1. FEJEZET Fogalom meghatározások és általános rendelkezések 1..

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "1. FEJEZET Fogalom meghatározások és általános rendelkezések 1.."

Átírás

1 Érsekvadkert Község Önkormányzatának 11 /2010.( XII.17.) rendelete a regionális szintű települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról, valamint igénybevételének általános és helyi szabályairól Érsekvadkert Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény 16..(1) bekezdésében, valamint a hulladékgazdálkodásról szóló évi XLIII. törvény (Hgt.) 21..(1) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján, figyelemmel a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló 242/2000.(XII.23.) Korm. rendeletre, az Észak-Kelet Pest és Nógrád megyei regionális hulladékgazdálkodási rendszerre, az abban vállalt önkormányzati hulladékgazdálkodási, környezetvédelmi, közegészségügyi feladatokra és kötelezettségekre, az alábbi rendeletet alkotja: 1. FEJEZET Fogalom meghatározások és általános rendelkezések 1.. E rendelet alkalmazásában lévő fogalmak az alábbiak: 1. Települési szilárd hulladék: a háztartásokból származó szilárd hulladék, illetőleg a háztartási hulladékhoz hasonló jellegű és összetételű, azzal együtt kezelhető más hulladék. 2. Hulladékkezelési közszolgáltatás: a települési hulladék rendszeres gyűjtésére, elszállítására, esetleges hasznosítására irányuló közszolgáltatás, amely a kijelölt szolgáltató szállítóeszközéhez rendszeresített gyűjtőedényben, közterületeken vagy az ingatlanon összegyűjtött és a szolgáltató rendelkezésére bocsátott hulladék ártalmatlanítására irányul. 3. Hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevétele: az élővilág és az emberi egészség védelmében bevezetett olyan alkotmányos rendelkezés, amely alól közösségi érdekből egyetlen ingatlan tulajdonosnak, vagy települési hulladéktermelőnek sem adható indokolatlan felmentés. 4. Ingatlantulajdonos: az a természetes, vagy jogi személy, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezet, illetve tulajdonközösség, akinek/amelynek ingatlanán települési szilárd hulladék keletkezik, függetlenül attól, hogy tulajdonosa, birtokosa vagy használója az ingatlannak. 5. Települési hulladékkísérő okmány: a regionális hulladékkezelő központ üzemeltetője által kibocsátott, sorszámozott nyomtatvány, mely az e rendeletben meghatározott szállítható hulladék szabályos közúti szállítását és későbbi szabályos elhelyezésének hatóság előtti igazolását szolgálja. 6. Háztartás: a lakás, pihenés, üdülés céljait szolgáló ingatlan, függetlenül attól, hogy az adott ingatlan magántulajdonban, vagy közös tulajdonban van-e.

2 2 7. Hulladékkezelő központ: A települési szilárd hulladékok, komposztálható zöldhulladékok előkezelésének, részleges feldolgozásának és a maradék hulladékok lerakásának hatósági engedélyben kijelölt telephelye. 8. Szelektív hulladékgyűjtő sziget: Közterületen kiépített olyan területrész, melyen elhelyezésre kerülő konténerekben díjmentesen helyezhetőek el a szelektív gyűjtési rendszerhez tartozó háztartásban előválogatott hulladék fajták. 9. Hulladékudvar: A háztartásban előválogatott, háztartási veszélyes és nem veszélyes hulladékokat, elektronikai hulladékokat, kisebb mennyiségű építési és bontási hulladékokat, lom és zöldhulladékokat felügyelet mellett fogadó hulladékgazdálkodási létesítmény. 10. Házi komposztálás: A háztartásban keletkező komposztálható zöld hulladékok ingatlanon történő olyan szabályozott, kijelölt területrészen történő természetes lebontási eljárása, melynek eredményeként az ingatlan tulajdonosa nem helyez komposztálható zöld hulladékot hulladéktároló edénybe, a maradó tápanyagokat helyben felhasználja. 11. Lomtalanítás: Az ingatlanon feleslegessé váló, a rendszeres köztisztasági közszolgáltatás keretében el nem szállítható, nagyobb méretű olyan tárgy, eszköz, stb. (Pl. ágy, szék, egyéb bútor) begyűjtése, amely sem a hulladékgyűjtő szigeteken, sem a háztartási veszélyes hulladékgyűjtő járatoknál nem adható át a közszolgáltatónak. 12. Zöldhulladék: Olyan szerves növényi hulladék, mely komposztálásra kerülő állapotában még nem esett át élelmiszer-előállításhoz kapcsolódó hőkezelési, főzési, sütési folyamaton és nem vált ételmaradékká. ( Pl. fű, ágnyesedék, lomb, zöldségek tisztítéka) 13. Intézményi és lakossági zöldhulladék begyűjtés: Az önkormányzatok közterületein, intézményeinél, valamint az ingatlanoknál kifejezetten a lomb és nyesedékek begyűjtésére szervezett gyűjtőjárat. 14. Speciális, vegyes övezetek: a település olyan területe, területrésze, ahol az ingatlanok hasznosításának sorában az életvitelszerű tartózkodás és az üdülési funkciók jellemzően vegyes történnek. Ide sorolandó az olyan üdülő ingatlan is, mely két életvitelszerű tartózkodásra, lakásra használt ingatlan között található. 2.. Érsekvadkert Község Önkormányzata kötelezően ellátandó közszolgáltatásként az ingatlan tulajdonosoknál (használóknál) keletkező települési szilárd hulladék kezelésére regionális hulladékgazdálkodási rendszer részeként hulladékkezelési közszolgáltatást (a továbbiakban: közszolgáltatás) szervez és tart fenn. 3.. (1) Az önkormányzat Képviselő-testülete a közszolgáltatóval a hulladékgazdálkodási feladatok ellátására, a települési szilárd hulladékok begyűjtésére, kezelésére, ártalmatlanítására, a regionális hulladékgazdálkodási programban vállalt kötelezettségekre, valamint a település egyedi, speciális ellátási viszonyira is figyelemmel közszolgáltatási szerződést köt.

3 3 (2) A közszolgáltatást az önkormányzatok kizárólagos tulajdonában lévő ZÖLD HÍD Régió Környezetvédelmi és Hulladékgazdálkodási Kft. végzi. A ZÖLD HÍD Régió Kft. e rendelet alapján közszolgáltató. (3) Érsekvadkert község esetében a hulladékkezelésre, ártalmatlanításra kijelölt hulladékkezelő központ a Nógrádmarcal közigazgatási területén lévő Nógrádmarcali hulladékkezelő központ (095/8 hrsz.) (4) A közszolgáltatás az alábbi szolgáltatási elemeket foglalja magába: a) vegyesen gyűjtött, vagy maradék települési szilárd hulladékok rendszeres begyűjtése, szállítása, kezelése b) hulladékok szükség szerinti átrakása, átszállítása, kezelése c) gyűjtőszigetes szelektív hulladékgyűjtés, hasznosítása d) hulladékudvarok üzemeltetése, hulladékudvarokban történő begyűjtés, átszállítás, kezelés e) mobil háztartási veszélyes hulladék begyűjtő járatok üzemeltetése, begyűjtött háztartási veszélyes hulladék szállítása, kezelése f) zöldhulladékok begyűjtése, hasznosítása g) lombhulladék begyűjtés, szállítás, kezelés. (5) A közszolgáltatással ellátott terület Érsekvadkert község közigazgatási területe. (6) A közszolgáltató az ingatlan tulajdonosával (használójával) köt szolgáltatási szerződést. A közszolgáltatást minden ingatlan tulajdonosa és használója köteles igénybe venni és közszolgáltatási díjat fizetni. 4.. (1)A közszolgáltató a szolgáltatás ellátásához minimálisan szükséges személyes adatokat a regionális közszolgáltatás bevezetésekor első alkalommal az önkormányzat jegyzőjének adatszolgáltatása, későbbiekben az ingatlantulajdonos (használó) kötelező nyilatkozatai alapján ismeri meg. (2) A közszolgáltató megteremti az adatkezelés személyi és tárgyi feltételeit, gondoskodik az adatok biztonságáról, meghatározza azokat az eljárási szabályokat, amelyek az adat- és titokvédelmi szabályok érvényre juttatásához szükségesek. Az adatkezelési és adatvédelmi szabályok nyilvánosak. (3) A kezelendő adatok köre: a) a közszolgáltatást igénybe vevő ingatlantulajdonos (használó) neve, b) lakcíme (igénybevételi cím, tartózkodási hely címe) c) születési helye, ideje, d) anyja leánykori családi és utóneve, e) elektronikus postacíme, f) vezetékes és mobil telefonszáma g) közszolgáltatással kapcsolatos adatok (tárolóedény mérete, engedmények stb.)

4 4 (4) A közszolgáltatást igénybe vevő ingatlan tulajdonosa, használója köteles a (3) bekezdésben meghatározott személyes adatokat a közszolgáltató felhívására, valamint a személyes adatainak változását követően 15 napon belül a közszolgáltatóhoz bejelenteni, melyet a közszolgáltató díjmentesen vezet át nyilvántartásán. A bejelentés elmaradása esetén a közszolgáltató a korábbi adatokat tartalmazó nyilvántartása alapján szervezi a közszolgáltatást. (5) A közszolgáltató, feladatának ellátása érdekében nyilvántartott adatokat hatósági eljárások kivételével harmadik félnek nem adhatja ki. (6)A közszolgáltató az ingatlantulajdonos (használó) személyes adatait az adatok tárolása kivételével a szerződés létrejöttétől annak megszűnéséig, díjhátralék esetén a tartozás fennállásáig kezelheti. 5.. (1) Érsekvadkert község közigazgatási területén valamennyi ingatlan tulajdonosa (használója)az ingatlanán keletkező települési szilárd hulladék összegyűjtéséről és annak a begyűjtésre feljogosított és engedéllyel rendelkező hulladékkezelőnek (közszolgáltató) történő átadásáról az e rendeletben meghatározott módon köteles gondoskodni. Ez a kötelezettség elsődlegesen az ingatlan használót terheli, függetlenül a használat jogcíméről. (2) A gazdálkodó szervezetek akkor mentesülnek az (1) bekezdésben foglalt kötelezettség alól, ha települési szilárd hulladékuk kezeléséről a közszolgáltatás keretében nyújtottakhoz képest a környezetvédelmi hatóság által igazoltan környezetvédelmi szempontból lényegesen kedvezőbb megoldással gondoskodnak és erre vonatkozó jognyilatkozatot tesznek a közszolgáltatónak. A jognyilatkozat érvényességéhez mellékelni kell a területi környezetvédelmi hatóság igazolását is. (3) A gazdálkodó szervezet vezetője köteles a közszolgáltatónak bejelenteni, és a közszolgáltatást igénybe venni, ha a hulladékkezelésről a (2) bekezdésben meghatározott módon saját maga már nem tud gondoskodni. A bejelentést a mentességre okot adó körülmény megszűnését követő 15 napon belül kell megtennie. A bejelentés elmaradása esetén a közszolgáltató a mentesség bizonyított megszűnésétől számítva visszamenőleg is köteles beszedni a közszolgáltatás díját. (4) Az ingatlan tulajdonos (használó), akinek települési szilárd hulladéka keletkezik, de az ingatlana egyidejűleg telephelyül vagy fióktelephelyül szolgál, köteles a települési szilárd hulladékát a gazdálkodó szervezetnek az ingatlanon folytatott tevékenysége során keletkezett hulladékától elkülönítetten gyűjteni, és arra közszolgáltatást igénybe venni. (5) Az ingatlantulajdonost nem terheli az (1) bekezdés szerinti kötelezettség a beépítetlen ingatlana tekintetében, ahol nem tartózkodik és települési szilárd hulladéka sem keletkezik. 6.. (1) Az ingatlantulajdonos (használó) a rendszeresített hulladékkezelési közszolgáltatás kötelező igénybevétele mellett, az ingatlanán keletkező alkalmi, vagy mérete miatt a közszolgáltatás keretében nem szállítható lombhulladékát, szelektíven gyűjtött hulladékát, zöldhulladékát, háztartási veszélyes hulladékát maga is elszállíthatja a kijelölt

5 5 hulladékkezelési központokba, vagy a hozzá legközelebb eső hulladékudvarba, illetve átadhatja a mobil háztartási veszélyes hulladékgyűjtő járatnak. (2) Amennyiben az ingatlan tulajdonos (használó) a települési szilárd hulladékát saját hibájából nem adta, vagy tudta átadni a közszolgáltatónak, települési szilárd hulladékát hulladék-kísérő okmány kitöltése mellett a közszolgáltató által biztosított zsákba kötve szállíthatja a hozzá legközelebb eső hulladékkezelő központba, vagy hulladék udvarba. II. FEJEZET A közszolgáltatás ellátásának rendje és módja 7.. Vegyes települési szilárd hulladékok gyűjtése és szállítása (1) A közszolgáltató az ingatlanon vegyesen összegyűjtésre kerülő települési szilárd hulladék szervezett begyűjtéséről heti egy alkalommal köteles gondoskodni, és az igénybe vevő (tulajdonos, használó) köteles a közszolgáltatást igénybe venni. (2) A települési szilárd hulladék begyűjtését úgy kell megszervezni, hogy a szolgáltatás ellátása - rendkívüli helyzeteket kivéve munkaszüneti napokon kívüli napra essen. (3) A közszolgáltatás igénybevétele során, az ingatlan tulajdonosának (használójának) nyilatkozata alapján, kizárólag az alábbi szabványos hulladéktárolók használhatók: a) literes szabványos tároló, b) literes szabványos tároló, c) 240 literes szabványos tároló d) 1100 literes szabványos tároló (továbbiakban a)-d) együtt: gyűjtőedény) d) 60 literes, 110 literes rendszeresített köztisztasági zsák (csak kiegészítő gyűjtési módként vehető igénybe) (4) A 80 literes űrtartalmú gyűjtőedény csak az 1 és 2 személyes háztartásokban igényelhető. A közszolgáltató részére az igénylő köteles az országos lakcímnyilvántartás alapján nyilatkozni a szolgáltatás igénybevételének helye szerinti közigazgatási címen bejelentett személyek számáról. A közszolgáltatás igénybevevője köteles az egy háztartásban élő személyek számában bekövetkezett változást a változás bekövetkezésétől számított 15 napon belül a közszolgáltató részére bejelenteni. Amennyiben a közszolgáltató megállapítja, hogy az ingatlantulajdonos (használó) az egy háztartásban élő személyek száma tekintetében tett nyilatkozata valótlan, igényt tarthat a valótlan tartalmú nyilatkozat benyújtásának időpontjáig visszamenőleg 1 db 120 liter űrtartalmú gyűjtőedény heti egyszeri ürítési gyakoriság figyelembevételével megállapítható szemétszállítási díj egyösszegű megfizetésére. (5) Rendszeresített köztisztasági zsák csak az ingatlanra vonatkozó közszolgáltatási szerződés megkötése mellett, kiegészítő gyűjtési módozatként, az alkalmanként többlet hulladék elhelyezésére alkalmazható. A rendszeresített köztisztasági zsákok kihelyezésére, elszállítására a tárolóedényekkel azonos szabályok vonatkoznak.

6 6 A rendszeresített köztisztasági zsákokat a közszolgáltató által kijelölt pontokon lehet megvásárolni. Az egyedi azonosítóval ellátott köztisztasági zsák ára tartalmazza a hulladék begyűjtésének, szállításának, és kezelésének költségét is. (6) A (3) bekezdésben felsorolt gyűjtő edényeket megfelelő mennyiségben a közszolgáltató biztosítja. A tároló edények folyamatos tisztán tartása az ingatlan tulajdonosának (használójának) feladata. (7) A használatra átadott gyűjtőedények cseréjét a közszolgáltató végzi. E szolgáltatás díjmentes abban az esetben, ha a cserét a gyűjtőedény rendeltetésszerű használta során bekövetkezett elhasználódás teszi szükségessé. (8) A gyűjtőedények és a köztisztasági zsákok a szállítást megelőző nap 20 órától, de legkésőbb a begyűjtő járat ingatlan elé történő megérkezéséig helyezhetők ki. A tároló edény a szállítás napján 20 óráig tartható a közterületen. A szállítás napján ki nem rakott gyűjtőedény, rendszeresített zsák kiürítésének, elszállításának esetleges elmaradásáért sem az önkormányzat, sem a közszolgáltató nem felel. Az ingatlan előtt már elhaladt gyűjtőjármű személyzete a későn kitett tároló ürítését nem köteles elvégezni. A géppel mozgatható konténeres szabványos tároló a közterületen tartható. A rendszeresített köztisztasági zsák csak sérülésmentesen, megfelelően bekötve helyezhető ki a közterületre. Ha a rendszeresített köztisztasági zsák a begyűjtésig megsérül, és a hulladék szétszóródik, az ingatlan tulajdonosa (használója) haladéktalanul köteles az átrakásról és a hulladék maradéktalan feltakarításáról gondoskodni. (9) A tároló edénybe tilos mérgező, veszélyes, folyékony, robbanó, vagy olyan hulladékot rakni, amely a kiürítéssel, a későbbi hulladékfeldolgozással foglalkozó dolgozók egészségét, testi épségét vagy életét veszélyezteti, vagy begyűjtése során a gépkocsi, feldolgozása során az egyéb műszaki berendezésben rongálódást idézhet elő, ártalmatlanítása során pedig veszélyezteti a környezetet. (10) Ha a közszolgáltató dolgozói azt észlelik, hogy a tárolóban olyan anyagot, tárgyat helyeztek el, amely nem minősül települési szilárd hulladéknak, úgy az elszállítást megtagadják és e tényről haladéktalanul értesítik a közszolgáltató központját, aki a további intézkedéseket megteszi. (11) Ha a gyűjtőedény olyan nedves hulladékot tartalmaz, amely az edényben összetömörödött, vagy befagyott, vagy a benne lévő hulladékot úgy összepréselték, hogy az elhelyezett hulladék összsúlya meghaladja a tároló terhelhetőségét, - és emiatt a tárolót az előírt módon kiüríteni nem lehet a tulajdonos köteles a visszamaradt hulladékot, illetve a ki nem üríthető tárolót szabályszerűen kiüríteni, használhatóvá tenni. (12) A gyűjtőedények ürítése, vagy a szállítás során kiszóródott hulladék feltakarításáról a közszolgáltató haladéktalanul köteles gondoskodni. Ennek elmaradása esetén az önkormányzat, vagy az érintett, eseményt észlelő állampolgár bejelentése alapján a begyűjtést, szállítást végző teljesítési segéd a feladat pótlására visszarendelhető. A bejelentést a közszolgáltató illetékes hulladékkezelő központjába kell megtenni. (13) Azon ingatlantulajdonosok (használók), rendezvényszervezők, árusok, akik közterületen, közterület-használati hozzájárulás illetve engedély alapján árusító, közszolgáltató vagy egyéb

7 7 tevékenységet folytatnak, vagy kívánnak folytatni, amely a kötelező helyi közszolgáltatás hatálya alá tartozó települési szilárd hulladék keletkezésével jár, kötelesek azt a közszolgáltatónak bejelenteni. A közterület-használati hozzájárulás, illetve engedély alapján a közterületen végzendő tevékenység kezdetének és végének időpontjára, valamint a várható hulladék fajtájára, annak összetételére és mennyiségére figyelemmel egyedi hulladékkezelési szerződést kell kötni. (14) A települési szilárd hulladékkal kapcsolatos kötelezettségek teljesítését az önkormányzat jegyzője ellenőrizheti. 8.. A szelektív hulladékgyűjtés (1) Az ingatlantulajdonos (használó), vagy a közigazgatási területen tartózkodó más személy a szelektíven előválogatott hulladékot a szelektív hulladékgyűjtő szigeteken elhelyezett konténerekbe díjmentesen helyezik el. A kijelölt, kiépített, sorszámmal jelölt szelektív hulladékgyűjtő szigeteken az alábbi előválogatott hulladékok helyezhetők el: a) szennyezéstől mentes vegyes papírhulladék b) műanyag hulladék (tisztán kiöblített állapotban) c) üveg hulladék (2) A közszolgáltató a szelektíven gyűjtött, szelektív hulladékgyűjtő szigeteken tárolt hulladékok elszállításáról az igénybevételi tapasztalatok alapján számított gyakorisággal, de folyamatosan köteles gondoskodni. A közszolgáltató a települési önkormányzat, vagy a szelektív hulladékgyűjtő szigetet használó lakos jelzése alapján a járatterven kívül is intézkedik a gyűjtősziget bejelentett és megtelt frakciójának leürítéséről. 9.. A hulladékudvarok (1) A közszolgáltató biztosítja, hogy a hulladékudvarok legalább három munkanapon és egy pihenőnapon (szombat) előzetesen meghirdetett időtartamban nyitva legyen. A nyitva tartás e pontnak megfelelő rendjét a közszolgáltató hirdetményben teszi közzé. (2) A hulladék udvarokban az alábbi hulladékok helyezhetők el: a) lombhulladékok b) komposztálható zöldhulladékok c) háztartási elektronikai hulladékok és szárazelemek, gépjármű akkumulátorok d) vegyszermaradékok, festékmaradékok és gyógyszermaradékok e) használt háztartási étolaj maradékok, fáradt olaj f) személygépkocsi-, kerékpár-, motorkerékpár-gumiköpeny hulladékok g) kisebb mennyiségű (max. 2 m3) építési, bontási hulladékok h) szennyeződéstől mentes vegyes papírhulladék i) műanyag hulladék (tisztán kiöblített állapotban) j) üveg hulladék k) fém hulladék

8 Háztartási veszélyes hulladékok mobil begyűjtése (1) A háztartási veszélyes hulladékok begyűjtésére a hulladékudvaroktól távolabb eső településeken mobil háztartási veszélyes hulladék begyűjtő járatokat szervez a közszolgáltató. A mobil háztartási veszélyes hulladékgyűjtő járatok járattervét a közszolgáltató az önkormányzattal történő egyeztetések alapján járattervben rögzíti. A begyűjtő gépkocsik helyéről és tartózkodási idejéről az önkormányzat helyben szokásos módon hirdetményt tesz közzé. A mobil háztartási veszélyes hulladékgyűjtő járműveknél az alábbi hulladékok adhatók le háztartási mennyiségben és díjmentesen: a) háztartási elektronikai hulladék és szárazelemek, gépjármű akkumulátorok b) vegyszermaradékok, festékmaradékok és gyógyszermaradékok c) használt háztartási étolaj maradékok, fáradt olaj d) elhasznált, kiégett fénycsövek, izzók (2) A mobil veszélyes hulladékgyűjtő járatoknál történő hulladék átadásról a közszolgáltató nyilvántartást vezet és igazolást állít ki a hulladékot leadó részére. Az igazoláson fel kell tüntetni a hulladék megnevezését, mennyiségét, tulajdonosát és átadóját egyaránt Lomtalanítás A lomtalanítás a hulladékudvarokban biztosított lomhulladék leadási lehetőség e rendelet szerinti biztosításával, valamint az önkormányzat területén meghirdetett, meghatározott ideig tartó szervezett és ellenőrzött szelektív hulladékgyűjtéssel valósítható meg Intézményi és háztartási zöldhulladék begyűjtés és házi komposztálás (1) A regionális hulladékgazdálkodási rendszer hulladékkezelő központjaiban az önkormányzati intézmények és a lakosság helyezheti el a zöldhulladékot. (2) A közszolgáltató az önkormányzat kérésére, előzetesen egyeztetett díjon és módon, zöldhulladék begyűjtést szervezhet. (3) Az ingatlan tulajdonosa (használója) a háztartásában keletkező zöldhulladékokat maga is komposztálhatja. III. FEJEZET 13.. A közszolgáltatási szerződésre vonatkozó rendelkezések (1) A közszolgáltatás megkezdéséről, ellátásának rendjéről és módjáról a közszolgáltató és az ingatlan tulajdonos (használó) ezzel összefüggő jogairól és kötelezettségeiről, valamint a közszolgáltatásra vonatkozó szerződés egyes tartalmi elemeiről e rendelet szerint az ingatlan tulajdonosokat(használókat) a közszolgáltató írásban köteles értesíteni.

9 9 (6) A tulajdonos személyében bekövetkezett változást a régi tulajdonos köteles 15 napon belül bejelenteni a szolgáltatónak. A bejelentés napjáig a közszolgáltatás díja a régi tulajdonost terheli A közszolgáltatás szüneteltetése (1) A családi házas és üdülő ingatlantulajdonos (használó) igényelheti a szolgáltatótól a közszolgáltatás és a díjfizetési kötelezettség alapdíjon felüli részének szüneteltetését, amennyiben az ingatlant 30 napot meghaladóan nem lakja, egyéb módon azt nem használja és az ingatlanban más részére sem biztosít lakhatást, vagy egyéb módon történő hasznosítást. Az ingatlantulajdonos (használó) a szüneteltetés jogalapjának fennállását évenként köteles igazolni. Az igazolás történhet közüzemi számlák bemutatásával. A szüneteltetés iránti kérelmeket a közszolgáltató bírálja el. A pozitívan elbírált szüneteltetésről a közszolgáltató értesítést küld a helyi önkormányzat jegyzője részére, aki a szüneteltetés fennállását ellenőrizni jogosult. (2) Ha a szüneteltetés során az (1) bekezdés szerinti feltételekben változás következik be, az ingatlantulajdonos (használó) a közszolgáltatónak 8 napon belül írásban köteles bejelenteni. (3) Amennyiben a szüneteltetés ideje alatt az ingatlanról a közszolgáltatás körébe tartozó hulladék kerül kihelyezésre és ezt a közszolgáltató észleli, vagy az önkormányzat jegyzője azt tapasztalja, hogy az ingatlant használják, a közszolgáltatás díja a valótlan adat észlelésekor esedékes hónap első napjától leszámlázásra kerül A hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapítására vonatkozó rendelkezések (1) A közszolgáltatás igénybevételéért az ingatlan tulajdonosa a közszolgáltató részére közvetlenül köteles közszolgáltatási díjat fizetni, amely magában foglalja a hulladékbegyűjtés, hulladékszállítás, hulladékkezelés és a hulladék ártalmatlanítás díját. A közszolgáltatási díj mértékét e rendelet mellékleteként csatolt közszolgáltatási szerződés tartalmazza. (2)A közszolgáltatási díj fizetésének időpontja január 1-től kezdődik. (3) január 1-től december 31-ig terjedő időszakra: A közszolgáltatót megillető komplex közszolgáltatás (hulladékbegyűjtés, szállítás, lakossági szelektív gyűjtés, kezelés-ártalmatlanítás) díja egytényezős, az egyes ürítések nettó (ÁFA mentes) díjtételei (egységnyi díjtételek) a tárolóedény nagyságától függően: a) literes szabványos tároló 360 Ft/ürítés b) literes szabványos tároló 430 Ft/ürítés c) 240 literes szabványos tároló 775 Ft/ürítés d) 60 literes zsák az alkalmanként keletkező többlethulladék számára 370 Ft/db. (4) A következő éves díjakat közszolgáltató a vonatkozó jogszabályok, különösen a települési hulladékkezelési közszolgáltatási díj megállapításának részletes szakmai szabályairól szóló

10 10 64/2008.(III.28.) Korm. rendelet szerint a vonatkozó évet megelőző év november 15-ig terjeszti be a Képviselő-testületnek. (5) Az egységnyi díjtételek magukban foglalják az adott mennyiségre vonatkozó begyűjtési és szállítási feladatot, valamint e rendelet mellékletét képező közszolgáltatási szerződés 3. pontja szerinti járulékos feladatok ellátásához szükséges valamennyi felmerülő költséget. A közszolgáltatás teljes díja az adott ingatlanon rendszeresített edényre vonatkozó egységnyi díjtételek és a díjfizetési időszakban elvégzett ürítések számának szorzata. (6) Amennyiben az önkormányzat a közszolgáltató által jogszerűen számított és meghatározott díjnál alacsonyabb közszolgáltatási díjat állapít meg, a megállapított díj és a közszolgáltató által meghatározott díj különbözetét a negyedéves beszedési időszakot követően 15 banki napon belül a közszolgáltató számára az önkormányzat számla ellenében átutalja a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően. IV.FEJEZET 16.. A díj fizetésének feltételei és szabályai (1)Az ingatlan tulajdonosa (használója) a közszolgáltatás díját háromhavonta, utólag köteles megfizetni a közszolgáltatónak. (2) A díjfizetési kötelezettség a közszolgáltató, vagy megbízottja által átadott számla, vagy banki átutalás, ill. csekk alapján teljesíthető. (3) A közszolgáltatás díját tartalmazó számla adataival, illetve összegszerűségével kapcsolatban a tulajdonos (használó) a közszolgáltatónál kifogást emelhet, melynek a számla kiegyenlítésével kapcsolatban halasztó hatálya nincs. (4) Az írásban tett kifogásra, a közszolgáltató 30 napon belül írásban és érdemben köteles válaszolni. Ha a szolgáltató a túlszámlázással, panasszal egyetért, a panaszt orvosolja, az esetlegesen túlszámlázott összeget 15 napon belül visszafizeti. (5) A tulajdonost (használót) terhelő hulladékkezelési közszolgáltatási díjhátralék adók módjára behajtható köztartozás, amelyet az önkormányzat jegyzője (adóügyi ügyintézője) végez. A jegyző a közszolgáltatási díjak meg nem fizetéséből származó kintlévőség adók módjára történő behajtásáról késedelem nélkül gondoskodik. A behajthatatlan követelések esetében az adó-végrehajtási eljárási cselekmények eredménytelen lezárulását követően - 8 napon belül igazolást küld a közszolgáltatónak a behajthatatlanság tényét és okát is feltüntetve A közszolgáltatási díjakkal kapcsolatos engedmények és kedvezmények (1) A közszolgáltató az egyedül élő 60 év feletti személyeknek az előírt minimum szolgáltatásból 50% díjkedvezményt köteles biztosítani. A kedvezményre való jogosultságot a közszolgáltatónak be kell jelenteni.

11 11 (2) A magánszemély a kedvezmény igénybevételére első ízben a 60. életév betöltését követő díjfizetési évben jogosult. (3)A kedvezmény biztosítása miatti bevételkiesést a közszolgáltató az önkormányzat felé háromhavonta nyújtja be elszámolás céljából a 242/2000.(XII.23.) Korm. rendelet alapján. (4) Az a személy, akit az intézkedésre jogosult hatóságok (Polgármesteri Hivatal, Környezetvédelmi Felügyelőség, Nemzeti Park Igazgatóság, Rendőrség, stb.) eljárását követően környezetvédelmi, köztisztasági, hulladékgazdálkodási ügyben helyszíni bírsággal, vagy jogerős szabálysértési bírsággal sújtottak, ingatlanára vonatkozóan 5 évig e rendeletben szabályozott kedvezmények igénybevételére nem jogosult. V.FEJEZET 18.. A közterületek tisztán tartása (1) A közterületeken rendszeresen keletkező hulladékok gyűjtéséről, kezeléséről az önkormányzat a közszolgáltatón keresztül, külön szerződésben foglaltak szerint gondoskodik. (2) A közterületre illegálisan kihelyezett hulladékok összegyűjtéséről, elszállításáról a közszolgáltató a Polgármesteri Hivatal rendelkezése alapján 5 munkanapon belül köteles gondoskodni. VI. FEJEZET 19.. Szabálysértések (1) A külön jogszabályban meghatározott köztisztasági szabálysértésen túl, szabálysértést követ el és forintig terjedő pénzbírsággal sújtható, aki a) a hulladékkezelési közszolgáltatás alá tartozó települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatást nem veszi igénybe, b) a hulladékkezelési közszolgáltatás teljesítése érdekében az e rendeletben előírt bejelentési kötelezettségének nem, vagy valótlan adatot közölve tesz eleget, c) települési hulladékot felhalmoz, illetve a közterületre, vagy más ingatlanára az e rendeletben megállapított feltételektől eltérően kihelyez, d) a gyűjtőedényben folyékony, mérgező, robbanásveszélyes vagy egyéb olyan anyagot helyez el, amely veszélyezteti a környezetet, az elszállítással foglalkozók vagy mások életét, testi épségét, vagy egészségét, e) a lomtalanításra a közszolgáltató által megjelölt és kihirdetett időponttól eltérő időben helyez ki hulladékot,

12 12 f) települési szilárd hulladékot a regionális hulladékgazdálkodási társulás tagönkormányzatainak közigazgatási határán kívülről vagy a közigazgatási területén belül hulladék-kísérő jegy nélkül szállít, vagy átszállít, g) a kötelező közszolgáltatás szünetelése érdekében valótlan bejelentést tesz. VII.FEJEZET 20.. Vegyes, átmeneti és hatályba léptető rendelkezések (1) E rendelet január 1-én lép hatályba, egyúttal hatályát veszti Érsekvadkert Község Képviselő-testületének a helyi hulladékgazdálkodásról szóló 14/2001.(IX.10.) rendelete, valamint annak módosításáról szóló 19/2001.(XII.19.), a 14/2003.(XI.25.), és a 16/2007.(XII.14.) rendeletei. (2) A települési szilárd hulladékok begyűjtésére, szállítására vonatkozó egyedi települési szerződések e rendelet hatályba lépéséig maradnak érvényben. (3) A szolgáltató köteles az új szerződési feltételekről, a megváltozott kötelezettségekről és díjakról az ingatlan tulajdonosokat tájékoztatni. Érsekvadkert, december 16. Dr. Kovácsné Nagy Mária polgármester Kőhalmi Erika jegyző A rendelet kihirdetve: Érsekvadkert, december 17. Kőhalmi Erika jegyző

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Varsány Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2003.(II.14.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról (A módosításokkal egységes szerkezetbe foglalva.) Varsány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Jobbágyi Község Önkormányzata 23/2013. (XII. 21.) rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésének kötelező közszolgáltatásáról Jobbágyi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének../2010. (...) Önkormányzati RENDELETE

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének../2010. (...) Önkormányzati RENDELETE Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének../2010. (...) Önkormányzati RENDELETE a szilárd hulladékgazdálkodásról és a közterületek tisztántartásáról (tervezet) Tolmács Község Önkormányzat (továbbiakban:

Részletesebben

Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2009. (II.17.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról

Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 2/2009. (II.17.) rendelete. a helyi hulladékgazdálkodásról Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2009. (II.17.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990.

Részletesebben

Alsópetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016 (II.15.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladékgazdálkodásról

Alsópetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016 (II.15.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladékgazdálkodásról Alsópetény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016 (II.15.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladékgazdálkodásról Alsópetény Község Önkormányzat Képviselő testületének 2/2016. (II.15.) önk.

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 5/2015. (IV.28.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról

Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 5/2015. (IV.28.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról Tolmács Község Önkormányzata Képviselő testületének 5/2015. (IV.28.) Önkormányzati RENDELETE a szilárd hulladékgazdálkodásról Tolmács Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2010. (XII.20.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról

Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2010. (XII.20.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról Tolmács Község Önkormányzat Képviselő testületének 12/2010. (XII.20.) Önkormányzati RENDELETE a szilárd hulladékgazdálkodásról Tolmács Község Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) képviselő-testülete

Részletesebben

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet

ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet 3. Napirend a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet 3. Napirend ELŐ TERJESZTÉS és elő zetes hatástanulmány a hulladékgazdálkodásról szóló önkormányzati rendelet Tisztelt képviselő-testület!

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 5/2015. (IV.24.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról

Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 5/2015. (IV.24.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 5/2015. (IV.24.) Önkormányzati RENDELETE a szilárd hulladékgazdálkodásról Bánk Község Önkormányzatának képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

I. FEJEZET Általános rendelkezések

I. FEJEZET Általános rendelkezések A 13/2011.(XII.21.) rendelettel módosítva egységes szerkezetben, 2012.01.01. állapotnak megfelelően Nógrád Község Önkormányzata Képviselő testületének 6/2010. (VI.26.) Önkormányzati RENDELETE a szilárd

Részletesebben

Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 9/2010. (XII.21.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról

Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 9/2010. (XII.21.) Önkormányzati RENDELETE. a szilárd hulladékgazdálkodásról Bánk Község Önkormányzat Képviselő testületének 9/2010. (XII.21.) Önkormányzati RENDELETE a szilárd hulladékgazdálkodásról Bánk Község Önkormányzat (továbbiakban: önkormányzat) képviselő-testülete (továbbiakban:

Részletesebben

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről

Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bakonysárkány Község Önkormányzata 12/2004. (VI.28.). rendelete A települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatás igénybevételéről /Egységes szerkezetbe/ 6 Bakonysárkány Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

III. fejezet A folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási feladatatok és kötelezettségek A Szolgáltató kötelezettségei 3.

III. fejezet A folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatási feladatatok és kötelezettségek A Szolgáltató kötelezettségei 3. Ivád Község Önkormányzat Képviselőtestületének 3/2015. (II.25.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Ivád Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Veszprémvarsány Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.18.) önkormányzati rendelete A települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA

FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK A RENDELET HATÁLYA FELSŐZSOLCA VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 1/2002. (I.25.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKKAL KAPCSOLATOS HULLADÉKKEZELÉSI HELYI KÖZSZOLGÁLTATÁSRÓL (A 24/2007. (XII.21.) és a

Részletesebben

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzata Képviselő-testületének 20/2013. (IX.19.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Vecsés Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Sárkeresztes Község Önkormányzata Képviselőtestülete 3/2014.(II.14.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Sárkeresztes

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltató megnevezése !'k.: 012 JMrf6'.' "' ( lg\.( Kovácshida Község Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2011. (Xll.05.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Kovácshida

Részletesebben

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete Hatályos:2013-11-05 -tól Udvar Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2004. (XI.26.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések

I. FEJEZET. Általános rendelkezések Nagyoroszi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2015. (XII.01.) rendelete a helyi hulladékgazdálkodásról Nagyoroszi Község Önkormányzatának Képviselő-testülete az Alaptörvény 32. cikk /2/ bekezdés

Részletesebben

Általános rendelkezések 1..

Általános rendelkezések 1.. Vasszécseny Község Képviselő-testületének 10/2002. (XII.20.) számú rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatás igénybevételéről Vasszécseny Község Képviselő-testülete a település

Részletesebben

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete

Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete Ágasegyháza Község Önkormányzat Képviselőtestületének 12/2006. (XII.19.) számú rendelete /egységes szerkezetben/ A település szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról

Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete. a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2014.(VI.13.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatás ellátásáról Kelebia Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések 1.

1. Általános rendelkezések 1. Gyömrő Város Önkormányzat Képviselő-testületének 27/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzat Képviselő-testülete 13/2013.(XI.04.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Borsodnádasd Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló

Részletesebben

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya

I. ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. 1. A rendelet hatálya Páty Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III. 27.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2..

I. FEJEZET. Általános rendelkezések 1.. 2.. Szomor Község Önkormányzatának a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló 13/2002.(XII.12.) számú rendelete. ( egységes szerkezetben ) Szomor Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének

Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének Tiszatenyő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 20/2002 (XII. 20.) rendelete A települési hulladékokkal és a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésével kapcsolatos közszolgáltatásokról

Részletesebben

NÉZSA Község Önkormányzata. Képviselőtestületének 6/2003.(VII.1.) rendelete. A helyi hulladékgazdálkodásról

NÉZSA Község Önkormányzata. Képviselőtestületének 6/2003.(VII.1.) rendelete. A helyi hulladékgazdálkodásról NÉZSA Község Önkormányzata Képviselőtestületének 6/2003.(VII.1.) rendelete A helyi hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 2/2010.(I.29.) Ör. rendelettel ) 1 Nézsa Község Önkormányzatának Képviselő

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése.

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése. Nagyvázsony Község Önkormányzata képviselő-testületének 19/2010.(XII.15.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásokról. (Módosításokkal egységes szerkezetben.

Részletesebben

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete

Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete Tápiószecső Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 8/2016. (VII.04.) önkormányzati rendelete a Települési szilárd hulladék kezeléséről szóló 17/2013. (XII.20.) Önkormányzati rendelet módosításáról

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Rétság Város Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015 (III.31.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről (kivonat)

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete

Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 9/2014.(V.7.) önkormányzati rendelete a települési hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Tiszaszentimre Községi Önkormányzat Képviselőtestülete

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Segesd Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II. 11.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező

Részletesebben

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA

A RENDELET TÁRGYI HATÁLYA Nagyrada Község Önkormányzatának 8/2007. (XI.27.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról (Egységes szerkezetben a 9/204. (XI.28) /203.(IX.3) 8/203.(V.3.) /2009.(XII.7.) önkormányzati rendelettel)

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra

d.)a háztartásban kezdődő zöldhulladék és elkülönítetten gyűjtött hulladék összegyűjtésére és elszállításra Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 6/2015.(IV.29.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Serényfalva Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a hulladékról

Részletesebben

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki:

(1) A Rendelet a következő 5/ A. -sal és az azt megelőző alcímmel egészül ki: Barcs Város Önkormányzatának 7/2014. (VI.19.)önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelésről, a helyi közszolgáltatás kötelező igénybcvétcléri szóló 11/2004. (lil.26.)

Részletesebben

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (XII.30.) sz. önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról

Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (XII.30.) sz. önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról Vácduka Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2013. (XII.30.) sz. önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról Vácduka Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi

Részletesebben

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete

Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete Tiszacsécse község Önkormányzata Képviselőtestületének 1/2014. (II. 10.) önkormányzati rendelete - a települési szilárdhulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról - Tiszacsécse község Önkormányzat

Részletesebben

Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések

Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete. 1. Általános rendelkezések Pusztaottlaka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a települési folyékony hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről

Részletesebben

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.)

6/2016.(IX.7.) 24/2013. (XII.12.) Sajóivánka Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2016.(IX.7.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 24/2013. (XII.12.) önkormányzati rendelet módosításáról Sajóivánka

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS, DÓZSA GYÖRGY ÚT 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám: /2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 4/2006. (II. 13.) Kt. rendelete

Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete. 4/2006. (II. 13.) Kt. rendelete Tapolca Város Önkormányzata Képviselő-testülete 4/2006. (II. 13.) Kt. rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról, a köztisztaság fenntartásáról

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2014. (VII. 4.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Veszprémfajsz Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a

Részletesebben

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya

I. Általános rendelkezések A rendelet hatálya Bucsa Község Önkormányzata 4/2014.(III.20.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás ellátásának és igénybevételének szabályairól Bucsa Község Önkormányzata

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30.

Vácszentlászló Község Önkormányzata. 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről. Kihirdetve: 2000. XII. 30. Vácszentlászló Község Önkormányzata 9/2000. /XII.30./ sz. rendelete A helyi közszolgáltatók kötelező igénybevételéről Kovács Sándor s.k. polgármester dr. Král László s.k. körjegyző Kihirdetve: 2000. XII.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:..../2015. Hulladékszállítási szerződés (lakossági közszolgáltatás)

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2011.(IV.01.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Döbrönte Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:../2014. Hulladékszállítási szerződés (közfeladatokat

Részletesebben

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete

Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2009. (I. 30.) rendelete A környezetvédelem helyi szabályairól szóló 32/2005. (XII.30.) rendelet módosításáról Fonyód Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/)

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/) Magyargencs Község Önkormányzata Képviselő-testület 6/2013.(VI.03.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról Magyargencs Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32.

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2014. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

(egységes szerkezetben)

(egységes szerkezetben) 1 Székkutas Község Önkormányzat Képviselőtestületének 7/1999./V. 26./ Ktr. számú rendelete a települési szilárd hulladékok kezelésével kapcsolatos kötelező közszolgáltatás igénybevételéről (egységes szerkezetben)

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Lókút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2010.(XII.22.), 6/2012.(VI.4.), 6/2013.(II.28.), 19/2013.(VI.28.) önkormányzati rendeletekkel módosított 7/2010.(VI.10.) önkormányzati rendelete a települési

Részletesebben

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(III.4.) rendelete a hulladékról

Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(III.4.) rendelete a hulladékról Zebegény Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2013.(III.4.) rendelete a hulladékról Zebegény Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye 32. Cikk (2) bekezdésében és

Részletesebben

Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról

Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról MHK JogszabGly szolggltatgs 1. oldal, összesen: 6 oldal Szabadbattyán Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 22/2013. (XI.27.) önkormányzati rendelete A település hulladékgazdálkodásáról Szabadbattyán

Részletesebben

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás) PAKSI HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI NONPROFIT KFT. 7030 PAKS DÓZSA GYÖRGY U. 55-61. TEL: 75/830-690 Ügyfél azonosító szám: (szolgáltató tölti ki) Iktatószám:.../2015. Hulladékszállítási szerződés (közületi közszolgáltatás)

Részletesebben

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete

Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete Városlőd Község Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2010. (XII. 9.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról (módosításokkal egységes szerkezetben) Rendelet

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések

I. fejezet. Általános rendelkezések 1 Tóalmás Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2002.(VI.28.) rendelete a települési szilárd hulladékra vonatkozó helyi közszolgáltatásról a módosító 6/2008.(III.3.) és 19/2009.(IX.28.), 5/2011.(III.28.)

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések

I. fejezet Általános rendelkezések Bikal Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.22.) önkormányzati rendelete Hatályos:2015-01-22 -tól Bikal Község Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2015. (I.22.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet

Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének. 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet 33/2011.(XII.28.) önkormányzati rendelet A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Időállapot: 2013. május 3. Pétfürdő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2011.(XII.28.)

Részletesebben

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.)

15/2016. (III.22.) 55/2013. (XII.17.) Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 15/2016. (III.22.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és annak kötelező igénybevételéről szóló 55/2013. (XII.17.) önkormányzati

Részletesebben

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép.

7. A R. 7. p. pontjában az egyéb szilárd szövegrész helyébe a nagydarabos szöveg lép, a szolgáltató szövegrész helyébe a közszolgáltató szöveg lép. Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 15/2013. (VI.24.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési hulladékok kezeléséről szóló 15/2011. (VI.30) önkormányzati rendelet

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Mucsony Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2015. (II.17.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatás helyi szabályairól

Részletesebben

15/2013. (IX. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKRÓL

15/2013. (IX. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKRÓL MEDINA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15/2013. (IX. 23.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉKRÓL Medina Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról

a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet módosításáról DECS Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2016.(VII.1.) önkormányzati r e n d e l e t e a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról szóló 12/2013.(VI.28.) önkormányzati rendelet

Részletesebben

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E

ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E ZSÁMBÉK NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2 /2004/(II.3.) számú* R E N D E L E T E a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Zsámbék Nagyközség

Részletesebben

A rendelet célja A rendelet hatálya 2.

A rendelet célja A rendelet hatálya 2. Röszke Község Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III.31.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó helyi közszolgáltatásról Röszke Község

Részletesebben

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete

Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének. 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testületének 712001.(V/Il.24.) Önk. számú rendelete a települési szilárd hulladék kezelési közszolgáltatás igénybevételéről Bürüs község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei

4. Az ingatlantulajdonos és a közszolgáltató jogai és kötelezettségei, a közszolgáltatás kötelező igénybevételének módja és feltételei Visnye község Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2014.(I.27.) sz. önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Visnye Község Önkormányzatának

Részletesebben

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE

Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testületének 21/2013. (XII.19.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésesére vonatkozó közszolgáltatásról Bátonyterenye

Részletesebben

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/)

Print to PDF without this message by purchasing novapdf (http://www.novapdf.com/) Kemenesszentpéter Község Önkormányzata Képviselő-testület 5/2013.(III.18.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodásról Kemenesszentpéter Község Önkormányzatának Képviselő-testülete Magyarország Alaptörvénye

Részletesebben

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése

1. A települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatás tartalma, a Közszolgáltató megnevezése Herend Város Önkormányzata Képviselő-testületének 8/2010. (VI.30.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról Herend Város Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014.

KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. KÖZSZOLGÁLTATÁSI SZERZŐDÉS /2014. A Miskolc Térségi Konzorcium 2013/12/18/XX/3.számú határozata alapján 2014. január 1-től a MiReHuKöz Nonprofit Kft. (továbbiakban, mint Közszolgáltató) végzi közszolgáltatás

Részletesebben

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből

KIVONAT. Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből KIVONAT Fúrta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. december 12-én megtartott képviselő-testületi ülés jegyzőkönyvéből Furta Község Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2013. (XII.12.) ÖR.

Részletesebben

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete

VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete VILONYA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/2016. (XII. 5.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról, valamint a közterületek tisztántartásáról

Részletesebben

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról

Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 23/2013. (XII. 21.) önkormányzati rendelete A hulladékgazdálkodási helyi közszolgáltatásról Gádoros Nagyközség Képviselő-testülete a Magyarország

Részletesebben

Elfogadott rendelet. Módosítás: 3/2014. (III.27.)

Elfogadott rendelet. Módosítás: 3/2014. (III.27.) Váchartyán község Önkormányzata képviselő-testületének 13/2013. (XII. 19.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról és igénybevételének helyi szabályairól Elfogadott

Részletesebben

EGYSÉGES SZERKEZETBEN

EGYSÉGES SZERKEZETBEN 1 Sárvár város Önkormányzati Képviselő-testületének 5/2002. /II.21./ rendelete a köztisztaság fenntartásának rendjéről és a hulladékkezelési közszolgáltatásról 1 EGYSÉGES SZERKEZETBEN Sárvár Város Önkormányzatának

Részletesebben

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról

Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 14/2013.(IX.13.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Hatályos: 2015. május 1-jétől Nyírábrány Nagyközség Önkormányzata

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések MHK JogszabHly szolghltaths 1. oldal, összesen: 6 oldal Szabadhídvég Község Önkormányzat Képviselő-testületének 7/2013.(XII.17.) önkormányzati rendelete a települési szilárd hulladékkezelési közszolgáltatásról

Részletesebben

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének

Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének Rábahídvég Község Önkormányzata Képviselő-testületének 13/2003. (XII.15.) számú r e n d e l e t e Egységes szerkezetben a 17/23007.(XII.06.) számú rendelettel az önkormányzat által szervezett települési

Részletesebben

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki:

Az R 4. -a az alábbi 12-14. pontokkal egészül ki: Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének 31/2005.(XII.19.) Kt. sz. rendelete Ercsi Város Önkormányzat Képviselőtestületének a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról szóló 35/2004.(XII.3.)

Részletesebben

1. Általános rendelkezések

1. Általános rendelkezések Beleg Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2014. (II.17.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz kezelésével kapcsolatos közszolgáltatásról és annak kötelező

Részletesebben

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról

Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2014. (IX.2.) önkormányzati rendelete a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Hárskút Község Önkormányzata az Alaptörvény 32. cikk (1) bekezdés a)

Részletesebben

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai

1. A közszolgáltatás tartalma, a közszolgáltatással ellátott terület határai Rábakecöl Község Önkormányzata Képviselő-testületének 16/2013. (XII.30.) önkormányzati rendelete a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról Rábakecöl Község

Részletesebben

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról

Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének. 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete. a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzat Képviselő-testületének 17/2013. (XII.17.) önkormányzati rendelete a települési hulladékgazdálkodásról Kálló Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012.

Részletesebben