ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez"

Átírás

1 NYÍREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERE Nyíregyháza, Kossuth tér. Pf.: 83. Telefon: (42) Fax: (42) E-maii: polgarmesterraj.nviregyhaza.hu Ügyiratszám: 5787/20. X. Ügyintéző: Hargitai Mária Kertész Sándorné ELŐTERJESZTÉS - a Közgyűléshez a 20/202. tanévelőkészítéséről, a feladatellátás racionálisabb megszervezéséről Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában múködő nevelési, nevelési-oktatási intézményekben címú 3/20.(V.30.)számú határozat módosítására Dr. Kovács Ferenc polgármester ~~~r~~;~~'-~~~;;m~~t u'clyé.jfőosztályvezető /jtj~~ t{őhegyi Edit osztályvezető Az előterjesztés törvényességi ellenőrzését végző szem~ly aláírása: /Íjt:~ Dr~ái~án Sándor címzetes főjegyző r:rqd.-~-'" ~JM.:~ Faragóné Széles Andrea jegyzői kabinet vezetője L Véleményezi: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság

2 Tisztelt Közgyűlési A közoktatásról szóló 993. évi LXXX. törvény (továbbiakban: Köot.) 02. (2) bekezdés c) pontja az iskolafenntartó önkormányzat hatáskörébe helyezi a közoktatási intézményekben indítható óvodai csoportok, iskolai osztályok, napközis csoportok és kollégiumban szervezhető csoportok számának meghatározását. E jogszabályi felhatalmazás alapján hozta meg a döntését Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának Közgyűlése a 3/20. (V. 30.) számú határozatával a 20/202. nevelési-oktatási év előkészítése kapcsán. Ezzel egyidőben megtörtént a közoktatási intézményekben a feladatellátáshoz szükséges pedagógus és nem pedagógus álláshelyek felülvizsgálata. A jelenlegi előterjesztés a feladatmutatók változása miatt (a szeptember -jei tényleges gyermek- és tanulólétszámok alapján) kismértékben korrigálja a 20. júniusi határozatot - az iskolák álláshelyeinek és a finanszírozott túlórák számának változását tekintve -, valamint a 202/203-as tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatóban való megjelenítéshez, a középfokú iskolába történő felvételi eljárás rendje szerint, elfogadásra javasolja a 202. évi beiskolázási tervet. A módosítások továbbra is összhangban vannak a Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata által fenntartott közoktatási intézmények hatékony és költségtakarékos rendszerének kialakításáról szóló 86/20.(V.3.) szamu határozattal, illetve a közoktatási intézmények középtávú feladatarányos finanszírozásának elveiről szóló 87/20. (V.3.) számú határozattal. A változások intézményfokonként az alábbiak: Óvodák: A tanévindításról szóló júniusi előterjesztésben foglaltakhoz képest 483 fővel kevesebb a gyermeklétszám szeptember első napján az óvodákban. A nevelési évben 4087 férőhelyen, 66 csoportban 4002 gyermek veszi igénybe az óvodai ellátást, a városi átlaglétszám 24, fő/csoport (szeptember -jei állapot). Az óvodákban a gyermekek felvétele folyamatos, szeptember 30-ig a várható gyermeklétszám 4409 fő lesz, előreláthatóan 407 gyermeket vesznek még fel, így a városi átlaglétszám 26,6 fő/csoport lesz. Nyíregyháza Megyei Jogú Város Közgyűlése a 87/20. (V.3.) számú határozatával döntött a közoktatási intézményekben engedélyezhető vezetői létszámról. Az óvodai átszervezést követően létrejött intézmények óvodavezetői és tagintézmény-vezetői státusszal rendelkeznek. Ugyanakkor a székhelyekhez tartozó telephelyek vezetői feladatait a székhely óvoda vezetője látja el. Szakmai szempontból indokoltnak tartjuk az óvodavezetök azon kérését, mely szerint az intézmények munkáját minden székhelyen fő óvodavezető-helyettesi beosztás engedélyezésével szükséges segíteni, a telephelyeken lévő feladatok ellátása miatt.

3 Általános iskolák: -2 A tanulólétszám 79 fővel kevesebb a júniusban tervezettnél. skolánként és évfolyamon ként megvizsgálva az eltérést megállapítható, hogy első évfolyamon 4 fő a csőkkenés, míg 2-8. évfolyamon 65 fő csökkenés tapasztalható. A tervezett létszámtól való eltérés az iskolák között megoszlik, a közgyülési határozat értelmében további osztályszám csökkenést nem von maga után. A csökkenés oka, hogya szülők /3-a a megszünő Benczúr Gyula Általános skolából nem az Önkormányzat által megjelölt jogutód iskolába, hanem egyházi és egyéb iskolákba íratták be gyermeküket. A tanévben 259 osztályban 6243 tanuló kezdte meg tanulmányait az általános iskolákban, a városi átlag létszám 24, tanuló/osztály, ami az előző tanévhez képest egy egésszel növekedett. A létszámcsökkentés jogszerű végrehajtásából adódó változások A Bem József Általános skolában pedagógus álláshely szervezésére került sor a 'finanszírozott túlóra keret terhére, azért, mert a Benczúr Gyula Általános skola volt szakszervezeti vezetőjét a Munka Törvénykönyv szerinti védelem miatt el kellett helyezni. Ennek következtében zárolásra kerül 22 óra/hét a finanszírozott túlórakeretből. A Móricz Zsigmond Általános skola Kertvárosi Tagintézményében 0,5 álláshely megüresedett, és ennek teljes álláshelyre történő szervezésére került sor a finanszírozott túlóra terhére. de a Benczúr Gyula Általános skola volt közalkalmazotti tanácstagját helyeztük el, akit a KJT szerinti védelem illet meg.. Fentiek miatt zárolásra kerűl 2 óra/hét a finanszírozott túlórakeretből. A Móricz Zsigmond Általános skolában 0,5 pedagógus álláshely megléte mellett szükségessé vált a bértömeg kiegészítés biztosítása időszakos változó pedagógiai feladatok ellátásával erre a tanévre. tekintettel arra, hogy ide is KJT védelem alatt álló dolgozót kellett elhelyezni. Ezzel a pedagógus álláshelyek számában változás nem történik. A zökkenőmentes feladatellátás biztosítására, a bevezetett integrált ügyviteli program kezelésére indokolt egy fő ügyviteli dolgozói álláshely engedélyezése. A Kodály Zoltán Általános skola részére az órakedvezmények törvény szerinti biztosítását indokoltnak tartjuk. A júniusi egyeztetések alkalmával az intézményvezető a várható létszámnövekedés miatt még nem tudott pontos létszámot megadni az órakedvezményezettek számát illetően. Ennek következtében a finanszírozott túlórák száma heti 9 órával növekszik.

4 - 3 Középiskolák: A középfokú intézményekben 249 tanuló 385 osztályban (29,2 tanuló/osztály), ezen belül 309 tanuló 93 osztályban gimnáziumi oktatásban (33,2 tanuló/osztály), 58 tanuló 74 osztályban a szakközépiskolai oktatásban, képzésben (29,4 tanuló/osztály) és 3040 tanuló 8 osztályban a szakiskolai oktatásban, képzésben (25,8 tanuló/osztály) folytatja tanulmányait. A tanulók létszáma 242-vel kevesebb, mint a tervezett létszám. A gimnáziumokban az eltérés 7 fő, a szakközépiskolában 63 fő, a szakiskolában 62 fő, ami elsősorban a szakképző évfolyamokon jelentkezik csökkenésként, ahol 33 fővel kevesebb a létszám a tervezettnél. Ezek a létszámok középfokon összesen 5-tel kevesebb osztály indítását teszik lehetővé, ez szakközépiskolában 3-mal, szakiskolában 2-vel csökkenti az osztályok számát. A felnőttoktatásban 25 osztályban 773 tanuló vesz részt (30,9 tanuló/osztály). Felnőttoktatásban 99-cel kevesebb a tanuló, ez 2 osztály csökkenését eredményezi. A kollégiumi férőhelyek száma 27-tel csökkent, ez csoport zárolását vonja maga után. A Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégiumban a szakképzési évfolyamon a szakmai gyakorlatot a tervezett 3 csoport helyett 2 csoportban végzik az alacsony létszám miatt. A felnőttoktatási tagozaton nem volt igény az esti tagozatos osztályra, ezért a tervezetthez képest 2 osztálya kevesebb indul, viszont a jelentkezők igényelték a nappali munkarendű ifjúsági osztályt, emiatt ilyen típusú osztály indítását javasoljuk. Összességében felnőttoktatási osztály, valamint 25 óra/hét túlóra zárolását tartjuk indokoltnak. A Lippai János Szakközépiskola és Szakiskolában az érettségire épülő a 2/4. szakképzési évfolyamon csak osztály indítható a létszámcsökkenés miatt, ezért osztály valamint heti 5 finanszírozott túlóra zárolása szükséges. A Széchenyi stván Közgazdasági, nformatikai Szakközépiskola és Kollégiumban az érettségire épülő informatikai statisztikus és gazdasági tervező szakot nem tudták beindítani, így a feladat elmaradása miatt osztály, és 35 óra kerül zárolásra. A Vásárhelyi Pál Építóipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskolában az iskolarendszerű esti tagozatos felnőttoktatásban nem indul jelentkezők hiányában a meghirdetett magasépítő technikus és vízgazdálkodó képzés a szakképzési évfolyamon, így a feladat elmaradása miatt osztály, és 8 óra/hét kerül zárolásra.

5 -4 A Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban az érettségire épülő szakképzések közül a divat- és stílustervező szakképesítés a jelentkezők hiánya miatt nem indul, valamint további osztály összevonások miatt az /3. évfolyamon összesen két osztály indul. Ezen az évfolyamon a kozmetikus osztályban a tervezett két gyakorlati csoport helyett egy indul. lyen módon a szakközépiskola /3. évfolyamán osztály zárolásra kerül. A szakiskolai képzésben 0. évfolyamon 2 osztály az alacsony létszám miatt összevonásra kerül (gépészet, könnyűipar szakmacsoportos) így a szakiskola 0. évfolyamán osztály kerül zárolásra. A szakiskolai szakképzésben 2 osztályban csökken a csoportbontások száma, valamint 2 osztályban a létszám miatt összevonásra kerül sor. gy a szakiskolai képzés szakképzési évfolyamán osztály zárolására kerül sor. Összességében 32 óra zárolását tartjuk indokoltnak. Az nczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban egy kollégiumi csoport megszüntetését javasoljuk, mert kevesebb tanuló kért kollégiumi ellátást a tervezettnél. A csoport nélkül maradt kollégiumi nevelő továbbfoglalkoztatása megoldható az iskolán belül. Javasoljuk egy üres kollégiumi nevelő álláshely megszüntetését. Az Arany János Gimnázium és Általános skola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthonában az átszervezést követő új SZMSZ szerint ahelyettesek feladatmegosztása általános iskolai és középiskolai igazgató-helyettes felelősségi és hatáskörben történik. A középiskolai igazgató-helyettesi feladatok ellátása miatti kötelező óraszám-biztosítása érdekében az intézmény finanszírozott tljlóráinak számát heti 2 órával emelni szükséges. A 202/203-as tanév előkészítésének egyik feladata a középfokú felvételi eljárás lefolytatásához a 9. évfolyamon a felvételi eljárás során meghirdethetó osztályok számának és a szakképzésben a szakközépiskolai és szakiskolai szakmacsoportok meghatározása (. sz. melléklet). A tavaly évi tervezéshez képest az indítható osztályok számában nincs változás. A gimnáziumi oktatás szerkezete (4, 6 és 8 évfolyamos) és tagozatai változatlanok. A szakközépiskolai és szakiskolai szakmacsoportos profil széles kínálatot biztosít a leendő tanulók számára. Jelenleg a 2 szakmacsoportból 20-ban folyik oktatás és képzés.

6 - 5 - Az elmúlt években az intézményi struktúra fokozatos átalakítása valósult meg. Ennek megfelelően a középfokú intézményszerkezeten belül az arányok átalakultak a szakképzés irányába. Ez a tendencia folytatódik azzal, hogy a szakiskolai képzése n belül a szakképzési évfolyamokon induló osztályok száma növekszik, az általános műveltséget megalapozó szakasz osztályainak száma pedig csökken. Ez annak köszönhető, hogy a jogszabályi háttér a 200/20-es tanévtől lehetővé teszi, hogy az alapfokú iskolai végzettséggel rendelkező tanulók számára a szakiskolai nevelés és oktatás kizárólag szakképzési évfolyamokon (3 év) is megszervezhető legyen. A szakiskolai képzés átalakításával az alternatív, ún. szakképzés aránya fokozatosan növekszik, és visszaszorul a 2+2 szerkezet, a 2+3 szerkezet pedig kifutóban van. A jelen tanévben a 9. évfolyamon öt intézményben van alternatív, szakképzés, 9 osztályban, 2 szakképesítés megszerzésére. A jövő tanévben az öt intézmény 4 osztályt kíván ilyen módon indítani 2 szakképesítés megszerzésére, ez közel 50 %-a a 9. évfolyamon induló szakiskolai osztályoknak. A párhuzamos képzések szakmacsoportos szinten jellemzőek, (azonos szakmacsoportban több szakképző intézmény folytat képzést), a szakképzési kimenetet tekintve a TSZK tanügy-igazgatási koordinációjával valósul meg az RFKB döntésnek megfelelő képzési profil összehangolás. ndokolt a párhuzamosság abban az esetben, ha a munkaerőpiaci igények alátámaszt ják (RFKB döntés szerint), valamint a jelentkezők száma lehetővé teszi. Az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési és Képzési Bizottság döntése módosíthatja az indítható szakmák körét, az osztályok, csoportok számát. A döntést követően felül kell vizsgálni ezekben az iskolákban a következő tanévi beiskolázást. Kérem a Tisztelt Közgyűlést, hogy az előterjesztést tárgyalja meg, és a határozattervezetet fogadja el. Nyíregyháza, 20. szeptember 4. r: r) '" ttfi~r"!~ Dr. Kovács Ferenc polgármester

7 Melléklet az 5787/20. X. számú előterjesztéshez Hatá rozat-te rvezet NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK..../20. (X.22.) számú határozata a 20/202. tanévelőkészítéséről, a feladatellátás racionálisabb megszervezéséről Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában működő nevelési, nevelési-oktatási intézményekben cím ű 3/20.(V.30.)számú határozat módosításáról A Közgyűlés./ az előterjesztést megtárgyalta és elfogadja. 2./ a 20/202-es tanév indításával összefüggő változások miatt a közoktatásról szóló többször módosított 993. évi LXXX. törvény 02. (2) bekezdése alapján 20.szeptember 0. napjával a) a Búzaszem Nyugati Óvodában fő óvodavezető-helyettes beosztást engedélyez b) a Tündérkert Keleti Óvodában fő óvodavezető-helyettes beosztást engedélyez c) a Gyermekek Háza Déli Óvodában fő óvodavezető-helyettes beosztást engedélyez d) az Eszterlánc Északi Óvodában fő óvodavezető-helyettes beosztást engedélyez 3./ a 20/202-es tanév indításával összefüggő változások miatt a közoktatásról szóló többször módosított 993. évi LXXX. törvény 02. (2) bekezdése alapján 20.szeptember 0. napjával a) a Bem József Általános skolában pedagógus álláshely szervezését engedélyezi, a finanszírozott túlórák számát heti 22 órával csökkenti b) a Móricz Zsigmond Általános skola Kertvá ros i Tagintézményében 0,5 pedagógus álláshely szervezését engedélyezi, a finanszírozott túlórák számát heti 2 órával csökkenti c) a Móricz Zsigmond Általános skolában a zökkenőmentes feladatellátás biztosítására fő ügyviteli dolgozói álláshelyet, valamint a 20/202-es tanévre pedagógus álláshely változása nélkül bértömeg kiegészítés biztosítását engedélyezi d) a Kodály Zoltán Általános skolában az órakedvezmények törvény szerinti biztosítására a finanszírozott túlórák számának heti 9 órával történö emelését engedélyezi.

8 A 20/202-es tanév indításával összefüggő változások miatt a közoktatásról szóló többször módosított 993. évi LXXX. törvény 02. (2) bekezdése alapján 20. szeptember 0. napjával a) a Bánki Donát Műszaki Középiskola és Kollégiumban a felnőttoktatási tagozaton a 9. évfolyamon 2 esti tagozatos osztályt zárol, és a. évfolyamon nappali munkarendű ifjúsági osztályt engedélyez. A 3/5. évfolyamon a gyakorlati csoportok számát csökkenti. A változások miatt heti 25 finanszírozott túlórát zárol b) a Lippai János Szakközépiskola és Szakiskolában a szakképzésben a 2/4. évfolyamon osztályt zárol, ezzel a finanszírozott túlórák számát heti 5 órával csökkenti c) a Széchenyi stván Közgazdasági, nformatikai Szakközépiskola és Kollégiumban az /3. szakképzési évfolyamon osztályt, ezzel heti 35 finanszírozott túlórát zárol d) a Vásárhelyi Pál Építöipari és Környezetvédelmi - Vízügyi Szakközépiskola felnőttoktatási tagozatán az /3. szakképzési évfolyamon esti munkarendű osztályt zárol, ezzel heti 8 órával csökkenti a finanszírozott túlórák számát e) a Wesselényi Miklós Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban az érettségire épülő szakképzésben az /3. évfolyamon osztályok összevonása miatt osztályt zárol, valamint a gyakorlati csoportok számát csökkenti. A szakiskolai képzésben a 0. évfolyamon osztályt zárol. A szakiskolai szakképzésben a 2/2. évfolyamon osztályt zárol, valamint a gyakorlati csoportok számát csökkenti. A változások miatt összesen heti 32 órával csökkenti a 'finanszírozott túlórák számát f) az nczédy György Középiskola, Szakiskola és Kollégiumban kollégiumi csoportot és kollégiumi nevelő álláshelyet zárol g) az Arany János Gimnázium és Általános skola, Diákotthon és Gyermekek Átmeneti Otthonában az órakedvezmények törvény szerinti biztosítására a finanszírozott túlórák számát heti 2 órával megnöveli 5. hozzájárul, hogya középfokú intézmények az.sz. melléklet alapján jelentessék meg a 202/203-as tanévre vonatkozó felvételi tájékoztatójukat a felvételi eljárás rendje szerint.

9 utasítja a Gazdasági Osztály vezetőjét, hogya költségvetési rendeletnek jelen határozat pontjában foglaltak szerinti módosítását készítse elő és terjessze a Közgyűlés elé. Határidő: Felelős: 20. szeptember 30. Patóné Nagy Magdolna gazdasági osztályvezető Nyíregyháza, 20. szeptember '2.J. A határozatot kapják:. A Közgyűlés tagjai 2. A címzetes főjegyző és a Polgármesteri Hivatal belső szervezeti egységeinek vezetői 3. Az érintett közoktatási intézmények

10 . számú melléklet A 202/203-as tanévben a 9. évfolyamon indítandó osztályok és szakmacsoportok. ntézmény Arany János Gimnázium Kölcsey Ferenc Gimnázium Krúdy Gyula Gimnázium Vasvári Pál Gimnázium Zrínyi lona Gimnázium l Művészeti Középiskola Zay Anna Gimnázium, Egészségügyi Szakközépiskola Bánki Donát Műszaki Középiskola Lippai János Szakközépiskola Tagozat, szakmacsoport 8 évfolyamos gimnázium 4 évfolyamos gimnázium (humán, emeltszintű idegen-nyelv) 4 évfolyamos gimnázium (emelt szintű idegen nyelvű képzés: angol, német, francia, olasz, spanyol, humán tagozat 6 évfolyamos gimnázium 4 évfolyamos gimnázium (matematika, biológia, í általános) 4 évfolyamos gimnázium (általános és ének-zene, testnevelés, informatika, haladó idegen-nyelvi. kezdő idegen-nyelvi) nyelvi előkészítő 4 évfolyamos gimnázium (haladó angol, haladó német) Arany J. tehetséggondozó zeneművészet képző-és iparművészet táncművészet egészségügy informatika gépészet elektrotechnika-elektronika mezőgazdasági közgazdasági Osztályok száma és Szakiskola mezőgazdasági 2 '--. gyümölcstermesztő

11 - 2 - nczédy György nyelvi előkésztő Középiskola (kereskedelem-marketing) gépészet informatika és Szakiskola gépészet építészet közlekedés (vízvezeték és vízkészülék szerelő /3, központifűtés- és csőhálózat-szerelő 23,) (szerkezetiakatos 23, hegesztő /3) (kőműves 23, ács-állványozó /3) Sipkay Barna két tanítási nyelvű Kereskedelmi, (vendéglátás-idegenforg.) Vendéglátóipari, kereskedelem-marketing, degenforgalmi üzleti adminisztráció Középiskola vendéglátás - idegenforgalom és Szakiskola vendég látásidegenforgalom (élelmiszer- és vegyiáru-eladó.(ruházati eladó /2, műszaki cikk eladó /2) Széchenyi stván nyelvi előkészítő Közgazdasági, nformatikai (közgazdaság) Szakközépiskola közgazdasági informatika oktatás Vásárhelyi Pál Epítőipari nyelvi előkészítő és Környezetvédelmi- (építészet) Vízügyi Szakközépiskola építészet környezetvédelem- vízgazdálkodás 2

12 - 3 Wesselényi Miklós Középiskola és Szakiskola Westsik Vilmos Élelmiszeripari Szakközépiskola és Szakiskola Bencs László Szakiskola Göllesz Viktor Speciális Szakiskola gépészet 0,5 művészet, közművelődés, kommunikáció 0,5 informatika egyéb szolgáltatások faipar informatika gépészet (női szabó /3, csecsemőés gyermekruha készítő /3, cipész /3,) fodrász (bútorasztalos 2/3, kárpitos /3,) villa nyszerelő élelmiszeripar 2 élelmiszeripar 4 felzárkóztató 2 (vendéglátásidegenforgalom, kereskedelem-marketing üzleti adminisztráció építészet) festő, mázoló és tapétázó élelmiszer és vegyiárueladó szociális gondozó és ápoló szakács mezőgazdaság élelmiszeripar kereskedelem-marketing építészet

1.1 az előterjesztést megtárgyalta és elfogadja.

1.1 az előterjesztést megtárgyalta és elfogadja. NYíREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 74/0. (X..) számú határozata a 0/0. tanévelőkészítéséről, a feladatellátás racionálisabb megszervezéséről Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának fenntartásában

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E 440 Nyíregyháza, Kossuth tér. Pf.: 83. Telefon: (4) 54-50 E-mail: nagylaszlo@nyirhalo.hu Ügyiratszám: 40.080-/008. IX. Ügyintéző: Kovács Zoltán/Jánosik

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 201/2006. (IX. 13.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 201/2006. (IX. 13.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 0/006. (IX. 3.) számú h a t á r o z a t a a 006/007-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés./ az előterjesztést megtárgyalta és

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 249/2003. (X. 1.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 249/2003. (X. 1.) számú h a t á r o z a t a a 2003/2004-es tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Új napirendi pont 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. május 24-i rendkívüli ülésére Tárgy: A 2012/2013. tanévben indítható középiskolai

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 46483/2010. J a v a s l a t a 2011/2012. tanévben indítható középiskolai és szakiskolai osztályok meghatározására

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS A L P O L G Á R M E S T E R E 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-566 E-mail: nyhhuman@nyirhalo.hu Ügyiratszám:2212/2009. IX. Ügyintéző: Kovács Zoltán/Kerényi

Részletesebben

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat

11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat 11/2008. (II. 21.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat Radnóti Miklós Szakközép- és Szakiskolája, Kollégiuma (Mohács) alapító okiratának módosítása 1 A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése a

Részletesebben

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA

INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA 51. sz. melléklet a 86/2011. (V.31..) számú határozathoz INCZÉDY GYÖRGY KÖZÉPISKOLA, SZAKISKOLA ÉS KOLLÉGIUM ALAPÍTÓ OKIRATA A helyi önkormányzatokról szóló 1990. évi LXV. törvény 9. (4) bekezdése, az

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 236/2002. (X.7.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 236/2002. (X.7.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 236/2002. (X.7.) számú h a t á r o z a t a a 2002/2003-as tanév indításával kapcsolatos feladatok módosításáról A Közgyűlés 1./ az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE

A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE Csapi: Térségi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8755 Csapi, Petıfi út 5-7. 93/358-802 Hévíz : Bibó István Alternatív Gimnázium és Szakközépiskola

Részletesebben

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat

37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat 37/2010. (IV. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában működő középfokú közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése az irányításában

Részletesebben

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola

Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Felvételi tájékoztató 2008. 1 Az Intézmény hivatalos adatai OM azonosító: 029804 Név: Zsoldos Ferenc Középiskola és Szakiskola Cím: 6600, Szentes, Szent I. herceg

Részletesebben

A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE

A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE A ZALA MEGYEI KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁK JEGYZÉKE Csapi: Térségi Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8755 Csapi, Petőfi út 5-7. 93/358-802 Hévíz : Hévízi Bibó István Gimnázium, Szakközépiskola és Kollégium

Részletesebben

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011

HISZK_Kalmár_PÁV_adatlap_2011 HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI INTEGRÁLT SZAKKÉPZŐ KÖZPONT SZAKISKOLA ÉS SZAKKÖZÉPISKOLA KALMÁR ZSIGMOND TAGINTÉZMÉNY OM azonosító száma:029678 Cím: 68 Hódmezővásárhely, Bajcsy-Zs. u. 7-9. Telefonszám 62-222-246 Fax

Részletesebben

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Vári Szabó István Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Vári Szabó István Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Vári Szabó István Szakközépiskolája, Szakiskolája és Kollégiuma 6400 Kiskunhalas, Kazinczy u. 5. Tel: (77)421-218, 422-218, 422-802, Fax: (77)422-802 E-mail: titkarsag.g@t-online.hu

Részletesebben

CSEREANYAG ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.

CSEREANYAG ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL. Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1. CSEREANYAG Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 59169/2010 CÍM: ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL Előterjesztő: Az előterjesztést megkapta:

Részletesebben

Tel., Fax: +36 (66) Békéscsaba, Gyulai út 32/1.

Tel., Fax: +36 (66) Békéscsaba, Gyulai út 32/1. www.bekszi.hu kozponti@mail.bekszi.hu Tel., Fax: +36 (66) 441-314 5600 Békéscsaba, Gyulai út 32/1. OM azonosító: 200913 Nyilvántartási szám: 21012-2007 Felnőttképz. akkr. lajstromsz.: AL-1663 5601 Békéscsaba,

Részletesebben

K I V O N A T. A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből.

K I V O N A T. A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. elektronikus példány K I V O N A T A Tiszalök Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2010. február 11-én tartott ülése jegyzőkönyvéből. TIS ZALÖK VÁROS ÖNKORMÁN YZAT KÉPVIS ELŐ-TES TÜLETÉN EK 10/2010.(II.11.)

Részletesebben

j~ Dr. Kovács Ferenc polgármester

j~ Dr. Kovács Ferenc polgármester Ügyiratszárn:63425/2012. IX. Ügyin té ző: Kertész Sándorné Jósvai Gabriella NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS P O L GÁRMESTER E 440 l Nyíregyháza, Kossuth tér l. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-500 Fax: (42) 524-501

Részletesebben

89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat

89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat 89/2008. (VI. 26.) Kgy. határozat Intézményi struktúra változtatása a Baranya Megyei Önkormányzat Komló székhelyen fenntartott közoktatási intézményeiben 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése dönt

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A 2012/2013. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL

ELŐTERJESZTÉS A 2012/2013. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 63341/2011 CÍM: ELŐTERJESZTÉS A 2012/2013. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL Előterjesztő: Az előterjesztést megkapta: Kulturális,

Részletesebben

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről

Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének. 259/2008. (05. 29.) sz. határozata. a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének 259/2008. (05. 29.) sz. határozata a középfokú oktatási intézmények átszervezéséről Pécs Megyei Jogú Város közoktatását meghatározó stratégiai dokumentumokban

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 299/2004. (X. 27. ) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 299/2004. (X. 27. ) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 299/2004. (X. 27. ) számú h a t á r o z a t a egyes nevelési oktatási intézmények magasabb vezetőinek megbízására pályázat kiírásáról A Közgyűlés A többször

Részletesebben

FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN

FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN FELVÉTELI A KÖZÉPFOKÚ ISKOLÁKBAN A 2010/2011. TANÉVBEN 1 Alapelvek Szabad iskolaválasztás a tanuló részéről A középfokú iskolák igazgatói törvényben biztosított döntési jogának érvényesülése Informatikai

Részletesebben

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda

Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 42581/2010. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda 3100 Salgótarján, Múzeum tér 1. Tel.: (32) 312-570; (32) 417-255 Tájékoztató a 2010/2011-es nevelési

Részletesebben

Az iskola Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Tagintézménye a két szakközépiskolai osztály mellett egy szakiskolai osztály indítását kérelmezte.

Az iskola Kereskedelmi és Vendéglátó-ipari Tagintézménye a két szakközépiskolai osztály mellett egy szakiskolai osztály indítását kérelmezte. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Oktatási, Kulturális és Sport Iroda Szám: 4/008. Tisztelt Közgyőlés! J a v a s l a t a 009/00. tanévi középiskolai, szakiskolai és szakképzı osztályok

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL

ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL Sopron Megyei Jogú Város Önkormányzata (9400 Sopron, Fő tér 1.) Ügyiratszám: 59169/2010 CÍM: ELŐTERJESZTÉS A 2011-12. TANÉVBEN INDULÓ SZAKKÉPZÉSEKRŐL Előterjesztő: Az előterjesztést megkapta: Kulturális,

Részletesebben

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése 2017/2018. tanév beiskolázási engedély Szakgimnázum 2017/2018. tanévben indítani engedélyezett SZAKGIMNÁZIUMI ÁGAZATI képzés 9. évfolyamon - ágazat Az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés(ek)

Részletesebben

HATÁROZAT KIVONAT. 1/2010. (I.7.) OTB. hat.

HATÁROZAT KIVONAT. 1/2010. (I.7.) OTB. hat. HATÁROZAT KIVONAT Készült: 2010. január 7-én az Oktatási és Testvérvárosi Bizottság (a továbbiakban OTB) rendes, nyílt ülésén. Az OTB határozatképes, jelen van 5 fő bizottsági tag. Tárgy: Napirendi pontok

Részletesebben

Tanulható nyelvek. Megjegyzések

Tanulható nyelvek. Megjegyzések Harruckern János Közoktatási Intézmény 5700 Gyula, Szent István út 38. Tel: (66)561-420, Fax: (66)561-436 E-mail: iskola@harruckern.hu Honlap: www.harruckern.hu Igazgató neve: Zámbó András Pályaválasztási

Részletesebben

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése

2017/2018. tanév beiskolázási engedély. Érettségi végzettséghez kötött ágazati szakképesítés megnevezése 2017/2018. tanév beiskolázási engedély Szakgimnázum 2017/2018. tanévben indítani engedélyezett SZAKGIMNÁZIUMI ÁGAZATI képzés 9. évfolyamon - ágazat Az érettségi vizsga keretében megszerezhető szakképesítés(ek)

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 17/2004. (I.28.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 17/2004. (I.28.) számú h a t á r o z a t a a Bencs László Szakiskola és Általános iskola, valamint a Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi

Részletesebben

Rendkívüli felvételi eljárás

Rendkívüli felvételi eljárás Rendkívüli felvételi eljárás OM azonosító: Név: Cím: 3051 Soproni Szakképzési Centrum 9400 Sopron, Virágoskert utca 7 SZAKGIMNÁZIUM Feladatellátási hely megnevezése és elérhetősége Képzés kódja és megnevezése

Részletesebben

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 240/2011. (XII.15.) számú. határozata

NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 240/2011. (XII.15.) számú. határozata NYíREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 240/2011. (XII.15.) számú határozata előterjesztés egyes nevelési-oktatási intézmények alapító okiratának módosításáról A Közgyűlés 1. az előterjesztést megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: Várospolitikai alpolgármester Tárgy: A 2010/2011. tanév indításának tapasztalatai, a szükséges korrekciók meghatározása Iktatószám: 73818/2010.

Részletesebben

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály

Ó z d, június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális és Sport Bizottság Elnöke. Előkészítő: Oktatási, Művelődési és Sport Osztály J A V A S L A T a közoktatási intézményekben 2011/2012-es nevelési évben/tanévben indítható óvodai /tanuló- és napközis számának engedélyezésére Ó z d, 2011. június 21. Előterjesztő: Oktatási, Kulturális

Részletesebben

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T

K I V O N A T. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007... tartott ülésének jegyzőkönyvéből H A T Á R O Z A T K I V O N A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlésének 2007.... tartott ülésének jegyzőkönyvéből.../2007. (...) KGY. sz. H A T Á R O Z A T Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megvitatta az Oktatási, Kulturális

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 85/2002. (IV.29.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 85/2002. (IV.29.) számú h a t á r o z a t a egyes középfokú intézmények alapító okiratainak módosításáról A Közgyűlés 1. A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX.

Részletesebben

111/2008. (VII. 15.) MÖK határozat

111/2008. (VII. 15.) MÖK határozat 111/2008. (VII. 15.) MÖK határozat A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése megtárgyalta Ajka Város Képviselőtestületének 121/2008.(VI.24.) számú határozatát, és annak ismeretében az alábbi határozatot

Részletesebben

ELEKTRONIKUS MELLÉKLET

ELEKTRONIKUS MELLÉKLET ELEKTRONIKUS MELLÉKLET XXVI. ÉVFOLYAM 2010 VOCATIONAL TRAINING REVIEW RUNDSCHAU DER BERUFSBILDUNG Meiszter Judit: vizsgák után ábrák, táblázatok 1 Meiszter Judit Vizsgák után A 2008/2009-es tanévben, iskolarendszerű

Részletesebben

Új Szöveges dokumentum MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO. 1342/2007.

Új Szöveges dokumentum MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO. 1342/2007. MISKOLC MEGYEI JOGÚ VÁROS ALPOLGÁRMESTERE KO. 1342/2007. Új Szöveges dokumentum Javaslat a középfokú oktatási intézmények 2008. évi beiskolázási tervére Melléklet: 7 db Összeállította: Dr. Kormos Vilmos

Részletesebben

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma

GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM. Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági Szakgimnáziuma GYŐRI SZOLGÁLTATÁSI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM Tagintézményeink: Győri Szolgáltatási SZC Baross Gábor Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Ügyviteli Szakgimnáziuma Győri Szolgáltatási SZC Deák Ferenc Közgazdasági

Részletesebben

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz.

3. számú határozati javaslat. Kivonat. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből. /2012.( ) Kgy sz. 3. számú határozati javaslat Kivonat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése 2012.... napján tartott (nyílt) ülésének jegyzőkönyvéből /2012.( ) Kgy sz. Határozat Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése megtárgyalta

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere

ELŐTERJESZTÉS. Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése. Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere ELŐTERJESZTÉS Szeged Megyei Jogú Város Közgyűlése Előterjesztő: Szeged Megyei Jogú Város Alpolgármestere Tárgy: A 2012/2013. tanév előkészítése Iktatószám: 43128/2012. Melléklet: 1 db határozati javaslat

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119/2009. (V. 25.) számú. h a t á r o z a t a

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK. 119/2009. (V. 25.) számú. h a t á r o z a t a NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS KÖZGYŰLÉSÉNEK 119/2009. (V. 25.) számú h a t á r o z a t a Nyíregyháza Megyei Jogú Város közoktatási intézményei alapító okiratának módosításáról és az intézmények alapító

Részletesebben

A TISZK-ek szerepe a piacorientált szakképzés megvalósításában

A TISZK-ek szerepe a piacorientált szakképzés megvalósításában A TISZK-ek szerepe a piacorientált szakképzés megvalósításában TISZK feladata gazdasághoz közeli, a munkaerő-piaci igényeket rugalmasan követni tudó iskolai rendszerű és iskolarendszeren kívüli szakképzés

Részletesebben

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés

FIT-jelentés :: KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: Fenntartói jelentés FIT-jelentés :: 2013 KLIK Nyíregyházi Tankerülete 4400 Nyíregyháza, Országzászló tér 1. Fenntartói azonosító: 39011654-153000 Létszámadatok Létszámadatok Országos kompetenciamérés 1 Az intézmények kódtáblázata

Részletesebben

KÖSZÖNTJÜK A PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, 2011. november 15.

KÖSZÖNTJÜK A PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, 2011. november 15. KÖSZÖNTJÜK A PÁLYAVÁLASZTÁSI SZÜLŐI ÉRTEKEZLET RÉSZTVEVŐIT! Nyíregyháza, 0. november 5. Új kép SZAKMACSOPORTOK ISKOLÁNKBAN Szakközépiskolai tagozat Kereskedelem-marketing, üzleti adminisztráció szakmacsoport

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 26. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Bercsényi Miklós

Részletesebben

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév

Felvételi tájékoztató 2010/2011-es tanév Sipkay Barna Kereskedelmi, Vendéglátóipari, Idegenforgalmi Középiskola, Szakiskola és Kollégium 4400 Nyíregyháza, Krúdy Gy.u.32. Telefon: (42) 445-332 Fax: (42) 447-545 E-mail: sipkay@chello.hu http://www.sipkay.hu

Részletesebben

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051

Feladatellátási hely neve: Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 0051 Miskolci SZC Bláthy Ottó Villamosipari Szakgimnáziuma 004 3527 Miskolc, Soltész Nagy Kálmán utca 7 0051 szakgimnázium; 4 évfolyamos; sajátos nevelési igényű tanulók iskolai oktatásának irányelve, SNI típusa:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. 2010. április 26-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. 2010. április 26-i ülésére Új napirend Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2010. április 26-i ülésére T ár gy: Középfokú oktatási intézmények 2010/2011. tanévi beiskolázási adatai, indítható

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS február 9-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2012. február 9-i rendes ülésére Tárgy: 2012/2013. tanévben indítható iskolai osztályok és óvodai

Részletesebben

ECDL vizsgára felkészítés: ---- Nyelvvizsgára felkészítés: ---- OKTATOTT IDEGEN NYELV. Angol vagy német. Angol vagy német.

ECDL vizsgára felkészítés: ---- Nyelvvizsgára felkészítés: ---- OKTATOTT IDEGEN NYELV. Angol vagy német. Angol vagy német. Nyíregyháza Az iskola neve: Abigél Többcélú Intézmény Címe: 4405 Nyíregyháza, Tünde u. /A 4029 Debrecen, Víztorony u. 9-11. E-mail: abigel.iskola@gmail.com abigeltodebrecen@gmail.com Igazgató: Bencze Rita

Részletesebben

A 2016/2017. tanévben végzett tanulók középiskolai eredményei

A 2016/2017. tanévben végzett tanulók középiskolai eredményei A. tanévben végzett tanulók középiskolai eredményei Sorszám Oktatási azonosító Tanév Évf. OM Középiskola Képzés típusa Átlag 1. 71601000645 2. 72152212129 3. 72152197908 4. 72152199072 5. 72152192803 6.

Részletesebben

SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája

SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája SZSZC Encsi Aba Sámuel Szakközépiskolája Rendkívüli felvételi eljárásban meghirdetett szakmái és férőhelyei: Szakma száma Szakma megnevezése Férőhely 0831 ipari gépész 5 fő 0832 hegesztő 3 fő 0833 kőműves

Részletesebben

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása

67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat. A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 67/2008. (V. 29.) Kgy. határozat A Baranya Megyei Önkormányzat fenntartásában lévő közoktatási intézmények alapító okiratainak módosítása 1. A Baranya Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2008. július 1. napjától

Részletesebben

A MAGYAR SZAKKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKULÁSA Szegedi Szakképzési Centrum A Jövőd itt kezdődik!

A MAGYAR SZAKKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKULÁSA Szegedi Szakképzési Centrum A Jövőd itt kezdődik! A MAGYAR SZAKKÉPZÉSI RENDSZER ÁTALAKULÁSA Szegedi Szakképzési Centrum A Jövőd itt kezdődik! Szakképzési törvény változása: - Szakképzési centrumok létrejötte (2015. július 1.) - Szegedi Szakképzési Centrum

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás

JEGYZŐKÖNYV. Kiss Barnabás 740-15/2008. JEGYZŐKÖNYV Készült: Eger Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala I. sz. tanácskozó termében 2008. szeptember 25.-én a Pénzügyi Bizottság ülésén elhangzottakról. Jelen vannak: a bizottság

Részletesebben

Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézménye. Gépészet szakközépiskola - 10 kód

Hódmezővásárhelyi Szakképző Iskola Kalmár Zsigmond Tagintézménye. Gépészet szakközépiskola - 10 kód Gépészet szakközépiskola - 10 kód 4 évfolyamos; szakközépiskolai kerettantervek; az első idegen nyelv(ek) a(z) angol nyelv vagy a(z) német nyelv; a tanulmányi területre látási fogyatékos (gyengénlátó),

Részletesebben

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/77-19/2011 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület augusztus 31-i rendkívüli nyilvános ülésére

1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/77-19/2011 ELŐTERJESZTÉS. a Képviselő-testület augusztus 31-i rendkívüli nyilvános ülésére 1. NAPIREND: Ügyiratszám: 1/77-19/2011 ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2011. augusztus 31-i rendkívüli nyilvános ülésére Tárgy: Előterjesztő: Előkészítette: Megtárgyalja: Meghívandók A 2011/2012. tanévben

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 147. MELLÉKLET: 6 db TÁRGY: Javaslat a közoktatási intézmények 2012/2013. tanévi osztályaira, csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből

K I V O N A T. a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből Szám: 2-5/2007. K I V O N A T a Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése 2007. június 27-i ülésének jegyzőkönyvéből A Tolna Megyei Közgyűlés 60/2007. (VI. 27.) közgyűlési határozata egységes középiskola létrehozásáról:

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Dombóvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-i ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvári Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. november 2-i ülésére Tárgy: Új szakok indításának engedélyezése az 516. sz. Ipari Szakképző Iskola és Kollégium

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés,

ALAPÍTÓ OKIRAT. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Közgyűlés, ALAPÍTÓ OKIRAT Költségvetési szerv neve Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hámori András Szakközépiskola és Szakiskola Rövid név Hámori András Szakképző Iskola, Tiszafüred Székhelye 5350 Tiszafüred, Ady Endre

Részletesebben

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről

Előterjesztés. a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről 9953-13/2013 Előterjesztés a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Egri Tankerülete fenntartásában működő iskolák átszervezéséről Tisztelt Közgyűlés! A nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény

Részletesebben

1 / 19 2013.06.28. 12:29

1 / 19 2013.06.28. 12:29 1 / 19 2013.06.28. 12:29 Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Békés megye Tankerület megnevezése: Klebelsberg Intézményfenntartó Központ Békéscsabai Tankerülete OM azonosító: 028390... melléklet

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnökétıl ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2011. szeptember 29-i ülésére Tárgy: A 2012/2013-as tanév elıkészítéséhez kapcsolódó fenntartói intézkedések

Részletesebben

Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma

Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai alapdokumentuma IX.3.48. Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Hajdú-Bihar megye Tankerület megnevezése: KLIK Debreceni Tankerülete OM azonosító: 031245 Balmazújvárosi Veres Péter Gimnázium és Szakképző Iskola szakmai

Részletesebben

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csengeri Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Alapító Okirata megállapításáról

KIVONAT. a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat csengeri Ady Endre Gimnázium, Szakképző Iskola és Kollégium Alapító Okirata megállapításáról KIVONAT a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Közgyűlés 2009. április 29-én megtartott nyilvános ülésének jegyzőkönyvéből -------------------------------------------------------------------------------------------------

Részletesebben

Debreceni Szakképzési Centrum Tanulmányi terület kódok összesítője. Informatika

Debreceni Szakképzési Centrum Tanulmányi terület kódok összesítője. Informatika szakképesítés: 31 521 10 Gyártósori gépész 0011 Gépészet 54 521 03 Gépgyártástechnológiai technikus Baross Gábor Középiskolája és Kollégiuma Szakközépiskola 0012 Informatika szakképesítés: 52 481 02 Irodai

Részletesebben

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORT OSZTÁLY

NYÍREGYHÁZA MEGYEI JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTERI HIVATALA OKTATÁSI, KULTURÁLIS ÉS SPORT OSZTÁLY Ügyiratszám: 38086/2012.X. Ügyintéző: Jósvai Gabriella NYÍREGYHÁZA MEGYE JOGÚ VÁROS POLGÁRMESTER HVATALA OKTATÁS, KULTURÁLS ÉS SPORT OSZTÁLY 4401 Nyíregyháza, Kossuth tér 1. Pf.: 83. Telefon: (42) 524-565

Részletesebben

a 2015/2016-os tanévre 037557 Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8756 Csapi, Petőfi utca 5-7. 001 Térségi Általános Iskola, Szakiskola és Kollégium 8756 Csapi, Petőfi utca 5-7. ; 01 02 nyelv,

Részletesebben

Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /005

Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: /005 Szegedi Szakképzési Centrum József Attila Általános Iskolája és Szakképző Iskolája OM azonosító száma: 203052/005 Cím: 6723 Szeged, Gyík u. 3. Telefonszám: 62/547-014 Fax: 62/547-017 E-mail: - Honlap:

Részletesebben

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium

1.1. Hivatalos neve: Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola és Kollégium Az intézmény székhelye szerinti megye neve: Jász-Nagykun-Szolnok megye Tankerület megnevezése: KLIK Tiszafüredi Tankerülete OM azonosító: 036014 Kossuth Lajos Gimnázium, Szakképző Iskola, Általános Iskola

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: ALAPÍTÓ OKIRAT 16. sz. melléklet A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Medgyaszay István

Részletesebben

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496

Igazgató neve: Molnár György Pályaválasztási felelős neve: Gajdácsi Andrea igazgatóhelyettes Intézmény egyedi kódszáma:101496 Információ a 2017-2018. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Minősített többség A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2009. szeptember 18-i ülése 18. sz. napirendi pontja Javaslat közoktatási feladatellátási megállapodások megkötésére Előadó: dr. Puskás Imre,

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 64. MELLÉKLET: 4 db TÁRGY: Javaslat az óvodák 205/206. nevelési évi csoportjaira E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 205. július

Részletesebben

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe:

OM azonosítója: 031210. A tagintézmények, intézményegységek neve és címe: Létrehozásáról rendelkező. Közvetlen jogelődjeinek neve, címe: A L A P Í T Ó O K I R A T A közoktatásról szóló 1993. évi LXXIX. törvény, valamint az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény alapján Püspökladány Város Önkormányzata a Karacs Ferenc Gimnázium,

Részletesebben

Tervezett szakképesítés / szakképesítés-ráépülés OKJ száma (xx_xxx_xx) Közlekedés Közlekedés

Tervezett szakképesítés / szakképesítés-ráépülés OKJ száma (xx_xxx_xx) Közlekedés Közlekedés Autói műszerész Autótechnikus Autótechnikus 54 525 01 13. Közlekedés 55 525 01 13. Közlekedés 55 525 01 13. Közlekedés Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész Közlekedésgépész

Részletesebben

Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium. 2013-2014 tanév 2013.10.01-i állapotnak megfelelő tanulólétszáma:

Nagykanizsai Műszaki Szakképző Iskola és Kollégium. 2013-2014 tanév 2013.10.01-i állapotnak megfelelő tanulólétszáma: Sorszám: Évfolyam típusa szak megnevezése OKJ száma létszám számított tanulói létszám osztály létszáma Tagiskola Rendészet 23 23 ágazati 1. 1/9. A 35 Informatika 12 12 ágazati Egészségügy 22 23 ágazati

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki:

ALAPÍTÓ OKIRAT. A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 17. sz. melléklet ALAPÍTÓ OKIRAT A Veszprém Megyei Önkormányzat Közgyűlése a 2008. évi CV. törvény 1. és 4. -a alapján az alábbi alapító okiratot adja ki: 1. Költségvetési szerv neve: Bánki Donát Szakképző

Részletesebben

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu

Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola. 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Székely Mihály Szakképzo Iskola, Kollégium, Általános Iskola 5540 Szarvas, Vajda Péter u. 20. www.szvki.hu Középiskolai beiskolázási és pályaválasztási tájékoztató Nyílt nap: 2013. november 15. 8.00-tól

Részletesebben

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája

Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája Berettyóújfalui Szakképzési Centrum Karacs Ferenc Gimnáziuma, Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája OM azonosító: 203030 PÁLYAVÁLASZTÁSI TÁJÉKOZTATÓ a 2017/2018. tanévre 4150 Püspökladány, Gagarin u. 2.

Részletesebben

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok:

Tervezett képzési formák, tagozatok, osztályok, szakmacsoportok és ezek belső kódszámai: Képzési szakképzési célcsoportok: Információ a 2018-2019. évi Megyei Pályaválasztási Tájékoztatóhoz Intézmény neve: Gimnázium, Informatikai, Közgazdasági, Nyomdaipari Szakgimnázium és Szakközépiskola Intézmény címe: 3300 Eger, Mátyás király

Részletesebben

IDEGEN NYELV Angol vagy Német. angol vagy német, második idegen nyelv: angol, német, francia vagy orosz

IDEGEN NYELV Angol vagy Német. angol vagy német, második idegen nyelv: angol, német, francia vagy orosz Jászapáti Az iskola neve: Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Gimnázium, Szakképző Iskola, Kollégium Címe: 5130 Jászapáti, Vasút u.2 Telefon/fax: 57/540-960, 57/540-260 E-mail: mlgszmail@gmail.com

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18.

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 18. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019. április 18. Javaslat a Dunaújvárosi Szakképzési Centrum intézmény-átszervezési javaslatának (alapító okirat módosítása)

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT. Jándi Szakképző Iskola

ALAPÍTÓ OKIRAT. Jándi Szakképző Iskola ALAPÍTÓ OKIRAT módosításokkal egybeszerkesztett Jándi Szakképző Iskola 1 A Bereg Többcélú Egyesület (székhelye: 4841 Jánd, Rákóczi Ferenc út 46. szám, nyilvántartásba vételi : 3249.), mint fenntartó a

Részletesebben

köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására

köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására Püspökladány Város Polgármesterétől 4150 Püspökladány, Bocskai u. 2. E L Ő T E R J E S Z T É S köznevelési intézmények alapító okiratának módosítására Tisztelt Képviselő-testület! 2012. szeptember 1. napján

Részletesebben

Az oktatási-nevelési intézményekben a maximális csoport és osztálylétszám túllépésének engedélyezéséhez szükséges kérelem benyújtásáról

Az oktatási-nevelési intézményekben a maximális csoport és osztálylétszám túllépésének engedélyezéséhez szükséges kérelem benyújtásáról MÁTÉSZALKA V Á R O S POLGÁRMESTERÉTŐ L 4701.Mátészalka, Hősök-tere 9. Tel.: (44) 501-361, Fax: (44) 501-358 e-mail: polgarmester@mateszalka.hu Száma: 164 /2008 ELŐTERJESZTÉS - a képviselő testülethez-

Részletesebben

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ város POLGÁRMESTERIHIVATALA OKTATÁSI, KÖZMŰVELŐDÉSIÉS SPORT OSZTÁLy Békéscsaba, Szent István tér 7.

BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ város POLGÁRMESTERIHIVATALA OKTATÁSI, KÖZMŰVELŐDÉSIÉS SPORT OSZTÁLy Békéscsaba, Szent István tér 7. \ BÉKÉSCSABA MEGYEIJOGÚ város POLGÁRMESTERIHIVATALA OKTATÁSI, KÖZMŰVELŐDÉSIÉS SPORT OSZTÁLy Békéscsaba, Szent István tér 7. /kt. sz.: V.43412010. Előadó: Nagy Árpád Mell.: 1 Hiv. sz: Postacím: 560I Pf

Részletesebben

Mit kínálunk 2017/2018-ra?

Mit kínálunk 2017/2018-ra? Mit kínálunk 2017/2018-ra? Tervezett 9. osztályok száma: 53 db. Meghirdetett helyek száma: 1.517. 7 szakgimnázium: 20 ágazat 25 osztály 6 szakközépiskola: 10 szakmacsoport 20 osztály 1 szakiskola: 4 szakmacsoport

Részletesebben

Tagintézményeink 2015.10.13. BSZC Bessenyei György Szakközépiskolája 4100 Berettyóújfalu Honvéd u. 11. Pedagógus létszám: 32 fő

Tagintézményeink 2015.10.13. BSZC Bessenyei György Szakközépiskolája 4100 Berettyóújfalu Honvéd u. 11. Pedagógus létszám: 32 fő Tagintézményeink BERETTYÓÚJFALUI SZAKKÉPZÉSI CENTRUM 4100 BERETTYÓÚJFALU, EÖTVÖS U. 1. Tel.: 54/951-961, Fax: 54/500-109 E- mail: bessenyeiberettyo@gmail.com OM azonosító: 203030 Adószám: 15831842-2-09

Részletesebben

felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre

felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre Hordozd a gyertyát! A Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola és Kollégium felvételi tájékoztatója a 2016/2017. tanévre Intézményi adatok: Kolping Katolikus Szakiskola, Speciális Szakiskola

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S IKTATÓSZÁM: 08-8-1235/2012. TÁRGY: ÁLLÁSHELYEK MÓDOSÍTÁSA A KÖZOKTATÁSI INTÉZMÉNYEK- BEN MELLÉKLET: 1 DB E L Ő T E R J E S Z T É S PÉCS MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2012. JÚNIUS 21-I ÜLÉSÉRE

Részletesebben

SÜDI ILONA. A 2008/2009. tanévi bemeneti mérés eredményei a TISZK-ek jövője szempontjából

SÜDI ILONA. A 2008/2009. tanévi bemeneti mérés eredményei a TISZK-ek jövője szempontjából SÜDI ILONA A 2008/2009. tanévi bemeneti mérés eredményei a TISZK-ek jövője szempontjából BELVÁROSI HUMÁN ÉPÍTŐIPARI SZILY GAZDASÁGI SZÍNES TISZK GUNDEL MODELL CSEPEL DÉL-BUDAI ÉSZAK-PESTI PETRIK 1. Mérőeszközök

Részletesebben

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013.

ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. ALAPÍTÓ OKIRAT 2013. A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény és a Nemzeti köznevelésről szóló 2011. évi CXC. törvény 21. 3. (bek) alapján a meghatározott feladatok ellátására a Nyíregyházi

Részletesebben

FELVÉTELI 82/ ; TÁJÉKOZTATÓ. 2010/2011. tanév TARTALOM

FELVÉTELI 82/ ; TÁJÉKOZTATÓ. 2010/2011. tanév TARTALOM Nagybajomi Kolping Katolikus Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium 7561 Nagybajom, Templom u. 5. FELVÉTELI 82/356-052; TÁJÉKOZTATÓ 20/478-4408 www.kolpingnagybajom.hu 2010/2011. tanév E-mail: nagybajom@okt.koszisz.hu

Részletesebben