Erőforrások kezelése az optimális ellátás biztosítása érdekében

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Erőforrások kezelése az optimális ellátás biztosítása érdekében"

Átírás

1 Orvosi ellátás Erőforrások kezelése az optimális ellátás biztosítása érdekében Az egészségügyben érintett szervezeteknek világszerte az a legfontosabb, hogy ott és akkor tudják biztosítani a megfelelő ellátást, amikor az szükséges. Az egészségügyi ellátások költsége fölötti növekvő aggodalom miatt a hangsúly ismét az ellátás biztosításának hatékonyságára került. Mindemellett a legmagasabb prioritás továbbra is a magas minőség fenntartása és a közegészségügy védelme marad. Az SPSS Inc. több éves tapasztalattal rendelkezik az egészségügyi szervezeteknek nyújtott támogatás terén. A megoldásaink között megtalálhatók a statisztikai, adatbányászati, szövegbányászati és webes adatbányászati eszközök, üzleti intelligencia és jelentéskészítő szoftverek, valamint felmérésen alapuló kutatási termékek. Ezek egyenkénti vagy együttes használata a következőket lehetővé teszi a szervezetek számára: az orvosi kutatások támogatását, a betegségek jobb kezelését, a betegellátás minőségének nyomon követését, a működési hatékonyság javítását, az akkreditáció fenntartását, az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos csalások kiküszöbölését, a közegészségügy védelmét. Az SPSS szoftvermegoldások jól illeszkednek az egészségügyi alkalmazásokhoz. A megoldásaink nyílt architektúrára épülnek, amely lehetővé teszi a felhasználók számára a források széles választékából származó adatokhoz való hozzáférést és az eredmények különböző módokon történő elérését. Magas fokon skálázhatóak, így képesek nagy mennyiségű adat feldolgozására, amelyet az egészségügyi szervezetek általában létrehoznak. A felmérésen alapuló kutatási megoldásaink megfelelnek törvényi követelményeknek, például az Egyesült Államokban a HIPAA (Health Insurance Portability and Accountability Act) nevű, az egészségbiztosítás hordozhatóságát és elszámoltathatóságát előíró törvénynek, csakúgy mint az egészségügyi szervezetek szigorú hardver- és tűzfalelőírásainak.

2 Orvosi kutatások támogatása Az orvosi kutatások nagy mennyiségű adatot állítanak elő. A kutatásokban résztvevő egyének és intézmények az SPSS megoldásokra alapozva hatékonyan kezelhetik az adatgyűjtést és -elemzést, valamint a jelentéskészítést, így több időt fordíthatnak magára a kutatásra. Dr. Eric Bremer, a chicagói Children's Memorial Hospital munkatársa például SPSS adatbányászati megoldást használ a microarray adatok elemzésére és a gyermekkori agytumor típus és előrehaladottsági állapot szerinti jellemzésére. Dr. Bremer a SPSS nyelvtudomány-alapú szövegbányászati megoldását is használja ezen terület kutatási irodalmának átnézésére és az új fejlesztések hatékony nyomon követésére. Célja egy olyan adatbázis létrehozása, amely egyesíti a klinikai, patológiai és biokémiai információkat és ennek az adatbázisnak elérhetővé tétele más kutatók számára a rákkezelés lehető legjobb eljárásainak megtalálása érdekében. Betegségkezelés javítása Az orvosi ellátás biztosítása során a kórházak, klinikák és magánorvosok az egyéni klinikai szakértelmet és az elérhető legjobb külső bizonyítékokat is használják a kezelési ajánlások meghatározásához. Az SPSS megoldások segítenek a szolgáltatóknak megtalálni a szükséges bizonyítékokat és értékelni azok erősségét, így a pácienssel történő konzultáció során a legmegfelelőbb kezelési lehetőséget választhatják. A Londoni St. George's Hospital intézményben az NHS Trust által készített tanulmány egy jellemző példa a sok közül, amely fényt derít az orvosi kezelés hatásosságára. Az SPSS statisztikai szoftverének használatával a tanulmány több mint kórházi betegfelvételt vizsgált egy kilenc éves periódus alatt. Kiderült, hogy bizonyos fajta eseteknél nagyobb volt a halálozás kockázata, ha a betegek korábban kerültek ki az intenzív osztályról, mint ha tovább tartották volna ott őket. Ennek segítségével a kórház a leghatásosabb kezelési lehetőséget választotta a betegei számára, és útmutatást adott más kórházak hasonló betegeinek ellátásához is. Az SPSS megoldások a költségvállaló szervezeteknek, például kormányzati szerveknek és magánbiztosítóknak is nyújtanak eszközt az olyan betegellátási minták azonosítására, amelyek jelzik az új kezelések és terápiák fő irányvonalát. Ilyen módon képesek meghatározni, hogy mely gyógyászati megközelítés javítja a betegellátási eredményt és minimalizálja a költséges vészhelyzeti beavatkozások szükségességét. Költségek fölötti aggodalom Az egészségügy kiadásai várhatóan tovább növekednek, annak ellenére, hogy azok már jelenleg is a bruttó hazai össztermék (GDP) jelentős részét képviselik. A bruttó hazai össztermék (GDP) egészségügyi kiadásokra fordított része Egyesült Államok 15,0% Ausztrália 9,5% Kanada 9,5% Japán 7,9% Egyesült Királyság 7,7% Egyéb EU országok (átlag) 9,0% Forrás: Social Health Insurance Systems in Western Europe. (Társadalmi egészségbiztosítási rendszerek Nyugat- Európában) Egészségügyi Világszervezet, 2004.

3 Minőség ellenőrzése, hatékonyság javítása Az SPSS szoftver azon kívül, hogy segít a szolgáltatóknak értékelni a kezelés hatásosságát és fenntartani a magas szintű betegellátási minőséget, lehetővé teszi számukra a működési hatékonyságuk javítását és az akkreditációs követelmények teljesítését, például az amerikai JCAHO (Joint Commission on the Accreditation of Healthcare Organizations Összevont Bizottság az Egészségügyi Szervezetek Akkreditációjára) által megszabott előírásoknak való megfelelést. Az SPSS elemző eszközei segítséget nyújtanak a szolgáltatóknak, hogy a biztosítókkal és más finanszírozókkal megfelelő fizetési szerződéseket tudjanak kötni, így biztosítsák a kutatásokat és az előírások hatékony teljesítését lehetővé tevő pénzforrásokat. Hollandiában például a Hospital of Walcheren intézmény a SPSS felmérésen alapuló kutatási eszközkészletét választotta ahhoz, hogy a minőség-ellenőrzésre vonatkozó törvényi előírásoknak megfeleljen. A betegek által kitöltött kérdőívek feldolgozásával ez a megoldás nem csak a személyzet hatékonyságát javította, de a betegek néhány kielégítetlen igényére is fényt derített. Ezen igények gyors kielégítésével a kórház javította a betegek elégedettségét, és teljesítette az előírásos követelményeket. Számos más egészségügyi szolgáltató használja az SPSS jelentéskészítési megoldásait a működési hatékonyság különböző mutatószámok alapján történő nyomon követésére. Például Ausztráliában a queenslandi Wesley Hospital Back Rehabilitation Centre intézmény SPSS termékeket használ a működési hatékonyság ellenőrzésére. A létesítmény minden évben több mint olyan pácienst kezel, akiknek korábban hátműtétjük volt, és megoldatlan vagy rendszeresen visszatérő hátfájdalomban szenvednek, illetve nem tudnak visszatérni munkájukhoz. A megoldás ötvözi a klinikai és működési adatokat, hogy kulcsfontosságú teljesítménymutatókat (KPI) hozzon létre, amelyek használatával hatékonyabban lehet beosztani a munkaerőt és más erőforrásokat.

4 Az SPSS megoldások a magánszektor szereplőit szintén segítik, például az egészségbiztosítókat, hogy javítsák a hatékonyságot és megszerezzék a szükséges versenyelőnyt. A Highmark Blue Cross Blue Shield intézmény, amely biztosítást és egészséggel kapcsolatos szolgáltatásokat nyújt több millió pennsylvaniai ügyfelének, SPSS termékeket használva azonosítja a különböző jellemzőkkel rendelkező ügyfeleket, megtervezi a tagoknak nyújtott szolgáltatások fejlesztését, és összehasonlítja a termék elterjedtségi mutatóit régiónként. Ez lehetővé tette a biztosító számára, hogy olyan lehetőségeket azonosítson, ahol jelentős piaci növekedést érhet el. Az SPSS felmérésalapú kutatási eszközök a visszajelzések nyomon követésére használhatók a szolgáltató szervezeteken belül és kívül egyaránt. Egy kórház vagy klinika például folyamatosan nyomon követheti a külső programjainak és kezdeményezéseinek közösségi vagy törvényhozói támogatását. Az SPSS szoftver használható továbbá az orvosok és munkatársak elégedettségének és a lojalitásának figyelésére melyek fontos tényezők az értékes emberi erőforrás kezelésében. Az egészségügyi ellátásokkal kapcsolatos csalások elleni küzdelem Becslések szerint csak az Egyesült Államokban évente 500 milliárd dollárt költhetnek megismételt, vagy szükségtelen kezelésekre és illetéktelen igényekre. Ez egyértelműen elvonja az erőforrásokat, amelyek egyébként a betegek számára szükséges kezelések ellátására állnának rendelkezésre. A magánfinanszírozók és az állami, helyi és szövetségi kormányzati szervezetek alapvető érdeke a szükségtelen és valótlan üzelmek hatásainak felderítése és minimalizálása. Az egyik szövetségi állami egészségügyi minisztériuma például több százmillió Medicaid-igényt dolgoz fel, amelynek költségei több milliárd dollárt emésztenek fel évente. A minisztérium megvalósított egy SSPS adatbányászati komponenst tartalmazó, kiterjedt adattárház projektet. Ez a díjnyertes kezdeményezés már az első működési évében több millió dollárt takarított meg az állam számára, részben olyan előrejelző modelleknek köszönhetően, amelyek felderítették a csalások legvalószínűbb eseteit. Mivel tudták, hogy mely esetekre kell koncentrálni, a szervezet ellenőrei nagyobb arányban tudták azonosítani és visszavonni az illetéktelen kifizetéseket.

5 Míg a jelenlegi módszerek jellemzően a kifizetés megtörténte után azonosítják a csalásokat, ezzel a kifizetőket arra kényszerítve, hogy a kifizetett ősszeget kíséreljék meg visszaszerezni, addig az új módszerek úgy lettek kialakítva, hogy a lehetséges csalásokat a kifizetés megtörténte előtt azonosítsák. Ez minimalizálja a költséges pénzbehajtási feladatok végrehajtásának szükségességét és nagy lépést jelentenek az illetéktelen kifizetések kiküszöbölésének elősegítésében. Az SPSS megoldásai által nyújtott valós idejű lehetőségek lehetővé teszik a szervezetek számára, hogy a jóváhagyás és a kifizetés között rendelkezésre álló csekély idő alatt megtegyék a szükséges lépéseket. A közegészségügy védelme A közegészségügyi részlegek megfigyelőként, kutatóként és oktatóként működnek. A munkatársaik helyi és nemzetközi szinten is figyelik a trendeket mind a fertőző betegségek, mint például az influenza, mind pedig a krónikus betegségek, mint például a diabétesz esetében. Meg kell érteniük a trendek mögött rejlő okokat. Biztosítaniuk kell az egészségügyi szolgáltatók és a közösség számára a vészhelyzetekre vonatkozó útmutatásokat, mint például a 2004-es SARS járvány kitörésekor, valamint napi szinten, folyamatosan is. Az SPSS megoldások nyílt architektúrájuk és fejlett funkcióik miatt kiválóan megfelelnek a közegészségügyi irodák és szervezetek támogatására. A közösség egészséggel kapcsolatos ismereteinek és hozzáállásának kutatása során az SPSS megoldások védik az egyének adatait, miközben megkönnyítik a szervezetek számára, hogy számos költséghatékony csatornán keresztül információkat gyűjtsenek. Egy másik módszer, amelyben az SPSS megoldások használhatók, a tünetek felügyelete. Ez egy olyan folyamat, amely szükségessé teszi az ügynökségek számára az egészségügyi adatok bármilyen személyes azonosítótól mentes elemzését, hogy olyan mintákat és összefüggéseket fedezzenek fel, amelyek egy bizonyos tünet jelenlétére utalnak és közegészségügyi intézkedést tesznek szükségessé. Mivel az információk sok különböző adatforrásból érkeznek többek között az ambulanciák felvételi adataiból, gyógyszertári értékesítési adatokból és közbiztonságibaleseti adatokból, így a nyitottság és a számítástechnikai erőforrások hatékony felhasználása elengedhetetlen. Az SPSS támogatja az egészségügyi szervezeteket Ügyfeleink mind a megbízható, innovatív szoftverek, mind a mély iparági szaktudás miatt számítanak ránk. SPSS-termékeket használ: az Egyesült Államokban a hét legnagyobb egészségügyi szolgáltató szervezetből öt, 14 az Egyesült Államok News & World Report 2005-ös tiszteletdíját elnyerő 16 kórház közül, az NHS Trust alá tartozó több mint 300 kórház az Egyesült Királyságban, az Egyesült Államok öt legjelentősebb magánpénztára, amelyek több mint 150 millió ügyfelet biztosítanak, az Egyesült Királyság vezető biztosítói közül az AXA és a BUPA, sok megyei, állami és szövetségi egészségügyi ügynökség, beleértve a sűrűn lakott területeket szolgáló intézményeket, orvosi kutatók számos egyetemen és közegészségügyi ügynökségnél, beleértve a genetika és más kiemelkedően fontos gyógyászati területen kutatásokat végzőket, vezető non-profit orvosi szövetségek és alapítványok.

6 Új kihívások leküzdése Az egészségügy költsége továbbra is fejtörést fog okozni, különösen az iparosodott nemzeteknek, ahol az idősebb korosztály, akik több egészségügyi erőforrást igényelnek, nagyobb arányt képviselnek a népességen belül. A költségek visszaszorításának egyik módja az egészségügy minden területén felhasznált papírmennyiség csökkentése, az orvos felkeresése során kiadott recepttől kezdve az orvosi és kórházi számlák kiegyenlítéséig. Már jelenleg is létezik egy olyan trend, amely az elektronikus orvosi feljegyzések és egészségügyi nyilvántartás felé mutat, és több pénztár biztosítja az orvosok és a betegek számára az igényelt információk online elérhetőségét. Az internet megnövekedett használata lehetőségeket biztosít az egészségügyben részt vevő felek közötti hatékonyabb kommunikációra. Az ügyfelek az internetet használják az egészségügyi állapotok, a kezelések és az ápolók megismerésére, valamint a kezelések megrendelésére. Az orvosok és más egészségügyi szolgáltatók egyre többet kommunikálnak egymással, a páciensekkel és a pénztárakkal elektronikus úton. Ezen a területen az SPSS webbányászati megoldása tudja támogatni a szervezeteket, mivel egyértelmű adatokat biztosít arról, hogy egy oldalt ki, mikor és milyen célból keres fel. Orvosi kutatók és közegészségügyi hivatalnokok számára az egészségügyi információk digitalizálása felé mutató trend kivételes lehetőségeket jelent. Minden korábbinál több adat lesz elérhető közöttük olyan adatok, amelyeket korábban nem lehetett elemezni, például az orvosok és ápolók feljegyzései. Az SPSS szövegbányászati megoldása segítheti a kutatókat és más résztvevőket az új adatforrások közötti rejtett összefüggések felfedezésében, növelve a jelenlegi előrejelzési modellek pontosságát. Középpontban a technológia Számos tanulmány mutatja, hogy az egészségügyi szervezetek egyre inkább felismerik, hogy az információtechnológia javítja a működési hatékonyságukat, továbbá segíti a szükséges ellátás minőségének biztosítását. Az IDC előrejelzése szerint világszinten az egészségügyi szervezetek szoftverekre fordított kiadásainak összesített átlagnövekedése eléri éves szinten az 5,9 százalékot, amely 2008-ra 10,5 milliárd dollárt tesz ki. (Forrás: Worldwide IT Spending (Informatikai kiadások a világon, IDC, #31544, 2004.) Az SPSS elkötelezett az iránt, hogy folyamatosan biztosítsa az egészségügyi szervezetek számára a szükséges erős, de rugalmas előrejelző analitikus megoldásokat a kiemelkedően fontos küldetésük teljesítése érdekében. Az SPSS egészségügyi megoldásaival kapcsolatban további információkat talált a oldalon, vagy hívja a helyi SPSS irodát. További információkért látogasson el a oldalra. Az SPSS irodákról és telefonszámokról a weblapon talál információkat. Az SPSS bejegyzett védjegy, a további megnevezett SPSS termékek pedig az SPSS Inc. tulajdonában lévő védjegyek. Minden más név a megfelelő tulajdonosok védjegye SPSS Inc. Minden jog fenntartva. HCIB-0106

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János

Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés. Vezető János Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérés április 18, 2011 Végezte Innermetrix Hungary Copyright Innermetrix, Inc. 2008 1 IMX Szervezeti Egészség Felmérés Üdvözöljük az Innermetrix Szervezeti Egészség Felmérésén!

Részletesebben

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 4. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára

Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, május 4. (OR. en) Jeppe TRANHOLM-MIKKELSEN, az Európai Unió Tanácsának főtitkára Az Európai Unió Tanácsa Brüsszel, 2017. május 4. (OR. en) Intézményközi referenciaszám: 2017/0086 (COD) 8838/17 ADD 7 JAVASLAT Küldi: Az átvétel dátuma: 2017. május 2. Címzett: Biz. dok. sz.: Tárgy: az

Részletesebben

Tartalom. Jó hogy jön Jucika, maga biztosan emlékszik még, hányadik oldalon van a Leszállás ködben.

Tartalom. Jó hogy jön Jucika, maga biztosan emlékszik még, hányadik oldalon van a Leszállás ködben. Tartalom Jó hogy jön Jucika, maga biztosan emlékszik még, hányadik oldalon van a Leszállás ködben. Előszó 1. Az adatbányászatról általában 19 1.1. Miért adatbányászat? 21 1.2. Technológia a rejtett információk

Részletesebben

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5.

Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában. Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató November 5. Versenyelőnyszerzés az intelligens megoldások korában Rehus Péter, SWG CEE, IS brand igazgató 2013. November 5. Az új korszak átformálja a üzleti folyamatokat Big Data, közösség, mobil és felhőalapú e-business

Részletesebben

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név Mr. Jelölt. Dátum.

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név Mr. Jelölt. Dátum. Képesség Beszámoló Verify képességtesztek Név Mr. Jelölt Dátum www.ceb.shl.com Beszámoló képességtesztek Ez a képességteszt-jelentés Mr. Jelölt Verify képességteszten szerzett pontszámát mutatja meg. Nem

Részletesebben

Big Data: lehetőségek és kihívások

Big Data: lehetőségek és kihívások Big Data: lehetőségek és kihívások A kutatás módszertana CISCO CONNECTED WORLD TECHNOLOGY REPORT 3. KIADÁS 1800 Informatikai szakember megkérdezésével készült Az adatfelvétel 2012. augusztusában történt

Részletesebben

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET

EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019. Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság VÉLEMÉNYTERVEZET EURÓPAI PARLAMENT 2014-2019 Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság 2014/2204(INI) 5.1.2015 VÉLEMÉNYTERVEZET a Környezetvédelmi, Közegészségügyi és Élelmiszer-biztonsági Bizottság

Részletesebben

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment

Iparágak. Integrált vállalatirányítás. Ügyfélkapcsolat-kezelés. Jelentéskészítés. Üzleti intelligencia. Döntéstámogatás. Üzleti folyamatmenedzsment Ügyfélkapcsolat-kezelés Integrált vállalatirányítás Iparágak Üzleti intelligencia Üzleti folyamatmenedzsment Rendszerfejlesztés Logisztika és disztribúció Rendszerintegráció Üzleti tanácsadás, oktatás

Részletesebben

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban

Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Az infoszféra tudást közvetítő szerepe a mai társadalomban Charaf Hassan Egyetemi docens, BME Tartalom Általános tényadatok Trendek számokban Magyarország: az infoszféra helyzete Az informatikai kutatások

Részletesebben

innovációra és nemzetközi együttműködések

innovációra és nemzetközi együttműködések Tények és adatok Alapítás 1993 Tulajdonosok 100%-ban magyar tulajdonosi kör Éves forgalom 300 millió Forint C é g p r o fi l A 1993-ban alapított vállalkozás, fő profilja üzleti informatikai megoldások

Részletesebben

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás

Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor PM10 Üzleti intelligencia megoldás Infor Üzleti intelligencia (Teljesítmény menedzsment) Web Scorecard & Műszerfal Excel Email riasztás Riportok Irányít Összehangol Ellenőriz Stratégia Stratégia

Részletesebben

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név László Hammer. Dátum 2018 szeptember 28. SHL.com

Képesség. Beszámoló Verify képességtesztek eredményéről. Név László Hammer. Dátum 2018 szeptember 28. SHL.com Képesség Név László Hammer Dátum. SHL.com Beszámoló képességtesztek Ez a képességteszt-jelentés Hammer László Verify képességteszten szerzett pontszámát mutatja. Nem felügyelt képességteszt használata

Részletesebben

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK

Mohamed Aida* 58% 27% 42% EGYÉNI STRESSZLELTÁRA. (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT SZOKÁSOK /JELLEMZŐK Mohamed Aida* EGYÉNI STRESSZLELTÁRA (valós eredmény kitalált névvel) STRESSZHATÁSOK 100-66% 65-36% 35-0% 27% EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT 0-35% 36-65% 66-100% 42% SZOKÁSOK /JELLEMZŐK 0-35% 36-65% 66-100% 58% Cégnév:

Részletesebben

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben.

Logisztikai. ellátási lánc teljes integrálására. Logisztikai szolgáltatók integrációja. B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben. Logisztikai szolgáltatók integrációja B2B hálózatokhoz a FLUID-WIN projektben Külső logisztikai szolgáltatók integrációja interdiszciplináris web-alapú platformon The logistic domai under the 6th Fram

Részletesebben

Az akkreditáció és a klinikai audit kapcsolata a tanúsítható minőségirányítási rendszerekkel

Az akkreditáció és a klinikai audit kapcsolata a tanúsítható minőségirányítási rendszerekkel TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban Az akkreditáció és a klinikai audit kapcsolata

Részletesebben

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában?

Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Hogyan segíthet egy tanácsadó egy költséghatékony IT kialakításában? Kórász Tamás igazgató, KPMG Tanácsadó Kft. 2013.11.12. Tartalom 1. Mit vár el egy KKV-vezető az informatikától? 2. A buzzword felhő

Részletesebben

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA

ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése ELEMZŐ KAPACITÁS FEJLESZTÉSE, MÓDSZERTANI FEJLESZTÉS MEGVALÓSÍTÁSA Előadó: Szentesi Fekete

Részletesebben

Az egészségügyi és gazdasági indikátorok összefüggéseinek vizsgálata Magyarországon

Az egészségügyi és gazdasági indikátorok összefüggéseinek vizsgálata Magyarországon Az egészségügyi és gazdasági indikátorok összefüggéseinek vizsgálata Magyarországon Készítette: Bakos Izabella Mária SZIE-GTK Enyedi György RTDI PhD-hallgató Kutatási téma Az egészségügyi állapot (lakosság

Részletesebben

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait

Vajon, hogyan működne vállalata, ha a lehető leghatékonyabban használná ki a gyártás, logisztika során erőforrásait Gondolt már arra, hogy még a legjobban szervezett folyamatok mellett is van tartalék cégében? Tudta, hogy a kihasználatlan erőforrásokban - melyek értéke akár 30% is lehet - mennyi pénz rejtőzik? Vajon,

Részletesebben

TÁMOP / A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése A KIEMELT PROJEKT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA

TÁMOP / A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése A KIEMELT PROJEKT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA TÁMOP-2.4.8-12/1-2012-0001 A munkahelyi egészség és biztonság fejlesztése, a munkaügyi ellenőrzés fejlesztése A KIEMELT PROJEKT ÁLTALÁNOS BEMUTATÁSA Előadó: Baranyiné Kabai Erzsébet osztályvezető Nemzetgazdasági

Részletesebben

A Ritka Betegség Regiszterek szerepe a klinikai kutatásban Magyarósi Szilvia (SE, Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete)

A Ritka Betegség Regiszterek szerepe a klinikai kutatásban Magyarósi Szilvia (SE, Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete) A Ritka Betegség Regiszterek szerepe a klinikai kutatásban Magyarósi Szilvia (SE, Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézete) I. Ritka Betegség regiszterek Európában II. Ritka betegség regiszterek

Részletesebben

Ön a megfelelő mennyiségű és minőségű információk alapján hozza meg döntéseit? Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16.

Ön a megfelelő mennyiségű és minőségű információk alapján hozza meg döntéseit? Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16. Ön a megfelelő mennyiségű és minőségű információk alapján hozza meg döntéseit? Stratis Kft. / Autonomy üzleti reggeli / 2014.10.16. Tracsek Ferenc igazgató Alapvető változások kora Az IT iparágban alapvető

Részletesebben

Web Értékesítő" 3. 1. Szerepkör leírás" 3. 2 Szerepkör profil" 4. 2.1 Profil összefoglalása" 4. 2.2 Részletes profil" 5

Web Értékesítő 3. 1. Szerepkör leírás 3. 2 Szerepkör profil 4. 2.1 Profil összefoglalása 4. 2.2 Részletes profil 5 ! Web Értékesítő Web Értékesítő" 3 1. Szerepkör leírás" 3 2 Szerepkör profil" 4 2.1 Profil összefoglalása" 4 2.2 Részletes profil" 5 2 Web Értékesítő 1. Szerepkör leírás Profil neve Profil alternatív nevei

Részletesebben

Az Egészségügy. Dr. Dombi Ákos (dombi@finance.bme.hu)

Az Egészségügy. Dr. Dombi Ákos (dombi@finance.bme.hu) Az Egészségügy Dr. Dombi Ákos (dombi@finance.bme.hu) 1. A rendszer felépítése és sajátosságai 2. Az egészségügy finanszírozása: forrásteremtés 3. Az egészségügy finanszírozása: forrásallokáció 4. Verseny

Részletesebben

A magyar lakosság öngondoskodási attitűdje: kiadások

A magyar lakosság öngondoskodási attitűdje: kiadások A magyar lakosság öngondoskodási attitűdje: hálapénz és egyéb egészségügyi célú kiadások dr. Lukács Marianna, Patika-csoport 211. február 7. Egészséggazdasági Monitor Konferencia Budapest, Aranytíz Művelődési

Részletesebben

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR

30 MB INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR INFORMATIKAI PROJEKTELLENŐR 30 MB DOMBORA SÁNDOR BEVEZETÉS (INFORMATIKA, INFORMATIAKI FÜGGŐSÉG, INFORMATIKAI PROJEKTEK, MÉRNÖKI ÉS INFORMATIKAI FELADATOK TALÁKOZÁSA, TECHNOLÓGIÁK) 2016. 09. 17. MMK- Informatikai

Részletesebben

Termék azonosítási és nyomon követési szabvány alkalmazásának előnyei az egészségügyben

Termék azonosítási és nyomon követési szabvány alkalmazásának előnyei az egészségügyben Termék azonosítási és nyomon követési szabvány alkalmazásának előnyei az egészségügyben Molnár Attila az EGVE leköszönő elnöke Az üzleti élet közös nyelve Miért van szükség egy szabványra? Értünk egymás

Részletesebben

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt

Oktatási keretrendszer. Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Aba 0 perces ügyintézés pilot projekt 1 Közigazgatás jelene 2 Problémák Lassú ügyintézési folyamat Államháztartásnak költséges működés Cél Hatékonyság növelése Legyen gyorsabb, egyszerűbb Költség csökkentés

Részletesebben

A könyvvizsgálat kihívásai a változó világgazdasági helyzetben

A könyvvizsgálat kihívásai a változó világgazdasági helyzetben A könyvvizsgálat kihívásai a változó világgazdasági helyzetben Gion Gábor, Deloitte vezérigazgató Balatonalmádi, 2012. szeptember 6. Könyvvizsgálói szakma kilátásai A jelen és jövő kihívásai Az auditált

Részletesebben

Európában számos olyan kezdeményezés létezik, mely a mentális problémákkal küzdők kutatástervezésbe és kivitelezésbe való bevonódását célozza.

Európában számos olyan kezdeményezés létezik, mely a mentális problémákkal küzdők kutatástervezésbe és kivitelezésbe való bevonódását célozza. A mentális egészség kutatásának jelentősége A mentális betegségek egyaránt hatalmas terhet rónak a páciensekre, családjaikra és a társadalomra is. Egy adott évben minden harmadik európai polgár közül legalább

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a hivatalos statisztikáról szóló 216. évi CLV. törvény

Részletesebben

Versenyképesség-növelő Alapcsomag

Versenyképesség-növelő Alapcsomag ÉRJEN EL hozzáadott értékkel és együttműködésekkel nagyobb profitot, több minőségi vevőt, versenyelőnyt, illetve hatékonyabb működést! Vereb István vagyok. Az én dolgom, hogy mentorként fejlődéshez és

Részletesebben

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között

Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között DEBRECENI EGÉSZSÉGÜGYI MINŐSÉGÜGYI NAPOK () 2016. május 26-28. Hidak építése a minőségügy és az egészségügy között A TOVÁBBKÉPZŐ TANFOLYAM KIADVÁNYA Debreceni Akadémiai Bizottság Székháza (Debrecen, Thomas

Részletesebben

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál!

FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! FIGYELEM! Ez a kérdőív az adatszolgáltatás teljesítésére nem alkalmas, csak tájékoztatóul szolgál! KÖZPONTI STATISZTIKAI HIVATAL Az adatszolgáltatás a statisztikáról szóló 1993. évi XLVI. törvény (Stt.)

Részletesebben

Dr. Baráth Lajos mester oktató november 16.

Dr. Baráth Lajos mester oktató november 16. Dr. Baráth Lajos mester oktató 2017. november 16. 1 Nincs egészségfejlesztési terv, szakmai,pénzügyi válság Alacsony GDP ráfordítás Nem terjedt el és nem alkalmazzák az egészségügyi gazdaságtant Jelen

Részletesebben

Új utak az értékesítésben avagy mikor váltja be az online értékesítés a hozzá fűzött reményeket?

Új utak az értékesítésben avagy mikor váltja be az online értékesítés a hozzá fűzött reményeket? Új utak az értékesítésben avagy mikor váltja be az online értékesítés a hozzá fűzött reményeket? Kővári Zoltán V. MABISZ NEMZETKÖZI BIZTOSÍTÁSI KONFERENCIA, 2014. november 6. Online értékesítés eredményei

Részletesebben

Nemzetközi szabványok a kórházi folyamatok támogatására, esettanulmány

Nemzetközi szabványok a kórházi folyamatok támogatására, esettanulmány Nemzetközi szabványok a kórházi folyamatok támogatására, esettanulmány Krázli Zoltán Implementációs igazgató GS1 Magyarország ehealth Konferenica - Infotér, Balatonfüred, 2017.10.17. 2 3 4 2014-től: Scan4Safety

Részletesebben

Fehér Tamás, Hofgesang Péter T-Systems Magyarország. Adócsalók a RADAR képernyőjén

Fehér Tamás, Hofgesang Péter T-Systems Magyarország. Adócsalók a RADAR képernyőjén Fehér Tamás, Hofgesang Péter T-Systems Magyarország Adócsalók a RADAR képernyőjén Adatbányászat A sör és pelenka elhelyezésétől a twitterezők hangulatának elemzéséig NAV-előzmények Igény Egy olyan rendszer

Részletesebben

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu

Belső ellenőrzés és compliance. szolgáltatások. Cover. KPMG.hu Belső ellenőrzés és compliance Cover szolgáltatások KPMG.hu Stratégiai fontosságú lehetőségek a belső ellenőrzésben Valós képet nyújt a szervezet működésének hatásosságáról és hatékonyságáról. Felderíti

Részletesebben

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői

Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Informatikai projekteredmények elfogadottságának tényezői Rabi Ákos 2014.02.18. Tartalom 1. Problémafelvetés Informatikai projekteredmények elfogadottsága 2. Informatikai projektek sikertényezői 3. Szoftverek

Részletesebben

Az Egészségügy 10/14/2013 A RENDSZER FELÉPÍTÉSE ÉS SAJÁTOSSÁGAI

Az Egészségügy 10/14/2013 A RENDSZER FELÉPÍTÉSE ÉS SAJÁTOSSÁGAI Az Egészségügy Dr. Dombi Ákos (dombi@finance.bme.hu) 1. A rendszer felépítése és sajátosságai 2. Az egészségügy finanszírozása: forrásteremtés 3. Az egészségügy finanszírozása: forrásallokáció 4. Verseny

Részletesebben

A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek

A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek A TDM-modellt támogató informatikai lehetőségek Előadó: Semsei Sándor, Chrome Kreatív Munkák Kft. eturizmus - a technológia és a turizmus a két leggyorsabban fejlődő szektor a globális gazdaságban (Dr.Dimitros

Részletesebben

2010. FEBRUÁR 11-12., SEVILLA A TANÁCSADÓ FÓRUM NYILATKOZATA AZ ÉLELMISZER-FOGYASZTÁSRÓL SZÓLÓ PÁNEURÓPAI FELMÉRÉSRŐL

2010. FEBRUÁR 11-12., SEVILLA A TANÁCSADÓ FÓRUM NYILATKOZATA AZ ÉLELMISZER-FOGYASZTÁSRÓL SZÓLÓ PÁNEURÓPAI FELMÉRÉSRŐL 2010. FEBRUÁR 11-12., SEVILLA A TANÁCSADÓ FÓRUM NYILATKOZATA AZ ÉLELMISZER-FOGYASZTÁSRÓL SZÓLÓ PÁNEURÓPAI FELMÉRÉSRŐL MI SZEREPEL AZ ÉTLAPON EURÓPÁBAN? AZ ÉLELMISZER-FOGYASZTÁSRÓL SZÓLÓ PÁNEURÓPAI FELMÉRÉS

Részletesebben

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni

Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni DrivePro Life Cycle szolgáltatások Stay calm. You re covered. A DrivePro szolgáltatások Önnek is segítenek az élvonalban maradni Optimális működés a legelső naptól drives.danfoss.hu/services/drivepro-services

Részletesebben

A minőség és a kockázat alapú gondolkodás kapcsolata

A minőség és a kockázat alapú gondolkodás kapcsolata Mottó: A legnagyobb kockázat nem vállalni kockázatot A minőség és a kockázat alapú gondolkodás kapcsolata DEMIIN XVI. Katonai Zsolt 1 Ez a gép teljesen biztonságos míg meg nem nyomod ezt a gombot 2 A kockázatelemzés

Részletesebben

Egészség: a betegség vagy fogyatékosság hiánya, a szervezet funkcionális- és anyagcsere hatékonysága

Egészség: a betegség vagy fogyatékosság hiánya, a szervezet funkcionális- és anyagcsere hatékonysága Egészség: a betegség vagy fogyatékosság hiánya, a szervezet funkcionális- és anyagcsere hatékonysága Kincses (2003): Az egészség az egyén biológiai működése, valamint a kora és neme szerint elérhető és/vagy

Részletesebben

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások.

CÉGBEMUTATÓ. Emberközpontú üzleti megoldások. CÉGBEMUTATÓ Emberközpontú üzleti megoldások. A Viapan Group tíz üzletágával Magyarország meghatározó humánerőforrás-szolgáltatója. Cégcsoportunk komplex és egyedülállóan innovatív szolgáltatás nyújt, amelynek

Részletesebben

A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő rendszerének és eredményeinek értékelése

A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő rendszerének és eredményeinek értékelése A Népegészségügyi Kar minőségbiztosítása, minő ségfejlesztés rendszerének és eredményeinek értékelése. 2013. 1. Általános minőségbiztosítási elvek A Kar szakjainak minőségbiztosítási tevékenységei 2013-ig

Részletesebben

Egészség, versenyképesség, költségvetés

Egészség, versenyképesség, költségvetés Egészség, versenyképesség, költségvetés Banai Péter Benő Pénzügyminisztérium 2018. december 7. Az elmúlt időszakban folytatódott a magyar gazdaság felzárkózása az EU átlagához GDP növekedés nemzetközi

Részletesebben

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket.

A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A méhkaptár a természet legtökéletesebb raktára. Ez inspirál minket. A jövőd raktára. Most. Működik a raktára? Biztosan elég az, hogy működik? Partnereinknél gyakran találkoztunk olyan jelekkel, amelyek

Részletesebben

Best Doctors Egészségbiztosítások

Best Doctors Egészségbiztosítások Best Doctors Egészségbiztosítások Esélyegyenlőség az egészségügyben A Best Doctors huszonnégy éves tapasztalattal rendelkező nemzetközi egészségügyi szolgáltató. Olyan orvosok hálózata, akiket orvostársaik

Részletesebben

Felmérés a hitelesítés szolgáltatás helyzetéről

Felmérés a hitelesítés szolgáltatás helyzetéről ÁROP 1.1.17-2012-2012-0001 Kormányzati informatikai szolgáltatás és e-közigazgatási sztenderdek projekt 3. részprojektje Felmérés a hitelesítés szolgáltatás helyzetéről BOGÓNÉ DR. JEHODA ROZÁLIA Szakmai

Részletesebben

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002

HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 Pan-Inform Kutatás-fejlesztési és Innovációs Kft. HISCOM GOP-1.2.1-08-2009-0002 K+F EREDMÉNYEK BEMUTATÁSA Budapest, 2011. május Náray Gábor Zsolt Egészségügyi informatikai kutató-fejlesztő központ Megalapítás:

Részletesebben

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása.

A történet elindult. A Pannon Papír megalakulása. IRODAI MEGOLDÁSOK Történetünk A Pannon Papírt 2005-ben magyarországi magánszemélyek alapították győri székhellyel, többéves papír-írószer kereskedelmi tapasztalattal. A régi kereskedők szakmai elkötelezettsége

Részletesebben

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta

Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta Sajtóközlemény Széles formátumú berendezésekkel növelte termék portfólióját az irodai- és nyomdatechnikai nagyvállalat, a Konica Minolta 2013. február 7., Budapest A folyamatos növekedési stratégiája részeként,

Részletesebben

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek

Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek Dr. FEHÉR PÉTER Magyarországi szervezetek digitális transzformációja számokban - Tények és 1trendek 2 Változás sebessége A gazdasági átalakulás nehezen követi a technológiai fejlődést Technológiai változás

Részletesebben

Változások előtt hol áll a banki (adat)elemzés? Nándorfi György

Változások előtt hol áll a banki (adat)elemzés? Nándorfi György Változások előtt hol áll a banki (adat)elemzés? Nándorfi György Budapest Bank 1987-ben jött létre az egyik legelső hazai kereskedelmi bankként A 8 hazai nagybank egyike Tulajdonosi háttér: 1995-től 2015-ig

Részletesebben

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban Tisztelt résztvevő, Köszönjük, hogy támogatja kutatásunkat és segít megtalálni az államok és etnikailag sokszínű csoportok vagy egyéb kisebbségi közösségek (beleértve a nyelvi, vallási, kulturális, és

Részletesebben

Előadó: Siposné Bodon Viktória

Előadó: Siposné Bodon Viktória Előadó: Siposné Bodon Viktória Indulás 4 informatikus barát kölcsönkapott géppel, Tétényi úti kórház. Kiváló élelmezési szakemberekkel közös munka Két területtel foglakozunk: közétkeztetés, gyógyszer Gazdasági

Részletesebben

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit.

BalaBit IT Security. A sárkány útja. Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. www.balabit. BalaBit IT Security A sárkány útja Györkő Zoltán Üzletfejlesztési Igazgató BalaBit IT Security Budapest, 2011. június 2. A BalaBitről A BalaBit a világ egyik vezető IT-biztonsági szoftverfejlesztő vállalata

Részletesebben

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET

NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET NEMZETI KÖZSZOLGÁLATI EGYETEM KATASZTRÓFAVÉDELMI INTÉZET MINŐSÉGÜGYI DOKUMENTUMAINAK GYŰJTEMÉNYE 2016 1101 Budapest, Hungária krt. 9-11. Tel: (1) 432-9000 Email: NKE_KVI@uni-nke.hu

Részletesebben

Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója

Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Ágazati Vezetői Információs Rendszer koncepciója Bemutatja: Bruhács Tamás főosztályvezető-helyettes - OM, Fejlesztési és Tudományos Ügyek Főosztálya Hodász

Részletesebben

SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA

SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA SAP BUSINESSOBJECTS PROFITABILITY AND COST MANAGEMENT (PCM) BEMUTATÁSA A SZERVEZETI KÖLTSÉGEK KEZELÉSE ÉS A JÖVEDELMEZŐSÉG OPTIMALIZÁLÁS Az SAP BusinessObjects Profitability and Cost Management alkalmazás

Részletesebben

Weblizing ajánlatadó és workflow rendszer

Weblizing ajánlatadó és workflow rendszer cash flow online Finanszírozási ajánlat készítés, kalkuláció Folyamatmenedzsment, többirányú kommunikáció, értesítés, státuszkövetés Iratkezelés, dokumentumsablonok Online, webes alkalmazás Egyedi paraméterezés

Részletesebben

Egy javasolt krónikus betegellátási modell. Tóth Tamás Alkalmazott Logikai Laboratórium

Egy javasolt krónikus betegellátási modell. Tóth Tamás Alkalmazott Logikai Laboratórium Egy javasolt krónikus betegellátási modell Tóth Tamás Alkalmazott Logikai Laboratórium Alkalmazott Logikai Laboratórium Alapítás éve:1986 Nemzetközi K+F tevékenység Orvos-informatikai rendszerek Beszéd-

Részletesebben

S atisztika 2. előadás

S atisztika 2. előadás Statisztika 2. előadás 4. lépés Terepmunka vagy adatgyűjtés Kutatási módszerek osztályozása Kutatási módszer Feltáró kutatás Következtető kutatás Leíró kutatás Ok-okozati kutatás Keresztmetszeti kutatás

Részletesebben

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban

Hídépítés és integráció sokszínű társadalmakban Tisztelt résztvevő, Köszönjük, hogy támogatja kutatásunkat és segít megtalálni az államok és etnikailag sokszínű csoportok vagy egyéb kisebbségi közösségek (beleértve a nyelvi, vallási, kulturális, és

Részletesebben

A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése

A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Egységes külső felülvizsgálati rendszer kialakítása a járó- és fekvőbeteg szakellátásban, valamint a gyógyszertári ellátásban A klinikai auditrendszer bevezetése és működtetése

Részletesebben

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt.

Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Dr. Klein Lajos Richter Gedeon Nyrt. Tartalom 1. Injekció gyártó üzem átvilágítás 2. Termelés Követő Rendszer Előzmények 2014-ben 5 kiemelt hatékonyságjavítási program indult vállalati szinten az IFUA

Részletesebben

ZA5458. Flash Eurobarometer 305 (Innobarometer 2010) Country Specific Questionnaire Hungary

ZA5458. Flash Eurobarometer 305 (Innobarometer 2010) Country Specific Questionnaire Hungary ZA5458 Flash Eurobarometer 305 (Innobarometer 2010) Country Specific Questionnaire Hungary Survey questionnaire "Innobarometer 2010 - Public Services Innovation" Információ a szervezetről Kérem, hogy az

Részletesebben

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek

Vállalati mobilitás. Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás Jellemzők és trendek Vállalati mobilitás értelmezése és előnyei A mobil eszközök (okos telefon, tablet, laptop) száma világszerte rohamosan növekszik és használatuk már nem luxus, hanem

Részletesebben

Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál

Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál Minőségbiztosítás az internetes áruházaknál Mecséri Ildikó kereskedelmi és minőségirányítási vezető ebolt Kft Minőségirányítás Kinek hasznos a minőségirányítás? Egy bizonyos méret felett fontos A nagy

Részletesebben

Tartalom. Dr. Bakonyi Péter c. docens. Midterm review: összefoglaló megállapítások. A A célkitűzések teljesülése 2008-ig

Tartalom. Dr. Bakonyi Péter c. docens. Midterm review: összefoglaló megállapítások. A A célkitűzések teljesülése 2008-ig Tartalom i2010 - Midterm review Lisszaboni célok és az információs társadalom Az i2010 program főbb célkitűzései A A célkitűzések teljesülése 2008-ig Dr. Bakonyi Péter c. docens Legfontosabb teendők 2010-ig

Részletesebben

Dr. Bakonyi Péter c. docens

Dr. Bakonyi Péter c. docens i2010 - Midterm review Dr. Bakonyi Péter c. docens Tartalom Lisszaboni célok és az információs társadalom Az i2010 program főbb célkitűzései A A célkitűzések teljesülése 2008-ig Legfontosabb teendők 2010-ig

Részletesebben

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére.

Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. HASZNÁLATI ESETEK KATALÓGUSA Használja a Yammert közösségi munkaterületként, amely lehetőséget ad az együttműködésre, az innovációra és a részvétel ösztönzésére. A Yammer használati eseteinek katalógusa

Részletesebben

Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe a CRM implementációs projektekben Jógyakorlatok: mire figyeljünk a CRM tervezés közben.

Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe a CRM implementációs projektekben Jógyakorlatok: mire figyeljünk a CRM tervezés közben. Mire figyeljünk a CRM rendszerek tervezésekor? Gyakorlati tapasztalatok Komáromi András Bevezetés: Mi a CRM? A tervezési fázis helye és szerepe Miért fontos a tervezési fázis? A tervezési fázis helye és

Részletesebben

Esetszintű költséggyűjtés: felesleges teher vagy a hatékonyság záloga?

Esetszintű költséggyűjtés: felesleges teher vagy a hatékonyság záloga? Esetszintű költséggyűjtés: felesleges teher vagy a hatékonyság záloga? Dr. Zemplényi Antal Tamás Pécsi Tudományegyetem Egészségügyi Gazdálkodási Igazgatóság 2017.10.05. Magyarországi Egészségügyi Napok

Részletesebben

A GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK ÉS AZ OTTHONI SZAKÁPOLÁS KAPCSOLATA.

A GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK ÉS AZ OTTHONI SZAKÁPOLÁS KAPCSOLATA. A GYÓGYÁSZATI SEGÉDESZKÖZÖK ÉS AZ OTTHONI SZAKÁPOLÁS KAPCSOLATA. Eredmények, tapasztalatok összegezése,javaslatok a továbbfejlesztésre. MAGYARORSZÁGI OTTHONÁPOLÁSI ÉS HOSPICE EGYESÜLET AZ OTTHONÁPOLÁS

Részletesebben

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN

IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN IRÁNYTŰ A SZABÁLYTENGERBEN amikor Bábel tornya felépül BRM konferencia 2008 október 29 BCA Hungary A Csapat Cégalapítás: 2006 Tanácsadói létszám: 20 fő Tapasztalat: Átlagosan 5+ év tanácsadói tapasztalat

Részletesebben

Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak

Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak Infor SunSystems pénzügyi megoldás a szállodaiparnak Több, mint 1500 nemzetközi szállodalánc tag és 700 helyi vagy független tulajdonú szálloda használ Infor FMS SunSystems-et pénzügyi jelentéskészítéshez

Részletesebben

Az akkreditációs rendszer kialakításának helyzete TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001

Az akkreditációs rendszer kialakításának helyzete TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Az akkreditációs rendszer kialakításának helyzete TÁMOP-6.2.5.A-12/1-2012-0001 Dr. Belicza Éva szakmai vezető / GYEMSZI egyetemi docens / SE EMK DEMIN, 2013. május 31. Miért? Mit? Ki? Hogyan? Mikor? Miből?

Részletesebben

AZ ÜGYFÉL KOMMUNIKÁCIÓ ÚJ FORMÁI POZITÍV ÜGYFÉLÉLMÉNY SZÖVEGBÁNYÁSZATI MEGOLDÁSOK

AZ ÜGYFÉL KOMMUNIKÁCIÓ ÚJ FORMÁI POZITÍV ÜGYFÉLÉLMÉNY SZÖVEGBÁNYÁSZATI MEGOLDÁSOK AZ ÜGYFÉL KOMMUNIKÁCIÓ ÚJ FORMÁI POZITÍV ÜGYFÉLÉLMÉNY SZÖVEGBÁNYÁSZATI MEGOLDÁSOK HOFGESANG PÉTER ÜZLETI INTELLIGENCIA A JÖVŐ, AHOGY MI LÁTJUK Hagyományos és új kommunikációs formák Szöveges adatok Szöveganalitika

Részletesebben

Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport

Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport Fizetési Szokások Európában 2018 EOS Csoport Magyarország With head and heart in finance Az EOS világszerte Az EOS a világ egyik vezető pénzügyi szolgáltatója Észak-Amerika Európa Ázsia 51 leányvállalat

Részletesebben

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő!

A nagy klinikák fogászati szoftvere. Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Gyorsabb adminisztráció, nagyobb biztonság, hatékonyabb rendelő! A nagy klinikák fogászati szoftvere Ismerje meg a PlanMaster világszinten is egyedülálló megoldásait!

Részletesebben

Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése

Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése Termék- és tevékenység ellenőrzés tervezése Tirián Attila NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság 2016. November 15. Élelmiszerlánc-biztonsági Stratégia Időtáv 2013. október 8-tól hatályos

Részletesebben

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009.

SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. Tamási Város Polgármesteri Hivatala SWOT analízis SWOT analízis Tamási Város Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 2009. SZEMPONTOK A kérdések megválaszolásához 1. VEZETÉS A vezetés szerepe a hivatali küldetés

Részletesebben

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG

PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG PROFESSZIONÁLIS OKTATÓI TEVÉKENYSÉG KIVÁLÓSÁG PROFIL 2011. június A kiváló szervezetek elérik és fenntartják azt a teljesítményt, mely megfelel a partnereik elvárásainak. Ennek a célnak sikeres elérése

Részletesebben

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, június 6. (10.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99

AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA. Brüsszel, június 6. (10.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99 AZ EURÓPAI UNIÓ TANÁCSA Brüsszel, 2005. június 6. (10.06) (OR. en) 9803/05 SAN 99 TÁJÉKOZTATÓ FELJEGYZÉS Küldi: a Főtitkárság Címzett: a delegációk Előző dok. sz.: 9181/05 SAN 67 Tárgy: A Tanács következtetései

Részletesebben

Webanalitika a mindennapokban

Webanalitika a mindennapokban Webanalitika a mindennapokban NEEK konferencia 2015.02.19. www.gemius.hu Rólunk A Gemius világszerte Piaci igények széleskörű ismerete Nemzetközi háttér, folyamatos fejlesztés Innovatív üzleti megoldások

Részletesebben

A magyar kórházi ellátás minőségüggyel kapcsolatos tevékenységeinek érettségi szintje a 2013-as felmérés alapján

A magyar kórházi ellátás minőségüggyel kapcsolatos tevékenységeinek érettségi szintje a 2013-as felmérés alapján A magyar kórházi ellátás minőségüggyel kapcsolatos tevékenységeinek érettségi szintje a 2013-as felmérés alapján Dombrádi Viktor, Dr. Gődény Sándor, Dr. Margitai Barnabás, Gáll Tibor) (Debreceni Egyetem,

Részletesebben

Információ menedzsment

Információ menedzsment Információ menedzsment Szendrői Etelka Rendszer- és Szoftvertechnológiai Tanszék szendroi@witch.pmmf.hu Infrastruktúra-menedzsment Informatikai szolgáltatások menedzsmentje Konfigurációkezelés Gyorssegélyszolgálat

Részletesebben

Végső változat, 2010 Szeptember Integrált Irányítási Rendszer (IIR) a helyi és regionális szintű fenntartható fejlődésért

Végső változat, 2010 Szeptember Integrált Irányítási Rendszer (IIR) a helyi és regionális szintű fenntartható fejlődésért Végső változat, 2010 Szeptember Integrált Irányítási Rendszer (IIR) a helyi és regionális szintű fenntartható fejlődésért Hatókör Folyamatos kiterjesztés földrajzi és tartalmi értelemben: Adott helyszíntől

Részletesebben

Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül. viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18.

Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül. viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18. Bízzunk a felhőben! Spilák Viktor termékmenedzser KÜRTCloud Felhő kockázatok nélkül viktor.spilak@kurt.hu 2014. június 18. Budaörs Miről lesz szó? 1. Felhő, mint új trend 2. Mi a felhő technológia? 3.

Részletesebben

Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból

Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból Az egészség nemzeti érték helyzetünk nemzetközi nézőpontból Prof. Dr. Orosz Éva egyetemi tanár ELTE Egészség-gazdaságtani Kutatóközpont vezetője, az OECD szakértője Alapvető kérdések Merre tart Európa?

Részletesebben

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu

IT-Shield Mss. Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu IT-Shield Mss Biztonság a javából. Kezelt biztonsági szolgáltatások üzletéhez igazítva! www.it-shield.hu PAJZS a KiberviLág FELÉ Napjaink egyre nagyobb kihívásokkal küzdő üzleti informatikai világában

Részletesebben

Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013

Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013 Melyik vállalatok nőnek gyorsan békés időkben és válságban? Muraközy Balázs MTA KRTK KTI Közgazdász Vándorgyűlés, Gyula, 2013 1 Munkatermelékenység és GDP/fő, 2011 Forrás: OECD 2 Vállalati sokféleség és

Részletesebben

EGYÜTT, NYITOTTAN A BETEGEKÉRT. Közzététel tól

EGYÜTT, NYITOTTAN A BETEGEKÉRT. Közzététel tól EGYÜTT, NYITOTTAN A BETEGEKÉRT Közzététel 2016- tól Az átláthatóság iránti igény erősödése Világszerte fokozatosan szigorodnak a gyógyszer-promócióra vonatkozó jogszabályok A társadalom részéről egyre

Részletesebben

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek

ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek BUSINESS ASSURANCE ISO 9001 kockázat értékelés és integrált irányítási rendszerek XXII. Nemzeti Minőségügyi Konferencia jzr SAFER, SMARTER, GREENER DNV GL A jövőre összpontosít A holnap sikeres vállalkozásai

Részletesebben

EU 2020 és foglalkoztatás

EU 2020 és foglalkoztatás EU 2020 és foglalkoztatás EU 2020 fejlesztési stratégia egyik kiemelkedő célkitűzése a foglalkoztatási kapacitás növelése. A kijelölt problémák: munkaerő-piaci szegmentáció képzési kimenetek és munkaerő-piaci

Részletesebben