Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL"

Átírás

1 Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN március. 31. A GONDOLKODÁS ÉRDEKESEBB, MINT A TUDÁS, DE NEM ÉRDEKESEBB, MINT A FELISMERÉS GOETHE Bajnai Gordon a hivatalos miniszterelnök-jelölt Az MSZP támogatása után vasárnap este végül az SZDSZ is elfogadta Bajnai jelölését. Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter az MSZP hivatalos kormányfıjelöltje, miután az SZDSZ vasárnap este támogatásáról biztosította - jelentette az MTI. Az SZDSZ ügyvivıi testülete 7:5, a frakció 13:4 arányban támogatta a miniszter jelölését. A szocialisták vasárnap esti zárt frakcióülésén Bajnai programbeszédet mondott és felvázolta elképzeléseit. Késıbb a lehetséges kormányfı-jelölt elment az SZDSZ ülésére, ahonnan két és fél óra után távozott. Hétfı kora hajnalban Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke bejelentette: az SZDSZ ügyvivıi testülete (üt) azzal a kéréssel fordul a párt országos tanácsához (ot), hogy támogassák Bajnai Gordon programját és személyét, hogy a gazdasági miniszter miniszterelnök lehessen. Az SZDSZ Gizella utcai székházában tartott ülést követıen a pártelnök arról beszélt, hogy az üt alkalmasnak találta Bajnai Gordon sze mélyét a jelölésre, és úgy látják, hogy programja lényegében megfelel a Reformszövetség elképzeléseinek. Azt mondta a megbeszélésen, amelynek egy részén Bajnai Gordon is részt vett, megnevezték két fontos elvárásukat. Azt akarják, hogy a kormány tagjai döntı részben "kívülrıl jövı szakértık" legyenek és a kormány programja alapvetıen a Reformszövetség programjából induljon ki. A szabad demokraták azt is szeretnék, ha a szocialista képviselık és az MSZP kongresszusa világossá tenné, hogy mellé áll ennek az elképzelésnek. Közölte, olyan feltételt szabtak Bajnai Gordonnak, hogy a kormány jelentıs része cserélıdjön ki. Hozzátette, nevekrıl nem beszéltek, és arról sem, hogy ki maradhatna a kabinetben. Megint a politika. Nagyon nem szeretem, és fıleg nem amikor a hatalomvágy próbál teret nyerni a józan gondolkodás felett. A miniszterelnök jelölt személye fontos, de a program még fontosabb. A piacnak mindig igaza van! - mindig beáraz ígéreteket és elvárásokat. A szakértık a nemzetközi gazdasági elemzık szerint akkor lesznek szakértık amikor letettek egy jó és teljesíthetı programot. Addig a politika mondhat amit akar. Egy leminısített országnak, mint a miénk, csak ez az út a lehetséges megoldás.

2 HÍREK feketén-fehéren Bajnai vért és könynyeket ígért Azonnali válságkezelı lépések kellenek, nincs lehetıség az elırehozott választásokkal együtt járó cselekvési késlekedésre - hangsúlyozta mai sajtónyilatkozatában Bajnai Gordon. Az MSZP és az SZDSZ közös kormányfıjelöltje, gazdasági miniszter kijelentette: "nyíltságot, egyenes beszédet ígérek" és mivel "nincsenek politikai ambícióim", ıszintén megmondom most az elején: "e program végrehajtása fájni fog, sokaktól követel majd áldozatot, érinteni fog minden magyar családot, minden magyar embert. De ıszintén hiszek abban, hogy meg lesz az eredménye". A Bajnait bemutató Gyurcsány Ferenc jelezte, hogy Bajnai várhatóan megszerzi majd a parlament többségének támogatását a kormányfıi posztra (konstruktív bizalmatlansági indítvány során) és Bajnai is megerısítette ezt. Bajnai több mint egy tucat miniszterelnökjelölt (illetve felröppent név) után a hazaszeretettel, illetve az azonnali válságkezelés sürgetı tényével indokolta, hogy elvállalta "az embert próbáló, nehéz, de meggyızıdésem szerint hazafias feladatot". A népszerőség másodlagos szempont Nem baj ha kicsit vérzünk, ha van kötszer és nem baj egy kis sírás se. Annál jobban ırölünk majd! Csak gyorsan vérezzünk és rövid ideig, és ne sajnáljuk magunkat, az nem visz elıre senkit. Elkerülhetetlen lesz egy második IMFcsomag Jövıre elkerülhetetlennek tőnik egy második IMF-hitel felvétele, mert a befektetık még a magas kamatok mellett sem nagyon hajlandók finanszírozni a magyar államot - figyelmeztetett a Magyar Nemzetnek adott interjúban Kopits György. A költségvetési tanács elnöke szerint most iszszuk a levét annak, hogy a nemzetközi piacok pénzbıségét és az uniós tagságunk áldásos hatásait rosszul értékelték a kormányok. hogy a válság, valamint a különbözı gazdaságélénkítı és bank mentı csomagok miatt mind az USA mind Nyugat- Európa finanszírozási igénye egyre nagyobb lesz, az amerikai adósság problémája pedig kulcskérdéssé válik. "A befektetık most a biztos terepet választják, azaz nekünk az amerikai és egyéb európai államkötvényekkel kell versenyeznünk." - mondta Kopits. Szerinte ebben a helyzetben a befektetık a sérülékeny magyar gazdaságot még magasabb kamatok mellett sem hajlandók finanszírozni, Sajnos nagyon úgy néz ki, hogy a magyar állampapír piac lassan lélegeztetı gépre kerül. A külföldi befektetık a lusta pénz -nek is más helyet keresnek. Ha a részvénypiacra is jut egy kevés akkor legalább van jó oldala is. Az IMF hitel tényleg kell, de csínyján az összeggel!

3 BIG Hírlevél A világ három legnagyobb bankja kínai Hatalmas átrendezıdés figyelhetı meg a világ pénzügyi szektorában, eddig megingathatatlannak hitt bankóriások tőntek le és újak emelkedtek fel mára. Míg tíz évvel ezelıtt a világ ötven legnagyobb bankja között nyoma sem volt kínai pénzintézetnek, mára a világ három, a piaci kapitalizációjuk alapján legnagyobb bankjával Kína rendelkezik. A piaci kapitalizáció szerinti toplistáját tíz éve még az angolszász tulajdonú bankok uralták: a tíz legnagyobból hat volt amerikai és kettı volt brit, s a dobogón is két amerikai és egy brit bank állt. Mára ezek száma a TOP10-ben pontosan megfelezıdött, a dobogós helyeket pedig kivétel nélkül kínai bankok foglalták el. Financial Times emlékeztet, hogy tíz évvel ezelıtt szintén egy válság nyomait viselték magukon a világ bankjai: az elızı évben a délkelet-ázsiai és az orosz válság, valamint a LTCM összeomlása okozott hatalmas veszteségeket néhány nagybank számára. Kevesen gondolták akkor, hogy a bankrendszer egy olyan nyolc éves fellendülési szakasz kezdetén jár, amelynek végén nagyságrendekkel nagyobb veszteségek után az összeomlás szélére kerül immár a nyugati világ bankrendszere is. Az akkor a lista elején álló Citigroup ma a világ 46. legnagyobb piaci kapitalizációjával rendelkezı bankja csupán, nem is beszélve a Lloydsról, amely az akkori negyedik pozícióját elveszítve már csak az 53. legnagyobb bank. A bank felvásárlásokkal még nem végzett Kína Lehet, hogy az USA teljes hitelpiacának hitelezői lesznek? szép új világ Kína lecserélné a dollárt - Mit mond a világ? Kína nem örül annak, hogy a világ pénz- és tıkepiacain még mindig a dollár van vezetı szerepben. Zhou Xiaochuan kínai jegybankelnök hétfın napvilágot látott tanulmánya szerint ugyanis elérkezett az ideje annak, hogy ezt a szerepet egy másik deviza töltse be. Xiaochuan véleménye nagy port kavart a világban, Barack Obama természetesen rögtön elutasította a javaslatot. Dollár helyett SDR!Zhou az IMF által 1960-ban életre hívott egyfajta mesterséges devizaként mőködı SDR (special drawing rights) használatának gyakoribbá tételét javasolja. Cserébe azért, hogy nıne az SDR aránya a nemzetközi devizatartalékokon belül, a Valutaalap több forráshoz juthatna, ezzel is növelve erejét. ezért Kína arra ösztönözte az IMF-et, hogy más forrásokból, például kötvénykibocsátás útján próbáljon forrást szerezni. Az IMF-nél már folynak az egyeztetések, a tervek szerint a kötvényeket aukciókon értékesítené, elıreláthatólag jegybankok számára. Ha ez megvalósulna akkor a jelenlegi 250-rıl 500 milliárd dollárra emelhetné azon forrásait, amelybıl tagországai számára nyújthat hitelt. Nem hinném, hogy jó ötlet, de meglehet, hogy mégis. Azonban Barack biztos keresztbe tesz az SDR - nek. KÍNA nagy és erıs, de még nem ı fújja a passzát szelet.

4 BIG Hírlevél Möbius: vegyük már észre a vételi jeleket A világon mindenhol nagyon alacsony szinten van a befektetık kockázatvállalási hajlandósága, azonban már találhatunk olyan szereplıket, akik éppen a bizonytalanságban látnak lehetıséget. Ide tartozik Mark Möbius is, aki a feltörekvı piacokkal kapcsolatban már régóta hangoztatja, hogy emelkedésnek kell következnie. Véleménye szerint Kína lehet a legjobb befektetés a mostani környezetben, hiszen minden szükséges intézkedést megtesz a kormány a magas, 7-8 százalékos gazdasági növekedés fenntartásáért, miközben a vállalati mérlegek is sokkal tisztábbak, mint fejlett piacokon. szerint olyan szinteken vagyunk már, mint a 90-es évek végi ázsiai krízis idején. A felhúzás pedig már elkezdıdött, elég csak a Shanghai Composite Index alakulására tekintenünk, ami az év eleje óta közel 30 százalékot emelkedett, miközben a Kospi index is 9 százalékos pluszban van - tette hozzá Möbius. A guru másik favoritja Latin-Amerika, azonban ha egy sorrendet kellene felállítani, akkor egészen biztosan az ázsiai térség állna elöl, mivel nagyon erıs a gazdasági növekedés, a vállalati mérlegekkel sincs nagyobb baj és a kormányzat kész meglépni a szükséges - és drága - lépéseket. A kockázat vállalás és a részvény emelkedésről már írtam az újságba. Arról is, hogy látok már trend váltásokat és profitot az alulértékelt cégek árfolyamában. Örülök, hogy Möbius Úr megerősített. :)) Az alapkezelık többsége egyelıre nem mer túlságosan nagy kockázatokat felvállalni, mivel félnek az esetlegesen nagyobb mértékő tızsdei zuhanásoktól, azonban ez nem mondható el a Templeton Asset Management feltörekvı piaci gurujáról, Mark Möbiusról, aki az ázsiai piacon már a tartós bikapiac jeleit véli felfedezni - írja a Wall Street Journal. "Most van a legkiválóbb pillanat a vásárlásra, hiszen mindenki ideges és pesszimista" - mondta el Möbius a Dow Jones Newswire-nek adott interjújában. A guru szerint az értékeltségi szintek már nagyon attraktívak az ázsiai piacon (most 10-es P/E rátával kereskednek a papírokkal, miközben egy évvel ezelıtt még as P/E volt az átlagos), hiszen véleménye

5 A cikkeket a portfolio.hu Index, MTI és a HVG írásaiból válogattuk A bejegyzések a szerzık személyes véleményét, nem a cégek álláspontját tükrözik, és semmilyen formában nem minısülnek befektetési ajánlatnak. ZÁRSZÓ Sok minden történt megint a héten. A belpolitikai fejlemények igen erısen megkavarták az eddig sem állóvíznek nevezhetı forint piacot. A forint gyengülése nem kedvezı már senkinek. Várok az MNB beavatkozásra, addig is mindenkinek kellemes napokat kívánok. KZS Big Investment Group 1118 Budapest, Budaörsi út office@biginvest.eu

Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15.

Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15. Pannónia Nyugdíjpénztár Közgyőlés, 2011. 12.15. Mi történt a tıkepiacokon 2011-ben? Részvénypiacok nov 30-ig 2011.12.17 2 Mi történt a tıkepiacokon 2011-ben? Magyar kötvény- és ingatlanpiac nov 30-ig 2011.12.17

Részletesebben

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.05.26. BIG HÍRLEVÉL Rekord magasságokban a hazai befektetési alapok Újabb csúcsra ért a magyar befektetési alapok vagyona áprilisban, köszönhetően a tavaly nyár óta tartó nettó

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. január. 27. KEDD, AKKOR.. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN A PÉLDA A LEGHATÉKONYABB TANÍTÓK EGYIKE, NOHA SZÓTLANUL TANÍT. SAMUEL SMILE Újabb súlyos élelmiszerválság kopogtat

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL FEKETÉN-FEHÉREN. hogy 2010-ig szakértıi kormánynak kellene mőködnie, és utána jöhet a "normál" választás.

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL FEKETÉN-FEHÉREN. hogy 2010-ig szakértıi kormánynak kellene mőködnie, és utána jöhet a normál választás. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL FEKETÉN-FEHÉREN 2009. március. 24. FERENC LEMONDOTT Ezt mindenki tudja a körülményeivel együtt, -gondolom. A lényeg, hogyan tovább? Elırehozott választásokat szeretne

Részletesebben

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés

BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. növekedési kilátások még roszszabbak. Megjött a benzináremelés Big Investment Group 2009.04.21. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Súlyos veszteségek az olajpiacon A részvénypiacok esésével és a dollár erősödésével párhuzamosan mélyrepülésbe kezdett hétfőn az olaj

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Lassít, leáll, de mikor? 2013. 31. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Továbbra sem tudni, mire készül a Fed BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Továbbra sem tudni, mire készül a Fed Lassít, leáll, de mikor? Továbbra is a jegybankok, elsısorban ezek közül is az amerikai, azaz a Fed felıl érkezı jelzések vannak

Részletesebben

Október hónapban jelentıs korrekció következett be a harmadik negyedévi állapotokhoz képest.

Október hónapban jelentıs korrekció következett be a harmadik negyedévi állapotokhoz képest. Az év elsı négy hónapjában a részvénypiacok kifejezetten jól teljesítettek, csak a fejlıdı piacok teljesítménye volt némileg lemaradó. A magyar részvények április közepére 10% feletti teljesítményt értek

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Döntésre várva 2012. 7. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Meddig folytatódhat a huzavona?

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Döntésre várva 2012. 7. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Meddig folytatódhat a huzavona? BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Meddig folytatódhat a huzavona? Döntésre várva Az elmúlt héten továbbra is a görög bohózat (másnak aligha lehet nevezni az elmúlt két év történéseit) újabb fejezeteire

Részletesebben

Összefoglaló. A világgazdaság

Összefoglaló. A világgazdaság Összefoglaló A világgazdaság A világgazdasági kilátásokat továbbra is jelentıs bizonytalanság övezi, ami minden jel szerint az elkövetkezı két évben is megmarad. A bizonytalanság forrása ıszi jelentésünkhöz

Részletesebben

Az MKB Alapkezelı zrt. hirdetménye

Az MKB Alapkezelı zrt. hirdetménye Az MKB Alapkezelı zrt. hirdetménye Az MKB kezelı zártkörően mőködı Rt. tájékoztatása befektetési alapok 2011.évi CXCIII. törvénynek (Batv.) való megfelelésrıl, valamint Tájékoztató és Kezelési Szabályzat

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból..

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL. láthattunk a feltörekvı piaci részvényalapoknál. Global legfrissebb adataiból.. Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL 2009. február.10. HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN AMIKOR AZT GONDOLOD, HOGY MÁR MINDEN LEHETİSÉGET KIMERÍTETTÉL, MÉG MINDIG VAN LEGALÁBB EGY. T.A.EDISON Úgy változik a hangulat,

Részletesebben

Big Investment Group 2010.05.10. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.05.10. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.05.10. BIG HÍRLEVÉL Robbannak a piacok az EU példátlan lépéseire A most hétvégi uniós csúcstalálkozón összesen megközelítőleg 720-750 milliárd eurónyi, azaz a görögöknek nyújtandó

Részletesebben

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10.

Hazai helyzet. Nemzetközi áttekintés. HETI JELENTÉS 2014. február 3-9. 6. hét. QUAESTOR Heti jelentés 2014. február 10. QUAESTOR Befektetési Alapkezelı Zrt. Budapest 1132 Váci út 3. Tel.: 2-999-999 alapok@quaestor.hu HETI JELENTÉS 214. február 3-9.. hét Készítette: Szabó Zsombor Nemzetközi áttekintés A Fed tapírnak becézett

Részletesebben

2010. október 11. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. október 11. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: Pénteken a munkaerıpiaci adatok negatív meglepést hoztak: a mezıgazdaságon kívül álláshelyek száma a várakozásokkal ellentétben jelentıs visszaesést mutatott.

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 1,7 százalékos mínuszban 14 112 ponton zárt kedden, a blue chipek közül egyedül a Mol végzett a pozitív tartományban. A kereskedés utolsó fél órájában meredek mélyrepülés

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország 5000 forinton zártak tegnap az OTP részvényei, a bankpapír mellett a Mol is húzta a piacot. A vártnál jobb amerikai kiskereskedelmi adatok hajtották a kelet-közép-európai piacokkal

Részletesebben

Az államadósság alakulása és főbb jellemzői 2008-ban

Az államadósság alakulása és főbb jellemzői 2008-ban Fő kérdések: Adósságkezelés a hitelpiaci válság időszakában Dr. Borbély László András általános vezérigazgató-helyettes 1. Az államadósság alakulása és főbb jellemzői 28- ban, 2. A forint államkötvény-piac

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap elején uralkodó pesszimizmus elillant a világ tızsdéin a hét elsı kereskedési napjának a végére. A BUX jelentısebb mínuszban 20 050 ponton is megfordult a nap elején miután

Részletesebben

Vezetői összefoglaló április 3.

Vezetői összefoglaló április 3. 2018. április 3. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróval és a svájci frankkal szemben gyengült, míg a dollár ellenében erősödött. A BUX 8,9 milliárd forintos, átlag alatti forgalom

Részletesebben

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB DUPLA PROFIT TİKEVÉDETT SZÁRMAZTATOTT ALAP Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Dupla Profit Tıkevédett Származtatott

Részletesebben

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló

szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. július 2. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek emelkedéssel zárták a keddi kereskedési napot. Tovább gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2009. augusztus.04. BIG HÍRLEVÉL Bombahír: mi vagyunk az abszolút favoritok 2010-ben indulhat meg a középkelet-európai régióban a növekedés, a tıkekivonással és keresletvisszaeséssel

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Tombol a nyári szünet 2013. 32-33. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT.

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Tombol a nyári szünet 2013. 32-33. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. TOP FINANCE & CONSULTING KFT. BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP A politikusok és a befektetık is szabadságra mentek Tombol a nyári szünet Hiába telt el hosszabb idı legutóbbi hírlevelünk óta, sok újdonságról

Részletesebben

1. árfolyam alapú értékeltségi mutatók

1. árfolyam alapú értékeltségi mutatók Egyre nagyobbra fújódik a tőzsdei lufi 2016.07.22 10:48 Eddig sem volt olcsó az amerikai részvénypiac, az árfolyamok legutóbb látott meredek emelkedése pedig még inkább feszítetté tette az értékeltséget.

Részletesebben

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. április 11. Vezetői összefoglaló Jelentős esés következett be a vezető tengerentúli részvényindexekben, Nyugat- Európában kisebb volt a csökkenés. Tartani tudta a forint az euróval szembeni

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN 2009. április.08. Aki mindenekfölött ragaszkodik ahhoz, hogy az élet öröm, annak valóban öröm élni. Hioszi Tatios Háromszor annyiból segíthet az

Részletesebben

Mibe fektessünk 2018-ban?

Mibe fektessünk 2018-ban? Mibe fektessünk 2018-ban? Sándor Dávid Vezető elemző 2018.01.31 facebook.com/kbcequitas twitter.com/kbcequitas www.kbcequitas.hu Az S&P 500 havi grafikonja facebook.com/kbcequitas twitter.com/kbcequitas

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap eleji pánik a nap végére szép lassan elmúlt a magyar tızsdén, és az egész napos emelkedés eredményeként pluszban tudott zárni a BUX. Az irányadó index 0,8 százalékkal 14

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. megkezdték a tárgyalásokat a Dubai

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. megkezdték a tárgyalásokat a Dubai Big Investment Group 2009. december.01 BIG HÍRLEVÉL Dubai World holding átütemezi adósságát A Dubai World holding keddre virradó éjszaka bejelentette, hogy átütemezi mintegy 26 milliárd dollárnyi adósságát.

Részletesebben

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR

RÉSZVÉNYPIACI HÍREK KEDD 2010/11/02 VÁLLALATI ESEMÉNYNAPTÁR Elemzés Telefon: Kovács Nóra, elemzı 423-2441 Barta György, elemzı 423-2887 Jobbágy Sándor, elemzı 423-2904 Részvényértékesítés Telefon: Kertai Katalin, üzletágvezetı 489-8341 Tóth Eszter, üzletkötı 489-8345

Részletesebben

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 2. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. április 2. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék nyereséggel, az amerikai részvényindexek veszteséggel zártak tegnap. A forint erősödésének köszönhetően az EUR/HUF árfolyam

Részletesebben

Honics István CFA befektetési igazgató

Honics István CFA befektetési igazgató OTP Paletta Az alap neve: OTP Paletta Fajtája, típusa: Nyíltvégű, nyilvános, vegyes alap Az alap indulása: 1997. november 17. : 7+RDX+Titan20+CETOP20 Az OTP Paletta egy kötvényekből, kincstárjegyekből

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Kivárnak a jegybankok TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2012. 32-33. HÉT. Csak információs cseppeket kaptunk

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Kivárnak a jegybankok TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2012. 32-33. HÉT. Csak információs cseppeket kaptunk BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Csak információs cseppeket kaptunk Kivárnak a jegybankok Legutóbbi hírlevelünk bevezetıjében arról írtunk, hogy ismét a jegybankoktól várják a piaci szereplık a feszültségek

Részletesebben

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. június 13. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek többsége veszteséggel zárta a tegnapi kereskedést. Csütörtökön a forint tovább folytatta esését. A BUX 8,2 milliárd forintos

Részletesebben

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt.

CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA. Féléves jelentés. CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. CIB FEJLETT RÉSZVÉNYPIACI ALAPOK ALAPJA Féléves jelentés CIB Befektetési Alapkezelı Zrt. Vezetı forgalmazó, Letétkezelı: CIB Bank Zrt. 2012 1/5 1. Alapadatok 1.1. A CIB Fejlett Részvénypiaci Alapok Alapja

Részletesebben

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. április 28. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai részvényindexek mínuszban zártak tegnap. 300-as szint alá erősödött az euró/forint árfolyam ma reggel.

Részletesebben

Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói

Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói Tızsdén kereskedett OTP Befektetési Alapok 2012. elsı félévi beszámolói Tartalomjegyzék Az OTP befektetési alapok állandó adatai...3 A befektetési alapok teljesítményére hatással bíró -piaci események

Részletesebben

2010. április 12. CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. április 12.  CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: A tengerentúlon ma nem várható lényeges makrogazdasági adatközlés. EURÓZÓNA: A hétvégén konkrét segítségrıl született döntés Görögország részére: az eurózóna

Részletesebben

Dr. Vágyi Ferenc Róbert PhD.

Dr. Vágyi Ferenc Róbert PhD. Válság a pénzügyekben - Pénzügyek a válságban Szakmai Konferencia Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Kar Dr. Vágyi Ferenc Róbert PhD. A pénzügyi válságok jellemzıi és kezelésük Lámfalussy

Részletesebben

Big Investment Group 2009.06.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2009.06.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2009.06.16. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Egy világjárványban bármi megtörténhet Nem veszített optimizmusából a "guru" címet több évtizedes befektetési eredményeivel elérı Mark

Részletesebben

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok

A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok A rendszerváltoztatást követő kormányok politikai és gazdasági teljesítménye V. A Gyurcsány- és Bajnaikormányok Kovács János vezető elemző Kovács János 1 Gyurcsány Ferenc új lendületet adott az MSZP-nek,

Részletesebben

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló

csütörtök, november 6. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. november 6. Vezetői összefoglaló Pozitív hangulat uralkodott tegnap a vezető nemzetközi tőzsdéken. Szerdán a forint kétéves mélypontra ért a dollárral szemben. A BUX 4,2 milliárd forintos

Részletesebben

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac

Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Budapest Értékpapír Alapok és a Devizapiac Amikor befektetésekben gondolkozunk, akkor mindenki ismeri azt az általános szabályt, hogy osszuk meg megtakarításunkat különbözı befektetési lehetıségek között:

Részletesebben

kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. augusztus 11. Vezetői összefoglaló A FED várhatóan nem fog kamatot emelni szeptemberben. Kína leértékeli nemzetközi fizetőeszközét. Pozitív hangulat volt tegnap a nemzetközi tőzsdéken. Ma reggelre

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A nap elején a hétvégi Gyurcsánybejelentés hatására óvatosan indult a kereskedés, az OTP részvénye például 2 százalék feletti mínusszal 1800 forint környékén kezdte a napot, a

Részletesebben

hétfő, január 12. Vezetői összefoglaló

hétfő, január 12. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. január 12. Vezetői összefoglaló Veszteséggel zártak pénteken a vezető nyugat-európai és amerikai tőzsdék. Pénteken az euró/forint kurzus 316-318 között mozgott, ma reggel az euró jegyzései

Részletesebben

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér Április 30. Aranytallér árfolyamalakulás

Havi jelentés. QUAESTOR Aranytallér Április 30. Aranytallér árfolyamalakulás QUAESTOR Aranytallér Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes kockázata miatt legalább egy éves időtávra befektetőknek ajánlott. Alap

Részletesebben

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló

szerda, június 18. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 18. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek pozitív tartományban zárták a keddi kereskedési napot. A forint továbbra sem indult erősödésnek, az euró/forint árfolyam

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Nincs nyugodt nyarunk 2014. 30. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Nincs nyugodt nyarunk 2014. 30. HÉT TOP FINANCE & CONSULTING KFT. Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Nem enyhülnek a geopolitikai feszültségek Nincs nyugodt nyarunk Dübörgı jelentési szezon és dübörgı fegyverek, így lehetne összefoglalni az elmúlt napok eseményeit

Részletesebben

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Az egyszerőség diadala? TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2013. 8. HÉT. Az USA és az EU más-más pályán mozog

BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP. Az egyszerőség diadala? TOP FINANCE & CONSULTING KFT. 2013. 8. HÉT. Az USA és az EU más-más pályán mozog BEFEKTETİI HÍRLEVÉL NEMZETKÖZI KÖRKÉP Az USA és az EU más-más pályán mozog Az egyszerőség diadala? Nem volt igazán eseménydús az elmúlt néhány nap a nemzetközi politikában, egyedül a G20 találkozót mondhatnánk

Részletesebben

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló

csütörtök, szeptember 10. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2015. szeptember 10. Vezetői összefoglaló Szerdán a vezető európai részvényindexek nyereséggel zártak a két Ázsiából érkező kedvező piaci hír hatására, míg az amerikai börzék 1,5 százalék körüli

Részletesebben

péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló

péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló péntek, 2014. március 28. Vezetői összefoglaló A vezető nemzetközi részvényindexek többsége eséssel zárta a csütörtöki tőzsdei kereskedést a vegyes makrogazdasági és vállalati hírek megjelenése után. Csütörtökön

Részletesebben

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló

péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. november 27. Vezetői összefoglaló Csütörtökön az európai tőzsdemutatók emelkedtek és háromhavi rekordot döntöttek. Az amerikai tőzsdék a hálaadás ünnepe miatt zárva tartottak. Péntek reggel

Részletesebben

2010. augusztus végéig a kincstári kör hiánya 1082,0 milliárd forintot ért el. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU

2010. augusztus végéig a kincstári kör hiánya 1082,0 milliárd forintot ért el. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU 21. augusztus végéig a kincstári kör hiánya 12, milliárd forintot ért el. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege 12, milliárd forint és a privatizációs bevételek 3,1 milliárd

Részletesebben

kedd, 2015. március 3. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. március 3. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. március 3. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak a vezető nyugat-európai és amerikai indexek tegnap. Hétfőn gyengült a forint a főbb devizákkal szemben, ma reggel az euró jegyzései 304,5-nél

Részletesebben

Ne fossál, a Gyuri bá mindig velünk van!

Ne fossál, a Gyuri bá mindig velünk van! Ne fossál, a Gyuri bá mindig velünk van! Ezt a veretes mondatot nem Orbán Viktor mondta (ő csak ennek értelmében görcsöl Magyarország elveszítésén), hanem egy bekiabáló a budapesti CEU sajtótájékoztatón,

Részletesebben

Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói

Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói Az OTP Befektetési Alapok 2010. évi beszámolói Tartalomjegyzék A befektetési alapok teljesítményére hatással bíró értékpapír-piaci szegmensek 2010. évi eseményeinek bemutatása... 4 Kötvénypiac... 4 Hazai

Részletesebben

hétfő, április 14. Vezetői összefoglaló

hétfő, április 14. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. április 14. Vezetői összefoglaló A hét utolsó kereskedési napján mind a nyugat-európai, mind az amerikai részvényindexek komoly veszteséggel zártak. Pénteken 307,5-nél egyhetes mélypontra

Részletesebben

2014 december végéig a kincstári kör hiánya 825,7 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU

2014 december végéig a kincstári kör hiánya 825,7 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU 214 december végéig a kincstári kör hiánya 825,7 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege, amely 4,7 milliárd forint volt. Így a teljes nettó finanszírozási

Részletesebben

Vezetői összefoglaló november 14.

Vezetői összefoglaló november 14. 2017. november 14. Vezetői összefoglaló Kedd reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt erősödött. A BUX 12,4 milliárd forintos, átlag feletti forgalom mellett

Részletesebben

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, augusztus 3. Vezetői összefoglaló hétfő, 2015. augusztus 3. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai börzék pluszban, az amerikai indexek mínuszban zártak pénteken. A hazai fizetőeszköz erősödött a hétvége folyamán. A BUX alacsony

Részletesebben

2014 február végéig a kincstári kör hiánya 483,3 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek

2014 február végéig a kincstári kör hiánya 483,3 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek 214 február végéig a kincstári kör hiánya 483,3 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege, amely 1,1 milliárd forint volt. Így a teljes nettó finanszírozási

Részletesebben

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 23, KEDD

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 23, KEDD PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX gyakorlatilag a kereskedés elsı óráját leszámítva egész nap a negatív tartományban tartózkodott, innen emelkedett az utolsó percekben meredeken a masszív pozitív tartományba.

Részletesebben

2013 augusztus végéig a kincstári kör hiánya 961,2 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU

2013 augusztus végéig a kincstári kör hiánya 961,2 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU 21 augusztus végéig a kincstári kör hiánya 91,2 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege, amely 12, milliárd forint volt. Így a teljes nettó finanszírozási

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A Budapesti Értéktızsde részvényindexe, a BUX 466 pontos, 3,58 százalékos csökkenéssel, 12 539 ponton zárt pénteken. A Mol árfolyama 4,74 százalékkal 10 240 forintra csökkent,

Részletesebben

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS

AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP 2010. I. FÉLÉVES JELENTÉS AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. A jelen tájékoztatót az AEGON Magyarország Befektetési Alapkezelı Zrt., mint az AEGON Russia

Részletesebben

2010. május 18. CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. május 18.  CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: A nettó hosszútávú tıkeáramlás márciusban rekordszintre ugrott, jelentıs külföldi keresletet jelezve az amerikai kötvények és részvények iránt. Ma a termelıi

Részletesebben

2012. november végéig a kincstári kör hiánya 698,0 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU

2012. november végéig a kincstári kör hiánya 698,0 milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU 212. november végéig a kincstári kör hiánya, milliárd forintot tett ki. Növelte a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege, amely -1, milliárd forint volt. Így a teljes nettó finanszírozási igény,

Részletesebben

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31.

MKB Alapkezelı zrt. MKB GOLD Private Banking Tıkevédett Származtatott Alap. Éves beszámoló. 2010. november 4.- december 31. MKB Alapkezelı zrt. 1056 Budapest, Váci utca 38. telefon: 268-7834; 268-8184; 268-8284 telefax: 268-7509;268-8331 E-mail: mkbalapkezelo@mkb.hu Web cím: www.mkbalapkezelo.hu MKB GOLD Private Banking Tıkevédett

Részletesebben

2012. május végéig a kincstári kör hiánya 345,6 milliárd forintot tett ki. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU

2012. május végéig a kincstári kör hiánya 345,6 milliárd forintot tett ki. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU 212. május végéig a kincstári kör hiánya 34, milliárd forintot tett ki. Csökkentette a finanszírozási igényt az EU transzferek egyenlege, amely 2,1 milliárd forint volt. Így a teljes nettó finanszírozási

Részletesebben

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló

hétfő, május 26. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. május 26. Vezetői összefoglaló Pénteken vegyes makrogazdasági hírek jelentek meg, a vezető nemzetközi tőzsdék többsége erősödéssel reagált. Négyhavi csúcson a forint: az euró/forint árfolyam

Részletesebben

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló

szerda, november 26. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. november 26. Vezetői összefoglaló Nyugat-Európa pluszban zárt, vegyes nap az amerikai tőzsdéken. A forint tegnapi gyengülése ellenére továbbra is erős szinten tartózkodik a vezető devizákkal

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország Az elmúlt heti jó szereplést követıen hétfın is 2 százalékot emelkedett a magyar tızsde vezetı indexe a BUX. A 16 251 pontos záró érték a napi maximumot jelentette az index esetében.

Részletesebben

kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló

kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló kedd, 2015. december 22. Vezetői összefoglaló Amerikában emelkedtek, Európában estek a részvénypiaci indexek hétfőn. A hétvégi parlamenti választások eredményeként jelentősen esett a spanyol tőzsde és

Részletesebben

Roham az arany piacán - Hegymenetbe kapcsol az árfolyam?

Roham az arany piacán - Hegymenetbe kapcsol az árfolyam? 1 / 7 2010.05.17. 18:04 Roham az arany piacán - Hegymenetbe kapcsol az árfolyam? 2010.05.13 10:43 Új csúcsra száguldott tegnap az arany azonnali árfolyama, és a következı hónapokban akár további áremelkedés

Részletesebben

Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2010.11.09 BIG HÍRLEVÉL Az aranystandard rendszer újbóli felállítását javasolja a Világbank elnöke HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN ismét előtérbe kerülnek a világgazdaság egyensúlytalansági

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. az iparág visszatért a pályára, és megerısíti pozícióját, mint a világ legnagyobb

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. az iparág visszatért a pályára, és megerısíti pozícióját, mint a világ legnagyobb Big Investment Group 2009. július.14. BIG HÍRLEVÉL Az autó eladások 36 százalékkal nıttek Kínában Gépjármő értékesítése 36 százalékkal nıtt az elızı év azonos idıszakával összehasonlítva a múlt hónapban,

Részletesebben

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget.

Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. KEDVES ÜGYFELEINK, A 2012-es év portfolió jelentése. Kezdhetjük úgy is, hogy a tavalyi év hozott hideget, meleget. Ez így volt az utóbbi években mindig. Mindenki érezte a negatív gazdasági hatásokat, de

Részletesebben

hétfő, november 10. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 10. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. november 10. Vezetői összefoglaló Vegyesen zártak pénteken a vezető nemzetközi részvényindexek. A múlt héten a forint gyengült a vezető devizákkal szemben, azonban a hétvégén a devizahiteles

Részletesebben

2010. szeptember 8. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK

2010. szeptember 8. www.cib.hu CIB REGGELI FEJLETT PIACOK CIB REGGELI FEJLETT PIACOK FİBB HÍREINK USA: Ma a Fed Bézs könyvének publikálására kerül sor. A fıbb makroadatok naptára üres lesz. EURÓZÓNA: Ma a német ipari termelés statisztikáját közlik. Eurózóna-szintő

Részletesebben

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló

hétfő, november 3. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. november 3. Vezetői összefoglaló Nagyon jó hangulatban zajlott a kereskedés pénteken a vezető nemzetközi tőzsdéken, elsősorban a Bank of Japan bejelentésének köszönhetően. Pénteken erősödni

Részletesebben

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 17, SZERDA

CODEX HÍRLEVÉL 2008. DECEMBER 17, SZERDA PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX 0,4 százalékos mínuszban 11741 ponton zárt kedden, azt követıen, hogy a New York-i tızsdék optimizmusának hatására késı délután sikerrel törte át a hétfıi záróérték által

Részletesebben

Nemzetközi összehasonlítás

Nemzetközi összehasonlítás 6 / 1. oldal Nemzetközi összehasonlítás Augusztusban drasztikusan csökkentek a feltörekvő piacok részvényárfolyamai A globális gazdasági gyengülés, az USA-ban és Európában kialakult recessziós félelmek,

Részletesebben

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló

csütörtök, április 24. Vezetői összefoglaló csütörtök, 2014. április 24. Vezetői összefoglaló Tegnap a vezető nyugat-európai és tengerentúli részvényindexek is negatív tartományban zártak a többségében kedvező makroadatok ellenére. Szerdán a forint

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2009. szeptember.08. BIG HÍRLEVÉL Itt az idı eurót váltani? Pesszimistábbak lettek a forint három havi kilátásait illetıen a Portfolio.hu által megkérdezett alapkezelık, akik közül

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A BUX index 380 pontos eséssel zárta a kereskedést, a végül 20 forintot emelkedı OTP kivételével a blue chipek estek. átkötések után viszont üzlet nem született rájuk. A bankpapír

Részletesebben

Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egymilliárdért reklámozzák. állampapírokat

Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN. Egymilliárdért reklámozzák. állampapírokat Big Investment Group 2010.01.05. BIG HÍRLEVÉL Bioetanol-óriás jön Magyarországra Bioetanol-gyártó üzemet készül építeni Magyarországon a Fagen amerikai óriásvállalat, az üzem várhatón Dunaföldváron lesz.

Részletesebben

Vezetői összefoglaló december 21.

Vezetői összefoglaló december 21. 2017. december 21. Vezetői összefoglaló Csütörtök reggelre a forint árfolyama az euróhoz, a svájci frankhoz és a dollárhoz képest egyaránt gyengült. A BUX 10,3 milliárd forintos, alig átlag alatti forgalom

Részletesebben

BEFEKTETÉST TÁMOGATÓ HÍRLEVÉL

BEFEKTETÉST TÁMOGATÓ HÍRLEVÉL biztosítás BEFEKTETÉST TÁMOGATÓ HÍRLEVÉL 2014. február 2 TARTALOM 2014. FEBRUÁR Eszközalapok nettó hozamai 3. oldal Eszközalapjaink teljesítménye 4. oldal Piaci körkép 5. oldal Magyarország Nagyobbat vágtak

Részletesebben

PIACI KÖRKÉP Magyarország

PIACI KÖRKÉP Magyarország PIACI KÖRKÉP Magyarország A kereskedés utolsó fél órájában a negatív tartományba került a BUX és az OTP indexe is. A Budapesti Értéktızsde mutatója 1,3 százalékos gyengüléssel 15 168 pont közelében állt

Részletesebben

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló

szerda, június 11. Vezetői összefoglaló szerda, 2014. június 11. Vezetői összefoglaló Alacsony kereskedési hajlandóság mellett pozitív tartományban zárt a vezető nemzetközi tőzsdék többsége. A kedvező nemzetközi piaci hangulat nem ragadt át

Részletesebben

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN

Big Investment Group BIG HÍRLEVÉL HÍREK FEKETÉN-FEHÉREN Big Investment Group 2009. szeptember.15. BIG HÍRLEVÉL Magyarország az amerikaik új Svájca A banktitok oldódása miatt menekül Svájcból az amerikai magántıke, a befektetésre kiszemelt új célpontok között

Részletesebben

Borbély László András. 2014. április 30.

Borbély László András. 2014. április 30. Államadósság és állampapírpiac Borbély László András 2014. április 30. Hogyan keletkezik az államadósság? Éves költségvetési törvény 1. év 1 Mrd Ft deficit 1 Mrd Ft hitelfelvétel 1 Mrd Ft államadósság

Részletesebben

2007 első nyolc hónapjában a kincstári kör hiánya - a később részletezett átvállalás nélkül 920,1 milliárd forintot ért el.

2007 első nyolc hónapjában a kincstári kör hiánya - a később részletezett átvállalás nélkül 920,1 milliárd forintot ért el. 2 első nyolc hónapjában a kincstári kör hiánya - a később részletezett átvállalás nélkül 2,1 milliárd forintot ért el. További finanszírozási igényt jelentett az MNB kiegyenlítési tartalékának feltöltése

Részletesebben

2012. március végéig a kincstári kör hiánya 514,7 milliárd forintot tett ki. További finanszírozási igényt jelentett az EU

2012. március végéig a kincstári kör hiánya 514,7 milliárd forintot tett ki. További finanszírozási igényt jelentett az EU 212. március végéig a kincstári kör hiánya 14, milliárd forintot tett ki. További finanszírozási igényt jelentett az EU transzferek negatív egyenlege, amely 2,4 milliárd forint volt. Így a teljes nettó

Részletesebben

Jelentés Január QUAESTOR Befektetési Alapok

Jelentés Január QUAESTOR Befektetési Alapok Jelentés 2012. Január Befektetési Alapok Alapok Jelentés 2012. Január tipp Aranytallér Vegyes Alap Ajánlás: Magyarországi kötvény- és részvénypiaci eszközökbe fektet. Kiegyensúlyozott vegyes alapunk közepes

Részletesebben

péntek, október 9. Vezetői összefoglaló

péntek, október 9. Vezetői összefoglaló péntek, 2015. október 9. Vezetői összefoglaló Csütörtökön mind az európai, mind az amerikai vezető indexek pozitív tartományban zártak, a Fed kamatszintet tartó döntése hatására. A forint jelentősen felértékelődött

Részletesebben

Az elmúlt kereskedési nap piaci eseményei:

Az elmúlt kereskedési nap piaci eseményei: CIB REGGELI Az elmúlt kereskedési nap piaci eseményei: Az elızı napok szárnyalását követıen pénteken megtorpant a forint lendülete, a piac kiváró álláspontra helyezkedett. Orbán Viktor nyilatkozatai alapján

Részletesebben

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló

hétfő, június 23. Vezetői összefoglaló hétfő, 2014. június 23. Vezetői összefoglaló A vezető nyugat-európai indexek vegyesen teljesítettek pénteken, az amerikai tőzsdék viszont pozitív tartományban fejezték be a kereskedést. Pénteken a kisebb

Részletesebben

AZ AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) és AZ AEGON ISTANBULL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) HATÁLYOS:

AZ AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) és AZ AEGON ISTANBULL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) HATÁLYOS: AZ AEGON RUSSIA RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) és AZ AEGON ISTANBULL RÉSZVÉNY BEFEKTETÉSI ALAP ( A és I sorozat) TÁJÉKOZTATÓJA ALAPKEZELİ AEGON MAGYARORSZÁG BEFEKTETÉSI ALAPKEZELİ ZRT. (1091

Részletesebben