No, de ne siessünk ennyire előre! Haladjunk szép sorjában, ahogy az meg vagyon írva!

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "No, de ne siessünk ennyire előre! Haladjunk szép sorjában, ahogy az meg vagyon írva!"

Átírás

1 Akkó meg mér nem? avagy A tülekedéshez való helyezkedés Már megint nem látjuk a fától az erdőt! Mert nem akarják, hogy lássuk! Már megint hagyjuk magunkat megvezetni, hülyére venni! A gigantikus színpadias parasztvakítás közepette csak éppen a lényegre nem figyelünk! És mint már oly sokszor, ezúttal is természetesen elfelejtjük feltenni a legfontosabb kérdést. Persze miért is tennénk fel? Az uborkaszezon éppen aktuális szamárvezetőjét ezúttal a mindenkinek válogatás nélkül bunkó módon beszólogató Lázár mindenki annyit ér, amennyi pénze van János vette elő. A valaha szebb napokat látott, a német autóipar remekeihez különös vonzódást érző államtitkár a luxus verdába beépített trafipax-blokkoló miatt akkori hívójele Lézer Johnny a nyárra való tekintettel, ki tudja, talán Hemingway öreg halászának babérjaira törve, ezúttal hevenyészett szakállban jelent meg a média nagy nyilvánossága előtt, hogy az OTP vezérét virágnyelven elküldje a jó édes anyjába. No, de ne siessünk ennyire előre! Haladjunk szép sorjában, ahogy az meg vagyon írva! A szakállról egyébként csak annyit, hogy az indiánok például ki nem állhatták a szakállas embereket. Tudják miért? Nem tudták elsőre eldönteni, hogy az illető vicsorog-e, vagy csak mosolyog. Mondjuk ezen azért érdemes elgondolkodni. Lézer Johnny a szakállal próbálja öregbíteni magát, s egyúttal azt a látszatot kelteni, mintha ezzel bölcsebb is lenne, ám régi, jól bevált és jól bejáratott arroganciája ezt a gondosan felépíteni szánt imídzst egy szempillantás alatt feledteti velünk, ahogy hangos robaj közepette porig rombolja azt. A politikusokra oly jellemző érdekpolitizálás pedig a kétkedőket is azonmód helyre teszi. No, mármost e röpke bevezető után, térjünk rögtön a lényegre! Két emblematikus dátummal indítunk. Az egyik június 15-e. Biztos vagyok benne, hogy sokaknak ismerős ez a dátum, de abban még biztosabb vagyok, hogy sokkal többen vannak azok, akiknek semmit sem mond ez a sorsdöntő nap, amely alapvetően befolyásolta hazánk és a benne élő emberek további sorsának alakulását. A Népszava január 26-i internetes számából idézünk: Devizahitelt a lakosság június 15-től vehetett fel, amikor az első Orbán-kormány az Országgyűléssel elfogadtatott egy olyan törvényt, amelyben eltöröltek minden korábbi devizakorlátozást Jó Ha Figyelünk! Felfuttatni ugyan nem ők futtatták fel, de a lehetőséget ők teremtették meg!

2 A másik, Lázár mindenki annyit ér, amennyi pénze van János meggondolatlan kijelentése szempontjából legalább ennyire fontos dátum, március 1. Tudják mi történt ekkor? Nem? Hát akkor elmondom. Ezen a napon lépett hatályba a évi CXV. törvény. Most persze azt kérdezik tőlem, hogy miről szól ez a törvény. Nos, ez szabályozza az uzsoratevékenységgel kapcsolatos tennivalókat. És ha azt hiszik, hogy ez a kettő dátum nincs összefüggésben egymással, nos, akkor bizony nagyon tévednek. Az alapállás, hogy hazudnak. Ne felejtsük el, Lázár mindenki annyit ér, amennyi pénze van János nem akárki ám! Nem egy kétszázötvenedik senki, mint teszem azt, példának okáért, egy szerencsétlen sorsú útkaparó, már elnézést kérek az útkaparóktól, ha van egyáltalán ilyen foglalkozás. Nem bizony! Ő a miniszterelnökséget irányító államtitkár! Mondjuk úgy, hogy ő azért már valaki. Nos, ez a valaki nagy nyilvánosság előtt az ország első számú és egyesek szerint legnagyobb pénzügyi hatalommal bíró bankárát uzsorásnak merészelte nevezni! Méghozzá nem is akármilyen közönséges, példának okáért az államalkotó kisebbség vérét szívó holmi mezei uzsorásnak, hanem egyenesen az ország első számú uzsorásának! Na, kérem tisztelettel, itt álljunk meg egy röpke polgári szóra! Magyarország élőben láthatta, ahogyan a Hír Tv azonnal rárepült a témára, természetesen rögtön behívták az államtitkár urat, csak éppen a lényegről felejtették el megkérdezni. Ment itt is a parasztvakítás ezerrel. Nem tudom Önök, hogy vannak vele, de az utóbbi időben meglehetősen szánalmas az a mélyrepülés, amit ez a csatorna időről időre produkál. Na, szóval! Eddig nemigen volt érdekes, mi lesz a devizahitelesekkel, érdekes módon csak olyan intézkedések születtek, amit a vagyonosabbak köztük természetesen a politikai osztály tagjai tudtak igénybe venni, a pórnép egyszerű gyermekei meg nem. A politikai adok-kapokban amolyan szépségtapaszként felhasználható látszatintézkedések csupán. A többiek, akik nem tudtak élni a jóságos és feltétlenül nemzeti kormányzat segítségnyújtásával, továbbra is a futottak még kategóriában sertepertélnek. Egyest dobtál, két körből kimaradsz! Most meg elkezdtek kepectetni ezerrel! Ja, kérem, közelednek a választások! Készülődnek a helyosztókra! Beindult a helyezkedés a tülekedéshez! Az új arénában jóval kevesebb helyre lehet majd beülni, még könnyebb lesz két szék között a pad alá esni. Aztán itt van az a pont, ahol elérkeztünk a legérzékenyebb pillanathoz, amiről ezúttal is kényes precizitással feledkeznek meg, hallgatják agyon, nevezetesen a kínos, de ami talán még ennél is érdekesebb, a legfontosabb kérdés feltevéséhez. Mert ha mi nem tesszük fel, az ún. fősodratú médiától ugyan hiába is várjuk, hogy feltegyék, mert a büdös életben nem fog sor kerülni arra, hogy feltegyék. Avagy ha valami csoda folytán mégis, az illető másnap már egész biztosan az utcán találja magát, miután búcsút mondott az állásának. Tehát a legfontosabb kérdés így hangzik: Akkó meg mér nem?

3 Mindjárt elmagyarázom, hogy miért ez a kérdés a legfontosabb kérdés annak kapcsán, hogy Lázár mindenki annyit ér, amennyi pénze van János államtitkár úr az ország gyakorlatilag teljhatalmú bankárát le első számú uzsorásozta. Gyüjjenek akkó a kínos kérdések! Ha az államtitkár úr gondolatmenetének logikáját követjük, és az ország első számú bankára gyakorlatilag az ország első számú uzsorása is egyben, akkor az általa vezetett pénzintézet is az. Ez világos! Megjegyzem, én már az uzsoratevékenységgel foglalkozó törvény elfogadásakor is publicisztika formájában adtam hangot értetlenségemnek. Eddig tudnak követni? Az emberben ismét óhatatlanul felmerül a kérdés, ha ez ilyen világos, és az államtitkár úr reakciójából úgy tűnik, hogy világosság tekintetében a Nap korrepetálás céljából visszaülhetnek az iskolapadba, szóval, ha ez ennyire egyértelmű, és ezt eddig is tudták ismét utalnék itt az államtitkár úr reakciójára és szavaira, akkó mi a rossebér is hagyták ki a törvényből a bankokat? Vagy csak most, így a választások előtt nagy hirtelen gyütt a megvilágosodás? Jó Ha Figyelünk! Az emberben óhatatlanul felmerül a kérdés, ha Csányi Sándor személyében az ország első számú uzsorása ismételten utalnék az államtitkár úrnak a média nagy nyilvánossága előtti szóhasználatára, akkor kijelenthetjük, hogy az összes többi, az országban ugyanilyen tevékenységet folytató bankár, illetve az őket alkalmazó pénzintézetek is uzsoratevékenységet folytatnak? A válasz egyértelműen: IGEN! Ezen összefüggés felismeréséhez nem kell közgazdasági diploma. És hogy mennyire így van ez, és nem a botcsinálta zsurnaliszta kitalációja az egész, álljon itt egy másik idézet a Népszava január 26-i internetes számából: Steiner Pál (MSZP) bizottsági tag arra emlékeztette Papcsák Ferencet, hogy nem Gyurcsány Ferenc fejéből pattant ki a devizahitelezés ötlete, annak előkészítésében részt vett a jegybankelnökként Járai Zsigmond is. ( ) Steiner Pál idézte Simor András jelenlegi jegybank-elnöknek a bizottság előtt tett korábbi kijelentését arról, hogy nincs olyan számítási modell, amellyel tíz évre előre kalkulálni lehetne a devizák árfolyamkockázatával. A lakáshitelek azonban rendszerint még ennél is hosszabb futamidejűek. Forrás: Népszava.hu Megint figyeljünk oda a fontos részletekre! Mi a legfontosabb mondat a fenti idézetben?

4 nincs olyan számítási modell, amellyel tíz évre előre kalkulálni lehetne a devizák árfolyamkockázatával. Megint felhívom a tisztelt Olvasó figyelmét a nyilatkozóra, mert ő sem akárki ám, amikor ezt a nyilatkozatot teszi. Simor András a Magyar Nemzeti Bank, hazánk jegybankjának elnökeként mondta azt, amit mondott! Tehát nem elég, hogy becsaptak bennünket, hiszen tíz évre előre senki nem tud kalkulálni, de ahogyan az a jegybank elnökének szavaiból egyértelműen kiderült, tökéletesen tudatában is voltak annak, hogy becsaptak bennünket, hiszen annak ellenére, hogy ennyi időre előre nem tudtak kalkulálni a devizaárfolyammal, mégis tömeges méretekben értékesítették ezt a terméket. Vajon ki következik a sorban? Mondjuk a külföldi érdekeltségű Kerékvas Bank első embere? Nem azért hozom szóba, mert történetesen e cikk szerzője is ezzel a bankkal került kapcsolatban, természetesen szintén deviza alapon, hanem mert az eddig elhangzott kijelentések kapcsán nagyon hamar ők is kihúzhatják a gyufát a magát nemzetinek valló autokratikus kormányzat egyes tagjainál. A politikai korrektség máig dívó gyakorlata miatt tájékoztatásképpen említsük meg, hogy a 2. Orbánkormány mit is ért nemzeti fogalom, vagy a szó különböző más szavak elé való behelyezésével létrejövő jelzős szerkezetek jelentéstartalma alatt. Asszem Gaál Tamás foglalta össze e témakört a legfrappánsabban, amikor e tárgykörről szóló rövid, ám annál érdekfeszítőbb audio-vizuális szösszenetének a Nemzeti lófasz a seggedbe címet adta. A külföldi elnyomás és kizsákmányolás helyett megteremteni a Magyarországon élő és magyarul beszélők által végrehajtott elnyomást és kizsákmányolást. Asszem ez a lehető legpontosabb meghatározása a jelenleg regnáló kormányzat nemzeti szóról és annak jelentéstartalmáról alkotott elképzeléseinek. Oligarchák által a saját, nemzeti pántlikákkal felaggatott klientúra kiépítése. Ismét Gaál Tamásra hivatkozom. Magam is egyetértek vele, amikor azt mondja, addig nincs baj Orbánnal és az általa véghezvitt cselekedetekkel, amíg lebontja a régit, a rosszat, az idejét múlt rendszert. A baj ott kezdődik, hogy e helyett nem egy szebbet, jobbat, újabbat építene fel, hanem még rosszabb lesz, mint volt! Természetesen a nagyságos vezénylő tábornok is a mi megfelelő alkatrészünkkel hadonászik nagy bőszen a csalánosban, senki által nem zavartatva magát. Ne legyen félreértés! Ez is a parasztvakítás része! Hogy a pórnép ismét, immáron sokadszorra elvesszen a huszadrangú jelentéktelen részletkérdésekben, és a lényeget ne vegye észre! Csak a lényeggel, az igazán fontos dolgokkal ne foglalkozzon! Hazudtok! Becsaptok bennünket, mint ahogy tettétek az ún. devizahitelek esetében is. Sem ti, sem senki más nem tudott évtizedekre előre kalkulálni, mégis ránk sóztátok a hazugságot, méghozzá tömeges méretekben! Most pedig, amikor a fél ország kötésig hadban áll az életben maradás kilátástalannak és sokszor végeláthatatlannak tűnő harcában (ne feledd, az adósság örökölhető!!!), a média hathatós segítségével Lázár-Csányi féle kommunikációs iszapbirkózást akarnak kreálni annak

5 az igazságnak az elhallgatásából, hogy a bankokat előre megfontolt szándékkal hagyták ki az uzsoratevékenységet szabályozó és szándékai szerint korlátozni kívánó törvényből. Egy gond van csupán! Ahogyan a devizahiteleknél, úgy itt sem áll össze a kép! Ha hitelt vettél fel, mit keres ott az árfolyam? Ha devizát kaptál, hogy kerül oda kamat? Valahogy nem áll össze a kép! Egyszerre csak egy dologra lehet hivatkozni, az egyik üti a másikat! Itt ugyanez van! Ha tudtátok, hogy a bankok uzsoratevékenységet folytatnak, akkó meg mér nem vettétek bele őket a törvénybe? Ha pedig nem, akkor az ország egyik legnagyobb hatalommal bíró államtitkára hogyan lehet annyira arrogánsan szalonképtelen, hogy meggondolatlan kijelentésével ne feledjük, az ország gyakorlatilag legtekintélyesebb bankárát járatta le és sértette meg személyében potenciálisan kárt okozzon ennek az országnak? Akárhogyan is nézem, sehogy sem áll össze a kép! Pontosabban nagyon is összeáll! HAZUDNAK! A merkszpeter.com oldalon találtam ezt az elgondolkodtató idézetet: A szabad mandátum lényege, hogy a képviselő és a választók közötti jogi függőség a választás után megszűnik. A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. A képviselő a parlamentben szabadon, meggyőződése és lelkiismerete alapján foglal állást, adja le szavazatát. Tevékenységéért és szavazatáért a választók a megbízatás ideje alatt felelősségre nem vonhatják, azaz mandátuma a parlament teljes idejére szól, a választók által meg nem rövidíthető. A képviselő és a választók kapcsolata politikai természetű, azaz a felelősség csak a választások során jelenhet meg abban a formában, hogy a választók bizalmát elvesztő képviselőt nem választják meg újból, illetőleg a mögötte álló pártot nem támogatják szavazataikkal. [...] Az Alkotmányban rögzített szabad mandátum elvéből következik, hogy megbízatásának időtartama alatt sem az egyes képviselővel, sem a képviselők testületével, a parlamenttel szemben nem érvényesíthető a választók előtti felelősség." NEKIK MINDENT, NEKÜNK JÓFORMÁN SEMMIT SEM SZABAD! A szabad mandátum jóvoltából tombol az elszámoltathatóság nélküli politikai szabadosság. Jelzésértékű zászlóvivői a bukott rendszerváltás bukott emberei, akik tíz körömmel ragaszkodnak a múlthoz és a hazugság által megszerzett status quo-hoz. A képviselő tehát nem utasítható és a képviselő egyetlen kérdésben sem köteles a választók véleményét kikérni. szól a Sólyom László hivatalától érkezett levélben. Nekem meg az jut eszembe, hogy akkó meg mi a rossebér is ment oda az ún. képviselő? Kit, vagy mit képvisel ott? S most akkor hogyan tovább? Ahogy eddig, úgy semmiképpen sem! Ne hagyjuk magunkat megtéveszteni! Főként azért ne, mert ismét a már sokszor sikeresen alkalmazott képünkbe tolják az igazságot ezért nem vesszük észre című módszert használják. Ne

6 gondoljuk azt, hogy a politikai uborkaszezon fáradt állóvizének felkavarásaként csupán annyi történt, hogy Lázár mindenki annyit ér, amennyi pénze van János annyira tökös legény, hogy leküldje megalázóba az ország első számú bankárát és ez amolyan tekintélyelvű adok-kapok, ki az erőseb kutya, mert az tevékenykedhet alapon! Nem! Maga az államtitkár közölte velünk igaz szintén virágnyelven, de akinek van füle a halláshoz az ért a szóból, hogy mindvégig becsaptak, mindvégig hazudtak nekünk. Az első Orbán-kormány megteremtette a lehetőséget, a posztkommunisták élve a lehetőséggel kisemmiztek egy egész országot, majd a kollégiumi szobatársak által dirigált banda újrázása után gyakorlatilag tétlenül szemlélődik a romokon. A lelkes retorikai segítségnyújtás pedig gyaníthatóan csak a következő, a 2014-es választások megnyeréséig tart majd, utána a devizahitelesek megsegítése is nagy valószínűség szerint arra a sorsra jut, mint az előző, a évi választási ígérgetések vezérmotívuma, az elszámoltatás, vagyis hamvába hal. Ha a rendszerváltás rendszerét képviselő politikai erőkről beszélünk, a sánta kutya hozzájuk képest a fasorban sincsen. Egyik oldalon az arrogancia és a pökhendiség nem engedi helyesen értelmezni a Nemzet fogalmát, úgy tűnik semmit sem tanultak a hibáikból, másik oldalon pedig gyárilag nem tudnak mit kezdeni vele. Két ilyen teljesen alkalmatlan erő között őrlődik a valóban Magyar Nemzet. Egészen addig, amíg teljesen fel nem őrlődik. Azzal, hogy az uzsoratevékenység szabályozásáról szóló törvénybe nem vették bele a pénzintézeteket, holott tudták, hogy azok és vezetőik ilyen rendszert működtetnek lásd az államtitkár úr által mondottakat a rendszerváltásban gyökerező politikai osztály, úgy ahogy van, összegészében megbukott. Ismét, sokadszorra bebizonyította, hogy alkalmatlan ennek az országnak a vezetésére. Eszem ágában sincs a bankszektort védeni, megvédi az magát. A független magyar bíróságon elérték, hogy Éliás Ádám, a VÉSZ első embere két év felfüggesztett büntetést kapjon azért a mondatáért, melyben csupán annyit mondott, hogy minden magyar állampolgár vegye ki a pénzét a bankokból. Ez a kijelentés ugyanis a független magyar bíróság szerint alkalmasnak tűnik arra, hogy csődbe vigye a magyar bankrendszert. Holott a bank is csupán egy kutya közönséges szolgáltató, mint példának okáért, mondjuk egy fodrász. Elnézést kérek a fodrászoktól, csak a példa kedvéért említem őket. Egyik sarokban a javarészt külföldi magánkézben lévő szolgáltató, akinek a szolgáltatásai igénybevételére a másik sarokban lévő, mindent és mindenkit maga alá gyűrni szándékozó másik versenyző, a magyar állam kötelez bennünket! A szolgáltató úgy szolgáltat, hogy nem vállal teljes körű garanciát a nála elhelyezett pénzre, csak bizonyos összegig áll jót, magyarán jogilag előírt és támogatott tolvajlásról van szó (ne felejtsük el, ez Európai Uniós megállapodás), a másiknak pedig annyira megtetszett ez a fajta tevékenység, hogy ezt is magának akarja. Ráadásul ez utóbbi, a nemzet fogalmát oly sajátosan (át)értelmező (értsd: forintosító) magyar állam, pontosabban annak jelenlegi vezetői a jelek szerint sokkal gátlástalanabbak, mint a már eddig is minden képzeletet alulmúló bankszektor. Itt tartunk ma! És hogy hol fogunk tartani holnap? Csak rajtad áll!

7 Vagy bukik! Isten áldja Magyarországot! 1 öntudatos pécsi polgár

A legérdekesebb rész 2 óra 00 percnél kezdődik, itt közvetlenül a darabról van szó.

A legérdekesebb rész 2 óra 00 percnél kezdődik, itt közvetlenül a darabról van szó. Tévedések végjátéka avagy Nem túl olcsó játék hülyegyerekeknek! Már az is önmagáért beszél, hogy a hibás tudás következtében egy tetszetős csomagolásban felkínált agyonajnározott, manipulatív szélhámosság

Részletesebben

A devizahitel jogi alapkérdései

A devizahitel jogi alapkérdései 2013. TIZENKETTEDIK ÉVFOLYAM 5. SZÁM 371 GÁRDOS ISTVÁN NAGY ANDRÁS A devizahitel jogi alapkérdései Ez a cikk a devizahitelekkel kapcsolatban az ügyfelek számára végzett gyakorlati munkánk során néhány

Részletesebben

A modern pénz- és bankrendszer valódi természetéről

A modern pénz- és bankrendszer valódi természetéről Takáts Péter A modern pénz- és bankrendszer valódi természetéről Senki sem lehet jobban rabszolga, mint az, akivel elhitetik, hogy szabad. J.W.Goethe Sok-sok évvel ezelőtt olvastam először Henry Fordnak

Részletesebben

Beszélgetés a diófák alatt. Művelődés Népfőiskola Társadalom. értékekrôl problémákról nemzetrôl hazáról. a Népfôiskola kertjében.

Beszélgetés a diófák alatt. Művelődés Népfőiskola Társadalom. értékekrôl problémákról nemzetrôl hazáról. a Népfôiskola kertjében. Művelődés Népfőiskola Társadalom A MAgyar Népfőiskolai Társaság kiadványa 2014/3 szét kell vágnunk Jobb polgárt, jobb hazafit, s jobb embert nevelni, ez a népfőiskola célja (Móricz Zsigmond) a félelemnek

Részletesebben

Ikt. sz.: NOB-40/8-2/2014. NOB-2/2014. sz. ülés (NOB-2/2014-2018. sz. ülés)

Ikt. sz.: NOB-40/8-2/2014. NOB-2/2014. sz. ülés (NOB-2/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: NOB-40/8-2/2014. NOB-2/2014. sz. ülés (NOB-2/2014-2018. sz. ülés) J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Nemzeti összetartozás bizottságának 2014. június 3-án, kedden, 14 órakor az Országház Esterházy

Részletesebben

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv

Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv Ikt. sz.: VFB/29-3/2014. VFB-10/2014. sz. ülés (VFB-10/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Vállalkozásfejlesztési bizottságának 2014. december 9-én, kedden, 8 óra 06 perckor az Országház főemelet

Részletesebben

Nyelvében él a nemzet

Nyelvében él a nemzet SZILÁGYI N. SÁNDOR Nyelvében él a nemzet E zt a számtalanszor hallható, olvasható, szállóigévé vált kijelentést nem azért választottam írásom címéül, hogy Széchenyi István idézettségi indexét gyarapítsam,

Részletesebben

Fel fogjuk építeni a Negyedik Magyar Köztársaságot!

Fel fogjuk építeni a Negyedik Magyar Köztársaságot! Mesterházy: Orbán Viktor világa az önkény, a hazugság és a megszegett ígéretek világa Fel fogjuk építeni a Negyedik Magyar Köztársaságot! Az MSZP elnöke pártja városligeti majálisán kijelentette: tíz hónappal

Részletesebben

NYELVÉBEN ÉL A NEMZET

NYELVÉBEN ÉL A NEMZET NYELVÉBEN ÉL A NEMZET Ezt a számtalanszor hallható, olvasható, szállóigévé vált kijelentést nem azért választottam írásom címéül, hogy Széchenyi István idézettségi indexét gyarapítsam, hanem mert az alábbiakban

Részletesebben

A Kuruc.info birtokába került az az exluzív felvétel, amelyrõl egyértelmûen kiderül,

A Kuruc.info birtokába került az az exluzív felvétel, amelyrõl egyértelmûen kiderül, A Kuruc.info birtokába került az az exluzív felvétel, amelyrõl egyértelmûen kiderül, miért is vesztett a magyar EB-pályázat. Michel Platini az UEFA ítéletét egy a hivatalos eredményhirdetés elõtti szûk

Részletesebben

Turcsányi Sándortól elsőként azt kérdeztem meg: nem lát-e ebben valami ellentmondást?

Turcsányi Sándortól elsőként azt kérdeztem meg: nem lát-e ebben valami ellentmondást? Item: 6920 Kiad sor: 11/19/1989 18:43:59 Om Fejléc: kiad rvk2020 4 nem/pol krf/bma/bmb/srf Szolgálati használatra! Rövid Cím: Interjú Turcsányi Sándorral, a Magyar Október Párt képviselőjével ---------------------------

Részletesebben

Unió vagy föderáció?

Unió vagy föderáció? Takáts Péter Unió vagy föderáció? Gondolatok az MAI után és az ESM előtt Nem felemelkedni akarni, azt jelenti, hogy én elsüllyedni akarok. Rudolf Steiner Unió vagy föderáció? Egy lényegtelen kérdés, és

Részletesebben

Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport

Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport AKKREDITÁCIÓS SZÁM: AL-1160 1 AKKREDITÁCIÓS NYILVÁNTARTÁSI SZÁM: AL-1160 01 0793-04 Munkaszervezeti működési elvek kompetenciacsoport Szakismereti kompetencia gyűjtemény Együttműködő partner: 2 AKKREDITÁCIÓS

Részletesebben

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY!

LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! KORÓDI SÁNDOR LÉGY AZ, AKI VALÓJÁBAN VAGY! 2011. Tartalom I. Gondolat - Érzelem - Önmagad/ Hogyan hatnak a gondolataid érzelmeiden keresztül arra az emberre, akit önmagadként megtapasztalsz?... 4 1. Környezet...

Részletesebben

Hallássérültek Magyarországon. IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007

Hallássérültek Magyarországon. IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007 1 Hallássérültek Magyarországon IT-mentor az informatika szektor, mint munkaadó 2007 Írta: Deli Gábor, Összeállította: Mecsné Fullajtár Ildikó Hallássérültek Rehabilitációjáért Küzdők Egyesülete 1 2 Milyen

Részletesebben

A HEIDELBERGI KÁTÉ 1. 85. KÉRDÉS FELELETÉNEK MAGYARÁZATA

A HEIDELBERGI KÁTÉ 1. 85. KÉRDÉS FELELETÉNEK MAGYARÁZATA DR. VICTOR JÁNOS A HEIDELBERGI KÁTÉ 1. 85. KÉRDÉS FELELETÉNEK MAGYARÁZATA (Eredetileg megjelent: Az Út című református hetilapban, folytatásokban, 1950 1952 között.) (Jelen gyűjteményhez csatoltunk egy

Részletesebben

ELMÉLET ÉS MÓDSZER A NYELVÉSZETBEN

ELMÉLET ÉS MÓDSZER A NYELVÉSZETBEN Szilágyi N. Sándor ELMÉLET ÉS MÓDSZER A NYELVÉSZETBEN különös tekintettel a fonológiára Kolozsvár, 2004 ELŐSZÓ 1973-ban, mikor témát választottam doktori értekezésemhez, tervezett dolgozatomnak még az

Részletesebben

Mit jelent személynek lenni?

Mit jelent személynek lenni? VILÁGOSSÁG 2003/3 4 Filozófiai kutatások a racionalitásról Tõzsér János Mit jelent személynek lenni? BEVEZETÉS Mi emberek mennyiben vagyunk többek az állatoknál, amelyek hozzánk hasonlóan ugyancsak lélegeznek,

Részletesebben

KUB-16/2014. (KUB-16/2014-2018.) Ikt. szám:kub-40/67-2/2014.

KUB-16/2014. (KUB-16/2014-2018.) Ikt. szám:kub-40/67-2/2014. KUB-16/2014. (KUB-16/2014-2018.) Ikt. szám:kub-40/67-2/2014. J e g y z ő k ö n y v az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2014. november 5-én, szerdán, 11 óra 15 perckor az Országház főemelet 55. számú

Részletesebben

Vég-Várad. Az előadást követő vita.

Vég-Várad. Az előadást követő vita. Vég-Várad. Az előadást követő vita. Nagy Béla: Köszönjük szépen az előadást, és szokásunkhoz híven az előadással kapcsolatban várjuk a kérdéseket, hogyha vannak. X.Y.: (A hangja alapján nem azonosítható

Részletesebben

A MAGYAR SZLOVÁK ALAPSZERZŐDÉS MÁSFÉL ÉVTIZED TÁVLATÁBÓL

A MAGYAR SZLOVÁK ALAPSZERZŐDÉS MÁSFÉL ÉVTIZED TÁVLATÁBÓL KATONA FLÓRA A MAGYAR SZLOVÁK ALAPSZERZŐDÉS MÁSFÉL ÉVTIZED TÁVLATÁBÓL A rendszerváltás után a szomszédos országokkal kötött kisebbségi nyilatkozatoknak, kisebbségi egyezményeknek, illetve úgynevezett alapszerződéseknek

Részletesebben

A hajléktalan kérdés rendészeti aspektusai

A hajléktalan kérdés rendészeti aspektusai Kállai Barbara A hajléktalan kérdés rendészeti aspektusai A Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészetelméleti Kutatóműhely országos tudományos pályázati felhívására beadott pályázat Széchenyi István Egyetem

Részletesebben

KUB-11/2014. (KUB-11/2014-2018.) Ikt. Szám:KUB-40/48-2/2014.

KUB-11/2014. (KUB-11/2014-2018.) Ikt. Szám:KUB-40/48-2/2014. KUB-11/2014. (KUB-11/2014-2018.) Ikt. Szám:KUB-40/48-2/2014. Jegyzőkönyv az Országgyűlés Külügyi bizottságának 2014. szeptember 23-án, hétfőn, 10 óra 08 perckor az Országház főemelet 55. számú tanácstermében

Részletesebben

A magyar pártok és az Európai Unió. Az EU mint belpolitikai kérdés 1990 2004 között

A magyar pártok és az Európai Unió. Az EU mint belpolitikai kérdés 1990 2004 között PRÁGER LÁSZLÓ 138 Práger László: Magyarország nyitottságáról. (Elõadás a XI. magyar amerikai közgazdász-találkozón. Bloomington, USA. 1987. okt.) Práger László: További adalékok a nyitottsághoz. Közgazdasági

Részletesebben

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés)

J e g y zőkö n y v. IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) IF-3/2012. sz. ülés (IF-9/2010-2014. sz. ülés) J e g y zőkö n y v az Országgyűlés Ifjúsági, szociális, családügyi és lakhatási bizottsága Ifjúsági albizottságának 2012. március 12-én, hétfőn 11 óra 08

Részletesebben

Új élet Krisztusban. 2 JÉZUS FELTÁMADÁSA JÓHÍRÉNEK HIRDETÉSE... Kármel 2010/2-3. Kármel 2010/2-3 JÉZUS FELTÁMADÁSA JÓHÍRÉNEK HIRDETÉSE...

Új élet Krisztusban. 2 JÉZUS FELTÁMADÁSA JÓHÍRÉNEK HIRDETÉSE... Kármel 2010/2-3. Kármel 2010/2-3 JÉZUS FELTÁMADÁSA JÓHÍRÉNEK HIRDETÉSE... a minden új. Új technika, új módszer, új tartalom, új forma, új csomagolás, új kivitelezés, új, új, új Majd egy üzenet ezt mondja: ha az egyik áruházban minden héten mindig leáraznak, akkor miért nem adnak

Részletesebben

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés)

Jegyzőkönyv. Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés) Ikt. sz.: GAB/13-4/2015. GAB-6/2015. sz. ülés (GAB-26/2014-2018. sz. ülés) Jegyzőkönyv az Országgyűlés Gazdasági bizottságának 2015. március 10-én, kedden, 9 óra 00 perckor az Országház főemelet 37-38.

Részletesebben

Méltányosság Politikaelemző Központ www.meltanyossag.hu Copyright Csizmadia Ervin, 2015

Méltányosság Politikaelemző Központ www.meltanyossag.hu Copyright Csizmadia Ervin, 2015 1 Csizmadia Ervin A következő Magyarország Politikai együttműködés, nagykoalíció és társadalmi kohézió Méltányosság Politikaelemző Központ www.meltanyossag.hu Copyright Csizmadia Ervin, 2015 ISBN 978-615-80187-1-5

Részletesebben

Lehet-e a magyar hivatalos nyelv egyes szomszédos államokban? A nemzetközi jog lehetőségei

Lehet-e a magyar hivatalos nyelv egyes szomszédos államokban? A nemzetközi jog lehetőségei Lehet-e a magyar hivatalos nyelv egyes szomszédos államokban? A nemzetközi jog lehetőségei Andrássy György* 1. Bevezetés Az állam és a magyar nyelv közötti kapcsolat kérdése nem ugyanúgy merül föl Magyarországon,

Részletesebben

HOZZÁSZÓLÓK: Somfai Ágnes, Losonczy Pál, Szabó György, Vitézy Dávid, László János

HOZZÁSZÓLÓK: Somfai Ágnes, Losonczy Pál, Szabó György, Vitézy Dávid, László János 17. számú napirendünk A Margit híd felújítása és a kapcsolódó közlekedési rendszer fejlesztése című, európai uniós társfinanszírozásban megvalósuló projekt aktuális, rendezendő kérdései. Főpolgármester-helyettes

Részletesebben