Heartcry Missionary Kérdések & Válaszok. John Abrahms. Questions & Answers: Revelation 3:20, Losing Salvation & Suicide c.

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Heartcry Missionary. 16 - Kérdések & Válaszok. John Abrahms. Questions & Answers: Revelation 3:20, Losing Salvation & Suicide c."

Átírás

1 Heartcry Missionary 16 - Kérdések & Válaszok John Abrahms Questions & Answers: Revelation 3:20, Losing Salvation & Suicide c. előadás fordítása Két fontos dolog a megfelelő hozzáálláshoz: alázat, és taníthatóság. Nem tudok mindent, az értelmem korlátozott, de kutatnunk kell Isten Igéjét együtt. Ha választ adok valamire, akkor neked utána kell nézned és megnézni mit mond Isten. Sok ember különböző véleményen van. Valaki azt mondja, hogy Isten választja az embert, más azt mondja, hogy az ember választja Istent. Másvalaki azt mondja az embernek szabad akarata van, más azt mondja nincs. Valaki azt mondja, hogy egy keresztyén elveszítheti az üdvösségét, más azt mondja, hogy egy keresztyén nem veszítheti el az üdvösségét. Valaki azt mondja, ha nem beszélsz nyelveken, akkor nem üdvözülsz, más azt mondja nem, nem mindenki beszél nyelveken. Valaki azt mondja meg kell keresztelkedned, hogy üdvözülhess, más azt mondja, nem, a keresztség nem ment meg téged. Mit higgyünk? Muszáj tanulmányoznunk Isten Igéjét, szükségünk van alázatra és tanítható lélekre. Nem vitatkozhatunk. Ha nem értünk egyet, szeretnünk kell egymást, alázatosnak kell lennünk és ezt kell mondanunk: nem tudok mindent, én egy tanuló vagyok. Keresztyén vagyok 43 éve és úgy érzem magam, mintha első osztályos lennék. Szóval szükségünk van alázatra. Első kérdés: Jelenések könyve 3. fejezet 20. vers. Mit jelent ez? Ha nem azt, hogy Jézus a bűnös ember szívén kopogtat, akkor mi a helyes értelmezése ennek a versnek? Tanuld meg, hogy egy versben többféle dolog van, amit tudnod kell. Az első: mi a kontextus? Második: a nyelvtan és a szintaxis mit jelent.

2 Ha van egy vers, amit kiveszel a kontextusából és adsz neki egy másik jelentést akkor Jézus szavát kiveszed a szájából és kifacsarod, és úgy használod, hogy más értelmet adsz neki. Tehát mikor Isten igéjét tanuljuk, akkor alázatosnak kell lennünk. Én ebben hiszek: Jelenések 3:20. Mi a kontextus? Nézd meg a 14. verset. Kihez beszél? 14 vers. Kihez beszél? A gyülekezethez beszél. A gyülekezet angyalának két lehetséges jelentése van. Az angyal szó jelentése: hírnök. Lehet egy igazi angyal, aki egy jel, hogy védje és őrizze a gyülekezetet, de valószínűleg nem ezt jelenti. Talán a gyülekezet vezetőjéhez szól. És az angyal szót használja, ami jelképezi a gyülekezet hírvivőjét. De a lényeg ez: a gyülekezethez beszél. És milyen a gyülekezet állapota? 16. vers. Langyosak, sem hidegek, sem forrók. Így mivel lágymeleg vagy, sem hideg, sem hév, kivetlek téged az én számból. Kimozdítom helyéről a te gyertyatartódat. Nem külön egyénekhez beszél, hanem a gyülekezethez. 19. vers. Hogyan írja le őket? Akiket én szeretek, megfeddem és megfenyítem. Szóval a kontextus szerint Jézus a gyülekezethez beszél, a gyülekezet világias lett, a gyülekezet büszke lett, a gyülekezet azt hiszi, hogy gazdag és nincs szüksége semmire. De Jézus szereti a gyülekezetet, és a Zsidó levél ezt mondja: akit az Úr szeret, azt megdorgálja. A gyülekezet langyos, de Jézus szereti. Megszomorították a Lelket, mert a gyülekezet megszomoríthatja a lelket, hamis tanítással, és rossz élettel. Jézus azt mondja, hogy az ajtó előtt áll és kopog. Mi az ajtó? A gyülekezet ajtaja. És mit mond? És ha valaki a gyülekezeten belül kinyitja az ajtót, Én a Lelkem által bemegyek. Ez görögül van írva és a görög nagyon speciális. Itt van a gyülekezet. Itt az ajtaja. Itt van Jézus, kopog az ajtón. A gyülekezeten belül sok ember van.

3 Mit mond Jézus? Az ajtó előtt állok és kopogtatok, ha valaki hallja a hangomat bemegyek a gyülekezetbe és egészen az arca elé megyek. Nem mondja, hogy belemegy egy emberbe. A görög ezt jelenti: Jézus mondja, hogy az ajtó előtt állok és kopogtatok. Kopogtatok a gyülekezet ajtaján, a gyülekezet langyos, de én szeretem, újjáélesztem őket, megfegyelmezem őket. Tehát térjetek meg, bánjátok meg a bűneiteket, és ha valaki a gyülekezetből megbánja bűneit, és kinyitja az ajtót, akkor bemegyek a gyülekezetbe és szemtől szembe leszek vele. A görögben nem jelenti azt, hogy belemegyek egy ember belsejébe. Azt jelenti, hogy a jelenlétében leszek. Tehát miről beszél? Egy langyos gyülekezet tele büszkeséggel, megtérésre van szükségük, bűnbánatra. Isten szereti őket, és Jézus eljön és kopogtat a gyülekezet ajtaján. És ha valaki a gyülekezetben kinyitja az ajtót bűnbánat által, akkor bemegyek a gyülekezetbe és odamegyek hozzá és közösségem lesz vele. Ennek a versnek ez a jelentése. Nem arról van szó, hogy egy bűnös szívén kopogtat. A gyülekezet ajtaján kopogtat. Azt mondja, hogy ha valaki a gyülekezetből bűnbánatot tart, így kinyitja az ajtót, akkor helyreállítom a közösséget vele. Ez a vers jelentése. Ez nem olyan üzenet, amit elveszett bűnösöknek kell prédikálni. Ez egy üzenet, amit egy langyos, világias gyülekezetnek kell prédikálni. Érted, amit mondtam? Most kutasd az Írásban. Nézd meg, hogy igaz-e. Hogyan menekül meg egy ember? Nem úgy, hogy kinyitja a szíve ajtaját. Hogyan menekül meg egy ember? Bűnbánat és hit által. Mit kell mondani az embereknek? Meg akarsz menekülni? Bánd meg a bűneidet és higgy. Nem kérem, hogy érts egyet velem, azt kérem, hogy értsd meg ezt a magyarázatot. Lehet, hogy nem értesz egyet ezzel a magyarázattal, de megértetted, amit mondtam? Kutasd az Írást te magad! 2. kérdés: Van egy ember, aki hisz Krisztusban, megkeresztelkedett, gyülekezeti tag, elkezd Igét hirdetni, keresi az Urat, prédikál egész Nepálban. Tíz év múlva bűnbe esik, soha nem bánja meg, elhagyja a gyülekezetet, megtagadja Krisztust, visszamegy a világba, úgy él, mint ezelőtt. Ez az ember elveszítette az üdvösségét? Nézzük Máté evangéliumában a 7. fejezetet. Nagyon fontos kérdés versek. Nagyon fontos rész. Nem minden, aki ezt mondja nékem: Uram! Uram! megyen be a mennyek országába; hanem aki cselekszi az én mennyei Atyám akaratát.

4 Figyelj nagyon! Az engedelmességed nem ment meg téged. Kegyelem által menekülsz meg. De ha megmentett vagy akkor engedelmes leszel. Egyik a gyökér, másik a gyümölcs. Egyik az ok, másik az okozat. Nyitott a kapu, keskeny az út, ami az örök életre vezet. Mi a kapu? Igazi átalakulás, megtérés. Mi az út? A szentség útja. Az engedelmesség útja. Az engedelmesség nem üdvözít téged. Kegyelemből van üdvösséged hit által. De ha átmentél a szoros kapun, ha igazából megtértél, az egyenes úton fogsz haladni. Néha elbukunk, néha gyengék vagyunk, néha előre megyünk, néha hátrafele, de aki Isten igaz gyermeke, lassan de biztosan az egyenes úton fog haladni. Nézzük a következő verset. 22 vers. Sokan mondják majd nékem ama napon: Uram! Uram! Nem a te nevedben prófétáltunk-é, és nem a te nevedben űztünk-é ördögöket, és nem cselekedtünk-é sok hatalmas dolgot a te nevedben? Kihez beszél? Igehirdetőkhöz. Prédikáltunk! Ördögöket űztünk! Csodákat tettünk! És mit mond Jézus? 21. vers. Figyelj! Mit mond? Ismertelek egykor, de mostanra elvesztetted az üdvösséged. Ezt mondja? Mit mond? SOHA nem ismertelek! SOHA NEM ISMERTELEK! Soha nem voltál újjászületett. Soha nem voltál igazi keresztyén. Prédikáltál? Csodákat tettél? Prófétáltál? Nem veszítette el az üdvösségét. Soha nem volt üdvössége. SOHA NEM ISMERTELEK! Nem ezt mondja: nos, egyszer ismertelek, de ma már nem ismerlek. Mit mond? SOHA nem ismertelek! Nagyon figyelj! Egy ember lehet megkeresztelve, tud hinni a fejéből, csatlakozhat a gyülekezethez, elmehet prédikálni, csodákat tehet, és közben elkárhozik. Miért? Elvesztette az üdvösségét? Mit mond Jézus? Soha nem ismertelek. Apostolok Cselekedetei 8. fejezet. Fülöp prédikál Samáriában. 5. vers: És Filep lemenvén Samária városába, prédikálja vala nékik a Krisztust. 6. vers: látták a csodákat. 7. vers: sok ember meggyógyult. 8. vers: nagy öröm a városban. 9. vers: Volt egy mágus a városban. Simon volt a neve. Varázslással foglalkozott. 10. vers: Isten nagy erejének hívták őt. És figyeld meg a 12. verset: hittek Fülöpnek, aki az evangéliumot hirdette és megkeresztelkedtek. Figyeld meg a 13. verset is: Simon maga is hitt. Megkeresztelkedett, és Fülöpöt követte. Az apostolok eljöttek Jeruzsálemből, rájuk tették a kezüket, megkapták a Szent Lelket, Simon látta ezt. Mit mondott? Figyeld meg az igét. 18. vers: Mikor pedig látta Simon, hogy az apostolok kézrátétele által adatik a Szent Lélek, megkínálá őket pénzzel Mondván: Adjátok nékem is ezt a hatalmat, hogy valakire vetem kezeimet, Szent Lelket vegyen.

5 20. vers: Péter azt mondja: A te pénzed veled együtt vesszen el, mivel azt gondoltad, hogy az Istennek ajándéka pénzen megvehető. Nincsen néked részed, sem örökséged e dologban, mert a te szíved nem igaz az Isten előtt. 22. vers: TÉRJ MEG! 23. vers: te keserűséges méregben és álnokságnak kötelékében leledzel. Most figyelj nagyon! Ha tanultál egyháztörténelmet, mi történt Simonnal? Nem tért meg. Elment és elkezdte a saját kultuszát. Egy hamistanító volt, és sok embert tévelygésbe vezetett. Figyelj nagyon! Hitt, megkeresztelkedett, és csatlakozott a gyülekezethez, de nem volt újjászületett. Érted ezt? A fejéből hitt. Látta a csodákat és azt mondta én hiszek! Megkeresztelkedett, követte Fülöpöt, csatlakozott a gyülekezethez, de eretnek volt. Hamistanító. Nem veszítette el az üdvösségét. Soha nem volt üdvössége. Figyelj nagyon! Sok ember fogadja az Igét örömmel, gyülekezetbe járnak, hallelujáznak, szószékre állnak, prédikálják a Bibliát. Öt év múlva bűnben élnek, soha nem bánják meg a bűneiket, nem térnek vissza, megtagadják az Urat. Elvesztették az üdvösségüket? Mit mond Jézus? Soha nem volt üdvösségetek! Egy hamis megtérő volt. Júdás Jézussal járt, Jézussal evett, Jézus nevében prédikált, csodákat tett. Elment az evangéliumot hirdetni, de mi történt vele? Elveszítette az üdvösségét? NEM! Soha nem volt üdvössége. Péter megtagadta az Urat. Háromszor. Nem ismerem, azt mondta. Mi történt? Jézus odament hozzá, szembesítette a bűnével, és Péter bűnbánatot tartott. És helyreállt a kapcsolat. Miért? Ő Isten igaz gyermeke. Mi a különbség Júdás és Péter között? Mindketten megtagadták az Urat, az egyik helyreállt, a másik öngyilkos lett. Mi volt a különbség? Péter Isten gyermeke volt. Júdás nem. Júdás nem veszítette el az üdvösségét. Júdásnak soha nem volt üdvössége. Két fiatalember: János Márk és Démás, emlékszel erre a két fiatalemberre? Pál az első útján mikor ment prédikálni az evangéliumot, vitte magával János Márkot. Ázsiába mentek. Mi történt János Márkkal? Hazament. A következő úton Barnabás vinni akarta Márkot. Mit mondott Pál? Nem, nem. Nem viszem Márkot. Elhagyott minket. Nagy vitába kerültek. Barnabás elment az egyik irányba, és vitte Márkot. Pál a másik irányba ment és vitte magával Silást. Mit mond a legtöbb ember Márkról? Szegény Márk, elveszítette az üdvösségét. Elhagyta Pált. Ám a 2 Timóteus 4. fejezetben, amit Pál a halála előtt írt, mit mond el Timóteusnak? Gyere hozzám hamar. És mit mond még? Hozd Márkot. Miért? Mert ő nagyon hasznos nekem. Mi történt Márkkal? Helyreállt. Miért állt helyre? Mert Isten szerette őt. Mikor Pál először utazott, Márk elhagyta őt. De Márk helyreállt. A második fiatalember, Démás, Pállal utazott végig. Pál készült meghalni. 2 Timóteus 4. fejezet. Mit mond? Senki sincs velem. Démás elhagyott engem. Miért? Mert ő a világot szerette. És mit mond János? Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya

6 szeretete. Figyelj nagyon! Démás elveszítette az üdvösségét? Nem. Démásnak soha nem volt üdvössége. Egy igehirdető bejárhat hosszú utat és prédikálhat sokáig a saját erejéből, rossz motivációból. Felépíthet egy nagy szolgálatot, de az fa, széna és pozdorja. Mikor odaér a menny kapujához, megkérdezik: ki vagy te? Uram én egy nepáli igehirdető vagyok. Beutaztam egész Nepált, voltam bibliaiskolában, kiképeztem magam, csodákat tettem, a te nevedben prédikáltam, sok embert megkereszteltem. Nem ismerlek! Elvesztette az üdvösségét? Soha nem volt üdvössége. Hamis megtérő volt. Érted ezt? Hamis megtérő volt. Isten igazi gyermeke Istentől született. Isten által kiválasztott, Krisztus által megváltott, Szent Lélektől újjászületett. Isten megtartja, a megszentelődés útján halad, talán elesik, talán leesik az útról, talán bűnbe esik, mint Dávid, mint Péter, mint János Márk, de ha Isten igazi gyermeke, akkor Isten szereti. Isten megdorgálja őt, Isten visszateszi őt az útra, megtisztítja, húzza őt, tolja őt, rúgja őt, hogy folytassa az útját. Egy hamis megtérő fut egy darabon, aztán elhagyja az utat. Nem veszíti el az üdvösségét, mert soha nem is volt üdvössége. Isten igazi gyermeke eltévedhet egy időre. Zsidók 12:6 Mert akit szeret az Úr, megdorgálja. Dávid házasságtörést követett el, gyilkosságot követett el, és hazudott. Elveszítette az üdvösségét? Nem. Isten küldött hozzá egy prófétát. Mi volt a neve? Nátán. Mit mondott Nátán? Te vagy az az ember. Akkor bűnbánatot tartott és imádkozott. Azután mit mondott? Ó Uram add vissza az üdvösségemet. Ezt mondta? Mit mondott? Add vissza az üdvösségem örömét. Figyelj nagyon! Isten igazi gyermeke elveszítheti az üdvösségének az örömét, elveszítheti az üdvbizonyosságát, de ha ő Isten igazi gyermeke, soha nem veszíti el az üdvösségét. Jézus ezt mondja: Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem: És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből. Az én Atyám, aki azokat adta nékem, nagyobb mindeneknél; és senki sem ragadhatja ki azokat az én Atyámnak kezéből. Jézus ezt mondta: Minden, amit nékem ád az Atya, én hozzám jő; és azt, aki hozzám jő, semmiképpen ki nem vetem. Tanulmányozod a Bibliát? Tudod mi a probléma Nepálban? Tudod a probléma Nepálban az, hogy az igehirdetők egy gyenge evangéliumot hirdetnek: Akarsz keresztény lenni? Isten szeret téged. Jézus kopogtat a te szíved ajtaján. Ha kinyitod az ajtót, akkor Ő bemegy. Behívtad Jézust a szívedbe már? Akkor meg vagy mentve. Gyere, megkeresztelünk téged. Gyülekezetbe jönnek, hat hónappal később eltűnnek. Utána mindenki ezt mondja: elveszítette az üdvösségét. Nem veszítette el az üdvösségét. Soha nem volt üdvössége.

7 Miért fontos a hitelv? Gyenge hitelv, gyenge evangélium. Gyenge evangélium, hamis megtérés. És az egyház tele van kecskékkel 1 és elmennek. Mert elveszítették az üdvösségüket Nem veszítették el az üdvösségüket. Soha nem volt üdvösségük. Nem kérdezem, hogy egyetértesz-e velem, azt kérem, hogy értsd meg, amit mondok. Tanulmányozd a Bibliát magad! Nézd meg hogy ezek a dolgok igazak-e. Nagyon sok hamis megtérés van. Nem veszítik el az üdvösségüket. Soha nem volt üdvösségük. Pál ezt mondja: vizsgáljátok meg magatokat, próbáljátok meg magatokat, ha nem látod, hogy Jézus Krisztus benned van. Mi az újjászületés bizonyítéka? A megváltozott élet. Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Láttál valaha hamis gyümölcsöt? Úgy néz ki, mint egy igazi alma. Piros, de nem igazi. Ha beleharapsz fából van. Egy hamis megtérő hamis gyümölcsöket tud teremni hosszú időn keresztül. Ha nem az igazi üzenetet prédikálod, akkor hamis megtérést tudsz produkálni. Beutaztam Kínát, Nepált is és találkoztam emberekkel. Mikor lettél keresztyén? Azt mondta: Karácsonykor. A házam a templom közelében van. Volt egy karácsonyi műsoruk, egy éneket énekeltek, hallottam az éneket, és elkezdtem sírni. Keresztyén vagyok. Megkérdeztem egy másik embert, mikor lett keresztyén. Kórházban voltam, betegen. Rákos voltam. A keresztyének odajöttek, rám tették a kezüket és meggyógyultam. Keresztyén vagyok. Figyelj nagyon! A gyógyulás nem megváltás. Egy érzelmi megtapasztalás nem megváltás. A megkeresztelkedés nem megváltás. Gyülekezetbe járni nem megváltás. Ezek a dolgok megváltáshoz vezethetnek. Miért gyógyít Isten embereket? Hogy a megváltáshoz vezesse őket. Jézus megy az úton, tíz leprás áll előtte: Jézus Dávid fia irgalmazz nékünk. Mit mond nekik? Menjetek és mutassátok meg magatokat a papnak. Megfordulnak, meggyógyultak. Egy! Egy samáriai, látta, hogy meggyógyult. Visszafordult, odament Jézushoz és leborult előtte. Mit mondott Jézus? Nem tízen gyógyultak meg? A másik kilenc hol van? Csak egy jött vissza, egy samáriai? Mit mond neki Jézus? Menj, a hited megtartott téged. Hányan gyógyultak meg? Tízen. Hányan váltattak meg? Figyelj nagyon! A testi gyógyulás nem megváltás. Mi a megváltás? Két dolog: bűnbánat és hit. Ezt kell hirdetned. Ez Isten ereje a megváltásra. Nepál nagy szüksége: szent igehirdetők, igaz hitelvek, tiszta tanítás, igaz megtérés, igazi szentség, nem külső erkölcsösség, belső szentség. 1 Az Igében Jézus ezt mondja: 32 És elébe gyûjtetnek mind a népek, és elválasztja õket egymástól, miként a pásztor elválasztja a juhokat a kecskéktõl. 33 És a juhokat jobb keze felõl, a kecskéket pedig bal keze felõl állítja. (Mt.25,32-33)

8 Ne higgyétek el ezeket a dolgokat, csak azért mert én mondom. Olvasd a Bibliádat! Legyen alázatos a szíved, ne légy büszke, légy tanítható lelkületű. Ez egy nagy könyv. Nem tudunk mindent. Istennek van egy célja és te része vagy ennek a célnak. *** Kérdés: egy ember úgy tűnik, hogy keresztyén, de mikor problémák jöttek az életébe öngyilkos lett. Temethetjük-e a keresztyének közé? Az első dolog ez: nem tudjuk, hogy tényleg megtért-e vagy sem. Csak Isten tudja. Egy igaz hívő elkövethet öngyilkosságot? Talán. Talán. Nem tudom biztosan. Adhatsz-e neki keresztyén temetést? Talán. A gyülekezet vezetőinek kell eldöntenie. És mikor az üzenetet hirdeti, azt mondja majd: mind ismertük Joe testvért. Keresztyénnek vallotta magát, itt volt a gyülekezetben. Tudjátok az elmúlt év nehéz időszak volt a számára. A felesége meghalt, depressziós lett, rákja volt. Elvette a saját életét. Nem tudjuk, hogy Joe testvérünk igazi keresztyén volt-e vagy sem, de rábízzuk a lelkét Istenre. Isten tudja, hogy ki keresztyén és ki nem. De miután meghalt nem imádkozhatsz érte. Vagy a mennyben van, vagy a pokolban. Nem tudhatod. *** Hitetlen ember mehet, hogy prédikálja az evangéliumot, úgy, hogy van erő a szavaiban, és néhány ember megtérhet igazából általa, de ez az igehirdető nem megváltott. Ez lehetséges. Ez nem normális és szokványos, de lehetséges. Egyszer keresztyének Kínában, elhívtak, hogy menjek a városukba, ahol van egy nagy vita a gyülekezetben. Miért? Egy kehelyből igyanak, vagy több kehelyből? És a gyülekezet megosztott lett. Tehát egy ember prédikálhatja úgy az evangéliumot másoknak, hogy közben nem megváltott ember ő maga. És mit mond ez neked? Mit mond ez nekem? Vizsgáljuk meg magunkat. Újjászületett vagyok? Bízok Krisztusban? Miért szolgálom Istent? Sok igehirdető szolgálja Istent, mert szeretik a hatalmat, szeretnek a szószéken állni, szeretnek prédikálni, mindenki őket nézi, mindenki pásztornak hívja őket. Mindenki szereti ezt hallani. De egy igazi pásztor alázatos ember. Ő nem a gyülekezet főnöke, ő a gyülekezet szolgája és alázatos. És ő egy jó példakép. Ilyen egy igazi igehirdető.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL.

ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERET TÉGED, ÉS CSODÁLATOS TERVE VAN AZ ÉLETEDDEL. ISTEN SZERETETE Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. (János

Részletesebben

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem?

Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Vajon Isten tényleg az életemben van, ha mellette döntöttem? Amikor úgy döntöttél, hogy behívod Jézust az életedbe, lehet, hogy felmerült benned a kérdés: Vajon Isten hallotta egyáltalán, amit mondtam?

Részletesebben

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen. Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa

Részletesebben

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába

Újjászületés - Beleszületni Isten családjába Kenneth E. Hagin Nem az a fontos, hogy melyik gyülekezetbe tartozol, hanem az, hogy melyik családba. Jézus azt tanította, hogy az embernek újjá kell születnie. A következő állítások Jézus szájából származnak:

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 3. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Visszaküldési határidő: Elérhető pontszám: 67p. 2014. november 17. Kedves

Részletesebben

Üdvözlünk Isten családjában!

Üdvözlünk Isten családjában! Üdvözlünk Isten családjában! Amikor Jézust elfogadod Megváltódnak, Isten családjának tagja leszel. Isten azt akarja, hogy ha az Ő gyermeke lettél, növekedj az Ő megismerésében, és válj minél inkább Jézushoz

Részletesebben

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen

Varsák kivető helye. Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Varsák kivető helye Lectio: Ez 47,1-12 Textus: Ez 47,10 varsák kivető helye lészen Éltető vizek Az Úr Ezékielnek látomásban megmutatta a szent vizeket, melyek az Úr házának küszöbe alól, az oltártól jöttek

Részletesebben

AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI

AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI AZ APOSTOLOK CSELEKEDETEI avagy A KERESZTÉNY VALLÁS GYÖKEREI Egészen bizonyos, hogy azok az apostolok, akik korábban Jézus közvetlen tanítványai voltak (tehát a 12-höz tartoztak), tanításaik alkalmával

Részletesebben

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája

valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája Jézusom, bízom Benned! Az Isteni irgalmasság kilencede valamint az Irgalmasság órája, Irgalmasság rózsafüzére és Irgalmasság litániája 1937. augusztus 10-én mondta az Úr Szent Faustina nővérnek: Azt kívánom,

Részletesebben

A karácsony a legtöbb ember számára a család ünnepe és az ajándékozás alkalma.

A karácsony a legtöbb ember számára a család ünnepe és az ajándékozás alkalma. MANFRED RÖSELER A karácsony a legtöbb ember számára a család ünnepe és az ajándékozás alkalma. Mások magányosan töltik ezt az ünnepet, és egyeseket ez mélységesen elkeserít. Karácsony táján minden évben

Részletesebben

Péter és az ima hatalma

Péter és az ima hatalma A Biblia gyermekeknek bemutatja Péter és az ima hatalma Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Átírta : Ruth Klassen 60/57. Történet www.m1914.org Bible for

Részletesebben

KIÁLTÓ SZÓ. Pasarét, 2014. január 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: Ézsaiás 40,1-10

KIÁLTÓ SZÓ. Pasarét, 2014. január 12. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: Ézsaiás 40,1-10 Pasarét, 2014. január 12. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza KIÁLTÓ SZÓ Lekció: Ézsaiás 40,1-10 Alapige: János 1,19-23 Ez János bizonyságtétele. Amikor a zsidók papokat és lévitákat

Részletesebben

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől

látá Isten, hogy jó a világosság elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől És monda Isten: Legyen világosság: és lő világosság. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Iste a világosságot a sötétségtől. 1Móz 1:3-4 Annak okáért menjetek ki közülük, és szakadjatok el,

Részletesebben

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu

EDK -k az EDM -ért. Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért. www.ujremeny.hu EDK -k az EDM -ért Evangéliumi Diák Körök az Evangéliumi Diák Misszióért LÁTÁS Egyetemekre, Főiskolákra járó diákok evangéliummal való elérése, keresztyén diáktársaik által. Keresztyén diákok aktivizálása,

Részletesebben

NEM MINDENKI. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp.

NEM MINDENKI. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. Budapest, 2015. november 29. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. NEM MINDENKI Lekció: Mt 7,21 23 Alapige: Mt 7,21 Nem mindenki megy be a mennyek országába, aki ezt mondja nekem: Uram, Uram, hanem csak az,

Részletesebben

Mit keresitek az élőt a holtak között

Mit keresitek az élőt a holtak között Isten szeretete csodálatosan ragyogott Jézusból. - Olyan tisztán, hogy emberi életek változtak meg általa. - Akik találkoztak Jézussal, s engedték, hogy megérintse őket az Ő szeretete, azok elkezdtek vágyakozni

Részletesebben

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8).

Nagy öröm. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Nagy öröm Lectio: ApCsel 8,1-25. Textus: És lőn nagy öröm abban a városban. (ApCsel 8,8). Fülöp Samáriában hirdette a Messiást. Jézusról tett bizonyságot, a Szabadítóról. Az ember mindig kapcsolatban kellene,

Részletesebben

Hanukka és Karácsony

Hanukka és Karácsony Bereczki Sándor Igehirdetések 9. Hanukka és Karácsony Mindenki Temploma Hanukka és Karácsony Igehirdetés sorozat 9. Copyright 2010 Bereczki Sándor Korrektor: Dr. Gruber Tibor Kiadványszerkesztő: Danziger

Részletesebben

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10

bibliai felfedező B1 Ajánlott további olvasásra: Zsoltárok 86:1-7 Apostolok Csel. 13:38-39 Efézus 4:25-32 /10 Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. RÉSZ: Az Úr Jézus példázatai A két adós Olvasd

Részletesebben

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből.

AZ ÚR SZABADÍTÁSA. Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította őket szorult helyzetükből. Pasarét, 2013. november 10. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza AZ ÚR SZABADÍTÁSA Lekció: Zsoltár 107,1-16 Alapige: Zsoltár 107,13 De az Úrhoz kiáltottak nyomorúságukban, és megszabadította

Részletesebben

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt.

Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. Kezdetben volt az Ige, és az Ige Istennél volt, és az Ige Isten volt. János 1,1 Benne élet volt, és az élet volt az emberek világossága. János 1,4 1 Jézus ismét megszólalt, és ezt mondta nekik: Én vagyok

Részletesebben

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG

ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Pasarét, 2014. február 2. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza ISTENNEK TETSZŐ IMÁDSÁG Lekció: ApCsel 4,23-31 Alapige: Zsolt 124,8 A mi segítségünk az Úr nevében van, aki teremtette

Részletesebben

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10.

VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) Horváth Géza. Lekció: Márk 10. Pasarét, 2014. április 18. (nagypéntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza VÁLTSÁGUL SOKAKÉRT Lekció: Márk 10. Alapige: Márk 10,45 Mert az Emberfia sem azért jött, hogy neki szolgáljanak,

Részletesebben

Jézus tizenkét tanítványt választ

Jézus tizenkét tanítványt választ A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus tizenkét tanítványt választ Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta

Részletesebben

Megtanulni megbocsátani

Megtanulni megbocsátani Megtanulni megbocsátani ADUNARE Megtanulni megbocsátani. Megtanulni megbocsátani az egyik legfontosabb lecke a keresztény életünkben. A megbocsátásról tanulhatunk az egész Biblián keresztül. Amikor megbocsátunk

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! Neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Jézus segít egy beteg férfinak Olvasd

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2.

bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Bibliatanulmányozó Feladatlap 1. 2. Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTéNET: Az imádság Mi az imádság? Találkoztál

Részletesebben

EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA

EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA EGYSZER VOLT AZ EUCHARISZTIA A szentmisében a kenyér és a bor Jézus Testévé és Vérévé válik. Lehetséges ez? Nézzük meg először Jézus szavait. János evangéliumának hatodik fejezetében hosszan beszélget

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja

A Biblia gyermekeknek bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Üldözőből prédikátor Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

SZÜKSÉGES BEMENETEL. Budapest, 2015. október 25. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp.

SZÜKSÉGES BEMENETEL. Budapest, 2015. október 25. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. Budapest, 2015. október 25. Vasárnap 10 óra Somogyi Péter lp. SZÜKSÉGES BEMENETEL Lekció: Mt 7,13 14 Alapige: Mt 7,13 14 Menjetek be a szoros kapun! Mert tágas az a kapu, és széles az az út, amely a kárhozatba

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA

KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA KARÁCSONY ÜNNEPÉT KÖVETŐ VASÁRNAP SZENT CSALÁD VASÁRNAPJA Ünnepi szentmise KEZDŐÉNEK (Dallam: Áldjad, ember, e nagy jódat ) 1 Áldunk, Isten jó szolgája / Szent Családnak hű sáfárja, Kire Isten megváltásunk

Részletesebben

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET!

VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Pasarét, 2012. augusztus 30. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza VIZSGÁLJÁTOK MEG A LELKEKET! Alapige: 1János 4,1 Szeretteim, ne higgyetek minden léleknek, hanem vizsgáljátok meg a lelkeket,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Ésaiás a jövőbe lát A Biblia gyermekeknek bemutatja Ésaiás a jövőbe lát Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Jonathan Hay Átírta : Mary-Anne S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

APOKRIF IRATOK Bel és a A KING JAMES Biblia 1611 sárkány. Bel- és a sárkány

APOKRIF IRATOK Bel és a A KING JAMES Biblia 1611 sárkány. Bel- és a sárkány www.scriptural-truth.com APOKRIF IRATOK Bel és a A KING JAMES Biblia 1611 sárkány Bel- és a sárkány A könyv a Bel és a sárkány [a Dániel] A történelem a megsemmisítése a Bel- és a sárkány, Levágta, a Daniel

Részletesebben

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24

SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Pasarét, 2012. július 1. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK Horváth Géza SZOLGA VAGY FIÚ? Lekció: Lk 15,11-24 Alapige: Galata 4,4-7 De amikor eljött az idő teljessége, Isten elküldte Fiát, aki asszonytól

Részletesebben

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet

Az igazi szolgálat kizárólag a Szent Szellem ereje által lehet sikeres. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned. 1. fejezet Tartalom 1. Hét ok, amiért felkentnek kell lenned......................... 7 2. A kenet tizenöt erőteljes hatása a szolgálatodra................ 13 3. Egyetlen lépés a kenethez...................................

Részletesebben

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk:

Kérem, nyissa ki az Újszövetséget Máté 1:1-nél. Itt kezdi Máté magyarázatát arról, hogy mi az Evangélium. Ezt olvashatjuk: Mi az evangélium? Jó az, ha időt tudunk áldozni arra, hogy átgondoljuk mi a Biblia üzenete. Bizonyára sokan óvatosak a vallásokkal, a templomba járással, az egyházi rituálékkal, és a hagyományok követésével.

Részletesebben

MIRŐL BESZÉL A KERESZT? 7. Mit mond a kereszt a világgal való szakításról?

MIRŐL BESZÉL A KERESZT? 7. Mit mond a kereszt a világgal való szakításról? Pasarét, 2015. szeptember 26. (szombat) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza MIRŐL BESZÉL A KERESZT? 7. Mit mond a kereszt a világgal való szakításról? Énekek: Halleluja: 241; Ref. 338; 299

Részletesebben

A HÁLA JELEI. Pasarét, 2014. október 19. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: Zsolt 100.

A HÁLA JELEI. Pasarét, 2014. október 19. (vasárnap) Horváth Géza. Lekció: Zsolt 100. Pasarét, 2014. október 19. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A HÁLA JELEI Lekció: Zsolt 100. Alapige: Lukács 8,1-3 Jézus ezután városról városra és faluról falura járt, és hirdette

Részletesebben

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése

A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése A Raffay-Prõhle Agendák szerinti istentiszteleti rendek kiegészítése 13. Bûnbánati imádságok Advent 1. vasárnapja Istenem! Méltatlan vagyok kegyelmedre, mert sokszor és sokféleképpen vétkeztem. De légy

Részletesebben

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi

A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi A kegyelem árad 193 A mélyből Hozzád száll szavam 101 A nap bíborban áll 50 A sötétség szűnni kezd már 181 A szívemet átadom én 64 A Te nevedben mi együtt vagyunk 126 A tisztelet csak Istené 48 A végtelenhez

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A tékozló fiú

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A tékozló fiú A Biblia gyermekeknek bemutatja A tékozló fiú Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

2. Jézus Krisztus. 1. Isten

2. Jézus Krisztus. 1. Isten Bibliaismereti alapok 1. Isten 2. Jézus Krisztus 3. Szent Szellem Szentháromság 4. A Biblia 5. Az Ember 6. Bűn megváltás 7. Újjászületés, megszentelődés 8. Betöltekezés Szent Szellemmel 9. Kegyelem 10.

Részletesebben

NYILVÁNVALÓ SZERETET

NYILVÁNVALÓ SZERETET Pasarét, 2015. december 25. (péntek) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza NYILVÁNVALÓ SZERETET Énekek: 182; 321,1-3. 4. 6-7; 447 Lekció: Lukács 2,1-14 Alapige: 1János 4,9-10 Azáltal lett nyilvánvalóvá

Részletesebben

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor

Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor Pasarét, 2007. április 7. Földvári Tibor NAGYSZOMBAT AZ ÚR AKARATA SZERINT Ézs 53, 9-12 És a gonoszok közt adtak sírt néki, és a gazdagok mellé jutott kínos halál után: pedig nem cselekedett hamisságot,

Részletesebben

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET

JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET JÉZUSBAN VAN AZ ÉLET GYÜLEKEZET I. évfolyam 3. szám szeptember, október Akarod hallani a jó hírt? Mindennek Királya Mindennek Királya, az Istennek Fia, égnek, földnek Ura Akinek véd minket a karja tőlünk

Részletesebben

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ

Isten Nagy Terve. 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve 2 rész: ISTEN, MA IS TEREMTŐ Isten Nagy Terve teremtés elesés megváltás helyreállítás Jézus Krisztus tegnap, ma és mindörökké ugyanaz. Zsidó.13.8 Méltó vagy, Urunk és Istenünk, hogy tied

Részletesebben

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk?

Vetélkedő kérdések és válaszok. A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? Vetélkedő kérdések és válaszok 1. feladat A kivetítőn látható képek hogyan kapcsolódnak Jézus életéhez? Milyen történet kapcsolódik hozzájuk? 1. Jézus születése, a napkeleti bölcsek látogatása 2. Menekülés

Részletesebben

Arcodat keresem, Uram!

Arcodat keresem, Uram! Arcodat keresem, Uram! Imádságok az Eukarisztia elõtt Pan non hal ma, 2011. AZ EUKARISZTIA ELÕTT SZENTSÉGIMÁDÁSI ÓRA IMÁDÁS Az Úr Jézus köztünk van az Élet Kenyerében. Hálaadó lélekkel imádjuk ôt, a mi

Részletesebben

PRÉDIKÁCIÓ A KAPUBAN

PRÉDIKÁCIÓ A KAPUBAN Pasarét, 2014. október 9. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza PRÉDIKÁCIÓ A KAPUBAN Alapige: Jer 7,1-7. 10. 1. Az a beszéd, amelyet az Úr szólt Jeremiásnak: 2. Állj az Úr házának

Részletesebben

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk

Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk Isten akarata, hogy a vallásosságunkból megtérjünk A Biblia világosan tanítja:a keresztény ember nem önmagában elszigetelt lélek, akinek magányosan kell élnie vallásos életét. A Biblia világosan tanítja:

Részletesebben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben

UTASÍTÁSOK. Tekergó veszélyben UTASÍTÁSOK Egy kis füzetecskét fogunk készíteni, melynek címe: Tekergô veszélyben. Ez egy mulatságos kis történet, de nagyon komoly a mondanivalója. Íme, az elkészítés módja: 1. Nézzétek meg a harmadik

Részletesebben

ELJÖN AZ ÚR. Lekció: Malakiás 3,1-6. Alapige: Malakiás 3,1...eljön az ő templomába az Úr...

ELJÖN AZ ÚR. Lekció: Malakiás 3,1-6. Alapige: Malakiás 3,1...eljön az ő templomába az Úr... Pasarét, 2014. március 23. (vasárnap) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Szepesy László Lekció: Malakiás 3,1-6 Alapige: Malakiás 3,1...eljön az ő templomába az Úr... ELJÖN AZ ÚR Imádkozzunk! Dicsőítünk

Részletesebben

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap

bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Bibliatanulmányozó Feladatlap Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. TörTénET: Az evangélisták Máté Olvasd el:

Részletesebben

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1

É N E K F Ü Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K Ö N Y V E 1 4 7 : 1 É N E K F Ü Z E T A S V Á B H E G Y I R E F O R M Á T U S G Y Ü L E K E Z E T S Z Á M Á R A Ö S S Z E Á L L Í T V A MILYEN JÓ ISTENÜNKRŐL ÉNEKELNI, MILYEN GYÖNYÖRŰ A SZÉP DICSÉRET! Z S O L T Á R O K K

Részletesebben

1. Isten tökéletes személye

1. Isten tökéletes személye ISTEN ÖRÖMHÍRE 1. Isten tökéletes személye Isten az egész világ Teremtője, mindenható és örökkévaló Ura. Számunkra felfoghatatlanul tökéletes és szerető Isten. Ő mindennél értékesebb és hatalmasabb; a

Részletesebben

Isten felméri Ábrahám szeretetét

Isten felméri Ábrahám szeretetét A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten felméri Ábrahám szeretetét Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Tammy S. Franciáról fordította : Helga Himer Kiadta :

Részletesebben

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3)

Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Az ü dvö ssé g förrá sái (Vö. Iz 12,3) Szentségek vételére felkészítő kiadvány. Kiadja: Szent József Plébánia. Cím: 8800 Nagykanizsa Ady E. 15. Felelős kiadó és szerkesztő: Váron István. E-mail: varonistvan@gmail.com

Részletesebben

B O C S Á S S M E G, AT YÁ M!

B O C S Á S S M E G, AT YÁ M! B O C S Á S S M E G, AT YÁ M! A B Ű N V A L L Á S R Ó L - N YÁ R I S O R O Z A T, 2 0 1 7 20% - 80% FONTOS MEGJEGYZÉSEK Az Írás nem rejti el a rosszat Valós történeteket elevenítünk fel Nem mi kérdőjelezzük

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Jézus A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus születése Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde.

A LÉLEK KARDJA. Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Pasarét, 2013. október 24. (csütörtök) PASARÉTI PRÉDIKÁCIÓK refpasaret.hu Horváth Géza A LÉLEK KARDJA Alapige: Efézus 6,17b Vegyétek fel a Lélek kardját, amely az Isten beszéde. Imádkozzunk! Hálaadással

Részletesebben

Osztályozóvizsga követelményei

Osztályozóvizsga követelményei Osztályozóvizsga követelményei Képzés típusa: Tantárgy: Nyolcosztályos gimnázium Református hittan Évfolyam: 5. _ Heti óraszámú csoport Vizsga típusa: írásbeli Követelmények, témakörök: a szóbeli vizsga

Részletesebben

Mi a virtuális valóság?

Mi a virtuális valóság? VIRTUÁLIS VALÓSÁG - KERESZTYÉNYSÉG Kol 2,20-23 Ha tehát Krisztussal meghaltatok a világ elemei számára, miért terhelitek magatokat olyan kötöttségekkel, amelyek csak az e világ szerint élőkre kötelezők:

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. A Mennyország, Isten. otthona A Biblia gyermekeknek bemutatja A Mennyország, Isten gyönyörű otthona Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org

Részletesebben

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Bevezető rész

A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: A szentmise Bevezető rész Felnőttkatekézis A keresztény élet forrása, központja és csúcsa: Előadó: Maga László Plébános atya Időpont: 2012. június 22. A szentmise Bevezető rész I.A liturgia = Az Egyház istentisztelete Kettős célja:

Részletesebben

A betegek tanítvánnyá tétele

A betegek tanítvánnyá tétele január 25 31. A betegek tanítvánnyá tétele A lecke rövid áttekintése ALAPIGE: Máté 15:30-31 A TANULÓ CÉLJA: Tudni: A betegség kéretlen látogató, az viszont jó lehet, hogy a betegek gyakran nyitottabbá

Részletesebben

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS!

SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! SZERETETLÁNG IMAÓRA 2011. november 2. DÍCSÉRTESSÉK A JÉZUS KRISZTUS! Urunk, Jézus Krisztus, te azt mondtad:,,ahol ketten-hárman összejönnek az én nevemben, ott vagyok köztük.'' És az egyház így énekel:,,ahol

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember

A Biblia gyermekeknek bemutatja. A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó

A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com. Korrektúra: Egri Anikó A cikkeket írta: Károlyi Veronika (Ronyka) www.varazslatostitkok.com Korrektúra: Egri Anikó 2 Tartalomjegyzék Tartalomjegyzék... 3 Az összefogás döbbenetes ereje... 4 Depressziós helyett bajnok... 6 Na

Részletesebben

Nagyböjti elmélkedések. Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31

Nagyböjti elmélkedések. Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31 Nagyböjt Pontosan így (XVI. Bene Olvass! Elmélkedj! Cselekedj! 1 / 31 február 22. Hamvaz ószerda Joel 2,12-18; 2Kor 5,20-6,2; Mt 6,1-6.16-18 A legveszedelmesebb kísértés Részt veszek az első nagy február

Részletesebben

Hamis és igaz békesség

Hamis és igaz békesség Hamis és igaz békesség Lectio: Jer 1,1-15 Textus: Jer 1,14 A lelkipásztor így szólt egy asszonyhoz: - Asszonyom, szokta önt kínozni a Sátán? - Engem? Soha! - No, akkor ez annak a jele, hogy ön még a Sátáné,

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja

A Biblia gyermekeknek. bemutatja A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Lázár Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Janie Forest Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org BFC

Részletesebben

KISZÁRADT CSONTOK. Írta Tony Alamo

KISZÁRADT CSONTOK. Írta Tony Alamo KISZÁRADT CSONTOK Írta Tony Alamo Az Úr látomást küldött az ótestamentumbeli Ezékiel prófétának. Egy völgyet látott tele száraz csontokkal, amelyek Izráel és a világ lelki halálát jelképezték. A látomás

Részletesebben

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I.

HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Forduló: I. HARMATCSEPP TANULMÁNYI VERSENY HITTAN A versenyző neve: Forduló: I. Osztály: 4. Az iskola kódja: H- Elért pontszám: Javította: Feladási határidő: Elérhető pontszám: 70p. 2015. január 9. 1. Fejtsd meg a

Részletesebben

Rembrandt Harmenszoon van Rijn

Rembrandt Harmenszoon van Rijn Rembrandt Harmenszoon van Rijn 1606-1669 Rembrandt kb. 600 festményt, 300 metszetet és 2000 rajzot alkotott, összesen körülbelül száz önarckép fűződik a nevéhez AMSZTERDAM A Rembrandt-ház homlokzata Jeremiás

Részletesebben

A tanévzáró istentisztelet felépítése

A tanévzáró istentisztelet felépítése A tanévzáró istentisztelet felépítése HÁLAADÓ ÉNEK BEVEZETÉS BEVEZETÕ ZSOLTÁR (INTROITUS) A NAP IMÁDSÁGA (KOLLEKTA) IGEOLVASÁS IGEHIRDETÉS TE DEUM-ÉNEK ÁLTALÁNOS KÖNYÖRGÕ IMÁDSÁG, KYRIE, MIATYÁNK ÁLDÁS

Részletesebben

A gazdag ember és a szegény ember

A gazdag ember és a szegény ember A Biblia gyermekeknek bemutatja A gazdag ember és a szegény ember Írta : Edward Hughes Illusztrálta : M. Maillot és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta :

Részletesebben

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése

DEREK PRINCE. Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése DEREK PRINCE Isten Gyülekezetének Újrafelfedezése Bevezető - A Derek Prince Ministries ismertetője Az 1930-as években, a történet szerint, megcsörrent a telefon az igazgatói irodában, abban a washingtoni

Részletesebben

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS

3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS 3. FELNŐTT-KERESZTELÉS FELÉPÍTÉS KÖSZÖNTÉS MISSZIÓI PARANCS KERESZTELÉSI IGE, IGEHIRDETÉS APOSTOLI HITVALLÁS KERESZTELÉSI KÉRDÉSEK KERESZTELÉS (MIATYÁNK) KÖSZÖNTÉS A GYÜLEKEZETBEN 31 KÖSZÖNTÉS Felnőtt

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten hirnöke

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten hirnöke A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten hirnöke Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : E. Frischbutter és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos

Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos Bevezetés Ez a könyv számos, Istennel megtapasztalt valóságos élményem eredményeként született. Nem egy olyan személy túlfûtött képzeletének vagy ábrándozásának terméke, aki valami jobb után vágyódik,

Részletesebben

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT

NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT NEGYEDÓRA AZ OLTÁRISZENTSÉG ELÔTT Szent Claret Mária Antal (1807 1870) gondolatai alapján Szeretett gyermekem! Látogass meg engem gyakran az Oltáriszentségben! Nem szükséges hosszasan maradnod és sokat

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Jézus és Nikodémusz A Biblia gyermekeknek bemutatja Jézus és Nikodémusz Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Sarah S. Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children

Részletesebben

Jézus, a misszió Mestere

Jézus, a misszió Mestere 7. tanulmány Augusztus 8 14. Jézus, a misszió Mestere SZOMBAT DÉLUTÁN E HETI TANULMÁNYUNK: Ézsaiás 42:1-9; Dániel 9:24-27; Máté 10:5-6; Lukács 2:8-14; Apostolok cselekedetei 1:1-14; 2Timóteus 1:8-9 Majd

Részletesebben

A szellem az, ami megelevenít, a test nem használ semmit; a beszédek, amelyeket mondtam nektek, szellem és élet. Jn 6:63

A szellem az, ami megelevenít, a test nem használ semmit; a beszédek, amelyeket mondtam nektek, szellem és élet. Jn 6:63 A szellem az, ami megelevenít, a test nem használ semmit; a beszédek, amelyeket mondtam nektek, szellem és élet. Jn 6:63 Ha szerettek engem, megtartjátok a parancsolataimat, és én kérni fogom az Atyát,

Részletesebben

HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT*

HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT* Buji Ferenc HÁZASSÁG: PRO ÉS KONTRA KRISZTUS SZERINT* A világ fiai nősülnek és férjhez mennek. Lk 20,34 Ha a keresztény ember a házasság és a szerzetesi, papi, valamint evangéliumi indíttatású világi nőtlenség

Részletesebben

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban.

Mennyből az angyal. Pásztorok, pásztorok. 2. Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Mennyből az angyal Istennek Fia, aki születet t Jászolban, jászolban, ő lesz tinéktek Üdvözítőtök Valóban, valóban. Angyalok szózata minket is hív, ér tse meg ezt tehát minden hű szív. a kisded Jézuskát

Részletesebben

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem

Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem Gazdagrét 2012.02.12. Prédikáció Evangélium: Márk 1, 40-45. Kedves Testvéreim! Nem is olyan nagyon régen, talán 15-20 évvel ezelőtt, egyikünknek sem jelenthetett komolyabb problémát az, hogy megértesse

Részletesebben

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés

Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés Református Pedagógiai Intézet Bibliai szemléletű szervezetfejlesztés dr. Szalai Zsolt 2018. április 13. 1 Tartalom Látás és küldetés meghatározásának fontosság A minket körülvevő valóság megértése Képességeink

Részletesebben

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

bibliai felfedező C3 Ajánlott további olvasásra: Máté 4:23-25 Márk 1:32-34 János 5:17-27 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása Írd ide az adataidat! Neved: Korod: születésnapod: Címed: Telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliatanulmányozó Feladatlap bibliai felfedező 1. rész: Az Úr hatalma Egy beteg meggyógyítása

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony

A Biblia gyermekeknek bemutatja. Az asszony A Biblia gyermekeknek bemutatja Az asszony a kútnál Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Lazarus Átírta : Ruth Klassen Franciáról fordította : Dr. Máté Éva Kiadta : Bible for Children www.m1914.org 2012

Részletesebben

A püspöki kar körlevelet tett közzé a hit évének kezdete alkalmából, amelyet október 14-én, vasárnap minden templomban felolvastak.

A püspöki kar körlevelet tett közzé a hit évének kezdete alkalmából, amelyet október 14-én, vasárnap minden templomban felolvastak. Magyar honlap a Hit éve eseményeivel A püspöki kar körlevele a hit évének megnyitójára A püspöki kar körlevelet tett közzé a hit évének kezdete alkalmából, amelyet október 14-én, vasárnap minden templomban

Részletesebben

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten ígérete

A Biblia gyermekeknek. bemutatja. Isten ígérete A Biblia gyermekeknek bemutatja Isten ígérete Ábrahámnak Írta : Edward Hughes Illusztrálta : Byron Unger és Lazarus Átírta : M. Maillot és Tammy S. Franciáról fordította : Helga Himer Kiadta : Bible for

Részletesebben

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen.

bibliai felfedező Dorkász szerette az Úr Jézust, és ezért mindent megtett, amit csak tudott, hogy másokon segít sen. Írd ide az adataidat! neved: Korod: Születésnapod: Címed: telefonszámod: e-mail címed: Aki javítani szokta: Bibliaismereti Feladatlap bibliai felfedező 1. történet: Péter meggyógyítja Dorkászt Péter sok

Részletesebben

Hittan tanmenet 4. osztály

Hittan tanmenet 4. osztály Hittan tanmenet 4. osztály Heti óraszám:1 Összes óra: 40 Az Élet a hitben című hittankönyvhöz Plébániai hitoktatás céljára Óraszám Tananyag Didaktikai cél, nevelési cél Segédeszköz, Munkaformák, Módszerek

Részletesebben

Csak az Isten kegyelme segíthet

Csak az Isten kegyelme segíthet Csak az Isten kegyelme segíthet Lectio: Ef 2,1-13 Textus: Ef 2,4-10 Kedves Testvéreim! Róm 1,18-ban ezt olvassuk: Mert nyilván van az Istennek haragja mennyekből, az embereknek minden hitetlensége és hamissága

Részletesebben

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze

A vezetés ajándékai. Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze A vezetés ajándékai Az ötféle szolgálat Isten erős irányadó keze 4. Szolgálati felmérés Van elhívatásom? Van lelki ajándékom? Fel vagyok készítve? Vannak gyümölcseim? 6. A növekedés útja Róma 12,1-2 A

Részletesebben

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE

A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE A TARJÁNI, HÉREGI ÉS BAJNAI REFORMÁTUS GYÜLEKEZETEK HÍRLEVELE IV. évfolyam 1. szám 2011. január Az én lábamnak szövétneke a te igéd, és ösvényemnek világossága. Őszinte téli fák Bódás János Hazug a nyár

Részletesebben

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2.

A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. A teljes 180: Andy Esche, személyes bizonyságtétele MissingPets.com alapítója 1. A nevem Andy Esche, missingpets.com alapítója. 2. Az én-m élet folyamán Isten adta nekem két látomás, hogy segítsen az embereknek.

Részletesebben