polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:"

Átírás

1 124/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA a./ Csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére. b./ Pilisi Játékország Óvoda Földgáz energia beszerzés szakmai támogatása tárgyú megbízási szerződés módosítása. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság Véleményező polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. alpolgármester jegyző minősített zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő egyéb egyéb zárt ülés Kult. Okt. és Sport Bizottság Fejlesztési Bizottság Pénzügyi Bizottság X 2. Az előterjesztésnek költségvetési kihatása (aláírás 2. pont): van (kitöltendő 2.1. és 2.2., 2.3. pontok) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: tárgyi éven belüli éven túli 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet B melléklet 113 sora) nem, (előirányzat módosítást igényel, a fedezet költségvetési rendelet melléklet sorról, a költségvetési rendelet melléklet. sorra történő módosítással biztosítható) 2.3. fedezet megjelölése összegszerűen: Ft 3. Az előterjesztés elfogadása előtti társadalmi egyeztetésre vonatkozó tájékoztatás (aláírás 3. pont): Nem került lefolytatásra, felettes jogi szabályozás nem írja elő, Lefolytatásra került, a tervezet honlapon való közzétételének dátuma..év.hó..napján közzétételre került észrevétel érkezett / nem érkezett év. június hónap 14. nap A borítólap kitöltésért felelős személy(ek): Név: Beosztás: Aláírás 1. dr. Szabó György jegyző 2.

2 ELŐTERJESZTŐ Pilis Város Polgármestere Előterjesztés száma: 124/2016. NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges. ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület június 29-i ülésére Tárgy: a./ Csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére. Tisztelt Képviselő - testület! A villamos energiáról szóló törvény (VET) értelmében január 1-től választhatnak kereskedőt vagy egyetemes szolgáltatót a fogyasztók. Ennek lényege, hogy a fogyasztók az energiakereskedőktől, a kereskedők a termelőktől szabadpiaci körülmények között szerezhetik be a vezetékes villamos energiát. A villamos energiát termelő erőművek ugyanilyen módon értékesítik a rendszerirányítók közreműködésével. Az önkormányzati intézményeknek (oktatási intézmények, egészségügyi intézmények, stb.) külön-külön önálló energiavásárlóként történő megjelenése veszélyes, gyenge alkupozíciót kínáló megoldás. Elgondolkodtató, hogy az önkormányzat milyen felkészültséggel lépjen ki a tőkeerős szolgáltatókat felsorakoztató energiapiacra. Az önkormányzati intézményeknek együttesen, közbeszerzési tömörülésbe tagozódva van esélyük valódi alkupozíció, partneri viszony kialakítására. Ezzel realizálható méretgazdaságosságból adódó ún. árvezérlő funkció kiharcolására, relatív árelőny és nem tervezett költségmegtakarítás elérésére a jelenleg érvényes egyetemes szolgáltatói árakkal szemben. Pilis Város Önkormányzata és intézményei nem rendelkeznek energia-kereskedelmi szervezettel. Az új modell számol az energetikai tanácsadó társaságok megjelenésével, amelyek szakmai támogatásával a megfelelő felkészültséggel nem rendelkező fogyasztó számára is megnyílik a lehetőség egy optimalizált energia szolgáltatási portfolió kialakítására. A villamos energia beszerzésénél a közbeszerzésekről szóló törvény előírásait kell betartanunk. A villamos energia beszerzésére közbeszerzési eljárást kell kiírni. A villamos energia közbeszerzési eljárás keretében történő beszerzése terén tapasztalatokkal nem rendelkezünk. A közbeszerzési eljárás különlegesen speciális voltára való tekintettel szükségszerű a beszerzés tárgya szerinti szakértelem biztosítása végett műszaki és jogi szakértő bevonása a közbeszerzési törvény előírásainak megfelelően. Alábbi önkormányzatok már sikerrel léptek ki egyetemes szolgáltatásból a szabadpiacra villamos energia közbeszerzés útján. Sikeres közbeszerzéssel realizáltak nem tervezett, rövidtávon elért költség megtakarításokat az egyetemes szolgáltatói árakhoz képest több millió Ft összegben, a szerződéses időszakra számolt fogyasztási mennyiség alapján. Dabas Város Önkormányzat és intézményei Villamos energia közbeszerzés 25% megtakarítás = 16,8 millió Ft.

3 Heves Megye Önkormányzata és intézményei Villamos energia közbeszerzés 25% megtakarítás = 3,5 millió Ft. Paks Város Önkormányzat és intézményei Villamos energia közbeszerzés 26,5% megtakarítás = 8,5 millió Ft. Tatabánya MJV Önkormányzata és intézményei Villamos energia közbeszerzés 20% megtakarítás = 28, 4 millió Ft. Eger MJV Önkormányzata és intézményei Villamos energia közbeszerzés 18,9% megtakarítás = 44,2 millió Ft. A jogszabályi változások miatt érdemes a közbeszerzési eljárást a Sourcing Hungary Kft. által szervezett önkormányzati csoport keretében megindítani. Csoportos közbeszerzés esetén egy szindikátusi szerződés aláírása szükséges, amellyel csatlakoznának a gesztor ajánlatkérőhöz a évi villamos energia beszerzésre. Ezen túl pedig egy egyedi megbízási szerződés aláírása szükségeltetik a lebonyolító Sourcing Kft. felé. A villamos energia szabadpiaci megvásárlását Pilis Város Önkormányzata és intézményei összes fogyasztási helye vonatkozásában javasolom csoportos közbeszerzési eljárás lefolytatását teljes alapú villamos energia ellátásra vonatkozólag január 1-től december 31-ig tartó szerződéses időszakra. Kérem az előterjesztés megvitatását. a./ Határozati javaslat Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: 1./ részt kíván venni a Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. bonyolításában lefolytatandó villamos energia közbeszerzési eljárásban. 2./ megbízza a polgármestert, hogy Pilis Város Önkormányzata és intézményei vonatkozásában a villamos energia évre a mellékelt ajánlatok elfogadásaként az elfogadó nyilatkozatokat aláírja. 3./ felhatalmazza a polgármestert az 1./ pontban foglalt döntés végrehajtásához szükséges nyilatkozatok megtételére, a szükséges dokumentumok, szerződések aláírására, ideértve a Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. meghatalmazását és a villamos energia közbeszerzési eljárás lefolytatásról szóló szerződés aláírását azt követően az energia kereskedelmi szerződések aláírását is. Határidő: azonnal és folyamatos, Felelős: Simó Gáborné polgármester, Tárgy: b./ Pilisi Játékország Óvoda Földgáz energia beszerzés szakmai támogatása tárgyú megbízási szerződés módosítása. Tisztelt Képviselőtestület! A földgáz energiáról szóló törvény (GET) értelmében július 1-től választhatnak kereskedőt a 20 m3/h feletti lekötött teljesítményű szabadpiaci fogyasztók. Ennek lényege, hogy a fogyasztók az energiakereskedőktől, a kereskedők pedig a termelőktől szabadpiaci körülmények között szerezhetik be a földgáz energiát. A földgáz energiát előállító cégek

4 ugyanilyen módon értékesítik ezen terméket a rendszerirányítók és nagykereskedők közreműködésével. Az önkormányzati intézményeknek (oktatási intézmények, egészségügyi intézmények stb.) külön-külön önálló energiavásárlóként történő megjelenése veszélyes, gyenge alkupozíciót kínáló megoldás. Elgondolkodtató, hogy az önkormányzat milyen felkészültséggel próbálná meg saját alku érdekeit érvényesíteni a tőkeerős szolgáltatókat felsorakoztató energiapiacon. Az önkormányzati intézményeknek együttesen, közbeszerzési tömörülésbe tagozódva van esélyük valódi alkupozíció, partneri viszony kialakítására. Ezzel realizálható méretgazdaságosságból adódó ún. árvezérlő funkció kiharcolására, relatív árelőny és korábban nem tervezett költségmegtakarítás elérésére a jelenleg érvényes szabadpiaci kereskedői árakkal szemben. Pilis Város Önkormányzata és intézményei nem rendelkeznek energetikai, energiakereskedelmi szervezettel. Az új modell számol az energetikai tanácsadó-szervező társaságok megjelenésével, amelyek szakmai támogatása eredményeként a megfelelő felkészültséggel nem rendelkező fogyasztó számára is megnyílik a lehetőség egy optimalizált energia szolgáltatási portfolió kialakítására. A földgáz energia beszerzése, mint ahogy bármi beszerzése esetén is a közbeszerzésekről szóló törvény előírásait kell betartanunk. A földgáz energia beszerzésére közbeszerzési eljárást nem kell kiírni az óvoda esetében (Rákóczi u. 42.). A földgáz energia versenypiaci beszerzési eljárás keretében történő beszerzése terén tapasztalatokkal nem rendelkezünk. A beszerzési eljárás különlegesen speciális voltára való tekintettel szükségszerű a beszerzés tárgya szerinti szakértelem biztosítása végett műszaki és beszerzési szakértő bevonása. A tavalyi évben már sikerrel realizáltunk a Sourcing Hungary csoportos földgáz energia beszerzéssel megtakarítást. A jelenlegi földgáz energia szerződésünk ig érvényes. A földgáz energia kereskedők a BRENT típusú kőolaj árához igazítják a földgáz energia árát. Egy kivételes olajpiaci árcsökkenési időszak után, a tőzsdei árak tartós emelkedésbe kezdtek, amely azt jelenti, hogy a szerződésünk lejáratát követően ( után) már nem lehetne tovább csökkenteni a jelenleg érvényes földgáz m3-es árát, vagy csak magasabb áron lehet majd szerződést kötnünk. Ennek elkerülése végett a re terjedő időszakra, amennyiben még most kötünk szerződést, befixálhatjuk az alacsonyabb földgáz árat és elkerülhetjük az áremelkedést. A most érvényes szerződéses árunkhoz képest re még 15-30%-al alacsonyabb árat szerződhetünk le, későbbi időpontban ez a megtakarítás teljesen eltűnik. Az óvoda esetében új megbízási szerződés megkötése nem szükséges a csoportos földgáz energia beszerzést lebonyolító Sourcing Hungary Kft-vel, csupán egy szerződés módosítás szükséges, amely arra vonatkozik, hogy a tavalyi év után a következő re terjedő időszakra is megbízzuk őket a földgáz árának csökkentésével. A beszerzés kockázatmentes, mert amennyiben a jelenleg szerződött árunkhoz képest nem sikerül alacsonyabb árszintet elérni, ők ingyen dolgoztak, nekünk pedig nincsen szerződéses kötelezettségünk a nyertes földgáz energia kereskedővel re, nem köthetünk tehát rosszabb feltételekkel szerződést a jelenleginél. A földgáz energia szabadpiaci megvásárlására az óvoda (Rákóczi u. 42.) fogyasztási hely vonatkozásában javasolom csoportos versenypiaci beszerzési eljárás lefolytatását. Kérem az előterjesztés megvitatását. b./ Határozati javaslat Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete: 1./ jóváhagyja a szerződés módosítást, amely arra vonatkozik, hogy a tavalyi év után a következő re terjedő időszakra is megbízzuk őket a földgáz árának csökkentésével.

5 2./ felhatalmazza a polgármestert az 1./ pontban foglalt döntés végrehajtásához szükséges szerződés-módosítás aláírására. Határidő: azonnal és folyamatos, Felelős: Simó Gáborné polgármester, Pilis, június 21. Simó Gáborné polgármester Az előterjesztés melléklete:- Az előterjesztést készítette: dr. Szabó György jegyző Az előterjesztést törvényességi szempontból ellenőrizte: dr. Szabó György jegyző Az előterjesztés benyújtásáról értesült: Simó Gáborné polgármester Az előterjesztés véleményezésére jogosult / illetékes: a Képviselő-testület Pénzügyi Bizottsága, Az előterjesztés megtárgyalásához eseti tanácskozási joggal - meg kell hívni:

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 6-ai rendkívüli ülésére. Bencze Anna beruházási ügyintéző

Budakalász Város Polgármestere ELŐTERJESZTÉS. A Képviselő-testület december 6-ai rendkívüli ülésére. Bencze Anna beruházási ügyintéző Budakalász Város Polgármestere 253/2012.(XII.06.) sz. előterjesztés ELŐTERJESZTÉS A Képviselő-testület 2012. december 6-ai rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása

Részletesebben

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság

Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására. polgármester x egyszerű x nyílt ülés x Fejlesztési Bizottság 122/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2015.évi nyári gyermekétkeztetéssel kapcsolatos feladatok meghatározására 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

X egyszerű nyílt ülés X Szociális-és Egészségügyi Bizottság. egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 107/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a gyermekvédelem helyi rendszeréről szóló 35/2013. (XII.13.) sz. önkormányzati rendelettel módosított 17/2015.(V.31.) sz. önkormányzati

Részletesebben

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

x jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 210/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat 18/2015. (V. 31.) számú önkormányzati rendelet módosítása 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban

Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 236/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás néhai Csernai Pál hagyatékával kapcsolatban 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 88/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Előterjesztés a Gubányi Károly Általános Iskola épületeinek energiahatékonysági projektjének megvalósítása tárgyában megindítandó közbeszerzési eljárásokról. 1. Előterjesztő

Részletesebben

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X

Okt. Kult. és Sport Bizottság Városfejlesztési és Városgazdálkodási Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság X 239/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA A./2014. (XII.11.) sz. önkormányzati rendelete Pilis Város Önkormányzatának 2014. évi költségvetéséről szóló 19/2014. (VIII.31.) sz. önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése)

2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) 141/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat szóló önkormányzati rendelet megalkotására. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 191/2015. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2015. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 3/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének I. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetést befolyásoló Képviselő-testületi

Részletesebben

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról

117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 117/2014. SZ. ET. A 10/2014.(III.14.) sz. költségvetési rendelet felülvizsgálatáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság

Részletesebben

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz.

Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára. polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz. 228/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára

Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 23/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzata és intézményei személyi juttatásai tervezését érintő döntések meghozatalára 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 28-ai rendkívüli, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület!

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. július 28-ai rendkívüli, nyílt ülésére. Tisztelt Képviselő-testület! Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala

158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 158 /2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Gerje-Forrás Nonprofit Kft végelszámolásával kapcsolatos egyes döntések meghozatala 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Biz. jegyző minősített X zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 201/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAP Pilisi Játékország Óvoda intézményvezetőjének nyugdíjazási kérelme 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA

108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 108/2018. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 4. sz. MÓDOSÍTÁS Javaslat Pilis Város Önkormányzatának a szociális ellátások helyi rendszeréről szóló, a 15/2016.(IX.30.) sz. önkormányzati rendelettel módosított

Részletesebben

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése

256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 256/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Pest Megye Önálló NUTS 2 Régióvá Válásának Kezdeményezése 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság

Tájékoztatás a évi Adventi Vásár megrendezéséről. polgármester X egyszerű X nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Bizottság 35/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Tájékoztatás a 2014. évi Adventi Vásár megrendezéséről 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati arány

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés A január 1-től december 31-ig önkormányzati csoportos villamos energia közbeszerzésről

Város Polgármestere. Előterjesztés A január 1-től december 31-ig önkormányzati csoportos villamos energia közbeszerzésről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/240 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A 2020. január 1-től 2021.

Részletesebben

Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével összefüggő kérdésekről

Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével

Részletesebben

Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével összefüggő kérdésekről

Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével összefüggő kérdésekről Város Polgármestere Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Villamos energia közbeszerzésével összefüggő

Részletesebben

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Trendek, piaci információk Készítette: Sourcing Hungary Kft. Dátum: Budapest, 2016. november 22. SOURCING

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Mária Előterjesztő: Hegedűs

Részletesebben

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról

Beszámoló az Önkormányzat évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 116/2015. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2014. évi vagyongazdálkodásáról és vagyonhasznosításáról 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont):

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére

E L Ő T E R J E S Z T É S csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére E L Ő T E R J E S Z T É S csoportos beszerzési eljárás lebonyolítása villamos energia beszerzésére Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. augusztus 27-i ülésére. Előterjesztő:

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 3-án megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének december 3-án megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. december 3-án megtartott zárt ülésének jegyzőkönyvéből Biatorbágy Város Önkormányzata Képviselő-testületének 235/2015. (XII. 3.)

Részletesebben

Okt., Kult. és Sport Bizottság Fejlesztési Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság

Okt., Kult. és Sport Bizottság Fejlesztési Bizottság egyéb egyéb zárt ülés Pénzügyi Bizottság 102/2017. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA I. Az egészségügy (4. sz. háziorvosi körzet, védőnői szolgálat, szakellátások) 2016. évi beszámolója, tájékoztatója II. szándéknyilatkozat a 4. sz. háziorvosi körzet

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 158/2016. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2016. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

Város Polgármestere. Előterjesztés A október 1-től október 1-ig önkormányzati csoportos földgáz energia közbeszerzésről

Város Polgármestere. Előterjesztés A október 1-től október 1-ig önkormányzati csoportos földgáz energia közbeszerzésről Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a Telefon: 06 23 310-174/240 mellék Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés A 2019. október 1-től

Részletesebben

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Teljes ellátás alapú földgáz energia Közbeszerzési eljárás projekt riport

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Teljes ellátás alapú földgáz energia Közbeszerzési eljárás projekt riport Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Mosonmagyaróvár Város Önkormányzata Teljes ellátás alapú földgáz energia Közbeszerzési eljárás projekt riport (2018.10.01 2020.10.01 időszakra) Készítette: Sourcing Hungary

Részletesebben

Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása

Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása Magyar Energia Beszerzési Szövetség Csoportos energia beszerzések lebonyolítása Csatlakozzon és csökkentse energia költségét! Csoportos energia beszerzés lebonyolítása önkormányzatok számára! Sourcing

Részletesebben

16. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-i ülésére

16. Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének szeptember 25-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. szeptember 25-i ülésére 16. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata 2014. évi közbeszerzési tervének módosítása Az előterjesztést

Részletesebben

Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban

Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban Eszközök, módszerek, szolgáltatások az állami szektor számára Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Meder utca 8. Telefon: 06-1-769-1392

Részletesebben

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA. a Pilis Város Önkormányzata részére

Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA. a Pilis Város Önkormányzata részére SOURCING HUNGARY KFT Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. AJÁNLATA a Pilis Város Önkormányzata részére Közintézmények Energiahatékonysági Feladatellátására Készítette: Sourcing Hungary Kft. Budapest, 2017.

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Új napirendi pont 28. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2013. június 27-i rendes ülésére Tárgy: Közbeszerzési eljárás indítása a Teleki

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére

ELŐTERJESZTÉS. Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének december 4. napján tartandó ülésére Szám: 2-237/2015. ELŐTERJESZTÉS Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselő testületének 2015. december 4. napján tartandó ülésére Előterjesztés tárgya: Veszprémfajsz Község Önkormányzata Képviselőtestületének

Részletesebben

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA

Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának KÖZBESZERZÉSI SZABÁLYZATA Pitvaros Község Önkormányzatának Képviselőtestülete a közbeszerzésekről szóló 2011. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.) 22. (1) bekezdése

Részletesebben

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató

Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Csoportos villamos energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Trendek, piaci információk Készítette: Sourcing Hungary Kft. Dátum: Budapest, 2018. január 23. SOURCING

Részletesebben

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA JAVASLAT. Polgármester. Testületi ülés időpontja: május 18.

BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA JAVASLAT. Polgármester. Testületi ülés időpontja: május 18. BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA Polgármester JAVASLAT A 768/2009.(XI.24.) Kt. számú határozat módosítására Készítette: Kiss István OSZI igazgató Előterjesztő: Tóth Mihály polgármester Az előterjesztés

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének május 30-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselőtestületének 2011. május 30-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség Tárgy: Margaréta Református Óvoda részére juttatott önkormányzati támogatás visszafizetése

Részletesebben

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz. Oktatási, Kulturális és Sport Biz. önkormányzati képviselő

polgármester X egyszerű nyílt ülés X Közbiztonsági és Külterületi Biz. Oktatási, Kulturális és Sport Biz. önkormányzati képviselő 245/2014. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a díjtételeket tartalmazó rendeletek felülvizsgálatára - az egyes anyakönyvi események engedélyezéséről és az eseményekhez kapcsolódó többletszolgáltatásért

Részletesebben

127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évibeszámolójának elfogadására

127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft évibeszámolójának elfogadására 127/2014. SZ. ET. A Gerje-Forrás Nonprofit Kft. 2013. évibeszámolójának elfogadására Előterjesztő Szavazati arány Nyilvánosság Véleményező polgármester x egyszerű nyílt ülés x Kült. Településrészi Önkormányzat

Részletesebben

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet.

2.2. Költségvetési rendeletben fedezettel rendelkezik e, (fedezet megjelölése) igen (a fedezet a költségvetési rendelet.melléklet. 29/2016 SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat Pilis Város Önkormányzatának az Önkormányzat 2016. évi költségvetésének II. fordulós megtárgyalására valamint a költségvetési rendelet megalkotására és elfogadására.

Részletesebben

Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás NAPIREND SORSZÁMA: 1. MELLÉKLET: - TÁRGY: A Cikói Hulladékgazdálkodási Társulás és a Re-Kom Nonprofit Kft. között létrejött közfeladat-ellátási szerződés módosítása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 17-ei, rendkívüli, nyílt ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány Város Önkormányzata Képviselő-testületének augusztus 17-ei, rendkívüli, nyílt ülésére Dunavarsány Város Önkormányzatának Polgármestere 2336 Dunavarsány, Kossuth Lajos utca 18., titkarsag@dunavarsany.hu 24/521-040, 24/521-041, Fax: 24/521-056 www.dunavarsany.hu ELŐTERJESZTÉS Dunavarsány

Részletesebben

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai

A Képviselő-testület június 15-i ülésének határozatai A Képviselő-testület 2015. június 15-i ülésének határozatai 149/2015.(VI.15.) határozat Kiskunlacháza Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete a nyílt ülés jegyzőkönyv hitelesítőjének elfogadja

Részletesebben

Földgáz energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató

Földgáz energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Sourcing Hungary Szolgáltató Kft. Földgáz energia közbeszerzés tapasztalatai - Tájékoztató Készítette: Sourcing Hungary Kft. Dátum: Budapest, 2018. december 6. A SOURCING HUNGARY KFT-RŐL A Sourcing Hungary

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2019.09.05. Javaslat Új fogászati kezelőegységek beszerzése tárgyú közbeszerzési eljárás eredményének megállapítására

Részletesebben

J E G Y Z Ő K Ö N Y V

J E G Y Z Ő K Ö N Y V J E G Y Z Ő K Ö N Y V Készült: Balmazújvárosi Közös Önkormányzati Hivatal dísztermében (4060 Balmazújváros, Kossuth tér 4-5.) Balmazújváros Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2015. március 30-i

Részletesebben

Az előterjesztés közgyűlés elé kerül

Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2017. február 16. Javaslat a Szociális szakosított ellátást és a gyermekek átmeneti gondozását szolgáló önkormányzati

Részletesebben

Csoportos energia beszerzés

Csoportos energia beszerzés Csoportos energia beszerzés Eszközök, módszerek, szolgáltatások a beszerzés szolgálatában Sourcing Hungary Kft. Telefon: 06-1-769-1392 www.sourcing.hu Sourcing Hungary Üzletágak Villamos energia beszerzés

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 27-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 27-i rendes ülésére 20. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. március 27-i rendes ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi Közbeszerzési Tervének elfogadása

Részletesebben

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása:

van (BEVÉTELI OLDAL) nincs 2.1. Egy éven belüli, vagy áthúzódó költségvetési kihatása: 140/2017. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Beszámoló az Önkormányzat 2017. évi pénzügyi tervének I. félévi teljesítéséről. 1. Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S TÁRGY: Szálka Község Önkormányzatának Közbeszerzési szabályzata E L Ő T E R J E S Z T É S Szálka község Önkormányzata Képviselő-testülete 2012. április 25.-ei ülésére ELŐTERJESZTŐ: AZ ELŐTERJESZTÉST KÉSZÍTETTE:

Részletesebben

egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Bizottság jegyző X minősített zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő

egyszerű X nyílt ülés X Szociális és Egészségügyi Bizottság jegyző X minősített zárt ülésen tárgyalható önkormányzati képviselő 12/2016. SZ. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslata Roma Nemzetiségi Önkormányzat Képviselő-testülete, Pilis Város Önkormányzatának Képviselő-testülete, valamint a Pilisi Polgármesteri Hivatal közötti munkamegosztási

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. október 13. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete

Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete Budapest Józsefvárosi Önkormányzat Képviselő-testülete 2010. július 14-i ülésére Előterjesztő: Dr. Kocsis Máté Polgármester Ellenjegyzés: Dr. Xantus Judit Tárgy: Polgármesteri Hivatal részére pénzügyi

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. június 26-i ülésére 6. Tárgy: Lajosmizse Város Önkormányzata 2014. évi közbeszerzési tervének módosítása Az előterjesztést készítette:

Részletesebben

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása

1. A tárgyalandó témakör tárgyilagos és tényszerű bemutatása RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Dabasi Kornélia Előterjeszti: Hegedűs

Részletesebben

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 09-i nyilvános ülésére

J e l e n t é s. Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének május 09-i nyilvános ülésére J e l e n t é s Kékkút Község Önkormányzata Képviselő-testületének 2016. május 09-i nyilvános ülésére Tárgy: Jelentés a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról. Előterjesztő:

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S 79/2018. (VII.30.) sz. előterjesztés Budakalász Város Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. július 30-ai rendkívüli ülésére Tárgy: Javaslat a Gerinc utca útépítés és csapadékvíz

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS május 5-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS május 5-i rendkívüli ülésére Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. május 5-i rendkívüli ülésére Tárgy: Energetikusi feladatokra vállalkozó megbízása Előterjesztő: Szabó Loránd polgármester

Részletesebben

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés)

NAPIRENDI PONTOK: 2. Napelemes rendszer kialakítása pályázati konstrukcióra pályázatírási szerződés megkötése (szóbeli előterjesztés) Monostorpályi Község Önkormányzat Képviselő-testületének 2013. január 18.-án megtartott rendkívüli nyílt ülésének a. napirendje b. jegyzőkönyve c. határozatok:1-3/2013. (I. 18.) számú határozatok d. rendeletek:

Részletesebben

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Élmény Alapú Közbeszerzés Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Meder utca 8. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu Sourcing

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK október 28-i ÜLÉSÉRE

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK október 28-i ÜLÉSÉRE ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 231. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. évi Közbeszerzési Tervének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására.

Javaslat a évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 250/2015. sz. ELŐTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA Javaslat a 2016. évi költségvetési koncepció megtárgyalására. 1.Előterjesztő megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Előterjesztő Szavazati

Részletesebben

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. szeptember 23-i RENDES ÜLÉSÉRE

SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŰLÉSÉNEK 2015. szeptember 23-i RENDES ÜLÉSÉRE AZ ELŐTERJESZTÉS SORSZÁMA: 201. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata 2015. évi Közbeszerzési Tervének módosítására E L Ő T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS

Részletesebben

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Élmény Alapú Közbeszerzés Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Meder utca 8. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu Sourcing

Részletesebben

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-i ülésére

Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 23-i ülésére Előterjesztés Lajosmizse Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2010. június 23-i ülésére 8. Tárgy: A TIOP-1.1.1-07/1-2008-0923 Professzionális oktatás elérése az IKT eszközökkel a Fekete István Általános

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének november 26-i rendes ülésére 14. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. november 26-i rendes ülésére Tárgy: Közvilágítás korszerűsítése Előterjesztő: Szabó Loránd

Részletesebben

Igazoltan távol van: Baranyai Róbert alpolgármester, Pócza Csaba képviselő

Igazoltan távol van: Baranyai Róbert alpolgármester, Pócza Csaba képviselő 1 Bük Város Önkormányzatának Képviselő-testülete Jegyzőkönyv Készült: Bük Város Önkormányzat Képviselő-testületének a 9737 Bük, Széchenyi u. 44. szám alatti Büki Közös Önkormányzati Hivatal Tárgyalójában

Részletesebben

Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban

Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban Professzionális közösségi energia beszerzés az állami szektorban Eszközök, módszerek, szolgáltatások az állami szektor számára Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Meder utca 8. Telefon: 06-1-769-1392

Részletesebben

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja:

Fedőlap. Az előterjesztés közgyűlés elé kerül. Az előterjesztés tárgyalásának napja: Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2017.01.19. Javaslat Irodatechnikai berendezések, valamint kapcsolódó informatikai rendszerek bérlése teljes körű üzemeltetési

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére 17. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 28-i rendes ülésére Tárgy: Kárpátaljai Csoma település támogatása Előterjesztő: Szabó

Részletesebben

2015. április 30-i rendes ülésére

2015. április 30-i rendes ülésére 31. napirendi pont Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. április 30-i rendes ülésére Tárgy: Az Esztári Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződés módosítása

Részletesebben

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 18-i rendes ülésére

Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 18-i rendes ülésére 34. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2014. december 18-i rendes ülésére Tárgy: Az Önkormányzat 2014. évi Közbeszerzési Tervének módosítása

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 10-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET szeptember 10-i ülésére Budapest Főváros I. Kerület Ferencváros Önkormányzata Iktató szám: 181/2015. ELŐTERJESZTÉS a KÉPVISELŐ-TESTÜLET 2015. szeptember 10-i ülésére Tárgy: Előterjesztő: Készítette: A Csicsergő Óvoda óvodavezető

Részletesebben

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének

Nógrádmegyer Községi Önkormányzat. Képviselő-testületi ülésének Nógrádmegyer Községi Önkormányzat Képviselő-testületi ülésének J e g y z ő k ö n y v e ( 2014. augusztus 15. ) 1 Jegyzőkönyv Készült: Nógrádmegyer Községi Önkormányzat 2014. augusztus 15- én 16.00 órakor

Részletesebben

2015. május 14-i rendkívüli ülésére

2015. május 14-i rendkívüli ülésére 7. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2015. május 14-i rendkívüli ülésére Tárgy: Keret-megállapodásos közbeszerzési eljárás lefolytatásának

Részletesebben

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL

SÁRVÁRI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL 55/2017.(IX.05.) számú képviselő-testületi határozat Sitke Község Önkormányzata Képviselő-testülete pályázatot nyújt be kistelepülési önkormányzatok alacsony összegű fejlesztéseinek támogatására az alábbi

Részletesebben

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor

M E G H Í V Ó. 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor Szám: /2015. M E G H Í V Ó Gyál Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2015. augusztus 3-án (hétfő) 14.00 órakor rendkívüli ülést tart, melyre tisztelettel meghívom. Ülés helye: Gyáli Polgármesteri

Részletesebben

Pilis Város Polgármestere. Előterjesztés száma: 87/2016. NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges.

Pilis Város Polgármestere. Előterjesztés száma: 87/2016. NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges. ELŐTERJESZTŐ Pilis Város Polgármestere Előterjesztés száma: 87/2016. NYÍLT ÜLÉSEN tárgyalandó! A határozati javaslat elfogadásához egyszerű többség szükséges. Előterjesztés előkészítésében részt vett:

Részletesebben

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19.

Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: április 19. Fedőlap Az előterjesztés közgyűlés elé kerül Az előterjesztés tárgyalásának napja: 2018. április 19. Javaslat a Dunaújváros labdarúgó-sportlétesítmény fejlesztése II. ütem kivitelezési munkáinak elvégzése

Részletesebben

Előterjesztés. a évi intézményi- és közvilágítási árambeszerzésről eredmény

Előterjesztés. a évi intézményi- és közvilágítási árambeszerzésről eredmény Előterjesztés a 2019-2020 évi intézményi- és közvilágítási árambeszerzésről eredmény 1. előterjesztés száma: 286/2018 2. előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő

Részletesebben

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára

Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Élmény Alapú Közbeszerzés Referenciák, esettanulmányok az önkormányzatok számára Sourcing Hungary Kft. 1138 Budapest, Madarász Viktor u. 47-49. +36-1-769-13-92 sourcing@sourcing.hu www.sourcing.hu

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S E L Ő T E R J E S Z T É S Zirc Városi Önkormányzat Képviselő-testülete 2014. június 3.-i rendkívüli ülésére Tárgy: Reguly Antal Általános Iskola és Előkészítő Szakiskola "F" épületének energetikai felújítása

Részletesebben

M E G H Í V Ó november 11-én 8:00 órakor

M E G H Í V Ó november 11-én 8:00 órakor Gyomaendrőd Város Képviselő-testülete Pénzügyi, Gazdasági, Turisztikai, Ellenőrző és Közbeszerzési Bizottságának Elnöke 5500 Gyomaendrőd, Selyem u. 124. Tel./Fax: (66) 386-122 (66) 581-232 Web site: www.gyomaendrod.hu

Részletesebben

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek földgázbeszerzéséről elbírálás

Előterjesztés. az önkormányzat intézményeinek földgázbeszerzéséről elbírálás Előterjesztés az önkormányzat intézményeinek földgázbeszerzéséről elbírálás 1. előterjesztés száma: 137/2016 2. Előterjesztést készítő személy neve: Soós Attila 3. előterjesztés készítésében közreműködő

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 31-i ülésére

ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület március 31-i ülésére Budapest Főváros IV. kerület, Újpest Önkormányzat POLGÁRMESTERE :1041 Budapest, István út. 14. :231-3131 Fax:231-3133 e-mail: D ercet@ujpest.hu ELŐTERJESZTÉS a Képviselő-testület 2009. március 31-i ülésére

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S

E L Ő T E R J E S Z T É S SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2015. december 7. Kónyáné Dr. Zsarnovszky

Részletesebben

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről

15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye Város Önkormányzata Képviselő-testülete 15/2018. (IX.17.) Önk. sz. JEGYZŐKÖNYV a Városi Önkormányzat Képviselő-testületének 2018. szeptember 17-én megtartott RENDKÍVÜLI üléséről Bátonyterenye

Részletesebben

Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztő: Stayer László polgármester

Készült: Szécsény Város Önkormányzata Képviselő-testületének június 27-i rendkívüli ülésére Előterjesztő: Stayer László polgármester E LŐTERJESZTÉS a KEOP-2014-4.10.0/F kódszámú - Önkormányzatok és intézményeik épületenergetikai fejlesztése megújuló energiaforrás hasznosításával kombinálva a konvergencia régiókban - megnevezésű pályázathoz

Részletesebben

JAVASLAT árkedvezményes földgázbeszerzésre együttes társulásos piacra lépéssel

JAVASLAT árkedvezményes földgázbeszerzésre együttes társulásos piacra lépéssel BUDAPEST XXI. KERÜLET CSEPEL ÖNKORMÁNYZATA ALPOLGÁRMESTER JAVASLAT árkedvezményes földgázbeszerzésre együttes társulásos piacra lépéssel Készítette: Zsiláné Bara Éva Csevak Zrt. vezérigazgató helyettes

Részletesebben

10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 8-i rendkívüli ülésére

10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS. Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének december 8-i rendkívüli ülésére 10. számú előterjesztés Egyszerű többség ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. december 8-i rendkívüli ülésére Tárgy: Döntés a Komplex mérnöki szolgáltatás a jótállási

Részletesebben

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére

ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének március 31-i rendkívüli ülésére ELŐTERJESZTÉS Dombóvár Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. március 31-i rendkívüli ülésére Minősített többség Tárgy: Az önkormányzat vagyonáról és a vagyongazdálkodás szabályairól szóló rendeletet

Részletesebben

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről

JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről Ikt.szám: 1062-3/2014 JEGYZŐKÖNYV Cece Nagyközség Önkormányzat Képviselő-testületének 2014. április 02-én 14,00 órai kezdettel tartott rendkívüli üléséről A Képviselő-testülete által meghozott határozat

Részletesebben

Előterjesztés. Az Országos Villamostávvezeték Zártkörűen Működő Részvénytársaság (OVIT) részvényeinek vételi ajánlatáról

Előterjesztés. Az Országos Villamostávvezeték Zártkörűen Működő Részvénytársaság (OVIT) részvényeinek vételi ajánlatáról Város Polgármestere 2051 Biatorbágy, Baross Gábor utca 2/a. Telefon: 06 23 310-174/112, 113, 142 Fax: 06 23 310-135 E-mail: polgarmester@biatorbagy.hu www.biatorbagy.hu Előterjesztés Az Országos Villamostávvezeték

Részletesebben

KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉS LEHETŐSÉGE

KÖZVILÁGÍTÁS KORSZERŰSÍTÉS LEHETŐSÉGE RÉTSÁG VÁROS ÖNKORMÁNYZATÁNAK KÉPVISELŐ-TESTÜLETE 2651 Rétság, Rákóczi út 20. Telefon: 35/550-100 www.retsag.hu Email: hivatal@retsag.hu Előterjesztést készítette: Fodor Rita Előterjesztő: Hegedűs Ferenc

Részletesebben