovec Kapcsolat: szeptember 30. október 2. Káposztaünnepségek Dni zelá (Káposztanapok) Hagyományos regionális rendezvény, amelyen a főszerepet a káposzta játssza, Hegyháti (Záhorie) tájszólással zelo október 1. Szüret Sebechleby-i módra A rendezvény a besztercebányai régió szokásait és hagyományait igyekszik megismertetni és bemutatni. A rendezvény típusa: gasztronómiai Helyszín: Stomfa / Stupava Kapcsolat: A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Sebechleby Stará Hora Kapcsolat: október 1. Fehér éjszaka (Nuit blanche) fények éjszakája Fények egyedülálló projektje és fesztiválja, amely a helyi művészek mai művészetét mutatja be a városközpont szokatlan helyein és szokatlan időpontokban, a maratoni futás előestjén, amely szavatolja, hogy nem alszanak el. Megszeretteti magát az utcai művészeti, a fény- és vizuális alkotások és projektek, melyeket külön-külön, vagy egy tervezett útvonalon élheti meg. Kapcsolat:

7 2016. október 2. Nemzetközi Béke-maraton október Párkányi vásár A rendezvény típusa: sportrendezvény Kapcsolat: A Párkányi vásár a legnagyobb vásár a Duna mente újkori történelmében. A hagyományos rendezvényen kereskedők, mulattatók és látogatók vesznek részt a Duna mindkét partjáról. Helyszín: Újvár / Nové Zámky Kapcsolat: október Bratislava mozgásban A mai tánc nemzetközi fesztiválja, amely a szlovákiai mai táncok és a szomszédos országok kivételes, legérdekesebb megmozdulásainak bemutatója. A rendezvény típusa: sportrendezvény Kapcsolat: október Egy világ c. dokumentumfilm-fesztivál A fesztivál folyamán a világ különböző részeiről származó, nem csak az emberi jogok megsértésével foglalkozó több dokumentumfilm bemutatására kerül sor. A filmszemlét kiegészítik a beszélgetések a külföldi és szlovákiai vendégekkel (rendezőkkel, aktivistákkal, újságírókkal), fénykép-kiállítások, koncertek és multikulturális esték. Kapcsolat: október Hegyvidéki Filmek Nemzetközi Fesztiválja Vonzó filmfesztivál a barlangászatról, hegymászásról, folyóúsztatásról, a hegyi életről, a skialpinizmusról és egyéb adrenalison érdekességekről. Helyszín: Poprád / Poprad Kapcsolat: október Levicei /Lévai/ Vásár Dél-Szlovákia egyik legismertebb őszi vására, melyre nem csak Pohronieról és Tekovról érkeznek kereskedők, hanem Szlovákia távolabbi régióiból is. Helyszín: Léva / Levice Kapcsolat:

8 2016. október 15. Hubertus Fogadja el a meghívást a lovaskocsiba vagy a nyeregbe és jöjjön el Topoľčiankyba a lovaglószerzon ünnepélyes befejezésére - a hagyományos HUBERTUS rendezvényre. Helyszín: Topoľčianky Kapcsolat: október Bratislavai /Pozsonyi/ Jazznapok - BJD A BJD nemzetközi dzsesszfesztivál a maga nemében Közép-Európa egyik legnagyobb rendezvénye. Rendszeresen fellépnek itt a legismertebb dzsesszcsillagok., Výstavisko Incheba Kapcsolat:

9 NOVEMBER szeptember 22. december 5. Visegrádi Napok A rendszeres rendezvény Košicera /Kassára/ ismét elhozza a közép-európai nemzetek kultúrális eseményeinek legjobbját. A látogatók örülhetnek a sok előadásnak és a remek csehországi, magyarországi, lengyelországi és szlovákiai művészeknek. Kapcsolat: november Fénykép hónapja Novemberben az összes bratislavai /pozsonyi/ galériában, de más európai fővárosok galériáiban is neves művészek fényképeit tekintheti meg. A szlovák rendezvény az Európai Fényképhónap részét képezi. Kapcsolat: november 3. Ars Nova A kortárs művészet fesztiválja a komolyzenén belül a mai alkotásokat mutatja be. Ide tartoznak a kamara- és szimfonikus koncertek, a kiállítások és a múzeumi szakemberek konferenciái. Kapcsolat: november Szakrális művészetek fesztiválja Ez a fesztivál Szlovákiában egyetlenként mutatja be a látogatóknak a szlovákiai és európai szakrális művészet összes fajtáját. Felemelő élmény, amiben csak Kassán lehet része! Kapcsolat: november Szent Márton napok Szent Márton Pozsony legjelentősebb patrónusa, ezért tiszteletére vásári hangulat, búcsúi ünnepségek és az újbor megszentelése tölti meg a városközpont utcáit. A rendezvény típusa: gasztronómiai Kapcsolat:

10 2016. november Nemzetközi filmfesztivál A 18. alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál a mai filmalkotások széles választékát kínálja, további érdekes kísérőprogrammal Pozsonyban és környékén. Kapcsolat: november 25. Nyitott Pincék napja A rendezvény típusa: konyhaművészeti rendezvény Kapcsolat: november 18. december 4. Bratislavai /Pozsonyi/ zenei Ünnepségek - BHS A Pozsonyi Zenei Ünnepségek sokéves hagyománnyal rendelkező (1964), a legjelentősebb és legtekintélyesebb nemzetközi fesztivál Szlovákiában tól a BHS az egyetlen szlovák képviselője a brüsszeli székhelyű Fesztiválok Európai Szövetségének /EFA/. Kapcsolat: november 18. december 23. Karácsonyi Vásár Karácsony előtt egy hónappal a Pozsony központjában lévő Főtéren /Hlavné námestie/ felgyulladnak a fények a fenyőfán és a teret sátrak sokasága tölti be. Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat:

11 DECEMBER szeptember 22. december 5. Visegrádi Napok A rendszeres rendezvény Košicera /Kassára/ ismét elhozza a közép-európai nemzetek kultúrális eseményeinek legjobbját. A látogatók örülhetnek a sok előadásnak és a remek csehországi, magyarországi, lengyelországi és szlovákiai művészeknek. Kapcsolat: november 18. december 4. Bratislavai /Pozsonyi/ zenei Ünnepségek - BHS A Pozsonyi Zenei Ünnepségek sokéves hagyománnyal rendelkező (1964), a legjelentősebb és legtekintélyesebb nemzetközi fesztivál Szlovákiában tól a BHS az egyetlen szlovák képviselője a brüsszeli székhelyű Fesztiválok Európai Szövetségének /EFA/. Kapcsolat: november 18. december 23. Karácsonyi Vásár Karácsony előtt egy hónappal a Pozsony központjában lévő Főtéren /Hlavné námestie/ felgyulladnak a fények a fenyőfán és a teret sátrak sokasága tölti be. Helyszín: Pozsony, Belváros / Bratislava, Staré Mesto Kapcsolat: december Nemzetközi Karácsonyi Ádventi Dalfesztivál A Szlovák Köztársaság Fővárosa, Bratislava /Pozsony/ megnyitja kapuit és meghívja az énekkarokat Pozsony karácsonyi hangulatban kidíszített csodálatos történelmi központjába. Kapcsolat: december Karácsonyi Napok az Inchebában Fogyasztási cikkek karácsony előtti árusító kiállítása., Výstavisko Incheba Kapcsolat:

12 2016. december Karácsony varázsa a váralján Karácsonyi rendezvények Szent Miklós üdvözlése, karácsonyi vásár, karácsonyi énekek a karácsonyfa alatt, élő betlehem, mese, hangverseny, szilveszteri diszkó. A rendezvény típusa: karácsonyi Helyszín: Trencsén / Trenčín Kapcsolat: december január 8. Karácsony az a Bajmóci várkastély A karácsonyi díszítésű vár látogatása és karácsonyi program a Hunyadi-teremben. Helyszín: Bajmóci várkastély / Bojnický zámok Kapcsolat: december Selmeci karácsonyi vásár Hagyományos Selmeci karácsonyi vásár december HAGYOMÁNYOS KARÁCSONYI VÁSÁR december Oravai Karácsony A rendezvény típusa: karácsonyi/piac, vásár Helyszín: Selmecbánya / Banská Štiavnica Kapcsolat: Saját kézműves termékek értékesítése és bemutatása. Helyszín: Poprad Kapcsolat: Nemzetközi népi mesterség-vásár és alkotóműhelyek. Helyszín: Dolný Kubín Kapcsolat: december 18. Podtatranskói /tátraaljai/ karácsonyi ajtónyitás Karácsonyi ünnepségek, mellyel szimbolikusan megnyitják a tátraaljai Karácsony ajtaját. A rendezvény típusa: folklórrendezvény Helyszín: Štrba község Kapcsolat:

13 2016. december Karácsony a várban A kiállítás karácsony szellemében feldíszített részének a megtekintése a várkastélyban. A karácsonyi ünnepkörrel kapcsolatos hagyományokkal ismerkedhetünk meg a kísérő szöveg által. A rendezvény típusa: karácsonyi Helyszín: A Vöröskői Vár / Hrad Červený Kameň Kapcsolat: december Karácsony az árvai várban Az árvai várba is beköszönt az év legszebb ünnepe... A rendezvény típusa: karácsonyi Helyszín: Árva vára / Oravský hrad Kapcsolat: december 31. Szilveszteri futás a bratislavai /pozsonyi/ hidakon át A pozsonyi hidakon keresztül való Szilveszteri Futás egy sportrendezvény minden olyan futó számára, aki Szilveszter napját sem tudja elképzelni sportolás nélkül. Az útvonal az összes pozsonyi hídon és a Dunaj /Duna/ partján vezet. A rendezvény típusa: sportrendezvény Kapcsolat:

14 Szlovák Idegenforgalmi Hivatal Dipl. Ing Soňa Jelínková Rákoczi út 15 H 1088 Budapest Magiarország Tel.: +36/1/ Fax: +36/1/ Mobil: +36/30/ office.hu@slovakia.travel

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/

PROGRAMOK JANUÁR. December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Információ: 22/ PROGRAMOK 2019. JANUÁR December 30 - február 17. Móri csata 170 kiállítás Helyszín: Lamberg-kastély, 12-es terem Január 23. 18 óra MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2019 Szólt az ember Jordán Tamás és Sebő Ferenc József

Részletesebben

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor

A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában. Rosta Sándor A fesztiválok szerepe a Balaton régió turizmusában Rosta Sándor Balatoni Regionális Idegenforgalmi Bizottság Balatonfüred, 2007. szeptember 26. Kulturális rendezvény, mint turisztikai termék Kiemelkedı

Részletesebben

JANUÁR. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Oslany, Motoršport Aréna Beckert Kapcsolat:

JANUÁR. A rendezvény típusa: sportrendezvény Helyszín: Oslany, Motoršport Aréna Beckert Kapcsolat: JANUÁR 2017. január AUTOSLIDE 2017 Mindenütt érezhető energia, adrenalinnal, benzingőzzel telített levegő, fülsértő motorzaj, por és hó a kerekek alatt. A felturbózott négykerekű táltosok volánja mögött

Részletesebben

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI

SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI SZÉKESFEHÉRVÁR KULTURÁLIS INTÉZMÉNYEI, FEJLESZTÉSI IRÁNYAI, KULTURÁLIS ARCULATA ÉS PROGRAMJAI 17 Székesfehérvár kulturális intézményrendszere és hálózata sokszínû, tarka, gazdag és változatos képet mutat.

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 201 évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: Bolgár gyermeknapi rendezvény. Magyar

Részletesebben

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program

Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program 155 Magyar Fesztivál Regisztrációs és Minősítési Program A kutatási osztály ez évi kiemelkedő munkája mely immár nemzetközi érdeklődést is keltett a

Részletesebben

Kataszteri térképek a szlovák állami levéltárakban és speciális intézményekben

Kataszteri térképek a szlovák állami levéltárakban és speciális intézményekben Kataszteri térképek a szlovák állami levéltárakban és speciális intézményekben Novák Veronika Pozsonyi Állami Levéltár 2010. június 17.-18. Bevezetés: - az első kataszteri térképeket a mai Szlovákia területéről

Részletesebben

Bogácsi programok 2014

Bogácsi programok 2014 Bogácsi programok 2014 III. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2014. február 01. Közösségi Ház A III. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település éléskamrájába

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2019. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: Bolgár gyermeknapi rendezvény.

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2017. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: 1. Bolgár gyermeknapi rendezvény.

Részletesebben

Komplex, egyedi programcsomagokat kínálunk leendő látogatóink számára szórakoztatási lehetőségekkel, családbarát programok biztosításával.

Komplex, egyedi programcsomagokat kínálunk leendő látogatóink számára szórakoztatási lehetőségekkel, családbarát programok biztosításával. Csabai Kolbászház Látvány és élmény! Disznóvágás Kolbászkészítés Csapatépítő programok 2015 januárjától megnyitotta kapuit a Csabai Rendezvényszervező Kft. által üzemeltetett fesztiválház. Fő célunk a

Részletesebben

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI

ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI ÓVODÁNK ÜNNEPEI RENDEZVÉNYEI Óvodánk a hagyományőrzést, a népi kultúra ápolását egyik legfontosabb feladatának tekinti. Megteremtjük azt a miliőt, amelyben az óvodába lépés első pillanatától a nevelés

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február

RENDEZVÉNYNAPTÁR Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január. Február RENDEZVÉNYNAPTÁR 2018. Dátum: Rendezvény: Helye: Szervező: Január Február Február 2. Farsangi hagyományok, szokások megismertetése, álarc készítés gyerekeknek Fekete Gólya Ház Bátáért Egyesület Február

Részletesebben

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás

A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás A 23/2011. (III. 8.) Korm. rendelet alapján vezetett nyilvántartás a zenés, táncos nyilvántart ásba vételi száma a kérelmező neve, székhelye a kérelmező cégjegyzékszáma vagy vállalkozói nyilvántartási

Részletesebben

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA

A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki területekbe beruházó Európa 1. évfolyam 9. szám A VÁLLALKOZÓK KLUBJÁNAK FELHÍVÁSA PROGRAMAJÁNLÓ: MAGYAR ÍZEK - MAGYAR SZÍNEK 6. GASZTRONÓMIAI ÉS GYÜMÖLCSFESZTIVÁL,

Részletesebben

Határozat kivonat a Kulturális, Emberi jogi és Kisebbségi Bizottság 2010. április 12.-i üléséről

Határozat kivonat a Kulturális, Emberi jogi és Kisebbségi Bizottság 2010. április 12.-i üléséről 26/2010. (04. 12.) Kulturális, Emberi jogi és Kisebbségi Biz. határozat A Kulturális, Emberi jogi és Kisebbségi Bizottság mai ülésének napirendi pontjai és azok sorrendje a következő: 1. A 2010. évi kisebbségi

Részletesebben

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál

Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó. Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál V. Vőfélytalálkozó Zalaegerszegi Országos Fazekas-keramikus Találkozó és Fesztivál Szent György-napi Országos Biovásár Kozárdi Gazdaünnep és 8. Almavirág Fesztivál XV. Nemzetközi Sajt- és Túrófesztivál

Részletesebben

HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL

HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL HELYI TERMÉKEK, REGIONÁLIS GASZTRONÓMIAI ÉRTÉKEK NEMZETKÖZI ELISMERTSÉGÉNEK NÖVELÉSE A CÍVIS KONVÍVIUM (SLOW FOOD DEBRECEN) TEVÉKENYSÉGE ÁLTAL Erdős Zoltán Boros László Dániel Péter A SLOW FOOD MOZGALOM

Részletesebben

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14.

A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. A kulturális turizmus szerepe az Észak-magyarországi régióban Bor és gasztroturizmus menedzser szakirányú továbbképzés Eger, 2014.november 14. Dr. Tóthné Igó Zsuzsanna Tanár Bevezető gondolatok A kultúra

Részletesebben

Visszatérő kulturális események:

Visszatérő kulturális események: Visszatérő kulturális események: Magyar Kultúra Napja: Minden év januárjában a Magyar Kultúra napja (január 22.) alkalmából egész hetes programsorozat várja Mezőberény lakosságát és az idelátogatókat.

Részletesebben

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok

Programajánló. Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta. Meggyfesztivál. XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Eperfesztivál és Tahitótfalui vágta Meggyfesztivál XII. Cseresznye Fesztivál Debreceni Pulykanapok Szigligeti Várjátékok Mezőhegyesi Kanca-és Ménverseny Debreceni Simonyi Napok Eperfesztivál és Tahitótfalui

Részletesebben

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai

Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Gyermekszervezeti munkaterv Szakmár 2013-2014 A gyermekszervezet és az iskola közös célkitűzései és feladatai Ebben a tanévben gyermekszervezetünk feladatait nagyrészt az Kultúra és művészetek köré tervezi.

Részletesebben

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok

Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok Nemzetközi Képzőművészeti Filmszemle programok 2014. október 15 19. (szerda vasárnap) október 15. (szerda) 12.05 13.15 Versenyfilmek vetítése 13.30 15.00 Versenyfilmek vetítése 15.15 16.45 Versenyfilmek

Részletesebben

VIII. DUDIK Fesztivál

VIII. DUDIK Fesztivál VIII. DUDIK Fesztivál Szakmai beszámoló 2016.09.12. Dunaújvárosi Egyetem Dunaújvárosi Főiskola DUDIK fesztivál 2016. június 9-10-11-12. Dunaújváros, Alsó-Duna part Szakmai beszámoló Tartalom 1. DUDIK a

Részletesebben

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés

Komlói Kistérség 2015. évi programok. Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR. Húsvéti készülődés i Kistérség 2015. évi programok Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR 3. Húsvétváró Húsvéti készülődés 4. Húsvét vigiliája 5. Locsolóbál 8. Óvodai húsvétolás 9. A költészet napja alkalmából Regionális

Részletesebben

Bogácsi programok 2013

Bogácsi programok 2013 Bogácsi programok 2013 II. Falusi Kamra Mustra és IV. Bogácsi Kocsonyafőző Verseny 2013. február 02. Bükkalja Általános Iskola A II. alkalommal megrendezésre kerülő Falusi Kamra Mustra vendégei több település

Részletesebben

2015. évi belvárosi közterület-használat

2015. évi belvárosi közterület-használat 2015. évi belvárosi közterület-használat 2015. január 9. A Remény Sétája Rákóczi Szövetség - Irgalmasok útja Széchenyi tér Hunyadi János utca Kálvária Domb vonalán sétálna végig. A megemlékezés az útvonal

Részletesebben

Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR

Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR i Kistérség Hónap Időpont Program Település TAVASZ-NYÁR április május 11.-12. MindenMás Alternatív Kulturális Fesztivál 17. Húsvéti készülődés 19. Húsvéti tojáskereső 20. Locsolóbál 2 Pokla nyílt futó-

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület ei ülésére Iktatószám:21-3/2017/ALJEGYZ Ügyintéző: dr. Nagy Rusztem ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2017.02.22-ei ülésére Tárgy: Városi rendezvénynaptár összeállítása Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület

Részletesebben

Kedves Fesztivállátogató!

Kedves Fesztivállátogató! Kedves Fesztivállátogató! Szeretettel köszöntjük Önöket a tavaszi fesztiválok megrendezése alkalmából és örömmel invitáljuk programjainkra a siófoki Hajókikötőbe. Reményeink szerint olyan színvonalas programot

Részletesebben

2011. évi rendezvénynaptár

2011. évi rendezvénynaptár 2011. évi rendezvénynaptár JANUÁR 12. Doni megemlékezés 21. Magyar Kultúra Napja 22. Német Nemzetiségi Nap 28. FEBRUÁR 1. Meseszínház - Kabóca Bábszínház 11. 12. Valentin napi party Kultúrház 26. Farsangi

Részletesebben

2015. évi rendezvénytervezet

2015. évi rendezvénytervezet 2015. évi rendezvénytervezet Időpont Esemény megnevezése Rendező Helyszín Jan. 11. 9 óra Megemlékezés a Malenkij robot -ról JANUÁR Zebegény (a települések összevont Jan. 22. 14 óra Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

VÁROSÜNNEP Rudabánya

VÁROSÜNNEP Rudabánya VÁROSÜNNEP Rudabánya Magyarország Európai Unióhoz csatlakozása 10. évfordulójának jegyében Programok III. Ásványgyűjtő Fesztivál, Rudabánya 2014. szeptember 5. VII. Városnap, Rudabánya 2014. szeptember

Részletesebben

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban.

Időpont: december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal. Szállás: Znojmoban, panzióban, személyes szobákban. Időpont: 2018. december 8-9. (szombat-vasárnap) Utazás: különbusszal Szállás: Znojmoban, panzióban, 2-3-4 személyes szobákban. Étkezés: étterem lehetőség Znojmoban és Pozsonyban. Felszerelés: esőkabát,

Részletesebben

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok

Nyírbátor Város 2014. évi Közm vel dési Rendezvényterve. I. Kiemelt Önkormányzati programok Ny rbætor VÆros 2014. Øvi K zm vel døsi RendezvØnyterve Nyírbátor Város 2014. évi Rendezvényterve I. Kiemelt Önkormányzati programok Magyarország nemzeti ünnepei: Március 15. Augusztus 20. Október 23.

Részletesebben

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről

Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete. a közművelődésről Kacsóta Községi Önkormányzat 4/2004. (IV.19.) KT. Rendelete a közművelődésről Kacsóta községi Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi közművelődési feladatok ellátása érdekében a kulturális javak

Részletesebben

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására

2012. évi Pályázati program címe. Összművészeti programsorozat. A év májusdecember. kulturális tevékenységének támogatására Melléklet ok: Sorszám Kulturális tevékenységek támogatása szervezet neve 2011.évi Önkormányzati pályázat megnevezése Korábbi önkormány zati támogatáss al elszámolte? 2012. évi Pályázati program címe Mellékletek?

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 201 évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: 1. Bolgár gyermeknapi rendezvény.

Részletesebben

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház

FEBRUÁR 2. Bolhapiac Petőfi Művelődési Ház at2013. évi rendezvénytervezet JANUÁR Helyszín 14. Doni megemlékezés Polgármesteri Hivatal 19. 22. Magyar Kultúra Napja Polgármesteri Hivatal 31. Szőlészet és borászat, Árkovics József borász előadása

Részletesebben

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m

FOTOHÓNAP. MKKI, Pozsony. A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre, kiemelkedő művész meghívására) Sor - szá m MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl. tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére

Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 16-i ülésére 5604-1/2015. E L Ő T E R J E S Z T É S Kerekegyháza Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 16-i ülésére Tárgy: Kerekegyháza Város Önkormányzata 2016. évi rendezvénytervének elfogadása

Részletesebben

Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010

Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010 Hajdú Bihar megyei február havi programajánló 2010 Nők életmód népfőiskolája - Nagyrábé 2010. január - április Ismeretterjesztő és életmód segítő foglalkozások. Hajdú Komák és Konok Kunok disznótoros versenye

Részletesebben

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai

Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Győr város lakóinak kulturális fogyasztási szokásai Széchenyi István Egyetem, Marketing és Menedzsment Tanszék Empirikus kutatás Térszerkezet, gazdasági potenciál, munkaerőpiac, innováció, humán szolgáltatások,

Részletesebben

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények)

2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) 2014. évi programterv (művelődési házbeli és egyéb nagyobb rendezvények) Január - Január 20. Szép magyar beszéd a Kazinczy verseny városi döntője a Városi Könyvtárban - Január 21. A Magyar Kultúra Napja

Részletesebben

A GAZDASÁGI FOLYAMATOK ALAKULÁSA A SZLOVÁKIAI HATÁR MENTI RÉGIÓBAN BARA ZOLTÁN KEMPELEN INTÉZET

A GAZDASÁGI FOLYAMATOK ALAKULÁSA A SZLOVÁKIAI HATÁR MENTI RÉGIÓBAN BARA ZOLTÁN KEMPELEN INTÉZET A GAZDASÁGI FOLYAMATOK ALAKULÁSA A SZLOVÁKIAI HATÁR MENTI RÉGIÓBAN BARA ZOLTÁN KEMPELEN INTÉZET TARTALOM Makrogazdasági folyamatok Szlovákiában 2008-2014 Gazdasági különbségek a határrégió szlovákiai oldalán

Részletesebben

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.)

A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21 22 én tartja a Hotel Venturában (1119 Budapest, Fehérvári út 179.) Program:

Részletesebben

TÉMA LENGYEL NEMZETISÉGI ÖKORMÁNYZAT év

TÉMA LENGYEL NEMZETISÉGI ÖKORMÁNYZAT év 1. oldal, összesen: 1 96/2017. (IV. 20.) Kt. határozat 1. számú melléklete TÉMA LENGYEL NEMZETISÉGI ÖKORMÁNYZAT 2017-2018. év PÁLYÁZATI CÉLNAK MEGFELEL 2017. ÉVI VAGY ÁTHÚZÓDÓ KÉRT ÖSSZEG Ft JAVASOLT ÖSSZEG

Részletesebben

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10.

2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. 2014. A XXV. Kalocsai Paprikafesztivál megszervezése szakmai beszámoló 2014.12.10. Szakmai beszámoló I. A rendezvény bemutatása A Kalocsai Paprikafesztivál és a Paprikás Ételek Főzőversenye a térség legnagyobb

Részletesebben

ALK/1/2019.-megszűnt. 3. Szolgáltató/Üzemeltető elérhetőségei: 1141 Budapest, Paskál utca 3/b.,

ALK/1/2019.-megszűnt. 3. Szolgáltató/Üzemeltető elérhetőségei: 1141 Budapest, Paskál utca 3/b., BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy JEGYZŐ Ügyiratszám: BDV/9706-6/2019 Ügyintéző: Horváthné dr. Kovács Réka Telefon:458-3088 Alkalmi

Részletesebben

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ

Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa MEGHÍVÓ MEGHÍVÓ Vámosgálfalva Önkormányzata tisztelettel meghívja a Vámos Települések Szövetségének tag önkormányzatait és minden kedves érdeklődőt a 2010. június 4 6 án megrendezésre kerülő Vámos Települések

Részletesebben

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év

KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év KIMUTATÁS a Kultúrális és Sport Alapra benyújtott pályázatok támogatásáról (Kultúra) 2007. év A tevékenység meghatározása 2007 évben a Kulturális és Sport sorsz. A pályázó neve és az összeg rendeltetése

Részletesebben

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016.

VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. 1. sz. melléklet JAVASLAT A VÁROSI RENDEZVÉNYTERVRE 2016. Készítette: Radics Zoltánné intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek Nemzeti Ünnep: 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc

Részletesebben

Pozsony, Egyetemi Könyvtár, Ventúr utca 11.

Pozsony, Egyetemi Könyvtár, Ventúr utca 11. MKKI, Pozsony Sor - szá m Dátum A program megnevezése A program jellege /típusa (pl tudomány, képzőmű-vészet, zene, film) A program rövid ismertetése (különös tekintettel az évfordulós megemlékezésekre,

Részletesebben

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata

Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015.(II.25.) önkormányzati határozata Nyírbátor Város 2015.évi Közművelődi Rendezvénytervének elfogadásáról A Képviselő-testület Nyírbátor Város

Részletesebben

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció

Program: 1. nap 9.00 9.45 Regisztráció Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Novemberi küldöttgyűlés A NESZ soron következő küldöttgyűlését 2014. november 21-22-én tartja a Hotel

Részletesebben

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B.

2. Szolgáltató/ Üzemeltető lakcíme / székhelye: 1141 Budapest, Paskál utca 3/B. BUDAPEST FŐVÁROS I. KERÜLET BUDAVÁRI POLGÁRMESTERI HIVATAL Víziváros Vár Krisztinaváros Tabán - Gellérthegy JEGYZŐ Ügyiratszám: BDV/3502-10/2018 Ügyintéző: Csiszár Kinga Alkalmi rendezvények A Budapest

Részletesebben

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA

CSUPOR KERT. Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA PAJTASZÍNHÁZ GALÉRIA CSUPOR KERT Kulturális- és alkotóközpont az Őrségben KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET V I S 1 Z Á K KASZÁS A I KULTURÁLIS HAGYATÉKÖRZO EGYESÜLET TÖRTÉNETÜNK Két évvel később egy újabb vállalkozásba

Részletesebben

Szeretem, mert Vasból van

Szeretem, mert Vasból van VAS MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT 9700 Szombathely, Berzsenyi D. tér 1. Vas megyei Általános Iskolák részére Tárgy: Versenykiírás Iktatószám: 2-45/2013 Székhelyén Tisztelt Igazgató Asszony/Úr! Tisztelt Pedagógusok!

Részletesebben

Facebook: v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet /

Facebook:   v%c3%a9szeti-egyes%c3%bclet / There are no translations available. Cím: 3534 Miskolc, Nagy Lajos király út 18 telefonszám: 06 30 381 85 95 email cím: fmne@kezmuvesekhaza.hu honlap: https://www.kezmuvesekhaza.hu/ Facebook: https://hu-hu.facebook.com/f%c3%bcgedi-m%c3%a1rta-n%c3%a9pm%c3%bb

Részletesebben

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország

Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország 2013. július 12-14. Visegrádon, az élő középkor városában rendezik meg három évtizede Magyarország egyik legnagyobb nyári szabadtéri történelmi fesztiválját, a Visegrádi Nemzetközi Palotajátékokat. A 3

Részletesebben

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA,

DERECSKE VÁROS BÁLJÁRA, Felhívás! A Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár 2011. december 21-2012. január 2-ig zárva tart. Nyitás 2012. január 3-án. Derecske Város Önkormányzata tisztelettel meghívja Önt és partnerét

Részletesebben

A Meteorit 2006. Nemzetközi Művészeti Fesztivál Ünnepélyes Megynitója: 2006. június 2. (péntek)

A Meteorit 2006. Nemzetközi Művészeti Fesztivál Ünnepélyes Megynitója: 2006. június 2. (péntek) 1. A fesztivál egész ideje alatt megtekinthető kiállítások Prágai Quadriennale 2007 Csehország Kállai-Tóth Anett fotográfus kiállítása Magyarország Hegyi Péter festőművész kiállítása Magyarország ZLSZ

Részletesebben

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet!

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Népművészeti Egyesületek Szövetségének hírlevele Ha problémája van a megjelenítéssel, kattintson ide. Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog új évet! Elnökségi értekezlet A decemberi elnökségi értekezlet

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére 41. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Dombóvár Város 2015. évi rendezvénynaptára Előterjesztő:

Részletesebben

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek" Zm. Szövetség klubjai részére

Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja - megyei rendezvény az életet az éveknek Zm. Szövetség klubjai részére PROGRAMJAINK: Keresztury Dezső Általános Művelődési Központ 8900 Zalaegerszeg, Landorhegyi út 21. Tel: 92/314-120, Fax: 92/815-522 E-mail: info@kereszturyamk.hu Október 7. 14.00 óra: Idősek Világnapja

Részletesebben

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11.

18.00 Ökumenikus istentisztelet az Unitárius Templomban helyszín:unitárius Templom, 1055 Budapest, Nagy Ignác utca 1-2. 2010. NOVEMBER 11. 2010. NOVEMBER 11. (CSÜTÖRTÖK) 15.00-17.00 Nemcsak a húszéveseké a világ! Örökifjak bálja zenél a Seres Duó zártkörû rendezvény helyszín: Aranytíz, Lovagterem, 18.00 Reitter Ferenc Díjátadó Ünnepség A

Részletesebben

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19.

Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. Ünnepi programok: 2013. augusztus 19-20. Programok: Augusztus 19. időpont Szolnoki Művésztelep (kemence) Szolnoki Művésztelep (színpad) Kossuth-tér 7.00 Kemence felfűtése 9.00 Magyarok vásárának kezdete,

Részletesebben

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május

IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, május IV. MIÉNK A VÁR! Országos hagyományőrző és kulturális várfesztivál VAJDAHUNYADVÁR Pünkösd, 2016. május 14 16. Komplex rendezvény 2013-tól A rendezvény 2013-tól évente Pünkösdkor a események harmonikusan

Részletesebben

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015

Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Az V. Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivál 2015 Bevezetés A Muzsika Hídja Fesztivál Szervezőbizottsága 2015-ben is megrendezi a Muzsika Hídja Nemzetközi Fesztivált Budapesten 2015. július 25-26-án, első

Részletesebben

PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY

PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY PROGRAM TERV FORMANYOMTATVÁNY Térségi együttműködések nagyrendezvényeinek támogatása Célterület azonosító: 1022410 ÜGYFÉL ADATOK A projekt címe: ELŐDEINK ÚTJAIN JÁRVA AVAGY HORVÁT TRADÍCIÓK NYOMÁBAN KIÁLLÍTÁS

Részletesebben

A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán

A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán A vidékfejlesztési program komplex fejlesztési hatásai Mikóházán A településről Mikóházát egy 1273-ból való rendelet tanúsága szerint Kun Erzsébet királyné adta birtokul élete fogytáig egyik hű emberének,

Részletesebben

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja:

Visegrád Város Önkormányzatának Képviselő Testülete az évi CXL. tv a felhatalmazása alapján az alábbi rendeletet alkotja: Visegrádi Önkormányzat 11/2001. (IX. 27.) ör. rendelete a város közművelődési feladatairól és ellátásának feltételeiről [Egységes szerkezetben a 4/2014. (III.21.) Ökt. rendelettel] Visegrád Város Önkormányzatának

Részletesebben

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG

2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG 2011. ÉVI RENDEZVÉNYNAPTÁR ZALAEGERSZEGI KISTÉRSÉG JANUÁR Település Időpont Rendezvény Zalalövő Január 15. Informatikai és családi nap Nagylengyel Január 22. Asztalitenisz bajnokság Nagylengyel Január

Részletesebben

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy

www.ceuco.com 1/5 Hungary ceuco@ceuco.com Vice-President-Márta Hasenauer General Secretary Italy www.ceuco.com 1/5 HUNGARIKUMOK az európai gasztronómiai és borkultúrában PROGRAMOK nap időpont napirend Utazás a szállodákból Villányba. Pincelátogatás a borvidék Aurum díjas borászainak pincészeteiben,

Részletesebben

Kedvezményes téli ajánlatok

Kedvezményes téli ajánlatok KISBÉR TOURIST Engedély:R 1068 Utazási Iroda 2870 Kisbér Komáromi u.1. Telefon: 34/352-700 és 06/30/217-8722 Kedvezményes téli ajánlatok Program ajánlat: Szállást kínálunk Budapesten Hotel Rubin****6.450

Részletesebben

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52.

2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS. 10 órától. 16 óráig. Helye: BAB-USKA Tájház Úri, Fő út 52. 2015. március 28. HÚSVÉTI KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS 10 órától 16 óráig Helye: BAB-USKA Tájház 2244. Úri, Fő út 52. Amit kínálunk: - kis állat simogató (nyuszi, bárány, kiscsibe stb.) - tojás festés - tojás

Részletesebben

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS

RENDEZVÉNYNAPTÁR 2014. DECS Hónap Február Rendezvény megnevezése 08. Katolikus bál 15. KISZE báb égetés Alapítványi Ház Rendezvény helyszíne Információ kérhető Telefonszám 15. Ovis farsang 22. Zenés farsangi készülődés Dohóczki Mónika

Részletesebben

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger

1. UTAZÁS: MAGYARORSZÁG. Magyarországi intézmény: Egri Pásztorvölgyi Általános Iskola és Gimnázium, Eger Határtalanul! Együttműködés határon túli középiskolák között HAT- 18-02-0372 pályázat: Ősi mesterségek és népi hagyományok nyomában Észak - Magyarországon és Székelyföldön Magyarországi intézmény: Egri

Részletesebben

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2015. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása

A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2015. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati támogatása A XVIII. kerületi nemzetiségi önkormányzatok 2015. évi pályázati (program) célú megítélt önkormányzati a Budapest Főváros XVIII. kerületi Bolgár Nemzetiségi Önkormányzat: Szent Cirill és Szent Metód Ünnepe.

Részletesebben

Kölked Község évi eseménynaptára

Kölked Község évi eseménynaptára Kölked Község 2018. évi eseménynaptára Tervezett és megvalósuló beruházások 2018. évben Önkormányzati hivatal és Közösségek háza felújítása ( 29 millió forint ) A régi óvoda felújítása ( védőnői szolgálat

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének október 26-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2017. október 26-i ülésére 6. Tárgy: A XXV. Lajosmizsei Napok programtervezetének és költségvetési tervének véleményezése Az előterjesztést

Részletesebben

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen

PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen PROGRAMOK - 2014 - Designed By: Pmen Január 10-18. Kilenced Árpád-házi Szent Margit tiszteletére szent mise. Január 27. Kávé és gyógy gomba bemutató a Múzeum és Könyvtárban. JANUÁR FEBRUÁR Február 8. Hagyományőrző

Részletesebben

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek

2017. évi Városi rendezvényterv. 1. sz. melléklet. Ferenczné Fajta Mária. Készítette: I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek 1. sz. melléklet 2017. évi Városi rendezvényterv Készítette: Ferenczné Fajta Mária mb. intézményvezető I. Nemzeti, állami és önkormányzati ünnepségek I. Nemzeti és állami ünnepek Március 15. Az 1848/49-es

Részletesebben

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN

HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN HAGYOMÁNYŐRZŐ ÉS INNOVATÍV MEGOLDÁSOK A FENNTARTHATÓ DIVATBAN Április 9. Konferencia és divatbemutató Helyszín: OLASZ KULTURÁLIS INTÉZET A Nemzeti Divat Liga Magyarország Egyesület (NDL) szeretné a kreatív

Részletesebben

Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév. 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez

Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév. 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez Különös közzétételi lista 2010/2011-es tanév 11/1994 (VI.8.) MKM és 32/2008 (XI.24.) OKM rendelethez 1. A ok iskolai végzettsége és szakképzettsége: Név Végzettség, Tantárgy szakképzettség 1. Bíró Csaba,

Részletesebben

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló

Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Mádi Furmint Ünnep 2013 Szakmai Beszámoló Tartalomjegyzék: Technikai adatok 2 A program eredményessége, szakmai hatásai 3 Részletes Program 4-6 Fotóalbum 7-16 Sajtómegjelenések 17-22 Kreatív anyagok 23-24

Részletesebben

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN

SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Pályázati azonosító: 3508/01174 SZAKMAI BESZÁMOLÓ ORSZÁGOS KÖNYVTÁRI NAPOK ÉS RENDEZVÉNYEK MEGRENDEZÉSE SOMOGY MEGYÉBEN Árny az árnyban. Versszínház Radnóti Miklós utolsó pillanatáról Időpont: 2014.11.10.

Részletesebben

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. Tiszacsege Város Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K I V O N A T Önkormányzat Képviselő testületének 2013. december 18 án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből 203/2013.(XII. 18.) KT. számú HATÁROZAT: Képviselő testülete úgy határoz, hogy a 2014. évi városi

Részletesebben

CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL BORÁSZ KIAJÁNLÓ 2013

CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL BORÁSZ KIAJÁNLÓ 2013 CSABAI KOLBÁSZFESZTIVÁL BORÁSZ KIAJÁNLÓ 2013 1/8 Kedves Borászok! Az immáron 18. alkalommal megrendezésre kerülő Csabai Kolbászfesztivál hazánk egyik legrangosabb gasztrokulturális rendezvénye. Az évről-évre

Részletesebben

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez KARÁCSONY SÁNDOR ÁLTALÁNOS MŰVELŐDÉSI KÖZPONT IGAZGATÓJA 4177 FÖLDES, Karácsony Sándor tér 6. /Fax: (54) 531 008 E-mail: muvhazfoldes@freemail.hu Iktatószám: 5-11/2012. 7. T Á J É K O Z T A T Ó a Képviselő-testülethez

Részletesebben

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja

Programfüzet. Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Programfüzet Vizsoly Község Önkormányzatának és Egyházközségeinek hivatalos programja Augusztus 8. péntek Futóverseny Göncről Vizsolyba 10.00 Szenczi Molnár Albert nyomában futóverseny Gönc és Vizsoly

Részletesebben

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ

BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ BESZÁMOLÓ GÖDÖLLŐI MÚZEUMI ÉJ Évek óta hagyomány, hogy Gödöllő városa a Múzeumok Éjszakája programot városi összefogásban valósítja meg.tehát nemcsak a múzeumok (Gödöllői Városi Múzeum, Gödöllői Királyi

Részletesebben

csepeli nyár programajánló július augusztus

csepeli nyár programajánló július augusztus csepeli nyár programajánló 2017. július augusztus FINA Vizes VB (17. Úszó, Műúszó, Műugró, Óriástorony-ugró, Nyílt Vízi Úszó és Vízilabda Világbajnokság) Időpont: 2017. július 14 30. A vízisportokat szeretők

Részletesebben

2014 év. Környezettisztasági hét

2014 év. Környezettisztasági hét 2014 év Környezettisztasági hét 2014. 04.10. Évek óta hagyományos program áprilisban a Kőszár-hegymenet, melyet egy takarítási akció előz meg. A környezettisztasági hét célja településünk szebbé tétele,

Részletesebben

ÁCS VÁROS RENDEZVÉNYNAPTÁRA /TERVEZET/ 2009.

ÁCS VÁROS RENDEZVÉNYNAPTÁRA /TERVEZET/ 2009. ÁCS VÁROS RENDEZVÉNYNAPTÁRA /TERVEZET/ 2009. Esemény Időpont Helyszín Szervező Újévi Koncert január 3. Ritmus zenekar, Évnyitó túra Január 3. Ökumenikus imahét Január 14. Mesevetélkedő Január 19. Jókai

Részletesebben

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap:

A turizmus, borturizmus az alapköve a borvidék stratégiájának is, melynek szellemében készült el a borvidéki honlap: A Balaton-felvidék a Balaton-környéki borvidékek közül eddig eléggé ismeretlen volt a borkedvelő közönség körében. Néhány bor, néhány pincészet ugyan fel-felbukkan a fővárosi borszaküzletekben, éttermekben

Részletesebben

Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember tanévnyitó mindenki szeptember tantestületi értekezlet

Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember tanévnyitó mindenki szeptember tantestületi értekezlet Éves ütemterv 2018/2019. tanév hónap nap óra program érintettek szeptember 3 8.00 tanévnyitó mindenki szeptember 3 15.00 tantestületi értekezlet teljes tant. szeptember 3 Ismerkedési est kollégium szeptember

Részletesebben

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14

Művészetek Háza októberi programjai 2009 szeptember 24., csütörtök 23:14 KLAZZ koncert A hazai jazzélet sztárjai Babos Gyula, Borbély Mihály, Berki Tamás, Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Horváth Kornél, Kaltenecker Zsolt, Lantos Zoltán,

Részletesebben

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában

A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában A Magyar Kézműves Remek cím szerepe a helyi termékek piacra juttatásában Magyar Vidékakadémia második sorozata Konferencia a helyi termékekről Mórahalom, 2011. február 24. A Magyar Kézműves Remek cím szerepe

Részletesebben

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS

Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS Révfülöpi Nyár 2008. JÚNIUS 2008. június 14. szombat 18 óra RAFFAY BÉLA szobrászművész kiállításának megnyitója a Tóparti Galériában (Révfülöp, Halász utca 6.). A kiállítást megnyitja: Kancsal Károly,

Részletesebben