Hogyan ismerjünk fel és azonosítsunk egy zsidót? Első rész: Testi jegyek

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Hogyan ismerjünk fel és azonosítsunk egy zsidót? Első rész: Testi jegyek"

Átírás

1 Hogyan ismerjünk fel és azonosítsunk egy zsidót? Első rész: Testi jegyek Írta: Gój-Kovács János

2 "Egyszer mikor a belvárosban sétáltam, hirtelen egy hosszú kaftános, fekete pajeszos lénybe botlottam. Először azt gondoltam: Ez egy zsidó? Óvatosan, lopva néztem a férfit, de minél tovább bámultam ezt a fura jövevényt és tanulmányoztam vonásról vonásra, annál inkább a következő gondolattá formálódott bennem a kérdés: Ez egy német?" -Adolf Hitler, Harcom Manapság közel mindenki kevert vérű valamilyen mértékben. Már csak nagyon kevés tiszta maradt a három fő fajból, ha van ilyen egyáltalán. A három fő faj a fehér, az ázsiai [keleti], és a fekete. Sok nemzsidó mind a három faj megtalálható, főleg a mediterrán területeken, ahol a három kontinens találkozik. A legtöbbnek két faja van. A zsidó alaposan keverve van mindegyikkel. A zsidók egy külön fajt alkotnak minden fajon belül. Más szóval vannak fehér zsidók, fekete zsidók, keleti zsidók, és habár egy zsidó lehet fekete, fehér vagy sárga, még mindig a zsidó fajba tartozik. Csak írd be bármelyik keresőprogramba (pl a Google-be) hogy "zsidó" vagy "zsidók", kattints a képekre, és pusztán a fizikai megjelenésük alapján látni fogod, hogy ez egy külön, önálló faj. Minél tisztább egy zsidó, annál könnyebb azonosítani, és minél több fehér vagy más vér van benne, annál nehezebb. Minden zsidó hordoz egy "reptilián" gént, és reptilián fizikai jegyeik vannak. A zsidók és a nemzsidók kozmikus ellenségek. Mikor megítélsz valakit, vess össze minden lehetséges tényezőt. Sok, ebben a könyvben említett testi jellemző a nemzsidók között is megjelenik. Kezdetnek sorra vesszük a zsidók testi jegyeit. Mivel a zsidókat folyton kiűzték közel minden országból a Föld színén, vándoroltak, innen származik a "vándorzsidó" kifejezés is. Évszázados vándorlásaik alatt mindenféle géneket és alfaji jellemzőket felvettek. Ez jó környezetet teremtett bennük a betegégek számára, ezért általánosan rossz az egészségük. Borzasztó és ritka betegségek hordozói. Közel minden zsidónak van valami fizikai baja, és hajlamos a betegségekre, amikre a legtöbb nemzsidó immunis. Azt a nyilvánvaló hazugságot hogy ők egy "vallás", sok dologra alapozva meg lehet cáfolni. Rajzolhatsz képet egy zsidóról, de egy katolikust vagy lutheránust nem tudsz lerajzolni. A zsidókkal hosszú ideje kapcsolatba hoznak bizonyos fizikai jegyeket és faji jellemzőket, például a nagy orrot, a "kézzel beszélést", a túlzott pénz- és jólétközpontúságot, a fösvénységet, a sötét, gyöngyszerű szemeket stb. A zsidókat

3 évszázadok óta a patkányokkal is azonosítják. A zsidóknak különböző típusai vannak, ezek közül gyakran a "Nyugat-európai" zsidót a legnehezebb azonosítani. Habár a zsidók minden fajban megtalálhatók, ez a könyv a zsidók fehér fajon belüli azonosítására koncentrál.

4 Testi jegyek A legtöbb embernek egyből a nagy, horgas orr jut eszébe egy zsidó azonosításakor. Habár a legtöbb zsidónak tényleg nagy/kiugró orra van, ez nem mindig megbízható módszer az azonosításukra, mivel néhány nemzsidónak, például az olaszoknak és néhány angolnak és írnek, valamint amerikai indiánnak is nagy/kiugró orra van. Az orr alakja egy fontos tényező. Sok amerikai indián nemzsidónak "horgas" orra van, de a pukli sokkal magasabban van mint a zsidónak, és közel az orrnyereg kezdetéhez. A nagy angol és ír orroknak "golyószerű" hegye van. Sok nemzsidó arabnak és mediterrán népcsoportnak is nagy orra van. A klasszikus zsidó orr görbe, és a pukli a közepén van. Ne felejtsd el, hogy sok zsidó a hatalmas vagyonát kihasználva plasztikai sebészekhez fordul, hogy csökkentse az orra méretét, és megváltoztassa jellemző zsidó alakját. Vannak más testi jegyek is, amik elárulják a zsidókat. Soha ne felejtsd el, hogy néhány nemzsidónak is megvannak bizonyos itt említett jegyek, ezért mindig végy mindent számításba mielőtt ítéletet hoznál, beleértve a nevét és a személyiségét. Sok zsidóról már kinézetre is meg lehet mondani hogy zsidó. Sok gyakorlást kíván, de a végén az ember már kifejleszt egy "hatodik érzéket", és rá fog érezni hogy egy személy zsidó-e vagy sem.

5

6 A hosszúkás arc Sok zsidó arca nagyon hosszú, keskeny, és gyakran a homlok szokatlanul magas. Ez a jegy a fekete és nem-fehér zsidóknál holtbiztos árulkodó jel.

7

8 Nem minden zsidónak magas a homloka. A legtöbb zsidó elég "furcsán" néz ki, vagyis aránytalan valamilyen módon. A bal oldalon látható zsidónak alacsony a homloka, és vegyük észre, hogy a jegyei nem arányosak. A homloka abnormálisan alacsony. Ezenkívül klasszikus zsidó szája van, ami az esetek 90%-ában biztosan elárulja. Figyeld meg a zsidó füleket, és olvass tovább, van még példa bőven.

9 Zsidó fülek A klasszikus zsidó fül olyan mint a patkányé. Az énekes-színésznő Barbra Streisand a zsidó vonások tökéletes modellje. Barbrának jellemző zsidó orra, szája és füle van. Patkányszerű alakjuk mellett a zsidók füle gyakran alacsonyan helyezkedik el, és eláll.

10

11 A zsidó száj Közel minden zsidónak domináns alsó ajka van, vagyis az alsó ajka nagyobb mint a felső. Ez néhány nemzsidónál is így van, és valamelyik fekete ősének génjeiből származik. Néhány indián törzsnek akik fekete rabszolgákat tartottak szintén nagyobb az alsó ajkuk. A zsidók több mint 90%-ának nagyobb az alsó ajka. Ráadásul sokuknak telt, "húsos" szájuk van, ami szintén a fekete vérből ered, ami minden zsidóban megvan. Vegyük észre, hogy van másfajta zsidó száj is, pl. a gyíkszáj. A klasszikus zsidó száj nagyon csúnya. A zsidó szájnak alapvetően két típusa van, a telt húsos száj, és az amit én "békaszájnak" hívok. A zsidók bizonyos dolgokat szoktak csinálni a szájukkal. A legáltalánosabb az alábbi képen látható, amin a lány van a CD-vel. Ez nagyon "hüllőszerű", és NAGYON zsidó. Sokuk hajlamos kitátani a száját és hüllőmódra mutogatni a nyelvét, még beszéd közben is. Gyakorolni kell és tapasztalatokat szerezni, de biztosan érteni fogod mire gondolok.

12

13

14 A "békaszáj": A száj vékony, széles, és hangsúlyos az arcon. A húsos gyíkszájjal ellentétben (ahogy a fentebb lévő képeken látható), a "békaszáj" esetében az ajkak keskenyek és egyenletesek. A "békaszáj" nem olyan gyakori, de attól még egy nagyon jellegzetes zsidó testi jegy.

15 A zsidó szemek A zsidó szemnek több fajtája létezik: a gyíkszerű ázsiai szemek, a dülledt szemek, az álmos és néha dülledő szemek, valamint a szomorú szemek. Néhányuknál a szemek közel vannak az orrnyereghez. Figyeljük meg Bette Midler szemeit bal oldalt lent, illetve az ázsiai gyíkszemeket a képeken közvetlenül a szöveg alatt:

16

17 A "szomorú" szemek ernyedtnek néznek ki, és főleg a külső részén lógnak, ahogy az alábbi képeken is látható:

18 A "dülledt" szem is egy kizárólagos zsidó testi jegy, ahogy alább is látható:

19 A zsidó "álmos" szem:

20 Sok zsidó szeme nem csak hogy dülledt, de különösen a külső sarkaiban dülledt:

21 A zsidó bőrszín gyakran halvány, sokuknak sápadt, hullaszerű megjelenése van. A legtöbb zsidó alacsony, de ez ne tévesszen meg. Vannak magas zsidók is, akik kevert vérűek, például sok Nyugat-európai zsidó magas, akiknek sok angolszász génje van. Ez gyakori ott, ahol az egyik szülő nemzsidó. Minél több a zsidó gén, annál nagyobb a hajlam az alacsony testmagasságra. Közel minden zsidónak (a keverteket is beleértve) természetesen göndör és/vagy csomós, durva haja van. Ez a fekete vér eredménye, ami minden zsidóban megvan. Minél több a zsidó gén, annál sötétebb a haj, vagy fekete. Ismétlem, ez ne tévesszen meg, sok szőke zsidó is van mindig vedd figyelembe az arcvonásokat, testi jelleget, és más tényezőket. Sok szőke és világos hajú zsidó van, akikben sok Nyugat-európai gén van. Ráadásul néhány zsidó nő hajvasalót használ, mivel kevésnek van természetesen egyenes haja. A zsidó férfiaknak általában durva szakálla van. Sok zsidó szőkére festi a haját a nemzsidókhoz hasonlóan.

22 Az alábbi képen mindkét nő Nyugat-európai génekkel kevert. A bal oldalin figyeljük meg a zsidó füleket, a jobb oldalinak pedig a száját. Minél kevertebbek, annál nehezebb észrevenni a zsidóságot. Bárkinek akiben zsidó gének vannak, LESZ egy vagy több zsidó testi jegye. Mindkettejüknek domináns alsó ajka van. Figyeljük meg a zsidó lány orrát és szemeit a bal alsó képen. A bőrszíne is halvány. A zsidó színésznő, Gwyneth Paltrow (jobb oldalt) nyilvánvalóan festi a haját, mivel látni ahogy a természetes színű haj már nő. A hosszúkás arca elárulja zsidóságát.

23 Alább a félzsidó színésznő, Goldie Hawn látható, akinek az apja egy fehér nemzsidó, az anyja pedig zsidó. A kevert zsidóknál az életkor előrehaladtával a zsidóságuk általában egyre láthatóbbá válik. A zsidó reptilián "Lévi" és "Cohen" géneket mindig a zsidó anya hordozza, és ő adja át. Az ortodox zsidók csak akkor fogadnak el valakit zsidónak, ha annak az anyja is zsidó, de akinek bármilyen zsidó génje van, az rendelkezni fog az általános zsidó jegyekkel, zsidó karakterrel, és hajlamos lesz a ritka és borzasztó zsidó betegségek hordozására. Természetesen mint minden faj esetében, náluk is van egy 5% akikre nem illenek a jellemzők, de ez nagyon kis arány. Ezt azért említettem meg, mert a zsidó média mindig ezt a pár százalékot használja a többi 95% képviseltetésére propagandájukban és hazugságaikban.

24 Habár a zsidó gyerekek bőre halványabb annak köszönhetően hogy őseik Nyugat-európai nemzsidókkal keveredtek, a zsidóságuk nyilvánvaló az arcvonásaikból. A bőrszín a sárga felé is hajlamos elmenni. Ahogy idősödnek, a zsidó jegyek egyre egyértelműbbé válnak. A száj majdnem mindig biztosan elárulja őket. Ismétlem, ne hagyd magad becsapni a szőke haj és kék szemek által. Vedd észre a puffadt zsidó szemeket és a zsidó füleket a kis zsidó gyereken. Sok Nyugat-európai génnel rendelkezik. A zsidó gyerekek gyakran sárgásak, törékenyek és beteges kinézetűek.

25

26 Hogyan ismerjünk fel és azonosítsunk egy zsidót? Második rész Írta: Gój-Kovács János A zsidók egy külön faj minden más fajon belül: "Isten nekünk, mint kiválasztott népnek, megadta azt a kegyelmet, hogy a világon szétszóródjunk. Törzsünknek ebben a látszólagos gyengeségében rejlik erőnk, amely máris a világuralom küszöbéhez vezetett bennünket." Cion Bölcseinek 11. jegyzőkönyve

27 A zsidó jellem Egy fajban mindig van 5%, ami nem hasonlít a maradék 95%-nyi többségre. A zsidók mindig ezt a kisebbséget használták hogy kitűnjenek, és velük képviseljék a maradék 95%-ot, vagyis másszóval kifogásokat találnak, hogy az egész fajukat magasabbra emeljék a többi faj szemében. Mikor valaki megítél valamit, mindig a többséget nézze, ne kisebbségi százalékokat, mivel ez csak egy trükk. Az átlagzsidó IQ-ja 135 körül van. Az átlagos IQ nagyjából okos, kiemelkedő, brilliáns, tehetséges, 141 fölött pedig zseni. 110 fölött az arányok egyre kisebbek, 135 fölött csak a világ népességének mindössze 2%-a van. Ez nem azt jelenti hogy minden zsidónak hatalmas IQ-ja van, de a többségüknek igen, főleg a hatalmon lévőknek. Ezt figyelembe kell venni, azzal együtt, hogy olyan dolgokról is tudomásuk van, amiket szándékosan nem osztanak meg a nemzsidókkal, például kiskapuk a törvényekben, illetve más dolgok, amik segítségével kibaszhatnak a nemzsidókkal. Másrészről a GENETIKAI mentális retardáció nagyon magas a zsidó fajnál. A zsidóknak rengeteg génhibája van. Meg lehet különböztetni egy öröklött retardációt, illetve a születéskor szerzett hibákat, mivel az öröklött retardációnak nyilvánvaló fizikai jelei vannak, mint a fotón is látható ezen jelenségek legtöbbje egyértelműen zsidó:

28 Aki születésekor sérült meg, vagyis nem öröklött a rendellenessége, az gyakran normálisnak látszik amíg meg nem szólal vagy nem tesz valamit, amiből látszik hogy sérült. A zsidó gyerekeknek nagyon kis koruktól kezdve a pénzről tanítanak dolgokat, hogyan szerezzék meg, illetve hogyan csináljanak a pénzből is pénzt. Míg a nemzsidó gyerekek fejét az iskolákban mindenféle tudományokkal és tárgyakkal tömik (melyeknek legtöbbje haszontalan az élet valós kérdéseiben, nem mutatja meg hogyan éljenek túl, hogyan biztosítsanak maguknak megfelelő életet), az átlagzsidót nem csak a túlélésre készítik fel, hanem azt is megtanítják nekik főleg a konzervatív és ortodox zsidóknak -, hogyan éljenek észrevétlenül. A zsidók "a Biblia Népének" nevezik magukat. Míg a nemzsidó gyerekeket a zsidó médiával kápráztatják el, maguk a zsidók szorgosan tanulnak. A Yeshiva iskolákban azt tanítják nekik, hogyan érveljenek. Az érvelés és a tények elferdítése, megváltoztatása egy nagyon erős zsidó jellegzetesség, csakőgy mint a hazugság. A zsidó a hazugságok mestere. Egy zsidó egyenesen a szemedbe hazudik, akkor is ha írásos bizonyítékod van, és azt fogja mondani, hogy amit a papíron látsz az téves. Ők az örök hazudozók és szélhámosok. A zsidó kivételesen intelligens, és nagyon megtévesztő. A világ nagy része nem tudja, de a zsidó célja, küldetése hogy elpusztítsa a fehér fajt, és rabszolgájává tegye a megmaradt színes fajokat, akikre "marhákként" tekintenek. A "gójim" a zsidók lealacsonyító szava a nemzsidókra, a jelentése pedig "marha" (állat). Ezt jól mutatja a mód, ahogy a fekete afrikai rabszolgákat a hajóikra rakták. Minden rabszolgahajót a zsidók birtokoltak, és ők futtatták a rabszolgakereskedelmet. A zsidók a spirituális tudás 90%-át elvették a programjaik, nevezetesen a kereszténység és az iszlám segítségével, s közben elhitették a világgal, hogy a kereszténység és a judaizmus ellenségek. A többség pedig be is dőlt ennek. Ezen három zsidó találmány mind a zsidó világkommunizmus célját szolgálja, melyben minden spirituális tudást szisztematikusan a felső zsidó vezetők kezébe játszanak. A "Judaizmus Jelképes Kígyója" a "Kundalini" kódneve, ami nem más mint a lelki/okkult hatalom, és amit a zsidók szabadon használnak. Ezt a hatalmat módszeresen elvették a nemzsidóktól a kereszténység és az iszlám eszközével. Ha erről többet akarsz tudni, nézd meg a oldalt. Az iszlámban és a kereszténységben semmi spirituális nincs, ezek a vallások átverések. Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiben a zsidók azt állítják, a "kígyó" jelképezi Izraelt. A Kundalini Kígyó minden emberben megtalálható, és ebből származik minden lelki képesség és hatalom. A vezető zsidók szabadon használják az elme erőit és mást is a tömegek rabszolgává változtatására. A szabadkőművesség eredetileg nemzsidó szervezet volt, de a zsidók beszivárogtak, átvették az irányítást, és most az övék. A Modern Szabadkőművesség már a zsidó világkommunizmus célját szolgálja. A legtöbb embernek fogalma sincs róla hogy a zsidók és a nemzsidók kozmikus ellenségek ezt úgy kell érteni hogy "odakint". A zsidók egy hüllőszerű (reptilián) fajtól származnak, aminek nincsenek érzelmei, és erősen fejlett az elméjük és lelkük ereje. Az ember egyszerűen láthatja a feltűnő reptilián jegyeket a zsidókon a "Hogyan ismerjünk fel és azonosítsunk egy zsidót" első részében. Ezt hívják "Cohen-génnek", amit a zsidó anya ad tovább. A konzervatív és ortodox zsidók nem fogadnak el senkit zsidónak, csak ha az anyja is zsidó volt.

29 Egy zsidó tűnhet nagyon liberálisnak és támogathatja a "szabadgondolkodást", de bizonyos kérdésekben erősen ingerlékeny például a nacionalizmusban, a fehér fajra való büszkeségben, illetve bármiben, ami ellentétben áll az ő világuralmi törekvéseikkel. Az átlagzsidónak nem számít a gyerekbántalmazás, gyilkosság, molesztálás, és hasonló dolgok, és a zsidó ügyvéd védeni fogja azokat akik ilyen aljas bűncselekményeket követnek el, de bárki lép a színre aki a fehér fajt akarja előrébb juttatni amit a zsidók annyira el akarnak pusztítani -, azt a zsidó meg fogja támadni. A zsidók, közülük is főleg a fiatalabbak a magzatokat "élősködőknek" nevezik, és más undorító támadásokat is intéznek a gyermekek ellen, hogy elpusztítsák a nemzsidó családot, amit mára csaknem sikeresen véghez is vittek. A zsidóknak erős fixációjuk van a szarhoz, trágyához, vizelethez, és más undorító dolgokhoz. Ezt könnyen láthatjuk a judeo-keresztény Bibliában is: Királyok 2, 18:27 "És felele nékik Rabsaké: Vajjon a te uradhoz, vagy te hozzád küldött-é engem az én uram, hogy elmondjam e dolgokat, avagy nem inkább e férfiakhoz-é, akik a kőfalon ülnek, hogy azután veletek együtt egyék meg a saját ganéjokat, és igyák meg a saját vizeletöket?" Erre vég nélkül találunk példát az mind az ó-, mind pedig az újtestamentumban. Ebben a véget nem érő badarságban és mocsokban semmi spirituális nincs. A zsidók mindennapi élete, írásai, szexualitása, stb. is mind ekörül forog. Az átlagzsidóban gyakran nincs szánalom, könyörtelen, főleg a nemzsidókkal. Ugyanezt a kegyetlenséget mutatják az állatokkal szemben. A zsidók ipari farmokat, kutyamalmokat, laboratóriumokat, és más hasonló helyeket működtetnek, ahol az állatokat ocsmány módon kihasználják, kísérleteznek rajtuk és rosszul bánnak velük. A legtöbb olyan dologtól amit a nyilvánosság nem lát és nincs tudatában, bármelyik érző ember elhányná magát. A zsidók nem ismernek határt a könyörtelen kiaknázásban. Az etika egy nagyon távoli fogalom számukra. Az átlagzsidót nem érdekli hogyan szerez pénzt vagy profitot. Mások szenvedése, névlegesen a nemzsidóké hidegen hagyja őket. A legtöbb zsidó leereszkedő és durva, főleg a nemzsidókkal szemben, kivéve ha szorgosan segget nyalnak, mert be akarnak szivárogni valahová, vagy valami szívességet akarnak. A zsidók lenézik a nemzsidókat, és szándékosan sértegetik őket. "A GÓJOK OSTOBÁK" -Cion Bölcseinek 15. Jegyzőkönyve Hogy szívességeket kapjon, és elnyerje a nemzsidók bizalmát, a zsidó a hivatásos áldozatot játssza. A "Holokauszt", ami egy újabb nagyarányú átverés [ennek bizonyítékát lásd itt: más zsidó programokkal együtt a zsidók célját szolgálja. A zsidó mindig hivatásos áldozat volt, aki a nemzsidók szimpátiájára játszott, hogy megtisztítsa maga előtt az utat, és előrébbvigye a tervüket. Alább egy részlet következik Ben Klassen "A Fehér Ember Bibliája" című könyvéből: "Ha a hatmilliós hazugságnak nincs valós alapja, felvetődik a kérdés: miért akarnának a zsidók egy ilyen borzasztó és durva hazugságot reklámozni?

30 A zsidók hatalmas profitra tettek szert. A válasz: Ebből a borzalmas hazugságból a zsidók nagy profitot szereztek, ahogy azt a legtöbb hazugságukkal tették. 1. Akkor növelte meg a zsidók iránti szimpátiát, mikor a világnak rá kellett volna ébrednie (és Hitlernek köszönhetően részben sikerült is) eme világméretű élősködő veszélyes és pusztító természetére. 2. Erkölcsi furkósbotként és propagandaemelőként szolgált, aminek segítségével 12 millió dollárt csaltak ki a német emberektől, Izraelnek fizetendő "jóvátétel" címén, illetve "kártérítésként" a zsidó magánszemélyek követelései alapján. Ezen követelések eszelősségét csak akkor látjuk, mikor figyelembe vesszük, hogy sok mai német adófizető, aki még meg sem született mikor ezeket az állítólagos bűnöket elkövették, "jóvátételt" fizet egy államnak (Izraelnek), ami abban az időben még nem is létezett. Mi több, a zsidó követelők száma most, 35 évvel később elérte a megdöbbentő főt, miközben 1939 után csupán kevesebb mint zsidó élt Németországban. Mivel a zsidóknak ilyen könnyen ment a németek kirablása az úgynevezett "jóvátétel" ürügyén, a regisztrált követelők száma a Nyugat-Német kormánnyal szemben megháromszorozódott az elmúlt 10 évben. Semmivel nem lehet jobban bizonyítani a Hatmilliós Hazugság pofátlanságát. 3. Hihetetlenül hatásos propagandaeszközként használják a Fehér Faj egésze ellen, próbálva megakadályozni annak törekvéseit faji identitásának megőrzésére. A Hatmilliós Hazugságot az emocionalizmus olyan szintjén reklámozták és propagandizálták, hogy hacsak a Fehér Faj nem ért egyet vele és nem alkalmazkodik hozzá minden kérdésben (példának vegyük az erőszakos buszoztatásokat), azonnal ráfogják hogy rasszista, és a nácik is rasszisták voltak, és ez hatmillió zsidó halálához vezetett, stb stb. Mára a zsidók szája habzik, és hatalmas krokodilkönnyek gördülnek le az arcukon. Mára a hiszékeny gójok meghajolnak és megalázkodnak a zsidók előtt, habár tudják hogy átverték őket. Ez mindig működik. 4. Ezen erőteljes propagandaeszköz használatával, mellyel aláásták a Fehér faji hűséget, a zsidók most a fajkeveredést reklámozzák gigantikus mértékben, világszerte, gyakorlatilag a Fehér Faj ellenállása nélkül. Hiszen nem akarunk mi nácik lenni akik hatmilliót öltek meg, stb... így a zsidók által programozott agyunk a lejtön leérve feledésbe merül, s vele együtt maga a Fehér Faj is. 5. A Hatmilliós Hazugság erős propagandaeszköze lehetővé tette a zsidóknak, hogy 1948ban ellopják Palesztinát az araboktól, és felállítsák az izraeli banditaállamot. A Hatmilliós Hazugságnak köszönhetően a zsidók a megzavarodott világ támogatását és áldását élvezték, főleg a zsidók által megszállt Egyesült Államokét. 6. A Hatmilliós Hazugság pusztító hatással volt a német népre, megalázta és hiteltelenné tette őket, és közvetetten magát a Fehér Fajt is. Miközben a németeket dícséret illetné amiért megvívták ezt a nemes küzdelmet hogy leleplezzék és lerázzák a világméretű zsidó pestist, az erős és hatékony zsidó propagandahálózatok főellenségként tüntették fel a németeket a hiszékeny világ szemében. 7. Összehívta és összefogta a világ zsidóságát, mint ahogy semmi más az elmúlt évezredben. Habár a legtöbb zsidó tudja hogy ez egy undorító hazugság, maguk között is folyamatosan erről beszélnek (és persze a nyilvánosság előtt is), így már a saját hazugságuk is annyira hipnotizálta őket, hogy ténylegesen vallásuk részévé vált. Ezen a

31 gyenge alapon állva a zsidók hatalmas mennyiségű pénzt gyűjtöttek maguk között, és többszáz szervezetet hoztak létre. Tették mindezt Izrael és a zsidó faj reklámozásáért, és a Fehér Faj elkorcsosításáért. "Holokauszt'-hazugság a zsidók hívószava. Ez a hazugság a mai zsidók hívószava lett, zavaros történelmük legősibb hazugságának folytatásaként vagyis hogy a zsidó egy üldözött faj. Ez csodákat művelt velük. Kétélű kardként pusztítóan hatásos volt. Megdöntötte a Fehér Faj minden próbálkozását saját faji integritásának visszaszerzésére, valamint bármiféle nacionalizmust. Másrészről fanatikusan nacionalistává tette a zsidókat Izraellel kapcsolatban, és fanatikusan rasszistává a cionizmussal és a zsidó fajjal kapcsolatban. A zsidók erősebbek mint valaha. Ez a Hatmilliós Hazugság olyan erős eszközükké vált, hogy nem csak egyének, de kormányok és nemzetek is letérdeltek előtte, közben a zsidók átveszik a hatalmat, elhallgattatva minden ellenvéleményt. Dr. Max Nussbaum, a berlini zsidó közösség korábbi főrabbija nyíltan hencegett ezzel 1953 április 11-én: "A zsidó nép mai helyzete melyet a világban foglal el, hatalmas veszteségei ellenére is tízszer erősebb mint húsz évvel ezelőtt." Ez a kijelentése csak félig igaz. Nem szenvedtek "hatalmas veszteségeket", de tényleg tízszer erősebbek mint mielőtt a Fehér Fajt rávették hogy ugorjon fejest a véres, testvérgyilkolászós holokausztba, amit Második Világháború néven ismerünk, és amit maguk a zsidók szítottak és provokáltak ki. Ennek a megnövekedett erőnek a nagy részét a Hatmilliós Hazugságnak köszönhetik. A zsidók természetüknél fogva megszállottak és megrögzöttek. Fáradhatatlanok. Épségben maradtak évszázadokon át, hiába a sok üldözés, támadás, és tizedelés, amit az általuk megszállt nemzsidó közösségek akkor vittek véghez, mikor a zsidók igazi lénye és céljai láthatóvá váltak számukra. Nem csak fizikailag, de karakterükben is túlélték. Évezredek alatt semmit nem fejlődtek, semmit nem változtak. A zsidó megszállottság nem képesek elfogadni a nemleges választ. Fáradhatatlanok és nagyon kitartóak. A zsidók népük létszámához képest aránytalan számban szenvednek elmebetegségektől, a ritka fizikai betegségeik végtelen hosszú sora mellett [ilyen például a kifejezetten zsidókat sújtó Tay-Sachs szindróma]. Ahogy fent említettük, megrögzöttek, megszállottak, és a pszichotikus rendellenességek mint a skizofrénia, valamint más durva mentális betegségek is gyakoriak a zsidóknál, főleg genetikai okok miatt. A megszállott rendellenességek mellett a zsidók természetüknél fogva erőteljesen küzdenek hogy a csúcsra jussanak, és hatalmat szerezzenek a nemzsidók felett. Sokuk megkedvelteti magát a hatalommal bíró nemzsidókkal. Manapság sok, ha nem minden hatalmas nemzsidónak zsidó házastársa van. A zsidó azután megpróbálja a gój pénze felett átvenni a hatalmat, és befolyásolni a hatalmasok döntéseit.

32 A zsidó életvitel A legtöbb városban a zsidók által lakott környékek a leggazdagabbak hatalmas házakkal és villákkal. Legtöbbször egy zsinagóga is található a közelben. Ennek sokan nincsenek tudatában, és a zsidók sem verik nagydobra. Kérdezz meg bárkit hogy angol, ír, orosz, japán, vagy akármi-e, és legtöbbjük meg fogja mondani hogy micsoda. A zsidó viszont szégyelli, és próbálja elrejteni a tényt hogy ő zsidó, vagy részben zsidó. A legtöbbük hazudni fog, és azt állítja hogy olasz, görög, "mediterrán" [sötét fehér], vagy bármi más, de nem akar beszélni róla. A zsidó humor mindig sértő és lealacsonyító. A zsidók dominanciája a médiában nyilvánvaló abból, hogy a legtöbb rajzfilmben a leggyakoribb "Brooklyn"-akcentussal beszélnek. A zsidó általában fenntartja a pacifizmus, testvériség, a másokkal szembeni tolerancia és elfogadás látszatát. A kereszténység programja, a kommunizmus, és más hasonló dolgok mind a nemzsidók összezavarását és pusztulását célozzák.

33 A zsidók betegségei A zsidóknak végtelen sok betegsége van. Az átlagzsidó súlyosan sérült egy vagy több módon. Az alább említett betegségek közül jónéhány kizárólagosan zsidó betegség, például a Tay-Sachs. Ha kétséged van efelől, kutass egy kicsit a zsidó betegségek után az interneten. A bolondok akik elhiszik a zsidók hazugságát hogy a zsidó egy vallás, nézzenek utána közvetlenül zsidó forrásokból az alábbi betegségeknek. A "vallások" nyilván nem adnak át genetikai betegségeket. Alpha 1-anti-trypsin Deficiency Amyotrophic Lateral Sclerosis Aut. Dom. Optic Atrophy Aut. Dom. Retinitis pigmentosa Bardet Biedl syndrome Berger's Disease Beta-thalassemia Bloom Syndrome Canavan disease Celiac Disease, or Sprue Color-blindness Con. Stat. Night Blindness Congenital blindness Congenital deafness Corneal Dystrophy Crohn's Disease Cystic fibrosis Dwarfism Early rheumatoid arthritis, often occurring in childhood Elephant man's disease- Proteus syndrome Fabry Disease Factor XI deficiency Familial Dysautonomia Familial Hypercholesterolemia Familial hyperinsulinemia Familial Mediterranean fever Fanconi Anemia Gaucher Disease Glucose-6-phosphatedehydrogenase deficiency Glycogen storage disease type 1a Glycogen storage disease type III Hereditary Hearing Loss Kaposi's sarcoma Lactose intolerance [cannot digest milk] Leber s congenital amaurosis Lipoamide DehydrogenaseDeficiency Machado Joseph Disease Malformed limbs Maple syrup urine disease Mucolipidosis IV Multiple Sclerosis Muscular Dystrophy Nemaline Myopathy Niemann-Pick disease Non-Classical Adrenal Hyperplasia Non-syndromic sensorineural hearing loss Nosebleeds that do not stop [especially common amongst Southeastern European Jews] Progeria Psychotic disorders- abnormally high incidence of Rib cage misaligned Stargardt disease Tay Sachs Temperature intolerance Thalassemia Torsion Dystonia Type III Glycogen Storage disease Usher Syndrome Type 1F Vitelliform Macular Dystrophy Wilson disease És ez a borzasztó lista még korántsem ért véget.

34 Zsidók által uralt állások A legtöbb zsidó hatalmi pozíciókban dolgozik. A mezőgazdasági és gazdálkodási munkák lealacsonyítóak számukra és ők ennél "felljebbvalók". Nagyon, nagyon kevés zsidó farmer van ha van egyáltalán. Alább egy lista olvasható, mely felsorakoztatja azokat a pozíciókat, melyekben a zsidók általánosan megtalálhatók. Ha valaki elég hülye ahhoz hogy megkérdőjelezze a "Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvei" hitelességét, elég ha megnézi a helyi telefonkönyvet az orvosok és ügyvédek között aránytalanul sok zsidó nevet találni. Tanácsadók Banki menedzserek, tulajdonosok - a zsidók működtetnek és irányítanak minden bankot és pénzügyi intézetet. Egyetemi professzorok [a zsidók nyüzsögnek a legtöbb egyetemen] Hollywoodi színészek, színésznők, producerek, forgatókönyvírók, stb. Ügyvédek Menedzserek, cégtulajdonosok minél magasabbra tekintünk a legtöbb nagy vállalatnál, annál több zsidót találunk a csúcs felé közeledve, hatalmas fizetésekkel. Médiauralom és befolyás: Hollywood, híradók, újságírás, televízió, rádió Orvosdoktorok Politikusok Tőzsdeügynökök Üzletvezetők saját üzlettel A fenti listánál sokkal több van. A zsidók főleg úgynevezett "fehérgalléros" munkakörökben dolgoznak, ahol a fizetések sokkal nagyobbak. Zsidók szavak Alább főleg Jiddisből származó zsidó szavak találhatók, amiket a zsidók sokszor használnak: Chutzpah (khucpa) jelentése: "ideg" Gimp a pénisz szleng változata Schmuck (smukk) a pénisz szleng változata [hányszor hallottok már a zsidó kifejezést: "Te smukk!"?] Mazel tov: gratulálok, sok szerencsét Mitzvah/Mitzvoth (micva/micvó) áldás vagy parancsolat Oy gevalt, or "Oy Veh" (ajvé): aggódó sóhajtás Putz (pucc) a pénisz szleng változata Shalom jelentése "béke", ez egy nagyon elterjedt köszöntés a zsidók között Shmaltz, shmaltzy (smalc): zsír, érzelgős Schmo (smó) balek ember Shtetl: zsidó gettó Európában

35 Zsidók "vallás", szimbólumok, stb. Hillel Az egyetemek zsidó központja zsidó hallgatók számára Hoopla (húpla) zsidó esküvői boltív. A zsidó esküvőn szokás hogy a vőlegény összetör egy poharat a cipője sarkával. A zsidó pár a "hoopla" nevű boltív alatt házasodik össze. Kóser étkezési törvények- tiltott ételek: az Ortodox és Konzervatív zsidók nem keverhetik a húst tejtermékekkel. Ez nem "kóser". A disznóhús és kagyló is tiltott. Menóra Mezuzah: a zsidó otthonok ajtókeretére helyezett cső, feliratokkal. Dávidcsillag Ezt a jelképet, mint minden mást amit a zsidók magukénak vallanak, mástól lopták: ezt a hindu "Visnu csillagából". A judaizmus három fő ága az ortodox, a konzervatív és a reform. Az ortodoxok és a konzervatívok követik a zsidó törvényeket, az ortodoxok a

36 legszigorúbbak. A reform másik neve "liberális judaizmus". Sok reform zsidó nem követi a kóser étkezési törvényeket vagy más zsidó törvényeket. Kóser élelmiszeradó Az alábbi szimbólumok mind zsidó szimbólumok. A zsidók soktrillió dollárt csikartak ki a nemzsidókból, mivel ki kell fizetniük a különleges élelmiszeradót. Nézd meg az alábbi címkéket, a leggyakoribbak ezek:

Izraelita Koedukációs Polgári Iskola 1943/1944. tanév

Izraelita Koedukációs Polgári Iskola 1943/1944. tanév Izraelita Koedukációs Polgári Iskola 1943/1944. tanév 1 2 II. osztály 1. Adler Sándor, 1931. XI. 29. Szatm. Jenő, kárpitos Fried Szeréna Teleki 4. 2. Berger József, 1932. II. 14. Szatm. Ignác, műszerész

Részletesebben

YAD VASHEM The Holocaust Martyrs and Heroes Remembrance Authority

YAD VASHEM The Holocaust Martyrs and Heroes Remembrance Authority YAD VASHEM The Holocaust Martyrs and Heroes Remembrance Authority The International School for Holocaust Studies ביה"ס המרכזי להוראת השואה יד ושם רשות הזיכרון לשואה ולגבורה MAGYAR PEDAGÓGUSOK SZEMINÁRIUMA

Részletesebben

Családfa. Weisz Dávid 1865 körül 1935. Interjúalany. Eisikovits Mihály 1920. Gyermekek

Családfa. Weisz Dávid 1865 körül 1935. Interjúalany. Eisikovits Mihály 1920. Gyermekek Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Eisikovits Jakab 1860-as évek 1925 Eisikovits Jakabné (szül. Fejér?)? 1899 Weisz Dávid 1865 körül 1935 Weisz Dávidné (szül. Schwartz Aranka)

Részletesebben

Családfa. Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943. Fülöp Jakabné (szül.? Eszter) Fülöp Jakab. Lazarovits József 1860-as évek 1944

Családfa. Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943. Fülöp Jakabné (szül.? Eszter) Fülöp Jakab. Lazarovits József 1860-as évek 1944 Családfa Apai nagyapa Lazarovits József 1860-as évek 1944 Apai nagyanya Lazarovits Józsefné (szül. Rosenfeld Róza) 1860-as évek 1943 Anyai nagyapa Fülöp Jakab 1860-as évek 1939 Anyai nagyanya Fülöp Jakabné

Részletesebben

Családfa. Walter Nahmanné (szül. Szegál Hene Rajze) 1860-as évek Málek Jánkelné szül. Szegál Eszter? Walter Nahman?? Málek Jánkel?

Családfa. Walter Nahmanné (szül. Szegál Hene Rajze) 1860-as évek Málek Jánkelné szül. Szegál Eszter? Walter Nahman?? Málek Jánkel? Családfa Apai nagyapa Málek Jánkel? 1944 Apai nagyanya Málek Jánkelné szül. Szegál Eszter? 1944 Anyai nagyapa Walter Nahman?? Anyai nagyanya Walter Nahmanné (szül. Szegál Hene Rajze) 1860-as évek 1943

Részletesebben

Családfa. Apa. Anya. Adler Mátyás 1897 1944. Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895 1944. Házastárs. Testvérek. Interjúalany. Pudler János 1921 1999

Családfa. Apa. Anya. Adler Mátyás 1897 1944. Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895 1944. Házastárs. Testvérek. Interjúalany. Pudler János 1921 1999 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Adler? Nincs adat Pollák? Pollák?-né?? 1837 1942 (szül.?)? 1911 Apa Adler Mátyás 1897 1944 Anya Adler Mátyásné (szül. Pollák Etel) 1895

Részletesebben

Családfa. Mandel Ábrahám Fülöp?-né (szül.?)?? Mandel Ábrahámné (szül. Fülöp Sára) Fülöp??? Apa. Anya. Fülöp Móric

Családfa. Mandel Ábrahám Fülöp?-né (szül.?)?? Mandel Ábrahámné (szül. Fülöp Sára) Fülöp??? Apa. Anya. Fülöp Móric Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Fülöp??? Fülöp?-né (szül.?)?? Mandel Ábrahám 1853 1935 Mandel Ábrahámné (szül. Fülöp Sára) 1843 1935 Apa Fülöp Móric 1873 1945 Anya Fülöp

Részletesebben

SZEMLE. Gulyás Miklós. xxde mert én ezekkel a népekkel rokonságot érzek, megengedem magamnak ezt a szóhasználatot. Ne felejtse el az olvasó, hogy

SZEMLE. Gulyás Miklós. xxde mert én ezekkel a népekkel rokonságot érzek, megengedem magamnak ezt a szóhasználatot. Ne felejtse el az olvasó, hogy SZEMLE Gulyás Miklós A LAPPOK [ ] aprók és csenevészek, füsttõl elvakított szemük zavarosan vizenyõs, lábuk görbe az angolkórtól, hajuk durva, merev és fekete, bõrük vöröslõen sötét, ami még sötétebbnek

Részletesebben

ID Field 1 Field 2 Field 3 Field 4 Field 5 Field 6 Field 7 Field 8 no. Name Patronym Year Location Source Page no.

ID Field 1 Field 2 Field 3 Field 4 Field 5 Field 6 Field 7 Field 8 no. Name Patronym Year Location Source Page no. Appendix 2 Miskolc ID Field 1 Field 2 Field 3 Field 4 Field 5 Field 6 Field 7 Field 8 no. Name Patronym Year Location Source Page no. Language Context 36 Braun, Simcha 1812 Miskolc 2a 3:b 37 Tolcsva, Moses

Részletesebben

Gyerő Dávid 1. Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése

Gyerő Dávid 1. Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése Gyerő Dávid 1 Váltságdíj hitünkért: a csoda művelése Ekkor magához hívta a sokaságot tanítványaival együtt, és ezt mondta nekik:»ha valaki énutánam akar jönni, tagadja meg magát, vegye fel a keresztjét,

Részletesebben

Családfa. Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937. Freiberger Mór? 1904/05. Kauders Dávid 1854 1926

Családfa. Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937. Freiberger Mór? 1904/05. Kauders Dávid 1854 1926 Családfa Apai nagyapa Kauders Dávid 1854 1926 Apai nagyanya Kauders Dávidné (szül. Steiner Franciska)?? Anyai nagyapa Freiberger Mór? 1904/05 Anyai nagyanya Freiberger Mórné (szül. Engel Laura) 1872 1937

Részletesebben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben

SZKA_207_02. Nemzetségek nemzete. Táltosok a magyar történelemben SZKA_207_02 Nemzetségek nemzete Táltosok a magyar történelemben 16 SZOCIÁLIS, ÉLETVITELI ÉS KÖRNYEZETI KOMPETENCIÁK DIÁKMELLÉKLET DIÁKMELLÉKLET A NEMZETSÉGEK NEMZETE 7. ÉVFOLYAM 17 JANKOVICS MARCELL: ÁLMOS

Részletesebben

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany

Családfa. Anya Klein Lázárné (szül.szalpéter Adél) (1881-1944) Apa Klein Lázár (1878-1944) Házastárs Interjúalany Családfa Apai nagyapa Klein Mendel Wolf?-? Apai nagyanya Klein Mendelné (szül.weiser Aranka)?-1909 Anyai nagyapa Szalpéter??-? Anyai nagyanya Szalpéter?-né (szül. Holder Gizella)?-1944 Apa Klein Lázár

Részletesebben

Családfa. Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951. Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina ) 1878 1941. Seiger Gottlieb 1864 1924

Családfa. Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951. Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina ) 1878 1941. Seiger Gottlieb 1864 1924 Családfa Apai nagyapa Lőrincz Dániel 1870 1929 Apai nagyanya Lőrincz Dánielné (szül. Grün Helén) 1876 1951 Anyai nagyapa Seiger Gottlieb 1864 1924 Anyai nagyanya Seiger Gottliebné (szül. Roth Hermina )

Részletesebben

Helyzetkép. Izrael és a Palesztin Autonómia

Helyzetkép. Izrael és a Palesztin Autonómia A kutatás a TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 azonosítószámú Nemzeti Kiválóság Program Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer kidolgozása és működtetése országos program című

Részletesebben

Családfa. Legmann Rudolfné (szül. König Róza) 1878 1925. Izsák Sámuelné (szül. Simon Regina) 1864 1944. Izsák Sámuel? 1914. Legmann Rudolf 1856 1938

Családfa. Legmann Rudolfné (szül. König Róza) 1878 1925. Izsák Sámuelné (szül. Simon Regina) 1864 1944. Izsák Sámuel? 1914. Legmann Rudolf 1856 1938 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Izsák Sámuel? 1914 Izsák Sámuelné (szül. Simon Regina) 1864 1944 Legmann Rudolf 1856 1938 Legmann Rudolfné (szül. König Róza) 1878 1925

Részletesebben

A fehér világ jövője a XXI. században

A fehér világ jövője a XXI. században Guillaume Faye: A fehér világ jövője a XXI. században Gazdag István forditása Megjelent, többek között: a Demokrata, 2007 január 18.-i számában Európa a Római Birodalom bukása óta sohasem volt ilyen drámai

Részletesebben

2015. március 1. Varga László Ottó

2015. március 1. Varga László Ottó 2015. március 1. Varga László Ottó 2Kor 4:6 Isten ugyanis, aki ezt mondta: "Sötétségből világosság ragyogjon fel", ő gyújtott világosságot szívünkben, hogy felragyogjon előttünk Isten dicsőségének ismerete

Részletesebben

A melléknevek képzése

A melléknevek képzése A melléknevek képzése 1 ) Helyezkedjen el kényelmesen, először mesélni fogunk... Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer a magyar nyelv, benne sok szóval, kifejezéssel és szabállyal, amelyeket persze

Részletesebben

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft

33. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 3887, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2006. már ci us 27., hétfõ 33. szám Ára: 3887, Ft TARTALOMJEGYZÉK 62/2006. (III. 27.) Korm. r. Az egyes pénzbeli szociális ellátások elszámolásának szabályairól...

Részletesebben

A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga

A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga A kvantum impulzus és a téridő mátrix hétköznapjaink a kvantum fizika nyelvén A 2015 október 8-i könyv bemutató előadás teljes anyaga Kiss Zoltán J Azoknak, akik nem tudtak eljönni és azoknak is szeretettel

Részletesebben

Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk?

Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk? Nézzünk meg találomra néhány ország különböző rádióinak logóit és végül az ország zászlóját! Milyen összefüggést látunk? És ez az alábbi, kétsornyi logó vajon melyik országra lehet jellemző? És milyen

Részletesebben

Családfa. Moskovits Zsigmond? 1921. Katz?-né?? Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek. Katz??? Apa. Anya. Katz Mózes 1890 körül 1944

Családfa. Moskovits Zsigmond? 1921. Katz?-né?? Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek. Katz??? Apa. Anya. Katz Mózes 1890 körül 1944 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Katz??? Katz?-né?? Moskovits Zsigmond? 1921 Moskovits Zsigmondné (szül.? Braha)? 1930-as évek Apa Katz Mózes 1890 körül 1944 Anya Katz Bella

Részletesebben

Az első lépés a csúcshódításhoz

Az első lépés a csúcshódításhoz Az első lépés a csúcshódításhoz Akinek nincs célja, arra van kárhoztatva, hogy annak dolgozzon, akinek van. kattints az alábbi lehetőségekre a navigáláshoz: [Szupernő Program honlap] [Tartalomjegyzék]

Részletesebben

TARTALOM. Ügyintézés A hivatalban. Használt autó eladó. Birtesttás.

TARTALOM. Ügyintézés A hivatalban. Használt autó eladó. Birtesttás. TARTALOM 1. lecke Az emberi külső Neked ki tetszik?. Tanúvallomás. Körözés. Nem is tudom..... A magyarok és nyelvrokonaik Fél füllel hallottam Tükröm, tükröm... 2. lecke Öltözködés Divatbemutatón. Mit

Részletesebben

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions

136 Con Dolore. Tenor 1. Tenor 2. Bariton. Bass. Trumpet in Bb 2. Trombone. Organ. Tube bell. Percussions Tenor 1 Tenor 2 Bariton Bass Trumpet in Bb 1 Trumpet in Bb 2 Trombone Percussions Organ 136 Con Dolore Tube bell X. Nikodémus: Mer - re vagy, Jé - zus, hol ta - lál - lak? Mu-tass u - tat az út - ta- lan

Részletesebben

2. forduló. Matematika

2. forduló. Matematika 2. forduló Matematika 1. Három öreg bölcs alszik egy nagy fa alatt. Egy arra járó csintalan gyerkőc mindhármuk homlokára egy piros kört fest, majd kacagva elszalad. Amikor a bölcsek felébrednek, és meglátják

Részletesebben

Családfa. Bauer Sámuelné (szül. Weiss Léni) Kellermann??? Bauer Sámuel?? Kellermann?-né (szül.?)??

Családfa. Bauer Sámuelné (szül. Weiss Léni) Kellermann??? Bauer Sámuel?? Kellermann?-né (szül.?)?? Családfa Apai nagyapa Bauer Sámuel?? Apai nagyanya Bauer Sámuelné (szül. Weiss Léni) 1857 1920 Anyai nagyapa Kellermann??? Anyai nagyanya Kellermann?-né (szül.?)?? Apa Bauer Izidor 1879 1944 Anya Bauer

Részletesebben

Kösd össze az összeillı szórészeket!

Kösd össze az összeillı szórészeket! há tor gyöngy tás mor kás fu ház ál rom á mos sá rus szo dály moz szít szom széd ol vad pond ró dí ves da dony ned rál süly lyed tom na ka bog ge gár bál dol lo bol bun bát bár da bo be kar pa e ca koc

Részletesebben

Családfa. Schwarcz Dávidné (szül. Weiss Netti) körül. Ander Lajosné (szül. Spán Amália) Ander Lajos

Családfa. Schwarcz Dávidné (szül. Weiss Netti) körül. Ander Lajosné (szül. Spán Amália) Ander Lajos Családfa Apai nagyapa Schwarcz Dávid 1843 1929 Apai nagyanya Schwarcz Dávidné (szül. Weiss Netti) 1868 1920 körül Anyai nagyapa Ander Lajos 1869 1944 Anyai nagyanya Ander Lajosné (szül. Spán Amália) 1876

Részletesebben

Hervé Ryssen: A judaizmus pszichopatológiája

Hervé Ryssen: A judaizmus pszichopatológiája 2013 április 21. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még nincs értékelve Értéke: 1/5 Értéke: 2/5 Mérték Értéke: 3/5 Értéke: 4/5 Értéke: 5/5 A judaizmus nem pusztán "vallás", mert sok zsidó ateista vagy agnosztikus,

Részletesebben

Akárki volt, Te voltál!

Akárki volt, Te voltál! Mindenkinek annyi baja van, az annyi bajnak annyi baja van, hogy annyi baj legyen. A. E. Bizottság: Vaníliaálomkeksz Előszövegelés De sok gyerekfilmet meg kellett néznem a gyerekeimmel! Micsoda időpocsékolás

Részletesebben

Fajtabemutató-Standard Módosítás: 2009. február 04. szerda, 14:59

Fajtabemutató-Standard Módosítás: 2009. február 04. szerda, 14:59 A kaukázusi juhászkutya ősi hazája Közép-Ázsia, Kaukázus, Azerbajdzsán, Örményország, Grúzia, Dagesztán, Csecsenföld, Észak-Oszétia és a környező kisebb köztársaságok. Nagyon nagy számban fordul elő Oroszország

Részletesebben

Mi a célod? Mikor? Mit teszel meg érte?

Mi a célod? Mikor? Mit teszel meg érte? 1 Tisztázzunk valamit: Mi a célod? Mikor? Mit teszel meg érte? Még mielőtt belevágnánk a nagy munkánkba, röviden nézzük is meg, milyen is ez a német nyelv. A NÉMET nyelvről röviden: Azonnal fel fog tűnni

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Laufer Mór?? Interjúalany. Klára Kováčová-Kohnová (szül. Weisz Klára) 1926. Gyermekek. Marta Kováčová-Kohnová 1948 1948

Családfa. Anyai nagyapa. Laufer Mór?? Interjúalany. Klára Kováčová-Kohnová (szül. Weisz Klára) 1926. Gyermekek. Marta Kováčová-Kohnová 1948 1948 Családfa Apai nagyapa Weisz Mihály?? Apai nagyanya Weisz Cecília (szül. Hopper Cecília)?? Anyai nagyapa Laufer Mór?? Anyai nagyanya Laufer Mina (szül. Smatana Mina) 1860-as évek 1938 Apa Weisz József 1893

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ. 44. szám. Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám Ára: 250, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. már ci us 17., hétfõ 44. szám TARTALOMJEGYZÉK 2008:

Részletesebben

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára?

Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? 1. oldal Hogyan vegye rá gyermekét a nyári tanulásra, és hogyan teheti élvezhetővé számára? Nagy Erika, 2013 Minden jog fenntartva! Jelen kiadványban közölt írások a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI.

Részletesebben

A nemzetközi jog létrejöttének és fejlődésének feltételei

A nemzetközi jog létrejöttének és fejlődésének feltételei A nemzetközi jog létrejöttének és fejlődésének feltételei Valki László 2011. szeptember A nemzetközi jog létrejöttének előfeltételei 1. Tartósan elkülönült politikai entitások 2. Tényleges, intenzív kapcsolatok

Részletesebben

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013.

A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. Dezső Ilona Anna: Élet - Halál (90x70 cm, vászon, olaj) A Barátok Verslista kiadványa PDF-ben 2013. A BARÁTOK VERSLISTA KIADVÁNYA ÉLET és HALÁL Az élet a halál kistestvére. (Dobrosi Andrea) Az életre

Részletesebben

egy marslakó BécSBen

egy marslakó BécSBen Egy marslakó Bécsben A magyarok Amerikában sokkal előbb megteremtették Hollywoodot, mielőtt az ennél ártalmatlanabb atombombát megcsinálták volna. (Norman Macrea, az Economist főszerkesztője) Isaac Asimov,

Részletesebben

Régebben vidéken éltem, de ott nem volt munka.

Régebben vidéken éltem, de ott nem volt munka. 1. Esettanulmány: Magda története Én csak egy vagyok azokból a milliókból, akik a sportszergyáraknak dolgoznak. 20 éves vagyok. A gyárban híres sportszergyártók számára készítünk ruhákat. Régebben vidéken

Részletesebben

HÉBER KÚTFORRÁSOK Magyarország és a magyarországi zsidóság történetéhez a kezdetektõl 1686-ig

HÉBER KÚTFORRÁSOK Magyarország és a magyarországi zsidóság történetéhez a kezdetektõl 1686-ig SHLOMO J. SPITZER KOMORÓCZY GÉZA... HÉBER KÚTFORRÁSOK Magyarország és a magyarországi zsidóság történetéhez a kezdetektõl 1686-ig MTA Judaisztikai Kutatócsoport Osiris Kiadó Budapest, 2003 A héber szövegeket

Részletesebben

79. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1472, Ft. Oldal

79. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1472, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. jú ni us 14., kedd 79. szám TARTALOMJEGYZÉK 2005: XLVI. tv. A ma gyar ál lam pol gár ság ról szóló 1993. évi LV. tör vény és a kül föl di ek be uta

Részletesebben

Emberfajták. Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre

Emberfajták. Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre Emberfajták Europid nagyrassz: gazdag domborulatú arc, keskeny orr, világosodó bőr-hajszemszínre való hajlam; Erő 20 Penge védelem Nordikus: világos színek, magas termek, karcsú, keskeny orr és ajak, viszonylag

Részletesebben

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal

75. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 2478, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2007. jú ni us 15., péntek 75. szám Ára: 2478, Ft TARTALOMJEGYZÉK 2007: LXI. tv. A cég nyil vá nos ság ról, a bí ró sá gi cég el já rás ról és a vég el szá

Részletesebben

Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája

Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája Élet és Irodalom, LI. évf., 7. sz., 2007. február 16., 15-16. o. A válság anatómiája Hazánkban a politikai élet súlyos erkölcsi és identitási válsága alakult ki. E sorok írója abban látja a válság alapvető

Részletesebben

Alaphang tréning 2. rész - Családreform

Alaphang tréning 2. rész - Családreform Alaphang tréning 2. rész - Családreform Munkafüzet 2. Alaphang tréning 2. Családreform 2. rész Ideje másképp látni a világot és a gyereked 2. lecke Mintamókus 2. 1. Eszközök és az ő forrásuk azaz kinek

Részletesebben

A Spirituális Sátánizmus helye a Sátánista halmazban.

A Spirituális Sátánizmus helye a Sátánista halmazban. A Spirituális Sátánizmus helye a Sátánista halmazban. írta: Nubemhet 2014. 1 Mind jól tudjuk, hogy általánosságban véve a Sátánizmus egy nagy halmaz, amely többféle irányzattal rendelkezik. Joggal adódik

Részletesebben

Családfa. Fleischmann Mórné (szül. Kalisch Róza)? Rózsa?-né (szül.?) Rózsa? Fleischmann Mór Anya. Apa

Családfa. Fleischmann Mórné (szül. Kalisch Róza)? Rózsa?-né (szül.?) Rózsa? Fleischmann Mór Anya. Apa Családfa Apai nagyapa Fleischmann Mór 1858 1897 Apai nagyanya Fleischmann Mórné (szül. Kalisch Róza)? 1942 Anyai nagyapa Rózsa??? Anyai nagyanya Rózsa?-né (szül.?)?? Apa Domonkos (Fleischmann) Miksa 1890

Részletesebben

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés

Tartalom és forma. Tartalom és forma. Tartalom. Megjegyzés Tartalom A tartalom és forma jelentése és kettőssége. A forma jelentősége, különösen az ember biológiai és társadalmi formáját illetően. Megjegyzés Ez egy igen elvont téma. A forma egy különleges fogalom

Részletesebben

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek

A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek A bölcsesség otthon: szülők és gyerekek Lekció: Lk. 15.1-3, 11b-32/Textus: Péld. 4.1-6, 17.6, 20.29, 13.24, 19.18, 23.13-16, 20.11, 22.6, 17.21, 17.25, 19.13, 20.20-21 2013. okt. 13. A bölcsesség otthon.

Részletesebben

Családfa. Krajcsik Jakabné (szül. Srézinger Berta) kb /46. Grün Jánosné (szül. Weiner Emma)?? Krajcsik Jakab?? Grün János? Apa.

Családfa. Krajcsik Jakabné (szül. Srézinger Berta) kb /46. Grün Jánosné (szül. Weiner Emma)?? Krajcsik Jakab?? Grün János? Apa. Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Grün János? 1919 Grün Jánosné (szül. Weiner Emma)?? Krajcsik Jakab?? Krajcsik Jakabné (szül. Srézinger Berta) kb. 1852 1945/46 Apa Grün

Részletesebben

Családfa. Nincs adat. Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941. Schwartz. Nincs adat. Salamon? 1927. Apa. Anya. Kornveis Ignác 1882 1929

Családfa. Nincs adat. Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941. Schwartz. Nincs adat. Salamon? 1927. Apa. Anya. Kornveis Ignác 1882 1929 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Schwartz Salamon? 1927 Anyai nagyanya Schwartz Salamonné (szül. Siegel Johanna)? 1941 Apa Kornveis Ignác 1882 1929 Anya Kornveis Kornélia (szül. Schwarz

Részletesebben

TARTALOMJEGYZÉK. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám. 2005. évi CLXIII. tv.

TARTALOMJEGYZÉK. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám. 2005. évi CLXIII. tv. Bu da pest, 2006. feb ru ár 14. Ára: 1518 Ft 3. szám 2002. december TARTALOMJEGYZÉK TÖRVÉNYEK 2005. évi CLXIII. tv. 2005. évi CLXXIV. tv. Az adózás rendjérõl szóló törvény egyes rendelkezéseinek alkalmazásáról

Részletesebben

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt,

mondott, és nem kimondott gondolataival. Még senki sem tudta így elmondani ezeket, akár burkoltan is, bizony ezek a dalok gyakran kimondják azt, II. fejezet [...] Legyél az esernyőm, Óvj a széltől, és ha mégis elázom, Te legyél az égen a Nap, Te melegíts át, ha néha fázom! Én meg olyan leszek hozzád, mint a gazdájához a véreb Amikor először láttam

Részletesebben

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette:

ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ. Készítette: ÉLETKEZDÉSI TERV GAZDAG NAGYBÁCSITÓL ÍZELÍTŐ Készítette: A Magánpénzügyi Akadémia - vagyonteremtés önerőből - A Magánpénzügyi Akadémia küldetése: közérthetővé tenni a pénzügyeket, ezzel az évtized végére

Részletesebben

Tartalom. Bevezetés a patofiziognómiába

Tartalom. Bevezetés a patofiziognómiába Tartalom Előszó 11. oldal Bevezetés a patofiziognómiába 13. oldal Hermész Triszmegisztosz A test nem tud hazudni Igaz" tudományos értelemben Egyikünk sem kezdő Egy pillantás többet mond, mint egy többórás

Részletesebben

TANULMÁNYOK SZERESD..."* ARTHUR LONG

TANULMÁNYOK SZERESD...* ARTHUR LONG TANULMÁNYOK ARTHUR LONG SZERESD..."* A két nagy parancsolat 1 Isten és ember szeretete, amelyet a vallás lényegének tartunk, látszólag semmiféle bonyolult teológiai vagy filozófiai problémát nem jelent.

Részletesebben

BEVEZETÉS MIÉRT ÉS HOGYAN BESZÉL(HET)ÜNK FEMINIZMUS ÉS ANTROPOLÓGIA VISZONYÁRÓL

BEVEZETÉS MIÉRT ÉS HOGYAN BESZÉL(HET)ÜNK FEMINIZMUS ÉS ANTROPOLÓGIA VISZONYÁRÓL BEVEZETÉS MIÉRT ÉS HOGYAN BESZÉL(HET)ÜNK FEMINIZMUS ÉS ANTROPOLÓGIA VISZONYÁRÓL Sokak számára furcsán hangozhat a feminizmusnak valamilyen tudományággal való összekapcsolása. Feminizmus és antropológia

Részletesebben

. l JELENTESE ZÁRSZÁMADÁSA ÉS MÉRLEGE 1\ \ II \ I \11\ I \ II \ 1111\ I \11\ II \11\111111\1. CiO. (t)- 2005. tflj A BAJAI

. l JELENTESE ZÁRSZÁMADÁSA ÉS MÉRLEGE 1\ \ II \ I \11\ I \ II \ 1111\ I \11\ II \11\111111\1. CiO. (t)- 2005. tflj A BAJAI ... CiO, c. 41 (t) 2005. tflj H 1f7 4 4...;J j A BAJA,, " ". l "CHEWRA KADSAu ZRAELTA SZENTEGYLET ELOLJÁROsAeANAK JELENTESE ZÁRSZÁMADÁSA ÉS MÉRLEGE F AZ 1916. tvrol. 1\ \ \ \11\ \ \ 1111\ \11\ \11\111111\1

Részletesebben

IZRAELI HÍRLEVÉL. Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo

IZRAELI HÍRLEVÉL. Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo IZRAELI HÍRLEVÉL א גּ ר ת מ י ש ר א ל Newsletter Israeli Szerkeszti: Halmos László makojeruzsalem@gmail.com SKYPE: halmos.laszlo 2009. január 5, hétfő A friss információk az izraeli televízió- és rádióállomásoktól,

Részletesebben

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk

12 A NYER ÉNKÉP hírneve és imázsa mi milyennek látjuk önmagunkat. képünk van saját magunkról mit gondolunk, érzünk és hiszünk 12 A NYERŐ ÉNKÉP Egy országnak, egy iparágnak, egy cégnek, egy szervezetnek, egy terméknek, vagy egy személynek, mind van hírneve és imázsa. Nagyon fontos az, hogy mint cég, vagy személy, milyennek látnak

Részletesebben

Ma már minden negyedik amerikai "felvilágosultnak" mondható. Hallelúja!

Ma már minden negyedik amerikai felvilágosultnak mondható. Hallelúja! Ma már minden negyedik "felvilágosultnak" Ma már minden negyedik "felvilágosultnak" 2014 január 08. Flag 0 Értékelés kiválasztása Még értékelve Givenincs Ma már minden negyedik Mérték Az ak 74 százaléka

Részletesebben

Családfa. Werner Károlyné (szül. Pollák Matild) 1858 1860 között 1936. Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933

Családfa. Werner Károlyné (szül. Pollák Matild) 1858 1860 között 1936. Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933 Családfa Apai nagyapa Popper Károly 1864 1935 Apai nagyanya Popper Károlyné (szül. Werner Julianna) 1867 vagy 1868 1933 Anyai nagyapa Werner Károly 1850 1916 Anyai nagyanya Werner Károlyné (szül. Pollák

Részletesebben

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft

A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda. 93. szám. Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2008. jú ni us 25., szerda 93. szám Ára: 2400, Ft TARTALOMJEGYZÉK

Részletesebben

Wah múmiája és sírja. ledózerolták, hogy az ókori sírok további kifosztását megakadályozzák és a megfelelő régészeti feltárásukat megkezdhessék.

Wah múmiája és sírja. ledózerolták, hogy az ókori sírok további kifosztását megakadályozzák és a megfelelő régészeti feltárásukat megkezdhessék. Wah múmiája és sírja Mivel a Neszperennubot bemutató cikk sikert aratott, úgy döntöttem készítek egy hasonlót, egy korábban élt személyről, így akár össze is lehet hasonlítani kettejük temetkezését. A

Részletesebben

Chorin Áron aradi rabbi, a zsidó felvilágosodás magyarországi vezéregyénisége 25 C vi, Sabbatáj álmessiás 27

Chorin Áron aradi rabbi, a zsidó felvilágosodás magyarországi vezéregyénisége 25 C vi, Sabbatáj álmessiás 27 NÉVMUTATÓ Ábrahám Jakab 30 Adler (Spitzer) Gizella adatközlő 6, 210, 211; lásd Adler Gizella Adler Gizella lásd Adler (Spitzer) Gizella Adler Hermann 226, 228 Aftergut Hermann élelmiszer-kereskedő, hevrá-gábbáj

Részletesebben

Családfa. Deutsch Ignác Interjúalany. Pollák Béláné (korábban: Brandl Józsefné) (szül. Schwarz Klára ) Gyermekek

Családfa. Deutsch Ignác Interjúalany. Pollák Béláné (korábban: Brandl Józsefné) (szül. Schwarz Klára ) Gyermekek Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Schwarz? Schwarz?-né (szül.?) Deutsch Ignác 1828 1915 Deutsch Ignácné (szül. Weisz Teréz) 1860 1944 Apa Schwarz Mór 1877 1941 Anya Schwarz

Részletesebben

Családfa. Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Hermin) 1897) (1850-es évek 1883) (1840-es évek. Anya. Apa. Kohn Sámuelné (szül.

Családfa. Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Hermin) 1897) (1850-es évek 1883) (1840-es évek. Anya. Apa. Kohn Sámuelné (szül. Családfa Apai nagyapa Kohn Simon (1840-es évek 1928 körül) Apai nagyanya Kohn Simonné (szül.: Smutzer Teréz) 1850-es évek 1890-es évek) Anyai Anyai nagyapa nagyanya Weisz Adolfné Weisz Adolf (szül.: Rosenstock

Részletesebben

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható:

A kötőszók. Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: A kötőszók Előhang (prelúdium): DE Mindenki jól ismeri a DE szócskát, amivel ellentétet fejezünk ki. Gyakori, jól és könnyen használható: Vera csak 2 éves, de már 100-ig tud számolni. Ez az étterem kitűnő,

Részletesebben

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16.

19. szám. II. rész JOGSZABÁLYOK. A Kormány tagjainak A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. A pénzügyminiszter 12/2005. (II. 16. A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. feb ru ár 16., szerda 19. szám TARTALOMJEGYZÉK 12/2005. (II. 16.) PM r. A kincs tá ri rend szer mû kö dé sé vel kap cso la tos pénz ügyi szolgálta -

Részletesebben

Családfa. Anyai nagyapa. Goldsmann Bernard?? Interjúalany. Greif Ruth (szül. Goldstein Ruth) 1932. Gyermekek

Családfa. Anyai nagyapa. Goldsmann Bernard?? Interjúalany. Greif Ruth (szül. Goldstein Ruth) 1932. Gyermekek Családfa Apai nagyapa Goldstein??? Apai nagyanya Goldstein?-né (szül.? Rozália) 1874 1949 Anyai nagyapa Goldsmann Bernard?? Anyai nagyanya Goldsmann Bernardné (szül.? Eszter) 1880-as évek 1970- es évek

Részletesebben

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja

Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Írnod kell kislányom, erre születtél! Írnod kell kislányom, erre születtél! visszhangzik fülemben Édesanyám hangja Tudom Édes, írnom kellene, de bajban vagyok. Talán azt a témát kéne papírra vetnem, amit

Részletesebben

Családfa Anyai Apai Apai Anyai nagyanya nagyapa nagyanya nagyapa Apa Anya Testvérek Házastárs Interjúalany Gyermekek

Családfa Anyai Apai Apai Anyai nagyanya nagyapa nagyanya nagyapa Apa Anya Testvérek Házastárs Interjúalany Gyermekek Családfa Apai nagyapa Grósz Jakab 1870? Apai nagyanya Grósz Jakabné (szül. Léhner Malvin)?? Anyai nagyapa Schiller Sándor? 1930 előtt Anyai nagyanya Schiller Sándorné (szül. Fischer Netti)? 1930 35 között

Részletesebben

A miskolci zsidó élet 18 19. századi helyszínei. Gyulai Éva Miskolci Egyetem BTK Történettudományi Intézet

A miskolci zsidó élet 18 19. századi helyszínei. Gyulai Éva Miskolci Egyetem BTK Történettudományi Intézet A Holokauszt és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei és miskolci zsidóság kulturális öröksége a történeti és irodalmi kutatások tükrében - Konferencia II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár, Miskolc A miskolci

Részletesebben

TÉLETEK K S TEREOT O ÍPI P ÁK K iv an n a k é k pe p n?

TÉLETEK K S TEREOT O ÍPI P ÁK K iv an n a k é k pe p n? ELŐÍTÉLETEK SZTEREOTÍPIÁK Ki van a képen? Előzetes megállapítás Egyediségünkben rejlik erőnk egyik forrása: nincs két ember, aki tökéletesen egyforma lenne... Mivel nem pontosan egyformán szemléljük a

Részletesebben

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE

A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE A TÖMEG LÉLEKTANA, AVAGY HOGYAN TUDUNK HATNI A TÖMEGRE Budapest, 2016. április 15. Készítette: Magyary Jenő Témaválasztásom fő oka, hogy egyfelől a munkám miatt fontosnak tartom azt, hogy hogyan lehet

Részletesebben

Családfa. Wagner Adolfné (szül. Frankfurter Lina) 1860-as évek 1917 körül. Nincs adat. Wagner Adolf? 1915/16. Nincs adat. Apa.

Családfa. Wagner Adolfné (szül. Frankfurter Lina) 1860-as évek 1917 körül. Nincs adat. Wagner Adolf? 1915/16. Nincs adat. Apa. Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Wagner Adolf? 1915/16 Anyai nagyanya Wagner Adolfné (szül. Frankfurter Lina) 1860-as évek 1917 körül Apa S. (Sprerlinger) Jenő 1890 1941 Anya S. Jenőné

Részletesebben

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN

HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Rózsa Huba HÁZASSÁG ÉS CSALÁD A BIBLIAI HAGYOMÁNYBAN Elhangzott Budapesten, a Szent István Társulat régi székházának dísztermében 2011. május 30-án, a Társulati Esték a Család Évében című rendezvénysorozat

Részletesebben

Kollektív tudat, cionizmus, zsidó nemzetállam

Kollektív tudat, cionizmus, zsidó nemzetállam Jelen tanulmány az Európai Unió és Magyarország támogatásával megvalósuló TÁMOP 4.2.4.A/2-11-1-2012-0001 Nemzeti Kiválóság Program Hazai hallgatói, illetve kutatói személyi támogatást biztosító rendszer

Részletesebben

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24.

Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Caramel: Tûrnöm kell 2015. June 24. Nem lenne tanár, és azt is elmondja, miért nem. - Kipróbálná magát külföldön, de imád magyarul énekelni. - Interjú Molnár Ferenc Caramellel cigányságról, kirekesztésrõl,

Részletesebben

Családfa. Charlotte Oppenheimer (szül. Charlotte Rosenfeld) 1846 körül 1926. Weisz Farkasné (szül.?) (? 1900-as évek)

Családfa. Charlotte Oppenheimer (szül. Charlotte Rosenfeld) 1846 körül 1926. Weisz Farkasné (szül.?) (? 1900-as évek) Családfa Apai nagyapa Weisz Farkas (? 1900-as évek) Apai nagyanya Weisz Farkasné (szül.?) (? 1900-as évek) Anyai nagyapa Henrich Oppeneimer (? 1920 előtt) Anyai nagyanya Charlotte Oppenheimer (szül. Charlotte

Részletesebben

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA

GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA GAZEMBEREK A 11/G DIÁKNAPI ÚJSÁGJA A TARTALOMBÓL: OSZTÁLYUNK BEMUTATKOZÁSA KVÍZ KÉPEK MINDENNAPJAINKBÓL GONOSZKÓP PROGRAMJAINK 2016. ÉV I. ÉVFOLYAM, I. SZÁM RÓLUNK... Osztályunk a 11/G, szakma után itt

Részletesebben

Amásodik világháború és a holokauszt óta ugyancsak neki kell gyürkõznie

Amásodik világháború és a holokauszt óta ugyancsak neki kell gyürkõznie SZEMLE ABLONCZY BALÁZS Emeletek látogatás a berlini Zsidó Múzeumban látogatás a berlini Zsidó Múzeumban Amásodik világháború és a holokauszt óta ugyancsak neki kell gyürkõznie annak, aki Németország és

Részletesebben

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig.

Foglaljuk össze, mit tudunk eddig. vezérelve döntöttek így Évezredes, ősi beidegződéseik, mélytudatuk tartalma súgta nekik, hogy a hegyes tű fegyver és nem létezik, hogy segítő szándékot, baráti érzést képvisel. Azt hiszem, az álláspontjuk

Részletesebben

Biciklizéseink Mahlerrel

Biciklizéseink Mahlerrel Biciklizéseink Mahlerrel Aaron Blumm-mal és Orcsik Rolanddal Mikola Gyöngyi beszélget 76 Jó estét kívánok! Két író van a színpadon, de én meg sem kíséreltem közös pontokat keresni a könyveikben, részben

Részletesebben

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége

Asztrológiai arcok. A Hold arc jellegzetessége Asztrológiai arcok A következőkben részletesen is bemutatom ábrákkal a hét alaptípus jellegzetességeit, kezdve a bolygó jellegével, amely a legfontosabb asztrológiai analógiás jelentéseket tartalmazza,

Részletesebben

Családfa. Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882 1944. Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944. Kohn Mihály 1876 1944

Családfa. Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882 1944. Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944. Kohn Mihály 1876 1944 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Keller Jakab 1860-as évek 1944 Keller Jakabné (szül.? Berta) 1860-as évek 1944 Kohn Mihály 1876 1944 Kohn Mihályné (szül.? Hermina) 1882

Részletesebben

Családfa. Anya Klein Emilné (szül. Bein Regina) 1893-1979. Apa Klein Emil (1883-1944?) Testvérek Klein Kornél (1918-1943) Házastárs Interjúalany

Családfa. Anya Klein Emilné (szül. Bein Regina) 1893-1979. Apa Klein Emil (1883-1944?) Testvérek Klein Kornél (1918-1943) Házastárs Interjúalany Családfa Apai nagyapa Klein Ábrahám (1856-1922) Apai nagyanya Klein Ábrahámné (szül. Kuczmandl Karolina) 1883? Anyai nagyapa Bein Béni (1845-1897) Anyai nagyanya Bein Béniné (szül. Liebermann Janka)?-1892

Részletesebben

Családfa. Schwartz?-né (szül?) Kallós?-né (szül?)?? Schwartz? Kallós??? Apa. Anya. Kallós Zoltán 1893 1944

Családfa. Schwartz?-né (szül?) Kallós?-né (szül?)?? Schwartz? Kallós??? Apa. Anya. Kallós Zoltán 1893 1944 Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Kallós??? Kallós?-né (szül?)?? Schwartz??? Schwartz?-né (szül?)?? Apa Kallós Zoltán 1893 1944 Anya Kallós Ilona (szül. Schwartz Ilona) 1895

Részletesebben

Családfa. Ganz??? Müller??? Müller?-né (szül.?)?? Ganz?-né (szül.? Perl) 1850-es évek Anya. Apa

Családfa. Ganz??? Müller??? Müller?-né (szül.?)?? Ganz?-né (szül.? Perl) 1850-es évek Anya. Apa Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya Müller??? Müller?-né (szül.?)?? Ganz??? Ganz?-né (szül.? Perl) 1850-es évek 1944 Apa Anya Müller Volf 1880-as évek 1944 Müller Volfné (szül.

Részletesebben

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete

A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete 26734 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2008/193. szám A környezetvédelmi és vízügyi miniszter 31/2008. (XII. 31.) KvVM rendelete a környezetvédelmi termékdíjról, továbbá egyes termékek környezetvédelmi termékdíjáról

Részletesebben

A nemiségtudományok múltjáról, jelenéről és jövőjéről

A nemiségtudományok múltjáról, jelenéről és jövőjéről Szilágyi Vilmos A nemiségtudományok múltjáról, jelenéről és jövőjéről A nemiséggel (vagyis a szexualitással) kapcsolatos ismeretek évezredek óta szaporodnak, de csak a 19. században kezdtek összeállni

Részletesebben

Családfa. Spitzkopf Jenőné (szül. Baumgarten Róza) 1880-as évek D. Jakabné (szül. Silberstein Sarolta) Nincs adat. Spitzkopf Jenő?

Családfa. Spitzkopf Jenőné (szül. Baumgarten Róza) 1880-as évek D. Jakabné (szül. Silberstein Sarolta) Nincs adat. Spitzkopf Jenő? Családfa Apai nagyapa Apai nagyanya Anyai nagyapa Anyai nagyanya D. Jakab D. Jakabné (szül. Silberstein Sarolta) Spitzkopf Jenő? 1943 Spitzkopf Jenőné (szül. Baumgarten Róza) 1880-as évek 1945 Apa D. Tibor

Részletesebben

Magyarnak lenni New Yorkban

Magyarnak lenni New Yorkban EL LEHET MENNI Magyarnak lenni New Yorkban Nem egységes a New York-i magyarok élete, nincs magyar negyed sem, de néha megcsillan az amerikai álom, még ha csak egy régóta vágyott kabrió képében is: a Bartha

Részletesebben

A pénzről- és a közösségről

A pénzről- és a közösségről A pénzről- és a közösségről (Hetedik nyilvánosságra hozott csatornázás: Öreg és Margaréta. 2009 febr. 27.) Margaréta látja azt az épület-modellt, - Dobogókő központi helyén, amit korábban megálmodott.

Részletesebben

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2006. szeptember 30. LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM TARTALOM UTASÍTÁSOK KÖZLEMÉNYEK SZEMÉLYI HÍREK

A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA. BUDAPEST, 2006. szeptember 30. LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM TARTALOM UTASÍTÁSOK KÖZLEMÉNYEK SZEMÉLYI HÍREK LIV. ÉVFOLYAM ÁRA: 525 Ft 9. SZÁM A LEGFÕBB ÜGYÉSZSÉG HIVATALOS LAPJA BUDAPEST, 2006. szeptember 30. TARTALOM UTASÍTÁSOK 20/2006. (ÜK. 9.) LÜ utasítás a vádelõkészítéssel, a nyomozás törvényessége feletti

Részletesebben

104. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú li us 26., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1150, Ft. Oldal

104. szám A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA. Budapest, 2005. jú li us 26., kedd TARTALOMJEGYZÉK. Ára: 1150, Ft. Oldal A MAGYAR KÖZTÁRSASÁG HIVATALOS LAPJA Budapest, 2005. jú li us 26., kedd 104. Ára: 1150, Ft TARTALOMJEGYZÉK 67/2005. (VII. 26.) FVM r. A 2004. évi nem ze ti ha tás kör ben nyúj tott ag rár- és vi dék fej

Részletesebben

TÖRTÉNELEM FELADATLAP

TÖRTÉNELEM FELADATLAP VÖRÖSMARTY MIHÁLY GIMNÁZIUM 2030 Érd, Széchenyi tér 1. TÖRTÉNELEM FELADATLAP 2016 Név:... Iskola:... A megoldásra 45 perc áll rendelkezésedre! Eredményes munkát kívánunk! A KÖVETKEZŐ KÉRDÉSEK AZ ÓKORI

Részletesebben

A M. E. rendelet alapján:

A M. E. rendelet alapján: A 10 800. M. E. rendelet alapján: I. Abádi (Dunajecz) Imre Adorján (Lachenbacher) Andor Ágai (Rozenzweig) Adolf Andai (Axelrad) Ernő Antal (Adler) Sándor Balázs (Bauer) Béla Ballagi (Bloch) Ernő Barát

Részletesebben