CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete. a strand rendjéről 1

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete. a strand rendjéről 1"

Átírás

1 CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete a strand rendjéről 1 Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16. (1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján a tulajdonában és üzemeltetésében lévő községi strand rendjéről az alábbi rendeletet alkotja: A RENDELET HATÁLYA 1. A rendelet hatálya a strand, az Ifjúsági sétány, az Örkény István sétány területére, valamint a strandi szolgáltatásokat igénybe vevőkre, a strand üzemeltetését, kereskedelmi vendéglátóipari és egyéb szolgáltatásait biztosító jogi és nem jogi személyekre, alkalmazottjaikra terjed ki. A STRAND ÜZEMELTETÉSÉNEK SZABÁLYAI 2. Az önkormányzat a strand üzemeltetését a falugondnokság útján biztosítja. 3. (1) A fürdési idény évente a május1-jétől szeptember 30-ig terjedő időszak. A strand adott évre szóló üzemelési időtartamát a Képviselő-testület állapítja meg. (2) 2 A strand nyitva tartási ideje 7 órától 19 óráig tart. Nyitva tartási idő után a strand szabad strandként működik, és a vendégek csak saját felelősségükre vehetik igénybe. (3) A nyitva tartási időben a vendégek a strand bármelyik pénztárral ellátott hivatalos bejáratát igénybe vehetik. Nem minősül hivatalos bejáratnak a kereskedelmi és vendéglátó egységek átjárója. Ennek igénybevételének megakadályozásáért az egység tulajdonosa, üzemeltetője felelős. 4. (1) A nyitva tartási idő alatt az üzemeltető a fürdőhely kijelölési eljárás során kiadott szakhatósági hozzájárulásokban és engedélyekben meghatározottak szerint biztosítja a strand működési feltételeit. 1 Egységes szerkezetben 8/2009. (IV. 1.), 14/2009. (V. 29.), 9/2010. (IV. 28.), 5/2011. (III. 17.), 13/2011. (V. 19.,5/2012. (III. 22.), 8/2012. (V. 24.), 9/2012. (V. 24.),9/2013. (IV. 18.), 10/2013. (V. 16.), 3/2014. (IV. 4.) önkormányzati rendeletekkel. 2 Megállapította a 9/2010. (IV. 28.) rendelet 1. Hatályos: április 29.

2 2 (2) Fürödni a kijelölt fürdőhelyen szabad. Hat éven aluli, továbbá úszni nem tudó 12 éven aluli gyermek csak felnőtt közvetlen felügyelete mellett fürödhet. (3) A fürdőhely határát a vízen 13 db, egymástól egyenlő távolságra elhelyezett, a jogszabály által meghatározott formájú, méretű és színű bójával, a parton 2 db megfelelő táblával kell megjelölni. (4) A fürdőhely vízterületén a 120 cm-es mély víz kezdetét 6 db, egymástól egyenlő távolságra elhelyezett táblával kell megjelölni. A tábla mérete legalább 40 x 20 cm, a számok magassága 15 cm, a felirat letörölhetetlen legyen. DÍJAK, KEDVEZMÉNYEK 5. (1) A strandbelépők, szolgáltatások és alkalmi területbérleti díjak mértékét a rendelet 1. számú melléklete tartalmazza. (2) 3 A Teljes árú belépőjegy egyszeri belépésre jogosít. (3)A strand nyitva tartási ideje alatt az elsősegélynyújtás, a vízi mentőszolgálat díjtalanul vehető igénybe. (1) Az önkormányzat a strand igénybevételéhez a következő kedvezményeket biztosítja: 6. a) Csopak község állandó lakosai (állandó lakcímmel és ténylegesen állandó jelleggel itt tartózkodó személyek), és Csopak Község Önkormányzata által fenntartott közintézményekben dolgozók vagy az intézményt igénybevevő iskolába, óvodába járó gyermekek és velük egy háztartásban élő családtagjai részére ingyenes belépést biztosító fényképes igazolványt ad ki. Az igazolványok érvényesítése évente történik. b) 4 Csopak községben üdülőtulajdonnal, vagy használati joggal rendelkező magánszemélyek részére üdülőegységenként 2 fő és a közvetlen családtagok részére, maximum 2+3 fő részére, a strandgondnokság által kiállított, névre szóló fényképes igazolvány alapján, kedvezményes idénybérletet biztosít. Az igazolványok érvényesítése évente történik. c) 6 év alatti gyermekek a strandot ingyenesen látogathatják. d) 5 e) 6. 3 Módosította a 3/2014. (IV. 4.) rendelet 1. -a. Hatályos: április 5-től. 4 Megállapította a 9/2010. (IV. 28.) rendelet 2. (1) bekezdés. Hatályos: április Hatályon kívül helyezte az 5/2012. (III. 22.) rendelet 3. (2) bekezdés. Hatálytalan: március Hatályon kívül helyezte az 5/2012. (III. 22.) rendelet 3. (2) bekezdés. Hatálytalan: március 23.

3 3 f) 7 A napi felnőtt és gyermek belépőket a szezonra, vagy annak egy részére a vendégeik számára előre megváltó és Csopak Község Önkormányzatával megállapodást kötő szállodák, üdülők, panziók stb. részére az átalánydíjas belépők árából 20 % kedvezményt biztosít. A kedvezmény más egyéb jegy és bérlet típusokra nem vonatkozik. g) 8 Kedvezményes belépőjegyet, heti bérletet, idény jegyet jogosult váltani a diákigazolvánnyal rendelkező diák maximum 24 éves korig, valamint a 65 év feletti felnőtt. (2) Idény és kedvezményes idénybérletek csak magánszemélyek részére értékesíthetők. (3) A kedvezmény igénybevételének jogosultságát a strandgondnokságon, illetve a pénztárnál megfelelő módon igazolni kell, e nélkül a kedvezmény nem vehető igénybe. (3a) 9 A megváltott belépőjegyet, bérletet, egyéb belépésre jogosító igazolványt a strandon tartózkodó személy köteles megőrizni, az önkormányzat megbízásából arra jogosult személy részére ellenőrzés céljából felmutatni. (3b) 10 Amennyiben a strandon tartózkodó személy belépési jogosultságát igazolni nem tudja, úgy az 1. mellékletben meghatározott pótdíjat köteles megfizetni. (4) Felhatalmazást kap a polgármester, hogy az (1) bekezdésben foglaltakon túlmenően, esetenként további kedvezményt biztosítson. EGYÉB RENDELKEZÉSEK 7. (1) A strand területén kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltató tevékenységet csak a Képviselő-testület hozzájárulásával, az általa megállapított feltételek szerint, bérleti szerződés alapján lehet folytatni. (2) A strand területén üzemelő, a sétányok felé is árusítást folytató kereskedelmi és vendéglátó egységek a sétány területét csak engedély alapján, megállapított használati díj fizetése ellenében vehetik igénybe. Kitelepülni csak az épület vonalában, a közlekedés biztonságának zavarása nélkül lehet. (3) Az Ifjúsági sétányra és az Örkény sétányra a (2) bekezdésben foglaltakon túlmenően közterület használati engedély csak kivételes esetben és alkalomra adható. (4) Az Ifjúsági és Örkény sétárnyokról, illetve a Kossuth Lajos és Fürdő utcáról, előkertekből, utcafrontról a kifelé történő árusítás tilos! (5) A strand területén, illetve az Ifjúsági sétányon, Örkény sétányon és Fürdő utcában mozgóárusítási tevékenység nem folytatható. 7 Módosította a 3/2014. (IV. 4.) rendelet 2. -a. Hatályos: április 5-től. 8 Módosította az 5/2012. (III. 22.) rendelet 1. (1) bekezdés. Hatályos: március Kiegészítette az 5/2012. (III. 22.) rendelet 1. (2) bekezdés. Hatályos: március Kiegészítette az 5/2012. (III. 22.) rendelet 1. (2) bekezdés. Hatályos: március 23.

4 4 (6) 11 A strand területén június 20. és augusztus 20. közötti időszakban este 23 óráig tartható rendezvény. 8. (1) A strand területén kereskedelmi, vendéglátó és egyéb szolgáltató tevékenységet végző egységek üzemeltetői folyamatosan és rendszeresen kötelesek gondoskodni az üzlet, illetve a kerthelyiség 3 m-es körzetének takarításáról és rendben tartásáról. A keletkezett hulladék elszállítására kötelesek hulladékszállításra jogosult szolgáltatóval szolgáltatási szerződést kötni. (2) A vendéglátó egységek konyhai szennyvízei csak zsírfogó beépítésével köthetők a csatornahálózatra. A műtárgyban összegyűlő anyag veszélyes hulladéknak minősül, amellyel kapcsolatban a vonatkozó jogszabályban foglaltaknak megfelelően kell eljárni. 9. (1) A strandon a hangosbemondó a nyitva tartás ideje alatt üzemel. (2) A hangosbemondón reklámszöveget a csendes órákon (13-15 óráig) kívül, óránként legfeljebb 10 perces időtartamban lehet közölni. (3) A hangosbemondón közölt szöveg időtartamát, elhangzásának gyakoriságát, és megrendelőjének (hirdetőjének) nevét külön nyilvántartásban rögzíteni kell. 10. (1) A strand területére bármilyen állatot őrkutyás biztonsági szolgálat és a vakvezető kutya kivételével bevinni, a Balatonban fürdetni tilos. (2) A strand területére kerékpárt, bármilyen gépjárművet bevinni, azokat használni az üzemelési időn kívül is tilos, kivéve a strand rendeltetésszerű használatát, fenntartását szolgáló járműveket. (3) 12 (4) Vízi járművet csak a strand nyugati bejáratán lehet beszállítani. (5) Tilos a fürdőzésre kijelölt vízterületen vízi járművel kivéve a mentéshez szükséges vízi jármű- közlekedni. (6) Éjszaka és korlátozott látási viszonyok között tilos fürdeni, kivéve, ha a vízfelület megvilágított, és legfeljebb a mély víz határáig. (7) A vizet vegyi anyaggal vagy más módon szennyezni tilos. 11 Kiegészítette az 5/2011. (III. 17.) rendelet 1.. Hatályos: március Hatályon kívül helyezte a 9/2013. (IV. 18.) rendelet 1. (1) bekezdése. Hatálytalan: április 19-től.

5 5 (8) A kijelölt fürdőhely területén kiépített napozó stégről a vízbe ugrani életveszélyes és tilos. (9) Az önkormányzat fenntartja a jogot, hogy a napozó stégen megrendezésre kerülő rendezvényei alatt a stég eredeti funkcióját korlátozza. (10) A fürdőhely területén a fürdési szezonban horgászni tilos! 11. (1) A stand főépületének emeletén működő apartmanok használatának rendjét a 2. számú melléklet szabályozza. (2) A strand keleti oldalán lévő horgászstég használatát a 3. számú melléklet szabályozza. 12. (1) A strand rendjét, a fürdőzés biztonságát, az élet- és vagyonbiztonság megőrzését a strandgondnokság biztosítja. A strandgondnokság a kabinokban és öltözőszekrényekben elhelyezett értéktárgyakért felelősséget nem vállal. (2) A vízi mentőszolgálat és az elsősegélynyújtó hely szolgálati idejének meg kell egyeznie a strand nyitva tartási idejével, igénybevételének lehetőségéről és módjáról a vendégeket a strandgondnokság megfelelő módon tájékoztatni köteles. (3) A rendelet előírásai alapján elkészített FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS-t a strandgondnok köteles jól látható helyen, magyar, német és angol nyelven közzétenni. A FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS a rendelet 1. számú függeléke. (4) A strandgondnok üzemeltetési naplót (strandnaplót) köteles vezetni a strand működéséről, amelybe köteles folyamatosan bejegyezni a fürdőhelyen történt rendkívüli eseményeket (baleset, környezetszennyezés stb.), az általa észlelt balesetveszélyt, és a tett intézkedéseket. A naplót e rendelettel együtt köteles a strandgondnoki irodában tartani. A strandnaplóba a biztonsági szolgálat alkalmazottja is bejegyzést tehet szolgálati ideje alatt. (5) Az őrző-védő szolgálat köteles naplót vezetni a működése alatt a fürdőhelyen történt eseményekről, intézkedésekről ZÁRÓ RENDELKEZÉSEK 14. (1) Ez a rendelet április 1-jén lép hatályba. 13 Hatályon kívül helyezte a 9/2012. (V. 24.) rendelet pontja. Hatálytalan: május 25.

6 6 (2) A rendelet hatálybalépésével egyidejűleg hatályát veszti Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testületének a strand rendjéről szóló 5/2001. (V. 09) ÖKT. rendelete, valamint az azt módosító 9/2001. (VII. 11.), a 7/2002. (IV. 23.), az 5/2003. (III. 28.), a 12/2004. (VII. 21.), a 6/2006. (II. 14.), a 8/2006. (II. 28.), a 13/2006. (VI. 07.), a 15/2006 (VI. 28.) és az 5/2007. (IV. 03.) számú önkormányzati rendeletek. Csopak, március 25. Ambrus Tibor polgármester Dr. Szántód Anita jegyző A rendelet kihirdetve: Csopak, március 26. Dr. Szántód Anita jegyző

7 7 1. melléklet a 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelethez 14 A B C Sorszám Megnevezés Javasolt árak évre 1. Teljes áru belépőjegy- napi egyszeri belépésre jogosít Kedvezményes belépőjegy (Csopak Kártyával diákigazolvánnyal 24 éves korig 65 év felett) napi egyszeri belépésre jogosít 3. Napi jegy napi többszöri belépésre jogosít Kedvezményes Napi jegy db belépőjegyet tartalmazó tömb db Kedvezményes belépőjegyet tartalmazó tömb (Csopak kártyával, diákigazolvánnyal 24 éves korig-65 év felett) Családi jegy (2 felnőtt + max. 4 gyermek belépésére jogosít) Teljes áru heti bérlet Kedvezményes heti bérlet (Csopak Kártyával diákigazolvánnyal 24 éves korig 65 év felett) Idénybérlet Kedvezményes idény bérlet (Diákigazolvánnyal 24 éves korig 65 év felett) Üdülő tulajdonos idény bérlet Hangos bemondó jegy Napi kabin jegy Heti kabin bérlet Idény kabin bérlet Délutáni napi felnőtt belépő (16 óra után) Délutáni napi gyerek belépő (16 óra után) Napi szekrényjegy Csúszda napijegy Csúszda-egy csúszás 14 éves kor alatti gyermek esetén kedvezményes belépőjegyhez 2 ingyenes csúszás jár. 22. Napozóágy Reklámszöveg bemondás Ft/perc 24. Alkalmi szolgáltatók bérleti díja szezonra Ft+ÁFA/m2 25. Az üzletekhez tartozó strand és sétány felőli terület bérleti díja /Figyelemmel a rendelet 7. (2) bekezdésére/ 200 Strandon kívül Ft+ÁFA/m2/év Strandon belük: Ft+ÁFA/m 2 /év 26. Egy alkalomra kitelepülés (1 nap) Ft+ÁFA/2 m 2 14 Módosította a 3/2014. (IV. 4.) rendelet 3. -a. Hatályos: április 5-től.

8 8 A strand előtti parkoló ingyenes igénybevételét továbbra is biztosítjuk. A strandbelépők és szolgáltatások árának kiegyenlítésére bankkártyát és SZÉP kártyát és BEST kártyát elfogadunk. A napi kabin- és szekrényjegyet váltók esetében a pénztárnál Ft kaució fizetése ellenében adható át a kulcs. 2. számú melléklet a 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelethez: APARTMANOK HASZNÁLATÁNAK RENDJE 1. A strandi főépület emeletén kialakított három különálló, összesen 11 fő elhelyezésére alkalmas apartman az Önkormányzat tulajdonát képezi. 2. Az Önkormányzat az apartmanok működtetését üzemeltetési szerződés alapján biztosítja. 3. Az üzemeltetés feltételeit a bérbeadó és a bérlő között létrejött üzemeltetési szerződésben rögzítik. 4. Az Önkormányzat az apartman vendégei részére a strand üzemelési ideje alatt a strand területére ingyenes belépést biztosít. 5. Az apartman vendégeit az ingyenes strandbelépő további szolgáltatások ingyenes igénybevételére nem jogosítja. 6. A strandot igénybe vevő szállóvendégekre a strand területén a strand rendjéről szóló rendelet szabályai vonatkoznak. 7. Az apartman vendégeinek a Fürdő utcai parkolóban az Önkormányzat 3 db gépkocsi elhelyezésére alkalmas helyet alakít ki. 8. Kutyával érkező vendégek fogadását az Önkormányzat nem engedélyezi. 9. A bérlő köteles az apartmanokban a szállóvendégek részére, az apartmanok rendeltetésszerű használatával kapcsolatos házirendet készíteni és a vendégek számára jól látható helyre kifüggeszteni.

9 9 3. számú melléklet a 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelethez: HORGÁSZSTÉG HASZNÁLATÁNAK RENDJE 1. A horgászstég Csopak Község Önkormányzatának tulajdona: Csopak, Petőfi u. 2. Tel.: (87) Az érvényes horgászengedéllyel és strandbelépővel rendelkezők a horgászstéget egymás zavarása nélkül, saját felelősségükre, kizárólag horgászás céljára használhatják! 3. Vízi járművet a stéghez kikötni tilos! éven aluli gyermek a horgászstégen csak felnőtt felügyelete mellett tartózkodhat! 5. A horgászstégről fejest ugrani életveszélyes és tilos! 6. A horgászstég fürdés és napozás céljára nem vehető igénybe! 7. A horgászstégen a horgászást zavaró tevékenység nem folytatható! 8. A horgászstégre kutyát bevinni tilos! 9. A horgász a terület tisztántartásáról és a keletkezett hulladék eltávolításáról köteles gondoskodni! 10. A horgászstég nem rendeltetésszerű használatából eredő károkozás, illetve rongálás az általános rendelkezések szerinti felelősségre vonást eredményezi. 11. Az Önkormányzat fenntartja magának a jogot, hogy a horgászstégen a rendezvényei ideje alatt a horgászást korlátozza! 12. Csopak Község Önkormányzata kellemes kikapcsolódást kíván!

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete a strand rendjéről 1

CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete a strand rendjéről 1 CSOPAK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 4/2008. (III. 26.) önkormányzati rendelete a strand rendjéről 1 Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS

FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS FÜRDŐHELYI RENDTARTÁS A Balatonudvari Fizető Strand rendjéről és szolgáltatásairól Üdvözöljük Önöket a Balatonudvari Fizető Strandfürdő Vendégeiként! STRANDUNK FIZETŐ STRAND! Üzemeltető és tulajdonos:

Részletesebben

Balatonudvari Község Önkormányzata 10./2013. (V.13.) önkormányzati rendelete a települési strandok rendjéről és a strandi jegyárakról

Balatonudvari Község Önkormányzata 10./2013. (V.13.) önkormányzati rendelete a települési strandok rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonudvari Község Önkormányzata 10./2013. (V.13.) önkormányzati rendelete a települési strandok rendjéről és a strandi jegyárakról Balatonudvari Község Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Zákány Község Önkormányzata Képviselőtestületének 20/2004/XII.1./ önkormányzati rendelete Az 5/2007(IV.17.), a 7/2008(IV.29.) a 12/2010.(XII.31.) és az 1/2011.(I.12.) rendeletekkel módosított, a temetőkről

Részletesebben

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e

2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e 2015. augusztus 1-től hatályos szöveg (egységes szerkezetben) KISVÁRDA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 13/2008. (VI.26.) r e n d e l e t e a parkolás szabályairól és a parkolási díj megállapításáról

Részletesebben

7/2003. (V.26.) Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete rendelete

7/2003. (V.26.) Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete rendelete 7/2003. (V.26.) Révfülöp Nagyközség Képviselő-testülete rendelete A strandfürdők használatának rendjéről (egységes szerkezetbe foglalva: 2018. május 3., hatályos: 2018. május 4-től.) Révfülöp Nagyközség

Részletesebben

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet

12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet 12/2004. (IV.24.) Orosházi Önkormányzati rendelet a fizető-parkolóhelyek működésének és igénybevételének rendjéről egységes szerkezetben a módosítására kiadott 19/2004. (VII.15.) Orosházi Önkormányzati

Részletesebben

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL

K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK. 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL K VÁGÓÖRS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISEL -TESTÜLETÉNEK 6/2006.(V.18.) sz. rendelete A STRAND HASZNÁLATÁNAK RENDJÉR L ÉS A BELÉP DÍJAIRÓL (egységes szerkezetben) K vágóörs Község Önkormányzata a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Általános rendelkezés 1.

Általános rendelkezés 1. Hajdúszoboszló Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2007. (I.25.) számú rendelete a helyi menetrend szerinti autóbuszjáratok, az iskolák, tanintézetek által rendelt helyi autóbusz különjáratok

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 22/2004. (VII.7.) önkormányzati rendelete a belváros közlekedéséről /egységes szerkezetben/ Pápa Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről

Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete. a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Községi Önkormányzat Képviselő-testülete 1/2001./II.2./ számú rendelete a temetőkről és a temetkezésről Heresznye Község Önkormányzata a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999.évi XLIII. törvény

Részletesebben

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről

Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzata Képviselő-testületének 19/2011.(VI.24.) önkormányzati rendelete a parkolási rendről Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.évi I.tv.

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR.

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 11/2009. (V. 28.) ÖR. rendelete a vásár és piac rendjéről Záradék: Kihirdetés ideje: 2009. május 28. Hatálybalépés ideje: 2009. június

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja

I. fejezet Általános rendelkezések. A rendelet célja HAJDÚBÖSZÖRMÉNY VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 28/2009.(VI.25.), 45/2009. (X.29.), 50/2009. (XI.26.) és a 2/2011. (I.27.) Önk. rendeletekkel módosított 43/2008. (IX.12.) Önk. rendelete a Hajdúböszörmény

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. (1) A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 16/2014.(XI.13.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2015. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1..

Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület. 9/2003.(V.10.) rendelet. a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Salföld Község Önkormányzat Képviselő-testület 9/2003.(V.10.) rendelet a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről 1.. Területi hatály (1) Az Önkormányzati rendelet hatálya a község közigazgatási

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete Rezi Község Önkormányzata Képviselő-testülete 22/2005. (XII.01.), a 14/2006. (XII.01.), a 19/2007. (XII.20.), a 23/2008. (XII.16.), a 22/2009. (XI.24.) valamint a 19/2011. (XII.15.) önkormányzati rendeletekkel

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. ( ) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról

Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testületének 121/2010. (XII. 15.) önkormányzati határozata a vásárok és piacok üzemeltetési szabályzatáról Rákóczifalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról

Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE. a közterületek és a Bánki-tó használatáról Bánk Község Önkormányzata Képviselő testületének 15/2004. (XI.18.) RENDELETE a közterületek és a Bánki-tó használatáról A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 16.. (1) bekezdésében kapott

Részletesebben

POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. A közterületek rendjéről és használatáról szóló 25/2004. (V.18.) Kt. számú rendelet módosításáról

POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET. A közterületek rendjéről és használatáról szóló 25/2004. (V.18.) Kt. számú rendelet módosításáról BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER RENDELETTERVEZET A közterületek rendjéről és használatáról szóló 25/2004. (V.18.) Kt. számú rendelet módosításáról Készítette: Kernné dr. Kulcsár

Részletesebben

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

1.. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Csataszög Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2012.(IX.04.) rendelettel módosított 8/2012 (IV. 25.) önkormányzati rendelete a piacokról és vásárokról Csataszög Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya

Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről. A rendelet hatálya Velence Város Önkormányzat Képviselő-testületének /2017. (..) önkormányzati rendelete Velence Város parkolási rendjéről Velence Város Önkormányzat Képviselő-testülete a közúti közlekedésről szóló 1988.

Részletesebben

24/2008.(IX.17.) rendelete

24/2008.(IX.17.) rendelete Ásotthalom Község Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2008.(IX.17.) rendelete a helyi vásárok és piacok tartásának rendjéről Módosítás: 11/2009.(V.13.) rendelet 26/2009.(XI.26.) rendelet Hatályos: 2009.

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E

Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E Mezőkövesd város Önkormányzatának 39/2005. (XII. 01.) ÖK számú R E N D E L E T E a városi piac és vásár fenntartásának, használatának és rendjének szabályozásáról Mezőkövesd város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról

30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet. Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról 30/2007.(X.29.) MÖK sz. rendelet Az önkormányzat által megállapított helyi díjakról Mezőberény Város Önkormányzati Képviselő-testülete az Alkotmány 44/A. (2) bekezdésében, a helyi önkormányzatokról szóló

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza

1.. (1) A fürdő belépőjegyek és szolgáltatások díjait a rendelet melléklete tartalmazza Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2015.(XII.15.)önkormányzati rendelete a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2016. évi megállapításáról.. Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete

FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK. 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ- TESTÜLETÉNEK 5/1996.(IV. 25.) Önk. számú rendelete a parkolás szabályairól és a parkolási díjak megállapításáról Fehérgyarmat Város Képviselő- testülete a közúti

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben)

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 50/1997. (XII. 22.) Kgy. rendelete a helyi tömegközlekedési díjak megállapításáról (Egységes szerkezetben) A Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése az árak megállapításáról

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Erdőkertes község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2015. (II. 26.) és 13/2014. (XII. 18.) önkormányzati rendelettel módosított 16/2013. (VII. 29.) önkormányzati rendelete az étkezési-, valamint a

Részletesebben

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul:

1.. 3.. A fürdő nyitva tartása az alábbiak szerint alakul: Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 26/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelet a Fürdő belépőjegyek és szolgáltatási díjak 2014.évi megállapításáról. A Cserkeszőlő Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e

Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e Nagyecsed Város Önkormányzat Képviselő-testületének 10 / 2004.( IV. 05. ) Ör. r e n d e l e t e A közterületek használatáról (egységes szerkezetben a 25/2005. (X.28.) önkörmányzati rendelettel) Nagyecsed

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 11/2010.(V.20.) önkormányzati rendelettel Szerencs Város Önkormányzatának

Részletesebben

(Egységes szerkezetben)

(Egységes szerkezetben) Szarvas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 9/203. (XI. 30.), 23/20. (XII. 6.) önkormányzati rendelettel módosított idegenforgalmi adóról szóló 40/2009. (XII. 8.) rendelete (Egységes szerkezetben)

Részletesebben

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése

A rendelet hatálya. A piac fenntartása, az ünnepi vásár rendezése Pécel Város Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2011. (VII. 8.) önkormányzati rendelete a vásárokról és a piacokról (Egységes szerkezetbe foglalva. 2018. június 1-től hatályos állapot.) Pécel Város

Részletesebben

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról

Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Oroszlány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2003. (VII. 2.) ÖK rendelete a közterületek rendjéről és használatáról Oroszlány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK. 7/1998.(II.15.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYÛLÉSÉNEK 7/1998.(II.15.) számú r e n d e l e t e a közterületek használatának, valamint a közúton végzett munkák engedélyezésével kapcsolatos eljárásokról szóló 5/1996.(II.1.)

Részletesebben

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből.

Kivonat. Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. Kivonat Készült: Fehérgyarmat Város Önkormányzat Képviselő - testülete 2009. november 26-án megtartott nyílt ülésének jegyzőkönyvéből. FEHÉRGYARMAT VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2009.(XI.

Részletesebben

BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ

BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ NYITVATARTÁS Az Uszoda nyitvatartása: Hétköznap: 6:00 21:00 A teljes nyitvatartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll. Hétvégén és

Részletesebben

/2014.X.1.- A rendelet hatálya

/2014.X.1.- A rendelet hatálya Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő - testületének 20/2009. (VI. 29.) rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Módosítások: a) 30/2009. (X. 26.) ör. b) 19/2011.

Részletesebben

/2018. XII. 1. A rendelet hatálya

/2018. XII. 1. A rendelet hatálya Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő - testületének 20/2009. (VI. 29.) rendelete az üzletek éjszakai nyitvatartásának rendjéről Módosítások: a) 30/2009. (X. 26.) ör. b) 19/2011.

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Erdőkertes Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2019. (X. 8.), 15/2018. (XI. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 10/2018. (IX. 17.) önkormányzati rendelete az étkezési térítési díjakról egységes

Részletesebben

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK.

Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete. A temetőkről és a temetkezésről I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. Biatorbágy Város Képviselő-testülete 20/2007. (12. 31.) Ör sz. rendelete A temetőkről és a temetkezésről Biatorbágy Város Képviselő-testülete a temetőkről és a temetkezésről szóló 1999. évi XLIII. Törvény

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989

PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 146. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2010. november 12-i ülésére Tárgy: Pápa Város Önkormányzata Képviselőtestületének.../2010.

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete

Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete Mályinka Község Önkormányzatának 4/2001.(IV.3.) önkormányzati rendelete A temetőkről és a temetkezési tevékenységről (módosításokkal egységes szerkezetben) Mályinka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK 28/2002./XII.20/sz. RENDELETE AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL. Bevezető rendelkezés

TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK 28/2002./XII.20/sz. RENDELETE AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL. Bevezető rendelkezés TATA VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ -TESTÜLETÉNEK 28/2002./XII.20/sz. RENDELETE AZ ÉPÍTMÉNYADÓRÓL Bevezető rendelkezés Tata Város Önkormányzati Képviselő-testülete a helyi adókról szóló, többször módosított

Részletesebben

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről

Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004. (VII. 30.) rendelete a fizető parkolók működéséről és igénybevételük rendjéről Albertirsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi

Részletesebben

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről

Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2006.(V.18.) számú rendelete a gyermekvédelem helyi rendszeréről Magyarszerdahely község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 28-án tartott nyílt üléséről. 88/2014. (V. 28.) ÖKT számú határozat:

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete május 28-án tartott nyílt üléséről. 88/2014. (V. 28.) ÖKT számú határozat: 88/2014. (V. 28.) ÖKT számú határozat: Csopak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a gyermekvédelmi és gyermekjóléti feladatok ellátásáról szóló átfogó értékelést tudomásul veszi és elfogadja. Megbízza

Részletesebben

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről

Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete. a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2000. (X. 5.) számú rendelete a temetőről és temetkezésről Kistolmács Község Önkormányzata Képviselő-testülete (továbbiakban: Önkormányzat) a helyi

Részletesebben

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84.

Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata 3170 Szécsény, Rákóczi út 84. Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2015.(XI.04.) önkormányzati rendelete a helyi adókról (a módosításokkal egységes szerkezetben)

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZET: Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2004.(VIII.30.) rendelete a házszámozás rendjéről

EGYSÉGES SZERKEZET: Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2004.(VIII.30.) rendelete a házszámozás rendjéről EGYSÉGES SZERKEZET: 2012.06.01. Koroncó Község Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2004.(VIII.30.) rendelete a házszámozás rendjéről Koroncó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az 1990. évi

Részletesebben

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről

Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete. A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2018.(XI.29.) rendelete A közterületek használatáról és a közterületek rendjéről Egyek Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Alsónémedi Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2015. (X. 28.) és 15/2015. (XI. 25.) rendelettel módosított, egységes szerkezetbe foglalt 5/2012. (II.28.) önkormányzati rendelete a helyi

Részletesebben

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről

Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő testületének 16/2013 (XII.06.) önkormányzati rendelete a vendéglátó üzletek éjszakai nyitvatartási rendjéről Tiszakürt Község Önkormányzat Képviselő-testülete (a

Részletesebben

BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ

BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ BÓKAY (PARK) USZODA ÉS STRANDFÜRDŐ NYITVA TARTÁS Az Uszoda nyitva tartása: Hétköznap: 6:00 21:00 A teljes nyitva tartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll. Hétvégén

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének - a 18/2000./XI.30./ Ktr. számú rendelettel - egységes szerkezetbe foglalt 21/2005.(XII.22.)Ktr. rendelete a községi a temetőről és a temetkezésről Székkutas

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek

I. fejezet Bevezető rendelkezések. II. fejezet Az elővásárlási joggal érintett lakások elidegenítéséről 1. Adásvételi szerződéskötési feltételek 10/2005. (I. 31.) sz. önkormányzati rendelet, valamint az ezt módosító 12/2006. (IV. 10) sz., a 36/2006.(XII.18.) sz., a 12/2007.(II.23.) sz., 40/2007. (XII. 14.) sz., a 23/2008. (VI. 26.) sz., valamint

Részletesebben

VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA)

VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA) VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA) NYITVA TARTÁS Az Uszoda nyitva tartása: A hétköznap: 6:00 21:00 A teljes nyitva tartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll.

Részletesebben

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról

SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. a Szerencs Kártyáról SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2010. (III. 18.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a Szerencs Kártyáról Szerencs Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA)

VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA) VILMOS ENDRE SPORTCENTRUM (MALÉV USZODA) NYITVATARTÁS Az Uszoda nyitvatartása: A hétköznap: 6:00 21:00 A teljes nyitvatartási idő alatt legalább egy szabad sáv a lakosság számára rendelkezésre áll. Hétvégén

Részletesebben

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2

ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 ÓBUDA-BÉKÁSMEGYER ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 23/1995. (XII. 28.) 1 RENDELETE 2 AZ ÖNKORMÁNYZAT VAGYONÁRÓL, A VAGYONTÁRGYAK FELETTI TULAJDONOSI JOGOK GYAKORLÁSÁRÓL A 15/1996. (IV. 30.) 3, A 7/1998.

Részletesebben

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017.

FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. FONYÓDI PIAC- ÉS VÁSÁR ÜZEMELTETÉSI SZABÁLYZAT 2017. Szervezet neve: Címe: Fonyód Város Önkormányzat 8640 Fonyód, Fő u.19. Adószáma: 15731405-2-14 Képviseletre jogosult személy neve: Hidvégi József polgármester

Részletesebben

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2010. (XII. 21.) rendelete a helyi idegenforgalmi adóról

Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2010. (XII. 21.) rendelete a helyi idegenforgalmi adóról 1 Budapest Főváros VI. kerület Terézváros Önkormányzat Képviselő-testületének 38/2010. (XII. 21.) rendelete a helyi idegenforgalmi adóról Módosítás: a) 3/2011 (II. 3.) ör. b) 50/2011 (XI. 28.) ör. c) 15/2014.

Részletesebben

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete

SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. /2013.( ) önkormányzati rendelete SIMONTORNYA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2013.( ) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról (t e r v e z e t) Simontornya

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről

7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE. A helyi piac működési rendjéről KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2010.(V.26.) SZ. RENDELETE A helyi piac működési rendjéről Sajólád község Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi CXV.

Részletesebben

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete június 27-én tartott nyílt üléséről

Csopak Község Önkormányzata Képviselő-testülete június 27-én tartott nyílt üléséről 181/2006. (VI. 27.) ÖKT. sz. határozat: Csopak Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a jelzőrendszeres idősgondozás szükségessége és megvalósításának lehetőségéről szóló beszámolót jóváhagyja. Guáth

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2011. (V.2.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről /Egységes szerkezetben a 44/2011. (IX.27.)

Részletesebben

A rendelet alkalmazási köre 1..

A rendelet alkalmazási köre 1.. Balatonkenese Város Önkormányzata Képviselő-testületének 25/2004.(VII.12.) rendelete az önkormányzati tulajdonú közüzemű vízműből szolgáltatott ivóvízért és a közüzemű csatornamű használatáért fizetendő

Részletesebben

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról

DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE. A piacról DEMECSER VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 19/2012.(X.25.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A piacról Demecser Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló törvény 16. (1)

Részletesebben

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete

Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete Kisoroszi Község Önkormányzata Képviselő-testületének 11/2015. (VII.13.) önkormányzati rendelete a Kisoroszi Szigetorrban kialakítandó díjköteles várakozási terület kijelöléséről, valamint üzemeltetésének

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2..

I. fejezet. A rendelet hatálya 1.. Hatásköri szabályok 2.. Herceghalom Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2002.(XII.15.) számú rendelete az önkormányzat tulajdonában álló lakások és nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérletére (Egységes szerkezetbe foglalva

Részletesebben

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE 1 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 18/2016. (VI.29.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a parkolás szabályozásáról és a várakozás rendjéről szóló 14/2011. (V. 13.) önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben)

Módosította: a 18/2014.(IX.29.) önk. rendelet. (egységes szerkezetben) Apátistvánfalva Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014.(I.23.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Módosította:

Részletesebben

az idegenforgalmi adóról

az idegenforgalmi adóról KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK az 50/2004.(XII.16.) és 4/2007. (I.24.) rendelettel módosított 29/2004. (VII.16.) r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról

LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a. behajtási engedélyek szabályozásáról LÉBÉNY NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2008. (VI.30.) rendelete a behajtási engedélyek szabályozásáról Lébény Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44 / (XII.1.) önkormányzati rendelete

Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének. 44 / (XII.1.) önkormányzati rendelete Dabas Város Önkormányzata Képviselő-testületének 44 / 2017. (XII.1.) önkormányzati rendelete Dabas Város vásárterének és a környező közterület parkolási rendjéről Dabas Város Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1..

1. A rendelet hatálya 1.. 1 Jászboldogháza Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014.(VII. 02.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Jászboldogháza

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 29/1995.(VII.1.) számú. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 29/1995.(VII.1.) számú r e n d e l e t e a vásárokról és piacokról (egységes szerkezetben a 17/1997. (III.1.) sz., 46/1997. (VI.1.) sz., 30/1998. (VII.1.) a

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.), 23/2015.

Részletesebben

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének

Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének Balatonendréd község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2000. (IX.l4,.) önkormányzati rendeletet Az állattartásról. 1 Módosította a 12/2012. (V.30.) önkormányzati rendelet. Hatályos 2012. május 30.

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 28/2012. (IV.28.) önkormányzati rendelete a fizető várakozás rendjéről (hatályos 2016. június 1-től) Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzatának

Részletesebben

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2010. (VI. 29.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben a 9/2011.(V. 17.), 24/2012.(X.30.) számú önkormányzati rendelettel az üzletek éjszakai

Részletesebben

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről

Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2009. /V. 28./ rendelete a piacok vásárok rendjéről Sárrétudvari Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete az az 1999. évi LXIX törvény,

Részletesebben

3. (1) A rendelet területi hatálya a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Budapest Főváros XIV. Kerület közigazgatási területére terjed ki

3. (1) A rendelet területi hatálya a (2) bekezdésben foglalt kivétellel - Budapest Főváros XIV. Kerület közigazgatási területére terjed ki Budapest Főváros XIV. Kerület Zugló Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2011. (V.2.) önkormányzati rendelete az üzletek éjszakai nyitva tartásának rendjéről /Egységes szerkezetben a 44/2011. (IX.27.),

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgy lésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímél forgalmi rendjér Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 18/2010. (VI. 25.) önkormányzati rendelete a történelmi belváros környezetkímélő forgalmi rendjéről, valamint a fizető parkolóhelyek működtetéséről szóló

Részletesebben

egyéni megállapodás szerint

egyéni megállapodás szerint Tárgy: Előterjesztő: Készítette: Véleményező Biz.: Tervezett döntés: Döntés: Kálmán-ftlrdő 2014. évi belépöjegy árai Siklósi István polgármester Fesetőné Sipos Judit titkársági ügyintéző Pénzügyi és Gazdasági

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet )

Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014. (V.30.) önkormányzati rendelete a gyermekétkeztetés térítési díjairól (egységes szerkezet ) Aszód Város Önkormányzata Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e. az idegenforgalmi adóról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlésének 15/2003. (III. 27.) számú r e n d e l e t e az idegenforgalmi adóról (egységes szerkezetben a 23/2007. (VI.26.), a 46/2009. (XII.27.), a 20/2013. (IV.26.) és

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya

1. A rendelet célja. 2. A rendelet hatálya Jánossomorja Város Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2017. (VI. 15.) önkormányzati rendelete a gyermekjóléti alapellátásokról, az igénybevétel feltételeiről és a fizetendő térítési díjakról Jánossomorja

Részletesebben

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata

Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 18/2016. ( II. 15.) határozata Tardona Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 18/2016. ( II. 15.) határozata az Önkormányzat tulajdonában lévő nem lakás céljára szolgáló helyiségek bérbe vételének szabályozásáról, valamint a bérleti

Részletesebben