Az ÖLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Az ÖLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA"

Átírás

1 Az ÖLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a május 14-én kelt Alapszabály, az időközben bekövetkezett módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva) (1.) Az egyesületazonosító meghatározók I. fejezet 1.. Az egyesület elnevezése és jogállása 1.1. Az egyesület elnevezése: ÖLBŐ-TAVI ARANYHAL HORGÁSZEGYESÜLET 1.2. Az egyesület székhelye: Bábolna, Jókai út 12. (hatályos ) 1.3. Az egyesület bélyegzője: A köriratban az egyesület neve, az egyesület nevének körirata alatt az egyesület székhelye és az alapítás éve. Középen egy aranyhal rajza. (hatályos ) 1.4. Az egyesület alapításának éve: 2004 (2.) Az egyesület jogállása 2.1. Az egyesület jogi személy 2.2. Az egyesület működik: a.) a hatályos jogszabályok b.) az alapszabály és c.) más belső szabályok alapján 2.. Az egyesület célja és feladatai (1.) Az egyesület célja és feladatai a.) halászati ( horgászati ) vízterület hasznosítása, a horgászati lehetőségek megőrzése a horgászérdekek minél jobb érvényesítése érdekében (hatályos ) b.) a természet és a halállomány védelme, őshonos halfajok telepítése (hatályos ) c.) környezetvédelmi tevékenység folyamatos végzése (hatályos ) d.) a horgász szakismeret terjesztése, általánossá tétele, oktatás, vizsgáztatás e.) horgászversenyek, horgásztúrák, horgásztalálkozók szervezése, horgászturisztika fejlesztése (hatályos ) f.) sporthorgászat, mint aktív pihenés (szórakozás, kikapcsolódás) népszerűsítése g.) a tagság érdekeinek képviselete, adminisztratív tevékenység gyakorlása: a tagok horgászati okmánnyal történő ellátása (horgászjegyek, napijegyek, területi engedélyek stb.) (hatályos )

2 - 2 - h.) a horgász közélet szervezése: közgyűlés, területi szervek ülése, közösségi munka, kollektív kirándulás, táborozás stb.) i.) együttműködés, kapcsolattartás szervezése (Önkormányzatokkal, Rendőrséggel, Polgárőrséggel, vízkezelővel, horgász szövetséggel, szakhatóságokkal, társegyesületekkel stb.) (hatályos ) j.) segíteni a horgászvíz hasznosítóit és a hatóságokat az orvhalászat megelőzésében, felszámolásában k.) a horgászat tisztaságának, sportszerűségének őrzése, a horgászat népszerűsítése (hatályos ) l.) gondoskodik a használatában, kezelésében lévő vízterület hatékony őrzéséről, a horgászat szabályainak betartásáról, ennek érdekében együttműködik az országos és területi halászati igazgatás szerveivel, a helyi önkormányzatokkal, a rendőrség és a polgárőrség illetékes szerveivel (hatályos ). (2.) Gazdálkodási tevékenység 2.1. Az egyesület céljainak megvalósítása érdekében másodlagos gazdálkodási tevékenységet folytat: a.) máshová nem sorolt, egyéb sportszolgáltatás ( SZJ ) (hatályos ) b.) máshová nem sorolt, egyéb nem bolti kiskereskedelem ( SZJ ) (hatályos ) II. fejezet 3.. Az egyesület tagsági jogviszony szabályai (1.) Nyitott tagság elve 1.1. A nyitott egyesületi tagság azt jelenti, hogy jogszabályi korlátozás hiányában egyesületi tag lehet az, aki az alapszabályban megjelölt feltételeknek megfelel és azok megvalósításában való tevékenységet vállalja, az alapszabályt elfogadja. Az egyesületnek tagja lehet: - magyar állampolgárok - külföldi állampolgárok - jogi személyek - jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetek (2.) Az egyesület tagsági viszony formái 2.1. Teljes jogú tagok lehetnek: - magyar állampolgárok - külföldi állampolgárok - akik nem állnak horgászjegyváltási tilalom, vagy egyesületi fegyelmi büntetés hatálya alatt - horgászatot nem kereső foglalkozásként űzik.

3 Az egyesületnek tagja lehet az a jogi személy (vagy jogi személyiséggel nem rendelkező, de a jogszabály által elismerten működő szervezet), amely - önkéntes belépési szándékukat kinyilvánítják - az egyesület alapszabályát és más belső szabályzatot elfogadják - az egyesület tevékenységében való részvételre anyagi támogatásra vonatkozó részletes szabályokat az egyesület vezetősége és a jogi személy meghatalmazott képviselője által létrehozott együttműködési megállapodásban rögzítik. (3.) A tagfelvétel anyagi feltételei és más módja 3.1. Az egyesületben teljes jogú tagként való felvételhez belépési díjat kell fizetni, mely minden tagra azonos összegű A belépési szándékot az egyesület vezetősége által rendelkezésre bocsátott belépési nyilatkozat kitöltésével kell bejelenteni A belépési nyilatkozat tartalmát az alapszabály rendelkezéseivel összhangban a vezetőség állapítja meg A belépési nyilatkozatot tartalmának vizsgálata után az elnök terjeszti javaslatával együtt a vezetőség elé A tagfelvételről való döntés a vezetőség hatáskörébe tartozik. A vezetőség köteles elbírálni a felvételi kérelmet legkésőbb a benyújtást követő második vezetőségi ülésen Taggá történő felvétel esetén a tagot a felvétel jogosultság és kötelezettség keletkezésének időpontjáról az elnök tájékoztatja A felvételi kérelem elutasításáról a vezetőség indoklást tartalmazó határozatot köteles hozni, melyet a kérelmezőnek írásban meg kell küldeni. (4.) Tagnyilvántartás vezetése és tagkönyv kiállítása 4.1. Az egyesületi tagságról a vezetőség folyamatosan nyilvántartást vezet A tagnyilvántartás tartamát (rovatait) a vezetőség állapítja meg A Közgyűlés határozatképességének megállapításánál csak a tagnyilvántartás adatai vehetők figyelembe Az egyesület tagként felvett személy részére a tagnyilvántartó adataival egyező tagsági igazolványt állít ki.

4 Az egyesületi tagsági viszonyból eredő jogok és kötelezettségek (1.) Az egyesület tagjainak jogai 1.1. A tagokat a jogszabályban és az alapszabályban foglalt korlátozások kivételével egyenlő jogok illetik és egyforma kötelezettségek terhelik A testületi üléseken a tárgyalt ügyekben minden jelenlévő tagnak egy szavazata van. A szavazásra jogosult tag nem élhet szavazati jogával olyan ügyben, amelyben érdekelt A tag jogosult a tanácskozási jog alapján az egyesület teljes körű nyitott fórumain, közgyűlésén, vitaülésein a részvételi, felszólalási, indítványozási és bírálati jogával élni A tagot megilleti a személyes tájékozódási, interpellációs, iratokba való betekintési jog is Jogosult részt venni az egyesület rendezvényein, versenyein Az egyesülettől állami horgászjegyet igényelni és ezek birtokában területi engedélyt váltani és azon feltüntetett vízterületen horgászni A tag jogosult az egyesület bármely szervének törvénysértő határozatát, döntését a tudomására jutástól 30 napon belül a Bíróságnál megtámadni.(a tag kereset benyújtási joga.) 1.8. A jogi személy tagok tisztségre nem választhatók. A jogi személy által delegált tagok a közgyűlésen, az egyesület nyílt fórumain, ülésein teljes jogú tagként tanácskozási joggal vehetnek részt. (hatályos ) (2.) Az egyesület tagjainak kötelességei A tag köteles: 2.1. Az egyesület alapszabályának és más belső szabályzatának rendelkezéseit és az egyesület bármely testületének határozatát betartani, illetve végrehajtani Közreműködni az egyesület anyagi alapjának megteremtésében és annak gyarapításában. Ennek megfelelően a tag köteles a megállapított tagdíjat és egyéb díjakat az egyesület pénztárába, számlájára a vezetőség által előírt határidőre befizetni.

5 Tevékenyen részt venni az egyesület munkájában, rendszeresen segíteni az egyesületet feladatai teljesítésében Az egyesületbeli tevékenységgel kapcsolatos önként vállalt feladatot maradéktalanul és a legjobb tudása szerint ellátni A horgászatra való jogszabályokat, a horgászat országos és helyi szabályait megtartani és megtartatni A természet, környezet, különösen a vizek és vízpartok tisztasága felett őrködni. Esetleges vízszennyezéssel kapcsolatos észlelését az egyesület bármely tisztségviselőjével haladéktalanul közölni. (3.) A tagsági viszony megszűnésének módjai 3.1. A tag halála - természetes személy halála - jogi személy tag jogutód nélküli megszűnése 3.2. Az egyesület megszűnése (alapszabály 34. pontja ) 3.3. Kilépés Kilépést a vezetőségnek kell bejelenteni Kilépés esetén a tagsági jogviszony a kilépés írásbeli bejelentésének a vezetőséghez történt megérkezését követő hónap utolsó napján szűnik meg. (hatályos ) A tagságból folyó kötelezettségeket a kilépési nyilatkozat kelte és a tagsági viszony megszűnése közötti idő alatt is teljesíteni kell. (4.) Törlés A tagsági viszony évközi megszüntetése esetén a tagdíj befizetési kötelezettség a kilépés évének végéig fennmarad A tagok sorából törölni kell azt a tagot, aki: a.) tagdíj vagy egyéb kötelezettségének hat hónapig saját hibájából felszólítás ellenére sem tesz eleget, a tagot a törlés előtt a hátralék befizetésére írásban fel kell hívni azzal az egyidejű tájékoztatással, miszerint a nemfizetés a törlés jogkövetkezményével jár. b.) az egyesülettel szemben fennálló személyes kötelezettségét (a még elvégezhető ideig, vagy alkalommal) több esetben nem végzi el. c.) bűncselekmény elkövetése miatt jogerősen végre hajtható szabadságvesztésre ítélték.

6 A törlésről az elnök kezdeményezése alapján a vezetőség határoz, vizsgálva: a.) a mulasztás megszüntetésére vonatkozó felszólítás átvételét b.) a megjelölt teljesítési határidő tényleges elteltét, és c.) a saját hibából történt mulasztás tényét 4.3. Nem minősül törlésnek, ha a Közgyűlés az egyesületi tag kifogása alapján azt jogosnak találva, méltányossági okból, meghatározott időre felmentést ad a tagnak a kötelezettségei teljesítése alól. (5.) Kizárás 5.1. A tagsági viszony kizárással csak a fegyelmi eljárás során, a fegyelmi bizottság jogerős határozata alapján szűnik meg. (1.) Közgyűlés (2.) Vezetőség (3.) Felügyelő Bizottság (4.) Fegyelmi Bizottság III. fejezet 5.. Az egyesület szervei IV. fejezet 6.. Az egyesület szerveinek működése (1.) A közgyűlés működése 1.1. Közgyűlést kell összehívni, amennyiben a.) a vezetőség szükségesnek ítéli b.) a felügyelő bizottság indokoltnak tartja c.) a bíróság elrendeli és d.) az ok és cél megjelölésével, a nyilvántartott tagok legalább 33%-a kívánja A Közgyűlés összehívása esetén bármely témakört napirendjére tűzheti A Közgyűlés működésére az alábbi szabályokat kell megfelelően alkalmazni.

7 - 7 (2.) A Közgyűlés 2.1. A közgyűlés évenként egy rendes ülést tart 2.2. Rendkívüli Közgyűlést kell tartani, ha a.) a vezetőség szükségesnek ítéli b.) a felügyelő bizottság indokoltnak tartja c.) az ok és cél megjelölésével a tagok legalább 33 %-a kéri Az összes tisztviselő megválasztása öt évre a Közgyűlésen történik A megválasztandók jelölését jelölő bizottság végzi, de a jelölés joga az egyesület minden tagját megilleti. A jelölő bizottságot a tisztújító Közgyűlést megelőzően a Közgyűlés hozza létre, megválasztva annak elnökét és tagjait. A jelölő bizottság a Közgyűlésre előkészíti javaslatát, olyan időpontban köteles a vezetőség rendelkezésére bocsátani, hogy az közölhető legyen a közgyűlési meghívóval együtt A tisztviselőt vissza kell hívni, ha a.) tartósan, saját hibájából nem tesz eleget választott kötelezettségének b.) súlyos vagy ismételt fegyelmi büntetés hatálya alatt áll c.) aki a tagság érdekeivel huzamosabb ideig és több jelentős témakörben ellentétes álláspontot képvisel A Közgyűlésnek a tisztségviselő visszahívását kimondó határozatát indokolni kell A tisztségviselő Közgyűlésen való választása és visszahívása titkos szavazással és egyszerű szótöbbséggel történik A tisztviselőt vissza lehet hívni, ha tőle független okból saját hibáján kívül - pl. évekig tartó külföldi tartózkodás, betegség, stb. okokból - nem tud eleget tenni a tisztségével együtt járó kötelezettségének A Közgyűlés hatáskörébe tartozik pl.: a.) a Közgyűlés által megválasztandó testületek taglétszámának meghatározása - a vezetőséget 5 - a felügyelő bizottságot 3 - a fegyelmi bizottságot 3 főben határozza meg. b.) az alapszabály elfogadása és módosítása c.) a fegyelmi szabályzat elfogadása és módosítása d.) az évi költségvetés meghatározása, a zárszámadás és a vagyonmérleg elfogadása, valamint az éves költségvetés elfogadása

8 - 8 - e.) a vezetőség éves beszámolójának, munkatervének elfogadása f.) dönteni az egyesület érdekvédelmi szövetségi tagságáról g.) felhatalmazni a vezetőséget a megállapított költségvetésben az egyes rovatok közötti átcsoportosításra h.) dönt az ingatlan vételről, illetve az egyesület tulajdonában lévő ingatlan elidegenítéséről i.) beszámoltatja a vezetőséget és meghatározza munkájának további irányát, jóváhagyja munkaprogramját j.) beszámoltatja a Felügyelő Bizottságot és a Fegyelmi Bizottságot a végzett munkáról k.) másodfokon eljár a vezetőség tagfelvételt elutasító vezetőségi határozatok ellen benyújtott fellebbezési ügyekben l.) költségvetésben megállapítja a vezetőség tisztelet díját és jutalmát m.) meghatározza az egyesület érdekében évente elvégzendő közösségi munka módját, mértékét, illetőleg pénzbeli megváltásának lehetőségét n.) másodfokon eljár a vezetőség törlést kimondó határozatai ellen benyújtott fellebbezési ügyekben o.) az éves tagdíj megállapításában p.) a vezetőség jogszabályba vagy alapszabályba ütköző határozatainak megsemmisítése q.) döntés a választott tisztviselők fegyelmi ügyében r.) az ötévenként tartandó tisztújító Közgyűlést megelőzően a jelölő bizottság megválasztása s.) az egyesület tisztviselőinek megválasztása és visszahívása t.) döntés mindazokban az ügyekben, amelyeket a jogszabály kizárólagos hatáskörbe utal 2.9. Csak a Közgyűlés dönthet a megszűnés, egyesülés, beolvadás és más társadalmi (gazdasági) szervé történő átalakulás kérdésében A Közgyűlés megtartásának időpontja és napirendjének megállapítása a vezetőség, összehívása pedig az elnök dolga.

9 A Közgyűlés határozatképes, ha a tagok 50 %-a + 1 fő jelen van. Határozatképtelenség miatt meg nem tartott Közgyűlést 30 napon belül ismét össze kell hívni, ez a megismételt Közgyűlés, - melyre a tagok figyelmét a meghívón fel kell hívni a megjelentek számára tekintet nélkül határozatképes. A megismételt Közgyűlés csak a meghívóban írt eredeti napirendben dönthet A Közgyűlés határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza, szavazategyenlőség esetén a Közgyűlés elnökének szavazata dönt A közgyűlésen az egyesület elnöke, akadályoztatása esetén alelnöke elnököl. Az ott elhangzottakról jegyzőkönyvet kell felvenni, melyet a Közgyűlés által választott két hitelesítő, a jegyzőkönyvvezető és a levezető elnök ír alá. A jegyzőkönyvhöz csatolni kell a jelenléti íveket, a meghívót és a Közgyűlésen ismertetett napirendek anyagát és az iratok egy-egy példányát. (1.) A vezetőség tagjai 7.. A vezetőség 1.1. Az öt évre megválasztott 5 tagú vezetőség a.) az elnök b.) az alelnök c.) a titkár d.) a gazdasági vezető e.) a horgászmester az egyesület általános hatáskörű végrehajtó szerve, amely gondoskodik a Közgyűlés határozatainak végrehajtásáról, valamint biztosítja a Közgyűlések közötti időszakban az egyesületi munka folyamatosságát. (2.) A vezetőség feladatai A jogszabályok alapján, az alapszabály által meghatározott keretek között, valamint a Közgyűlés határozatainak megfelelően szervezi és irányítja az egyesület tevékenységét és gazdálkodását. Ennek keretében: a.) kitűzi a Közgyűlés időpontját, összeállítja és előkészíti a tárgyalandó tárgysorozatot és összeállítja a tanácskozási joggal meghívandók névsorát b.) gazdálkodik a Közgyűlés által megállapított költségvetési keretben a Közgyűlés által megállapított körben a költségvetés egyes rovatai között átcsoportosíthat

10 c.) határoz első fokon tagok felvétele, kilépése és törlése tárgyában d.) meghatározza, hogy a vezetőség egyes tagjai milyen szakfeladatokat látnak el e.) határoz egyes tagok tagdíjának mérséklése, elengedése kérdésében és más kedvezmények nyújtásáról f.) másodfokon eljár az egyesület választott tisztséget be nem töltő tagjainak fegyelmi ügyeiben g.) megállapítja a halfogó és egyéb versenyeknek, valamint más rendezvényeknek az időpontját, a verseny feltételeit, díjait és kijelölt rendezőit, bíráit h.) kijelöli az egyesület versenycsapatát és vezetőjét a szövetség által rendezett halfogó versenyekre, illetőleg más rendezvényekre i.) egyéni elbírálás alapján korra, egészségügyi állapotra, valamint egyéb méltánylást érdemlő okokra való tekintettel dönt az egyesület érdekében végzendő közösségi munka alóli felmentés kérdésében j.) a költségvetésben biztosított keretben megállapítja az egyesület alkalmazottainak munkabérét k.) dönt az egyesület érdekében történő külföldi utazásokat teljesítő egyesületi tagok személyi kijelölésének rendjéről l.) megállapítja a pártoló és tiszteletbeli tagok tagdíj és egyéb díjfizetési kötelezettségét m.) meghatározza saját munkatervét n.) megköti a jogi személy tag képviselőjével az együttműködési megállapodást o.) előterjesztés megtétele a Közgyűléshez, tisztségviselő visszahívására, vagy bármilyen okból megüresedett tisztviselői hely, választás útján történő betöltésére p.) megállapítja a tagok anyagi kötelezettségei befizetésének határidejét q.) az egyesületi tagságról folyamatosan nyilvántartást vezet r.) a társadalmi halőrök kijelölése és jelentéseik alapján a szükséges intézkedések megtétele (3.) A vezetőség szükség szerint de évenként legalább 2 alkalommal rendes ülést tart.

11 Rendkívüli ülést kell összehívni, ha ezt: a.) a vezetőség tagjaiból legalább 1 fő az ülés céljának megjelölésével kéri b.) az egyesület elnöke, illetőleg c.) a felügyelő bizottság szükségesnek tartja (4.) A vezetőségi ülést az egyesület elnöke, akadályoztatás esetén alelnöke hívja össze és látja el az elnöki feladatokat. (5.) A vezetőség akkor határozatképes, ha legalább 3 fő vezetőségi tag az ülésen jelen van. (6.) Határozatait nyílt szavazással, egyszerű szótöbbséggel hozza. (7.) A vezetőség üléseiről a tanácskozás lényegét és a hozott határozatokat tartalmazó jegyzőkönyveket kell készíteni, melyet az egyesület elnöke és a jegyzőkönyvvezető ír alá. (8.) A vezetőség üléseire minden esetben meg kell hívni a felügyelő bizottság és a fegyelmi bizottság elnökét (9.) Az egyesület éves költségvetése és annak végrehajtásáról szóló zárszámadás Közgyűlés elé terjesztése csak a felügyelő bizottság előzetes felülvizsgálata alapján és az arról szóló jelentés ismeretében történhet. 8.. A Felügyelő Bizottság (1.) A Felügyelő Bizottság az egyesület törvényes működését felügyelő ellenőrző szerv. (hatályos ) (2.) A Felügyelő Bizottság elnökét és két tagját a Közgyűlés választja meg 5 évre, Ők az egyesületben más tisztséget nem tölthetnek be. (3.) A bizottság köteles ellenőrizni az alapszabály megtartását, az egyesület költségvetésének, a Közgyűlés határozatainak végrehajtását, továbbá a Közgyűlés kivételével az egyesület szerveinek törvényes és alapszabályszerű működését, évenként, pedig pénz-, és anyagkezelést, bizonylati fegyelmet, valamint a gazdálkodást. Az ellenőrzésről a bizottság jegyzőkönyvet (feljegyzést) köteles készíteni. (4.) A Felügyelő Bizottság a vizsgálatai során bármely ügyet megvizsgálhat, az iratokba betekinthet, a testületektől, tisztségviselőktől és az egyesület tagjaitól felvilágosítást kérhet. Az érintettek részéről a felvilágosítás megadása kötelező. (5.) Amennyiben a bizottság ellenőrzése során hiányosságot, vagy jogszabályt, alapszabályt sértő bármely magtartást észlel, arról írásban köteles tájékoztatni az egyesület elnökét, illetve a vezetőséget.

12 Az írásbeli tájékoztatás eredménytelensége esetén, 30 napon belül rendkívüli Közgyűlés összehívását kezdeményezheti, aminek a vezetés köteles eleget tenni. (6.) A bizottság köteles a vezetőség által az egyesület Közgyűlése elé terjesztendő vagyoni számadást, működési jelentést, a zárszámadást, az eredmény kimutatást és az ezekre vonatkozó határozati javaslatokat megvizsgálni és arról a Közgyűlésnek jelentést tenni. (7.) Amennyiben az egyesület testületi szervei a szükséges intézkedéseket nem teszik meg, a törvényes működés helyreállítása érdekében a Felügyelő Bizottság a törvényességi felügyeletet gyakorló ügyészséghez, illetőleg bírósághoz fordulhat. (8.) A bizottság elnöke a bizottság egész évben végzett munkájáról köteles a Közgyűlésnek beszámolni. (9.) A bizottság elnöke meghívása alapján a bizottság más tagjai tanácskozási joggal jogosult a vezetőség ülésein részt venni. (10.) A bizottság munkaterv alapján dolgozik. 9.. A Fegyelmi Bizottság (1.) A Fegyelmi Bizottság elnökét és két tagját a Jelölő Bizottság javaslata alapján a Közgyűlés választja meg 5. évre. (2.) A Fegyelmi Bizottság tagjai egyidejűleg nem lehetnek vezetőség, illetőleg a Felügyelő Bizottság tagjai. (hatályos ) (3.) A bizottság első fokon eljár az egyesület választott tisztséget be nem töltő tagjainak fegyelmi ügyében. A tisztségviselők fegyelmi ügyében csak a Közgyűlés járhat el. (4.) A Fegyelmi Bizottság az egyesület fegyelmi szabályzatában meghatározott eljárási rend szerint köteles a fegyelmi eljárást lefolytatni és ennek alapján írásban - indoklást is tartalmazó határozatot hozni, mely ellen 30 napon belül a vezetőséghez panasszal lehet élni. Horgászattal kapcsolatos szabálysértéseket a megyei halászati felügyelő felé továbbítja. (5.) A bizottság időszakonként tájékoztatja a fegyelmi helyzetről és a felelősségre vonási gyakorlatról a vezetőséget, a Közgyűlésen pedig beszámol munkájáról.

13 (6.) A bizottság elnöke az elnök megbízása alapján a bizottság más tagja - a vezetőség ülésein tanácskozási joggal jogosult részt venni. (1.) Tisztségviselők választása V. fejezet 10.. Az egyesület tisztségviselői 1.1. Az egyesület tisztségviselőit a Közgyűlés titkos szavazással 5 évi időtartamra választja. (2.) Tisztségviselők a.) az egyesület elnöke b.) az egyesület alelnöke c.) az egyesület titkára d.) az egyesület gazdasági felelőse e.) a Felügyelő Bizottság és tagjai f.) a Fegyelmi Bizottság és tagjai g.) a horgászmester (3.) Az egyesület elnöke 3.1. Az egyesület elnökének feladatai: a.) képviseli az egyesület szerveit b.) összehívja és vezeti a vezetőség és a Közgyűlés tanácskozásait c.) szervezi és irányítja a jogszabályok, alapszabály, valamint a Közgyűlés és a vezetőség határozatainak megfelelően az egyesület működését és gazdálkodását d.) kinevezi az egyesület alkalmazottait, gyakorolja felettük a munkáltatói jogokat e.) kötelezettségvállalást és utalványozási jogot gyakorol f.) belépési nyilatkozat vizsgálata alapján javaslatot tesz a vezetőségnek a döntést illetően g.) az egyesület új tagjának tagsági igazolványt biztosít 3.2. Az egyesület elnökének akadályoztatása esetén az elnöki jogkört az egyesület alelnöke gyakorolja. Meghatározott ügyekben az elnök írásbeli meghatalmazása alapján más tag, vagy az egyesület alkalmazottja is eljárhat, nem képviselheti azonban az egyesületet olyan személy, aki, vagy akinek közeli hozzátartozója az adott ügyben ellenérdekű félként szerepel.

14 (4.) Az egyesület alelnöke 4.1. Feladatköre teljes egészében helyettesítés esetén megegyezik az elnök feladatkörével Egyéb esetekben eljár az elnöktől vagy a vezetőségtől kapott megbízások teljesítése érdekében. (5.) Az egyesület titkára 5.1. Az egyesület titkárának feladatai: a.) segíti az egyesületi elnököt feladatainak ellátásában, végzi az elnök által írásban átruházott munkafeladatokat b.) előkészíti a Közgyűlés és a vezetőség elé kerülő előterjesztéseket c.) gondoskodik a Közgyűlés és a vezetőségi ülések jegyzőkönyvének vezetéséről d.) irányítja, illetve ellátja az egyesület szerveinek írásbeli teendőit e.) szervezi az egyesület rendezvényeit f.) a titkár helyettesítéséről az elnök dönt (6.) Az egyesület gazdasági felelőse 6.1. Intézi az egyesület gazdasági ügyeit, az egyesület vagyoni helyzetéről az elnöknek és a vezetőségnek rendszeresen beszámol. A pénz- és vagyonkezelésről okmányolt számadásokat készít. Elkészíti az éves költségvetést, a vagyonmérleget és azokat a vezetőség, majd a Közgyűlés elé terjeszti. (7.) A Felügyelő Bizottság elnöke és tagjai 7.1. A Felügyelő Bizottság tagjai maguk közül, egyszerű szótöbbséggel választják meg az elnököt A Felügyelő Bizottság elnökének feladatai: a.) szervezi és irányítja a Felügyelő Bizottság munkáját b.) előkészíti a bizottsági előterjesztéseket c.) képviseli a felügyelő bizottságot és a tagság álláspontját a testületi üléseken d.) a Felügyelő Bizottság tagjai aktívan közreműködnek a bizottság ügyrendjének, feladatainak megvalósításában, képviselik a tagság törvényes érdekeit (8.) A Fegyelmi Bizottság elnöke és tagjai 8.1. A Fegyelmi Bizottság tagjai közül, egyszerű szótöbbséggel választják meg az elnököt A Fegyelmi Bizottság elnöke a Fegyelmi Szabályzat szerinti feladatokat látja el.

15 (9.) Horgászmester 9.1. Irányítja az egyesület szakmai munkáját. VI. fejezet 11.. Az egyesület vagyona és gazdálkodása (1.) Az egyesület vagyona 1.1. Az egyesület vagyonát a tagok befizetései, a pártoló tagok és támogatók önkéntes adományai, támogatásai és egyéb bevételek, vagyont képező ingó és ingatlan vagyontárgyak, követelések képezik. (hatályos ) 1.2. Az egyesület bevételei tagdíjakból, belépési és egyéb díjakból, nevezési és részvételi díjakból, további egyéb adományokból állnak Az egyesület minden vagyona csak az egyesületi célok megvalósulását és az egyesület működését szolgálhatja Az egyesület vagyonáért, valamint vagyoni eszközeinek a jóváhagyott költségvetésben meghatározott célokra való felhasználásáért az elnök, az alelnök és a Felügyelő Bizottság elnöke a felelősek Az egyesület bankszámlája feletti rendelkezés jogát a Ptk (3) bekezdése szerint csak az elnök és egy további vezetőségi tag együttesen gyakorolhatják. (2.) Az egyesület gazdálkodása 2.1. Az egyesület jóváhagyott éves költségvetés szerint gazdálkodik Az egyesület a jogszabályok keretei között lehetséges gazdálkodási tevékenységet folytat. (alapszabály I. fejezet pont) 2.3. Az egyesület kötelezettségeiért vagyona mértékéig felel. A tagok anyagi felelőssége csak a befizetett tagdíjak mértékéig áll fenn, az az egyesület tartozásaiért saját vagyonukkal nem felelnek Amennyiben az egyesület tartozásait vagyontárgyaival és pénzeszközével fedezni nem tudja, úgy a Közgyűlés kétharmados minősített szótöbbséggel a tagokat pótbefizetésre kötelezheti.

16 (3.) Az egyesület közvetlen politikai tevékenységet nem folytat, pártoktól független és azoknak anyagi támogatást nem nyújt. (1.) Kártérítési felelősség érvényesítése VII. fejezet 12.. Az egyesület felelősségi szabályai 1.1. Az egyesületnek a tagjaival vagy kívülállókkal szemben keletkezett kártérítési vitáit az egyesületnek sem testületi szerve, sem tisztségviselője nem bírálhatja Kártérítési ügyekben a Polgári Törvénykönyv rendelkezései az irányadók és az okozott pl.: a kilépés során keletkezett kármegtérítésére irányuló igény elbírálása a Bíróság hatáskörébe tartozik. VIII. fejezet 13.. Az egyesület felügyelete (1.) Az egyesület felügyeletének formái 1.1. Az egyesület működése felett a törvényességi felügyeletet az ügyészségre vonatkozó törvények rendelkezései szerint a Komárom-Esztergom megyei Főügyészség gyakorolja A bíróság ellátja az egyesület nyilvántartási és valós működésének felügyeletét. A bíróság érdemi döntéseinek alapjául az egyesület szerveinek, tisztségviselőinek Az egyesület tagjának, valamint az ügyészségnek a bejelentése, kérelme, keresete szolgál Az egyesület által ellátott jogszabályi feltételekhez kötött tevékenység felett az illetékes hatóság pl.: rendőrség, állategészségügy, természetvédelmi felügyelőség stb. látja el a szakhatósági felügyeletet Az egyesület gazdálkodását, számvitelét, adó, illeték és járulék fizetését és más financiális feladata ellátásának törvényességét a pénzügyi- adóügyi felügyelet biztosítja.

17 (1.) Az egyesület megszűnésének esetei IX. fejezet 14.. Az egyesület megszűnése 1.1. Az egyesület megszüntetéséről a tagság önkéntesen dönt és a Közgyűlés kimondja az egyesület feloszlását A bíróság a jogszabályban meghatározott feltételek esetén az egyesület az ügyészség keresete alapján feloszlatja A bíróság az ügyész keresete alapján megállapítja az egyesület megszűnését, ha legalább egy éven át nem törvényesen működik, vagy egyáltalán nem működik, illetve tagjainak száma tartósan 10 fő alá csökkent A Közgyűlés döntése alapján az egyesület más egyesülettel történő egyesülése A Közgyűlés döntése alapján az egyesület több egyesületté történő szétválása. (2.) Vagyonról szóló rendelkezés megszűnés esetén 2.1. Amennyiben a megszűnésről a Közgyűlés határoz (alapszabály IX. fejezet 1.4 és 1.5. pontjai ) úgy a megszűnésről rendelkező Közgyűlés dönt a hitelezők és a köztartozások kielégítése után fennmaradó vagyon a.) felszámolást végzőkről, valamint b.) a vagyonról való rendelkezés módjáról, formájáról Amennyiben a megszűnésről nem a Közgyűlés dönt (alapszabály IX. fejezet 1.1.,1.2.,1.3. pontjai) abban az esetben hitelezők és köztartozások kiegyenlítése után fennmaradó vagyont a tagok között kell az egyesületi tagságuk éveinek számát is figyelembe véve- felosztani. X. fejezet 15.. Záró rendelkezés (1.) Ezen új alapszabály és a jövőben a módosításokat az egyesület elnöke 30 napon belül köteles megküldeni a Komárom-Esztergom megyei Bíróságnak nyilvántartásba vétel végett és a Komárom-Esztergom megyei Főügyészségnek tájékoztatással.

18 (2.) Az alapszabályban nem szabályozott kérdésekben a hatályos jogszabályok rendelkezései az irányadók. A tagok az alapszabály tervezetet a Közgyűlés előtt gondos áttanulmányozás után és a Közgyűlésen kialakult részletes vita alapján, mint akaratukkal mindenben egyezőt, egyhangúlag megszavazták, mely tényt a Közgyűlés 1./2004.(01.30.) számú határozata rögzíti. A Közgyűlés a jelen Alapszabályt a módosításokkal egységes szerkezetben a / (02.24.) számú határozatával elfogadta. Bábolna, február 24. P.H... dr. Szallerbeck Zsolt elnök

Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA. Gyöngyöspata, 2008.

Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA. Gyöngyöspata, 2008. A Gyöngyöspatai Vadásztársaság ALAPSZABÁLYA Gyöngyöspata, 2008. A L A P S Z A B Á L Y I. Általános rendelkezések 1. A Gyöngyöspatai Vadásztársaság nevű egyesület az alapító tagok által önkéntesen létrehozott,

Részletesebben

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1..

AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. Az egyesület neve, célja és feladata 1.. AZ ERDÉSZETI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata 1.. 1./ Az egyesület neve: Erdészeti Horgász Egyesület (továbbiakban: egyesület) 2./ Az egyesület székhelye: 9245. Mosonszolnok,

Részletesebben

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA

A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA A Fehérvár és Környéke Horgászegyesület ALAPSZABÁLYA 1.. 1. Az egyesület neve: Fehérvár és Környéke Horgászegyesület 2. Rövidített név: FKHE 3. Székhelye: 8000 Székesfehérvár, Budai út 92. 4. Levelezési

Részletesebben

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A KYOKUSHIN SHINJU-KAI KARATE EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az alapítók ezen okirattal kinyilvánítják, hogy az 1989. évi II. törvény és a 2000. évi CXLV. törvény alapján, határozatlan időre jogi személynek minősülő

Részletesebben

Ráckevei Horgász Egyesület. ALAPSZABÁLYA (egységes szerkezetbe foglalva az 1996. évi 2001. évi és 2009. évi módosításokkal együtt)

Ráckevei Horgász Egyesület. ALAPSZABÁLYA (egységes szerkezetbe foglalva az 1996. évi 2001. évi és 2009. évi módosításokkal együtt) A Ráckevei Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA (egységes szerkezetbe foglalva az 1996. évi 2001. évi és 2009. évi módosításokkal együtt) Ráckeve, 2009. március 2 1. Az egyesületet azonosító meghatározók RÁCKEVEI

Részletesebben

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja

BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata. II. Az egyesület célja BALASSAGYARMATI MIKSZÁTH KÁLMÁN HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Balassagyarmati Mikszáth Kálmán Horgász Egyesület 2. Székhelye: 2660 Balassagyarmat,

Részletesebben

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések.

TISZTA LAP. Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY. ( a módosítással egységes szerkezetben ) Általános rendelkezések. TISZTA LAP Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület ALAPSZABÁLY ( a módosítással egységes szerkezetben ) I. Általános rendelkezések. 1. (1) Az Egyesület neve: Tiszta lap Hódmezővásárhelyért Polgári Egyesület

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések

ALAPSZABÁLY. I. fejezet Általános rendelkezések ALAPSZABÁLY I. fejezet Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Veszprémi Múzeumegylet 2. Az egyesület székhelye: 8200 Veszprém, Erzsébet sétány 1. 3. Az egyesület működési területe: Veszprém megye.

Részletesebben

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés)

MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) MAGYAR ERGONÓMIAI TÁRSASÁG ALAPSZAB ÁLYA (Módosította a 2007. október 26-i közgyűlés) (Módosította a 2010. november 19-i közgyűlés) I. fejezet Általános rendelkezések 1.) A társadalmi szervezet neve: MAGYAR

Részletesebben

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata

TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1 TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET J Á S Z D Ó Z S A EGYSÉGES SZERKEZETBE FOGLALT A L A P S Z A B Á L Y A 2 0 1 1. Az egyesület célja, neve és feladata 1. Az egyesület neve: TARNAMENTI HORGÁSZ EGYESÜLET JÁSZDÓZSA

Részletesebben

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY

NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY NYÍRSÉGI HÁZIORVOSI EGYESÜLET ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések A szervezet neve: Nyírségi Háziorvosok Egyesülete A szervezet székhelye: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 59. A szervezet működési

Részletesebben

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal.

Szedres és Vidéke Horgászegyesület. Alapszabálya. Köriratban az egyesület neve, alapító évszáma, középen horog, hal. Szedres és Vidéke Horgász Egyesület Alapszabálya 1. Egyesület neve: Székhelye: Működési területe: Vízterülete: Pecsétje: Szedres és Vidéke Horgászegyesület Szedres Szedres Holt - Sárvíz Köriratban az egyesület

Részletesebben

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY

Alapszabály- Rábatamási Sportkör ALAPSZABÁLY ALAPSZABÁLY 1 1. Általános rendelkezések: A sportegyesület neve: Rábatamási Sportkör Székhelye: 9322 Rábatamási, Rákóczi u. 1. Színe: Sárga-fekete Működési területe: Győr-Moson-Sopron megye A sportegyesület

Részletesebben

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BÉKÉSCSABAI VÍZMŰ SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Békéscsaba, 2013. 1 1. Az egyesület neve, célja és feladata (1) Az egyesület neve: Békéscsabai Vízmű Sporthorgász Egyesület (2) Székhelye: 5600 Békéscsaba,

Részletesebben

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA BALATONKENESEI HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az egyesület neve, célja, jogállása és feladata: o Az egyesület neve: Balatonkenesei Horgászegyesület o Székhelye: Balatonkenese, Csónakos utca 6. o Pecsétje:

Részletesebben

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA

MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA MÁGORI HORGÁSZ EGYESÜLET VÉSZTŐ ALAPSZABÁLYA VÉSZTŐ, 2012. FEBRUÁR 5. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Mágori Horgász Egyesület (2) 1 Székhelye: Vésztő, Északi utca 2.

Részletesebben

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal)

Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) Badacsonytördemic Horgászegyesület Alapszabálya (egységes szerkezetben a 2010. március 13. napján tartott Közgyűlésen elfogadott módosításokkal) I. 1. Az egyesület neve: HORGÁSZEGYESÜLET DACSONYTÖRDEMIC

Részletesebben

A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA

A GYULAI MUNKÁCSY HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA A GYULAI "MUNKÁCSY" HORGÁSZ EGYESÜLET MÓDOSÍTOTT ALAPSZABÁLYA /egységes szerkezetbe foglalva/ (A 2012. évi január 20. napján tartott közgyűlésen megszavazott módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme)

2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a mindenkori elnök lakcíme) DOMBÓVÁRI NYERGESVÖLGYI HORGÁSZ SPORTEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. Az Egyesület adatai 1. Egyesület neve: Dombóvári Nyergesvölgyi Horgász Sportegyesület 2. Székhelye: 7200 Dombóvár Árnyas utca 26. II/9. (a

Részletesebben

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14.

Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11. A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA. Békéscsaba 2013. március 14. Rokka Horgász Egyesület Békéscsaba Bajza u. 11 A Rokka Horgász Egyesület ALAPSZABÁLYA Békéscsaba 2013. március 14. I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. Az egyesület neve: Rokka Horgász Egyesület

Részletesebben

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály

ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET. Alapszabály ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET Alapszabály I. Az egyesület neve, székhelye, bélyegzője 1. a. Az egyesület neve: ÚJPESTI VÁROSVÉDŐ EGYESÜLET b. Az egyesület székhelye: 1047 Budapest IV., Attila utca 150. c.

Részletesebben

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA HATVANI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Érvényes: 2012.11.10 1.. Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Hatvani Horgász Egyesület (továbbiakban: Egyesület) 2. Székhelye: 3000 Hatvan Pázsit út 17

Részletesebben

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A HEGYESHALMI VASUTAS SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA 1. 1) Az egyesület neve: Hegyeshalmi Vasutas Sporthorgász Egyesület 2) Az egyesület alakulási éve: 1989.

Részletesebben

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY

Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY Café Momus Egyesület A kultúra internetes terjesztéséért ALAPSZABÁLY A 2000. január 29.-án megtartott alapító taggyűlésen és 2000. június 21-én tartott taggyűlésen elfogadott, egységes szerkezetbe foglalt

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET

ALAPSZABÁLY. / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET ALAPSZABÁLY / a módosításokkal egységes szerkezetben / ORSZÁGOS HUMÁNMENEDZSMENT EGYESÜLET 1. Az egyesület neve: Országos Humánmenedzsment Egyesület (a továbbiakban: Egyesület). 2. Az Egyesület országos

Részletesebben

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya

Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya Mátraalmásért Egyesület Alapszabálya I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Mátraalmásért Egyesület 2. Az egyesület székhelye: 3154 Szuha-Mátraalmás, Bem u. 1. 3. Az Egyesület önkormányzati elven

Részletesebben

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE

NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE NEVELÉS- ÉS OKTATÁSKUTATÓK SZÖVETSÉGE HUNGARIAN EDUCATIONAL RESEARCH ASSOCIATION (HERA) * ALAPSZABÁLY BUDAPEST, 2010 EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény

Részletesebben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben

A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1/8 A VÁRPALOTAI BÁNYÁSZ HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTÁSA egységes szerkezetben 1.. 1. Az egyesület neve: Várpalotai Bányász Horgász Egyesület 2. Székhelye: 8100 Várpalota Beszálló akna ltp. 3.

Részletesebben

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA

A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA A 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖR ALAPSZABÁLYA I. A társadalmi szervezet neve: 101. TÜZÉREZRED ÉS DANDÁR BARÁTI KÖRE A társadalmi szervezet székhelye: Magyar Honvédség Baranya Megyei Hadkiegészítő

Részletesebben

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA

VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA VAGYONÉPITŐ KLUB ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók létrehozták a Vagyonépítő Klubot. A Vagyonépítő Klub 2008. március 29 -i Klubgyűlése az alábbi alapszabályt fogadta el. I. A Klub adatai 1 A Klub neve:

Részletesebben

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje

Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje Az IPA Magyar Szekció Számvizsgáló Bizottságának Ügyrendje I. A Számvizsgáló Bizottság és tagjai 1. Az IPA Magyar Szekció (a továbbiakban: Magyar Szekció) Számvizsgáló Bizottsága (a továbbiakban: Bizottság)

Részletesebben

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály

Újpalota Sportegyesület. Alapszabály Újpalota Sportegyesület Alapszabály Az Újpalota Sportegyesület alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság Polgári Törvénykönyvéről szóló 1959. évi

Részletesebben

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY

LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY LŐRINCI VÁROS SPORT CLUB SPORTEGYESÜLET LVSC ALAPSZABÁLY 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Lőrinci Város Sport Club Sportegyesület Rövidített neve: LVSC 1.2. Az egyesület székhelye: 3024

Részletesebben

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA GYÖMRŐ 2000 KÖR KULTURÁLIS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA melyet a Gyömrő 2000 Kör tagjai a 2010. május 14. napján megtartott közgyűlésen az alábbiak szerint fogadtak el. 1. AZ EGYESÜLET ELNEVEZÉSE: Gyömrő 2000

Részletesebben

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA

FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA FŰZFŐI IPARTELEP KLUB ALAPSZABÁLYA 2 I. Általános rendelkezések (1) A Klub, Klub neve: Fűzfői Ipartelep Klub (a továbbiakban: Klub). (2) A Klub székhelye: Balatonfűzfő, Munkás tér 2. (3) A Klub önkormányzati

Részletesebben

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt

HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY. Egységes szerkezetbe foglalt HALÁSZTLEKI SPORTHORGÁSZ, SZABADIDŐ- ÉS VÍZISPORT EGYESÜLET 2314 Halásztelek, Dózsa György utca 1-3. ALAPSZABÁLY Egységes szerkezetbe foglalt AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA FELADATA l. Az egyesület neve: HALÁSZTELKI

Részletesebben

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége

KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. I. Fejezet. Általános rendelkezések. II. Fejezet. Az egyesület célja és tevékenysége KANIZSAI DARTS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület alapító tagjai a 2006. JANUÁR 19.-én megtartott alakuló taggyűlésén a szabadidő kultúrált eltöltése, valamint a darts sport gyakorlása, fejlesztése és

Részletesebben

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete

Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete MAGYAR ELEKTROTECHNIKAI EGYESÜLET 1075 Budapest, Madách Imre út 5. III. emelet Magyar Elektrotechnikai Egyesület szervezete SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Verzió: 1 Készítette: Készítette: Sebestény

Részletesebben

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án)

A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) A Lipóti Sporthorgász Egyesület Alapszabálya ( módosítva: 2007. április 20-án) 1 I. Az egyesület neve, célja és feladata 1. (1) Az egyesület neve: Lipóti Sporthorgász Egyesület (2) Az egyesület alakulási

Részletesebben

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA

A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA A TAVASZ HORGÁSZEGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATA (1) Az egyesület neve: TAVASZ Horgászegyesület, Pogány (2) Székhelye: 7666 Pogány, Széchenyi u. 12. (3) Pecsétjei: Körbélyegzőn:

Részletesebben

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben)

MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA. (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) MARCALI ÉS VIDÉKE HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA (a Közgyűlés 2009./02./14./8. sz. határozatának módosításaival egységes szerkezetben) A módosítások dőlt betűvel szerepelnek. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az

Részletesebben

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA

I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI II. AZ EGYESÜLET CÉLJA III. AZ EGYESÜLET TAGSÁGA ALAPSZABÁLY I. A SPORTEGYESÜLET ALAPADATAI 1. Megnevezése: Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesület Székhelye: 8200 Veszprém, Füredi utca 12. 2. Működési területe: működése kiterjed az ország egész területére.

Részletesebben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben

Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Alapszabály módosítás, a 2013. február 28-án tartott közgyűlés által elfogadott módosításokkal egységes szerkezetben Általános rendelkezések: A Tiszaújvárosban működő társasházak, lakásszövetkezetek képviselői

Részletesebben

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19.

A Szent Gellért Diákszövetség. - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA december 19. A Szent Gellért Diákszövetség - módosításokkal egységes szerkezetbe foglalt ALAPSZABÁLYA 1 2015. december 19. 1. Általános rendelkezések: 1.1. Az egyesület neve: Szent Gellért Diákszövetség 1.2. Az egyesület

Részletesebben

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77.

Alapszabály. 2. Az Egyesület székhelye: 9483 Sopronkövesd, Kossuth L. u. 77. Alapszabály A Sopronkövesd Fejlődéséért Egyesület tagjai a mai napon a Polgári Törvénykönyv 1 és az egyesülési jogról, a közhasznú jogállásról, valamint a civil szervezetek működéséről és támogatásáról

Részletesebben

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye:

Alapító okirat. 1. Az egyesület neve, székhelye: Alapító okirat 1. Az egyesület neve, székhelye: 1.1. Az egyesület neve: Villanypára Egyesület Az egyesület rövidített neve: VAPER 1.2. Székhelye: 6766 Dóc, Petőfi u. 9. 1.3. Az egyesület emblémája: 1.4

Részletesebben

Egyesületi alapszabály

Egyesületi alapszabály EASZ-01 - Egyesület adatai 1. Kötelező rendelkezések az általános rendelkezések körében 1.1. az egyesület neve Nemzeti Ifjúsági Tanács Egyesület 1.2. az egyesület székhelye Irányítószám Község, város Közterület

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata

TAGOZATI ALAPSZABÁLY. ÉVOSZ Mérnöki Vállalkozások Tagozata TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Mérnöki Vállalkozások Tagozata, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) társadalmi szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány, a Polgári

Részletesebben

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület

A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület A CSOBÁNKAI POLGÁRŐR Egyesület ALAPSZABÁLYA Csobánka, 2012 március 23 2 I) Általános rendelkezések 1. Az egyesület neve: Csobánkai Polgárőr Egyesület 2. Székhelye: 2014 Csobánka, Fő út 1. (Csobánka Község

Részletesebben

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI

A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI A SZEGVÁRI HORGÁSZ, VÍZ ÉS KÖRNYEZETVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. FEJEZET AZ EGYESÜLET NEVE, CÉLJA ÉS FELADATAI 1. (1) Az Egyesület neve: Szegvári Horgász, Víz- és Környezetvédelmi Egyesület (továbbiakban:

Részletesebben

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA - 1 - KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1.. Az egyesület neve: KISBÉRI HORGÁSZ EGYESÜLET Székhelye: 2870 Kisbér, Deák Ferenc utca 78. Működési területe: Vízterülete: Bélyegzője: Kisbér városi Park-tó

Részletesebben

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.)

ALAPSZABÁLY. (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) ALAPSZABÁLY (A 2007. november 05-ei Közgyűlés által jóváhagyott módosításokkal egységes szerkezetben.) Az Egyesület neve: Az Egyesület székhelye: Víz, Zene, Virág Fesztivál Egyesület 2890 Tata, Váralja

Részletesebben

Egyesület Alapszabálya

Egyesület Alapszabálya Egyesület Alapszabálya Az Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület alakuló közgyûlésén alapszabályát a következõkben állapítja meg: ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Az Egyesület neve: Adonyi Evezõs és Vízisport Egyesület

Részletesebben

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE

VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ) SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT Tatabánya, 2012. október 29. VILLAMOSENERGIA-IPARI MUNKAVÁLLALÓK ÉRDEKVÉDELMI SZAKSZERVEZETE (VIMÉSZ)

Részletesebben

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE

SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE SZENTGÁLI ERDŐBIRTOKOSSÁGI TÁRSULAT ALAPSZABÁLY MÓDOSÍTÁS TERVEZETÉT TERJESZTI ELŐ A 2018. MÁJUS 12-RE ÖSSZEHÍVOTT KÖZGYŰLÉSÉSÉRE EBT. VEZETŐSÉGE 2018. ÁPRILIS 24. 1 1/1 A közgyűlés hatáskörébe tartozik:

Részletesebben

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.)

Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Bull & Mastiff Sportkutyás Klub Egyesület Alapszabálya (Dőlt betűs módosításokkal, egységes szerkezetben.) Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése szerint elhatározták

Részletesebben

TAGOZATI ALAPSZABÁLY

TAGOZATI ALAPSZABÁLY TAGOZATI ALAPSZABÁLY A Magasépítési Tagozat, mint az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) egyesületi formában működő civil szervezet keretében megalakuló Tagozatot, az Alapítók az Alkotmány,

Részletesebben

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001.

A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. A Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület Alapszabálya 2001. 1. Általános rendelkezések 1.1. Az egyesület neve: Balkán Táncegyüttes és Kulturális Egyesület 1.2. Székhelye: 5600 Békéscsaba, Kazinczy

Részletesebben

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A SÍKVÖLGYI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA 1. 1. Az egyesület neve: Síkvölgyi Sporthorgász Egyesület 2. Székhelye: 2800 Tatabánya I. Gál ltp. 529. 3/7 3. Működési területe: Tatabánya Síkvölgy 4. Vízterülete:

Részletesebben

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG

V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG V. FEJEZET A TÁRSASÁGI TAGSÁG, A TAGOK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI A Társaság tagjai lehetnek: rendes tagok, tiszteletbeli tagok, pártoló tagok, ifjúsági tagok. 1. SZAKASZ A TÁRSASÁGI TAGSÁG 2. SZAKASZ A

Részletesebben

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA A BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA Az egyesület neve, célja és feladata: 1. 1. Az egyesület neve: BÁCSBOKODI SPORTHORGÁSZ EGYESÜLET ( rövidítése: BSHE ) 2. Székhelye: Bácsbokod, Gróf Széchenyi

Részletesebben

NAGYATÁDÉRT. Egyesület. Alapszabálya

NAGYATÁDÉRT. Egyesület. Alapszabálya NAGYATÁDÉRT Egyesület Alapszabálya Alapítva: 1994. 10. 18. Módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva: 2003. 01. 27. Nagyatád Jelen egyesület alapító tagjai kötelezettséget vállalnak arra, hogy a jelen

Részletesebben

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA

AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA AZ UNIVERSITAS SPORT CLUB SZEGED ALAPSZABÁLYA Készült az egyesület 2006. 11. 29-én megtartott közgyűlésén elfogadott módosításokkal. Az egyesület neve: I. FEJEZET Általános rendelkezések 1. Az Universitas

Részletesebben

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA

AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA AZ ETYEKI POLGÁRŐRSÉG BŰNMEGELŐZÉSI ÉS VAGYONVÉDELMI EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA I. Általános rendelkezések 1. A szervezet neve Etyeki Polgárőrség Bűnmegelőzési és Vagyonvédelmi Egyesület. 2. A szervezet székhelye:

Részletesebben

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az Egyesület neve: Háros Rádióklub Egyesület Székhelye: 1222 Budapest, Háros u. 70 sz. Működése kiterjed az ország egész területére. Kiadásait tagdíjakból, valamint

Részletesebben

Alapszabályzat. 2008. március

Alapszabályzat. 2008. március Alapszabályzat 2008. március Alapszabályzat I. Általános rendelkezések 1. Az Egyesület neve: Kreatív Kenese Egyesület 2. Az Egyesület székhelye: 8174 Balatonkenese, Soós hegyi u. 2. 3. Az Egyesület levelezési

Részletesebben

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése

Az Egyesület adatai II. Az Egyesület célja. Az iskolai emlékek és hagyományok ápolása, továbbfejlesztése Frankelos és Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja Baráti Kör ALAPSZABÁLYA Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. (1) bekezdése alapján létrehozták a Frankelos

Részletesebben

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA

DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA DUNASZEG SE ALAPSZABÁLYA Kelt, Dunaszeg, 2011. július 8. 1 Alapszabály Az egyesület az alapszabályát a 2011. július 8. napján tartott közgyűlésen hozott határozatok alapján, az alábbiak szerint módosítja

Részletesebben

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT

JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK MEGYEI MÉRNÖKI KAMARA SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZAT 2009. 1 1. Általános rendelkezések: A Szervezeti és Működési Szabályzat (továbbiakban: Szabályzat) rendelkezéseit a tervező-és

Részletesebben

Magyar Anatómus Társaság

Magyar Anatómus Társaság Magyar Anatómus Társaság alapszabálya. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. (1) A társaság a./ neve : Magyar Anatómus Társaság (MAT) b./ székhelye : Budapest c./ működési területe: Magyarország d./ pecsétje:

Részletesebben

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben)

Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) Hemokromatózisos Betegek Egyesülete Alapszabálya (módosításokkal egységes szerkezetben) A Hemokromatózisos Betegek Egyesülete az Egyesület alapszabályát módosításokkal egységes szerkezetben foglalva a

Részletesebben

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA

BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA A BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA 1 BARANYAI CAMPING CLUB ALAPSZABÁLYA I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.) A Club neve:.. Baranyai Camping Club ( a továbbiakban :.-Club ) 2.) A Club székhelye : Pécs,- 7621.Pécs,-Búza

Részletesebben

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes

A Lövő Ifjúsági Klub. Szervezeti és Működési Szabályzata. 2014. November 01-től érvényes A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 2014. November 01-től érvényes 1 A Lövő Ifjúsági Klub Szervezeti és Működési Szabályzata 1. I. Általános rész a.) Az Ifjúsági Klub, az Alapszabály

Részletesebben

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya

Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya Dunavarsányi Petőfi Horgász Egyesület Alapszabálya - módosításokkal egységes szerkezetben - 2012.12.15. A Dunavarsányi Petőfi Sporthorgász Egyesület Alapszabálya (A 2012.12.15. napján tartott közgyűlésen

Részletesebben

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül,

3. környezetvédelmi tevékenység, az épített környezetünk ökologikusabbá tétele az Egyesület valamennyi tevékenységén keresztül, ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK: 1. A szervezet megnevezése: a./ magyar: Magyar Szalmaépítők Egyesülete b./ nemzetközi: Hungarian Strawbuilders Association 2. A szervezet alapítási éve: 2009. 3.

Részletesebben

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM

ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1 ALAPSZABÁLY BOLGÁR KULTURÁLIS FÓRUM 1. Általános rendelkezések 1.1 1 Az egyesület neve: Bolgár Kulturális Fórum. 1.2 Az egyesület székhelye: 1112 Budapest, Cirmos u. 1-3., B lépcsőház, VIII. em. 47.

Részletesebben

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje

Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány. Kuratórium Ügyrendje Pallas Athéné Domus Scientiae Alapítvány Kuratórium Ügyrendje TARTALOMJEGYZÉK 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK... 3 2. A KURATÓRIUM ÖSSZETÉTELE... 3 3. A KURATÓRIUM TAGJAINAK JOGAI ÉS KÖTELEZETTSÉGEI... 3 4.

Részletesebben

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések

AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA. 1. Általános rendelkezések AZ ILLYÉS GYULA SZAKKOLLÉGIUM SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA A Pécsi Tudományegyetem Illyés Gyula Kar (továbbiakban: PTE IGYK) hatályos szabályzatai alapján az Illyés Gyula Szakkollégium (továbbiakban:

Részletesebben

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület

A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület Szervezeti és Működési Szabályzata. A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület A Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület SZERVEZETI ÉS MŰKÖDÉSI SZABÁLYZATA 2008. I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A Sportegyesület jogállása Az Magyar Műrepülő Klub Közhasznú Sportegyesület alakuló közgyűlése

Részletesebben

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE

ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE Nyt. szám: /2012 1. számú példány NYUGÁLLOMÁNYÚ LÉGVÉDELMI TÜZÉREK BAJTÁRSI EGYESÜLETE ELLENŐRZŐ BIZOTTSÁG ÜGYRENDJE NAGYOROSZI 2012. 1. BEVEZETŐ (1) A Nyugállományú Légvédelmi Tüzérek Bajtársi Egyesülete

Részletesebben

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE

HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE HAJÓIPARI VÁLLALKOZÓK EGYLETE A L A P S Z A B Á L Y 1. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve, székhelye, működése 1.1.1 Az egyesület neve: Hajóipari Vállalkozók Egylete 1.1.2 Az egyesület székhelye:

Részletesebben

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják.

Az Egyesületbe felvételüket kérhetik mindazok a természetes és jogi személyek, akik ill. amelyek az Egyesület célkitűzéseit elfogadják. MHE tagsági adatok frissítése Kérjük, az alábbi űrlapon frissítse tagsági adatait annak érdekében, hogy könnyebben el tudjuk érni Önt! Frissítem a tagsági adataim Az alapszabályunk III. fejezete: Az Egyesület

Részletesebben

Tiszabábolnai Sporthorgász Egyesület A L A P S Z A B Á L Y A

Tiszabábolnai Sporthorgász Egyesület A L A P S Z A B Á L Y A Tiszabábolnai Sporthorgász Egyesület A L A P S Z A B Á L Y A (2014. november 29. napjával módosított és egységes szerkezetbe foglalt szövege) Az egyesület neve célja feladata 1.. 1. Az egyesület neve:

Részletesebben

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között.

Alapszabály. I. fejezet. Általános rendelkezések. 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány keretei között. 1. oldal, összesen: 11 Alapszabály I. fejezet Általános rendelkezések 1./ Az Egyesület neve: 2./ Az Egyesület székhelye: 3./ Az Egyesület tevékenységét a Magyar Köztársaság területén végzi, az Alkotmány

Részletesebben

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság

MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság A MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyilvánosan Működő Részvénytársaság AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK ÜGYRENDJE 2015. március 24. A MOL Magyar Olaj- és

Részletesebben

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya

ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete. Alapszabálya ESZME Európai Szülők Magyarországi Egyesülete Alapszabálya Az Európai Szülők Magyarországi Egyesülete alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a Magyar Köztársaság

Részletesebben

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Emlősvédelmi Szakosztály Budapest, 1121 Költő u. 21. Szervezeti és Működési Szabályzat 1. A szakosztály megnevezése, jelképe: A szakosztály magyar neve: Magyar

Részletesebben

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály

SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE. Alapszabály SOPRON-FERTŐD KISTÉRSÉG CIVIL SZERVEZETEK SZÖVETSÉGE Alapszabály A Sopron-Fertőd Kistérség Civil Szervezetek Szövetsége alakuló közgyűlése az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény, illetőleg a

Részletesebben

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12.

Hegyhát ifjúságáért Egyesület. Alapszabálya. 2012. szeptember 12. Hegyhát ifjúságáért Egyesület Alapszabálya ALAPSZABÁLY I. Általános rendelkezések: 1. A szervezet neve: Hegyhát Ifjúságáért Egyesület /a továbbiakban Egyesület/ Rövid neve: HI Egyesület Székhelye: 7370

Részletesebben

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar Kari Doktori és Habilitációs Tanácsának Ügyrendje A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (továbbiakban BTK) Doktori és Habilitációs Tanácsa

Részletesebben

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E

AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG AUDIT BIZOTTSÁGÁNAK Ü G Y R E N D J E HATÁLYOS 2010. SZEPTEMBER 14. NAPJÁTÓL AZ ALTEO ENERGIASZOLGÁLTATÓ NYILVÁNOSAN MŰKÖDŐ RÉSZVÉNYTÁRSASÁG

Részletesebben

A Vasutasok Szakszervezete Felügyelő Bizottságának ÜGYRENDJE

A Vasutasok Szakszervezete Felügyelő Bizottságának ÜGYRENDJE A Vasutasok Szakszervezete Felügyelő Bizottságának ÜGYRENDJE 1. Általános rendelkezések A Vasutasok Szakszervezete ( a továbbiakban: VSZ) XVIII. Kongresszusán 2015. 05.16-án megválasztott Felügyelő Bizottság

Részletesebben

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR

SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR SZIGETMONOSTOR ÍJÁSZ KÖR Alapszabály - tervezet I. Általános rendelkezések A szakkör neve: SZIGETMONOSTORI ÍJÁSZ KÖR A szakkör rövidített neve: SZÍK A szakkör székhelye: Szigetmonostor Faluház 2015 Szigetmonostor,

Részletesebben

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése

Cégbírósági nyilvántartási szám: /1999. Alapszabály. Az egyesület megjelölése Cégbírósági nyilvántartási szám: 1. 482/1999 Alapszabály I. Az egyesület megjelölése (1) Az egyesület elnevezése: Zalai Borút Egyesület (2) Az egyesület székhelye: 8790 Zalaszentgrót, Bocskai u. 1. (3)

Részletesebben

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK ALAPSZABÁLY (minta-tervezet, javasolt szövegezéssel) I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1.1 Az egyesület neve: 1.2. Az egyesület székhelye: 1.3. Az egyesület jogi személy, amely a nyilvántartásba vétellel jön

Részletesebben

Alapszabály. (Módosítva: június 22.)

Alapszabály. (Módosítva: június 22.) Alapszabály (Módosítva: 2007. június 22.) 1. Az egyesület neve: Okkal-Más-Okkal Ifjúsági Egyesület 2. Az egyesület székhelye: Hajdúnánás, Kazinczy u. 19. sz. 3. Az egyesület címe: 4080 Hajdúnánás, Köztársaság

Részletesebben

A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. 2005. április 27.

A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. 2005. április 27. A GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA 2005. április 27. 1. A Szövetség adatai Neve: GABONATERMESZTŐK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE Rövidített elnevezése: GOSZ Székhelye: 1054 Budapest, Akadémia u.

Részletesebben

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai

A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA. Az Egyesület neve, célja és feladatai A Mozdulj Világos Sport Egyesület ALAPSZABÁLYA Az Egyesület neve, célja és feladatai 1. (1) Az Egyesület neve: Mozdulj Világosi Sport Egyesület (2) Székhelye: 8171 Balatonvilágos, Csók István sétány 38.

Részletesebben

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1.

MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA. Budapest, 2005. április 1. MAGYAR INGATLAN TANÁCS MAGYAR INGATLAN SZAKMAI SZERVEZETEK ORSZÁGOS SZÖVETSÉGE ALAPSZABÁLYA Budapest, 2005. április 1. Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvényben (a továbbiakban:

Részletesebben

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN

A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN A GÖDI SPORT EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA MÓDOSÍTOTT EGYSÉGES SZERKEZETBEN 2005 ALAPSZABÁLY I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK 1. Az egyesület neve: Gödi Sport Egyesület, rövidített neve: G.S.E. 2. Az egyesület székhelye:

Részletesebben