GYRTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZJE 4752.Gyrtelek, Kossuth út 19. Távb/fax: 44/ ,

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "GYRTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZJE 4752.Gyrtelek, Kossuth út 19. Távb/fax: 44/557-050, 557-051 E-mail: polgh@gyortelek.hu"

Átírás

1 GYRTELEK KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT JEGYZJE 4752.Gyrtelek, Kossuth út 19. Távb/fax: 44/ , Száma: Gyrtelek Községi Önkormányzat Jegyzjének 1/2001. (XI. 25.) Szabályzata Gyrtelek Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala köztisztviselinek Közszolgálati Szabályzatáról A köztisztviselk jogállásáról szóló - többszörösen módosított évi XXIII. törvény (a továbbiakban: Ktv.) alapján, a köztisztviseli jogviszonnyal kapcsolatos kérdések rendezésére jelen szabályzatot adom ki. I. Fejezet Bevezet rendelkezések 1. A szabályzat hatálya kiterjed a Gyrtelek Községi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala (továbbiakban: hivatal) minden vezetjére és köztisztviseljére. 2. A foglalkoztatási jogviszonyban álló polgármesterre, alpolgármesterre (továbbiakban együtt: polgármester) e rendelet hatálya akkor terjed ki, ha azt törvény lehetvé teszi. II. Fejezet A munkaid, pihen id és a rendkívüli munkavégzés szabályai 1. A munkáltatói jogkört gyakorló: a jegyz. 2. A hivatal köztisztviselire érvényes munkarend a következ: Hétftl-csütörtök órától óráig, pénteken órától óráig. A köztisztvisel részére a munkaidn belül - a munkavégzés megszakításával - napi 30 perc, munkaközi szünetet kell biztosítani. A munkaközi szünetet órától óráig tartó idtartamon belül lehet igénybe venni. Az egyes köztisztviselk munkaközi szünetét úgy kell ütemezni, hogy az a Hivatal mködésében fennakadást ne eredményezzen.

2 A rendkívüli munkavégzés szabályai: A Ktv. 39. (7) bekezdése szerint "rendkívüli esetben a köztisztvisel a munkaidején felül is köteles munkahelyén munkát végezni, illetleg meghatározott ideig és helyen a munkavégzésre készen állni." a. A köztisztviselt a rendkívüli munkavégzés esetén annak idtartamával azonos mérték szabadid illeti meg. b. A köztisztviselnek a heti pihennapon és munkaszüneti napon végzett munka ellenértékeként a munkavégzés idtartama kétszeresének megfelel mérték szabadid jár. c. A köztisztviselt a napi munkaidn túl teljesített ügyeletért, készenlétért legfeljebb annak idtartamával megegyez mérték szabadid illeti meg. Ha az ügyeletre, készenlétre a köztisztvisel heti pihennapján, illetve munkaszüneti napon kerül sor, részére a "b." pont szerinti szabadid jár. d. A rendkívüli munkavégzés idtartama évente legfeljebb 160 óra lehet. A rendszeresen rendkívüli munkavégzést teljesít köztisztvisel számára legfeljebb évi húsz munkanap szabadid átalány állapítható meg. e. A szabadidt, a rendkívüli munkavégzést követen, legkésbb 30 napon belül kell kiadni, ha ez nem lehetséges, meg kell váltani. A megváltás mértéke a köztisztvisel kifizetéskori illetményének a szabadidre járó arányos összege. f. A rendkívüli munkavégzésért járó szabadidre, illetve szabadid-átalányra a vezeti kinevezéssel, megbízással rendelkez köztisztvisel nem jogosult. A rendkívüli munkavégzést írásban kell elrendelni. Az ilyen munkavégzés elrendelésének, nyilvántartásának és elszámolásának rendjét a következkben állapítom meg: A./ A rendkívüli munkavégzés elrendelése - Rendkívüli munkavégzést írásban kell elrendelni a szabályzat 1. sz. függelékét képez "Rendkívüli munkavégzést elrendel lap" igénybevételével. - Rendkívüli munkavégzést elrendelni a hivatal dolgozói tekintetében a Jegyz jogosult. - Rendkívüli munkavégzés elrendelésekor figyelemmel kell lenni "a Munka Törvénykönyvérl" szóló évi XXII. tv. (továbbiakban. Mt.) (1) bek. és129 foglalt korlátozásokra. - Rendkívüli munkavégzést elrendelni a rendkívüli munkavégzés ideje eltt legalább 2 munkanappal lehet. A fenti idtartamon belüli idben csak a különösen indokolt esetben a Jegyz rendelhet el rendkívüli munkavégzés. - Rendkívüli munkavégzés elrendelésnek tartalmaznia kell: - a köztisztvisel nevét, munkahelyi beosztását, - a rendkívüli munkavégzés idpontját, idtartamát, helyét, - az elvégzend feladatot, - az elrendelés dátumát, az elrendel és a köztisztvisel aláírását.

3 - 3 - B./ A rendkívüli munkavégzés nyilvántartása - A rendkívüli munkavégzést elrendel lapot 2 példányban kell elkészíteni. A teljesítést a Jegyz leigazolja mind a köztisztvisel példányán, mind a munkáltatói példányon. A munkáltatói példányt a Jegyz - amennyiben a szabadid kiadása sikertelen volt - havonta összegyjtve átadja a költségvetési eladónak. - A költségvetési eladó: - a rendkívüli munkavégzést elrendel lap alapján a rendkívüli munkavégzésért járó illetményt számfejti majd a havi munkabérrel együtt a köztisztvisel számlájára, utalja - a rendkívüli munkavégzést elrendel lapot bizonylatként a tárgyévet követ 3 évig megrzi. 4. A rendes szabadság kiadásának rendje: A köztisztvisel igényének megismerése után, a tárgyévben február végéig a munkáltató szabadságolási tervet készít a szabadságok tárgyévi ütemezésérl, s arról a köztisztviselt tájékoztatja. a) A szabadságokat a tervben foglaltaknak megfelelen kell kiadni, azoktól csak rendkívül indokolt esetben lehet eltérni. b) A köztisztvisel kérelmére az alapszabadság egynegyedét - a munkaviszony els három hónapját kivéve - a tervtl eltéren a köztisztvisel által kért idpontban kell kiadni. A köztisztviselnek az erre vonatkozó igényét a szabadság kezdete eltt legkésbb kett nappal be kell jelentenie. 5. Fizetés nélküli szabadságot - indokolt kérelemre - a munkáltatói jogkör gyakorlói engedélyezhetnek. III. Fejezet Munkavégzés 1. A hivatal köztisztviselinek a munkaköri feladatit az egyéni munkaköri leírások tartalmazzák. 2. A köztisztvisel feladatait a köz érdekében a jogszabályoknak megfelelen, szakszeren, pártatlanul és igazságosan, a kulturált ügyintézés szabályai szerint a szakmai és az etikai szabályok betartásával köteles ellátni. A hivatal köztisztviseli munkavégzésük során mindenkor kötelesek a közszolgálat, az önkormányzat és a Hivatal tekintélyét megrizni.

4 A köztisztvisel köteles megtartani az állam- és szolgálati titkot A köztisztvisel illetéktelen személynek és szervnek nem adhat tájékoztatást olyan tényekrl, amelyek tevékenysége során jutottak tudomására és kiszolgáltatásuk az állam, a közigazgatási szerv, munkatársa vagy az állampolgár számára hátrányos, vagy jogellenesen elnyös következményekkel járna. 3. A köztisztvisel köteles a kijelölt munkahelyen és idben munkára képes állapotban megjelenni és munkát végezni. Ha a munkára képes állapot nem áll fenn, vagy ennek vizsgálatát a köztisztvisel alapos indok nélkül megtagadja, a munkába állástól vagy a munkavégzés folytatásától el kell tiltani, és az esetrl jegyzkönyvet kell felvenni. 4. A munkából való távolmaradást a köztisztvisel köteles legfeljebb 24 órán belül munkahelyi vezetjének bejelenteni, a távolmaradás okát a munkahelyi vezet felszólítására a megadott határidn belül igazolni. Az illetményszámfejtés részére történ idszakos adatközlésért a költségvetési eladó a felels. 5. Minden köztisztvisel egyénileg felels a személyes használatába adott hivatali vagyontárgyakért. A vagyonvédelem és a hivatali titoktartás érdekében köteles gondoskodni annak megakadályozásáról, hogy illetéktelenek a hivatal helyiségeibe belépjenek, és ott tartózkodjanak. A hivatali helyiséget távozáskor köteles bezárni, a hivatalos iratokat elzárni, a tzvédelmi szabályzat szerinti áramtalanítást elvégezni. 6. Munkavégzéssel járó egyéb jogviszonyt (a köztisztviselk jogállásáról szóló törvény (Ktv.) 21. (2) bekezdésében foglalt tevékenységeken kívül) a hivatal köztisztviseli a Jegyz engedélyével létesíthetnek. A felmerül összeférhetetlenségi okot a Jegyznek kell bejelenteni. 7. A munkakör átadás szabályai: Ha az adott köztisztviseli munkakörbe alkalmazott köztisztvisel személyében változás történik, vagy a feladatok egy részének ellátása más köztisztvisel feladatává válik akkor a feladatátadásról "átadás átvételi jegyzkönyvet" kell felvenni. A munkakör átadásnál jelen vannak az érintett köztisztviselk és a Jegyz. A jegyzkönyvnek (a kötelez jegyzkönyvi elemeken túl) tartalmaznia kell: - a lezártan átadott ügyek iratait, - a folyamatban lév ügyek iratait, az ügyintézés állásának és a tett intézkedések megjelölését, - a feladatot átadó köztisztviselnek a tett intézkedéseiért illetve mulasztásaiért való felelsségvállalási nyilatkozatát, - a munkakör ellátása során használt - a Hivatal tulajdonában lév - eszközöket, segédleteket, stb., megjelölve azok használhatósági állapotát is, - az eszközökben tapasztalt hiányt illetve a hiányért való felelsség megállapítását,

5 - és minden olyan lényeges tényt vagy körülményt, amely a feladatellátás zavartalan folytatása, vagy az ügyintézési hibákért, mulasztásokért való felelsség megállapítása szempontjából lényeges IV. Fejezet A köztisztviselk díjazása 1. A köztisztvisel a közszolgálati jogviszonya alapján havonta illetményre jogosult. Az illetményt száz forintra kerekítve kell megállapítani. Az illetmény alapilletménybl, valamint illetménypótlékból áll. A Jegyz - át nem ruházható hatáskörében, a megállapított személyi juttatások elirányzatán belül - a teljesítményértékeléstl függen (2002. január 1.-tl) a köztisztvisel besorolása szerinti fizetési fokozathoz tartozó alapilletményét legfeljebb 20%-kal megemelheti, vagy legfeljebb 20%-kal csökkentett mértékben állapíthatja meg. 2. Képzettségi pótlék. A Képviseltestület a következ képzettségi pótlékra jogosító munkaköröket állapította meg. Munkakör Végzettség Pótlék mértéke az illetményalap %-ában Gazdálkodási eladó mérlegképes könyvel 40% 3. Az idegennyelv-tudási pótlék: A Ktv. 48. szerint: "ha a köztisztvisel olyan munkakört tölt be, amelyben idegen nyelv használata szükséges idegennyelv-tudási pótlékra jogosult." a. Az idegennyelv-tudást az államilag elismert nyelvvizsga eredményét igazoló bizonyítvánnyal vagy azzal egyenérték okirattal kell igazolni. b. A képzés nyelve szempontjából államilag elismert nyelvvizsga nélkül is C típusú felsfokú nyelvvizsgának minsül a köztisztvisel külföldön szerzett közigazgatási tárgyú felsfokú végzettsége, vagy az azt kiegészít szakosító továbbképzési, illetve vezetképzési végzettsége, ha a képzés idtartama az egy évet eléri vagy meghaladja. c. A pótlék mértéke nyelvvizsgánként - felsfokú nyelvvizsga esetében az illetményalap 50%-a; - középfokú nyelvvizsga esetében az illetményalap 30%-a. d. A "c" ponttól eltéren az angol, francia és német nyelvek tekintetében a pótlék alanyi jogon jár, amelynek mértéke nyelvvizsgánként - felsfokú C típusú nyelvvizsga esetében az illetményalap 100%-a,

6 - középfokú C típusú nyelvvizsga esetében az illetményalap 50%-a e. Ha a köztisztvisel a "d" bekezdésben meghatározott idegen nyelvekbl A vagy B típusú nyelvvizsgával rendelkezik, az c bekezdésben foglalt mérték szerint jogosult a nyelvpótlékra. f. Idegennyelv-tudási pótlék legfeljebb az illetményalap 200%-áig állapítható meg. 4. Külön juttatás: A Ktv.49. alapján a köztisztvisel minden naptári évben - külön juttatásként - a Hivatalnál a tárgyévi munkavégzési kötelezettsége idtartamának arányában egyhavi illetményére jogosult. Az juttatást a tárgyév december 31. napjáig kell kifizetni. A kifizetés egyéb szabályaira vonatkozóan a Ktv ban megfogalmazottak az irányadók. 5. A helyettesítés szabályai: A Hivatali munka folyamatosságának biztosítása és az ügyfelek magas szint "kiszolgálása" érdekében a távollév köztisztviselt munkatársai helyettesítik. A helyettesítés rendjét a köztisztviselk munkaköri leírása tartalmazza. Ha a köztisztvisel a munkáltató intézkedése alapján munkakörébe nem tartozó munkát végez, s az eredeti munkakörét is ellátja, illetményén felül - a Ktv. 49/B. szerint - külön díjazás (helyettesítési díj) is megilleti. a) A helyettesítési díj mértéke idarányosan a helyettesít köztisztvisel illetményének 25-50%-áig terjedhet. Amennyiben a helyettesítést több köztisztvisel látja el akkor a helyettesítési díjat a fenti százalék megosztásával, munkavégzésük (és illetményük) arányában részesülnek a helyettesítési díjból. b) A helyettesítési díj mértékét a Jegyz állapítja meg. A helyettesítési díj a helyettesítés els napjától jár. c) A köztisztvisel akkor is jogosult a helyettesítési díjra, ha tartósan távol lév köztisztviselt helyettesít, illetve részben vagy egészben többletfeladatként betöltetlen munkakört lát el. Nem jár helyettesítési díj, ha a) a helyettesítés a vezet munkaköri kötelezettsége, b) a helyettesítés rendes szabadság miatt szükséges. Az a) pontban foglalat tilalom nem vonatkozik arra az esetre, amikor a helyettesítésre azért van szükség, mert a helyettesítésre okot adó munkakör nincs betöltve, feltéve, ha a helyettesítés idtartama a 30 napot meghaladja. A helyettesítést a munkáltatói jogkör gyakorlója írásban rendeli el.

7 A kiküldetés szabályai: A Ktv. 49/C. (1) bekezdése szerint: "a közigazgatási szerv a szokásos munkavégzési hely szerinti településen kívüli munkavégzésre kötelezheti a köztisztviselt (kiküldetés). Ennek feltétele, hogy a köztisztvisel a kiküldetés idtartama alatt is a munkáltató irányítása és utasítása alapján végezze a munkát. Nem minsül kiküldetésnek, ha a köztisztvisel a munkáját - a munka természetébl ereden - szokásosan a közigazgatási szerv székhelyén kívül végzi, valamint, ha olyan településen végzi, amely a közigazgatási szerv szervezetszer mködéséhez tartozik." A fentiek alapján a Hivatal illetékességi területén való munkavégzés nem minsül kiküldetésnek. Nem kötelezhet a beleegyezése nélkül más helységben végzend munkára a n terhessége megállapításának kezdetétl gyermeke hároméves koráig. Ezt a rendelkezést megfelelen alkalmazni kell a gyermekét egyedül nevel férfira is. A kiküldetés a köztisztviselre nézve - különösen beosztására, korára, egészségi állapotára vagy egyéb körülményeire tekintettel - aránytalan sérelemmel nem járhat. A kiküldetésben lév köztisztviselnek az élelmezésével kapcsolatos többletköltségei fedezetére a kiküldetés tartamára élelmezési költségtérítés (a továbbiakban: napidíj) jár. - A napidíj mértéke a költségvetési törvényben meghatározott illetményalap egy munkanapra es összegének 25%-a. Kiszámításánál havonta 21 munkanapot kell figyelembe venni és azt tíz forintra felkerekítve kell megállapítani. - A napidíj átalányként is elszámolható, ha a köztisztvisel havonta, rendszeresen kiküldetésben végez munkát. Az átalányt a napidíj és a havi átlagban kiküldetésben töltött naptári napok figyelembevételével kell meghatározni. - A napidíj fele jár, ha a kiküldetésben töltött id a 8 órát nem éri el. - Nem számolható el napidíj, ha a kiküldetésben töltött id a 4 órát nem éri el. Kiküldetés esetén, a napidíjon túlmenen a munkáltató köteles a köztisztvisel számára megfizetni a kiküldetés során felmerül szükséges és igazolt többletköltségeit. 1. A jubileumi jutalomról: V. Fejezet Az egyéb juttatásokra vonatkozó szabályok

8 A Ktv. 49/E.. szerint: "A köztisztvisel 25, 30, 35, illetve 40 évi közszolgálati jogviszonyban töltött id után jubileumi jutalomra jogosult. A jubileumi jutalom az említett közszolgálati jogviszonyban töltött id betöltésének a napján esedékes." A jubileumi jutalomra való jogosultság szabályait Ktv. 49/E.. Részletesen tartalmazza. A köztisztvisel jubileumi jutalomra való jogosultságát határozatban kell megállapítani Az étkezési hozzájárulás juttatásának szabályai: A Ktv. 49/F. (1) bekezdése szerint: "a köztisztvisel természetben nyújtott étkezésre vagy étkezési utalványra jogosult." a) A Hivatal az étkezési hozzájárulást étkezési utalvány formájában tárgyhóra elre biztosítja. b) Az étkezési utalvány havi értéke a személyi jövedelemadóról szóló törvény 1. számú melléklete szerint ilyen célra adható adómentes juttatás legnagyobb mértéke. c) Amennyiben a jogviszony nem teljes hónapban áll fenn akkor idarányos juttatás jár a következk szerint: -Ha a foglalkoztatás nem éri el a fél hónapot, akkor a teljes mérték fele jár, - Ha a foglalkoztatás meghaladja a fél hónapot, akkor a teljes mérték jár, d) A közszolgálati jogviszony megsznése esetén a felvett étkezési hozzájárulás idarányos részét vissza kell téríteni, kivéve, ha a köztisztvisel végkielégítésre jogosult, továbbá ha a közszolgálati jogviszony a köztisztvisel nyugdíjazása vagy halála miatt sznik meg. A természetbeni étkezést az általános iskola konyhája biztosítja. 3. A ruházati költségtérítés juttatásának szabályai: A Ktv. 49/G. (1) bekezdése szerint: "köztisztvisel naptári évenként az illetményalap 150%- ának megfelel ruházati költségtérítésre jogosult." A Ktv. fenti rendelkezése január 1.- el lép hatályba. a) A közszolgálati jogviszony hat hónapot meghaladó szünetelése esetén, vagy ha a közszolgálati jogviszony év közben keletkezik, illetve sznik meg, a ruházati költségtérítés idarányos része jár. b) A közszolgálati jogviszony megsznése esetén a felvett ruházati költségtérítés idarányos részét vissza kell téríteni, kivéve, ha a köztisztvisel végkielégítésre jogosult, továbbá ha a közszolgálati jogviszony a köztisztvisel nyugdíjazása vagy halála miatt sznik meg.

9 A ruházati költségtérítés fizetésének és elszámolásának feltételeit a következkben állapítom meg: c) A ruházati költségtérítést minden évben a helyi költségvetési rendelet elfogadását követ egy hónapon belül kell kifizetni. d) A kifizetett költségtérítés felhasználása, elszámolása az alábbiak szerint történhet: - A köztisztvisel a Hivatal nevére szóló ÁFA-s készpénzfizetési számlával igazolja vásárlását. - A számlán feltüntetett értékesítési idpontként a költségtérítés kifizetésétl november 30-ig terjed idszak szerepelhet. - A számlákon megnevezhet: - felsruházati termékek: szoknya, kosztüm, blúz, pulóver, nadrág, ing, öltöny, mellény, kabát (blézer, zakó stb.) lábbeli: csizma, cip, szandál - kiegészítk: táska (diplomata, ni táska), sál, nyakkend - lehetség van a ruházati termékek egyedi elkészítésére is, ehhez anyagszámlát (szövet, selyem, méteráru stb.), valamint a szolgáltatói számlát kell hozni, megnevezve a készterméket. - A számlákkal való elszámolás legkésbb a tárgyév december 1-jéig meg kell, hogy történjen. 4. Tanulmányi szerzdés. A Jegyz a hivatal szakember szükségletének tervszer biztosítása érdekében tanulmányi szerzdést köthet a köztisztviselvel. A szerzdésben meg kell határozni: - a támogatás jogcímeit és mértékét, - az elszámolás módját, - a felek jogait, kötelezettségeit. - azt a tanulmányi idt követ idtartamot, melyet az érintett köztisztvisel a hivatal állományában vállal eltölteni. Ez az idtartam a tanulmányi idvel arányos, de az 5 évet nem haladhatja meg. A Jegyz engedélyezheti a köztisztvisel korábbi munkahelyével kötött tanulmányi szerzdésbl következ anyagi kötelezettségek részbeni vagy teljes átvállalását. Ha a köztisztvisel olyan iskolai rendszer képzésben vesz részt, amelyet a hivatal nem támogat, a köztisztviselt megillet szabadidt Mt alapján Jegyz állapítja meg a következk szerint. - A szabadid mértékét a munkáltató az oktatási intézmény által kibocsátott, a kötelez iskolai foglalkozás és szakmai gyakorlat idtartamáról szóló igazolásnak megfelelen állapítja meg. - A fentieken túl a munkáltató vizsgánként - ha egy vizsganapon a köztisztviselnek több vizsgatárgyból kell vizsgáznia, vizsgatárgyanként -, a vizsga napját is beszámítva négy munkanap szabadidt köteles biztosítani. Vizsgának az oktatási intézmény által meghatározott számonkérés minsül.

10 - A diplomamunka (szak- és évfolyamdolgozat) elkészítéséhez a munkáltató tíz munkanap szabadidt köteles biztosítani. A köztisztvisel más közigazgatási szervvel, illetleg más munkáltatóval tanulmányi szerzdést csak a Jegyz elzetes engedélyével köthet. VI. Fejezet Szociális, kulturális és egészségügyi juttatások 1. A lakásépítés és vásárlás támogatásának szabályairól: a) A Ktv. 49/H. e) pontja szerint a köztisztvisel részére lakásépítési, -vásárlási támogatás, biztosítható. - A Hivatal éves költségvetésének függvényében lakásépítési, -vásárlási támogatás, biztosítható annak a határozatlan idre kinevezett munkaviszonya dolgozónak, akinek a családjában az egy fre es jövedelem a mindenkori nyugdíjminimum 150%-át nem haladja meg. - A támogatást a dolgozó köteles visszafizetni, ha munkaviszonya a támogatást követ 5 éven belül fegyelmi büntetéssel, bírói ítélettel vagy lemondással sznik meg. - A támogatás mértéke dolgozónként ,-Ft-ig terjedhet. b) A Ktv. 49/I. szerint: "Ha a köztisztvisel - a külön jogszabály szerint méltányolható igényét kielégít - lakásépítéséhez, vásárlásához hitelintézettl igényelt kölcsön összege meghaladja e lakásingatlan hitelbiztosítéki értékének a hitelintézet által meghatározott legmagasabb arányát, a különbözetre az állam készfizet kezességet vállal. A kezességvállalás alapjául szolgáló közszolgálati jogviszony fennállását a közigazgatási szerv vezetje igazolja. A kezességvállalásból ered helytállási kötelezettséget a pénzügyminiszter a Magyar Államkincstár útján teljesíti." 2. Albérleti díj A köztisztvisel kérelmére - közvetlen munkahelyi vezetje javaslata alapján - albérleti díj hozzájárulásban részesíthet. A hozzájárulás mértékérl - a költségvetési lehetségek függvényében - a Jegyz dönt. 3. Az üdülési hozzájárulás kifizetési feltételeirl A Ktv. 49/H. e) pontja szerint a köztisztvisel részére üdülési hozzájárulás biztosítható. Az üdülési hozzájárulás mértéke naptári évenként az illetményalap 100%-a.

11 Az üdülési hozzájárulás juttatási feltételeit, az elbírálás és elszámolás rendjét, valamint a visszatérítés szabályait a következkben állapítom meg: a) Az üdülési hozzájárulás naptári évre szól. b) Üdülési hozzájárulásra - a tartósan távollévk kivételével - minden ffoglalkozású köztisztvisel jogosult, aki a kifizetés idpontjában a Hivatallal közszolgálati jogviszonyba áll. Akinek a jogviszonya évközben jött létre (értve ez alatt az áthelyezéssel érkezket is) illetve sznt meg, arányos mérték hozzájárulást kaphat. Az idarányos jogviszonyt naptári hónapra történ átszámítással kell figyelembe venni és - a kerekítés szabályai szerint -egész hónapra kell kerekíteni. Tartós távollétnek minsül: szülési szabadság, GYED, GYES, katonai szolgálat és a táppénzes idszak 30 napot meghaladó része, valamint az egyéni kérelem alapján engedélyezett fizetés nélküli szabadság. c) Ha a közszolgálati jogviszony évközben megsznik, a köztisztvisel a részére kiadott üdülési hozzájárulást köteles az év hátralev hányadának megfelel összegben visszafizetni Ettl eltekinteni csak akkor lehet, ha a köztisztvisel végkielégítésre jogosult, továbbá ha a közszolgálati jogviszony a köztisztvisel nyugdíjazása vagy halála miatt sznik meg. Az évközi tartós távollét idejére es, már kifizetett juttatást a köztisztvisel a tárgyév végéig köteles visszafizetni, kivéve, ha egyedi elbírálás alapján felmentést kap a visszatérítési kötelezettség alól. d) Az üdülési hozzájárulást a dolgozó igazolás felmutatása nélkül használhatja fel. Kifizetése a hatályos adó- és társadalombiztosítási jogszabályok szerint történhet. 4. Illetményelleg A köztisztvisel részére eseti kérelem alapján illetményelleg folyósítható, amennyiben a munkáltatói jogkör gyakorlója engedélyezi annak kifizetését. a) Fizetéselleg annak a köztisztviselnek engedélyezhet, akinek családi, egészségügyi, illetve más szociális ok alapozza meg a kérelmét. b) A fizetéselleg fels határa a folyósításakor érvényes minimálbér havi összegének az ötszöröse, de legfeljebb a személyi jövedelemadó elleggel, az egészségbiztosítási és nyugdíjjárulékokkal csökkentett rendszeres havi személyi alapbérének a kétszerese. c) A fizetéselleg kamatmentes kölcsönnek minsül, amelyet 6 havi egyenl részletben, de legkésbb az adott év december 31. napjáig kell visszatéríteni, fizetési haladék nem engedélyezhet. A támogatás, illetve a még vissza nem fizetett része egy összegben és azonnal esedékessé válik, ha a köztisztvisel munkaviszonya a törlesztési id alatt megsznik. 5. Családalapítási támogatás a) A határozatlan idre kinevezett és legalább egy éve a hivatalban dolgozó köztisztvisel els házasságkötése alkalmával vissza nem térítend családalapítási támogatásban részesíthet. b) A támogatás mértéke ,- Ft-ig terjedhet az adott év költségvetési rendeletében foglalt kereten belül.

12 c) A támogatásról a köztisztvisel kérelmére a Jegyz dönt. 6. Szociális támogatások a) A köztisztvisel alap-, közép- és felsoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló gyermeke után beiskolázási támogatásban részesíthet, ha a családban az egy fre es jövedelem a mindenkori öregségi nyugdíjminimumot nem éri el. b) A beiskolázási támogatás mértéke évente gyermekenként ,- Ft-ig terjedhet. c) A támogatásról a köztisztvisel kérelmére a Jegyz dönt. 7. Rendkívüli szociális támogatás: a) A köztisztvisel, ha olyan rendkívüli élethelyzetbe kerül, amikor megélhetése veszélyeztetetté válik szociális támogatásban részesíthet. b) A támogatásról a köztisztvisel kérelmére a Jegyz dönt A szemüveg térítés szabályai: A képerny eltti munkavégzés minimális egészségügyi és biztonsági követelményeirl szóló jogszabály alapján a Hivatal a dolgozók részére védszemüveget biztosít,valamint látáskárosodás Esetén fedezi a szemüveg- (kontaktlencse-) vásárlás költségeinek 50%-át. 1. A kegyeleti támogatásról: VII. Fejezet Kegyeleti gondoskodás A Ktv. 49/M. szerint: "az elhunyt köztisztviselt a Jegyz a közszolgálat halottjává nyilváníthatja." Az elhunyt nyugalmazott köztisztvisel akkor nyilvánítható a közszolgálat halottjává, ha közszolgálati jogviszonyát nem bírói ítélet alapján vagy fegyelmi eljárás eredményeként szüntették meg. A közszolgálat halottjává nyilvánított személy temetési költségeit részben vagy egészben az Önkormányzat átvállalja. 2. Temetési segély: Temetési segély adható a köztisztviselnek a Ptk ában felsorolt közeli hozzátartozója halála esetén.

13 A temetési segélyrl a köztisztvisel kérelmére - a rászorultság függvényében - a Jegyz dönt. VIII. Fejezet A nyugállományú köztisztviselk támogatása A nyugállományú köztisztvisel a szociális helyzetére figyelemmel, rászorultság alapján pénzbeli vagy természetbeni támogatásban részesíthet. Szociális és kegyeleti támogatás céljára az önkormányzat a költségvetésében fedezetet biztosít (szociális keret), amely más célra nem használható fel és nem csoportosítható át. A szociális keret terhére nyújtható pénzbeli és természetbeni támogatások: a) eseti szociális segély, b) jövedelem-kiegészítés, c) temetési segély, d) kedvezményes étkeztetés, e) kedvezményes üdültetés, A szociális támogatás odaítélése történhet kérelemre, vagy javaslatra Javaslatot tehet a nyugállományú köztisztvisel életkörülményeit ismer: - vezet, vagy köztisztvisel - nyugállományú köztisztvisel, más nyugállományú köztisztvisel tekintetében - társadalmi szervezet, egyesület, vagy magánszemély. A javaslat alapján a támogatás folyósításáról a Jegyz dönt. A nyugállományú köztisztviselk szociális gondozásának, illetve szakmai tapasztalata hasznosításának elsegítésére, a velük való kapcsolattartás biztosítására a Jegyz - megfelel számú nyugdíjas esetén - nyugdíjas bizottságot hozhat létre, illetve támogathatja az e célokat szolgáló egyesületek létrehozását. A nyugdíjas bizottság javaslatot tehet nyugdíjas köztisztvisel támogatásba részesítésére és elismerésére a Köztisztviselk Napja alkalmából. IX. Fejezet A köztisztvisel eredményes munkájának elismerése Az eseti jutalmazás és a céljutalom megállapításának szabályai

14 1. A hivatal eredményes tevékenysége érdekében teljesített szorgalmas, példamutató munkavégzésért, a szervezet szempontjából fontos, váratlanul jelentkez feladatok elvégzéséért, ezen eredmények közvetlen, rövid idn belül történ ösztönzésére a hivatal köztisztviseli jutalomban részesíthetk. 2. A jutalmazás kérdésében és összegében a jegyz a Polgármester egyetértésével dönt. X. Fejezet Hatályba léptet rendelkezések A szabályzat október 25-én lép hatályba. Gyrtelek, október 10. (: Tóth Károly :) Jegyz 1. számú függelék az 1/2001. (XI. 25.) számú Szabályzathoz. RENDKÍVÜLI MUNKAVÉGZÉST ELRENDEL LAP A köztisztvisel neve, munkahelyi beosztása: A rendkívüli munkavégzés idpontja: A rendkívüli munkavégzés idtartama: A rendkívüli munkavégzés helye: Az elvégzend feladat: Gyrtelek,

15 . elrendel aláírása köztisztvisel aláírása Az elrendelt munka elvégzését igazolom. Gyrtelek,.. elrendel aláírása

16

Drávatamási Önkormányzatának 4/2006 (V.2.) rendelete a Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Drávatamási Önkormányzatának 4/2006 (V.2.) rendelete a Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Drávatamási Önkormányzatának 4/2006 (V.2.) rendelete a Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Drávatamási Önkormányzatának Képviselőtestülete a köztisztviselők

Részletesebben

1 /2004. (I. 26.) számú rendelete

1 /2004. (I. 26.) számú rendelete Gölle Község Önkormányzatának 1 /2004. (I. 26.) számú rendelete a Büssü, Gölle, Kisgyalán Községek Körjegyzősége köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Gölle község Önkormányzatának

Részletesebben

ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2004. (VIII.19.) számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról

ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2004. (VIII.19.) számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról ÚJLENGYEL KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 13/2004. (VIII.19.) számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról Az Újlengyel Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a helyi Önkormányzatokról

Részletesebben

Hévízgyörk Községi Önkormányzata Képviselő-testületének a 2/2010.(II.16.)sz. és az 5/2011. (II.12.) sz. rendeletekkel módosított

Hévízgyörk Községi Önkormányzata Képviselő-testületének a 2/2010.(II.16.)sz. és az 5/2011. (II.12.) sz. rendeletekkel módosított Hévízgyörk Községi Önkormányzata Képviselő-testületének a 2/2010.(II.16.)sz. és az 5/2011. (II.12.) sz. rendeletekkel módosított 11/2001.(X.30.). ÖKT. sz. rendelete a képviselő-testület hivatalának köztisztviselői

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezések

I. Fejezet Bevezető rendelkezések Csomád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 12/2004. (XII.06.) számú rendelete A Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői, közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről A 9/2005.(XII.06.)

Részletesebben

Bevezető rendelkezések 1.

Bevezető rendelkezések 1. Murakeresztúr Község önkormányzati Képviselőtestületének 12/2004.(V. 21.) számú rendelete a köztisztviselők munkavégzésének szabályairól, valamint az egyéb juttatásokról Murakeresztúr Község Önkormányzati

Részletesebben

Bucsa Község Önkormányzata 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. Tel.: 66/585-520. E-mail: bucsa@bucsa.hu JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT

Bucsa Község Önkormányzata 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. Tel.: 66/585-520. E-mail: bucsa@bucsa.hu JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Bucsa Község Önkormányzata 5527. Bucsa, Kossuth tér 6. Tel.: 66/585-520. E-mail: bucsa@bucsa.hu JEGYZŐKÖNYVI KIVONAT Bucsa Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 10-én (szerdán) délután

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Albertirsa

Részletesebben

Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának. K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a

Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának. K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a Szatymaz Község Önkormányzat Polgármesteri Hivatalának K ö z s z o l g á l a t i S z a b á l y z a t a A köztisztviselők jogállásáról szóló módosított 1992. évi XXIII. törvény /KTV/ előírásainak megfelelően

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete, a 2/2017.(I.27.), a 2/2018. (I.26.), valamint az 1/2019. (II.1.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe

Részletesebben

Kisszállás Községi Önkormányzat 14/2001.(XI.1.) RENDELETE. A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Kisszállás Községi Önkormányzat 14/2001.(XI.1.) RENDELETE. A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Kisszállás Községi Önkormányzat 14/2001.(XI.1.) RENDELETE A Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről (a 3/2003.(III.1.) számú rendeleti módosítással egységes

Részletesebben

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések

I. Fejezet. Bevezető rendelkezések Albertirsa Város Önkormányzata Képviselő-testületének 26/2012. (XI. 14.) önkormányzati rendelete, a 2/2017.(I.27.) önkormányzati rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a Képviselő-testület hivatalának

Részletesebben

a köztisztviselk közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirl

a köztisztviselk közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirl !"# a köztisztviselk közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirl Szentendre Város Önkormányzatának Képvisel-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított 1990. évi LXV. törvény 16. (1)

Részletesebben

Mérk nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének

Mérk nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének Mérk nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2001./IX.05./ Kt. sz rendelete Mérk nagyközség Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők díjazásának egyes szabályi, szociális, jóléti

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete

PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete PILIS NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 2/2004. (I. 16.) sz. önkormányzati rendelete a Képviselı-testület hivatalában dolgozó köztisztviselık, ügykezelık közszolgálati jogviszonyának egyes

Részletesebben

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/1995.(I.30.) számú önkormányzati rendelete

Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/1995.(I.30.) számú önkormányzati rendelete Orfű Községi Önkormányzat Képviselőtestülete 4/1995.(I..) számú önkormányzati rendelete a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. törvény végrehajtásáról. Orfű Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti M ködési Szabályzata 9. függeléke A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala köztisztvisel i Közszolgálati Szabályzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri

Részletesebben

Pánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2001./XI.1. / számú rendelete. A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól támogatásairól

Pánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2001./XI.1. / számú rendelete. A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól támogatásairól Pánd Község Önkormányzat Képviselő-testülete 7/2001./XI.1. / számú rendelete A Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól támogatásairól A köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 40/2012.(X. 4.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezés A RENDELET HATÁLYA

I. Fejezet Bevezető rendelkezés A RENDELET HATÁLYA Kerepes Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 21/2003. (X. 29.) rendelete Kerepes Nagyközség Polgármesteri Hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről egységes szerkezetben

Részletesebben

Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2005. (I.31.) Ö.K. számú RENDELETE *

Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testületének. 6/2005. (I.31.) Ö.K. számú RENDELETE * Zsámbék Város Önkormányzat Képviselő-testületének 6/2005. (I.31.) Ö.K. számú RENDELETE * A Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői jogviszonyával összefüggő juttatásokról és támogatásokról Zsámbék

Részletesebben

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki.

Bevezetı rész. A rendelet hatálya 1. (1) A rendelet hatálya a hivatal köztisztviselıire terjed ki. Szekszárdi Önkormányzat 19/2001.(X.2.) rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal egységes szerkezetben Bevezetı rész Szekszárd

Részletesebben

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2004. (IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE

POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2004. (IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE POLGÁRDI VÁROS KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 11/2004. (IV.28.) ÖNK. SZ. RENDELETE a köztisztviselők jogállásáról szóló törvény végrehajtásáról (Egységes szerkezetben a 24/2004.(X.01.)Önk.sz. rendelettel.) A 24/2004.(X.01.)Önk.sz.

Részletesebben

1. A rendelet hatálya 1.

1. A rendelet hatálya 1. Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyőlésének 40/2012.(X. 4.) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselıi számára biztosított juttatásokról, támogatásokról * a módosításokkal

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege

40/2001.(XI.16.) ÖKT. sz. rendelet egységes szerkezetbe foglalt szövege Budaörs Város Önkormányzat A BUDAÖRS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT POLGÁRMESTERI HIVATALÁBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELOK ILLETMÉNYKIEGÉSZÍTÉSÉROL ÉS VEZETOI PÓTLÉKÁRÓL, AZ OKET MEGILLETO SZOCIÁLIS, JÓLÉTI ÉS

Részletesebben

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. /XI. 7../ Ör. rendelete

Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. /XI. 7../ Ör. rendelete Pásztó Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 26/2003. /XI. 7../ Ör. rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselői közszolgálati jogviszonyával összefüggő juttatásokról és támogatásokról szóló

Részletesebben

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete

Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2017. (III.10.) önkormányzati rendelete a köztisztviselőket megillető szociális juttatásokról és támogatásokról Szentes Város Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 28/2001. (IX.28.)

PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 28/2001. (IX.28.) PÁPA VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 28/2001. (IX.28.) önkormányzati rendelete a köztisztviselők munkavégzéséről és juttatásairól 1 /Egységes szerkezetben/ Pápa Város Képviselőtestülete a köztisztviselők

Részletesebben

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK Algyő Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2001. (XI.4.) Önkormányzati rendelete a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről / egységes

Részletesebben

I. fejezet Bevezető rendelkezések

I. fejezet Bevezető rendelkezések NYÁRLŐRINC KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT 11/2001. (XI. 30.) SZ. ÖR. RENDELETE A KÉPVISELŐTESTÜLET HIVATALÁNAK KÖZTISZTVISELŐIT MEGILLETŐ JUTTATÁSOKRÓL ÉS TÁMOGATÁSOKRÓL Nyárlőrinc Község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések 1 Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése 38/2001 (X.19) önkormányzati rendelete a Polgármesteri Hivatal közszolgálati tisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Módosította: 37/2003.

Részletesebben

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ , ELŐTERJESZTÉS

BEREKFÜRDŐ KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5309 Berekfürdő, Berek tér 15. Tel/Fax: 59/ ,  ELŐTERJESZTÉS ELŐTERJESZTÉS a képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló 23/2001.(X.25.) Önkorm. rendelet módosításáról Tisztelt Képviselő-testület! A közszolgálati

Részletesebben

22/2001.(X.26.) R E N D E L E T E. a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról és támogatásokról.

22/2001.(X.26.) R E N D E L E T E. a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról és támogatásokról. BARCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 22/2001.(X.26.) R E N D E L E T E (1)-(2) a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról és támogatásokról. Barcs

Részletesebben

/2003. XI. 24. / A rendelet hatálya

/2003. XI. 24. / A rendelet hatálya 2001-47c Budapest Főváros Terézváros Önkormányzatának 47/2001. (XII. 14.) sz. rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőinek juttatásairól és támogatásairól a) Módosítások: 21/2002. (V. 10.) ör.

Részletesebben

A rendelet hatálya. Díjazás

A rendelet hatálya. Díjazás 1. oldal A Tolna Megyei Önkormányzat 10/2012. (XI. 30.) önkormányzati rendelete a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek díjazásáról és egyéb A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése az Alaptörvény

Részletesebben

Szakály Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Szakály Község Önkormányzata Képviselőtestületének Szakály Község Önkormányzata Képviselőtestületének 16/2004. (XII.31.) RENDELETE A polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető, szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról,

Részletesebben

Csanytelek Község Önkormányzata. Képvisel -testülete. 31/2009. (XII. 18.) önkormányzati rendelete A KÖZTISZTVISEL K JUTTATÁSAIRÓL

Csanytelek Község Önkormányzata. Képvisel -testülete. 31/2009. (XII. 18.) önkormányzati rendelete A KÖZTISZTVISEL K JUTTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 31/2009. (XII. 18.) önkormányzati rendelete A KÖZTISZTVISEL K JUTTATÁSAIRÓL Csanytelek Község Önkormányzata Képvisel -testülete 31/2007. (XII. 18.) önkormányzati

Részletesebben

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 9. sz. függeléke A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyőlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselıket megilletı juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 2. oldal 2. Vezetői besorolás 4. (1) A Hivatal munkamegosztása szem

Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 2. oldal 2. Vezetői besorolás 4. (1) A Hivatal munkamegosztása szem Helyi joganyagok - Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületé 1. oldal Budapest Főváros XVI. kerületi Önkormányzat Képviselő-testületének 8/2010. (III. 10.) önkormányzati rendelete

Részletesebben

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE az 55/2004. (XII.16.) és 3/2010. (II.16.) rendelettel módosított

KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE az 55/2004. (XII.16.) és 3/2010. (II.16.) rendelettel módosított KUNHEGYES VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐTESTÜLETE az 55/2004. (XII.16.) és 3/2010. (II.16.) rendelettel módosított 45/2003. (XII.16.) r e n d e l e t e a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális,

Részletesebben

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/2001. (X.29.) RENDELETE. A Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői

JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/2001. (X.29.) RENDELETE. A Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői JÁSZSZENTANDRÁS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 20/2001. (X.29.) RENDELETE A Képviselőtestület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről /egységes szerkezetben / Jászszentandrás

Részletesebben

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK

PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK PILIS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 2/2014. (II.16.) sz. önkormányzati rendelete A Képviselő-testület Hivatalában dolgozó köztisztviselők, ügykezelők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Részletesebben

Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének 21/2001.(X.31.) rendelete

Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének 21/2001.(X.31.) rendelete Szigetvár Város Önkormányzata Képvisel-testületének 21/2001.(X.31.) rendelete A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN DOLGOZÓ KÖZTISZTVISELK KÖZSZOLGÁLATI JOGVISZONYÁNAK EGYES KÉRDÉSEIRL Szigetvár Város Önkormányzata

Részletesebben

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK. 15/2001. (X. 24.) számú rendelete

TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK. 15/2001. (X. 24.) számú rendelete TISZASZENTIMRE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELÔTESTÜLETÉNEK 15/2001. (X. 24.) számú rendelete A Polgármesteri Hivatal köztisztviselıinek díjazásáról, szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól,

Részletesebben

I. Fejezet Bevezető rendelkezések 1..

I. Fejezet Bevezető rendelkezések 1.. Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzatának 7/1995. (IV. 19.) Ök. rendelete Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Medgyesegyháza Nagyközségi Önkormányzatának

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 57/2001. ( ) számú rendelete a közszolgálati jogviszony egyes kérdéseiről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 57/2001. ( ) számú rendelete a közszolgálati jogviszony egyes kérdéseiről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 57/2001. (10. 10.) számú rendelete a közszolgálati jogviszony egyes kérdéseiről A közgyűlés a köztisztviselők jogállásáról szóló 1992. évi XXIII. tv.

Részletesebben

Bevezető rendelkezések 1.

Bevezető rendelkezések 1. KOMLÓ VÁROS ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/200.(IX.27.) Ökr. számú r e n d e l e t e A POLGÁRMESTERI HIVATALBAN FOGLALKOZTATOTT KÖZTISZTVISELŐK JOGVISZONYÁNAK EGYES KÉRDÉSEIRŐL (módosítva a 30/2003.

Részletesebben

(egységes szerkezetben) A rendelet hatálya

(egységes szerkezetben) A rendelet hatálya Bocskaikerti Községi Önkormányzat Képviselőtestületének 4/2009.(II.19.) KT. sz. rendelettel módosított 23/2003. (XII. 1.) KT. sz. rendelete a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket

Részletesebben

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata

A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1. ) melléklete A Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala Közszolgálati Szabályzata Csanytelek Község Önkormányzata Polgármesteri Hivatala

Részletesebben

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete

Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 32/2003.(VIII.29.) Kgy. rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról (Egységes szerkezetben) Szeged Megyei Jogú

Részletesebben

A rendelet hatálya. Köztisztviselői juttatások, támogatások

A rendelet hatálya. Köztisztviselői juttatások, támogatások Halásztelek Város Önkormányzata Képviselő-testületének 1/2009. (II.13.) rendelete a köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi juttatásokról, valamint szociális és kegyeleti támogatásokról

Részletesebben

Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról

Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról Balatonboglár Város Önkormányzatának 22/2003.(XI.10.) KT számú rendelete a köztisztviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról A módosításokkal egységes szerkezetben Utolsó átvezetett módosítás:

Részletesebben

Heves Megye Önkormányzatának 17/2003. (X. 31.) HMÖ rendelete

Heves Megye Önkormányzatának 17/2003. (X. 31.) HMÖ rendelete 163 Heves Megye Önkormányzatának 17/2003. (X. 31.) HMÖ rendelete a Heves Megyei Önkormányzati Hivatalnál foglalkoztatott köztisztviselőket és ügykezelőket megillető szociális és jóléti juttatásokról, valamint

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/ Fax: 32/

Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/ Fax: 32/ Salgótarján Megyei Jogú Város J e g y z ő j é t ő l 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. 32/311-683 Fax: 32/310-838 E-mail: jegyzo@salgotarjan.hu Szám: 48.499 /2009. Javaslat a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatottakat

Részletesebben

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2001. (XI. 01.) ÖR sz.

Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének. 25/2001. (XI. 01.) ÖR sz. 1 Kerekegyháza Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 25/2001. (XI. 01.) ÖR sz. rendelete Az Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában foglalkoztatott köztisztviselőket megillető Módosítva: 17/2003. (IX.

Részletesebben

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK. 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése

A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK. 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése A NYUGAT-DUNÁNTÚLI REGIONÁLIS ÁLLAMIGAZGATÁSI HIVATAL VEZETŐJÉNEK 4/2009. (II. 1.) számú rendelkezése A Nyugat-dunántúli Regionális Államigazgatási Hivatal Egységes Közszolgálati Szabályzata 2 Tartalomjegyzék:

Részletesebben

Vasmegyer Község Képviselı-testületének 12/2001. (XI.14.) számú rendelete

Vasmegyer Község Képviselı-testületének 12/2001. (XI.14.) számú rendelete Vasmegyer Község Képviselı-testületének 12/2001. (XI.14.) számú rendelete A köztisztviselık közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl (Egységes szerkezetben) Vasmegyer Önkormányzat Képviselı-testülete,

Részletesebben

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2001. (X. 31.) számú. R e n d e l e t e

Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének. 15/2001. (X. 31.) számú. R e n d e l e t e Lepsény Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 15/2001. (X. 31.) számú R e n d e l e t e A köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális és egészségügyi juttatásairól, valamint szociális és kegyeleti

Részletesebben

Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására

Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására 1. Előterjesztő és készítette: Előterjesztés a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról szóló rendelet megalkotására Tisztelt Képviselő-testület! A Képviselő-testület a

Részletesebben

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 6/1993./V. 25./ sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja:

PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének. 6/1993./V. 25./ sz. önkormányzati rendelete. Hatályba lépés napja: PILIS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA Képviselı-testületének 6/1993./V. 25./ sz. önkormányzati rendelete A köztisztviselık munkavégzésérıl, munka és pihenıidejérıl, jutalmazásáról, valamint juttatásairól Hatályba

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 30-i ülése 4. számú napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének november 30-i ülése 4. számú napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2012. november 30-i ülése 4. számú napirendi pontja Rendelettervezet a Tolna Megyei Önkormányzati Hivatal köztisztviselőinek díjazásáról és

Részletesebben

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E

Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E Dombrád Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 10./2001./XI. 27./Kt. számú R E N D E L E T E A polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető szociális, jóléti és egészségügyi

Részletesebben

15 / (X. 15.) RENDELETE A KÖZTISZTVISELŐK SZOCIÁLIS, JÓLÉTI, KULTURÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI JUTTATÁSAIRÓL

15 / (X. 15.) RENDELETE A KÖZTISZTVISELŐK SZOCIÁLIS, JÓLÉTI, KULTURÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI JUTTATÁSAIRÓL BALATONSZEMES KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT K ÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 15 / 2001. (X. 15.) RENDELETE A KÖZTISZTVISELŐK SZOCIÁLIS, JÓLÉTI, KULTURÁLIS, EGÉSZSÉGÜGYI JUTTATÁSAIRÓL 1 Balatonszemes község Önkormányzati

Részletesebben

Nagykereki Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002.(I.24.) számú RENDELETE

Nagykereki Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002.(I.24.) számú RENDELETE Nagykereki Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 3/2002.(I.24.) számú RENDELETE Nagykereki Községi Önkormányzat Hivatalában foglalkoztatott köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi

Részletesebben

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya és alkalmazási köre 1.

I. fejezet Általános rendelkezések. 1. A rendelet hatálya és alkalmazási köre 1. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 27/2012. (VII. 6.) önkormányzati rendelete a képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről

Részletesebben

Rakamaz Város Önkormányzatának 13/2001. (XI.12.) KT. r e n d e l e t e

Rakamaz Város Önkormányzatának 13/2001. (XI.12.) KT. r e n d e l e t e Rakamaz Város Önkormányzatának 13/2001. (XI.12.) KT. r e n d e l e t e a Képviselő-testület hivatalában foglalkoztatott köztisztviselőket és ügykezelőket* megillető szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi

Részletesebben

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295

HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 HAJDÚHADHÁZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA P O L G Á R M E S T E R T Ő L 4242. HAJDÚHADHÁZ, BOCSKAI TÉR 1. TELEFON: 384-103, TELEFAX: 384-295 Előterjesztés Hajdúhadház Város Önkormányzata képviselő testületének 2013.

Részletesebben

Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1.) melléklete. Csanyteleki Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata

Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1.) melléklete. Csanyteleki Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata Polgármesteri Hivatal Szervezeti Működési Szabályzata 1.) melléklete Csanyteleki Polgármesteri Hivatal Közszolgálati Szabályzata Csanyteleki Hivatal Közszolgálati Szabályzata A közszolgálati tisztviselőkről

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Kozármisleny Város Önkormányzata Képviselő-testületének 4/2014. (III. 18.) Önkormányzati rendelete a Kozármislenyi Közös Önkormányzati Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról

Részletesebben

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések Jánoshalma Város Képviselő-testületének 19/2001(XI.29.) Ör. sz. rendelete (egységes szerkezetben) a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2012. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Zirc Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatalában foglalkoztatott köztisztviselőket megillető

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület október 25-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület október 25-i ülésére PÁPA VÁROS POLGÁRMESTERE 136. 8500 Pápa, Fő utca 12. Tel.: 89/515-000 Fax.: 89/313-989 E-mail: polgarmester@papa.hu E L Ő T E R J E S Z T É S a Képviselőtestület 2012. október 25-i ülésére Tárgy: Pápa

Részletesebben

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések

I. FEJEZET BEVEZETŐ RENDELKEZÉSEK. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések Öttömös Község Képviselőtestülete 11/2002. (VIII.06.) Ktr. számú rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és egyéb juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS július 5-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS július 5-i rendes ülésére 7. számú előterjesztés Minősített többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. július 5-i rendes ülésére Tárgy: A képviselő-testület hivatala köztisztviselői és ügykezelői

Részletesebben

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések Somberek község Önkormányzati Képviselő-testületének 14/2001.(XI.11.) számú rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól

Részletesebben

Előterjesztő: Polgármester. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály. Ózd, 2012. szeptember 20.

Előterjesztő: Polgármester. Előkészítő: Humánerőforrás és Képviselő-testületi Osztály. Ózd, 2012. szeptember 20. Ózd Város Önkormányzata Képviselő-testületének../. (.) önkormányzati rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, egészségügyi juttatásairól, valamint szociális és kegyeleti támogatásairól Előterjesztő:

Részletesebben

a Polgármesteri Hivatalban dolgozók k" zszolgálati jogviszonyának egyes kérdései ől 2007 MAJ Z 3.

a Polgármesteri Hivatalban dolgozók k zszolgálati jogviszonyának egyes kérdései ől 2007 MAJ Z 3. BUDAPEST KÖHÁNYAT ÖNKORMÁNYZAT 19/2007. (V. 18.) Budapest Kőbányai Önkor~lll)l:z.a.tu~' ü"~ U:!' Ei ~~ li\::::_ at:::.a!.:_a --=-----t lktatószám:...!~)~.d.~"*-/~.d:.... a Polgármesteri Hivatalban dolgozók

Részletesebben

Bevezető rendelkezések

Bevezető rendelkezések A köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi és egyéb juttatásairól, a szociális és kegyeleti támogatásairól, valamint a köztisztviselők munkaidejéről szóló 23/2003.(IX.22.)Kt. számú rendelet

Részletesebben

1. A rendelet hatálya

1. A rendelet hatálya NYÁREGYHÁZA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 8/2001. (XII.15.) sz. Kt. rendelete a 11/2003. (XII.11.) számú Kt. rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselők

Részletesebben

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések

I. fejezet. Bevezető rendelkezések. A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések Csólyospálos Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 14/2001.(X.30) KT sz. rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja

I. Fejezet. Általános rendelkezések. A rendelet célja Gyál Város Önkormányzatának 2/2010.(II.12.) Ök. számú rendelete a Polgármesteri Hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető juttatásokról Módosítására kiadott 19/2010(XII.22)önkormányzati rendelettel

Részletesebben

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (IV. 30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZALKALMAZOTTAKAT MEGILLETİ JUTTATÁSOKRÓL

KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (IV. 30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZALKALMAZOTTAKAT MEGILLETİ JUTTATÁSOKRÓL KÁL NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 10/2013. (IV. 30.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZALKALMAZOTTAKAT MEGILLETİ JUTTATÁSOKRÓL Kál Nagyközség Önkormányzat Képviselı-testülete a Magyarország

Részletesebben

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya

Általános rendelkezések. A rendelet hatálya Hatályos:2009. március 27. Budapest Főváros XXIII. kerület Soroksár Önkormányzatának 30/2001.(IX.28.) Ök. számú rendelete a Polgármesteri Hivatal köztisztviselőit megillető juttatásokról és támogatásokról

Részletesebben

1/2014. (I.28.) számú önkormányzati rendelete a köztisztviselők közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos egyes kérdésekről (Egységes szerkezetben)

1/2014. (I.28.) számú önkormányzati rendelete a köztisztviselők közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos egyes kérdésekről (Egységes szerkezetben) 1 1/2014. (I.28.) számú önkormányzati rendelete a köztisztviselők közszolgálati jogviszonyával kapcsolatos egyes kérdésekről (Egységes szerkezetben) Zamárdi Város Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Csibrák Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2005(III.1.) számú KT. Rendelete

Csibrák Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 1/2005(III.1.) számú KT. Rendelete Csibrák Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 1/2005(III.1.) számú KT. Rendelete a köztisztviselők illetménykiegészítéséről, szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 23-I ÜLÉSÉRE

ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK DECEMBER 23-I ÜLÉSÉRE ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZAT JEGYZŐJÉTŐL 3571 Alsózsolca, Kossuth L. út 138. Tel: 46/520-020 ; Fax: 46/520-021 polg.hiv@alsozsolca.hu www.alsozsolca.hu ELŐTERJESZTÉS ALSÓZSOLCA VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK

Részletesebben

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT / ^ ' '

BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT / ^ ' ' Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testület ülése írh^lzlíml-- BUDAPEST FŐVÁROS X. KERÜLET KŐBÁNYAI ÖNKORMÁNYZAT / ^ ' ' JEGYZŐJE,,... (...,. ^ Tárgy: Javaslat a Budapest Főváros

Részletesebben

I. Általános rendelkezések

I. Általános rendelkezések Sajószentpéter Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 19/2016. (IX.5.) önkormányzati rendelete a közszolgálati tisztségviselőket megillető juttatásokról és támogatásokról (egységes szerkezetben a 29/2016.

Részletesebben

1.. 1.) E rendelet hatálya a Vác Város Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselôkre terjed ki.

1.. 1.) E rendelet hatálya a Vác Város Polgármesteri Hivatalában (a továbbiakban: Hivatal) foglalkoztatott köztisztviselôkre terjed ki. Vác Város Önkormányzat 36/2001.(X. 15.) számú rendelete a Polgármesteri Hivatal ügyfélfogadási idejére, valamint a köztisztviselôket megilletô illetménykiegészítésről, vezetői pótlékról, juttatásokról

Részletesebben

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010.(II.25.) számú rendelete

Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010.(II.25.) számú rendelete Zalaszántó Község Önkormányzat Képviselı-testületének 3/2010.(II.25.) számú rendelete A köztisztviselık közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseirıl és a köztisztviselıket megilletı juttatásokról és

Részletesebben

egységes szerkezetben a módosításáról szóló 3/2011(II.26.) sz. Ö.K. rendelettel

egységes szerkezetben a módosításáról szóló 3/2011(II.26.) sz. Ö.K. rendelettel Üllő Nagyközségi Önkormányzat 2/2002. (II.23.) számú Ö.K. rendelete a polgármesteri hivatalban foglalkoztatott köztisztviselőket megillető egyéb juttatásokról és támogatásokról egységes szerkezetben a

Részletesebben

Magyar joganyagok - 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselő 2. oldal c) akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésb

Magyar joganyagok - 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselő 2. oldal c) akkreditált iskolai rendszerű felsőfokú szakképzésb Magyar joganyagok - 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet - a közszolgálati tisztviselő 1. oldal 249/2012. (VIII. 31.) Korm. rendelet a közszolgálati tisztviselők részére adható juttatásokról és egyes illetménypótlékokról

Részletesebben

I. fejezet. A rendelet személyi hatálya. II. fejezet. Az önkormányzat képviselő-testülete által megállapított juttatások. Utazási kedvezmény

I. fejezet. A rendelet személyi hatálya. II. fejezet. Az önkormányzat képviselő-testülete által megállapított juttatások. Utazási kedvezmény Budapest XVIII. kerület Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata Képviselő-testületének 15/2012. (III. 13.) önkormányzati rendelete a közszolgálati tisztviselők juttatásainak és közszolgálati jogviszonyának

Részletesebben

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző

Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Göndörné Frajka Gabriella jegyző 1 E L Ő T E R J E S Z T É S Újhartyán Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. december 11-i ülésére 2. napirend: Tárgy: Köztisztviselők közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről szóló rendelet

Részletesebben

A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések

A rendelet hatálya és értelmező rendelkezések Tarnaméra Község Önkormányzatának 2/2010. (II. 25.) önkormányzati rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti támogatásairól

Részletesebben

A rendelet hatálya II. Munkaidő. (1) A Polgármesteri Hivatal teljes munkaidőben foglalkozatott köztisztviselőinek heti munkaideje 40 óra.

A rendelet hatálya II. Munkaidő. (1) A Polgármesteri Hivatal teljes munkaidőben foglalkozatott köztisztviselőinek heti munkaideje 40 óra. Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010.(II.18.) számú rendelete a Képviselő-testület hivatalának köztisztviselői közszolgálati jogviszonyának egyes kérdéseiről Cserszegtomaj Község

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 23/2009. (XII. 31.) ÖR. rendelete

C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 23/2009. (XII. 31.) ÖR. rendelete C S A N Á D P A L O T A VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 23/2009. (XII. 31.) ÖR. rendelete a köztisztviselők szociális, jóléti, kulturális, egészségügyi juttatásairól, valamint a szociális és kegyeleti

Részletesebben