Országos értekezlet február 18. A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése során a

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Országos értekezlet 2015. február 18. A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése során a"

Átírás

1 Országos értekezlet február 18. A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése során a Munkafolyamatok irányítását és ellenőrzését támogató rendszer bemutatása, a közreműködők különösen a földhivatalok rendszer felé történő adatszolgáltatásával kapcsolatban

2 A Megosztási eljárás 374/2014. (XII.31.) Korm. rendelet előírásai szerinti végrehajtásával kapcsolatban a munkafolyamatok irányítását és ellenőrzését támogató rendszer (továbbiakban: MTR) vázlatos ismertetése A rendszer célja a megosztási eljárás feladatai végzésével kapcsolatban: - nagy mennyiségű adatok, információk, dokumentumok egy időben történő kezelése, - a megakadt folyamatok esetén az akadályozó tényező feltárása, azonnali hiánypótlásra, javításra intézkedés, - folyamatos nyomon követés, szükséges mértékű intézkedés, amely web-es felületen, a jogosultságoknak megfelelően biztosítja: a feladat végrehajtásában résztvevő szervezetek szerződésben, megállapodásban szereplő adatait, munkafázisonként a folyamatos készenlét mutatását, az elvégzett feladatok teljesítésével kapcsolatos dokumentálást, a beszerzési eljárás teljes mennyiségi adataival kapcsolatban az elvégzett munka tételes elszámolásának dokumentálását, a határidőre történő teljesítés elmaradásának jelzését, folyamatosan fenntartva azt, amíg az elvégzésre nem kerül, nem megfelelő feladat végrehajtást, a hiba kijavítására tett intézkedést, a teljes megosztási eljárás fontosabb munkafázisai elvégzéséről dokumentumok tárolását, összességében a határidőre, az előírt követelményeknek megfelelő teljesítést.

3 A megosztási eljárásban résztvevő szervezetek kapcsolata az MTR-el: a földhivatalnak a nyilvántartó rendszerben nem kell adatokat feltölteni, a földhivatal az illetékességi területén a teljes folyamat előrehaladására vonatkozóan betekintési, lekérdezési jogosultsággal fog rendelkezni, a nyilvántartó rendszer adatfeltöltéseit a földmérő vállalkozó és a jogi szolgáltató köteles végezni a rendelkezésükre álló dokumentumok, információk alapján, a teljesítéssel kapcsolatos igazolások feltöltését az NKP Kft. végzi.

4 A rendszer felépítésének áttekintése A rendszert két fő összetevő alkotja: A szerveren futó keretprogram: Főbb funkciói : Kezeli a rendszer felhasználóit, Kapcsolatot biztosít a háttéradatbázissal, Elvégzi a szükséges határidő kiértékeléseket. Az adatbázis: Főbb funkciói: Tárolja a folyamathoz kapcsolódó dátum adatokat és dokumentumokat, A PDF-ben feltöltött dokumentumokat szöveges állománnyá alakítja, Tárolja a földmérők által a terepi munkálatok során rögzített állományokat (KML, JPG).

5 A rendszer fizikai felépítése Böngészőn keresztül kapcsolódó felhasználók Adatbázis Böngészőn keresztül kapcsolódó felhasználók Szerver Böngészőn keresztül kapcsolódó felhasználók Biztonsági mentés egy fizikailag elkülönülő meghajtóra

6 A rendszer felhasználói NKP Nonprofit Kft. munkatársai Földhivatalok Földmérő vállalkozók Jogi szolgáltatók Adminisztrátor Adminisztrátor Adminisztrátor Felhasználók Felhasználók Felhasználók Felhasználók A rendszer a megosztási eljárásban négy nagy felhasználói csoportot különböztet meg, amelyeknek a zavartalan üzemeltetés érdekében további alcsoportjai vannak. Ilyenek például a rendszer jogosultságait kezelő adminisztrátori jogkörrel rendelkező Felhasználók, ők kezelik a szervezetükhöz tartozó további felhasználók jogosultságait. A rendszer lehetőséget biztosít NKP Kft. részéről vezetői riportok futtatására is a vezetői jogkörrel rendelkező felhasználók számára.

7 A földhivatali felhasználók A földhivatali felhasználók betekintési jogosultsággal rendelkeznek az illetékességi területüknek megfelelően. A feladat nyomonkövetése érdekében a földhivatal betekintési lehetőségei: Lehetőség van a megosztásban érintett földrészletek ( egy sor ) munkafázisonkénti előrehaladását (egy oszlop) tartalmazó táblázat, továbbiakban Részletes ügylista exportálására a Riport menüpont alól. Egy adott időpontban az ügylista exportálása XLS formátumban történik. Az Iratminták keresése menüpont alól tölthetők le az egyeztetési folyamat során jóváhagyott iratminták. Lehetőség van az Alaplekérdezések funkció segítségével lekérdezést végezni, hogy a megosztással érintett földrészletek egyes munkafázisai mikor készültek el. Kiinduló földrészletek Ügylista Megszüntetett ügyek Alaplekérdezések Részletes ügylista exportálása Iratminták keresése Jelszó változtatása Profil szerkesztése

8 Böngészőből futtatható kezelőfelület jellemzői: A felhasználók a rendszer funkcióihoz az egyedi azonosítást követően a böngészőjükből férnek hozzá (felhasználónév, jelszó) Bejelentkező panel: A felhasználók regisztrálását az NKP Kft. végzi. A regisztráció során a megosztási eljárásban résztvevők a folyamatban betöltött szerepük szerinti jogosultságokat és egy egyedi azonosítót kapnak.

9 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Kezdőlap Feladataim címszó alatt a megosztási eljárásban, a jogosultságának megfelelően bejelentkezett szervezet aktuális feladatai kerülnek megjelenítésre (Földhivatal részére feladat kiírás nem történik.). Földmérői és jogi szolgáltatói feladatok pont alatt együttesen az elvégzendő feladatok megjelenítése az NKP Kft. részére érhető el. Teljesítésigazolással kapcsolatos feladatok pont alatt megjelenített információk az NKP Kft. részére érhető el.

10 Kezdőlap A rendszerbe való belépés után a felhasználó a KEZDŐLAP-ra jut. Üzenő fal értesítéseinek a helye Itt összegyűjtve megtalálható az összes éppen esedékes és lejárt határidejű feladat. A KEZDŐLAP-ról a feladatokhoz kapcsolódó adatrögzítési, illetve dokumentum feltöltési funkciók közvetlenül elérhetők a feladatok mögötti számokra kattintva. Minden felhasználó csak a rá vonatkozó feladatokat látja.

11 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Feladatok Elvégzendő feladatok menüpont alatt a következő csoportosítás szerinti lekérdezések végezhetők: minden várakozó ügy, lejárt határidejű ügyek, határidő lejár, több mint egy hét múlva, határidő lejár, egy héten belül. Összes feladat ezen menüpont alatt minden kiinduló földrészletre, minden munkafázisra végezhető együttes lekérdezés a készenlétre voantkozóan.

12 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Törzsadatok Kiinduló földrészletek menüpont adatlekérdezést biztosít a jogosult felhasználók részére. A rendszerben a földhivatalok által szolgáltatott, a közbeszerzés során meghirdetett, kiinduló földrészletek adatai szerepelnek. Minden egyes megosztással érintett, kiinduló földrészlet egy rekordot képvisel az adatbázisban, amelyhez kapcsolódnak a megosztási eljárás során keletkező határidők és dokumentumok. Keresési feltételek rekordonként a következő mezőkre történhetnek: Rész-ajánlattételi terület, település, fekvés, helyrajzi szám, frsz. terület, tulajdonosok száma, kérelmet benyújtók száma, állami tulajdon megjelölése, perfeljegyzés db száma, terhek db száma, széljegyek db száma. Törzsadatok\Kiinduló földrészletek

13 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Törzsadatok Rögzített szerződések menüpont az NKP Kft. részére biztosít lekérdezéseket a szerződések tartalma szerint. Járások,földrészletek importálása menüpont alatt történik a beszerzés tárgyának és mennyiségének megfelelően az adatfeltöltés az NKP Kft. részéről. Munkanap naptár karbantartás menüpont szerinti feladatot az NKP Kft. látja el.

14 Riport Ügylista (kiinduló földrészletenként) ezen menüpontban lehetőség van az egyes földrészletek kiválasztására és az azzal kapcsolatos ügyek állapotának megállapítására (például: keretmérés munkafázis, egyezség létrehozás, kitűzés bemutatás, változásvezetési munkafázis), Megszűntetett ügyek (pl.: elutasítva, visszavonva, időközben 1/1 lett), Részletes ügylista exportálás ( a megosztási eljárás munkafázisai szerinti teljesítési időpontok megadása kiinduló földrészletenként), Alaplekérdezések (például: adatszolgáltatások, elvégzett munkafázisok leadásainak időpontjai, földhivatali vizsgálatok időpontjai, egyezségi meghívóval kapcsolatos időpontok, MHI határozat időpontja, egyezséggel/sorsolással kapcsolatos időpontok, kitűzésselbemutatással kapcsolatos időpontok, ingatlan-nyilvántartási átvezetéshez szükséges munkarészek leadásának időpontja, záradékolás időpontja, ingatlan-nyilvántartási bejegyzéssel kapcsolatos időpont, pénzügyi teljesítéshez szükséges igazolások időpontjai), Szerződések teljesítésének áttekintése (NKP Kft. feladata), Teljesítésigazolások lekérdezése (NKP Kft. feladata), Lejárt határidejű feladatok ( a résztvevők jogosultságának megfelelően érhető el), Dokumentum keresés (a résztvevők jogosultságának megfelelően érhető el).

15 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Riport Iratminták keresése menüpont alatt található: - Pénzügyi teljesítéshez szükséges földhivatali igazolások iratmintái; jogosultság alapján eléri a földhivatal és az NKP Kft., amelyeket a következő dia tartalmazza: - Egyéb iratminták elérése jogosultság alapján (például: egyezségi meghívó, sorsolási jegyzőkönyv)

16 Pénzügyi teljesítéshez szükséges földhivatali igazolások: 1. földmérők részére: a. Igazolom az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletekre a keretmérés megfelelőségét és a megosztás kiindulási helyét és irányát megállapító jogerős határozatok meglétét. b. Igazolom, hogy az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletekhez kapcsolva a megosztással kialakított összes új földrészlet ingatlan-nyilvántartási bejegyzése megtörtént, azaz az eljárásban a földmérési feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek. c. Igazolom, hogy az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészlethez kapcsolva a megosztással kialakított összes új földrészlet tulajdonjogának ingatlannyilvántartási bejegyzése megtörtént, művelési ág változás nem volt, azaz az eljárásban a földmérési feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek. d. Igazolom, hogy az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészlethez kapcsolva a megosztással kialakított összes új földrészlet tulajdonjogának ingatlannyilvántartási bejegyzését követően a művelési ág változás külön eljárásban átvezetésre került az ingatlan-nyilvántartásban, azaz az eljárásban a földmérési feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek. e. Igazolom, hogy az alábbi helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletek vonatkozásában az eljárás a jelzett határozatnak/végzésnek megfelelően jogerősen véget ért. Az eljárásban a földmérési feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek.

17 Pénzügyi teljesítéshez szükséges földhivatali igazolások: 2. jogi szolgálók részére: a. Igazolom az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletre az egyezségi okiratokról a Járási Földhivatal kiállította a befogadó nyilatkozatot. b. Igazolom az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletek vonatkozásában a Járási Földhivatal záradékolta a sorsolási jegyzőkönyvet. c. Igazolom, hogy az alábbi helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletek vonatkozásában az eljárás a jelzett határozatnak/végzésnek megfelelően jogerősen véget ért. Az eljárásban a jogi szolgáltatói feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek. d. Az alábbiakban felsorolt helyrajzi számmal azonosított kiinduló földrészletek vonatkozásában igazolom, hogy a Járási Földhivatal a kiosztást követő ingatlannyilvántartási bejegyzést elvégezte, a határozatok kézbesítése megtörtént, azaz az eljárásban a jogi szolgáltatói feladatok maradéktalanul teljesítésre kerültek. A jogi szolgáltató a fenti pénzügyi teljesítéshez szükséges igazolás kiállítását megelőzően nyilatkozik a földhivatal felé, hogy a közlési kötelezettségének eleget tett [Korm. rendelet 23. (4)]. A pénzügyi teljesítéshez szükséges igazolások iratmintái az MTR-ből letölthetők. Azoknak a földrészleteknek a listáját amelyekre kiállítható a pénzügyi teljesítéshez szükséges igazolás, szintén az MTR-ből kérdezhető le.

18 Ügykezelés A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Ügy adatrögzítés menüpont alatti feltöltést a földmérő, illetve jogi szolgáltató végzi. Dokumentumfeltöltés menüpont alatti feltöltést a földmérő, illetve jogi szolgáltató végzi. A rendszerben a kiinduló földrészletek adatain és az iratmintákon kívül, amelyet az NKP Kft. rögzít, az adatokat, dokumentumokat a jogi szolgáltatók, illetve a földmérő vállalkozók töltik fel. A megosztással érintett egyes földrészletekhez kapcsolódóan a földmérő vállalkozóknak, illetve a jogi szolgáltatóknak az adatfeltöltés során két féle kötelezettsége lehet: 1. Ügy adat rögzítés: Ügy adat rögzítés esetén egy esemény bekövetkeztének a dátuma kerül rögzítésre, illetve az a tény (igen/nem), hogy I. vagy II. fejezet szerinti eljárás kerül lefolytatásra. A II. fejezet szerinti eljárás esetében a mezőgazdászi helyszínelés során megállapított művelési ág változást külön eljárás keretében, a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartási bejegyzését követően lehet átvezetni az ingatlan-nyilvántartásban. 2. Dokumentumfeltöltés: Dokumentumfeltöltésnél pedig valamilyen az ügy során keletkezett PDF vagy Word típusú állomány kerül rögzítésre. Ide tartoznak a földhivatalok által kibocsájtott dokumentumok, határozatok, jegyzőkönyvek.

19 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Ügy adat rögzítés Az ÜGY ADAT RÖGZÍTÉS funkció csak úgy mint a DOKUMENTUMFELTÖLTÉS a felső menüsorból az ÜGYKEZELÉS menüpont alól érhető el: ÜGYKEZELÉS\ÜGY ADAT RÖGZÍTÉS

20 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Ügy adat rögzítés A funkciót használata során legördülő menüből választhatjuk ki pontosan melyik munkafázishoz kívánunk adatot felvinni. A rendszerben a legördülő menük abc sorrendben tartalmazzák az elérhető funkciókat, de lehetőség van szabadszavas keresésre is.

21 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Ügy adat rögzítés A kiinduló földrészlet és az érintett feladat kiválasztásával történik a feladat elvégzés dátumának a rögzítése. Minden esetben a csillaggal jelölt mezők tartalma kötelező jelleggel kitöltendő: Minden folyamat a MENTÉS gomb megnyomásával zárul

22 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Dokumentumfeltöltés A dokumentum feltöltés legördülő menüsora 28 elemet tartalmaz ABC sorrendben amelyből részleteket két kivágatban jelenítettünk meg.

23 A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: Ebben az esetben előbb a keretmérés munkarészeinek földhivatali vizsgálatra történő leadása tényét rögzítjük (átadás-átvételi jegyzőkönyv). Lehetőség van a PDF típusú állomány tallózására, de működik az úgy nevezett húzd és ejtsd megoldás is. Miután hozzáadtuk a kívánt dokumentumot képernyőképen ellenőrizhetjük, hogy a megfelelő fájlt tallóztuk-e be. Amennyiben igen a MENTÉS gomb megnyomásával majd a FELTÖLTÉS INDÍTÁSÁval zárjuk a folyamatot. A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése:

24 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: Képernyőn megjelenő előnézeti kép:

25 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: Következő lépés: A keretmérés végzése során rögzített útvonal fájlok és geokóddal rendelkező fényképfelvételek rögzítése: Keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltése A rendszer megjeleníti milyen típusú dokumentumok feltöltése szükséges. Szükséges esetben több fájl egyidejű feltöltése is lehetséges.

26 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: Keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltése Minden esetben szükséges a kiválasztott állományok mellett a MENTÉS gombbal véglegesíteni a végrehajtani kívánt műveletet.

27 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: Keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltése A folyamat a FELTÖLTÉS BEFEJEZÉSE, VÉGLEGESÍTÉSE gomb megnyomásával zárul.

28 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: A dokumentum feltöltés menüpont részeként példaként, a keretméréshez kapcsolódó dokumentációk feltöltésének folyamata: A véglegesítést követően a következő tájékoztatást kapjuk:

29 A rendszer menütérképének vázlatos ismertetése: Profilom menüpont alatti teendők ellátása jogosultságnak megfelelően történik. Jelszó váltás Profil szerkesztés menüpont alatti feladatokat az NKP Kft. kezeli. Adminisztráció menüpont alatti feladatokat az NKP Kft. kezeli. Felhasználók Szerződés felelősök Üzenőfal kezelése

30 Az MTR-be történő betöltéshez a földhivatalnak az alábbi dokumentumokat szükséges eljuttatni a földmérőnek, a jogi szolgáltatónak, illetve az NKP Kft.-nek adatfeltöltésre: keretmérés alkalmasságáról, illetve alkalmatlanságáról dokumentum megküldése a földmérőnek és elektronikus formában az NKP Kft-nek, keretmérés ismételt leadása esetén az alkalmasságáról, illetve alkalmatlanságáról dokumentum megküldése a földmérőnek és elektronikus formában az NKP Kft-nek, megosztás kiindulási helyét és irányát megállapító jogerős határozat megküldése a földmérőnek, a jogi szolgáltatónak, és elektronikus formában az NKP Kft-nek, földhivatali pénzügyi teljesítéshez szükséges igazolás megküldése levélben csak az NKP Kft. részére, az egyezségről a földhivatali befogadó nyilatkozat megküldése a jogi szolgáltató, elektronikus formában a földmérő és az NKP Kft. részére is, az ingatlan-nyilvántartás átvezetéséhez szükséges munkarészek a bemutatási jegyzőkönyv és a földmérési dokumentáció földhivatali benyújtását követően a záradékolásáról, illetve esetleges alkalmatlanságról dokumentum megküldése a földmérőnek és elektronikus formában az NKP Kftnek, a fenti bekezdés szerinti ismételt leadás esetén az alkalmasságáról, illetve alkalmatlanságáról dokumentum megküldése a földmérőnek és elektronikus formában az NKP Kft-nek,

31 MEGJEGYZÉS: A záradékolt sorsolási jegyzőkönyvet, a záradékolás időpontját a jogi szolgáltató tölti fel az MTR-be [19. (5) bekezdés alapján], az ingatlan-nyilvántartási bejegyzésről szóló határozatot, a határozathozatal és a közlés időpontját a jogi szolgáltató tölti fel az MTR-be [23. (4)] A RÉSZARÁNY-TULAJDON ÖNÁLLÓ FÖLDRÉSZLETBEN TÖRTÉNŐ KIADÁSA ESETÉN a következő eltéréseket kell figyelembe venni a dokumentumok eljuttatása kapcsán: A megosztás átvezetéséről szóló határozatot és a változási vázrajzot a földhivatal közli az FM igazgatósággal, amelyet elektronikus úton a jogi szolgáltató részére, másolatban az NKP Kft. részére megküld. FM Igazgatóság jogerős földkiadási határozatának megküldése a földhivatal részéről elektronikus úton a jogi szolgáltatónak, másolatban az NKP Kft-nek. II. fejezet szerinti (önálló földrészletben történő kiadás) művelési ág változás munkarészeinek leadása a Földhivatal részére külön eljárás keretében a tulajdonjog ingatlan-nyilvántartási bejegyzését követően történik, amellyel kapcsolatban a dokumentumok eljuttatása az adat feltöltő szervezetek részére a fentieknek megfelelően szükséges.

32 Köszönöm a figyelmet!

Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.

Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. Nemzeti ataszteri rogram Nonprofit ft. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének munkafolyamatait támogató, irányító és ellenőrző rendszer (MTR) jellemzői és gyakorlati

Részletesebben

A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdon megszüntetésére irányuló eljárás jogszabályi alapjai

A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdon megszüntetésére irányuló eljárás jogszabályi alapjai A részarány-földkiadás során keletkezett osztatlan közös földtulajdon megszüntetésére irányuló eljárás jogszabályi alapjai Előadó: dr. Jászai Tamás János, ügyvéd OKTM 2015/I. konzorcium tagja OKTM munkaértekezlet

Részletesebben

Tájékoztatás 2015.04.21.

Tájékoztatás 2015.04.21. Tájékoztatás a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszűntetésére irányuló eljárásban, a mezőgazdászi szakterültet érintően, az adatszolgáltatás megkezdéséről 2015.04.21. Az

Részletesebben

MFTTT 30. VÁNDORGYŰLÉS 2015. július 2-4. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének tapasztalatai

MFTTT 30. VÁNDORGYŰLÉS 2015. július 2-4. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének tapasztalatai MFTTT 30. VÁNDORGYŰLÉS 2015. július 2-4. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének tapasztalatai Az osztatlan közös földtulajdon megszüntetése projekt I. ütemét

Részletesebben

374/2014. (XII. 31.) Kormány rendelet szerinti OKTM eljárás földmérő vállalkozói tapasztalatai. Pataki Károly GEODEZIA Zrt.

374/2014. (XII. 31.) Kormány rendelet szerinti OKTM eljárás földmérő vállalkozói tapasztalatai. Pataki Károly GEODEZIA Zrt. 374/2014. (XII. 31.) Kormány rendelet szerinti OKTM eljárás földmérő vállalkozói tapasztalatai Pataki Károly GEODEZIA Zrt. Az előadás tartalmi áttekintése: 1. Közreműködők 2. Adatszolgáltatás 3. Keretmérés

Részletesebben

Osztatlan közös tulajdon megszüntetés I. üteme a sárvári járásban

Osztatlan közös tulajdon megszüntetés I. üteme a sárvári járásban Osztatlan közös tulajdon megszüntetés I. üteme a sárvári járásban Smidéliusz Ervin 2016. január 26. Osztatlan közös tulajdon megszüntetése gyakorlati szemmel Szombathely 1 Vas megye Sárvári Járás 68546

Részletesebben

Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft.

Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. Az osztatlan közös földtulajdon megszüntetésével kapcsolatos tapasztalatok és eredmények Cseri József ügyvezető igazgató A földügyi szakterület legnagyobb kihívása

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése, jogi háttér alakulása

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése, jogi háttér alakulása A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése, jogi háttér alakulása Fekete László főosztályvezető-helyettes OKTM Szakmai Nap 2016. november 16. Mérföldkövek - 1999. június

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt végrehajtása

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt végrehajtása Nemzeti Kataszteri Program Nonprofit Kft. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt végrehajtása Cseri József ügyvezető igazgató 2016. november 16. A projekt

Részletesebben

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13.

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. MŰSZAKI LEÍRÁS Vállalkozási szerződés a részarány-tulajdon önálló földrészletbe történő kiadásához kapcsolódó földmérési munkák

Részletesebben

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13.

NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. NEMZETI KATASZTERI PROGRAM NONPROFIT KFT. 1131 BUDAPEST, ROKOLYA U. 1-13. MŰSZAKI LEÍRÁS Vállalkozási szerződés a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes

Részletesebben

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Földügyi és Térinformatikai Főosztály Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok - a 405/2012. (XII.28.) Korm. rendelet módosítása Koós Tamás főosztályvezető - helyettes OKTM Országos

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre. Építész tervezők és tervezői művezetők részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre Építész tervezők és tervezői művezetők részére készítette Lechner Nonprofit Kft. Infokommunikációs Igazgatóság Budapest, 2016. június Tartalom

Részletesebben

A részarány-tulajdon önálló földrészletben történő kiadásának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tapasztalatai

A részarány-tulajdon önálló földrészletben történő kiadásának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tapasztalatai A részarány-tulajdon önálló földrészletben történő kiadásának Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei tapasztalatai Előadó: dr. Jászai Tamás Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Földhivatala hivatalvezető

Részletesebben

Osztatlan közös tulajdon megszüntetéss előkészítése Sárváron

Osztatlan közös tulajdon megszüntetéss előkészítése Sárváron Osztatlan közös tulajdon megszüntetéss előkészítése Sárváron 1 Vas megye Sárvári Járás 42 település 68546 ha 2 Előzmények: 2002-2012.január 1.: 4190 kérelem 2012. január 1-június 1.: 2421 kérelem Kérelmek

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének jogszabályi háttere

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének jogszabályi háttere Földügyi Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének jogszabályi háttere Dr. Varga Márk főosztályvezető GISopen konferencia Székesfehérvár, 2015. március

Részletesebben

Osztatlan közös tulajdon megszüntetése

Osztatlan közös tulajdon megszüntetése Osztatlan közös tulajdon megszüntetése földhivatali munkái 1 I. Pilot project tapasztalatai Vas megyében: - 4 járásban (3 járási földhivatal) 1894 db kiinduló ingatlan - 2013. július eleje 2014. október

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához

Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához Felhasználói kézikönyv a WEB EDInet rendszer használatához A WEB EDInet rendszer használatához internet kapcsolat, valamint egy internet böngésző program szükséges (Mozilla Firefox, Internet Explorer).

Részletesebben

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz

Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz Tájékoztató e-közmű regisztrációhoz 1. Jogszabályi háttér Az egységes elektronikus közműnyilvántartásról szóló 324/2013. (VIII. 29.) Korm. rendeletben foglaltak szerint: 4. (1) Az e-közmű üzemeltetéséért,

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének országos megindulása

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének országos megindulása Földügyi Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének országos megindulása Koós Tamás főosztályvezető - helyettes GISopen konferencia Jogszabályi megújulás

Részletesebben

A program megvalósításának jogszabályi háttere, jogalkotási feladatok a pilot projekt tapasztalatai alapján

A program megvalósításának jogszabályi háttere, jogalkotási feladatok a pilot projekt tapasztalatai alapján Földügyi Főosztály A program megvalósításának jogszabályi háttere, jogalkotási feladatok a pilot projekt tapasztalatai alapján Dr. Varga Márk főosztályvezető Békéscsaba, 2014. november 25. A részarány

Részletesebben

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv

Védőnői jelentés összesítője modul. eform Felhasználói kézikönyv Védőnői jelentés összesítője modul eform Felhasználói kézikönyv 1. ÁNTSZ eform Védőnői jelentés modul... 3 1.1 Bejelentkezés... 3 1.2. Az eform alkalmazás használata... 4 1.2.1 Területi védőnői jogkörrel

Részletesebben

Földmérési vállalkozók az osztatlan közös tulajdon megszüntetésében

Földmérési vállalkozók az osztatlan közös tulajdon megszüntetésében Földmérési vállalkozók az osztatlan közös tulajdon megszüntetésében Iván Zsuzsa Geodézia Földmérőmérnöki Szolgáltató Kft. Szekszárd A Vas megyei pilot projekt bemutatása vállalkozói oldalról A jelenleg

Részletesebben

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET

KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET KITÖLTÉSI ÚTMUTATÓ, SEGÉDLET A hiánypótlások benyújtására szolgáló elektronikus benyújtó felülethez Iskolatej program Verzió 1.0 Véglegesítés dátuma: 2015. július 9. Oldal: 1 / 10 Tartalomjegyzék 1 Bevezetés...

Részletesebben

Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt tapasztalatai

Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt tapasztalatai BÉKÉSI JÁRÁSI HIVATALA Részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt tapasztalatai A projekt végrehajtásának szakmai tapasztalatai a földhivatalnál Krcsmárik Roland

Részletesebben

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató

Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer. Felhasználói útmutató Magyar Kereskedelmi és Iparkamara HelpDesk rendszer Felhasználói útmutató 2015 Tartalom Gyakornoki szerepkör... 3 Regisztráció... 3 Személyes felület használata... 4 Kérdéseim... 4 Mentor keresés... 5

Részletesebben

Vállalkozói tapasztalatok az OKTM 405/2012 Korm. rend II. fejezete szerinti projektben. Király Róbert műszaki igazgató KOMUNÁLINFÓ Zrt.

Vállalkozói tapasztalatok az OKTM 405/2012 Korm. rend II. fejezete szerinti projektben. Király Róbert műszaki igazgató KOMUNÁLINFÓ Zrt. Vállalkozói tapasztalatok az OKTM 405/2012 Korm. rend II. fejezete szerinti projektben Király Róbert műszaki igazgató KOMUNÁLINFÓ Zrt. Székesfehérvár GIS OPEN 2015 Pilot projekt II. fejezet Csongrád, Heves,

Részletesebben

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt I., II., III. ütemei végrehajtásának tapasztalatai

A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt I., II., III. ütemei végrehajtásának tapasztalatai FÖLDÜGYI NAP BÉKÉSCSABA 2016. november 23. A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése projekt I., II., III. ütemei végrehajtásának tapasztalatai Mátyás László műszaki

Részletesebben

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építész tervezők és tervezői művezetők részére

Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre től Építész tervezők és tervezői művezetők részére Egyszerű bejelentés az e-építési naplóban - lépésről lépésre 2016.07.01-től Építész tervezők és tervezői művezetők részére Frissítve: 2016. november 24. 1 Tartalom 1. Belépés az e-építési napló alkalmazásba...

Részletesebben

4068 MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 40. szám

4068 MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 40. szám 4068 MAGYAR KÖZLÖNY 2013. évi 40. szám A Kormány 70/2013. (III. 8.) Korm. rendelete a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól szóló 405/2012.

Részletesebben

Taninform KIR kapcsolat

Taninform KIR kapcsolat Taninform KIR kapcsolat Cél A Taninform KIR adatkapcsolat célja, hogy a mindkét rendszerben megtalálható és tárolt, iskolai adminisztrációval kapcsolatos alapadatokat az intézmények könnyen szinkronban

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató egyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére 2013. január 1-jétől azok a biztosítottak (volt biztosítottak), akik ügyfélkapu regisztrációval rendelkeznek,

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv Educatio Társadalmi és Szolgáltató Nonprofit Kft. Delegált Admin felület Felhasználói kézikönyv 2012.06.27. Dokumentum állapota: Tervezet Verzió: 0.1.0 Tartalomjegyzék Tartalom 1. Bevezetés... 3 2. Elérés...

Részletesebben

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál

OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás. Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV. OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál OTP ADLAK Adómentes Lakáshitel-támogatás Alapszolgáltatás KÉZIKÖNYV OTP ADLAK alapszolgáltatás - munkáltatói portál www.otpvnt.hu 2017.02.23. MUNKÁLTATÓK... 3 1. Belépés az internetes portálra... 3 2.

Részletesebben

Földügyi és Térinformatikai Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése - felkészülés és végrehajtás

Földügyi és Térinformatikai Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése - felkészülés és végrehajtás Földügyi és Térinformatikai Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetése - felkészülés és végrehajtás Koós Tamás főosztályvezető - helyettes Földmérő Nap, Pécs,

Részletesebben

Felhasználói útmutató

Felhasználói útmutató Felhasználói útmutató az adategyeztetési eljárás kezdeményezéséhez a (volt) biztosítottak részére, valamint a hivatalból indított ügyek esetében az elektronikus ügyintézésre való áttéréshez 2013. január

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Scopus adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis címe: http://www.scopus.com Az adatbázis csak regisztrált, jogosultsággal rendelkező intézmények,

Részletesebben

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész

Az egységes BME egyetemi TDK portál használata. 1. rész Az egységes BME egyetemi TDK portál használata 1. rész Készítette: Dr. Iváncsy Renáta 2012.09.20. Jelen dokumentum röviden összefoglalja, hogy milyen lépéseken keresztül tud egy hallgató dolgozatot regisztrálni

Részletesebben

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon:

Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: Dokumentum létrehozása/módosítása a portálon: 1. Belépés a szerkesztőfelületre A következő webcímre belépve - http://www.zalaegerszeg.hu/licoms/login - megjelenik a szerkesztőfelület beléptető ablaka,

Részletesebben

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató

Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató Visitgyula.com Szálláshely adminisztrációs felület használati útmutató 1 Szálláshely admin A szálláshely adminisztrációs felület az alábbi linken érhető el. http://visitgyula.com/szallashelyadmin/ A felületre

Részletesebben

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató

Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató Képzési projektterv felvétele Képző Szervezetek részére Kitöltési útmutató az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program I. és II. intézkedéscsoportjához

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Az elszámolási felülethez való hozzáféréshez kérjük, nyissa meg a Pályázati portálthttps://csaladihaz2016.nfsi.hu/ majd a Lakosságnak BELÉPÉS gombra kattintva, az ügyfélkapus azonosítást

Részletesebben

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez

Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Sú gó az ASIR/PA IR Públikús felú lethez Súgó a magyarországi központi Agrárstatisztikai és Piaci Árinformációs rendszer publikus moduljához. 1 Publikus felhasználói regisztráció A publikus felület Regisztráció

Részletesebben

Elszámolási útmutató

Elszámolási útmutató Elszámolási útmutató Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy az elszámolás benyújtása abban az esetben lehetséges, amennyiben már minden, a pályázat keretein belül, illetve önerőből vállalt korszerűsítés befejeződött

Részletesebben

Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály

Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály Békés Megyei Kormányhivatal Földhivatali Főosztály A részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetés Békés megyében a 374/2014. (XII. 31.) Korm. Rendelet szerint Dr. Sóvári

Részletesebben

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14.

KGFB díjhirdetés. Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. KGFB díjhirdetés Előadó: Tóth Krisztina IT - Alkalmazásfelügyeleti főosztály 2012.12.14. Tartalom ERA keretrendszer - Regisztráció KGFB ősfeltöltés KGFB díjhirdetés szolgáltatás Díjhirdetések publikálása

Részletesebben

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat

Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz. https://aat.mta.hu/aat Útmutató a Domus elektronikus pályázati rendszerben történő pályázáshoz https://aat.mta.hu/aat 1 Belépés a pályázati rendszerbe Kattintson a Pályázatok menüponton belül a Domus gombra. Kérdéseikkel, észrevételeikkel

Részletesebben

Parlagfű Bejelentő Rendszer

Parlagfű Bejelentő Rendszer Parlagfű Bejelentő Rendszer felhasználói útmutató A rendszer elérése: Elérési cím: www.govcenter.hu/pbr Felhasználói funkciók: 1. Regisztráció Új felhasználói fiókot az oldalsó menüben a [Regisztráció]-ra

Részletesebben

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV

SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV SZOLGÁLTATÓI NYILVÁNTARTÁSI RENDSZER FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV Felhasználói kézikönyv IX. kötet BEJEGYZÉSEK LEKÉRDEZÉSE Magyar Államkincstár Betekintési jogosultsággal rendelkező felhasználók számára 2014.12.10.

Részletesebben

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés

Diákigazolvány. Belépés> Adminisztráció> Iskolai oktatás képes menü> diákigazolvány> diákigazolvány igénylés Tartalom Új diákigazolvány igénylés folyamata... 2 1. IAR feltöltéshez szükséges jogosultságok beállítása... 2 2. Token kérés... 2 3. Új igénylés feladása... 2 Igénylések keresése, szinkronizálása... 4

Részletesebben

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN

SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN SEGÉDLET A PÁLYÁZATOK RÖGZÍTÉSÉHEZ A SEMMELWEIS EGYETEM PÁLYÁZATI NYILVÁNTARTÓ RENDSZERÉBEN Minden jog fenntartva Semmelweis Egyetem - 2012 Tartalomjegyzék 1. Belépés a pályázati nyilvántartó rendszerbe...

Részletesebben

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0

Elmib Önkormányzati hibabejelentő. Felhasználói kézikönyv v1.0 Elmib Önkormányzati hibabejelentő Felhasználói kézikönyv v1.0 Tartalom Az első belépés... 3 Regisztráció utáni első lépések... 4 Kezdő képernyő felépítése... 5 A hibabejelentő menü... 7 Új hiba bejelentése...

Részletesebben

Az osztatlan közös földtulajdon megszüntetés tapasztalatai vállalkozói szemmel

Az osztatlan közös földtulajdon megszüntetés tapasztalatai vállalkozói szemmel Az osztatlan közös földtulajdon megszüntetés tapasztalatai vállalkozói szemmel Kulcsár László Iván Zsuzsa Geodézia Földmérőmérnöki Szolgáltató Kft. Szekszárd Munkaterület bemutatása Község Frsz db Kér.

Részletesebben

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához

Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Képernyőképes segédlet a Prompt e-learning portál használatához Regisztráció 1. lépés Az edu.prompt.hu címen elérhető e-learning portál használatához minden résztvevőnek szükséges elkészítenie a saját

Részletesebben

(elő- és utókalkuláció)

(elő- és utókalkuláció) Pilot projekt: Vas megyei osztatlan közös tulajdon megszüntetése földhivatali tapasztalatai (elő- és utókalkuláció) 1 VAS MEGYE 5 járási földhivatal ( 7 járás ) 216 település 509 fekvés ( 326 EOTR ) 290

Részletesebben

ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. április 27. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu

ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ. 2015. április 27. 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu ALELNÖKI TÁJÉKOZTATÓ 2015. április 27. 2015 48 1026 Budapest, Riadó utca 5. 1525 Budapest, Pf. 166. www.kozbeszerzes.hu info@kt.hu A Közbeszerzések Tanácsa Alelnökének tájékoztatója a 2014. évre vonatkozó

Részletesebben

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014.

Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. 2. Az Egységes Pályázati Keretrendszer használata (akadémiai könyv- és folyóiratkiadási támogatás elnyerésére a 2014. évre vonatkozóan) Bejelentkezés az EPK rendszerébe: 1) Az Akadémiai Adattárban rögzített

Részletesebben

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához

Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Felhasználói segédlet a Web of Knowledge / Web of Science adatbázis használatához Az adatbázis elérése, regisztrálás, belépés Az adatbázis az arra jogosult intézmények és felhsználói kör számára a http://eisz.om.hu

Részletesebben

I. FEJEZET A RÉSZARÁNY FÖLDKIADÁS SORÁN KELETKEZETT OSZTATLAN KÖZÖS TULAJDON MEGSZÜNTETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK. 1. Általános szabályok

I. FEJEZET A RÉSZARÁNY FÖLDKIADÁS SORÁN KELETKEZETT OSZTATLAN KÖZÖS TULAJDON MEGSZÜNTETÉSÉRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK. 1. Általános szabályok 37572 M A G Y A R K Ö Z L Ö N Y 2012. évi 181. szám A Kormány 405/2012. (XII. 28.) Korm. rendelete a részarány földkiadás során keletkezett osztatlan közös tulajdon megszüntetésének részletes szabályairól

Részletesebben

A földhivatalok felkészülése a megszüntetési munkák végrehajtására, a megosztási munkák országos megindulása

A földhivatalok felkészülése a megszüntetési munkák végrehajtására, a megosztási munkák országos megindulása Földügyi Főosztály A földhivatalok felkészülése a megszüntetési munkák végrehajtására, a megosztási munkák országos megindulása Koós Tamás főosztályvezető - helyettes Békés Megyei Földmérő Nap, Békéscsaba,

Részletesebben

Gyári alkatrészek rendelése modul

Gyári alkatrészek rendelése modul Gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/34

Közbeszerzési Értesítő száma: 2016/34 Vállalkozási szerződés módosítása földmérési munkák elvégzésére a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Mezőkövesdi Járási Hivatal illetékességi területén, összesen 545 db kiinduló földrészlet vonatkozásában.

Részletesebben

Óranyilvántartás (NEPTUN)

Óranyilvántartás (NEPTUN) Óranyilvántartás (NEPTUN) 1. NEPTUN web felületén az óranyilvántartás elérése Az óranyilvántartás adminisztrálására az oktatónak lehetősége van az oktatói weben az Oktatás / Kurzusok menüponton. A beállított

Részletesebben

e-tanúsítás, felhasználói leírás a nyilvánosság számára

e-tanúsítás, felhasználói leírás a nyilvánosság számára e-tanúsítás, felhasználói leírás a nyilvánosság számára Az e-tanúsítás internetes elérésű országos hatáskörű, központi adatbázis alapú alkalmazás, az Országos Építésügyi Nyilvántartások része. Az energetikai

Részletesebben

Országos Rendezési Tervkataszter

Országos Rendezési Tervkataszter TeIR Országos Rendezési Tervkataszter Felhasználói útmutató Budapest, 2015. április Tartalomjegyzék 1. BEVEZETŐ... 3 2. LEKÉRDEZÉSEK... 3 2.1 TERV ELLÁTOTTSÁG LEKÉRDEZÉS... 4 2.1.1. Kördiagram... 5 2.1.2.

Részletesebben

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére

Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Technikai segédlet az MTA-SYLFF elektronikus pályázati rendszer felhasználói részére Az MTA-SYLFF ösztöndíj pályázat benyújtása a https://palyazat.mta.hu/sasakawa_2015/ weboldalon mezők kitöltésével, illetve

Részletesebben

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása

OKTATÁSKUTATÓ ÉS FEJLESZTŐ INTÉZET TÁMOP-3.1.5/12-2012-0001 Pedagógusképzés támogatása TÁMOP-3.1.1-11/1 XXI. századi közoktatás Technikai tudnivalók a jelentkezéshez Regisztráció A regisztráció az OFI honlapon elérhető A pályázók kizárólag elektronikusan úton jelentkezhetnek az innen elérhető

Részletesebben

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről

Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tájékoztató a szakdolgozat elektronikus feltöltéséről Tisztelt hallgató mielőtt belekezd a szakdolgozata feltöltésébe az elektronikus felületen kérem, hogy figyelmesen olvassa el a tájékoztatót. Csak akkor

Részletesebben

Felhasználói kézikönyv

Felhasználói kézikönyv MISKOLCI EGYETEM PÁLYÁZAT NYILVÁNTARTÁS Miskolc, 2011. április hó ME Számítóközpont V2.0 2011. április 11. Tartalomjegyzék 1. BEVEZETÉS... 3 2. PÁLYÁZAT ÉLETÚT FOLYAMATA... 4 3. JOGOSULTSÁG... 7 4. FELHASZNÁLÓI

Részletesebben

2009. évi adatszolgáltatás javítása

2009. évi adatszolgáltatás javítása 2009. évi adatszolgáltatás javítása Készítette: Tóth Péter Általános leírás Program verzióellenőrzése, programfrissítés ha szükséges a www.onyf.hu honlapról Adatszolgáltatás meglétének ellenőrzése o Ha

Részletesebben

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén

ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén ADATSZOLGÁLTATÁS központi honlap használata esetén 1. A 18/2005. IHM rendelet melléklete alapján össze kell állítani a közérdekű adatokat 2. Az elkészített dokumentumok feltöltése a központi honlapra:

Részletesebben

Playlist.hu Kiadói kézikönyv

Playlist.hu Kiadói kézikönyv Playlist.hu Kiadói kézikönyv Verziószám: 1.1.4. Dátum: 2010. október 13. Tartalomjegyzék Verziótörténet... 3 1. Bevezető... 4 2. Rendszerkövetelmények... 4 3. Bejelentkezés... 4 4. Regisztráció... 5 5.

Részletesebben

Szakmai következetlenességek

Szakmai következetlenességek Szakmai következetlenességek Gisopen 2013 következetességek következetlenességek következetlenességek következetlenségek A közigazgatásban ma jelentős változások történnek Szemelvények Dr. Detrekői Ákos

Részletesebben

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása

Tájékoztató az elszámolások benyújtásához. Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tájékoztató az elszámolások benyújtásához Nyílászáró és kazán pályázatok elszámolása Tartalomjegyzék Általános... 3 Belépés az oldalra... 3 Nyílászáró pályázatok elszámolása... 5 Csatolandó fájlok... 7

Részletesebben

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében

TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében TÁJÉKOZTATÓ az OTH Szakrendszeri Információs Rendszerbe (OSZIR) történő regisztráció és belépés menetéről belföldi partner nevében REGISZTRÁCIÓ A regisztrációs felület a bejelentkező ablak jobb alsó sarkában

Részletesebben

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278

ÁROP 1.A.2/A-2008-0278 SZEGHALOM VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTERI HIVATALÁNAK SZERVEZETFEJLESZTÉSE E-KÖZIGAZGATÁSI ALAPISMERETEK AZ ELEKTRONIKUS ÜGYINTÉZÉS ÉS HATÓSÁGI SZOLGÁLTATÁS Bemutató Készült az Új Magyarország Fejlesztési

Részletesebben

Nem gyári alkatrészek rendelése modul

Nem gyári alkatrészek rendelése modul Nem gyári alkatrészek rendelése modul 1. Bevezetés... 2 2. Menüpontok... 3 2.1. Törölhető tételek... 3 2.2. Szűrések... 4 3. Új megrendelés felvitele... 5 3.1. Rendelés készletfoglalásból... 6 3.2. Készletfeltöltő

Részletesebben

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ

ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ ÚTMUTATÓ VONALKÓDDAL ELLÁTOTT TELEPÍTÉSI TANÚSÍTVÁNY RÖGZÍTÉSÉHEZ Tartalom I. Képesített vállalkozás teendői a Telepítési Tanúsítvánnyal... 2 II. Értékesítő vállalkozás feladatai... 5 III. Képesített személy

Részletesebben

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek...

PartSoft Informatikai Kft. KÖNNY felhasználói kézikönyv 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 1 Általános információk... 2 1.1 Számítástechnikai alapok... 2 1.2 Felhasználói ismeretek... 2 2 Ügyfélcsoport... 2 3 Ügyfelek... 3 3.1 Váltás ügyfelek között... 4 4 Bevallások... 4 4.1 Létrehozás... 4

Részletesebben

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében

Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők. munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében Regisztrációs segédlet A roma közösségekben dolgozó védőnők munkafeltételeinek javítása elnevezésű norvég projekt keretében végzett informatikai eszközellátottság felméréséhez 1 1 1 TÁJÉKOZTATÓ az OTH

Részletesebben

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS (KBA) A KBT. NOVEMBER 1-JEI VÁLTOZÁSAI

KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS (KBA) A KBT. NOVEMBER 1-JEI VÁLTOZÁSAI KÖZBESZERZÉSI ADATBÁZIS (KBA) A KBT. NOVEMBER 1-JEI VÁLTOZÁSAI Dr. Nagy András szakmai főtanácsadó Közbeszerzési Hatóság Informatikai Főosztály 2013. November 26. Bevezetés I. 2013. július 1-től Kbt. 31.

Részletesebben

Ingatlan alatt a földrészleteket, és az önálló helyrajzi számmal rendelkező felépítményeket (épület, épületrészek) értjük.

Ingatlan alatt a földrészleteket, és az önálló helyrajzi számmal rendelkező felépítményeket (épület, épületrészek) értjük. Ingatlan Ingatlan nyilvántartás INGATLAN/INGATLAN NYILVÁNTARTÁS A modul felhasználói jogosultsághoz kötve lehetővé teszi az erdőgazdaságok által kezelt, saját tulajdonban lévő, vagy egyéb használatba vett

Részletesebben

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz

Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Hogyan készítsünk e-adóbevallást? Segédlet a Főpolgármesteri Hivatal Adó Főosztályához benyújtható elektronikus iparűzési adóbevalláshoz Kérjük válasszon az alábbi diasorozatok közül! A teljes e-bevallás

Részletesebben

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez

CareLink Personal telepítési útmutató. Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez CareLink Personal telepítési útmutató Első lépések a CareLink Personal adatfeltöltéshez A CareLink USB illesztőprogram telepítése A CareLink USB illesztőprogramot telepíteni kell. Ez az illesztőprogram

Részletesebben

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez

Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Útmutató szivárgásvizsgálatra kötelezett berendezések telepítéséhez Jelen útmutató 4 részből áll: az I. rész bemutatja a berendezés-tulajdonos teendőit abban az esetben, ha új berendezést rögzít, a II.

Részletesebben

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek

Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek Webes kurzus kezelés folyamata Oktatói felületek A kurzusok kezelésével kapcsolatban számos paraméterezési lehetőség áll rendelkezésre az ETR rendszerében. Jelen dokumentumban igyekeztünk a kurzusok oktatói

Részletesebben

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez

Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Kitöltési Útmutató az Elektronikus ügyintézés Regisztrált szolgáltató adatbejelentése űrlapcsomag kitöltéséhez Tisztelt Ügyfelünk! A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (a továbbiakban: Hatóság) az elektronikus

Részletesebben

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok

Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok Az osztatlan közös tulajdon megszüntetésével kapcsolatos feladatok Dr. Varga Márk főosztályvezető Szolnok, 2015. július 2. A Kormány döntése A Kormány 2012. szeptember 04-i döntése: 17. Előterjesztés a

Részletesebben

Igazolási és támogatási igazolási kérelmek mellékleteinek központi kezelése

Igazolási és támogatási igazolási kérelmek mellékleteinek központi kezelése Igazolási és támogatási igazolási kérelmek mellékleteinek központi kezelése FELHASZNÁLÓI KÉZIKÖNYV KÉSZÍTETTE: FLEXINFORM INTEGRÁLT KFT. Tartalomjegyzék Funkció célja... 3 Köztartozás-mentesség lekérdezése...

Részletesebben

Hirdetmény NAGYON FONTOS TUDNIVALÓKI

Hirdetmény NAGYON FONTOS TUDNIVALÓKI Hirdetmény A Gödöllői Járási Hivatal Földhivatali/Földügyi Osztálya (továbbiakban: Földhivatal) ezúton értesíti az érintetteket, hogy Valkó nagyközség területén, a hirdetményben felsorolt ingatlanokon,

Részletesebben

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el.

Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013 címen érhető el. Ú T M U T A T Ó A Z Ú T A T U D O M Á N Y H O Z A L P R O G R A M E L L E N Ő R Z Ö T T A D A T R Ö G Z Í T É S I F E L Ü L E T É N E K K E Z E L É S É H E Z Az Út a tudományhoz alprogram a https://utravalo.emet.gov.hu/ut_2013

Részletesebben

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv

Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Vihar 2.0 rendszer Felhasználói kézikönyv Versenyzői funkciók O l d a l 0 21 Tartalomjegyzék Tartalom Tartalomjegyzék... 0 Bevezető... 1 Felhasználói funkciók... 2 Regisztráció... 2 Támogatott böngészők...

Részletesebben

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató

StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató StartÜzlet online számlázó modul Használati Útmutató 1 Tartalomjegyzék Alapvető tudnivalók...3 Használatba vétel előtt megadandó és ellenőrizendő adatok...3 Alanyi adómentes vállalkozás esetén...3 Számla

Részletesebben

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései:

Elektronikus ügyintézés súgó. Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: Elektronikus ügyintézés súgó Az Elektronikus ügyintézés kezdeményezésének lépései: 1. Elektronikus ügyintézés kezdeményezése: 1.1 Elektronikus ügyintézés menüpont-, azon belül az Elektronikus ügyintézés

Részletesebben

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató

Adóhátralék kezelés egyszerűen. Használati útmutató Használati útmutató Program indítása: A telepítés utáni első indításkor a program a szükséges alapbeállításokat elvégzi, és automatikusan újra indul. A főképernyőn a bejelentkezéshez mindig meg kell adni

Részletesebben

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához

Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához Útmutató a 2014. évi szabadidősportos pályázatok elektronikus beadásához A pályázatokat a kategóriának megfelelő pályázati kiírásban és pályázati útmutatóban szereplő módon kell a www.masport.hu oldalon

Részletesebben

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz

Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Használati útmutató az MNVH rendszerébe történő regisztrációhoz Tisztelt Partnerünk! Ezúton tájékoztatom, hogy a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (a továbbiakban: MNVH) szolgáltatásai (hírlevél, projektötlet

Részletesebben

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ

PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ PÁLYÁZATI PROGRAM MEGVALÓSULÁSA TECHNIKAI INFORMÁCIÓK A PROJEKT ZÁRÁSÁHOZ Tartalom Határidők a projekt megvalósításában Záró elszámolási csomag benyújtása Záró elszámolási csomag ellenőrzése Kötelező tevékenységek

Részletesebben

NightHawk AccessControl

NightHawk AccessControl NightHawk AccessControl Poker Edition Version: 2.0 2012. január 1 Tartalomjegyzék Rendszer elemei... 3 Felhasználói felület... 3 Nap nyitása, zárása... 4 Új játékos felvitele... 4 Ki és beléptetés... 5

Részletesebben

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról

EMBERI ERŐFORRÁS TÁMOGATÁSKEZELŐ. Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Tájékoztató az EPER pályázati folyamatáról Belépő felület https://www.eper.hu/webeper/paly/palybelep.aspx Egyszerűsített regisztráció Célja, hogy a már korábban a rendszerbe bekerült szervezetek regisztrációját

Részletesebben