Biztonságos kényelem. YTONG Kész Ház

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Biztonságos kényelem. YTONG Kész Ház"

Átírás

1 Biztonságos kényelem YTONG Kész Ház

2 2 A legjobb választás a saját otthonért YTONG az otthonához vezetõ biztos választás Az ember egyik legfõbb vágya, hogy olyan otthont teremtsen a családjának, a szeretteinek, amely mindenki számára a nyugalom szigetét jelenti. Biztonságban, kényelemben szeretnénk élni, nevelni a gyermekeinket, betelve azzal a tudattal, hogy a ház, amelyben az életünk nagy része zajlik, minden szempontból jó befektetés volt. Az YTONG - Kész Ház rendszer egy olyan lehetõséget nyújt Önnek, amelynek révén megvalósíthatja az otthonáról, házáról szõtt elképzeléseit. A magunk részérõl már a kezdetektõl fogva szeretnénk segítséget nyújtani Önnek ahhoz, hogy új otthonának megteremtése minél kevesebb fejtörést okozzon. Gondoljon a jövõre gondoljon az YTONG-ra! Szakértelmünk jelenti az Ön számára az egyik legnagyobb biztonságot. A családi házak építéséhez kapcsolódva, az évtizedek alatt szerzett tapasztalatunk és fejlesztéseink az Ön biztosítéka egy kiváló minõségû élettér, a saját otthon megteremtéséhez. Ennek felépítéséhez válasszon egy teljesen személyre szabott megoldást! A tervezéstõl a családi ház megépítéséig az YTONG Partnerek jelentik a rendszer gerincét, olyan szakemberek, akiknek a legfontosabb a minõség, a gyorsaság, a megbízhatóság, valamint a ház lakóinak biztonsága. Azt szeretnénk, hogy Ön mint építtetõ valóban elégedett legyen. Leendõ házához Partnereinknél kiválaszthatja az YTONG építési rendszer mellett a hazánkban kapható építõanyagok kínálatából az Önnek leginkább megfelelõ anyagokat.

3 A legjobb választás a saját otthonért 3 Partnereink szaktanácsot is adnak, segítenek Önnek a termékek, illetve termékcsoportok megismerésében, azok összehangolásában, hogy minél inkább megkönnyítsék a döntéseket. Az YTONG - Kész Ház Partnerek által összeállított ajánlati csomagokba bekerülnek az Ön által kiválasztott építõanyagok, a szakszerû beépítésükhöz szükséges kivitelezés leírása, valamint a készültségi foknak megfelelõ ár. Kérjük, fordítson egy kis idõt innovatív ötletünk tanulmányozására, melynek neve: YTONG - Kész Ház. Azért, hogy a ház valóban készen legyen.

4 4 Az építés kockázatai Hozzáértõ partner nélkül építeni nehéz és bonyolult vállalkozás Hallomásból vagy saját tapasztalatai alapján bizonyára Ön is tud olyan építkezésekrõl, amelyeknél számos a laikus építtetõ számára megoldhatatlannak látszó probléma adódott. Ilyen nehézségek többnyire a házilagos kivitelezésnél fordulnak elõ, és nem kevés gondot okoznak. A saját otthon megteremtését célzó törekvések megbízható és hozzáértõ, az egész folyamatot végigkísérõ partner nélkül, elõre nem látható bonyodalmakkal és fõleg nagy anyagi kockázattal járhatnak. Tervezés Már a tervezési fázisban rengeteg idõre és energiára van szükség ahhoz, hogy végül egy és jól megvalósítható koncepció szülessen. El kell dönteni, hogy egyedi tervet vagy úgynevezett minta illetve típustervet választ. A típustervek megkönnyítik a választást mind a funkciót, mind a formát tekintve. A ház tetszetõs külsején túl fontos a helyiségek jó beosztása is, mert ez teszi lehetõvé, hogy a család új otthonában jól érezze magát. Az építésszel együtt kell gondolkodni és dolgozni, mert csak így tud a megrendelõ a személyes igényeinek leginkább megfelelõ házat kialakíttatni magának. Az átgondolt tervezés és kalkuláció mindenek elõtt azért fontos, mert utólag nehéz és problémás változtatni az épületen, a módosítások miatt több pénzés idõráfordítás szükséges hozzá. Partnereink többféle igényt kielégítõ mintatervet ajánlanak a figyelmébe, melyek alapján könnyebb lesz döntenie. Az Ön által kiválasztott mintatervet Partnereink az adott helyszínre adaptálják, vagy szükség esetén áttervezik. Ha egyedi elképzelései vannak, ezt is megoldják.

5 Az építés kockázatai 5 Igények Megoldások Egy kézben összefogott rendszer YTONG - Kész Ház Partner Minõségi anyagok használata Kiváló mûszaki tulajdonságokkal rendelkezõ építõanyagok alkalmazása Költségoptimalizálás Árkalkuláció, építési idõ meghatározása, típustervek alkalmazása Biztonság az építés és a használat során Minõségi kivitelezés, az értékálló anyagok szakszerû beépítése, folyamatos kontroll. Építõanyagok A tervezés közben döntenie kell a beépítendõ anyagokról is. Meglehetõsen nehéz feladat elé néz az építtetõ, ha ezt hozzáértés nélkül egymaga akarja felvállalni. Minden esetben kérje Partnereink illetve tervezõje tanácsát, hiszen a szakértelem és tapasztalat ehhez is elengedhetetlenül szükséges. Az építõanyagok közül célszerû azokat választani, amelyeknek gyártói vagy forgalmazói a hazai építõanyag ipari piacon stabil pozícióval bírnak. Ez azt jelenti, hogy a termék, vagy termékrendszer jó minõségû, az ár és a minõség aránya kiegyensúlyozott, a gyártó megfelelõ szervíz-, illetve kereskedõi háttérrel rendelkezik. Tanácsos annak is utánanézni, hogy milyen szolgáltatások tartoznak a különbözõ termékekhez. Kivitelezés Az elkészített tervek alapján elkezdõdhet az építkezés. Nem könnyû a kiváló minõségû építõanyagok mellé azokat a kivitelezõket megtalálni, akik a minõségen túl kedvezõ árakat is adnak. Az árajánlatban lévõ költségvetési tételek értelmezése a különbözõ árajánlatok összehasonlítása szakmai ismeretek nélkül szintén nem egyszerû. A magánépítõk számára a különbözõ szakmák közötti koordináció a megfelelõ szakmai felkészültség nélkül nagyon nehéz feladat. Az építési vállalkozóval való együttmûködés során különösen a szerzõdések megkötésekor szintén nagy körültekintésre van szükség. Különösen fontos, hogy az ajánlatban szereplõ tételek, s így az összes ráfordítás költsége ne változzon. A saját otthon építése az egyik legfontosabb és pénzügyileg talán legjelentõsebb beruházás egy ember életében. Ehhez az elhatározáshoz egy olyan megbízható és hozzáértõ partnert válasszon, aki segíti, illetve végigkíséri Önt és családját az építési szándéktól a ház megvalósulásáig. Biztonsággal építhet ránk és Partnereinkre: YTONG - Kész Ház.

6 6 A megoldás A megoldás: YTONG Kész Ház Azt szeretnénk, hogy a saját házáról szõtt álmai és elképzelései megvalósuljanak. Az YTONG - Kész Ház rendszerrel nyitva áll Ön elõtt a lehetõség, hogy célját biztonságosan és kényelmesen elérje. Értékesítési rendszerünkben a tervezéstõl a kivitelezésig különbözõ lehetõségek közül választhat. A rendszer az országban a kijelölt Partneri hálózaton keresztül mûködik. Így az Önhöz legközelebb esõ YTONG - Partnerrel közösen valósíthatja meg a házépítéssel kapcsolatos elképzeléseit. Olyan házat építhet, amely az építõanyagokat és a kivitelezést tekintve megfelel a legmodernebb elvárásoknak. A magas minõségi színvonalú termékeket és az ezekhez kapcsolódó szolgáltatásokat folyamatos ellenõrzés mellett kínáljuk Önnek. A tervezést és a kivitelezést az YTONG-Partnerek végzik, tevékenységüket az YTONG folyamatosan koordinálja és ellenõrzi. Az anyagokat és a szolgáltatásokat illetõen a különbözõ modulok összeállítása - egyedi és a típusházak tekintetében is az Ön igényei szerint a kiválasztott YTONG Kész Ház Partnerrel történt egyeztetés alapján történik. Az építés így nem kalkulálhatatlan kockázatot, hanem biztonságot és garanciát jelent. Biztonság és kényelem egy kézbõl: YTONG - Kész Ház rendszer. YTONG - Kész Ház rendszer: Már a tervezésnél nehéz a választás. Az építtetõk figyelmének felkeltése és az épülettípus, funkció gyorsabb megismerése, a választás és döntés elõsegítésére racionalizált típusterveket ajánlanak Partnerein az Ön figyelmébe. A tervek sokrétûek, a tetszetõs architektúra mellett változatos igények kielégítésre is alkalmasak. Partnereinknél ezek a tervek is megtalálhatók, és igény szerint módosíthatók, áttervezhetõk. A ház tulajdonosaként és használójaként Önnek kell eldöntenie, hogy melyik formai és funkcionális kialakítást választja. Természetesen az Ön egyedi, meglévõ tervei alapján, személyre szabottan is megvalósíthatók az elképzelések. Ha még nem rendelkezik tervvel, és az egyedi tervezés mellett dönt Partnereink ebben is szívesen állnak a rendelkezésére. Hiszen nálunk Ön áll a központban.

7 A megoldás 7 A kiváló építõanyag a tökéletes otthon alapja. Minden esetben az YTONG építési rendszer a kiinduló. A külsõ és belsõ falakhoz szükséges anyagoktól a nyílásáthidalásokig és kiegészítõ termékekig minden beépítési helyre optimális és minõségében kiváló építõanyagokat ajánlunk. Az YTONG-építõanyagok a legjobb hõszigeteléssel, valamint optimális teherbírással rendelkeznek. Jó hangszigetelõ tulajdonságuk révén nyugodt, csendes életterek kialakítását teszik lehetõvé. Az építészeti tervek alapján YTONG-Partnerünk kalkulációt készít Önnek arra a készültségi fokra, amelyet kiválaszt. A felhasználandó anyagok és azok beépítése, valamint a költségek ésszerû felosztása szempontjából is a Partnerek törekszenek akár típus, akár egyedi tervének optimalizálására. Munkatársaink az Ön igényeinek megfelelõen folyamatosan ellenõrzik Partnereink szolgáltatásait. Igényei és lehetõségei szerint dönthet az egyes termék- és szolgáltatás-csomagokról, az új otthonához vezetõ út egyéni összeállításáról. Természetesen minden alkalommal az YTONG építési rendszercsomag a kiindulópont. Partnerünk a kezdetektõl fogva Önnel közösen készíti el a személyre szabott megoldást átvállalja a koordinációt, és a választott készültségi fok szerint differenciált ajánlatot ad. Gondolja végig: magas minõség, biztonsággal, garantált áron. Álmait, elképzeléseit az YTONG - Kész Ház építési rendszerrel váltsa valóra. A következõ fontos lépés a kivitelezés amelynek során háza testet ölt. A legkiválóbb építõanyagok kombinációjával és a minõségileg legjobb kivitelezéssel biztosítható a sikeres végeredmény az Ön családi háza. A kivitelezési ajánlat tartalmazza azt a készültségi fokot, melyet Ön kiválaszt. Az egyéb építõanyagokat, az adott készültségi szinthez szükséges kivitelezési munkákat, valamint azok ütemezését Partnerünk határozza meg, természetesen Önnel egyeztetve. Az építkezés ideje alatt sem hagyjuk magára!

8 8 YTONG építési rendszer Otthont teremt Több mint 70 éves tapasztalat 2002 közepétõl az 1,6 Mrd Euro forgalmú és kereken fõt foglalkoztató, így világszerte méltán az egyik legjelentõsebb építõanyagipari vállalat, a Haniel Bau-Industrie GmbH falazott szerkezetekhez kialakított építõanyaga az YTONG. Az YTONG a pórusbeton területét képviseli ebben az új csoportban, mely januárban a Xella Baustoffe GmbH nevet kapta. A Xella Porenbeton Holding AG Európa 15 országában 30 pórusbeton-gyárral rendelkezik, és ez az 1991-ben alapított XELLA Pórusbeton Mo. Kft. anyavállalata is. Az YTONG több mint 70 éves tapasztalattal rendelkezik a kiváló építõanyagok gyártásában. A magas színvonalú termékek gyártását az ISO 9001:2000 minõségbiztosítási rendszer garantálja, mindemellett az YTONG a falazóanyagok közül elsõként megfelelt a környezetbarát termékek szigorú elõírásainak. Az YTONG-nál a minõség ennél is többet jelent, mert az YTONG megbízható partner is egyúttal. Sok éve segít az építkezõknek abban, hogy megvalósíthassák álmukat, felépíthessék a házukat. Az YTONG jó hõszigetelõ Ennek alapja különleges szerkezete. Minden YTONG elemnek millió apró, zárt légpórusa van. Mivel a bezárt, nyugvó levegõ az egyik legjobb hõszigetelõ, ezek a légkamrák természetüknél fogva optimális hõszigetelõ képességet biztosítanak. Az YTONG falazóelemben a pórusok eloszlása mindenhol egyenletes, ezért homogén, masszív anyag, amely minden helyen kibírja ugyanazt a terhelést. Így azonos nyomószilárdság mellett sokkal jobb hõszigetelést biztosít. Jobb klíma az egész házban Az, hogy Ön jól érzi magát a házában, alapvetõen a helységekben uralkodó léghõmérséklettõl, illetve a falak felületének hõmérsékletétõl függ. Ebben az egyik legfontosabb meghatározó tényezõ a fal. Az YTONG optimális hõszigetelõ képességgel rendelkezik, és egyenletes, kellemes hõmérsékletet biztosít a pincétõl a padlásig, a kinti idõjárási viszonyoktól függetlenül. A jó határoló szerkezet nemcsak arról gondoskodik, hogy télen bent jó meleg legyen, hanem hogy a nyári hõség is kinnrekedjen. Így egész éven át biztosított a kellemes lakóklíma.

9 YTONG építési rendszer 9 Több védelem a háznak és lakójának A kitûnõ hõszigetelõ képességnek köszönhetõen a falak magas felületi hõmérséklettel rendelkeznek, így a nedvesség nem csapódhat le. Ezáltal a fal megõrzi eredeti minõségét, és megóvja az Ön és családja egészségét. A jó zajvédelem jobb életminõséget biztosít Ha YTONG falazóelemet használ, nem kell külön hangvédelemre költenie, mivel itt a hangvédelem már rendelkezésre áll. Mindezt a független mérések is alátámasztják. A tûzvédelem biztonság Az YTONG tisztán ásványi eredetû anyag, ezáltal nem éghetõ. Ezért a viszonylag vékony fal is eleget tesz a magas tûzvédelmi követelményeknek. Egy 30 cm széles YTONG fal tûzállósága 4 óra, azaz a legmagasabb magyar szabványelvárásnak megfelel. Ez Önnek és családjának optimális biztonságot nyújt, anélkül, hogy növelné az építési költséget.

10 10 Építsen YTONG-gal Biztonság és kényelem: YTONG Kész Ház! Az építés elõtt Egy ház építésénél mi lehet az egyik legfontosabb szempont? Mindenekelõtt a biztonság. Minden fázisban, tehát a tervezésnél, a kivitelezésnél és késõbb a használat során is. Ezt a biztonságot az YTONG - Kész Ház rendszer szolgáltatja Önnek. Pénzügyi tervezési biztonság Ha új otthon építése mellett dönt, figyelembe kell vennie anyagi lehetõségeit is. Számba kell venni valamennyi költséget, amely az építés folyamán felmerülhet. Az YTONG - Kész Ház rendszer ehhez biztos kiindulópontot kínál Önnek. Partnereinknél érdeklõdhet a különbözõ hitellehetõségek felvételérõl, amennyiben saját tõkéjét kiegészítené valamilyen személyi vagy építési célú hitellel. Partnereink a beépített anyagok és kivitelezés tekintetében áraikat meghatározott ideig garantálják Önnek. Mindezt a kellemetlen meglepetés elkerülése érdekében teszik. Építészeti tervezési biztonság Partnereink megosztják Önnel a családi házak tervezésében szerzett tapasztalataikat választhat az általános igényszintre tervezett mintaházak közül, avagy Partnereink építész munkatársai egyedi igényeinek megfelelõ házat terveznek Önnek. Lehetõsége van a mintatervek bizonyos mértékû módosítására is. A megfelelõen elkészített, egyénre szabott, vagy az általános igényeknek megfelelõ mintaterv az elsõ lépés az Ön háza felé. Ha csak álmai vannak a jövendõ otthonáról, az YTONG - Kész Ház rendszer Partnerei formába öntik azokat.

11 11 Az építés alatt Az építés után... az építõanyagoknál Az YTONG a minõségileg legjobb anyagok közé tartozik, ezért Partnereink az Ön igényeinek megfelelõen, gondosan választják ki a többi építõanyagot is, és mûszaki tanácsadással segítik a döntést.... a kivitelezésnél A gondos tervezés és a minõségi anyagok még nem biztosítják a kívánt eredményt, ha hiányzik a hozzáértõ és szakszerû kivitelezés. Az építkezés megfelelõ színvonala, a szakszerû beépítés a kiválasztott Partnereinken keresztül garantált. Szakembereink által a minõség folyamatosan ellenõrzött, tanácsaikkal tovább segítik Partnereink munkáját.... a tartós biztonság A beépített anyagok és a kivitelezés minõsége a használat során további elõnyöket jelent. Minden felhasznált építõanyag rendelkezik a minõségi termékekre jellemzõ jó tulajdonságokkal. A kiváló hõ-, hangszigetelés és az egyéb kitûnõ mûszaki tulajdonságok biztosítják az optimális lakókörnyezetet és lakóklímát. Az alkalmazott építõanyagoknak köszönhetõen a hõvédelem sem télen, sem nyáron nem jelent problémát, sõt az YTONG építési rendszerrel a fûtési szezonban jelentõs energiamegtakarítás érhetõ el. Az YTONG - Kész Ház rendszernél Partnereink értékálló és tartós anyagokat alkalmaznak, ennek következtében a használat során jelentõs költségmegtakarítás érhetõ el. Ez a kifizetõdõ tartós biztonság.

12 12 Mintatervek Camino Pinceszint: 41,10 m 2 Földszint: 86,30 m 2 Tetõtér: 69,40 m 2 alapterület: 196,80 m 2

13 Mintatervek 13 Ciprus Pinceszint: 91,52 m 2 Földszint: 73,77 m 2 alapterület: 65,29 m 2

14 14 Mintatervek Ibiza alapterület: 75,98 m 2 Capri alapterület: 112,09 m 2

15 Mintatervek 15 Gozo Földszint: 89,61 m 2 Tetõtér: 44,62 m 2 alapterület: 134,23 m 2

16 16 Mintatervek Korfu Pinceszint: 59,39 m 2 Földszint: 83,48 m 2 Tetõtér: 76,36 m 2 alapterület: 219,23 m 2

17 Mintatervek 17 Korzika Pinceszint: 64,70 m 2 Földszint: 117,90 m 2 Tetõtér: 103,20 m 2 alapterület: 285,80 m 2

18 18 Mintatervek Kréta Pinceszint: 33,47 m 2 Földszint: 117,59 m 2 Tetõtér: 74,63 m 2 alapterület: 225,69 m 2

19 Mintatervek 19 Lanzarotte alapterület: 112,50 m 2 Mallorca alapterület: 142,30 m 2

20 20 Mintatervek Madeira Földszint: 54,40 m 2 Tetõtér: 61,70 m 2 alapterület: 116,10 m 2

21 Mintatervek 21 Málta alapterület: 90,45 m 2 Mikonosz alapterület (garázs nélkül): 89,40 m 2

22 22 Mintatervek Naxos alapterület: 100,80 m 2 Rodosz Pinceszint: 55,74 m 2 Földszint (garázs nélkül): 115,40 m 2 alapterület: 171,14 m 2

23 23

24 XELLA Pórusbeton Mo. Kft. Kereskedelmi Iroda H-1139 Budapest, Teve u. 41. Postacím: H-1384 Budapest, Pf: 787 Tel.: 1 / Fax: 1 / Internet Az Ön YTONG - Kész Ház Partnere: március