Sárospatak Város Polgármesterétıl

Méret: px
Mutatás kezdődik a ... oldaltól:

Download "Sárospatak Város Polgármesterétıl"

Átírás

1 Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/ Fax: 47/ /2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - A Vay Miklós Szakképzı Iskola fenntartói jogának átadásáról Tisztelt Képviselı-testület! A Tiszáninneni Református Egyházkerület 2012 februárjában szándéknyilatkozatával jelezte, hogy szeretné önkormányzatunktól átvenni a Vay Miklós Szakképzı Iskolát. A február 24-én megtartott ülésünkön felhatalmazást kaptam a képviselı-testülettıl, hogy az átadással kapcsolatos tárgyalásokat megkezdjem, illetve lefolytassam. Az egyházkerület két, általuk összeállított szerzıdés-tervezetet juttatott el hozzánk: - Használatba adási szerzıdés önkormányzati tulajdonban lévı ingatlanra, ingóságra, valamint a - Fenntartói jog átadásról szóló megállapodást. A két szerzıdés-tervezetet március 22-én Csomós József püspök úr jelenlétében megtárgyaltuk és konkrét javaslatokat fogalmaztunk meg a szövegrészek esetleges törlésére, illetve kiegészítésére. Ezek alapján a Püspöki Hivatal munkatársai átdolgozták a javaslatokat és ismételten megküldték április 12-én. Ezekben még apróbb változtatásokat, pontosításokat szeretnénk végrehajtani és elfogadtatni. Március 22-én sor került egy helyszíni bejárásra, amely során megtekintették iskolánk tanmőhelyeit. Mőhelyeink felszereltsége, tisztasága elismerést váltott ki a látogatók körében. Idıközben levelet kaptunk az iskola alkalmazotti közösségétıl és reprezentatív szakszervezetétıl, amelyben számos kérdést fogalmaztak meg. Ezek megválaszolására, illetve az érintett iskolai közösségek tájékoztatására, véleményének kikérésére egy megbeszélést hívtunk össze, április 17-re, melynek helyszíne az iskola épülete volt. Ide meghívtuk az esetleges új fenntartó képviselıit, valamint az intézmény - nevelıtestületét, - alkalmazotti közösségét, - reprezentatív szakszervezetét, - szülıi közösségének képviselıit, - a diákönkormányzat képviselıit.

2 A tájékoztatás és véleménykérés kötelezı elemeit végrehajtva azt a kérést fogalmaztuk meg az intézményi körök felé, hogy véleményüket a Humán Bizottság üléséig április 25-ig írásban fogalmazzák meg és ismertessék bizottságunkkal, illetve rajtuk keresztül képviselıtestületünkkel. Április 13-án tájékoztattam az iskolánk fenntartói jogának esetleges átadásáról Dr. Demeter Ervin kormánymegbízott urat, akinek jeleztem, hogy kérjük az Oktatási Hivatal által történı szakértı kijelölését. A szakértı a fentiekben megfogalmazott vélemények, valamint a végleges szerzıdés-tervezetek birtokában alakítja ki véleményét, amelyet követıen képviselıtestületünk meghozhatja végleges döntését. A szakképzést folytató iskolánk átadásával kapcsolatban még a februári ülésünk elıtt - a Zempléni Szakképzés Szervezési Társulás igazgatója jelezte, hogy az iskola fenntartóváltása esetén milyen összeg visszafizetésére kerülhet sor, ha az intézmény átkerül az egyházi TISZK-be. Ezzel kapcsolatos felvetésünkre, illetve javaslatunkra pozitívan reagált a tárgyalófél. A TISZK-kel kapcsolatos TÁMOP projekt még hátralévı fenntartási idıszakára december 31-ig nem zárkózik el az abban való részvételtıl. Javaslom, hogy kezdeményezzük az egyházkerületnél a TISZK-kel való kapcsolattartás folyamatosságának biztosítása érdekében -, hogy a Zempléni Szakképzési Szervezési Társulásnál változatlan formában, legalább a fenntartási idıszak végéig, továbbra is önkormányzatunk adhassa az iskola képviseletét. Tisztelt Képviselı-testület! Mint ahogy az már említésre került, végleges döntést csak a fentebb említett vélemények (intézményi, szakértıi) birtokában hozhatunk. Kérem, hogy a csatolt szerzıdés-tervezeteket elsı olvasatnak tekintve szíveskedjenek elfogadni. Sárospatak, április 17. Aros János Törvényességi szempontból ellenıriztem:

3 SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISLİ-TESTÜLETÉNEK./2012. (IV. 27.) KT. h a t á r o z a t a a Vay Miklós Szakképzı Iskola átadásáról A Képviselı-testület az elıterjesztést és a csatolt szerzıdéstervezeteket megtárgyalta és elsı olvasatként tekintve, elfogadja. Az intézmény átadásról szóló végleges döntést a kötelezıen beszerzendı iskolai és szakértıi vélemények birtokában hozza meg, egyben javasolja a Tiszáninneni Református Egyházkerületnek, hogy az esetleges fenntartóváltás ellenére maradjon a Zempléni Szakképzés Szervezési Társulás tagja december15-ig és lehetıség szerint önkormányzatunk számára biztosítsa változatlan formában az intézmény TISZK-ben való képviseletét. Felelıs: polgármester Határidı: május 31. K. m. f. Dr. Komáromi Éva s.k. jegyzı Aros János s.k. polgármester A kivonat hiteléül:

4 FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS amely létrejött egyrészrıl Sárospatak Város Önkormányzata (székhelye: 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44., képviseli: Aros János polgármester, törzsszáma: , adószáma: , statisztikai számjele: ), mint Átadó (a továbbiakban: Átadó), másrészrıl a Tiszáninneni Református Egyházkerület (székhelye: 3525 Miskolc, Kossuth u. 17., képviseli: Csomós József püspök és Ábrám Tibor fıgondnok, adószáma: , statisztikai számjele: ) mint Átvevı (a továbbiakban: Átvevı), együttesen Szerzıdı felek között, az alulírt helyen és napon a Vay Miklós Szakképzı Iskola (székhelye: 3950 Sárospatak, Arany J. u. 5., OM azonosító száma: ) fenntartói jogának átadása tárgyában az alábbiak szerint: 1. Az Átadó számú határozatában foglaltak alapján a fenntartásában mőködı Vay Miklós Szakképzı Iskolára vonatkozó fenntartói jogokat, illetve az oktatási intézmény mőködtetését teljes egészében a jelen megállapodásban rögzítettek szerint az Átvevınek augusztus 31. napján 6+6 év idıtartamra átadja, az Átvevı pedig a Magyarországi Református Egyház közoktatási törvénye a módosított évi I. törvény vonatkozó rendelkezéseiben, valamint a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény 102. (2) bekezdés a) - g) pontjaiban felsorolt fenntartói jogok gyakorlását, illetve az oktatási intézmény mőködtetését az Átadótól átveszi. Az intézmény alapító, irányító és fenntartó szerve a jelenleg érvényes dokumentumok értelmében Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete. 2. A Szerzıdı felek megállapodnak abban, hogy a jelen megállapodás 1. pontjában megjelölt intézmény az átadás napjától továbbra is közoktatási intézménynek minısül, / intézményként mőködik annak keretében a szakiskolai és szakközépiskolai nevelés-oktatás, szakképzés feladatellátást az Átvevı biztosítja. Az Átvevı, mint belsı egyházi jogi személy, közoktatási tevékenység folytatására a évi CCVI. törvény 12. (1) bekezdése alapján jogosult. Az Átvevı kijelenti, hogy az intézmény szakmai és pénzügyi feltételeinek finanszírozására a közoktatásról szóló törvény 81. (13) bekezdésében kapott felhatalmazás alapján kezdeményezi az Átadóval közoktatási megállapodás kötését. A közoktatási megállapodás megkötését követıen az Átvevı nyilatkozattételre jogosult egyházi szervként kérelmezheti a közoktatási feladatkörében eljáró illetékes kormányhivatalnál, hogy a közoktatási törvény 81. (11) bekezdésében meghatározottak szerint egyoldalú nyilatkozatot tehessen. 3. A Szerzıdı felek rögzítik, hogy a fenntartói jog átadása egyébiránt nem érinti az oktatási intézmény mőködését, tevékenységét. A mőködés folytatásához, a nevelı és oktató munkához szükséges, tárgyi és személyi feltételek már jelenleg is adottak, az Átvevı kötelezettséget vállal arra, hogy ezeket a jövıben folyamatosan biztosítja. A közoktatási intézmény tevékenységének finanszírozásához a források biztosítottak, az Átvevı rendelkezésére áll a feladatok ellátásához szükséges fedezet.

5 4. A tulajdonosi jogosítványokkal rendelkezı Átadó az oktatási intézmény átadást követı mőködtetésének biztosítása érdekében, ezen megállapodás hatályba lépésével egyidejőleg, annak elválaszthatatlan részeként a Szerzıdı felek között külön megkötött megállapodásban foglaltak szerint, augusztus 1. napjától 6+6 év idıtartamra, ellenérték nélkül használatába adja Átvevınek az összesen 1/1 tulajdoni hányadban tulajdonát képezı sárospataki. helyrajzi számú, természetben Arany J. u. 5., Árpád u. 5. szám alatt található, térmértékő, Vay Miklós Szakképzı Iskola és Tanmőhelye(i) megnevezéső belterületi ingatlant. Jelen és hivatkozott megállapodások a tulajdonjogot nem érintik, a Szerzıdı felek között létrejövı fenntartói jog átadásának/átvételének ez nem eleme. (Az átadásra kerülı ingatlanok címe, helyrajzi száma, négyzetmétere jelenleg még egyeztetés alatt állnak.) 5. A Szerzıdı felek megállapodnak abban, hogy az Átadó tulajdonában és az oktatási intézmény kezelésében álló ingó vagyont az ezen megállapodás elválaszthatatlan mellékletét képezı augusztus 1-jei hatállyal felvett ingó vagyon leltárban szereplı mennyiségben és értékben az Átadóval megkötött külön megállapodással az Átvevı részére ingyenes használatba adja. 6. Átvevı kötelezi magát arra, hogy az oktatási intézmény jelenlegi szakmai színvonalát megırzi és lehetıség szerint javítja, az intézményt a közoktatásról szóló egyházi és állami jogszabályok mindenkor hatályos elıírásai szerint mőködteti. Az átvevı az ingyenes használatba kapott ingatlant és ingó vagyont köteles rendeltetésszerően használni, saját költségén fenntartani, állagát megóvni, szükség esetén pótolni. 7. Átadó az oktatási intézmény fenntartói jogának átadására tekintettel tudomásul veszi, hogy augusztus 31. napját követıen nem jogosult az intézmény fenntartásához kötıdı állami normatívára és esetleges egyéb finanszírozási formákra, azok a fenti idıponttól az Átvevıt illetik, amely az irányadó jogszabályok szerint jár el az igénylésekkel kapcsolatban. Az Átvevı elismeri, hogy az Átadó finanszírozási kötelezettsége a Vay Miklós Szakképzı Iskola átvételét követıen teljes egészében megszőnik. 8. Átadó kötelezettséget vállal arra, hogy az oktatási intézményt az Átvevı részére per-, teherés igénymentesen, fennálló tartozások nélkül adja át. Kivételt képeznek ez alól a kötelezettség alól a jelen megállapodás 10. pontjában jelzett munkaügyi perek. 9. Az Átvevı vállalja, hogy az oktatási intézmény - annak feladatellátáshoz kötötten a jogszabályokban elıírt körben és létszámban meghatározottak szerint - valamennyi alkalmazottját, a korábbi beosztásukban továbbfoglalkoztatja, amennyiben azok elfogadják a munkavégzésre irányuló jogviszony megváltozó elemeit. A korábbi beosztásban történı továbbfoglalkoztatás vállalása nem terjed ki az igazgatói tisztségre. A közoktatási intézmény vezetıjének megbízásáról az Átvevı dönt. Az alkalmazottak jogviszonyára a Magyarországi Református Egyház közoktatásáról szóló módosított évi I. törvény, az évi XXII. törvény, továbbá az évi LXXIX. törvény vonatkozó rendelkezései az irányadók. 10. Átadó az átvételkor folyamatban lévı munkaügyi perekben helytállni köteles, a munkaügyi perek eredményeként felmerülı költségeket (beleértve: a felmerülı perköltségeket, a munkavállaló munkaviszonyának visszaállításával, a munkavállaló kártalanításával, illetve az esetleges késıbbi jogszerő felmondással kapcsolatban felmerült költségeket) az Átvevı részére megtéríti.

6 11. Átadó - az átadás napjával - teljességi nyilatkozatot ad az átadott szerzıdésekrıl és kötelezettségekrıl. Az Átadó kötelezi az oktatási intézmény vezetıjét, hogy az átadás napjáig megkötendı szerzıdésekrıl és kötelezettségvállalásokról elızetesen tájékoztassa az Átvevıt. Az Átvevı kötelezettséget vállal arra, hogy az oktatási intézmény által kötött, és az átadás idıpontjában hatályban lévı szerzıdéseket - azok hatályának fennállásáig - teljesíti. 12. Átvevı vállalja, miszerint a vonatkozó jogszabályokban elıírt eljárásokat kezdeményezi annak érdekében, hogy a közoktatási tevékenység folytatására jogosító okiratokat (nyilvántartásba vételi határozat és jogerıs mőködési engedély), valamint a közoktatási törvény 81. (11) bekezdése szerinti egyoldalú nyilatkozat megtételéhez a hivatkozott jogszabály 118. (9) bekezdésében megjelölt hozzájárulást a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivataltól a fenntartói jog átadásának idıpontjáig beszerezze. Az Átvevı az évi LXXIX. törvény 81. (13) bekezdésében meghatározott, az intézmény fenntartói jogának átvételéhez és a közoktatási megállapodás megkötéséhez csatolandó - a Magyarországi Református Egyház esetében a Zsinat Elnöksége által tett - egyetértı nyilatkozat beszerzése végett szintén megteszi a szükséges lépéseket. 13. Az Átvevı rendkívüli felmondási jogot köt ki azokra az esetekre, ha az Átadó jelen megállapodás 4. és 5. pontjaiban foglalt kötelezettségeinek neki felróható okok miatt nem teljesíti. Rendkívüli felmondás esetén Átadó köteles az Átvevı ebbıl fakadó kárát megtéríteni. 14. Az Átadó az oktatási intézmény folyamatos mőködésének biztosítása érdekében annak irattárát, valamint a folyamatban lévı és el nem intézett ügyek iratait Átvevınek legkésıbb augusztus 31-én - jegyzék szerint - átadja, ezen idıpontot követıen Átvevı köteles az átvett tanügyi dokumentáció és az irattár megırzésérıl, szabályszerő kezelésérıl gondoskodni. 15. Jelen megállapodásban foglaltakat Szerzıdı felek magukra nézve képviselıik aláírásának napjától kötelezıen betartandónak ismerik el, ugyanakkor kikötik, hogy annak augusztus 31-ei hatályba lépésének feltétele a 2., 4., 5. és 12. pontokban rögzítettek teljesülése. 16. A megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, a közoktatási és a mindenkor hatályos költségvetési törvény rendelkezéseit kell alkalmazni. 17. Szerzıdı felek jelen, 3 számozott oldalból és összesen 17 pontból álló megállapodást elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezıt jóváhagyólag írják alá, abból 5 (öt) egyezı tartalmú példány készült. Sárospatak, Sárospatak Város Önkormányzata Átadó Tiszáninneni Református Egyházkerület Átvevı

7 HASZNÁLATBA ADÁSI SZERZİDÉS önkormányzati tulajdonban lévı ingatlanra, ingóságra amely létrejött egyrészrıl, Név: Sárospatak Város Önkormányzata Székhelye: 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Képviseli:. Aros János polgármester Törzsszáma: Adószáma: Statisztikai számjele: mint Tulajdonos - továbbiakban: Átadó másrészrıl a Név: Tiszáninnen Református Egyházkerület Székhely: 3525 Miskolc, Kossuth út 17. Képviseli: Csomós József püspök, Ábrám Tibor fıgondnok Adószáma: Statisztikai számjele: mint Használatba vevı - továbbiakban: Átvevı (együttesen: Szerzıdı felek) között, az alábbi feltételekkel: 1.) Átadó a I/I. hányadban tulajdonában lévı sárospataki a. helyrajzi számú, térmértékő a valóságban Arany J. u. 5., Árpád u. 5. szám alatt található - iskola épületet és egyéb felépítményeket magában foglaló ingatlant beköltözhetıen, megtekintett mőszaki állapotban kizárólagos használatba adja oktatási feladatok ellátása céljából Átvevı részére. Az Átvevı az oktatási feladatokat többcélú, középfokú oktatási intézmény - amely szakiskolai, szakközépiskolai nevelést-oktatást és szakképzést lát el - mőködtetésével biztosítja. (Az átadásra kerülı ingatlanok címe, helyrajzi száma jelenleg még egyeztetés alatt állnak.) Az Átadó kijelenti, hogy az átadásra kerülı ingatlanok állapota a jogszabályban elıírt mőködési feltételeknek megfelel, melyek alapján az Átvevı a folyamatos, rendeltetésszerő mőködtetést folytatni tudja. 2.) Átadó az 1.) pontban részletezett ingatlan tulajdonjogát megtartva, az ingatlant augusztus 1. napjától 6+6 év idıtartamra, ellenérték nélkül adja Átvevı használatába, aki azt átveszi. Az Átvevıt az ingatlan ellenérték nélküli használatának joga csak addig illeti meg, amíg az ingatlanban az elızı bekezdésben részletezett oktatási feladatokat lát el. Átvevı az átadás-átvétel napjától jogosult az ingatlant birtokolni, használni, hasznait szedni és viselni az ingatlannal kapcsolatos kiadásokat és terheket.

8 Szerzıdı felek a birtokbaadás idıpontjában az átadás-átvételrıl jegyzıkönyvet készítenek, melyben feltüntetik a közüzemi mérıórák állását. Átadó a jegyzıkönyvhöz csatolja az ingatlan mőszaki dokumentációit valamint a közmővek mőködtetésére irányuló szerzıdéseket. 3.) Átvevı kijelenti, hogy a 2012/2013. tanévtıl az átvett épületben középfokú oktatást kíván megvalósítani annak érdekében, hogy elsısorban Sárospatak település, továbbá annak vonzáskörzete lakosai számára biztosítsa egyházi intézményi keretek között a szakiskolai, szakközépiskolai nevelést-oktatást, szakképzést. 4.) Szerzıdı felek rögzítik, hogy Átvevı az érintett ingatlanban ezidáig az önkormányzat által mőködtetett többcélú, középfokú közoktatási intézmény fenntartói jogát átveszi. Átvevı vállalja, hogy az átvett ingatlanban hosszútávon református középfokú oktatási intézményt mőködtet. 5.) Átadó szavatolja, hogy az Átvevı használatába adott ingatlan per-, teher- és igénymentes. Átadó szavatolja továbbá, hogy az ingatlanon senkinek nincs olyan joga, mely jelen szerzıdés hatálya alatt az ingatlan birtoklását, használatát korlátozná vagy kizárná. 6.) Átvevı jelen szerzıdés hatálya alatt az átvett ingatlant ingyenesen jogosult használni. Átvevı az ingatlan használatának idıtartama alatt az átvett ingatlan állagát köteles megóvni, a mőködtetéshez szükséges karbantartásokról, javításokról jó gazda módjára gondoskodni. Az Átadó és Átvevı az ingatlan felújításával kapcsolatban kölcsönösen kijelentik, hogy a felmerülı költségeket egymás közt egyenlı arányban megosztják.. Az ingatlanon felújítást jelentı beruházást Átvevı csak az Átadóval kötött elızetes megállapodás alapján végezhet./ Az ingatlanon felújítást jelentı beruházást az Átvevı csak az Átadóval kötött elızetes megállapodás alapján végezhet. A felújításból eredı költségek az Átvevıt terhelik.. E mellett az Átadó vállalja, hogy az oktatási intézmény zavartalan, biztonságos és költségtakarékos mőködéséhez szükséges ingatlan felújítási, korszerősítési, illetve egyéb építési munkálatok támogatására kiírt pályázatok elnyerése érdekében együttmőködnek az Átvevıvel. 7.) A jelen szerzıdés megszőnik annak rendes vagy rendkívüli felmondásával, illetve az ingatlan megsemmisülésével. Ezt a szerzıdést bármelyik Szerzıdı fél a folyamatban lévı tanítási év végére felmondhatja. A felmondást tárgyév január 31- éig kell írásban közölni. Nem élhetnek a Szerzıdı felek a rendes felmondás jogával a jelen szerzıdés aláírásától számított 6 évig. Ha az Átadó rendeltetésellenes, illetve szerzıdésellenes használatot tapasztal, és az Átvevı magatartása a közoktatási feladatainak ellátása vagy az intézmény fenntartása során nem felel meg a jogszabályoknak vagy jelen szerzıdésnek, az Átadó követelheti határidı tőzésével a rendeltetésellenes használat vagy szerzıdésellenes magatartás megszüntetését. Abban az esetben, ha az Átvevı a felhívásnak határidıre nem tesz eleget, az Átadó a jelen szerzıdést a folyamatban

9 lévı tanítási év végére rendkívüli felmondással felmondhatja. A felmondást tárgyév január 31-éig kell írásban közölni. (A bekezdés utolsó mondatának törlését megfontolásra ajánljuk.) Az Átvevıt a folyamatban lévı tanítási év végére rendkívüli felmondási jog illeti meg abban az esetben, amennyiben az intézmény oktatási, nevelési célú mőködtetése valamely külsı okból származóan súlyosan elnehezülne, ellehetetlenülne, ideértve az állami normatíva megszőnését vagy jelentıs csökkenését. A felmondást tárgyév január 31-éig kell írásban közölni. Errıl tájékoztatja a szakképzésre kötelezett feladatellátás jogszabályban meghatározott címzettjét A szerzıdés megszőnésekor - amennyiben az nem az ingatlan megsemmisülése miatt következett be - az Átvevı használati jogai megszőnnek, és köteles az ingatlant rendeltetésszerő használatra alkalmas állapotban az Átadónak visszaadni. 8.) A Szerzıdı felek megállapodnak abban, hogy az ezen megállapodás elválaszthatatlan mellékletét képezı augusztus 1-jei hatállyal felvett ingó vagyon leltárban szereplı mennyiségben és értékben az Átvevı részére ingyenes használatba adják az Átadók a tulajdonukban és az oktatási intézmény kezelésében álló ingó vagyont az alábbiak szerint: a) a 11/1994. (VI. 8.) MKM rendelet 7. sz. melléklete alapján készült eszköz és felszerelés leltárban szereplı eszközöket és felszereléseket, b) minden olyan egyéb ingóságot az elızıeken felül, amely az intézményben folytatott nevelési-oktatási célokat szolgálja. Az elızıekben meghatározott, az Átvevınek térítésmentesen átadott ingóságok köre nem lehet szőkebb, mint az intézmény nevelési-oktatási feladatainak ellátásához a 2011/2012. tanévben a jogszabályi elıírásoknak megfelelıen rendelkezésre álló eszközök és felszerelések, illetve a feladatellátáshoz egyébként biztosított ingóságok köre. 9.) A szerzıdés megszőnésekor az Átvevı a 8.) pontban megjelölt leltárban szereplı ingóságokat, illetve az azok helyébe lépı olyan ingóságokat, amelyek az ingatlan tartozékainak tekintendık, vagy az intézmény nevelési-oktatási feladatainak ellátásához szükségesek, köteles térítésmentesen az Átadónak visszaadni, illetve térítésmentesen tulajdonába adni, jegyzék szerint oly módon, hogy iskolai funkció ellátására alkalmas állapotban legyenek. Amennyiben a jelen megállapodás hatálya alatt az Átvevı akként nyilatkozik, hogy valamely ingóság használatára a továbbiakban nem tart igényt, az Átadó köteles az érintett ingóságokat az Átvevıtıl visszavenni, vagy köteles hozzájárulni azok selejtezéséhez. 10.) A Szerzıdı felek megállapodnak abban, hogy a használati jogviszony megszőnése esetén az Átvevı a tulajdonát képezı berendezéseket és felszerelési tárgyakat az

10 állag sérelme nélkül leszerelheti és elviheti, a visszahagyott berendezésekért, az ingatlanra fordított beruházásokért ellenértéket elıre egyeztetetten, külön megállapodás alapján igényelhet. 11.) Szerzıdı felek kijelentik, hogy e szerzıdés megkötésére jogosultak, jogszerzésük jogszabályba nem ütközik, szerzıdéskötési, átruházási és szerzési képességük korlátozás alá nem esik. 12.) Átadó kijelenti, hogy jogi személyiséggel rendelkezı helyi önkormányzat, jelen szerzıdés megkötését a képviselı-testület..,.,,. számú Kt. határozatával engedélyezte. Átadó képviselje nyilatkozik arról, hogy polgármesterként a képviselı-testület határozata alapján jogosult jelen szerzıdés aláírására. 13.) Szerzıdı felek megállapodnak, hogy jelen szerzıdés teljesítése során egymással együttmőködnek, esetleg felmerülı vitáikat egymás közötti tárgyalások útján rendezik. 14.) Jelen megállapodás alapján Átvevı jogosult augusztus 1. napját követıen az átvett ingatlan vonatkozásában a közszolgáltatók elıtt annak tulajdonosainak hozzájárulása nélkül eljárni, szerzıdést kötni vagy módosítani. 15.) Jelen megállapodásban nem szabályozott kérdésekben a lelkiismereti és vallásszabadságról, valamint az egyházakról szóló évi CCVI. törvény, a Polgári Törvénykönyvrıl szóló évi IV. törvény, a helyi önkormányzatokról szóló évi LXV. törvény, a közoktatásról szóló évi LXXIX. törvény és más vonatkozó jogszabályok rendelkezései az irányadóak. 16.) Szerzıdı felek jelen, 3 számozott oldalból és összesen 16 pontból álló szerzıdést elolvasás és értelmezés után mint akaratukkal mindenben megegyezıt jóváhagyólag írják alá, abból 5 (öt) egyezı tartalmú példány készült. Sárospatak, hó.napján. Sárospatak Város Önkormányzata Átadó Tiszáninneni Református Egyházkerület Átvevı Átadó részérıl a pénzügyi ellenjegyzı aláírása: Mellékletek:

11

12

13

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS

110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Fenntartói jog átadása FENNTARTÓI JOG ÁTADÁSÁRÓL SZÓLÓ MEGÁLLAPODÁS 110/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Fenntartói jog átadása Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a fenntartásában működő Eötvös József Középiskola, Szakiskola és Kollégiumra vonatkozó fenntartói

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 9341/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületneka Tiszáninneni Református

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 2648/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - a Vay Miklós Szakképzı

Részletesebben

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester

Elıterjesztés. Sándorfalva Város Képviselı-testületének. Kakas Béla polgármester Elıterjesztés Sándorfalva Város Képviselı-testületének Elıterjesztı: Kakas Béla polgármester Tárgy: Közoktatási feladatok ellátását szolgáló térítésmentes használatra átadott ingatlanokra vonatkozó megállapodás

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK /2013. (III. 27.) KT. határozati-javalata. használati jog megszőntetésérıl

SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK /2013. (III. 27.) KT. határozati-javalata. használati jog megszőntetésérıl SÁROSPATAK VÁROS ÖNKORMÁNYZAT KÉPVISELİ-TESTÜLETÉNEK /2013. (III. 27.) KT. határozati-javalata használati jog megszőntetésérıl Sárospatak Város Önkormányzat Képviselı-testülete megtárgyalta a Borsod-Abaúj-Zemplén

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek a Rendelıintézet számára eszközök

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - Sárospatak Város Önkormányzata és

Részletesebben

111/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Használatbaadási szerződés HASZNÁLATBA ADÁSI SZERZŐDÉS

111/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat. Használatbaadási szerződés HASZNÁLATBA ADÁSI SZERZŐDÉS 111/2012. (VII. 27.) önkormányzati határozat Használatbaadási szerződés Heves Város Önkormányzat Képviselő-testülete a 1/1 hányadban tulajdonában lévő hevesi 1095/1 helyrajzi számú, 4 ha 8905 m 2 térmértékű,

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati ingatlan ideiglenes

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - nem lakáscélú helyiség bérbeadására Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére

E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére E L İ T E R J E S Z T É S Gárdony Város Önkormányzat Képviselı-testületének 2015. február 04-i ülésére a Helyi TDM szervezettel kötendı ingatlanhasználati szerzıdés tárgyában Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu.

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu. SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240, Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - ingatlan tulajdonjogának

Részletesebben

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l a

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 73 MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Tulajdonosi hozzájárulás tárgyi eszköz (földkábel) térítésmentes átadás-átvételéhez E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására

Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási megállapodás módosítására Elıterjesztı: Dr. Faragó Péter Készítette: Dr. Guláné Bacsó Krisztina osztályvezetı Elıterjesztés a Sajószentpéteri Központi Napközi Otthonos Óvoda mőködtetésére vonatkozó intézményfenntartói társulási

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4. sz. alatti önkormányzati ingatlan bérbeadásáról SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404. Tisztelt Képviselı-testület! J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, Kolozsvári u. 4.

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉRİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a Sárospatak, Szent Erzsébet u. 26. sz. alatti önkormányzati

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú bérlakás hasznosításáról Tisztelt

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/513-264 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú ingatlan

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a Sárospatak, Szent Erzsébet u. 26. sz. alatti önkormányzati

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 21. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Javaslat a Lisztesvölgyi lıtér ingatlanhasználati szerzıdésének módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

Lırinci Város Önkormányzata Képviselı-testületének 86/2010. (V. 27.) önkormányzati határozata

Lırinci Város Önkormányzata Képviselı-testületének 86/2010. (V. 27.) önkormányzati határozata Lırinci Város Önkormányzata Képviselı-testületének 86/2010. (V. 27.) önkormányzati határozata Dr. Vida Sándor Ügyvédi Irodával kötendı megbízási keretszerzıdésrıl Lırinci Város Önkormányzatának Képviselı-testülete

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 52. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat a Mészöly hagyaték kezelésére vonatkozó együttmőködési megállapodás elfogadására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a Sárospatak, Szent Erzsébet u. 26. sz. alatti önkormányzati

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Együttmőködési megállapodás

Együttmőködési megállapodás PE iktatószám: Kórház iktatószám: Együttmőködési megállapodás Melyet a Pannon Egyetem (8200 Veszprém, Egyetem u. 10.; adószáma: 15308816-2-19; OM száma: FI 80554) képviseletében: Dr. Friedler Ferenc rektor

Részletesebben

Intézményfenntartó társulási megállapodás

Intézményfenntartó társulási megállapodás Intézményfenntartó társulási megállapodás Sajószentpéter Város Önkormányzata (székhelye: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4., képviseli: Dr. Faragó ), - gesztor önkormányzat Alacska Község Önkormányzata

Részletesebben

Sárospatak Város Jegyzıjétıl

Sárospatak Város Jegyzıjétıl Sárospatak Város Jegyzıjétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: jegyzo@sarospatak.hu Elıterjesztés a - a képviselı- testületnek - az óvodai körzethatárok módosításáról

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-250 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 13330/2011 Elıterjesztés - a Képviselı- testületnek- a Sárospatak címő

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - a Sárospatak, Szent Erzsébet u. 26. sz. alatti önkormányzati

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú ingatlanra beérkezett vételi ajánlatról

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 196. MELLÉKLET: 2 db TÁRGY: Hozzájárulás telki szolgalmi jog földhivatali bejegyzéséhez E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK 2012.

Részletesebben

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT

NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Ügyszám: 358-2/2013. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRAT Törölt: TA 2013. JANUÁR 1. NYIRÁDI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL ALAPÍTÓ OKIRATA Nyirád Község Önkormányzata Képviselı-testülete (8454

Részletesebben

308/2011. számú elıterjesztés

308/2011. számú elıterjesztés 308/2011. számú elıterjesztés Az I. sz. vagy II. sz. határozati javaslat elfogadásához a Képviselı-testület Szervezeti és Mőködési Szabályzatáról szóló 16/2011. (IV.04.) sz. önkormányzati rendelet 36.

Részletesebben

Muhariné Mayer Piroska sk. aljegyzı

Muhariné Mayer Piroska sk. aljegyzı Elıterjesztés 3. Felsılajos Község Önkormányzata Képviselı-testületének 2013. február 1-i ülésére Tárgy: Közösségi ellátások és pszichiátriai betegek, illetve szenvedélybetegek nappali ellátásának biztosítására

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 97. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A IV. sz. vegyes fogászati körzet feladat ellátási kérdésének tisztázása E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA KÖZGYŐLÉSÉNEK

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S E L İ T E R J E S Z T É S mely készült Ordacsehi Község Önkormányzat Képviselıtestületének 2014. szeptember 10 - i nyilvános testületi ülésére a 7. sz. napirendi ponthoz Tárgy: Feladat ellátási szerzıdés

Részletesebben

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA BALATONFÜRED VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8230 Balatonfüred, Szent István tér 1. Szám: /2012. Elıkészítı: Szabó Lajos / Egyed Irma ELİTERJESZTÉS a Képviselı testület 2012. július 26-i ülésére Tárgy:

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek Közmővelıdési Megállapodás

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére

ELİTERJESZTÉS KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE. a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére KOMÁROM-ESZTERGOM MEGYEI KÖZGYŐLÉS ELNÖKE ELİTERJESZTÉS a Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2009. október 29-i ülésére Tárgy: Finanszírozási szerzıdés kötése a Váci Egyházmegyével Elıterjesztı: dr. Völner

Részletesebben

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103

8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 SIÓFOK VÁROS ÖNKORMÁNYZATA POLGÁRMESTER 8600 SIÓFOK, FŐ TÉR 1. TELEFON +36 84 504100 FAX: +36 84 504103 Az előterjesztés törvényességi szempontból megfelelő. Siófok, 2014. február 14. Dr. Pavlek Tünde

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/ Fax.: 47/

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/ Fax.: 47/ SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi u. 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l a

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 3. Tel.: 47/513-40 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu JAVASLAT - a Képviselı-testületnek - a Zemplén Közcélú Televíziózásért

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete

Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete Városi Önkormányzat Polgármesteri Hivatala 8630 Balatonboglár, Erzsébet u. 11. Ügyiratszám: 4106/2012. Sorszám: 14. E LİTERJESZTÉS Balatonboglár Város Önkormányzat Képviselı-testülete 2012. december 6.

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS ALPOLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - értékegyeztetéssel történı ingatlancserérıl Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó megállapodás megkötésérıl

a köztemetési szolgáltatásra vonatkozó megállapodás megkötésérıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Levelezési cím: 3950 Sárospatak. Pf.:218 E l ı t e r j e s z t é s a

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 200. MELLÉKLET: - db TÁRGY: Javaslat a Garay téri volt általános iskola épületének iskolai célú hasznosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/ Fax: 47/ Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu J A V A S L A T - a Képviselı-testületnek - A Sárospataki Gondozási Központ

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Alsóvárosi körút 39/A. szám alatt működő Tompa Mihály Református Általános Iskola

Részletesebben

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800

Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Makó Város Önkormányzati Képviselı-testület Városfejlesztési, Környezetvédelmi és Lakásügyi Bizottsága Elnökétıl 6900 Makó, Széchenyi tér 22. 62/511-800 Ikt.sz.: 6/1911-1/2010/IX. Tárgy: Makó, Kálvin u.

Részletesebben

J a v a s l a t Parkolók létesítésére és használatára, valamint ezt biztosító szolgalmi jog alapítására

J a v a s l a t Parkolók létesítésére és használatára, valamint ezt biztosító szolgalmi jog alapítására 102-10/2006. J a v a s l a t Parkolók létesítésére és használatára, valamint ezt biztosító szolgalmi jog alapítására Tisztelt Közgyőlés! Salgótarján Megyei Jogú Város Önkormányzata 99/2002.(V.30.)Öh. sz.

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, belterület 2548/5 helyrajzi számú önkormányzati telket érintı telekcserére

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, belterület 2548/5 helyrajzi számú önkormányzati telket érintı telekcserére SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404. J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - Sárospatak, belterület 2548/5 helyrajzi számú önkormányzati

Részletesebben

Fejlesztési megállapodás

Fejlesztési megállapodás Fejlesztési megállapodás amely létrejött a szakképzési hozzájárulásról és a képzés fejlesztésének támogatásáról szóló 2003. évi LXXXVI. tv. (továbbiakban Szht.) és az Szht. végrehajtásáról szóló 13/2008.(VII.

Részletesebben

Ikt. szám: 47.374/2006.

Ikt. szám: 47.374/2006. Salgótarján Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Szociális és Egészségügyi Iroda Ikt. szám: 47.374/2006. Javaslat Somoskıújfalu Község Önkormányzata fogorvosi feladatai ellátásának átvételére, és a

Részletesebben

1. (1) Az utasítás hatálya kiterjed a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységére.

1. (1) Az utasítás hatálya kiterjed a Klinikai Központ valamennyi szervezeti egységére. 5/2010. számú Klinikai Fıigazgatói Utasítás A különféle gyógyászati eszközök bevitelének és mőködésbe helyezésének engedélyezésérıl az egyes klinikák/intézetek területén Az elmúlt idıszakban átláthatatlanná

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 3140/2011. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - A Mővelıdés Háza

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 59. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat az általános iskolai tanulók napközbeni felügyeletének biztosítására az iskolai nyári szünetben E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI

Részletesebben

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselı-testület!

Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselı-testület! Tisztelt Polgármester Úr, Tisztelt Képviselı-testület! A Mővelıdés Háza és Könyvtára nevében azzal a kéréssel fordulok Önökhöz, hogy a 39/2012.(II.24.) KT. sz. határozattal intézményünkhöz átadott Vízikapui

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 167. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: A Garay János Általános Iskola és AMI, illetve a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvány között létrejövı bérleti szerzıdés jóváhagyása E L İ T

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a képviselı-testületnek - a Sárospatak Város Önkormányzata

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig J a v a s l a

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - állami ingatlan Kossuth u. 46. sz. alatti irodaépület ingyenes

Részletesebben

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t

Sajószentpéter Környéki Önkormányzati Társulás Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Iktatószám: 2-8/2013. Társulási Tanácsa 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. K i v o n a t Készült: Társulási Tanácsának 2013. október 24. napján 14.11 órakor a Sajószentpéteri Polgármesteri Hivatal Tanácskozó

Részletesebben

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL

TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL TÖRÖKSZENTMIKLÓS VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL E L İ T E R J E S Z T É S A Képviselı-testület 2011. május 26 i nyilvános ülésére A Bercsényi Miklós Gimnázium és Kollégium, a Kisfürkész Tagóvoda (Ipolyi A. tér

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

KIVONAT. H a t á r o z a t

KIVONAT. H a t á r o z a t KIVONAT A Képviselő-testület 2017. február 23-án megtartott üléséről készült jegyzőkönyvből 72/2017. Kth. A központi alapellátási orvosi ügyelet ellátásához szükséges Kiskunhalas, Nagy Szeder István utcai

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Tisztelt Képviselı-testület! E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati tulajdonú ingatlan

Részletesebben

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek -

J a v a s l a t - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Rákóczi út 32. Tel.: 47/513-240 Fax.: 47/311-404 Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30, péntek: 8-12 óráig Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS

1. sz. melléklet EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS EGYÜTTMŐKÖDÉSI MEGÁLLAPODÁS 1. sz. melléklet amely létrejött Hajdúdorog Város Önkormányzat Képviselı-testülete, mint az önállóan mőködı és gazdálkodó Hajdúdorog Városi Polgármesteri Hivatal irányító szerve,

Részletesebben

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek -

SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. - a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404. E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - állami ingatlan Berek Horgászfaluban lévı horgászház ingyenes

Részletesebben

Megállapodás a Hajdúnánási Járási Hivatal kialakításához

Megállapodás a Hajdúnánási Járási Hivatal kialakításához Megállapodás a Hajdúnánási Járási Hivatal kialakításához amely létrejött egyrészrıl: Szólláth Tibor Zoltán polgármester, a Hajdúnánás Város Önkormányzata (4081 Hajdúnánás, Köztársaság tér 1.) (a továbbiakban

Részletesebben

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.:

DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT DOROG PF.:43. TEL.: FAX.: Tisztelt Képviselı-testület! DOROG VÁROS POLGÁRMESTERE 2510 DOROG BÉCSI ÚT 71. 2511 DOROG PF.:43. TEL.: 06 33 431 299 FAX.: 06 33 431 377 E-MAIL : PMESTER@DOROG.HU Elıterjesztés Dorog Város Képviselı testületének

Részletesebben

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı

polgármester egyszerő nyílt ülés X Kült. Településrészi Önkormányzat Kult. Okt. Sport és Komm. Bizottság önkormányzati képviselı 70/2014. SZ. ELİTERJESZTÉS BORÍTÓLAPJA 1. Elıterjesztı megnevezése, szavazati arány, nyilvánosság (aláírás 1. pont): Elıterjesztı Szavazati arány Nyilvánosság Véleményezı polgármester egyszerő nyílt ülés

Részletesebben

/2012. Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra

/2012. Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra 08-8-1486/2012 Megállapodás közérdekő kötelezettségvállalásra Amely létrejött egyrészrıl Pannon Hıerımő Zrt. székhelye: 7630 Pécs, Edison u. 1. adószáma: 10740013-2-02 mint a közérdekő kötelezettségvállalást

Részletesebben

- a Képviselı-testületnek -

- a Képviselı-testületnek - SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 E lıterjesztés - a Képviselı-testületnek - önkormányzati bérlakás elidegenítésérıl Tisztelt Képviselı-testület!

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu 12107/2012. Elıterjesztés - a képviselı-testületnek - a Családsegítı

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 235. MELLÉKLET : 1 db TÁRGY: Javaslat a légimentı bázis létrehozására vonatkozó megállapodás módosítására E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Módosító Okirat. Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés-szervezési Társulás. Az intézmény alapítóinak/fenntartóinak neve és címe:

Módosító Okirat. Marcali, Barcs, Kadarkút, Nagyatád Szakképzés-szervezési Társulás. Az intézmény alapítóinak/fenntartóinak neve és címe: 1 3. számú melléklet Módosító Okirat Marcali Város Önkormányzatának Képviselı-testülete a Polgármesteri Hivatal által végzett felülvizsgálat alapján indokoltnak tartja, hogy a Marcali, Barcs, Kadarkút,

Részletesebben

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére.

Javaslat. ingatlan használati jogának átadására a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság részére. PÁSZTÓ VÁROS POLGÁRMESTERE 3060 PÁSZTÓ, KÖLCSEY F. U. 35. (06-32) *460-753 ; *460-155/113 FAX: (06-32) 460-918 Szám: 1-185/2012. A döntés meghozatala minősített Szavazattöbbséget igényel! Javaslat ingatlan

Részletesebben

E L İ T E R J E S Z T É S

E L İ T E R J E S Z T É S AZ ELİTERJESZTÉS SORSZÁMA: 145. MELLÉKLET: 1 db TÁRGY: Javaslat köznevelési megállapodás kötésére a Négy Évszak Waldorf-pedagógiai Alapítvánnyal E L İ T E R J E S Z T É S SZEKSZÁRD MEGYEI JOGÚ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA

Részletesebben

Benkı Barnabás Zoltánné ügyvezetı

Benkı Barnabás Zoltánné ügyvezetı Tisztelt Képviselı-testület! a Végardó Fürdı fejlesztése érdekében a Turisztikai attrakciók és szolgáltatások fejlesztése ( ÉMOP-2.1.1/B-12) címő felhívás keretében benyújtandó pályázat elıkészítésérıl

Részletesebben

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére

Elıterjesztés A Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés 2007. június 28-ai testületi ülésére Komárom-Esztergom Megyei Közgyőlés Alelnöke Elıterjesztés 2007. június 28-ai testületi ülésére Tárgy: A Német Nemzetiségi Zene-és Mővészeti Iskola (Csolnok) fenntartására létrehozott társulási megállapodás

Részletesebben

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére

E L Ő T E R J E S Z T É S. Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testületének 2014. december 11-i ülésére Várpalota Város Önkormányzati Képviselő-testülete 8100 Várpalota, Gárdonyi Géza u. 39. Tel: 592 660. Pf.: 76. fax: 592 676 e-mail: varpalota@varpalota.hu E L Ő T E R J E S Z T É S Várpalota Város Önkormányzati

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete március 31-i ülésére Tárgy: Szent Lázár Alapítvány kérelme a Békés, Petőfi u. 35. szám alatti ingatlan hasznosítására vonatkozóan Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta osztályvezető-helyettes Gazdasági Osztály Véleményező

Részletesebben

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből

K i v o n a t. Biatorbágy Város Önkormányzat Képviselő-testületének április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből K i v o n a t Önkormányzat Képviselő-testületének 2016. április 28-án megtartott ülésének jegyzőkönyvéből Képviselő-testületének 105/2016. (IV.28.) határozata A támogatása óvoda építésére, fejlesztésére

Részletesebben

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl

A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete. Együttmőködési megállapodás. mely létrejött egyrészrıl A 130/2012. (V. 29.) határozat melléklete Együttmőködési megállapodás mely létrejött egyrészrıl másrészrıl Sajószentpéter Városi Önkormányzat székhely: 3770 Sajószentpéter, Kálvin tér 4. adószám: 15726085-2-05

Részletesebben

polgármester főtanácsos

polgármester főtanácsos 1 Előterjesztő: Készítette: Szabóné Zsuponyó Ágnes főtanácsos Tárgy: Javaslat megállapodás megkötésére a Kazincbarcika, Jószerencsét út 2. szám alatt működő Szalézi Szent Ferenc Gimnázium oktatási intézményben

Részletesebben

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére

Egyéb előterjesztés Békés Város Képviselő-testülete 2015. február 23-i ülésére Tárgy: A Békés Városi Önkéntes Tűzoltó Egyesület kérelme Előkészítette: Holopné dr. Sztrein Beáta Gazdálkodási Osztály Véleményező Pénzügyi Bizottság bizottság: Sorszám: IV/6 Döntéshozatal módja: Egyszerű

Részletesebben

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu

Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Kiszombor Nagyközség Polgármesterétıl 6775 Kiszombor, Nagyszentmiklósi u. 8. Tel/Fax: 62/525-090 E-mail: phkiszombor@vnet.hu Üsz.: 22-154/2011. Tárgy: Dózsa György Általános Iskola alapító okiratának módosítása

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 Tisztelt Képviselı-testület! E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek önkormányzati tulajdonú

Részletesebben

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek

E l ı t e r j e s z t é s - a Képviselı-testületnek SÁROSPATAK VÁROS POLGÁRMESTERÉTİL 3950 Sárospatak, Kossuth út 44. Tel.: 47/513-250 Fax.: 47/311-404 e-mail: sarospatak@sarospatak.hu Ügyfélfogadás ideje: Hétfı: 8-12 és 13-16, szerda: 8-12 és 13-17 30,

Részletesebben

Sárospatak Város Polgármesterétıl

Sárospatak Város Polgármesterétıl Sárospatak Város Polgármesterétıl 3950 Sárospatak, Kossuth u. 44. Tel.: 47/513-240 Fax: 47/311-404 E-mail: sarospatak@sarospatak.hu ELİTERJESZTÉS - a Képviselı-testületnek - a háziorvosi és fogorvosi mőködtetési

Részletesebben

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS

KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS KÖZNEVELÉSI SZERZŐDÉS a köznevelési intézmények települési nemzetiségi önkormányzati fenntartásba vételével összefüggő intézményi átadás-átvételről, a feladatellátáshoz kapcsolódó létszámátadásról, valamint

Részletesebben