Bekecs Községi Önkormányzat. 11/2007. (VII.2.) számú rendelete. A köztisztasági tevékenységről

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Bekecs Községi Önkormányzat. 11/2007. (VII.2.) számú rendelete. A köztisztasági tevékenységről"

Átírás

1 Bekecs Községi Önkormányzat 11/2007. (VII.2.) számú rendelete A köztisztasági tevékenységről Bekecs Községi Önkormányzat Képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról szóló többször módosított évi LXV. Törvény 16.. (1) bekezdése illetve a hulladékgazdálkodásról szóló módosított évi XLIII. Törvény 31.. (1) bekezdése alapján a köztisztasági tevékenységgel összefüggő feladatok ellátása érdekében a következő rendeletet alkotja: Általános rendelkezések 1.. (1) A rendelet célja: Bekecs község közigazgatási területén a köztisztaság, a környezet rendjének kialakítása, fenntartása és védelme. (2) E rendelet alkalmazásában: a) közterület: a közhasználatra szolgáló minden olyan önkormányzati tulajdonban álló terület, amelyet rendeltetésének megfelelően bárki használhat, ideértve a közterületnek közútként szolgáló és a magánterületnek a közforgalom számára a tulajdonos (használó) által megnyitott és kijelölt részét, továbbá az a magánterület, amelyet azonos feltételekkel bárki használhat. A közterület rendeltetése különösen a közlekedés biztosítása, a pihenő és emlékhelyek kialakítása, a közművek elhelyezése, b) az ingatlanok tisztántartásával összefüggő tevékenység: az egyes ingatlanok ezen belül különösen a lakóépületek és az emberi tartózkodásra (üdülés, pihenés, szállás stb. céljára) szolgáló más épületek, továbbá a nem lakás céljára szolgáló helyiségek és a hozzájuk tartozó területek tisztántartása és az ott folytatott tevékenység környezetszennyező hatásainak elkerülése. c) közterületek tisztántartásával összefüggő tevékenység: a közterületek tisztántartása, a közterületen elhagyott hulladékok begyűjtése és a közterületek hóeltakarítása és síktalanítása. A rendelet hatálya 2.. A rendelet hatálya kiterjed Bekecs község közigazgatási területén a) a közterületre, b) minden természetes és jogi személyre, jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságra.

2 Közterületek tisztántartása 3.. (1) A közterületek tisztántartásának megőrzésében mindenki köteles hathatósan közreműködni és annak szennyeződését, fertőzését eredményező tevékenységtől, magatartástól tartózkodni. Tilos a közterületen hulladékot, bármely oda nem illő anyagot elhagyni. (2) Az elszállításra váró hulladéktároló edényekben a hulladékot válogatni, a hulladékot az edényekből kivenni, továbbá a lomtalanítás során elszállítás céljából kitett tárgyakat válogatni, illetve a helyszínről elvinni tilos. 4.. (1) Bekecs község területén a köztisztasági szolgáltatás megszervezéséről, ellenőrzéséről a Bekecs Polgármesteri Hivatal gondoskodik. (2) A közterület szervezett, rendszeres tisztántartásáról és az ott keletkezett települési szilárd hulladékkal összefüggő tevékenység ellátásáról az e rendelet 5. és 6. -a kivételével a Polgármesteri Hivatal gondoskodik. Ezen belül gondoskodik: a) A belterületi utak, utcák, terek, járdák burkolatainak, a nyilvános lépcsőknek és ezek tartozékainak, az autóbuszmegálló helyek környezetének tisztántartásáról, az ott keletkezett szemét összegyűjtéséről és elszállíttatásáról. Az elhullott állatok eltávolításáról. b) Az utcai hulladékgyűjtő tartályok felállításáról, rendszeres ürítéséről, tisztántartásáról, fertőtlenítéséről és fenntartásáról. c) A parkok, valamint sétányaik, gyalogos útjaik tisztántartásáról, a keletkező szemét összegyűjtéséről, elszállításáról. 5.. (1) Ha a jogszabály eltérően nem rendelkezik, az ingatlantulajdonos köteles gondoskodni: a) az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában egy méter széles területsáv, illetőleg ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület, b) az ingatlan határa mentén a nyílt árok és ennek műtárgyai, c) az útburkolatig terjedő teljes terület tisztántartásáról, a csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok és más hulladékok eltávolításáról. 6.. A szórakoztató-, vendéglátó és árusítóhelyek, üzletek üzemeltetői kötelesek a bejárat előtt a tevékenységük folytán keletkező szemét és a cigarettavég gyűjtésére alkalmas esztétikus tárolóedényt elhelyezni és a nyitva tartás ideje alatt azok ürítéséről, folyamatos tisztántartásáról gondoskodni.

3 7. (1) Eldugulást vagy rongálást okozó anyagot (szemetet, törmeléket, iszapot, papírt, tűz- és robbanásveszélyes anyagot) a csapadékvíz-elvezető árokba bevezetni tilos. (2) A csapadékvíz-elvezető árokba szennyezett (olajos, vegyszeres, stb) vizet bevezetni tilos. (3) Kijelölt parkolókban, a garázsok előtti közterületen járművet mosni csak ott lehet, ahol a víz elvezetése az úttestre kerülés nélkül biztosított. A mosás során keletkező hulladékot (a bekezdésében foglaltak betartása mellett) a tevékenységet végző köteles eltávolítani. Ingatlanok tisztántartása 8.. (1) a beépítetlen, használaton kívüli ingatlanokat, elhanyagolt, gazdátlan területeket, illegális szemét lerakó helyeket, a Polgármesteri Hivatal köteles folyamatosan felderíteni és a tisztaság helyreállítására a tulajdonos, használót felszólítani. (2) Az egyes ingatlanok tisztántartásáról az ingatlan tulajdonosa, kezelője, tartós használója, illetőleg haszonélvezője (továbbiakban együtt: tulajdonos) köteles gondoskodni. (3) A bontás, beépítés, felújítás alatt álló ingatlanok tisztántartásáról a tulajdonos, építési engedély köteles munka esetén az engedély jogosultja köteles gondoskodni. 9.. (1) Az ingatlanon lévő kultúrnövényzetet az ingatlantulajdonos szakszerűen köteles gondozni. (2) Az ingatlan tulajdonos köteles gondoskodni a növény-egészségügyi szabályok betartásáról. (3) Az ingatlan gyomosodását meg kell akadályozni, a gyomokat rendszeresen, olyan sűrűséggel kell irtani, hogy a gyomnövények szármagassága a 30 cm-t ne haladja meg és azok magvakat ne tudjanak nevelni. Az ingatlan tulajdonos köteles gondoskodni arról, hogy a gyomnövényekkel a szomszédos ingatlanokat ne fertőzze meg. (4) Az ingatlanon lévő pázsitot és gyepet olyan sűrűn kell kaszálni (nyírni), hogy annak szálmagassága a 20 cm-t ne haladja meg. A közterületek téli síktalanítása és hóeltakarítása 10.. (1) Bekecs község területén a téli síktalanítás és hóeltakarítási munkálatok megszervezéséről, ellenőrzéséről a Polgármesteri Hivatal gondoskodik.

4 (2) Ha jogszabály másként nem rendelkezik a tulajdonos köteles gondoskodni az ingatlan előtti járdaszakasz, járda hiányában a gyalogos közlekedés biztosítására egy méter széles területsáv hó és síkosság-mentesítéséről (1) A járdák és gyalogos közlekedésre szolgáló útvonalak sóval vagy más klorid tartalmú szerrel történő síktalanítása tilos. Síktalanításhoz felhasználható anyagok: - fűrészpor, homok, kisszemcséjű salak, kőpor, kőporliszt. A szóróanyag beszerzéséről a tisztántartásra kötelezettnek kell gondoskodni. (2) Utak síkosság-mentesítéséhez környezetkímélő anyagok és az (1) bekezdésben felsorolt anyagokon kívül a klorid tartalmú anyagok használata csak úgy alkalmazható, hogy annak kijuttatásának maximális mennyisége alkalmanként 15g/m2-nél több ne legyen. Ezen anyagok tárolása tárolóedényben környezetszennyezést kizáró módon történhet Hórakatot tilos képezni: a) a gyalogos közlekedési útvonalakon, b) a tömegközlekedési járművek megállóhelyeinél, c) a közüzemi és közérdekű létesítmények, illetve a hozzájuk vezető úton (pl, tűzcsap, közkifolyó, vízelnyelő-akna, stb.) 13.. Járdáról a havat, ha szükséges, naponta többször is hóesés után azonnal, de legkésőbb reggel 8.00 óráig el kell takarítani. Község és utcakép védelme 14.. (1) Épület falán, kerítésén plakátot, hirdetést csak a tulajdonos (használó) hozzájárulásával lehet elhelyezni. (2) Tilos hirdetést és plakátot elhelyezni az Önkormányzat tulajdonában álló épület falára, a köztéri szobrokra, a közlekedési jelzőtáblákra. (3) A község közterületein a községi rendezvények kivételével tilos a szeszesitalok árusítása vagy fogyasztása. Avar és kerti hulladékok nyílttéri égetése 15..

5 (1) Avart és kerti hulladékot csak jól kialakított tűzrakó helyen szabad égetni úgy, hogy az emberi egészséget és a környezetet ne károsítsa és az égetés hősugárzása kárt ne okozzon. (2) Az égetendő kerti hulladék nem tartalmazhat más kommunális, illetve ipari eredetű hulladékot (pl. PVC, veszélyes hulladék). (3) A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy lehet, hogy az a környezetére tűz- vagy robbanásveszélyt ne jelentsen. (4) A szabadban a tüzet és az üzemeltetett tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad, s veszély esetén, vagy ha arra szükség nincs, a tüzet azonnal el kell oltani. (5) A tüzelés, a tüzelőberendezés használatának színhelyén csak olyan eszközöket és felszereléseket kell készenlétbe helyezni, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetőleg a tűz eloltható. (6) A hatóságilag elrendelt általános tűzrakási tilalom alól a rendelet nem ad felmentést. Záró rendelkezések 16.. (1) Aki e rendelet 3.. (2), 5.., 6., 9.. (3) bekezdés, a 10.. (2) bekezdése, a 11.., 12.. a 13. -ban meghatározott - a 218/1999. (XII.28.) Kormány rendelet által nem szankcionált - rendelkezéseit megszegi, az azokban foglalt kötelezettségeknek nem tesz eleget szabálysértést követ el, mely szabálysértés elkövetéséért ,-Ft-ig terjedő pénzbírsággal sújtható. (2) Az (1) bekezdésben foglaltakon kívül e rendeletben meghatározott kötelezettségek és tilalmak megszegése esetén a mód évi LXIX törvény és a 218/1999. (XII.28.) Kormány rendelet ide vonatkozó rendelkezései az irányadók Ez a rendelet július l. napján lép hatályba, rendelkezéseit a folyamatban lévő, de határozattal még el nem bírált ügyekben is alkalmazni kell. Bekecs, június 27. Béki József polgármester Bodnár Jánosné jegyző A rendelet kihirdetésének napja:

6 Bekecs, július 2. Bodnár Jánosné jegyző

BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNYEZTETÉSRE!

BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNYEZTETÉSRE! Pomáz Város Önkormányzat Jegyzője BIZOTTSÁGI VÉLEMÉNYEZTETÉSRE! ELŐTERJESZTÉS a települési köztisztaság és kerti hulladék égetésének helyi szabályairól szóló önkormányzati rendelet elfogadásáról Tisztelt

Részletesebben

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE

Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE Nádasd Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 12/2004. (IV.29.) RENDELETE az Önkormányzat által szervezett települési szilárd hulladék szervezett gyűjtéséről és elszállításáról, valamint az avar és

Részletesebben

Általános rendelkezések 1. 1

Általános rendelkezések 1. 1 43/2001.(XII.17.) Ör. számú rendelet A köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 30/2005.(VIII.25.), 33/2006.(X.31.), 23/2007.(IX.27.), 45/2009.(X.27.), 21/2011.(IV.28.), 24/2012.(V.23.), 10/2016.

Részletesebben

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete

Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének. a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított. 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete Lenti Város Önkormányzat képviselő-testületének a 44/2012. (V. 30.) önkormányzati rendelettel módosított 2/2011. (I. 27.) önkormányzati rendelete a települési köztisztaságról és a helyi környezetvédelemről

Részletesebben

I. fejezet. Általános rendelkezések 1..

I. fejezet. Általános rendelkezések 1.. Kerecseny község Önkormányzatának 13/2003./XII.17./ sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról és a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Kerecseny község Önkormányzata a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete

IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE. 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete IZSÁK NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 13/1996. (XII. 30.) számú és a módosításáról szóló 5/2003. (II.19.) rendelete a köztisztasági és a településtisztasággal összefüggő közfeladatok ellátásáról (Egységes

Részletesebben

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete

Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete Nyirád Község Önkormányzata Képviselő-testületének 6/2001. (V. 11.) önkormányzati rendelete a környezetvédelemről, közterületek használatáról és az állattartásról Hatályos: 2016. szeptember 6. Nyirád 2001

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Felcsút Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-i ülésére. napirendi pont Előterjesztés címe és tárgya: A köztisztaságról szóló rendelet tárgyalása A tárgykört

Részletesebben

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról

Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról Felsődobsza Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2016. (II.3.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról Felsődobsza Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV.

Részletesebben

Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete. a köztisztaságról

Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete. a köztisztaságról Kazincbarcika Város Önkormányzata 20/2015. (V. 22.) rendelete a köztisztaságról Kazincbarcika Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékról szóló 2012. évi CLXXXV. törvény 88. (4) bekezdés c)

Részletesebben

fejezet Bevezető rendelkezések

fejezet Bevezető rendelkezések Pilisszentkereszt Község Önkormányzatának 2/2001. (III. 22.) sz. rendelete a KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL /a 9/2003. (VI. 25.) rendeletmódosítással egységes szerkezetben/ Pilisszentkereszt Község Önkormányzata

Részletesebben

a módosításáról szóló 13/2010. (IX. 28.), 7/2012. (III. 20., 18/2015. (XII.16.) valamint a 8/2016. (VI.29.) rendelettel egységes szerkezetben

a módosításáról szóló 13/2010. (IX. 28.), 7/2012. (III. 20., 18/2015. (XII.16.) valamint a 8/2016. (VI.29.) rendelettel egységes szerkezetben Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 11/2006. (IV. 24.) rendelete a helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról a módosításáról szóló

Részletesebben

Buj Község Önkormányzat Képviselő -testületének 8/2005. (VI. 07.) KT. rendelete. a köztisztaság fenntartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

Buj Község Önkormányzat Képviselő -testületének 8/2005. (VI. 07.) KT. rendelete. a köztisztaság fenntartásáról ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Buj Község Önkormányzat Képviselő -testületének 8/2005. (VI. 07.) KT. rendelete a köztisztaság fenntartásáról Buj Község Önkormányzata Képviselő-testülete a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

TÜRJE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 28/2012.(XII.21.)ÖK

TÜRJE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 28/2012.(XII.21.)ÖK TÜRJE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 28/2012.(XII.21.)ÖK RENDELETE a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról szóló rendelet módosításáról Türje Község Önkormányzata Képviselő-testülete

Részletesebben

(1) A Rendelet személyi hatálya kiterjed minden természetes személyre, jogi személyre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre.

(1) A Rendelet személyi hatálya kiterjed minden természetes személyre, jogi személyre és jogi személyiséggel nem rendelkező szervezetre. Bugyi Nagyközség Önkormányzat képviselő-testületének 22/2012. (X.24.) rendelete Az avar- és kerti hulladék égetéséről, továbbá a háztartási tüzelőberendezésekkel okozott légszennyezés csökkentésének szabályairól.

Részletesebben

Bükkszentkereszt község képviselő testületének 8/2014 (VII.31) önkormányzati rendelete az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetéséről

Bükkszentkereszt község képviselő testületének 8/2014 (VII.31) önkormányzati rendelete az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetéséről Bükkszentkereszt község képviselő testületének 8/2014 (VII.31) önkormányzati rendelete az avar és a kerti hulladék nyílttéri égetéséről Bükkszentkereszt Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

Bodajk Város Önkormányzat 23/2009. (VII. 6.) rendelete

Bodajk Város Önkormányzat 23/2009. (VII. 6.) rendelete Bodajk Város Önkormányzat 23/2009. (VII. 6.) rendelete a helyi környezet védelméről, az ingatlanok és közterületek tisztán tartásáról [egységes szerkezetben a módosításáról szóló 12/2011. (VI. 3.) önkormányzati

Részletesebben

A hulladékkezelési közszolgáltatásról

A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló község Önkormányzatának 6/2002. (XII. 04.) számú rendelete A hulladékkezelési közszolgáltatásról Diósviszló Községi Önkormányzat Képviselőtestülete az önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Albertirsa Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 10/1997. (V.23.)sz. rendelete a 3/2000. (II.25.) rendelettel egységes szerkezetbe foglalt szövege a közterületek tisztántartásáról A helyi önkormányzatokról

Részletesebben

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete

CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 7/2004.(IV.8.) rendelete CSÁTALJA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 7/2004.(IV.8.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Csátalja Község Képviselő-testülete

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: 6/2012.(II.10.) Rendelet típusa: Módosító Rendelet címe: A helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok

Részletesebben

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa:

Rendelet. Önkormányzati Rendeletek Tára. Dokumentumazonosító információk. Rendelet típusa: Rendelet Önkormányzati Rendeletek Tára Dokumentumazonosító információk Rendelet száma: Rendelet típusa: Rendelet címe: Módosított rendelet azonosítója: Rendelet tárgykódja: Tárgykód megnevezése: 10/2011.(V.27.)

Részletesebben

4/2003./II. 14./ sz. rendelete

4/2003./II. 14./ sz. rendelete t'fs=t-!g4. Mecseknádasd Német Kisebbségi Települési Önkormányzat Képviselő Testiiletének 4/2003./II. 14./ sz. rendelete a köztisztaságról, valamint a települési szilárd hulladékkal kapcsolatos helyi közszolgáltatásról

Részletesebben

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről

NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e. a helyi környezet védelméről NYÍRMADA NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 20/2004. (XII.31.) Ör. r e n d e l e t e a helyi környezet védelméről 2 Nyírmada Nagyközség Önkormányzati képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY r e n d e l e t e a köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben a 11/2008.(III.4.) KGY és a 40/2008. (IX.23.) KGY rendelettel) Nyíregyháza

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 18/2006. (VI.1.) KGY r e n d e l e t e a köztisztaság fenntartásáról Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a helyi önkormányzatról szóló 1990. évi LXV. törvény

Részletesebben

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I.

Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete. A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. I. Epöl Községi Önkormányzat Képviselo-testületének 6/2003. ( III.28.) Ökt. rendelete A közterületek és ingatlanok tisztán tartásáról. Epöl Község Önkormányzatának Képviselo-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete

Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete Veresegyház Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2008 (IV.30.) ÖR. számú rendelete az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról (a módosításokkal egységes szerkezetben) A rendeletet módosította

Részletesebben

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete

Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének. 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete 1 Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének 2./2004.(II.25.) Ök.sz. rendelete A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRÓL Egységes szerkezetben Mezőfalva Nagyközség Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE

SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE SOM KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 6./2002. (IX. 05.) sz. RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Som község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása

I. Fejezet. A rendelet hatálya 1.. II. Fejezet. A közterületek tisztántartása Királyszentistván Község Önkormányzata 7/1996.(IV.3.) Ör. sz. rendelete a közterületek tisztántartásáról, valamint a házi szemét összegyűjtéséről és elszállításáról I. Fejezet A rendelet hatálya 1.. A

Részletesebben

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 5/2015./ V. 06./ R e n d e l e t e

Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: 5/2015./ V. 06./ R e n d e l e t e KIVONAT Vatta Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. április 29-én megtartott ülésének jegyzőkönyvéből: nyílt 5/2015./ V. 06./ R e n d e l e t e a közterületek tisztántartásáról Vatta Község

Részletesebben

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról

Győrtelek Község Önkormányzatának. 12/2005. (VIII. 10.) rendelete. a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának 12/2005. (VIII. 10.) rendelete a szilárd hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatásról Győrtelek Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a hulladékgazdálkodásról szóló

Részletesebben

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések

Tápiószele Város Önkormányzata. 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete. I. Fejezet. Általános rendelkezések 1 Tápiószele Város Önkormányzata 18/2013. (X. 14.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről Tápiószele Város Önkormányzata az Alaptörvény

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK. A rendelet célja és hatálya Budajenő Község Önkormányzat Képviselő-testületének 10/2004. (IX.30.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, zöldterületek védelméről, valamint az avar és kerti hulladékok égetéséről Budajenő

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről

VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK. 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete. a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről VESZPRÉM MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 30/2014. (VI.30.) önkormányzati rendelete a köztisztasággal összefüggő tevékenységekről Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a hulladékról

Részletesebben

Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről

Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről Tolna Város Önkormányzatának 19/2009. (V.29.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetéséről Tolna Város Önkormányzatának Képviselőtestülete a helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV.

Részletesebben

ORCI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007.(X.11.) SZ. RENDELETE

ORCI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007.(X.11.) SZ. RENDELETE ORCI KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 9/2007.(X.11.) SZ. RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és az ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Orci község képviselő-testülete

Részletesebben

Jászivány Község Önkormányzata Képviselő-testületének../2015.(..) önkormányzati rendelete A háztartási tevékenységgel okozott légszennyezésre vonatkozó egyes sajátos, valamint az avar és a kerti hulladék

Részletesebben

Döbrököz Községi Önkormányzat 3/2005.(III. 17.) számú ÖK rendelete

Döbrököz Községi Önkormányzat 3/2005.(III. 17.) számú ÖK rendelete Döbrököz Községi Önkormányzat 3/2005.(III. 17.) számú ÖK rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról (Egységes szerkezetbe foglalva a 10/2010.

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete. a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete. a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 35/2009.(XII.11.) sz. rendelete a leveg ő minőségének védelmével kapcsolatos helyi szabályokról Sajókápolna Község Önkormányzata Képviselő -testületének

Részletesebben

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1.

VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. VESZPRÉM MEGYEI ÖNKORMÁNYZAT KÖZGYŰLÉSE TERÜLETFEJLESZTÉSI, TERÜLETRENDEZÉSI ÉS GAZDASÁGI BIZOTTSÁGA 8200 VESZPRÉM, MEGYEHÁZ TÉR 1. Szám: 04/59-2/2015 E L Ő T E R J E S Z T É S a Területfejlesztési, Területrendezési

Részletesebben

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK FELSŐZSOLCA NAGYKÖZSÉG KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 12/1993. (VII.3.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁG FENNTARTÁSÁRA (A 4/2000. (IV.7.) ÉS A 18/2009. (X.30.) SZÁMÚ ÖNKORMÁNYZATI RENDELETTEL EGYSÉGES

Részletesebben

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete. az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról

Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete. az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2011. (V. 24.) önkormányzati rendelete az ingatlanok és közterületek tisztántartásáról Mezőszilas Község Önkormányzata Képviselő-testülete a Magyar

Részletesebben

TUZSÉR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. ( XII. 19. ) ÖKT. számú r e n d e l e t e 1

TUZSÉR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. ( XII. 19. ) ÖKT. számú r e n d e l e t e 1 Tuzsér Nagyközségi Önkormányzat Képviselő-testületének 16/2014. (XII.23.) számú rendeletével módosítva TUZSÉR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 13/2000. ( XII. 19. ) ÖKT. számú r e n d e

Részletesebben

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete

Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének. 4/1999. (VIII. 19.) számú. rendelete Kisbárkány Községi Önkormányzat Képviselő testületének 4/1999. (VIII. 19.) számú rendelete a köztisztaságról, települési szilárd hulladék összegyűjtéséről és elszállításáról Kisbárkány Községi Önkormányzat

Részletesebben

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Bajcsy Zs. út 13. /fax 48/411-435

Berente Község Önkormányzata 3704 Berente Bajcsy Zs. út 13. /fax 48/411-435 BERENTE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 16/2012.(V.7.), 18/2010.(XII.20.), 20/2009.(XII.01.), 13/2009.(I.30.), 22/2008.(XII.21.), 28/2007.(XII.10.), 8/2007.(IV.02.), 11/2004.(VI.11.) és 3/2002.(II.04.) számú rendelettel

Részletesebben

12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról

12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete. a közterületek tisztántartásáról Biharkeresztes Város Önkormányzat Képviselő-testülete 12/2012. (V. 25.) önkormányzati rendelettel módosított 3/2007. (II. 1.) önkormányzati rendelete a közterületek tisztántartásáról Biharkeresztes Város

Részletesebben

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete

Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete Mélykút Város Önkormányzat Képviselő-testületének 11/2016. (VI.9.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és azok elmulasztásának jogkövetkezményeiről Mélykút Város Önkormányzat

Részletesebben

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.13.) ÖK számú rendelete a helyi környezet védelméről

BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.13.) ÖK számú rendelete a helyi környezet védelméről BALATONHENYE KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 8/2008. (V.13.) ÖK számú rendelete a helyi környezet védelméről Balatonhenye Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet védelmének

Részletesebben

JEGYZ KÖNYV 2007. június 27-én

JEGYZ KÖNYV 2007. június 27-én Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete JEGYZŐKÖNYV Bekecs község Önkormányzati Képviselőtestületének 2007. június 27-én megtartott üléséről 1 Bekecs község Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

Zalacsány község Önkormányzatának. 16 /2004.(IX.20.) számú rendelete

Zalacsány község Önkormányzatának. 16 /2004.(IX.20.) számú rendelete 1 Zalacsány község Önkormányzatának 16 /2004.(IX.20.) számú rendelete a köztisztaságról, valamint a szervezett köztisztasági szolgáltatás kötelező igénybevételéről Zalacsány község Önkormányzati Képviselőtestülete

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések Martonvásár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 33/2005. (XI. 30.) rendelete a közterületek tisztán tartásáról, a települési szilárd hulladék gyűjtéséről és elszállításáról 1 Martonvásár Város önkormányzatának

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések

I. Fejezet Általános rendelkezések MÁLYINKA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 3/2005 (II. 01.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról (módosításokkal

Részletesebben

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 16/2013.(XII.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁGRÓL

MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA 16/2013.(XII.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁGRÓL MOSONSZOLNOK KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 16/2013.(XII.20.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A KÖZTISZTASÁGRÓL Mosonszolnok Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi önkormányzatairól

Részletesebben

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK

I. FEJEZET ÁLTALÁNOS RENDELKEZÉSEK Belsősárd Község Önkormányzati Képviselő-testületének 9/2008.(IV.18.) számú rendelete a település tisztaságáról és a környezetvédelem helyi szabályairól 1 Belsősárd Község Önkormányzata a környezet védelmének

Részletesebben

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete

C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú. rendelete C S A N Á D P A L O T A NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 23/2000. (VII. 28.) ÖR. számú rendelete a köztisztaság fenntartásáról szóló 13/2000. (IV. 28.) ÖR. számú rendelet módosításáról és

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. Javaslat a köztisztaság fenntartásáról szóló 43/2001. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására

Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere. Javaslat a köztisztaság fenntartásáról szóló 43/2001. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására Iktatószám: 4696/2016. Salgótarján Megyei Jogú Város Alpolgármestere Javaslat a köztisztaság fenntartásáról szóló 43/2001. (XII.17.) önkormányzati rendelet módosítására Tisztelt Közgyűlés! A köztisztaság

Részletesebben

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete

FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete FOLYÁS KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015. (X. 30.) önkormányzati rendelete a település tisztaságáról, a közterületek és ingatlanok rendjéről Folyás Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat

Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens. Javaslat Előterjesztő: Szitka Péter polgármester Készítette: Dr. Nagy Nikolett jogi szakreferens Javaslat Kazincbarcika Város Önkormányzat Képviselő-testületének a köztisztaságról szóló önkormányzati rendeletének

Részletesebben

A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL

A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL IZSÓFALVA NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT 5 /2005. (IV. 22.) SZÁMÚ RENDELETE A HELYI KÖRNYEZET VÉDELMÉRŐL, A KÖZTERÜLETEK ÉS INGATLANOK RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁGÁRÓL Izsófalva Nagyközségi Önkormányzat

Részletesebben

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL

SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL SAJÓKÁPOLNA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 6/2008. (IV.18.) SZ. RENDELETE A SZEMÉTSZÁLLÍTÁSRÓL ÉS A KÖZTISZTASÁGRÓL Sajókápolna Község Önkormányzat Képviselőtestülete az egyes helyi közszolgáltatások

Részletesebben

Magyarhertelend Község Önkormányzata Képviselőtestülctének 1/1999. ( ) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról

Magyarhertelend Község Önkormányzata Képviselőtestülctének 1/1999. ( ) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról Magyarhertelend Község Önkormányzata Képviselőtestülctének 1/1999. (02. 18.) számú önkormányzati rendelete a köztisztaságról Magyarhertelend Község Önkormányzatának Képviselő-testülete (a továbbiakban:

Részletesebben

Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2018. (VII.17.) önkormányzati rendelete. a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról.

Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2018. (VII.17.) önkormányzati rendelete. a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Ugod Község Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2018. (VII.17.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Ugod Község Önkormányzat Képviselő-testülete a Magyarország helyi

Részletesebben

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 18/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete

Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 18/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete Gelse Község Önkormányzat Képviselő-testület 18/2012. (XII. 20.) önkormányzati rendelete köztisztaságról, valamint a szervezett köztisztasági szolgáltatás kötelező igénybevételéről, a 4/2013. (II. 14.)

Részletesebben

Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított

Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított Balatonfőkajár községi Önkormányzat Képviselő-testületének 9/2004. (VII. 19.) ÖR. és 11/2004. (VII. 19.) ÖR. számú rendelettel módosított 18/1995. (V. 29.) ÖR. sz. RENDELETE (egységes szerkezetben) A helyi

Részletesebben

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének

Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének Szeghalom Város Önkormányzat Képviselőtestületének 10/2010. (VI. 29.) önkormányzati rendelete egységes szerkezetben a 9/2011.(V. 17.), 24/2012.(X.30.) számú önkormányzati rendelettel az üzletek éjszakai

Részletesebben

1. A rendelet célja. 2. A kerti hulladék égetésének szabályai. (1)A kerti hulladék ártalmatlanítása elsősorban komposztálással történik.

1. A rendelet célja. 2. A kerti hulladék égetésének szabályai. (1)A kerti hulladék ártalmatlanítása elsősorban komposztálással történik. Csataszög Község Önkormányzata Képviselő-testületének 9/2015 (IV.29.) önkormányzati rendelete kerti hulladék égetésére, valamint a tűzgyújtásra vonatkozó szabályokról Csataszög Község Önkormányzatának

Részletesebben

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(X.03) ÖR. számú RENDELETE

PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(X.03) ÖR. számú RENDELETE PAPKESZI KÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK 12/2003.(X.03) ÖR. számú RENDELETE a helyi környezet védelmérôl, a közterületek és ingatlanok rendjérôl, a település tisztaságáról Papkeszi Községi

Részletesebben

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról

ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK. 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú. r e n d e l e t e. a köztisztaság fenntartásáról ELŐSZÁLLÁS NAGYKÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTESTÜLETÉNEK 3/1992. (III. 1.) ÖK. számú r e n d e l e t e a köztisztaság fenntartásáról (egységes szerkezetben) Előszállás Nagyközség Önkormányzatának Képviselőtestülete

Részletesebben

a módosításáról szóló 13/2010. (IX. 28.), 7/2012. (III. 20.) rendelettel egységes szerkezetben

a módosításáról szóló 13/2010. (IX. 28.), 7/2012. (III. 20.) rendelettel egységes szerkezetben Kőröshegy Községi Önkormányzat Képviselő- testületének 11/2006. (IV. 24.) rendelete a helyi környezetvédelemről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról a módosításáról szóló

Részletesebben

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól

Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (IX.30.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék égetés helyi szabályairól Szomor Község Önkormányzatának Képviselő-testülete a környezet

Részletesebben

Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2014.(VI. 4.) önkormányzati rendelete. az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről

Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének. 12/2014.(VI. 4.) önkormányzati rendelete. az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testülete az avar és kerti hulladékok nyílttéri égetéséről szóló 12/2014. (VI. 4.) önkormányzati rendelet Nagybarca Községi Önkormányzat Képviselő-testületének

Részletesebben

14/2001. (V. 24.) SZÁMÚ

14/2001. (V. 24.) SZÁMÚ SZERENCS VÁROS ÖNKORMÁNYZATA 14/2001. (V. 24.) SZÁMÚ R E N D E L E T E A k ö z t i s z t a s á g i t e v é k e n y s é g r ő l é s a k ö z t e r ü l e t e k r e n d j é r ő l EGYSÉGES SZERKEZETBEN a 32/2001.(IX.

Részletesebben

Pölöske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015(IV.07.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék ártalmatlanítás szabályairól

Pölöske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015(IV.07.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék ártalmatlanítás szabályairól Pölöske Községi Önkormányzat Képviselő-testületének 4/2015(IV.07.) önkormányzati rendelete az avar és kerti hulladék ártalmatlanítás szabályairól Pölöske Község Önkormányzat Képviselő-testülete Magyarország

Részletesebben

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete

Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzatának 35/2016. (IX. 26.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról, a települési szilárd hulladék kezeléséről, a hulladékok szelektív gyűjtéséről és ártalommentes

Részletesebben

Általános rendelkezések

Általános rendelkezések Valkó Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2013. (x. lg.) számú önkormányzati rendelete a közterületek és az egyes, nem közterületnek minősülő ingatlanok tisztántartásáról, állagának megóvásáról

Részletesebben

2. Fogalmi meghatározások

2. Fogalmi meghatározások VILLÁNY VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 5/2015. (II.27.) ÖNKORMÁNYZATI RENDELETE A HELYI HULLADÉKKEZELÉSI KÖZSZOLGÁLTATÁS RENDJÉRŐL, A TELEPÜLÉS TISZTASÁG EGYES KÉRDÉSEIRŐL VillányVáros Önkormányzatának

Részletesebben

II. Fejezet AZ INGATLANOK TISZTÁNTARTÁSA

II. Fejezet AZ INGATLANOK TISZTÁNTARTÁSA Nagyberény Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2/2004. (II. 25.) számú rendelete a település környezetvédelméről és a közterület-használat módjáról és díjának megállapításáról (egységes szerkezetben)

Részletesebben

KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete

KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete KISKUNHALAS VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 59/2005.(XI.30.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Kiskunhalas Város Képviselő-testülete

Részletesebben

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE

P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE P Ö L Ö S K E KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATÁNAK 8/2006. (IV. 20.) RENDELETE a helyi környezet védelmérôl, a közterületek és ingatlanok rendjérôl, a település tisztaságáról Pölöske község képviselô-testülete a helyi

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1..

I. Fejezet Általános rendelkezések 1.. Jászladány Nagyközség Önkormányzata 17/2004. (IV. 30.) rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról valamint a települési szilárd és folyékony

Részletesebben

I. Fejezet Hatályon kívül helyezve

I. Fejezet Hatályon kívül helyezve Aszód Város Önkormányzat Képviselő-testületének 24/2010. (XII.31.) önkormányzati rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és az ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról, és a szervezett

Részletesebben

Általános rendelkezések 1.

Általános rendelkezések 1. Kunszentmiklós Város Önkormányzat Képviselőtestületének 23/2004. (VII. 1.) önkormányzati rendelete a szilárd hulladék kezelésével kapcsolatos hulladékkezelési közszolgáltatásról Módosítva: Kihirdetve:

Részletesebben

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete. a köztisztaság fenntartásáról

TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK. 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete. a köztisztaság fenntartásáról TISZAALPÁR NAGYKÖZSÉGI ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK 14/2015.(VII.8.) önkormányzati rendelete a köztisztaság fenntartásáról A rendelet 2015. július 8-án kihirdetésre került. dr. Menyhárt Anett jegyző

Részletesebben

I. Fejezet Általános rendelkezések 1.

I. Fejezet Általános rendelkezések 1. Cserszegtomaj Község Önkormányzata Képviselő-testületének 7/2014. (V. 29.) önkormányzati rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről, a település tisztaságáról Cserszegtomaj

Részletesebben

az avar és kerti hulladék nyílttéri égetéséről

az avar és kerti hulladék nyílttéri égetéséről Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata 1211 Budapest XXI. Szent Imre tér 10. Képviselő-testülete Budapest XXI. kerület Csepel Önkormányzata 37/2009. (X. 20.) Kt. rendelete az avar és kerti hulladék

Részletesebben

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete

DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete DOZMAT KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐTTESTÜLETÉNEK 4/2015. (II.28.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályait sértő magatartásokról Dozmat Község Önkormányzat Képviselő-testülete

Részletesebben

Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2001. (II. 14.) rendelete a helyi környezet védelméről a település tisztaságáról

Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2001. (II. 14.) rendelete a helyi környezet védelméről a település tisztaságáról Hort Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2001. (II. 14.) rendelete a helyi környezet védelméről a település tisztaságáról (EGYSÉGES SZERKEZET) Hort község képviselő-testülete a helyi önkormányzatokról

Részletesebben

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTŰLETÉNEK 9/2002. (V.09)

MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTŰLETÉNEK 9/2002. (V.09) MURAKERESZTÚR KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATI KÉPVISELŐ-TESTŰLETÉNEK 9/2002. (V.09) számú rendelete a helyi környezet védelméről, a közterületek és ingatlanok rendjéről. a település tisztaságáról Murakeresztúr község

Részletesebben

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL)

(EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: MÁJUS 15-TŐL) Piliscsaba Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testületének 4/1991. (IV. 5.) számú rendelete a k ö z t i s z t a s á g r ó l (EGYSÉGES SZERKEZETBEN HATÁLYOS: 2013. MÁJUS 15-TŐL) Általános rendelkezések

Részletesebben

I. Fejezet. Általános rendelkezések

I. Fejezet. Általános rendelkezések Kisoroszi község Önkormányzata Képviselő-testületének 2/2007. (II. 22.) rendelete a köztisztaságról, a települési környezet fenntartásáról, valamint a szervezett köztisztasági közszolgáltatás kötelező

Részletesebben

Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról.

Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Lovászpatona Község Önkormányzata Képviselő-testülete 10/2016. (VII. 25.) önkormányzati rendelete a közterületek és ingatlanok tisztántartásáról. Lovászpatona Község Önkormányzat Képviselő-testülete az

Részletesebben

TERVEZET. 2. Tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások

TERVEZET. 2. Tiltott, kirívóan közösségellenes magatartások TERVEZET DUBICSÁNY KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA KÉPVISELŐ-TESTÜLETÉNEK /2012. (...) önkormányzati rendelete egyes tiltott, kirívóan közösségellenes magatartásokról Magyarország helyi önkormányzatairól szóló 2011.

Részletesebben

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete

Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete Csemő Község Önkormányzata Képviselő-testületének 3/2012. (II.29.) rendelete a települési szilárd és folyékony hulladékkal kapcsolatos közszolgáltatás kötelező igénybe vételéről és a szelektív hulladékgyűjtésről

Részletesebben

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról

Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének. 22 /2004. (XII.28.) rendelete. a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Önkormányzat Képviselőtestületének 22 /2004. (XII.28.) rendelete a települési folyékony hulladékkezelési helyi közszolgáltatásról Taktaszada Község Képviselőtestülete a hulladékgazdálkodásról

Részletesebben

A közterületek használatáról

A közterületek használatáról Gyöngyöshalász községi Önkormányzata Képviselőtestületének 12/2008. (V.22.) önkormányzati rendelete és az azt módosító 17/2008.(VI.26.), 19/2013.(XII.10) önkormányzati rendeletei egységes szerkezetben

Részletesebben

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma

A rendelet hatálya. A hulladékgazdálkodási közszolgáltatás tartalma Újudvar Község Önkormányzata Képviselő-testületének 10/2015. (VII.1.) önkormányzati rendelete a köztisztaságról, valamint a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásról Újudvar Község Önkormányzatának Képviselő-testülete

Részletesebben

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete

Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata Képviselő-testülete 6/2013. (III.06.) önkormányzati rendelete a közösségi együttélés alapvető szabályairól és ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről (Egységes

Részletesebben

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL

Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének. 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár Község Önkormányzata Képviselő-testületének 5/2010./XII.21./ önkormányzati rendelete A TELEPÜLÉSI SZILÁRD HULLADÉK ÁRTALMATLANÍTÁSÁRÓL Tüskevár község Önkormányzatának Képviselő-testülete az egyes

Részletesebben