EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR A PROJEKT UTÓBBI HÓNAPJAINAK

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR A PROJEKT UTÓBBI HÓNAPJAINAK"

Átírás

1 EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR PROJEKT A Calypso program célja a gazdasági és foglalkoztatási lehetőségek növelésének elérésével bizonyos korlátozott lehetőségű, hátrányos helyzetű társadalmi csoportok utazási lehetőségeinek megteremtése és kiszélesítése. A Healtour projekt szorosan kapcsolódik a főszezonon kívüli szociális turizmus programokat vizsgálatához, mivel a projekt célja transznacionális csereprogramok lehetőségeinek megteremtése, illetve annak vizsgálata, hogyan tudná egy egységes szociális turizmus címke integrálni a privát szektor képviselőit annak érdekében, hogy új termékekkel bővítsék a kínálatot. A projekt keretében a szociális turizmus különböző aspektusait vizsgáló tanulmányok készültek, illetve workshopok kerültek megrendezésre az érintettek bevonásával. A tanulmányok disszeminációja a projekt futása során folyamatosan biztosítva volt, így a kutatási eredmények a célcsoport körében ismertté váltak. Az érintetteknek több ízben lehetőségük nyílt az észrevételeiket megosztani a Healtour csapatával, így a visszajelzések befogadására, feldolgozására és hasznosítására kerültek már a projekt élettartama alatt. A PROJEKT UTÓBBI HÓNAPJAINAK ESEMÉNYEI Az elmúlt időszak elsősorban a romániai INCDT számára telt mozgalmasan. A projekt egy-egy mérföldkövének számító, a szociális turizmusban érintettek számára rendezett workshopok többsége 2012 júniusában-júliusában került megrendezésre Romániában, Magyarországon és Spanyolországban. Szeptemberben tartották meg Romániában a harmadik country meetinget a Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium és az INCDT szervezésében. A román partner befejezte a negyedik tanulmányt is (Főszezonon kívüli csereprogramok vizsgálata, illetve, ha lehetséges együttműködés kialakítása a nemzeti biztosítótársaságok között), így a projekt lassan a végéhez ér. Ám mielőtt erre sor kerülne, a projekt szakértői találkozót szerveznek, amelyen a partnerek, az érintettek és a média képviselőinek megjelenésére is számítanak. További információ a partnerek honlapján: KDRFÜ: solatok.php?id=1082 INCDT: zentare_generala_ro FAEY:

2 A PARTNEREK ELŐTT ÁLLÓ FELADATOK A Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (KDRFÜ) munkatársai már a záró konferenciára készülődnek. A KDRFÜ mint vezető partner meghatározó szerepet játszik a rendezvény programjának összeállításában, különös tekintettel a workshop tematikájának kidolgozására. Számos háttérmunkáért felel az ügynökség: az elmúlt hónapok tevékenységének összefoglalása, a projektet bemutató prezentációk elkészítése, az információs brosúra összeállítása, a magyar tanulmányok bemutatása, felkészülés az utazásra. A konferencián a KDRFÜ-t dr. Juhász János, Kantz Nikolett és Ruga Eszter képviseli, munkájukat Boza Pál szakértő támogatja. A FAEY munkatársai jelenleg véglegesítik a szociális turizmus termékcímke kialakításával kapcsolatos, utolsó tanulmányt, amely előreláthatólag a bukaresti záró konferenciára fog végleges formát ölteni. Az INCDT-nél izgatottan készülnek a novemberi rendezvényre, hiszen a román partner felelőssége, hogy az összes prezentáció és disszeminációs anyag időben elkészüljön, és elérhető legyen angol nyelven. A ROMÁN WORKSHOP A román Nemzeti Turizmus Kutatási és Fejlesztési Intézet együttműködve a Calypso Program megvalósulásáért felelős Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztériummal, szeptember 20-án, Slaniv Prahovában megrendezte a harmadik country meetinget. Az esemény alkalmat adott arra, hogy a román partner által elkészített harmadik és negyedik tanulmány, prezentációk formájában bemutatásra kerüljenek. A harmadik tanulmány a speciális turisztikai termékek és a gyógyturisztikai szállók kínálatának felmérésére szolgált. A kutatás célja volt továbbá, hogy meghatározzák azokat a feltételeket, amelyek lehetővé teszik, egy osztályozási rendszer kidolgozását, amely viszonyítási alapot nyújt a piaci szereplők számára.

3 A gyógyturizmus különböző képviselői csatlakoztak a workshophoz, regionális turisztikai szervezetek, spa központok szakemberei Pucioasából, Slanic Prahovából, helyi hatóságok, balneológiakutatók, gyógyászati és turisztikai vállalatok. A workshop alkalmat adott az érintettek számára, hogy több információhoz jussanak a Calypso programmal és a Healtour projekt részleteivel kapcsolatban. A negyedik tanulmány bemutatását követően, amely a főszezonon kívüli csereprogramok vizsgálatára fókuszált, a szervezők újabb előadásokkal fogadták az érdeklődőket. Figyelembe véve valamennyi partner, érdekgazda és érintett érdeklődési körét, akik már korábban részt vettek az első és a második romániai workshopon, a Healtour csapata úgy vélte, hasznos lenne az első tanulmány (Románia meglévő egészség- és szociális turisztikai kínálata) eredményeinek további disszeminációja, valamint a második és a harmadik román kutatás célkitűzéseinek bemutatása. A bemutató első felében áttekintésre kerültek az első tanulmányban befejezett tevékenységek, tükrözve Románia lokális helyzetét az egészség- és szociális turizmusban, valamint a gyógyturizmus valamennyi felkutatott szereplőjének adatbázisát. A bemutató második felében megvitatásra kerültek a harmadik tanulmány célkitűzései és főbb megállapításai. A rendezvény harmadik része negyedik tanulmány struktúrájának bemutatására fókuszált.

4 A NEGYEDIK TANULMÁNY - A TÁMOGATOTT, FŐSZEZONON KÍVÜLI CSEREPROGRAMOK VIZSGÁLATA, ILLETVE, HA LEHETSÉGES, EGYÜTTMŰKÖDÉS KIALAKÍTÁSA A NEMZETI BIZTOSÍTÓTÁRSASÁGOK KÖZÖTT A negyedik tanulmány megpróbálja felmérni az Európában létező lehetőségeket annak érdekében, hogy létrejöhessen egy transznacionális együttműködési keret a nemzeti biztosítótársaságok között (elsősorban a nemzeti egészségbiztosító társaságok között) a határon átnyúló egészségturizmus finanszírozására. A tanulmány, amely szeptemberben készült el, két részből áll: 1. Először egy rövid, de világos elemzés készült a már létező bilaterális és multilaterális együttműködésekről az társadalombiztosító vagy az egészségbiztosító társaságok között. Példának okáért a német turistáknak visszafizeti a német társadalombiztosítási rendszer azoknak a kezeléseknek a díját, amelyeket a rászorulók Litvániában kapnak. Az ehhez hasonló együttműködési rendszerek kerültek vizsgálatra, hogy bebizonyosodjék, mi az, ami működik, és fény derüljön a határon átnyúló társadalmi finanszírozású egészségturizmus akadályaira és korlátozásaira. 2. A második rész az első szakaszban összegyűjtött információt az EU határon átnyúló betegjogok direktívájának megvilágításába helyezi, amelyet át kell ültetni a nemzeti jogrendszerbe 2013 októberéig. Le kell vonni tehát a következtetéseket, mit kell tenni annak érdekében, hogy növelni lehessen az együttműködést a nemzeti biztosítópénztárak között a transznacionális egészségturizmus finanszírozására: milyen típusú szervezeti együttműködés, milyen pénzügyi konstrukciók valósíthatók meg.

5 Ezek a következtetések meghatározzák az érintett projektgazdák körét és hasznos eszköznek bizonyulnak az alábbi feladatok végrehajtásához: Az érdekeltek lobbitevékenysége (Calypso célcsoportok egyesületei, fogyasztói szervezetek, magánvállalkozások az egészségturizmusban). Nemzeti hatóságok közérdekű kezdeményezései. Az INCDT a projekt romániai partnere felelős a Healtour projekt záró konferenciájának megszervezésért. A ZÁRÓ KONFERENCIA A projekt egyik legfontosabb eseménye a november 8-án Bukarestben megrendezésre kerülő egynapos záró konferencia. A rendezvényen részt vesz a projekt valamennyi partnere, az érintettek és a média képviselői is. A konferencia az INCDT vezérigazgatójának beszédével kezdődik, melyet különböző előadások követnek a Calypso Program és az elkészült tanulmányok bemutatására. Az általános projektbemutató prezentáció röviden ismerteti a Healtour projekt célkitűzéseit, eredményeit és hatásait, majd a projekt valamennyi partnerének lehetősége nyílik megosztani az egyes kutatások eredményeit, az országspecifikus megállapításokat. A rendezvény, amelyre a szervezők körülbelül főt várnak, végül egy vitával és az eltelt hónapok tanulságainak levonásával összefoglalásával zárul.

6 AZ EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM ZÁRÓ KONFERENCIÁJÁNAK PROGRAMJA: Résztvevők regisztrációja Nyitóbeszéd Ovidiu Teodorescu, vezérigazgató, INCDT Octavian Arsene, igazgató, Regionális Fejlesztési és Turisztikai Minisztérium (MDRT) Európai projektek, Luminita Panait, MDRT Calypso Program Romániában, Iulia Dangulea, MDRT Healtour projekt általános bemutatója, a Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség képviselője (KDRFÜ) Kávészünet Tanulmány a célrégiók meglévő egészség- és szociális turisztikai kínálatairól Főbb megállapítások Magyarország vonatkozásában (KDRFÜ) Főbb megállapítások Románia vonatkozásában (INCDT) Főbb megállapítások Spanyolország vonatkozásában (FAEY) Tanulmány a finanszírozási, támogatási mechanizmusok és a szimmetrikus, aszimmetrikus turisztikai cserék lehetőségeinek felméréséről (KDRFÜ) Kérdések és észrevételek az első és a második tanulmányhoz Ebéd A speciális turisztikai termékek és a gyógyturisztikai szállók kínálatának felmérése különböző országokban, az INCDT képviselője Tanulmány - A támogatott, főszezonon kívüli csereprogramok vizsgálata, illetve, ha lehetséges, együttműködés kialakítása a nemzeti biztosítótársaságok között (INCDT) Kérdések és észrevételek a harmadik és a negyedik tanulmányhoz Tanulmány a szociális turizmus címke létrehozásáról, a FAEY képviselője Kávészünet Vita a szociális turizmusról Következtetések és a konferencia összegzése

7 A konferencián az érdeklődők naprakész információkhoz juthatnak, hiszen a Healtour csapata még egy utolsó workshopot szervez közvetlenül a záró rendezvény előtt. A partnerek szakértői ezúttal azért gyűlnek össze, hogy megvitassák az elért eredményeket és a projekt végtermékeit, valamint hogy megállapodjanak a további együttműködést illetően. A workshopot az INCDT szervezi, a találkozó helyszíne ennek megfelelően Bukarest lesz. Az e-hírlevél a partnerek adatbázisai alapján lett kiküldve. Ha esetleg Ön ismer bármilyen szervezetet vagy személyt, aki érdeklődne a projekt iránt, kérem küldje az elérhetőségeit a partnereknek, vagy közvetlenül keresse fel ezen szervezeteket a Healtour projekt részleteivel. Ha érdekesnek találja a projektet, kérem, ossza meg weboldalán. Az E-hírlevél angolul és a partnerek hivatalos nyelvén érhető el. A Healtour project az Európai Unió társfinanszírozásával valósul meg a Calypso előkészítő intézkedés keretében. vagy E kiadvány tartalmáért kizárólag a szerző felelős. Az Európai Unió nem vállal felelősséget a kiadványban szereplő információk semminemű felhasználásáért.

EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR A PROJEKT UTÓBBI HÓNAPJAINAK

EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR A PROJEKT UTÓBBI HÓNAPJAINAK EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR PROJEKT Calypso az Európai Unió szociális turizmust támogató három éves programja, aminek céljai között szerepel a gazdasági

Részletesebben

EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) A PROJEKT ELSŐ HÓNAPJAI

EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) A PROJEKT ELSŐ HÓNAPJAI EGÉSZSÉGTURIZMUS CSEREPROGRAM E-HÍRLEVÉL (HEALTOUR) CALYPSO PROGRAM ÉS A HEALTOUR PROJEKT Calypso az Európai Unió szociális turizmust támogató három éves programja, aminek céljai között szerepel a gazdasági

Részletesebben

EURÓPA A POLGÁROKÉRT

EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése Legfontosabb változások, újdonságok A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 Információs nap Budapest, 2015.01.13. A program célja a polgárok ismereteinek javítása az

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban Tisztelt résztvevő, Köszönjük, hogy támogatja kutatásunkat és segít megtalálni az államok és etnikailag sokszínű csoportok vagy egyéb kisebbségi közösségek (beleértve a nyelvi, vallási, kulturális, és

Részletesebben

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban Tisztelt résztvevő, Köszönjük, hogy támogatja kutatásunkat és segít megtalálni az államok és etnikailag sokszínű csoportok vagy egyéb kisebbségi közösségek (beleértve a nyelvi, vallási, kulturális, és

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program működtetése Európai Bizottság kialakítás és működtetés EACEA Oktatási, Audiovizuális és Kulturális Végrehajtó Ügynökség

Részletesebben

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT

A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása az EU történelméről & sokszínűségéről az európai polgárság megerősítése az uniós

Részletesebben

ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM EGT HU04

ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM EGT HU04 ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM EGT HU04 ALKALMAZKODÁS AZ ÉGHAJLATVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM EGT HU04 Bálint Judit Program manager REC Általános adatok Norvégia, Izland és Liechtenstein képviselői

Részletesebben

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30

ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Hátrányos helyzetű fiatalok munkaerő-piaci integrációjában szerzett svájci és magyar tapasztalatok felhasználása egy közös módszertan kidolgozásához c. projekt bemutatása

Részletesebben

kiemelt projekt rmentiség g a gyakorlatban Románia, Szerbia Imre szakmai fıigazgatf november 23.

kiemelt projekt rmentiség g a gyakorlatban Románia, Szerbia Imre szakmai fıigazgatf november 23. TÁMOP 1.3.1-07/1 07/1-2008-00020002 kiemelt projekt Nemzetközi zi és s határ r menti együttm ttmőködések támogatt mogatása címőc alprojekt Foglalkoztatáspolitika, határmentis rmentiség g a gyakorlatban

Részletesebben

Guidance-Partnership-Services Alternatív munkaerő-piaci program a Dráva mentén IPA HUHR/1101/2.1.2/0006

Guidance-Partnership-Services Alternatív munkaerő-piaci program a Dráva mentén IPA HUHR/1101/2.1.2/0006 Guidance-Partnership-Services Alternatív munkaerő-piaci program a Dráva mentén IPA HUHR/1101/2.1.2/0006 A projekt bemutatása Gyurok Ernőné dr. Bódi Csilla Szakmai igazgató, projektmenedzser DDRFK Nonprofit

Részletesebben

INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI

INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság Korányi Daniella INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT BEMUTATÁSA

Részletesebben

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és

Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium. Budapest, és Európa a polgárokért pályázatíró szeminárium Budapest, 2015.07.29. és 2015.08.05. A program áttekintése A pályázás feltételei EURÓPA A POLGÁROKÉRT 2014-2020 A program célja a polgárok ismereteinek javítása

Részletesebben

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft.

Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő és előadó: Bán Róbert, az Nkkft. Egyszerű többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2018. február 9-i ülése 10. sz. napirendi pontja Javaslat a Tolna Megyei Fejlesztési Ügynökség Nkkft. 2018. évi üzleti tervének elfogadására Előterjesztő

Részletesebben

Oferte de turism Április Expo Arad.

Oferte de turism Április Expo Arad. Oferte de turism Flori și grădinărit Timp liber și relaxare 2016 Április 21-24 Expo Arad www.facebook.com/expo.arad 16. Virág és kertészeti kiállítás és vásár Nyugat Románia legnagyobb szakirányú kiállítása

Részletesebben

Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság növelése érdekében Mórahalmon. HU A Projekt áttekintés

Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság növelése érdekében Mórahalmon. HU A Projekt áttekintés Kapacitásfejlesztés az időskori ellátásbiztonság növelése érdekében Mórahalmon HU11-0016-A1-2013 Projekt áttekintés Együttműködő partnerek Mórahalom Városi Önkormányzat Geonardo Környezetvédelmi, Térinformatikai

Részletesebben

Tájékoztatás a SPARK programról

Tájékoztatás a SPARK programról Hoippj^j Bnln jjjjkkk Társadalompolitikai Programok Értékelésének Támogatása Európában Tájékoztatás a SPARK programról Scharle Ágota/Váradi Balázs Vezető kutató, Budapest Szakpolitikai Elemző Intézet Hélène

Részletesebben

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje

TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment /BSc/ /Differenciált szakmai ismeretek modul/ Információs irodák menedzsmentje Gyakorlatorientált képzési programok kidolgozása a turisztikai desztináció menedzsment és a kapcsolódó ismeretanyagok oktatására TÁMOP-4.1.2-08/1/A-2009-0034 projekt Regionális turisztikai menedzsment

Részletesebben

A JÖVŐ ENERGIÁJA MEF-ra irányuló forrásanalízis és beruházások előkészítésének stratégiája

A JÖVŐ ENERGIÁJA MEF-ra irányuló forrásanalízis és beruházások előkészítésének stratégiája A JÖVŐ ENERGIÁJA MEF-ra irányuló forrásanalízis és beruházások előkészítésének stratégiája / ENERGIA BUDÚCNOSTI Analýza potenciálu a stratégia prípravy investícií zameraných na využitie OZE A Magyarország-Szlovákia

Részletesebben

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM

2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE. Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM 2011 az ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVE Papp-Váry Borbála helyettes államtitkár KIM AZ ÖNKÉNTESSÉG EURÓPAI ÉVÉNEK CÉLKITŰZÉSEI az Unio Tanácsa 2010/37/EK döntése alapján Az Európai Unión belüli önkéntes tevékenység

Részletesebben

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013

2013. július 2., Szikszó. 25 July 2013 Mintaprojekt az elérhető Európai Uniós források felhasználásának elősegítéséért a hátrányos helyzetű lakosság fenntartható lakhatási körülményeinek és szociális helyzetének javítása érdekében Pécsett 2013.

Részletesebben

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka

Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka Tájékoztatási és nyilvánossági előírások Az EGT és Norvég Finanszírozási Mechanizmusok 2009 2014 es időszaka 1. Cél A Nemzeti Kapcsolattartó, a Program Operátorok és a Projektgazdák valamennyi tájékoztatást

Részletesebben

Szponzorációs ajánlat

Szponzorációs ajánlat REevolutio Regionális Fejlesztési Konferencia és Kerekasztal Román-magyar területi együttműködések a gazdaságfejlesztés szolgálatában Szponzorációs ajánlat Debreceni konferencia 2009. június 3. Megjelenési

Részletesebben

A Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Nonprofit Kft. és a Centar za

A Dél-Dunántúli Regionális Forrásközpont Nonprofit Kft. és a Centar za HÍREK GPS- Alternatív munkaerő-piaci i program a Dráva mentén A projekt leírása A GPS projekt hivatalos nyitókonferenciájára 2013. április 25-én került sor, Pécsett a Pécsi Tudományegyetem Felnőttképzési

Részletesebben

EU Compass projekt ismertetése 1.

EU Compass projekt ismertetése 1. EU Compass projekt ismertetése 1. Támogató alap: Magyarország- Horvátország IPA Határon Átnyúló Együttműködési Program 2007-2013 Pályázat benyújtás: 2010. 09. 15. Döntés: 2011. 03. 25. Szerződéskötés:

Részletesebben

Miskolc, 2008. okt. 15. Dr. Petrás Ferenc A prezentáció tematikája Regionális Fejlesztési Programok a számok tükrében ROP gazdaságfejlesztés 2009-10 ROP Akcióterv gazdaságfejlesztés újdonságai Regionális

Részletesebben

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28.

A GUTS Projekt. Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek. Győr, Mobilis, 2013. junius.28. A GUTS Projekt Fenntartható Városi Közlekedési Rendszerek Győr, Mobilis, 2013. junius.28. 1 Az Integrált Városfejlesztési Stratégia megállapításai A közlekedésből származó káros anyag kibocsátás folyamatosan

Részletesebben

GreenLabelsPurchase making a greener procurement with energy labels. GreenLabelsPurchase projekt. Szakmai Fórum a zöld beszerzésről

GreenLabelsPurchase making a greener procurement with energy labels. GreenLabelsPurchase projekt. Szakmai Fórum a zöld beszerzésről GreenLabelsPurchase projekt Szakmai Fórum a zöld beszerzésről Budapest, 2008. február 14. Tartalom GLP projekt bemutatása Célkitűzések és munkaprogram Eredmények Projekt partnerek 1 Berliner Energieagentur

Részletesebben

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ

MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ MAKÓ VÁROS POLGÁRMESTERÉTŐL FROM THE MAYOR OF MAKÓ ELŐTERJESZTÉS Ikt.sz.: I/65-1/2010/1 Tárgy: EGTC-s pályázatok benyújtása Üi.: Muntean Júlia Melléklet: Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete MAKÓ

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség

Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség (2011-2013) Gazdaságfejlesztési prioritás munkaközi változat Tóth Milán Program menedzser Közép-Dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség 1 Az AT részletes programozási dokumentum, mely feladata, hogy

Részletesebben

#02. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk

#02. Ebben a számban. Állampolgárok az Energiatudatosságért. Hírlevél. Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk Állampolgárok az Energiatudatosságért Hírlevél #02 Ebben a számban Állampolgárok az energiatudatosságért (C4ET): hírek és legfrissebb információk A projekt első eszközei Az első tesztelések Következő lépések

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz

ELŐTERJESZTÉS. - a Közgyúléshezaz Ügyiratszám: 59.863/2012/XIV. Ügyintéző: Véghné Sinkovicz Ágnes NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE -> 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-520, Fax: (42) 524-521 E-maii:

Részletesebben

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE

MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE SAJTÓANYAG 8. SZÁM - 2014. szeptember MAGYARORSZÁGON KERÜLT MEGRENDEZÉSRE AZ AQUA-ADD PROJEKT ZÁRÓ RENDEZVÉNYE Közeledve az Aqua-add projekt megvalósításának utolsó hónapjaihoz, 2014. szeptember 23-26

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Budapesti Javítóintézete. Partnerség nemzetközi szociodráma programban való részvételre

EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Budapesti Javítóintézete. Partnerség nemzetközi szociodráma programban való részvételre EMBERI ERŐFORRÁSOK MINISZTÉRIUMA Budapesti Javítóintézete Partnerség nemzetközi szociodráma programban való részvételre A Magyar Pszichodráma Egyesület 2016 augusztusában sikeresen pályázott egy olyan

Részletesebben

KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására

KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására Szentpétery Elemér Együttható Közösségépítő Egyesület KIDIN Projekt: Kisebbségek identitása és integrációja művészeti eszközökkel - Konferencia- és fesztiválsorozat a jó gyakorlatok bemutatására Nagyecsed

Részletesebben

Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu)

Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) TÁMOP-4.2.2.C-11/1/KONV-2012-0013 Infokommunikációs technológiák és a jövő társadalma (FuturICT.hu) Kickoff találkozó Jelasity Márk Köszöntő

Részletesebben

SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért

SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért SEEMIG A migráció és a migrációs hatások kezelése Délkelet-Európában Határokon átnyúló együttműködés a tényekre alapozott stratégiákért Simonfalvi Ildikó SEEMIG projektvezető-helyettes Kontakt Pont záró

Részletesebben

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9.

VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. VI. Magyar Privátbankári Konferencia 2015. július 9. A Blochamps Capital Kft. megalakulása óta igyekszik kiemelkedő szakértelmével és hozzáértésével támogatni, működésében segíteni a magyar privátbanki

Részletesebben

Project Co-financed by the European Union within the INTERREG IIIB CADSES Programme

Project Co-financed by the European Union within the INTERREG IIIB CADSES Programme INTERREG IIIB CADSES Közösségi Kezdeményezések Program HERITOUR Kulturális tematikus utak fejlesztése vidéki területeken Lencsés Tamara 2007. október 04. ÁTTEKINTÉS INTERREG programok INTERREG IIIB CADSES

Részletesebben

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ

EURÓPAI BIZOTTSÁG III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ Ref. Ares(2018)3022244-08/06/2018 EURÓPAI BIZOTTSÁG KOMMUNIKÁCIÓS FŐIGAZGATÓSÁG EURÓPAI BIZOTTSÁG MAGYARORSZÁGI KÉPVISELETE III. MELLÉKLET ÚTMUTATÓ A PARTNERSÉGI MEGÁLLAPODÁSHOZ E dokumentum célja, hogy

Részletesebben

Országos KID Egyesület

Országos KID Egyesület Országos KID Egyesület ÉLETREVALÓ U4 LIFE TPPA/2012/03/30 Debrecen, 2012. szeptember 27. Az első KID-ek 2002-2005 A KID-típusú programok módszertanát az Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA)

Részletesebben

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám

PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám PÁLYÁZATI HÍRLEVÉL 2014/12. szám Kedves Klaszter Tagok! Továbbra is korlátozott a pályázati lehetőségek száma, de a friss lehetőségekről folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy

Részletesebben

HÍRLEVÉL II. kiadvány

HÍRLEVÉL II. kiadvány Projekt neve: Projekt leírás: OVOMAX Online szakmai továbbképző kurzus* orvosi implantátumok tervezői számára HÍRLEVÉL II. kiadvány Projekt száma: 2015-1-PL01-KA202-016969 Megvalósítási idő: 01-09-2015

Részletesebben

Magyarországi Akcióterv

Magyarországi Akcióterv Zárókonferencia Magdeburg, April 9, 2019 Magyarországi Akcióterv Peter Kiss IFKA Public Benefit Non-profit Ltd. For the Development of the Industry AZ AKCIÓTERV ÁTTEKINTÉSE Koordináció: Magyar Logisztikai

Részletesebben

Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA)

Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) Towards an Effective Regional Resource Allocation (TERRA) A projekt szakmai felépítése, tevékenységei és módszertana Szakmai tevékenységek: projekttalálkozók lebonyolítása, megalapozó tanulmányok elkészítése

Részletesebben

Az Integritási Megállapodás: Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen. Időpont: Február 17-18, 2014.

Az Integritási Megállapodás: Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen. Időpont: Február 17-18, 2014. 1 Kétnapos konferencia Az Integritási Megállapodás: Civil ellenőrzéssel az EU-s források kapcsán felmerülő közbeszerzési korrupció ellen Időpont: Február 17-18, 2014. Helyszín: NH Budapest City Hotel 1137

Részletesebben

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA

FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban AZ INNOVATÍV BESZÉD AZ EREDMÉNYES MÉDIASZEREPLÉS TITKA FoglalkoztaTárs - Társ a foglalkoztatásban Tudásbővítés közvetlen célcsoport részére 1. nap 10:00 10:10 A program levezetőjének bemutatkozása 10:10 10:50 Résztvevő szervezetek bemutatkozása, ki vagyok,

Részletesebben

Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia

Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia NORth Hungary and Kosice Bilateral Regional Innovation Strategy Project Észak-Magyarország Kassa Bilaterális Innovációs Stratégia Konszenzus-építő tájékoztató 2007. Június 27. Tartalomjegyzék Régiók elhelyezkedése

Részletesebben

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum

III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórum 2010. április 16-18. között rendezte meg a III. Kárpát-medencei Térségfejlesztési Fórumot a CESCI, a zentai Ci-Fi Civil Központ segítségével. A találkozónak

Részletesebben

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk?

KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? KÚTFŐ projekt mit is végeztünk? rövid összegzés a számok tükrében Madarász Tamás projektfelelős FAVA Konferencia, 2015. április 8-9. Siófok Tartalom KUTATÁS-FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁSA A FELSŐOKTATÁSBAN

Részletesebben

Nemzetközi projektmenedzsment. Balázsy Eszter, csoportvezetı ÉARFÜ Nonprofit Kft. 2009. augusztus 17.

Nemzetközi projektmenedzsment. Balázsy Eszter, csoportvezetı ÉARFÜ Nonprofit Kft. 2009. augusztus 17. Nemzetközi projektmenedzsment Balázsy Eszter, csoportvezetı ÉARFÜ Nonprofit Kft. 2009. augusztus 17. Nemzetközi pályázatok: miben más? Hosszú elıkészítés, egyeztetés Partnerek száma 10-15 is lehet Kommunikáció

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT. Kulturális és Oktatási Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET. a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről

EURÓPAI PARLAMENT. Kulturális és Oktatási Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET. a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről EURÓPAI PARLAMENT 2004 Kulturális és Oktatási Bizottság 2009 2008/0047(COD) 25.6.2008 VÉLEMÉNYTERVEZET a Kulturális és Oktatási Bizottság részéről az Állampolgári Jogi, Bel- és Igazságügyi Bizottság részére

Részletesebben

Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél

Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél Erasmus+ IT4ALL A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nél TARTALOMJEGYZÉK A projekteredmények adaptációja az IT Services Hungary Kft-nélError! Bookmark not defined. TARTALOMJEGYZÉK...

Részletesebben

FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA A PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN

FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA A PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN FEJLESZTÉSEK MEGVALÓSÍTHATÓSÁGA A PÁLYÁZATOK TÜKRÉBEN Lochuk Nikoletta-MRM Nagypáli 2011 BEMUTATKOZÁS Az elıadás célja: megismertetni a pályázatot, mint eszközt. Miért fontosak az Európai Uniós pályázási

Részletesebben

KUTATÁSI PROJEKT. Dr. SZŐKE Gergely László Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Informatikai- és Kommunikációs jogi Kutatóintézet (IKJK)

KUTATÁSI PROJEKT. Dr. SZŐKE Gergely László Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Informatikai- és Kommunikációs jogi Kutatóintézet (IKJK) KUTATÁSI PROJEKT Dr. SZŐKE Gergely László Pécsi Tudományegyetem, Állam- és Jogtudományi Kar Informatikai- és Kommunikációs jogi Kutatóintézet (IKJK) ALAPINFORMÁCIÓK A projekt időtartama 2011.01. 2012.12.31

Részletesebben

Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam?

Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam? Miért fontos, hogy lássanak engem? Hogyan mutassam meg magam? Disszeminációs műhely Erasmus+ projekteknek Tempus Közalapítvány Dr. Kuráth Gabriella Pécsi Tudományegyetem Miért? Kötelező - vállaltuk Lehetőség,

Részletesebben

2015. május április 30.

2015. május április 30. EGT ALAP HU04 ALKALMAZKODÁS A KLÍMAVÁLTOZÁSHOZ PROGRAM, C2 HELYI ADAPTÁCIÓS KAPACITÁSFEJLESZTÉSI ALPROGRAM KIÍRÁS KERETÉBEN NEMZETI-ALKALMAZKODÁSI HÁLÓZAT KIALAKÍTÁSA (CLIM-NET/HUN) CÍMŰ PROJEKT MEGVALÓSULÁSÁNAK

Részletesebben

I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság

I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság I. Országgyűlés Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság I. A célok meghatározása, felsorolása Az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. évi törvény

Részletesebben

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA

Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA EURÓPAI BIZOTTSÁG Brüsszel, 2013.5.15. COM(2013) 291 final Javaslat AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS HATÁROZATA az Európai Globalizációs Alkalmazkodási Alapnak az Európai Parlament, a Tanács és a Bizottság

Részletesebben

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között

Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Mit nyújt a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program a vállalkozásoknak 2014-2020 között Buzás Sándor Főosztályvezető Nemzetgazdasági Tervezési Hivatal Tematika Felkészülés a 2014-2020-as időszakra

Részletesebben

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió

Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben. Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Gazdaságfejlesztési együttmőködések a magyar-szerb határ menti térségben Szeged, 2009. 10. 20. Pitó Enikı Regionális Igazgató Dél-alföldi régió Tartalom 1. Az ITD Hungary tevékenységérıl nagyon röviden

Részletesebben

A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése. 4. Pályázati felhívás HURO/1001

A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése. 4. Pályázati felhívás HURO/1001 A Pályázati Formanyomtatvány kitöltése 4. Pályázati felhívás HURO/1001 Pályázati formanyomtatvány kitöltése Arial dark teal A nyomtatványt kizárólag angol nyelven kell kitölteni! Pályázat azonosító adatai

Részletesebben

Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM

Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM Eredmények Tanulságok EURÓPA A POLGÁROKÉRT PROGRAM Partnerkeresés e-mail: europaapolgarokert@tpf.hu Partnerkereső adatbázis: http://tpf.hu/partnersearch a projekt összefoglalása angol nyelven kapcsolattartó

Részletesebben

A projektzáró tájékoztató rendezvény június 23.

A projektzáró tájékoztató rendezvény június 23. A projektzáró tájékoztató rendezvény 2010. június 23. A leghátrányosabb helyzetű kistérségek fejlesztési és együttműködési kapacitásainak megerősítése ÁROP-1.1.5/C A Tokaji kistérség fejlesztési és együttműködési

Részletesebben

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.

Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. 2012-2014 Fehérvári Civil Központ Székesfehérvár, Rákóczi u. 25. -Iroda - Tanácsadó tér - Térítésmentesen használható számítógépes állomások - Heti 40 órában nyitva tartó szolgáltató iroda Információs

Részletesebben

INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI

INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI INTERREG IVC FIN-EN PROJEKT TAPASZTALATAI Nemzetgazdasági Minisztérium Gazdaságfejlesztési Programok Végrehajtásáért Felelős Helyettes Államtitkárság Szabó Krisztina Júlia, főosztályvezető INTERREG IVC

Részletesebben

Beszámoló információs nap

Beszámoló információs nap Beszámoló információs nap 2018. május 4. 2017-ben indult Iskolai, óvodai stratégiai partnerségek projektek A beszámolásról Feltételek:Támogatási szerződésük I.4. Cikke Részbeszámolók és záróbeszámolók

Részletesebben

Civilek a Fiatalokért Egyesület bemutatása

Civilek a Fiatalokért Egyesület bemutatása Tisztelt Partnereink! Egyesületünk EFOP-1.2.1-15-2016-00681 pályázattal kapcsolatban a megvalósításhoz partnereket keres, kérem engedje meg, hogy részletesebben bemutassam az egyesületünk és az említett

Részletesebben

LOCARBO PROJEKT KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGEI MAGYAR INNOVÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG NONPROFIT KFT. (MI6)

LOCARBO PROJEKT KOMMUNIKÁCIÓS TEVÉKENYSÉGEI MAGYAR INNOVÁCIÓ ÉS HATÉKONYSÁG NONPROFIT KFT. (MI6) Page 1 of 9 MI6 (/) Home (/) Zöld Gazdaság Tevékenységünk (/tevkenysgnk/) VEP Vállalati blokk (/vep/) VEP Lakossági blokk (/az-energiatu datos-iskolrt-palyazat/) VEP Közintézményi blokk (/vepkozintezmenyi-blokk/)

Részletesebben

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017

Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 Pályázati felhívás Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj 2017 A Tempus Közalapítvány pályázati felhívást jelentet meg a Felsőoktatás Nemzetközi Fejlesztéséért Díj elnyerésére. A felhívás célja a hazai

Részletesebben

Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok. Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma

Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok. Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma Jó gyakorlatok a fogyatékosok foglalkoztatásában és rehabilitációjukban észt tapasztalatok Sirlis Sõmer Észt Szociális Ügyek Minisztériuma Tartalom Történelmi háttér A közelmúlt irányvonalai A foglalkoztatási

Részletesebben

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara

Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara Kereskedelmi Program Kanadai-Magyar Kereskedelmi Kamara A Kanadai Kereskedelmi Kamara úgy vállal felelősséget magyarországi jelenlétével, hogy felkészítő és képzési lehetőségeket nyújt, amelyek révén a

Részletesebben

START+ információs nap január 25.

START+ információs nap január 25. START+ információs nap 2019. január 25. ERASMUS+ 2014-2020 ERASMUS+ 2014-2020 CÉLOK Kompetenciafejlesztés Interaktív ifjúságpolitika Részvétel a munka világában és a közéletben Kultúrák közötti párbeszéd

Részletesebben

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27.

ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és. Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás. 2013. Szeptember 25-27. ÖKOINDUSTRIA 2013 ÖKOINDUSTRIA 2013 III. Nemzetközi Környezetipari, Energiahatékonysági és Megújuló Energiaforrások Szakkiállítás 2013. Szeptember 25-27. SYMA Rendezvényközpont 1146 Budapest, Dózsa György

Részletesebben

Összefoglaló beszámoló Észak-magyarországi régió

Összefoglaló beszámoló Észak-magyarországi régió Összefoglaló beszámoló Észak-magyarországi régió DEPURE PROJEKT Regionális közigazgatási klaszter létrehozásának lehetőségei MISKOLCI EGYETEM Világ- és Regionális Gazdaságtan Intézet Miskolc, 2006. október

Részletesebben

ENELFA záró konferencia 2014. január. 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek

ENELFA záró konferencia 2014. január. 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek ENELFA záró konferencia 2014. január 21. századi oktatási trendek, e-learning - Cesim OnService pilot tréningek Children must be taught how to think, not what to think. Margaret Mead A jelenlegi felsőoktatási

Részletesebben

www.husk-cbc.eu Jelen előadás tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

www.husk-cbc.eu Jelen előadás tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját. Vadászati és Erdészeti Klaszter együttműködési lehetőségek a határon túli vadászok között Ipoly Erdő Zrt. vezető partner Pintér Zoltán szakmai projektmenedzser www.husk-cbc.eu Jelen előadás tartalma nem

Részletesebben

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására

Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Felhívás társadalmi vállalkozások mentorálására Sok éves vállalkozói vagy vállalkozásokat segítő tapasztalattal rendelkezik? Szívesen használná tudását, tapasztalatát mélyszegénységben élő közösségek segítésére?

Részletesebben

Beszámoló információs nap ben támogatott Iskolák, óvodák stratégiai partnerségek pályázatokról

Beszámoló információs nap ben támogatott Iskolák, óvodák stratégiai partnerségek pályázatokról Beszámoló információs nap 2014-ben támogatott Iskolák, óvodák stratégiai partnerségek pályázatokról Program 10:00 10:10 Köszöntő 10:10 11:40 Beszámolás folyamata, tartalmi szempontok, MT+ 11:40 12:00 Szünet

Részletesebben

Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni

Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben érdemes részt venni News From Aon Médakapcsolatok: Hering Orsolya orsolya.hering@hewitt.com 06-20-978-5080 Azonnal közölhető Még lehet jelentkezni a Legjobb Munkahely Felmérésbe! A legnagyobb múltú elkötelezettségmérésben

Részletesebben

TÁMOP kiemelt projekt

TÁMOP kiemelt projekt TÁMOP 1.3.1 kiemelt projekt Nemzetközi zi és s határ r menti együttm ttmőködések támogatt mogatása 3.6. alprojekt Lajosmizse, 2010. november 22-23. 23. Témák 3.6. alprojekt célja A rendezvény ny célja

Részletesebben

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja

Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Az RFH csoport tagja Nyugat-Pannon Regionális Fejlesztési Zrt. Szeretjük a kihívásokat! TANÁCSADÁS FEJLESZTÉS FINANSZÍROZÁS KÖZVETÍTÉS PÁLYÁZATÍRÁS PROJEKTMENEDZSMENT

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88)

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88) , Fax: (88) szám: 02/259-10/2012 VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSÉNEK ELNÖKE 8200 Veszprém, Megyeház tér 1. Tel.: (88)545-011, Fax: (88)545-096 E-mail: mokelnok@vpmegye.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Veszprém

Részletesebben

Regional Ion Therapy Co-operation

Regional Ion Therapy Co-operation Regional Ion Therapy Co-operation Regionális Ionterápiás Kooperáció Regionale Zusammenarbeit für Ionentherapie Eisenstadt, 2011 szeptember 22. Csizmár Péter, EBG MedAustron Hungary Kft. A projektrıl dióhéjban

Részletesebben

WP 2 Előkészítő elemzések és kutatás a projektben részt vevő országok az Európai örökség tolmácsolás oktatásának területén fellelhető szakmákról

WP 2 Előkészítő elemzések és kutatás a projektben részt vevő országok az Európai örökség tolmácsolás oktatásának területén fellelhető szakmákról EU Lifelong Learning Program 2007-2013 (2012/C 232/04) Leonardo da Vinci Alprogram. Pályázati felhívás 2013 EAC/S07/12 "Innováció transzfer" Projekt száma: 2013-1-ES1-LEO05-66707 EURÓPAI ÖRÖKSÉG TOLMÁCSOLÁS

Részletesebben

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs

E E Pannonia. Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs E E Pannonia Nyitókonferencia Opening conference 2014. 01. 23, Pécs Izrada zajedničkog akcijskog plana energetske učinkovitosti za pograničnu regiju EE Pannonia EE Pannonia Elaboration of joint energy

Részletesebben

Ez az elő hírlevele az élő laboratóriumok (living labs) egészségügyi és jóllétünket célzó innovációk fejlesztésén munkálkodó nemzetközi közösségének.

Ez az elő hírlevele az élő laboratóriumok (living labs) egészségügyi és jóllétünket célzó innovációk fejlesztésén munkálkodó nemzetközi közösségének. Ez az elő hírlevele az élő laboratóriumok (living labs) egészségügyi és jóllétünket célzó innovációk fejlesztésén munkálkodó nemzetközi közösségének. A hírlevél a Montreálban 2016-ban megtartott ENoll

Részletesebben

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013

Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Magyarország-Szlovákia határon átnyúló együttműködési program 2007-2013 Emberi erőforr források közös k s használata és s fejlesztése se Munkaerő-piaci együttm ttműködési kezdeményez nyezések HU-SK 2008/01/1.6.2/0156

Részletesebben

RECOM multilaterális hálózati találkozó Mobilitás Jegyzőkönyv

RECOM multilaterális hálózati találkozó Mobilitás Jegyzőkönyv RECOM multilaterális hálózati találkozó Mobilitás Jegyzőkönyv Technologiezentrum Eisenstadt (Technológia Centrum, Kismarton), 2010.12.1 Idő: 09:30-15:30 Résztvevők: kb. 45 személy Ausztriából, Szlovákiából,

Részletesebben

A GINOP KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN

A GINOP KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN A GINOP-6.1.7-17 - KIEMELT PROJEKT A VÁLLALATI KÉPZÉSEK SZOLGÁLATÁBAN Előadó: Vavró Márta projektmenedzser Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Hivatal GINOP-6.1.7-17-2018-00001 E-mail cím: ginop617@nive.hu

Részletesebben

Az induló klaszter projekt eddigi eredményei

Az induló klaszter projekt eddigi eredményei Az induló klaszter projekt eddigi eredményei Lenkey Péter klasztermenedzser Klaszter Közgyőlés & Üzletember találkozó Miskolc, 2012.05.30. 1 Projekt adatok CÍM: ÉMOP-1.2.1.-11-0018 A NAUTILUS Klaszter

Részletesebben

Vezető Kedvezményezett: Nagyváradi Egyetem (Románia) Érmelléki Népfőiskola (Magyarország) ,70, amelyből ,69 ERFA támogatás

Vezető Kedvezményezett: Nagyváradi Egyetem (Románia) Érmelléki Népfőiskola (Magyarország) ,70, amelyből ,69 ERFA támogatás ROHU-162 Földrajzi, kulturális örökség és fenntartható fejlődés klaszter Bihar és Hajdú-Bihar határ menti megyékben. 6 határon átnyúló együttműködés támogatása intézmények és 11/b - A hatóságok és résztvevők

Részletesebben

Összefoglalás. Kelet-európai Ápolók Kiválósági Központja a Dohányzás Ellenőrzéséért NEGYEDÉVES HÍRLEVÉL 1. SZÁM 2015. JANUÁR

Összefoglalás. Kelet-európai Ápolók Kiválósági Központja a Dohányzás Ellenőrzéséért NEGYEDÉVES HÍRLEVÉL 1. SZÁM 2015. JANUÁR Kelet-európai Ápolók Kiválósági Központja a Dohányzás Ellenőrzéséért Összefoglalás Miután a világszerte dolgozó mintegy 19 millió egészségügyi ápoló az egészségügyi dolgozók legnagyobb létszámú szakmai

Részletesebben

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN

PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN PÁLYÁZATI KIÍRÁSOK A KÖZÉP-MAGYARORSZÁGI RÉGIÓBAN VERSENYKÉPES KÖZÉP- MAGYARORSZÁG OPERATÍV PROGRAM KALOCSAI KORNÉL NEMZETGAZDASÁGI MINISZTÉRIUM REGIONÁLIS FEJLESZTÉSI PROGRAMOKÉRT FELELŐS HELYETTES ÁLLAMTITKÁRSÁG

Részletesebben

Múzeumok - ma Tudományos munka (szakma) Minerva project. Nemzeti Képviselők Csoportja (NRG) keretein belül. Közművelődés (közönség)

Múzeumok - ma Tudományos munka (szakma) Minerva project. Nemzeti Képviselők Csoportja (NRG) keretein belül. Közművelődés (közönség) A múzeumok internetes megjelenési lehetőségei Múzeumok - tegnap Műgyűjtés, műélvezet Tudományos kutatás, gyűjtés Tudományos feldolgozás Raktározás Bemutatás Múzeumok - ma Tudományos munka (szakma) Gyűjtés

Részletesebben

FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd

FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd Duna Régió Stratégia Projektfinanszírozási Konferencia Budapest, 2015. március 26. FENNTARTHATÓ ENERGIA PRIORITÁSI TERÜLET (PA2) Árvay Szilárd Főtanácsadó Külgazdasági és Külügyminisztérium A prioritási

Részletesebben

Vállalati tervezés eltérő gyakorlatainak megismerése

Vállalati tervezés eltérő gyakorlatainak megismerése MCE Nyugat-magyarországi Munkacsoport találkozója a DANA Kft-nél Vállalati tervezés eltérő gyakorlatainak megismerése Vendéglátók: DANA Kft. részéről: Czenek Márton MCE részéről: Radó István Vári Attila

Részletesebben

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01

SAJTÓKÖZLEMÉNY 2013/01 Projekt címe: Turizmus határok nélkül információs látogatóközpontok fejlesztése Nagyatádon és Križevciben Projekt rövid címe: ViNaK Projekt azonosító: HUHR/1101/1.2.2/2020 Vezető Kedvezményezett: Križevci

Részletesebben

Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás. Urbact Helyi Csoport workshop November 02, 09, 16.

Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás. Urbact Helyi Csoport workshop November 02, 09, 16. Vital Cities - Bp XIII. kerület Helyzetfeltárás Urbact Helyi Csoport workshop 2016. November 02, 09, 16. URBACT III VITAL CITIES Mai program: 1. Az Urbact Program bemutatása (10 ) Böhönyey Ágnes HBHE 2.

Részletesebben